Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Először is, Kata, nagyon boldog Születésnapot kívánok!!!

Kép

Tarts ki, nekem is pl. ma este is nagyon fájt az oldalam, már nem tudtam merre forduljak, mert fájt mindkét oldalon, háton meg elég kényelmetlen már :roll: A keményedés normális, ha nincs görcsöd, nyugi, ne aggódj!
A rúgdosás nálam is durva már, tegnap pl. fent nyomódott ki erősen, majd mondtam neki, hogy menjen már lejjebb, mert ez így fáj, erre lement és rúgott két akkorát, hogy el is gondolkoztam rajta, hogy ki az úr a háznál :lol:

Cola, cukrok, csokik, chipsek... már annyit írogatunk róluk, hogy csak nézem a képernyőt és felugrik rám plusz 5 kiló :lol:

Nekem nem jön be a hordozókendő, viszont a Kikában láttunk egyet és Zolinak nagyon bejött, ő szívesen vinné abban a babát, szóval fogalmam sincs, lesz-e, de amíg picike, addig úgysem utazik ilyenben, majd eldöntjük később, hogy szükség van-e rá.

Szerintem nem gáz, ha a gyerek a boltban már kap egy kis nasit, lehet, hogy sokkal türelmetlenebb és hisztisebb lenne az egész vásárlás folyamán, ha ezt a kis dózist nem kapná meg. Ha megvan az egészséges egyensúly és nem minden nap van csoki-cukor-nyalóka..., akkor nem hiszem, hogy gondot okoz néha egy kis kényeztetés.

Ma is nagyon meleg lesz :?
Viszont kiderült, hogy visszakapjuk a manit a visegrádi befuccsolt "nyaralásunk" helyett, több, mint 40 e forintot, úgyhogy most már tuti megyünk 4D-re a héten, szerintem péntekre bejelentkezek :lol:
Macianyu, izgatottan várom a képeket!!!! Kapd el az uradat ma! :lol:
Na mentem, írjatok!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Kata - holnapra boldog Szülinapot, most néztem iwiwen, hogy holnap lesz :oops: Kapsz holnapra is egy képet, jó? :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok Lányok!

Ismét kimaradt pár nap és alig győztem visszaolvasni!:D

Kata, NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT!!!:D

Ildi, örülök,h valami jó is lesz a rosszban!Így már mindjárt másabb azért,h visszakapjátok a pénzt!Ennek örülök!:D

Nasi téma,...hát tuti,h nálunk is lesznek problémák anyósommal!Az én szüleim elég szigorúak voltak mindig is ilyen téren és ennek örülök!Soha nem is volt baj a fogaimmal!Nálunk tilos volt minden kemény cukorka,gumicukor, cukros,szénsavas üdítő és a többi...
Viszont anyósom most is folyamatosan veszi a hülyeségeket!

Ezzel kapcsolatban kicsit ismét panaszkodnék(ne haragudjatok), ez az anyós téma mindig porondon van!...
Szóval az van,h folyamatosan mondja,h ha megszületik a kicsi költözzünk oda!(bele is halnék :lol: ) Meg hogy berendezi Rajmi régi szobáját gyerekszobának és ha nem is költözünk oda,de elmegyünk akkor ott egy komplett szoba lesz meg ilyenek...
Nem akarom én kisajátítani a gyereket,de engem annyira idegesít,h úgy készül a kicsire mintha az övé lenne!
Nálatok nincsenek ilyenek???
Vendég
 

 
 

Sziasztok!

Peva - Már itt vagyok Pesten. Holnap torna? Tök jó, hogy jók az eredményeid! Nem ijesztett meg egy kicsit, hgoy már kórházi listát kaptál? :?

Marek - Megint egyről beszélünk! :lol:

Ny.malac - Asszem hasnoló nevelési elveket vallunk. :lol:

Kata - Remélem Zsófi jobban van és tényleg csak "útiláz" volt.

Szöszke - Totálisan egyetértek veled is és Marekkal is, csupán azért írtam, amit írtam, hogy lássuk a dolgok azon felét is. Egyébként meg kit érdekel, hogy a más gyereke menniyre fél a fogorvostól? :lol: De az én gyerekem hétköznapjait ne tegye tönkre ilyesfajta csúfolódás, úgyis találnak mást, amivel csúfolhajták egymást. :lol: Nyilván nem műkaján fogjuk tartani a gyereket, de hadd kóstolja meg, próbálja ki ezt is azt is, egyérészt, hogy tapasztalatot szerezhessen, másrészt, ahgoy Ny.malac is írta, ne lehessen vele elcsábítani, mert még vonza az ismeretlen. Arany középút, mindent csak mértékkel! Szerintem.
Bár nem engem kérdeztél, 4D Genesisbe telefonon lehet bejelentkezni, a számot megtalálod a honlapjukon. http://www.4dgenesis.hu

L.Kata - Boldog szülinapot! Óránkénti 3-5 keményedés, ha görcs és fájás nélüli, akkor normális. Legalábbis, ha jól emlékszem.

Babe - Ha egy gyerek csak 6-7 éves korában lát először fogorvost, már régen rossz! Még ha nincs is baj a fogaival. Szerintem.

JA, én meg nem is mondtam, hgoy pénteken voltam védőnéninél. Vérnyomás rendben, és meg lettem dicsérve, hogy 9 kilót híztam. Meg is lepődtem, mert vagy 2 hónapja nem álltam rá a mérlegre, kaja ügyben meg semmit sem vonok meg magaunktól, amit megkívánok azt megeszem.

Takarítás - csak apárnként megy, ennek persze az az ára, hogy mire a végére érek, majdhogynem kezdhetem előről. :?

Fájások - Derék, hát és egyebek. Lassan feküdni se jó sehogy és a meleg csak ront e helyzeten, a pollenekről nem is beszélve. Már nagyon várom, hogy ősz legyen! :wink:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Most olvastam, h nem épp jó jel, ha terhesseg alatt hasmenése van vkinek..nekem az előbb az volt, viszont ma még csak egy tejeskávét ittam. Lehetséges, h a csak kávé miatt volt? :roll: :oops:

Kép
babe.
 
 


Betty, csak nem te is allergiás vagy???Rám pár napja jött rám durván,de néha már megőrít a tüsszögés, taknyosság és a viszketések!
És nekem is fáj az egész hátam...a bordáimtól a fenekemig... :roll:

Babe, sztem lehetett a kávétól, mert annak van egy ilyen jó tulajdonsága, főleg ha tejes is! :lol: ugyhogy sztem emiatt ne aggódj!

Most olvastam,h a legjobb,ha a bal oldalán fekszik a kismama!Akkor a legjobb mindkettőnknek!:D....
Vendég
 


Sziasztok!
Én is vagyok, csak védőnőnél voltam. 8,5 kiló, vérnyomás jó, vizelet rendben, szívhang rendben. Hurrá!
Holnap Pest, vérvétel, ultrahang, korán kelés, kánikula...
Allergia nálam is van szinte folyamatosan...remek. :roll: Áldom is magam ezért az intim tornáért...

LKata
Boldog születésnapot!!!

Annyi fordításom van, hogy belepusztulok. Pedig úgy fáj tőle a fenekem... :roll: Úgyhogy nemtom ma mennyit leszek....
Viszont tegnap megkaptam az első heti táppénzt. Tökre meglepődtem, mert sokkal kevesebbre számítottam.

