Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csajok, ne hari, csak egy gyors írás.
Végigrohantam megint a sorokat, de csak úgy tényleg rohanva....

Reni:
Hát ezen csodálkozok, hogy az anyagcserém egyáltalán nem sűrű:) (bocsi)
Szóval én sem értem, hogy akkor hová lesznek dolgok.

Benia!
Írtam neked privit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Fú, valakinek még írni akartam valamit, de elfelejtettem.

Nálunk rövid helyzetjelentés: Noémi=mandulagyulladás. Először csak kis orrfolyás, ma délutáni alvás után már kruppos köhögés. Kapott Cedax Babyt, meg köptetőt. Viszont jókedvű, jóétvágyú és rengeteget iszik, több mint két litert. Hársfa és kamillateát főzök neki össze és azt issza egész nap.

Röviden csak:
Baromi jó volt Kehidán. Állandóan csak fürcsiztünk, meg ettünk, ittunk, főleg fini jegeskávét. Imádom.
Pici játszótér is van, vacsi után ott játszottak a gyerekek. A nagycsúszdára Noéémi egyedül megy fel és csúszik le, mi meg nyugodtan ücsörögtünk apával. Végül egyszercsak Zorán beütötte az orrát a csúszda alatt kisházikó ablakába. (Ki akart nézni) De ez egy műanyag kis semmiség lyuk. Teljesen halálra rémültem, hogy az orra közepén volt egy lila csík, mint akinek kettétört az orra. Visont nem vérzett. Apa szerencsére :) sörözött. A jéghideg sört tettük az orrához és pár perc múlva nyoma sem volt. Azért ordítás az voolt.
Noémi pedig a szállodai szobában leesett az ágyról. Nem ütötte meg semmijét, de megint annyira sírt, hogy a szokásos eszméletvesztése nem maradt el. Szerencsére már teljesen rutinosak vagyunk ebben. Hidegvíz, pofozás, fújás a szájba. Végül is nem lett baj.
Ami nagyon bántott, hogy Zorán mindezt látta. És megállíthatatlanul zokogott. Nekidőlt egy ajtófélfának és majdnem összeesett. Akkor már őt vígasztaltam, hogy Noéminél ilyen előfordult már és még fog is. Nincs semmi baj. (mondtam én neki...).
Erre meg zokogott tovább, hogy : ....de én láttam a szemét, láttam, hogy milyen volt a szeme!!!!
Na, erre kiakadtam, hogy látta és megijedt a látványtól. Az apja is kérdezte, hogy mit láttál Zoránka? Ő meg mondta, hogy a Noéminek felakadt a szeme. És nagyon sírt tovább. Szóval nagyon megviselte, soha ilyet nem látott. megjegyzem előtte én sem. Mondtam is neki, hogy ezért kell egy kicsit jobban vigyázni a Nonókára, mert ő ha elesik és jobban megijed, akkor előfordulhat még ilyen máskor is. Állandóan kergetőznek.
De leesett már a trambulinról is, kiesett már az aksis terepjáróból is, leesett már az itthoni ágyról és a lépcsőről is. Meg sem nyikkant. Viszont vannak olyan esései, hogy úgy megijed, hogy annyira sír, hogynem vesz levegőt.
Na, ennyit a rosszabbik feléről a nyaralásnak.
A jobbikat majd még írom, csak tényleg sietek. Bocsika. Képek is jönnek majd. Csak a lustaság nagy úr!!

Erika

Kép
viera
 
 


Mézgombi!

A csajaid csúcsok!!!
Ha ott lennék, biztos megenném őket.
Azt a gyönyörű kis picurkát meg a combijánál kezdeném!
Gyönyörűek!!!!!!
Nagyon boldog lehetsz!

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok!

Viera, köszi! :) Tényleg kis tündérek, nincs is velük semmi gondom, Hannit mi is egész nap puszilgatjuk, olyan jó kis pampuskája van. :)

Nem semmi, ami Noémival történt. :( Szegény Zorán, elhiszem, hogy megviselte, a tesók nagyon szeretik, féltik egymást.
Egyébként a doki mit mond erre, hogy Noémivel ilyen előfordul?
Jobbulást neki, Julcsi is cedaxot kapott múltkor a mandulagyuszijára, gyorsan rendbejött neki.

Mára ismét bejelentette magát anyós... Úgyhogy rohanok addig főzni, rendet rakni.

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 

 
 

Alziza!!!
Fúúú,engem biztosan megütött volna a guta!!!!!!Nem irigyellek! Szegény!!!!
Háát mondanám,hogy örülj, hogy helyén van a gyerek, tudja mit kell csinálni egy kalapáccsal, okos,ügyes, jó szitufelismerő stb.Ha nem akartam volna ott azonnal agyonütni az enyémet ha ilyet csinál.
Nemhiába érzem én, hogy bármilyen versenyt futó cégnél levesebb stressz ,mint ezekkel a lurkókkal. Állandó frász, na most mit csinál. Én azon vagyok nagyon kiakadva,hogy ha nem kap meg vmt,pl.vitamint,vagy Blani tanulós füzetét olyan szinten kezd el oroszlánosan hörögni, nyigni, hisztizni,, hogy lehet h az öregség-de apával már csak egy célunk marad-elhallgattani bármi áron.Ezért többe megengedünk neki mint anno Blaninak,csak ne hisztizzen. Ésszel tudom h ez a legrosszabb, próbáljuk is nagyon következetesen,lukat beszélve ahasába, vagy figyelemelterelve eltántoritani eredeti szándékától, de sokszor hiába. Nehéz na.
De annak nagyon örülök,h egyáltalán nem agressziv, a bölcsiben sokan ököllel verekszenek,harapnak, Beni meg szalad oda a megbántotthoz és átöleli. Olyan cukker.
DE. És itt is látszik mennyivel másabb Beni, elveinket feladva 2 videót is néz. Egyik a kisvakond autója, másik az oly sokszor itt emlegetett Thomas. 3 napja kaptuk meg, no minden reggel az az első!!!!!!!Ül oda a tv elé és követeli.Húú, ez nem egyszerű, most h apa itthon van szabin és olimpiát néz nonstop.

Mese: este kipróbáltam a róla szólómesét,elmeséltem a napját-háát csajok nagyon nagy siker volt. Sokkal jobban szereti mint a könyves mesét. Pedig azt hittem még nem érett rá. De nagyon is!!!Sőt ez kell neki!!!!!!!!

Bilire szoktató pelus jó ötlet,meg a bugyi is,ami vizes marad ha pisil. De a böliben meg azt mondták: egy év múlva szokták őket szoktatni!!!Tehát jövő nyáron. Addig ha érdekli felkinálják neki,de ha magától nem, ők szakmailag nem ültetik rá dirrektbe pl.minden reggel. Ez új infó nekem. :shock:

Viera! köszi megkaptam aprivit. Milyen hangosa gép? Neten néztem őket gyújtök is rá, mert nagyon haZSNOSNAK VÉLEM!
aZ ANYAGCSERE NEM A GYORSASÁGA MIATT LEHET GÁZ NÁLAD, HANEM VALAMI FELSZIVÓDÁSI VAGY PAJSZNIRIGY, AMIT IRTAK IS A CSAJOK, HOGY AZ EGYIK TÜNETE A NEM ALVÁS, AMI NÁLAD IGEN GYAKORI!!!!

