Új privát üzeneted érkezett!

Mindenkinek köszönöm a baba mama szoba választ.

Gwini!
2111? Akkor tényleg jó lenne még egy hetet kihúzni, aztán jöhet a baba. hú, de izgi.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Hú, gwini, csak nem Te leszel az első?
Azért szorítok, hogy még egy kicsit bírja odabent Manócska!

Írtam privit.
Vendég

Sziasztok!

Csak egy gyors uh. jelentés :)
BPD:95 , OFD: 101, Has: 91, Fl: 70 méhlepény I. st.

Köszi a drukkokat:)

További szép napot nektek, vigyázzatok nagyon magatokra, mert iszonyú a hőség :(

Kép
csehi77

Hüha, látom egyre izgiribb a dolog.

gwini :)
juj ez már tényleg nagyon finishnek tünik!

luca :)
örülök, hogy irtál!

ági :)
ööööö, asszem én leszek itt a fekete bárány ezügyben. Nándorommal "régi tipusú" szobában voltunk, vagyis 3 óránként hozták ki és éjszakára elvitték. Igaz, hétvégére, mikor "kiürült" a kh, alig volt benn doki, akkor egész nap velem volt. Nos, nekem teljesen jó volt igy. Tudtam pihenni, a gyermek nem lett se cumizavaros, szopizni is szuperül szopizott (pedig csaszi volt, nem tették mellre rögtön, söt, csak másnap tudtam megszoptatni, és gondolom pótoltak is neki, mégsem volt semmi gondunk) És most rendesen parázok attól, hogy mi lesz, ha megint vajúdok 36 órát, esetleg csaszival fejezödik be megint és utána ki leszek merülve.

monee :)
hüüü, már te is jósolgatsz!

Nekem a múlt hétvégi erösebb keményedések óta semmi... Dehát van is még idönk :) Apája hétvégén "csapatépit", bár csak néhány km-re tölünk, de azért jó lenne, ha nem most kéne indulni. :P

Na, pusz mindenkinek

Kép
Kép
Kép
minyu

Gwini!

Ez szép, beosonunk a surranópályáról. :D Csak mert Olimpia van... :lol:
Nagyon mennek a drukkok, hogy legyen meg a baba súlya!
Feküdni fogsz még, vagy már minden mindegy alapon nem?

Csehi!

Szép méretek!
A védőnőm aszonta kedden, hogy 95-ös BPDtől érettnek tekintik az újszülöttet. Ez Nektek már megvan! :D
Nyákdugesszel kapcsolatban lett valami helyzet?

Ági!

Ezzel kapcsolatban még azt a tippet kaptam, hogy igen hatékony lehet a füldugó használata a kórházban. A baba sírására tuti fel fogunk ébredni, hiszen közvetlen mellettünk alszik, de az egyéb motoszkálásra nem. És mondjuk lehet abban is igazság, hogy nem a kórházban fogjuk kipihenni a szülés fáradalmait, hanem majd otthon, a megszokott környezetben. Nem lesz egy wellnessz központ a kórház... :roll:

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

monee: ma is jött valami ,de ma már több mint tegnap:) azóta semmi

Kép
csehi77

Márti! Olyan szépen írtál a szülésről!!!! Meghatódtam!

Gwini! Szorítok azért az egy hétért! Izgulsz? Feküdj még, ha bírod! Biztos számít! Szorítok a surranópályásoknak!

Kép
blúmi

Persze, még fekszem! Én is szeretnék még 1-2 hetet kihúzni. :wink:

gwini

Húha Gwini!
Ez már nagyon izgi!

HÁÁÁÁÁÁÁT!
Ma ismét el kellett menni Szentesre,mert fogadtunk aneszteziológust. Nagyon rá akart beszélni az EDÁ-ra ,de csak meggyőzetm így altatás lesz. Anyósom is ezt javasolta a mellékhatások és tapasztalatok alapján.
Szóval azért megint csináltam NST-t és teli volt fájásokkal az alsó örbe. 2 napja csak 3 db volt a múlthéten meg teljesen egyenes volt a "görbe". Nagyon sokat keményedek,az este már a hasam is görcsölt szóval "oldja a bocskorát a kicsi fiam"
NST közben a mellettem lévő szülőszobán megszületett egy baba. Nagyon kis édes volt. Nem is nagyon jajgatott az anyuka,de már a 4. babája volt :wink:
Ja és ami a nagyszám,hogy a férjem is bent volt velem pedig eddig a szülőszoba gondolatától is távol tartotta magát. Ma láttam rajta először,hogy neki is leesett,hogy mindjárt szülök leszünk és meg is volt hatva. Nekem ez nagyon jól esett.
A születés időpontja viszont előrébb került. Majd jövő héten hétfőn megírom a tutit,mert akkor döl el végleg. Addig nem kiabálok el semmit.

Lehet,hogy a hétvégi hidegfront nálunk is megindítja a babákat???kíváncsi leszek :D

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
a.m.

Minyu!

Azért nem gondolom, hogy császár után most hagynak majd 36 órát vajúdni... Persze én nem vagyok orvos és nem ismerem a Szent Imre kh. gyakorlatát, de ilyenkor nagyon oda kell figyelni, hogy szét ne váljon a heg, nem?

a.m!

De fura! Ahol én szülök, csak sürgős császár esetén altatnak, mert az gyorsabb! Amúgy pedig spinális érzéstelenítés van és egyfolytában azt hallani, hogy mennyire árt a babának az altatás! Akkor ezek szerint mégsem így van és több a kockázat a helyi érzéstelenítésnél? Mert anyósod nyilván a lejobbat akarja Nektek, ehhez nem fér kétség! Nálunk szó sincs arról, hogy a kismama edönthesse, melyik formát válassza!

Lányok!

Az ÁEK-es topicról az egyik lány úgy néz ki, mindjárt indul szülni! Jaj, de várom már én is! Úgy izgulok!

Márti
borossné becz márta

Fájogatások nálam is vannak már néha, de a dokim szerint teljesen normális, készül a méhem az eseményre.

Ági: az Istvánban csak baba mama szoba van, úgyhogy nekem nincs nagyon mit dönteni. De egyelőre úgy gondolom így lesz jó.

