Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hanga, boldog születésnapotKép

Zsófi, boldog születésnapotKép

További kellemes Karácsonyt mindenkinekKép

Beja+Bácu+ÖcsiHugi
beja

Sziasztok!

Zsófinak mi is nagyon boldog születésnapot kívánunk!Kép

Solya,
SűlysáponKép. (Plüss/bársony hátizsák, nem túl nagy pakolórésszel.)

Itt egy kis karácsonyi mix:
Kép

Beja, Zsuzsi, Dzsili,
Nektek is köszönjük a köszöntéstKép.

Na, megyek, csinálok vmi ebédet Hangának (vagyis melegítek déditől kapottatKép), aztán elteszem aludni, mert én is álmos vagyok meg du. megyünk át apósékhoz is.

Puszi és további jó ünneplést Mindenkinek!

Szila és Hanga (és Bence is)
szila

Sziasztok!

Nem is tudom, hol kezdjem... Drága nagyfiam letöltött valamit a netről még szenteste előtt (22-én) és totál meghalt a gépünk. Nem lehetett indítani, sötét képernyő... Apa 4 napig dolgozott rajta, míg gatyába rázta. Megmentette az összes dokumentumunkat, újrahúzta a gépet, programokat telepített... Most már jó Kép

Bátyámék szenteste ebédre voltak hivatalosak anyuval együtt. Előző nap, amikor már kivettem a 3 féle húst a mélyhűtőből, hívtak, hogy csak vacsira jönnek, de csak hárman, mert a nagyfiú a barátnővel nem jön. Rendben. Húsokat elkészítettem (aszaltszilvás pulykamell, sajtos-gombás sertésszelet, sajtos-besameles-baconos csirkemell), többféle salátát másnap vacsira, hideg sült sertéskaraj kolbásszal töltve, sonka, stb. Sütik minden mennyiségben... A lányok sokat segítettek. 24-én délelőtt fél 11-kor hív a bátyám, hogy mégis jönnének ebédre... Finom volt... mindenki halálra ette magát és nagyon dícsértek Kép Estére megjött Kép és olyan fejfájásom volt, hogy azt hittem hányok, meghalok. Másnap szerencsére anyósomékhoz mentünk ebéd után. Ma már sokkal jobb minden, nyugi van Kép
És nem kell főznöm, mert még mindig vannak kaják Kép Kép Kép

Dzsili: számot felírtam.

linato: jól figyel t a férjed a lányokra Kép

Gorsi: babamocorgás - az ollllyan jó érzés Kép

BMárti: Lacikának boldog szülinapot!!! tejallergia Kép

Nyuszimanó: Kép

Danimama: jó, hogy írtál!

Norci: remélem, Vilinek már kutyabaja!

Laura: Toncsi fog Kép allergia - azért én optimista vagyok Kép

Márti: remélem, már egészséges Ármin és Vilka is!!!

cory: töltött káposzta Kép majd jövőre Kép

Már frankón elvonási tüneteim voltak az elmúlt napokban, hogy nem tudtam netezni Kép

Na, megyek, mert kezd éhes lenni a banda Kép
Sok puszi mindenkinek és jó pihenést!!! bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Bocsi, de egy hetre elutazunk, igy most tudok csak boldog uj evet kivanni mindenkinek.

Andysj
andysj

Sziasztok!

Hazaértünk a keleti mamától és holnap indulunk a nyugatihozKép Így ma itthon vagyunk.

Remélem mindenkinek kellemesen teltek a karácsonyi ünnepek!

Utólag kívánok Hangának nagyon boldog szülinapot! A képek nagyon helyesekKép

Cory! Nálunk is volt fincsi töltött káposztaKép Nem kiutálni a szeretet ünnepén!KépKép

Borcsa! Ez elég rossz lehetett. De majd bepótolodKép

Ezúton kívánok mindenkinek nagyon boldog, babázós új évet!

Tikk&Hanna
tikk

Márti
Sok-sok gyógy nektek!KépKépKépKépKép

Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Karácsonyt túléltük. Ma elmentek anyósék is. 6-an jöttek. Zsoma köhög megint, Balunak hasmenése van. Nekem hányingerem.

MÁrti jobbulást nektek!!!

Tikk: kegyetlen vagy!

cory, aki már megint 2 éjszaka virrasztott Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Bocs, hogy beleszólok

Cory:
Sajnálom, hogy megint éjszakáztál. Kép Beninél is visszajött kicsit a nátha és tiszta hiszti egész nap. Lassan megőrülök. Kép Jobbulást!

zit
zit

Sziasztok!

Mi ma jöttünk vissza anyukámtól, meg a többi rokontól, ezért így utólag kívánok Hangának és Zsófinak boldog szülinapot!KépKépKépKépKépKépKépKépKép

Borcsa! Nagyterhesen sem volt jó ez a "zabálós" 5 nap! Az ember azt hinné, hogy még tud enni, mert ugye nagyobb mennyiséghez van szokva, ezért eszik is, csak aztán egy órával később jön a balhé, mert a gyomor tele és még egy baba is nyomja ráadásnak!
PocakPeti irtó sokat mocorog, éjszaka már alig tudok aludni! Sokszor arra ébredek, hogy ugrál a hasam!Kép

Megyek pihenni!

Zafi
zafi

Sziasztok!

cory: remélem, ma jó éjszakád lesz! És gyógyok mennek a fiúknak, meg Neked is!

Úgy néz ki, elmegyünk szilveszterezni a Balatonra a barátainkkal. De fürdeni csakazértse fogok Kép A lányaink meg itthon buliznak a barátaikkal. Tomi a sógornőméknél lesz, csak Dani szomorkodik, mert ő még nem tudja, mi lesz vele. Fura egy történet: a barátait hívták egy buliba, őt meg nem. Szerintem biztos volt valami, de fogalmam sincs mi. Most meg meg van sértve, hogy neki nincs helye sehol. Szerintem a lányokkal itthon maradhatna, nem lenne gond. Na, majd meglátjuk.
pusz: bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok lányok!

Egy darabig nem volt netem, nem tudtam jönni, és voltunk közben Gyöngyösön is.
Most még megyek olvasni, de pótolom az elmaradt köszöntéseket:

Boldog szülinapot kívánunk RékánakKép, TominakKép, PiciLacinakKép és HangánakKép!KépKépKépKép

Zsófi nevében köszi mindenkinek a gratulákat!

Betegeknek jobbulást!Kép

Lucának is folyik kicsit az orra, de nem tűnik komolynak. Én a vállammal robbantam le múlt pénteken, becsípődött egy ideg, pár napig azt hittem, meghalok. Már szerencsére sokat javult.

Megyek, pótolom a lemaradásomat.
Puszi
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Cory, millió gyógy-Kép megy!!!!!!!! KépKépKépKépKép
Remélem, mihamarabb kikerültök ebből a nyavajából...

Andi, szióóóKép VálladKép Lucának taksiűzők! KépKépKép

Bogancsi, remélem és biztos is vagyok benne, hogy Dani is megtalálja a helyétKép Nektek jó szilvit, ha addig nem "találkozunk" már! Kép
Mi is elmegyünk, Budakalászra, amolyan házibuliba, kisebb társaság lesz, összesen 10 fő. Aztán ott is aludhatunk.

A zabálós-kismamás Karácsonnyal kapcs. nekem nagyon furi tapasztalatom van!!! Én is jókat ettem, össze-vissza... aztán mikor éreztem, hogy jaj, nem vagyok jól, képzeljétek, nem "hánykolódtam", hanem hasmenésem volt!!! De csak egyszer-egyszer, nem folyamatosan... mintha nekem ott alul jönne ki, míg más kismamának fölül... bocsi a naturalizmusért... Tök furi.

Lányok! Lenne egy komolyabb, fogósabb kérdésem, őszinte válaszok ne kíméljenek!!!
Szóval Bácu "nagy" ágyáról van szó, ami majd most kezd el készülni Apóskám jóvoltából gyöngy kezei által. Eddig az volt a szitu, hogy csinál neki egy 160x80-asat, mint amilyet pl. a Bébikerben is lehet kapni. Viszont ma párom kitalálta, hogy emeljük meg az ágyat, hogy pl. a játékos szekrénykéje és a házikója aláférjen. Ezáltal a gyerek kb. 140 centi magasan aludna... így 2-2 és fél évesen...
Nagyon gáz szerintetek??? Korai, ugye? Tiszta dilemma... Bácus elég jól alszik, nem kell babusgatni éjszaka, max. egy kis piát iszik... néha hív és kér... De mi van pl, ha éjjel úgy gondolja, hogy lemászik? Kép Szerintem korai a dolog... Kép Pedig csak úgy férne el igazán az összes, két gyerekre kellő cók-mók, bútor...

Segítsetek lécci!

Pusza,
Beja+Bácu+ÖcsiHugi
beja

Sziasztok!

Látom mindenki nagy ünneplésben van, bretegeknek gyors gyógyulást, virrasztóknak végre egy átaludt éjszakát és pocakosoknak émelygések nélküli napokat kívánok!Kép

Bogancsi: Dani nem szeretne a nagy lányokkal bulizni, vagy a nővérkék nem szeretnék, ha ott lenne? Elég rossz lehet Daninak, nem lehet a háta mögött a barátot megkérdezni (de nem nyomulósan), miért nem hívták meg, lehet, hogy csak félreértés, nem ? Focis társaival nem tud bulizni?

Andi: vállas problémádra remélem már feleslegesek a gyógyok KépKépKép, ha tudsz írj magatokról többet!

Heni: hogy vagytok?

Nyuszimanó: férjed megnyugodott már? Anyósoddal rendeződött a helyzeted?