Na,most nem tudom mit csinált a gép, de majd kiderül-valamit itt kijelez nekem. :roll: Szóval tényleg csináltass egy vérvételt anyagcserére!Ezek szerint a fentieket nem olvastad, csak átfutottad, ott irtuk többen is!!!!Olvass vissza.
Balesetek nem semmi.Nagyon sajnálom Zoránt. :cry: Szegényke,milyen trauma volt neki!

Ex.Peti hatalmas!!!
Lemértük itthon Benit 13 kg és 88 cm. 2 hét múlva lesz 2. Ez normálisnak tűnik!
És kigyűjtötte a doki, a kora utógondozásra, hogy 2 év alatt 5x volt csak beteg, 2x kellett csak antibogyó,és mind felsőlégúti volt. ez állitólag nagyon,de nagyon jóóóó. A szoptatás miatt van,mert nagytesó új közösségbe kerülése(suli) több betegsáéget szokott okozni a kicsinél is. A korás főorvos is el volt ájulva, hogy csak ennyit volt beteg.ÚÚgy örültem.

Viera! nonó ennél többször volt beteg ugye?, de nála az allergia is közrejátszhat ám.
Az,hogy nőtt egyértelmű,mert (EX!) feléri a kilincset ésnyitogatja!!!Emlékszel Ex, hogy mondtammikor Peti kezdte, hogy na mi lesz ha Beni is!!!Háát zárni kell a bejárati ajtót!!!!!
Reggel kikel az ágyból,kilincs és totyog át szopizni hozzánk. Most reggelfél 6 kor,amúgy 6 kor. Nem is baj,mert 2 hét múlva fél 8 ra böli!!!
Pedig nekem olyan jó,hogy 8-9 ig alszom! Apa tartja a frontot,mert ő meg olimpiázik!
Megyek babakocsi ülést mosni, tiszta homok,viz,sár-napi használat!
De jó még nekem, h itthon vagyok, októbertől minden nap bölcsi,suli,meló és du.ugyanez. Nem is tudom hogy birom. Csajok, nem volt nagyon fárasztó a hirtelen átállás?????És du.sem alhatok. Brühaha! :cry:

benianya
ákosbenianya
 
 


Helló!

Megvagyunk, csak most annyi minden összejött....Bölcsi ügy elég hervasztó, a 2 közül, egyikben 12., másikban 5. a várólistán. Marha jó, mehetek könyörögni. Ráadásul munkát is keresek, de így, hogy azt sem tóm, lesz e böli, nem könnyű. Szóval így állunk, de, így izgi...

Hű, még jövök, csak most áll a bál....

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Sziasztok!

Én pedig itthon izgulok. Petit 9-re vittem bölcsibe és mondták, hogy akkor anyuka 10-ig kimenős. Már voltam boltban. Lassan visszasomfordálok és kukucskálok! :oops:

Reni
Kép
prenata
 
 


Fúú,Preni, ez igen!!!
Drukkolok!!!!Én is megyekmajd kukkolni!!!!Az olyan jóóóó!!!!
Irj mindenképp du. mivolt. És ird már le nálatok a folyamatot légyszi.
Mert:

Én meg azon bosszankodom, hogy valami fejes egy asztalnál ülve kitalálta, h 2 hét a beszoktatás, de úgy, hogy 1.2 nap 10-11 ig az udvaron játszunk, 3.4.5.6.7. nap 8-12 ig együtt anyával,ott is ebédel,ebből csak az utcsó két alkalmommal mehetsz el 1-1 órára, 2. hét csütörtönkén falajánlják h ott alhat,de másnap meg már ott kell aludnia,mert vége ugye a beszoktatásnak!!!Agyrém!!!!
Ha 1 hétig ott vagyok vele és elviszem haza ebéd után,akkor hogy várják el a gyerektől, hogy a 2. hét utcsó napján már egyedül 4 ig ott legyen!!!És mi van ha az én fiam 1. hét csütörtökén már ott akar aludni-? képzeljétek azt nem engedhetik :twisted: :roll: ,mert ha ellenőzrés lesz -kapnak. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. Aki ezt kitalálta messze van az alkalmazkodjunk a gyerek igényeihez és habitusához, figyeljük a jelzéseit,legyünk rugalmasak elvtől.

Ráadásulnemtudtámár válalni Beni hereműtétjét( a Balcsi előtt meg én nem akartam), igy szeptemberre tolódik. Mire beszokik, jön a műtétés megszakad a folyamatosság,lehet előlrőlkezdeni.még jó hogy min.30-ha nem 50 vagy 60 nap szabim van,igy minimum 6-8 hét még itthon, abba belefér még egy újra beszoktatás.Devégülis előfordulhat h 2 hét bölcsi után beteg lesz a gyerek és otthon van 1 hétig, azután is újra kell szoknia,nem?
Nem hisűem h nálunk gond lesz, szerintem ő simán beszokik és 3 hét bölcsi után kezd el sirogatni,mikor rájön, hogy ez nem egy alkalmi nyaralás,buli,hanem ez végleges napi 8 órás meló. :?

benianya
ákosbenianya
 
 


Fúú,Preni, ez igen!!!
Drukkolok!!!!Én is megyekmajd kukkolni!!!!Az olyan jóóóó!!!!
Irj mindenképp du. mivolt. És ird már le nálatok a folyamatot légyszi.
Mert:

Én meg azon bosszankodom, hogy valami fejes egy asztalnál ülve kitalálta, h 2 hét a beszoktatás, de úgy, hogy 1.2 nap 10-11 ig az udvaron játszunk, 3.4.5.6.7. nap 8-12 ig együtt anyával,ott is ebédel,ebből csak az utcsó két alkalmommal mehetsz el 1-1 órára, 2. hét csütörtönkén falajánlják h ott alhat,de másnap meg már ott kell aludnia,mert vége ugye a beszoktatásnak!!!Agyrém!!!!
Ha 1 hétig ott vagyok vele és elviszem haza ebéd után,akkor hogy várják el a gyerektől, hogy a 2. hét utcsó napján már egyedül 4 ig ott legyen!!!És mi van ha az én fiam 1. hét csütörtökén már ott akar aludni-? képzeljétek azt nem engedhetik :twisted: :roll: ,mert ha ellenőzrés lesz -kapnak. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. Aki ezt kitalálta messze van az alkalmazkodjunk a gyerek igényeihez és habitusához, figyeljük a jelzéseit,legyünk rugalmasak elvtől.

Ráadásul nem tudták már vállalni Beni hereműtétjét( a Balcsi előtt meg én nem akartam), igy szeptemberre tolódik. Mire beszokik, jön a műtétés megszakad a folyamatosság,lehet előlrőlkezdeni.még jó hogy min.30-ha nem 50 vagy 60 nap szabim van,igy minimum 6-8 hét még itthon, abba belefér még egy újra beszoktatás.Devégülis előfordulhat h 2 hét bölcsi után beteg lesz a gyerek és otthon van 1 hétig, azután is újra kell szoknia,nem?
Nem hiszem h nálunk gond lesz, szerintem ő simán beszokik és 3 hét bölcsi után kezd el sirogatni,mikor rájön, hogy ez nem egy alkalmi nyaralás,buli,hanem ez végleges napi 8 órás meló. :?

benianya
ákosbenianya
 
 


Benianya,

Érdekes, nálunk nem vették ilyen szigorúan a beszoktatást. Első nap ott voltam vele, együtt ebédeltünk, majd haza. Második nap otthagytam, ebéd után érte, harmadik nap már mondták, próbáljuk ki az alvást, de fél egy körül menjek vissza, ha mégse menne. Kettő után ébredt :D Köv. hét már alvás, uzsonna, majd szépen kitoltam én, hogy 4 körül megyek érte, hogy még játszhasson kicsit.