Bagzerka: remélem mihamarabb lesz netetek, a baba meg szépen megvárja a dokidat :)

Monee: remélem jól sikerült az esti program, és egyet értek a meleg mondjon le. Ne teljesen csak egy kicsit, elég a 25-27 fok is :) Én másjusban szeretnék következő babát, de persze ahogy összejön úgy lesz :D

Gwini: drukk az 1 hét kihúzáshoz, de akkor nagyon sok már Neked se lehet hátra :D

Márti: szeretem olvasni, ahogy a szülésről írsz. :)

Kép
kistiggrincs

márti,
csatlakozom kistigrincshez!! :D Ha a te történeteidet olvasom, mindig elszáll minden félsz belőlem! :D

Amúgy ma voltam dokinál. Még van egy kis fertőzésem, de a doki szerint ezt már 2 db kúp megoldja.
Amúgy minden okés, babó befordulva, méhszáj zárva mint a satu. :D
Ennek különösen örültem, mivel én már a 15. hét óta nagyon durván keményedek. De szerencsére szederhez hasonlóan, az én szervezetem is állja a sarat. :D Így meg már csak kihúzom a hátralévő 3 hetet.
Jövőhéten megyek NST-re :) 2 hét múlva pedig újra dokihoz.
Az a furi, hogy nekem a 36. héten nincs uh. :? sajnos.... majd csak a 37-38. hét környékén lesz.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Gwini: mennek a drukkok nektek, egyenlore meg leginkabb azert, hogy 1-2 hetet toltsetek el meg igy kozsoen 2 in 1.

Nekem nagyon jokor jott a terhesseg, en eppen az otthoni aprilisnak meg felelo honapban szulok, es itt ugye a tel sem olyan kemeny. De az idojaras tokeletes nekem, iszonyu jol esik a huvos, a ferjem totel meg van lepodve, mert mindig fazos voltam, most meg allandoan ablakot, ajtot nyitok. Szoval nekem idealis ez az ido, en ha tehetnem, akkor a kovetkeoz babat is ugyanigy vallalnam be :wink:

Mivel en magankorhazban leszek, itt egyagyas szoba van, es eldonthetem, hogy a baba velem lesz vagy sem. En a nagy tobbseg partjan vagyok, most ugy gondolom, hogy nappal velem lesz, ejszaka a noverekkel. A szulesfelkesziton is igy javasoltak, es mondtak azt is, hogy egy ejszakat erdemes kiprobalni egyutt, hogy lassuk hogy mukodunk ... ezt isz szeretnem majd a 3-4. ejszaka, meglatjuk.

Sarkantyuka: hat igen, nekunk azert meg jocskan van hatra, marm indenki bbazni fog, mi meg meg mindig itt dumalunk a szulesrol ... a torpieknek mar reg szoptatasi, altatasi meg egyeb gondjai lesznek, mi meg meg sehol ... nem baj, a babakhoz ugyis sok turelem kell, mi mar most elkezdjuk :lol:

Marta: gyonyoruen irsz a szulesrol, mindig meg tudsz hatni. Ti is papasan szultok, ugye?!

KépKép
Kép
humanka

Napsugármentesebb jó reggelt Lányok!

Aranyosak vagytok, tényleg nem szándékos, de egyszerűen kibuggyannak belőlem az átélt élmények szülés témában! Az 1. szülésem után komolyan kezdtem gondolkozni azon, hogy szülésznő legyek,mert annyira klassz lehet minden nap látni, átélni a csodát,1-1 új élet érkezését, de beláttam, hogy ennyi gyerkőc mellett nem biztos, hogy jó lenne éjszakai ügyeletekben lenni és, hát kevésbé is vagyok mobilizálható mint mondjuk a gyerekek születése előtt...

Rém pocsék éjszakám volt, talán 3-4 órát aludtam, melegem volt, akármit csináltam, végül lent a kanapén sikerült valamicskét szundítani, de csak azután, hogy végre lement Csabi láza! Úgy sajnáltam szegény gyereket, nem elég, hogy meleg ven, de ezt 39.6-os lázzal kibírni... Végül a jó öreg Algopyrin segített rajta, ez a 6. nap, hogy azért estére felmegy a láza és a másik 2 kiskrampuszom is 6 napig volt lázas, úgy látszik, ez egy ilyen betegség...

Humanka!

1. szülés után én is így gondoltam, finoman szólva nem bíztam eléggé magamban, az ösztöneimben, azt gondoltam, a nővéreknél sokkal jobb helyen lesz, ők már azért mégiscsak többször tartottak újszülöttet a kezükben mint én...aztán nagyon megbántam, hogy nem volt velem Csabi minden éjjel! Nem azért, mert bármi baj lett volna (a cumikat meg szépen összegyűjtöttem és távozáskor visszaszolgáltattam a csecsemősöknsk :lol: ), hanem egyszerre csak kialakult bennem egy bizonyos hiányérzet, amiről már tegnap is írtam! Kicsit olyan volt,mintha valamelyik testrészem egy másik szobában lenne, állandóan körülötte forogtak a gondolataim, hogy vajon mit csinálhat, biztos nem sír-e stb. Persze, jobb helyeken lehet kérni itt is, hogy,amennyiben felébred a baba éjjel, akkor kihozzák szoptatni, de ismerve a magyar eü. mai helyzetét, a nővérek túlterheltségét és alacsony létszámát, hát nem biztos, hogy minden babával kirohangálnak a szobákba, fóleg, ha más módszerrel is le tudják csendesíteni! És ami az én vezérelvem: lehet bármilyen kedves-lelkes-gyermekszerető egy csecsemősnővér,akkor sem szeretheti úgy a babádat mint Te, így nem is tud úgy ráhangolódni mint Te!
Mondjuk nálam sokat számít az is, hogy,mivel nem az 1., hanem a 4.babámat várom, pontosan tudom, hogy a pici csak a kórházi napok alatt birtokolhat engem 100%-osan, mert itthon már osztoznia kell szereteten, figyelmen, időn stb. Akinek az 1. babája lesz, mindezt otthon is adhatja a nap 24 órájában, de nekem gondolnom kell az itthon maradt másik 3 gyerkőcre is és főleg a nem egészen 2 éves Bercire, aki még nem élte át, milyen az, amikor Anya egy idegen kis csomagot hurcol a karjában, helyette...
Bocs, véletlen sem akarok senkit sem meggyőzni, befolyásolni, csak megint kibuggyantak a gondolatok belőlem...
Nálatok hány napot kell a kórházban tölteni a babával normál esetben?

