Új privát üzeneted érkezett!

Ancsa!

Köszike! :D
Látom Réka is mindent szétszed ami a keze ügyébe kerül. :D

És micsoda fürtöcskék!!!!

Titti!

Napsinak jobbulást!

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Domi
Köszi, de azt még otthon szedte össze, és hála Istennek 3-4 napig tartott csak. :)

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Jól sikerült a "buli", bár nem az volt, mi csak a családdal szoktunk ünnepelni úgy, hogy jönnek a szüleim, apósék, a húgomék és sógornőmék.
Kb. este 6 körül jöttek, szinte egyszerre érkeztek, ettünk virslit (ez gyorsan megy, nincs munka vele, ezért választottam :oops: ), majd tortáztunk, közben meg beszélgettünk. A fiatalok ittmaradtak (húgomék és sógornőmék is), sógornőmék ma reggel mentek haza, a húgom barátja pedig csak este, mivel ő anyóséknak a házánál dolgozik, ma éppen a festést kezdte el.
A gyerekek is, felnőttek is jól érezték magukat.

Torta: életem eddigi legnagyobb konyhai baklövése. :shock: :shock: :shock: :oops: :oops: :oops: :oops: Elkészítek két adag tortát mindenféle jóval benne, ahhoz, hoyg reggelre lötyögjön az egész. :shock: Azt hittem, megüt a gutta. Végül hamarjában még összedobtam egyet és az jó lett.
Hogy mi történt? Hát mert ananászként eddig mindig konzervet használtam, most gondoltam, adjam mega módját és rendes ananásszal készítettem. Igaz, hoyg tudtam, hoyg az ananász leve (és a kivié is) tartalmaz egy zselatinoldó anyagot, de tökéletesen elfelejtettem. Az ananász meg rengeteg levet engedett és ami nem folyt ki, az szépen a forma alján összegyűlt. Szerencsére vettem konzervet is arra az esetre, ha a frissnek nem jó az íze, és minden más hozzávalóm volt hozzá, így aztán csináltam egy másik tortát is, és a lötyögőset pedig tálkákba mertük és úgy ettük. Mert az íze azért sokkal finomabb volt a másiknál! :roll:
Úgyhogy, lányok, ha készítitek, csakis konzervvel.
A 3. torta ilyenre sikerült.
Kép Kép
Itt is elég szépen látszik:
Kép
Teljes család:
Kép
És.... az "ünnepelt" megkóstolja a tortát. (alig győzte a kisasszony kivárni az idejét. :P )
Kép

Majd még jövök reagálni. Puszi mindenkinek. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Gem
Zsófinak Boldog Hófordulót!!!!

Nyafi
Tejfölt én csak 1 éves kor után adok majd neki...
Az ilyen hétvége nagyon jó :P

Titti
Szép volt a menyasszony (tesód) :wink:
Gratula a fülbevalóhoz, a 4kézlábhoz, ... :P
Nagyon szép nagylány már Napsi!

Még mi is szopizunk...
...és ez a fő táplálék, mint Sárának :lol:
Naponta 1-2 x eszik gyümit, vagy gyümi+bébiételt.

Ancsa
Rékának nagyon szép göndör haja van.
Az allergiát sajnálom :(

Edit
Nagyon jól néz(ett) ki a torta!!! :wink:

Kint van a 2. fogunk is - majdnem egyszerre jöttek ki :lol:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia!

Gratula a fogakhoz!
Inenntől kezdve fogáradat lesz, csak rá ne harapjon Levi a bimbire.

Edit!!

Az a tortaaaaaa.....és ma gyüminapom van. hát ömlik a nyálam rendesen.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Edit:Nagyon ügyi vagy,tényleg!!!Páromnak mutattam a remekművedet,bólogatott is rendesen,hogy "hát igen rendes feleség".Azért mondta mert én nem sütök neki tortát.Nem tudok,nem állok neki. :D

Kia:Gratulálok a 2.foghoz.Már csak az én kismanómnak nincs még foga? :D

Titti:Nagyon helyesek a tesódék.És te nagyon jól nézel kis.Napsi nagyon aranyos. :D
Párodnak mi van a melójával?Rendeződtek a dolgok?

Jó éjt

sziasztok

Szilvi

Kép

Kép
szilvi17

Sziasztok,

Csak bekukkantok, igaz, mar jo keson van. Meg most fejeztem be a vasalast. Nappal orulok ha arra van idom, hogy egyek, meg magamat ellassam, mert nappal nem nagyon alszik Balint. Fozni se tudom hogy fozzek mar mert ott ul a jarolapon mellettem vagy felall a labamba kapaszkodva es lerangatja rolam az epp aktualis ruhanemut, amit eler.
Mostanaban azt szereti ha egyutt jatszik vele valaki ugyhogy ha par perc szabadidot akarok magamnak akkor taskakat meg hatizsakokat szedek elo, aminek a cipzarjaival es muanyag csatjaival lekoti magat egy ideig... Viszont aranyosan tapsol, es kozben nagyon buszke magara :D

Kismok,
Nem is tudom, mit mondjak az ejszakaidhoz... Marmint az alvasra gondolok. En mar kidoltem volna.

Szilvi,
Meg Balintnak sincs egy foga se :roll:
De alul az inyenel latszik a ket fog, + nagyon kemeny az inye. Olyat tud vele harapni, hogy az csak na...

