Új privát üzeneted érkezett!

Szóval, ilyesmit ( http://www.gyermekporcelan.hu/product_info.php?cPath=21_26&products_id=91&osCsid=pa4vlkd834ce62gr1kaqkdt532 ) szeretnék venni a gyerekeknek, de nem tudom,h ez normális ár-e vagy, hogy tudtok-e valami jó lelőhelyet, ahol beszerezhetném akár személyesen vagy neten is.
Köszi

Kép
Kép
szelloke
 
 


kövi kérdésem is van ám:

fiús anyukák, Nektek mit mondtak a fityma-szűkület témáról?Mikortól és hogyan és mennyit kell hátrahuzigálni nekik a bőrt?Csak mert nekem semmi okosat nem mondtak anno, csak, hogy majd ráér 1éves kor körül elkezdeni a birizgálást. De én 3hónapos korától kezdve (rokonanyák javaslata szerint) minden fürdésnél picit hátrahúzom a bőrt,de még mindig nem teljesen jön hátra,ez nem baj? Ráér még? Vagy egyáltalán mit csináljak???

Másik: már csak 2szer szopizik Atim, s nem tudom hogyan folytassuk a tej-adást. Ti mit adtatok anyatej után?Milumil féleséget vagy tehántejet, mert én E-nél a dobozos tejjel folytattam, bár vannak kétségeim tápértékét illetően...

Szóval légyszi anyákok, segítsetek majd,ha beborul az idő ;-)

Kép
Kép
szelloke
 
 


Szellőke,
szép nevű leány és fijú anyja: :D tejet kapott enyém Eszci, amikor 10 hósan leállt a ciciről. Eleinte felest forralva, de egy éves kora után tejet magában (nem vizezve) viszont még forraltam pár hétig, amikor egy nálam kissé parább mama kinyögte, h övé már rég nem forralva kapja, és azóta E sem.
Utóbb az is kiderült, h a mai tejek eleve felesek, sőt, negyedesek, sőőt... szal hülyeség még azt is vizezni, de így volt.
Ha megfőzöd, pl tejbegríznek, minden vacak elfő belőle (baci), szal ha a gyomra bírja, nagy baja nem lehet tőle. Reggel érdemes új kajákat kipróbálni, mert az du-ig leér, és ha este adnád, lehet, h átüvölt egy éjszakát.
És kapott E valami port is, amit vízzel kellett keverni, én imádtam, de utóbb arra is kimondta valamely babanetes anyóca, h az sz--r, mert cukros meg mittómén, káros a kölöknek, én imédtam megenni a maradékot, és E is kapta pár hóig, mikoris túl drágának találtam és maradtunk a sima tejbegríznél. A nevére már nem emlékszem, tán rizspép vagy tejpép vagy mi a csuda. Van csomó fajta-féle, és igen finomak. :D
neet
neet
 
 

 
 

Curse,
nem is írtam még: éljen a félretájékoztatás!! Mármint az a része, h nem vagy lájmos meg semmilyen! Vesszen a magyar eü amúgy.
neet
neet
 
 


Ja, és Szellőke, még neked:
ha már eszik a kölök többfélét, nem feltétlen a tejen múlik, kap-e elég tápanyagot, hisz eszik már zöldeket, husikát, kiflivéget, túrót, gyümit, stb. A tej nekem a kalcium miatt tűnik fontosnak, meg mert 31 éve imádom, midnen formáját, de nem azért iszom (s itatom a kölökkel), h majd ettől lesz Popeye, arra ott a spenót. ;)

Macs,
a papírtejek, műanyag tejek, stb, szóval a tesco gazdaságos tej, amiből minden jó ki van vonva, elegendő kalciumot tartalmaz? (Válaszodtól független persze nem térek át az 500 ft/l biótejre, mert a 180 ft-os tescosból is elfogy másfél lityi egy nap, és csóresz pedagógus vagyok, akinek nem is érdeke a gyermeke egészsége, de azért a fenti kérdés érdekel!)
neet
neet
 
 


Neet,
jah, ölég hüje vagyok: tejpépet enyém is kap reggel,s néha este, mertmivel eztet javasolta dokinéni :? ,de ez sztemis télleg cukros sz*r,de hát minden sz*rabb,mint az anyatej 8)
Forralás eszembe sem jutott :oops: Vizezés igen,de rájöttem,h egy 1,5-öset talán mégsem kéne 8)
Azt hiszem kap elég tápanyagot, szóval nem fog belepusztulni,ha nem tömöm bele a tejet.
És a kérdést azért is tettem fel,mert annyi helyről hallani mostanság,h valójában mennyire szükségtelen és minden evolúciós ténynek ellentmondó szokás a tejivás, és hogy valójában nincs is sok értelme, max az íze, ahogy Te is mondod...

Kép
Kép
szelloke
 
 


Szelloke,
3 éves fiamnak még nem húzogatjuk. Elég jó ez igy?
nincs semmi baja, sebész nagypapa és gyerekdokink szerint sem kell piszkálni.
2 évesen már lehet mozgatni, de csak annyit, amennyit a bőr engedi.
ez nem szűkület, egyszerűen még le van tapadva.
ha meg szűkület, azt úgyis nyisszantani kell, akár 1 hetes korában rángatod vissza, akár hagyod a maga útján.
ha korán visszarántod, és beszakad, hegesen gyógyul, és a kkor szinte boritékolod neki a nyisszantást később anyway...

após ajánlja a ftorocort nevű kenőcsöt, mert az lazitja a bőrt, gyerekdokink nem, igy én nem adom.

orvos mit mond?