Anyooka, Holka!

Nálunk is Anna, Peti és Gergő kalandjai a slágermesék, egymás kezéből kapkodják ki a srácok, még jó, hogy már 6 kötet megjelent belőle (már előjegyezhető a 7-8. is, azt hozza majd a kistesó ajándékba)! Jól nézzétek meg az 1. (piros) könyvben a szülész doktor bácsit, az az én dokim akar lenni... Szóval szerintem minden szempontból fantasztikus a könyv, a történetek, a rajzok, képek arról szólnak, ami egy óvodáskorú gyerkőc lelkivilágának valóban kell, nagyon-nagyon jó és főleg hiteles, őszinte,tényleg ilyen az élet 3 gyerkőccel!

Márti
borossné becz márta

Humanka!

Csak a kérdésedrenem válaszoltam :oops: : persze, igazi papás szülés volt mind, most is arra készülünk!

Márti
borossné becz márta

Úgy látszik, nem csak én nem tudtam éjszaka aludni. Itt neteztem hajnali fél 2-ig, majd 5-kor felébredtem pisilni, aztán nem tudtam visszaaludni. 3/4 6-kor úgy döntöttem, nem szenvedek tovább, hanem olvastam, hisz már világos volt. Nem szoktam ilyet csinálni, erre mikor 7-kor ébresztette a páromat a telefon, akkor néz nagy szemekkel, hogy mit csinálok én? :roll: Talán most tettem ide a könyvet, vagy tényleg olvasok? Mondom, csak most tettem ide. :lol: Erre ő: beteg vagy? :lol:

Nálunk ha nincs nagy babaeső és van szabad ágy, akkor 5 nap után engednek haza mindket, függetlenül attól, hogy hogy szültél. Ha kell az ágy, akkor fordul elő, hogy a 4. nap hazazavarnak ha minden ok babával, mamával egyaránt.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!

Márti!

Jó, hogy leírsz ilyeneket. Elgondolkodtattál, komolyan. :)
Nekem az a fixa mániám, csak egyenlőre még nem jöttem rá, hogy fogom megoldani, hogy nekem és a babának a meztelen bőrünkkel összebújva kell együtt lenni sokat. Persze, ha megszületik, odaadják, de az csak pár perc, utána viszik is el felöltözni... pedig olyan jó lenne az édes kis bőrét melengetni és nézni, ahogy felmászik a cicihez, mint pl. az otthon született babák. Kár, hogy a kórházban erre nincs idő. :roll:

Pocifotók következnek:

Kép
Fejemetnemnézni! :lol:
Kép

Tegnap megvolt a romantikázás. :) Sétáltunk, ettünk gyrost, fagyit, jó volt kicsit nem itthon lenni. :)
Azt azért be kell vallanom, hogy már az első domb majdnem kifogott rajtam (a pécsi belváros eléggé dombocskás), a másodiknál meg már filóztam, hogy mi lenne ha leülnénk, de aztán eszembe jutott, hogy én akartam menni, úgyhogy kitartottam. :D

Fú, jön a reggeli utáni álmosság. :lol:

Monee

monee85

Jobb reggelt! :?

Csatlakozom Mártihoz! Naggggyon szarul aludtam. Párom áthozta az ágy szivacs részét, hogy a légkondis szobában aludjunk, de az sem volt jobb... Hajnali 5-kor -amikor egyébként a leghűvösebb van- kimentem a gangra, és megcsapott a meleg párás levegő.... fúúúúj!!! Persze légmozgás az nuku. A szobában a légkondi meg olyan hangokat hallatott, mintha beleköltözött volna egy hőscincér! Na ez az amitől nem tudtam aludni! :?
Tegnap este már el kezdtem a visszaolvasást, de aztán abbahagytam, mert el kezdett keményedni a hasam, meg szúrkálni ott lennt. Aztán a.m., meg monee hsz-a után totál bepánikoltam, hogy úristen, mi van akkor, ha a hidegfronttól tényleg beindulnak a babák! Csak az enyém baba még ne akarjon kibújni!!! Nekünk még van időnk!!! Úgyhogy ma le fogok menni a gyógyszertárba és beszerzek még egy nagy doboz MagneB6-ot, pedig már nem akartam! Úgyhogy én részemről magam elé engedem aki szeretné már a kisbabáját a kezében tartani!!! :wink:

Honey: Remélem most már tényleg eltűnik a fertőzésed. Uh nekem is csak a 38. héten lesz, 36. héten csak orvosi vizsgálat, kenetvétel, meg vérvétel. Sőt! Én NST-re is csak szeptembertől megyek! Nem sietünk el semmit! :)

Humanka: Irigy-irigy a folyamatos hűsi miatt. AZért írom, hogy folyamatos, mert itt is bejön néha egy-egy nap rossz idő, de sajnos az hidegfronttal párosul, amit pedig köztudottan nem szeretünk se mi, se a babukáink. AMúgy nálunk is apás szülés lesz... elvileg! Férjem első perctől azt mondja, hogy szeretne bennt lenni velem- velünk, én pedig nem tiltakozom.

Márti: AZért vagány vagy, hogy éjszakára is magadnál tartod majd a picurt. :wink: Én asszem nálunk 3-4 napot kell bennt maradni normál esetben, de ez nem bizti.

Ági: Én úgy tervezem, hogy napközben velem, éjszaka csecsemősöknél lesz Bianka, de még nem tudom biztosra.

Minyu: Teljesen megértelek, most én sem maradnék szívesen egyedül a hétvégén. De legyünk pozitívak, baba még maradni akar bennt, a "Zurad"- ahogy írni szoktad :wink: - meg csak csapatépítsen! :lol:

A.m: Biztos vagy benne, hogy mini Gyuszi kivárja a kitűzött császár időpontját? Ha ennyi fájás van... :shock:

Komolyan mondom, én kezdek parázni!!! :shock: :? :oops:
Vendég

Sziasztok!

Nem rég jött sms Lolától!

Kórházban van mert mindegyik méhszája kinyílt egy ujjnyira, és most visszatartó infúziót kap. Reméli azért nem ő lesz az első.

Luca: De jó hogy írtál, és gondolsz ránk. :)

A.M.: Nekünk nagyon mondogattták hogy mennyivel jobb a spinális az altatásnál. No most legyen okos az ember...

