Új privát üzeneted érkezett!

Jaj az egyik duplán van, helyette Kép

Ritus

Kép
rituspoc

Bocsi, de fordítva van a kép :oops:

Kép
rituspoc

Ritus, tök arik a képek :-D

Én is szeretnék már itt tartani ;-)

Lehet hogy már csak pár nap... Mi van akkor, ha olyan mensi szerűen görcsöl a hasam alja? Csak alul, és nem elviselhetetlen... Lehet hogy ez a jóslófájás? Vagy netán holnapra meg is szülök? Az a fura, hogy olyan 5-10 percenként jön, és az nem gondolnám, hogy így indulna a vajúdás... Na mindegy, meglátjuk, tudok-e aludni ma éjjel... De vaalhogy nem nagyon hiszem, hogy hét közepe előtt megszülnék :roll:

yuyu79

Yuyu, ilyen nekem is van, kb. minden este. Aztán egy idő után elmúlik. Görcsölés és keményedés. Amíg van, addig nekem is kb. 5-10 percenként jelentkezik. Ma olvastam, hogy addig ne is kezdjük el méricskélni a fájások közötti időt, amíg nem olyan erősek a fájások, hogy abba kelljen hagyni miatta az éppen végzett tevékenységet és nagy levegőket kell vennünk. Ha már ilyen erősek, akkor lehet kezdeni időt méregetni.

szuszu

yuyu! te be fogsz előzni minket?rendelek egy gyorsvonatos szülést, hogy megvédhessem a pozíciómat :D :D :D :D
Vendég

ritus:nagyon cukker a kiscsaj!
látom te is istvános vagy, kértél edát? szüléstörténetedre nem emléxem...... :roll:

Kép
winona

Kép
Jó reggelt!

Én megmaradtam korán kelőnek! Zsófi meg biztos húzza a lóbőrt :D

Ma jön haza apája végre! Volt valakinek akinek a medence csontja iszonyatosan fájt? nekem napok óta egyre jobban ennyire nem tágulhat a csont vagy mégis? :)

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Ritus annyira édik vagytok a képeken! Lányok ti hogy fektetitek a babákat és honnan tudjátok hogy jó neki hason vagy háton?

Kép

KépKép[/url]
mecsi

jó reggelt!

már itt is vagyok! ;) csak aztán egyszer nehogy hiába várjatok... :P mondjuk mindig csak a szám jár, aztán én leszek az első szeptemberi anyuci... :S

Julcsi, remélem, hogy nem értetted félre a kérdésem! nem azért kérdeztem, hogy van-e orvosod, mert én is SZTK-ba járok, csak, arra voltam kíváncsi, hogy a doki mondta a későbbi dátumot, vagy csak Te gondoltad ki az uh lelet alapján? nekem amúgy azt mondták, hogy a legelső uh-k számítanak csak az ilyen kormeghatározásra, mert utána minden magzat máshogyan fejlődik, szóval ott már nagy lehet a szórás, cm, kg között! és amúgy arról még nem beszéltetek, hogy akkor meddig húzod? vagy mikor kell bemenned a kórházba? mikor mész legközelebb hozzá?

én szerdán, de ugye nekem megmondta, hogy szept. első hetéig semmi beindítás!

a mensis görcsök nekem is megvannak, vagyis inkább úgy jellemezném, hogy olyan menstruáció előtti görcs, de most már egyre többször. mondjuk gyakoriságot nem fedeztem még fel benne! nem is nagyon néztem, mert igazából csak nyűgös leszek tőle, de nem elviselhetetlen!
nálam inkább ez a csipkelődős érzés a gáz, amit valahol a szeméremcsontomnál érzek. hirtelen, éles, nyilaló fájdalom! ilyenkor mindig meg is ugrok! szerintem ilyenkor próbál irányba ékelődni a fejével, de ez csak az én teóriám! ;)

Mecsi, amúgy a medence fájás simán lehet tágulás! szóval nálad is zajlik az élet odabent ;)

amúgy én nyákdugóval még nem találkoztam, de lehet, hogy nem is fogok szülésig...

