Sziasztok Lányok,
gratulálok az összes kismaminak, aki már kezében tarthatja a kisbabáját és drukkolok a még soron következőknek
.
Ritkán írok, de olvaslak benneteket
!
A szoptatással kapcsolatban szeretnék írni néhány dolgot. Nekem is kezdetben voltak nehézségeim Marcival, a kórházban szinte egyáltalán nem ment a szoptatás, de a bimbóvédő nagyon sokat segített.
Kb. 2-3 hónapig használtuk, gyönyörűen tudott szopizni vele Marci és egyáltalán nem jelentett problémát, amikor elhagytuk. Egyébként másfél éves koráig szoptattam Marcit, akkor is csak azért választottam el, mert már vártuk a 2. babókát
.
A kórházban adtak fertőtlenítő löttyöt, de itthon csak forró vízben mostam mindig, nem volt soha szájpenésze Marcinak és semmi problémája, szóval nem kell túlaggódni a dolgot.
Még annyit szerettem volna, hogy olvasom, hogy sokat és sokszor szopiznak a babák.
Nekem amíg nem szültem meg az volt az elhatározásom, hogy a mai modern kor felfogásának megfelelve ahányszor a baba csak akarja mellre teszem. Amikor megszületett Marci rájöttem, hogy nem jó módszer...
.
Attól függetlenül, hogy nagy baba volt, nekem semmi problémám nem volt szülés után úgyhogy én vágytam arra, hogy órákat sétáljak Marcival a jó levegőn, hogy emberek között legyek stb.
Ez viszont csak úgy volt lehetséges, ha van egy napirendünk. Úgyhogy én kb. másfél 2 hét után ráálltam a 3 óránkénti etetésre így mindig kiszámítható volt a nap.
Olyan szempontból, hogy 1 óra múlva nem kellett hazarohannom, hogy jaj lehet, hogy éhes a gyerek??? 2 órát simán kint tudtunk lenni a levegőn délelött is és délután is. Nagyon élveztem!!!
Én inkább ezt tudnám nektek ajánlani, de persze nem muszály megfogadni, csak egy lehetőség.
4 hónapos volt, amikor áttértünk a 4 óránkénti etetésre. 6 hónapos koráig csak anyatejcit kapott kiegészítve esténként néha egy kis tápszerrel.
Nálam is folyamatos volt egyébként a para (bár itt nem sokan írtok arról, hogy esetleg nem elég a tejci), hogy elég lesz-e neki a következő etetésnél a tejci, de mindig elég volt 2 ciciből...
Este kellett neki egy kis kiegészítés, de én nem estem kétségbe, hogy adnom kellett neki egy kis tápszert.
Fejés: mivel én baba mellett csináltam/csinálom a másoddiplomás képzésemet (2 hónapos volt, amikor elkezdtem és Szombathelyről Pestre kellett járnom), ezért a suliban 3 óránként a WC-ben fejtem... Ne tudjátok meg... Mivel az első 2 hónapban este fél 7-től reggel fél 7-ig átaludta az éjszakát, ezért hajnali 2-re felhúztam az órát és fejtem. Ha akartam, ha nem fejnem kellett, mert különben szétdurrantam volna, de én nem ébresztettem Marcit, miért tettem volna, ha édesen alszik???
A lefejt, lefagyasztott tejet nem minden baba fogadja el. Marci amíg nagyon pici volt, pár hónapig elfogadta, de utána nem. A sulis napokon tápszert kapott, semmi baja nem lett
.
Ezeket csak azért írtam, mert nekem ez volt a tapasztalatom és úgy érzetem, hogy talán segíthetek, de ha vki elkötelezett híve az igény szerinti szoptatásnak, akkor vegye úgy, mintha nem is olvasta volna
.
Mindenkinek jó babázást, akinek még hátravan (nekem is
) szép és gyors szülést kívánok!