Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ági!
Szenzációs a metallica cumis kép :P :P :P

Az éjszakákat szerencsére Kirus is átalussza kb. 5-ig, csak ő még este 11-kor beiktat egy evést, de akkor még úgyis fent vagyunk. Nálunk is vannak ilyen egész nap alvásos napok, de én még nem figyeltem meg, hogy mitől lehet. Egy kicsit tartok is a tornától, hogy nyügi lesz, ha felkeltem és elviszem, de legfeljebb akkor hazajövünk. Kiváncsi vagyok rá nagyon, hogy hogy fog a babáknak tetszeni. Ráadásul nekünk a nagy emésztési idő is 10 után szokott lenni, nem tudom, lesz-e ott lehetőség tisztába tenni, vagy u.abban a teremben leszünk mint a kismamatornán? Majd meglátjuk.

Nitacska!
Te melyik orvoshoz jársz? Vagy csak Bábaildihez mész be holnap az UH-ra?

Sziasztok
Lilla
Vendég

lilla a dokim a szinte andrás de ő szabin van.az ildi meg a szülésznőm lesz ha babás leszek!
és van olyan rendes hogy már most is foglalkozik velem!nagyon rendes! :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok Mindenki! Régiek és Újak egyaránt! Nagyon hamar elment a 3 hét, de szuper volt. Ugyan esőben vertünk sátrat, de egy nap elteltével kisütütt a nap, és csak ragyogott, ragyogott....Az első héten Szálkán voltunk, egy tündéri tó, hattyúkkal, gólyákkal, csönd és nyugalom. Rendzavarók csak mi voltunk (6 felnőtt 3 gyerek) az idilli környezetben, amikor naponta többször csobbantunk a vízbe. A fiúk délutánonként horgásztak, a lányok csevegtek. És rengeteget bicikliztünk. Egy hét elteltével pedig irány a Balaton. Mint tisztességes szibaritákhoz illik, itt folytattuk tovább henye életmódunkat. Vad kártyacsaták, szalonnasütések, bográcsolás, és víz, víz, víz (mint említettem már, előző életemben biztos vizipaci voltam). A fentieket kivéve kiolvastam 2 könyvet, és rengeteg zenét hallgattam (mp3), de semmi TV, Újság, Rádió....Mi kell még a boldogsághoz??? Háááát, azt hiszem vágyom már egy szép szülésvezetésre.... :lol: :lol: :lol:
bábaildi

ildi nagyon jol hangzik amiket leírtál,el is hiszem hogy joléreztétek magatokat!!!!!!!!!!!
Reméljük azokat a gólyákat küldöd azok felé akik babára vágynak! :oops: :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Elnézést kérek Tőletek, hogy anélkül írok ide, hogy rendszeresen "beszélgetnénk". Tudom, hogy rengetegen vannak, akik nem írnak, de olvassák a topikot, ahogyan ezt én is teszem.
Augusztus 1-jén született meg a kislányom a JF-ben, és ezúton szeretnék köszönetet mondani Békési Erzsikének, aki egy fantasztikus szülésznő. Orvos nélkül, Erzsikével és a párommal szültem meg a kislányomat, és a szülés egy nagyon pozitív és szép élmény maradt számomra. Igazi kismamás történet, minden a maga tempójában zajlott háborítatlanul, természetesen, beavatkozások és fájdalomcsillapítás nélkül. Ehhez a csodához nagy mértékben hozzájárult az Erszike türelme, szakmai felkészültsége és kedvessége. KÖSZÖNÖM!!!!!
Hálás vagyok az orvosomnak is, dr. Séra Péternek, aki a terhességem alatt nagyon sokat segített, bármikor bármivel kapcsolatban felhívhattam, és a segítségével a 38. hetet is sikerült betölteni, mire a szülésre került sor, annak ellenére, hogy már a 30. héttől fenyegetett a koraszülés veszélye.

Azért szerettem volna ezt megosztani mindenkivel, aki olvassa a topikot, hogy bíztassam őket, bátran válasszák a JF orvosait, szülésznőit, mert biztos, hogy jó kezekben lesznek.

Üdvözlettel:

M. Ágnes

Kép
agnesm

Sziasztok!

Bábaildi!
Szuper nyaralásod lehetett :P :P :P

Nitacska!
Én nem ismerem Szinte doktort, de a védőnőm Őt ajánlotta még, hogy nagyon rendes orvos.

Sziasztok
Lilla
Vendég

Sziasztok Lányok!
Szeretnék egy nagy szaktudású, megbízható orvost találni, és ahogy olvasgattalak Benneteket Hartman doktor úrról nagyon sok jót írtatok.
Tudnátok segíteni, hogy mikor és hol rendel? (Egyéb infót is megköszönnék. :))
rpse@freemail.hu

Előre is köszönöm!
Szép napot Mindenkinek! :)
rpse

Szia!

Csütörtökönként pesterzsébeten magánrendel este 8-ig
Itt kell bejelentkezni:Jáhn Ferenc kórház / Csipkó Máriát kell kérni.
Asszem II kerületben is van magánja.

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Kedves Kriszta!
Köszönöm szépen a gyors válszt! :)
Zsizsike
rpse

Sziasztok! Zsizsike: Csipkó Mária kórházi mobilja:06-70-4507051
Azt nem tudom, nincs-e szabin, mert én azon vagyok még, és nem járok be. Bár úgy tudom, a Hartman dr aug. 4-ig volt szabin, valszeg már rendelnek.
Agnesm: valamenniünk nevében köszönöm a leírtakat. Mi nagyon szeretjük amit csinálunk, gondolom ezt érzik a kismamák.
Lilla! Valóban az elmúlt évek egyik legjobb nyaralása volt. Teszek fel képet is, csak valahogy át kell állítanom a fájl formátumot, mert a mostanit nem fogadja el a topik. ?????
:cry: :cry: :cry:
bábaildi

Bábaildi!