Nem is az első beszokással volt gondunk. 2 hét után viszont beteg lett, 1 hét kihagyás. A visszaszokás jól kijött, mert sok gyerek beteg volt, így kevesen voltak benn. Utána viszont volt egy majd 1 hónapos betegség (egyik bajból a másikba), és ezután volt nagyon rázós a visszaszokás.

Viera,
nem csodálom, hogyc Zorán így megijedt. Egy felnőtt sem viselte volna sokkal jobban. Remélem hamar fel tudja dolgolzni!

Alziza,
nektek is nagyon jó napotok volt. :( Ha történik valami, mi mindig várjuk a következőt, mert az ilyenek hármasával járnak. Ez nálatok is megvolt.

amandi
 
 


Sziasztok!

Benianya!
Itt nagyon rugalmasak a beszokással. Mire 10-re visszamentem, az udvaron játszottak. Amikor meglátott Peti nem rohant oda, éppen motorozott, csak odakiáltott, hogy : Anya, Peti motor! 11 volt mire el tudtam hozni.

Tegnap én is ott voltam vele, holnap már marad ebédelni is. 9-re megyünk és 12-re kell érte mennem. Csütörtökön már 8-ra kell vinni. Itt, mint már írtam nagyon rugalmasak. Átlagban 1 hét után alszanak ott a gyerekek, de van aki előbb és volt már aki 3-4 hét után jutott el oda. Teljesen gyerek függő!
Ma hoztak egy kisfiút ( aki már 1 éve bölcsis) 10 után. Ordított, mint a sakáll. Apuka mondta, hogy már 3-adjára indultak el otthonról, mert a gyerek nem akart jönni. Óvónéni leszídta apukát, hogy határozottan kell viselkedni, ha már elindulnak otthonról, akkor be kell hozni a gyereket és kész! Mert ha látja, hogy a szülő is bizonytalan, akkor a gyereknek még rosszabb. Egyébként nem értem a szülőt, hogy miért hozta el a kisfiút, met anyuka otthon van gyesen a picivel. A kisfiú szeptembertől ovis lesz, addig otthon hagyhatták volna. Éppen elég lesz neki akkortól, hogy új óvónéni stb.
Most csak az nem tetszik nekem, hogy a 4 kis bölcsis együtt van a "nagy" bölcsisekkel, akik mennek 2 hét múlva oviba! Dehát gondolom nem tudják másképpen megoldani.

Tegnap voltunk vásárolni Petinek cipőt, ruhát. Kapott egy 25-ös szandit, mert a 23-asról lelóg a lábujja. Kicsit sajnáltam érte a pénzt, de jó lesz 1 hónap múlva benti cipőnek. Az óvónők is mondták, hogy sokkal jobb a szandál, mert szellőzik a lába. Néztem a zárt papucsokat, de mind textil belül. Nem jó, mert bele izzad a kis lábuk. Vettünk zárt cipőt rossz időre. A Tescoban pedig tök jó Cherokee nacikat és melegítőket vettem olcsón. Atltát nem kapok sehol. Egyszerű fehér pamut kellene. Mindenhol csak márkás van 1000-1500-rt darabja. Kicsit húzós. Majd megnézem a piacon.

Reni
Kép
prenata
 
 


Bocs a sok hibáért. Atlta= atléta

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Jól megígértem, hogy jövök, aztán mégsem sikerült. :?
Jól elúsztam a nyaralás után mindennel, otthon és itt is. Most már legalább van egy lélegzetvételnyi időm. Jól éreztük magunkat az erdőben! Zolónak rengeteg felfedeznivaló dolog akadt. Gombáztunk, vadszedreztünk és természetesen köveztünk. Volt a szálló udvarán minigolf pálya a közepén egy pici tóval (na jó, pocsolyával :oops: ). Mi állandóan ott voltunk és a békákat dobáltuk kavicsokkal. :P
Most vasárnap pedig kiruccantunk szlovákiába a meleghegyi tóhoz. Hát mehettünk volna Zolóval már hamarabb is vadvízhez. Nagyon élvezte!!! :) Kezd különben férfiasodni. Úgy bámult egy bikinis csajszit hogy már én voltam tőle zavarban!!! :shock: :twisted: Jó ízlése van különben, mert egy 30 körüli nagyon csinos hosszú fekete hajú nő volt a kiszemeltje. :D

Bölcsi: A beszoktatás hasonlóan történt, mint Amandiéknál, csak Zoló az első alkalommal nem aludt el. Másnap viszont már kelteni kellett uzsonnázni. Aztán kb 3 hétig semmi gond nem volt, szívesen ment, utána viszont kb 1 hét reggeli sírdogálás következett, na meg a szokásos betegeskedések. :? De most pl 3 hétig nem volt a betegség miatt, féltem is hogy mi lesz, de simán vette az akadályt. Még örült is hogy mehet játszani a többiekhez.
Üzenő füzet nálunk is van. Írtam jellemzést, de nem vittem túlzásba, mert úgyis mindent megbeszélünk a gondozónénikkel. Csak a rend kedvéért kell beleírni azt, hogy hogyan eszik, alszik, szobatiszta-e és hogy könnyen barátkozó-e. Ezt a füzetecskét viszont azóta sem láttam. :shock: Te jó ég most gondoltam bele, hogy már lassan egy éve bölcsizünk! Hogy repül az idő!!!

Alziza: Ezt a pechsorozatot!!! :evil: Remélem jó időre letudtátok.

Viera: Szegény Zorán! Nem csoda hogy megijedt. Nem viselkedik azóta másképp Nonóval? Úgy értem, hogy jobban félti, vagy nem engedi ugrálni, stb.

Preni: Írd meg mi volt!!! Biztos nagyon élvezte Peti a játékot. Én is sokszor megálltam kukkolni a bölcsinél, amikor még nem dolgoztam. Most is ha valami dolgom van a városban és ők éppen kint játszanak, beállok egy kicsit messzebbi parkolóba, hogy nehogy kiszúrjon és egy 5-10 percet leselkedek. Már megírtad. :) Örülök, hogy jó volt! Mi atlétát és kisgatyákat turiban vettünk. Nagyon jó minőségűek és alig volt 100 Ft darabja.

Benianya: Ez az új beszoktatósdi tényleg nem volt jó ötlet. És akkor ha a kicsi nem hajlandó aludni, akkor felsírja az egész csoportot, neked meg megszakad a szíved a kispadon, de nem viheted haza???!!! ÁÁÁÁÁÁÁ!!! :shock: :evil:

Kép Kép
Kép


nancsa
 
 


Na, újra itt..

