Új privát üzeneted érkezett!

Szöszke
Kriston könyvét ismerem, meg tanfolyamon is voltam, de ezen az most nem segít. Nekem most a csontok tágulnak, arra kéne valami.... :cry: Persze lehet, hogy csak el kell viselni, mint annyi mindent....
A cikket viszont mindjárt megnézem. Köszi!!!

Zsuzsu
Nem semmi egy anyukád van!!!! Nagyon sajnálom!

marek
 
 


Sziaszok!
Már szült kismamiktól kérdezem: Ti használtatok haskötőt szülés után? Érdemes beruházni?
Más: Tök érdekes tapasztalat bekukkantani az augusztusi, szeptemberi kismamikhoz. Szédületes, hogy már csak pár hetünk van hátra :)
Marcsi

macianyu
 
 


Macianyu, aki szülés előtt elhanyagolta a hasizmait, annak biztosan nagyon jól jön a haskötő. Én abban bízom, hogy a több éves rendszeres sportolás nem múlik el nyomtalanul, és hamar visszaáll majd a régi rend nálam. Ettől függetlenül a nővéremtől kaptam már egy ilyen feszes szexi badit, ami direkt ezt a célt szolgálja.

Kata84, Zsuzsa is csak a véleményét írta le, ne akadj fönn rajta. Én sem akadok fönn azon, hogy többen engeditek kifizetés nélkül nasizni a gyereket a boltban. Sőt, valaki felnőtt létére is megengedi magának. :D Magánügy..amíg nem az én boltomban csinálja, addig nem is érdekel. Ha bolt-tulaj lennék, biztosan rossz szemmel nézném, és gyanakodva vizsgálnám, hogy vajon a pénztárnál bevallják-e, hogy már ezt-azt megettek a boltban.

Kép
szöszke
 
 

 
 

Most volt a Nat Geo-n az "Élet az anyaméhben" sorozat 2. része- én sajna lemradtam róla. A héten leadják a teljes sorozatot újra, minden este 18:00-kor, majd másnap 13:00-kor az ismétlést.
M.

macianyu
 
 


macianyu: Jó, h irtad, mert Én is lemaradtam róla, a 32.hétnél tartottak mikor eszembe jutott, és odakapcsoltam a Tvt. Majd az ismétlést megnézem.

nusildi: Olyan édes cuccokat vettél!! Én örülök, azért is örülök, h kislányom lesz, m a rózsaszín mániámat rajta is kitudom élni. Bár most nem szívesen veszem fel a rózsaszínt mert ugy nézek ki bennük mint egy malac :D És én sem tornázom...néha ha már nagyon lagymatagnak érzem magam egy pár lábemelést meg karizmot cisnálok, de ennyi. Azért nem is tornázok, mert nem szeretek, amit imádok az a futás meg az úszás, de úszni nem megyek, mert már rettegek a fertőzésektől, hát a futás meg nem a kismamák sportja:D De novembertől ha időm, meg ha még az időjárás engedi bizti elkezdek futni, mert hiányzik is, na meg az alakomnak se fog ártani :D

Anyukámnál lesz egy utazó kiságy...de sztem ennyi.Azokhoz ált. van pelenkázó feltét, a kádat meg eltudjuk vinni, ha esetleg ott alszik.

Én azt se nagyon tudom, h mi kell a (itteni) kórházba...mert már a kórházak közt is változo, h mit kell vinni. Tavaly itt hálóinget adtak, most már nem. És állitólag a babának a pelenkát is nekünk kell vinni, meg a ruhákat neki amibe a 3 napig ott lesz. Majd holnap rákérdezek a védőnőnél, mik is kellenek, mert lassan ezeket is meg kell venni. Hát, hálóingből én se a márkásat fogom megvenni, úgyis csak összevérezzük, és kidobom a kukába, biztos nem fogom kimosni :P

Kép
babe.
 
 


Kata, Én Magnesii Citriciből 1et veszek be egy nap+megiszok egy Mg pezsgőtabit. Azért is gondolom, h (nekem) elég az egy, mert napi 3 MgB6ot kellene szednem, de a MgB6 3 tabijába sincs annyi Mg tartalom mint 1tabi Magnesii Citricibe. De akinek sokszor van keményedése, lehet jobb ha többet vesz be belőle. Én is lehet, h átállok a napi 2re, de csak mert minden reggel begörcsöl a lábam..ma még mindig benn van a görcs egy picit az egyik lábszáramba :oops: Remélem nem leszek visszeres :(

Kép
babe.
 
 



Kata, Ildi
....én is zömében 62-est vettem, mert szerintem nem lesz kicsi babám (ha végig kihordom), de jó is így mert rengeteg 56-ost örököltünk, ami mind nagyon szép. :lol: Mivel ők is csak 2-3 hétig használták.
Én szerintem ilyen kapucnis pulcsit, és kabátkát nem érdemes kicsit venni. Mert a 62-est és 68-ast tudod csak kényelmesen ráhúzni a már rajta lévő 1-2 rétegre! Nem?Meg hát valóban, mire Novemberben, Decemberben kell a meleg kardigán addigra pont jó lesz! :lol:
Az embernek csak a szíve fáj mert gyorsan kinövik!
Ildi..amúgy nagyon szépek a ruhácskák! Már jó sok van neked is! :D

Kata, Babe...a Magnezium Citrici papírján 2x1 a napi adag. De nekem az kevés, mert a 4x2 szem panangin is annyi. :roll:
így a 3x1 biztos kell, az már 1500mg! :lol: A patikus is mondta hogy az úgy elég talán!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


sziasztok
köszi a tippeket, akkor én is maradok a gyógyszer tári ápolóknál.

kata sajnállak, hogy neked is feküdnöd kell és utólag Boldog Szülinapot.

vissza olvastam, de már mindent el is felejtettem. azt tudom, hogy a rucik édesek és jó árban voltak. mindet turiztad?
én is inkább 62-eseket vásároltam, mert a fiúk általában nagyobbak és hamarabb is nönek.

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Kata - én még nem tudom, mit pakolok majd el, mert a szülésfelkészítőn el fogják mondani, hogy mit adnak és mit kell vinni, pl. úgy tudom, hogy az Uzsokiban a pelust adják a bébinek, csak popsitörlőkendőt kell vinni, rucit is adnak neki, de ez tényleg kórházfüggő.

Macianyu - én szoktam olvasni a szeptemberi&augusztusi topikot is sutyiban, és már vannak képek is a bébikről, tök jó lesz majd nálunk is, amikor toljuk fel a képeket a bébikről, már várom! :lol:
Én tegnap néztem meg az Élet az anyaméhbent :lol:
Haskötő? Nekem egyik barátnőm, aki első babáját szülte, ajánlotta, hogy jó, neki bevált, nekem elég jó ruganyos a bőröm, szerintem én nem veszek.

Babe - igen, egy kislánynak hihetetlen édes cuccokat lehet venni, bár én láttam tünemény kék rucikat is, volt egy kapucnis pulcsika, amit majdnem megvettem annak ellenére, hogy kék :wink:
Na, örülök, hogy van, aki még nem tornázik :lol:

LKata - egyetértek, ezért is vettem a nagyobb méretű kapucnisokat, főleg, hogy nov-dec tájékán nagyon jól fognak jönni, a boltban annyira drágák, persze ott is vettünk már egy 68-as szabadidőt, de 3 e felett volt, most meg fizettem 13 e forintot (rosszul írtam anno, mert vettem ingeket páromnak és elszámoltam magam, szóval össz-vissz 13 e ft volt a sok bébiruci) mindenért! Úgyis hamar kinövi, de aztán elteszem, mert két húgom van és most már mindkettő akar gyereket, kedvet kaptak hozzá, hogy most nekünk is jön :lol:

Timi - igen, mindet turiztam, a pólócskák ált. 390, a rugik 690 és 990 és a pulcsikák 690, 990, nacik 690, szóval marha olcsók és gyönyörűek, van, amin még rajta volt az eredeti cimke, pl. hogy Londonban a Primark-ban volt :lol: Csak nem értem, miért dobják ki, ha nem használták?! :shock:

Sensi - jön haza egy ismerősöm Londonból, mi az, amit nagyon érdemes ott megvenni és itthon jóval drágább??? Mert gondoltam, hogy hozatok dolgokat, ha tényleg jóval olcsóbb!!!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Most sajnos nem tudok rendesen reagálni, mert a meló teljesen kiveszi az erőmet, majd sztem hétvégén fogok bővebben jönni. Egyébként annyira nem gáz, mint amire számítottam, a 3 hét alatt tök sokat változott a gyerek, nem hisztis, csomó mindent megért, reagál is rá, és sok új dolgot mond és csinál. Szinte jól érzem magam vele, de maga a tény, h 10órát nyomom, és minden nap....hát eléggé kikészít, így este már csak heverni tudok.
Mindig olvaslak benneteket, de most csak ennyire telik.