Beja: nekem mintha az Elevittől lenne hasmenésem, egyenlőre a pozitív oldalát nézem, ez "jobb" mint a székrekedés... Hol fogsz szülni?
Láttam olyan megoldást ágy és pakoló variációban, hogy egy igazi kis bunkert építettek ággyal a gyerekszobában, olyan volt mint egy megmászható vár, tele polccal, szekrénnyel. A gyerekek nagyon élvezték és egyben volt így a szekrény, a polc, az ágy és az íróasztal is, nagyon izgalmas volt. Ezt egy szűk gyerekszobában láttam, két oldalról alulról kezdődött lépcsősen felfelé emelkedett, míg fent egy-egy ágy volt, de egy könyves polccal elválasztva. Alul fiókok, majd lehajtható iróasztal volt, ezután jöttek a szekrények, polcok, és fent az ágy. Tükörképei egymásnak a két oldal. Ezt én mondjuk kb. 3 éves kortól tudnám elképzelni, nem tudom, mennyire biztonságos, de ha az ágy jól körül van bástyázva (egyik oldalról a polc, a másikról a fal), biztosan nem esik ki a gyerek, és a széles lépcsőkön sem eshet el. Húúú, ezt nagyon nehéz elmagyarázni, hogy nézett ki, de hátha megmozgatta a fantáziádat és valami jobbat kitaláltok, ami nektek megfelelő!!!KépKép

Rebi: hogy álltok a költözéssel? Hogy viselted az ünnepeket?

Zafi: ugráló Peti nagyon aranyos lehet!Kép Mit szólt a férjed a képkerethez?

Cory, Márti: ugye ma már jobban vagytok?! Gyógyuljatok meg gyorsan!KépKépKép Andris jobban lett? Balu nem kakilhat hígabbat a Karácsonyi menűtől? Dorka is nehezen viselte az új kajákat, tiszta piros lett a fenekeKép

Bszilvi: aranyos Peti a szánkóval, kár, hogy nincs hóKép

Laura: milyen jó, hogy a szánkó mellett lett Rominak is pótajándéka!Kép

Egy kis ízelítő a Karácsonyunkból:
Kép

Üdv: zsuzsiék (11)
zsu26

Beja,
nekünk is ez volt a dilemmánk az ággyal kapcsolatban. Bár Sára már 3. Eltartott egy ideig, de megtanulta, hogy magasabban alszik és csak a létrán jöhet le. Tapasztalat, hogy a ferde létrán könnyebb közlekedniük, még éjjel is. Máténak ugyan még nem emeltük fel, de a terveink között szerepel, hogy mikor hazaköltözünk, már felemeljük. Akkor lesz 2 évesKép

Bogancsi,
BUÉK!Kép
solya

SZiasztok!

Nem vesztünk el, csak kevés időm volt...most is csak annyival több, hogy András dolgozik ma meg holnap Kép

Még mindig nem gyógyultak meg igazán Kép Vilka sokat köhög és elég csúnyán is, Ármin orra változatlanul folyik, András torka fáj... én egyelőre jól bírom

A karácsony meg az utána lévő két nap a betegségeket leszámítva igazán jól telt Kép Ármin tobzódik az ünnepben, gyönyörködik a fában, folyton énekel neki Kép, azt sem tudja, melyik új játékhoz kapjon... Vilka megtanult négykézláb megtenni egy-két lépést előre is, 25-én felült Kép és sütőtökrajongó lett belőle: annyit képes megenni, mint Ármin 10 hónaposan. Nagyon kalimpál, ha meglátja Kép és ha mi eszünk, akkor keresi, hogy hol az ő kajája Kép Ma 7 hónapos KépKépKép Maaaaajd lesznek képek is egyszer... Kép

ZSuzsi! Ármin popsija is rettentő csúnya, de nem a karácsonyi kajáktól (ez nálunk idén nagyon visszafogott volt), hanem jön az utolsó négy foga. Legalábbis ez nála mindig brutális popsiképpel járt együtt Kép Olyan szép Dóri Kép

Beja! Én biztosan nem mernék még Árminnak ilyen ágyat venni, igaz, ő mászkál álmában. Talán úgy lehetne, hogy vmi hálóval körbeveszitek éjjelre? Vagy hogy ne létrán, hanem csúszdán tudjon lejönni - csak hát az megint sok helyet foglal

Zafi! Varrtál már a zülinapi gépeddel? Én is kaptam a Jézuskától varrógépet, de még megnézni is csak futtában volt időm, pedig már nagyon kipróbálnám!

Andysj! Hová utaztok?

Cory! Sok-sok gyógy nektek! Kép A töltöttkáposzta engem is nagyon kísért Kép, de persze, gondolnom sem szabad rá Kép Úgyhogy nagyon is megértelek... Bár, egy szavam sem lehet, karácsony tiszteletére ettem párolt halat - amúgy is imádom - hát, vmi mennyei volt Kép a krumpli mellé...

Nyuszimanó! Petrának boldog 3 hónaposságot Kép Anyósod?

Rebi! És a tied? És a költözés, szakdoga, pocaklakó, Csenge.... ????

Linato! Most láttam egy naptárban, hogy egy napon van Miléna, Korina plusz még Gábor nap is - direkt?

Heni! A fekve szoptatásra még én is kíváncsi lennék Kép Ülve megy a tandemezés, de fekve eddig nem sikerült - igaz, most, hogy már Vilka is fel tud térdelni, lehet, hogy menne... Kép Hogy vagytok? Milyenre sikerült az első kétgyerekes karácsony?

BSzilvi! Nagyon édes Peti a szánkón! Kép Mi is akartunk, de végül is annyi mást kaptak ... bár, ha lesz hó, lehet, hogy kapnak még szánkót is Kép

Mindenkinek további boldog otthonlétet Kép, a betegeknek gyógyulást Kép, muszáj mennem...

Márti+Ármin+Vilka
márti

Sziasztok!

Mi is hazaértünk tegnap a szüleimtől. Kép Holnap után indulunk Laci szüleihez. Kép Laci szegény közben dolgozik 3 napot Kép, de sajnos választania kellett, hogy karácsony előtt, vagy a két ünnep között vesz ki szabadságot. Kép Pedig lenne még neki bőven. Kép
Szuperül sikerültek az ünnepek, most pihengetem kifelé a gyomorrontásomat Kép, elvégre én jól terveztem a pocakosságot ünnep utánra KépKépKép. Lacika máris annyi ajándékot kapott, hogy lépni nem lehet a sok játéktól a nappalinkban, és még nem is érkezett meg minden Jézuska... Kép Sajnos a mi (Lacitól kapott) ajándékunk nem sikerült valami jól Kép, ma viszi vissza szegény reklamálni. Kép Q. MatávPont, jól elkúrták Laci karácsonyát. (őt szomorította el legjobban a kudarc) Olyan telefont szerettem volna, amihez két vezeték nélküli kagyló van, mert Lacika állandóan telefonálni akar, amikor én beszélek valakivel. Laci szegény a lábát lejárta az ügyben, tényleg minden lehetséges fórumon érdeklődtünk, hogy melyik twin-szet tudja ezt. Először a Matáv pontban azt mondták, hogy egyik sem. Utána a Matáv e-pontnak írtam, és azt a választ kaptam egy hölgytől, hogy TAPASZTALATAI SZERINT a twin szet alkalmas erre a célra. Én ezt úgy értelmeztem, hogy mind. Laci felhívta a kinézett Ventus készülék márkaszervízét, ott azt mondták, hogy nem lehet ezzel a készülékkel egyszerre mindkét kagylót használva beszélni azzal, akit felhívtunk. Akkor volt 2:1 a nemre. Ezután Laci beszélt valakivel, aki azt mondta, hogy ez annyira természetes, hogy azért nincs benne a használati utasításban, ha a második kagylót is "felveszed", értelemszerűen hallod benne a beszélgetést. Újra bement a MatávPontba, ahol sokadik ottjártának alkalmából kifogott egy hölgyet, aki végre AKART segíteni neki. Előszedte a használati utasítást, felhívta a márkaszervízt, stb. Három elvárásunk volt a telefonnal kapcsolatban: tudjunk hárman dumcsizni (egy hívott + a 2 kagyló) egyszerre, legyen magyar nyelvű menürendszere, és le lehessen zárni a billentyűzetét. Végül mindhárom kérdésre határozott igen választ kapott Laci az eredetileg kinézett Ventus Twin Set-re vonatkozóan. Nagy boldogan megvette, és hazahozta. A fa alatt ért bennünket az első csalódás, amire persze gondolhattunk volna. Az akkumlátorokat első használat előtt 10 órán keresztül folyamatosan tölteni kell. Szóval megkaptuk Lacikával a telefonjainkat, és máris el lett véve tőlünk tölteni. Másnap reggel nekiálltunk kipróbálni, a 3 feltétel közül egyiket se tudta a készülék, vagy mi voltunk teljesen bénák. A magyar nyelvű használati utasítás olyan színvonalú, hogy pl. amikor a készüléket ismerteti, akkor van egy rajz róla, kis vonalak vannak húzva, és számok vannak rendelve minden gombhoz. Később ezekkel a számokkal hívatkozik rá, hogy melyik micsoda, mikor mit nyomj meg. De a rajz olyan homályos, hogy nem lehet kinézni, melyik gombhoz milyen szám van írva. KépKépKép Grrr... Kép Persze az eredeti (?) angol nyelvűt meg nem is adták oda hozzá. Kép Azt is mondták a Matávpontban, hogy ha nem lesz jó a telefon, simán visszaveszik. Viszont eddig 4 szóbeli kijelentésükből 3 már nem bizonyult igaznak, ezek után kíváncsi leszek, mire megy velük szegény Laci. Kép

Cory! Álommanókat sajnos nem tudunk küldeni, az nálunk is örök hiánycikk. Kép Azért remélem, már jobban vagytok. Kép

Beja! Szerintem nem olyan nagy gáz, ha magasabban lenne Bácu ágya. Én azt csinálnám, hogy betenném az ágyat a szobájába, és utána még egy darabig nem ott aludna, csak játszhatna rajta, és szokná. Azután amikor már biztonságosan közlekedik le és föl, és ő kéri, hogy fönn alhasson, akkor ágyaznék neki föntre. Gondolom, hogy az ágy oldalán úgyis lesz valami deszka, hogy álmában le ne fordulhasson. Ha meg elindul éjjel lemászni, akkor tudni fogja, hogy hol aludt el. Esetleg (ha nálatok sötét van éjjel) jól jöhet valami halovány éjszakai lámpácska, hogy lássa is, hogy hol van.