Neked mi a szép szülés? Mesélj róla, hogy a Te szakmai nézetedből milyen egy szép szülés!!!
Gondolom más, mint egy szülő nőjéből.... :D

És valami izgi egyedi sztorid, ha volt leírod majd 1x?

puszika

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok Lányok!
Nem tűntem el, de annyi mindent írtok, hogy csak olvasok és olvasok....
Ildi, örülök, hogy jól sikerült a nyaralás, nem tántorított el az első esős nap, bár azt hittem rosszabb időtök volt, mert itt többet esett. Nitácskának küldtél gólyát? Mert nálunk ismét megjelentek a szúnyogok. Mikor elmentél nyaralni eltűntek. Elvitted a gólyákat, túlélték a békák, akik megették a szúnyogokat. Gondolom én.
Ez a baba kész csoda! Minden nap valami újat csinál, egyre okosabb, ügyesebb! :D Egyszerűen hihetetlen! Míg nem volt saját gyerekem nem gondoltam volna. Például tegnap rájött, hogy tud bandzsítani, ami ugye nem nagy öröm, viszont azt jelenti, hogy egyre jobban lát :D Apukától kapott egy felfújhatól gitárt, azt előszeretettel nézegeti, ma pedig már ha az ölemben van rám néz! Szegény apukák nem csak a pelus cseréből, de ebből is kimaradnak :(
Ildi, én is kíváncsi vagyok te milyennek látsz egy szép szülést! (hogy készüljek a másodikra :lol: )
A babaúszás nekünk még korai, viszon érdekelne a torna, hol tartják, mikor?
Fiús anyukák hogy kerülik el a pelenkázáskor, hogy a baba szembe lője őket?
Nitácska, gondoltam rád, ma voltál ultrahangon?
Mennem kell, puszi: Judit
kisvitéz

sziasztok!nem baba!
de hála égnek baj sincs!
valósznű nem volt pém de meg fog jönni mert 8 mm-es a nykh-a!de ha 21.éig nem jön meg akkor 25.-én ujra uh és kezdődik a kivizsgálás!
köszönöm mindenkinek aki gondolt rám!
és ildi neked is köszönöm hogy ilyen rendes vagy és már most nagyon sokat segítesz nekem!!!!!!!!!
egyépként tényleg válasszátok a JF-et mert nagyon jó.igazából akor jöttem rá mikor januárba az Istvánba vitek na oda senki ne menjen ha csak nem akarja saját maga halálát!Ott szó szeritn szartak rám mindenki!!!!!!!! :cry:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok! A szép szülésnek az én szempontomból egyetlen feltétele van: az összhang. Köztem és a kismama között. Ha Ő azt kapja amit vár tőlem, úgy hogy megfogalmazza az elképzeléseit, elvárásait, de elfogadja a segítséget, szükség esetén az irányítást. És mindeközben nem kell erőszakot tennem a saját természetemen, szakmai nézeteimen. Tudjátok, nekem elsősorban a Ti elvárásaitokhoz kell alkalmazkodni, és ez néha nagyon könnyű, de néha nagyon nehéz is lehet.
Nem az a lényeg, hogy könnyű vagy nehéz, rövid vagy hosszú a vajúdás, hogy fogadott orvossal vagy orvos nékül szül valaki. Hogy fogalmazzam ezt meg? Kell egy alapvető testi-lelki felkészültség, minimális ismeret a vajúdás-szülés folyamatáról, és nagyon kell akarni szülni. Vagy inkább vágyni a gyermekre. Mennyire észrevehető, ha valaki csak társadalmi elvárásból, a házasság megmentése céljából, kényszerhelyzetben szül!!
Sok ilyen van!
De! A szülésznő megunhatatlan, lélekvidító, felemelő pillanata, ami több évtizedes munka, és sokezer szülés után is mindíg új csoda: amikor az újszülöttet ÉN, (nem az orvos, nem a csecsemős, senki más, ÉN) odaadom az édesanyjának! Az első találkozás közöttük, még mindíg, megszokhatatlanul megható. Ilyenkor néhány pillanat-perc csönd, minden kínok felejtése, és ez engem is boldoggá tesz.
Bocsánat, nem akartam érzelegni, de ezt másképpen nem tudom leírni.
bábaildi

Kép Kép Kép Kép Kép [/img]
bábaildi

ildi meseszép helyen voltatok,gyönyörűek a képek!!!!!!!!!
na és az unoka is nagyon szép!!!!!
tényleg mgeható ahogy leírtad a te szemszögedből a szülést/születést! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok Lányok!

Nitacska: én is nagyon drukkolok, de már szinte annyian, hogy lehetetlen, hogy ne jöjjön össze a baby :wink: Mindent bele :wink:

Ildi: Annyira vágyom én is egy ilyen nagyon tuti nyaralásra, de azt hiszem egy picit ez még odébb van :wink:
De amire mégjobban vágyom, újra babát várni és végre normális úton szépen megszűlni :wink: Bár Mikecz bácsi szrint, ez már lehetetlen, hogy simán szűljek, de császárral 2 év múlva ismét mehetek :P Már csak Apát kellene megfűzni :wink: Sebaj, van még majdnem másfél év :wink:

És akkor egy picit rólunk :P vagyis inkább Kristófról:

11 hetes volt hétfőn. Hatalmasat nőtt ismételten :P a két hónapos oltásnál 5660 g volt. Szerintem már átléptük a 6 kilót :wink: El kezdtem barackot adni, hogy segítsen a székletproblémáján, és hála sikerrel koronázta tettünket. Ildi a javaslatodra kipróbáltam az almát, de az nem igazán jött be neki, szerintem majd ha rendesen beáll a kakija, akkor majd megpróbálom keverni barackkal az almát, majd utána magában is próbálgatom az almát, de úgy tudom az alma székletfogó :? Na nem akarjuk mi megfogni :wink: Rengeteget magyaráz, mutogat, és képzeljétek tegnapelőtt hangosan gurgulázva kacagott. Hát, ciki nem ciki, nekem kipottyant a könnyem és úgy nevettem vele együtt :wink: Összeraktam a járókáját, hog jobban tudjon forogni, hisz jobban elfér benne, mint a kiságyába. Hát odáig van meg vissza. Mostmár napközben többet tud aludni, mert szívesen van a járókájában :wink: Megkapta Tőlünk az első alvós babarongyát is, ami egy béka :wink: De jobban ragaszkodik a maga által kisajátított pici törölközőhöz. Az pedig azért kell neki, mert úgy alszik el, hogy a fejére húzza, majd kb 1 perc és már alszik is. Na ekkor én ügyesen kihalászom a feje alól, nehogy betekerje az egész fejét :wink: Dobok pár képet, bár már így is nagyon sok lettem, bocsi lányok. A babák gyönyörűek, szépek és nagyon okosak :wink:

Saját birodalmam, a járókám....... :P Anya berakta a barátaimat is, így már nem unatkozom. Elbeszélgetek velük :wink:
Kép

Kaptam egy békucit is, a törcsi mellett, azért vele is szoktam aludni :wink:
Kép

És képzeljétek, megkostóltam a barackot, mindenkinek csak ajánlani tudom, írtó fincsi :wink:
Kép
bluebox

Sziasztok!

Márti: Kristóf tündéri, gyönyörű és úgy látom azért tetszik neki a békás rongyik :D
Lilla: ha veszel kengurut légyszi írd meg a márkáját és mennyire vált be, mert mi sajnos a negyediken lakunk és én is hordozóban gondolkoztam, de már most napról napra érzem mennyit hízott épp :lol:
Ági: merre laktok? Mi a vonatos játszó közelében!
Kriszta: megírnád hol van a baba-mama torna és mikortól érdemes elkezdeni?
Ildi: Az unokád a kalapban igazi kis hölgy, nagyon jól sikerült fénykép!

Köszi mindenkinek, üdv. Judit
kisvitéz

ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ képek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Annyira nézegettem az Ildi képeit, hogy nem is írtam, hogy mennyire gyönyörű kis hölgy az unokád!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Annyira hasonlít az Anita barátnőm Elzájára, mint két tojás :wink: Tüneményes :wink:
bluebox

Sziasztok!

Ildi! Tényleg gyönyörű nyaralásod lehetett. Anno én is jártam a volt férjemmel. Ő horgászott mi meg napimádók voltunk. Sokat jártunk a Tisza és a Körös partra. Sok szép emlékem maradt ezekről a sátorozásokról.
Az unokádnak nagyon aranyos pofikája van, igazi kis hölgy. Nagyon szép kislány. Ő is nálad látta meg a napvilágot?

Márti!Mintha magunkat látnám viszont a képeidből. Gina is imádja a járókáját, tele van pakolva játékkal.
És neki is a mániája, hogy elalváshoz a pelenkát a fejére húzza. Vagy amit ér. Kispárna, játék, a takaró mindegy, csak a fején legyen.
Kristóf nagyon tündéri baba. Olyan puszikálni való pofija van. Gondolom kap is bőven. Mármint puszit.
Amit meg írtál a babavárással kapcsolatban, teljesen átérzem. Nekem is megfordult a fejemben, hogy Gina legyen egy picit nagyobb és de jó lenne megint....
Persze nálam a negyedik lenne, és az már lehet, hogy sok. Azért megpróbálom rábeszélni a párom.

Nálunk is most az őszibarack a menő. Főzelékben a spenót ízlett a leányzónak, amin meglepődtem. Általában nem szokták szeretni.
Voltunk 4 hónapos oltáson, megint felírt a doki egy plussz agyyhártyagyulladás elleni oltást. A Neisvac-c-nek a folytatását.
És tanácsolta, hogy kezdjek Ginának adni tejpépet uzsonnára. Vettem is a boltban egy vaniliást és egy gyümölcsöst.
Egyenlőre nem ízlik neki.

Nitácska!
Én is nagyon drukkolok neked, bár tudom, hogy a jókívánságokkal tele van a padlás. De biztos vagyok abban, hogy sikerülni fog.
Máté nagyon szép kisfiú és tuti, hogy lesz kistesója!!!

Lányok, most nem leszek egy darabig mert vidékre utazunk rokonokhoz. Nem tudom Gina hogy fogja viselni a környezet változást, de remélem nem lesz gond.

Mindenkit puszilunk, babákat, mamákat, bábákat!!

Judit

Kép rosszkedvű vagyok

Kép a kedvenc játékaim között

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
yusz

Yusz: Ginus elveszik a hatalmas rózsaszín párduc mellett :wink: Tünemény a kiscsajszi :wink:
Nagyon szépen köszönöm a dícséreteket :wink:
bluebox

Sziasztok!

Bábaildi!
Gyönyörű helyen voltatok, csak úgy árad a képekből a nyugalom. És nagyon szép kislány az unokád!!! Ahogy meg a szakmádról írtál, hát látszik, hogy szereted csinálni, nagyon szépen leírtad.

Márti!
Nagyon szép a kisfiad. És szerencsés vagy, hogyha már nincs tejcsid, legalább most vannak gyümölcsök, amit tudsz adni a kislegénykédnek.

Nekem azt mondta a doktornő, hogyha tudom fél évig csak tejcsit kapjon Kirus, utána kezdődhet az elválasztás. Az meg pont december lesz (ha addig kihúzzuk), akkor viszont alig lesz gyümölcs.

Judit!
Gina is nagyon szép kislány. Teneked sincs elég tejcsid azért adsz már neki mást is? A nyaraláskor érezzétek jól magatokat, és jó időt kívánok Nektek.