Szal láttam egy konkrét hozzám szóló kérdést, ezért jöttem csak fel, nemtom mennyire sürgős, így gyorsan válaszolok.

Nusildi!
Egyszerűen összefoglalva, itt minden olcsóbb, mint otthon. :) Nyilván ez a nagyobb tételű dolgokon érződik a legjobban, mint babakocsi, meg ilyenek...pl a bugaboo bee otthon 116.000ft volt, itt pedig 99.000ft átszámolva, gondolom ez mindegyikre érvényes, nézdd ki, h melyiket szeretnéd, és össze kell hasonlítani. Amit én vettem, azt is nagyon ajánlom, nemtom neked tetszik-e. Azt most durván 80e ft-ért kaphatod meg mózessel, bele való mintás párnával/fejvédővel, és pelekázótáskával. A kengurut is a mamas&papas-ban vettük, az 10.500ft volt, eredetileg a babybjorn néztem ki, de ez sokkal jobb....és olcsóbb. Az Angelcare légzésfigyut mi 21e ft-ért vettük, ugyanez otthon 30e ft lehet. Nemtom pontosan, mert ez a legújabb típus, a türkisz kék, de csak egy érzékelő lap van hozzá, otthon ugyanehhez a tipushoz 2 lap van, és 34e ft. A sötétkékhez van otthon csak egy lap, igaz az egyel régebbi tipus, de én azzal hasonlítottam össze, az asszem kb 30e ft otthon. Meg gondolom az összes nagyobb tétel, ha összehasonlítod, olcsóbb itt.
Ruhákhoz mindenképp a Primarkot ajánlom, az a legolcsóbb! 3-db-os hosszú kezes lábas 1350ft, 7db-os rövid body ugyanennyi, 3db-os asszem 900ft körül, a síma fehér 3-db-os rövid és ujjatlan bodyk pedig 600ft. Együttesek, mint farmer+felső, vatag pulcsik, kardigánok, meg ilyenek is olcsók, kb 1200-1500ft. A mothercare, marks&spencer, john lewis, next kb egy kategória, itt 3db-os hosszú kezes lábas 3000-3600ft, együttesek is kb ugyanennyi (farmer+pulcsi, kantáros+body, ruha+body stb).

Na hát hirtelen most ennyit tudtam leírni. És hogy ne a levegőbe beszéljek, leírok pár linket, h tudj hasonlítani.

www.mothercare.co.uk
www.toysrus.co.uk (itt jobb oldalt babies r us gomb)
www.next.co.uk
www.johnlewis.co.uk (baby)
www.marksandspencer.co.uk
www.mamasandpapas.co.uk (innen van a babkocsink - luna - és a kengurunk - ezt a travel cuccoknál találod meg, vagy a keresőjébe írd be, h baby carrier)

Na ennyi voltam, megyek is aludni, mert hulla vagyok...hétvégén jövök bővebben.

Minden jót!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Sziasztok!!

NEM ÁLLT SZÁNDÉKOMBAN SENKIT SEM MEGBÁNTANI, BOCSÁNAT MINDENKITŐL!!!!!

Nálunk anyós közölte, h nem kell tesó, aztán meg, nehogy lány legyen....ami durvább egy ismerős mesélte, h hárman vannak lányok testvérek. A szülei nagyon vágytak fiúra, de nem jött össze. Nemrég megszületett az első unoka, aki kisfiú. A nagyszülők teljesen magukénak akarják, a nagymama intézné magának a GYEST, anyukát küldi dolgozni, nem engedi szoptatni, mondván, h nagyon jó a tápszer.... Sajnos a nagyszülőkkel laknak a fiatalok, de szenvednek. Tudom minden család más, de ilyen is van.....

ILdi!
Anyám olyan amilyen, 4 éve szertem a párom, így már nincs rám hatással anyám. Addig engem piszkált a család, most a keresztlányomat :shock: (15 éves volt a napokban és már nagyon várja, h nagykorú legyen).

Igen, kivasalta a törcsiket a drágám :D :D :D Nagyon kíváncsi leszek, h milyen lesz nekik majd kettesben Ábival....

Amiatt kérdeztem a ruciméreteket, mert már olyan sokat vettél.... Nagyon szépek amúgy!!!!!! Rmélem vasárnap kijutok a vásárba (én mennék, de Bence félt a tömegtől, Ő meg nem akar jönni Ábival) és vásrolgatok. Nekünk vastagabb holmi nincs vagyis 74-esek és az még nagy lesz nov-dec. körül kistesónak....

Kata!
JÓ ANYA VAGY!!!!! Irigykedem, h van kimenőtök!!! Néha nekem is jó lenne kettesben a férjemmel, de 10 perc után hiányozna a kölök. Amikor nagy ritkán itthon van a férjem 7végén örülök, amikor elalszik Ábel, de 3 óra után már várom , h felébredjen....

Nagyon jó, h kimostál mindent!!!

A kórházi holmiból én is viszaveszek, ha bármi kell behozza a férjem. Nekem is hozott mindennap ebédet. A Klinikával szemben volt egy kellemes kifőzde, vittem étlapotés onnan választottam. Amikor én szültem, alkoholmentes sörrel volt tele a hűtő a folyosón :lol: :lol:

Marek!
Köszi! Megszoktam már....

Sensi!
nagyon megértelek!! Én kb. 8 órát vagyok Ábival gyedül, de iszonyat nehéz lekötni... Kitartás!!!!!! Meddig tervezel dolgozni???????

Kitartás mindenkinek a hőségben!!

Ildi!
csak a Te kedvedért... :D

Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Sziasztok, jó reggelt Mindenkinek!

Először is, Sensi, köszönöm szépen az információkat, nagyon aranyos vagy, hogy a kedvemért ennyi mindent leírtál, puszi érte! Kép
Meg fogom nézni a honlapokat, az ismerősöm aug. végén jön haza, és írta, hogy írjak listát ha kell valami :lol:

Zsuzsu - köszi a képet, megzabálom, de tényleg, imádom ezt a gyereket, annyira gyönyörűséges!!!! :wink:
Nyugi, nem bántottál meg senkit, szerintem Kata sem haragudott meg, egyébként mindenki másképp csinálja, mindenki másképp vélekedik dolgokról, azért is vagyunk itt egymásnak, hogy beszéljünk ezekről is, szóval ne reagáljátok túl, egyikőtök se! :wink:
Igen, elég sok már a ruha, most be is fejeztem a vásárlást ruhaügyben, az tuti, úgyis hamar kinövi majd. 56-os dolog nincs sok, inkább a 62-es, de amiket turiztam, ott soknak a meghatározása 0-3 hónap, tehát van, ami jó lesz még januárban is, persze attól is függ, mekkora lesz az a gyerek.

Nagyon pocsékul aludtam ma is :? Megint fájt mindkét oldalam, szinte csontig hatolt, a csípőcsontom pl., aztán hátom feküdtem, akkor meg nyújtózkodnom kellett, de azt jól tudom, hogy nem igazán ajánlják terhesen, főleg a 3. harmadnak a nyújtózkodást??? :shock:
Szóval semmi se jó, viszont örömmel nyugtáztam, hogy be van borulva, bár mára durva meleget mondtak és pont tegnap határoztam el, hogy megint palacsintát sütök és csinálok rakottat is és páromat már beizzítottam ezzel, szóval muszáj lesz megcsinálnom, akár 40 fok van, akár nem :?
Mentem, jó ébredezést mindenkinek :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Szép jó reggelt!

