Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Yuyunak hatalmas gratuláció és Enikőnek meg sok boldog születésnapot!

Én itt vagyok egyben. Fájásoknak semmi jele. Nekem sikerült aludni egy kicsit délután. Mecsi, engem is hívogatnak, de ilyenkor lehalkítom a telefont. Gondolom téged is kérdezgetnek, hogy na mi van már....

Cs-andikám, kitartás. Néha én is elveszítem a türelmem, de sajnos a mi gyerekeinknek nagyon jó dolga van odabent, ezért kicsit megváratnak minket.

Zsófi írt sms-t, hazafelé tartanak éppen, majd nemsokára jelentkezik.

Itt a tábla egy új rózsaszín sorral:
Kép

És itt a várandós tábla is.

szuszu

Sziasztok lányok!

A fülcsivalót nekem a kórházban rakták még be!

Hát lányok ez a front! Ma két algopyrin van bennem, de még így is kínoz a fejfájás. Gáz így szoptatni? Na midegy a kórházban azt mondták bevehetem.

Szüléstörténetet majd leírom ksbb, d éhes a drágám. :)

Ritus

Kép
rituspoc

nagy gratula yuyunak!tudtam, hogy ez lesz!! :D :D
és este még zsófirol is jön majd a hír figyeljétek csak meg!!
szuszu! te veled mi van?hol vagy?
mecsi!örülök, hogy végre mind otthon lehettek!!legalább te ne előzz be, kérlek!! :roll:
Vendég

Yuyu gratulálok!!!

Andi ez a 08.08. nem egy szerencsés dátum. Két Uzsokis kismamát is megismertem, akik 8.-ára voltak kiírva, de még náluk sincs semmi.

Nagyon picit görcsölgetett a hasam ma, összvissz talán ma 4-5-ször. Elkezdtem írni 2 körül, hogy hátha találok bennük valami rendszert, de az elsőnél el is aludtam és most keltem fel. :oops: :lol: :D
Olyan jót aludtam!Biztos a tegnapi állatkerti sétát most pihentem ki.

Melinda akkor apa itthon van! :D Szuper! Mehet a szülés!Szerintem mi tuti egy napon fogunk szülni...

Kép
andaka

Andim ha így folytatod tuti! Mi is egy napon születtünk a gyerekeink is egy napon fognak??? :lol: vicces lenne, de mondtam hogy nincs kizárva. Aztán 2nyomás közt majd hivjuk egymást! :lol: :lol:

CsAndi én ma úgy döntöttem a 18dikára gyúrok aztán majd meglátjuk, de te meg mond meg apájának kergessen meg a kéróba hátha lesz már valami..........

Alig maradtunk már a táblába 2in1! Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

mecsi!köszi ,de ma egész reggel "kergetőztünk" :wink:
Vendég

Sziasztok!

Zsófi, ezek szerint hazaengedtek....nekem is először csöpögött, nem volt teljesen átlátszó és kicsit sűrűbb, mint a víz...aztán ez lett egyre véresebb, de nem vörös, csak rózsaszínes....na, ez magzatvíz volt, pedig a tankönyviek szerint ez nem az.... :roll:

Ez a szopitéma.....én is néha félek, főleg, hogy 2 napja nem is feszül a cicim, de így is szopik egyből 80-90et, de van, hogy csak 60at. Elvileg a 60-80 már bőven elég nekik. Kivéve persze Prücsit, aki, ha csak ennyit tápol, nem hajlandó aludni és fél órán belül cict kér.
Igény szerint: sajna nagyon jó lenne a 3 órás ritmust tartani, de ha egyszer nem megy....főleg, ha kevesebbet eszik, akkor fél óra múlva ordít. Már próbáltam ráhagyni kicsit, de hajnali 3kor inkább bedugaszolom a száját cicivel,mert nincs lelkierőm még 2 órát hallgatni a sírását.
Van olyan szülésznő aki óvva int a 2 ciciből etetéstől, mert állítólag attól lesz hasfájós....szóval ahány ház, annyi szokás. Mi még hangolódunk egymásra.
Ja és ami nekem marha furi volt: mellszívóval egyszer szívtam le a cicimet, azóta nem feszül, de azóta érzem úgy hogy mintha kevesebb lenne a tejci. Bár lehet hogy ez persze csak az én parám, mert azért vn elég, de lyan furi, hogy nem akar szétdurranni egyik sem.

Mecsi:Mi éjszaka csak oldalt merjük, stabiln kitámasztva, főleg, hogy a kis haspók nem bukik, mindent megtart magának...
Napközben ha nem alszunk, akkor fektetem hasra, olyankor mélyebben alszik.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Bocs, hogy eltüntem, csak szüleimnél voltunk vidéken, és ott nincs net.