Edith,
Tenyleg jol nez ki a torta :)
En valami gyors kavarosokat szoktam csinalni, meg gofrit, palacsintat, tobbre nem futja :oops:

Most megyek, mielott a ferjem megtalal, hogy itt netezek.... :lol:
_jáde_

Jáde!

Ilyen melegben még én sem vasalok!

Képzeljétek!

Asszem Dominak szájpenésze van. Találtam a nuncijáj makacs pirosságot, gondoltam belenézek a szájába.
Némi közelharc és lefogás után, fehéres lepedéket találtam, ami nem jön le enyhe dörzsöléssel.
Most vihetem orvoshoz. :cry:

Mondjuk már nem sterilizálok minden étkezés után, de alaposan elmosom a cumisüveget.
Volt már valakinek ilyen gondja?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Nekem nem, de rózsavizet fog ajánlani a doki! Vegyél a gyógyszertárban, azzal kell törölgetni.

Kép
nyafi

Kriszta
Hűűűű, nem semmi torta?! :D Én már nem is próbálkozom, nekem vhogy a zselatinos és élesztős cuccok nem fogadnak szót, az előbbi sosem akar megkötni, az utóbbi meg megkelni (legfeljebb csak akkor, ha kenyérsütővel dagasztom-kelesztem, de ha hozzányúlok akkor máris összeesik). A negatív energiáim... :lol:
Szép nagy vendégség volt! Jó dolog a család, de folyton készülni minden ünnepre, pont neked, akinek kisbabája is van?! (Nálunk szerencsére a nagyik ebben is lelkesek, bármilyen családi felhajtás van, akkor inkább mi megyünk hozzájuk, én max. egy sütit sütök, de ők főzőcskéznek-vendéglátnak...)

Titti
Napsi (főleg az utsó képen) még mindig gyönyörű szép!!!!! Teljesen odáig vagyok érte... :oops: :oops: :lol: :lol:
Szóval továbbra is stoppolom Sebinek! :wink:

Krisz
Mesélj, hogy bírod a 90-napost? Miket főzöl?
Most elhatároztam, hogy ősztől megpróbálom majd én is, hogyha Sebi már fixen ovis (és nem kell hármunknak akkor háromfélét főznöm remélem).
Én attól félek leginkább, hogy nem bírom majd fehérje nélkül. Ha két napig nem eszem húst, már tombol a szervezetem érte... :shock: :roll: :roll:

Kép
Kép
Kép
cas

Krisz
Szájpenészhez kapsz ecsetelőt a gyerekorvostól, az sem egyszerű kiecsetelni a száját vele naponta, de az összes rágókáját-játékát fertőtleníteni kell. :?

Kép
Kép
Kép
cas

Jó reggelt!

Kriszta, nekünk sem volt, rwemélem nem is lesz. Krisztának még sosem volt. És Borónak én sem sterilizálok már jóideje.
Nyafi szerintem a rózsmézre :D gondolt, mert tényleg az a jó rá. Más nevén boraxos glicerin. Szerintem ezért - legalábbis egyelőre - nincs amiért dokihoz menni. HA esetleg nem múlik, majd akkor.

Köszi, csajok a dicséreteket a tortához. Tulajdonképpen nem nagy dolog megcsinálni, de mégis jobb, ha két ember csinálja. Különben nagyon finom, tiszta hab, vagy krémszerű, ennek nincs külön piskótája.

Nem olvastalak sajnos vissza, de Kismok, mintha továbbra is küzdenétek az éjszakákkal. Nos, hát nálunk is csak romlik a helyzet, mostanában végleges reggeli felkelésig van, hoyg Boró is 3x-4x eszik. Én már olyan zombi vagyok, hoyg csak na! Az a legrosszabb, hoyg pl. elfogadja a vizet, de ha utána cumit dugok a szájába, ordít, mint a fába szorult féreg. Rázza a fejét, hoyg nem, nem, neki nem ez kell. Mellreteszem, szopizik (már amennyit) és belealszik. :roll:

Az evésével szerencsére nincs gond - a napközbenire gondolok :D - továbbra is szopizik ezerrel, sokszor nappal is másfél órára, illetve 1x-2x kap hozzátápit is. A barack napirenden van, mert muszáj a kaki miatt, aztán keverem neki azzal, amivel érem. Tegnap sütőtökkel turmixoltam, de van, hoyg almával, krumplival, bármivel. Készítettem már alma-barack-cékla-csirkehusi turmixot is neki. Az érdekes az volt, hoyg Kriszta is nyakászta a kotyvalékot!
Most azt tervezem bevezetni, hogy veszek egy doboz tápszert és este tejpépet készítek neki belőle. Lássuk, azzal nem alszik jobban? Illetve az éhség miatt ébred fel vagy "csak" megszokásból, anyahiányból?
Mindenesetre, Boró sokkal anyásabb, mint Kriszta volt, Boró nem igazán akar ellenni más ölében sem, ha valami baja van, csak nálam. Halok meg, amikor látom, hoyg IStván sem tud mit kezdeni vele! :evil:
Amúgy nagyon aranyos kiscsajszi, ha semmi baja, akkor lehet, hoyg félóráig-óráig is lefoglalja magát a játékokkal, csak ötpercenként rápillantok. Most már bebarangolja a lakást mászva, a leglehetetlenebb helyeken próbálkozik a felállással, de múlthét óta mégsem sikerült többé neki, és nagyon mosolygós. Szörnyen huncut, csak amúgy provokál a bohóckodásra, játszásra. Viszont most éppen rácáfol a mosolygósságára, mert jól kieresztette a hangját! :P :roll: :lol: :lol: :lol:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Cas, ha a receptben jó a zselatinmennyiség, illetve jó zselatint is veszel, nincs ahogy ne sikerüljön. Illetve van, látod :oops: , mint nálam is, de itt meg a friss ananásznak a leve nem engedte megkötni. A Dr. Oetker zselatinja nagyon jó, én mindig azt használom. A kelt tészták egy ideig nekem sem sikerültek, aztán valaki mondta, hoyg a végén mindig egy kis olajat kell beledolgozni. Nekem azóta szinte minden sikerül. Feltéve, ha az élesztő is jó. Már rájöttem, hoyg a fagyasztott élesztőből nem lesz olyan jó a tészta. megkel, de nem lesz olyan, mintha frissből csinálnám.