Jó zuhi volt este/éjjel itt! :shock: De legalább lehült a levegő. :lol:

Ildi...palacsinta.... :lol: :oops: Jaj, de jó az! :lol:

Zsuzsi...hát ez a kissrác nagyon édes! Mindíg csak gyönyörködöm benne! :lol:
Hát, igen ahogy számolom a ruha méreteket, lehet hogy a 74-es már tavaszi vagy nyári ruci kell hogy legyen! De ennyire előre én nem vettem. Nagy rucink van talán 2 db,74-es, amit örököltünk, szerencsére vékony pamut. :lol:
Én jövő héten mosok majd, a héten pihizek. Sajnos a front miatt nem merek pakolászni, mosni, csak a mi dolgainkat ami kell. :?

egy kérdés:azt olvastam a babazo oldalán hogy az anyasági támogatást a szülés várható időpontja elött 4 héttel már lehet intézni. :shock: A többi info oldalon, meg azt írják hogy a szülés után 180 napig lehet beadni a kérelmet :shock:
Most mikor intézzem? Nem ám lemaradok, minden pénz kell most! :roll:
Mondjuk van itt több ellentmondás mert megnéztem az igénybejelentőlapot, és azon meg kell adni a baba szül. napját, nevét :shock: ! Ezt előre eleve nem lehet!
www.allamkincstar.gov.hu/hu/csaladtamogatas/csaladtegyeb/anyasagi_tam
vélemény? :?

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


"Anyasági tmáogatásra a szülést követően az a nő jogosult, aki terhessége alatt legalább 4 alkalommal részt vett terhesgondozáson. Az igényt igénybejelentés anyasági támogatásra című formanyomtatványon kell benyújtani a szülést követő 180 napon belül a munkáltatóhoz, ha a munkáltató rendelkezik családtámogatási kifizetőhellyel, egyéb esetben pedig a lakóhely szerint illetékes Kincstárhoz. Az összeg 64.125,- forint.

Vagy még itt : http://www.babazo.hu/bebi/20070515anyasagi.html

De én ebből úgy szűrtem le, hogy a gyerek születése után lehet igényelni.

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Kata,olvasd el, a gyermek után járó támogatások:
http://velvet.hu/poronty/2007/01/24/gyermekszuletessel_kapcsolatos_anyagi_ju/

Ildinek igaza van, csak a szülést követően lehet igényelni.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Már többszőr is akartam kérdezni :oops:
Szenved valaki orrdugulással?

:shock: Hihetetlen,de mióta terhes vagyok, alig kapok levegőt az orromon :shock: nappal még csak-csak, de éjjel :shock: és reggelre annyira kiszárad a torkom,/mivel gondolom ez miatt nyitott szájjal alszom, különben megfulladnék / :shock: hogy alig bírok nyelni is. :?

Utánanéztem, állítólag ez természetes a terhesség alatt, mármint az orrdugulás.
De nincs valami jó ötletetek mit lehetne ezzel kezdeni?
Egy darabig használtam orrcseppet, jó is volt, de 9 hónapon keresztül nem akartam használni,így abbahagytam :?
Ötlet?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!

Először is,úgy sajnálom,h ilyen lavinát indítottam el az anyósos,babaszobás dologgal!Ne haragudjatok!!! :oops: :oops:

Ildi,nagyon cuki ruhákat vettél!És tényleg nagyon jó áron!Én is voltam itt szolnokon pár turiban,de véletlenül sincsenek babaruhák! :( Bár nem értem miért?
Én sem tudok rendesen aludni mostanában!fáj mindenem...
a vesémet is érzem megint!De azt nem tudtam,h nyújtózkodni nem szabad?!Én is szoktam....

Kata,Zsuzsu, nem semmi,h ti már így elkészültetek mindennel! :shock: Mi még be sem vásároltunk! :lol:

Ancsa,én is ígyvoltam az orrommal az elején most meg az allergia miatt nem kapok levegőt!Én az inhalálást javasolnám,nekem bevált!

Én meg felhívtam tegnap a dokim! Persze szabin van!Majd hétfőn tudok menni,ha minden igaz,de még fel kell hívnom!
Vendég
 


Sziasztok!
A tegnapi véreredményem se lett jó, úgyhogy hétfőn megyek be a kórházba 24 órás cukorprofilra. Alig várom. De mindegy. Számítottam rá, azt is tudom, hogy az se lesz jó, úgyhogy jöjjön, aminek jönnie kell.... :cry:

marek
 
 


Jó reggelt (picit felhős itt, klassz :lol: )

Marek! Remélem nem kell befeküdnöd. Kitartás.
Szeméremcsont környékére pontosan nem tudom mi hat, de a combfeszítőmben izomláz van egy kis hanyatt fekve biciklizéstől, lábemeléstől, valamint lábban Z és X rajzolgatástól. Próbáld ki. Tedd fel a lábaid pl. az ágyra enyhén hajlított térddel (mi labdán csináltuk), és felváltva tornáztasd 1-1 lábad. Torna utáni napokon könnyebben mozgok. Bár lehet, hogy R Réka is csináltat ilyeneket....
Betti hátha többet tud, ő "rendesen" jár, hetente kétszer, és régebb óta.
Anyós: én nem veszem fel a telefont, ha ő telefonál és a párom nincs itthon. :oops: Bár ő megkérdezi mindig hogy vagyok...

Nyugtonmalac! Köszi a TV infót. Bababolt.hu-ra nem tudom hogyan kell regisztrálni...ugye Te kérdezted? Én a Születés hetén voltam egy hordozókendős előadáson és betanításon a nőnél, akié a bolt.

Ildi! Nagyon szépek a rucik! Árban is jók voltak. Méretekkel én is gondban vagyok, szerintem 56-os és 62-es rucikat veszek előre, többit majd menet közben. Nem tudom decemberre mekkora lesz a baba.....
Nekem adott listát a doki, babának nem írnak semmit, csak hogy hazavitelre kell 1 szett ruci és 1 pelus.
Nyujtózkodástól nem lehet baj, tornán is van néha. (gyógytornász tartja)

Ancsa! Nekem is dugul az orrom - valószínűleg horkolgatok is, bár párom nem panaszkodik. 5letem nincs csak együtt érzek. :lol:

Kata! Te a TGyás-ra gondolsz (esetleg), azt lehet elvileg már szülés előtt igényelni, 180 napig jár. Annyi vele a bonyodalom, hogy ha előtte igényled (a kiírt időpont előtt 28 nappal már lehet), akkor fizetés nélküli szabira kell menned. Szóval a Táppénz egyszerűbb. TGyás-t majd szülés után. Én is láttam sok helyen, hogy előtte is lehet igényelni, de csak egy helyen volt pontosan, hogy akkor kell a fizetés nélküli szabi is.
Ja, Táppénz - a munkahelyem nem kifizetőhely, szóval az OEP kb. 2-3 hónapos csúszással küldi. Remek. Jó lehet annak, aki egyedül van, beteg, és abból venne kaját, fizetné a rezsit.

Velünk - hogy ne legyen egyszerű az élet- tegnap hívott a dokim, hogy a hemoglobinom alacsony (85, 115-től normális), s.o.s. vasat kell pótolni. De mivel 33. hetet töltöm, és ugyebár a 36. héttől már bármikor szülhetünk tabletta késő. Injekciót fog írni, menjek be pénteken az Uzsokiba, ír receptet, váltsam ki, menjek vissza, hogy beadják. Amúgy nem értem egy terhes ambulancián + szülészeten nincs ilyen injekció? Na mindegy. És akkor beszéljük meg mikor kell a következő. Picit bepánikoltam azon, hogy ő úgy áll hozzá: mindjárt szülünk, és ilyen értékkel nem lehet, mert nem fogok tudni még egy normál szülés után sem hetekig lábra állni.
Hát ez van. Persze nem lehet annyira vészes a dolog, mert nem kellett azonnal a kórházba rohanni. Apa is azzal nyugtatott, hogy minden rendben a babával, nyugodjak meg, szépen gyarapszik (hasam is hordó).

Eltűntek (Sensieről tutunk) remélem jól vagytok, és csak sikerül végre egy jót aludnotok!

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Marek közben látom hétfőn mész... :(
úgy látszik ahogy haladunk a vége felé jönnek elő a problémák... :cry:

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Sziasztok!

