Új privát üzeneted érkezett!

Mézgombi!!!!!
Aloe firts a szájba szuper.És még 2 dolog,amitől a barátnőm aftás 2évese hamarabb rendbe jött,mint remélte.Homeós!
Borax 5 ch 2-4x 5 golyó-ha fáj neki és a csipős fűszeres ételeket elutasitja és kráterszerű afták vannak a szájnyálkahártyán.

Mercurius Solubilis 15 ch 2-3x 5 golyó-ha mindenhol,foginyen,nyelv környékén számos kis afta nagy nagy fájdalommal, evési képtelenséggel. Rossz
általános állapot, láz,afogak benyomatát tartó felpuhult nyelv jellemzi.



Andy: részvétem.
Kmammy,Juca-szintén-szörnyű fiatalon elvesziteni közel állót-olyan igazságtalan az élet. :twisted: :cry:

Gab,köszi a nyugtatást-csak én is irigykedem kicsit a bilizések miatt.Nem parázok én sem, hiszen ő sem pelenkában jár majd csajozni,meg ahogy irtad is 2,5 évesen,sőt 3 évesen sem késő még fiúknál. tutkó eredményt hoz a bölcsi.
Akiknek kistesó van, tök természetes,hogy visszaregreál a gyerek,olyan buli 2 pelenkás.Addig is babusgat anya, én is olyan vagyok mint kistesó, végtére isezekaz ő előjogai voltak-mit képzel ez a kis betolakodó.
Blanitól most meg is kaptuk,hogy mennyivel másabb lett volna vele hármasban nyaralni,mint folyton a zabagép nyűgőgéppel-akit egyébként szeret,imád,ölelget,játszik vele, de nagyon be tud pöcceni amikor a 2 óráig csurgatott homokvárást egy rúgással lerombolja!!!!!!!Hát csajok meg tudom érteni!Azt irta egy könyv hogy ez olyan mintha új feleséget hozna a férjünk és még jópofát iskéne vágnunk hozzá. :roll:

Ex,gratula akilókhoz! Hogyan csinálod?

Köszi a gyors segitséget,megnéztem. Azóta nálunk Ekhos lett mindenki, ezzel kapcsolatban pro és kontra is olvastam a neten-háát nem tudom.

Marcy: hajrá gyanata, kistesó kivárja!

Ex, nekem a szeme nagyon a tiéd, az arca az apjáé.

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!

Nagyon régen nem jelentkeztem, és nem sokat tudtam visszaolvasni. Velünk rengeteg minden történt, de előbb megpróbálok reagálni, mielőtt elfelejtek valamit.

Mézgombi,
tényleg nem vagytok lemaradva. Ha úgy gondolod, hogy tényleg ilyen szertartás miatt ragaszkodik a pelushoz, akkor erre lehet megoldás a bilire szoktató pelenka. (Már régen is hallottam róla, de csak most, hogy nálunk is aktuális lett, találkoztam vele először). Szóval ez úgy működik, hogy sokkal kisebb a nedvszívó képessége, és nem tartja szárazon a gyereket. Vagyis, ha belepisil, akkor érzi, hogy ott valami nedves, nem lesz olyan konfortos neki, mint a mai modern pelusok. Emiatt persze gyakrabban is kell cserélni. Lehet, hogy ez működne nálatok. Egy barátomék ugyanezt úgy oldották meg (igaz kertes házban), hogy nyáron kisbugyit adtak a kisfiúra, és pisi után még rajta hagyták egy kis ideig, hogy érezze, nedves. Náluk ez működött.

Juca,
gratulálok a gyönyörű kislányodhoz. Nagyon szuper, hogy ilyen gyorsan lezajlott az egész szülés, és hogy Kinga ilyen jól viseli a helyzetet. Sok boldogságot nektek!

Marcy,
nálatok már nagy az izgalom! Itt szurkolok én is, hogy minden rendben menjen!

Anita,
Neked is nagyon szurkolok ám! Kornél várja a kistesót?

Pil,
Az ajándékokról:
Babakonyhánk már karácsony óta van, és Márk imádja. Igaz ő nagy főzőcskézős, már a tavaly őszi babatalin is konyházott. Kicsit nagy helyet foglal, de nagyobb korban is használható jték.
A favonat szintén nagyon szuper, főleg ha nézi a thomasos meséket. Nagy előnye, hogy bővíthető, így később is megoldódik az ajándék gond :D Sajnos nálunk azért szorult háttérbe, mert kapott pár eredeti Thomasos vonatot, így végül azt kezdtük el gyűjtögetni.
A lego is nagyon jó, azt is folyton előszedi, és komoly meséket lehet eljátszani vele. Ez is bővíthető és soha tönkre nem menő játék. Márk megörökölte még a mi gyerekkori legoinkat is, bár abból egyelőre kiválogattuk a nagyobb darabosakat (aminek az eredeti neve Fabuland volt és állatok volak a "szereplők). Már ezzel is nagyon jókat játszik.
Nagyon szereti még a műanyag traktort, ami pedálos. Ezt is most kapta, a pedált még nem éri el, de addig is örömmel ücsörög rajta. Tavasszal már biztos száguldozni fog :)
Érdemes olyan játékot választani, ami esetleg még kicsit nehéz neki, vagy tényleg olyan, amit sokáig tud használni. Szerintem egy igazi szép baba sem árt, ha van egy kislány szobájában, így eljátszhatja pl azokat amiket tőled lát Petivel kapcsolatban.

Viera,
ha tényleg hízni szeretnél ezzel kapcsolatban írok neked privit!

Katus,
Gratulálok az új beosztásodhoz!

Preni,
Huh, nagyon szépen haladsz a fogyással! Gratulálok! Az új munkádhoz is! Érezd ott jól magad!

Gabi,
De kár, hogy olyan bután jött ki, és csak rövid időre tudtunk találkozni! Sajnálom!

amandi
 
 


És akkor magunkról is írok egy kicsit.

Márknak a születésnapja nagyon jóra sikeredett, jó sokan voltunk. Annak köszönhetően, hogy ennyi játékunk van a sok pici gyerek is mind jól érezte magát. Jó nagy volt a nyüzsi, én egész végig rohangáltam, mint pók a falon, hogy mindenki minden gondját orvosoljam :) Szerencsénk volt, mert csak picit esett az eső, addig gyorsan behordtunk mindent a garázsba, és a teraszon gyülekeztünk, de kb 20 perc múlva már ismét a kertben volt mindenki :)

Kicsit sűrű volt a program, mert szombaton volt a szülinap, és hétfőn hajnalban meg leköltöztünk a Balcsira, 3 hétre. A fél lakást be kellett pakolni, még szerencse, hogy van teherautónk, azzal vittük le a cuccokat :D Mindezt nehezítendő a páromat szintén hétfőn műtötték, a térdéből vált le egy porcdarab. Így ő csak szerdán jött utánunk.
A nyaralás összességében jó volt, volt nagyon rossz időnk, de nagyon jó időnk is. A játszótér volt a nagy kedvenc, mindig mi voltunk az utolsók akik felmentünk. Nagyon giccses volt minden este a naplementét nézni a víz felett a vitorláskikötőben lévő hajók árbócain keresztül :)

És jött közben egy rossz hír is. Hétfőn reggel amikor pakoltunk a kutyusunk idehányt a konyhába. Kutyások tudják, ez még nem gond, csak ha nem eszi vissza. Na ő nem ette. Mondtuk apósoméknak, hogy aznap ne adjanak neki enni, és figyeljék. Rosszabbul lett, kijött az orvos, vérvétel. Eredménye babézia. (ez az, amit kullancscsípés okozhat). Megkapta az injekciót és kicsit jobban is lett, de már nem bírta, egy hét betegeskedés után eltávozott. Nem volt már fiatal, 9 éves (ilyen nagytestű kutyánál már elég szép kor), ráadásul januárban nagyon rosszul volt, és volt egy nagy műtétje, kivették az egész méhét. Szegényke, nem tudott megküzdeni a betegséggel. Nagyon magunk alatt voltunk emiatt. 9 évig volt velünk, a "gyerekünk" volt, és hihetetlen volt az az önzetlen szeretet és feltétlen bizalom, amit sugárzott. És nem lehettem ott vele betegségében! A legnagyobb gondunk az, hogy Manócska nagyon szerette/szereti őt, Cathy volt az, aki mindig mosolyt tudott csalni az arcára. bartátja volt, testvére. Neki nagyon hiányzik, sokszor emlegeti, de szerencsére sikerült úgy elmagyarázni, hogy megértette, nem jön vissza.
Most azon gondolkodunk, akarunk-e kutyust, vagy sem. Márknak nagyon kellene, neki az lenne jó, ha minél hamarabb, de sok érv szól amellett, hogy várjunk tavaszig. (persze azok mind felnőtt érvek).

