Új privát üzeneted érkezett!

Honey ismeros a sok sok jotanacs, meg hogy mindenki okosabb nalunk. Most hogy a dokim megijesztett a baba fejmeretevel a joakaro kedves ismerosok attol elkezdve hogy huh de nagy baj, befejezve azzal, hogy te szegeny fejed most az ikrek mellett kell egy vizfeju gyerek is hat lesz eleged, mar minden volt.
Ezert kerdeztem a ti velemenyeteket, mert volt egy adott pillanat mikor ereztem megfutok, nem beszelve szegeny paromrol, aki szinte elsirta magat. Hala nektek sikerult ot is, magamat is megnyugtatni, de egyet megfogadtam sem masra, meg a dokira sem hallgatok olyan szinten hogy amit mond nem biztos hogy szentiras.

szisziKép
sziszi7

Honey!

Én is úgy tudom, hogy csak jót, a tüdő megfelelő érérsét, érettségét jelenti a sok csuklás, persze azzal sincs semmi gond, akinek nem csuklik a bébije! Vicces lesz, ha majd ctg-n kezd rá!
Egyébként a hölgynek üzenem, hogy a csuklás elmulasztásának leghatékonyabb módja, ha növeljük a szén-dioxid koncentrációját a vérben, azaz nem veszünk levegőt és kevesebb oxigén jut a vérbe! Tehát, amit mond, az épp az ellenkezője a valóságnak, már amennyire én laikusként látom! Holka?

Nézz utána, hogy szabad-e cickafark ülőfürdőzni pocakosan, mert csodát tehet!

Márti
borossné becz márta

Honey!
Nekem ajánlották a natúr élőflórás joghurtot, vagy kefírt. Ki is próbáltam és szerintem az segített a legtöbbet!

gwini

márti, igen, elég ellentmondásosnak tűnik a dolog. mind1... nem foglalkozom vele.

gwini, köszi a tippet, de ez nálam nem szokott bejönni.

holka, azért nem mentem eddig másik dokihoz, mert:1, tegnap jöttünk haza a nyaralásból, 2, tegnap tettem fel az utolsó kúpot. És mivel az ugye ilyenkor "távozik"... ezért a doki úgysem tudna megvizsgálni normálisan, mert a kúp darabjain kívül sokat nem látna. :?
Most már úgy vagyok vele, kivárom a csütörtök reggelt és a saját dokimat. Addig legalább kitisztulok és doki is pontosabban fogja látni mi a szösz ez. Bár tuti gomba. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Szisztok!

Petra: köszi a dicsit:) remélem az aranyered javulgat már.

Kistigrincs: köszi a pocak dícséretet :)

humanka: köszi a poci dicsit, neked is nagyon ari :) én már összepakoltam kb. két hete a kórházi cuccot,mert sosem lehet tudni,hogy mikor akar kibújni manócska. Most az elmúlt egy hónapban 4 ismerős szült meg korábban, 27 hetesen, kettő 32 hetesen egy pedig 34 hetesen.

bejci: köszi,tényleg nem ment máshova,csak a pocimra,múlt héten voltam mázsáltatni és 5 kilónál tartottam. :)

a.m.: köszi a babalak dicsit :)

szeder: tök izgi, ezer drukk neked :)

minyu: aranyos pici pocakod van :) nem híztál semmit :)

sziszi7 : nekem a 32 hetes uh-on volt 87 mm a fej méret. És nem mondott semmi olyat a doki,hogy ez kóros lenne. Ne aggódj semmi gond nincs a babócátokkal :)

Honey: nekem is nagyon sokat csuklik kismanó odabent:) De én is azt hallottam, hogy ez jó dolog, mert kifejlett a tüdeje, és már levegőt szeretne venni ,de hát nem tud szegényke, csak magzatvizet nyelni :) Ezért van a csuklás :) Ja és azt is hallottam,hogy nekik nem olyan kellemetlen mint a felnőtteknek.

Tegnap hánytam :( és egész nap nagyon rosszul voltam, a hasam is görcsölgetett. Már komolyan azt hittem,hogy menni kell. De aztán estére elmúlt, és olyan jót aludtam :)
Mára már kutya bajom sincs. :)

[/b]

Kép
csehi77

Szeder! Izgatottan várjuk a híreket! És kívánom, hogy tudjál eleget pihenni a nagy napig!

Csuklás nálunk is van, naponta többször! Én csak azért szoktam aggódni, hogy a babának lehet kellemetlen.

Sziszi! Nekem pont ennyit mértek, mint nálatok, és a doki a legnagyobb rendben találta! (nekem ilyen ijesztgetéseknél az szokott segíteni, hogy rengeteget beszélek a babához. Szerintem Te érzed is, hogy minden rendben van)

Konan! szuper lett a bébiszállás!!!

Minyu! Nagyon csini vagy!

Kistiggrincs! Ez a költözés sztori egy kicsit olyan volt, mint egy burleszk film. Kicsit nevettem! Elnézést! Remélem tényleg hamar végeztek. (egyébként óriási tiszteletem feléd: én sokszor attól kikészülök, hogy egy órát próbálok sétálni.)

Gwini, Honey, jobbulást!

Márti! Fiúknak extra gyógyulást!! Annak érdekénben, hogy sikerüljön mindennel elkészülni!

(iszonyú hülye kérdésem van: én azt hittem, hogy a flowmetriát az UH-s géppel nézik. Ehhez képest az nst-s papíromon szerepel egy flow eredmény. Nálatok is az nst-s géppel csinálják ezt a vizsgálatot?)

Kép
blúmi

Sziasztok!