Ja, még annyit. Tegnap elmentem az apeh-hoz csekket kérni. Csak hárman álltak elém. Én meg csak röhögtem magamba...valahogy nem tudtam felhúzni magam, csak arra gondoltam, hogy remélem, ha a hölgy vagy az úr lánya kismama lesz, akkor majd őt is kilökik a sorból az ilyen bunkók. :roll:

marek
 
 


Sztem is csak a kávétól volt, mert ettem két sajtos zsemlét és már jobban is vok :D

Kép
babe.
 
 


Marek, ez szép!Hogy lehetnek ennyire bunkók az emberek?!
De annak örülök,h az eredményeiddel minden oké!A fordításokhoz kitartást!!!:D

Babe, örülök,h jobban is vagy! :wink:

Rájöttem,h nem is a szüléstől félek,hanem attól,h minden rendben legyen!Hogy otthon legyen a férjem,a dokim épp ne utazzon el,stb...Ezek miatt már annyira ideges vagyok sokszor...Nem is tudom mit csinálok,ha épp egyedül vagyok otthon éjjel és akkor jön majd rám...
Nektek nincsenek ilyen félelmeitek?
ja,és most majdnem elbőgtem magam...gondoltam olvasok néhány szüléstörténetet,de miért pont a rosszakba kellett belenyúlnom?
Nem is akarom leírni,h miket olvastam,de most ezekmiatt is annyira bepánikoltam... :(
Vendég
 


sziasztok
sokat fekszek, amit már unok!Törpe jól van, sokat mocorog.

holnap be kell mennem a nöi dokimhoz, mert meglett a törlet eredményem, valami nem jó és kapok valamilyen gyógyszert
úgy látszik hozzám most csöstül jön a baj. :evil: :evil: :evil:

szerintetek milyen márkájú: sampont, olajat,....stb vegyek a picúrnak?

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Adri - kemény dió ez az anyósdolog!!! Nálunk is az van, hogy a párom anyja nagyon be van indulva, hogy jön a baba, első unoka, meg ő alapból nagyon félti a fiait (főleg páromat, ő a fiatalabb), aggodalmaskodó, tehát mindent megkérdez ezerszer, 40 fokban is zoknival kínál náluk, hogy ne mezitláb mászkáljak, tudom, hogy csak a kedvemben akar járni, de annyira fárasztó és idegesítő már ez az állandó kiszolgálás, hogy néha már nem szeretek átmenni se hozzájuk. Viszont nézhetjük arról az oldalról is, hogy legalább nálunk törődni fognak az unokával, el fogják halmozni, míg máshol a nagymama vagy nagypapa vagy ugye mindkettő szarik az unokára akármilyen családi vagy bármilyen okokból. Tehát örülhetünk neki, hogy ennyire várják a bébit, de persze mellette marha idegesítő is lehet. Nem sajátítod ki a gyerekedet, nyugi, én is átélem ezeket az érzéseket, amiket te, de szerintem ne dramatizáld túl, bólints rá, aztán amikor már a kezedben a bébid, úgyis te döntöd el, hogy mentek-e vendégségbe, fogadtok-e vendégeket, mit adsz és hogyan a gyereknek... Pl. múltkor a párom anyukája mondta, hogy ha meglesz a baba, ő minden héten min. 3X min. fél órára jönni akar, mi meg mondtuk neki, hogy hohóóó, az első héten (amikor Zoli otthon lesz velünk) csak mi, hármasban szeretnénk lenni, látogatók nélkül, hogy összerázódjunk, megszokjuk a helyzetet... na látnod kellett volna az anyós fejét. De ez van, mi döntjük el, a mi gyerekünk és ebbe nem lehet másnak beleszólása!!! Adhat tanácsokat, ötleteket, de azt úgyis mi döntjük el, hogy mit fogadunk el/be és kész! :lol:

Én nem tartok (még) a szüléstől, én úgy tudom, hogy az esetek többségében éjjel indul be a szülés (így van ez??), szóval valszeg nem leszek egyedül, de ha igen, akkor sem kell pánikolni, mert az a ritkább, hogy rögtön ki is pottyan a gyerek, ahogy megérzed, hogy fájásaid vannak. Még ne parázz ezen, meg amúgy se, szerintem már jó lenne ott tartani, mert akkor már mindjárt kezünkben tartjuk a bébinket! :lol:

Babe - én pont emiatt nem iszok éhgyomorra kávét-tejeskávét! Az simán meghajt, előtte reggelizz azért, utána már nem okozhat ilyen gondot szerintem, de nyugi, tuti a kávé volt az oka!

Marek - én ma de. mentem le vásárolni és két pénztár volt, beálltam az egyikbe, majd egy perc múlva egy nyanya (kb. 65-70 éves) megállt mellettem, majd amikor haladt a sor, bevágott elém. Mondom neki, hogy már ne haragudjon, de én is itt állok, erre beszólt, hogy nem, mert én a másik sorban állok, mondom, nyissa már ki a szemét, hogy hol vagyok, azt mondja, ha szólok, előre enged, mondom, ez evidens, azt mondja, miért lenne már evidens??? :shock: Nem mutogattam a hasamra, de pont hogy olyan felsőben is voltam, amiben durván látszódott a 30 hetes pocakom. Elléptem a kosaramtól fél percre, hogy vegyek újságot, erre mire visszamegyek, a nyanya már előttem áll simán, szorosan az előtte álló seggében! :evil: Beszóltam neki, hogy bunkó és hogy mennyire sietnek is a nyugdíjasok, már nem mert visszaszólni, de ott tartottam, hogy majdnem felrobbantam, esküszöm! :x Nagyon fel tudom húzni magam ilyeneken, kifele menet megláttam, hogy áll a járdán, odamentem hozzá és megjegyeztem neki, hogy féljen, mert megjegyeztem magamnak kurvára (bocsi), és továbbmentem. Persze holnapra elfelejtem a fejét, de annyira dühös voltam, bár nemtom mit csodálkozom, hiszen mindig írjátok, hogy még a járműveken sem adják át a helyet :shock:
Na megyek főzni, ma lecsót csinálok, sosem csináltam még :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Kata : Boldog szulinapot!!!
Nekem is faj mar nagyon a derekam, mikor lefekszek

Ildi> bunko nyanya, azt hiszi neki minden szabad, meg a hatralevo idejet is kihasznalja...
Lecso...az fincsi...es egyszeru is...biztos sikerul!! azt hiszem en is azt csinalok holnap

Kata: gratulalok hogy Zsombor befordult..ugyes nagy fiu..

Nallam nem jott meg ossze...akkorakat kapok bugyitajt...hogy csak na...egesz nap es sokszor ejjel is...erossen mozgekony :roll:

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Ildi, még azt is megmondhatod legközelebb az ilyen hiperaktív mammereknek, hogy te tartod el...a te fizetésedből van nyugdíja. :shock:

A boltban való kifizetés nélküli nassolás: egyrészt éhesen sohasem mennék vásárolni, mert kb. 50%-kal több és feleslegesebb holmit összevásárolgatnék, másrészt a gyereket sem éhesen vinném magammal, mert a gyerekfej magasságban elhelyezett manipulációs termékeknek ő még nem tud ellenállni, nyilvánvaló, hogy kunyerálni fog dolgokat. Harmadrészt azzal van bajom, hogy engem úgy neveltek, hogy boltban amit nem fizettünk ki, azt nincs jogunk megenni/meginni. Kövezzetek meg, de ha ezt tenném, vagy hagynám a gyerekemnek, az a szememben sajnos a lopással lenne egyenértékű. :? Azt sem értem, hogy miért nem tudja kivárni a gyerek azt a 10 percet amíg kifizetjük?