Szóval most itthon vagyunk, próbálom utolérni magam a mosásban, takarításban. Vasárnap anyuék elviszik 5 napra a balatonhoz Márkot. Szerencsénk van, mert ő szívesen van velük, és nem okoz gondot, hogy máshol alszik, nélkülünk.

Szobatisztaság:
Próbálkozunk a bilivel. Márk nagyon ügyesen vissza tudja tartani a pisit, a szándékos ürítés okoz neki inkább problémát. Csak akkor bilizik, ha meztelen a feneke, bugyi sincs rajta. Ha van, akkor előbb-utóbb becsurgat, de nem kéri a bilit. Az első bilizés viszont kaki volt, és az jobban is megy neki. (persze, ha nincs rajta pelus, mert akkor inkább abba pakol). Neki nincs türelme ücsörögni, ezért én azt mondtam neki, hogy nyugodtan üljön, és olvasgasson akár, előbb utóbb meglesz a produktum. Úgy látom ez bevált :)

Bölcsi:
Nálunk nem kérnek tréningruhát váltásnak. Nekem az volt inkább a gondom, hogy télen iszonyat meleg van benn, szóval oda csak kis lenge ruha kell, de nem öltöztetik át teljesen a gyerekeket, ha kimennek. Ezért nagyon sokáig használtuk még az overállt, mert az tuti védi, és kinn legyen inkább kicsit melege, mint fázzon.
Ex, a kinti szandit nem igazán értem :shock: A váltócipő lényege az, hogy a kinti szemetet ne vigyék be, de ha ugyanabban vannak benn, mint kinn, akkor mi értelme? Néha a kinti cipőjéből egy marék homokot is ki tudok önteni. :)

Amit nálunk kértek: pelenka, szalvéta zsebkendő. Praktikus legalább egy adag váltás ruhát a szekrényben hagyni, mert bármi történhet.
A menetrend:
kb 8.15-től reggeli (kenyér, egy karika felvágott, pici zöldség)
utána kis játék, verselgetés, akármi
10.00 körül egy pohár gyümiké
utána udvar
11.30 ebéd (főzelék husival, heti 1xleves valami sütifélével)
12.00-15.00 csendes pihi, alvás
kb 15.00 ébredés után uzsonna (ismét kenyér, felvágott zöldség)
És utána megint játék

Mivel Márk nagyon nehezen eszik, én mindig megpróbálom itthon is megreggeliztetni. Van hogy sikerül, van, hogy nem. Én nyugodtabb vagyok, ha már evett valamit itthon. Aztán ha hazajött, olyan is előfordult, hogy végig ette a délutánt.

Kmammy, a sókamra és a teraszon alvás nagyon jól hangzik! Sajnálom a barátodat.

amandi
 
 

 
 

Minden nyaralónak üzenem, érezzétek jól magatokat!

Szüli-, és névnaposoknak meg sok boldogságot!!!

amandi
 
 


Sziasztok! Csatlakozni szeretnék hozzátok, ha lehet... :oops: :oops:
2006. május 4-én született meg a kisfiam Roland. Akivel ketten éljük dolgos napjainkat. Szeretnék ismerkedni hasonló korú babóka anyukájával.

Mi ketten:
Kép

Roli:
Kép

Ilyen volt:
Kép

Ilyen lett:
Kép[/img]

Kép
muszat
 
 


Szia muszat!

szívesen látunk itt közöttünk! Ha van kedved írj egy kicsit magatokról. :)

amandi
 
 


Mit is írjak.... :lol: :lol: :lol:
Olyan nehéz...... :oops: :oops: :oops:
Mint írtam az előbb is egyedül nevelem Rolit, az apukája van is meg nincs is. Maradjunk annyiban, hogy én nem tekintem apukának, mert egy szalmaszálat nem tenne keresztbe a gyerekéért. Az előző kapcsolatából van 2 gyereke, na ők a minden. De én nem hibáztatom.
Amikor terhes lettem azt mondta, hogy neki már nem kell gyerek, ha szülöm, magamnak szüljem. Hát így lett. Nem bántam meg. Bár néha nagyon nehéz tud lenni, de erőt veszek magamon.

Szeptembertől kezdjük a bölcsit, félek tőle egy kicsit, hogy fog a fiúnak
tetszeni.

Szobatisztasággal úgy állunk, hogy nappalra teljesen szobatiszta, mégcsak nem is szól, hogy pisilni, kakálni kell, csak már, ha végzett.
Éjszakára kell egy pelus, de már előfordult, hogy az is száraz maradt reggelre. De azt még nem merem levenni róla.

Ami elkeserít nagyon a mimit (cumit) nem tudom tőle elvenni sehogyse. Nem tudom, hogy fog leszokni róla.

Hát röviden ennyi...... :roll: :roll:

Kép
muszat
 
 


Köszönöm! :)

A bölcsitől szerintem nem kell félni. Az én fiam már február óta jár, és nagyon szereti. A közösségtől még az eddiginél is sokkal kiegyensúlyozottabb lett. A cumin is segíthetnek a bölcsiben, mert ott nem nagyon szeretik az ilyesmit, úgyhogy lehet leszoktatják róla. :) Arra készülj fel, az első időben nagyon sokat lesz beteg, lesz, hogy több időt tölt otthon mint benn, de ezen mindenki átesik. :) A szobatisztasághoz gratulálok, nagyon ügyes.
Nagyszülői segítséged azért van?

amandi
 
 


Sziasztok,

Andi: de jó, hogy jelentkeztél, hiányoltalak!!!

Márkról tehetnél fel képeket, már régen láttam :) !

Muszat: mindig örülünk az újaknak :) . Mostanában ugyan nem sok időnk van írni, de azért mindenki próbálja kihozni az idejéből, amit lehet :) . Jó, hogy tettél fel magatokról képeket, nekem a kisfiadról az utolsó tetszik a legjobban, na meg persze az újszülöttkori :) .

Elteszem magam holnapra.

Kimi: merre vagy??? Pihiztek, nyaraltok? Jelentkezz :lol: .

Eni
marcy
 
 


Sziasztok

Muszat
Üdv itt!

Amandi
sajnálom a kutyátokat.
Nekem mindíg volt kutyám.
Sajnos amikor elmennek nagyon nehéz.Amikor Alex született 2 uszkárom volt.Az egyik 10 évesen kapott agyvérzést,a másik 17 évig élt.(őt elkellett altatni,mert már nagyon sokat szenvedett)Aztán volt még egy németjuhászunk.Ő 13 évesen elaludt örökre.
Az utolsó kutyánk Ziggy,őt tavaly nyáron 8 évesen kellett elaltatni,mert megvakult és megharapta volna a gyerekeket is.
Most ugye megint van,de szegényt még most is Ziggynek szólítom egy csomószor.
Vendég
 


Sziasztok!

Üdv közöttünk Muszat! M a keresztneved? Az ország melyik részén élsz? Ketten éltek Rolival? Milyen szülésed volt? Bocs a sok kérdésért! :oops:

Kimi!
Má én is hiányolni akartalak! Milán már bölcsibe jár? VÉge a szünetnek?

Amandi!
Nagyon sajnálom a kutyust!

Meteor!
Még Balcsiztok?

Veráska?!

Reni
Kép
prenata
 
 


Sziasztok,

Marcy: A barátom most elutazott Angliába, múlt szerdán rossz lett és szombaton már onnan felköltözött a mennyországba. :cry: Addigra már tüdőben, májban, hasnyálmirigyben áttételes daganata volt. :cry: Most mindenki találgat, hogy tudta- e vagy sem. Mi nem tudtunk. Annyira sajnálom az anyukáját is, szinte ő lenne itteni magyar anyukám, mennyire nehéz neki ezt tudomásul venni és majd saját egyetlen fiát temetni. Sőt még nem hozták haza, és nem is tudják, hogy mikor lesz a temetése. :cry:
Már sok embertől búcsúztam az életemben, de ennyire hirtelen, felkészülődés nélkül, sírni is nehéz, annyira igazságtalan. :cry: :cry: :cry:

Bocsánat, a szomorkodásért és köszönöm mindenkit.