Görcsök keményedések nálam is vannak már mindennap hol több hol kevesebb, de a méhszájam a legutóbbi vizsgálaton még teljese zárt volt, még remélem a jövő hetin is az lesz :)

Starlark: pihizz a 2100-al amennyit tudsz.

Konan: nálatok is jól néz ki a babaszoba!

Mosás: Dreft Baby snsitive-t fogok venni, meg valami sensitive öblitőt+ecet. Vagy Márti, ezek szerint öblitő helyére elég az ecet? Nálunk együtt lesz mosva a cucca a mienkkel, megkérdeztem anyumat, ő is anno mindent egybe mosott. Most lesz csak külön az első mosásnál, de a babaholmik úgyis megtöltik a gépet várhatóan.

Honey: sajnálom, hogy még mindig nem vagy jól :(

Blúmi: utólag már tényleg megmosolygom én is néha a költözésünk, előbb utóbb bevonul majd a jó családi sztorik közé :):) De azért akkor helyben inkább bőgni tudtam volna.

Csajok, én viszont szédelgős lettem. Eszek rendesen, naponta 5ször, pihenek is, amennyit tudok, mitől lehet ez? Hol előjön, hol eltűnik. Dokim holnap rendel, ha nem javul lehet bemászok hozzá :?

Kép
kistiggrincs

Sziasztok! Hoztam pár képet magunkról!

Nonókám! :lol:

Kép

Kép

Laurám a pocakban 34 hetesen! :lol:

Kép

Kép

Kép

gwini

Konan!
Nagyon tetszik a szoba és a babakocsi is szuper :D Gratulálok. Mindkettő igazi csajszis.

Kistigrincs!
Vérnyomásod rendben van?esetleg attól szoktak szédelegni...

Honey!
Mihamarabbi gyógyulást kívánok!

Ma megvolt a 2. NST-m is. Már voltak fájásaim a görbe szerint. Kicsi fiamat kicsit ébresztgetni kellett,de a sport csoki hatásos volt :lol:
ÉÉÉÉÉSSSSSSSSS KITŰZT A DOKI A SZÜLETÉS VAGYIS A CSÁSZÁR IDŐPONTJÁT. MÁHOZ 2 HÉTRE VAGYIS 26-ÁN MÁR ANYUSCI LESZEK.
Azóta kissé be vagyok zsongva,hogy már csak 2 hét van addig.
Pláne,hogy a kiságy még sehol...ma telefonálok :roll:

Kép
Kép
a.m.

Gwini!
Nagyon csinos kismama vagy:D . Aranyos a pocak és Nóri egy tündér! :D

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Megint jó régen nem voltam...

A.M. ez most már tényleg izgi!!! Csak 2 hét! :lol: El is hiszem, hogy be vagy zsongva! :lol: :wink: És ha esetleg Gyuszi hamarambb jönni akar, akkor még annyi sincs hátra! :wink:

Gwini, nagyon csini a pocid! Nóri édes nagyon! :lol:

Tiggrincs, nem semmi volt a költözésetek! Én is vígjátékba illőnek éreztem, persze mindezt átélni 8 hónapos terhesen biztos nem volt olyan mulatságos... Lényeg, hogy átköltöztetek! Gratula!!

Márti, hajmosáshoz én nagon sokáig egyáltalánnem használtam sampont Dorkánál sem és most sem fogok addig, amíg a "rendes" haja nem nő... Addig a habfürdős fürdővízben mostam meg a buksiját. Azóta Oriflame-s babasampont használok Dorkánál.
Jobbulást Nektek!!!

Holka, igen, én is észrevettem , hogy ahogy egyre nagyobb a pocim, Dorka egyre többször jön és bújik oda. Bárhol bármikor bárki rákérdez, hogy hogy vagyok, már ott is van és ölelgeti, puszilgatja. Regel, ha felébred, nem én kapom az első puszit hanem a pocakom :)
És rengeteget babázik. Na és nagyon anyás lett amióta mondogatjuk neki hogy naya kórházba fog menni ha megszületik a kistesó. Megvettük az anna és peti sorozat Kistestvér érkezik c. kötetét, az a "biblia", visszük mindenhová, minden nap mesélni kell neki belőle...

Honey, Ádám is rengeteget csuklik, én is úgy tudom, hogy ez csak jó, gyakorolja a légzést!

Konan, annyira kislányos a babaszoba! Igazi habos-babos, nagyon tetszik!!! :lol: :lol:

Humanka, Minyu, alakulnak a pocik szépen! :)

Lola, polcokat én is akaroooook!!!!! Hetek óta ígéri a párom, hogy bepolcozza a gyerekszobai szekrény akasztós felét Ádámnak... Ruhák a kiságyban, szeretném már átmosni és bepakolni a helyére őket!

Mosás. Én eleinte külön fogok mosni a babának, Dorkára is külön mostam kb. egy éves koráig. Viszont ugyanazzal a mosószerrel és öblítővel, amivel magunknak.

Rólunk. Hétvégén bevásároltunk rendesen, már nem sok minden hiányzik, hordozót nem kaptuk még meg, kádállványt és pelenkázó lapot kell venni meg nekem egy-két apróságot.

Viszont kiakadtunk nagyon. Dm-ben vettük meg a pelust, Libero-t, egy kis csomag 1-es és egy nagy csomag 2-es méretűt. Volt amit nem kaptunk ott, átmentünk az Auchanba. És ott a két csomag pelenka együtt 800 :!: :!: forinttal drágább lett volna, mint a dm-ben! Dobozos Nivea törlőkendőt ott kaptunk, azzal rá is fáztunk, mert az meg ott volt 400 :!: :!: forinttal drágább mnit a Tescoban! direkt átugrottunk összehasonlítani az árakat, nincs messze a kettő egymástól
Nagyon meg kell nézni, hogy hol mit érdemes megvenni, hihetetlen különbségek vannak, nem is gondolnánk!