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Köszi Csajok Zsófinak tényleg utiláza volt most ment el.Kiabálta a kocsiból,hogy szeretlek ilyenkor olyan rossz de tudom,hogy jó kezekben van de azért megkönyeztem a búcsút Kép

Adri!Szerintem az nem baj,hogy anyosodéknál is lesz babaszoba de beszéld meg vele,hogy együtt válaszátok ki a dolgokat.Nálunk is így volt anyosomék 100km-re laknak és berendezet Zsófinak gyerek szobát de mikor vásárolt felhívott és elmondta mire gondolt ha nem tetszett akkor nem vette meg.Muszály kompromiszumra jutni vele.Nekem eddig nagyon szív fájdalmam volt ha elvitték Zsófit 2-3napra de anyuék is elviszik és muszály oda is oda adnom már csak Gabi miatt is.Ott is jó kezekben van de 100km nekem nagyon sok :oops: Ami szerintem nagyon fontos,hogy beszéljétek meg ami bánt ésne Rajminak esél neki és szid az anyát mert akár milyen is csak az anya.Ne agyalj ilyeneken ott lesz Rajmi a doki se utazik el.Szüléstörténeteket meg ne olvasgas várd meg a te történeted én mindenkit leállítottam mikor elkezdte mesél vagy megkértem csak akkor mesélje ha jó és ne ijezgessen feleslegesen. :D

Szöszke!Ezek mind a nevelésen múlnak szerintem.Engem is úgy neveltek,hogy amig nem fizetünk addig nem eszük meg.Zsófi amig kicsi volt elöfordult,hogy a kiflit oda kelett adnom a felét és mutattam,hogy van egy egész kiflink mikor már nagy lett megértette,hogy elöbb fizetünk és utána eszünk iszunk.

Timicsi!Nekem a gyerekorvosom azt mondta mindegy milyen csak ne Jonson a babák 80%-a alergiás rá én intettem,hogy az enyém úgy is a 20%ba tartozik majd de nem.Én már rájöttem érdemes gyógyszertári kikevert testápolot posikrémet venni mert az allergia mentes.Amúgy a Niveát ajánloták nekem a doki is.

Betty!Allergiás vagy?Nálunk is ez a helyzet ha Gabi takarít kb fél nap(56nm takarítása)

Marek!Én is csak nevetni szoktam ezen.Nekem tegnap egy vén aszony nekem jött mert Ő idös de úgy rohnadt a buszhoz mint a 2éves lányom :twisted:

Nyugtomalac!Megint egyetértek veled.Nekem is a szívem szakadt meg de én is rászoktattam Zsófit,hogy igen is foglalja le magát soha nem volt baj.Az aki megszolt anno most majd meg bolondul mert a gyerek csak ringatva alszik el és ha fent van akkor csak kézben van el :roll: Én a látogatoknak is mondtam lerakom az ágyra lehet vele beszélgetni simogatni de nem dajkálni mert után aén leszek vele EGYEDÜL és velem tolnak ki Kép

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Inez: Nekem is ugyanilyen dolgok jutnak eszembe! Nem is a fájdalomtól félek, hanem inkább attól, h minden rendben legyen, és jol alakuljon.Olyan nehéz optimistának lenni...

Timi: Sztem vedd meg amit jónak gondolsz, ugyis később derül ki, melyik, milyen márkáju válik be.Én is ezt teszem.

Kép
babe.
 
 


Sziasztok!

Boldog szülinapot a szülinaposoknak!

Úgy tűnik kislányunk lesz! :lol:
Annyi megjegyzést tett azért a doki, hogy az a biztos, amikor megszületett.

Vérvétel kibírható volt, bár 1 hónap múlva megint kell, mert 1 hónapig évényes a lelet, ha altatásra kerülne a sor....picit túl alaposnak tűnik ez a dokinő. Meg akkor kell EKG is, hiába csináltak az elején.
mindegy. ezen nem múlik.

Bolti nasi: biztosan bunkók vagyunk, de a Tescoban a havi 50ezres nagy bevásárláskor én szoktam eszegetni (kifli, túrórudi, mikor mi) Szerintem belefér.

Nyugdíjasok kikészítik az embert néha. Tényleg pofátlanok tudnak lenni. Múlt hónapban a postán kelett várni, az összes széken mamik ültek, ez munkaidő után volt- mi a sz.ért nem mentek oda délelőtt? Én meg majd összeestem a melegben.

Hordozókendő: tényleg el kell különíteni a babakocsitól. BKV-ra szerintem sokkal jobb, de kell kocsi is. Én vettem kendőt, voltam is betanításon. (megkötés) Már 1-2 hetes korban bele lehet tenni a babát, nekem megtetszett. A melleden van, hallja a szívhangodat, stb- mintha bent lenne. :) A szomszéd csajszinak is sokat volt benne a picije, csak abban nyugodott meg (kicsit előbb jött, hasfájós is volt), és közben az anyuka tudott tevékenykedni. A gerincet is jobban tehermentesíti azáltal, hogy közvetlenül rajtad van a gyerek, a súlypontja közelebb van, mint a kenguruban.
Én fogom használni - úgy tervezem.
Ha valaki venni akar, akkor legjobb, ha a www.hordozokendo.hu -n lévő boltba megy, ott meg is mutatják hogyan kötetheted. Bár van hozzá leírás, de plo. az enyémben pont az nincs, amit mutatott - téli babáknak zsebes megkötés.
Nagyobbacskákat oldalra is lehet kötni, ami olyan, mintha felvennéd a gyereket, de kevésbé megterhelő. És háti hordozás is lehetséges vele - szintén nagyobbaknak.
Persze ez csak egy vélemény. :)

Anyós - én is félek előre, hogy majd itt akar lenni. Már mondtam a páromnak, hogy hetente egyszer jöhet, nincs arra szükségem, hogy egy számomra idegent kerülgessek (főleg őt). Majd megoldódik, de sajnos a párom sajnálja, mert elő tudja adni az elhaló mindjárt-sírok hangján magát telefonon, és akkor majd tuti átmegy érte. Ráadásul mivel egyedül nem tud kijönni hozzánk, oda-vissza kell furikázni, ami a kedvesemnek lesz plusz 40-40 perc- de az a banyának természetes. Sajnos anyóst nem lehet cserélni - pedig volt egy barátom, annak annyira jó fej volt az anyukája! Rögtön tegeződtünk, tudnunk dumálni mindenről. Csak a fiával nem jöttünk ki annyira :)
Anyóstól előre ki vagyok borulva. :oops:

Ma voltam az Elefániban a Bocskai úton. Háááááááááááát. Azt hiszem én nem veszek ott semmit. Jó zsúfolt is, a ruhák meg nagyon drágák! Max. a kókuszmatrac éri meg, abból a 70x140-es 9990,-FT, a kiskád sem túl drága. Fejvédők, ágyneműk drágábbak, mint a Brendonban, és kevésbé szépek. Szóval nekem nem jött be.