jó lenne már látni a kis törpét, sokszor eszembe jut, hogy vajon milyen lesz, meg különböző gondolatok cikáznak a fejembe a szüléssel, születéssel kapcsolatban... pl., hogy mi lesz az első, amit vajon mondok a kisfiamnak! na nem előre megtervezett mondatokra gondolok, csak, hogy mit fog kiváltani a születése belőlem/belőlünk ;) egyszóval türelmetlen vagyok, gondolom, hogy Ti is, akik még 2in1 vagytok... én nagyon szeretném jövő szerdáig letudni, azért az még nagyon sok idő! :)

jaaa, és még egy. szerintetek van olyan, hogy valakinek nem ereszkedik le a hasa, és mégis "hirtelen" megszül? vagy mindenképpen szülés előtt le kell ereszkednie a pocaknak?

ma és holnap itthon vagyok, úgyhogy nem fogtok hiányolni!

lányok! aki szeretne, menjen szülni, bár szerintem inkább az éjszaka szokta hozni az ilyen dolgokat, nem a nappal, bár, minden szülés más!

anyucik el vannak tűnve, úgy látszik a babócák most már picit több feladatot adnak nekik!

Ritus, édesek vagytok!!!

sophie27

ja és csíkok... néha kenegetem! sajnos nekem a már korábbi, azóta gyöngyház színűvé vált csíkjaim repedtek tovább, amik pirosak... és csak akkor kenem, mikor elborzadok, hogy milyen csúnya! :( sajnos nekem ilyen a bőrőm, mert van ismerős, aki 30 kilót hízott és egyetlen csíkja sem lett, pedig nem kenegette a hasát...

sophie27

Jó reggelt lányok!

Eseménytelen éjszaka után vagyok, még a szokásos hajnal 1-es görcsök sem jelentkeztek. Szóval semmi. Tegnap este el is keseredtem kicsit, hogy megint jön egy hét egyedüllét. Ráadásul megint bejött a képbe a fejfájásom is. A vérnyomásom már reggel 130/85, ami nekem magas, mert én alapvetően alacsony vérnyomású vagyok. Már napok óta nem is kávézom (pedig csak 50%-os koffeinest ittam eddig is). Szóval ez van. Be is fejezem a nyivákolást.
Mecsi, de jó lesz neked, hogy hazajön a párod. Ápolgasd szépen.

szuszu

Zsófi, nekem a dokim azt mondta, hogy van, akinek egyáltalán nem ereszkedik le a hasa. Az enyém is fent van még. Majd este csináltatok Balázzsal egy képet.
Én 16 kg-t híztam, de nincsenek csíkjaim. Igaz, hogy minden este bekentem avonos krémmel, de szerintem ha nem kentem volna, akkor sem lennének, mert nem vagyok rá hajlamos.

szuszu

hello! Még egyben.

zsófi: nekem a szülésznőm azt mondta, hogy a has nem minden esetben ereszkedik le. szóval nem feltétlenül az jelzi a szülés közeledtét. A doki meg azt, hogy ez a nyákdugó amolyan misztikus dolog, mert nem mindenkinél észlelhető. például én nem találkoztam vele, de mivel már egy ujjnyira ki vagyok nylva, gondolom el kellett volna már távoznia. Vagy esetleg már elment, csak nem figyeltem....szóval erre sem kell mérget venni, hogy majd a nyákdugó mindenképpen jelzi a szülés közeledtét szerintem. Az, hogy kinek hogyan kezdődik, teljesen egyén függő!

mecsi: én tegnap előtt arra ébredtem, hogy deréktól lefelé iszonyúan zsibbadnak és már fájnak a lábaim. Fel kellettkelnem és csak ülni, vagy állni tudtam, muszáj volt kicsit megtornáztatni a lábaimat. A jobb lábamra megalig bírok ráállni, mert nagyon fáj a comtőnél illetve a keresztcsontomnál hátul. Kicsit félek, hogy nehogy szülés után is megmaradjon ez a fajta láb és derékfájás, remélem, hogy ez csak a nagy pocaksúlytól van.

apró: én vettem hasleszorítós bugyikat a Christina Moda-ban, nem is olyan drágák, max 900 Ft- volt, ha jól emlékszem.