Honey: Itt mindent lezavarnak a 36. héten :)

Ági: Nálunk csak rooming in van. Én szertném ha velem lenne végig a babó, aztán lehet éjszakára mégis beadom.

Nagyon fordítva vagyok bekötve hozzátok képest úgy látszik.
Én ma alig bírtam felkelni és még mindig bírnék aludni, de akkor meg nem megy le a mosás délig...

Kép

Kép
starlark

Szederrel mi lehet???
Nem írt a napokban...Vagy csak én nem láttam? :roll:
Vendég

Bejci!

Nem vagányság kérdése ez nálam, egyszerűen így lettem beállítva! Már a főiskolai fejlődéspszichológia-órák meggyőztek róla, hogy ez nekem így jó, én ezt szeretném, ezért is kerestem bababarát kórházat, ahol 24 h-s rooming in van, aztán a MÁV kórházon belül kerestem orvost. És én tényleg tök jól tudok pihenni-aludni a mellettem szundizó picivel, nekem ez így megnyugtató és nagggyonjó!

Monee!

Szerintem sincs jobb mint a puha bababőrt érezni magadon! Én ezért is részesítem előnyben azokat a szopis hálóingeket-pizsiket, amik hasközépig kigombolhatóak! Ha Veled van a baba és levetkőztetvepelusra a mellkasodon altatod, betakarva, senki nem szólhat egy szót sem! Ha mégis, legyél határozott!

Márti
borossné becz márta

Marti: itt sima szulessel 5, csaszarral 6 napot kell bentmaradni. En az 5 napot kicsit soknak tartom, de majd szules utan meglatom, lehet, hogy eppen hogy jol fog jonni, jogy annyi ido alatt ki tudom magam pihenni, es kicsit feltoltodok az itthoni ejszakazasokra. En teljesen megertem az erveidet, hiszen nalad azert mar tenyleg mas szempontok dominalnak, mint nalam, hiszen nekem az elso bebim lesz. Meg te mar rutinbol meg fogsz oldani olyan dolgokat, amik bizony nekem kezdetben valoszinuleg problemat fognak okozni. Ezert gondolom, hogy nekem jobb lesz igenybe venni a korhaz alatal kinalt "luxust", majd otthon ugyis kielvezhetem, mit jelent a bebivel napi 24 orat torodni. Hiszen nekem csak vele kell torodnom, nincs mas. :wink:

Monee: jo nagyon a fotosorozat, szerintem csini vagy tovabbra is :D )

Bejci: nem akartam am az agyatokra menni :oops: , csak vki irta (mar nem emlekszem :oops:), hogy legkozelebb tavasszal akar szulni, en inkabb csak meg akartam erositeni, hogy ez nagyon klassz, mert el tudom kepzelni, hogy a melegtol mennyit kinlodtok :cry: Szerintem a ferjek nagy segitseget fognak jelenteni a szulesnel :wink:
Lola: nagyon szurkolok, hogy minden rendben legyen veltek, es meg ne osztodjatok egy jo darabig

Luca, igazad van: Szeder, merre jarsz??? :shock: A tabla elejen levoknek mar kotelezo bejelentkezni minden nap, hogy ne aggodjuk magunkat halalra miattuk :wink: :D

KépKép
Kép
humanka

Fú, második babások, felkavarjátok a kedélyeket rendesen!
Lolának megy a drukk, az ő babusának is kéne még maradni pár hetet. Remélem az infúzió segít!

Bejci!

No para. :D
36 hétig meg nyugodtan szedjed a magnéziumot, addig simán lehet. :wink:

Márti!

Köszi. A sarkamra fogok állni. :D Megfázni ebben a melegben tuti nem fog és egy nagy tetra pelust is raktam neki a csomagomba, ha esetleg be kéne takargatni. :) Egyéb tipp? :D

Starlark!

Én is KO vagyok még mindig. Megyek is vissza olimpiát "nézni", bőr alól. :lol: Nem is tudom mi lenne velem, ha most nem lennének ezek a folyamatos közvetítések. :)

Monee

monee85

lola: kitartás neked, reméljük még nem akar kijönni ez a kisbabó. Ezer drukk neked.

Kép
csehi77

Luca
Örülök,hogy tényleg jobban vagy. Tényleg erős nő vagy! Én azt hiszem a nem tudnám tovább olvasni a topikot…

Ági
Ez tényleg egyén függő kinek mi a jobb…. A barátnőm például odáig volt a gyönyörűségtől,hogy pár nap „pihit” kap még mert a babáját csak 3 óránként kapta meg aztán elvitték..
Én akkor voltam boldog ha mellettem volt a picikém! Szülés utáni 3 éjjel csak 1-1 órát aludtam mert csak néztem-néztem az én kicsimet ,nem tudtam betellni a látvánnyal.
(Amúgy ő kezdetektől alvós-evős baba volt…már első napokban is aludhattam volna tőle 3-4 órát)
Meg mindig azt érzem ő az én babám!!! Mi alapján szabja meg bárki,hogy csak 3 óránként láthatom ha amúgy minden rendben???? Én így érzem. De semmi gond nincs ha valaki másképp érzi és lassabban szeretne beleszokni az új helyzetbe…

Monee
Nagyon jól hangzik a romanikus este!!
Én 2 ágyasban voltam , a másik nő babája egyfolytában sírt!!! Heni meg aludt mint a bunda! Szegény nőnek még sokkolóbb volt így a bömbíző babája,hogy látta az enyém meg folyton édesen alszik…max.kis nyöszörgés..szopi..aztán újra bealudt Heni.

Sarkantyúka
Én is úgy gondoltam mindig is,hogy kell tesó….sose akartam csak egy gyereket a világra hozni…
Csak azért nem árt a segítség eleinte mert a Nagylányodat ugyanugy kell programoztatni attól,hogy megszületik a pici… és mondjuk a 2.héten még nem biztos,hogy olyan fitt leszel,hogy ezt meg tud tenni….

Gwini
Drukk az egy héthez!