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Sziasztok,

Curse, hú de jó hír, hogy téves diagnózis volt :)

Szellő, Ákos kukiját 1 éves kora után (talán másfél :? ) kezdtem tornáztatni minden fürdés után 2x3x picit húzom. 10 hónap után engedett a bőr :) és most már kb félig visszajön. Zsannak nagyon igaza van, nagyon vigyázok, nehogy berepedjen, én is olvastam akkor tuti letapad.
Amúgy minden "normális" irodalom azt javasolja, hogy ne parázzuk ezt túl, 4-5 éves koráig leválik a bőr és szépen fel lehet majd húzni. Mi orvosunknak nem engedtem meg, hogy hozányúljon :!: :!: :? hanem én mutattam meg neki, mennyire jön fel, írt fel Hydrocortizont vagy mi a fene, de kidobtam a recipét.
Hiszek a természetben és abban, hogy alapvetően jól vagyunk összerakva, de az ember nem viseli el, ha nem szólhat bele a 2 millió éve jól működő dolgokba is. :wink:
Ilyen a mandulaműtét is, csak a testemen keresztül, de ez már egy másik téma :)

Mi pedig beszokunk :)
Egy éve beiratkoztunk a mi szuper ovinkba, többször elmentünk, megnéztük, játszottunk.... aztán az első nap (kb másfél óra) után elszaladtam a falusi csanába és keddtől már oda jár a köc :) :) inkább. Heten vannak és egy nyugdíjas szülésznő a néni és nagyon tetszik. Húúú az én gyermekemre meg bőven ráfér némi fegyelmezés. :D :D A többiekhez képest a "szabálytudata" :roll: :roll: Holnap már otthagyom fél órára brühühüüüüü

Kép
akata
 
 


Szellő+ :)
tej: anyatej 9 hónapos korig, aztán nem kellett többé, 3 hónap tápi, 1 éves kor után biotej (3,5%-os!) higítás nélkül. Manapság kb 3 napra 2 doboz :)

Kép
akata
 
 


Sziasztok!

35. hetet betöltött kismama vagyok, segítséget szeretnék kérni, itt nagyon sok a tapasztalt anyuka. Milyen homepátiás bogyókat érdemes szedni előkészítésként a szülésre?
Köszönettel:
Ági
golab
 
 


Sziasztok!

35. hetet betöltött kismama vagyok, segítséget szeretnék kérni, itt nagyon sok a tapasztalt anyuka. Milyen homepátiás bogyókat érdemes szedni előkészítésként a szülésre?
Köszönettel:
Ági
golab
 
 


sZELLOKE,
jÁRÁS Fantasztikus és a dinnye tipp jónak tűnik.

Én nem adtam/adok tejet a gyerekeimnek. (Vagy igazam van vagy nincs. Soha nem derül ki. Van rizs-zab-szójatej és még sok minden bazi drágán.
És köles v zabpehelypép sztem olcsóbb és jobb, mint a tejpépek. (Bár én is imádtam a kekszes tejpépet :wink: )

Kuki témában, mint Akata és Zsanci...

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Minden kis és nagy ünneplősnek mindenféle jókat kívánok, visszamenőleg is! a géphez nincs időm ülni, csak ritkán, ezért mst mindenkinek egyben és LENCSÉNEK pedig előre is Boldogságos, Szép Ünnepet! :)


Neet,
ha találsz az emlegetett tejekben kalcium molekulát.... hááát, maradjunk abban, hogy a tecsós, 1,5-ös, tartós "TEJ" feliratú doboz, a tej iráni vágy csökkentésére szolgáló, azt helyettesítő kávéfehérítő és kakaóhigító folyadék. VALAMENNYI kalcium van benne, de azért ne erre alapozd a Ded napi kalcium-szükségletének kielégítését. Tej nálunk is ipari méretekben fogy, de szerencsére 10 percre van a TéEsz és 160 HUF egy lityó, frissen fejt, "Tenyéntejecke". Füles fél litert bevág húzóra....


Szellőke,
részben muszáj is dolgozni, részben meg most újabb 2 évig nem leszek emberek között és visszajönnek a " szopi-pelus-alvás-oltás" témájú napok,sok itthon-üléssel, amelyek jórészt örömteliek, de momentán rettentően élvezem a "más-mint-babatéma" fílinget! :)


Golab,
segítenék, ha tudnék, de én málnalevél teán kívül semmit nem szedtem. alán Zsána, vagy ha erre jár, Votiv tud segíteni! Ha van szülésznőd, Ő biztosan!!

ölelés nektek és szép napot mindenkinek!

csók

macsek
macskanyu
 
 


Macs,
és intersparos, 3.6os tej?
neet
neet
 
 


Golab,
bírod a meleget pocakkal? Ha maradsz és mesélsz, az utolsó napon egy emberként drukkol majd a topic, ezek a csajok itt ilyenek. :D
neet
neet
 
 


Golab,
caulophyllum c30, méhszáj tágulására. 36. héttől heti két nap, egymás után 5-5 szem.
ha megindul a szülés, akár óránként, főleg, ha közel laksz a kórházhoz.

arnica montana c30 sebek gyógyulására (ezt elkezdheted szedni, ha beindult a szülés, de nem kell túl gyakran, pár óránként)

bellis perennis c30, kismedence arnicája, nekem sokat segitett.

most sajnos más nem jut eszembe, de ezek az alap szerek.

ha nyűgös vagy, pulsatilla c30 is mehet a caulophyllum helyett.


sok boldogságot, könnyű és szép szülést!

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


Zsan, Akata és Monisa,
köszi, szintén semmi esetre sem rángatnám neki, most is csak annyit tettem,,amennyit könnyedén lehet.Dokinénit kihagyom,első látogatáskor azt mondta még hagyjam, házban kisfiúnak 2éves kora előtt felrántotta, beszakadt :evil: :shock: Nem hagyom majd én sem,h hozzánúljon!!! Megnyugodtam, köszi!


Tej: Köles és riszpép is játszik nálunk néha, de az inkább ebédek dúsítására...