De van eldobhatós is, meg Tena hálós bugyim is. szuszu én is L-eset vettem belőle, de még nem próbáltam ki.

hát nem várom a kánikulát, mertmár egyre feszültebb vagyok. Hétvégén is sikerült a párommal egy nagyot veszekedni, a végén lementem a parkba sétálni, mert már nem bírtam tovább, persze szétbőgtem magam. Tegnap már nem volt olyan fagyos a hangulat, ma meg már minden rendben, de azért nem volt valami jó érzés sajnos....gondolom a hormonok, meg hát a párom is és én is már nagyon türelmetlenek és feszültek vagyunk, ahogy telnek a napok és csak nem jön a babus....remélem most márnem lesz több vita. :roll:
lei

Sziasztok!

Mi is meg egyben. Tegnap este nekem is begorcsolt a hasam - negyed oraig mintha kest forgattak volna a medencembe - nem is tudtam allva maradni. Utana elmult es tudtam rendesen aludni.

En is ugy hallottam, hogy a pocak nem feltetlenul fog leszallni, van akinek egyik pillantrol a masikra beindul a szules. Remelem ezen a heten tul leszunk rajta - az utolso menzi alapjan nalunk is ma kellene jonni Laura babanak, az en szamitasaim szerint pedig pentek-szombaton (az elso UH is azt mutatta). Remeljuk nem lesz durva a meleg szerdatol...

Kitartast mindenkinek!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

lányok! köszi a hasleereszkedős elméleteket!

Lei, csak nyugi, Csabi tudja a dolgát! ha sűrgetjük, azzal nem lesz jobb! én most azt hiszem megnyugotam picit, pedig mindig szerettem volna már egy lépéssel előbb tartani. persze, kíváncsi vagyok nagyon, meg szeretnék már túllenni rajta, de mégsem érzem, hogy ha a héten nem szülünk, akkor megőrülnék! nehogy félre érts, tudom, hogy Te sem, csak nehéz oldani a feszültséget már itt a végén!

amúgy Ti egyedül mentek a vizsgálatokra? vagy van mindig kísérőtök? sokszor gondolkodom, hogy azért Szigetszentmiklósról bebuszozni Bp-re elég necces, és mi van, ha útközben leszek rosszul!? csomagot sem viszem magammal sosem, mármint a kórházi motyót... van olyan vajon, hogy az nst-re már pakkal kell menni?

sophie27

Sziasztok! mi is egyben

Hajnalban nekem is voltak görcseim,de simán visszaaludtam utánuk... :roll: pedig már jó lenne "szabadulni". :)

Holnap 9-re kell menni az istvánba a dokimhoz, hát érdekes lesz a reggeli dugó miatt, de nagyon kiváncsi vagyok mit mutat a helyzetünk. (így előre is igazoltan fogok holnap hiányozni).

Ma meg kitakarítom a házat, hátha lendít a dolgon. :)

Ritus annyira édes a cunásotok!!
makadu

ezt a hasleereszkedős dolgot azért kérdeztem, mert én kb. a gyomromban, és kézzel tapinthatóan a szeméremcsontom közvetlen közelében is érzem a babát... szóval nem tudom, hogy mit csinál bent, de lehet, hogy neki így kényelmes, hogy minden egyes köbcentit kitölt! :D

sophie27

Zsófi velem általában a férjem jön, kiváncsiság vagy a távolság miatt, vagy az anyukám hoz-visz,de nem jön be.
Motyót én sem cipelek, minek, bár ez a holnapi nap azért gondolkodóba ejtet, hátha helyzet van ,mi meg nem viszünk semmit, akkor férjem haza aztán megint pest.... :? szóval ezen még gondolkodom....
makadu

zsófi: szerintem ne cipeld a pakkot, mert gondolom azért az nehéz. ha odáig jut a dolog, majd a párod utánadviszi. Esetleg egy hálóinget és papucsot, meg pár higi cuccot rakj össze egy zacsiba és azt vidd csak magaddal.

mecsi:ezt anhason vagy háton fektetés dolgot én is kérdeztem itt már az anyukáktól. aztírták, hogy aztérezni fogjuk, ha a babusnak nem kényelmes valamelyik póz, gondolom akkor nyekereg,vagy sír kicsit, ha nem jó úgy neki, vagy később megpróbálátfordulni arra amerre neki jobb.

szuszu:három napja küzdöttem a szorulással, úgyhogy kipróbáűltam, amit mondtál a lenmagról. Mondjuk ittam mellé egy kis joghurtot is. És azelőbb csak úgy szaladtam a WC-re végre!! :lol: Na majd a kórházban is alkalmazom ezt a technikát, hátha ott is beválik majd :P
lei

kezdem érezni ahogyan szivárog be a meleg a lakásba......nem örülök ennek!!!! :evil:
lei

Sziasztok!