Ákosbenianya: Na, nálunk is ez volt Mátéval az oviban. Már ottaludt volna, de nem engedték. Ő tök simán elvolt, én meg ott ültem mellette, a többi gyerek meg hozzám jött, hogy mit rajzolt, meg játszak vele....Mondjuk a régi rendszer is hülyeség volt, egyből anyuka mehet....

Viera: Hű, szegény fiad. Ilyen nálunk is volt, azt hitte a húga lenyelt egy labdát, és sírt a Máté, hogy fel kell vágni a hasát...Erre meg lett a labda, csak ő látta, hogy lenyelte. Féltik a kicsiket.

Reni: Na, mi volt, elvolt a fiad?

Cumi: Nálunk is van, de nem aggódom, fiam is 3,5 évesig cummogott. Viszont azt hülyeségnek tartom, hogy böliben ellenzik. Nálunk oviba mondták, nyugodtan vigyen.

Hi, kirepült a Percy (kis madarunk), azt szekálja a fiam. Kapja a kiképzést. :lol:

KépKép
KépKép
colett77
 
 


Halihó csajok!!!

Ma jöttünk haza a Balcsiról, most értem netközelbe, röpke 3 oldalt kell(ene) :wink: visszaolvasnom....aztán írok többet.

Szerintem ez már csak holnap lesz, bár vár rám egy háziorvos (asszem allergiás lettem valamire :roll: ), egy két éves státuszvizsgálat Bálinttal és utána még elmegyek fodrászhoz, hogy kezdjen valamit a nyaralás alatt elvadult tincseimmel :?

Na, olvasó üzemmód indul :shock:

Ja, Benianya, küldöm a képeket!

Vicky

Kép
vicky21
 
 


Vicky! sziaaaaa!
Húúú,jó sokáig voltatok!Biztos nagyon jól éreztétekmagatokat! Képeket várom.Én ide sem akartam hozzájárulásod nélkülfeltenni képet,van egy olyan cuki,amin Te épp fotózol szemben, balról bálint,jobbról Beni.Jöhet ide?

colett! Olyan ritkán jössz!Mi vaaaan?Mesélj a lurkókról!!!!!!!!!!!!!!!!Te,hogy birod? hisztik,alvás,evés,kedvenc játékok?stb.?
Nem ellenzik a böliben a cumit, de van egy polc arra kell feltenni játékközben és alváshoz(vagy ha napközben kell),elvezsik maguknak a gyerekek,v odaadják. 8)

Nancsa! Jóók aképek!
De jó lehetett! Látszikzolón h nagyon jólérzimagát. Édesek vagytok Ti is,de nehogy azt mond,hogy Zoló készitette rólatok a közös képet. :wink:

Preni! Turiban nézz szerintemi s trikókat,azok jó állapotban vannak, mert hamar kinövik.
Akkor Te már nem is bodyzol?
Én nagyon szeretem, legalább 3 éves korig.Olyan jól védi a derekat,nem csúszik fel. Blaninak a bodykat vágta el anyum és abból lett trikó, póló-hosszú derekú-az nagyon bevált anno.
Én ősszel dupla bodyt adok,egy hosszú ujjúra egy rövid ujjút-igy védi a bölcsiben játék közben a derekát és még jól is néz ki. Mondjuk nekem 3 gyereknyi ruhám van-4 helyről kaptunk,2 év alatt csak szandit vettem-mivel többé kevésbé használtak sakkozom,h a jobbak legyenek felül,de a nem olyan szép bodykat igy fel tudom használni alsónak. :wink:

:roll: :shock: :roll: :shock: Csajok! Egész nyáron, s végig a balcsin közdöttünk Benivel,mert nem volt hajlandó sem a lábbedugósba, sem a sima úszógumiba beleülni,h a karúszóüról ne is beszéljek!Erre lementünk a holt-Tiszára,mondtam neki h csak ebben jöhet be, kettőt nyűgött,mondtam nekih mély a viz Blanin is van pedig ő már tud úszni,fel kell venni és 2-re egyből felvette, sőt a lábbegugósba is beleült! Hihetetlen h 1 hét alatt mennyit fejlődött!!!!!Megértette!!!!!El sem hiszem! Jupiiiiiii!És látszott h nem szeszély, hanem felfogta,belátta-oooolyan okooos,úgy örülök,hogy látom az alagút végét:nem kell az idők végezetéig harcolni, hisztizni-keménykedni, hanem egyszerű szavakkal jobb belátásra lehet birni.Elindultunk egy úton végre és ennek nagyon de nagyon örülök ám lányok!Megtört a jég!!!!
:P :P :P

benianya
ákosbenianya
 
 


Benianya: most csak Neked. Kép jöhet, ha nem nagyon látszódom rajta.... :oops: Nekem meg olyan van, hogy Te fotózol szemből... :lol: Nem tudom, megkaptad-e, amiket küldtem az iwiwen talált freemailedre, mert két üzenet jött, hogy a címzett postafiókja megtelt. 5 adagban küldtem el, én szívesen tenném fel a "két srác a vízben" közül valamelyiket, vagy a puszit adósat....

Rohanok, apa egyedül volt ugye, meglátszik a lakáson, plusz egyebek...

Vicky

Kép
vicky21
 
 


Vicky! Hát a fotózóson teljesen látszol,de nagyon csini!
Tedd fel a puszilósat nyugodtan.

Meteor!Ti még lent vagytok?Mizu?
Gab! Nem válaszoltál a miminenre lehet hazsnálni a katonai eükártyát kérdésre-szemüvegre,lencsére igen azt irtad!

benianya
ákosbenianya
 
 


Helló!

Hadd dicsekedjek kicsit!

Július 25-én szültem, és íme a rég nem látott zergebirka lábaim, és a hasam is egészen lement. :wink: A régi ruhák meg fel, juppié.

Kép Kép

tjuca
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek itthon vagyok mert kiírt az orvos.
nagyon fáj a vállam, huzatot kaptam elég érzékeny vagyok rá. csajok oviba, bölcsibe én pedig pihenek egy kicsit.

Bölcsisek!

Szerintem nem kell izgulnotok hiszen az ennyi idős gyereket már megértek a közösségre. Biztosan zökkenőmentes lesz mindenkinek a beszoktatás.
Az igazság az, hogy inkább az anyukákat viseli meg az elválás.
Mondjuk annyi hátrány lesz, hogy eleinte sokat lesznek betegek, de ezt is meg lehet előzni szeintem az Aloe verával. legalább is nekünk bevált.

Most nézem az időjárás jelentést jó meleg lesz délután és holnap is.

Kép

Kép
katus73
 
 


Juca!
Szuper csajszi vagy! Le a kalappal csini vagy.

Mondjuk nem csodálom, hogy így visszafogytál ha Kata 2 hét és 5 nap alatt 460 g-ot hízott és gondlom csak anyatejtől.

Kép

Kép
katus73
 
 


Sziasztok!
Bocsi, időhiány!

Benianya! Kell egy papírt kérni, amin a párod bejelenti a családtagjait kedvezményezettként, így akármelyikőtök nevére vesztek gyógyszert, arról számlát küldtök be, azt visszafizetik.

Szemüveghez kell az orvosi vizsgálati lapot is beküldeni, de azt csak egyszer elég, aztán már a számlát elég, vagy ha mágneses a kártya, elfogadóhelyeken lehet vele fizetni. (Gyógyszertárak, optikák, gyógyászati segédeszköz üzletek...) De nézgelődj a http://www.honvedep.hu oldalon!