Nagy-nagy gratuláció mindenkinek, akinek időközben kisbabája lett, most néztem a friss táblát, és hihetetlen mennyi minden történt, míg nem voltam!! :D

Dávid szépen növekszik és hízik, továbbra is egy zabamatyi, már 3.280 g és a normál újszülöttekre jó 56-os méretbe már belenőtt. Nő, mint a gomba... :lol:

A jó hír az, hogy eltünt a számból a vírus, a legutolsó szűrésen már nem tudták kimutatni, negatív lett a teszt. Úgylátszik, mégiscsak legyőzte az immunrendszerem.

Kép
felicia

Zsófi üzenete:" most vizsgáltak meg 3x, de nem magzatvíz, legalábbis nem szineződik el a papír, amivel vizsgálják!....." 15:38-kor

Hamarabb is akartam már írni,de nem engedett be a net valamiért... :evil:
makadu

Julcsiéknak gratulálok!!

Felicia,de jó,hogy jól vagytok!.....
makadu

zsófi: mesélj, amint hazaértél!!! Nagyon kíváncsi vagyok,mi történt veled odabent. :!:

mecsi: is szent imrés vagyok, szóval velem még lehetsz együtt bent, ha gondolod!

yuyu: NAGY GRATULA ENIKŐHÖZ!!!! :lol:

hát megint olyasvalaki ment szülni, akinek nem is voltak előjelei.
amúgy meg ha belegondoltok azok vannak teljesen normális időben, akik még várják a sülést, hiszen elvileg mi időre fogunk szülni. A topik háromnegyede viszont idő előtt szült meg. szóval, aki még 2in1, ne parázzon, teljesen jó időben vagyuk még....
lei

KIVÉVE ENGEM!!
Vendég

Igen, Lei, igazad van! A fél topik sokkal hamarabb megszült. Viszont én azt hallottam, hogy a kiírt időponthoz közel született babák nyugodtabbak, mivel rendesen végigvárták a fejlődési idejüket.

Szerintem mi sem megyünk ma este szülni, egész jól vagyok, egy-két keményedés, de semmi komoly. Szóval Mecsi nyugodj meg, tartani fogjuk a 17-ét. :)

rizsimami

sziasztok!

először is köszönöm, hogy ennyire aggódtatok értem/értünk! tökre jól esett! ;) másodszor pedig, elmentettem mindenkinek a számát, Lei, a tiéd már korábbról megvolt, szóval üzentem volna, csak mindig az van a fejemben, hogy Te is rohangálsz vizsgálatokra, szóval ezért nem akartalak "zaklatni"

és akkor, hatalmas gratula Julcsinak!!! remélem, hogy ide is kapunk egy kis üzit, vagy fotót, vagy valamit!

és akkor a mi kis történetünk! természetesen még egyben, bár most már passzolom, hogy meddig!

mikor délelőtt kijött az az adag cucc, nem tudtam, hogy mitévő legyek, így végül felhívtam az SZTK-t és beszéltem a dokival, mert ma pont rendelt, és mondta, hogy menjek be, megnéz! apa dolgozott, így őt vadásztam! pont meetingen ült és állítólag nem is esett le neki, hogy komolyan hívnám... szóval tesómat is riasztottam, hogy jöjjenek értem, mert menni kell, millió a csomag, stb. stb.

lezuhanyoztam, előkészültem kicsit, hátha szülünk (borotválás), aztán csak megjött az uram és bementünka városba, persze pakkostól!

a doki nem tudta megállapítani 100% pontossággal, hogy magzatvíz-e vagy sem, mert nem színeződött el a papír, amivel ezt vizsgálják, viszont ő is találkozott azzal a véres, barnás cuccal, ami folyik...

aztán azt mondta, hogy irány a kórház, mert ez nem játék, ott figyeljenek meg, aztán lesz valami!

végül a kórházban csináltak ctg-t, fájások max. 30-s, vérnyomi, vizelet rendben, aztán megvizsgált az ügyeletes orvos, aki szintén nem mondta 100%-ra, hogy magzatvíz-e vagy sem, így meg kellett várnom az ügyeletes főorvost, aki újra megvizsgált! ... hát nem mondom, hogy kellemes volt, de ez van, inkább menjünk a tutira, mint, hogy valami gáz legyen!

az SZTK-ban még meg uh-zott a doki, és azt mondta, hogy kevesebb magzatvízet lát, hát nem tudom.

végül, 3,5 óra várakozás után a főorvos elbocsátott, mondván, hogy nem magzatvíz, de holnap reggel uh, aztán másnaponta ctg. szóval a program meg lesz! ;)

ja, és az ügyeletes, aki kiadta a zárójelentést, vagy ambuláns lapot, azt mondta, hogy elkezdett valószínű nyílni a méhszájam, és attól van a véres folyás, de persze még mindig zárt leletet kaptam, szóval annyira nem nyílhattam még ki mégsem!

a másik meg, hogy azért tök jó, hogy három orvos vizsgált ma meg, egymástól függetlenül, és egyik sem mondta rá 100%-ra, hogy nem magzatvíz, így most jól elvagyok! persze hazaengedtek, így bízom benne, hogy nem lesz gebasz, de értitek, mindegyik ott vacillált, hogy akkor az, vagy nem az.