Márti! Vilkának boldog 7 hónapost! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Márti! Majd akkor konzultálunk varrás ügyben!Kép Mikor a költözködés után minden szépen a helyére került, megcsináltam a varrógép helyét is és szépen összeállítottam, befűztem a cérnát (életemben először!) és kipróbáltam, hogy milyen öltéseket lehet csinálni. Azóta még nem vettem elő!Kép Meg kellene keresni a selejt anyagokat, hogy egyáltalán megtanuljak egyenesen varrni...

Beja! Ággyal kapcsolatban nekem az jutott eszembe, hogy ha apósod elég gyorsan dolgozik, akkor esetleg meg lehet azt csinálni, hogy éjszaka még rácsos ágyban alszik Bácu és csak nappal a magasban, hogy megtanulja először, hogyan tud lemászni róla. Szerintem kb. 1 hónap elég erre, és akkor meg lehet már próbálni éjjel is. Ja, de ő bölcsiben alszik... Akkor passz.
Mi majd csak akkor akarunk emeleteset ill. magasat, ha majd Pocakpeti elhagyja a rácsoságyat... de fura ezt így leírniKép
Esetleg a pelenkázószekrény helyett használjatok pelenkázó lapot, amit az ágyra lehet tenni és akkor abban a sarokban elfér a rácsoságy.

Zsuzsi, Szila! Nagyon tetszenek ezek a karácsonyi montázsok!Kép
Zsuzsi, kösz a kérdést, férjem örült a képkeretnek, bár nagyobb lelkesedést vártam... De azért gyorsan keresett egy képet bele, amit majd bevisz magával az iskolába az asztalára!Kép

Szilvi! Remélem a hóban is ki tudja próbálni Peti a szánkóját! Nagyon jó kép!Kép

Teszek fel a profilba én is egy karácsonyos képet.

Zafi
zafi

Sziasztok!

Márti, Zafi: én is varrógépet kaptam!!!!Kép már 2 nadrágnak a szárát felvarrtam, persze az elsőt picit elmértem (2-3 mm-rel), majd kijavítom. Teljesen odavagyok a varrógépért. Úgy örültem, hogy betudtam fűzni és rögtön könnyedén működött! Most jelentkeztem egy varrótanfolyamra, január közepén indul, a Camponánál, ha érdekel benneteket elküldöm a mailjét a szervezőnek.
Nagyon béna vagyok, nekem muszáj okosodni varrás terén is, nem szeretném a bénaságom miatt megutálni. Olyan jó lenne szép kis babaruhákat varrni!Kép

Láttuk az Igazából szerelem (Actually Love) filmet moziban, nekem nagyon tetszett, igazi romantikus, de angol filmKép

Árminhoz hasonlóan Dorka is állandóan a Karácsonyfán lóg, rendezgeti a díszeket, eddig még nem tört el egyet sem.

Kérdezni akartam:
Most Karácsony alkalmával találkoztunk unokahugival, aki 9 hónapos, Dorka jól eljátszott vele, csak az a baj, hogy ilyenkor teljesen lemegy a baba szintjére és nem hajlandó beszélni, csak nyögdécsel, sőt fogni kell a kezét, mert hogy "nem tud" járni!
Ez engem nagyon zavar, és tényleg rosszabbodott a beszéde.Kép
Szerintetek, hogy lehet elmagyarázni neki, hogy nem kell kisbabát játszani?
Hogy tudom kivédeni, hogy ne fejlődjön vissza?

Üdv: Zsuzsiék
zsu26

Zsuzsi! Én is láttam ezt a varrótanfolyamot és érdekelne is, ha nem készülnék február elején szülni!Kép
A babás kérdésedre okosat nem tudok, viszont még mindig jobb, hogy nem a kicsitől várja el, hogy úgy viselkedjen, mint ő. Nálunk sajnos ez a helyzet. Nővérem kislánya 8 hónappal idősebb Rékánál és most már elég régen taláélkoztak. Szegény csak játszani szeretett volna, de ez abból állt, hogy cibáltam magával Rékát mindenhova, neki meg azért megvan a saját akarata és nem tetszett neki az irányítás. Ki is borult rendesen és a végén már félt a kislánytól. Kép

Zafi
zafi

ZSuzsi! Engem érdekel, hogy mit tanultok majd a varrótanfolyamon, de én biztosan nem tudok elmenni Kép
Az, hogy Dorka így reagál egy kisbaba közelségére, normális, sőt, várható, hogy esetleg a tesójára is így fog! Az az "értelme", hogy szeretne ő is egy kicsit újra baba lenni, aki a középpontban van, akit cipelnek, etetnek, elvárások nélkül fogadják el. A legjobb a kedvére tenni ebben! Az megnyugtatja! Játssz vele, ha tudsz, minél többet olyat, ahol ő "baba" - ez biztonságot ad neki! Ugyanakkor rá fog jönni, hogy egy baba még nem tud egyedül szinte semmit csinálni, nem ehet pld husit, kekszet, stb - és majd megint vágyakozik rá, hogy "nagy legyen". És ez így elhullámozgathat sokáig Kép Atól ne félj, hogy ez valóban visszafejleszti az értelmét, beszédét, mozgását, hiszen ha ezt játsszáttok, ő is tudja, hogy ez csak "olyan, mintha". Még fejleszti is az empátiás készségét, hogy olyannak fogadja el majd a babát, amilyen Kép

Vilka úúúúúúúúgy tud üvölteni, mintha egy századnyi macskát nyúznának Kép

Márti++
márti

Sziasztok!

Zsuzsi: Balunak tuti nem a karácsonyi kajáktól van hasmenése, ugyanis nem eszik. De mára szerencsére mintha elmúlt volna.

Márti: én először fekve szoptattam tandem Kép Mondjuk ehhez kell az én mellméretem is Kép Kétféle pózban szoktunk. Az egyik, hogy mindkét gyerek fekszik. Zsoma úgy, hogy a fejemfelé a lába van, és övé az alsó cici. A két gyerek feje van egymáshoz közel. A másik, hogy Zsoma fekszik normálisan, Balu meg a hátam mögül behajol Kép

Fiúk betegek. Most már Balu egész jól van, csak Zsoma küzd Kép

Karácsonyt túléltük. Anyósék 6-an jöttek.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Mi is vagyunk ám, de eddig csak olvasgattam. Most mindenki alszik és addig megpróbálok írni néhány sort.

Cory: Zsomának sok-sok gyógyi. Mostmár aztán gyorsan meggyógyulni.KépKépKépKépKépKép

Zsuzsi: varrótanfolyamért nagyon irígy vagyok. De esélyem nincs rá, hogy el tudjak menni egyre, mert nincs aki vigyázzon a lányokra. Ezért csak magamat képezgetem több -kevesebb sikerrel.

Márti: hol nézted azt a naptárt? Én ilyet még nem láttam. Tehát akkor teljesen véletelen. Különben is, akkor már az én nevem is odatehették volnaKép
Nektek is mennek a gyógyikKépKépKépKépKépKépKép

Zafi: nagyon csini Réka a profilképen. Hogy megnőtt a haja amióta nem láttam. Olyan csajszis lett cofikkalKép

B. Márti: nem semmi ez a kis telefonos story. Egyszerűen rémes, hogy nem tudják mit árulnak a saját boltjukban az eladók. Meg a használati utasítások is egyenlőek a nullával. Vagy olyan nyelven van ,hogy nem érted vagy nincs is.Kép Remélem azért tényleg kicserélik és kaptok egy olyat, amelyik mindent tud.Kép

Beja: én még most sem merem nagyon a saját ágyunkon egyedül hagyni aludni a lányokat. A szobájukban is csak egy franciaágy matrac van a földön. De az én csajszikáim is másznak, pörögnek ,forognak álmukban. Remélem majd kinövikKép

Andi: válladra gyógyik és Zsófinak így utólag nagyon BOLDOG SZÜLINAPOT!

Bogancsi: nagyon jó bulizást a BalatononKép

Tikk: amikor olvastalak azt hittem egy mesében vagyok. Csak ott nem nagyik a Keleti és a NyugatiKépKépKép További kellemes ünnepeket.

Szila: szuper a karácsonyi mix.KépKépKép

Dzsili: hogy teltek az ünnepek?
linato

Sziasztok!
Karácsony nálunk is szuper volt. Tényleg annyira fantasztikus gyerekkel Kép Vili is úgy örült a karácsonyfának és az ajándékoknak, 26-án mikor már a 4. karácsnyfát látta, az ajándékokat is kereste Kép . Ha talál itthon egy dobozt, akkor rögtön hozza, hogy "ajándék, anya kibont" Kép
Majd folytatom az élménybeszámolót és reagálok is, de azt hiszem le kell mennünk. Egy kicsit kiborultam, nem tudom szoptatni Vilit semmi tejem nincs, neki sincs igénye már igazán rá, de a nappali elalváshoz kell, de akkor csak nyalogatja a cicimet amit nem lehet elviselni és sehogy nem alszik el, mikor egyébként két három órákat is alszik nappal Kép Kép Kép ÉS az egész egy olyan ördögi kör, hogy ha nem alszik akkor nyügős, hisztis rossz és én sem tudom elviselni Kép é-n is fáradtabb és ingerlékenyebb vagyok, csak hergeljük egymást, mit kell lehet ilyenkor csinálni???????? Tényleg tanácstalan vagyok.

Norci
norci

Norci!