Juca, nagyon csini vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Többiek, bocsi, majd próbálok jönni, csak nagytakarítunk meg ilyenek...

Pusszanat mindenkinek!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Juca!
Nagyon csini vagy!!!!!!!

Katus!
Neked jobbulást!
Tudnál nekem írni az aloe-ról. Pontosan mit adtál, hogy , kúraszerűen stb.?
Én most ökonetes probiotikumos rágótabletát adok Petinek és grapefruitmag kivonatot.

Képzeljtek, ma 1/4 1-re mentem Petiért. A többi gyerek már feküdt a kis ágyikóban, Peti még asztalnál ült és odakiáltott nekem, hogy Reni, Peti eszik! :lol: Mondták az óvónők, hogy már repetázik és milyen jó az étvágya! :oops:
Nem akart hazajönni, ő is ott akart aludni. Bemászott az ágyba egy kisfiú mellé, hogy Peti böcsibe csucsul! Holnap már megpróbáljuk mi is az ott alvást. Reggel nagyon rossz érzés volt elválni tőle. Pláne, hogy nem is köszönt, csak rohant a "böcsis" babákhoz játszani. Igaza van Katusnak, hogy az anyukát jobban megviseli. Délelőtt nem mertem belekezdeni semmibe, mert mondták, hogy telefonálnak, ha bármi van. Holnapra már konyhaszekrény nagytakarítást terveztem, pénteken kozmetikushoz megyek!
:oops: :oops:

Benianya!
Én bodyt csak éjjelre adok, ill. ha hüvös van, a poló alá! Azét akarok atlétát adni, mert a bölcsiben biliztetik őket, ha pelus van akkor is, és egyszerűbb atlétával.

Vicky, Benianyu!
Rakjátok a képeket!

Gabi!
Még te is lógsz a képekkel! Rakjál Rita Pancsijáról is!

Kép Kép

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok

Juca
Ügyes vagy! :lol:
Megnéztem a képeket.nagyon jók!!!

Nancsa
Jók a képek!

Colett
Tényleg írhatnál többet is!!

Ha valakit érdekelne szept 27-én lesz bababörze a Hungexpo területén.

Csajok!
nincs valami ötletetek hogy lehetne a macskákat elűzni a kertből?
A ....tele van velük! :evil: Naponta 2-3 kupac macskasz..t szedek össze!Hajnalban pedig ráugrott egy az autó tetejére és megszólalt a riasztó! :evil: :evil: Azonkívül az autó motorháztetején van már karmolás is!
Hiába ijesztgetem az ablakból mikor meglátom,néz rám és közben odacsinál.Mire kiérek elszelel! :evil:
Vendég
 


Hali! Akkor most csak a képek, iromány remélem este....

Ja, Juca: remekül nézel ki, szerintem senki nem mondaná meg, hogy nemrég egy babának adtál életet!!!!!!!!!!!!

Csopaki Benis képek:
Kép
Puszi lett belőle:
Kép

Kenesei dinnyeevés:
Kép

Már csak a horgászbot hiányzik:
Kép

Este jövök!

Vicky

Kép
vicky21
 
 


Nagyon helyesek a srácok!!!!!!! Beni milyen nagy fiú lett!

Reni
Kép
prenata
 
 


Reni!

1 literes Aloe vera gél, az is jó amit a gyógyszertárban vagy a rossmannba lehet kapni ( kb.4000.-ft) devan a hálózatból rendelhető first-ös ami szerintem ugyanazt tartalmazza mint az olcsóbb csak ez kb 7000.-ft.

reggel este 1-1 teáskanál csak úgy, vagy ha nagyon nem megy a gyereknek ( mert k... sz.. az íze akkor valami üdítőbe).
én a helyetekbe már most elkezdeném adni, hogy kialakuljon a védekezőképesség mire novemberbe jönnek a lógó taknyú gyerekeke és mindenkire ráfröccsentik a bölcsibe.

Nekem a férjem szedi a grapefruit mag kivonatot azt, mondja hogy azóta nem fáradt.
Andnám én is Pannának de rá van írva, hogy gyerkőcöknek nem lehet adni.

Kép

Kép
katus73
 
 


Juca!!!Húúú, ez iigen!!!!!
Hát ilyen étvégy mellett nem csodálom, hogy lesziv,-bár én anno ilyen étvágyúblani mellett is hiztam 10 kg-t. Jó érzés újra zerge lábakon mi? E mellet nem mellesleges,pedig jól áll nagyon a póló is!!!! :wink:

Preni! Na,pont ezt mondtam,hogy majd ott akar aludni,de el kell hoznod,másnap meg ott alhat. Kivi vagyok a holnapra is,irj minden nap. Te vagy most a 2 év körüli elős beszoktató!
Katussal egyet értek, hogy abszolút megértek a bölcsire,sőőőt,most kell igazán nekik a közösség,mert bár szerintem mi itt a topicban átlagnál több törődést,figyelmet adunk a babáknak, de 10 másik 2 éves nem tudunk lenni.Márpedig nekik most az kell a szocializcióhoz. Benin nagyon látom,mert nagyon jól érzimagát. azt mondta a bölcsis néni, h sokan 2 hét után jutnak el oda,hogy elszakadnak az udvaron anyu szoknyája mellől, Beni és Peti is ugye első nap messze szalad,sőt az elmenetelt is jól viseli. Ez jó a biztonság szempontjából-azt mondják. Hát,mindenesetre nagyon jó látni, hogy tök jól érzi magát, de ugye mi még most csak heti 2 de.megyünk játszani. Majd 25-tőlén is beszámolok,ha érdekel vkit. Azért remélem nálunk is megengedőbbek lezsnek a szabályok ellenére. Borsózik a hátam hogy 6 napon át 8-12 ig ott kell ülnöm egy kisszéken,miközben Beninek már egyáltalán nincs szüksége a jelenlétemre.
Preni!Ágy? nálunk kis matrac szivacsok vannak lent a földön azon alszanak. Azt hittem ez előirás, valami Eu-s, hogy ne essenek le.Egyforma huzat, takaró,párna,nekünk még törcsit sem kell vinni,minden van ott és ott is mossák.
Az oviba kellett ágynemű és lepedő.

Katus! De jó, hogy irtad az immunerősitést!!
Nektek ennyire bevált az aloe.:!
És de jó h irtad jóa gyógyszetári olcsóbb is. Én veszem a first-öt,de a gélt nagyon drágállom. Kipróbálom a rossmanost.Meddig elég nektek?
És mit hallottatok a Lenkei féle gyerekeknek való löttyről? Barna, csokis izű,nagyon szeretikésminden benne van. Mit gondoltok nem elég a Béres C vitaminnal,esetleg valami gyógyszertári multimég mellé?Úgy törpölök,hogy igy a nyomelem, a vitamin,kálcium,stb és a C vitamin (ami nálunk 500 mg) is megvan,mig az aloe nem ad nyomelemet,B vitaminokat stb.
Van valami 7 gyümibőlálló lekvár is,de az is 7 ezer körül van.

Preni! jók a képek,látom nálatok is divik ez a papucs!!!
Peti is hatalmas!Édesek!