a legjobb, hogy az ügy. főorvos még először azt mondta, hogy "gyerekek, itt szivárog a magzatvíz", mikor meg megnézte azzal a csíkkal, akkor mondta, hogy "neeem", ez nem az, mert nem színeződött el a papír, illetve, "ha a feje be lenne ékelődve a babának, akkor itt ömlenie kellene a víznek", ugyanis nekünk még kimozdítható!

a hasam fájdogál, de csak mensis szerű görcseim vannak, illetve a derekam akar leszakadni, durvább nincs!

anno, 28 éve, én is pont így születtem! :) úgyhogy most várom az éjszakát, illetve a holnapi uh után, állítólag bent lesz a dokim a kórházban, és akkor megmutatom neki a leletet...

ezzel kapcsolatban még annyit, hogy tökre furi dolog, de én az SZTK-ba járok, és kb. 3x megbeszéltük már a dokival, hogy ő vezeti a szülésemet is, konkrétan az előző héten, és ma megint rákérdezett, hogy ki vezeti majd! mondom, hogy ő, erre tökre szarul vette ki magát, mert még én éreztem kellemetlenül magam, hogy nem emlékszik, így most marha jó. persze utána elnézést kért, de akkor is... :( ez most kicsit szarul jött ki, de ez van!

hát ez volt a mai izgi nap, eddig! most vacsi, mert reggeli óta egy szendvicset ettem, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz! ;)

na, hát ennyi a történetem, ha lesz valami éjjel, mert ki tudja, akkor majd üzenek, hogy ne maradjatok le semmiről!

sophie27

Húúú! Zsófi! Akkor Téged aztán jól megvizsgáltak! Nekem még az az egy vizsgálat is igen kellemetlen volt! :? Elég is volt. Nekem sem színeződött el a papír, azóta pedig nem folyt semmi, habár nekem nem volt véres cucc. De nekem uh-t nem is néztek. Na mindegy, kíváncsi vagyok mi lesz veletek ma este!

rizsimami

na igen. nekem is, 3-ból csak egy volt, úgymond, elviselhető a vizsgálatok közül... :(

az estére én is kíváncsi vagyok, de nem szeretnék ráparázni, szóval jó lenne pihizni is kicsit! ;)

sophie27

hűűűű :shock: zsófi ! ez elég érdekes! :shock:
jó , hogy ők is ilyen magabiztosak!!és az a tesztcsík tuti jó?hallottunk már rossz ctg gépről is nem?
a lényeg az , hogy jól vagytok és ha meg elindulna babócád az tuti félreérthetetlen legalábbis a már szültek szerint :D mindig ezt mondják :lol:

arra gondoltam, hogy leírom én is azt a mondatot, hogy :
tök jól vagyok meg aktív is és biztos nem szülök mostanában
:D :D

eddig mindenkinek bejött :wink:
Vendég

Sziasztok!

Bocsi, hogy eltűntem, de még szokni kell az éjszakázást és napközben valahogyan nincsen erőm gép elé ülni.

Gratula az összes újdonsült kismamának!! :D

És kitartást a többieknek, most már hamarossan eljön mindenki ideje! :D

Szopizás: hát itt mi is még próbálunk egymásra hangolódni, nagyon nehéz eldönteni néha szopik után, hogy éhes-e még vagy esetleg inkább fáj a pocija. Az a gond, hogy átalában elalszik büfiztetés közben, viszont amikor a kiságyba visszateszem, felébred és elkezd a lábaival kapálózni és sirdogál meg néha a kezét is rágja. Van úgy, hogy eltellik 2 óra is mire elalszik. Tapasztalt ilyet még valaki? Na és amúgy kajcsi után hagyni kell hogy magától elaludjon vagy maradjak addig mellette vagy ezt hogy kellene?? Szóval nem is maga az éjszakai kelés és szopizás a fárasztó, hanem ami utána van a vissza altatással! Nektek ez hogy megy??

Kép
Kép
dia123

Sziasztok!

Yuyu, gratulálok a kiscsajszihoz! Nagy boldogságot és sok tejcsit!!!

Zsófikám, lassan te is túl leszel a nehezén, gondolok Rád sokat, és megy a hajrá, hogy minden rendben legyen!! Ha gondolod, engem is riaszthatsz, pláne éjjel, mi úgyis három műszakot nyomunk Lizoval :)

Mennem kell, beindult a sziréna, mindenkinek puszi.

Majd később teszek fel képet, ha lesz egy percem :)

KépKép
columbine

Dia, próbáltál fekve szoptatni? neked is kényelmesebb és a kicsi is lehet, hogy elalszik közben (persze ilyenkor esetleg nincs büfiztetés, de ah inkább vigaszra szorul mint evésre akkor nem gond, legalábbis nálunk nem volt).

Yuyu, gratulálok Enikőhöz! Jó egészséget, sok tejecskét kívánok nektek.