Kép

Kép
anyoooka

A.M!

Hihetetlen, hogy már csak 2 hét! Én akkor megyek az 1. ctg-re, meg vissza a dokihoz!

Köszi mindenkinek, a fiúk jól gyógyulnak, ma már egyik sem volt lázas! Tegnap elvittük a tündér dr.néninkhez őket, vírus, úgyhogy csak köptetőt, orrcseppet kell adnom! Dr. néni pedig rám nézett, aztán szólt az aszisztensnek, hogy na, akkor nyomtasson csak ki nekem 1 újszülöttes receptcsomagot, mert Ő most 2 hétre szabira megy, legyen csak meg! Komolyan tök jól esett!
Rajtam viszont nagyon kitört a nyavaja, egész nap fáj a fejem, az Algopyrintől sem múlik és ez a mai napom sem a pihenésről szól, jön egy barátnőm, itt is alszik, úgyhogy sütit akarok sütni, összedobni holnapra a rakott krumplit, hogy csak sütni kelljen, ágyneműt húzni, rendet rakni stb., stb.... De már gyúrok a csütörtökre, anyósom egész napra elviszi a srácokat, úgyhogy akkor majd lehet picit pihenni és végre összepakolni a kórházi motyót is! Kimostam már mindent és a papucs, törülköző kivételével meg is vettem, amit kell, csak a pakolás van hátra,azt meg nagyon szeretem! Tudom, rém szentimentális vagyok, de olyankor mindig az jut eszembe, hogy amikor legközelebb kinyitom a táskát, már csak órák lesznek a nagy pillanatig...

Márti
borossné becz márta

a.m.
de jóó neked! :D Ez olyan hihetetlen!!! Pont tegnap méláztam ezen a férjemmel, hogy mennyire gyorsan ment el ez a 9 hónap. Még akkor is ha néha úgy éreztem vánszorognak a napok.

gwini,
hatalmas a pocid!! :D és nagyon csini kismami vagy!!! Semmi felesleg nincs rajtad!

én is akartam pocakos, meg lábfejes képet csinálni, de a párom megint elvitte a gépet. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

A.m!

Hát ez nagyszerű hír! De jó neked! Biztosan már alig várjátok, de a két hét olyan gyorsan elrepül.

Márti!
Örülök, hogy a fiúk jobban vannak. Nekem küldtek e-mail-ben értesítést a szopipárnáról még múlt héten, és másnap meg is jött.

Kistiggrincs!
Nálam is vannk szédeülések, igaz csak akkor mikor felkelek az ágyból, és akkor is csak enyhén. Én sem tudom mi lehet.

Gwini!

Szép nagy poci! És Nórika tündéri kislány.

Szeder!
Már neked sem lehet sok hátra! Nagyon izgalmas!

Csehi!
Örülök, hogy jobban lettél, elmúlt a rosszullét, bár már te is a vége felé jársz!

Kép
Kép
petra1980

Megint elfelejtettem kérdezni:
Ti igénylitek a szülés előtt a terhességi-gyermekágyi segélyt még a szülés előtt vagy csak utána?

Kép
Kép
petra1980

Sziasztok! :)

Sziszi7: ne parázz enyim bébi feje 80 volt a 30 hetes UH-n és minden ok volt vele. Nagyon nem értem a dokidat.

Honey: De jó hogy én nem futok össze ilyen okos emberekkel...:) Mert bébibogyó is csuklik rendesen.

Petra: én szerettem volna szept 1-vel tgyásra menni, de annyira hülye munkaügyisünk van hogy ő szerinte csak a kiírt időpont előtt 4 héttel mehetek azaz 23.-ától /hiába értelmezi ezt másképp az oep honlapja/. No én meg nem akartam 1 hét normál fizut elveszíteni. Így táppénz lesz aztán szüléstől lesz csak tgyás. Mondjuk anyagilag is jobban járok így, csak a párom akartam megkímélni egy futkározástól.

A.M: Legalább biztos időponthoz tudsz tervezni :)

Pihi ma se sok sikerült... még sok mindent be kell szereznem. De már nem kell sok a kórházi csomaghoz.
Vennem kellet új papucscipőt is mert már semmibe se fér a lábam :(
Miért nincs speckó kismami cipő? :) a lábfejem semmibe se fér bele...
Holnap pedig közjegyző, végre a hitelünk is sinen van. Már csak az építőknek kéne belehúzni. Bár inkább csinálják meg normálisan.

Kép

Kép
starlark

Köszi lányok a dicsiket!

Honey!
+15 kg-nál tartok! :wink: Igaz, hogy nagyon le voltam fogyva mielőtt teherbe estem. 45 kg-ról indultam. A normál súlyom 49-50 kg.

Petra!
Én igénylem a Tgyást nemsokára. Mivel most gyesen vagyok és ez nagyon kevés. A szülés előtt 28 nappal lehet igényelni.

gwini

petra,

én úgy tervezem, hogy a kiírt időpont előtt 10 nap, 1 héttel előtte fogom igényelni. A pénzügyesetek tényleg idióta, mert úgy van, hogy max 28 nappal előbb lehet igényelni a tgyást, de ha már a 28 napon belül vagy akkor bármikor kérheted!

Viszont én hősiesen bevallom totál elvesztem a kitöltendő és leadandó nyomtatványok sűrűjében. :shock: pénteken viszek be papírt a munkahelyemre, remélem ott a pénzügyesünk útbaigazít.

gwini, én is +15-nél tartok, de sajna én nem indultam minuszosan. :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Am
Aug 26! De jó,hogy tudod már!!

Gwini
Nagyon szépek vagytok. Nórika,hogy hasonlít rád!!

