Új privát üzeneted érkezett!

Arwen:
hát, azért az allergiák nagy része a túl korai hozzátáplálás, az allergén anyag túl korai megismerésére vezethető vissza.
persze, genetika is. de pl. az én családomban sincs, nekem meg tej, nap, fém.... és anyu is mondthatta volna, h nincs a családban, nekem mégis kialakult. :?

tej:
én nem ihatok ugye, de van a tescos uht 1.5 %. ha főzök és kell bele, akkor ezt teszek, mert ettől semmi bajom, tehát sok köze nincs a tejhez.
múltkor megvolt bontva egy zacsis 2-5 %-os , nem akartam kidobni,így azt raktam bele, hát 10 perc és kiütött, vakaródtam tőle stb...
mondjuk mi nem iszunk amugy sem, én a gyerekeknek sem adok direktben. sztem a tej a bocinak való. :wink:

kép:
Kép

Kép

és a macska:
Kép

Kép
Kép
h@jni

Húha, én kezdtem a laptetőt! :D

Nándorka! nem írtad még le a sztorit! Kíváncsian várom! :wink:

Csenge megkapta a 15 hós oltását. Kis sírás volt, de hamar elfelejtette a dolgot. :D

Kajarendelés: Rám is néha rámjön, hogy rendelek. Ezzel csak az a gondom, hogy valahogy ódzkodok tőle, hogy Csengének abból adjak. Viszont a bébiételezésről is le kellene szokni, tehát főzni kéne neki, de ha főzök, akkor minek főzzek csak rá, akkor már magunkra is kéne. És nem túl egyszerű mellette a főzést kivitelezni... :( Jön ki utánam a konyhába, és sír a lábamnál ha nem vele foglalkozok. Apa meg ugye nem 8órában dolgozik, hogy esetleg délután tudnék főzni, ő meg vigyázna Csengére. Néha úgy elkeserít ez. Most eszembe jutott Nándorka, amit írtál, hogy te mérges voltál a párodra, mert elment sétálni Dorkával. Én meg néha úgy örülnék, ha ezt megtenné a párom. Nyugiban takarítani, nyugiban főzni valamit, vagy esetleg nyugiban lefürödni. Ez azt hiszem csak álom marad egy ideig.. Na nem panaszkodok, hiszen van egy gyönyörű kislányom, csakhát néha besokall az ember. :oops: :(

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Tej téma én nem adom neki mivel semmit nem iszik meg a cicin kívül,meg amúgy sem akarom direktben még jó darabig mivel én allergiás vagyok és Nyunyinak is aug. végén lesz meg az eredmény az allergia vizsgálatról.
Arwennel egyetértek abban hogy semmit ne együnk ami allergiára hajlamosít?ezt nem igazán lehet kivitelezni pedig én is 20 éves lettem allergiás (4 keresztes ami elég erős)De tény a tejjel óvatos vagyok.
joghurtot is kb 3 hete kap csak mert előtte pöttyös lett tőle most viszont szerencsére semmi gond!

Bridzsi

Kép
esztora

Kriszti:
bocsi, akkor 11.5 hónapos, mert 1 hete kap. :?

Kép
Kép
h@jni

Hajni elég érdekes szerintem is hogy velünk itatják a tejet és bizonyított tény hogy p. kutyáknak macskáknak nem való.elég gyakori hogy fosingóznak tőle....

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora:
igen, ez érdekes.
régen a tej élet, erő, egészség.. ezt reklámozták...
5 éve kb, ne igyunk, mert rákot okoz...
most újra inni kell..
mondjuk sok doki kezdi azt hangoztatni, h nem való emberi fogyasztásra. pl. a mienk is..
és ez a tejallergia.. tégen mindennapos volt, h a tejtől hasmenése van az embernek, ezt hitték normálisnak.. pedig az allergia már akkor is megvolt, csak nem tudták, h ez az..
de a mai napig rengeteg embert meghajt.
persze mindenki azt iszik/eszik amit akar. :wink:

a kínai sem egészséges állítólag én mégis szeretem. :lol:

Kép
Kép
h@jni

Köszi Lányok a gyors válaszokat nst-re. Szerencsére nálunk 36. héttel kezdődően kell járni és addigra a dokim is és a szülésznőm is hazaér a hosszú szabiból. Arról hallottam rosszakat, ha a baba alszik, akkor órák hosszat nyaggatnak, meg különböző agresszív módszerekkel ébresztgetik. Nálunk a sziréna hangja közellenség, így mivel a kórházban lesz az nst, ott meg folyamatosan szirénáznak, így remélhetőleg alvás esetén elég lesz picit kisétálni a bejárathoz.

Ez a hozzátáplálás mikor mit, milyen következményekkel nem kis feladat.

Csenge ügyes csaj.

Hajni: de nagy már Lilla és nagyon szépek a gyerkőceid, a macsek is.

Szülés utáni szex: akkor olyan, mintha újra kapnál egy szüzességet, vagy rosszabb???? Tényleg, hagyományos szülésnél van aki megússza aranyér nélkül? Az aranyértől félek. Vagy ha gátvédelem van, akkor ott az izmok normál helyzetbe visszahúzódnak, vagy az a jobb ha vágnak és visszaforr? A normál szülés után lesz annyira jó a szex, mint korábban volt???

Tegnap hancúroztunk volna :oops: de Áron nem igazán engedte. Folyton rúgott-vágott. Nagyon fura volt, ilyet még nem csinált. Általában alszik, vagy nyugiban van.

meriann

Sziasztok!

Elnézést, hogy bezavargok ide, de szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy babákkal, gyermekekkel, szüléssel, szülőséggel kapcsolatos portált.

A portál elérhetősége: http://portal.lilimode.hu

Találtok is sok érdekes dolgot, például cikkeket, (cégek tömény mennyiségű hirdetéseitől mentes) apróhirdetési rendszert, fórumot, szakértőket, recepteket, meséket és verseket, ajánlókat.

Ezen kívül egy különleges dolgot is találtok: egy ingyenesen letölthető havi magazint, amely teljesen reklámmentes.

Minden hónapban nyereményjátékot is indítunk, ami például most az iskolakezdéssel kapcsolatos, így akinek iskolába menő, vagy iskolás korú gyermeke van, azt biztos érdekelni fogja!

Azok, akik szeptember 15-ig regisztrálnak sorsoláson is részt vesznek, ahol értékes nyereményeket sorsolunk ki.

Kérlek nézzétek meg a portált, és ha tetszik, regisztráljatok!