**************************************
:P :P :P :P :P

Prenata: Miénk állami/kerületi. Magánra igazán nem tudunk beiratkozni anyagilag :? , legolcsóbb magán bölcsi pedig utasított minket, ahol havi kértek volna kb.40et.
Kevin csak vizet iszik, ő szája még szagtalan. :wink:

Exdeus: Gratulálok a súlyodhoz. :P Így tovább.

Amandi: Azt hittem a teraszon alvás mindenhol szokás… Majd ellenőrizni fogok az alvást, mért a terasz részét a munkahelyem kerítésből lehet kukucskálni. 8) A kutyádat sajnálom. :( Nekünk is volt kutyánk Kevin születés előtt, nekünk is ő volt az első gyerekeink. Már öt éve elment, de most is könnyezek, ha rá gondolok.

Muszat: Üdv. :P A fiam is járni fog bölcsibe most szeptembertől. Biztos jó lesz Rolidnak is, ne aggódj! Merre laksz? Milyen területen fogsz dolgozni? Helyes a fiad és látom a hajvágás is volt!

Kimike: Ha jól emlékszem, nálatok most van felújítás, nem? :roll: Már kész van?

Ma ismét voltunk strandon, annyira sokan voltak és pénztárnál rájöttünk, csütörtökön fél áron a belépő. :lol:
Múlt héten voltunk egyik vidéki fürdőben, ott volt játszóházas medence is. Én akartam fogni Kevin kezét, hogy véletlenül ne essen vízbe és még magasabb is volt a csúszda szokásosnál. Akkor szólt egyik anyuka, hogy a felnőtteknek nem szabad belépni. Erre mondtam neki, hogy én nem akarom saját magamat áztatni vízben, hanem csak gyerek kezet akarom fogni. Rázta fejet, sóhajt, is újra mondott NEM SZABAD!!!! :evil: :evil: :evil:
Nem vagyok veszekedő, mi elmentünk másik medencébe. Egy idő után láttunk, már nincs az anyuka, visszamentünk, akkor valahonnan hirtelen visszatért és takarítónőnek szólt, hogy nekünk szóljon.
A mai strandon láttam csomó felnőtt vízben feküdt, ugye a gyermek medencének nincs magas víz. Mi soha nem fekszünk a gyermek medencében, de ha az anyuka lát volna a mai strandot, biztos kapott volna agyvérzést.
Jövő héten megyünk Nyíregyházára, remélem ott tudok Kevin kezet fogni. :lol: Valaki járt már ott?
http://www.aquariusfurdo.hu/

Puszi Mindenkinek!
Vendég
 


Akkor pár képecske

Kép szülinapi gyertyafújás Kép mi ketten Kép Nagy favorit volt az ott parkoló markoló Kép és a már emlegetett giccses kép :)

amandi
 
 


most nézem, kicsit elbénáztam a kicsinyítést :D

kmammy, akkor ti a Rómain voltatok! :) Elvileg Magyarországon sehol nem szabad bemenni a gyerekmedencébe a felnőtteknek. Ezen a strandon is bemondja a hangosbemondó, de itt nem olyan szigorúak. Sok felnőtt bemegy a gyerekkel, mert vigyázni kell rá. Persze vannak olyanok is, akik tényleg csak áztatják magukat, de nem sokan, mert azokat zavarja a ricsaj, fröcskölés, stb. :) Nekem az egyik kedvenc strandom, mert anyuékhoz közel is van. Holnap, ha jó idő lesz, megyünk mi is :)

amandi
 
 


Mindig elfelejtem

Preni, lehet megoldás az, ha a tej ivása után kap pár korty vizet peti, azzal kicsit kiöblögetődik a szája, és kevésbé lesz szagos reggelre.

amandi
 
 


Kmammy

Mi is megyünk jövőhéten nyíregyházára. :lol: :lol:
Vendég
 


Amandi: Igen, Mi is nagyon szeretünk Rómait !!! :P Jaj, de nagyon édesek vagytok!

Alziza: Pontosan mikor? Mi vasárnap és hétfőn ott leszünk, azután Debrecen és Egerszalók lesz útvonala. :P
Vendég
 


Sziasztok!

Ha az anyagiak összejönnek, mi meg Ebesen leszünk 14-től 17-ig. Ez meg Hajdúszoboszló és Debrecen között van... :)

Kmammy! Bocs, csak kérdezném, elküldted a fonalat? Még nem ért ide, remélem, nem veszett el út közben!

Muszat! Üdv közöttünk!

Amandi! Én is sajnálom, hogy csak ilyen villám tali sikerült Ritáéknál, de muszáj volt indulni, Mesi olyan nyűgi volt, hogy már aludt, mire az autópályára értünk. Majd jövőre!

Na, fel is ébredt Mesi! Sok időt nem nyertem megint...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Amandi, úgy értettem, hogy kell egy a bölcsibe, meg egy olyan, amit mi használunk amikor elvisszük. Ez a "kinti". Bocsi, ha félreérthető volt.

Muszat, üdv nálunk. Jó, hogy tettél képeket.
Itt, amint látod, minden baba hasonló korú, mint Roli! :) Nagyon nagyfiú ő is, most mekkora? A képen nagyon magasnak tűnik...
A szobatisztaság nagyon jó dolog, a cumit meg passzolom. Nálunk a cumiról leszoktatás gyorsan ment, ugye a bölcsi miatt muszáj volt, a szobatisztaság meg döcögősen, de halad.

Bénianyu, én sem tudom, de lassan mennek le a kilók. ;)

Amandi, örülök, hogy láthattuk Márkot, milyen hosszú a haja...

További szép napot!

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


prenata: A keresztnevem: Kata
Debrecen külterületén egy kis kertségben lakunk, igen ketten Rolival.
A szülésem: :? :? :?
Hát mivel a fájdalom tűrőképességem nagyon alacsony... Borzalmas!
16 órát vajúdtam, végül gerincérzéstelenítőt kaptam, majd a végén szó szerint, kihúzták, tolták belőlem a kisfiamat.

kmammy: Szeptembertől kezdjük a bölcsit. A végzettségem Tb ügyintéző, gyors- és gépíró + érettségi , de ezzel a végzettséggel bármilyen fura a Mc Donaldsban dolgoztam és oda is fogok visszamenni.

exdeus: Hát nem tudom, hogy nagy-e Roli :lol: :lol:
93 cm és 14.3 kg .

Szerintetek nem túl vékonyka, nem kevés ez a súly???
Ezen mindig parázok, mert elég hülyén eszik. Egyik nap a fél hűtőszekrényt is felenné, másik nap meg épp, hogy eszik egy pár falatot.

Na most mennem kell, majd délután benézek...

Sziasztok..... :roll: :roll:

Kép
muszat
 
 


Muszat! Szerintem nem vékony a fiad! A képen se látszik vékonynak, és csak saccolok, de Mesi is ekkora lehet, és mindig azt mondják rá, hogy husi. 2 évesen volt 90 centi és 13,5 kiló. De azóta eltelt 3 hónap...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok

Kmammy
Mi pénteken megyünk és vasárnap jövünk.A barátnőmékkel az állatkert miatt megyünk igazán,azon belül van egy hotel és oda.
Persze azért megnézzük az élményfürdőt is.Azt vasárnapra tervezzük.

Muszat
Zalán össz-vissz 11 kg és 81 cm. :roll:
Vendég
 


Sziasztok!

Csak gyors bekukk, mert a csajok alszanak, és én is kidőlök mindjárt. :)

Két nap délelőtt boldogított anyós, itt van Pesten a férjem bátyjáéknál, és kitalálta, hogy "segít" nekem, azaz átjön az egyik unokájával, Rékával, és lemegyünk játszózni. Inkább mondjuk hozott volna ebédet, azzal többre mentem volna. Így mindkét reggel turbóval kellett elkészülnöm, mire ideértek, de persze mindig előbb jöttek, ma pl. épp pakoltam be a ruhákat a mosógépbe, mikor már csöngettek. Még Hannit is meg akartam szopiztatni a játszózás előtt, de ők már pörögtek, hogy induljunk, így a játszón szoptattam, Hanni addigra már bemérgesedett, így vagy 20 percig riszáltam, hogy lenyugodjon, és bírjon enni... ÁÁÁÁÁ, kész voltam. Komolyan, nincs elég bajom, Julcsi beteg, a lakásban rendet kéne tenni, erre még fárasztanak. Bocsi, hogy kipanaszkodtam maga...