A Tgyást lehet egy hónappal a szülés elöt igényelni de csak akkor kapod meg ha a kicsi megszületett mert kell a taj száma :? De akkor a mi esetünkben szeptemberebe nem kapunk kinek tápénz,gyes,gyed..stb.

Zsuzsa!Sajnálom,hogy nem jó a viszonyotok a szülökkel.Nekem is hiányzik a gyerek de látom,hogy Ő meg úgy elvan és várja,hogy csavarogjon nélkülünk :oops:

Adri!A mi esetünk más ám nekünk már szinte minden megvan alapból.Anno Zsófival junius elején várásoltam be és júliusra vártam :wink: Dokid csinál Uh-t is?Kiváncsi avgyok tényleg kiscsaj a baba :lol:

Marek!Sajnálom!Mi a baj a vérképeddel?

Peva!Nyugi!A terheség utólsó harmadában szinte minden kismama vashiányos!!!Én Zsófival is az voltam amúgy is az vagyok.Az utólsó vérvételem Zsófival nagyon szar lett a vas és engem is egilysztettek teljesen egészséges baba lett és lábra áltam.Be ne pánikolj hallgas a férjedre nincs baj!!!!!Mi lesz a babátok neve?Azért készültök fiú névvel is?

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Peva - én kb. 2 hónapja szedek vastablettát (Ferrocomp forte) és úgy kezdtem el, hogy a védőnő összehasonlította a két vérkép eredményemet és megállapította, hogy szednem kéne a vasat, amúgy az a vicc, hogy a nőgyógyász pl. nem mondott erre semmit, szóval azt mondta, hogy rendben van minden... nem értem :shock: De szedem azóta, minden nap egy tablettát, meg ugye most már kb. 3 hete napi fél Elevitet, csak hogy elfogyjon.
Az injekció miatt nem irigyellek. Tényleg, te már eldöntötted, hogy fizetős szobába mész-e??? Én még mindig nem tudom, várom már a szülésfelkészítőt, mert akkor elmondanak mindent és körbevezetnek.

Marek - sajnálom a rossz vérképet, remélem nem kell befeküdnöd majd! De erre most ne is gondolj, legyél túl először a hétfőn :shock:

Adri - ez kifejezetten gyerek-bébi turi, a Háda Kft. turija, iszonyat nagy és iszonyat sok ruci van, nem csak bébi, hanem tünemény nagyobb méretek is!!

http://www.hadakft.hu/dindex.php?id=52

akit érdekel!!! 9-től nyitnak, úgyhogy meg lehet úszni a tömeget és a nagy meleget, persze ez Bp-ieknek érdekes.

Ancsa - nekem is sokszor dugul az orrom, néha ha fújom, kicsit véres is a váladék, ez általános probléma, a kiskönyvemben azt írják: " sokszor érzi úgy, hogy tele van az orra, különösen ébredés után. Ne fújja túl erősen az orrát, használjon orrkenőcsöt! Kerülje a poros helyeket, mentolos vagy egyszerű gőzöléssel is próbálkozhat. A szülés utána - de lehet, hogy még előbb - valószínűleg kitisztul az orra"

Képzeljétek, lementem vásárolni és már a közértben töxarul voltam, szédelegtem nagyon, ömlött rólam a víz, alig vártam, hogy hazaérjek, ettem egy kakaós csigát és jobban lettem :? Szerintem érzem a frontot, itt nálunk totál be van borulva és iszonyat fülledt meleg van, előre félek a holnapi fronttól.
Kitartást Mindenkinek, aki nem otthon pihizik!!!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Marek,nagyon sajnálom,h be kell feküdnöd!És mit is fognak csinálni pontosan?De ha jól olvastam erről a dologról,akkor ez "csak" az anyának rossz!A babát nem érinti!Jól tudom?

Peva, a telefonos dologgal én is pont így vagyok!Utálom felvenni és mindig kitalálok vmit,h miért nem tudtam! :lol: de engem is mindig megkérdez,h mi van velem!De van mikor erre a kérdésre a drágám átadja a telefont,h "kérdezd meg tőle"! :twisted: :twisted:
Nem irigyellek a szuri miatt,de legalább veled törődik a dokid!Én ha nem nyaggatom még egy rohadt vizsgálatot sem képes megejteni!Most is úgy kell könyörögnöm,h nézzen meg vegyen kenetet,stb...
Tök jó szakember csak kicsit lazán veszi a dolgokat!... :?

Kata, igaz nállatok más a helyzet, meg hát neked már van tapasztalatod is!:D azért lassan elkezdek már készülődni én is!Még annyi mindent kéne venni!DE ha minden igaz,akkor szombaton megyünk egy kört pesten!
A dokimmal majd beszélek uh-ügyben!Egyébként eddig egyik vizsgálaton sem találtak fütyit, csak mostanában egyre többen kérdeznek rá,h biztos nem fiu?Mert hogy olyan "fius hasam van"! :shock: Így kicsit belém költözött a kisördög,ugyhogy gyorsan választottunk fiunevet is!:D

Csak most ez a hülye folyás ne lenne!Ez most úgy idegesít!És úgy látom ez csak nekem van!Ez még nyugtalanítóbb! :(
Bár írtátok páran,h lehet a pisi jön néha,de ez nem olyan, hanem fehér színű!....Na,de remélem hétfőn meg tud vizsgálni a dokim!:...
Vendég
 


Lányok,Lenne egy kérdésem
Tündérkém főleg esténként amikor mocorog, olyan mintha belülről próbálná a mellső fali lepényemet lehúzni :shock: komolyan,érzem hogy rángatja lefelé :shock: és ilyenkor a hasam beesik/ lefelé/ :shock: Totál félek tőle :shock: Nem lehet ebből baj?
Ugy értem mit gondoltok, letudja szakítani is esetleg?
Nagyon parázok :oops:

Köszi az infót, megpróbálom akkor azt is, hátha segít :roll:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Kata84: de ugyes vagy!! mindent mar kimostal, kivasaltal...en le vagyok maradva...de hamarosan behozom, meg egy napot ekll dolgozni menjek, azutan otthon... :lol:

Zsuzsu: te hanykor kelsz??4.55 kor irtal> jol lattam?

Ildi> en is pocsekul alszok mostanaba.

Tegnap agyondolgoztam magam, este fel 10kor ultem le..ejjel ereztem is, annyir afajtak a labaim, csipocsont Ma meg sok dolgom van, tudjatokholnap az utolso munkanapom, es az a szokas hogy kell be vinni csomo kajat, tesztat, 16 embernek...bucsunap.

Ancsa: nekem is be szokott dugulni az orrom, inkabb reggelente, de en sem hasznalok semmit.

Marek: a francba, peches vagy, sajnalom, es szoritok neked, hogy ne kelljen sokat a korhzba maradnod!!!! :?

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Inez: nekem is at szokta adni a telefont...s egyszer meg meg is kerdeztem, miert adod ide....es hallotta, na mindegy.. elfelejti :lol:
Milyen fiunevet talaltatok? mi meg sehol sem tartunk azota sem...
es milyen a hasad?? nekem is ezt mondtak egyfolytaba, de tenyleg fiu lesz...nekem mar egy jo ideje, csak elore es elore no, no es no.

Nekme most egy het alatt megint sokat nott a hasam...mar paran azt mondtak hogy jovo honapba szulok? :lol:
jo lenne....de most nezem en vagyok a legkisebb innen...szerintem at megyek novemberbe :cry: ...de maradhatok itt tovabbra is??meg ide is ritkan van idom irni.... :oops:

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Dalma - de jó, akkor jövő héten már otthon pihi, igaz? :lol: Meglátod, hogy jó lesz, én paráztam tőle nagyon, de ez a hét eddig tök jól telt itthon, elvoltam, mint a befőtt :lol:

Nekem nem adja át a párom a telefont hála, lerázza hamar az anyukáját, amúgy is túlaggódik mindent, de már durván és pl. amikor páromnak meglett a jogsija és vett kocsit, az anyja állandóan hajtogatta, hogy de vigyázz, óvatosan stb., egészen addig, míg én is elkezdtem parázni és azóta is félek a kocsiban :? Szóval rohadt idegesítő tud lenni!!! :cry:

Adri - én jövő héten kedden megyek a dokihoz, akkor szólok neki, hogy még mindig megvan a sárgás folyás, akkor csinál hüvelytenyészetet vagy mit. Amúgy biztos, hogy a pisinyílásból jön az a valami? Csak mert ha odateszel egy vécépapírt, eléggé nehezen megítélhető, hogy honnan jött valami, hiszen közel van a két hely egymáshoz. Amúgy se parázz, csak optimistán, nincs gond, nyugi!