Kisvitéz Judit!
Az az igazság a kenguruval kapcsolatban, hogy én most inkább az árát fogom nézni a vásárláskor, mert én nem nagyon fogom viselni. Mi kertes házban lakunk, úgyhogy oda nem kell, máshová meg a hordozóban viszem kocsival, csak azért veszek, mert a babatornára a Csiliben fel kell cipelni a cuccal együtt az elsőre, én meg az 50 kilómmal már alig birom el a hordozóban a kisasszonyt, ezzel meg egyszerűbbnek tűnik. Nézegettem az expressz.hu-n is, ott már vannak márkásak párezer forintért.
A babauszira 3 hónapos kortól lehet menni. Többet a www.uszomanok.hu-n találsz róla.

Sziasztok
Lilla
Vendég

SZIASZTOK!!!

IGÉREM JÖVÖK ÉS IROK MAJD DE BAROMI MIGRÉNEM VAN REGGEL ÓTA ÉS MOST KÉSZÜLÖK MEGHALNI MÁR!!!

CSAK ANNYIRA UGROTTAM IDE HOGY A KRISZTINEK NAGYON SOK BOLDOG SZÜLCSINAPOT KÍVÁNJUNK NORCSIVAL!!!
SOK PUSZIKA KRISZTA ÉS ISTENKE ÉLTESSEN SOKÁIG!!!

NA MEGYEK FETRENGENI EGYET!!!BIZTOSAN A JÓ IDŐ AZ OKA NEKI!!!
SZIASZTOK!!!
ÁGI ÉS NORINA

Kép
Kép
snápi

bluebox hatalmas élémény mikor elkezdenk gügyögni és neveni a maguk modján! :lol: :lol:
Kristóf egyre szebb kisfiu!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
ahol a barackot eszi ott nagyon édes kis arckifejezése van! :lol: :lol:
yusz köszönöm a Mátéhoz való dicséretet! :lol:
Egyépként nincs tele a padlés a dicséretekkel mert nagyon jol esnek és nagyon sokat jelentenek!!!!!! :lol:
gyönyörűen fejlődik Georgina! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok! Eszterunoka jó fej, de melyik egészséges gyerkőc nem az??? Minden csütörtököt együtt töltünk, (a mait is) és ez mindkettőnknek egész napos öröm. Ráadásul nagyon jó természete van, például ha álmos fogja a vizilovát, takaróját és saját magától elvonul aludni. Hm! Az én gyerekeim nem csináltak ilyet. :lol: :lol: :lol: Szóval nagyinak lenni jó!!!!! :wink:
Egyébként nem nálam született, nem tudtam volna anyja helyett szülésznője lenni a lányomnak, ezért legjobb barátnőmre és kolleganőmre Békési Erzsire bíztam Őt. ( ismerős név?)
Még valami: nagyon jó képeket tettetek fel. Nem dicsérek név szerint, mert senkit nem szerenék kihagyni. Minden topicbabánk tök jó fej!
Ági! Migrén ellen nincs orvosság?????? Komolyan kérdezem, nem értek hozzá, de nem lehet ezt megelőzni valahogy, rémlik mintha olvastam-hallottam volna, hogy van ilyesmi. Jobbulást!!!!!
Márti! Ha barack, hát barack! Lényeg, hogy megoldódjon a kaki-ügy. Egyébként az alma, a közhiedelemmel ellentétben nem fogja a székletet, de ha Kristófnak nem ízlik, sebaj!
Judit! A mi szülésünk szép volt! Remélem hamarosan követi kisvitézünket egy kisvitéznő!
:roll: :roll: :roll:
bábaildi

Sziasztok!

Ági nagyon szépen köszönöm!

Az a metallica cumi....még mindig azon kacarászok.

Ildi!

Érdekes a mit írtál! Sose gondoltam volna, hogy ekkore különbségek vannak, arra meg pláne nem gondoltam, hogy érezni a szülések közötti olyan különbséget, ami abból fakad, hogy pl várták-e ezt a gyermeket vagy sem.
Édes nagyon a kisunokád!
Igazi hölgy.

Kép

Kép

Kép

dominika1

SZIASZTOK!!!

LILLA!!!
BABAKOCSIVAL IS JÖHETTEK MAJD A TORNÁRA KIRUSSAL!!!VAN BABAKOCSITÁROLÓJA A CSILINEK!!!A TORNÁN LÉVŐ SÍRÁSOKKAL MEG PELENKACSERÉKKEL ESETLEGES ETETÉSEKKEL SZERINTEM NE FOGLALKOZZÁL MERT SZERINTEM AZALATT A PÁR HÓNAP ALATT AMIG A KISMAMATORNÁT NYOMTUK ELÉGGÉ ÖSSZESZOKTUNK ÉS NEM LESZ CIKI ILYEN SZERINTEM!!!
AZ USZÁSRA IS UGY NÉZ KI HOGY SZEPTEMBER KÖZEPÉN MÁR MAJD TUDUNK MENNI MAJD NORINÁVAL MERT SZEPTEMBER 4.-ÉN ÁTMOSSÁK NEKI A KÖNNYCSATORNÁJÁT ÉS UTÁNA 1 HÉTIG MÉG REGENERÁLÓDÁS VAN!!!
KIRUS KOSZMÓJA HOGY ALAKUL???

KRISZTA!!!
ÖRÜLÖK HOGY NORINA IGY FEL TUDOTT VIDÍTANI EGY ILYEN KÁNIKULAI NAPON!!!BENNT ALSZIK A SZOBÁBA SZEGÉNYKÉM DE CSAK EGY PELUS VAN RAJTA MERT ITT A 9.-EN BAROMIRA MELEG VAN!!!DOMIKA HOGY VISELI???JÖTTÖK TI MÉG BABAUSZIRA???

KISVITÉZ!!!
PONT A VONATOS JÁTSZÓ MELLETT LAKUNK!!!A ROSSMANN FELETT!!!TI???AZT NE IRD HOGY TI IS ITT MERT AKKOR ELÁJULOK!!!MEGINT KICSI LESZ A VILÁG???