Köszi,

hanee
hanee

Sziasztok!

Nán-dorka: fürdésre köszi az ötleteket. Sajna nagy részüket már próbáltam, sőt mást is, de eddig semmi eredmény. Nem adom fel, próbálkozom, és majd csak történik valami pozitív változás.

Csipcsap: gratula az átaludt éjszakákhoz. Nagyon ügyi ez a Babó.

Hajni: sokat gondolkodtam én is a tejen, de Enci ugye már nem szopizik, a tápszert pedig nem fogadta el, próbáltam több fajtát is.
És annyira nem akar enni semmit, hogy ez már ilyen végső megoldásnak tűnt. Védőnőm nem ellenezte, inkább Ő mondta, hogy ne is higítsam neki, simán adjam a 1,5%-at. Persze félek tőle, hogy ne legyen semmi baj, de bízom benne, hogy nem lesz.

Angyalka: köszi Enci életkor helyesbítését. Hajni csak jót akart.
vivi79

sziasztok,

kicsit eltűntem, rohangálós napjaim voltak mostanában. Hétvégén kényeztető hétvégéztünk egyet a Dolomitokban, nagyon szuper volt, pezsgőfürdő, gyertyafény, kaja-pia, mi szem-szájnak ingere, és ragyogó napsütés 8) :D

Kép

Megvettem Levente baba első holmijait (már van egy szekrénnyi, de azokat kaptuk :oops: :lol: ), szóval az első ÚJ holmijait :lol: Egy világoskék nacit-pulcsit, és egy kapucnis fürdőlepedőt :lol: Kinéztük a babakocsit is, ez a befutó most:
http://www.bimbomarket.it/en/product.as ... 3&cf_id=40

Holnap megyünk genetikai UH-ra a kórházba, jó lesz újra látni a Manót :lol:

Pótolva a lemararást, utólag kívánok Krisznek, Fioonának és Dominak boldog névnapot! :D

Krisz, láttam, tettél új képeket, mindjárt megkukkantom :D

Arwen, Vivi, Nektek sok-sok hasonlóan boldog évfordulót! :D

Meri, vicces lehetett ez a szülésfelkészítés...én az új védőnőnkre leszek kíváncsi, állítólag most végzett a suliban és nincs gyereke :roll: kitartás Nektek a következő hetekre! Az szuper, hogy jó lett a cukrod!

Arwen, Meri, olyan szépeket írtatok a párkapcsolatról, öröm volt olvasni, és ötletet is lehet bőven meríteni belőle :wink:

Dorka, a Te ötleteid is nagyon hasznosak! Tényleg figyelni kell egymásra, mert érzem, hogy még meg sincs a baba, de máris ellaposodhat a kapcsolatunk, ha nem figyelünk...

Nikó, Alex baba nagyon édes!!!!!!!!! :D

Szeri, jók is ezek az elfoglaltságok, bár elhiszem, hogy fárasztó is tud lenni, de én már alig várom a hasonló programokat :lol:

Marietta, Flóra tényleg nagyon erős és nagy és gyönyörű szép baba! Hasfájást sajnálom, remélem, hamar túl lesz ezen az időszakon... :roll:

Pinkiné, hogy vagytok? Örülök, hogy láttalak Titeket, Peti manó meg egy igazi kis tündér :lol: :lol: :lol:

Esztora, de jó, mindjárt utaztok 8)

Ágota, megnyugodtam, hogy nem csak én vagyok ilyen a házasélet témában...sokan azt mondják, hogy várandósság alatt még nő is az étvágyuk :roll:

Vivi, mindjárt 1. szülinap, hogy rohan az idő! :lol: Mivel készültök?

Adrival mi lehet? :roll:

Porsi és Orsi is nagyon rég írtak... :roll:

Kit hagytam ki? :oops: Pusszantás mindenkinek!

Kép
vickybabe

Sziasztok!

Marietta, gratula az átaludt éjszakákhoz :) Az én Fiam az esti fürdetés után, fél 9-9 körül bealszik és legközelebb éjjel 1-1/2 2 körül kér enni. Aztán ugyanúgy tartja a 3 órás etetési időket :)

Meri: Nálunk az nst-t mindig a doki rendelőjében csinálták (kivéve az utolsó előttit a kórházba). Pocakra kötötték a ketyerét (egy a méhtevékenységet, egy Peti szívét figyelte), tépőzáras szalag rögzítette, kaptam a kezembe egy nyomkodót, hogy nyomjam ha mocorog a srác és 20 perc volt a vizsgálat. Ha nagyon aludt, akkor kicsit megmozgatták a pocakom.

S íme a Fiacskám

Anya mint párna
Kép

Nézelődünk
Kép

Tetszésnyilvánítás
Kép

Seggre pacsis altatás
Kép

Ennek eredménye
Kép

Nagy pocak
Kép

Apa meztelen mellkasától tekintsetek el :) :oops:

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Hajni, gyönyörűségesek a gyerkőceid (még mindig :wink: ) :lol:

Pinkiné, Peti olyan nagy baba, az apapocakos képen leginkább :lol:

Kép
vickybabe

Nagyon nagy szerencsénk volt ma bementünk az utazási irodába 3/4 6kor Éva felhívta a másik irodát akikkel megyünk és még 1 szabad szoba volt le is foglalta nekünk holnap perkálom a pízt és 9.-én utazunk Spanyolországba!!!!

Vicky nagyon szép helyen voltatok megint !!!
nagyon várom már hogy 1-én lemenjünk a balatonhoz aztán 2 nap itthon és megyünk tovább!
nagyon jó a bkocsi amit kinéztél!!!

Pinkiné,Hajni édesek ezek a Lurkók!!!

Bridzsi

Kép
esztora

Először magunkról, mert azt már beírtam a gépbe, mielőtt visszaolvastam volna. (míg a gépünk belemelegszik.)

Sajnos Dorónak hőemelkedése van. Remélem, hamar elmúlik, mert csütörtöktől mennénk még el nyaralni egyet.
Kullancsoltása szegénykémnek még csak egy van, nem tudjátok, az mennyi védettséget ad?
Most lesz majd hó végén a 15 hós oltás, azt mondta a doki, megkaphatja a kötelezők mellé a 2. kullancsot és még a bárányhimlő ellenit is. Kicsit soknak tűnik így egyben, de meglátjuk. Fontolgattuk a bárányhimlő ellenit, de azt hiszem, az marad, h megkapja. A fiúnak még így is vannak hegei, h egyáltalán nem kaparta, és azért megszenvedtük.

