És akkor magunkról is írok egy kicsit.
Márknak a születésnapja nagyon jóra sikeredett, jó sokan voltunk. Annak köszönhetően, hogy ennyi játékunk van a sok pici gyerek is mind jól érezte magát. Jó nagy volt a nyüzsi, én egész végig rohangáltam, mint pók a falon, hogy mindenki minden gondját orvosoljam
Szerencsénk volt, mert csak picit esett az eső, addig gyorsan behordtunk mindent a garázsba, és a teraszon gyülekeztünk, de kb 20 perc múlva már ismét a kertben volt mindenki
Kicsit sűrű volt a program, mert szombaton volt a szülinap, és hétfőn hajnalban meg leköltöztünk a Balcsira, 3 hétre. A fél lakást be kellett pakolni, még szerencse, hogy van teherautónk, azzal vittük le a cuccokat
Mindezt nehezítendő a páromat szintén hétfőn műtötték, a térdéből vált le egy porcdarab. Így ő csak szerdán jött utánunk.
A nyaralás összességében jó volt, volt nagyon rossz időnk, de nagyon jó időnk is. A játszótér volt a nagy kedvenc, mindig mi voltunk az utolsók akik felmentünk. Nagyon giccses volt minden este a naplementét nézni a víz felett a vitorláskikötőben lévő hajók árbócain keresztül
És jött közben egy rossz hír is. Hétfőn reggel amikor pakoltunk a kutyusunk idehányt a konyhába. Kutyások tudják, ez még nem gond, csak ha nem eszi vissza. Na ő nem ette. Mondtuk apósoméknak, hogy aznap ne adjanak neki enni, és figyeljék. Rosszabbul lett, kijött az orvos, vérvétel. Eredménye babézia. (ez az, amit kullancscsípés okozhat). Megkapta az injekciót és kicsit jobban is lett, de már nem bírta, egy hét betegeskedés után eltávozott. Nem volt már fiatal, 9 éves (ilyen nagytestű kutyánál már elég szép kor), ráadásul januárban nagyon rosszul volt, és volt egy nagy műtétje, kivették az egész méhét. Szegényke, nem tudott megküzdeni a betegséggel. Nagyon magunk alatt voltunk emiatt. 9 évig volt velünk, a "gyerekünk" volt, és hihetetlen volt az az önzetlen szeretet és feltétlen bizalom, amit sugárzott. És nem lehettem ott vele betegségében! A legnagyobb gondunk az, hogy Manócska nagyon szerette/szereti őt, Cathy volt az, aki mindig mosolyt tudott csalni az arcára. bartátja volt, testvére. Neki nagyon hiányzik, sokszor emlegeti, de szerencsére sikerült úgy elmagyarázni, hogy megértette, nem jön vissza.
Most azon gondolkodunk, akarunk-e kutyust, vagy sem. Márknak nagyon kellene, neki az lenne jó, ha minél hamarabb, de sok érv szól amellett, hogy várjunk tavaszig. (persze azok mind felnőtt érvek).
Szóval most itthon vagyunk, próbálom utolérni magam a mosásban, takarításban. Vasárnap anyuék elviszik 5 napra a balatonhoz Márkot. Szerencsénk van, mert ő szívesen van velük, és nem okoz gondot, hogy máshol alszik, nélkülünk.
Szobatisztaság:
Próbálkozunk a bilivel. Márk nagyon ügyesen vissza tudja tartani a pisit, a szándékos ürítés okoz neki inkább problémát. Csak akkor bilizik, ha meztelen a feneke, bugyi sincs rajta. Ha van, akkor előbb-utóbb becsurgat, de nem kéri a bilit. Az első bilizés viszont kaki volt, és az jobban is megy neki. (persze, ha nincs rajta pelus, mert akkor inkább abba pakol). Neki nincs türelme ücsörögni, ezért én azt mondtam neki, hogy nyugodtan üljön, és olvasgasson akár, előbb utóbb meglesz a produktum. Úgy látom ez bevált
Bölcsi:
Nálunk nem kérnek tréningruhát váltásnak. Nekem az volt inkább a gondom, hogy télen iszonyat meleg van benn, szóval oda csak kis lenge ruha kell, de nem öltöztetik át teljesen a gyerekeket, ha kimennek. Ezért nagyon sokáig használtuk még az overállt, mert az tuti védi, és kinn legyen inkább kicsit melege, mint fázzon.
Ex, a kinti szandit nem igazán értem
A váltócipő lényege az, hogy a kinti szemetet ne vigyék be, de ha ugyanabban vannak benn, mint kinn, akkor mi értelme? Néha a kinti cipőjéből egy marék homokot is ki tudok önteni.
Amit nálunk kértek: pelenka, szalvéta zsebkendő. Praktikus legalább egy adag váltás ruhát a szekrényben hagyni, mert bármi történhet.
A menetrend:
kb 8.15-től reggeli (kenyér, egy karika felvágott, pici zöldség)
utána kis játék, verselgetés, akármi
10.00 körül egy pohár gyümiké
utána udvar
11.30 ebéd (főzelék husival, heti 1xleves valami sütifélével)
12.00-15.00 csendes pihi, alvás
kb 15.00 ébredés után uzsonna (ismét kenyér, felvágott zöldség)
És utána megint játék
Mivel Márk nagyon nehezen eszik, én mindig megpróbálom itthon is megreggeliztetni. Van hogy sikerül, van, hogy nem. Én nyugodtabb vagyok, ha már evett valamit itthon. Aztán ha hazajött, olyan is előfordult, hogy végig ette a délutánt.
Kmammy, a sókamra és a teraszon alvás nagyon jól hangzik! Sajnálom a barátodat.