BÁBAILDI!!!
KÖSZIKE A DÍCSÉRETET A BABÁKRA!!!
AZ ÉN MIGRÉNEMRE SAJNOS NINCSEN MEGOLDÁS!!!A CT VAGY MR VAGY MI A FENÉN VOLTUNK KIMUTATTA HOGY AZ AGYAMBA VANNAK A MIGRÉNFOLTOK BENNE ÉS AZ NEM OLYAN HOGY MAJD A KOROM VAGY A TERHESSÉG ELMULASSZA SAJNOS!!!EZZEL EGYÜTT KELL ÉLJEK ÉLETEM VÉGÉIG!!!AMUGY VANNAK RÁ GÓGYMÓDOK HOGY NE LEGYEN OLYAN SOK GÖRCSE AZ EMBERNEK!!!A LEGFONTOSABB AZ AZ HOGY MINNÉL TERMÉSZETESEBBEN KELL TÁPLÁLKOZNI, EZALATT A TARTÓSÍTÓSZER MENTES KAJÁKAT ÉRTEM!!!SOK FOLYADÉKOT KELL INNI MERT AZ TISZTÍT!!!MEG SOKAT KELL MOZOGNI HOGY AZ IZMOK NE TAPADJANAK LE A NYAKNÁL!!!KANGOZTAM EGY IDEIG DE AHOGY TERHES LETTEM ABBA KELLETT HAGYJAM MERT NEM SZABADOTT AKKOR, MOST MEG FÉLEK HOGY NEHOGY ELMENJEN A TEJEM TŐLE!!!HOMEOPÁTIÁT PRÓBÁLOK MOST ARRA IS SZEDNI!!!NEHÉZ VOLT TEGNAP NAGYON MERT FÁJT A FEJEM HÁNYINGEREM VOLT NAGYON ÉS SZEGÉNY NORINA IS ROSSZ KEDVŰ VOLT MEG NÉHA SÍRT IS SZERINTEM A SZUPER IDŐTŐL!!!DE EGY KICSIT MINDKETTEN TUDTUNK ALUDNI DÉLBE CSAK NAGYON BÚJÓS ILYENKOR HA VALAMI FRONT JÖN!!!
A LÁNYOD IS EGY SZUPI SZÜLÉSZNŐNÉL SZÜLT!!!NANÁ HOGY ISMERŐS ITT JÓ PÁR EMBERNEK!!!
TÉNYLEG NEM SZÉKLETFOGÓ AZ ALMA???MERT ÉN IS AZT OLVASTAM???

SZIASZTOK!!!
ÁGI ÉS NORINA

Kép
Kép
snápi

Ági!

Nálunk 26 fok van benn, tehát jó hűvös.
Redőnyök leengedve, fű folyamatosan locsolva. ablakok nagyra nyitva.
Így túlélhető.
Ha felkel, eszik játszik és megyünk pancsolni az udvarra napernyő alá természetesen.
De sétálni ilyen időben mi nem megyünk.

Szintén csak 1 pelus van rajta.

Megyünk még babauszira, szepembertől lesz Editke.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

huhh Ági ti ilyen közel laktok? nem is tudtam :)
Mi ma késő du-n vagy holnap kora de. megyünk majd arra - a rossmanba :)

bár most nem vagyunk túl jól,mert kicsi hőemelkedése van,bágyadt,megy hasa...sztem jön a foga, :? mert eddig semmi bajunk nem volt

na dobok néhány frissítő képet Csajok!

Kép

Kép

Kép

Kép

üdv

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Mesi!

Larácskának boldog hófordulót kívánunk!
Olyan szép ez a csajszikaaaaaaaaaa...

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Ági!
Köszi, hogy írtad, hogy van babakocsi tároló, így azzal megyünk. Mert a parkolótól leszakad a kezem a babahordozóval.

Nálunk is nagyon meleg van, 30 fokot ír ki a légzésfigyelő, úgyhogy mi is pelusban szenvedjük végig ezt a meleget. Jövőre már jobb lesz, lehet a kertben majd pancsikolni.

Sziasztok
Lilla
Vendég

Sziasztok anyukák! :lol:
Ági: mi a Nagy Győri közben lakunk, a negyediken. Gondolhatod, meleg szempontjából ott sem jobb a helyzet, szereltettünk fel egy legolcsóbb klímát, 29 fokon ketyereg, de állítom, hogy 25-nek érzem, nagyon jó! Szegény Babócát még pelussal be is takarom, nehogy megfázzon :?
Ildi: kös Kép z a bíztatást szülésre vonatkozóan, azért én úgy érzem én is azok közé tartoztam, akire nehezen varrtál gombot :cry: Utólag átgondolva sok mindent másképp csinálnék: elmennék terhes tornára, segítve ezzel az izmaimnak. Keresnék olyan szülés felkészítő tanfolyamot, ahol nem csak egy filmet vetítenek le, hanem elmondják, hogy a fájás alatt epegörcsöt értsek és akkor lelkileg sokkal jobban fel tudok készülni, nem arra gondolok, hogy mikor lesz ennek vége és nem beszélek hülyeségeket a szülőszobában :D (ugyan mit gondolhattatok rólam?) és bármi történik nem szülök este! Én olyan vagyok, mint az unokád: történhet égszakadás földindulás, leghíresebb ember, legjobb koncert, ha álmos vagyok elvonulok, mert olyankor még magamat sem bírom elviselni. Ehhez képest csütörtökön már nem aludtam az izgalomtól, pénteken este 9-kor bemegyünk a kórházba és beleültetsz a jó meleg vizes kádba, amiben már 9 hónapja nem volt részem....na ott már néha elszundikáltam. Úgy emlékszem mondtam is neked, hogy álmos vagyok és este nem lehet szülni! Ami szép volt és felejthetetlenné tette a szülést, hogy nagyon szimpatikus volt a szülésznőm, elintézte a betegfelvételt és a dokit, nehogy apuka lemaradjon valami fontosról, a páromat partnernek tekintette, segített mit kell tennem, hogy könnyebb és eredményes legyen a vajúdás, de nem lábatlankodott feleslegesen, hanem hagyott a párommal kettesben, kimasszírozta a görcsöt a lábamból (nekem akkor sokat jelentett!), bár már a ctg vizsgálatokon is olyan megnyugtató és jó érzés volt, hogy kérdezett, válaszolt, megkereste az orvosomat, felhívott ha változott a program, szóval éreztette velem, hogy most én és a baba vagyunk a fontosak. Ami kimaradt, sajnos csak a fényképről láttam, hogy Ildi tette a hasamra a babát, én már csak arra emlékszem, mikor fürdetés után odahozták, és a kitolási szakasz eseményei is eléggé összemosódtak, részleteiben és össze-vissza jönnek elő, de hát a fájdalmat nem is baj, ha elfelejtjük, ugye? Nem emlékszem a gátmetszésre, csak az tűnt fel, hogy a doki varr. Jobban fel kellett volna készülnöm lelkileg, de sok helyen azt olvastam, hogy felesleges a szülési terv, mert úgysem az történik, amit az ember eltervez. Minden esetre Babócával jobban meg kellett volna beszélnem, hogy neki is jobb lesz már kint :) Az utolsó hónapban ahogy már alig mocorgott annyira eggyé váltunk, hogy valószínűleg féltem az újtól, az anya szereptől, a felelősségtől. Nekem az utolsó hónap nem volt teher, sőt úgy ugráltam fel a negyedikre, mint egy antilop! Nem is mertem elszólni magam a doki előtt, aki a nyolcadik hónapban rám szólt a kórházban, hogy ne merjek lépcsőn lefelé menni, ha nem akarok megszülni. Azért örülök, hogy Ildi bevállalna másodjára is, bár azzal biztatott, hogy a harmadik szülés lesz igazán könnyű!
kisvitéz