Babyplanet-ben volt már valaki? (még arra vagyok kiváncsi)

Babaápolás: én a gyógyszertárban szeretnék kikevertetni dolgokat - fürdetőt, sampont (olcsó, és nem okoz allergiát tuti). Persze erről csak hallottam, hogy lehet, majd megkérdezem. A védőnő is ezt javasolta (meg anyukám is).

Betti! Megyek tornára holnap, majd beszélünk! :)

Jó hosszú lettem....szép napot, és elviselhető éjszakát mindenkinek! - én sem tudok aludni már... :cry:

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


hordozó web nem jó, itt a helyes (ingyenes betanítás): www.bababolt.hu

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Francia légáteresztős pelenkákat és Bio pelenkákat forgalmaznak. Ha valakit érdekel, nézzétek meg:
http://www.holloagi.eoldal.hu/

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Na, képzeljétek, bejelentkeztem 4D-re a Genesisbe! :lol: Szombaton megyünk. Amúgy durva, mert csütörtök vagy péntek lett volna jó 17 órától, de már nem volt időpont, szombatra és vasárnapra is csak 2 szabad órájuk volt :shock: Tényleg népszerűek, már várom, hogy menjünk. Tényleg, hány nézelődő mehet még az apukán kívül? Mert most kitalálta párom anyukája, hogy ő is jönne :? Szóval rajtam kívül még két személy elfér bent? Vannak ott székek vagy csak egy? Aki volt már ott, segítsen!

Peva - tényleg jó alapos a doktornőd! Azért nem irigyellek érte nagyon, sok ez a vérvétel így is, EKG-t pedig úgy tudom, csak egyszer kell csinálni, hacsak nincs gond. Mi az, hogy ha altatásra kerülne sor? Peva, te az Uzsokiban szülsz, ugye, mint én? Szeptembertől kezdődik a szülésfelkészítő állítólag.

Amúgy boltokban én sem szoktam előre megkajálni a dolgokat, sőt, elcsenni sem sutyiban csokit vagy ilyesmi, most a terhességem alatt volt egyszer rá példa, hogy muszáj volt megennem az egyik rágcsát, mert már kezdtem rosszul lenni. :oops:

Amúgy tök jó lett a lecsóóóó, tojásos-virslis, ezt tényleg nem lehet elrontani, bár én képes vagyok a zacskós levest is elcseszni, ez tényleg jó lett :lol: Viszont ég tőle a gyomrom :?

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi
Én is a 4D Genesisben voltam, és ott ahol csinálták az Uh-át, csak 1 volt.
Viszont lehet hogy megoldható, hogy ami az előtérben van, azt is bevigyék és akkor már 2 ember is elfér.
Szerintem beszéld meg velük mielőtt mentek,mert tényleg aranyosak és rendesek és bizosan segíteni fognak ebben is. :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Ildi: Genezisben elfér legalább 2-3 emberke rajtad kívül. Egy kb 4*3m-es szobát képzelj el, aminek felét te foglalod el a szonográfussal, a másik felén meg van egy karosszék, meg egy zsámolyszerűség+ azon kívül még egy ember állva (bár széket szerintem tudnak adni neki) talán rálát a nagyképernyős monitorra. Gratu a lecsóhoz!
M.

macianyu
 
 


Babakozmetikumok: Imádom a Johnsons termékeket, abból is a nyugtató hatású lila termékeket. Adtak is termékmintát a kórházi csomagban, és a kórházban azzal fürdették Lilit. De! Ennek ellenére a gyerekorvos, a védőnő, meg a nem tudom én ki is mind azt javasolja, hogy a patikai semleges cuccot használjuk. A baba bőre miatt. Így egy ideig azt használtam, de nagyon vártam, mikor hagyhatom már el. A védőnő és a doktornő mikor hazajössz a kórházból a babával add egy halom receptet. Ezt kiváltod, és nagyon-nagyon olcsóért kapsz babamosó krémet, meg popsi krémet, meg ilyesmiket. Ezek persze patikafüggők. Van ahol jobb a popsi krém, van ahol nem annyira. De tény, hogy filléres.
Tehát szerintem ezt még nem kell megvennünk. Ráér akkor, ha nem vált be a patikai megoldás.
(Hogy én hogy utáltam a krémmel mosdatást! – szerintem büdös, és csúszik, és hogy mosdassak valakit zsíros krémmel… - mindig hígítanom kellett vízzel, hogy tusfürdősebb, használhatóbb állagú legyen :S )

Peva:
és hogyan lehet regisztrálni a bababolt.hu-ra? Nekem nem megy, nincs ügyfélkódom :D

Ildi: a lecsó a kedvencem. Bár a tojásos verziót pont nem csípem, de rizzsel, kenyérrel, spagettivel, natúron, mindegy, csak lecsó legyen. De mostanában nekem is ég tőle a belem :( Ez nagyon csúnya dolog. Főleg, hogy nem vagyok hozzászokva. Régen kifejezetten savhiányos voltam, de ezek a terhességek, kikészítenek :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Kedves allergiás sorstársak, tudjátok, hogy nem vagyok az a aprázós fajta, de most eléggé aggaszt, hogy a sok tüsszögés nehogy beindítson valamit. Mit gondoltok erről?

Marek - Gratula az eredményeidhez! De hogy mekkora bunkó emberek vannak! Félelmetes! Még jó, hogy nem húzrtad fel magad, mert annyit meg nem érnek, csak, hát ha nem szól be nekik az ember, akkor meg azt ihszik, nekeik minden szabad. Elém az Obiban állt be egy ipse, de kivételesen én sem szóltam, csak megvetően néztem rá, amitől épp elég zavarba jött, na, meg egy csomag csavar volt nála. :lol:

Timi - Én újszülöttnek a gyógyszertári fürdetőre, hintporra stb szavazok!

Adri - Szerintem inkább ne olvass szüléstörténeteket! :wink:
Ja, és szerintem sok minden fejben dől el. Ne gondolj semmi rosszra!

Babe - De jó, hogy csak a kávé volt és hogy szeretném, ha rám is így hatna! :oops: Nekem pár hete épp az ellenkező problémáim vannak.

Ildi - Lehet még hozzátettem volna neki, hogy remélem senki nem adja át neki a helyét a buszon és ha segítségre lesz szüksége, akkor hasnolóan jó fej meberekkel hozza majd össze a jósrosa!

Peva - Kislány! Szupi! Lesz a kishapsimnak barátnője! :lol: :wink: Akkor holnap! Mattiban voltál már?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Jön a kisgyerekes bérlet szeptember 1-jétől!
Budapesten illetve más városokban is bevezetésre kerül.
Nem tudom kit érint, de ha gondoljátok olvassátok el.
http://www.babafalva.hu/portal/modules.php?name=News&file=article&sid=760


sajnos Tatabányán nem kerül bevezetésre :?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztok!

Köszi a köszöntést! :lol: :lol: :lol:

Marek...örülök a jó eredményeknek!

Peva...kislány??? De mázlista vagy! :lol:

Valóban holnap lesz, csak kissé meghülyült a vonalzó! :roll: :lol:
Remélem nem a kórházban fogom tölteni! :roll:

Voltam a dokinál! A méhszáj nem nyílt ki :D , de nagyon keménynek találta a hasam, azt mondta hogy a 24 órából 23-mat feküdjek! :(
Holnap újra be kell mennem és megnéz! Ennyit utazni! :?