Márti
Szerintem is nagyon szépen megfogalmaztad a szülés-születés örömét,boldogságát.
holka

Na csajok, nálunk elkezdődött az agymenés!!!
Mindennap legalább 1 telefonhívást kapunk, vagy én vagy a Férjem, hogy "mivanmá?!". :evil: :lol: Mi lenne?! Semmi... :D És persze, mindenkinek elmondjuk újra és újra, hogy jelentkezni fogunk, ha kibújt a baba. Nemtom mit türelmetlenkednek a népek. :lol:

Hétvégén a vesenyen is, ha csak megfogdtam a hasam, már ketten ugrottak rám, hogy "úristen, most fogsz szülni!". Határozottan kijelentettem, hogy nem fogok, de akkor is meg akartak győzni... Tök vicces volt! :lol: Hehehe... és már csak azért sem szültem, sőt végigálltam a prológot mindenféle szenvedés nélkül.
Többet megemlékeztek róla, hogy ők is Komlón születtek a kórházban és jó hely, valamint, hogy az a prológ helyszínétől 3 percre van a szülészet, úgyhogy ha gondolom, mehetünk is. Aztán az ennél kicsit kevésbé kreatívak, a rajtban álló mentőt javasolták, mint helyszínt. De volt olyan is, aki a szervízparkjában fellelhető szerszámokat ajánlotta fel további felhasználásra. :twisted:
Ekkor gondoltam azt, hogy valahogy az embereknek nincs bent a tudatában, hogy egy szülés nem hasonlítható egy szívrohamhoz. Az előbbi kicsit hosszabb ideig tart, mire eredménye van és átalában nem igényel akut ellátást... Kééééész. :lol: :lol: :lol: :lol:

Monee

monee85

Monee
engem pedig mindenki azzal sokkol,hogy második baba 2-3 órán belül jön....én pedig nem szeretném ilyen gyorsan :roll: ...nekem még Henit is el kell rendeznem ha beindul a dolog....
Persze tudom egyik szülés sem egyforma többedjére sőt elsőre is lehet rohamos szülés meg nagyon hosszú vajúdásos is....
holka

Sziasztok!

Megjöttünk a kórházból! Megvolt a vérvétel, az Nst és az UH. Az Nst nem mutatott semmi fájást! Huncut ez a Laura, mert csak addig nem keményedett a hasam, amíg rajtam volt a gép. Előtte is volt 4 keményedésem, meg utána is volt jópár! :wink: Úgy látszik, hogy haza akart jönni. :lol: Aztán jött az UH. Minden rendben van, de a súlya még kevés: 2370 gr. Így azt mondta a doki, hogy még 2 hetet kellene kihúzni, úgyhogy szigorú fekvés következik továbbra is. A méhlepény még csak 1. fokban érett. Már magzati légzőmozgás is látható. :lol: Teljesen megfelel a korának! Majd csak jövő hét vasárnap este kell mennem legközelebb. Legalább addig sem birizgálnak!

Lola!
Szurkolok, hogy még bírjátok egyben ti is!

gwini

Holka!

Hú, ahogy meg Te leírtad, ugyanaz volt, amit én éreztem! :lol:
Ne hagyd magad sokkolni, miért bújna ki 2-3 óra alatt mindenkinél? Szerintem csupán a jelekre kell jobban odafigyelni, mert nekem pl., ahogy már írtam is, a 2. és a 3. is közel u.annyi ideig tartott, csak a 2-nál nem hittem a jeleknek és épp, hogy beértünk időben. Bercinél meg az volt a fura, hogy semmi fájás mellett tágultam gyorsan, úgy, hogy bő 4 ujjnyi méhszájnál még kedélyesen beszélgettünk, viccelődtünk a dokival meg a férjemmel és az olyan igazi, már erős fájásokat csak 30-40 percen keresztül éreztem! Szóval tényleg más minden szülés, de Te ismered a legjobban a szervezetedet és oda fogsz figyelni minden jelre! Nekem pl. a dokim a lelkemre kötötte, már a 3. szülés lőtt, hogy a legapróbb gyanus jelre hívjam!

Márti
borossné becz márta

Lenne egy kérésem a már nem első gyerekes anyukákhoz :)

Vki lemérné nekem hogy milyen méretei vannak egy 62-68-as kocsikabátnak? Hossz szélesség ujj hossz.
Egyszerüen nem találok normálisat így kötnénk egyet :)

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!

Én viszonylag jól aludtam éjjel. Tegnap jól lefárasztottam magam. Végre lejárólapozták a teraszunkat és a bejárat előtti lépcsőt. December óta éppen ideje volt. Így is jól össze kellett veszni az építővel, hogy a jóidő már rég megérkezett, sőt már mindjárt vége és még mindig nem csináltak semmit. Még így is hátravan a pácolás és a lábazat (gondolom újabb veszekedések árán). A páromék pedig most betonoznak a hátsókertben alapot a tárolónak és a kerítésnek. Hát rossz nézni ebben a 40 fokban. Én most fejeztem be a főzést, de teljesen elfáradtam. Volt ma nálunk a védőnéni is. Hallgattunk szívhangot, teljesen jó! Viszont ő is azt mondta, hogy ha a ma esti frontot kibírja Annácska odabent, akkor 1-éig bent is marad valószínűleg. Hát csak bírja ki! Azt a szeptember 1-ét szeretném megvárni most már. Egyébként borzasztóan sokat mocorog ma a kincsem!
Más! Tegnap estére a lábamról szinte teljesen eltűnt a vizesedés. Az elefántlábaimat mintha elfújták volna. Gondolkodtam rajta, hogy vajon mitől, de nem tudok másra gondolni, mint hogy a nagy hőségben nem volt egyáltalán étvágyam és így egész nap csak gyümölcsöket ettem, jó sokat. Ja, és egy fél dinnyét. Ez lehetett az oka??? Mert hát tegnap nem mondhatnám, hogy sokat pihentettem volna?! Szerintem ma is folytatom a gyümizést, hiába főztem, nem kívánom a főtt ételt.

Gwini!
Örülök, hogy minden rendben! Laura ki fogja várni az idejét biztosan! (Amúgy szerintem Annácska is!)

Lolának sok-sok drukk és szorítás!!!

Monee!
Nagyon jó ez a képsorozat! :D Igazán csini kismami vagy!

Szeder?????

A.m.!
Még előőőőőbb???? Miért??? Egyébként én is altatást szeretnék. Remélem választhatok majd! Nekem 25-ére van találkozóm az altatóorvossal.

Bejci!
No para!!! :wink: :D

Kép
Kép
konan

Sziasztok!

Lolababának kitartás ++++++ Remélem még 2in1 maradnak egy darabig!