Ami pedig a szülinapozásokat illeti, azt hiszem, én vagyok a hibás. Mert mindig iylenkor éltem ki magam sütés-főzésügyileg. :roll: Persze, volt, hoyg rendeltem én is tortát, most is úgy szerettem volna, de a férjem kifejezett kérése volt, hoyg most ez a torta legyen, mert már régen nem volt ez a torta egyikünknél sem. Ő nem édesszájú, de ezt a tortát imádja, és akkor persze, hoyg kedvében jártam. :) De kompenzáltam mindent a virslivel, mert az csak egy gyors mosást, hirtelen főzést igényelt, úgyhogy azzal semmi dolgom nem volt. Általában svédasztalt szoktam csinálni. De most még kedvem sem lett volna hozzá, nemhogy időm és főleg energiám.

Amúgy nálunk az a szokás (a családunkra értem a nálunk-ot), hoyg mindig annál találkozunk, akinek a családjában van éppen az ünnepelt. HA valamelyik unokának van a szülinapja, akkor jön a kétfelőli (sanyai és apai) rokonság, ha valamelyik szülőnek pedig, akkor összegyűlnek a gyermekek. Úgyhogy nálunk ez a legszűkebb családi kör. Istvánnak is egy, nekem is egy testvérem van, plusz a két pár nagyszülő. Sógornőmet nem irigylem, mert a férjéék négyen testvérek, ezért ő nagyobb méretben kell, hoyg készülődjön. Már gondolkodtunk a kiiktatáson is, de végül azt mondtuk, évente legalább van néhány alkalom, amikor találkozni lehet, és hagyjuk meg, mert különben ki-i csak fut a maga baja után, és sosem lenne idő csak úgy összeülni.
A mamák szívesen sütnének tortát+ a húgom is, biztos, hoyg majd igénybe is fogom venni, de egyelőre a gyerekeimnek én akarok sütni. Lehet, hoyg jövőre, Krisztának rendelek valami marcipánosat, mert most is az akart lennia Micimackó, csak itt nem lehet külön marcipánt találni. De találtam egy cukrászdát, ahol ajaj, milyen kreációkat gyártanak. Igaz, az ára is olyan, no, de azért megéri. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Na, még valami, és aztán eltűntem. :oops: 8)
Azon filóztam, hoyg át lehetne alakítani a 90 napost úgy, hoyg ne naponként, hanem étkezésenként szétválasztani a kajákat, betartva a napok sorrendjét. Pl. reggelire megmaradna mindig a gyümölcs, mert ez az egyik lényege a ditának, de első nap délben lenne hús, este valami zöldség. Másnap délben a pizza vagy tészta és este gyümölcs. Harmadik napon pedig kezdődne minden elölről, és akkor kétnaponta húst is lehet enni. Neked, Cas, ha ennyire hiányzik a hús, kifejezetten jót tenne ez így. Igaz, akkor így tényleg, mindenféle nasit ki kellene iktatni, hogy ebéd és vacsora között elteljen jócskán az emésztési idő, de azt hiszem, hoyg a húsféléknek is 4 órára van ehhez szükségük (ha jól emlékszem, Jardina így írta a másik topikban), úgyhogy kivitelezhető.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Edith
Természetesen az előző tortás hozzászólásodat neked címeztem, csak a lányod neve alatt. :lol:
Én éppen a dr. Oetker zselatinjával fürödtem már be többször is... :( Sebaj, ritkán sütök tortát! :lol:
Élesztőből csak frisset használok, de vhogy azt is elrontom... :oops:
Na mindegy. :)
90 napos: nagyon jó az ötleted! A nem-nasizással nincs gond két étkezés közt, mert időm se lenne rá, meg nem is vagyok egy nasizós típus. (És ebéd meg vacsi közt simán eltelik 5-6 óra nálam...)
Inkább desszertelős vagyok, de legfeljebb a tészta-étkezéskor benevezek vmi jó kis édestésztára - most pl. már napok óta házilag készült kakaóscsigán jár az eszem... 8)

Kép
Kép
Kép
cas

sziasztok
SZÁJPENÉSZ: Barbinak nem is olyan régen volt minden baba Glycerin Boraxot és Cebion cseppet kap rá. Mivel nem engedte, hogy a szájjába nyúljak, igy a cumijára tettem a Boraxot és úgy szopizta le róla, kb 7-8 nap mire elmúlik. A sterilizálás hiába való, ha a gyerek mászik megfog mindent mindent a szájjába szed. Most a nunus volt nagyon piros és felvilágositottak, hogy a belekbe van valami olyan baci ami csinál ilyen hólyagokat meg pirosságot, de ha gyógyszertári popsikrémmel kenem elmúlik, ugye mi eddig csak a Nivea pelenkakiütés elleni krémet használtuk és abba nincs borax amire ebbe a korba még szüksége van a bőrnek. 4 nap alatt letisztult a nunus. :lol: És minden szájpenészre való szert adnak recept nélkül is.

drumka

Oh lányok köszike a jótanácsokat!