Julcsi már gyógyul, az elmúlt éjjel már csak egyszer sírt fel, talán már nem fáj neki a szája.
Az aloés spray biztos jó lehet, viszont az ára 5 ezer körül van, és már így is legutóbb 4 ezret hagytam ott a patikában... Szóval talán rendbe jön anélkül is, szedi a fájdalomcsillapítót meg phlogosollal öblögetünk.

Muszat, nem is gondoltam, hogy csatlakoznak még hozzánk! :) Üdv itt! :)
Julcsika 95.5 cm, és kb. 14 kiló, szerintem most fogyott, mert az elmúlt napokban alig evett. Szerintem tök arányos a fiad, ne aggódj!

Amandy, nagyon aranyos a közös képetek! :)
Én is nagyon sajnálom a kutyust! :(
Anyuéknál a telken van két tacsi féle kutyus, akik már vagy ezer évesek (múltkor gondolkodtunk rajta, de annyira régen nálunk vannak már, hogy senki nem tudja a pontos korukat), ha ők egyszer elmennek, azt hiszem nagyon megviseli majd az egész családot.

Julcsi az esti kakaó után mos fogat, így nincs szájszaga. Nagy harc volt a fogmosás az elején, de most már nagyon ügyes, nem nyeli le a fogkrémet, szépen ki is öblíti a száját, kiköpi a vizet. A reggeli kakaó után is megmossa. Nekem szívügyem a fogmosás, egyszer láttam egy kislánynak a rohadó fogait, akkor eldöntöttem, hogy az én gyerekemnek ilyen biztos nem lesz...

Két hétig nem láttak az itteni barátnőim, és többen megjegyezték, hogy fogytam. Nincs itthon mérlegünk, de ha legközelebb anyuéknál leszek, tuti ráállok, mert kíváncsi vagyok, valóban ment-e le rólam. Mondjuk a gatyáim kicsit lazábbak. Pedig semmit nem tettem érte, lehet, hogy a sok idegességtől, ami volt mostanában... Na meg néha azt veszem észre, hogy annyi a dolgom, hogy elfelejtek enni. :roll:

Hú, helyzet van, Hanni felébredt! Látszik, hogy felborult a napunk, és nem bír normálisan aludni...

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Mi ma voltunk mázsáláson.

Kata 4060 g. 3600-zal adták haza, két hete született.
Kinga 12,8 kiló (és kb. 88-90 centi).
Anya (azaz én) 68 kiló, és még mindig 170 centi.

tjuca
 
 


Sziasztok! :-)

Köszi a hiányolást, itt vagyok. :) Olvasni nem tudtam, csak felületesen az utolsó oldalt. Sokat dolgoztam mostanában, este pedig Milánoztam, így gép elé nem sokszor jutottam.

Marcy, sokszor gondolok rátok, remélem minden rendben veletek! :-)

Kmammy, már kész a fürdőszoba felújítás, nem is volt annyira vészes, mint gondoltam. :wink:

Muszat, szia! :-) Helyes a kisfiad. Hol éltek, hol szültél? Nehéz lehet egyedül nevelni a gyerkőcöt. :( Akkor te is dolgozó nő leszel szeptembertől?

Szobatisztaság kérdésében mi hozzátok képest nagyon le vagyunk maradva. :? Meg is lepődtem milyen ügyesek a gyerkőceitek. Milán nem igazán kapott még rá az "ízére". És a bölcsi egyáltalán nem ösztönzi. Hiába látja a többi gyereket, őt ez hidegen hagyja. Mind1, majd alakul ez is.

Mást nem is tudok írni így hirtelen, vissza kellene olvasnom, hogy reagálni tudjak. Majd hétvégén...

Mindenkinek jó éjt!
Vendég
 


Sziasztok

Kimike
Hozzánk képest nem vagytok lemaradva. :)

Juca
Szép méretek! :lol:
Örülök,h jól boldogulsz.

Amandi
Elfelejtettem az előző hsz-ben,h jók a képek!
Vendég
 


Sziasztok!

Már hétfőn megjöttünk a nyaralásból, csak annyira felhalmozódott a munkám, meg az itthoni dolgok is, hogy nem volt még időm visszaolvasni. Ígérem felzárkózom mihamarabb! :P

Muszat: Üdv közöttünk! Tündéri a kisfiad! A szeme teljesen olyan mint a tiéd.

Most megyek reggeliztetek, aztán a du alvás alatt jelentkezem.


nancsa
 
 


Muszat! Örülök,hogy még ennyiidő után is van ú csatlakozó!
Minden elismerésem a Tiéd, iszonyúlehet egyedül nevelni egy gyermeket!

Mézgombi! A homeós afta bogyó mindössze 530 ft!

Anyós ügyben részvétem.Én tutira nem indultam volna el,közöltem volna,jóakkor most megszoptatom a kicsit, addig foglaljatok helyet,érezzétek magatokat otthon. Férjed hogy viseli az ilyen szitukat? Ki mellé áll?

Kimike! Ne aggódj,majd megérik az agyukban a psiilés!

Rólunk gyorsan! Annyira élvezzük,hogy nincs rács az ágyon!!!Kicsit féltem,h majd éjszaka kijárkál DE NEM!!!!!!!!!!!!
Viszont annyira nyugtató, hogy nem sirásra és kiabálásra ébredünk,ami után ugrani kellkivenni az ágyból,hanem reggel 6 fél 7 kor ébred és áttotyog a kis drága, csak a kis tappancsainak, silető lpteinek hangját halljuk,felmászikaz ágyra és odabújik: Beni jót aludt(Bei jó alu) kijő(kijött) anya ijja tvitciii!
Megzabáljuk.Annyira édes.Ésönállóan megy befelé is este, úgy is h most nyáron Blani még nem fekszik le 7 fél 8 kor,igy beint a kádban fürdő nővérének,puszit dob nekünk és lefekszik egyedül. Annyira ééédes!
És ma reggel mondatokban kezdett bezsélni.Apa épit tornyot.Anya kimen ekély.(anya kiment az erkélyre)
ÉÉS,ami új magátólépités közben megfogott egy legót és közölte tették anya sága=tessék anya sárga!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Imádom! Teljesen megnyugodtam és csak ámulok és bámulok. Kaja közben meg énekelte a fújja a szél afákat! Őrület!!!!!Mint a rakéta! És még csak 25-től bölcsis.

Juca,úgy látom az étvággyal nincs baj. :lol:

Amandi! Édesyek aképek, szépek vagytok!

Most csak ennyi,majd még jövök egyszercsak. Szép hétvégét!!!!

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!

Csak gyors köszönés.
Nem nagyon olvastam vissza, jó pár nap eltelt. Azért nagyjából átfutottam, persze a képeket mind megnéztem.

Muszat:
Üdv köztünk, nagyon jól fogod itt érezni magad.

Oriandy és Kmammy:
Fogadjátok őszinte részvétemet!

Amandi:
Épp most hallottam egy étvágygerjesztő gyógyszerről, Mosegor a neve. Nem tudom Te mit tudsz ajánlani. Egy biztos: nekem van étvágyam és eszem is rendesen!! Sőt sokszor már aki látja el sem hiszi. Ami nekem bevált egy picikét a Polibé. Bár eléggé büdös, de legalább jó. Elolvastam a tájékoztatóját, rajta van, hogy felszívódási zavarokra. Ezen megakadt a szemem, mert lehet, hogy akkor itt lehet a bibi. Hiszen éhes vagyok, van étvágyam, eszek rengeteget, akkor meg hová lesz a sokminden belőlem?

CSAJOK:
Most csak gyorsan ennyi, mert mosom, szárítom és vasalom újra a kipakolt bőröndöket. Én szeretek vasalni, de ezt már úúúúúúúúgy úúúúúúúúútálom. Kb. háromhetente ezt csinálom. Bőröndbe bepakolni, persze előtte mindent kivasalni, stb., utána vissza az egész.
Ráadásul legyen eszembe minden, ami egy kétévesnek kell. Igaz azért itt Magyarországon most mindent be tudtunk volna szerezni, ha valami itthon maradt volna.
Egyébként nagyon jól éreztük magunkat. Idővel jönnek a képek is.
Meg élménybeszámolók.... :( : bár volt benne rossz is. A nagy hancúrozás és játék mámorában mindkét gyerkőccel történt kisebb és komolyabb baleset is.
Na, de megúsztunk mindent és folytatódott a móka.
Majd jövök!