Mecsi, én is szent imrés vagyok :wink: szóval még szülünk ott néhányan.
Vendég

na, hát azóta, mióta itthon vagyunk, annyi történt, hogy egyszercsak, megint, a már jól ismert érzés, hogy valami folyik, rohanok ki a wc-re, de most nem a véres fajta vízszerű folyás volt, hanem ilyen nyúlós, nyálkás, színtelen cucc... szóval lehet, hogy tényleg nyílok kifelé, vagy csak a sok piszkálás! de szerintem ez tuti nyákdugó darab volt, de nem a teljes, mert csak egy csíkot hagyott a wc papíron...

szóval ezek vannak. no meg tök rendszertelen, de kicsit erősebb mensis görcsök! majd meglátjuk!

és akkor valakit értesítek, ha action van!

ha nincs, akkor holnap reggel uh, és csak valószínű délután leszek netközelben... :S

sophie27

Zsófi drukkolok neked. Próbálj meg azért aludni, mert hamarosan szükség lesz az erődre.

Nyugodt éjszakát mindenkinek!

szuszu

zsófi!szépen alakulsz ez tök jó!pihizzél mert lehet, hogy begyorsít a kicsike reggelig :D :D
Vendég

jó éjt nektek is! majd jövök, vagy jelentkezem! ;)

sophie27

Sziasztok LÁNYOK!

Zsolt vagyok a YUYU Enikőjének az apukája.
Azert a nagybetu, mert amit ma ateltem, azt nem felejtem el soha es csak szuperlativuszokban tudok beszelni a YUYU-rol es minden anyukarol aki ezt atelte, vagy at fogja elni. Kotelezove tennem minden leendő apuka szamara a szuloszoban valo reszvetelt!! Nem hiszem, hogy volt meg valaki, aki ennyire felt volna a szulestol, mint en, de azt latva, hogy csak a puszta jelenletem mennyit segitett neki, nem kerdes, hogy ott leszek-e kovetkezo alkalomkor.
Rovid reszletek: Aug. 10-e ejjel 11 fele jelentkeztek a fajasok kicsit intenzivebben.(eloszor du.7 fele az elso, de azt masnak veltuk) A szekszardi korhazban voltunk hajnali 1-re. 9-tol elkezdodott a komoly harc. Es 11.45-kor (remelhetoleg jo) szulok lettunk!! :P
A tobbit a YUYU majd elmeseli, mert most remelhetoleg bekesen szunyokal a picurral egyutt!!

zsolt

yuyu79

szia Zsolt!

hát nagy gratula Nektek a kis Enikőhöz! ha tudsz, hozzál képeket is, mert nagyon kíváncsiak vagyunk ám rátok!

sokszor pusziljuk Julcsit is, kérlek add át neki, hogy szuper volt!

jó egészséget és sok-sok boldogságot a picurihoz!

sophie27

hát lányok, én itt "unalmamban" netezgetek...

23:30 óta vagyok fent, kb. egyhuzamban, mert azóta kezdődtek az igaz, hogy még rendszertelen, de kb. 10 perces görcsölgetéseim...

nem tudom, hogy meddig bírom még, de apa egyelőre békésen szunyókál a hálóban, én pedig a kanapén nyomulok, két görcsölés között... akkor még mondhatni szunyókálni is tudok, bár a görcsre mindig kipattan a szemem.

a nyákdugóm folyamatos távozóban, hol színtelen, hol kicsit véresebb formában, és hát a görcsök, azok nagyon aranyosak! eddig ugye sosem volt semmilyen görcsöm, fájásom, max. enyhe mensis, na, ez most megmaradt mensisnek, de a brutálabb fajtából!

a legutolsó ultra brutál 1:51-kor volt, mikor is éppen elaludtam volna... háááát, kellemes volt, mondhatom! amúgy egyik másikba simán leizzadok és egyfolytában azt érzem, hogy wc-znem kellene, de max. pisilni tudok, ha kimegyek!

nem tudom tényleg, hogy mi a legjobb teendő ilyenkor, de apát egyelőre még nem akarom kelteni, hagy pihizzen, aztán lehet, hogy én is hamarosan megnyugszom, és visszafekhetek mellé, és reggelig alukálunk, bár most ez eléggé elképzelhetetlennek tűnik! ;)

ha bármi van, akkor jelzem, de most még kitartok! itthon!

sophie27

na, akkor mi most lassan el...

holnap dobok sms-t, ha már tudok valamit!

Ti vigyázzatok magatokra!

aztán lehet, hogy megint csak szórakozik a kisfiúnk, és hazazavarnak a kórházból újfennt! :)

sophie27

helloka!

zsolt köszi hogy jelentkeztél és hírt adtál yuyuékról!

Zsófi kügyük az erőt remélem már nem jössz haza és szülni fogsz :shock: :D !