Elmentem a gysztárba vettem boraxot és canesten krémet a puncira. Külsőleg, mert a bepanthen nem jött be.
Szóval tesó lefogta, én meg boraxos kézzel körbetöröltem a száját.
Erre nem láttam a szájában SEMMIT!!!!

Esküszöm tegnap még ott volt a fehér, le nem kaparható pötty.
Du viszem dokihoz, azért lássa csak ő is.

Fertőtlenítés: azért szoktam a rágókás nyavalyáit domestoszolni, meg sterilizálni.
Minden nap felporszívózok és felmosok, erre tessék benyeltük a fertőzést!

Viki
Cumira nem tudok cseppeket tenni, mert nem használunk cumit! :D

No mindegy.

Cas!

Nekem a diéta első 3 napja volt a legnehezebb. De csak azért, mert szórol-szóra betartottam mindent.
Azóta rutinosabb vagyok, van benne lazaság is, de a szétválasztást tartom.
Minden héten lemegy 1 kiló, most például stagnálok (vagyis nem tudom pontosan, mert új mérlegen mérem magam és ugye minden mérleg más).
Érdekes, de nem a kilók száma a lényeges.
Minden héten mérem a derék, csípő és combbőséget.
Most lement a derékből 2 cm, a csípőből 2 cm, a combból pedig 1 cm!
Ezek sokkal látványosabb eredmények.

Fehérje: meg lehet lenni nélküle, hidd el!! Ehetsz annyi húst amennyi jólesik, csak egyél soványat és ne egyél mellé mást csak friss nyers zöldséget (a párolt zöldség tilos, mert az szénhidrát) vagy salátát vagy savanyúságot.

Pont az a pláne a diétában, hogy mindent ehetsz, csak ne keverd!!!!

Néha el is felejtem, hogy diétázok, mert nem vagyok éhes (csak néha délban, ha túl sok savas gyümit sikerül reggeliznam)
Néha lelkiismeret furdalásom van és mondogatom, hogy na most bizti nem fogytam mert annyit zabáltam, aztán huppsz lement még egy kiló!!!!

Szóval ez így megy. 1 szóval amennyire én nem bíztam benne, hogy lehetséges megcsinálni és eredményes, annyira bejött!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Edit!

Barátnőm nagyon esküszik arra a diétára, hogy délig csak szénhidrát (gyümölcs is az) és este csak fehérje!!!Persze az emésztési időket betartva szigorúan.
Talán ez betartható volna és havi 1 színtiszta gyüminappal vagy zöldséglevekkel méregteleníteni.
És heti 1 bűnnapot lehetne tartani, amikor egy kijelölt napon délben azt egyél amit megkíváncs (Pl rántott hús krumplival).
Mit szólsz hozzá?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Hahó! Én pilates tornázom, vacsira meg gyümit eszek. Kg lement 5 hét alatt 2.5 derékból 11cm.

Kép
nyafi

Nyafi!

A gyümi vacsira jó, de lényeg, hogy minimum 4 óra teljen el az előtte megevett dologtól!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Köszönjük a dícséreteket! :)

Jajj Csajok, irigykedem a diétázók és tornázók kitartása miatt! :oops:
Nekem Mo-on lement 4 kilo 1 hét alatt, de amint Párom is megérkezett, rögtön vissza is jött valamennyi belőle. :(

Képzeljétek: Napsi tegnap egyedül felült. 2x.
Csak aztán fel is akart állni, és felborult - természetesen fejjel a játékokra. Aztán meg a rácsba ütötte be a buksiját. A jéghegy csúcsaként pedig majdnem leesett az ágyról. Félúton kaptam el.

Fogunk még nekünk sincs.

Naponta 2x-3x eszünk mást a cicin kívül. Mindent szeret. :)

Edit, Napsi is kel éjjel 3x-4x szopizni. Én is gondolkodom nagyon az esti szopit kiegészíteni valami mással, mert ez így elég kiborító és fárasztó.

Lenne egy kérdésem. Kivel alszik egyszobában a babója? Vagy kivel aludt? Lassan ki kellene költöztetnünk a kisasszonyt, de nekem még a gondolattól is összeszorul a szívem...

Kép
tittina1982

Szilvi17
Igen, rendeződtek a dolgok. Van Páromnak munkája, úgyhogy talán nem halunk éhen. :)

Kép
tittina1982

Titti, ne legyen lelkiismeretfurdallásod! Ha van lehetőségetek, nyugodtan költöztessed külön szobába Napsit! Meglátod, mindenkinek jó lesz, amit lehet, hogy nem is most, hanem később tapasztalsz. Persze, attól sem dől össze a világ, ha továbbra is egy szobában fogtok lenni vele. Próbáljátok meg, és ha nem megy, hát "visszaálltok".
Boró féléves múlt, amikor összeköltöztettük Krisztával, és nagyon jól elvan. Eddig szerencsére Krisztát sem ébresztette fel soha a sírásával. Kriszta 5 hónaposan maradt egyedüla szobájában, mi költöztünk el onnan. :D Nála is simán ment minden.
Örülök, hoyg rendeződtek a munkaügyi és ezáltal anyagi gondok. Remélem, nem is lesznek többé problémáitok. Drukkolok nagyon. És nem utolsó sorban, GRATULÁLOK Napsinak a felüléshez!!! Igen, sajnos, ilyen piszok ez az élet, hoyg mindig, amikor elér valamit az ember, jönnek az újabb buktatók. És már babakorban sem hagyják békén, lásd, felül, de már rögtön kezdődnek a balesetek. :( :cry:

Gyümi vacsorára: időszakosan jó, de nem szabad nagyon hosszú ideig csinálni. Valaki mondta, hyog egy hölgyismerőse orvoshoz ment, ahol súlyos májproblémát állapítottak meg neki. Azt kérdezte tőle a doki, hogy mennyit szokott naponta piálni? :shock: Szegény nő kiakadva mondta, hoyg semennyit, csak nagyon néha iszik alkoholt. Végül kiderült, hoyg este mindig gyümölcsöt eszik, általában almát, ami a gyomorban, majd a belekben megerjed és ugyanolyan hatást produkál, mint a gyümölcspálinka. :shock: :shock: :shock: Ezért nézhette a doki alkoholistának. :lol:
A tonához nagyon gratulálok, Nyafi, további jó kitartást!!! :)

Cas, Csillának boldog 8.-at a hófordulókból!!!! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Jáde :D
jó rólatok olvasni! Ügyes a herceged! Átérzem a mosogatás közben, gatyarángatós-felállós helyzetedet. :wink:
Amikor olvastam a cipzáros táskákról én is elrohantam, és ledobáltam párat a földre, de Sára sajnos csajból van, vagy nem tom... :D Megnézte őket, aztán a fikusz felé vette az irányt... Őrületbe keret a növényehetnékjével, de egy dézsás darabot, hová a csudába dugjunk... :wink: :lol:

Edit :D
ez nem az ún. joghurttorta volt? Csak mert mondtad, h nincs tésztája...
Nos, igen a helyzet nálunk csak egyre fokozódik éjjelenként. Ált. éjfél után kezdődik a ramazuri, akkor felébred és onnantól két-két és fél órát fenn van, aztán alszik egy hosszabbat. Nekem pl. eszembe sem jutott, h éhség ébresztené fel. Annyira nem úgy néz ki csaj. Persze van, h szopival visszaalszik gyorsan (még éjfél előtt), de onnantól van, hogy még az se kell neki, csak hogy fogjuk a sejhaját.
A 2. számú leánka anyássága nálunk is áll, amit én eddig a szopira fogtam. Julinak mindegy volt, melyik felmenője fogta, ha éjjel ébredt, Sára a múlt éjjelt végigordította, mert engem egy randa vírus kivont a forgalomból és apa jutott neki. Szóval sztem, csak tesztelnek minket, létszámellenőrzést tartanak. Múlt héten pl. úgy adódott, h a főzeléket kb. este 7-kor adtam neki, utána még jól bekajált fürdés után, naná hogy ugyanúgy ébredt.

Titti :D
sztem is nyugodtan rakd külön szobába. Lehet, ő is nyugodtabban alszik. Nálunk sajna nem jött be... Vissza is költöztünk, mert nem volt kedvem több métert sprintelni 5-8x éjszakánként.

Nekünk tegnap jó vacak napunk volt. Családilag elkapott bennünket egy hányós-hasmenős vírus (kiv. persze Sárit), és kivételesen én voltam a legrosszabbul. Sára persze jó sokat sírt éjjel szopi-elvonás miatt, de én fel sem bírtam kelni, illetve de, de akkor szaladnom kellett... :oops:
Ma már kezdek alakulni, de még enni nem nagyon bírok. Ami bosszant, h most megint lement 1-2 kiló. Tudom, sokótoknak nem ez a gondja, de ez sem olyan örömteli, hogy lassan a 10 évvel ezelőtti magam vagyok és minden lötyög rajtam. Már nem tudom elképzelni mitől... Sztetek a szopi fogyaszthat így? :roll:

Na, megyek, szétizgulom az agyam a Mincza-kínai meccsen...
KM

Kép
Kép
kismok

Kismok!

Jobbulást Nektek!!!

Edit!

Csak akkor okoz gondot a gyümi, ha nem várjuk meg a másik étel megemésztődését.
Jardina azt írta, hogy a gyümi nem a gyomorban emésztődik, hanem a vékonybélben. Ezért, ha nem megemésztett kajára ráesszük a gyümit, akkor az nem tud emésztődni, hanem elkezd rohadni.
Ez hízáshoz vezet, rossz lehellethez, felfúvódáshoz, bélgázokhoz és gyomorsavhoz.Ezt a múltkor írta, teljesen ledöbbentem én is rajta!
Azóta még a szememet is arrébb teszem este.... :D
És ne hari, nem kioktatni akartalak, csak ez annyira belevésődött a fejembe, mint valami szentírás!

Éjszakai felébredés: mostanság Domi is 3-4x kel. Adtam neki jóéjt tápokat, főzeléket, rizspépes kaját, de ugyanúgy felébred.

Szal nekünk nem jött be.

Más: MÉGSINCS SZÁJPENÉSZÜNK!!!!
Dokibá belenézett a szájába, nem talált rá utaló jelekt. Pedig tegnap tényleg olyan volt a szája!!!!!
Fú kár, hogy helyettesít a dokibá, mert írtó csúcs és szakmailag is okés...