Ma délelőtt jó kis kerti mulatság volt az ovistársakkal, tizenvalahány gyerek volt, persze anyukák is. Volt nagy játék, pancsolás, édesek voltak. A fiam ezt kapta névnapjára, mint programot. Mostantól ő is programot kap tőlünk, a szülőktől, a nagyszülők úgyis ajándékot is adnak.
Ilyen süti volt. Sünitorta, Bartos Erika Anna, Peti és Gergő c. könyvéből merítve az ötletet. Bartos Erika könyveit nagyon tudom ajánlani!

Kép

Kép

Kép
nán-dorka

Aztán mindenki csinálhatott magának pici sünit is kekszporos masszából. A lányok csináltak is, a fiúk meg rohangáltak kint... :wink:

Meri, NST nekem is jó emlék, pláne, h a szülőszobáknál volt, így azért is vártam, h majd jobban otthon érzem magam - és így is lett.
Mi jókat beszélgettünk is a kismamikkal közben. Volt, akivel aztán szülés után is összefutottunk.

Aranyér: nekem nem lett. Intimtorna ebben is tud segíteni, ha van gond vagy a megelőzésben, próbálgasd, amennyire sikerül. Nem hiszem, h a vágás maitt jobb lenne. legjob ba gátvédelem, de nekem egy kis repedésem volt, és az sem okozott semmi kellemetlenséget. A vágásom az első után kellemetlenebb volt, de akkor még nem is intimtornáztam.

Szülés utáni együttlét: hát igen, egy darabig fájdogált (nekem a vágás után együttlét nélkül is elég sokáig :? ), de aztán nem. Szex ált.: egy idő után mind a 2x visszatért a régi szintre, sőt! :wink:

Krisz, miylen sztori is? Szenilis vagyok.

Adri, remélem, jobban vagy, sokat gondolok Rád!

RAgota, Szeri, Viki, jó, h jöttetek!

Doróval nehéz éjszaka lesz, félóránként ébred, mióta letettem, úgyhogy muszáj abbahagynom, pedig ztöbbet akartam reagálni...

A galériánkba én is tettem új képeket!

Pusz!

Kép

Kép
nán-dorka

Vicky: tényleg klassz a babakocsi és gyönyörű helyen voltatok.

Esztora: így kell ezt csinálni. Örülök, hogy sikerült a szervezés.

Nán-dorka: köszi a válaszokat, és Mindenkinek. Nagyon szuper a sünisüti.

Ma voltunk 32. uh-on és a 2. tanfolyamon. És voltam pszichológusnál is. Áron gyerek 2400 g saccra, és lássatok csodát elhelyezkedett megfelelően szüléshez. Valószínűleg ma reggel sikerült a fordulás, mert azóta a pisilés előtti és utáni állapotom között nem tudok különbséget tenni. A tanfolyam is jól sikerült, zsúfoltan voltunk most is (Áron, Ata és én) :lol: jött egy szülésznő, be kellett öltöznünk és még a beöntéshez használt cuccot is megmutatta és mindent aprólékosan elmondott. Kellően meg is ijedtünk mindannyian. :D Viszont tudjuk mikor kell indulni, hová kell menni, melyikőnknek mi a dolga és hogy fog zajlani akármelyik verzió is lesz. A szülésznő is azt mondta, hogy a termetem miatt (158 cm vagyok) lehet császár. :?: Hogy van eközött összefüggés????

meriann

Nem 32. :oops: , hanem 32. heti uh-on. Hiába már nagyon fáradt vagyok.

meriann

Ja, és Peti hatalmasat nőtt. Hihetetlen már milyen nagy fiú.

meriann

Meri!

Látod mondtam én. Flóra is így volt a befordulással. :D
Örülök neki hogy így alakult.
Nem hinném hogy a magasságnak köze lenne a csaszárhoz. Nem értem miért mondták ezt. :roll:

Csajok!

Lehet egy nagyon hülye kérdést teszek fel nektek.

Attól hogy szoptatok mehetek szoliba????????
csipcsab

Sziasztok!

Na, hát Apával szülőként túlestünk az első szívrohamon. Peti baba beteg lett. Elkapott egy vírusos fertőzést. :roll:
Konkrétan, tegnap észrevettem rajta néhány apró kiütést, azt hittem a melegtől van. A védőnő tanácsára hintőporozni kezdtem. Este megfürdettük, evett, lefeküdt. Fél 1-kor, egy órával korábban a szokásosnál felébredt enni, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, időben volt.
Megetettem, elaludt, leraktam. Felébredt hogy csuklik. Teával csuklás elmúlt, elaludt, leraktam. 20 perc múlva felébredt hogy bekakilt. Átpelenkáztam, elringattam. Következő, fél 5-ös etetéskor evett, majd elringattam volna, de nem tudott elaludni. S ekkor észrevettem. Az én kis Fiam tele volt iszonyat vörös allergiás foltokkal. A karjai, a nyaka, a háta, a lábai, az egész kis teste. És sírt, de keservesen. Hétvégén gyrost ettem (én csináltam), azt hittük az csapta ki a bőrét.
Reggel 8-kor felhívtam a gyerekorvost, 1/4 10-re adott időpontot. Lementünk a rendelésre, ránézett és szívrohamot kapott, azonnal beutalt minket a Flór Ferenc gyerekosztályára, mert Ő ilyen fokú allergiát ilyen pici babánál még nem látott. Beküldött megfigyelésre.
Beutalót megkaptuk, Apának telefon induljon a kórházba, Apósnak telefon, jöjjön haza a munkából és vigyen be minket.
Beértünk a kórházba, irány az osztály. Tegyük hozzá, hogy szegény gyerek nagyon éhes volt, de amíg ki nem derítették mitől allergiás, nem etethettem meg. :oops: :oops:
Pisizacskót kaptunk, a fejecskéjén lévő artériából vettek vért :roll:, s mondták, hogy ehet.
Szegénykém, a fáradtságtól, a szúrástól annyira sírt, hogy bepisilt és bekakilt kínjában. Hát, a szívem szakadt meg érte :( Ráadásul a vérvételnél nem lehettem bent, kint kellett várnom az ajtó előtt :evil:
Kaptunk egy szobát és vártunk. Gyermek szopizás közben úgy beájult, hogy gyakorlatilag míg haza nem indultunk vele, végig aludt. Hiszen reggel fél 5 óta ébren volt.
Szóval, megjött a vizelet eredmény, rendben volt, a vérvétel szerint vírusos fertőzése van. Nagy valószínűséggel a múlt heti tanácsadáson szedte össze, mert a helyettes orvos nem csak a babákat fogadta, hanem betegeket is, velük egy helyiségben várakoztunk és volt ott egy beteg srác. :evil:
Szóval hazaengedtek minket du. 1/4 3-kor. A kocsiban ébredt fel és zokszó nélkül megevett 110ml tápszert.
Most egy szál pelenkában alszik az ágyában, mert ha levegőzik a bőre, akkor gyorsabban múlik a foltja.