Csak az első nap a legnehezebb utána minden jobb lesz, ha tényleg nincs tejed és fárasztó neked, találj ki az alvásra áthídaló megoldást (kint a hidegben babakocsiban altatás, együttalvás vagy nem alvás- 1-2 napig nyügi, utána ő fogja kérni az alvást). A legfontosabb, hogy valami rituáléja legyen a napközbeni alvásnak is, hogy könnyen rá tudjon hangolódni az alvásra. Mondom én ezeket a tanácsokat, akinek a gyermeke sosem alszik napközben. Szóval csak annyit tudok írni, hogy légy következetes, bármit is döntesz és csak akkor változtass, ha biztos vagy magadban! 2-3 nap és kialakul az új rend. Vili nagyon értelmes kissrác, meglátod megérti, ha ügyesen elmagyarázod neki, miért kell új rendszerre szoknia.
Szurkolok, hogy simán menjen minden! Kép

Üdv: Zsuzsiék
zsu26

Zsuzsi!
Köszi.
Már egy ideje meg van a rituálé is. Nappal ebéd után mindig játszunk kicsit, majd rendet rakunk együtt, és mostanában mesélünk is, utána szopi ás azon elalvás, no ebből már csak a szopit kellene elhagyni. Egyelőre úgy próbálkoztam hogy engedtem szopizni utána alvás, mint este, de ez se ment. Talán mert nekem nem volt energiám hozzá. Másrészt valahogy a szopi elhagyását nem szeretném még egy drasztikus nappali "aludj jól módszerrel" is megspékelni. Meg hát úgy sajnálom szegényt. Lehet engem jobban megvisel, mint őt.
Vili este még szopik, de inkább mimeli a szopit k b. 2 perc összesen, de nekem az is kellemetlen utána van egy kb. félórás együttlét, majd gyönyörűen elalszik egyedül. Reggel már nem kérte a cicit. Szokjunk le úgy, hogy a reggelit hagyjuk el, maradjon meg a két alvás elötti? Csak ezzel végképp azt sugallom neki, hogy szopi egynelő az elalvással, aminek végképp nincs értelme.
Azon is gondolkozom, hogy ma lehet cicin sem aludt volna el, hiszen tegnap sokat aludt és ma reggel is kilencig? Tegnap meg bealudt a cicin, ill. inkább az ölemben de mikor leraktam ordított, és didit kért, annyira fáradt volt, hogy nem éreztem alkalmasnak a pillanatot, az aludni tanulásra. Így megint kapott cicit, aztán három óra múlva úgy kellett keltenem. Most épp fekszik a parkettán már Kép na mindegy majd este 8-kor elalszik. Lehet holnap tényleg a babakocsi jön, de arra se szívesen szoktatom rá, nem lehet túl kényelmes már neki, főleg ennyi cuccban és Vili úgy alszik mint én, jó sokat mocorog ott biztos nem aludna akkorát.
Bocs, hogy ezzel terhelem a topicot, de ha valaki tud v.mi okosat az írjon. Egy alapvetően jó alvó gyerekkel ez örült nagy kudarc nekem.

Itt van Vili hozzáfűznivalója is.
v cxfvghbvgggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg vy

Norci
norci

Bocsi, hogy kicsit egocentrikus voltam délután. Kihúztuk mostanáig, hát nem volt könnyű Kép Kép Kép

Zsomának, Lucának és Andi vállára gyógy Kép Kép Kép Andrásnak, Árminnak, Vilkának, stb. szóval minden betegeskedőnek további gyógyulást.
Mi is köszönjük a takonykór ellen küldött gyógyokat kis náthával megúszta Vili, nekünk nem lett bajunk és Karácsonykor mindenhova eljutottunk.

Szila, Zsuzsi!
Aranyosak a gyerkőcök a képeken.
Zsuzsi szerintem is csak fejleszti a gyerkőcöt az ilyen játék, mint regrediálódna tőle.

Andysj!
Te alkottad a gesztenyetortát? Csodás, receptet elárulod?

Nyuszimanó!
Remélem jobb kedvetekben vagytok és a meghívás továbbra is áll, szóval gyertek mielőtt visszarepültök.
A tárkonyos pulykaragu leves receptet közzétettem tavaly a karácsonyi menü mit főzöl topicban.

Bogancsi!
Jó bulizást!

Nálunk holnap lesz buli, Szilveszterkor meg kipihenjük Kép .

Szüleimtől egy négynapos üdülést kaptunk karácsonyra, alig várom hogy hármasban (négyesben) pihenhessünk. (A 26-i hétvégén megyünk és Vitya szülinapja is pont akkor van Kép tök jó lesz így ünnepelni).

Végre meg van az AFP eredményem (3 hét volt a karácsony miatt Kép ) szerencsére rendben van Kép és hétfőn megyünk uh-ra, talán a pici neme is kiderül, olyan jó lenne.

Viliről még annyit, hogy egy tündér továbbra is, minden új játék "hűdejó". Tegnap vacsi után apa még ült az étkezőben ő meg egyesővel hordta oda az összes új játékát és új könyvét apa ölébe, hogy 'hűdejó csuklós busz" "hűdejó pénztárgép" annyira aranyos volt Kép Kép Kép

Úgy látszik a 20. hét körüli terhesség teljesen ideális az evős ünnepekre (nagypocival már húsvétoztam és lagziztam is, hát tényleg nem volt leány álom és kispocival is el tudom képzelni).
Most az egyszer sikerült végigennem szinte minden menüt, ja és Vilike követte a példámat Kép

Norci
norci

Sziasztok!

Na, megkerültünk ámKép

Mindenkinek nagyon nagyon boldog karácsonyt kívánunk !! (ide most szép őzikés-fenyőfás képet képzelni, mert én ebben béna vagyok)

Szülinaposoknak nagy nagy fülhúzásKépKépKép

Naszóval. Hát én nem vagyok valami jól. Anna baba így a vége felé úgy gondolta, Anya ne hízzon túl sokat, ezért átlag kétnaponta éjszaka megrókáztat. Tök jó, mert kívánós is vagyok, ezért ott dilemázom a hűtő előtt: egyek, de akkor az éjszakát a wc-n töltöm, vagy ne, de lehet hogy akkkor is????
Veletek volt ilyen? ha 4 után eszem bármit (tegnap üres főtt krumplit), egész este éjjel émelygek, és vagy rókázom, vagy nem...Kép Inkább igen...Kép

Peti elég jó fiú mostanában (kopp kopp). Szépen beszél már, megértünk mindent, főleg a birtokos ragokat szeretiKépKépKép

Karácsonyi ajándéka: Szobatiszta lettKépKépKépKép
Ez azért szenzáció (Mert hát 2 éves már elmúlt, nem akkora dolog ez), mert abszolút nem erőltettük a témát. Nyáron néha pelus nélkül vittem le, de semmi eredménye nem volt. MOst 23-án amikor én pisiltem, közölte: Petike is. Azóta egy csepp sem ment be egyszer sem, már egy hete, sőt, ha elmegyünk itthonról sem veszi fel a pelust, és a kocsiban sem történt semmi baleset. Pedig ma indulás előtt pisilt, aztán Tescó, ott elmentünk, de nem pisilt, hazafeélé elaludt a kocsiban, felhoztuk, még vay 2 órát aludt, és ahogy kelt, közölte, hogy mindjárt éhenhal, bepalacsintázott, és még csak utánna pisilt.
A csúcs: éjszakára is szobatiszta, úgy tűnik, bár ezt nem akarom elhinni egyenlőre. Két napja éjjel 5 körül elkezdett nyafogni, össze-vissza beszélni félálomban, majd fél óra múlva kibökte, hogy pisi. Elvittünk, félálomban, sikerült, rá se adtuk a pelust (ami csont száraz volt), és 10-ig aludt "gond " nélkül. Ezt tegnap éjjel megismételte, azzal a különbséggel, hogy 8kor kelt először száraz pelussal pisilni.
A vicc: Apját ha eszébe jut, kétpercenként rángatja üvölve: "Apucikaaaaaa kakaaaaaaa !!!"
Apa meg visziKép
Volt egy jó poén. Apa beköltözött a wc-re. (ez átlag fél óra nála). Peti odamegy, ököllel veri az ajtót: "Appppaaa !!!!!! Petike kakakkakakaaaa !!!!!!!" és toporog, kínlódik, üvölti torka szakadtábólKépKépKép
Hónom alá az ülőkét, átkopogás a szomszédba....bocsánat, kakilhatnánk?????Kép

Jajj mennem kell, mert Peti Apa fején ugrálKép

Pusza: KAta
LadányiKata

Sziasztok!

Zsuzsi: Dani nincs annyira jóban a focisokkal Kép Ugye ők mind egy kupacban laknak a XII. kerben, Dani meg Telki... Szóval szegényt most tényleg sajnálom, mert itt sincs barátja, mert ugye alig van itthon, a focisok között se, mert az más kerület, a sulis barátai meg most cserbenhagyták. Juli szerint biztos van valami "ügy", csak mi nem tudjuk. Anyósomékhoz megy, most úgy néz ki. Remélem, nem fog nekik morcolni...

Márti: gyógyok mennek Kép Kép Kép Kép Kép

Zafi: varrás Kép Én a gomboknál megálltam Kép

cory: további gyógyok mennek Nektek !! Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Norci: zseniális 5let szerintem a 4napos üdülés ajándékba!!! Biztos jól fogjátok magatokat érezni!!! Gratula az AFPhez!!! Szopival kapcsolatban én nem tudok sajna segíteni, de szerintem fontos, hogy eldöntsd magadban, mit is szeretnél TE, aztán Vili megérzi, és biztos, hogy "megegyeztek". Mindenesetre drukkolok Nektek, hogy hamar rendeződjön a dolog és simán beletörődjön Vili, hogy most már elzáródott a csap Kép

linato: köszi Kép

LadányiKata: szuper a fiad, hogy ilyen klassz karácsonyi ajándékot "adott" nektek Kép Jó, hogy vidám vagy!!!