Mi is egyben. Nekem semmi jel.

A hasam viszont nagyon lent van, többem megjegyezték, meg én is érzem, hogy a bugyik lepöndörödnek és a nadrág is szoros azon a részen, a hasam és a mellem között meg egy csomó hely van.

De azt hiszem közelítek érzelmileg, mert nagyon nyügős vagyok és néha sírnék is. Ma átjöttem a szüleimhez, hogy hátha itt nem jön rám, ja meg még, hogy most jobban vágyom az egyedüllétre, a befeléfordulásra. Beszéltem a dulámmal is és mondta, hogy ezt a hormonok mávelik és így készül a lelkem. Már várom.

Ja meg a pisilés egy rém álom, annyira nyomja...

Az aranyér engem is utolért egy ideje, de nem fáj és nem vérzik, így nem is piszkálom. Remélem utána elmúlik.

Szép napot Mindenkinek!

A következő -sben én is bent vagyok!!! :)) úgy legyen.

Kata
Vendég

5-sben
Vendég

mecsi!
annyira imádom a beszúrt animációidat! (a cicás a kedvencem)
nekem is szokott fájni a medencém főleg, ha sokat vagyok talpon de én örülni szoktam neki, mert a dokim azt mondta tágulni kell, hogy beékelődhessen a szülőcsatornába és kiférhessen a buksija...

szuszu!
nekem is megemelkedett a vérnyomásom kb az elmúlt 1-2 hétben .125/85 körül mozog és én már rég nem iszom kávét csak a porból ricorét, de csak az ízéért mert nagyon szeretem a kávét :wink: szerintem ez isjelenthet valamiféle készülődést meg most amióta hűvösebb az idő nem annyira durva reggel a lábam dagadásügyileg :D

ritus!
nagyon édes a kismanócska :D
Vendég

lányok!!! lehet, hogy erről a folyós cuccról beszéltetek, de leírom...

az előbb ültem nyugiban a kanapén, és éreztem, hogy valami kifolyik belőlem! kimentem a wc-re, persze pisilni is tudtam, de mikor végeztem, akkor vettem csak észre, hogy ilyen halvány rózsaszínes-véres színűt töröltem...

EZ MICSODA!?!?!?!?!

mit csináljak?

várjak? nézegessem a továbbiakat, vagy!?

segítség!

sophie27

Hello lányok!

Mi is még egyben. :?

Ma is voltunk CTG-én, semmi jel. Bár reggel nagyon picit görcsölt a hasam.
Lehet ez köszönhető a tegnapi állatkerti sétának is. Akkorát sétáltunk férjecskémmel, este pedig vacsorázni mentünk... Jajj nagyon jó volt. Elbúcsuztunk az eddigi bármikor bármerre életünktől. :)

Mazska én is hallottam ,hogy a szülés előjelei nem mindenkinél jelentkezek ugyanúgy. Nekem pl. semmi tünetem nincs. Talán annyit veszek észre, hoyg a tegnapi séta óta, mintha lentebb érezném Zsófikát.

Kép
andaka

én a múlthéten tökre el voltam keseredve, hogy nem hív föl senki már jól elfelejtettek a barátoknak sem vagyok így már érdekes mert persze minden buliból kiesek egy időre...aztán csütörtöktől egyfolytába csörög a telefonom és már mindenki fölhívott, hogy mi van a kisbabánkkal?nem akar kibújni?tök jó,nem?!?!
nikikém! pont egy hete ilyenkor indult el Barnusbaba!!a ciklusom szerint akkor ezen a héten lenne esedékes a születése!és emlékszel ,h a Lengyelné(4dgenezises) 12-ét mondott nekem lehetséges születési dátumnak??
mi ma is megyünk ctg-re és immáron kétnaponta...
Vendég

Ha már folyós cuccról van szó.
A magzatvíz színtelen?

Kép
andaka

andaka te is versenyben vagy!!

yuyu még nem jelentkezett be!!