Pussz.

Többieknek bocsi, de tényleg mennem kell. Próbálok majd a hsz-okra reagálni.

Erika

Kép
viera
 
 


Sziasztok!

Era! Remélem, semmi komoly baleset nem volt azért! Majd mesélj!

Amandi! Jaj, majd elfelejtettem, nagyon sajnálom a kutyátokat!

Eni! Még múltkor kérdezted, hogy a lagzi is jó volt-e. Hát, felemás. Igazából furcsaságok és bakik voltak, ami miatt fura volt. Először is nem voltak sütik kirakva, és üdítők is csak éppenhogy. A sört is kinyitva rakták az asztalra, így nem csak langyos volt, de a buborékok is kimentek belőle. Aztán 4 személyre annyi pörköltet kaptunk, hogy kb. Laci egyedül megette volna, de tekintettel volt ránk. A sültes tál meg simán nem is ért oda az asztalunkra. A pincér meg azt mondta, nincs több! :? Mondjuk mi ezt eleinte viccesen fogtuk fel, és hát nem is a vendéglátóink hibája volt, de a személyzet választása tökéletes melléfogás volt. És a velünk szemben ülő párból a nő teljesen felkapta ezen a vizet, nem is evett, mert hát "nekünk nem adtak", és végig püffögött. Na ez a mi hangulatunkat is lenyomta. De hamar hazamentek. Mi meg bár nem jellemző, táncoltunk, az elején még kicsit alkoholizáltunk is, lényegében jól éreztük magunkat, és végig bírtam a magassarkút is. Fényképeket nem csináltunk, igazából féktelen dorbézolást terveztünk, és féltünk, hogy valami baja lesz a gépnek. Végül úgy volt, hogy kb. fél 11 után már Laci sem ivott alkoholt, így hajnal fél 4 körül lazán elindultunk haza. Kaptunk egy nagy csomag sültet (szóval nem értem, mért mondták, nincs több...) meg egy nagy csomag sütit is, vasárnap nem is főztünk, kettőnknek két evésre elég volt.

Colett! Kötöm ezerrel a kis pulcsit Noinak, hét elején fel is tudom adni. Jó sok rendelésem van, olyan jó! Csak a határidőseket be tudjam tartani!

Képzeljétek, kontaktlencsém lesz! Kedden voltam vizsgálaton, fel is raktak egy próbát, aztán én vettem ki, majd visszaraktam. Nem ment olyan tök simán, de sikerült. Ezzel meg is volt a betanítás. Aztán majd valamikor felhívnak, hogy mehetek a lencsékért. Van most ez az akció az ofotértben, hogy vizsgálat, 5 pár próbalencse, majd 30 pár napi lencse 9990 Ft-ért. Tök jó, úgy örülök, és még bírta is a szemem! Ja, és még ezt is lehet Laci egészségpénztári számlájáról fizetni. Szóval tök jó!

Bocs, hogy a nyaralós képek még mindig sehol, pedig már eltelt egy hónap, de valahogy nem találom. Gondolom, ki van írva dvd-re, de nekem az olyan tortúra előkeresni!

Cserébe mutatok újabbakat, hátha nem nézi mindenki a blogot.

Kép
Kép
Kép

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 



tjuca
 
 


Juca! Jaj, de cukkerkák!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella
 
 


Sziasztok!

Hazaértünk Bécsből, és holnap indulunk is tovább a Balatonra, úgyhogy most csak gyorsan beugrottam helyzetjelenteni!
Nekem tegnap megjött piri, és talán a Clostinak hála az igen hosszú (52-35 napos ciklusnak vége), most 28 napra jött megint!
Tehát nem búsulok, hogy nincs baba, inkább örülök, hogy helyreállt a "berendezés"! Mostantól pedig leálltam mindenféle "önfigyeléssel" és tesóka jön amikor jönni akar!

Gyorsan dobok pár képet:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kmammy!
Részvétem a barátod miatt!!

Eni!
Hogy vagy? Még egyben?? Írj ám, ha megszületik kistesó!!!
Marcika olyan csodaszép nagylegény!!!

Ex!
Peti kiköpött apja! Le sem tagadhatná! Bár gondolom nem is áll szándékában! :wink: :lol:

Amandi!
Nagyon aranyos Márk a képeken!

Gab!
Csodaszép a lányod! És Lackó is nagyon aranyos!

Bili:
Nálunk ma megtört a jég és Dani hajlandó volt belekakilni a bilibe. Sőt.... Reggel ugye otthon még pisilt a bilibe, de kirándulni még adtam rá pelust. 1x szólt, hogy pisilnie kell, én meg mondtam neki, hogy pisiljen nyugodtan, mert pelus van rajta és most nem tud bilire ülni. hazaértünk és teljesen száraz volt a pelenka, persze gyorsan ült a bilkóra és telecsurgatta. Ugyan ez volt hazafele úton Bécsből, így ma egyetlen pelenánk fogyott csak! :lol: :lol: :lol:
Remélem ezután is ilyen ügyes marad.

Kép
oriandy
 
 


Gab! Deédesek a gyerkők! Nagyon sokat nőtt Meske haja.Nekem a csatos, copfos nagyon tetszik!!

Juca! Nagyon klassz a képsorozat!Édesek nagyon.hihetetlen mennyire más a két csaj.
Húú, és Kinga már ott fent alszik. Irtad már,de igy látva ...bár tök jó az a korlát-én biztos bemennék óránként, nem fordul-e a lejárat felé.(Blani sokat forgolódik, és Beni is mindig keresztbe ébred, ráadásuléjjel 2-3x is váltja a feje helyét, felül és az ellenkező irányba huppan vissza. Látom jó kis kuckója van és biztosan ő is élvezi hogy rálát a kistesóra. Blani is ezt imádja.

Gab! Jajj de jó, hogy irtad. Apa most kapta meg ezt az eü kártyáját.Én mint családtag mire használhatom és mennyi értékben? Akkor nem kell kp? Csak az a kártya? Azon mennyi pénz van? És mennyi idő után lehet használni?Nyaggatom azuram h kérdezze meg bent ezeket,de folyton elfelejti. :roll:

Viera! Bombázó vagy a képeken-kaja ügyben szerencsés alkat vagy, vagy ahogy irod lehet valami felszivódási zavar ami esteleg összefüggésben lehet az elmúlt hónapok rosszuléteivel. Hát egy vérvételt, speckó anyagcsrére kihegyezve megér. Egyébként örülj neki h zabálhatsz!!!Olyan de olyan jóóó enni(is :wink: )
Mesélj már ezekről a balesetekről? Remélem nem tört senkinek semmije?!!!
Most hol is voltatok?

CSajok tegnapúgy tetszett az olimpianyitó, készer is bőgtem,egyszer a galambosnál,egyszer meg a nyitódalnál. Olyan szépvolt.háát Beni délelőtti és dáélutáni legeltetése leredukálódik egyre(ha apán múlik) reggeltől estig olimpiát néz.Most korán lefeküdt, hogy reggel 4 kor nézze! :roll:
Egy kettőre én is kivi vagyok. Ti nézitek?

benianya
ákosbenianya
 
 


Andy! Dejóóó!!!Jóavonalzód isésaképekis nagyon!!!!!
Dani nagyon nagy fiúmár, bili ügyben m,eg nem isvártammást tőle,mint topic élharcostól!Gyere gyakrabban!!!

Viera! Jó a száritógép? Zajos nagyon? Felül vagy elölvan a szellőzője vagy mije? Mennyi helyet kell mellette mögötte hagyni? -neked miylen van?Gondolkodom egyben én is,mert ha sokat mosok és esik, akkor a csilláron(ami nincs) is vizes ruhák lógnak.Mennyibe került és milyen a tiéd?

benianya
ákosbenianya
 
 


Gab!

Mesi haja... írígy vagyok. :twisted:

Andi!

Nem esik le, reggel lecsúszik és jön. Tesó még bölcsőlakó mellettünk. :-)

tjuca
 
 


Andy!

Szintén részvétem.

Ex!