Biztos ami biztos, engem tejmentes diétára raktak, nem ehetek semmilyen tejterméket. Jövőhéten vizelet kontroll, reméljük akkor már minden rendben lesz. :roll:
Úgyhogy most hermetikusan elzárkózunk a világ előtt, szigorú kézmosás, gyerkőcöt úgy vesszük fel, hogy pelenkával "betekerjük", nehogy összeizzadjunk vele s felerősödjenek a foltok. Elég pocsék így szoptatni, dehát most ez van. Pár nap alatt gyorsan túl leszünk rajta és akkor ehetünk újra úgy, mint régen :wink:

Meri, jó husiban van a Srác :) Peti a 30. heti uh-on volt e körüli súlyban, úgyhogy Áron teljesen jó méretekkel rendelkezik. :)
Tény, hogy a magasság és a császár lehetősége között van összefüggés, de én a 156 cm-es magassággal szültem meg egy 3700 grammos, 58 cm-es babát. Igazából a gyerek méretei, főleg a fejkörfogata a mérvadó (tudtommal), hogy kifér-e :)
A szülés miatt nekem nem lett aranyerem, viszont a szoptatás alatti székrekedés miatt igen. De most szedem a hashajtót, s azóta nagyon szépen elmúlt.

Vicky, mi is örülünk, hogy láttunk titeket. :) A kirándulás szuper lehetett, irígy, irígy :)
A babakocsi jó választásnak tűnik, csak az a kérdés, hogy terepre nem kicsik a bolygó kerekek? Mert mondtad, hogy nálatok nincs aszfalt. :?

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

Sziasztok Drágáim!

Jól elűtntünk, de Ákos igencsak lefoglal mostanában, plussz egy hétig itt vendégeskedtek a Nővéremék Lili Pannával, és kiéletm minden "csajszis" igényemet....

Ne haragudjatok, igen vacakul állok a memóriával, reagálok arra,amire emlékszem, de előre is bocsi, ha valakit kifelejtek...

Először is Isten éltessen mindenkit, akinek mostanság vmi aktualitása volt!

MEri:D
Szülés utáni keksz....nekem rosszab volt az első, mint amikor elveszítettem a szüzességem, DE tény, hogy én iszonyatosan szétszakadtam Kisfiam roamtempójának, meg a doki erőteljes segítségének hála. VISZONT úgy egy hónap után eljutottunk oda, hogy már nem fájt (nekünk a Gyermek mellett csak heti egy alkalomra volt=van energiánk),és szerintem most jobb a szex, mint előtte bármikor. Nem tudom, hogy ez azzal van-e összefüggésben, hogy a szülés kiteljesített nőként is, és már nem problémázok azon, hogy itt egy kis felesleg,vagy ott egy kis huresz...egyszerűen élvezem, hogy szeretnek, hisz a Férjem végignézte a szülésem, mindent látott, amit ember láthat....nincs mit rejtegetnem ;) Vagy azzal, hogy még szorosabb kötődés van köztünk, vagy "csak" annyi,hogy a sok varrástóltélleg kicsit beszűkült a hely....szerintem mindhárom. ;) Összességében azt mondhatom, baromira megéri próbálkozni!
Nekem sem jött ki az aranyér, viszont úgy 2 hónapig nagyon fájt a vc-zés,már bocsi. De ez valszegfőként azért volt, mert az első két hónapban nem ettem tólsokat(nem volt idő) :D Főleg nem rostokat, gyümölcsöt, nekem meg az kell a normál működéshez.

Nagyon sokat gondolkodtam arról, amit a párkapcsolatokról írtatok. Sok mindennel egyetértek, pl hogy a nő a család lelke, fő mozgatója, de azzal is, hogy nagyon el lehet fáradni egy kicsi gyerek mellett, és nehéz még egy szerepben tökéletesen helytállni. Azt gondolom, hogy itt elsősorban a Férfi mentalitása a döntő. Én pl. nem tudok szerepet játszani (őszintén szólva nem is akarok, szerintem egy életet nem leet úgy lélni, hogy folyton csak elvárásoknak akarjak megfelelni, de nagyon sokáig tartott, mire eljutottam ide, ugyanis én is az a tpus vagyok, aki soha nem tartotta semmire elég jónak magát) Nekem nagyon nagy szerencsém van. "Meg van engedve", hogy fáradt legyek, hogy rossz napom legyen, vagy hogy legyen rajtam pár kiló plussz.Persze nálunk is vannak összekülönbözések, viták (főleg a takarítás miatt), de alapjában véve figyelünk egymásra, és szerencsére MÁR nem érzem úgy, hogy bármilyen elvárásnak meg kellene felelnem. A márt azért emeltem ki, mert hónapokig azt hittem, hogy a Férjem elvár tőlem bizonyos dolgokat (rend, tisztaság, fogyjak vissza, meleg étel minden nap, stb...), és sokszor kiborultam, mert éreztem, hogy nem sikerült minden "elvárásnak megfelelnem. Aztán leültünk beszélgetni, és kiderült, hogy ezeket én kreálom, Ő nem vár el semmi pluszt azon kívül, ami nekem is elemi igényem (tisztaság, meleg étel, és kedvesnek, nőiesnek lenni). NAgyon sokáig féltem én is attól, hogy ha nem vagyok "tökéletes", akkor majd talál szebbet, jobbat, de egy kedves barátnőm nagyon sokat tanított nekem önismeret és egészséges önbizalom terén. Sokáig én is az a típusú nő voltam, aki hálás azért, hogy vele vannak, és nem az, aki úgy érzi, a pasi lehetne hálás érte. Pont egy alkalommal ennek a barátnőmnek sírtam, hogy én nem vagyok már elég vékony (akkor még nem volt gyerek, most azt mondom, hogy az voltam, csak az esküvői 46 kilómhoz képest voltam 50), és mivel nálunk is voltegy "túl kedves" kollegina, gondoltam, veszélyforrás. Erre a barátnőm azt mondta, hogy Szerinte a Férjem nem olyan hülye, hogy megérje neki engem lecserélni egy ilyen semmilyen csajra. Ha meg mégis, akkor megérdemli. Azóta inkább eszerint élek. Félreértés ne essék, nagoyn szeretem a férem, és nagyon hálás vagyok minden együtt töltött napért. Mident megteszek, ami erőmből futja, hogy a kapcsolatunk olyan jó maradjon, mint eddig. Erőmön felül viszont nem tudok, és nem is akarok teljesíteni. Ha ez nem elég, akkor köszöntem az együttműködést.
Persze ez csak az én véleményem, remélem nem bántottam meg senkit
Hopsz, merül a laptop, holnap folyt.köv.