YUYU!!LÉTSZÁMELLENŐRZÉS!!
Vendég

Andaka, a magzatvíz jó esetben színtelen igen, de van, hogy elszíneződik, de az már ott fertőzésveszély jele, szóval akkor irány a kórház...

fentebb írtam egy kérdést! légyszi nézzetek rá...

köszi!

sophie27

[quote="yuyu79"]
írta:
yuyu79Lehet hogy már csak pár nap... Mi van akkor, ha olyan mensi szerűen görcsöl a hasam alja? Csak alul, és nem elviselhetetlen... Lehet hogy ez a jóslófájás? Vagy netán holnapra meg is szülök? Az a fura, hogy olyan 5-10 percenként jön, és az nem gondolnám, hogy így indulna a vajúdás... Na mindegy, meglátjuk, tudok-e aludni ma éjjel... De vaalhogy nem nagyon hiszem, hogy hét közepe előtt megszülnék :roll:

nos Ági is egy ilyen kijelentés után szült meg :D :D
Vendég

a magzatvíz az tényleg víz(nem kocsonyás) és színtelen, ha nem akkor belekakilt és zöldes-barnás színe van na akkor uzsgyi kórház mert fertőzésveszély...egyébként a magzatvízzel vér is jöhet valamennyi az is normális még(anya szerint)
a magzatvíz a folyik mint a pisi csak megállíthatatlanul...én már úgy várom ezt is :wink:

zsófi lehet kisvártatva talizol a dugóddal :D kicsit kocsonyás volt, ugye?

na lépek vizsgálatra

:wink:
Vendég

hát nem mondhatnám! nem volt nyálkás, kocsonyás. inkább víz szerű!

na most légy okos domonkos!?

sophie27

na, hívtam a dokit... azt mondta menjek be megnéz nem magzatvíz-e...

megyek tusolni... de persze uram cseszik felvenni!

sophie27

Hú Zsófi :D Ez a cucc nagyon hasonlít arra, amit az Andi előbb leírt :D Csak nem???

Andi én is versenybe szálltam. Tegnap a doki nem tudta megnézni a magzatvizet, mert a belső méhszáj még zárva volt. De ez tudom nem jelent semmit.

Nekem is hasonlított a reggeli görcs a yuyu féle görcshöz, csak nekem nem rendszeres. Picit volt csak kétszer.

Kép
andaka

na lányok! akkor lassan itt van értem apa, szóval megyünk a dokkerhoz! ha van valami, üzenek, bár nem tudom, hogy ki fog tudni jönni, mert nekem csak már friss anyuciknak van meg mobilszáma, szóval lehet, hogy ők nem fognak ráérni, ha épp tudosítani kell!

az előbb megint volt valami, de ez inkább véres színű, szóval lehet, hogy nem jövök egy darabig, mert bent tartanak!? :(

na de nem iszunk előre a medve bőrére, majd lesz, ahogy lesz!

csaó!

sophie27

Sziasztok!

Minden új kismaminak gratulálok!

Niki!Ritus!

Nagyon szépek a babócáitok!

Beusnak is hatalmas grat a gyors szüléshez!
És Boninak az otthonléthez!

Sajna nem tudok sűrűn jönni, mert Noel nálunk is sokat kér cicit mostanában...nekem úgy vettem észre fogy sajna a tejcim :cry:
Így most én elkezdtem a fejegetést, remélem sikerül visszaállni az eredeti állapotunkra.
Sajna az evés miatt lehet, szinte alig van időm rendszeresen enni.

Nálunk volt olyan, hogy Nono 140et is megevett...de nekünk azt mondta a doki h tejjel nem lehet túletetni, így ezen én nem paráztam soha. Inkább azon, hogy most meg 70et tudott csak enni, és szegénykém ordít ilyenkor...
Lehet h el kellene most kezdenem a laktoherb teát, hamár a kórházban nem kellett.

Hasleszorítós bugyit én hordtam, nagyon jó volt csaszi után.

Winona, sajnálom h nem jövök sűrűn, milyen kérdésed lenne a műtéttel kapcsolatban?

pöttömpanni

húúha,lehet, hogy -zsófi beindult és nem vár meg minket?
egyébként nekem is üzenhetsz zsófi, ha mégolvasodn ezt az üzit!
lei

Zsófi hajrá!!!! Értesíts minket ha tudsz!
Nagyon szorítok neked!