Még nem írtam, ugyan nagyon hasonlít az apjára, de legalább annyira az anyjára. :wink: És még egyszer írtad, hogy kiköpött tesód. :lol:

Én is gyűjtöm a nagyszülőktől a képeket, meg tesóktól, meg tőlünk, és akarunk egy tablót, olyan "kire ütött ez a gyerek" címmel. :lol:

tjuca
 
 


Üdv.

Tegnap este inkább az alvást választottam...

Szóval fürdés előtt ismét levágtuk Peti haját, íme a válasz a "Hol a kopasz buksid?" kérdésre:
Kép

Muszat, szerintem Roli egyáltalán nem vékony, Peti is hasonló magasságú, és ő is 14,5-15 kg körül van! És mindennek mondanám, de vékonynak nem!
Ill. lemértem most Petit a földre fektetve, így kinyújtva 100 cm! :? Állva kicsit kevesebb, de azt nem tudom, majd két vagy három hét múlva megyünk tanácsadára, bölcsibemenetel előtt.
Íme, ahogy Peti próbálja lemérni saját magát:
Kép

Gombi, eltelt az a két nap, és amint látom, kibírtad. Mondjuk tény, hogy nagyobb segítség is lehetett volna a férjed anyukája...
Huh, nálunk még nagy küzdelem van a fogmosással, jó, nem magával a mosással, hanem a kiköpéssel, Peti notórikusan elfogyasztja a fogkrémet. Ezért még nem mosunk naponta fogat, nehogy sok epret "egyen" meg. :o

Juca, hát akkor Kata igen jóétkű, majd' fél kiló két hét alatt szép eredmény.

Bénianyu, sárgulok az irigységtől Beni tudományával kapcsolatban.
Én nem nézek olimpiát...annyira nem hoz lázba a sport. Persze most is az megy a tévében, néha rákukkantok, de nem erre vagyok kihegyezve.

Viera, egyszerűen ledolgozod. A felszívódási zavarnak vannak egyéb tünetei is, pl. puffadás, hasmenés, stb. Olyan ez, mint Noi allergiára, hiszen az is egy felszívódási zavar végülis.
A beszámolót én is várom.

Gab, gondolom, azért mondták, hogy nincs több, hogy tudjanak adni a távozó vendégeknek. ;)
Mostmár nekem is van egészségpénztáram (a cég fizeti), de én akkor sem szeretnék kontaktlencsét (főleg, hogy a szemüveget is állja a cég...valószínűleg tél táján csináltatni is fogok egy újat).
Én nem néztem a blogot, Meskének milyen dús haja van! Nagyon szép a csaj!

Juca, szuper fotók!
Igen, jól emlékszel, írtam, hogy Peti tiszta az öcsém. Szerintem még mindig hasonlít rá. Akkor fel is akartam tenni egy képet, de szerintem elmaradt...

Oriandy, hajrá-hajrá! ++++++++++++
A képek jók.
Ja, igen, Peti le nem tagadná az apját, de pl. azt, hogy apa az Istennek se mondja. Megy, hogy anya, mama, tata, cica, hamma (kb. itt ki is merült a kapacitása), de hogy apa, az nem!

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Apósomnál vagyunk tegnap óta, ő nincs itthon, miénk volt a ház két napig. :) Apjuk kint van az udvaron a lurkókkal, tüzet csinálnak, grillezünk ebédre. Apósra félévente rájön, hogy elkezdi mondani, hogy költözzünk vissza hozzá, szerintem most is azért hívott ide bennünket, hogy kedvet kapjunk... Hát, így hogy csak négyesben vagyunk, nagyon buli. :wink:

Benia, úgy néz ki, rendbejött Julcsi szája, így nem kellett a homeós bogyó. Igazából fájdalomcsillapításra volt szükség, a vírust meg idővel legyőzi a szervezet.
A férjem nem volt otthon, mikor anyósék jöttek, egyébként mellém szokott állni, sokszor idegesíti őt is anyósom stílusa. Nagyon más mint én, ő állandóan pörög, ideges, kapkod, belevág mindenbe, aztán megbánja, beszólogatós, kicsit nyers modorú, ezek miatt van, hogy sokszor nehéz nekem megjátszani, hogy jaj, de jól megvagyunk... Egyébként most muszáj "nyelnem", mert nekünk adta a kocsiját, életében először jófej volt velünk. Szóval most megy a bűbáj, próbálkozom. :)

Ex, nagyon vagány Peti sérója! :) Julcsi is nagyon nyúlánk lett, ahhoz képest, hogy milyen kis pufók volt. A 95,5 centijéhez szerintem most már nincs egészen 14 kiló, tuti fogyott az elmúlt napokban, mivel nem bírt enni.
Julcsi akkor is mindennap mosott fogat, mikor még lenyelte a fogkrémet, a Gabinak a bébifogkrémjét szerintem nem gond, ha megeszik, és nagyon picit tettem a fogkefére.
Julcsi meg sokáig csak apát mondott. :)

Andy, jók a képek, szép helyen voltatok!

Gab, hát, tényleg fura lehetett a lagzi... Egy lagziban 3 dolognak kell stimmelni, kaja, pia, zene, ha ezeknél gond van, akkor nem csoda, ha nem érzi jól magát a vendég.
Mesinek nagyon szép loknijai vannak! :)

Végül én is teszek pár tegnap készült képet. Látszik, hogy jól érzik itt magukat a lurkók... Asszem jön az újabb dilemma, hogy költözzünk, vagy sem... :roll:


Kép
Kép
Kép

KépKép
KépKép
mézgombi
 
 


Örülök, hogy mindenkinek jól sikerült a nyaralás. :)

Viera,
Anyósnál az volt, hogy amikor megműtötték gégedaganattal, akkor utána nagyon nagyon lefogyott. Azt mondta neki a doki, hogy már hiába tud enni, és eszik is rendesen, a sejtjei kezdték el leépíteni magukat, ezért nem tud ő sem hízni. Kapott egy ilyen fehérje italt, azt kellett fogyasztania. Nála bevált most már hízott valamennyit. Ha érdekel a neve, megkérdezem tőle.

Azt nem tudom, a pajzsmirigyedet megnézték-e. Hugom meg akkor fogyott le nagyon, amikor ezzel volt baja. Ez mondjuk együtt jár olyanokkal is, hogy alvási nehézségek (ez nálad előfordul, ahogy látom), meg pl, hogy evés után rögtön kell menni wc-re. Neki erre ha jól emlékszem káliumot adtak.

A vastabletta is okozhat hízást. Hogy miért, nem tudom. A béres csepp is ilyen.

Gabi, sajnálom, hogy nem lett olyan jó buli az esküvő, annyira készültetek rá!
Küldök neked egy linket, nagyon édes:
http://littlecottonrabbits.typepad.co.u ... index.html

Gombi,
Hannus tényleg tiszta Julcsi. Jól kell feliratoznotok a képeket, mert majd 20 év múlva nem fogjátok tudni, melyik lány is van a képen :) Emlékszem tavaly is mennyit gondolkodtatok ezen a költözésen.

Ex,
Peti tényleg szinte kopasz! Nem is meséltem. Balcsin a játszótéren odajött hozzám egy kislány, és kiköpött Peti volt! Az arca, de még a szőke göndör haja is! Csak ő még kicsit fiatalabb volt.


Ma reggel vitték el anyuék Márkot megint Balcsira, majd pénteken jön csak haza. Egy szó nélkül ment, sőt, egész reggel az udvaron rohangált és kiabálta, hétvégén megyek a balcsira :) Olyan jó, hogy ennyire rugalmas kis emberke.

amandi
 
 


Szép napot mindenkinek!

Nagy újságom van.... :lol: :lol: :lol:
Tegnap délután 2 órakkor itt járt nálunk egy róka mama, aki elvitte Rolinak mind a két cumiját, mert sírtak a kis rókák. Azóta nincs cumizás. Hajnalban volt egy kis sírás érte, de amúgy el van nélküle.

Bölcsibe készülőket kérdezném: Kell nektek is üzenő füzet???
Jellemzést kellene írni bele a gyerekről, de semmi ötletem sincs mit kellene bele írni. Aki csinált már hasonlót segítene egy kicsit. Minden ötletet szivesen fogadok.

Rakok még egy pár képet:
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
muszat
 
 


Muszat, ezen a pancsis képen tényleg nem látszik soványnak Roli!
A bölcsibe nekünk is kell üzenő füzet, és szintén kell bele írjak jellemzést, és hozzád hasonlóan dunsztom nincs, hogy mit is véssek oda. :roll:

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok!