Blúmi
Uh-al nézik az áramlást. Lehet flow azért van ráírva az NST szalagodra mert ott szokták jelezni ha kérnek flowmetriát.

Anyooka
Mi is megvettük 3 hete mert nagyon sokan ajánlották…és tényleg biblia az a könyv nálunk is. Ma megvettem még egy részt..mert azt is a mózeskosárba akarom tenni ha Emmus hazajön…jól fognak jönni azok a figyelemlekötéses fél órák mikor ismerős szereplőkkel új fejezeteket fogunk nézegetni…

Petra
Én már megigényeltem múlt héten mert anyagilag nekem így jobban jön ki.

Márti
Csuklásra nem kell semmi praktika..gyorsan abbamarad a magzatoknál.

Voltam én is NST-n. Minden tökéletesen rendben. Fejecske abszolút lenn, méhszáj papírvékonyságú!!! Max 2 hét!!!! Olyan jó!!! A március 15-i Henim után most aug 20-i Emmára gyúrunk!!
3000gr a kisdrága.
holka

Honey: az hát, de én mondhattam neki bármit közölte az ő programjában így van az meg a törvény szerint van bla bla ésd különben is mit értek én hozzá. A munkatörvénykönyve tényleg kétértelmű is lehet abban az 1 mondatban ami ide vonatkozik, de az oep honlapján gyönyörűen értelmezik.

Nekem azt kére a munkaügyisünk hogy a kiskönyv első két oldalát és egy táppénzes papírt adjak le hozzá.
Mondjuk marha jó hogy a kiskönyved második lapja olyan adatokat tartalmaz amihez szerintem a munkaügynek semmi köze...

http://www.oep.hu/portal/page?_pageid=3 ... ema=PORTAL

Itt a leírás hozzá nyomtatványokkal együtt.

Kép

Kép
starlark

Halihó!

A.m.!
Fúúúúú!!! Aug. 26. az tényleg mindjárt itt van! Így már tudjátok a szülinapját is! :wink: Én is szeretném tudni a nagy napot! Holnap megyek NST-re és megpróbálok beszélni a dokibácsimmal ezügyben is!

Mindenkinek köszönöm a babaholmi dicsiket!!!! :D

Petra!
Én szülés után megyek TGYÁS-ra. Azt mondták a melóhelyen, hogy addig legyek táppénzen és így jobban járok. Úgyhogy tegnaptól táppénzen vagyok. Ha ők mondják, akkor biztos így van! :wink:

Roni!
Tegnap még azt írtam, hogy nekem is vizesedik a lábam, de nem ennyire. Hát mára már más a helyet: a lábam pont olyan lett mint a tied! :lol: Így próbálok többet inni és tömöm magamba a dinnyét, ahogy a dokibácsim javasolta. :lol:

Kép
Kép
konan

starlak,
köszi! :) ezt már el kezdetm átböngészni, mert korábbról már lementettem. De még vannak szürke foltok.

holka,
de szupi!!!!!!! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Konan, sajnálom a vízesedést!!!Én egy kicsit "visszfogtam" az étrenden. Sok almát eszem. És most hogy itthon vagyok, és többet tudok pihenni, sokkal jobb a lábam. Fel a fejjel, azzal vígasztalom magam is, hogy nemsokára megszületnek és véget érnek a kellemetlenségek. NAgyon de nagyon szép a gyerek szoba, nagyon stílusos!!A babacuccok is nagyon szupik!!!

Honey, sajnálom, hogy még mindig nem múlt el az a fránya betegség. Reméljük, hogy ezzel az utolsó kezeléssel elmúlik. Nálam is volt úgy, hogy csak a 3. kúpra enyhült illetve múlt el. Nálam szinte minden este csuklik Bogyó. Tényleg nagyon idegesítőek ezek az állandó okoskodások. Ezt ne csináld, azt ne csináld, ez nem jó az nem jó!

Starlark, az Mt. szerint a szülési szabadságot lehetőleg úgy kell kiadni, hogy legalább 4 hét a szülés időpontja elé essen. Az unokatesómnál direkt kivetették, mondván, hogy azt kötelező kiadni, pedig nem. Nem lepődök már meg semmin. :shock:

Petra, én szülés után veszem igénybe illetve megyek szülési szabira.

Holka, de jó hogy minden rendben van! Már neked sincs akkor sok!

a.m, azt a mindenit!!!!Nemsokára a kezedben foghatod a miniGyuszit!!!!Nagyon izgi! Sajnálom, hogy nem fordult még be. De ez még mindig változhat. A kiságyat meg megveszitek pikk pakk.

Nagyon szépek a pocak fotók!

Monee, köszi a biztatást, rámfért!Remélem, hogy tényleg a víz miatt van a sok kiló.

Alíz

KépKép
roni0422

Sziasztok!

Ma voltam NST-n. Minden rendben van. Egy ujjnyira nyitva van a méhszáj :) A doki közölte,hogy úgy néz ki,hogy jövőhéten szülünk. Azt mondta nyugodtan jöhet, már semmi gond nem lehet :) Úgyhogy örülök :)

További szép estét mindenkinek.

Kép
csehi77

ja ezt még elfelejtettem:

gwini, nagyon édes a kislányod, és csini kismami vagy!

Csehi, jobbulást kívánok! Örülök, hogy minden okés volt NST-n. Jaj, nagyon izgi, tényleg, lehet, hogy jövőhéten már meglesz a kicsi? Lehet, hogy együtt szülsz Ildivel?