Kép
andaka

pöttöm!az egész story érdekel.....az elejétől a végéig.....a hátba szuri, meg h. mit éreztél műtét alatt?utána?kába voltál v. sem?sebed nagyon fájt-e az első pár napban?tejed mikor indult be?
hány napot kell csaszisnak bent maradnia a kórházban?
elsőre ezek...varratszedés lesz?vagy felszívódó?
köszi előre is....
jó szopiztatást!
zsófi:drukk ezerrel!!!

Kép
winona

Winona!

Műtét előtt kekötöttek egy branült, lefolyt 2 vagy 3 infúzió majd betoltak a műtőbe, utána átültem a műtőasztalra, jött az anesztes, kérdezte a magasságot, súlyomat. Előre kellett dőlnöm, kicsit érezni a szúrást, de nem vészes. Utána hamar elzsibbadt a lábam, és semmit nem éreztem belőle. Hideg vízzel próbálgatták, h érzek e, de szerencsére nem. Egyik kezeden végig ott van a vérnyomi mérő, másik nekem kengyelben volt.
Amikor szedték ki a babát, akkor azt éreztem, h rángatnak, de fájdalmat egyáltalán nem. Mondjuk nekem baromi nagy volt a baba, így viszonylag "sokáig" tartott míg kiemelték, mondjuk 5 percig.
Utána vagy 30 perc míg tisztogatnak, varrogatnak, és kész is voltunk.
Engem egyből a szobámba vittek. ott kellett feküdnöm 6 órán keresztül. Közben az első 1-2 órában iszonyatosan remegtem a spinál mellékhatásaként. Majd a kezem is nagyon zsibbadt. De mondjuk ez a terhesség végén is előfordult.
Míg feküdtem közben jött egy szülésznő, és iszonyatosan megnyomkodta a hasamat, hogy ürüljön a vér, na ez a mai napig bennem van, annyira borzalmas volt, de anyósom szerint aki szintén szülésznő volt, ez nagyon hasznos, segíti a méhet összehúzódni. Nem is véreztem már a kórházban sem annyit, h a tena kellett volna.
6 óra elteltével fel kell kelni, persze csak ha tudsz. A baba közben a csecsemősöknél volt, melegedőben, mert a műtőben baromi hideg van.
Zuhanyozás, és sok sok evés ivás, hogy erőre kapj. Én majdnem beájultam, de második nakifutásra és némi evés után sikerült felkelnem.
Baromira fáj az ember hasa utána, de ha már állsz, onnantól szinte gyerekjáték. Bejáratódnak az izmok stb.
A haskötő hasznos volt, tartotta a cuccost, így a 2. napon már kicsit oldalra is tudtam fordulni.
2. éjszaka már veled van a baba, ez nagyon nehéz, de persze jó is, mert sokszor mellre tudod tenni.

Az oxitocint a császárosok naponta 2x kapják injekcióban, fenékbe, így jó kis térkép lesz a fenekeden a végére.
Hivatalosan 4. napon engednek haza, de én a 3. nap elkértem magunkat, nekem széklet már első este volt, összes viziten ez a központi kérdés. Semmi mást nem is csinálnak veled, még a hőm-et nézik infra hőmérővel.
Szóval itthon sokkal jobb, feltéve ha tényleg jól vagy.

Nekem sokat segítettek a homeos cuccok, szedtem az arnicat a 36 héttől, és műtét előtt a staphisagriat is.

Varratszedés egy héttel műtét után volt, 1 perces dolog, elvágja a damil végét, és kihúzza, ennyi. Nem fájt egyáltalán.

Összességében én nem bántam meg a császárt, sokkal jobban voltam, mint pl. a szomszédunk aki hüvelyi úton szült, szenvedett 20 órát, repedt, vágták, és 2 hetet görnyedten tudott csak járni.
Ülni meg egyáltalán nem.
Szóval ne félj a császártól, rutin dolog, ügyesek a dokik. És mivel izmot nem vágnak, sokkal hamarabb gyógyulsz, mint régen. vagy még vannak most is kórházak ahol vágnak izmot, na ott tuti kín a császár ...de az istvánban jó.

A többeiktől bocsi az offért.

pöttömpanni

Pöttöm, köszi a részletes beszámolót, most már végképp be vagyok tojva a császártól.... :roll: :lol: :shock:
Milyen homeós cuccot szedtél és mennyit és milyen higításút?
makadu

Sziasztok!