Cas!

De bunkó vagyok, ne haragudj!!!!

Csillának boldog hófordulót kívánunk mi is!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kismok
Alkat dolga, kit mennyire fogyaszt a szoptatás. Engem pl. nagyon. Csak hát sajnos a szopi nekem úgy látszik csak 3 hónapig megy. :(
Pedig azt se bánnám, ha híznék tőle!
Jobbulást nektek!!!

Edit
Ne idegesíts, nekem a kedvencem lefekvés előtt elnyúlni az ágyban egy könyvvel és egy almával!!! :shock:

Köszi a diétás tapasztalatokat mindenkinek! Remélem nálam is hatásos lesz! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Ja, és köszi a köszöntéseket mindenkinek! :)
Hihetetlen, hogy Csilla is már ilyen komoly csajszi?! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Ja, de égő... de kedves Csilla - ha véletlenül olvasod - boldog hófordulót neked! :wink: :lol:

Kép
Kép
kismok

Cas!

Ez a diéta eddig MINDENKI-nél sikeres volt!!! Hát hajrááááá!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Kismok, gyógyulj meg gyorsan! Hát, engem a szopi sajna nem fogyaszt. Pedig milyen jó lenne!
Akkor nálatok még rosszabb az éjszakai helyzet, mert nálunk Boró azért nem tér magához. Sír, nagyon, de ahogy mellre kerül lenyugszik, szopizik és belealszik. Krisztának sem jelentett gondot, hogyha nem én vettem fel. Nála most szokott ez számítani. :D De Boró nagyon érzékeny az őt tartó kezekre. És én is a szopinak tudom ezt be. :roll: :)

Kriszta, igen, nagyon jól tudom, hoyg mit írt Jardina, csak az a helyzet, hoyg egyáltalán nem tartom én azt szentírásnak. Mert már sok olyasmit írt a TK-ról, amit hozzáértő megcáfolt vagy megcáfolhat. Te se érts félre, én nem állítom az ellenkezőjét, de mivel én nem vagyok szakember és nem tudom, hoygan zajlanak le az emésztési folyamatok, nem tudom, hoyg valóban úgy van-e. Azért én nem hiszek el mindent a TK-nak, azt sem amit a tejről tartanak, azt sem, amit az ásványvizekről vagy más dolgokról.

Az jó, ha nem szájpenész volt. Azért néha-néha nem árt, ha a borax-szal bekenegeted a száját. :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Kismok:Jobbulást nektek!!!!!!!!Én is bekaptam ilyen virust,de 3 nap alatt lecsengett........

Krisz:Helyettes doki nálunk is sokkal jobban bevált.....

Tegnap jártunk nála,mert Rékának 2 napja 38-39 fokos láza van.Kb.5-6 óra van egy nap,amikor nem lázas.Teljesen el van anyátlanodva.csak alszik egész nap.Azt mondta a dokinő,hogy 4 foga jön egyszerre.Hurrá,mert vasárnap keresztelő.Remélem kibújnak azok a fogak..

Cas:Boldog Hófordulót Csillának!!!!!!!!

Edit:Nagyon szép a tortád.Nagyon ügyi vagy.Eme nemes feladatot nekem az anyósom szokta elvégezni.

Titti:Nekünk Réka kezdettől fogva külön alszik.Most nem,mert nyöszörög egész éjszaka,és inkább magunk mellé vettük..

Kép

Kép
ancsa03

Edit!

Én eddig azt hittem, hogy a TK hiteles olvasmány... :cry:
Létezik egyáltalán ilyen????

Én még nem olvastam róla cáfolatot de majd kutakodok mert este én is szívesen ennék gyümikét.Most viszont az lepett meg, hogy itt a bneten azt olvastam, hogy nagyobb valószínűséggel lesz érzékenyebb az a gyermek aki 2 éves koráig nem fogyaszt tejterméket, mint az, aki 8 hónaposan találkozik vele. :?

A fene sem tud már ezen kiigazodni. :D

Egyébként Domi is felkel sírva 1 éjszaka néha 5-6x is, és nyafogva alszik vissza, vagy vissza sem alszik csak sír.
Állítólag nemcsak a fogakkal van összefüggésben, hanem a növekedéssel is.
Illetve most van az un szeparációs időszak, amikor kezdi felfedezni azt, hogy ő különálló személy anyától.

Alvás külön: nálunk külön aludna, ha kész lenne a tesó szobája. De mivel az még nincs kész, így velünk marad. :D
Amúgy én 1 éves kora körülre terveztem mindenképp a külön altatást, de ez nem szentírás.

Borax: igen nem árt néha áttörölni, mert ártani nem árt és Domi már mászik, mindent a szájába vesz.
Bár nem járunk be cipővel, és minden nap felmosok és porszívózok, de így is sok a fertő gondolom.

Képzeljétek!
Ha elkezdek porszívózni Domi sírva odajön hozzám, és belekapaszkodik a lábamba! :shock:
Nem fél a porszívótól, hisz megközelíti.
Képes átmászni a nappalin és odajönni hozzám.
Olyankor megtudnám zabálni...

Ancsa!