Tegnap itt volt a barátnőm a kislányával, aki most 5 éves. Apa nincs, és ez - szerintem - meg is látszik... A kislány nem tud magával mit kezdeni, anyjával csúnyán beszél, rugdossa, szóval rémes volt látni. Főleg, miután és 6 éves korom óta ismerem őt és tudom, milyen családban élt... Ott soha egy rossz szó el nem hangzott... Borzasztó volt látni, hogy ő is látja és nem tud mit csinálni, mert nem következetes, nem erős és nem kitartó - és egyedül neveli a gyereket. Apa mondta neki, hogy hagyja itt egy hétre nálunk... Nem tudom, ki menekülne el visítva, ő vagy én Kép

Tomi szösszenet: ma Juli ment be hozzá reggel, adott neki egy könyvet és együtt nézegették. Benézett Zsófi, erre Tomi: Zsófi itt a béka. Hát ez már MONDAT!!! Kép Meg olyat is mondott ma apósómnak, hogy a maci nem aludt jól, Tomi jól aludt. Szóval őrület, hirtelen elkezdett beszélni. Annyira jópofi Kép Kép Kép

Most épp csak félgőzzel üzemelünk, mert Zsófi és Dani a szomszédban Gyűrűk Urát néznek kivetítőn.
Jó éjt mindenkinek - különösen corynak Kép
bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Norci! Sajnálom ezt az alvás-dolgot, nálunk is felmerülnek időszakosan problémák, bár most nincs okom panaszra. kopp-kopp-kopp
Nem tudom, tudok-e okosat hozzászólni, de megpróbálok. Nálunk legutóbb a fő probléma az volt, hogy ebéd után még ringatva aludt el Réka és azt én már nagyon nem bírtam. Volt 4 nap zsinórban, mikor a következetes és mindent tűrő apa itthon volt és akkor ő bevállalta az altatást. Ez úgy néz ki, hogy Réka fekszik az ágyán, apa (vagy vki más) mellette a földön és egyszerűen nem engedjük leszállni. Eleinte nagy volt a harc és sírás-rívás is volt, de végülis elaludt. Egy-két nap múlva már egész simán ment az ügy még nekem is, pedig engem szeret szivatni a lány! Mostanra kb. fél óra kell. Szóval nekem úgy tűnik, a mi türelmünkön és kitartásunk múlt a dolog, mert azért a gyerek mégiscsak elálmosodik és szüksége van az alvásra, mégha őnagysága úgy is gondolja, hogy az időpocsékolás!Kép
Esetleg próbáld meg bevetni az apa-fegyvert, tőle biztos nem kér didit!Kép

Egyébként mi holnap megyünk a MÁV-ba az új dokinkhoz! Nagyon kíváncsi vagyok, ez lesz az első szeánsz!Kép

Zafi(holnap 33)
zafi

Kata!Kép

Jó volt végre hallani rólatok!
Peti milyen nagy fiú lett!!! A képen elég magasnak tűnik, na és elég felnőttesen megy neki ez a wc, de jó nektek!!!
Gratulálok a hugihoz, pontosan mikor is jön?

Zafi: tényleg mennyit nőtt Réka haja, nagyon nőcis lett!Kép Nagyon jó a kép róla!

Norci: meglátod holnap jobb napotok lesz! Vili nem hiányolja a tücsök zenét? Dorka állandóan kérdezi, mikor megyünk.
Hova mentek telelni?

Dzsili: nem kapunk fotóriportot a ti Karácsonyotokról? Gyerekek aranyosak voltak, gondolom! Képeket!!!

Zsuzsa: nálatok helyére került minden? Nagyfiúk örültek az ajándékoknak?

Én már megint egyedül, apa ismét hajnalban várhatóKép "Milyen jó", hogy már megszoktuk Dórival!Kép

Képzeljétek most a héten 2-szer is elmentünk itthonról és a nagyszülők fektették le Dorkát, ügyesen 8-kor már aludt, sem egy sírás, semmi hiszti! Olyan büszke vagyok!Kép Szilveszterkor lesz az első nagyinál alvás, nagyon izgulok, de remélem menni fog!Kép

bocsi, ma sok voltam, de nem voltam emberek között nagyonKép
Üdv: zsuzsi (11)
zsu26

Sziasztok!

A Boldog Karácsonyt kívánásról kicsit lemaradtam... meg Dani, Lacika, Hanga és Zsófi szülinapjáról... úgyhogy nekik utólag BOLDOG SZÜLINAPOT!!!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Nálunk elég érdekesen telnek a napok... köztük a Karácsony is ... Csenge élvezi a karácsonyfákat... mindenhol... kicsit ego-s lett sszámára az egész, mert mindenkinek már csak arra futotta, hogy neki legyen... Először nem is igazán foglalkozott semmivel, csak azt hajtogatta, hogy "még mit kapok?" .. na ezen kicsit kiakadtam Kép
Amikor nyitva vannak a boltok, akkor rohangászunk ezért/azért... nekem változatlanul nincs sok kedvem költözni... de csak akkor, ha épp beleszólnak valamibe... és persze beleszólnak... (amikor egyedül vagyunk kint, akkor tök jó)... de erről most inkább nem írok...
Ja... még nem költöztünk át, mert a dec. közepére ígért bútoraink (mindenféle szekrény, komód, konyhabútor stb.) majd január közepére lesznek meg (talán)... úgyhogy itt kellett 2 nap úgy-ahogy rendet vágni... persze a nagyja rám maradt... kb. mostanra pihentem ki ...
PocakLevente iszonyú sokat mocorog... néha úgy érzem, kiszakad a bordám... Csengus édes, néha csak úgy kihámozza a pocakom, dumál a "kistesónak"... Kép ... meg úgy általában jellemző rá, hogy FOLYAMATOSAN dumál KépKépKépKépKépKépKépKépKép

... nem tudom, mikor tudok megint jönni.. legalább olvasni... úgyhogy inkább most kívánok mindenkinek BOLDOG UJÉVET!!!

... na mennem kell, mert megint rázendített az "anya ne dógozz"-ra Kép

ja... betegeknek gyors gyógyulást!!! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

üdv
Rebiék (asszem 31+5 Kép)

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Zafi!
Ezt a nem engedjük leszállni dolgot hogy kell elképzelni? Vili még rácsos ágybna alsizk,d e most akarjuk megrendelni az olyet mint Rékáé.
Apás alvás: este is el szokta Vili küldeni apát, "elmegy apa, anya van" aztán engme is elküld Kép Szóval nem tudom hogy múködne-e? Ráádás ugye vleem is csak didin aludt el már egy jó ideje.

Vili sírva felébredt az előbb, büfi nélkül bealudt az ölemben Kép , no ilyenkor sírva ébred. Annyira fáradt volt, hogy didiért zokogott (apa tescozik így őt nem lehetett küldeni), megnyugtattam, picit szopizott, majd közlte "vissza anyának" és bealudt. Annyira sajnálom szegényt.

Norci
norci

Vilka cirka 16 órája üvölt KépKépKépKépKép Vagyis akkor, ha leteszem, de néha muszáj, most meg már nagyon elegem van...megőrülök attól, hogy nem tudom letenni... én nem tudom, mi van, front vagy a foga vagy mi, de én kezdek teljesen kiborulni Kép

Márti++
márti

Sziasztok!

Márti: kitartás!!

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Megindult a topic.Kép
Nagyon jók a karácsonyi képek.Kép

BMárti
Telefon.Kép Utálom, hogy nem tudnak normális haszn. utasítást adni.

cory
Gyógyok!KépKépKép

Andi
Válladra gyógyok!KépKépKép

Norci
Tisztára megértelek. Nálunk pár napja van, hogy Peti nem akar délután aludni. Pedig már babakocsi nélkül is sikerült egyszer, de csak akkor. Most nem akar lemenni, mert tudja, hogy alvás jön, én meg már nem akarom annyira erőltetni, mert nekem is fárasztó, hogy tologatni, utána meg lépcsőn emelni kell a gyereket. Délután 3-kor már elviselhetetlenül hisztis tud lenni.Kép Azt nem tudom elképzelni, hogy megakadályozzam abban, hogy leszálljon az ágyáról. Igaz, nálunk szivacs van a földön, több oldalról is simán elslisszol. Viszont, ha nem alszik nappal, akkor legkésőbb 9-ig tutira elalszik este, míg ha van délutáni alvás, akkor 11-ig is húzza. Mindkettő gázos. Az biztos, hogy így nagyon hosszú a nap, hogy nem akar aludni. Fogalmam sincs hogy csináld. Peti cici nélkül is elaludt délután egy darabig, csak később jött a babakocsi.

Bogancsi
Jó szilveszterezést!Kép Daninak jókedvet!KépKépKép

Zafi
Ki az új dokid? Ezek szerint nem Szabó, ugye?

Márti
Remélem azóta már alszotok!

Voltam múlt héten végre a házidokinál, hogy adjon pecsétet a kismama könyvbe. Meglepődött egy kicsit, hogy ekkora pocakkal megyek.Kép Fogdokinál sem voltam még, egyszerűen nem jön össze. Hétfőn jön a terheléses cukor, ahova muszáj vinnem Petit, mert senki sem ér rá és apa vizsgázik.Kép

Beja
Én még nem merném fent altatni a gyerkőcöt, de sok idő van még a kistesó születéséig. Nem lehet vmi átmeneti megoldás és csak mondjuk fél év múlva a magas ágy?

Jó éjt!
Gorsi, Peti és a 23.(?) hetes Kép
gorsi

Sziasztok Lányok!

Úúúúúgy szeretnék valami szép hosszút írni mindenkinek, de annyira álmos vagyok, hogy csak röviden:

Márti: szegény Vilka baba és szegény Te! Drukkok és álommanók mennek: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Nem lehet, hogy sok volt neki a sütőtök?

Beja: nem lehet Bácus ágyát úgy megcsinálni, hogy ne tudjon lemászni, és persze legurulni sem?

Norci: drukkok mennek neked és Vilinek: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép.