Ancsa - nem tudom, te mit érzel, de nem hiszem, hogy a gyerek a méhlepényt le tudja húzni! Szerintem nálad az a baj, hogy már mindent túlparázol, annyi mindenen lehetne még aggódni, amikor nyilal a has vagy az oldal, amikor fáj a csont, amikor folyás van, amikor szédülés van . . . ha ezeken mind fennakadnánk, akkor már bezárhattak volna minket egy elmegyógyintézetbe :shock: Szerintem csak stresszeled magad ezekkel a dolgokkal!

Na megyek, nekilátok a palacsintasütésnek, most kb. 50 db lesz belőle, annyi tésztát csináltam, csak győzzem kisütni :?

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Jó reggelt!

Peva: sex-mánia –
nos rám is illett a jelző, míg nem szültem egy Lilit. Onnantól már nem esett olyan jól. Több mint egy év kellett ahhoz is, hogy már ne fájjon. :S Nem tudhatod, mi vár rád baba után… Én nem tudtam. Most sem tudom, mi lesz a 2. után. :(

Marek: cukor :( Pedig te tényleg mindent megteszel. :( Kitartást a 24 óráshoz!
Anyós - :S

Hálóing: Csajok, nem kötelező a hálóing. Valami kell a szülésre persze, de gondolom nem egy vacsi új hálóinget visztek majd be, nem? Na meg arra a kiváló alkalomra adnak kórházit is, ha kell. És utána simán lehetünk nadrágos megoldásban is. A lényeg a szoptatás, tehát a fölsőnek engednie kell valamilyen úton-módon, hogy a melleidet a babának odaad, a nélkül, hogy le kéne vetkőzzél… Tehát ne izguljon akinek nincs hálóinge, vagy utálja… Én pl. viszek egy hálóinget, meg egy vagy két pizsamát… Ennyi. Szoptatós melltartóra azonban nagy szükség lesz! :D

Szóljatok, ha megint linkeljem be a kórházi listámat ;)

Babára várva:
Nekünk már fogadóképes Bori ágya, meg is van ágyazva, de azt nyílván még át kell majd mosni az érkezés előtt, most csak Lili miatt van megágyazva. Így nem pakol bele. :D Mózes (babakocsié) a helyén van a pelenkázón, ami szintén üzemkész. Mózesben lesz Bori, ha nem kompatibilis esténként a két lány alvása… Ruhák kimosva várakoznak. Hazajövős ruci kiválasztva a legnagyobb gonddal. Nekem ez a kedvenc részem… Babakocsi lesben áll. Kerekes hordozó huzatát még át szeretném mosni. Fertőtlenítő, tejmelegítő előkerült, még ki kell mosnom, és kész. Bébiétel készítő kicsit nagyobb rucik készenlétben a szekrény tetején… Bori rucijainak szekrénybővítése tegnap megtörtént, bár a lakás még romokban, és az ajtait még fel kell tenni… De már van hova bepakolni. Szoptatós székem, kismamaszékem hazaért, imádom, Lili kb fél órás használat után felavatta (belepisilt :S )
Mosható pelenkák kezdő csomag megvan, de még kell vegyek egy plusz csomagot, mert nem jellemző rám, hogy naponta mosok… Kád, fésű/ hajkefe, körömcsipesz, kezdő játékok megvannak… Bori ajándéka megvan, Liliét megrendeltem a Kikában… Remélem időben befut a rendelésem.
Azt hiszem, ha ma jönne Bori sem lenne nagy baj, éppen csak a kórházi csomagom nincs kész :D Meg kupis a lakás a nagy rendezkedés/ fészekrakás miatt (amihez csak erőm nincs), és a meleg sem kedvez…

Ildi: nagyon szép cuccok! Megérte!

Zsuzsu: tök jó férjed van! Az enyém is ilyen, csak másképp. Imádom, mikor ennyire segítik a családot, feleséget. Ők valóban nagy kincsek, nem?
Drukkolok a férjednek a szobatisztaság dologban.

Ildi, én is hasonló rucikat vettem Lilinek anno, meg most párat Borinak, és nagyon bejöttek Lilivel (szept 28-i) A kedvenceim: talp nélküli rugi, melegítő pulcsival. Iszonyat sokáig hordta őket. A kezdetektől, kb fél éves koráig… Tán tovább is…

Kata: szerintem nem úgy értette, hogy a családodnak szültél, hanem hogy a család hiszi azt, hogy nekik szültél, nem? Az kicsit más. Ha te szeretnéd kölcsönadni a gyerekedet a mamának az más, mintha a mama elvárja tőled. Nálunk elvárnák, de hozzászoktak, hogy csak akkor adom oda, ha kérik, vagy ha nagyon muszáj. Ebből kevés alkalom van. Nem szorulunk rájuk, ezt utálja a nagymamám. Kiéli magát a nagybátyám kisgyerekeivel… De Lilit imádják. Néha csak úgy átviszem, hadd fárasszák egymást. Addig mi kényszer pihizünk valahol. Mert mi nem kellünk a Lilizéshez :S

Kaja a kórházba: én látogatókat sem kérek. Csak apa jöhet hozzám. Lilit nem engedik be :’( Így ő nem jöhet. De más ne jöjjön. Borimmal akarok majd lenni, nem pedig leadni a nővéreknek, csak mert nem vihetem ki a látogatókhoz :S
És tényleg elég a kórházi kaja… Ha valami meg kell még, akkor apa futárszolgálat úgyis megment, nem? :D

Szöszke: akkor majd Ti a babakocsiban altatjátok a picit, nem? És akkor mi van? :D Az is jó!

Maci: én vittem haskötőt (edzőtermi izzasztóövet :) De nem szerettem, mert zavart. Most is beteszem, mert van. De ennyi, nem ruháznék be rá. Egy barátnőm egy nagy törölközőt használt erre a célra. Büszkén mutatta a csinos pociját.
Nekem sosem volt olyan pici hasam… :S

Szöszke: tök jól látod a dolgokat. Az, hogy leírjuk a gondolatainkat, az nem azt jelenti, hogy egyformának kell lennie. És szerintem sem kell személyesen felfogni. :D A te boltodban nem fogunk nasizni, oksi? Bár lehet 50 eFt-os bevásárlást sem adunk elő gyerekekkel… :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ancsa, nem semmi miket érzel!De sztem Ildinek igaza van!Csak nem úgy vannak felépítve odabent a dolgok,h ilyen történhessen!
Bár én is olyan parás tudok lenni!Azért,ha az megnyugtat téged, sztem hívd fel a dokidat és kérdezd meg tőle!...

Dalma, ez a telefonos sztori aranyos lehetett!:D:D
A fiunevünk egyenlőre a Noel Rajmund lett! Nektek még ötletek sincsenek??
Nekem is szépen nő előre,de én úgy látom,hogy azért oldalra is gyarapszik, hát nem tudom!Pár hét és kiderül,hogy kinek van igaza!:D
Egyébként sztem ne menj át a novemberiekhez!Simán benne vagy még az októberben ezzel a dátummal! :wink:
Kitartás az utolsó munkanaphoz és a búcsúvacsihoz!:D

Ildi, lehet,h igazad van és nem is onnan jön a folyás,de nekem már nagyon gyanús!Jó lenne ha megvizsgálna és kizárná a lehetőségét!Annyi hülyeséget be tudok beszélni magamnak! :lol:
Most egyébként én is úgy megéheztem a palacsintára!Nagyon szeretem!De én már nem merek főzni,mert az utóbbi hetekben annyira elrontok mindent!Tegnap is pl spenótot csináltam,de olyan keserű, fokhagymás lett,h Rajmi 2x hányt és még ma reggel sem volt tökéletes a gyomra! :oops: Ilyeneket elötte sosem csináltam...
Mondta is,h amég meg nem szülök,addig inkább ő fog főzni! :oops:

Szerintetek a sok menés,ülés,vezetés,lépcsőzés meddig nem okoz bajt?Mert az én napom abból áll,h 8tól ülök kb délig,aztán meg rohanás,autózás,lépcsőzés(mert persze emeleten van az iroda)
És már kezdek aggódni,h ez nem biztos,h jó a babának!De aztán meg belegondolok,h van,aki szinte végig fizikai munkát végez és csak nincs baja!
Vendég
 


Nyugtonmalac, belinkelhetnéd,mert én kíváncsi vagyok rá!Köszi! :wink:
Vendég
 


Nyugtonmalac, belinkelhetnéd,mert én kíváncsi vagyok rá!Köszi! :wink:
Vendég
 


Ildi, Ancsa, Peva...köszönöm az információkat, most már megvilágosodtam! :lol:

Marek...sajnálom hogy nem lett jó az eredményed! :(

NyugtonMalac...ez igen! :shock: :lol: Te aztán tényleg készen vagy a babakelengye beszerzéssel! :lol: Ügyes vagy!
Szoptatós fotelt én is szeretnék, ha lesz rá pénz megvesszük az IKEÁ-s relax fotelt.
Nekem még sok-sok minden hiányzik!
Se szekrény, se matrac, se higiéniai cuccok, se pelus, se nekem betét, vagy papucs, se szopis melltartó....... :( most a pénz is folyóban van, lehet várni kell a köv.hónapi fizura! :roll:

Inez...hát mindenképp csináljon a dokid egy hüvelyvizsgálatot, elküldhetné tenyésztésre...az a biztos! Szerencsére nálam nem találtak semmit!
Hát a lépcsőzésre nekem mindíg azt mondták hogy az a legártalmasabb! :( De ha nincs görcsöd, nincs sok keményedés, akkor jól bírod! :D
Ha van, akkor vigyázz! Mert ez egy jel! :roll:

Neketek mikor lesz az uccsó nagy vérkép, meg cukor terhelés???
Mert az én dokim még semmit nem mondott :roll:

Ezt a Srteptococcus B- szűrést is meg kellene csinálni! :roll:

A kisfiam most a legaktívabb, mióta megfordult, olyan erősen mozog! :shock: Az egész hasam remeg, hullámzik! :lol:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Ancsa
Szerintem is túlparázod ezt a dolgot. Sehol nem lehet olyat olvasni, hogy a baba leszakítja a méhlepényt... :shock: Nyugi! Ne akarj még több dologtól félni!!!!

Adri
A cukor sajnos nem az anyának rossz, hanem a babának. Ha nincs jól beállítva, akkor gyorsabban öregszik a lepény, rossz lehet az áramlás és kevesebb tápanyag jut el a babához. Illetve túl sok cukrot kap a baba, akkor születnek a nagy súlyú babák, amire nekem amúgy is esélyem van, mert Bálint is 3800g volt. Ja, és születés után is nagyon kell figyelni a babára, mert nem jut annyi cukorhoz, amennyihez előtte jutott és nagyon leesik a cukra. Szóval csak ennyi mindent okozhat a rosszul beállított cukor. Én már arra is gondoltam, hogy esetleg tavaly a cukornak is köze lehetett ahhoz, ami történt velünk. Szóval nem vagyok nyugodt.
Az anyának ez csak azért gáz, mert a későbbiekben nagyobb az esélye a cukorbetegségre....de erre fel vagyok készülve, csak a babának ne legyen semmi baja.

Egyébként azért kell kórházba menni, mert minden étkezés után veszenek vért. Ez a cukorprofil. Szerintem éjszakára hazajövök, mert az utolsó vérvétel nyolckor van, a következő pedig reggel nyolckor és a nőci azt mondta, hogy nem fontos ott maradni. Akkor meg szerintem kihagyom a dolgot, inkább bevállalom az utat este és reggel is.

Na, jó hosszú lettem. Vissza a fordításhoz, mert sose hozom be ezt a rohadt lemaradást.... :cry:

marek
 
 


Inez: a Noel nagyon tetszik :)

a Link: http://riztejbeg.extra.hu/csomag.html
LK: kb a 36. héten van egy nagy vizsgálat, asszem…

Marek: sosem vagy hosszú… :P Az én szoktam lenni

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok lányok!

Naaa, most engedtek haza a kórházból.hát, mit mondjak, horror volt, nem is akarom részletezni, csak annyit, hogy nyomták belém a gyógyszereket, meg a szteroidos krémet, igy már a viszketés teljesen elmult, és a kiütések nagyban halványodtak.teljesen csak a szülés után fognak elmúlni, de addig szinten kell tartani.igyekszem visszaolvasni, remélem mindenki jol van.
emmalena
 
 


Hali Kismamik!
Két gondolat:
Nyújtózkodás: nekünk kismamajógán minden alkalommal töbféle nyújtógyakorlat van- nem hiszem hogy káros, nekem jól is esnek. Ahogy nől a pocak, egyre kevésbé, de hát erre mondja az oktató: amíg jól esik (nem húzódik).
Méhlepény lerángatás: tudatlan vagyok némileg, és a neten rákeresve sem találtam pontos leírást, de a méhlepény nem a magzatburkon kívül van?
Sajnos nálunk nem esett, úgyhogy most megyek is vissza, és magamra záőrom a fridzsiderajtót :D
Pusz,
Marcsi

macianyu
 
 


Maciszótár:
töbféle= többféle
záőrom=zárom
m.

macianyu
 
 


Adri!Szerintem ezek miatt ne izgulj ha nem görcsölsz nincs baj.!Nagymamáink idejében az utólsó percekig kapáltak és erős fizikai munkákat csináltak mert az élet megkövetelte.Nekem Zsófival is "fiús"hasam volt meg most is az.Babakocsit milyet vesztek?

Nyugtomalac!Én azokra za anyákra írom,hogy a családnak szült aki pl tele van pénzel és simán otthon maradhatna a gyerekkel de már 2héttel szülés után megy dolgozni és a pici a mamáknál van egész nap és szinte csak hétvégenként látja akkor is a mamánál ebéden :evil:

Dalma!El ne mennyél úgyan már ha véletlen novemberbe szülsz akkor is ide tartozol.
:!: :!: :!: :!: :!:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Lányok
Köszönöm szépen, ez megnyugató amt írtok és biztosan igazatok is van, itthon vagyok,fekszem állandóan így nem csoda hogy van időm ilyen hülye gondolatokon agyalni és még a legapróbb dologtól is beparázni :oops:
Ugyhogy most hallgatok rátok, és elhessegetem a hülye gondolatokat. :lol:

Ha jól tudom a következő nagy labor vizsgálat a 36. héten van.
Legalábbis itt tatabányán,nem tudom máshol is ilyenkor csinálják meg vagy más időpontban esetleg.

emmaléna
Remélem már jobban vagy!

marek
Ezt a cukorprofilt 1 napig nézik?

Én voltam még ilyenen,de 2 napig kellett bennt lennem, és éjjel-nappal 2 óránként vettek vért. Nem tudom akkor azt minek nevezik :roll:

dalma
Én vagyok a legkissebb,nem te :lol:

Ildi
Jó palacsintasütést :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Nyugtonmalac, köszi!ki is nyomtattam!

LKata, az én dokim sem mondott semmit!De remélem hétfőn tudok menni hozzá és akkor kifaggatom!:)

Marek, köszi a felvilágosítást!Nem semmi!Nem irigyellek,de ne aggódj mindent megteszel,ugyhogy nem lesz ott baj!Erre kell gondolni!!!

Emmalena, remélem mostmár hamarosan jobban leszel! Így biztos lassabban telik az idő,de már nincs sok!Kitartás!!!

Kata, ez megnyugtató(hogy Zsófival is fius volt a pocid)!:D
Ilyen babakocsit néztünk!Ez mindennel együtt 70ezer!
Nekünk nagyon tetszik csak nem tudjuk,h most ennyit beleöljünk e!

Kép
Vendég
 


http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

De ez is nagyon tetszik és ez olcsó is,csak ehhez meg nincs babahordozó!

Tényleg ki hogy áll a babakocsival??
Vendég
 


Marek, ez nem jó hír. És okosabbak lesznek, ha ezt csinálják? Milyen kaját fognak adni neked?