4 fog egyszerre??? Jól megkínozza szegény Rékát.
Drukk, hogy nagyon gyorsan kijöjjenek!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Hú, lányok, lehet, h én vagyok műveletlen, de fog. sincs, mi az a TK. Megtudhatom? Olyan érdekesen hangzik... :)

Ancsa :D
szegény kislány. :( Azért - ha semmi egyéb tünete nincs Rékának - én figyelném holnap-holnapután a bőrét, mert a 3 napos láz is ilyen. Julinak is ennyi idősen volt: 2 és fél napig folyamatosan lázas volt, de nem volt semmi egyéb, aztán elmúlt a láz és pöttyös lett a hasa, háta. De teljesen ártalmatlan a dolog, nem kellett kezelni sem, magától elmúlik, mint a vírusok általában.

Kriszta :D
de édes lehet Domi! Hát, hiányzik neki az anyukája... Vagy féltékeny a porszívóra. :wink: :lol:

Sáriról tegnap kiderült, h tud tapsolni, meg gyere-gyerét inteni. Csak úgy szippantja be a tudást magába, nem is tanítottuk rá, de Juli remek példakép úgy tűnik. :D

Jó éjt nektek!
KM

Kép
Kép
kismok

Hello! Gigi négy hósan költözött át, a 3. nap óta alszik éjjel végig, mint a bunda!

Kép
nyafi

Szilvi:BOLDOG NÉVNAPOT kívánunk Marcusnak!!!!!!!!!! :D

Nem tudom,hogy tudjátok e a bookline-on olcsóbban lehet kapni bébikaját,de sok minden más is van olcsóbban.Én kedden rendeltem és ma hozták is.Én így fogok rendelni. :D

Szép napot

Kép

Kép
szilvi17

Sziasztok!

Bocsi, hogy mostanában nem jövök, itt vannak a barátnőim, s nincs időm / nem is akarok a gép előtt ülni.....

Szilvi - köszi a köszöntést :wink:

Nem volt időm olvasni sem, de ígérem, hogy a hétvégén igyekszem bepótolni!
Addig is jó babázást, s (ha jól látom) jó fogyókurát :wink:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Bocsi, hogy mostanában nem jövök, itt vannak a barátnőim, s nincs időm / nem is akarok a gép előtt ülni.....

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Nem így akartam...lassú nagyon a babanet :oops:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok!

Szeretnék írni, de alig van időm...
Tegnap és tegnap előtt itt volt egy ismerősünk, aki rendbe rakta a laptopot :P
Levi egy izgő-mozgó kukac :lol:

Boldog Névnapot Marcinak!
Kép

és
Boldog Hófordulót Csillának és Barbinak!
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kismok, a TK= Testkontroll, egy diétaféle, jobbanmondva életmódféle. Ugyancsak a szétválasztáson alapszik, mint a 90 napos diéta, kisebb-nagyobb elétérésekkel azért. Viszont ebben vannak dolgok,a miket abszolút tilt, mint pl. a tej vagy tejtermékek. :shock: Vagy az ásványvíz. helyette a desztillált vizet tartja jónak. Meg más dolgok. Azért sok minden jó is benne. Valójában, általános alapelveit betartva és nem esve túlzásokba, szerintem egy nagyon is egészséges táplálkozásmód, mert nem feltétlenül fogyaszt, csak az fogy vele, akinek szüksége is van rá.

Borókám 39 fokos lázas. :( Ma tiszta nyűgi volt, meg mintha melegnek éreztem volna, de végül a kinti melegnek tudtam be. Most, ébredése után viszont megmértem, és 39 fok. Egyelőre nem kap semmit, aztán este adok valami lázcsillapítót neki. Meg hűtőfürdőzni is fogunk.

Ancsa, valóban, figyelgesd Rékát, 3 napos láza Krisztának is volt. 2-3 napig magas láz, majd hirtelen lezuhan és utána jönnek ki a teljesen ártalmatlan pöttyök. Többé sosem fogja elkapni.

Mentem, mert a nagyobbik csajom ejsze beleesett a vécébe :lol: a hangokból ítélve. :P

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Edit :D
ahaaa, erre gondoltam én is a kezdőbetűkből. De köszi. :D
Borókádnak jobbulást, remélem semmi komoly nem lesz belőle.

Lányok,
nálatok nem volt ma rekord dinka-nap? Sára egész nap össz 10 percet. Hát, már tök kivoltam. MEg persze ő is, mert álló nap nyavíkolt, de mégsem bírtam elaltatni. Remélem, ezzel a dilinyós idővel elmúlik róla, a "habelepusztuloksealszok" időszak, mert kemény menet volt a rossz kedvét elviselni ma.
Ráadásul megkezdődtek a meccseik Julival. Ő szegénykém játszana a pici babáival, akiket nagyon szeret öltöztetni, pláne mióta varrtam nekik pici bikiniket, Sára meg meg és rendet tesz köztük. Először még próbálkozott nagyosan: légyszi hagyd békén..., aztán már hangosabban, végül elsírta magát, mert Sári leszedte a kisbabakocsija kerekeit. Úgy sajnáltam Julikát, de TankArankát is megértem, mert rengeteg felfedezni való dolga van. Így most az van, ha Julcsi játszani akar, nagy sebbel-lobbal bevonul a szobájába és jó hangosan becsapja az ajtót: "Anya, játszok, Száji nem jöhet be, ugye? Majd szójok, ha meguntam."

MEgyek, elteszem magam holnapra.
KM

Kép
Kép
kismok

Ja, lemaradt, hogy a 10 p az alvásra vonatkozik. De gondolom, azért kisilabizáltátok.