A harmadik szülés könnyű???
3 gyerekes barátnőim közül mind azt mondja, hogy a legnehezebb.

Akkor most hogyis van? :D

Kép

Kép

Kép

dominika1

Ági!
Ezek szerint nem ússzátok meg a könnycsatorna átmosást. De tornára azért jöttök vagy azt is később kezditek? A babauszit mi is csak szeptember közepétől kezdjük, mert akkor leszünk csak három hónaposak.

Szia
Lilla
Vendég

mesi olyan gyönyörű baba lara!!!!!!!!!!!!!!!megnézném élőbe is!!!!! :lol:
kisvitéz én is hasonlona vagyok mint te mikor megszületett Máté sokmindenre nem emlékeztem,ez szerintem a kimerűltés miatt lehetet mert én sajnos eresztettem rendesen a hangom a fájások alatt!/ciki lehetett nagyon/ahogy kiabáltam! :oops:
de megfogadtam hogy a második babánál nem fogok ha lehet egy hangot se ejteni! :lol:
nagyon helyes az ildi a képen ahogy oda adja a babát!Én is tartanék már itt nagyon!!!!!!!!!!
Nagyon örülök hogy majd az Ildinél szülhetem második babám,remélem nemsokáig várat magára!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ilyen emberek kellenének mint ildi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Egy imádni való ember!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

A harmadik szülés könnyebbsége azt jelenti, hogy sokkal rövidebb ideig tart a vajúdás, általában nincs szükség gátmetszésre. De azért ami fáj, az fáj!!! Csak nem olyan sokáig! Ami pedig az anyukákat illeti, mindíg az a legroszabb, ami éppen van, ami már elmúlt azt megszépíti az idő. A legutóbb egy 6. gyermekét szülő kismama mondt nekem, hogy ez volt a legnehezebb szülése. (tokkal-vonóval 1,5 óra) Azért ezt a nehézséget sokan látátlanban felvállalnánk, nem? :wink: :wink: Kivételek persze mindíg vannak.
Az almáról azért hisszük, hogy székletfogó, mert a hasmenésnél az alma rostjai felszívják a bélből a vizet, ezáltal csökkentik a bélmozgást, és ennek következtében a hasmenést.
De a normál bélműködésnél nincs ilyen hatás. Sőt, a magas rosttartalom ilyen esetben segíti a széklet összeállását, ezáltal az ürítési ingert fokozza. Főleg olyan babáknál, akik még nem kapnak, szilárd táplálékot. De persze kivételek mindíg vannak.
Azért ez szép szakma, nem? Bármikor mondhatom: kivételek mindíg vannak! :oops: :oops: :oops:
Judit! Nem is tudtam, hogy készült ilyen kép. Egyébként, ha nem is emlékszel rá, azért ölelted Te azt a kisvitézt!!!!
Nitácska! Nem kell hang nélkül szülni, nem kripta a szülőszoba, hogy csöndben legyünk. Csak mértékkel! Itt aztán tényleg jó az arany középút!
:o :o :o
Ági! Nem tudtam, hogy a migrénnek ilyen formája is van, gondolom ritka lehet, nagyon sajnálom, hogy pont Neked jutott! :( :( :(
Remélem, a szoptatás után már tudsz újra "kangózni" de mi a fene ez??
És hol van már az eső??????
bábaildi

ildi azért momdtam hogy megprobálok hang nélkül szűlni majd legközelebb mert mikor Mátét szültem akkor anyuék a folyoson halották hogy üvöltök!Utolag visszagondolva elég kínos volt! :oops: :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!
Rég jártam erre, illetve mindig olvasok, de nem nagyon van időm írni...

Először is, nagyon szépek a babák!!!!

Ildi
Jó, hogy újra itt vagy! Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás!
Nagyon tetszett amit a szülésről írtál! Én úgy érzem, hogy nekem ilyen szülésem volt tavaly októberben. Mindenki szerint nagyon nehéz szülés volt, nagyon nehéz döntésekkel, de valahogy nekem csak jó dolgok maradtak meg vele kapcsolatban. Nagyon nehéz ezt az egészet megfogalmazni, de az biztos, hogy Békési Erzsikének köszönhetően az a nap életem legszebb napja volt, és akármi is történt utána, ezt a napot nem lehet már elvenni tőlem, örökre az enyém marad.
Remélem a következő szülésemnél már nem csak én, hanem Erzsike is azt fogja mondani, hogy szép és könnyű szülésem volt.