Alíz

KépKép
roni0422

Gwini: Helyesek a lányaid :D

A.m.: nem tudom eddig nem volt gond a vérnyomásommal és itthon nincs mérőm. De szerencsére délutánra elmúlt. Már csak 2 hét és anyuka leszel :D:D:D

Anyoooka: igen az árakban nagyon nagy szórás van, ezt már én is észrevettem.

Márti: örülök, hogy a fiúk már jobban vannak, Neked is mihamarabbi jobbulást!

Petra: én csak a szülés napjától.

Csehi: akkor már Neked sincs sok, bár többekről hallottam, akik kinyílt méhszájjal még 2 hétig kihúzták, úh ne lepődj meg ha mégse szülsz jövő héten :)

Látom lassan indul a babaeső.

Ime egy pocakfotó tőlem 34+3

Kép

Kép
kistiggrincs

Szép jó reggelt!

Milyen hatalmas pocakokat látok én itt.. :) Nagyon tetszik!!!

Am:
De jó neked, hogy tudod mikor jön a kis Gyuszika.. :D -én is-- én is-- szeretném tudni, hogy mikor jön Adél.. !!! hmmmmmmm....

holka!
Papírvékonyságú?? Nem semmi!! Akkor Te is készülőben!!! -gondolom már Te is szintén tűkön ülve... :wink:

Iszik valaki közülletek málnalevél teát?? Állítólag a vajúdást rövidíti le.. ha valakinek a szervezete reagál rá.. ártalmasnak nem ártalmas, legfeljebb nem használ.. van, akinél bejön, van, akinél nem..
Én godnolkodom rajta, hogy elkezdem inni.. a rövidebb vajúdás reményében..
Valaki még??
érdekel!!!!

szeder74

csehi!
most olvasom.. látom nálad is nyitva a kapu :wink: :wink: :wink: :D

szeder74

Velünk változatlan a helyzet:
görcsök rendszeresen egész nap.. de nem rendszeres időközönként.. azt már látom, hogy ez egészen a szülésig elkísér.
A védőnőm azt mondta, hogy örüljek neki :roll: , mert nem a szülőszobán kezdem a tágulást.. hanem lehet, hogy 2-3-4 újnyi nyitott méhszájjal.. hm úgy legyen!

Azt álmodtam, hogy Adél:
38. hét 3-4 napján születik meg! No kíváncsi leszek! Annyira tisztán emlkészem az álmomra :D (hát félnék még magamtól is, ha így lenne :wink: )

Ki, hogy áll a szobával, ruhákkal, és egyéb beszerezni valóval??
Én még pelenkát, és popsitörlőt nem vettem..
Milyen pelenkát tanácsoltok.. már olyan rég vásároltam pelust.. Jó lenne ma megvenni.. de tanácstalan vagyok.. (kórházba tanácsos vinni pelenkát és popsitörlőt.. a többit adják)
Köszi a választ!!

szeder74

szeder :)
én azt tapasztaltam, hogy mindenkinek más jön be. Sógornömnek 1. gyereknél csak a Pampers jött be, most a 2.-nál meg a Liberora esküszik... Mi Nándinak anno sokfélét vettünk kezdésnek is, és legjobban a Libero és a DM-babylove jött be. Mikor nagyobb lett, áttértünk a lila zacsis tescosra és az is szuper, igy most majd veszek kis méretben is, hátha picinek is jó lesz.
málnalevél teát nem iszok, de jó ötlet, ma veszek is a gyógyszertárban hátha van.

kérdés: aki nst-re ment, annak mindenkinek csináltak flowt is? Mert nálunk sztem csak simán nst van. Én pénteken megyek 9-re.

Na, most lépekk, majd jövök még :)

Kép
Kép
Kép
minyu

jó reggelt mindenkinek!

Szeder,
nálam még nem aktuális ugyan, de én tuti elkezdem a málnalevél teát a 36. héten. Az ismerettségi körömben, akik itták mindenkinél nagyon használt! még az első babások is "megúszták" 3-4 órás vajúdással ( ezt most csak a tágulási szakaszra értem )

Amúgy pelusra , ha jól tudom a többség a Liberora esküszik, és jó páran istenítik a DM saját termékét a Babylove-ot is.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Szeder!

Málnalevél tea ügyben még nem estem át az első megivós alkalmon, de itthon van egy zacsek tealevél már. Ma asszem inni is fogok belőle. (Tegnap nem voltam jól, nem mertem rápakolni a teával mégegy lapáttal.)

Én egy csomi Libero Newbort vettem és egy csomi Huggies newbornt. Ez így még édes kevés, de nem akartam nagy költségekbe verni magunkat egy-egy fajta pelussal kapcsolatban, amég ki nem próbáljuk hogy milyen. A Libero első ránézésre elég csalódás volt, mert nem gumis hátul a dereka, még a Huggies igen. Bár lehet, hogy a Libero eggyel nagyobb mérete meg már gumis, a fene sem tudja.
Ha eléri a 4 kiló körüli határt majd a bébi, akkor nappalra én ki fogom próbálni a sima Tecsós pelust, mert állítólag nagyon jó. Elég sokan használják az ismerőseim közül.

A nyákdugesszel kapcsolatban annyi info még, amit a dokim az összes szülésfelkészítős foglalkozáson elmondott, hogy a nyákdugó az nem konkrétan olyan mint egy parafadugó, hogy kiesik és jónapot. A terhesség bármelyik szakaszában távozhat egy része vagy az egész, de ha nem indul meg a szülés közben, akkor folyamatosan újra termelődik. Szóval hosszú távon senki nem marad dugótlanul. :lol:

Csehi, Holka!

Úgy látszik, akkor csak én vagyok bombabiztos még a hó elejiek közül. :lol: Egy NSTre azért én is szívesen eljutnék, mielőtt jön a bébi. :)

Gwini!

