Adri - kemény dió ez az anyósdolog!!! Nálunk is az van, hogy a párom anyja nagyon be van indulva, hogy jön a baba, első unoka, meg ő alapból nagyon félti a fiait (főleg páromat, ő a fiatalabb), aggodalmaskodó, tehát mindent megkérdez ezerszer, 40 fokban is zoknival kínál náluk, hogy ne mezitláb mászkáljak, tudom, hogy csak a kedvemben akar járni, de annyira fárasztó és idegesítő már ez az állandó kiszolgálás, hogy néha már nem szeretek átmenni se hozzájuk. Viszont nézhetjük arról az oldalról is, hogy legalább nálunk törődni fognak az unokával, el fogják halmozni, míg máshol a nagymama vagy nagypapa vagy ugye mindkettő szarik az unokára akármilyen családi vagy bármilyen okokból. Tehát örülhetünk neki, hogy ennyire várják a bébit, de persze mellette marha idegesítő is lehet. Nem sajátítod ki a gyerekedet, nyugi, én is átélem ezeket az érzéseket, amiket te, de szerintem ne dramatizáld túl, bólints rá, aztán amikor már a kezedben a bébid, úgyis te döntöd el, hogy mentek-e vendégségbe, fogadtok-e vendégeket, mit adsz és hogyan a gyereknek... Pl. múltkor a párom anyukája mondta, hogy ha meglesz a baba, ő minden héten min. 3X min. fél órára jönni akar, mi meg mondtuk neki, hogy hohóóó, az első héten (amikor Zoli otthon lesz velünk) csak mi, hármasban szeretnénk lenni, látogatók nélkül, hogy összerázódjunk, megszokjuk a helyzetet... na látnod kellett volna az anyós fejét. De ez van, mi döntjük el, a mi gyerekünk és ebbe nem lehet másnak beleszólása!!! Adhat tanácsokat, ötleteket, de azt úgyis mi döntjük el, hogy mit fogadunk el/be és kész!
Én nem tartok (még) a szüléstől, én úgy tudom, hogy az esetek többségében éjjel indul be a szülés (így van ez??), szóval valszeg nem leszek egyedül, de ha igen, akkor sem kell pánikolni, mert az a ritkább, hogy rögtön ki is pottyan a gyerek, ahogy megérzed, hogy fájásaid vannak. Még ne parázz ezen, meg amúgy se, szerintem már jó lenne ott tartani, mert akkor már mindjárt kezünkben tartjuk a bébinket!
Babe - én pont emiatt nem iszok éhgyomorra kávét-tejeskávét! Az simán meghajt, előtte reggelizz azért, utána már nem okozhat ilyen gondot szerintem, de nyugi, tuti a kávé volt az oka!
Marek - én ma de. mentem le vásárolni és két pénztár volt, beálltam az egyikbe, majd egy perc múlva egy nyanya (kb. 65-70 éves) megállt mellettem, majd amikor haladt a sor, bevágott elém. Mondom neki, hogy már ne haragudjon, de én is itt állok, erre beszólt, hogy nem, mert én a másik sorban állok, mondom, nyissa már ki a szemét, hogy hol vagyok, azt mondja, ha szólok, előre enged, mondom, ez evidens, azt mondja, miért lenne már evidens???
Nem mutogattam a hasamra, de pont hogy olyan felsőben is voltam, amiben durván látszódott a 30 hetes pocakom. Elléptem a kosaramtól fél percre, hogy vegyek újságot, erre mire visszamegyek, a nyanya már előttem áll simán, szorosan az előtte álló seggében!
Beszóltam neki, hogy bunkó és hogy mennyire sietnek is a nyugdíjasok, már nem mert visszaszólni, de ott tartottam, hogy majdnem felrobbantam, esküszöm!
Nagyon fel tudom húzni magam ilyeneken, kifele menet megláttam, hogy áll a járdán, odamentem hozzá és megjegyeztem neki, hogy féljen, mert megjegyeztem magamnak kurvára (bocsi), és továbbmentem. Persze holnapra elfelejtem a fejét, de annyira dühös voltam, bár nemtom mit csodálkozom, hiszen mindig írjátok, hogy még a járműveken sem adják át a helyet
Na megyek főzni, ma lecsót csinálok, sosem csináltam még