Golab,
Zsanci jól megírta a homeót, én még a cimicifugát kaptam a vajúdás megindulásától kezdve a caulopyhullummal együtt. Szintén méhnyakizom-tágító. málnalevél teát is ittam és a fájás észrevétlen volt mindkétszer szinte a teljes tágulásig.
Hajrá ;-)

Kép
Kép
szelloke
 
 


Sziasztok! :lol:

Megjártuk Horvátországot (Senj). Remek volt :lol: :lol: :lol:

Johi ÉLJEEEEEEEEEEEN!!! :lol: :lol: :lol:

Minden elmaradt felköszöntésem ezúton pótolnám: boldogságot mindenkinek!!! :lol:

majd próbálgatok visszaolvasni...
Curse toxieredményhez is nagy éljenek!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi
 
 


Barbi: ennyivel nem úszod meg: KÉPEKET!!!

Curse: tök szuper Kamilla "kitisztult" úgymond, de még egy hónapot kell diétázni és ha utána is jó eredményt mérnek akkor végleg vége!! Bár hozzá teszem mostmár lazábbak vagyunk és pl kap pár nyalat fagyit ha épp a cuki felé járunk 8)

Szellő: szójatejjel is vigyázni kő, mert a szójába rengeteg a fehérje több, mint a húsba!! :o Mi is a kecsketejjel felváltva isszuk a szójatejet.

Egyébként az elgondolkodtató, hogy az amcsiknál már úgy van, hogy a ded 3 éves koráig tiltó listán van a tehéntej.
De ez úgyanolyan dolog, mint a w ülés, hogy van akinek bajt okoz van akinek nem: lásd Füles kontra Kamilla :roll:
Mindenesetre én Boróval is nagyon vigyázok, pl már most se nagyon iszom tejet mert kiragyásodik tőle a lelkem :(

Golab: én csak szülés után ettem meg egy fiola arnicat, persze részletekben, de hogy őszinte legyek nem éreztem túl nagy hatását :?

Kata: drukk az ovihoz!

HELP:
Bili kontra bugyi bajunk van.
Úgy látom, hogy Kamillának totál nem megy ez a bilizés :( nem szól, akkor vagyunk nyerők ha én időben ráültetem a bilire, de magától a 2,5 hét alatt kb 2x ült rá a bilire hogy most kell és csinált is bele :? egyébiránt amikor már kint van a cucc akkor akar ráülni a bilire. Most szerintetek korán kezdtük el, nem érett rá, vagy mi a szösz van??? Másnak ez hogy ment?? Ha most meg visszaadom a pelut az meg visszalépés, nem? Egyébiránt szeret bugyiba lenni, meg szépen segít levenni a pelut reggel és választ bugyit magának, szereti önállóan felhúzni stb..szóval nem erőltetem, de persze nem nyújtok választási lehetőséget sem, csak a bugyik mintáját illetően :)
Lehet, hogy ő még nem érzi ha jön a cucc?? Most mi a fenét csináljak??? :roll:
Ötletek??

Rylie
rylie
 
 


Rylie,
Csak azt tudom, hogy a visszalépéses dolgot hülyeségnek tartom. Ha úgy gondolod, hogy neki (esetleg neked) jobb, ha újra pelenkát kap sztem az nem visszalépés az önállósodási folyamatában és hogy egyre okosabb és minden.
Ez egy szép teória, hogy mindig csak előre és előre!!! És ha vmit elkezdett az a gyerek, akkor csinájjaisvégiiiig.
(Talán van olyan gyerek, akit megzavar, hogy újra pelenkát kap az általam közelebbről ismert gyerekeket nem zavarta meg.) Peti pár hét alatt szobatiszta lett (ebből 1 nap volt húzós, amikor nem akart pelenkát, de pisilni sem akart). Éjjel is rég szobatiszta de még most is vannak olyan órák (mondjuk piszok ritkán), hogy pelenkát kér pisiléshez. (Pl. M-ra épp pelenkát adok, vagy ki akarja próbálni hogy csúszik, mert nem emlékszik már rá vagy mert olyan kedve van ... Ha nagyon kell neki kap egyet.)
Azt tudom, hogy van olyan aki tényleg nem érett még rá akár 3 (vagy több) éves korban is fizikailag. (Gondolom ezért vannak új, klassz libero pelenkák. Ha M. sokáig pelenkás lesz talán fényvisszaverős is lesz.)
És én P-n mindig láttam és én is vittem wc-re. (Hónapokig csak együtt volt hajlandó elmenni és néha úgy kellett csinálni, mintha elfoglalnám a wc-t - különben nem akarta félbeszakítani a játékát. És vannak visszaesések - csak ezekről utólag elfeledkezik mindenki - pl én is :lol: .

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Rylie,
Ja, és P. soha nem volt hajlandó használni a bilit. (Pedig volt mesekönyv róla, amit imád stbstb...) Neki csak a wc vagy a fák.

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Móni: Kamilla is trükkös, és vannak fontosabb dolgok neki, mint sem a pisilés pl: egyik nap a játszó felé menet vettem észre, hogy otthon hagytam a csere bugyit+nacit. Mondtam is neki, hogyha összepisili magát haza kell jönnünk, mert nincs nálam váltó. A játszón láttam rajta, hogy szorongatja a lábát, persze nem szólt volna, hogy kell neki, én kérdeztem, hogy kell-e, nem-nem (játék fontosabb volt) aztán fogtam kiszaladtam vele és lekupercoltunk a fa tövébe. Jött egy pici, közölte kész. Ááá mondom ez kevés, de neki nem kell, mondom oké akkor megyünk haza ha nem pisil, na akkor megindult a Niagara :? Úgyhogy vagy fenyegetésre hajlandó csak csinálni vagy ha beigérek vmi számára kedvezőbbet az aktuális ténykedésnél...