Még mi is egyben. Habár volt egy kis para az éjjel. Háromszor tenyérnyi adag vízszerű valami folyt, és folyamatosan keményedett a pocakom, habár részletekben aludni tudtam. Reggel bementem a kórházba, ahol megnézték, és azt mondták, hogy nem magzatvíz volt. Viszont a méhnyak megrövidült, és a koponya beilleszkedett, az nst pedig már mutatott komoly 90-100-as fájásokat! :shock: Szóval azt mondták, ma vegyem pihenősre a formát, mert lehet, hogy este már megyek is vissza. Na, majd meglátjuk!

Szuszu! nekem is folyamatosan zsibbad a medencém és a combom töve, sőt, éjszaka általában amikor felkelek, vagy fordulok, akkor recseg-ropog minden, mintha a csontok mozognának egymáson. De ezt már egy jó ideje így van nálam! Na, megyek, egy kicsit összepakolok, jön a barátnőm meglátogatni! :)

Hajrá Zsófi, lehet, hogy ma Te szülsz!

rizsimami

pöttöm:köszi a részletes beszámolót!a férjed ott lehet veled, a műtét után,amíg hat órát feküdni kell?Te akkor tudtál aludni?kába voltál?vagy?és a picit mikor kiszedték, megmutatták anyájának?mikor foghattad meg előszőr?amikor erőd lett a hat órai fekvés után??köszi....és bocs a sok kérdésért.... :roll:

Kép
winona

Sziasztok Lányok,

gratulálok az összes kismaminak, aki már kezében tarthatja a kisbabáját és drukkolok a még soron következőknek :) .

Ritkán írok, de olvaslak benneteket :) !

A szoptatással kapcsolatban szeretnék írni néhány dolgot. Nekem is kezdetben voltak nehézségeim Marcival, a kórházban szinte egyáltalán nem ment a szoptatás, de a bimbóvédő nagyon sokat segített.
Kb. 2-3 hónapig használtuk, gyönyörűen tudott szopizni vele Marci és egyáltalán nem jelentett problémát, amikor elhagytuk. Egyébként másfél éves koráig szoptattam Marcit, akkor is csak azért választottam el, mert már vártuk a 2. babókát :) .
A kórházban adtak fertőtlenítő löttyöt, de itthon csak forró vízben mostam mindig, nem volt soha szájpenésze Marcinak és semmi problémája, szóval nem kell túlaggódni a dolgot.
Még annyit szerettem volna, hogy olvasom, hogy sokat és sokszor szopiznak a babák.
Nekem amíg nem szültem meg az volt az elhatározásom, hogy a mai modern kor felfogásának megfelelve ahányszor a baba csak akarja mellre teszem. Amikor megszületett Marci rájöttem, hogy nem jó módszer... :( .
Attól függetlenül, hogy nagy baba volt, nekem semmi problémám nem volt szülés után úgyhogy én vágytam arra, hogy órákat sétáljak Marcival a jó levegőn, hogy emberek között legyek stb.
Ez viszont csak úgy volt lehetséges, ha van egy napirendünk. Úgyhogy én kb. másfél 2 hét után ráálltam a 3 óránkénti etetésre így mindig kiszámítható volt a nap.
Olyan szempontból, hogy 1 óra múlva nem kellett hazarohannom, hogy jaj lehet, hogy éhes a gyerek??? 2 órát simán kint tudtunk lenni a levegőn délelött is és délután is. Nagyon élveztem!!!
Én inkább ezt tudnám nektek ajánlani, de persze nem muszály megfogadni, csak egy lehetőség.
4 hónapos volt, amikor áttértünk a 4 óránkénti etetésre. 6 hónapos koráig csak anyatejcit kapott kiegészítve esténként néha egy kis tápszerrel.

Nálam is folyamatos volt egyébként a para (bár itt nem sokan írtok arról, hogy esetleg nem elég a tejci), hogy elég lesz-e neki a következő etetésnél a tejci, de mindig elég volt 2 ciciből...
Este kellett neki egy kis kiegészítés, de én nem estem kétségbe, hogy adnom kellett neki egy kis tápszert.