Márti, Ági, Bejci: az én éjszakám is pocsék volt, pedig melegem se volt, rosszul se voltam, szimplán nem éreztem magam fáradtnak, és nem tudtam elaludni. Közben meg tudtam, hogy ma kivételesen 6-kor kelnem kell, úh most viszont hulla vagyok.

Monee: tök jól lehet követni a pocakod alakulását :) Én ma hazafelé fél úton gondolkodtam, hogy leülök a fűbe egy picit és ott maradok, de vonzott az otthon lévő behűtött ásványviz (meg a tudta, hogy a hátban 24-25 fok van és nem 35) Egyébként ma tőlem is megkérdezték, hogy szültem-e már, mire közöltem, hogy nem szeretnék koraszülött babát. De asszem kezdem edzeni magamat a napi telefonok gondolatához.

Konan: tök jó hogy eltűnt a vizesedés. Járólaphoz gratu, nekünk a hétvégén lesz kész remélhetőleg a fürdőszoba kicsempézése.

Szeder: tessék bejelentkezni :D

Kép
kistiggrincs

Márti!

Nekem is nagyon tetszett ahogyan a szülést leírtad :D
Hát papíron nekünk is azt fogják madj írni,hogy sürgős császár. :D ,hogy lehessen altatni. Kevesebb kockázata van az altatásnak és ezért ezt válaszottuk. Persze ennek is van hátránya,de csak a legutolsó pillanatban fognak elaltatni amikor már a doki kezében lesz a szike... :wink: ,hogy a baba minél kevesebbet kapjon belőle.

Monee!
Nagyon tetszik a fotósorozat. Nagyon csinos vagy :D

Bejci!
Nem vagyok benne biztos,de azért reménykedem.Ma nem voltak olyan vészesek a keményedések,viszont pici fiam mocorog rendesen. Úgy imádom :D

Lolának én is nagyon drukkolok,hogy maradjon még a baba a pociban!

Gwini!
Téynleg huncut ez a Lara! :lol: Legközelebb próbáld ki a sport csokit. Nekem az hatott :wink: Pihenj továbbra is. Már csak 2 hetet kell kibírni aztán jöhet is a kiscsaj.

Konan!
Örülök,hogy lement a víz. Biztosan a gyümiktől :wink: A nyári szabik maitt nem egyszerű eggyeztetni,hogy mikor jó mindkét orvosnak. + az anesztes orovos mentőzik éjszakánként és jövő héten be van osztva végig éjjel is.Nem egyszerű,de majd hétfőn kiderül.

A MELEG MOSTMÁR TÉNYLEG MONDJON LE :!: :!: :!:
Akik az ország nyugati felén laknak szóljanak mior megérkezik hozzájuk a hideglevegő.

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!
Most nem olvastam vissza.. majd hétvégén.. mert elfoglat voltam tegnap és ma..
Tegnap ctg-n voltam.. ma meg reggel a védőnőnél.. és van egy kis fehérje a vizeletemben.. erre rögtön hívtam a kórházat, ahol azonnali bemenetelt kértek tőlem.. :(
Rohanás a kórházba.. ismét ctg- nagyon jó lett.. tegnap is az volt.. viszont tényleg van fehérje a vizeletemben!!!
0,3 az érték, ami állítólag nem gáz... de figyelni kell... mert 1 egésztől veszélyes..
jjjjaaa kösssziiii figyelni kell... de hogyan?????
frankó... már kezdek kibukni ezektől a nyavajáktól.. és mint tudjuk a fehérje nem játék, ha már az ödéma is jelentkezett.. ééés nálam van..
a vérnyomásom az egyedül jó.. viszonylag alacsony.. úgyhogy még nem kell álllítólag tartanom a toxémiától... jjjjaa.. állítólag... már ettől is kivagyok..
mindenesetre vettem vizeletvizságlati tesztcsíkot.. úgyhogy nézegetem, és ha rosszabbodik, akkor kórház...
jó esetben:
jövőhéten hétfőn kell mennem ismét..
Nahhhhh ez most nem hiányzottttttt... képzelhetitek.
Tudjátok a toxémia az nem játék. A babát is és a mamát is veszélyezteti..
DEEEE remélem ez már a végét jelenti ... és nemsokára megszületik a babám..!!!!
Még itt a finisben rádob a terhességem egy lapáttal.. ne hogy már nyugodt legyek :twisted: :twisted: :twisted:

Remélem mindenki jól van... bocsi, hogy itt önzőzöm.. de nemrég értem haza.. reggel óta úton voltam... kezdek kidőlni... és a fejem is fáj.. ez a fronttól és a sok mászkálástól van..
Hétvégén lesz egy kis szusszanásnyi energiám, akkor vissza olvaslak benneteket!
Puszi nektek!!!
VIGYÁZZATOK MAGATOKRA!!!

szeder74

Monee!
Csini vagy, és milyen fent van a pocid.

Lola!
Megy a sok drukk, hogy ne nyílj tovább! Jó kezekben van szerintem, így nem lesz gond.

Gwini!
Örülök, hogy minden rendben veletek. Akkor tessék betartani azt a fekvést.

Konan!
Nekem meg mostanában néznek ki a lábaim elefánt lábaknak. Pedig nem is sózok. Tegnap még a talpam is fájt tőle, ma reggelre se apadt le.
Az meg szinte biztos, hogy a gyümiktől nem vizesedsz. Mostanában én is több gyümit eszek, mert a kész ételt nem igen kívánom.

Szeder, a.m., Eszike! Tessék megjelenni itt nálunk.
Hú, tegnap az Eszikével álmodtam. Pedig nem is ismerem, csak a képek alapján láttam. De azt álmodtam, hogy a kórházban fekszik az ágyon (nem szülő ágyon), és még néhányan voltak körülötte. Gondolom a szüléshez készülődhetett vagy mi, mert itt felébredtem.