Amiből úgy gondolom, hogy neki ez egyáltalán nem megy, hogy abszolút nem szól sőőt inkább letagadja :( és nekem kell folyton résen lennem..
Ha kertes házban laknák és ott csurogna jobbra-balra akkor tennék rá magas ívből, de így...másfelől igen pénztárca kímélő megoldás, hogy napi két pelut használ el vagy egyet.
De persze nem akarom, hogy valami "baja" legyen attól, hogy itt erőltetjük ezt a pelu dolgot :roll:

Igazából ez is nekem nehéz, mert én élem meg kudarcnak, holott tudom, hogy nem AZ, és mégis! Tudjátok hogy van ez...Próbálok igyekezni, hogy ne vetítsem ki rá a csalódottságomat vagy hogy legalábbis ne érezze, mert ha meg erre gondolok, akkor még lelkifurim is van..áááá jó kis ördögi kör, mi!

Rylie
rylie
 
 


Köszönöm szépen a válaszokat.

Neet,
a meleget nagy pocak nélkül sem bírom, de ez a nyár azért nem volt olyan vészes, mint tavaly. Sajnos be van dagadva az egész gátam, így sokat kéne feküdnöm, mert az állás pl. egyáltalán nem tesz jót neki, de ezt nem nagyon tudom betartani kertes házban a 2,5 éves örökmozgó kislányom mellett... Bár alapvetően nagyon együttműködő, már az is kitalálta, hogy jön velem szülni, és ő "veszi ki a Pici Babát a pocakomból"... :D

Zsanci,
a caulophyllum c30-at mondjuk minden hétfő-kedden 1-1 adagot?
Arnicát előtte nem is kell szedni?
Egy homeos nőgyogyi a következőt ajánlotta:
35. héttől minden hétfőn pulsatilla c30, aztán 5 napig caulophyllum d6, 1 nap szünet. Újra pulsatilla, majd 5 napig cimicifuga d6, 1 nap szünet és előlről az egész. Ez egy kicsit sok, nem?
És a szülés megindulásakor arnica 200, ez meg nagyon erősenek tűnik.

Bellis perennis-t szüléskor kell szedni, vagy előtte is?

Golab
golab
 
 


Neet,
TEJÜGYBEN


Rájli,

Fülessel nyár eleje óta próbálkoztunk, több-kevesebb sikerrel, és cca. 3 héttel ezelőtt, szinte egyik napról a másikra teljesen megbízhatóan szobatiszta lett. Ma is szeret füvet, kavicsot lepisilni a kertben, illetve az "én pisilek előbb" játékot játszani. Bilit nagyon röpke ideig használta, most fellépője van és " nem kélek szűkítőt, melt nem esek a vícíbe és kapaszkodok ügyesen!" És lőn!
Nem erőltettem, nem szidtam le, ha nem sikerült, csak azt mondtam, hogy hát ez nem volt ügyes dolog! De ha sikerült, akkor naaaagyon örültünk és megdícsértem, neki ez fontos motiváció volt. Amikor volt egy visszaesési időszak, akkor jött a köv. motiváció (mint a kiskutyáknál), az "aki ügyesen a bilibe pisil/kakil, az kap kekszet" című. Ez is nagyon bevált és a család jóslatával ellentétben nem szokott rá a "csak akkor pisilek bilibe, ha kekszet kapok" típusú viselkedésre. De ez csak az én kölkemre érvényes, lehet, a tiéd lehet, hogy teljesen másképp működik.

csókmindenkinek


macska
macskanyu
 
 


és Rájli,

ha Kamilla vissza tudja tartani, akkor sztem egészen pontosan tudja, miről van szó.... Fülesnél is volt ilyen időszak, elmúlt hamar.
A szomszédéknak velünk egykorú a nagylánya, a kisebbik egyszerre született Borkával. A "nagylány" nem hajlandó bilizni, mert " én is picibaba vagyok még, kell pelus nekem!"

no comm....
macskanyu
 
 


Rylie :D ! Angi is pont így kezdte (bugyiválogatás, de pisi csak akkor ha rákérdezek). Most épp 85%os biztonságnál vagyunk + déli alvásnál már nincs pelus.
No én úgy gondolom, hogy a visszalépés tényét az esetek többségében mi kreáljuk. Legalábbis magamból indulok ki :oops: . A kudarcélmény létét ha felismered, s próbálod kezelni szerintem már jó vagy 8) .
Részemről nem értek egyet a nemígykelltenni vagy valamilyen negatív jellegű megnyilvánulással ha bepisilt - RJ is azt írja (nálam ő a favorit), hogy elmondhatjuk neki hogy szeretnénk, de ne legyen ejnyebejnye.
Macs által írt hasonlítás nálunk is működik (mármint nem én hanem Angi hasonlítgatja össze magát nagylányokkal/nagyokkal)
S szerintem egyértelmű, hogy Kamilla már tudja mit kell tennie. Szerintem nyugi, s ha nem stresszelsz rá akkor menni fog ez magától 8) . Ne keríts neki feneket, s adj pelust ha kér vagy a piros bugyit a rózsaszín ruha alá :wink: . S még egy: Kamillának azért elég "húzós" időszakban volt (ketteske érkezése), szóval szerintem nagyon ügyes, hogy emellett is sikerült neki idejutni :lol: !

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi
 
 


Rájli,
csak egy rövid:
nálunk pl ilyenek jönnek be,: na kit hívjunk fel telefonon megmondani,h bilibe pisiltél, vagy mutatasd meg apának milyen formájút tudsz kakilni :lol: :lol: :lol: :lol:
És Kamilla totál szobatiszta!!!!Aki vissza tudja tartani,az konkrétan akaratlagosan cselekszik,tehát csak át kell vhogy fodítanod az ellenkezését akarásba és kész is 8) :wink:
De pl miért is nem hagyhatod is még még 1-2 hetet és aztán újra leveszed róla a pelust.?Lehet,h tök elege van a sok kényszerből...
No para!!!!!Sztem ez is olyan,mint a beszéd, addig,amíg nem érzi a dolog ízét/lényegét bárhogy erőlködhetsz, aztán meg megy minden szépen rendben. Van elég gondod, ne csinálj belőle nagy kérdést,még teljesen időben vagytok!
Szójatejre már gondoltam,köszi a fehérje-figyelmeztetést!