De a kislegény megfordult! :lol: :lol: :lol: Biztos az volt tegnap az a pocakbuli odabennt! Jó volt a szívhang is!
A vizelet eredmény jó lett! Csak most aggódom a keményedés miatt! :( Remélem nem kell befeküdni!

Mondtam a dokinak ezt a Magnézium citricit, de ő nem ismeri, és úgy veszem észre nem is akarja megismerni, én meg így nem merek a hátamögött mást szedni! :( Pedig lehet jobb lenne!


Timi
...ne vegyél ilyen baba olajat , fürdetőt, mert nem minden újszülött bírja! Az elején a gyógyszertárit kell használni amit a védőnő kiír....aztán mikor 3-4 hónapos lehet mást használni hogy illatozzon! :lol:

Remélem mindenki jól van! Pussz!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!!

Életjel....

Kenguru-hordozókendő: Nekünk kenguru van, (a laza csípő miatt javasolta a gyermeksebész a csípővizsgálaton), de nekem majd leszakadt a hátam.... Mi babakocsiztunk vagy ha hosszabb útra mentünk, akkor autó...

házimunka: "kövezzetek meg" :) :wink: , de nálunk a férjem csinálja a nagy részét... övé a mosogatás, takarítás.......én csak akkor porszívózok, ha gyorsan kell, felmosni is akkor szoktam. Enyém a mosás, teregetés, vasalás......

kozmetikum: gyógyszertári, amit a gyerekorvos felírt. Nekünka a BABE márkát javasolta -jó drága-, de samponunk van koszmó ellen...

nyugdijjasok: dili, idegbaj.... mindig sietnek, csak tudnám, h hová..... :)

Én hétvégén összepakolom a kórházi táskám.... nem vagyok babonás(nem hinném, h azért indulna be a szülés, mert összepakoltam), , tudom a férjem nem tudna bepakolni, én meg szükség esetén nem akarok kapkodni. A babaholmit is kimosom, kivasalom, ahogy tudom....

Velünk minden OK, a vérnyomim kicsit vacakol sajna, de a melegnek tudom be.

Perdoék jól vannak a körülményekhez képest!!!!!!

Vigyázzatok Magatokra!!!!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Ja, még annyi! A kenguru és a kendő nekem régen nem volt szimpi! De most olvastam róla, hogy milyen fontos a csecsemő első 3 hónapjában az annya közelsége, és hogy ez kedvezően hat az érzelmi fejlődésére! :lol:
Filózok azon, ha lesz pénzem veszek egy hordozó kendőt! :lol:
Csak meg tudom kötni! :roll:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Na, remek a kisgyermekes bérlet sem vonatkozik rám… Meg szerintem sokunkra… Ugyanis a TGYÁS és a GYED nem jogosít a kedvezményre…

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Megint itt...

anyós: bocsi Mindenkitől, de nem értem miért kéne a nagyszülőknél komplett babaszoba?????????? Én nem hagynám a gyermekem napokra másra iskolás kora előtt.. (na jó, 5-6 évesen esetleg pár napra)..... Az OK, h anyóséknál is legyen egy hely, ahová elvonulhatsz szoptatni, de külön babaszoba ezért luxus... persze Ti tudjátok....

Nagyon vigyázzatok, már az elején helyre kell tenni a rokonokat, nagyszülőket, mert Ti szívhattok vele..... (persze közös döntés a párotokkal) Határozottan meghúzni a határokat és ragaszkodni hozzá.... MAGADTOKNAK SZÜLSZ NEM A ROKONSÁGNAK!!!!!

hordozás: a szoptatás alatt összebújás van és a böfi alatt is. Szerintem ez elég..... mostanában nagyon "trendi" lett a hordozás, de túllihegik....
Ábelt amikor tehette apuci böfiztette, így vele is nagyon szoros a kapcsolata....

dicsekszem: :D :D tegnap este gyermekem belepisilt a wc-be :D örültem nagyon, persze kellett az atyai szigor, ugyanis fürdés előtt levette a pelust( 3 óra utánt csontszáraz volt) és a wc elé csurrantott. Bence megszidta, ráültette a wcre, elmagyarázta mi a pálya és meg lett az eredménye. Megtapsoltuk..... :lol:


ANDI????????????????????????????????


Peva!
Gratulálok a kislányodhoz!!!!!!

L.Kata!

BOLDOG SZÜLINAPOT, SOK ÖRÖMET NEKTEK!

Kép "hordozás":-)

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Jó reggelt Mindenkinek!

Kidobott az ágy fél 7-kor :? Amúgy is pocsékul aludtam, többször keltem arra, hogy a combcsontom fáj nagyon, a jobb karomat pedig kétszer aludtam el úgy, hogy úgy éreztem, csak lifeg :shock:
A meleget sem bírom és ma is kánikula lesz :shock: Amúgy nekem pont ez az egyik szívfájdalmam, hogy ilyen melegben nem tudok pl. strandolni, mert amúgy vízimádó vagyok :roll:

Zsuzsu - istenem, olyan édes volt Ábika kicsi babának is!!! A haja milyen kis ritka ezen a képen még, de azért itt is látszik már, hogy göndörke lesz :lol:
Gratula a férjedhez, hogy ennyit segít neked, le a kalappal előtte! Mondjuk nálunk is segít Zoli, ha nagytakarítunk övé a fürdőszoba, konyha, én meg port törlök, porszívózok, felmosok, de most, hogy itthon vagyok, bevállalok minden napra egy kis melót és így neki sem kell hétvégén ezzel foglalkoznia.

LKata - szóval nagyon boldog Születésnapot mára is :lol:
Kép

Sajnálom, hogy ennyit kell feküdnöd, nem lehet egyszerű, de tarts ki! Amúgy mit mond a doki, mitől van ez az állandó keményedés? :shock:


Bettyna - nyugi, a tüsszentés nem fog beindítani semmit! De azért kitartást hozzá!!!

Ancsa, Macianyu - köszi a Genesis infót, szerintem jön velünk akkor, bár én annyira nem örülök neki, mert anno, amikor beszéltünk róla, hogy megyünk, gondoltuk, elhívjuk a két nagymamát, de aztán az én anyukám most nem tud jönni és úgy lenne igazságos, hogy akkor a párom anyukája se jön, de annyira be van sózva, hogy az már nem is normális :shock: Kicsit idegesítő is, csak remélni tudom, hogy ha eljön, nem fogja túlpezsegni az ottlétet és a babamozit :roll:

Na megyek, mert Zoli felébredt, majd jövök még!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Jó reggelt!

Zsuzsu - :shock: Már pakolsz!?! Hűha! Én még meg se vettem a kórházi cuccokat! Betét, hálós bugyi, hálóing ilyesmi :roll: Neki kéne állnom??? Jaj-jaj!
Grtaula a pisihez! Most már tényleg igazi nagyfiú Ábi!
Perdot üdvözlöm!

L.Kata - Remélem nem lesz baj és nem kell kórházban tölteni a szülinapodat! Vigyázz magatokra főleg ebben a kuka melegben!

Ildi - Köszi a bíztatatást! Remélem igazad lesz. Bár tegnap rettenetesen feszült a pocakom mindenhol.

NARANCXSSÁRGA HŐSÉGRIADÓ LESZ MA! VIGYÁZZATOK MAGATOKRA!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Jó reggelt!