BMárti: neked szerettem volna mail-t írni, de már félig alszom. Kép Szóval a Pólus Centerben a Média Marktban lehet olyan telcsit kapni, ami megfelel mindhárom kritériumodnak, Panasonic és kb. 40.000,- Ft.
(Csak zárójelben kérdezem: muszáj hordozhatónak lennie? Nálunk uis elég sok helyiségben van "rendes" telefon, és ha az egyiket felveszem, hallom, hogy mit beszélnek a másikon. Nem lehet nálatok egy szobába két telefont berakni?)

Zsuzsi: azt hiszem, már írtam, hogy Toncsi baba születése után Romola eléggé "visszababásodott", és ez a ami napig tart. Azóta az utcán nem hajlandó babakocsi nélkül közlekedni és nem eszik egyedül. Az elején őt is rendszeresen meg kellett mérni a csecsemőmérlegen, követelte a cicit (de soha nem ivott belőle, csak bevette a szájába). Aztán ez a cicizés elmúlt, de mostanában újra napirenden van...
Persze nem játszik mindig ilyet, mert alapjában véve anyáskodik Toncsi felett - jaj, ilyenkor olyan tündér tud lenni, úgy imádom!!! - de ha elálmosodik, újra kényeztetni való ici-pici Romola baba lesz belőle...
Ahogy Márti is írta: érezhetően meg szeretne bizonyosodni arról, hogy neki is kijár az, ami annak a "kis vakarcsnak". És természetesen kijár neki is, hát miért ne kapna ő is egy kis többlet kényeztetést?
(Na, azért tegnap Toncsi sárgarépa-püréjét nem akarta megenni... Kép).

Bocsánat, hogy másnak nem írok, megyek beájulni az ágyba.

Sziasztok: Laura+Romolababa+Toncsibaba
p_laura

Énisénisénis! Kép Én is varrógépet kaptam karácsonyra. Kép

Szerettem volna mindenkinek szépen Boldog karácsonyt Kívánni, de nem jött össze egyéb okok miatt, így most utólag teszem meg: Boldog Karácsonyt Mindenkinek! Kép

Norci! Vili már nagyfiú, meg lehet vele beszélni dolgokat. Már kialakult köztetek egy olyan bizalmi viszony, amin az sem változtat, ha teljesen elhagyatod vele a szopikat. A lényeg, hogy amikor nem engeded szopizni, akkor is öleld magadhoz, mondd neki, hogy tudod, hogy szomorú, és sajnálod, de sajnos ez neked már fáj. De nagyon-nagyon szereted és nem hagyod egyedül.
Én ilyenkor még azt szoktam mondani Helenának, hogy már fáj, ezért inkább csak simogassa a cicit. Az elég szokott lenni neki. Nekem akkor fáj a legjobban, amikor elkezd szopni, ill. kb. 20-30 perc szopi után. Ilyenkor mondom neki, hogy már fáj, légyszíves engedd el. Ha nagyon kéri vissza, akkor mondom neki, hogy rendben, de már csak egy ici-picit. És kb- 1-2 perc után megint elengedtetem vele és emlékeztetm rá, hogy letelt az ici-pici. Ha sír, akkor vígasztalom, vagy felkínálom a cicisimogatás lehetőségét. Az az igazság, hogy ezek a praktikák már nem is igen kellenek, mert már elég, ha annyit mondok, hogy most már fáj, csak simogassa. Soha nem sír már, megérti és nem érzem, hogy bizalmát vesztette volna, mert még mindig velünk alszik s ha kéri, még mindig odaadom neki legalább egy picit.

Heni! Engem is nagyon-nagyon érdekelne a fekve tandem leírása!!!!

Cory! Amikor Zsoma lába a fejednél és ő az alsó cicin, akkor Balu gondolom a felső cicin, akkor ő térdel, vagy ilyesmi?

Engem olyan érdekelne, amikor mindkét gyerek fekszik és én is kényelmesen fekszem. Vagy ilyen nincs? Kép

Márti! Én is csak azt tudom írni, hogy kitartás!!!!
És gratula Vilka mászásához! Kép Őrület...! Kép

Drága Többiek! Most menten álmonhalok, így nektek külön nem írok! Csak még Dzsilitől kérdezném, hogy Napsinak hogy tetszett a babához való mindenes?

Holnap lesz a 3. házassági évfordulónk. Még nem tudom, hogy hol szilveszterezünk, ezért mindenkinek Nagyon Boldog Új Évet Kívánunk!!! (Előre, nem úgy, mint karácsonyt! Kép)

Puszi!
Menta ++ (24.)
menta

Sziasztok!

Linato! Egy jó pont a Matávnak, gond nélkül visszavették a telefont, visszaadták az árát, és BOCSÁNATOT KÉRTEK! Mondjuk ettől még nem lett jó telefonunk, de azért ez is valami. Kép

Norci! Szerintem pár nyűgös nap után beáll Vili az új rendre, ha nagyon határozott és következetes leszel. Kitartás! Kép

LadányiKata! A vége felé én se nagyon bírtam enni Lacikával, örökké égett a gyomrom, meg minden visszafelé kívánkozott. Ha 2 falatot letuszakoltam a torkomon, 3 napig úgy éreztem magam, mint aki iszonyúan bezabált. Azután végre "menetirányba" fordult, és kihúzta a gyomromból azt az okos kis fejét, és már jöhetett is a kókuszos szaloncukor kilószám! Kép

Nálunk szülinapi ajándékot kapott Életem Párja Lacikától. Az előzmény az, hogy Lacika csak velem hajlandó elaludni, és ha az Apja próbálja lefektetni, akkor úgy üvölt, mint akit nyúznak. Erre a szülinapján ebéd után Laci tisztába tette Lacikát, és hozta, hogy fektessem le. A gyerkőc meg átölelte az Apja nyakát, és integetett, hogy húzzak a csába, ő Apával akar maradni. Le is fektette Laci, 3 percen belül aludt is zokszó nélkül! Kép Laci meg olvadozott a meghatottságtól. Kép

Lacika is viharosan fejlődik a beszéd terén. Most az ünnepek alatt 2 új szót tanult! Kép Gyönyörű tisztán és közérthetően mondja, hogy Böhö, ez Böhömér, az autónk akar leni, és tato, ez az új markolós, tolólapos traktorja. Kép

Márti! Kép Vilkának KépKépKépKépKépKép

Laura! Köszi az 5letet, bár egyelőre nem tudom, lesz-e ezek után új telefonunk, vagy lekerült a téma a napirendről. Kép Laci egyszerűen semmit nem mondott, azt, hogy mi volt a MatávPontban is úgy kellett kihúznom belőle. Kép Azért szerettem volna hordozható telefont, mert kényelmes, hogy jöhetek-mehetek vele a lakásban beszélgetés közben. Most úgy van, hogy több méter a telefon zsinórja, és szinte bárhová elér a lakásban, de örökké átesik valaki a zsinóron. Kép Meg a hordozható telefonon, ha lenne billentyűzár, akkor nem tudná Lacika nyomkodni beszélgetés közben. Már ahogy Mártika elképzeli... Kép Persze lehetne két hordozhatót is úgy bekötni, mint nálatok van, csak úgy meg pláne nagyon drága lenne, két bázissal. Mondjuk amit mi vettük, az valami 25K körül volt, nem 40... Nem csoda, hogy nem tudott semmit?! Kép

Menta! Boldog házassági évfordulót nektek! Kép Hogyan ünnepelitek? Ha nem jössz már addig, akkor boldog újévet is! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Menta: nem térdel. Ő is fekszik, de mondtam, hogy ehhez a pózhoz az én adottságaim is kellenek! Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok Lányok!

Írok egy picit már magunkról is, ez tegnap az álmosság miatt elmaradt...

Szóval a 24-énk nem sikerült valami fényesen... Kép
Apa aznap is dolgozott, fáradtan ért haza, és még Gizi néninek (az idős nénink) is kellett ennivalót vinnie. Volt vagy 6 óra este, mire jött a Jézuska... Közben apát megkértem, vigyázzon egy kicsit Romira, aki ezalatt kipakolta az összes ruháját a szekrényéből. Kép Ez nem is lett volna baj, csak oda rejtettem el apa ajándékát. Kép
Rominak rettentően rosszul választottam ajándékot: egy nagyon kedvenc kirakósjátékát vettem meg, csak másféle állatokkal... Na ez persze már egyáltalán nem érdekelte. Kép (Szerencsére azóta át tudtuk cserélni másra.)
Apának műszaki cikket hozott anyukáméktól a Jézuska, és ő azzal szöszmötölt fél 7 - fél kilencig... tudom, ez némileg pihenés is volt számára, de akkor sem esett jól... én is tudtam volna pl. olvasni, hiszen könyveket kaptam...
Nem baj, tanultam a hibákból, jövőre talán szebb lesz. Kép

Szerettem volna tegnap még reagálni pár sort:
Andi: nagyon örülök, hogy előkerültél!!! Kép Kép Kép
Annyira nem szeretném, hogy a sok-sok teendőd miatt elveszítsünk, kicsit már féltem ettől...
Olvasni azért szoktál minket? A munkahelyeden egyáltalán nem tudsz netezni? Ici-picit sem?

Bogancsi: hűha, ezt a menüt még végigolvasni is fárasztó volt! Sokszor csodálom ám, hogy hogyan tudod a munka mellett még a családod is ellátni... ennyi gyerek... ennyifélére figyelni...

Márti: mi volt Vilkával?

Mennem kell, sziasztok: Laura+Romola+Toncsi
p_laura

Laura!
Sajnálom a 24. estéteket Kép Remélem a többi nap jobban sikerült.

BMárti!
Valószínűleg igazad van, a kulcs szó a következetességen van, de mindig közbe jön valami. Pl. eddig vártam a karácsonyt, hogy idegen helyen is el tudjam altatni Vilit, működött is, ma itt voltak anyukámék (tuti beleszóltka volna, volt má rá példa), este vendégek jönnek, szóval nekem muszáj hogy Vili aludjon. Szopival az altatás három percig se tartott. ÉS nyilván sokat lendítene a dolgon, ha én kitalálnám végre, hogy mi legyen az új rend. (Zárójelben jegyzem meg: ugyanígy voltam az éjszakákkal is, aztán egyszer nagyon nem bírtam elmagyaráztam a dörgést és minden megoldódott.) Tényleg ti az éjszakákkal hogy vagytok?