Köszi még egyszer mindenkinek a választ szoba ügyben. Sokat segítettetek, meg gondolkodtam is a dolgon. Eldöntöttem, ha tehetem, akkor a baba-mama szobát választom, ha éppen akkor lesz hely. (Ha jól emlékszem 6 ilyen szoba van, 2 db 2 ágyas, és 4 db 4 ágyas.) Igazából egyetlen érv volt a hagyományos szoba mellett, ez pedig a pihenés. Belegondoltam, hogy már maga a kórházi lét miatt úgyse fogok tudni többet pihenni, na meg a másik 7 szobatárstól sem. Ezzel ellentétben, ha a másik szobában tényleg leviszik éjszakára a babákat itt is, akkor ugyanakkora esély van az alvásra, mint a hagyományos szobában. Sőt mondták is a szülésfelkészítőn, hogy adhatok le napközben tejet, így éjszaka azt adják, és nem tápszert vagy másnak a tejét. Így legalább tényleg vele lehetek egész nap, egymásra hangolódhatunk, meg nem utolsó szempont az se, hogy akkor szoptatom ha éhes, és nem 3 óránként, amikor hozzák, de mi van, ha már 2 és fél óra múlva lesz éhes, akkor kapja a tápszert. Szóval, döntöttem, maradok a 21. század által létrehozott és kialakított új lehetőségével.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

a.m., Szeder: erre pont megelőztök :lol:

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Hú, Lányok!

Ez ameleg már nagyo durva! Soha nem vártam még így az őszt, komolyan! Úgy szeretem, amikor nappal 20-25 fok van és közben egyre színesedik a világ a lehulló falevelektől! és most másodszor fogok ősszel szülni...lassan a kedvenc évszakommá válik, hiába hívják az elmúlás idejének, ha a mi picikéink akkor születnek, nem? :lol:

a.m!

Mi abszolút középen, na jó kicsit észkra vagyunk a Csepel-szigeten és jelentem itt pokoli a hőség, most voltam kint teregetni. Időnként nagyon forró szél lengedez, pedig már nagyon várom, hogy hűvös legyen!

Márti
borossné becz márta

Szeder!
Eltűnsz és rögtön történik valami. Nagyon sajnálom a fehérjét, de jó hogy vettél tesztcsíkot. Lehet, hogy vérnyomásmérőt nem ártana kölcsön kérni valakitől, hogy megnyugodj, főleg hogy hétvége is lesz. Mennek a drukkok, minden oks lesz.

Jutott eszembe. Nem tudom, ki adta az infot, de köszönöm szépen az élet az anyaméhben című műsorokat. Nagyon jók voltak, ma én se bírtam ki sírás nélkül. Olyan csoda ez az egész.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Márti!
Nagyon köszi az időjárás jelentést. Azért szólj ha értzel valami változást! :)

Kép
Kép
a.m.

Helloka! :)

Mostmár kicsit jobban vagyok, hogy mindenki azt írja, hogy "NO PARA". :D :lol: Majd kiváncsi vagyok, mi lesz este..mindig akkor jön rám a félsz...

Lolababának megy a ++++++++++++++++++++++++++!

Gwini: Pihizz sokat, de azért szerintem Ti már vagytok olyan idősek, hogy nem lehet semmi baj!! Azért feküdj amennyit tudsz!

Monee: Húúú, de tök jól nézel ki!! De az utolsó képen a bokád kicsit be van dagadva, nem? :?

A.m: Kémeim jelentették, hogy jönnek a felhők! :wink: Még egy kicsit bírj ki és jön a zuhé... !

Humanka: Ne aggódj, nem mész az agyunkra! :wink: A sok hányás mellett megérdemelsz ennyit! Mármint, hogy legalább nem 30 C° ban kell végig kínlódni a rosszulléteidet!

Konan: A bokámról nekem is lement a dagadás! Pedig azt hittem, hogy ez a f@ja kis meleg majd jól betesz neki, de nem. Bár minden este megmasszírozza a párom a lábaimat, úgyhogy lehet, hogy az ő keze tesz csodákat. Vagy az, hogy mostanában nem foglalkozom a vizesedéssel!???

Holka: Szerintem sem megy olyan gyorsan a szülés... Hencit biztos lesz időd elrendezni! Pláne, hogy ott a párod segítségül!

Szeder: Nagyon sajnálom a fehérjét, remélem ennek ellenére elkerül a toxémia. Ha valamilyen okból S.O.S. kell tesztcsík, akkor szólj!

Én ma nagy ijedtségemben összepakoltam a kórházi cuccomat! Megvettem mindent, ami még hiányzott belőle, kivasaltam a maradék bébicuccot, úgyhogy asszem kb 4-5 dolog hiányzik még (pl. baba hajkefe, meg ilyenek), de azt bármikor be lehet szerezni!
:)
Vendég

Hahó!
Egész nap ügyintéztem, jöttem-mentem ebben a dögmelegben, nem vagyok normális :roll: (igaz, szinte csak klimás helyen voltam és klimás kocsiban, de igy is megviselt...) Hol lehet aláirni azt a "Meleg monnyon le!!!" ivet? Csatlakozok! Én a www.met.hu -n szoktam nézni a hötérképet és a radarképet, ne egyelöre lassan "hülik" a kép szerint...

Reggel megcsapoltak, vérvétel, pisi elintézve. Aztán NST, minden rendben, bár 10 percig nem mozdult, de aztán mocorgott. Volt néhány klassz keményedés is, egy "szépen kitartott" 100-as, meg néhány 50-60-as, de nem mondott rá semmi a néni, úgyhogy gondolom minden rendben. (Nándinál vajúdáskor pl a "kisebb púpok" fájtak sokkal jobban, nem a 100-asok) 1 hét múlva kell ismét mennem nst-re, aztán hétfön doki.

gwini :)
na, akkor nagy drukk még, hogy maradjon a csöpp lány.

szeder :)
juj, vigyázz magadra. Tesztelni minden nap kell?

starlark :)
Tudod, a méretezés elég eltérö, de lemértem egyet, ez 62-es. Nemtom mennyire látszik, illetve mérjek-e még valamit... :roll:
Kép

na, letusolok...megint...

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!
Még megvagyok!
Ági, ne rémisztgess, velem álmodtál?
Én úgy érzem a hétvégén még nem szülök. Bár ma ez a tikkasztó meleg nagyon kiborított.

A.m! Hozzánk már megérkeztek a felhők. (Pécs) De még elég fülledt meleg van. Magamon annyi változást észlelek, hogy eléggé szédelgek már órák óta. De egyéb gond nincs.

Babókám 2-3 napja eléggé finoman mozgolódik, talán kicsi már a hely. Görcsölgetésem nem nagyon van, talán naponta 1-2-szer érzek szurkálást. Na meg ez a pisi-inger állandóan, kezd az agyamra menni. Pedig a pocakom nagyon-nagyon fent van még.