Szép a pocikád és Nóri is!
Jaj szegénykém, a kirepedést látom nem úsztad meg. :(

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Akik már betöltötték a 36-37. hetet: nálatok volt kenet vétel? Streptococusra? Minden ok volt?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

honeymoon :)
hétfön vette le a doki a kenetet, még nem mondott eredményt.

monee :)
sztem a nagyobb Liberok hátul gumisak, mert Nándinál is ezért vált ez be. tescosból 2 fajta van, a lilát érdemesebb venni, mert a másik az nejlonos!!!

Tábli (gwini: visszaraktalak, de nem emlékszem, hoy Ketteske kisfiú avagy kislány és mi lesz a neve :oops: )
Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

A.m.m Holka, Szeder, Csehi! Nagyon szorítok az első potenciális mamiknak! Annyira izgatott vagyok mindig, amikor olvasom, hogy lassan érkeznek az első babák, hogy kapkodom a levegőt, és egyáltalán nem tudok másra gondolni.

Tegnap este 11-kor kapott el a pánik, hogy nem leszünk kész! És nekiálltam ezerrel vasalni. (pedig tényleg jól állunk, csak néhány apró dolog kell még, de már minden készen áll arra, hogy ha megjönnek a bababútorok, akkor csak be kelljen pakolnom. A kórházi cuccom is kész, már csak a babának kell ruhákat válogatnom, amiket beviszek. Még néhány munkahelyi tennivalóm van, de egyszerűen rosszul vagyok, ha a munkámra gondolok. Mindig húzom-halasztom. Tudom, hogy hülyeség.)

Mi kaptunk Libero, és Babylove újszülött pelenkát is ismerősöktől. Mindkettőre esküsznek. Ha ezeket kinövi, akkor a pamperst fogjuk kipróbálni, aztán majd a gyakorlatban kiderül, hogy mi válik be.

Kép
blúmi

Sziasztok!

Minyu!
Kislány lesz és a neve: Laura! Köszi! :lol:

Monee!
Ezek a repedések még a Nóriról maradtak rám. Most újabb még nincs. De biztos lesz. :?

Pelenka: Mi Liberot és Baby Love-ot vettünk.

Honey!
Jobban vagy már?

gwini

Köszi a válaszokat lányok :)

Ma töltöttem a 37. hetet :) holnap kezdem a 38-at ... hihetetlen.. mindig azon félelemmel éltem, hogy nem fogom tudni kihordani Adélt.. most meg.. lehet, hogy úgy kell majd "kiimátkozniAdélkámatbárremélemnem" és jön magától :)

Most készítettem el én is a teámat. Eddig nem nagyon mertem inni, de most már jöhet, aminek jönnie kell :)
Kérdés a teával kapcsolatban:
Hogy tudjátok? Mennyit kell illetve lehet inni egy nap??
Én a neten kerestem rá.. és napi 2dl ajánl. 1 evőkanál teafű forrázva, állni hagyni, és leszűrni.. majd langyosan fogyasztani.. lehetőleg ízesítőszer nélkül.
Jól tudom???

szeder74

Nekem is vannak szerintem jósló fájásaim, mert most a keményedésekhez társul egy kis derék és alhasi fájdalom is. Ezek azok? Nekem a Nórival nem volt ilyen.

gwini

gwini!
aahhhaam ez az. főleg, ha mensi szerű görcsök és fájdogálásáok is jönnek hozzá... hmm az a fini.. babavárás szempontjából :wink:

honey:
én szerettem volna levetetni a kenetet.. no amit kaptam... csak pislogtam:
hozzáteszem, hogy nincs a dokim, csak hétfőtől, mert szabin van.. helyettes dokival értekeztem erről és ezt a választ kaptam:
Minek akarja maga levetetni?? Semmi értelme.. mert a valós kenetlevételhez hozzátartozna a végbélből vett kenetminta is.. és sokkal összetettebb, mint egy kenetvétel.. és különben is, ha elhúzódik a szülés és burokrepedéssel kezdődik a szülés.. és nincs meg 5 órán belül a baba, akkor úgyis kap a kismama antibiotikumot ...
ez a SOTE-n a bevált módszer.. úgyhogy nekem nem vették le, pedig szerettem volna.
kérdezz rá majd az orvosodra, hogy ő mit ajánl.. mert szerintem ez kórházanként is változik.

szeder74

Sziasztok!

Végre én is itt vagyok! Mindig olvastalak Benneteket, de írni már nem nagyon volt időm! Amíg tudok, megyek mindenfelé. Így nem sokat vagyok itthon.

A.m. - nagyon örülök Neked, hogy már nem sokára elérkezik a Nagy napotok!
Tegnap voltam egy barátnőmnél, akinek már 6 hetes a Picije, de olyan jó volt látni és belegondolni, hogy nem sokára már mi is babázhatunk!
Bár csehi és holka, Ti is hamarosan a karjaitokban tarthatjátok ám a Babátokat!
Tényleg nagyon izgalamas, ahogy sokan írtátok!

Szerencsére velünk minden nagyon rendben! A Pici jól van, sokat mocorog! A diétával egyre jobbak a cukor eredményeim, és a kilóim is megálltak a 6 kg-nál.

Állítólag péntektől jön a front, a lehűlés, aki erre érzékeny, az nagyon vigyázzon magára, pihenjen nagyon sokat!

Mindenkinek szép napot!
Ormolya

Kép
ormolya

Sziasztok!

Aztaaa, ezek szerint már csak 2 hét, és a.m. mellett ott mosolyog teli szájjal a csöpp kis Gyuszika is... Dejóóóóó

Bár ahogy olvasgatom, Adél gyorsabb lesz, és Szeder babafotóit látjuk először...