Én már fent alig birtam aludni egész éjjel mensis brutál görcsöltem teljes rendszertelenséggel és néha volt egy kis barnázgatás de kevés na ez mi lehet? nyákdugó meg sehol csak ennyi semmi más , de a görcseim nagyon erősek. Nem tudom mi legyen szerintem reggel felhivom a szülésznőmet mit tegyek. a nyákdugó szüléskor is elmehet vagy csak előtte?
Apája békésen szunyókál , hát szegénynek nem volt egyeszű a jobb kezes borotválkozás meg minden hisz ő tök balkezes,de látom rajta hogy kicsit nyugodtabb hogy itthon van velünk.

már 4óta itt huhogok a gép előtt most befekszek ágyikóba apája már hiányolt és megilyedt hátha menni kell. Talán elmúlnak a görcseim is :(

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi, hát pedig de...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sophie27 2008.08.12 05:45-kor.

sophie27

Mecsi, hát pedig de... itthon vagyunk! hazaküldtek! ugyanaz van nekem is, mint neked! iszonyatos erős görcsök, de rendszeresebben, és mégis semmi! tök zárt a méhszáj... :( nem tudom, hogy akkor milyen lesz az igazi, mert nekem már ez is kissé gázos! :(

most tök el vagyok kenődve, mert eddig nem nagyon írta senki, hogy a nyákdugó "megszülése" is brutál fájdalmas! illetve, hogy akkor most már az igazi szülésig végig ilyen görcseim lesznek, vagy ez még enyhülhet?

ilyenkor se ülni, se állni nem jó...

ma hajnalban amúgy teltház volt a szülőszobán, és az ügyeletes szülésznő mondta is az ügyeletes orvosnak, hogy ha nem muszáj, ne vegyen fel!

ja, a legdurvább, hogy feltettek megint ctg-re és azalatt volt 2 kemény görcsöm, a gép viszont semmit nem jelzett ki...

nekem amúgy az a bajom, hogy akkor viszont mikor menjek be!?

erre a doki azt mondta, ha órákon át 5 percesek a fájásaim... na köszi! úgyhogy nem tudom, hogy mi lesz, de brutális éjszakán vagyunk túl!

lassan indulok uh-ra, aztán majd jövök, egyszercsak...

fel a fejjel mindenkinek!

sophie27

Sziasztok csajszik:)

Először is hatalmas gratula Julcsiéknak Enikő babához és sok-sok tejcsit kívánok nekik!

Zsófi, szurkolok értetek és küldöm a fájásokat mindenkinek, aki már nagyon szeretne szülni! ;) Cs-andikám, most már nincs mese, szülnöd kell, a keddi nap nagyon jó a szülésre;) és Szuszunak is kívánom, hogy minél hamarabb kezében tarthassa Andris babát!!!

Dia, Apró, mi is elég hadilábon állunk a szopival... 20-30 gr-kat szopizunk 1-1 alkalommal (nem tudom, az jó-e), általában megvan a napi 7-8 etetés, úgy hogy nem keltegetem Barnust! Sokszor én sem tudom eldönteni, hogy éhes-e még, ,vagy a hasa fáj, néha 30-40 perc alatt végzünk a szopival, néha másfél óra és utána még jön a hiszti... szóval elég nehéz ez a ráhangolódás időszak, semmi rendszer nincs egyelőre, de nem is eröltetem...

a nagyobb baj, de lehet hogy csak én érzem annak, hogy alig van kakis pelusunk. Egyik helyről azt hallom, hogy napi 3-4 kellene, hogy legyen, mások szerint meg az se baj, ha 1-2 napig nincs, sőt van még az is a normális kategória szoptatott csecsemőknél, ha 4-5 naponta van.. Na most legyen okos az ember, hogy akkor hogy is van ez???!!! Véleményeket kérek!

Csenge, azért mondtam, hogy jobb a Tena hálós bugyi, mert az fixen tartja a betétet, mivel, hálós, gumis kisgatya, a dm-es eldobható se rossz, csak mindig féltem, hogy nem tart rendesen...

Apropó:))) Ma vagyunk 1 hetesek:)))
Íme egy pár kép az én drágámról, etetés után:))

Kép Kép Kép

sniky

Niki! Nagyon szépek vagytok! :)

Zsófi! Úgy néz ki, hogy a Szent Imrés papír már csak ilyen. nekem is azt jelezte ki, hogy nem magzatvíz. Erre ma reggel is folyt végig a lábamom a cucc. Na, de most megtámadom a dokimat, úgyis itthon van már. A Szent Imrében tényleg nagy üzem van most, én is kimenekültem tegnap a szülészetről, be sem lehetett férni. Tehát lehet hogy jobb is, ha várunk még pár napot.

rizsimami

Sziasztok!

Szerintem is tuti a Tena hálós bugyi, mert nagyon jól tart és nem mellesleg nagyon jól szellőzik. Ami ugye nem mindegy, mert itt például, van egy nejlon is az ágyon a lepedő alatt, ami jól befülled ebben a melegben.