Fejés: mivel én baba mellett csináltam/csinálom a másoddiplomás képzésemet (2 hónapos volt, amikor elkezdtem és Szombathelyről Pestre kellett járnom), ezért a suliban 3 óránként a WC-ben fejtem... Ne tudjátok meg... Mivel az első 2 hónapban este fél 7-től reggel fél 7-ig átaludta az éjszakát, ezért hajnali 2-re felhúztam az órát és fejtem. Ha akartam, ha nem fejnem kellett, mert különben szétdurrantam volna, de én nem ébresztettem Marcit, miért tettem volna, ha édesen alszik???
A lefejt, lefagyasztott tejet nem minden baba fogadja el. Marci amíg nagyon pici volt, pár hónapig elfogadta, de utána nem. A sulis napokon tápszert kapott, semmi baja nem lett :) .

Ezeket csak azért írtam, mert nekem ez volt a tapasztalatom és úgy érzetem, hogy talán segíthetek, de ha vki elkötelezett híve az igény szerinti szoptatásnak, akkor vegye úgy, mintha nem is olvasta volna :) .

Mindenkinek jó babázást, akinek még hátravan (nekem is :wink: ) szép és gyors szülést kívánok!

Eni
marcy

zsóji,rizsi!!énisénisénisénis :wink: :wink:
drukkolok nektek nagyon és még nálunk is lehet lesz valami mert hányingerem van és volt egy hosszankitartott görbém a ctg-én és mindenki tökre örült neki :D
akkor most melegfrontügyileg hullámba 3-5-en megyszülhetünk :!: :!:

makadu!kitartás szülés elött egy nappal is megfordulhat!!beszélj vele és ha négykézlábon vagy több a helye és jobban át tud tekeredni fejvégűnek!!nagyon drukkolok!!
Vendég

EZ MOSTMÁR TŰRHETETLEN !KÉREM A PANASZKÖNYVET! :wink:
mindenki beelőz?yuyu se jelentkezett me még be?szuszu is eltünt reggel óta, zyófinak lehet a magzatvize szivárog, rizsi a 90-100-as fájásokkal,andaka ha jól látom mára van kiírva és neki is fájogat erre-arra... már lassan egy hete elment a nyákdugóm, 2222-es értéket kaptam a méhszájamra a méhnyak is rövidült, hát akkor mire várunk még??néha úgy érzem, az örökkévalóságig egyben maradok már!!!! :roll:
Vendég

Sziasztok anyucik! :D
Bocs a bepofátlankodásért, attól meg különösen bocs, aki a hír hozója lenne, de kukucskáljatok be a szülészetek-kórházak szekszárdi topikjába... :wink:
Mindenkinek gyors és szép szülést kívánok! :D

been

Sziasztok!

Sajnos csak gyorsan, mert ma mind2 manó nyűgös...ráadásul velem megint sz@rakodik a babanet, 2 babóca mellett meg luxus 2 hosszú hozzászólást egymás után megírni....
Sajnos csak most, mert ZSÓFInak szerintem tágulási vérzése volt, nekem is pont így kezdődött! Megy a drukk 1000-rel!!!

RITUSPOC- Ki lyukasztotta ki Manócskátok fülét?? Mert mi is nagyon szeretnénk Lucusét megcsináltatni! (Védőnőm persze pont most mondott fel, azt se tudják, mikor jön új...)

Pocaklakósoknak kitartás; babásoknak kétségmentes szép napot kívánok!!

puszi: Judit

Kép

Kép
mákszem

Na próbáltunk aludni de negyed óránként csöngött a telelfon, igy nem nagyon sikerült. Valaki ment szülni? remélem Zsófi nem előz be mindenkit ??

Az uram köszöni hogy bátorítottatok amig nem volt itthon és hogy küldtétek az erőt! :D

Na neeee nem elég hogy Zsófi , Rizsi még te se akarsz megvárni ???!!! bakker egyedül leszek mégis :shock: :shock:
megyek megnézem a szekszárdi topikot????

Kép

KépKép[/url]
mecsi

MA 11.45-KOR MEGSZÜLETETT KISLÁNYUNK, ENIKŐ! 3260 GR ÉS 55 CM. MINDKETTEN JÓL VAGYUNK! ez van a szekszárdi topikban!!

Yuyu gratulálunk jó egészséget és sok tejcit kívánunk! :D[/b]

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?