Beninek úgy szeretm ezt az UV szűrős szörfös pólóját,amerikából kapta,van teljes testet takaró nacis is-nagyon szeretem most ebben a vezsélyes helyzetben. Hiába kenem,volt h úgy is megkapta a nap a Balcsin a kezét.

Vicky! Bálint nagyon jó fej ebben a horgászcuccban!!!
:lol:
Aliza, hát nem kedvez most nektek a csillagállás! Nem irigyellek!!!Nincs ötletem, hacsak nem tartotok kutyát,de az meg ugye egész éjjel ugatná őket. Biztos párzanak azért vannak igy megkergülve. Sajnálom az autót.
:cry:

Gab.Köszi megnézem.Nagytakaritáshoz erőt és kitartást! apa segit?

benianya
ákosbenianya
 
 


Benianya

Van kutyánk!És ugat is!De kisebb mint a macska! :roll:
Amíg volt a kertben is kutya (németjuhász) addig nem jött macska,ill egyszer,de az nem ment már ki többet! :shock:
Vendég
 


Benianya,
Én alapból nem vagyok híve annak, hogy mindenféle mesterséges vitaminnal tömjük a gyerekeket (meg magunkat se). A Lenkei cucokkal ráadásul még több elvi problémám van, ugyanis erősen egybeforrott a szcikkel, akikről köztudomású, hogy csak a lehúzásra mennek. Még ha jók is lennének a bogyók, akkor se támogatnám őket azzal, hogy vásárolok tőlük. De ez az én álláspontom, ha valakinek mégis ez kell, vegye :) Amikor télen én kérdeztem a doktornéninket, akkor ő a MultiKid vitamint javasolta. Végül nem vettem meg. (Mondjuk Márk nem olyan betegeskedő, ha mégis akkor enyhébb változatban, antibiotikumot is eddig összesen 1x kellett neki adni, és mi már túl vagyunk a beszoktatós betegeskedéseken.)

Juca,
tényleg csini vagy. Hát igen, jó is az, amikor valakinek a szervezete a szoptatásnál nem áll még jobban takarékra, hanem elhasználja a felesleget. Én csak irígykedem. :)

Vicky,
nagyon helyesek a gyerekek.

Reni,
Igazad van, a dadus nénik egyszerre 5-6 gyerekkel mennek a mosdóba, és pelenkázásnál, öltöztetésnél a minél egyszerűbb ruhákat kedvelik, hogy gyorsan tudjanak végezni. Én is csak azért adtam rá télen bodyt, hogy biztosan ne legyen kinn a dereka, de amióta jó idő van, azóta csak sima póló van. Idén télen talán még vissza fogunk térni egy kicsit a bodyhoz.

Katus,
Jobbulást. Most legalább tényleg tudsz kicsit pihenni.

amandi
 
 


Sziasztok,

Hazajöttünk kis nyaralásból, sajnos még többet maradtunk volna, csak tegnap reggel csörgött a telefonom, azonnal úton kellett haladni, irány Telki korház! :? A férjemnek rosszul esett, de itthon csináltam vacsorára diós- kukoricapehely jeges salátát, máris kibékültünk. :P

Viszont jól éreztünk magunkat. :P

Babakocsi: Mi már régóta nem használunk. Most nyáron vettünk bevásárlókocsit, ezzel szívesen gyalogol Kevin mindenhova. :P Most vidéken panziótól fürdőig több mint 1 km volt, de belepakolt saját táskáját, benne volt pelenkák, saját vizet és innivalónkat, tolt odáig és pancsolás után panzióig. :lol: Bevásárlásra is mindig viszünk, általában zsemlét és joghurtot belepakol. Nekünk így könnyű, tologat szorgalmasan és nem megy messzire.

Prenata: Nagyon ügyes Peti bölcsiben. :P Most autópályán rád gondoltam. :wink:

Ákosbenianya és Vicky21: Nagyon édesek a fiúk! :P Minden fiú szőke itt fórumon Kevin kívül? :roll:

Colett77: Várólistáért sajnálom. :( Mi alapján döntenek? Igényelési dátum szerint? Azért 5-ikesre van remény, nem?

Tjuca: Gratulálok! :P :P :P

Alziza: Jó volt fürdő és állatpark is!!! :P Nekünk jobban tetszett az állatpark mint itteni állatkert.


Puszi Nektek!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.02 01:08-kor.
Vendég
 


Sziasztok,

megjöttünk a Balcsiról. Ma elvileg állatkertbe megyünk, de remélem nem lesz nagyon nagyon meleg.

tegnap voltunk 2 éves méredzkedésen. Pancsi 84 cm és 12,7 kg.

meteor
 
 


Isten éltesse Pancsi kisasszonyt szülinapja alkalmából!!!!!!!!!!!!!!!


Képeket, képeket, képeket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok!

Kép

Panninak nagyon boldog második szülinapot kívánunk!!!!!!!!!!!!!


(Mit is mondott itt a nagyijának? Patos Petke? 8) )

Majd még jövök, csak ezt nem akartam kihagyni, de látom, Reni megelőzött! :wink:

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Szia Reni,
most töltöm át a gépre, meg még kicsinyítenem is kell, de utána mindenképp rakok fel.

Neked hatalmas gratula az új munkahelyedhez.

Elnézést kérek előre is mindenkitől, de csak futólag olvastam vissza az utolsó 4-5 oldalt, szóval csak nagyjából vagyok képben.

Akik nyaralni voltak, azoknak mind nagyon jók a képeik és persze irigy-irigy vagyok:) Jó tudom mi is Balcsiztunk, de azért egyedül a gyerekkel meg a kutyával nem volt annyira nagy pihenés.
Most viszont péntek-szombat szabad leszek: Guszti megy Pannival Egerbe és hosszas viták árán sikerült rávennem, hogy a kutyát is vigye.
Úgy volt vele, hogy ő egyszerre nem bír a kettővel (bár ott lesz anyukája, meg tesójáék is), de mondtam neki, hogyha én másfél hónapig bírtam, akkor két napig csak bevállalhatja ő is.
Én meg megyek ki a Szigetre egy kicsit bulizni, lazítani, meg közben próbálok sokat törpölni a hogyan továbbról.
majd még írok bővebben, de Pancsi felébredt, mennem kell.

Még csak annyit gyorsan: Gab- tegnap voltam itt bent az egyik babaruhás turi boltban és voltak kint poncsók és szóba került, hogy van egy ismerősőm, aki ilyeneket köt, (mármint te:) a csaj kérte, hogy legközelebb vigyem be a telszámod, meg az oldalad címét-> remélem fog rendelni jó pár darabot őszre.

meteor
 
 


Na akkor egy kis fotóriport! :)
Komppal mentünk Tihanyba:
Kép
Itt is voltunk egy kicsit, de túl meredek vidék, sok a lépcső, anyának meg kevés a két keze, két lába 2 gyerek után rohangálni! :wink:
Kép
Aztán kirándultunk Zamárdiban.
Tengeri akvárium:
Kép
Elmentünk a kilátóhoz, de nem ám a kijelölt útvonalon! Úttalan utakon mentünk:
Kép
De végül odaértünk, szép kilátás volt út közben is, és a kilátó is megérte!
Kép
Utolsó nap egy rövidke mini-babatali is besikerült:
Kép Kép Kép

Bocsi, a minőség most nem lett az igazi...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Rita! Fú, köszi! :) Bár most elég jól el vagyok halmozva rendelésekkel, de ha igaz, lesz kötőgépem, és azzal talán gyorsabban is menne a munka!
Más! Azokból a képekből mindenképpen szeretnék, ahol a két kiscsaj a teraszon egymás mellett ücsörög! :wink:

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Fú szuperek a nyaralós képek, most nagyon írígykedek. :twisted: :twisted: :twisted:

Rita!