Rólunk annyit, hogy diétázok, de eddig nem sikerült beállítani a cukrom, úgyhogy hétfőn megyek 24 órás cukorprofilra a kórházba. Aztán majd kiderül, hogy mi a következő lépés, mert nem nagyon tudok a jó eredményben bízni. Persze inkább ne legyen igazam! Azt tudom, hogy mindent megteszek, nagyon szigorúan veszem a diétát, de sajnos így sem akar működni... :cry:

marek

Hát igen Ildi, azért megszépíti a dolgokat az idő.
Most amikor szültem, kb 3 óra vajúdás után alaposan elképedtem, amikor Erzsike közölte, hogy akkor szétnyitja azt a szülőágyszerűséget a vajúdóban.
Én meg kérdeztem, máris???
Erre nevetve közölte, hogy mégis mennyi ideig akarok szülni?Sokan várakoznak a folyosón is....
A fiamnál több, mint 24 órás volt a szülés, nem is tudtam kinyomni.
Orvos a hasamban, alulról a szülésznő, aztán mégis lett baba, ráadásul szalutálva jött ki.

Így a második gyermekem burokrepesztés után (1 hét túlhordással) 4 órával megszületett. Oxytocin nélkül!!!

Én nem kiabáltam, de a másik vajúdóban hallották ahogy szültem.
Azt mondták, hogy kitolásnál földöntúli nyögéseket és egy hatalmas hangú babát hallottak. :D
Meg azt, ahogy veszekszek a Hartman papával, hogy nem fekszek le, mert nem bírok. :D
Nekem ülve volt jó, így addig állította Erzsike az ágyat, amíg félfekvőve tudtam tolni.

De nem bántam, hogy csak 4 óra volt a szülés!A harmadik meg ha méggyorsabb lesz, akkor máris megkörnyékezem Apát....

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Mostanában több, nemrégiben szült anyukával beszélgettem és számtalan dolgot, hasznosat vagy éppen kevésbé hasznosat hallottam, többféle szempontból, különböző érzésekkel, szóval mások tapasztalataiból kiindulva is biztos vagyok benne, hogy aminek én még előtte állok, az egy leírhatatlanul felemelő dolog. Ahogyan Bábaildi leírta nekünk, az viszont másodjára is bepárásítja a szememet (tegnap este is elolvastam :).
Na jó, könnyű nekem, nem probléma a meghatódós pityergés mostanság, de ez akkor is olyan szép...:)

Kép
anhel

Sziasztok!

Bocsi de megint nagyon régen voltam.Apa sokat dolgozik és így 2-en vagyunk Nikivel.Már nehéz lekötni állandóan mászik, áll és pakol.Megpróbálok mostmár többet jönni.

Az utsó oldalt visszaolvastam de nehéz mert látom sok az új meg rengeteg a történés mióta nem voltam (1-2 hónap)

Mikor szültem volt velem egy 3. gyereket szülő lány ő azt mondta a gyógyulás volt a legnehezebb .Másik szobatárs aki a 6. gyereket szülte neki már meg se kottyant azt mondta.

Én sem kiabáltam de a kitolási nyögéseket lehetett hallani. Szerintem azt nem lehet hang nélkül végigcsinálni. A végén azért is elnézést kértem. Már előre elterveztem, hogy csendes akarok lenni ha lehet mert nem akarok mást zavarni azzal, hogy szülök.

KépKép
anikoh

Miért is kellene elfojtani azokat a hangokat, amit kitolási szakban ad ki az ember lánya? Higgyétek el aki a szomszéd vajúdóban esetleg hallgatja, izgul, szorít, drukkol, és egy kicsit irigykedik, hogy a sorstárs már túl lesz rajta hamar! Amikor én elkezdtem dolgozni, a XX.ker Baba utcai kórházban, a szülőszoba 3 ágyas volt, de olyan kicsi, hogy nem volt paraván a szülőágyak között. Igaz, a kismamák a folyosón sétálva vajúdtak, és tényleg csak az utolsó 15-20 percet töltötték a szülőágyon. Amikor a Dél-pesti 1981 januárban megnyílt, Közép-Európa legmodernebb kórházának számított. Volt egy ötágyas vajúdó, és egy négy ágyas szülőszoba. (apukák persze sehol). Mégis, ne gondoljátok azt, hogy nem volt jó a hangulat. A vajúdók egymást biztatták, bátorították, aki már előzőleg szült, az segített az első babát váróknak. Valóban kicsit szigorúbb szabályok voltak, más volt a szülésvezetési, újszülött gondozási metódus, de hát mi NŐK, akkor is csak Nők voltunk. Feltaláltuk és jól éreztük magunkat. Így visszagondolva, a családnak lehetett a legrosszabb. "Beadták" a kismamát a szülőszobára, és jó esetben izgulhattak a folyosón. De legtöbbször még azt sem, mert akkor még a látogatási időn kívül nem lehetett bennt tartózkodni a kórházakban. Telefon meg nem volt, még vezetékes is alig, nemhogy mobil. A bátrabb apák az éjszaka kellős közepén "megkenték" a portást, és az feltelefonált a szülőszobára, hogy mi újság. :?: :?: :?:
Na, a mesének vége, álmodjatok szépeket, Jó Éjszakát Gyerekek! :) :) :)
bábaildi

sziasztok!
Ildiakkor készülj fel ha én szülni fogok szépn áriázni fogok! :oops: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Ildi!!!