Ancsa, nálam is gyakran van orrdugulás, néha még sípol is, meg szuszogok…meg vérezni is szokott hetente 1-2 alkalommal, de az nem vészes. Orrcseppnek csak azt a Sterimar nevű tengervizes cuccot ajánlották nekem. Márciusban voltam beteg egy kicsit, azóta nem, és nem is kellett használnom.
A lepény össze van gyógyulva a méh falával, kizárt dolog, hogy a gyerek le akarja operálni onnan. Inkább magukat fogdossák bent. :) De azt is egészen önkéntelenül, a lepény leszakításhoz összerendezett mozgásra lenne szüksége, amivel még nem rendelkezik. Nyugodj meg! Különben vákuum-szerű érzést én is tapasztalok néha, és be is húzódik a hasam, de ez valamilyen speciális helyzetváltoztatás miatt lehet valószínűleg.

Ildi, nekem is szokott ilyen szédelgős rosszullétem lenni. Elég alacsony a vérnyomásom (90/60 vagy 100/70), és erre rátesz egy lapáttal, ha éhgyomorra akciózom a vásárolgatással. Hogy állsz a köldökzsinóros könyvvel? Érdekes, nem?

Inez, bírom az ilyen jósokat…”fiús has”. Ahány nő, annyiféle hasforma!!! Semmi köze a gyerek neméhez…nem baj, hadd jósolgassanak, ha örömet okoz nekik, végülis 50 % esélyük van, hogy eltalálják. :wink:
Különben, nagyon helyes, főzzenek a férfiak, kényeztessenek bennünket!
Lépcsőzés: szerintem ha lassan mész, akkor nem okoz gondot. Pl. anyukám annakidején, amikor elérkezett a születésem dátuma, úgy repesztett magának burkot, hogy 2-3 emeletet gyorsan lépcsőzött. Én lefelé mindig gyalog megyek mindenhonnan (3. emeleten lakunk, és ma a rendelőintézetből a 6. emeletről is lejöttem kétszer gyalog).
Szerintem többünknek van folyása. És az nem baj, mert az azt jelenti, hogy ürül, aminek nem kell ott lennie. Én is napi 2-3 tisztasági betétet elhasználok, és legalább ugyanannyiszor tisztálkodom is sima vízzel.

HPV helyzet:
még mindig nem kaptam meg a citológia-eredményt. Ma voltam védőnőnél, és azt mondta, mostanában nagyon sok nőnél van ez a vírus. Neki is volt a 3. szülése után. Aztán lett a HPV eltávolító műtét, és azután tudott még egy babát szülni, úgyhogy egész jó kimenetele volt a dolognak.

Gyarapodásom
6,5 kilónál jár, úgyhogy egészen elégedett vagyok. Szívhang rendben, Hepatitis eredményem negatív. Kaptam holnap 17 órára időpontot a 4D genesisbe, úgyhogy megyünk a férjecskémmel mozizni. Nagyon várjuk. :D

Nymalac, az a nagyobbik gond, hogy a nagyszülők lakásai teljesen felnőtt lakások. Szóval az egy dolog, hogy a babakocsiban altatom majd, esetleg egy utazóágyba beruházunk, az nem olyan drága, de ugyancsak össze kell majd szednünk a fantáziánkat, hogy pl. hol pelenkázzunk. Mondjuk az én apukámnál van bazinagy íróasztal, az jó lesz, de apósoméknál nincs ilyesmi…esetleg a tálalószekrényükön majd, az jó széles…bár van rajta pár értékes porcelán, ami kárt szenvedhet. Vagy ágyon, padlón. :D

Lkata, én ma kértem beutalót teljes vérképre. A jövő héten el is megyek. Egészen hozzászoktam a szúrkáláshoz. Cukorterhelés már nem lesz, nem?

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Peva - Köszi a bizalmat, de torna ügyben én semvagyok annyira profi. :lol: Szeméremfájásra konkrétan semmi ötletem sincs, azért nem is írtam. :D Ne aggódj a szuri miatt! Így legalább ezen nem fog múlni, hogy sima szülésed legyen.

Marek - Sajnálom, többet nem tudok mondani.

Dalma - Nehogy már itt hagyj bennünket!

NY.malac - :shock: Hűű! Nem semmi, hogy már ennyire készen vagytok! Minden elismerésem. Engem mondjuk lehet, hogy megölne az ideg, hogy még majdnem 2 hónapot várjak lesben állva. Így minden nap csinálgatok valamit, túlzásba nem viszem, de szerintem elkésve sem vagyunk. :roll:

Adri - Ennyire megkavartak a hormonjaid főzés ügyben? Nem semmi. A lépcsőzés miatt szerintem ne aggódj, de csak lassan, módjával mindent. Nem kell rohanni, kapkodni. Megvár a tennivaló.

L.Kata - Nekem a jövő héten lesz egy nagy vérkép meg egy pisiteszt, uh-gal együtt, de nem tudom, hogy az utolsó-e. Nem hiszem. Az én kisfiam is beindult. A héten sokkal aktívabb, mint a múlt héten volt, pedig most melegebb van és akkor lapítani szokott.

Emmalena - Jó, hogy újra itt vagy és jól vagy!

Rólunk - Ma ki se tettem a lábam a lakásból és ezt a nap további részére is így tervezem. :lol: Látványosan tevékenykedtem cserébe, egy csomó ramatyot elpakoltam. (ramaty= olyan kacat vacakok, amiket nincs szívem még kidobni, csak a helyet foglalja) SZóval pakolásztam, szelektáltam, csináltam egy csomó szemetet meg helyet a kiságynak, pelenkázónak. :D
Hétvégén megint lagziba megyünk, most épp Pécsre, a kedvenc kolleganmőmére, aki szintén babát vár. Tök jó 4 hónap lesz a gyerekeink között! Pont így szerettük volna! PErsze az igig néni haja égnek áll, mert kapásból 4-en jövünk el szeptembertől baba miatt + van még egy csaj aki beültetésre vár.
Szóval szombaton Pécs! Sikerült úgy 10-15 gyereket és aszüleiket lecsábítanom meglepinek. Énekelünk majd egy-egy dalt a polgárin és a templomi után meg állunk egy kis sorfalat nekik. Asszem lesz sírás! :lol: És nem lesz 40 fok!!!! Csak az eső ne essen. Vagy legalábbis addig, amíg kint vagyunk. :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Emmalena - üdv úrja itt, örülök, hogy túlvagy rajta, még ha pocsék is volt, mert hát ki szeret kórházban lenni :? De a lényeg, hogy túlvagy rajta!

Macianyu - akkor nyújtózkodom, ameddig tudok és jólesik, reggel pl. amikor kelek, jó a hátamon fekve kicsit megnyújtani az elgémberedett testemet.

Nyugtonmalac - miért fájt a szex olyan sokáig??? :shock: :cry: Én sosem voltam szexmániás, de azért hiányzik, mi ugye nem szexelünk egyáltalán, amióta összejött a bébi, nem is konkrétan a szex, hanem maga az a fajta összebújás hiányzik. Persze majd bepótoljuk, de remélem azért nem fog fájni??!!! :roll:
A látogatókról annyit, hogy nálunk tuti, hogy a párom anyukája gyakran fog jönni, viszont ha nem fizetős szobába megyek, akkor a bébit ki kell tolnom a folyosóra, ha vendég jön (ide beletartozik az apuka is :cry: ) és ez nekem nem igazán jön be, úgyhogy fene se tudja, hogy mi lesz :shock:

Adri - de biztos a spenóttól hányt Rajmid??? :shock: Amúgy a palacsintasütés kész horror volt, lett egy hatalmas palitorta és még külön vagy 15 sima pali, viszont amíg sütöttem, minden kiesett a kezemből, nekem ez a bajom, amúgy is mindig is túlmozgásos voltam, de most még kétbalkezes sete-suta is vagyok :shock: Viszont nagyon fini lett a pali, de nem ajánlom senkinek a 40 fokban való sütögetést-álldogálást, a végén már mindenhonnan folyt a víz :roll:
Hasforma - nekem egészen a 20. hétig, amíg el nem mentünk a 4D-re, mindenki azt mondta, hogy tuti fiam lesz, mert fiús a hasam, aztán nézd meg, csajszink lesz :wink:
Szerintem is lépcsőzhetsz, csak óvatosban mindent, akkor nem okozhat gondot.