Zsuzsu:
nem semmi ez a szobatisztaság dolog, nem? Jó rögös útón kell haladni. Lili már 1-2 hónapja rajta van az ügyön. A pótbölcsiben kezdtük, és minden rendben ment, ott is itthon is. Kevés baleset volt. Nagyon élvezte a wc használatot az összes mozzanatával együtt. De aztán jött a régi bölcsi, meg a vendégségek, ahol meg kellett tanulja, hogy ez máshol is egy feladat, és végül meg is unta. De mostanra már megint jól működik a dolog. Fokozatosan az utcára is textil bugyiba vittük ki. 2-3 váltás ruci mindig van nálunk, plusz egy vészhelyzet pelus, ha nagyon nem akaródzna. Már tud guggolva pisilni, de így lepisili a ruháit (utca, park, stb.) Sokszor nógatni kell, hogy ne felejtsen el pisilni, de úgy néz ki, sínen vagyunk. Persze ha most kezdené az ovit, tuti megint bajban lennénk… Jó lesz még ez az egy év.

Zsuzsu, nem tudtál aludni? :S

Enyém lány robog a bölcsibe apával motoron… :D Mióta terhes vagyok, és nehezen csinálok bármit is Lilivel, apa rengeteg dolgot átvett tőlem. Ezek Lilit és apát nagyon közel hozzák egymáshoz. Néha még féltékeny is vagyok :) De csak kicsit…

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Zsuzsa!Most szerinted aki oda adja a gyereket a nagyszülöknek iskolás kora elött az a rokonságnak szült?Én oda adom 2-3napra szeptemberre 1hétre megy Rab szigetre anyumékkal.Egyáltalán nem bánom,hogy elvan a nagy szüleivel mind a 2helyen van neki kis birodalma amit imád felfedezni újra meg újra.Nekünk is jó néha kettesben lenni a másik ha megyek szülni tudom,hogy a gyerekem nem kaparja le a falat mert nem vagyok vele sőt szerintem tök jól el lesz.Anyosék 100km-re laknak tud mekkor könyebség,hogy nem kell cipelni az ágyat,pelenka,fürdös cucu..stb?Főleg majd 2gyereknél!!!!És ha anyuékhoz át akarok ugorni simán eltudok úgy menni,hogy nem annyi cucal mint a máhás szamár megpakolva.

LKata!Boldog születés napot!!!! Kép

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Jó reggelt!

Persze,h jól kezdődik a napom!Megírtam már egy hosszabb hozzászólást,mikor a net úgy döntött,h hibát észlelt és leáll!... :twisted:

Zsuzsu,nem semmi....megint nem bírtál aludni???
Nagyon cukorka az a kép a pici Ábiról!:D

Lányok,teljesen igazatok van arról,h minél elöbb meg kell húzni a határokat a nagyszülőknél,de nem lesz könnyű azt már most látom,ugyanis például akár hányszor elmegyünk anyósomhoz mindig felpakol kajával,pedig már ezerszer el lett mondva,h köszönjük nem kell!Főleg,h rengeteg olyat ad,amit nem is szeretünk,de ezt is hiába mondjuk! :?

És Zsuzsu, teljesen egyetértek azzal,h nem kell a gyerekszoba, én sem értem miért akar csinálni?biztos,h nem fogom otthagyni és hogy mi sem alszunk ott az tuti!(pedig már ezt is tervezgeti)

Sajnos a babaápolási termékekről okosat nem tudok mondani(tapasztalat híján),de érdeklődve olvaslak benneteket!És kezdtek meggyőzni a gyógyszertári termékekről!:D

Hordozót szerintem fogunk venni,mert tényleg nem lehet eljutni mindenhova babakocsival,de túlzásba nem fogjuk vinni!(pl,h otthon is abban hurcoljuk) De azt még nem döntöttük el,h kendőt vagy kengurut!

Betty, igazad van minden fejben dől el!Én is folyton próbálok pozitívan gondolkodni,de néha olyan pararohamok jönnek rám,h még... :lol:

LKata, kitartás,pihizz!Drukkolok,h ne kelljen befeküdni!!!!

A kórházi pakolásról: én még azt sem tudom pontosan,h miket kell vinni! :lol:

Ma ismét sikerült magamat felidegelni!Rájöttem,h nem is csak a hüvelyből jön a folyás,hanem a hugycsőből is!Persze ezt még csak magamnak állapítottam meg,de sztem ma fel is hívom a dokimat,h nézzen meg!Nagyon megijedtem meg is néztem a neten,h ez mi lehet, és mit találtam? Húgycsőgyulladást!Szép...
És azt is olvastam,h ezt középsugaras vizeletből nem vagy csak nehezen lehet kimutatni, a tanácsadáson meg azt mondják ugye,h középsugaras kell!És ez már jó rég kezdődhetett,mert már régóta gyanús volt,de ma reggel valahogy elkezdtem nézegetni wc-papírral és csak nem a hüvelyből jött! :(
Most olyan ideges lettm,mi van ha tényleg gyulladás???
Remélem ez a babára nincs hatással!
Hallott már valaki ilyenről???? :(
Vendég
 


Kata, most olvastam amit írtál!Abban igazad van,h ott is legyen helye,meg szeressen ott lenni szokja meg őket,mert késöbb sokkal könnyebb lesz!Én csak most az első félévről,évről beszélek,h addig nem fogom otthagyni!És ebből nem szeretném,ha vita lenne!
Mert engem csak az idegesít,h már most úgy készül,h majd minden hétvégén ott leszünk meg ott alszunk!És ebből még lesznek feszültségek... :roll:
az én szüleim egyébként nem készülnek ilyenekkel!Mondjuk nekem még ott a 10éves hugom!Van vele elég dolguk! :lol: :D
Vendég
 


Inez!Nyugi!!!!Hív fel a dokidat!!!!Én felfáztam 18hetesen és kaptam rá gyóygyszert ami nem ártot a babának(látod milyen szépen nől :lol: ) a dokik azt mondják ezt jobb kezelni mert ha nem kezeled nagyob bajt okozhat!A babaszobát majd meglátod nem tudom Rajminak milyen a viszonya a szüleivel.

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Mi alutunk Tompán amig kicsi volt jó volt,hogy minden megvolt ott.De csak most májusba alud ott elöször úgy,hogy egyedül.Na jó mi se minden hétvégén megyünk de Gabiék 3-an tesók és most a bátyáéknál is van baba.Havi gyszer megyünk sőt én most mondtam Gabinak,hogy ha meg lesz Zsombor karácsonykor alszunk ott elöször.Szerintem az elején fontos,hogy mi 3-an 4-en össze szokjunk!De 1,5-2évesen már simán ott aludhat a másik nálunk Zsófi kéri nem akarom tiltani ha van kedve mennyen!

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Most hallottam,hogy szombaton 10-15fokkal esik a hőmérséglet :shock: :shock: :shock: Én kicsit fosk tőle remélem akik "nyitva vannak"nem lesz bajuk és minden baba bent marad!!!

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Én azért várom a hömérséklet esést... Kivagyok a melegtől!