Nikianyu! Ne aggódj a kakis pelusok miatt, minden gyerek más. Néha azt gondolom, hogy mi meg egy kicsit túl sokat termelünk. Főleg akkor jön meg a leányzónak az inger, mikor alácsúsztatom a tiszta pelenkát, vagy éppen kiveszem a használtat. Megesik, hogy egy csere alkalmával 3-at is elhasználunk, míg végre tiszta pelussal tehetem le. Tegnap, már nem is pelenkát dobtam alá, csak egy törlőkendőt, de az egy pillanat alatt megtelt, végül már csak a kezemet tartottam oda. :) Apa meg röhögött az ajtóban.

Jut eszembe, ma a párom 24 órázik, csak holnap reggel jön haza. Kettesben maradtunk. Mióta hazajöttünk a kórházból, Ő fürdette a manót. Ma este meg nem lesz Apa :roll:

Zsófinak sok sok erő, vagy nagyson pikk pakk megszül, ezekkel az előzményekkel, vagy neki is nagyon hosszú lesz. Nekem is így kezdődött, enyhe vérzéssel...

Yuyuéknak gratula!!!!

Kicsi lányom rájött, hogy vannak szülei. Az első héten nem voltunk ennyire érdekesek. Most az esti elalvás kész cirkusz. Fürdés fél nyolckor, aztán szopi és onnantól nyekergés. Megint egy kis szopi, de átver a leányzó, mert tudja, hogy ha nem szívja, akkor kiveszem a szájából. Ezért szívja, de mikor nem éhes, nem nyeli le, csak átengedi a száján. Erre én csak akkor jövök rá, mikor már mindketten úszunk a tejben. Leteszem, nyekereg. Valaki tegnap kérdezte a cumit. Én kifőztem tegnap este, nyekergés ellen. Beraktam a szájába, csend lett. Cuppogott, elaludt. Fél óra múlva, felébredt, többé az a dög cumi az Istennek sem kellett. Nyekergés, simogatás, anya kisujján cuppogás, aztán végre elalvás. Hozzátenném- erre irigykedjetek :)- mikor végre elalszik, átalussza az éjszakát. fél tíztől- fél ötig, vagy fél tizenegytől fél hatig húzza a lóbőrt. Hajnalban teleszei magát és újra alszik 2,5-3 órát. Ilyenkor és napközben is nyekergés nélkül elalszik fél óra alatt a saját ágyában, szobájában. Ha elmegyünk sétálni, akkor babakocsiban 10 perc alatt bealszik.
Van valami ötlet az esti hisztire????

alvási pozició- mi háton altatjuk, de rengeteget iezeg mozog. Pl a feje sosem arra van fordítva, mint amerre először. Sőt mire felébred keresztben fekszik az ágyban, simán elfordul 90 fokban.
A hason alvás általában nem jön be neki. Két napos volt mikor hasra tettem, kinyomta magát és átfordította a fejét a másik irányba. Azóta csak erősödött, ezért mikor hasra teszem, inkább fekvőtámaszozik, mint alszik. Ha felvesszük,lassan már nem is engedi megtámasztani a fejét, simán megtartja magát egyenesen.
bende

Jó reggelt! ezzel még tartozom!az elirásokért bocsi, gyorsan kellett irnom !

1218522796.4803.doc
Vendég

Apróka! Te aggódtál, hogy nem feszül a cicid???Mivel az első héten nekem is nagyon feszült és utána alább hagyott én is elkezfdtem aggódni. Aztán rájöttem, hogy felesleges, csak beállt a kereslet-kínálat egyensúlya. Nekem reggelente feszül, mert ugye a Lujzi 7 órát alszik egyhuzamban, de utána jön a megváltás és kiszívja. Ennek ellenére iszom folyamatosan a laktoherbet- és szedem a homeos bogyót is.
Jut eszembe beléptünk a dm bababónusz programjába és ott az egyik kuponra adtak egy doboz laktoherbet ingyen. Viszont a babylove melltartóbetét nagy csalódás. Összegyűrődik, vastag és olyan iszonyatosan bekeményedik a tejtől, hogy kényelmetlen lesz. Anno brendonos kuponra vettem egy doboz tommy tippit, az nagyon jó volt, de már elhasználtam.

Tegnap elintéztük az összes bürökratikus nyavalyát. A születésit, lakcímkártyát, már megkaptuk a kórházban, a taj kártyát postázták, ezért tegnap eléementünk a MÁK-ba elintéztük a családi pótlékot és az anyaságit ( a családi pótlékos papírhoz mindkét szülő alárása kell!!!!) és elmentünk az Apeh-hez is, tehát lesz a lujzinak adókártyája is.
Szuszu és mindenki! Adóazonosító számot automatikusan kap a bébi, ha meghatalmazod a MÁK-ot, akkor start számla nyitásakor megküldi az illetékes banknak. De be lehet menni az Apeh-hez, kitölteni egy adatlapot és akkor az első adókártyát- ingyen, nem kell illetékbélyeg- megküldik postán. Ezzel és a MÁK által küldött bébikötvényes papírral lehet menni a bankba.
bende

Úgy látszik ma nem sokan alszanak jól. Én se, de én nem készülök szülni, meg görcs sincs, csak úgy :? 3-tól fél 5-ig fent voltam, fél héttől meg végleg elhagyott álom manó. Nincs valami front??