Nekem nem mondták, hogy kellene üzenő füzet. De hát, ez egy kis helység, ahol többnyire mindenki ismer mindenkit. Vagy azért, mert az óvóneni ismerős. Nem tudom, majd megkérdezem. Mi holnap megyünk először. Már nagyon izgulok!

Muszat!
Gratulálok a cumitlansághoz! Kertesben laktok? (Csapókert, Bocskai?)

Méz!
A picur tényleg tiszta nővére!
Anyósod nem semmi! Én bizti nem bírnám befogni a szám!

Képek nagyon tetszenek mindenkinél!

Juca!
Elnézve a képeket, a nagy esély van, hogy Kata rád fog hasonlítani! :lol:

Viera!
Bizti rossz, hogy nem tudsz hízni! Én azért bírnám, ha gyorsan anyagcserélnék! :lol:

Ex!
Megint meg kell állapítanom, hogy Peti hatalmas!!!!!!!

Csajok!
Használtok még babakocsit?
Én kb. 3-4 hete elő sem vettem! Nagyon gondolkodom rajta, hogy eladjam! A bölcsi itt van 300 méterre. Ha megyek dolgozni, Petit biciklivel viszem majd, ha apája viszi, mennek gyalog.

Reni
Kép
prenata
 
 


Muszat!
Nekünk is kell üzenő,kettő is. Egy nagy spirál füzet amiben a beszoktatás 2 hetét kell irniuk valami új rendelet szerint.
A másik kis alakú kockás üzenő elején az adatokkal gyermek és szülő-én ebbe még a vércsoportját is beleirtam. Elkérik majd a kiskönyvét az oltások miatt, meg nálunk a születés körülményeiről szóló zárót is. Időnként megnézi őket gyógypedagógus.
Én irtam 5 oladlas jellemzést is géppel. Leirtam a tulajdonságait,mikor mit hogyan eszik(ezt különösen azért mert neki ar eggel 8 as reggeli után tuti nem lesz elég a tizórai gyümilé!!!).Lirtam hogyan milyen dalra alszik el,hogyan ébred,mik a játszós szokásai, mit szeret és mit nem.Pl. hogy vágyik a babausgatásra,de ha feltankolt akkor lelöki magát az ölünkből-ezt pl. azért hogy nehogy besértődjön a bölcsisnő, hogy dehogy babusgatlak én ha ilyen macskásan durván ellöksz utna. Leirtam, hogy tripla orszlán és mellékeltem az oroszlán gyerek 2-2,5 éves korig való jellemzését. Ezt elolvasva voltak családlátogatáson. Hihetetlen volt,de teljesen másként álltak Benihez mintha nem olvasták volna. Mintha 2 éve ismernék. Tudták mivel játszik szivesenstb.Teljesen összebarátkoztak, azóta heti 2x megyünk játszani a bölcsibe,Beni már otthon mondja, h megyünk Ági nénihez. Mondjuk mivel Blaninak is ők voltak a bölcsisei,ismertük egymást jól, de épp azért irtam le,mert Beni egész más gyerek,mint Blani volt. Nagyon örültek, még az igazgatóüűnőnek is megmutattaák. Egyébként azt tapasztalom, hogy sokkal jobban szeretik azokat a gyerekeket,akiknek ir az anyája jellemzést, jobban figylenek rájuk, jobban együttműködnek a szülőkkel,mert érzik, hogy érdekel a gyerek sorsa, hogy érdekel mi lesz vele a bölcsiben nélkülünk,és nekünk sokkal többet mondanak majd mint a rohanó, jellemzést nem iró szülőknek-minden rendben volt anyuka mondatnál. De ez az én tapasztalatom, egyébként minden gyerekre ugyanúgy figyelnek, ugyanúgy tájékoztatják a szülőket, de az tuti,hogy jónéven veszik az ilyesmit.
Azóta ugyan sokat fejlődött Beni, pl beszél-igy rögtön mondtam is a héten, hogy ne lepődjenek le,mert az "ülj le "nála "hülyének" hangzik-nehogy azt higyjék,hogy azt mondja. Elmondtam még szavakat pl.kinyonyó ada=kisvakond autója-mindezt meg azért, hogy segitsem őket, megértsék Beni kezdetleges dumáját, mert ha nem értik meg Beni bedühödik, 5x elismétli aztán sztrájkol. Szóval mindent a gyerekért cimmel igyekszem minden általam tudott infót átadni,ami megkönnyiti az ő közös napi 8 órájukat. Mert nagyon sok ám az!!!!
Pl. leirtam ha sirva ébred du.mivel lehet megvigasztalni, pl.megkértem őket mivel a bal kezét jobban használja, tegyék a t
ányér fölé a kanalat és figyeljék melyik kezével veszi el és eszik...ilyeneket. Mondom mindezt a hatékony közös nevelésért. Végül is ők többet lesznek vele, mint én napközben. :cry:

Preni:én cipekedés helyett használom a babakocsit és csak azért nem adom még el,pedig már kérték is,mert egyedö, mert ősszel a franc fog esős időben totyogni a ygerekkel esőkabátban, motorral, hátamon a Blani iskolatáskája, Blaninál a ornacucc, uzsonnás,balettcucc,nálam a ridikülöm, hatodik kezemen meg Beni bölcsis zsákja, orrommal meg egyensúlyozom az esernyőm,és érjek oda 3/8 ra,miztán blanit fél 8 kor belöktem a suliba, ja és hazafelémindezt még spékeljem meg a bevásárlószatyrokkal. Ha reggel rohanunk,cuccok,Beni meg a babkocsiba,téli reggeleken a lábzsák még melegiti is, és rohanás.Hazafelé aztán lehet totyogni,szaladni,motorzni, de mivel az meg lassúmenet méginkább a franc fog cipekedni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jó nagy alul a kosara, minden belefér,még az iskolatáska is!!!
A bevásárlásnál meg praktikus beletenni a lurkót kezébe nyomni egy kiflit,mintsem rohangálni utána válltáskával,kosárral a sorok között. :roll:

benianya
ákosbenianya
 
 


Sziasztok!

Elnézést, hogy bezavargok ide, de szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy babákkal, gyermekekkel, szüléssel, szülőséggel kapcsolatos portált.

A portál elérhetősége: http://portal.lilimode.hu

Találtok is sok érdekes dolgot, például cikkeket, (cégek tömény mennyiségű hirdetéseitől mentes) apróhirdetési rendszert, fórumot, szakértőket, recepteket, meséket és verseket, ajánlókat.

Ezen kívül egy különleges dolgot is találtok: egy ingyenesen letölthető havi magazint, amely teljesen reklámmentes.

Minden hónapban nyereményjátékot is indítunk, ami például most az iskolakezdéssel kapcsolatos, így akinek iskolába menő, vagy iskolás korú gyermeke van, azt biztos érdekelni fogja!

Azok, akik szeptember 15-ig regisztrálnak sorsoláson is részt vesznek, ahol értékes nyereményeket sorsolunk ki.

Kérlek nézzétek meg a portált, és ha tetszik, regisztráljatok!

Köszi,

hanee
hanee
 
 


hhhúú,de gáááz:higgyék!

Ja,Muszat! Nagyon ügyi vagy ezzel a rókás ötlettel!!!!!A bölcsiben is el szokott volna,általában vag egy cumis polc, napközben oda kell tenni a cumót,és csak alváshoz kapják meg. De igy már cumi nélkül megy bölibe.
:lol:
Én kicsit durvnak találom ilyen hirtelen elvenni, ezért én a rá
sem szoktatás mellett voksoltam anno. Nem fair szerintem,hogy amire 2 év alatt rászoktatjuk, azt várjuk h. ha már ciki,vagy terhes, akkor pár nap alatt hagyja el.
Ez persze csak akkor érvényes, amikor a szülők tuszkolják a baba szájába a cumit,az kiköpi,ők tuszkolják,és miután 5x kiköpte, a szerencsétlen hatodjára már nem küzd, hát szopja. Pedig lehet h csak felkellett volan venni büfizni, vagy pukizni azért sirt. :shock: Én mindkét gyereknél kipróbáltam a cumit,főleg az első 3 hónap nagyon orális időszakában, de ahogy 3 hósan nagy ivben kiköpték, úgy tettem el őket.Épp most találtam meg 5 csodás cumit(mert a szépségük, a divat engem is elkapott cumiláncostól), és csodálkozva nézi mindkét gyerek, hogy mi a csuda az. De az is igaz, hogy 7 éves lányom éjjelmég mindig szopizik álmában=cuppog,Beni meg ugye még reggelente cicizik.
Másrészről hallottam, hogy vannak nagyon cumis babák,akik hiába figyeljük a jelzéseit és eltaláljuk mikor miért sir,akkor is csak a cumi jelent vigaszt és nem köpik ki.
Van ismerősöm aki éjjelenként 6 cumit szór az ágyba,hogy valamelyiket biztosan megtalálja és ne ébressze őket fel.
Ugyanakkor a barátnőm 3 évesk kislánya még cicizik és soha nem cumizott.