NA, most L.
"Jóhét"- ahogy E mondaná :wink:

Kép
Kép
szelloke
 
 


Lindi,
Szuper, h a kőcök meggyógyultak :D Tényleg vmi nagyon gyors vírus lehetett :o
És tök fej anyukád, h bevállalja minden hónapban a kőcöket egy hétvégére, nálunk nem ajánlkozik a család :lol:

Ríd,
Nektek továbbra is jó Szentendrézést!!! :)

Szellőke,
Csalánkiütés :roll: :? :shock: És nálunk tej gond nincsen, mert Adél egyáltalán nem issza meg 8) Ő majdnem 15 hós koráig szopizott, de utána én nem gondoltam semmire se, h ki kéne egészíteni a tápanyagbevitelét, bár ez nem teljesen ugyanaz, mint nálatok, mert Atti sokkal fiatalabb, mint akkor Adél volt :?
És gratula a 95%-os szobatisztasághoz!!! :D

Kata,
Mennek továbbra is a drukkok a beszoktatáshoz!!! És miért nem tetszett végül a kiszemelt ovi?

Macs,
Nagyon jó ez a link, amit betettél és tök jó, h nálatok ilyen közel van a téesz friss tejci végett :) Bár itt is lenne nálunk.

Golab,
Sajna én nem vagyok profi a homeos dolgokban, de látom Zsanci már segített :) További szép pocakosodást és gyors, könnyű szülést!

Barbi,
Ne viccelj és a képek hol maradnak?? :wink: Meg az élménybeszámoló??? :wink:

Rylie,
Remek hírek a diétával kapcsolatban :D Szobatisztasághoz sajna én még nem tudok hozzászólni, de kitartást!! Szerintem elég nagy változás történt Kamilla életében Borka születésével.

Votiv,
Ha olvasol minket, akkor tegnapra:
NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!
Kép

Mi holnap el balcsira. Végre közöljük a családdal a nagy hírt :oops: Már épp itt az ideje, mert lassan letagadni sem tudom 8) Vhogy eddig soha sem jött össze a dolog, h mindenki ott legyen meg miegymás. Tudom, túlságosan faksznis/faxnis? vagyok :lol:

Kép Kép
curse
 
 


Curse,
ha mi arra vártunk volna, h jöjjön össze a család, mindenki egy terített asztalnál, még ma sem tudnák, h Eszter van. :mrgreen:

Bilizéshez mindenkinek kitartást, sztem ha nem görcsöltök rá a témára, sokkal előbb megoldódik, de ez mindenben így van. Kicsit lehet noszogatni, de úúúgyis a gyerek dönti el, mit és mikor akar.

Ruhák, bugyik: mi most épp ott tartunk (kb féléve), hogy ő dönti el, melyik ruha alá melyik bugyit veszi, melyik zokni passzol hozzá, stb. :shock: De itt is csak az segít megőrülés ellen, h nem szólok bele, pl mínusz 10 fokban ha csillivilli szoknyácskát v ruhát akar, akkor felveheti a pulóverre. :mrgreen: Láttátok az Apafej c. filmet? Amikor a kiscsávó valami jelmezben ment ki az utcára? Na és? :D
(Ja, és kizárólag rózsaszín és sárga meg fehér cuccai vannak, de 90%-ban rózsásak, így könnyű válogatni.)
neet
neet
 
 


Neet,
:mrgreen: Igazából nem az egész családot akarjuk összetrombitálni, csak anyóst meg apóst. Vhogy őket sem lehetett az utóbbi időben egy helyen egy időben tudni :lol: A család többi tagjához szombat délutánra jelentkeztünk be.
Adélnál tök egyszerű volt a dolog, mert épp sátras ünnep volt (húsvét) és akkor az egész család össze volt gyűlve :wink:

Eszembe jutott egy kérdés az afp-vel kapcsolatosan. Akinek még elég friss emlékei vannak :wink: Az afp eredmény mennyi idő múlva van meg? 1 vagy 2 hét? Mert ha jól emlékszem azzal kell utána uh-ra menni :?
És szerintetek a 11. keres (gyógyír) sztkban bármikor leveszik az afp-re a vért. Adélnál még Csepelen vették le és ott konkrétan megvolt adva, h melyik nap veszik le a vért afp-hez. A 11. keres sztkban is van ilyen? :?
Abszolút nem tudjuk eldönteni, h mikor menjünk nyaralni, totál bekavar most ez az afps mizéria. Párom sem mer bent semmit sem mondani szabi ügyben, pedig neki se az utolsó percben kéne szólni. Ráadásul szeptemberben már elég kevés helyre lehet elmenni pancsolni :roll:

Kép Kép
curse
 
 


Golab,
arnica 200-asból elég egy adag rögtön szülés után. aztán meg 30-as- Ha megindult a szülés, szedhetsz egy adag arnicát.

amit a doki mondott jó lehet, mindenki más gyakoriságra esküszik!

bellis perennist szülés után szedtem. 1-2 napig.

LENCSÉNEK NAGYON BOLDOG 3. SZÜLINAPOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Rylie,
NAGYON KÖSZÖNÖM!!!

Kép


ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant
 
 


BOLDOG SZÜLINAPOT LENCSENAGYLÁNY!!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi
 
 


[color=violet]Lencsének nagyon boldog születésnapot!

vera
kisün
 
 


Mi is NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KíVÁNUNK LENCSINEK!!! :D

Kép Kép
curse
 
 


Lencsének nagyon sok boldogságot!
(És Borisznak is! :oops: :oops: )

És Macs, Neked egy ölelés...