Én a Baba utcai kórházban születtem 33 éve!!! Olyan morbid, hogy elfekvő lett. :cry:
Születés-és halál. De akkor is morbid

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!
Valaki érzi a hidegfront hatását? szerintem irtó gyorsan elmúlt :(
Ildi, ugye nem haragszol, hogy beleegyezésed nélkül feltettem a képet? Így "beszélgetés" közben előjönnek még emlékek a szülésről. Arra tisztán emléksze, hogy a párom folyton azzal biztatott, hogy egyre közelebb kerül az asztalka, úgyhogy nem sokára meg lesz a baba. Arra is, hogy felsírt, a párom mondta, hogy ott van, én megpróbáltam lenézni, de a lábam takart mindent :( Aztán Ildi mondta neki, hogy vágja el a köldökzsinórt, mire ő azt válaszolta, hogy most rohannia kell a fényképező gépért. Na ekkor készült a kép. Mi mással voltunk elfoglalv :D szerencsére, a férfi persze a technika vívmányaval foglalkozott ekkor is :D
A hatgyerekes anyuka nem az a kb.40 kilos nő volt, akinél még gátmetszés sem volt (irigyeltük is rendesen) és Dzsovanninak akarta anyakönyveztetni a fiát de nem lehetett és Lacika lett? Alig tolták be a szobába felpattant és ment cigizni. Ezt művelt a még együtt töltött nap 24 órájában.
Kriszta, mit jelent az, hogy a fiad szalutálva jött ki? Elől volt a keze?
Olyan jó olvasni ezeket a szülés történeteket, megnyugtat, hogy nem csak én nem voltam elég erős hozzá, hogy kinyomjam, már bocs, de engem ez lelkileg azért megviselt.
Anikoh, hasonló cipőben járok, mint te :( Apuka reggel 6-tól este 6-ig, utána indul a séta (nem tudom meddig lesz türelme, hogy csak ez után jut fel a lakásba és csak 9-10 körül jut vacsorához a déli ebéd után), bár egyre korábban sötétedik, lassan át kell szerkeszteni a napi rendet. Sajna messze laksz úgy látom.
Csajok, újabb segítséget kérek: ki milyen pelust használ? Én most megjártam. Dávid 6 hetes (5 kilos szeretetgombóc!) Feladtam a küzdelmet az ajándékba kapott 2-5 kg-s pelenkákkal (majd elviszem újdonsült ikres anyuka barátnőmnek, biztos hasznát veszi) vettem 3-6 kilosat, mert azt írták a Pampers oldalán (vagy vmi tájékoztatóban nem tudom már), hogy a new born pelenka fogja meg az anyatejes székletet. Igen, az active baby-nek nem hálós a belső felülete, azt is félre tettem a későbbiekre. Tegnap este és ma reggel is kifolyt a pelus tartalma, pedig a baba kézben volt, úgyhogy lendületből indultam tisztába rakni, mikor hallottam a rotyogást. Ti melyik márkára szavaztok? Köszi a segítséget!
Nitácska007: én úgy voltam, ahogy Ildi írja, a szomszéd vajúdóból hallottam, hogy felsír a baba és nagyon irigy voltam, de erőt is adott, hogy ha másnak is megy, ráadásul később ment be, mint én hát kapjam össze magam! Egyébként nem az első és nem is az utolsó leszel aki áriázik, vannak pillanatok, mikor az ember nem tud uralkodni az érzésein. Utólag és kívül állóként könnyű okoskodni, de adott helyzetben az ember nem tudhatja hogy reagál. Olyan ez, mint mikor váratlan helyzetben valaki rögtön bepánikol, valaki tartja magát, "észnél van" van utána tör ki rajta, mikor felfogta mi is történt. De szerintem ha már ott fekszel majd a várva várt babával vajúdva kisebb gondod is nagyobb lesz ennél, szeretném már ha a te szülési élményedet olvashatnám :) akár hangot is mellékelve :lol:
Kevésbé meleg napot, üdv. Judit
kisvitéz

Judit!

Úgy jött ki, hogy keze a feje mellett és arra rátekeredve a köldökzsinór.
Darabokra szakított, stoppoltak rendesen.

Pelenka: nekünk kezdetek óta a pampers válik be a legjobban.
Kipróbáltam az olcsó verziókat is, de mind landolt a kukában kivétel nékül.
Ha sűrűn kakil, még megpróbálhatod a tescos, igen jól olvasod, aTESCO-s pelenkát, de CSAK a lila-fehér csomagosat.
A kék-fehér az rettentő gagyi.
Ez a lila-fehér egy kellemes csalódás.
Most épp akciós is a tesco-ban.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Mi is a Pampers-et használjuk a 3-6 kg-osat, nekünk bevált.

Lilla
Vendég

Sziasztok!

Mi is a Pampers-et használjuk a 3-6 kg-osat, nekünk bevált.

Lilla
Vendég

Sziasztok!

Gyönyörűek a babák és egyre csak szebbek!!!!!! ( Ja, és egyre nagyobbak) Hihetetlen, hogy megy az idő, Ákosom is ma lett egy hónapos!

Anhel: Már négyszer próbáltam neked privit írni, sőt meg is írtam, de egyszerűen nem megy el. Már a másik topikon sem sikerűl, állandóan azt írja ki, hogy valami hiba történt, próbáljam meg később.
Ha gondolod, megadhatnád az email címedet és akkor tutira eljutnak hozzád a leveleim.

Üdv: Móni

Kép

Kép
morca

Sziasztok!

Pelenka: azzal most én is bajban vagyok.Nekünk a Liberó jött be de most 2-3* kifolyt a pisi. Megpróbáltam a babylove-ost de nem tetszik.Tescost nekem is ajánlották.Lehet kipróbálom. Van Újpesten a pelenkadiszkont amit ők árúlnak azt is sokan diocsérik.(állítólag az a tescós)Azt is hallottam, hogy nő a gyerek úgy változhat a pelenka bevállása. Vagyis lehet most valamiért nem jó nekünk a Liberó de 1-2 hó és megint jó lesz. Ismerős meg Pampers-t használt 8 hónapig és akkor lett rá allergiás.

KépKép
anikoh

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?