Örülök, hogy a Szigeten tudsz kicsit lazulni.
Boldog szülinapot Panninak! (fura, hogy Kinga is kb. ilyen paraméterekkel bír, mégis totál más a felépítése)

Dobok egy képet a "stresszes" kisebbről. Mondhatnám nem sok dolog hozza ki a béketűréséből, talán az éhezés, de ez érthető is, egy ilyen szomáliai alkatnál. :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

tjuca
 
 


Múltkor írtátok, hogy hűvösben trikó jó a gyerekre. Csatlakozom! Olyan szinten, hogy nálunk az oviban az óvónők külön kérik, hogy minden gyereken legyen trikó! Tehát nem 3 éves korig! És úgy érzem, ezzel egy jó szokást alakítanak ki a szülőkben, és még sulis gyerkőcre is adnak ősztől tavaszig trikót!

Benianya! Fú, te aztán lelkes vagy bölcsi ügyben! Tök jó az ottani hozzáállás, jó lenne oviban is ilyen, de ott már ilyesmire nincs idő, nem igazán foglalkoznak a gyerek jellemével, szokásaival, majd max. azt figyelik meg, az oviban milyen... És semmi visszajelzés, max. a szülőin... Remélem, nálatok a bölcsiben nem csak bekérik a jellemzést, hanem figyelnek is ezek alapján... Bár nem tudom, a babaszótárat minden gyereknél meg tudják-e jegyezni... :D

Bocsi, mennem kell, majd még jövök. Pusszanat!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Persze, hogy tegnap este már nem tudtam írni.... :oops:

Juca: Kata édes, édes, édes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tegnap voltunk 2 éves státuszon. Eredménye: fütyi rendben, 13 kg, 94 centi (bár ezt a 96-ból kellett lealkudni, hogy ugyan kedves védőnéni, mérje meg már még egyszer, mert tuti nincs annyi :roll: ), mell- és fejkörfogat asszem nem változott. Kaptunk szemészeti beutalót, mert valahogy kimaradt babakorában, nem bandzsa, hanem ahogy doktornéni mondta, szemredője van....Ő biztos érti, miről beszél.... :?

Én persze allergiás vagyok, kaptam bogyót, végre aludtam az éjjel orrdugulás nélkül, azért napközben még nem százas, a szemem viszketése meg kifejezetten rosszabbodott, de remémykedem a jobb folytatásban!

Nyaralás: jó volt, Bálint reggel 8-tól este fél 8ig a kertben volt, persze a délutáni alvást kivéve, beste kölke :lol: még így sem fáradt el. Egyszer voltunk a Balcsiban, élvezte, csak elég hamar átfázik, hiszen ő még nem mozog úgy, mint mi felnőttek.
Csopakon találkoztunk Benianyával, nagyon szimpi volt, rengeteget dumáltunk (na jó, ez némi túlzás két Oroszlán-gyerek mellett).

Szobatisztaság: hihi, majd egyszer. A kertben, mikor meleg volt, pucéran, vagy kis bugyiban nyomtuk, körbe is lett pisilve a felségterület... :D :D :D Aztán másnap félóránként vittem wc-re, majd minden alkalommal sikerült. Szólni csak kakiról, utólag.....Majd a bölcsiben.

Bölcsi: szept. 15-én kezdjük, addig is örömmel olvasgatom a beszámolókat!

Jövő kedden megyek vissza Kenesére, remélem, lesz még jó meleg.

Preni: melóhelyhez hiphiphurrá! Fogyihoz gratula! Én most toltam be egy tábla csokit..... :oops: :oops: :oops:

Marcy???????????????????????????????? Mizu?

Gab: hogy Meske milyen nagylány már!!! Nekem a cofis képek a kedvenceim!

Cumi nálunk még van, szigorúan alváshoz. Bár a tatyómban van egy autóba vagy babajárgányba (igen, mi is használjuk még), de már nagyon régen nem kellett. Egyelőre nem is akarom elvenni tőle, majd ha túlestünk a bölcsikezdésen, talán akkor.

Na, hirtelen ennyi.

Ja, majd elfelejtem, Pancsinak boldog kétévességet!!!!!!!!!!!!!

Pusz

Vicky

Kép
vicky21
 
 


Rita! Add át Pancsinak Beni hódolatát! Boldog Szülinapot kivánunk!!!!!!!!!!!!!!!

Csodás angyallány! A freskókon látni ilyeneket! Megeszem! De jó volt a minitali!!!!!Dávid is cukker!!!

Gab, hogy mekkorák a tieid is,igy együtt jobban látszik!!!!!!!!!!!!
Mi iskompoztunk,nagyon élvezték.

Juca! ez a kiscsaj ezen a képem nekem nagyon Kingás. orr-száj körül főleg! Nagyon édes!Mekkora dolog,hogy az előzmények után most ott szuszog!!!!Oriandy, ez adjon erőt Neked is!!!!
Hát tényleg furi,igy Kinga és Pancsi egymás mellett ugyanazon paraméterekkel. Kinga nehezebb csontozatú ezek szerint-lánykorában kilók szerint lehet hogy felette lesz majd a csinosnak,látványban viszont viszi a pálmát.No,de hol van az még.

Gab! Trikó helyett a bodyt irtam 3 éves korig, egyet értek veled,hogy kell később is a trikó, én a 8 évesnél is használom!!!!!

Hát én minden újjalkapcsban ilyen lelkes vagyok,most ezt nagyon várom,egyrészt neki új élmény, és nem mellesleg nekem szabadidő a nagy meló előtt. Meg olyan jó lesz egyiket ide vinni,másikat oda, aztán összesezdni őket,jönni-menni mi volt,kivel játszott,Balni is várja már, hogy mehessünk a böcsibe tesóért!!!!!Olyan nagyfiú már!!!!

Tegnap kiakasztott.20x jött ki este, Robi már vissza akarta rakni az ágyrácsot,tisztára kiidegelt. Menj aludni,NEM-ez ment 1 órán át, az első félórában még mindannyiszor ringattam,énekeltem stb. A 2. fél órában már nem. :twisted: A végén lekapcsoltunk mindent lemondtunk atvrőlis,nehogy rendszer legyen ebből és 9kor családilag lefeküdtünk. A kis krampusz még akkor is kijött,ésmiután konstatálta,hogy mindenki alszik a helyén- felült a fotelben a korom sötét nappaliban és ott cuppogott!!!!KÉÉÉÉSZ!

CSajok! Van valakinek sólámpája? Az csak divat, szép, vagy ér is valamit,szóval egészséges? Annak olyan kicsi fénye van,lehet h veszek egyet a gyerekbe,mert a jelzőfény kevés nekik(Beni este aljó helyett a szekrényt nyitogatta) :shock: , a kislámpa meg sok. Az olvasni jó Blaninak. Tapasztalat?