ezer puszi MINDENKINEK!

porsika

Meri, én is 158 vagyok! A szerencse, h nem a szülésznő dönt majd császár ügyben.
Hűűűű, de jó, h elhelyezkedett Áron baba!

Pinkiné, jól megijesztett, amit írtál. Örülök, h már jobban vagytok! A fenébe, h lehet iylen, h egyben az egészségesek és a betegek? Őszintén szólva én még ha betegek, se szívesen viszem el az orvoshoz őket, inkább jöjjön ki az orvos, nehogy egy másik nyvalyát is felszedjenek legyengült szervezettel!

Viki, csoda egy helyen jártatok! Ha majd utazgatni szeretnék, tuti ki foogm kérn ia véleményedet. Nem vicc!
Rucikról is tehetsz ám képet. Annak is örülünk.

MArietta, hát , ezt nem tudom! Nem hiszem, h gond lenne amúgy, mondjuk mértékkel.

Muszáj feltennem egy kis sünit, amit az egyik kislány gyártott. Sztem olyan édi!

Kép

Kép

Kép
nán-dorka

Porsi, de jó, h jöttél!
Mesélj majd az unokahugiról is! És persze Ákiról!!!
Érdekeseket írtál. Bizony, fontos tanulság: meg kell beszélni a dolgokat. Különben elképzelünk magunknak vmit arról, mi van a másik fejében, holott az egész más. Sokszor arra jó csak, h lamentálunk, mit gondolhat a másik, h a saját gondolatainkkal, pl. a magunk iránti elvárásainkkal szembesüljünk. Én sokszor döbbenek rá erre. :shock:

Doró éjjel rengetegszer ébredt. Ma fél 10-kor feküdt és most is túl van már a 2. ébredésen - egy óra alatt. Foga vagy vmi betegség? Kicsi láza van még mellé, nem magas. Úgyhogy megint búcsúzom...

Kép

Kép
nán-dorka

Meri annyi összefüggés van hogy viszonyítani szokták a baba súlyát a magassághoz.ha túl nagy a baba gondolom félnek hogy elakadhat ezért szoktak császározni.

Nagyon várom a nyaralást bújjuk a netet mi az ami elérhető program és Nyunyinak sem megterhelő (Pl az egésznapos Barcelonai kirándulás kimarad de közeli településekre hajókirándulás belefér)

Bridzsi

Kép
esztora

Kérdésem lenne én még nem voltam tengerparton úgy hogy szállodában aludtunk (apartmanba szoktunk menni) a fürdőzéshez kell itthonról törölközőt vinni?? :? :lol:

Bridzsi

Kép
esztora

No csak egy pillanatra ugrom be, holnap utazunk. Eddig sem tudtam túl gyakran jönni, no most aztán meg pláne. Azért egy-két friss fotó Csongorról:

Kép Beleült a ládába...
Kép Buckalakó
Kép Őstermelő
Kép Kicsicsalád

No megyek még vasalni... :?

Puszi Nektek! Majd jövök

KépKép
KépKép
ragota

Hú, de nagy már Csongi. Jó pihizést Nektek!

Remélem mindenki jól van ebben a tikkasztó hőségben! Nagyon nagy a csend a fórumon.

meriann

sziasztok!

Esztora, szerintem érdemes vinni strandtörölközőt, némelyik szálloda nem szereti, ha az övékét viszitek le és összehomokozzátok. De jó, mindjárt mentek! 8) Ott a Costa Braván van csúszdapark és delfinárium (Marineland) is, ezeket Nyunyi biztosan élvezné!

Meri, bár még nem szültem és én sem vagyok sokkal magasabb, szerintem ez egy nagy hülyeség, hogy a termeted miatt kellene a császár. Olyanról már hallottam,hogy ha a baba túl nagy és az anyuka pici, akkor igen.

Ágota, CSongi igazi nagyfiú! A virágládában ülős kép nagyon teccik :lol: :lol: :lol:

Dorka, szívesen segítek majd az utazásban :wink: bár sosem dolgoztam turizusban, de ez az első szakmám és imádok szervezkedni :lol: 8) Rucikat majd lefotózom :D

Pinkiné, én is emiatt agyalok még a babakocsin, mert ami ilyen mindentudó és viszonylag kicsi és könnyű, azoknak nem túl nagyok a kerekei. De olyan nincs, ami mindennek megfelel: könnyű, befér a kis autóm csomagtartójába, egyedül is elboldogulok vele és gyorsan nyitható-csukható, nagy kerekű és isofix-es hordozó van hozzá. Lehet, hogy túl sokat várok? :? Egy nagy kerekűt kapunk egyébként, csak azzal nehéz lenne autózni, ezért gondoltam, majd itthon azzal sétálunk, ez meg lenne a mászkálós-utazós :D

Porsi, érdekes, hogy amiket írtál, én is inkább ilyen vagyok a párkapcsolatban. Én ilyen "emancipált" típus vagyok, az elmúlt jópár évben általában korábban mentem és később értem haza, mint ő, voltak idők, amikor én voltam a "főkereső", amivel semmi gond nincsen, csak ezek után itthon nem tudtam eljátszani a háziasszonyt, aki körülrajongja az Urát és lesi minden kívánságát...nálunk ez így nagyjából működött. Enyém volt a főzés, mosás, vasalás, övé pl. a takarítás, rendrakás, ház körüli munkálatok. Ha itthon leszek most pár évig, akkor valamennyire biztosan változnom kell...erre is nehéz agyban átállnom...Persze az, hogy kedves vagyok vele és figyelmes, csak egy kis odafigyelést igényel :lol:

Hihetetlen, hogy már félidőnél tartunk, nagyon örülök neki! :lol: Levente egyre nagyobbakat rúg, már Apa is szokott vele szórakozni :lol: A méretei tökéletesek, az eleinte meglevő pár nap lemaradást (későbbi beágyi volt) már rég behozta :lol:

Lehet, hogy hülye kérdés, elég erős folyásom van, főleg nagy melegben, olyan vízszínű, vagy fehéres-sárgás. Tegnap mire hazaértem, tiszta víz volt alul rajtam minden :oops: Most azon parázok, hogy honnan veszem észre, ha a magzatvíz szivárogna esetleg, mi a különbség? :roll:
Kedden voltunk a 18 hetes uhun, ott azt mondták, pont megfelelő mennyiségű a magzatvíz...Van valakinek tapasztalata?