Ez már annyira izgiiiiiiiiiiii

Millió drukk mindenkinek, aki ennyire a végét járja!

Anyoo,
a polcokkal én is várhattam volna apára itéletidőkig... :D Megkértem egy asztalos havert, hogy intézze el nekem, igy legalább kész van. Bár pakolni nagyon lusta vagyok, még nem álltam neki... :oops: :oops: :oops:

Akinek jó bruttó bére van, annak nem éri meg szülés előtt igényelni a tgyást, mert igy annyival is tovább elhúzhatja, hogy magasabb pénzt kapjon. Lejárta után ugye gyed jár, ami maximalizált... Annál meg 140 bruttó fölött még a táppénz is több...

Most kezd rajtam kijönni az iszonyatos türelmetlenség, fáradtság, ingerültség... apró dolgokon hol kiabálok, hol sirva fakadok... Azt hiszem, ha lesz is 3., azzal most jó pár évet várni fogunk, mert kicsit megvisel már a pici meg a pocak együttesen.
Érdekes módon azt vettem észre, hogy már most balhéznak egymással... Lola egyfolytában üti a pocimat (legalábbis szeretné), Maja meg valahányszor Lolát ölbeveszem, odarúg neki egy jó erőset... :D Persze a levét én iszom kettejük presztizsharcának... :D
Ha már most ez megy, mi lesz később???? :O

Kép
Kép
lolababa

Sziasztok!!

Húúúúúúúú egyre izgalmasabbak már a dolgok a Mi topikunkon is! Én még csak most szedem össze a dolgokat meg válogatom a ruhákat, Többetek pedig már nemsokára a karjaiban tarthatja a pici babákat :lol: :lol:

A.m., Szeder, Holka, Csehi és aki még nagyon közel érzi Magát nagyon drukkolok, hogy minden úgy történjen ahogy szeretnétek!!!

Polcok terén még Nálunk sincs semmi és az Én türelmem is kezd fogyni mert már nagyon raknám a fészket és a férjem akadályoz ebben :evil: De Őt is megértem mert szinte alig van itthon, de Ő is megérthetne most Engem!

Lola a harc Nálunk is megvan! De a pocaklakóm sokkal agresszívabb mint Kornélia volt anno! Tegnap pl. majdnem összeestem a konyhában mert olyat bele nyilalt a derekamba ami egész a combom közepéig ment, nagyon rossz volt, rendesen felsikítottam, szegény Kornélia meg nem tudta elképzelni, hogy mi a bajom! Nagyon durvákat produkál odabenn!!

Ja és Nálam is szépen tegnap estére elkezdődött a vizesedés! Olyan szépen eltűntek e a bokáim!! :)

Poci képek nagyon szépek! Szép méreteket ölt mindegyik!! :)

Most megyek folytatom a fészekrakást!! Vigyázzatok Magatokra ebben a nagy melegben!!

Szép napot!

Kép
Kép
lanta

gwini,
köszi, egy fokkal jobban vagyok. Most ráálltam arra, hogy minden mosdó után használok Lactacid törlőkendőt a sima wc papír helyett. Ez hihetetlenül bevált. Még nem 100%-as a helyzet, de már sokkal sokkal jobb. Holnap meg úgyis megyek dokihoz.

szeder,
jé... ez tök furi hozzáállás. mármint ami a SOTE kenetvételt illeti.
Amúgy te hogyhogy átmentél a SOTE-ra, nem úgy volt, hogy a Telkiben fogsz szülni?

lolababa,
nem lehet könnyű!! Minden tiszteletem azoké, akik gyors egymásutánba bevállalták a tesókat. Én tuti kivárom a 3 évet, amikor már ovis az első.
A TGYÁS után lehet menni táppénzre is?! :shock: Nem muszáj a GYED-et választani?

Ma vettem kispapás rucit a MOM parkban. Mókásan néz ki!! :D
Meg nagy bevásárlást tartottam a DM-ben is, mivel a férjem az ilyenre úgyis alkalmatlan. Vettem 1-1 csomag pelust is. Itthon nem bírtam ki, hogy ne bontsam ki. :D
Olyan kiváncsi voltam mekkor a popója egy újszülöttnek. :D :D csak ámultam és bámultam, olyan picik ezek a pelenkák. :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Szeder!

Az elkészítés technikájára nekem is azt ajánlották amit Te is olvastál. Leforráz, állni hagy, leszűr. És 2 csészénél többet nem érdemes naponta meginni, mert annyinak vagy használni kell, vagy nem. :)

Lola!

:lol: Édes lehet, ahogy a lányok harcolnak. :D
Nálunk most apa kérésére a kidugjuk a lábunkat puszilgatásra a nyerő. :D A Férjem most élvezi azt hiszen legjobban a terhességemet. :D

Honey!

Nálunk ez a kötelező vizsgálatok közé tartozik, bár nem tudom megmondani, hogy konkrétan mit néznek a kenetből.

Minyu!

Egen, sejtettem hogy valami árulás van a Libero Newbornjával, mert kaptam egy adag picike, de a n.b.-nál nagyobb Libero pelust és annak a hátulja már gumis volt.

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Lola!
Ti Lolának becézitek a Laurát? Azért kérdezem, mert nekünk is Laura lesz a pici és nem tudom hogyan lehet becézni?

gwini

Honey,
neeem, bocsi, ha kicsit félreérthetően fogalmaztam. A táppénzt a szülés előtti 24 napra értettem. Ami ugye ha tgyást kérsz, akkor annyival hamarabb lesz gyed, vagyis veszik ez a táppénz.
Milyen az a kispapás ruci?
És ha még tudnád, hogy a pelu először nagy is lesz a popójukra... :D :D :D
Én el sem hiszem, hogy az enyém valaha is volt olyan picike... :D

Lanta,
ezek szerint akkor ne csodálkozzak... Mondjuk furi, mert mintha nekem is aktivabb lenne Maja, mint Lola volt, de azt hiszem, hogy az emlékek megfakultak már kicsit, azért gondolom ezt. :)
A fészekrakás terén meg tényleg olyan nehéz kompromisszumot kötni... persze, hogy szegény párjaink hajtanak, de a baba nem fog addig várni, amig ráérnek előkészülni... hiába is akarnánk mi türelmesek lenni irányukban...