Zsófi, bár nekem olyan még nem volt, de arra gondolok, hogy ezek jósló fájások lehetnek nálad. De ez biztosan azt jelzi, hogy hamarosan eljön a ti időtök is.

Mecsi, te is? :-)

Nézem a vizilabda mecset. Jól játszanak a fiúk.
Vendég

Csenge!

Csajszi alszik én is a meccset nézem. Várom, hogy felébredjen aztán szopi és séta. Mi újság? Hogy bírod 2 in1?
bende

Na, amíg bepötyögtem pár sort elindult a nagyüzem :-Dalig győzlek olvasni titeket. Niki, tényleg azt mondják, hogy a napi sok-tól a heti egy kakis pelusig jó lehet bármi szoptatott babáknál, ne aggódj. Nagyon aranyosak vagytok a képen,bár te egy kicsit nyúzottnak tünsz nekem.

Bende, próbálkozhatsz még az oldalt fektetéssel is, úgy hogy megtámasztod a hátát egy összetekert pokróccal. Az esti sírás lehet a pocakfájás jele is.
Vendég

Jó reggelt!

Hú Zsófi, te aztán éjjeli bagoly vagy!

Meli én is 4 óta fent vagyok, gondolkodtam is hogy feljövök netezni, de inkább kitakarítottam a mikrót stb...

Voltam ma dokimnál, meglátott: na maga sem úgy néz ki, mint aki szülni akarna ma.
És tényleg, mert megint nem tudta megnézni a magzatvizet. :?
Holnap reggel 6.30 CTG és vérvétel és pisit kell vinnem. :?
Pedig tegnap még délután is voltak apró görcseim.
Melinda szedd össze magatokat, mert ez a gyerek csak rátok várhat! :D

Zsófi ez a vérezgetés nem lehet, hoyg a vizsgálat miatt van neked? Engem vasárnap vizsgált meg, azóta folyamatosan tegnap délutánig volt hol ilyen hol olyan színű folyásom.

Andi itt vagy még velünk?

bende már szivesen irigykednék :lol:

Kép
andaka

Egész jól, tegnap állatkerti kirándulás a fiammal, azután reptéri menet, mert végre megjött a barátnőm a keresztlányommal, csak az alvás nem nagyon megy valami miatt. Ma megyünk gyerekvasútazni, meg elintézem a szülinapi vagon rendelést vasárnapra, ott tartjuk a fiam szülinapi buliját :-D
Vendég

Köszi Csenge a tippet, de ez a gyerek nem marad meg egy helyben. Én is gondolkoztam hátha a pocija fáj, de azt hiszem inkább társaságra vágyik. Ha leülök a kiságy mellé és cirogatom, illetve hagyom, hogy megfogja a kezem, akkor elalszik. A probléma ott van,ha 10 perc múlva felébred és észreveszi, hogy nem vagyok ott. Nem szeretnénk, ha hozzászokna ahhoz, hogy csak így lehet elaludni. Persze, nem vagyunk kegyetlen szülők, ezért megvárjuk, amíg megnyugszik.

Csenge! nem lenne rossz, ha ez már a döntő lenne???!!! :)

Niki! én is akartam írni, hogy a Te arcod is visszanyerte a régi formáját. Hála a jó égnek az enyém is, már nem szerettem a pufi képemet. Hány kilóval lettél könnyebb?
bende

bende: olyan jó, hogy így mesélsz a kiscsajról, tök jó olvasni ezeket a sztorikat :) Ti mikor fekszetek le amúgy? Csak mert nekem azt mondta a szülésznőm, hogy ha mi olyan 11-12 körül alszunk el általában, akkor pl. nem érdemes félnyolckor megfürdetni a babust és utána szoptatni,mert addig nem alszik el úgysem, amíg mi is fent vagyunk körülötte. Szóval ilyenkor lehet, hogy elég mondjuk fél kilenckor fürdetni és utána szopi és fektetés. Így akkor apukája is nagyobb eséllyel ér haza az esti fürdetésre. De ez csak egy ötlet...én nem vagyok tapasztalt anyuka (még) :P

zsófi: nyugodtan hívhatsz vagy írhatsz sms-t, ha van valami. motanában nem nagyon megyek sehova, majd csak vasárnap ctg-re. Amúgy a dokink kicsit tényleg fura tud lenni. Engem többször is Csillának hívott, pedig mindig kijavítottam, de nem tanulta meg. Illetve arcról biztos mindig felismer, de mindig megkérdezi, mikorra vagyok kiírva, meg ki a szülésznőm...stb. pedig már ezerszer megbeszéltük. Nem tudom, hogy azért ilyen-e mert olyan sok kismamája van, vagy egyszerűen csak felületes.....viszont a vizsgálatoknál, tehát szakmailag meg igényes, mert mindent kivizsgáltat, meg nem hagyja elsikkadni a dolgokat.

nekem is egész hajnalban mensis görcseim voltak, de nem rendszeresek, inkább olyan egybefüggő. De most meg semmi.