Rita! Ügyi vagy, hogy Ropit is lepasszoltad! Gondoltam rád,de azt hittem a magyar dalra meg az Iron Maiden-re mész. Tuti jó lesz igy is, nagyon irigykedünk. Megbeszéltük apával h jövőre biza mi is megyünk,mert most sajog a szivünk!!!!!
Érezd jól magad!!!!!
Kiváncsi vagyok Pannira, most alszik tőled távol először nem? Majd ird meg hogy birja.
Én elküldeném később apát egy hetes eltávra kettesben(nem mamához) Pancsival. Húú,de kiváncsi vagyok hogy birná,és mi lenne, de azt tutira veszem, hogy egy hét alatt édes kettesben teljesen levenné a lábáról Pancsi.

Colett,Te nem szigetezel?????

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!

Képek szenzációsak!!!!!!! Pancsi-Pancsi! De beléd falnék!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kmammy!
Én is gondoltam ám rátok hétvégén!!!!!!

Juca!
Husi-musi kisasszony kis tündér! Kinga leállt a motorversenyről? Petinek (szegénynek) már én is leordítottam egyszer a fejét, amikor leszáguldott az úttestre! :oops:

A mai nap 1/4 1-re mentem Petiért, de mondták, hogy már fekszik. 20 perc múlva visszanéztem, még nem aludt, de feküdt nyugodtan. Aztán 2-re kellett mennem. Mondták, hogy édesen alszik, menjek 3-ra! Remélem ez a járkálósdi nem tart sokáig. Jó, 300 méterre van a bölcsi, de így nem tudtam itthon belefogni semmibe. Inkább telefonálnának, ha van valami, úgyis ott lennék 2 perc alatt! Az étvágyával viszont meg vannak elégedve!
:lol:

Reni
Kép
prenata
 
 


Mekkorák ezek a gyerekek! Akartam én is vinni ma Mesit mérni, de valahogy ilyen dögvész melegben nem volt hozzá kedvem. De ő is 92 centi és 13 kiló körül van. Majd jövő héten elviszem.

Bocsi, kicsi off. Jaj, olyan dühös vagyok! Tesóm meghívott volna minket ma strandolni, erre föl nem megyünk, mert éppen megjött... Valahogy nem volt kedvem tamponnal strandolni. :(

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


De béna vagyok!

Juca! Nagyon édes kis pofa Kata-baba! El se hiszem, hogy tud ordítani is! :)

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Hali.

Meteor, Pannát Isten éltesse!

Preni, én nem költöttem sokat, nekem a "Goll", mint márka tökéletesen megfelel, a piacon 2000 Ft volt egy pár. Mi 24-eset vettünk Petinek, ez most jó rá, remélem, ez is kibír 3 hónapot...nem azzal van a baj, hogy tönkremegy, hanem Peti kinövi. :?
Szerintem a trikót nézd meg kínaiban...ott szerintem simán kapsz! Én Peti kisgatyóit is a kínaiban vettem, nem volt 100 Ft sem darabja. Arra, hogy belepisiljen, tökéletesen megfelel. :D

Nancsa, na ilyen élményem nekem is van, Peti a szomszéd csajszi melleire volt anno rákattanva (na nem kertelek, van is a hölgynek rendesen), de ahogy végigmérte...
A képek nagyon jók!

Colett, én jó ötletnek tartom, hogy ne lehessen cumit vinni a közösségbe. Mert ha belegondolsz, aki cumis volt, azt érdekelné, hogy a másiknak is van, ha bevihetné. Így meg egyáltalán nincs.
Hozzáteszem, én is megrémültem, hogy nem lehet, de megoldódott lazán a dolog.

Bénianyu, nekünk mondták a gondozónénik, hogy lehet rajtuk body, de ne kapcsoljuk be, főleg akkor, ha szobatisztaságra szoktatás van, mert a patenttal nem boldogulnak. Ezért én már otthon is úgy csinálom, hogy body van Petin, de nincs bekapcsolva.
Nálunk a bölcsibe kis törölközőt kell vinni, de ágyneműt és társait nem említették. De a családlátogatás alkalmával úgyis rákérdezek mindenre még egyszer!

Juca, aztaaa! Hát Kingát és Katát is letagadhatnád simán. ;)

Katus, javulást!
Én adom Petinek az Aloe gélt, hát kíváncsi leszek, hogy nálunk beválik-e. Egyébként ő annyira nagyevő, hogy simán benyeli... Nálunk remélhetőleg azért nem lesz nehéz nekem az elválás, mert ez megy, mióta dolgozom. Na meg előtte is inkább dédizett Peti, mint anyázott...

Vicky, jók a fotók...a hiányzó horgászbotos is haláli.

Na most ennyi.

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Na akkor az ígért fotók

Kép Mesivel

Kép az igazi angyalka

Kép foteles telefonos

Kép sárkánylovas

Kép a kilátóban

Kép állatkertes szülinapos

Kép hiénanéző

Kép torta

Kép tortakóstoló

meteor
 
 


Rita!

Ez a kislány egy tündér!!!!!!!!!!!!!!!!

Reni
Kép
prenata
 
 


mindenkinek nagyon köszönjük a köszöntéseket.
állatkerteztünk ma, aztán itthon volt tortaevészet.

Panni kapott egy thomason kis mozdonyszettet. nem túl csajos játék, de imádja, nincs mit tenni.

na most próbálok még gyorsan írni rólunk: képzeljétek már Pancsó is megindult a szobatisztaság felé vezető úton, már szinte mindig szól, hogy jön a kaka bár sokszor csak pisi van és mi is ott tartunk, hogyha csak alváskor, illetve, ha elmegyünk valahova, akkor kell a pelus.
remélem, hogy ez nem fog sem a bölcsi kezdésekor változni, sem akkor amikor majd az apja elköltözik-> még mennek a viták, hogy melyikünk menjen, mindketten el akarunk a lakásból költözni, de amit nem tudjuk eladni vagy kiadni, addig ez nem jöhet össze. a bajom csak az, hogy nekem már volna szept 1től egy lakás a környéken, de ő kijelentette, hogy ő mindenképp elmegy, tehát vagy maradok vagy én fizetem még pluszba a hitelt is a lakáson.
na nem akarlak ezzel fárasztani benneteket, nem egyszerű ez a folyamat.
mindenesetre, ha nyáron amikor nem volt ott az apja elfogadta, hogy most dolgozik, remélem ha külön leszünk akkor is elfogadja.

cumi ügyben mi még sehogy sem állunk-> mondjuk csak alváshoz kell neki, de akkor is látom, hogy nyomja szét a fogait, szóval nem ártana valami megoldás.

hát most nagyjából ennyit volt erőm írni, majd még próbálok jönni.

meteor
 
 


PANNI!
BOLDOG SZÜLINAPOT!


Kép
Vendég
 


Juca

Kata nagyon édes!Szép baba! :lol: :lol:

Mindenkinél nagyon jók a képek!

Mi holnap elhúzunk Nyíregyházára!
Zalán szülinapját ott tartjuk.
Remélem legalább annyira fog tetszeni mint Kmammyéknak! :lol:

Vasárnap jövök!
Jók legyetek!
Vendég
 


Zalánnak nagyon boldog szülinapot kívánok!!!!!!!!!!!!

Reni
Kép
prenata
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?