Jó reggelt!
Szigi: ctrl+c ---> nagyon hasznos billentyűkombináció. Sajnos én is sokszor megtapasztaltam - főleg iwiwen - hogy milyen bosszantó amikor írok egy hosszú levelet, majd fogja és eltűnik és esélyem sincs visszahozni.
Nem lehet, hogy elszámolták az orvosok a baba korát és azért jött a 34. héten? Mondjuk az mégiscsak 6 hét, úgyhogy valószínűleg nem... Reméljük most idejében jön.
Nem volt semmi komplikáció, hogy 6 héttel korábban érkezett a pici?
Kora: örülök, hogy jobban vagy. Próbálj meg rendesen étkezni. Tudom, hogy nehéz, mert a baba nem nagyon hagyja az embert. Koppány is nagyon anyás. Rettenetesen anyás!!! Ha nem lát, már visít, úgyhogy még a wc-re is vinnem kell magammal. Néha belemerül abba amit csinál, de ahogy észre veszi, hogy nem vagyok ott, jön a hiszti. Állítólag a fiúk anyásak. Hogy ez csak valami szóbeszéd vagy igaz-e nem tudom. Levi nagyon ügyes. Hamarosan feláll és elindul.
Akkor lesz csak az igazi futkosás utána.
Annak meg külön örülök, hogy kezd minden rendben lenni a fogacskákkal. Szegényke hogy szenvedhet tőlük. Szerencsére nekünk már csak 4 rágó van ami kb. fél év múlva fog kibújni és állítólag azok már nem is vészesek, inkább az első fogakkal szenvednek, állítólag. Persze gondolom ezt is gyerek válogatja. Hány foga van már kint? Koppánynak is volt, hogy fél évesen, sőt... még egy éves kora után is volt olyan napja, hogy csak szopizott. Volt, hogy egymás után több napon keresztül. Aggódtam kicsit, hogy mást nem eszik, de ha neki az anyatej kell, akkor az kell. Biztos a fogak, állítólag olyankor nem akarnak enni, vagy nagyon nehezen esznek. Elvileg szept. 13-tól egy hétre tesómékhoz költözünk Ivacsra, mert ők mennek Horvátba és kell a kutyára vigyázni. Úgyhogy akkor majd összefuthatunk.
A medencéhez elvileg van minden. Azt írja a teszt, hogy nincs benne klór (holott az adagolóba van és nyitva is van az adagoló), viszont nagyon sok a nehézfém benne (de honnan????). A PH az elvileg jó, kb. 7,6-7,8 között van valahol. Meg van még valami, az is kevés, de nem tudom mit jelent, majd megnézem a szótárban.
Raktam bele ph mínuszt is. Szinte egész nap megy a vízforgató. Majd meglátjuk... Csak olyan rossz, hogy ennyi bosszúságot tud okozni egy kis víz... Bele kell jönni. Jövőre veszünk normális takarófóliát rá, mert idén nem kaptunk sehol. Hátha segít valamelyest. Levi hasonló lehet mint Koppány. Én nem szeretem a Szigetet. Az a sok szenny ember ami ott össze tud gyűlni, hihetetlen. 2x voltam még évekkel ezelőtt. Green Day-en meg Rammstein-en. Elég is volt. Meg amit Te is írtál, sajnos nekünk sem a mi pénztárcánkhoz való, mivel úgy tudom, hogy ételt és italt azóta sem lehet bevinni, bent meg horribilis ára van mindennek. 2006-ban majdnem kimentem Ska-p koncertre (imádom), de ugye pont terhes voltam és a hányós korszakomban voltam, úgyhogy emiatt nem jutottam ki. Pedig arra az évre terveztem a Hegyalja Fesztivált is és a RockMaratont is, félre is tettem rá a pénzt, de nem jött össze. Most meg már esélyem sem lenne ilyen helyekre eljutni. Majd ha Koppány lesz 5-6 éves, akkor kimegyünk sátrakkal.
Nekem is zsemlét meg tejet kellett fogyasztanom az AFP előtt. Ilyen gyógyszertári izéről még nem is hallottam.
El kell keserítselek: nincs felvétel évközben a bölcsibe. Minden év szeptembere. Ezzel szívtuk meg mi is, emiatt megy magánbölcsibe ha megyek melózni. Szóval vagy 2009. szept-től (nem tudom van-e még felvétel) vagy pedig 2010. szept-től tudod bölcsiztetni.