Babaszoba a mamánál: én örülnék neki, ha lenne. Nekünk nincs kocsink, de vinni kellett az utazóágyat, meg minden szart... Ha legalább egy ágy lenne, amibe beleteheted a babát, amíg ott vagy, és nem kell aggódj, hogy leesik a sima ágyról amíg ebédelsz a többiekkel egy másik szobában, vagy pisilsz, vagy nagyobb gyerek is van, és nem tudod, mit csinál a tieddel... Áááá, nagy segítség. Na nem azt mondom, hogy az otthon tükörképe kell legyen. De azért az jó, ha van. Főleg, ha nem neked kell megvenni :D

Én a felnőt ágynak is örülnék. Sokszor elfáradtam ebéd után anyosoméknál, jó volt ledölni apa régi ágyára, és magunkra zárni az ajtót. Nagyon kimerítő dolog anyukának lenni... Féleg az első hónapokban...

És ha pelust is vesz, meg törlőkendőt, az még jobb. Nem kell cipelni, és nem a te pénztárcádat terheli. Nálunk mindent nekünk kellett vinni/ biztosítani. Ez van. Biztos jó lehet, ha ezzel nem neked kell foglakoznod. És, cserébe tuti többszőr lesz kedved elmenni hozzájuk, mert nem akkora nyűg :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ja, ma kezdem a 8. hónapot :D

wow!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Apa este összerakta a géphez az asztalkát, nem kapok derékzsábát. :lol:
Eldicsekedett 2 szomszédnak, hogy lánya lesz (99%) - ő az elejétől kezdve erre vágyott - de nem fogadták kitörő lelkesedéssel. Picit csalódottan kullogott be a házba. Szerintem itt vidéken (NEM ROSSZ ÉRTELEMBEN VÉVE) a fiúknak örülnek. - főleg az apák. Eddig sem értették a Drágámat, miért akar kislányt.
Persze azért ugratták, hogy majd az Ő fiaik átugorják a kerítést gond nélkül, csak győzze a párom...

Ildi! Altatás esetleges császárnál kell. Serintem legkésőbb 36-37. héten mindenkinek lesz egy nagy laborja emiatt.

Inez! Nyugi! A gyerek is feküdhet már úgy, hogy szivárog a pisi...elég durva, de van ilyen is.

1-1 napra szerintem majd fél éves kora után én is otthagyom Anyósnál a gyereket (ő nyugdíjas már) - vagy legalább napközben, hogy kettesben lehessek Apával....tudom, hogy már nem lesznek olyan buja hétvégék, mint azelőtt, de nagyon vágyom a romantikára. fél nap is elég lenne... (többek szerint enyhén szex-mániás vagyok.....voltam :oops: )

Nekem sincsenek még kórházi cuccaim - kedves dokinő javaslata, hogy legyen egy táska, mellette a lista, dobjam be, ami megvan, és pipáljam ki - ne egyszerre kelljen rohangálni mindenért.
De alig van pár dolog, csak egyik se maradjon ki.
Hálóinget nekem is be kell szerezni - bár nem tudom bálna testünkre hogyan próbálunk.....40 fokban. Vagy marad a szemmérték.
Zsunak igaza van, nehogy Apára maradjanak a dolgok....szerintem alkalmatlanok rá.

Na, megyek a dolgomra - teregetés, bár úgy érzem valamelyik hülye 40 fokban égeti a gazt vagy a lenyírt füvet. Aztán ebéd, és indulás tornázni. Múlt héten nem voltam és egyre jobban fáj a derekam, szeméremcsont/combfeszítő környékem, stb.)

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Sziasztok!
Megjöttünk Pestről, cukrom magasabb, mint újkorában... :? Már nem is idegesítem magam. Tudom, hogy én mindent megteszek, de valahol számítottam rá, hogy nem lesz eredmény. Ha a mai is magas lesz, akkor befekvés, cukorprofil, ha az se jó, akkor inzulin...hurrá! De legalább nyugodt a lelkiismeretem, hogy mindent megteszek..... :?

Az ultrahangon viszont minden rendben volt. Bori már majdnem két kiló, áramlás jó, szívműködés jó. 32 hetesnek felel meg, az pont jó, pénteken már 32 hetes leszek.

Labor: Nekem 32. héten, tehát jövő kedden csinálnak egy teljes vérképet, de én is úgy tudom, hogy szülés előtt lesz majd mégegy, az esetleges műtét miatt. Mondjuk annyira nem hat meg a dolog, úgyis hetente szúrnak.

Peva
Nem csináltok valami jó gyakorlatot tornán, ami jó szeméremcsont környéki fájásra? Mert R.R. erre sajnos nem jó, de néha annyira fáj, hogy majd besz...ok.

marek
 
 


Most telefonált az anyósom a férjemnek. Kétszer megkérdezte, hogy hogy van a kicsi fia, azt nem kérdezte, hogy én hogy vagyok. Szerintetek lesz náluk kiságy...??? Hát a nagy .....t!!!

marek
 
 


Bettyna - nekem sincs még semmi meg, ami a kórházba kell majd, sőt, nekem még egy db hálóingem sincs, mert sosem hordtam, mindig kisgatyóban és pántos felsőben aludtam, most is, szóval ha menni kéne, nagy szívás lenne. De én nem is gondolok erre, majd szeptember közepe tájékán szeretném megvenni ezeket a dolgokat, a kiságy-komód... is akkor lesznek összerakva és berendezve, akkor fogok mosni babarucikat is...

Adri - én is így vagyok vele, nem kell, hogy ők is berendezzenek egy komplett gyerekszobát náluk, hiszen ha átmegyünk is, nem fél napokat fogunk ott tölteni. Az más, ha van egy-két játék, egy-két pelus vagy egy pelenkázó feltét, ahol ha kell, lehet cserélni pelust meg ilyenek, de egy egész szoba, az szerintem túlzás, legalábbis most még!!! Ha már nagyobb lesz a gyerek, én el tudom képzelni, hogy pl. anyukáméknál hagyom egy-két napra, ha mondjuk mi elmegyünk majd valahová kettesben Zolival, de azért egy egész szobát ne rendezzenek már be! :shock: Nálunk amúgy ilyen ötlet még nem merült fel egyik szülőpáros részéről sem, remélem nem is fog!
Nekem a barátnőm mondta, hogy egyelőre ne vegyek semmit a babának, mert a gyógyszertári dolgok, amiket a védőnő ír fel, nagyon jók, neki bejött mind, szóval én nem is veszek ilyeneket, van popsitörlőm, mert kaptam az egyik ügyfelemtől egy hatalmas csomaggal, de amúgy ennyi, még a pelenkát vesszük meg, a többit úgyis felírják majd és kiváltjuk.

Kata - amúgy nem vagyok parás, de a frontoktól előre be vagyok szarva én is!!! :| A múltkor is elég nehezen viseltem, éreztem magamon, hogy nagyon nem tesz jót :? Szombaton megyünk pont a 4D-re is, remélem azért a bébi nem alussza majd át, előtte tuti eszek csokit vagy egy nescafét megiszok :lol:

Nyugtonmalac - gratula a 8. hónaphoz! :lol:

Peva - én hálóinget majd a kínaiaknál veszek :lol: Szerintem legalább kell kettő (tapasztalt mamik, ugye annyi min. kell a kórházba?), de max. ezer forintos szutykot veszek majd, úgysem veszem fel többet :lol:
Én nem tornázok azóta se, már szégyenlem magam miatta, komolyan, mert anno azt mondtam, hogy hú majd járok kismamajógára meg tornázok, de annyira nincs erőm :? Van még valaki, aki nem tornázik??? :shock:

Marek - anyóst szard le, de komolyan, ha ilyen egy nő, akkor azt sem érdemli meg, hogy kiejtsd a nevét a szádon - vagy leírd!
Sajnálom a cukrot, remélem nem jutsz el a befekvésig!!!