Kép
vickybabe

Mi sem vagyunk sosem itthon,igy ritkabban jutok ide :roll: :wink:
Nehezen birtam ezt a hoseget,de most talan lesz par nap kellemesebb.

Vicky,
a folyas megnovekszik a terhesseg alatt,ezzel vedi a szervezeted a mehszajat a korokozok feljutasatol.
Nekem is nagyon megnovekedett,es pont ilyen volt,amit irtal.En mindig rakerdeztem a dokimnal,hogy okes e,o megnezte,es megnyugtatott.
Felido,tokjooooooooooo!!!!
Ez a hely,ahol voltatok meseszep!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Meri,
en 164cm vagyok kb,es megszultem a 4kg-s Attilat normal uton.Szerintem egyedul a medenced meretetol fugg a dolog.
Nekem anno azt mondta az orvosom,hogy ha elore tudta ovlna,hoyg ekkora lesz a baba (mert az osszes Uhn 3400g ra becsultek,meg aznap is!),akkor lehet,hoyg beparazott volna,hogy nem fer ki,de igy volt a legjobb.
Nekem meg egy olyan erdekesseget mondott,hoyg van egy angol kutatas,mely szerint az anyuka labmerete fugg ossze azzal,hoyg kb mekora manot tud vilagra hozni.
Eszerint en egy 3700-3800g os babara vagyok bekalibralva (37es labbal),de latod,megis kijott a 4000gos,szoval ez sem szentiras.
Nagyon orulok,hogy befordult!!!!!!!!!!!!!!
Nagyid hogy van?
Aranyer:nekem sajna volt szules utan,de elmult,mondjuk nekem elotte is olykor-olykor kijott.
Szex:hat szules utan par alkalom a faj,ez teny,hat kb szuzessegelvesztes feeling.De persze van akinek az nem faj :wink: De en is azt tudom mondani,hogy erdemes tullendulni azon a par alkalmon,mert aztan minden visszter a regi kerekvagasba,sot :wink:
Gat:hat nem tudom,nyilvan a regeneralodas szempontjabol jobb,ha nem vagnak,de gondolom (es remelem),hoyg mindket esetben tokeletesen visszarendezodnek az izmok.

Ragota,
jaj nagyo szepek vagytok a csaladi kepen!!!!!!!!!!!
Es Csongi milyen nagy mar,hihetetlen!!!!Es milyen szoszke lett!!!!Draga!!!!!!!!!
JO pihit,aztan gyere am!!!

Esztora,
en mindig szoktam strandtorcsit vinni,nem szoktam levinni a azokat,amiket a szalloda ad.(Ahogy Vicky is irja,nem mindig dijazza a szalloda sem)
Altalaban amugy is fehereket adnak,az meg nem tul halas a vizparton.

Nandokra,
nagyon jo ez a torta!!!!!!!!!!!

Adrira annyit gondolok.....

Pinkine,
hogy vagytok????
Ez jo ki szivroham lehetett,szegenykeim!Remelem mar jol van!!!!
Nagyon szep nagylegeny Peti,es Te is jol nezel ki!!!!! :wink:

Marietta,
mi ujsag Veletek????
Szoli:szerintem nincs osszefugges,ha mondjuk max egy heten egyszer mesz,de persze nem vagyok doki,kerdezd meg esetleg a dokidat vagy a vedonot.

Porsi,
de jo,hoyg jottel!!!!!!!
En sem tudnek szerepet jatszani,es hala Istennek azert en is lehetek faradt es a ferjem nem is var el tolem dolgokat,ez inkabb magamba van kodolva (rend legyen,tisztasag,kaja stb..),es gondolom inkabb az ember maganak akar megfelelni vagy mi.
Az elejen meg frusztralt,hogy nincs mindenre idom,de azota mar megtanultam jobban beosztani az idomet.De a ferjem soha az eletben nem mondta,hogy ez vagy az miert nincs kesz vagy miert nem mosogattam el pl..
Es szerintem nem is arrol irtunk mi sem,hoyg eron felul kellene megtenni dolgokat a kapcsolatert,az mar gaz lenne,nagyon izzadsagszagu.
:wink:
Nehyoga zt hidd,hoyg nekem nincs rossz napom,vagy rossz kedvem soha.
Csak regebben,amikor meg nem figyeltem anniyra,sokszor megesett,hogy pl aprosagokbol generaltam baromi nagy dolgot,es ezt nem szabad.Most is elofordul,ha nagyon osszejon minden,csak igyekszem elobb 10ig elszamolni,hogy ezt most erdemes-e.
Pont egy ismerosom mondta,akinek angol ferje van,hogy sokkal jobb a kapcsolata vele,mint barkivel eddig,mert meggondoltabban veszekszik.
Ugyanis jobban atgondolja,hogy mit mond,mert ugye nem az anyanyelven beszel (persze jol beszel angolul,szoval nem orakig szul meg egy mondatot,de akkor is atgondolja :wink: ).
Igy van olyan,hogy mire vegiggondolja,hogy mit akar mondani a ferjenek,rajon,hogy ez nem is olyan fontos,hoyg ezzel idegesitse,vagy hogy esteleg a fejehez vagja.
Lehet benne vmi :wink:

Vivi,
hogy vagytok???

Hajni,
meg minidg gyonyoruek a gyerekeitek!!!!!!!!Es Lilla szerintem nagyon Rad hasonlit!!!!!!!!A cicatok meg szuperedes!!!!!!