Ja, most nyertek a férfivizilabdások a görögök ellen!!! Juhéé!! :lol:
lei

Hát igen, nem sokat kellen izgulni a döntőn, ha így játszanának :D a görögök már nagyon pipák lehettek, hogy nem tudnak gólt lőni :lol:
Vendég

Niki ne aggódj a kakis pelus miatt, sőt, olvastam az LLL-nél, hogy ha 10 napig nincs kakis pelusa a bébinek, az sem baj, mert azt jelenti, hogy sok mindent megemészt a kismanó szervezete a tejcsiből.

Kép
andaka

Sikerült még aludni kicsit és a görcsök is abbamaradtak.bár azért még keményedek. A reggeli időjárás szerint péntekig kánikula lesz hétvégére megint jön a hidegfront. Én ezt már nagyon nehezen viselem.

Andim te nem bírsz magaddal, van még valami amit nem takarítottál le?? :lol: :lol: Jöhetsz hozzánk.

Nikianyu hogy milyen szöszi barnus baba? nagyon édike. De tényleg látszik az arcodon neked is hogy ment le jó pár kiló.

Új nevünk van Bálnamama és kisbálna!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Andaka!

nézem a vonalzód....ideje lenne belehúzni, nem? ne haragudj, de most nem cserélnék veled....

,,sok mindent megemészt...? akkor enyém gyerek nem gazdaságos :)
ruha szempontból sem...amit most ráadtam, azt sem kell már a jövő héten...

brrr, gyűlölöm a dm-s melltartóbetétet :evil:
bende

Jó reggelt lányok!

Nekem nem volt mensis görcsöm éjjel, pedig tegnap egész sokat mászkáltam, meg lépcsőztem. Annyi volt, hogy este amikor a lefeküdtem a gyerek annyira elkezdett mozogni, hogy amiatt nem tudtam másfél órán keresztül elaludni. De aztán sikerült és ma reggel kilencig nyomtam. Most mondjuk keményedek, de ez délelőtt mindig van.

Szegény Zsófi, annyira sajnállak, hogy mindig hazaküldenek. De gondolj arra, hogy mire tényleg elkezdesz szülni már annyira hozzászoksz a fájásokhoz, hogy nem is okoz nagy változást. Meg ilyenkor már készül a méhed a szülésre, gyakorol, szóval annál könnyebb lesz.

Boniko, köszi a szüléstörténetet, hasonló szépeket kívánok magamnak is.

Bende köszi az infót az adókártyáról, pont ma akartam én is beírni, mert közben a férjem is utánajárt. Mi a CIB baknál nyitjuk majd, mert a férjem számlája is ott van.

Niki, Barnusnak puszi a pocijára, olyan kis édes.

szuszu

yuyuéknak nagy gratula!
bonikonak köszönjük a történetet!nagyon bíztató!
a már tapasztalt anyuciknak a sok hasznos infót és tanácsot!
niki!édes a szöszke kislovag!mennyit változott 1hét alatt!!
zsófi!kitartás ,szerintem útnakindult a kisbabád csak még csinálja a helyet talán...
szuszu!hol vagyol?

úgy emlékszem nem jelentkeztem utolsó mohikánnak, ugye?

andaka ti is ráérősen vagytok még!

mondjuk, ha az ember lányának egy héttel hosszabba ciklusa akkor még mindig időben vagyok csak a standard számítások szerint vagyok időn túl :roll:
Vendég

Sziasztok!

Gratulálok Yuyu!!! 8)
Niki, nagyon szépek vagytok és milyen jól nézel ki. :lol:

Én :evil: :evil: :evil: :evil:

Bementem ctg-re. Dokim e héten is szabin,ambuláns orvoshoz kelett mennem.
Nem baj( gondoltam én), hát azt a lecseszést amit Én kaptam...
Szerinte rég belgyógyászhoz kelett volna mennem, a cukrommal és kb közölte h felelőtlen vagyok.És nem hitte el h Én mindig hívtam a dokit és szóltam neki ha baj van,és csak az Ő utasításait követtem...Erre közölte jó ebbe ne menjünk bele :shock:
Úgy beszélt velem mint egy agyatlan majommal,volt h ki is röhögött.
Erre ránéz a hasamra és közölte nem sokára baba annyira lent van,úgyhogy 1 héten kétszer járjak ctg-re.
És hplnap beutalt belgyógyászhoz.
Nem tudom meikre legyek pipia,a saját dokimra,vagy erre.....

nicike

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?