Kép
Kép
szelloke
 
 


NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT LENCSÉNEK ÉS BORISZNAK!!! :D


Mi Szegeden, de bakker pont kifogtuk a legnagyobb kánikulát és estére Ábusnak fel is ment a láza, pedig nem voltunk sokat kint, csak már a bentlétet se bírta/bírtuk (ismerősünk nyaralója, nincs sok minden se bent se kint, mert falu utolsó háza ;) ) bent szerencsére hűvös van, de ahol kajáltunk, ott tiszta dunszt volt
volt valakinek hasonló esetleg? mit érdemes csinálni? kapott éjszakára vizes zoknit meg próbáltuk itatni még többet (nem pirult le vagy ilyesmi egyszerűen fülledt durva idő volt ma :( ) zuhanyoztunk vele stb majd lesem éjjel és remélem, holnapra elmúlik. Nurofent érdemes vagy mindegy, mert ez nem klasszikus láz? köci :)
(hát, Szeged szép meg minden, de eddig sem volt nagy szerelmem az alföld, és most se szerettem meg, jó vidéken, de csak korareggel meg este lehet kimenni a kertbe, addig bent, annyira durva meleg van, persze az itteniek biztos jobban szokva vannak...)

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Látom nem csak mi szenvedtünk ma délután,jó nagy volt a pangás...

Rylie,
bilizéshez még azt is hozzá akartam tenni, hogy véletlenül se zavarjon,h pl Barbiéknál (Barbi, remélem nem haragszol,hogy Téged is belekavarlak :wink: ) meg nálunk alig kétévesen ilyen sikernek örvendhetünk bilizés terén, mertmivel nekünk szerencsénk van: ezen a nyáron totál lazán kezelhettük még ezt a kérdést, hiszen még csak most kétévesek a csajaink és ha idén nem jön össze, akkor ráérünk a következő nyáron újra előszedni a témát. Ezzel szemben Kamilla "már" két és fél éves és gondolom jobban érzed a "nyomást" magadon. Talán azt is megpróbálhatnád, hogy veszel bugyipelust, mert azt könnyen használhatjátok bugyinak és pelusnak is, ha becsurgat érzi is, de Neked sem okoz akkora problémát egy-egy baleset...

Szrek,
szia :-) Passzolom a láz kérdést, mennyire magas??Enyém gyerekek is melegek a napokban,de én nem mérem :oops: :wink:

Egyéb,
ha valaki tud tuti kosztüm-vásárlóhelyet, akkor pls dobjon meg egy címmel, mert sürgős lenne sajna egy fekete...S nem akarok erre sok időt szánni.Köszi

Kép
Kép
szelloke
 
 


Szellő,
köszi :) 38-at, 37,5-et és 38,5-et mértem neki háromszor egymás után
végül adtam neki Nurofent éjjelre, biztos, ami biztos
gondolom, csak a mi aggódásunk nagy meg hogy mi is tehetünk róla :( el kellett volna menni egész napra Szeged Plázába ;)
utálom a meleget! :? valamelyik nap a kocsi kijelzője 44,5 fokot mutatott, először nem is értettem, hogy ez most mi....

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Szellő,
kosztümöt nem tudok és :( hogy fekete kell

Kép

Kép

:D
szrekuc
 
 


Szrek,
sztem no para, amíg más tünet és magasabb láz nincs...Én is adtam volna Nurofent éjszakára :wink:
Holnap már jön a hideg,csak bírjátok kivárni,míg odaér Szegedig és akkor nem kell Plázázáni :lol:

No igen,a fekete kosztüm: gyerekeknek már csak dédmamájuk van, a nagypapám hagyott itt bennünket szombaton :(

Én megyek szunyni,láz-mentes éjt!

Kép
Kép
szelloke
 
 


Olvastam hogy nem szabad túlreagálni a dolgot, de én úúúúúúúúúúgy tudok örülni dolgoknak, hogy lehet hogy elrontom a csemetém :roll: :oops:
Én is alkalmaztam a felhívjuk Apát, s elmeséljük milyen ügyi voltált. De pusztán örömből és ennek megosztásáért. Persze magyarázhatom a bizim :oops:
De erről jut eszembe, hogy Rylie ha ti is bevetnétek jobban a témában Apát? Pl.: húúúúúú kislányom milyen csini vagy bugyiban?

Szelloke! :wink: :lol:
S még azt is hozzátenném, amit Rylie is írt a kert nagy segítség!

Curse! majd találtok vmi szupi lastminute -ot! :wink: :lol:

Ábusnak ++++++++++
gödibarbi
 
 


Kép Homokozó helyett

Kép Kedvenc képem

Kép Senj
gödibarbi
 
 


Pusszantok minden szülinapost! :)

a legújabb pocaklakóknak is üdv :D

Curse, sajnálom, hogy ezen a sok parán mind keresztül kellett menjél, de végre biztos, hogy minden rendben, most már felhőtlenül élvezheted a várandósságot :) neveitek vannak már? vagy korai?
és köszi a köszöntést!
mi voltunk 15 évvel ezelőtt Lignanoban, nyugis kis nyaralóváros, közel van Velence, Murano, szóval lehet jókat kirándulni, de alapvetően a szép, finom homokos szabadstrandon érdemes minél többet tartózkodni :)