Lányok, én ma bevállaltam egy turit! A nyitásra, 9-re odaértem, nemrég jöttem haza, hát kemény menet volt, viszont a 6-os villamoson átadták nekem a helyet :lol: Mindjárt felteszem a képeket, annyira édes cuccokat vettem, nem bírtam abbahagyni, kb. 15 e forintot hagytam ott, de ha ezt mind boltban veszem meg, lett volna vagy 50 e :shock:
Na kitartást a dögmeleghez, írjon aki tud!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a köszöntést! :lol:
Drága férjem úgyis elfelejtette! :cry:

Ma voltam uh-on, meg fájásvizsgálaton meg NST-n. Fájás nincs! :D
A méhszáj továbbra is zárt! :D
A baba kb.43 cm és 1,8 kg :lol: Nagy langaléta! :shock: Szóval 31 hetesnek bőven megfelel!
Mondta is a doki, hogy a hossza miatt már kisebb neki a helye és sokat rugdos ettől keményedek!Sokat kell feküdni! :?
Szednem kell a panangint4x2-öt. Ha nem lesz papnaszom a kkor a 35.héten kell menni NST-re :lol:

Ja, nektek megsúgom, azért vettem Magnézium Citricit! Kipróbálom!
Kata...ez 500mg-os, ugye?Mennyit szedjek? 3x1-et?

Marek....a baba adatai alapján én is pénteken kezdeném a 32.hetet!
Te tudod mekkora a babád???
Az anyósod akkor nem változott! :? :( Nem semmi! Sajnálom hogy ilyen! :(

Inez....hát, nekem is folyik minden mindenhonnana, pedig gyulladásom sincs! :shock: :? Ne gondolj egyből rosszra!Szerintem csak vizelet!

Puszi!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Na ők lennének azok :lol: Ugye nem volt sok a 15 e?! :wink:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!!

Kata!
A sajátvéleményem irtam le. Mindenki az csinál, ami neki jó, úgy, ahogy neki jó!!! Mi nem alszunk anyósnál (50km oda és vissza is), ami holmi kell, azt viszem, elfér a kocsiban.

Bettyna!
Másodjára már rutinos vagyok, kb. tudom mi kell és jobb, ha együtt van a cucc. (amikor a férjemnek említettem, kikérte magának, mondván, h igenis össze tud Ő is pakolni... IMÁDOM! :D )
Amikor Ábel született, megkértem, h mossa ki a hálóingem és hozzon tiszta törölközőt. lerajzoltam neki, a mosógép működését... Tündér volt, megcsinálta, még ki is vasalta..... a törölközöket is :lol: :lol: :lol: :lol: (nem gondoltam, h 5 háóing kevés lesz, így mosatni kellett. nekem nem jött be a kórházi cucc...)

Ildi!
A képen izzadt a fiam, meleg volt :D
Én is elfoglalnám magam a háztartással, de most más dolgom van :-) Amikor Ábelt vártuk költöztünk, így nem volt unatkozás :-)

Szupik a holmik, milyen méretek???

Ny. malac.
Nálunk még gyerekcipőben jár a szobatisztaság... a kertben inkább a fákat-bokrokat locsolja, nem a bilit... A wc-től félt, de bencére hallgat... (lehet, amíg a Klinikán leszak a férjem megoldja a pelusmentességet :oops: :oops: :lol: )

Felébredtem pisilni és nem sikerült hamar visszaaludni. ÍGy szurkoltam a Cseh Lacinak... :D


Gratu a 8-hoz!!!!!!

Adri!
Köszi a dicsit! Beszéld meg a férjeddel anyósdolgot és közösen beszéljetek velük, hátha....

l.Kata!
Örülök, h minden OK!!!!!

marek!
Döbbenet! Én egy idegentől is megkérdem, hogy van........

MOst beszéltem a keresztlányommal. Jóanyám iszonyat ki van akadva, h férjhezmentem... (ment hozzá egy hivatalos levelem az asszonynevemre és felbontotta :evil: :evil: :evil: ), de nem fogta fel mit irnak, csak kiakadt, h összeházasodtunk.... Két éve nem kértem tőle engedélyt, 33 évesen magam döntöttem :D :D

Ez a meleg borzalom........remélem a lehülés nem okoz bajt.... én is fájogatok, feszülgetek.... :o 8)

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Zsuzsu - jóanyáddal ne is törődj!!!
Ábel édes lehet, ahogy pisil a kertben, tuti megzabálnám, annyira aranyos!
Szegény párod, kivasalta a törcsiket? Ez jóóó! :lol:

Milyen méretek? Hát, a rugikban van 56-os és 62-es (van amire az van írva, hogy 0-3 hónap), a kapucnis pulcsikáknál egy kivételével mind 0-3 hónap, de szerintem jó lesz az még a 4. hónapban is, persze ki tudja, hogy nő majd a gyerek :lol: A pólócskák asszem mind 62-esek, a gatyóknál pedig 0-3 hósak a méretek.
Próbáltam össze-vissza vásárolni, nem csak 56-ost, mert az már így is van egy csomó, és gondoltam, ha októberi a gyerek, akkor december-januárban pont jó lesz a kapucnis pulcsika, nem?
Nehéz, mert sosem kellett még így vásárolnom és sosem öltöztettem még kisbabát, de azért boldogulok :wink:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Kata!Szerintem a 3x1 elég de mit írnak a papiron?Amúgy ez nem árt mert ez vitamin.Nekem a védönöm javasolta arra is jó ha zsibad a lábad vagy kezed.Gyógyszertárba nem kérdezted?

Ildi!Cukik a ruhák!Én mindenből nagyobbat vettem mert nem tudhatóm mekkora lesz így 62-esek vannak inkább.

Marek!Anyossal ne törödj!Örülök,hogy minden rendben vanVeled és Borival :!: :!: :!:

Zsuzsa!Én is csak a véleményem írtam le.Csak szarul esik,hogy véleményed szerint én a családnak szültem mert havonta 1x megengedünk magunknak 2-3"szabadnapot". :cry:

Kivasaltam mindet!!!A kisruhák a helyükön kimosva vasalva.Ha haza jöttünk a nyaralásból összepakolom a kórházi motyot :lol: Ja és jó tanács ne vigyetek sok cucot én anno akkora pakkal mentem mint ha hónapokra mentem volna most már tudom,hogy kevesebb cuc is elég.És én már most kértem a mamákat,hogy nem kell 3fogásos ebéd mind a két oldalon mert nem éheztettnek.Nekem anno annyi kaját hoztak,hogy szinte az én kajámmal volt tele a hütö :oops: :oops: és a három negyedét a szobatársak ették meg :)

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Marek, Kriston Intimtorna könyvében vannak nagyon jó gátlazító gyakorlatok...azok lehet, hogy hatnak a szeméremcsont környékre. Meg ebben a cikkben haskötőt javasolnak:
http://www.medimix.hu/cikk.php?cid=427

Babaszoba a nagyszülőknél:

Nekünk egyik helyen sem lesz babaszoba. Egyszerűen nincs annyi szoba, hogy egyet teljesen átalakítsanak ilyenné. Luxus lenne, hogy az évi 5-6 alkalom kedvéért, amikor ott leszünk, fenntartsanak egy babaszobát.

Kép
szöszke
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?