Cory!
Hogy vannak a fiúk?

Márti!
Kitartás Kép Én is épp azt akartam kérdezni, mint Laura. Nem a sütőtök kavart be Vilkánál? Én hosszú idő után jöttem rá, hogy Vilit nem a foga viselte meg, hanem a hozzátáplálás, de rettenetesen, ráadás ő is amint elfogadta, rögvest mennyiségeket evett. Tapsztalatom ugyan van ebben, de ötletem nincs, hogyan csinálhattam volna másképp. Az erkélyen altatás sokat segített, olyankor le lehetett tenni.

Gorsi, Zafi, Menta, Zszusi!
Nagyon aranyosak vagytok, hogy írtatok nekem alvás szopi ügyben.

Menta!
Ezek a praktikák már régóta múködnek nálunk is, Vili maga mondja "didi elfogyott sajnálom" "tönkrement didi" "didit eltesszük, babáé" "didi vissza anyának"
20-30 perces szopi nálunk nagyon régóta nincs, pár percesre redukálódott, de nekem az is Kép
Itt a kűzdés szine kizárólag a nappali alváson megy, mert azt kizárólag cicin hajlandó. Azt elég világsoan látom, hogy a többi cicizést (reggel, este) simán el lehetne hagyni, hiszen a világon semmi funkciója nincs már, sokszor elég hozzámbújnia. A fő kérdés az, amit elsősorban magamban kell eldöntenem, hogy belemegyek abba hogy kizárólag nappali alvás előtt szopizzon, vagy elviselem még a reggel este, ill. dálutáni alvás elötti szopit, de cici nélkül altatom. (Tudom, hogy szörnyen hangzik, de nekem már tényleg ilyen kellemetlen, hogy elviselésről van szó) A kettőt együtt semmiképp se szeretném azzal a kettőnk közötti bizalom rendülne meg.
Bocsi, hogy megint sokat írtam erről, akit nem érdekel ugorjon. Nagyon klasszak vagytok, hogy kibeszélhetem, már az is nagyon jó.

Norci
norci

Sziasztok!

Hogy mennyi mindenkinek hozott varrógépet a JézuskaKép, tök jó! Jó varrogatást mindenkinekKép!

Norci, Gorsi,
alvás: nálunk is az van, hogy sokszor előfordul, hogy nem akar aludni ebéd után. Én mondjuk mindig beviszem a szobájába, mesélek, énekelek egyet, aztán kijövök, és becsukom az ajtaját. Ha nagyon akar, akkor ki tud jönni, már rájött a hogyanra...Van, hogy egy órát is elszöszmötöl, mire elalszik. Ha meg nem alszik du., akkor viszont már fél nyolckor kidőlKép, ami időnként roppant előnyösKép.

Ma reggeli szösszenet:
Apa készülődött a munkába, mikor ez a párbeszéd zajlott:
<font color="0000ff">Hanga: Apa, hová mész?
Apa: Megyek dolgozni.
Hanga: Mész dolgozni? Keresed a lóvét?</font>KépKépKépKép

Beja,
én sem merném olyan magasan altatni még Hangát.

Jó dolog velünk is történt ám:
Végre hazahozhattuk a kocsinkatKép a karácsony előtti hétvégén! Pont jókorKép.

Szila
szila

sziasztok!

megvagyunk mi is, élünk az ünnepek után, egész jól sikerültek. barnika ragyogó arca volt a legcsodásabb (boldi főleg aludt Kép)

dr spock sok badarságot összehordott, de a könyve végén a féltékenységről szóló rész találó (igaz a megoldására nem túl bőbeszédű). barni dettó ezeket a tüneteket produkálja.
fekve tandem majdnem lehetetlen, nekem legalábbis irtó kényelmetlen: barni az oldalán fekszik, amennyire lehet, én is, szájában a bal cici (de mivel nincs teljesen szemben vele, veszettül húzza a fogaival), boldi pedig a hasamon hasal a jobb cicin, illetve ide-oda csúszkál. komolyan úgy érzem, mint a testem totális és zsarnoki kizsákmányolását! már sajnálom, hogy nem szoktattam le hamarabb barnit a szopiról, mert tényleg nagyon fáj a cicim, hogy mind a ketten folyamatosan rajta lógnak, de nem akarom, hogy barni emiatt egy életre megutálja boldit.
így könnyebb már, hogy andris itthon van az altatásnál, legalábbis az estinél, és egyiküket tudja addig pesztrálni, amíg a másikat altatom. szóval nálunk ez is, és a bilizés is egy jó időre a háttérbe fog szorulni...
ne haragudjatok, hogy nem írok név szerint, de barni épp mamánál-papánál van, rekordsebességgel kéne csinálnom millió dolgot, mire hazaér.

a minőségi különbség amúgy óriási: végre merek beszélgetni boldival, fél órán keresztül vigyorgott rám, válaszolgatott, tündéri volt! ugye ha barni itt van, nem merem túllihegni boldit, azaz nagyon beszélni hozzá, dajkálni - szegény így is tényleg tök szomorú, hogy mást ölelek helyette. de átérzem, ez kb olyan lehet neki, mintha andris a szemem láttára szeretgetne egy másik nőt, akit mondjuk amúgy kedvelnék. brrrrrr belegondolni is rémálom

megyek ruhát pakolni, felmosni, stb

Legyen boldog, sikeres és egészségben gazdag új évetek, váljon valóra minden kívánságotok!!!

Puszi mindenkinek,
Heniék
gesztenye

Sziasztok!

VarrótársaimnakKép ajánlom ezt a honlapot, ahol, van pár szabásminta (babáknak, kismamáknak):
http://www.nandu.hu/Magyar/Hasznos/hasznos.htm

Heni, Norci: ismerem azt az érzést, mikor már fizikailag nem bírja az ember a szoptatást. Egy ilyen kiborulás után elég energiám és elhatározásom lett, hogy nemet mondjak Dorkának. Volt pár hisztis napunk, de én nagyon megkönnyebbültem és Dorka elkezdett rendesen enni, aminek nagyon örültem. Szerintem a napközbeni alvást csak hasonlóan lehet csinálni, mint az estit. Ha este tud cici nélkül aludni, akkor napközben is tudnia kell. Mondjuk nálunk a napközbeni alvás max. fél óra lenne, ezért sem erőszakoskodom.
Norci, vezess alvási naplót 1 héten át, akkor kiderül mikor van jobban szüksége az alvásra, lehet, ha később fektetnéd napközben, magától könnyedén elaludna.
Vili már okos és megérti, hogy ha ügyesen elmagyarázod neki, miért nincs cici. Dorka sokáig azokkal a mondatokkal nyugtatgatta magát, mikor szeretett volna cicizni, nem is nekem kellett mondani.

Márti: mi van Vilkával, kiderült miért sírt annyira? Tudtál egy picit pihenni?

Laura: a jövő Karácsonyotok jobb lesz, ígéremKép Akkor hagyod Rominak, hogy lemenjen Toncsi szintjére? Engem annyira idegesít, ha így viselkedik Dorka, rögtön rászólok. Látom, nem kellene így viselkednem, hagynom kéne a baba-játékot, de nincs hozzá türelmem...Kép

Ma megkaptuk a Liberotól az ajándék esőkabátot, tök jól néz ki!KépProfilomban megnézhető

Dzsili: megint nincs neted???KépKép

Zsuzsa: veletek mi van?

Zafi: mi volt a dokinál?

Üdv: Zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Na,vegre olvasgattam egy kicsit,ugy örülök.Apa tartja a frontot.

Nagyon köszönöm az e-mailben erkezett karacsonyi üdvözleteket.Nagyon meghatott,hogy räm is gondoltatok.

A mi karacsonyunk jol sikerult,igaz nem volt nagy ajandek özön.
Riki csak järmüveket kapottKép:rendörautot,kamiont,tüzoltoautot.Ebböl kettö taviranyitos.Riki azt se tudja melyikkel jatszon.
En kaptam apatol egy step board-ot,van hozza ket kezisulyzo is.Kép
Keszültek Rikiröl is nagyon jo kepek,remelem nem sokara tudok feltenni.Delutani alvas alatt diszitettük fel a fät.Volt nagy csodalkozas,amikor felebredt.

Marti!Remelem Vilka mar megnyugodott es te is tudtal pihenni kicsit.Gratula Vilkanak a maszashoz!

Cory!Sok-sok gyogyot küldök nektek!KépKépKép

Zafi!Ezek szerint idöközben sikerült elköltöznetek.KépNagyon aranyos Reka a kepen.Tenyleg milyen hosszu mar a haja.

Laura!Sajnalom a karacsonyotokat.Kép
Meg nem volt alkalmam irni,hogy nagyon örülök,hogy megismerhettelek.Toncsi baba igazan nagyon edes kisgyerköc.Romi pedig nagyon jopofa,ahogy keszül a pelusozashoz.Kép

Beja!Gratulalok a pocakbabahoz!KépKépKép

Menta!Irigy-irigy a varrogepert!KépKép

BMarti!TelefonKép

Bogancsi!SZegeny Dani!Remelem azert jo szilvesztere lesz.Gratula Tominak a dumcsihoz.Kép

Heni!Sajnos nincs idöm annyira visszakeresni,de vannak kepek Boldirol valahol?

Zsuzsi!Varrotanfolyam?De jo neked!KépNagyon aranyos a csodalkozo Dorka!

Norci!Kitartas!