Rylie, anyuddal mi van?
mi is lúzerek vagyunk, Isti sem megy óviba szeptemberben... :wink: viszont annyira össze vannak nőve a hugával, hogy lassan már azt nem tudom, milyen lesz, ha Isti egyszer tényleg elmegy óviba :)

szobatisztasági projekt is kilátástalan, úgyhogy mondhat bárki bármit, hogy nyáron enyivel könnyebb stb. én azt látom, hogy ez kizárólag (idegrendszeri) fejlettség függvénye, amit az érzelmi tényezők keresztbe-kasul áthúzhatnak, és totálisan egyéniség-függő is. Most például azért léptünk vissza minimális előrehaladás után, mert Istók épp szégyenlős lett, és nem szeret "pucérra" vetkőzni :? most már nem is szól, ha kakil, hanem letagadja, meg elbújik :roll: lesz ez még így se :wink:

Barbi, gyönyörű ez a hely!!! woww! és a kis családod is nagyon szép :)

Szellőke, részvétem nagypapád miatt :(

Golab, olyan ismerős anicked, nem jártál errefelé korábban már? szülés előtt homeót Arnicát simán lehet szedni 36. héttől heti 1x5 9CH vagy D6 (mindegy, csak alacsony) potenciában, ez egyszerű érfalerősítő. A 200-ast ráérsz szülés után bevetni, ez műtétek, balesetek, nagyobb fizikai traumák után segíti a gyógyulást. Ha nincs nagy sérülésed, akkor ezt akár ki is hagyhatod, csak ezért szvsz nem érdemes megvenni egy tubussal, hogy egy adagot szülés után bevegyél. Vagy ha beruházol rá (kb 1200 FT), akkor tedd el a házipatikába, jó lesz az otthonra, vésztartaléknak. Nálunk 5 év alatt 3x kellett csak szerencsére (1 agyrázkódás, 1 lábtörés, 1 szülés) Szülés után Arnica C30, napi 1x5, akár addig, míg míg el nem fogy egy tubus.
Ha van esetleg vágott sebed (gátseb v császár), a Staphysagria segíti a sebszélek összeforrását, szintén C30-ban napi 1x5, javulásnál ritkítani kell az adagot.
Bellis Perennis a méhösszehúzódást segíti, én bevettem egy 30-ast a 2. szülés után, és olyan utófájásaim voltak, hogy egész éjjel a falat kapartam. szóval csak óvatosan, ha már nem is az első szülésed, mindegyikkel egyre erősebbek az utófájások.
Caulophyllum és Cimicifuga szülés előtt már szedhető, de megoszlanak a vélemények, hogy közvetlen szülés előtt/alatt, vagy akár hetekkel korábban is szedje-e az anyuka. A lényeg, hogy ha nem akar kibújni a baba, akkor tök mindegy, hogy a 36. héten beveszed a méhszáj-lazító Caulophyllumot, nem fogja beindítani a szülést. Viszont ha a vajúdás elhúzódik, mert lassan halad a tágulás, aranyat érhet egyetlen adag is.
ha van szülésznőd, ezeket megbeszélheted vele előre is, de nem kizárt, hogy még az ügyeletesnél is van kis homeós neszeszer (az enyémnél volt), és tud segíteni :)
mikorra vagy kiírva? Szép szülést kívánok Neked :)

nálunk semmi különleges, napokig mászkálunk, csak a környéken, aztán napokig pihenjük a fáradalmakat. a gyerkőcök imádják egymást továbbra is, már nagyokat disznólkodnak együtt :P
Liliróza még nem jár, viszont felmászik az asztalra, az ágyra és a szennyestartóra is, vadul teper a nyuszismotorral, magától tud gyöngyöt fűzni :shock:, ma közölte velem, hogy hosszú a "kőme", és egyre több szót lehet beazonosítani a babanyelvéből, és imád fodrászolni is, kéri a "guma"-t a hajába, mindent magára vesz Isti gumicsizmájától a szalmakalapomig :)
Istók énekel, mondókázik, imád főzni, könyvből "felolvasni", garázst építeni, egyedül üget a pónin, megáll a sarkon a biciklivel, önállóan hajat és fogat mos, de még mindig rajtam alszik keresztbe :P

megyek csajok, mindenkinek szép nyári napokat még erre a 3 hétre :)

votiv 8)
votiv
 
 


Votív! köszi :lol:
szobatisztaság: teljesen egyet értek! egy fejlettség az alap, s csak utána jöhetnek az okosságok
nekem melengeti a szívem amit a tesószerelemről írsz :lol: :lol: . s a csajod igazi nő!!! :lol:

Curse! most látom csak hogy a te pocaklakód mindjárt 4hós :lol: szupi

Apjuk még egy hétig itthon volt, s mától újra meló. Oooooooolyan jó vót ez a szabi:lol:
gödibarbi
 
 


Votív,
köszönöm a részletes leírást.
Tényleg jártam már itt, 2,5 éve a kislányom születésénél a bábakoktél receptjét kerestem, és sikeresen be is indult a szülés aznap hajnalban, mikor be kellett volna feküdnöm.
Szept. 16-ra vagyok kiírva, reményeim szerint még van időm, mert még sok az elrendeznivaló, nekem meg sokat kéne feküdnöm, és ez a kettő sajna üti egymást. :(
golab
 
 


Szrek,
Nálunk még sose okozott lázat a kánikula (persze bágyadt meg kiakadt kölköt igen - lehet hogy csak nem mértem meg??)
Én ugye semmit nem adnék. (És semmit nem csinálnék.)


Barbi,
A Ti homokozótok jobb, mint a lakótelepi. Pedig a mienk eu-konform!

Votiv,
P. is elkezdett szégyenlős lenni...
Jó, hogy írtál a gyerekeidről! A gyöngyfűzés nem semmi!