Szeder,
az a kenet dolog tényleg nem piskóta... én tuti beolvastam volna a dokinak.
Mondjuk rám jellemző, hogy amikor Lolával is berendeltek minket a kötelező első csipőszűrésre (időpontra hozzáteszem), és már 1 órája vártunk egy csomó beteg között az egészséges 6 hetesemmel, akkor elkezdtem hangoztatni a betegjogi képviselő nevét fennhangon... :D 5 percen belül bejutottunk.. :D :D :D

Monee,
édes lehet, ahogy apával játszik a baba... nálunk ez most nem divik, Lolával még újdonság volt, most annyira nem izgi... :( Majd ha megszületik, akkor fogja felfogni, hogy immáron teljes a nőuralom otthonunkban... :D

Kép
Kép
lolababa

Gwini,

először is meg kell mondjam, gyönyörűűű nevet választottatok! ;) :D

Én egy éve feldobtam az akkori kismamis topicban, hogy ki milyen becenevet javasol... Jött rengeteg ötlet, és a Lola lett a befutó.
Újabban a Lorával is szemezgetek...
De volt még, Lolo, Lulu, Lolcsa, Lorcsa, Lori, Lara... ha megszületik, és megismered, úgyis lesz minden, csak Laura nem... :D

Egészen konkrétan Hagymáácskával kezdtük, aztán Nyuszika, stb...
A Lolán kivül még a Mushut használjuk (a Mulan c. meséből a sárkány) :D

Kép
Kép
lolababa

kistiggrincs!
Örülök,hogy elmúlt a szédelgés. Szép nagy poci :D

honeymoon!
Igen nekem volt a múthéten és pozitív lett úgyhogy szednem kell Zinatot,de csak 10 szemet. Az orvos szerint ez nincs rossz hatással a babára.
Örülök,hogy kicsit jobban vagy
:)

Lolababa!
Nem semmik a lányok!már lehet,hogy most féltékenyek egymásra? :)

Ma voltam ismét védőnőnél. Már csak a jövőhéten kedden kell menni UTOLJÁRA!Hurrá!Minden rendben volt vérnyomás,vizelet is és nem híztam semmit,pedig miniGYuszi gyarapodott vagy 20 dekát 1 hét alatt :D úgyhoyg meglettem dicsérve.
Így is 17 kg körül fogok landolni a végén,de majd letornázom valahogy :shock:

Kép
Kép
a.m.

a.m.: ügyi vagy,hogy nem híztál:)és örülök,hogy minden rendben van.

honey: :) amikor megvettük a pelusokat, akkor nekem is az volt az első,hogy kibontottam:) Annyira kíváncsi voltam én is , szerintem ez tök természetes:) Egyébként mi pamperst és huggiest vettünk. Fogalmam sincs melyik jó. Majd kitapasztaljuk.

Roni: köszi:) igen,tényleg jó volna ha Ildivel együtt szülnénk:) Az esély meg van rá:)

kistiggrincs: nem fogok meglepődni, majd jön kisbabó akkor amikor jónak látja:) Te sem sokat híztál ugye? Legalábbis a képen úgy látom. Ari a pocakod:)

szeder: igen,kinyílt már:) de nem is bánom, mert fájdogált és gondoltam,ha már fáj akkor legalább nyíljon. Szinte minden nap van nekem is fájás. De rendszertelenek.

lanta: köszi, remélem sima ügy lesz a szülés:)

minyu: nekem tegnap csak NST volt, nem csináltak mást.

monee: :) nem biztos az, lehet,hogy te hamarabb megszülsz,mint mi:) ez annyira izgi. Kíváncsi vok ki lesz az első babás: )

blúmi: köszi a drukkot :)

ormolya: igen, izgi, már annyira várom :)

rólunk: Ma reggel volt valami rózsaszínes nyálkás valami, nem tudom mi volt :) A védőnéni azt mondta akár magzatvíz szivárgás is lehetett. De ez nem probléma.
Ja és képzeljétek fél kilót fogytam :( most már csak 4.5 kg plusznál tartok. A védőnő szerint ez normális, mármint a fogyás, így a vége felé.

szép napot mindenkinek.

Kép
csehi77

Sziasztok!

Szeder: nekünk gyakorlatilag mindenünk meg van, csak a mérleget és a légzésfigyelőt kell elhozni unokatesóméktól. Ma mosom az első adag babaruhát, a hétvégén szeretném felállitani a kiságyat. JA, egy dolog hiányzik, a pelenkázó szekrény, ahhoz ma rendeljük meg a bútorlapot.

Pelenka: unokatesóméktól örököltünk jónéhány Newborn-t, teljesen vegyesek, de hosszú távon mosható pelenkát szeretnék használni, már be is vannak szerezve.

Kenet: a jövő héten veszi le a dokim, mikor megyek hozzá.

Ormolya: gratu az egyre sikeresebb diétához. :)

Lolababa: huh, nem lehet könnyű, de aztán lehet kibújik Maja és Lolával imádni fogják egymást :)

Csehi: én erősen minuszból indultam, a legutóbbi méreckedésnél volt rajtam +11kg. Néhány akár maradhatna is...

Kép
kistiggrincs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?