Monee: jók a képek, nagyon csini vagy. A városban való mászkálás már nekem sem nagyon megy.

Lolának nagyon szurkolok, ha sms-t írna, akkor feltétlenül jelentkezzetek. Kíváncsi vagyok mi van vele, főleg a ma estére ígért front után.

NST: idegesít, hogy nekem NST után semmit nem mondanak, csak, hogy jó lett minden. Engem is érdekelne, hogy volt-e összehúzódás vagy valami... És a kinyomtatott papírt sem adják a kezembe.

Kórház: nálunk állítólag (a szülésfelkészítőn elhangzottak alapján) 5 napot kell a kórházban tölteni így is úgy is. Állítólag az első napokban esedékes baba-vizsgálatokat is elvégzik a bentlét alatt, és nem kell 1 hét múlva visszafutkározni a kórházba.
A babát pedig lehet magam mellé kérni, vagy a csecsemősökre bízni. Én még előre nem tudom mit választok. Nem szültem még és fogalmam sincs milyen állapotban leszek (testileg/lelkileg). De most még úgy gondolom, hogy én is szeretném magam mellett tudni a babát, és egész nap nézni fogom pihenés helyett is.

Szeder, Gwini: próbáljatok pihenni! Gondolok rátok!

Konan: szerintem a dinnye segített a vízhajtásban.

Kérdezgetések: engem is állandóan mindenki azzal idegel, hogy mikor szülök már? Hát honnan tudjam vajon?
Meg anyukám kérdezgeti minden nap, hogy beszéltem-e Noémivel, hogy mikor akar születni, mert jó lenne tudni! Merthogy ezt meg lehet beszélni a babával.

Jöjjön már egy kis hűvös szellő!!!!

Holnap igyekszem jönni! Kíváncsi vagyok mik történnek a front hatására!
Tartsatok ki!
Vendég

Bejci!

Nem. :lol: Vastag lábú vagyok.... :lol: :lol: :lol:

Humanka!

Jah, tényleg, ne izélj már! :lol: Max. egy kicsit irgyek vagyunk a kellemes hőmérsékletért, de semmi más. :wink:

Minyu!

Nem semmi vagy! :)
Én a "klímás autót mindenkinek!" petíciót is szívesen aláírnám, akkor még talán lenne is kedvem menni klímás üzletekbe. :D

Csináltam tejberizst. Először sikerült is és finom is lett. Királylány vagyok. :lol:

Megyek én is fücsizni, halál ez a meleg.

Monee

monee85

Monee: Hüle vagy te, nem vastaglábú!!! :lol: :lol: :lol:
A tejberízsből meg küldhetnél két adagot... :lol:
Vendég

Jelentem, ide (északnyugat) megérkezett a hűvös levegő, és bolond szél fúj.
Jelenleg 18 fok van kint. :lol:

Azért holnapra még maradhatott volna valami kis kellemes enyhe idő, bográcsozni akartunk...

Jó éjt!

Kép
Vendég

Lányok Nagyon aranyosak vagytok ezzel az időjárás jelentéssel.Ide Hódmezővásárhelyre (Dél-Alföld) is megérkeztek az első fuvallatok :lol: :D Véger!
Bocsi Luca,de azért még lrhrt bográcsos csak nem lesz dög meleg :wink:

Bejci!
Hangosan felröhögtem azon amit Moneenak írtál. Már bocs Monee :)
Jó éjt mindenkinek.

Luca aranyos képet küldtél :D

Kép
Kép
a.m.

Eszike!
Bocsi, nem akartalak megrémiszteni. Elég, ha a 39. vagy 40. héten szülsz.
Nekem az utóbbi néhány napban nagyon idétlen testhelyzeteket tud felvenni a drágám, mert olyan viccesen néz ki a hasam, csak időnként fáj is ezektől. Na, az állandó pisi ingertől én is a falra tudok mászni. Meg mostanában minden lefelé esik. Úgy utálom.
Neked nem kell elmenni az eredménnyel a dokidhoz? Ez fura, hisz nem ő mondja meg, mikor menj legközelebb?

Luca!
Küldhetnél egy kis hűvöset. Itt 31 fok van jelenleg, bár ha azt nézem, hogy 1 órával ezelőtt 34 volt, reggelre már hűvösebb is lesz.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!

Itt még mindig fülledt meleg, már nagyon utálom! Este 7h körül keményen kezdett szúrni-fájni a pocakom, derekam, volt kis görcsölgetés is! Remélem azért közülünk senki nem szül meg a hidegfront miatt! Szóval a férjem ennek hatására mindenkinek elkészítette a vacsiját, majd szó nélkül és egyedül megfürdette a 3 srácot, aztán langyos vizet engedett nekem és bevezényelt a kádba, mire megfüfödtem, már csak az izületeim sajogtak. Addigra megágyazott nakam a kanapén, keresett egy nézhető filmet, aztán ezen aludtam is vagy 3 órát, úgyhogy egész fitt vagyok, de a lényeg, hogy nem fáj semmim! Most viszont asszem megyek és az esti programtól a fotelban átomba merült páromat betámogatom a zuhany alá... :lol:

Márti
borossné becz márta

Lanyok a alatok tombolo huvosbol kuldhetnetek nekem is egy kicsit. 36-fok van ami mar szint e kibirhatatlan. A huvost meg talan keso delutanra igerik. Addig megpusztulunk.

LOla: +++++++ sok sok + energia

Szeder en is nagyon sajnalom a feherjeket. Lehet tudni hogy ez mitol alakul ki? Meg hogy milyen tunetei vannak?

Gwini pihenj sokat, meg akkor is ha ez nem konnyu. Az ikrekkel en a 20-dik hettol vegig fekudtem, pechemre nem otthon hanem a korhazban. Ugyhogy total egyutt erzek veled.

szisziKép
sziszi7

MArti elfelejtettem irni, hogy fantasztikusan irsz a szulesrol. Olyan szivesen olvaslak. Nagyon megnyugtatoak a szavaid. Sokat veszitenek azok akik a jovoben akar nak szulni es nem lesz szerencsejuk veled talalkozni. Akar el tudnam kepzelni, hogy konyvet irj. Biztosan kelendo lenne.

szisziKép
sziszi7

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?