Őrbotyiba van egy magánbölcsi, 35ezer/hó, itt Veresen az Árnyas pedig 57300 Ft/hó. Én inkább átvonatozok Őrbottyánba. Még nem voltunk azóta bölcsibe, mivel szerdán voltunk bent Pesten, tegnap rosszul voltam, ma már jobban vagyok, de csak jövő hét pénteken viszem ismét. Hetente akartam, de ez a hét a pesti út miatt kiesett. Jó volt Pesten, bár nagyon elfáradtam. Atival nagyon jól elvoltak.
Úgy örülnék, ha itt Veresen is lenne hasonló barátja, de azt hiszem ezzel még várnunk kell. Rakok fel képeket a levél végén...
Ildi: igen... mi van már a lábaddal???????
Vagy nem is voltál vele orvosnál? Hogy ment a válogatás? Tegnap szerintem párodat és Fannit láttam a COOP-nál itt Veresen, fekete kocsiba szálltak be éppen. Jól tetted, hogy írtál a panaszkönyvbe. Minden elégedetlen, valóban elégedetlen ügyfélnek/páciensnek is kellene bele írni, bármiről is van szó. Tegnap voltunk fél 7-kor a játszón, de többszőr sem megyünk olyankor ki, az tuti. Sokan voltak, a szülők egymással beszélgettek és nem figyelnek a másikra, stb. Inkább majd 5 körül nézünk ki ha már hüsibb van olyankor, meg ugyanúgy reggel. Milyen katalógus lesz?
Gabi: örülök, hogy jól telt a hétvége és hogy ilyen jó barátaid vannak, így megcsinálnak mindent.
Úgy látszik a vérvételesek nem szeretik az AFP-s kismamákat. Nem tudom mitől más... no mindegy. Én pl. az újpesti sztk-ban a vérvételeseket alapból utáloooom!!!! Állandóan szétszúrták a kezem, volt hogy már le is kellett feküdnöm, mert majdnem elájultam,volt olyan, hogy a nő azzal kezdte, hogy leejtette azt a valamit amibe a vért gyűjti a karomból. Mondom ez már jól kezdődik... majd össze-vissza szúrkálta a két karom. Majd lefeküdtem az ágyra. Majd végre csak talált egy eret (pedig szerintem simán látni mindkét karomon). Anyut is össze-vissaz szúrkálták. Úgyhogy utálom a vérvételt. Amúgy is félek a tűtől, bár a terhesség óta nem annyira, mint előtte.
Jó fejek az orvosok is. Nem tudom, ennyire szétszórtak vagy ennyire hülyének nézik a másikat? Amúgy ez a dokid akiről szó van, máskülönben normális? Úgy értem, hogy rendes, normális orvos vagy általában szét szórt és nem törődöm típus? Milyen volt az Iron Maiden? Gyula is akart menni, de nem engedhetjük meg magunknak.
Zsuzsi: üdv. köztünk!
Köszönöm a tippet, ha tesómék járnak a Bricoba, hozatok velük egy olyat amit írtál. Amúgy ahogy írtad, én is belegondoltam, hogy akkor kezdett el jobban algásodni, amikor beleöntöttem az algaölőt. És tényleg ha le van takarva akkor jobban zöldül,pedig állítólag a medence fóliák UV szűrősek.
Bár most nekünk csak egy nagy zöld sima ponyva van rajta, mert mint írtam, nem kaptunk 4,5 méteres medencefóliát, mindenhol csak a 3,5 méteresre van. Jó lenne még benne fürödni idén, mert én a zöld vízbe nem szívesen megyek bele. Bajom nem lesz, hiszen a Balcsi is zöld. Viszont ugye az ember sokkal kellemesebben megy bele egy átlátszó, színtiszta vízbe, mint egy algásba. Most úgy néz ki, hogy stagnált (KOPP-KOPP-KOPP) pár napja a víz színe, halovány zöld, csak még 3 hetet bírjon így ki!!!! Vagy 6-ot.
Hogy viszonyulnak egymáshoz a gyerekek? Van hajtépés? Főleg a nagyobb a kisebbhez? Melyik oviba jár a kicsi? Oda fel a Misszióhoz? Van arra felé játszó? Mármint a Ligetekben... Van képed a gyerekeidről? Fiuk, lányok? Hogy hívják őket? Milyen az élet két ekkora gyerkőccel?
Most megyünk öltözni, irány a posta. Sziasztok!