Móni
Kép
Kép
monisa
 
 


Úgy látszik, ez a bilitéma kimeríthetetlen, és nem elég róla x-szer beszélni, de komolyan! Ezer dologból tevődik össze, de a legtutibb tényleg, h a gyereken múlik. (A régiek biztos tudják már, de a viszonylag újabbak kedvéért: amikor E lett szobatiszta, az is 3 lépcősben ment: először itthon kezdte a hagyományos nyári bilit, 2. szülinapra (dec) már a nappali pelust teljesen elhagyta, csak éjszakára kellett, de ugye pont a 2 között szept.ben kezdte a bölcsit, és ez nem kicsit kavart be, aztán febr-ban elment Klári, a nagy kedvenc bölcsisnénink a bölcsiből, és az új néninek egész egyszerűen nem volt hajlandó szólni a lányom,h pisilni kell. Nem voltak ők rosszban, csak még nem közelítettek egymáshoz. (Később nagy haverok lettek, de ez csak később jött.) Mondta is itthon, h másnak szól, neki nem. Néni legendái szerint olyat is csinált, h amikor kivitte pisilni, a wc-be nem, de amint visszamentek a szobába, a szőnyeg közepére igen---- na, nem kicsit pipult be a néni, visszaerőltette a pelust, de amikor nem sokkal később (márc-ápr körül) Eszter megkért!!!, h éjjelre se adjam rá már a pelust (megígéjem, hogy szólok, ha pisijni kejj!), na, akkor a bölcsiben is azt mondták, OK, tegyünk egy próbát, de mivel ott 10 gyerkőc grasszál, nem érnek rá csak vele foglalkozni. De eddigra már barik lettek az új nénivel is, és nem is volt több baleset. :) )
Bocs, ha hosszú lett, de kb így volt.
Nem mindig ilyen egyértelmű persze, mint a bölcsikezdés meg néniváltás, meg a gyerek kerek-perec megmondja, h mit miért (nem) csinál, de biztos, h van valami ok, amiért a 2-3-4 évesek nem szobatiszták, Alapvetően érettek rá (testileg, mert vissza tudják tartani), max fejben még nem határozták el, vagy valami miatt direkt nem akarnak pelus nélkül a "semmibe" pislantani.

neet
neet
 
 


Éljenek az ünnepeltek, Votiv, Lencse! :)

Szrek,
lehet napszúrás, ebben az esetben adnék lázcsillapítót, hisz nem egy vírus támadta meg, hogy hadd dolgozzon az a fránya láz. Sok folyadék, és hűtés. Vizes zokni nem kellemetlen?? Azt nem hiszem, h tennék rá, de javíts ki, ha ez bevett szokás és jó is.
Eszter is egyik évben egy napon a Velencei tózás után éjjel lázadozott, kapott egy kúpot és reggelre kutya baja lett.
De ha ez tegnap volt, ma már biztos minden a régi, igaz? :)

És vissza a kánikulááááááááát!! Van még ember a topikon (Földön), aki annyira élvezi a 40 fokot, mint én??? Mindjárt vége, Votiv, nem is 3, egy hét, és agyesz bugyesz. Esténként már most is olyan hűvös van... és kell várni vagy 10 hónapot, h megint ilyen jó legyen... szép szép az indián nyárt, na de az igazi nyááár a legszebb. És egy hét múlva meló az új suliban!
neet
neet
 
 


Köszönjük a köszöntéseket!!!!:))

Macs!
nem úgy van,h a a tej összetétele szinte sose változik?
mindenesetre a linken lévő táblázatnál számomra főként érdektelen dolgokat pontoztak. a fő szempont az összetétel kéne,h legyen,de arra labor kell. még csak nem is szeretnék vastag 3-6%-os v.magas fehérjetartalmú tejet,mert ezeket se tartom túl egészségesnek.(minek sok tejzsír???)és az árat is lehet pontozni,meg max azt,h bio-e. de ilyen vizsgálat nem lesz soha.
pl.jó lenne tudni,h hol olvastad,h a tecsótejben alig van Ca. nálam inkább ezek a fontos adatok.

a tejről jutott eszembe a MÉRTÉKTELEN ÁLLANDÓ JELLEGGEL VALÓ ÁSVÁNYVĺZ IVÁSZAT. ez felborítja a szervezet sóháztartását,így,ha valaki fél a csapvíztől,akkor csak max.400mg oldott ásv.anyagú vizet vegyen.de legjobb a csapvízzel felváltva inni,ha vki ragaszkodik a palackos cucchoz.

ancsipancsi
 
 


Ancsi,

már hogy' érted, hogy az összetétel nem változik? A tejtermelés alatt ugyan úgy laktációs fázisok vannak, mint az anyatej termelésénél, először a föcstej, aztán fokozatosan hígul. A takarmányozás mennyisége/minősége/kiegyenlítettsége szintén befolyásolja a beltartalmat, csakúgy, mint a telepeken lévő tartás és termelés-technlógiai eljárások.
Ma, Mo.-n még mindig a tejzsír alapján történik a tejminőség elsődleges besorolása, mert a tejipar a felvásárló, sokféle termékének előállításához pedig momentán a tejzsír fontosabb, mint a folyadéktejben lévő tejfehérje. Ezzel nem azt mondom, hogy nem fontos a tejfehérje, hanem hogy a tejzsír a fontosabb.
Az EU.-ban, már pár országban a tenyészszelekciónál a tejfehérje tartalmat részesítik előnyben. Viszont, jó tudni, hogy a fehérje és a zsír negatív korrelációban vannak egymással, így nem csoda, ha sem nem könnyű, sem nem gyors a genetikai előrehaladás a magas fehérje ÉS zsírtartalmú tejet előállító tehenek kitenyésztésének a terén.
Normál esetben, ha tehén által termelt tejet iszol, ennek és az ebből készült termékeknek viszonylag magas a kalciumtartalma, de a tejiparban a folyadéktejet először alkotóira bontják, majd újrakeverik és az eljárás során tul.képp teljesen elveszti a természetes jellegét és összetételét. Főleg az óccsó dobozos tejek.
De ha van még kérdésed, írj nyugodtan mélt, ne már' itt offoljuk szét a topikot :)




Szellőke,
köszönöm :)



csók

macs
macskanyu
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?