Kép

Kép
arwen07

Vicky ilyenkor a vízszinű folyás teljesen természetes (én nagyon utáltam...vettem carefree long tisztasági betétet azzal jobb volt a helyzet)
a különbséget nem tudom neked megmondani hogy hogy vennéd észre azt tudom hogy lehet v.mi betétet kapni ami jelzi ha magzatvíz de ne parázz ezen!!!!!

vettünk bőröndöt (újabb 2 db de jó :lol: mániás vagyok)
családi méretet mivel tetű légitársaságok mindent leszabályoznak már a régiekbe nem fértünk volna el.(személyenként csak 1-et lehet feladni + a kézipoggyász ami szintén börönd nekem direkt vettem egy olyat amit felvihetek)
16nap és írány a Balaton!!

Ágota Csongi tündéri jó nyaralást nektek!!

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Arwen:
Köszi megvagyunk. Néha olvasok én is,de írni már nem hagy a gyerekőc. Most épp alszik. Nálatok még hőség van? Itt az éjjel volt egy nagy vihar, és már csak 16-18° körül van a levegő.

Vicky:
mindig olyan szép helyekre mentek kirándulni, és tök jó sokat utaztok.

Pinkiné:
Nagyon szép baba Peti. Sajnálom amiket átéltetek, reméljük nem fog ismétlődni, és nem lesz semmi baj.

Nán-dorka:
meggyógyult már Doró?

Meri:
én is csak azt az összefüggést hallottam, hogy a gyerkőc becsült méreteit nézik az anya csípőjéhez

Ágota: Csongi már milyen nagy fiú. Jók ezek a képek. Látom mindig kézközelben van a géped.

Enikőnek múlt hétvégén pöttös lett a háta, elvittem dokihoz mert megijedtem, hogy talán a tej miatt, de megnyugtatott, hogy csak a meleg üthette ki. És tényleg el is múlt.
Végre újra élvezi a pancsikálást. Néhány napig együtt fürödtünk (legalább a fürdőrucin találkozott egy kis vízzel), aztán megbátorodott és már szerencsére minden rendben.
Viszonylag jól eszik, de már nem idegeskedek ez miatt. MIndig attól félek, mit mond a drnő, de már folyamatban van a kivizsgálás, mást úgysem tudok tenni.
vivi79

Sziasztok!

Vivi!

Nagyon Boldog Szülinapot Kívánok Enikőnek!!!!!

Pinkiné!

Mi a helyzet Veletek? Meggyógyultatok már?

Mi jól vagyunk. Egyszerűen nem tudunk betelni Flórával. :D
Most pár napja megint beállt arra hogy éjjel 2 körül kel enni aztán alszik tovább. Mondjuk cicik szempontjából nem bánom mert dugig vannak. :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csipcsab 2009.01.30 12:51-kor.
csipcsab

Vivi,

Encinek nagyon-nagyon boldog szuletesnapot kivanok!!!!Legyen mindig nagyon boldog,egesz eleteben!!!!!

Kép

Hogy telt,hogy unnepeltetek?
Orulok,hogy ujra elvezi a vizet!!!!!!!!
Ilyen melegkiutes Attin is szokott lenni,ha nagy a hoseg,a nyakanal hatul.
Itt vihar nem volt,de hult a levego,ma azert kellemes ovlt,de igy is olyan 20 fok korul volt napkozben,most mar joval kevesebb.

Marietta,
Flora nagyon tunderi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nandorka,
Dorkaval mi ujsag???

Esztora,
en is imadom a borondoket!!!Nekunk is van minden meret es hat gyerekkel repulon,nem egyszeru pakolni.
De szuper lesz!!!!

Kép

Kép
arwen07

Encinek nagyon boldog szülinapot kívánok!

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz

Encinek nagyon boldog születésnapot!

Hatalmasat nőtt Flóra! Csak ámulok és bámulok.

Vicky: nálam is van ez a folyás. Ha itthon vagyok, nem betétezek, inkább alsóneműt cserélek, ha megyek akkor meg a Tena intimbetétet használom. Az összes többi betéttől több napi viselés után gombát kapok. Egyébként én is folyton parázok, hogy magzatvíz. Valószínűleg normális ez a félelmünk. Kérdeztem most tanfolyamon azt mondták, hogy az a különbség, hogy magzatvíz édeskés illatú, meg foszlányok is vannak benne többnyire. De lehet több, vagy kevesebb, vagy szintelen is.

Azt hiszem Áron megtanult pocakbicajozni. Kintről úgy néz ki legalábbis, és egyszerre mindenütt tud mocorogni. És most vagy nem alszik sokat, vagy álmában is mocorog, de egyfolytában érzem.

Mondjuk a dokim a csípőmet nézte, amikor azt mondta, hogy feni a kést és Áron méreteinek megnézte után. Mindegy, majd lesz ahogy lesz. Azt hiszem elkezdett csöpögni a tejcsim. Hú, de fura.

Arwen: nekem is 37-es a lábam.

meriann

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

meriann

Vicky: nézd mit találtam:
"
Ha elfolyik a magzatvíz vagy szivárogni kezd, semmi ok az izgalomra, hívd fel az orvosod, a szülésznőd, vagy szépen kényelmesen csomagoljatok be és menjetek be a kórházba, ahol megvárhatod a fájások kezdetét. Ha valóban megrepedt a burok és folyik a víz, akkor valószínűleg pár órán belül fájások is követik majd, addigra célszerű beérni a kórházba, mert ha már megrepedt a burok, gyorsan követhetik egymást a fájások.
Sokszor előfordul azonban, hogy a burok fent reped meg és akár 1 napot is kell várni, mire beindulnak a fájások.

A magzatvízzel kapcsolatban előfordulhat vaklárma is: a terhesség végén már elég bő folyása szokott lenni a kismamának, erről könnyen azt hiheted, hogy magzatvíz, ilyenkor nézd meg az állagát. A folyás színtelen, de nem vizes állagú, hanem van benne némi nyálka is, míg a magzatvíz az színtiszta víz és a megszokottnál jóval nagyobb mennyiség.
A másik, ami becsapós lehet, ha fürdés után 1-2 órával egyszercsak kifolyik belőled valami: előfordul, hogy befolyik a hüvelybe fürdéskor egy kis víz és bennmarad, majd kicsit később kifolyik és ezt magzatvíznek vélheted.
Ha nagyon parázós típus vagy, szerezz be előre magzatvízjelző betétet (patikában kapható), ezzel megnézheted, hogy ami kifolyt az magzatvíz vagy sem.
A burokrepedésnek egyébként általában hangja is szokott lenni, egy apró pukkanás, ha ilyet hallasz és utána folyni kezd a víz, akkor biztos lehetsz a dolgodban. "

"Sziasztok!