Mindenestere mindenkinekelismerésem akinek leszokik a csemetéje a cumiról.
Tényleg,Gab, ha jól rémlik már Meske is elhagyta ugye?Gratula!!!
sezrintem ahogy egyre többet játszanak,beszélnek annál kevesebbt cumiznak. Beni sem szopja az ujját csak elalváshoz.

De találkoztam a játszón 6 évessel,aki tisztán beszélt, de cumival a szájában. :shock: Nem komázom,de Győzike kislánya is talán már 5 éves és cumisképét áttam az újságosnál valamelyik lapban.

Tényleg csajok én vagyok a topicban az utcsó aki még szoptat? Meteor, Preni 1 hónapja hagyták abba.
Hát én már a bölcsiig tuti nem veszemel tőle, ott van szopis szoba,s mivel Beni reggel cicizik itthon, azt mondták a bölcsis nénik,ott is adjak még neki,igy könnyebb lesz a beszokás.Kiváncsi leszek igényli-e majd.

Csajok!
Beni a "nincsre" azt mondja h "nem van"- ez okés igy?

Méz! Örülök,h julcsi jobban van! Fúú, tényleg hasonlitanak, nagyon édesek, igazi vidám energikus, csupa élet csajok! Most panelben laktok, hogy költöznétek? Ha jól értem após és anyós nem együtt lakik? Ott van kert is? Tényleg nagyon jól érezték magukat az látszik!!!!
Hát a melód szempontjábóljólenne egy állandóbébisitter nagypapus, de habitusfüggő2 generáció tud-eegyütt élni.Mi erre alapból alkalmatlanok vagyunk. :roll:

Viera!!!Tényleg nekem is feltűnt ez a sok nem alvás!!!Hajnal 2-3 kor vasalni!!!???Kérdezz rá erre a pajszmirgyre! De jó ez a topic,pl. azt nem is tudtam!!!!!!!
Száritógép ügyben reagálsz? Néztem, hogy légkeverős és kondenzátoros is van,előbbit rákell kötni av izre, utóbbi párásit ezért ablakos helyiségben lehet csak,nálunk van ablak a fürdőben.

benianya
ákosbenianya
 
 


Hát nem könnyű most Rolinak a cumi nélkül, de inkább most szokjon le róla, mint a bölibe. Még van addig 3 hét. Most délután is mondta a drágám, hogy nem sírnak a kis rókák, van mimijük. :lol: :lol:
Roli nagy mimis (volt), szinte egésznap a szájában volt. De azért is akarom leszoktatni, mert a fogát kezdi elferdíteni neki, meg egy kicsit pösze miatta, nem tud rendesen beszélni tőle. Mondjuk az egy dolog, hogy én megértem, hogy mit mond, de idegenek nem értik mit beszél, csak ha kétszerre mondja el.

ákosbenianya:
Köszi az infót az üzi füzethez. Gondoltam, hogy ezért kell végül is , hogy tudjanak a babó szokásairól. Mondjuk Rolinak is van egy két berögződött szokása, nem árt ha tudnak róla.

exdeus:
A pancsis kép az tavaly nyáron készült, de nem sokkal véknyabb most sem. Csak mint írtam, azért idegesítem magam, mert egyik nap rengeteget eszik, másik nap meg épp csak falatozik. Persze a nasi az mindig menne....


prenata:
Igen kertesbe lakunk, Debrecen külterületén Bayk-András kertben.

Mi már nagyon régóta nem használjuk a babakocsit. Kitört a kereke aztán úgy maradt. De már nem is volt nagy értelme, mert csak Roli tologatta. Nem nagyon akart beleülni. Most kapta el megint a babakocsi láz.... :lol: :lol:
Kaptunk egy rosz babakocsit, gurul, az a lényeg. Roland egésznap eltudja toszigálni az udvaron, beleülteti a maki majmot és úgy játszik vele.

Na bocsi ha hosszúra sikerült...

Kép
muszat
 
 


Sziasztok!

Bölcsibe nekünk is kellett üzenőfüzet. Jellemzést nálunk nem kértek, de én a beszélgetésekkor sok infot adok róla. Pl, hogy az evés nála mindig is nehéz kérdés volt, mert szegény gondozónők már maguk alatt voltak, hogy nem bírnak belediktálni ebédet. És az olyan aranyos volt, ahogy eleinte mondták, hogy nem hagyja magát babusgatni, és később meg örömmel, hogy már lehet tutujgatni. Szóval a mi üzenőnkben elölre be van ragasztva egy adatlap, névvel címekkel, telefonszámokkal, és hogy ki mehet érte, stb. Utána van pár bejegyzés a rendszeres mérésekről( magasság, súly), ide ragasztják be a betegségek utáni orvosi igazolásokat, és egyszer kaptunk egy jellemzést is.

Babakocsit mi ugye eleve elég ritkán használtunk, aztán most egy ideje egyáltalán nem. Most Balcsira viszont levittük, mert messze volt a part, és egyáltalán nem volt biztos, hogy le fog gyalogolni Márk, és a rengeteg cuccot is vinni kellett. Meglepődtem, hogy az első idegenkedés után egész jól viselte a babakocsit. Hogy ezen kívül fogjuk-e még használni, nem tudom.

amandi
 
 


Bénianyu, nagyon alapos voltál... Én még töröm az agyam.
Nálunk a bölcsiben egyáltalán nincs cumi. Na jó, biztosan nem szigorúak annyira, de annak örülök, hogy erről zökkenőmentes volt a leszokás.
Én úgy gondolom, hogy figyelni kell a jelzéseket, valamint tény, hogy nem azonnal és örökre kell leszoktatni őket, Petinél is majd fél éve (ha nem több) csak alváshoz volt cumi, na meg vész esetére az úti tatyóban is volt (van? ki kéne tenni). Aztán mivel a bölcsis gondozónéni mondta, hogy nem szeretik, egyik napról a másikra elvettük tőle, kereste az első héten, de azóta nagyívben tojik rá.
Figy, én örülnék, ha Peti mondaná, hogy "nem van".

Preni, nekünk megvan a régi "nagy" és az esernyős is. Utóbbit is elég rég használtuk, de még fent van a lakásban. Eladni nem fogom, jó lesz ketteskének, lehet, el kéne már vinni a garázsba. De azért még Győrbe elvisszük...

Ági és
KépKép
exdeus
 
 


Sziasztok

Reni
Én használom a babakocsit.Tőlünk azért elég messze van minden.
Ráadásul ha kezdődik a suli akkor sietni is kell.De Zalán szereti.
Próbáltuk már,h motorral sétáltunk át anyuhoz,de olyan lassan megy vele,mint egy nyugdíjas!

Nálunk ma ez történt:

A mosógépem 3 éves.miután lejárt a garancia elkezdett a tetejéről lepattogni a festék. Már ettől tiszta ideg lettem.
Aztán folyamatosan van valami baja.Ma kiesett a dobból az a szürke bigyó amiből 3 van benne (a súly,vagy mi)erre kiestek belőle a ruhák.Nagy zakatolással leállt innen vettem észre.Szétszakított egy pólómat,és Alex pólójából is egyet. Megőrülök!!!
Hogy a francba tudott kiesni.Le tört róla 2 fül,dehogy még előtte,vagy most ,h ütődött össze-vissza?

na kicibátam belőle mindent,de közben kiderült,h a dob ajtaját is szétverte,tehát nem lehetett visszacsukni
:evil: :evil: :evil: :evil:
A férjem pont itthon volt,megkalapálta.Közben letette a kalapácsot,és nem vettük észre,h Zalán elviszi.Szétverte vele a vadi új falat! :evil: :evil: :evil:
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?