Kép
Kép
kismok

Kismok!

Tankaranka-ez nagyon jóóóóóóó.... :lol:
Édes kis Julcsi milyen nagylányosan kezeli a dolgokat!

Szilvia!

Drága vőmnek boldog névnapot kívánunk!
Domi meg küld egy puszit!

Edit!

Borónak lement már a láza?Szegénykém...nem elég a kinti dögmeleg még ez is kínozza?!
Nagyon nyűgös?

Küldünk neki gyógypuszikat!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Hello! Mi tegnap a Madarászban kötöttünk ki. Akkora púpot produkált a fejére, hogy húúú. Az ágyában alvás előtt nem tom hogy, de megfejelte a kiságyát. Egy órát voltunk, röntgenezték, de nem tört be. Gigi most már mindenevő. Tegnap: Egy körte, egy ringló tízóraira, ebédre csirkemellből bolognai felengedve a teájával, mert egyébként nagyon száraz volt, uzsira meg alma és tegnapelöttről egyharmad sütőtök a bébiételből. Előtte napokon kétszer krumplilevesünkből ebédelt, előtte meg a húslevesből a csirkét és a sárgarépát.

Kép
nyafi

Sziasztok!

Nyafi, sok-sok puszi Gigi púpocskájára - reméljük hamar elmúlik.
De jó lehet végig-aludni az éjszakákat. :wink:

Edith, hogy van Boró? Neki is mielőbbi gyógyulást kívánunk.

Ancsa, Réka lázas még? Fogacskák? Oda is sok-sok gyógy-cuppok!

KisMok
Az én kislányom ma éjjel 4x kelt fel. És mostanában nem nyöszörgéssel jelez, hanem rögtön sírva fakad. Ja, és nem eszik fél, 3/4 órákat, hanem 5 perc szopi után alszik is vissza. Ezek szerint nem éhes, csak szomjas... ???

Cas :oops: Utólag is boldog hófordulót a sógornőnknek! ;)
És persze Barbinak is.

Szilvia, boldog névnapot Marcusnak!

Most csak ennyi.
Puszi Nektek,

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Kriszta
Örülök, hogy Dominak nincs szájpenész..

Nyafi
A Pilates Torna engem is érdekel... már vettem egy DVD-t, de még nem kezdtem el :lol:
...a lustaság :lol:
Levi küld egy gyógypuszit a púpra :wink:

A szopi nem fogyaszt - ez valóban így van :?
...én is inkább híztam (6 kilót :( )

Remélem Réka és Boró már jobban vannak és nem lázasak.

Ezt a receptet találtam és meg is csináltam 2 napja..
FINOM lett, bár változtattam az arányokon.

6 perces süti

Hozzávalók:

3 ek. olaj, 3 ek. víz, 3 tojás, 1 ek. kakaópor, 5 ek. liszt, 6 ek. cukor, fél cs. sütőpor.

Lehet beletenni diót vagy kókuszreszeléket a kakaó helyett.

Az egészet összekeverjük , jénaiba öntjük és a mikróban 700 watton 6 perc alatt megsül!

(Én 4 ek olajjal, 5 ek vízzel és 1 tojással csináltam... 600 W-on 7 percig sült)

Ma kókuszost és gyümülcsöst (remélem jó lesz) is csinálok :lol:

Ez az időhiány miatt nagyon jó kis süti - olyan , mint egy kis torta.

Ha nagyobb a jénai, akkor dupla adag is lehet, mert ez hamar elfogy :P :wink:

Levi két foga nem az ínye közepén bújt ki - az gond ? - hanem néhány 1-2 mm-rel előrébb :? :?:

Így néz ki: (aludt közben :) )
Kép

Az új poharával: (a réginek eltört a szelepe - Apa mosta el :? )
Kép

Szerintem hétvégén nem tudok jönni, így előre is..
Minden babának (Dominika, Bálint) Boldog Hófordulót!

Megyek levest főzni, mert lassan jön Apa.. és Manó még alszik...

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia!

Előre is köszönjük szépen!

Nyafi!

Repül tőlünk is egy gyógypuszi a púpocskára!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Köszi a puszikat, már jobban van a kiscsaj...Ma is nagy odaadással homokozott!!!
Kia sztem nem gáz, hogy nem pont ott jött a fog, hisz még kijön egy csomo, majd odatolja nem? Meg valljuk be, hogy lehetne fogszabályozni??? :D :wink:

Kép
nyafi

Sziasztok!

Köszi lányok,a gyógypuszikat, de nem nagyon hatnak. Borónak tegnap is volt hőemelkedése, ma hajnalban pedig égett össze. Nem tudom, mennyi volt a láza, mert olyan kómásan nem tudtam megmérni neki, de aztán a Panadol levitte. Hát eléggé nyűgös, éjszaka is sokszor felsírt, most nagyon hamar elálmosodott, de 10 perc után most is felsírt. Kicsit megy a hasa, a "produktum" nagyon nyákos. Nem tudom, hoyg a fogától lehet-e mindez, de más tünete nincs. Illetve tegnap én is valami fehérséget véltem látni a szájában, de ma még nem tudtam megnézni, hoyg ott van-e még vagy sem. Mindenesetre, tegnaptól intenzíven rózsamézezünk mi is.

Nyafi, Gigibabának is küldünk puszikat a bibire, remélem, hamar elmúlik neki!

Nagyon boldog hófordulót az illetékeseknek! :) :D :D :D

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?