A magzatvíz jelző betét után szeretnék érdeklődni, én Vi Sense illetve AL Sense Kit név alatt találtam hasonlót, de ezek egyike sem kapható patikában, mivel állítólag csak rövid ideig voltak forgalomban. Tudnátok nekem abban segíteni, hogy van-e más néven elérhető magzatvíz szivárgást kimutató eszköz és ha igen az esetleg hol szerezhetőbe?

Köszi

admin

március 27th, 2008 at 22:31
Nikolett, sajnos itthon csak az Al Sense kit van forgalomban, és csak ritkán lehet kapni. De állítólag a sima lakmuszpapír is képes kimutatni a magzatvizet (kék lesz)"

Innen az idézet:
http://66.102.9.104/search?q=cache:LDWT ... cd=1&gl=hu

meriann

Enikőnek boldog 1. szülinapot!

Kép
Kép
h@jni

Encinek utolag is nagyon boldog szülinapot!

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora:
mi nem szoktunk vinni törcsit, eddig akár hova mentünk adtak a szobába, a medencéhet és a tenhgerpartra is.
sztem érdemes rákérdezned vagy megnézni a szálloda leírásában.

Kép
Kép
h@jni

Köszi Hajni hétfőn ugy is megyek be az irodába rákérdezek majd!

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Encinek boldog szülinapot!!!!!!!

Vicky: Ilyenem nekem is volt, nem kell megijedni. Ez teljesen normális, ha mégis aggódsz, kockázatok és mellékhatások tekintetében fordulj kezelőorvosodhoz, gyógyszerészedhez! :lol:

Meri: Az uccsó időben nálam is hatalmas tektonikus mozgások voltak. Én sem tudtam, hogy Peti ébren van-e vagy alszik.

Marietta: Haláli az a sapi, Flóra nagyon cuki.

Ágota: Csongi hatalmasat nőtt a szememben :D , de nem baj, hogy egy szál kukacban mászkál a homokban??? :roll:

A nyaralni indulóknak jó pihenést helyettem is!

Rólunk: Peti csütörtökre kifakult, eltűntek a foltok. Cserébe le sem lehet robbantani rólam. Egyfolytában kézben van, ha mégsem és eltűnök a látómezőből, akkor egyből sírás. Szeparációs félelem lenne, vagy csak elkényeztettük? :roll: Az éjszakai evészetünk alakul, kezd átállni a 4 óránkénti falatozásra, ha lerakjuk 10-kor, 2 körül kel legközelebb.

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa

sziasztok!

Encinek nagyon-nagyon boldog 1. szülinapot! Hogy ünnepeltetek? Képek? :D

Lányok, köszönöm a megnyugtatást a folyással kapcsolatban. Szerintem a pénteki hőség volt a ludas, illetve, hogy egész nap rohangáltam a hőségben... :roll: azóta is van, de közel nem annyi :) Holnap megyek dokkerhez, akkor majd rákérdezek azért.

Arwen, bizony, félidő :wink: :lol: Néha még mindig olyan hihetetlen :lol:

Meri, mekkora a csípőd? Csak hogy tudjam, mire készüljek :roll:

Kép
vickybabe

Meri, Viki!

Szerintem ne aggódjatok ezen a csípő dolgon!! Nézzetek meg engem. Én se vagyok széles és simán megszültem Flórát a 3kg81dkg-val, és a 35cm fejkörfogatával!!!!!

Szóval csak nyugi! Minden úgy lesz ahogy lennie kell. :wink:

Meglátjátok nagyon jó élmény lesz. :D

Gondolom emlékeztek én mennyire féltem a szüléstől és nagyon szivesen gondolok vissza rá. Nagyon jó élményként éltem meg. :D
csipcsab

csajok,
nyugi.
Marcinak 36-os feje volt és mint tudjátok én sem vagyok nagy darab. :lol: ( egy átlagos 3.5 kg babának 33-as feje van, 36-os a 4 kg felettieknek szokott).
nyugi, amiatt nem lesz császár mert nem vagytok 180 cm-k.

Kép
Kép
h@jni

Én 180 cm vagyok :lol:

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora:
szép nagyra nőttél. :wink:
párod mennyi? 8)

Kép
Kép
h@jni

Sziasztok!
Köszi mindenkinek a jókívánságokat.
Tegnap volt az ünneplés egyik fele, az én családommal. Jövő vasárnap lesz a másik fele, a férjem családjával. Együtt nagyon sokan vagyunk, nem tudok hova tenni 18 embert, akiknek fele gyerek, így inkább megosztottuk a társaságot.

Képtárba tettem fel képeket, de azért mutatok itt is.
Élvezte a nyüzsit, egész nap 3/4 órát aludt. Pedig már 1/2 10-kor majdnem elaludt, de aztán magához tért, és csak 15 óra után sikerült elaltatnom.
Citrom ízű volt a torta, nem nagyon akarta megkostólni, pedig nagyon finomra sikerült.
A bicikli nagyon tetszett neki, látszott rajta, hogy örül. Kapott babát is, de azt a nap nagy részében a keresztlányom hurcolta, így csak este szeretgette meg egy kicsit. Könyv, ruha nem igazán kötötte le, pedig általában szereti a könyveket.

Kép lepke tüzijátékkal

Kép járgány
vivi79

Amúgy a bicikli nagyon szuper, (nem tudom van-e valamelyikőtöknek ilyen), alá lehet fordítani a hátsó ívet, és akkor tud hintázni is rajta. Minden gomb zenél, és közben világít az eleje. Érdekesek a gombok, először azt hittem mindegyik mást játszik. De ha egymás után többször nyomon uazt a gombot, akkor mindig más zene szól. Szóval tök jó változatos, és iszonyat hangos.
A bébi felszerelés (lábtartó, tolókar, fényvédő) később leszedhető, és akkor elég sokáig használható. Ha ilyen ütemben növünk, akár 5 éves koráig is jó lesz. :lol: :lol: :lol:
vivi79

Sziasztok!

Először is Enikőnek boldog szülinapot!

Mi jól vagyunk, de hol kedvem, hol időm nincs jönni. Ráadásul most tudtam befejezni a visszaolvasást, de időm meg már nincs írni.

A meleg kiveszi az erőmet, úgyhogy sokmindenre nem jutok.

A nyaralóknak jó pihit!

Most mennem kell, de megpróbálok minél hamarabb jönni!

:oops:

Pusz mindenkinek! Nikó

Kép
nikóska

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?