Dalma - el ne pártolj tőlünk, mert utánad megyünk a végén :lol:

Szöszke - nekem is nagyon alacsony a vérnyomásom, bizti én is ezért szédelgek. A könyv jó, már a történeteknél tartok, pontosabban a 3. sztorinál, amit a nők mesélnek. Azóta én is másképp gondolok a bébire, most már pl. néha beszélek is hozzá :lol: Bár sokszor inkább próbálok ellazulni és úgy összpontosítani rá. Érdekes egy könyv, nekem bejött.
De jó, hogy mész te is 4D-re, várjuk a képeket!!!
Amúgy felhívtam őket, megkérdeztem, hogy a páromon kívül jöhet-e anyós is kukkolni, van-e hely és a csajszi nagyon aranyos volt, azt mondta, hogy persze, még jó és nagy élmény lesz a nagymamának, szóval aki akarja, viheti a családot is :wink: Persze nem az egészet, de plusz egy főt apukán kívül simán.

Ancsa - semmi baj, legyél nyugodt, nem lesz gond, de próbáld meg ezt sugározni befelé is a babának és magadnak is, ne fesd az ördögöt a falra, minden rendben lesz!!!

Na csajok, eddig bírtam, bekapcsoltam a légkondit, van mindkét szobában, de ritkán használjuk, mert sokat fogyaszt + a lehűtött szoba hamar bemelegszik, ha lekapcsoljuk, de most már nem bírtam tovább :? Elegem van ebből a melegből, nagyon várom, hogy lehüljön az idő, de közben előre reszketek, milyen szutyok éjszakám lesz holnap a hőingadozás miatt :?

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Adri!Én megvenném 70ért mert kicsi és könyü már tologattam.Sogornömnek is mutattam áprilisba nem vette meg hanem egy olyat vett mint a másik amit mutattál és nagyon bánya mert az dög nehéz és nagy helyet foglal.Gondolom szeretnétek majd tesót és ilyenkor még érdemes drágábbat venni.(szerintem)Hol néztétek meg a kocsit?Nekem a zöldje tetszik de mi már nem hiszem,hogy veszünk kocsit :roll:

Betty!Nálatok aztán tényleg nagy bébi bum lesz a munkahelyeden :wink:

Ildi!Én is így vagyok vele.Már komolyan nagyon-nagyon várom a 25fokot mondjuk jobban esne ha nem 35fok után lenne ennyi de már jól esne a hüsi.

Ancsa!Nyugi,nyugi!!!!Nem szakít le semmit csak nagyon fészkelödik.

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Sziasztok!

[b]PERDO HÍREK[/b]:
Nem tudni, lehet, h a magzatvíze szivárgott. csináltak tesztet, eredmény még nincs. Kapott tüdőérlelőszurit. Otthon van.... Amint lesz valami jelzi. Vivien már 1900g , de még ráér kibújni.
Bocsi, később jövök még...

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Szegény Perdo!! Remélem nem a magzatvíz. Néhány hetet jó lenne, ha még maradna Vivien!!!! Nagyon drukkolok neki!!!

marek
 
 


Sziasztok!

Gyorsan megpróbálok egy-két témára reagálni, mert személyesen nem tudom mindenkinek írni.

Kendő/Kenguru:
Nekem van és volt is mind a kettő és nagyon-nagyon imádtam. Egyszerűen egy újszülött babának nagyon jó a kendő. Szorosan magadra tudod vele rögzíteni, és nem lóg benne úgy mint egy kenguruban. Ha viszont már nagyobb és tud ülni akkor kétségtelen, hogy jobb a kenguru.

Bolti nassolás:
Én nem vagyok a híve és kimondottan, felháborít amikor egy gyerek a boltba eszik eszt-aszt, a gyerekek nagyon értelmesek és ha elmagyarázzuk nekik, hogy nem szabad mert előbb ki kell fizetni megértik. Nekem három éves elmúlt a kislányom de eddig még soha nem volt ebből probléma, soha nem kapott meg semmit míg ki nem fizettük és mára már annyira természetes lett neki, hogy ő mondja magától, hogy előbb ki kell fizetni és felteszi a szalagra.

Cola és egyéb káros dolgok:
Mi megengedtük neki, hogy megkostolja igaz, hogy csak mostanában, de szerintem minél jobban tiltunk valamit a gyerek elől annál jobban izgatja a fantáziáját.
Persze nem ízlik neki és nem is érdekli, ha mi isszuk.

Anyós téma:
Inkább nem szólók hozzá, mert akkor tuti nem fogok tudni aludni.

Egyébként nálam a helyzet szinte változatlan, egyáltalán nem tudok aludni, vagyis alszom éjfél és egy között, majd öt és fél hat között vissza alszom és 7 körül ébreszt a kislányom. Olyan vagyok mint egy hulla. Ki fogom próbálni a citromlevél teát amit Marek javasolt, de remélem használni is fog. Vérnyomásom a béka segge alatt, pulzusom viszont az egeket surolja.
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem k…..ra fáj a fejem és mindjárt megőrülök tőle.

Ma voltam dokinál, és még mindig kisfiú lakik a pocakomban, aki már 1750 g. Jó nagy a drága.

Babaruha mosás, öblítés:
Én az első alkalommal külön kimostam az ő ruháit, de utána a miénkkel közösen volt mosva és szerintem ezt most is így fogom csinálni. Azt gondolom, hogy nehogy már a saját koszos cuccainktól kellje védenem. Itt lakik velünk ezt a bakteriális környezetet kell megszoknia.

Babakozmetikum:
Én nem fogom a patikait használni, egyszerűen nem tudtam elviselni, mindig az az érzésem van vele kapcsolatban, hogy nem lesz tiszta tőle a gyerek. Én bübchen párti vagyok, bár a tesóm ikrei koraszülettek voltak és nekik a koraszülött osztályon azt mondták, hogy a legjobb egy ilyen pici baba bőrének a sába.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Sziasztok!!

Itt a hajnali járat! :lol: Kiszurkoltam cseh Laci 3. ezüstérmét.... :D

Én ebben a melegben nem tudok aludni sajna. Bent is 25 fok van. Estétől kora délelőttig szellőztetek, de alig hül a lakás. Tegnap a kertben, árnyékban 37 fok volt :evil: :evil: :evil: Így nem csoda, h kínlódok.... Ábel a pancsoldájában feküdt és baromira irigyeltem :D :D Állítólag ma még melegebb lesz... HURRÁ..........

Ildi!
Én is imádom a fiam és sajna ezt Ő is tudja, fütyül arra, amit mondok neki..... megszidom, erre bújuik, én meg "szétfolyok örömömben".. :) Arra gondolok, h olyan rövid ez az időszak, olyan hamar felnő és örülök, amíg babusgatni lehet...

Palacsinta????? HŐS vagy!!!!! :)


Adri!
Nekem csak a tervem van meg még nem pakoltam össze és a rucik is mosásra várnak....Talán vasárnap....
"Természetesen " Bence megint dolgozik a 7végén én meg füstölgök.... Lassan 50 napunk lesz vissza és már tényleg jó lenne pihenni és készülni....

Én rengeteget megyek, Ábi nem egy nyugis gyerek :-) A szomszédok csodálkoznak, h birom, de muszály... Ha keményedsz vagy fáj, akkor lassíts!!

Szupi a babakocsi, nekem piros színben tetszik a sárga...
70 ezres

Marek!
Kitartás a kórházban!!!!!


Ny. malac!
Képzeld Ábel követeli a wc-t! Bevonul, rárakja a szűkítőt, felmászik, csak a pelust felejti el levenni :lol: :lol: :lol: Ügyesen pisil , de nem merem még pelenka nélkül hagyni a lakásban, így bugyipelus....

Átnéztem a listát, nagyjából megvan minden, csak be kell pakolnom. A puha wcpapír tényleg kell!!! Én anno rövidgatyós pizsiben voltam... (simán szültem)


L.Kata!
Nekem is a 36. héten elvileg vérvétel (ha a dokim kéri) a tenyésztést pedig 35. héten veszi le....Cukor nem lesz.

Bettyna!
Érezd jól magad a lagziban! Szupi lesz a meglepi!!!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Sziasztok!

Eluatzunk nyaralni Mindenki vigyázzon magára és gyerek/ekre!.Jók legyetek!!! :lol: :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?