Ha valakit kihagytam,bocsanat,meg irok gyorsan magunkrol.
Nalunk zajlik a cicirol leszokas.Szerencsere nincs semmi harapas,vagy ilyesmi,csak szeretnem mar kicsit lazabbra venni a dolgokat.Egyenlöre abbol all,hogy a delutani alvashoz nem kap cicit Riki.Igazan nem volt mar szerepe,legfeljebb kicsit elalmosodott rajta,de utana ringatnom kellett ugyanugy.Mar legalabb ket hete tart ez,de van,hoy meg most is keri.Azert lattam elerkezetnek az idöt erre,mert mar olyan jol meg lehet beszelni vele mindent.
Este kap meg cicit,szopizik,aztan berakom az agyba,kijövök a szobabol es elalszik egyedül.
Viszont sajnos ejjel meg mindig ketszer ebred.Abban bizom,amit a Kismama is irt,hogy erröl majd magatol le fog szokni.Szerintetek?

Dzsili,GOrsi!Ti hogy vagytok?

Nalunk 23-an esett a ho,de sajnos masnapra elolvadt.Apa azert leszaladt Rikivel egy kicsit hogolyozni.KépKépKép

Mindenkinek:
Nagyon szerencses,boldog uj evet kivanunk!KépKépKépKép

Edit es Riki
edith16

Sziasztok!

Szila: autó Kép Jó vezetést!

Márti: Vilka hogy van???

Zsuzsi: nagyon jól néz ki az esőkabát. Kérted a Liberótól, vagy hogyhogy küldtek? Nekünk is pont olyan házikós fémdobozunk van, mint ami a képen látszik Kép

Edit: hó Kép

Laura: az az igazság, hogy nem mindennap van ám ilyen kaja estére Kép De a sógornőm - mivel otthon van - rengeteget és finomakat főz, muszáj volt összeszednem magam Kép

Ma a lányok koriztak a barátaikkal, Daninak meg focija volt, így Tomival megint úgy voltunk itthon délelőtt, mint a régi szép időkben, mikor még nem dolgoztam. Annyira élveztem! Kép Dél körül lazán bementünk a Corába vásárolni. Ebéd után aludtunk!!! Kép Délután meg sütöttünk a holnapi bulira muffint. Kb. 70 darabot Kép Tomit már délelőtt viszem a sógornőmékhez, mert kiderült, hogy már du. 2-kor indulunk a Balcsira. Dani is jön velünk a városba és ott lesz a nagyiéknál. Azt hiszem, már ráhangolódott és jól fogja érezni magát.
Ezért most kívánok mindenkinek nagyon szép, vidám szilveszterestét és nagyon boldog, sikeres új évet!!! Minden babának jó egészséget, mély alvásokat, jó evéseket és vidámságot! A szülőknek és testvéreknek türelmet Kép és szintúgy egészséget!!!
Találkozunk 1 év múlva Kép
Sok puszi: bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Edit! De jó, hogy megint írtál!Kép Jó lenne, ha már rendszeresen jönnél!Kép

Menta! Üdv a varrógéptulajdonosok között!Kép Aztán majd mesélj, hogy miket varrtál!

Norci! Hát akkor ez nálatok nem tud így működni. Egyébként mi nem nagyon foglalkozunk azzal, hogy nem akarja apát elfogadni altatáshoz, mert kb. 1 perc után rájön, hogy ez már úgyis így marad és apával is szépen el tud aludni. Másrészről én már nem bírok kényelmesen elhelyezkedni mellette, ezért amikor csak lehet, apa altat.
Szerintem próbáljatok valamit kitalálni az alvásra, és ezt mindenkinek mondom, akiknél ez problémás, mert szerintem egy ekkora gyereknek igencsak szüksége van a délutáni alvásra, nem beszélve az anyukájáról, aki mellesleg babát vár. Szóval mindkettőtöknek kell az a kis pihi, ezért kell ragaszkodni hozzá. Lehet, hogy pár napig drasztikusnak és kegyetlennek tűnik a dolog, de mindenkinek jobb lesz utána. Tényleg lehet már beszélni a fejükkel, sokszor el kell mondani, hogy most ez van, mindenkinek aludni kell egy kicsit. Most már szavakkal is lehet hatni rájuk, csak mindent következetesen kell csinálni. És én ezeket azért úgy mondom, hogy nálunk sem felhőtlen a helyzet, tehát nem a levegőbe beszélek.

Szóval voltunk az új dokinál. Gorsi, nem a Szabó lett végül, mert a szülésznő mást javasolt, a Tidrenczel dokit.
A lényeg, hogy elégedettek voltunk mindennel, legalábbis én biztosan. Először elbeszélgettünk a dolgokról, átnézte az eddigi leleteimet, aztán csinált egy uh-t is, nagyon alapos volt, mindenfélét elmagyarázott. Pocakpeti közelít a 2kg-hoz, kb. 1900gr lehet! Kép Fejjel lefele van, nagyon szépen érezni kívülről is, hogy hogyan helyezkedik el. Azt mondják, nem lesz kicsi baba...

Zafi
zafi

Köszi a további tippeket alvás szopi ügyben!

Zafi!
Kosaras apától nem is lehetne kicsi fiad Kép

Zafi, Zuszsi!
Vili ha cicin bealszik és az estek 99%-ban bealszik két és fél órákat is alszik nappal. Szóval tuti szüksége van a napközbeni alvásra neki is. És minden nap nagyjából u.akkor van a napközbeni alvás is (max fél óra - óra eltéréssel, a reggeli ébredés függvényében).
Modnjuk most baromi nehezne aludt el este is, de a szokásos túlspannoltság miatt, délelőtt nagyszülők, + jézuska utó ajándékai (most ért csak ide az egyik rendelt ajándék) + este vendégek. Ilyenkor mindig ez van, de akkor sem didin törénik, max. az ölemben Kép azt meg én még élvezem is.

Most azért jöttem, hogy láttatok Híradót (engem anyu hívott fel)? Ti beoltatjátok a gyereket influenza ellen az új állítólag "napokon belül ide is elérhet halálos lehet influenza vírus" miatt? Ez komoly, vagy pánik keltés? Másrészt ha új vírus, akkor az itteni meglévő oltóanyagok érnek valamit ellene?
Írjatok erről, mert tanácstalan vagyok. Nem szeretem a pánik keltés, de a gyerkőcömért ha lehet mindent megtennék.

Norci
norci

Ha holnap nem tudnék jönni:
Jó szilveszterezést és boldog új évet kívánok mindnekinek! Kép Kép Kép

Norci
norci

Sziasztok!
De jó látni, hogy újra él a topicKép

Heni!
Jajaj szegénykémKépKép Bevallom, csodálom azokat, akik tandem szoptatnak. Én nem lennék rá képes. Így is olyan érzékenyek a mellbimbóim, hogy a párom simogatását már elhárítom, most perpill. az a legnagyobb élvezet, ha senki nem ér hozzá. Pedig tényleg szuper ideális a helyzetem, Petra csak 5x szopizik egy nap és azt is 5-10 perc alatt befejezi. Csak olyan erővel szívja, hogy ihaj....
Te tényleg visszafogod magad, mikor Boldival foglalkozol? Én soha, inkább arra figyelek, hogy minden alkalmas pillanatban Doncit is szeretgessem, ölelgessem... Eddig működött.

Márti!
Hogy telt a mai napotok? Nem lehet, hogy a pocakja fájt Vilkának? Petra akkor ilyen nyugtalan-nyűgös-üvöltős, mikor sűrűn eszik. Ha kivárom a 3-4órát a szopik között, akkor nyugodtan, hosszan alszikKép
Gyógyok mennek!!!!KépKépKép Bár lehet, hogy a köhögés is zavarja Vilkát, nem???? Majd, ha meggyógyul, biztos kialussza magátKép Csak addig bírd ki!!!!

Cory!
Hú, jót mosolyogtam a szopipoziciódonKép Neked kényelmes?

Norci!
Figyu, van esetéeg valami plüssállat...amivel alszik Vili? Nem lehetne most valami ilyesmit bevetni, hogy aludjon?
Köszi a meghívást, talán jövő héten összejönKép vagy most hétvégén? Nektek mikor lenne jó?? Ahhoz alkalmazkodnánk!

Bogancsi!
Jó szilveszterezést a Balcsin!!! Belegondoltam, hogy mi mikor megyünk el majd gyerkőcök nélkül bulizniKép hú de messze van még!

BMárti!
De jó hogy visszavették a telefont és visszaadták a pénztKép De a karácsonyt akkor is elcseszték veleKép
Mi nem jártunk ilyen jól. A párom mindene a Call of duty nevű számítógépes játék, azt akarta karácsonyra. A Média Marktban találtam egyet, egy utolsót. Úsztam a boldogságban, hogy sikerültKép Szenteste a párom ki akarta próbálni, akkor derült ki, hogy a 2 cd-s játékban mindkét cd a második részt tartalmazzaKép Visszamentünk a MédiaMarktba, azt se mondták, hogy bocs, hogy elszúrtuk a karácsonyukat. Pénzt nem adtak vissza, csak egy utalványt, levásárolhatjukKép De sajna azt a játékot nem tudtuk megvenni, mert hogy nem kapható egyik MédiaMarktban semKép Szóval a párom kicsit kivan... én még jobban, szegény nem kapott így semmit tőlünk karácsonyraKép Na azért még reménykedünk, állítólag januárban lehet, hogy kapnak új árut...

Magunkról röviden: DONCI MA ELŐSZÖR PISILT BILIBE!!!!!!!!!!KépKép Rendesen ragozva beszél, az igéket is ragozza és a múlt időt is hasznája. Már nem "Dodó eszik" van, hanem "Ebédet eszem" plKép Most már mindent kommentál játék közben: "Ezt kinyitom, odateszem a szék mellé, melyiket válasszam? Nem ezt, a pirosat. Kéket is..." Csak lesekKép

Puszi, most már befejezem, nagyon hosszú lett, pedig még annyi embernek szerettem volna pár szót mondani... Majd holnap!
Nyuszimanóék (ma 3 hónapos PetraKép)
nyuszimano

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?