Új privát üzeneted érkezett!

Meri érdekes hogy nálunk bent lehetett Ricsi a műtét alatt beöltözve ott ült a fejemnél.nem tudom néhány kórházban miért nem lehetnek bent az apukák.
a felkészítőre én is azért mentem hogy lássam a kórházat belülről,doki
nálunk elkezdte a fogamzásnál sok infót nem tudtunk meg mi sem...

Bridzsi

Kép
esztora
 
 


Esztora: ez eléggé muris a fogamzásnál, arról már lekésett a doki. Korábban ebben a kórházban szült a barátnőm és az ő férje még bent volt császárnál, de azóta a papákat kitiltották. Mondjuk a páromat ismerve nem is bánom, hogy nincs erre lehetőség. Úgy érzem, hogy most is túl sokat bevállal, de csak azért mert azt hiszi elvárom tőle. Hiába mondom, hogy nem. De nem tudom elhinni neki, hogy a bevállalt dolgokra vágyik.
Még két tanfolyami nap lesz, de akkor már nem doki, hanem szülésznő, védőnő és pszichológus tartja. Ettől kevesebbet nem hinném, hogy tudnának mondani. Bár, ki tudja.

Ricsinek mi lett a lopott cuccával? Lenyeltétek a kárt, vagy volt valami kártalanítás ?

meriann
 
 


Meri lenyeltük....
a rendőrök ki sem jöttek :evil:
dvd-ket a sráctól akivel a bulit csinálta most megkaptuk,akinél a buli volt nyomtat rá majd így majdnem olyan lesz mint az eredeti
fejhallgatót vettünk,dvd lejátszónk meg nincs (csak egy utazó pici)

Bridzsi

Kép
esztora
 
 

 
 

Sziasztok!

Angyalkrisznek és Dominak: Nagyon boldog névnapot!!!!

Arwen, nektek boldog házassági évfordulót!

Meri, Gratula a jó cukorhoz! :) Így kell ezt csinálni :) Nekem is szülésig kellett menni, most meg majd megyek a 6 hetes kontroll mérésre. :roll:

Mi a Péterfyben voltunk előadáson, az én dokim tartotta. Aztán nem is ott szültem. A Sote-n előadás sorozat van, oda el sem mentünk.

Képzeljétek, tegnap megkértem Apát, csekkolja meg a varrataimat, mert éreztem hogy lógnak, de mégsem estek ki. Kiderült, hogy 2 varratnak a doki nem is vágta el a csomóját. Maga a cérna kipottyyant a szövetből, csak épp a csomók bent tartották és már eléggé bele voltak épülve a környező szövetbe. Apa szedte ki Őket.
Emiatt lesz pár szavam a dokihoz.
Bár őszintén bevallva összességében csalódás volt számomra a pasas. Vagy csak én vártam túl sokat??? :?
Mondjuk szülésnél azt csinálta, amit vártam, hogy legyen a közelben kéznél. S ezt tartotta is, hisz a szobájában ücsörgött.

De a szüléskor általa Petiről készített képeket a mai napig nem küldte el. 4x e-mailben és 2x telefonon kértem, hogy küldje el. Reakció: "Küldöm, amint tudom". Úgy látszik nincs 5 szuttyos perce. :evil: :evil: Ráadásul ezek Peti első képei. Amikor kibújás után a gyerkőc még a lábam között van és összeköt minket a zsinór vagy amikor Apa elvágja a köldökzsinórt.

Nem tudok már másra gondolni, mint hogy megsértődött, hogy kevés pénzt kapott. De ennek az az ellenszere, ha fix tarifával dolgozik és nem azt mondja, adjak annyit amennyit gondolok. Én úgy gondoltam, hogy a rendelésen mindenért külön fizettem (ctg, kenetvétel, terhesgondozás) és egyikről sem kaptam számlát, magyarán a zsebébe vándorolt a pénz.
De ne aggódjatok, ha a 6 hetes kontrollig nem küldi át, a rendelésen Isten uccse kérdőre vonom.

Na, Fiam alszik megyek ledőlök Én is :)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa
 
 


Sziasztok!

Koszi szepen a jokivansagokat!
Nagyon jol sikerult az evofordulo!!! :lol: :lol: Elmentunk andalogni Szentendrere (ott volt a templomi eskuvonk,de eleve imadjuk,sok emlekunk kotodik oda),nosztalgiaztunk a templomban,aztan meg visszajottunk a varosba es elmentunk az egyik kedvenc ettermunkbe (van par :oops: ) egy hajora.
Nagyon jo volt! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Es kepzeljetek Attila mar 1-2 hete megtett 2-3 lepest,es azota ritkan csinalta (meseltem anno),erre tegnap hazassagi evfordulos ajandekkent elindult,de ugy igazan!!! :lol: :lol: :lol:
Tegnap ota megy,mint a villam :lol: :lol: Nagyon edes!Bejarja a lakast mar,teljesen el vagyunk olvadva!Tegnap anniyra orultunk,meghatodtunk,meg minden!

Pinkine,
nem semmi,hogy megmutiztad a varrataidat a ferjednek... :shock: En ilyet nem csinaltam.En megvizsgaltam,hogy minden oke-e odalent,de valahogy nem akartam volna,hoyg ilyet lasson. :roll:

Szex: az a legfontosabb,hogy nagyon-nagyon oda kell figyelni a masikra!Lehet sokfele elethelyzet egy hazassagban/kapcsolatban,plane ami egy eletre szol.
Lehet beteg az egyik fel,vagy szulhet,vagy egyszeruen barmi mas akadalya van a szexnek pl kulfoldi melo...es ezeket toleralni kell!
En ugy gondolom,hogy mindket felnek.
Ha pl o beteg lenne es nem tudna szexelni Veled emiatt,akar honapokig,akkor mit szolna ha Te megjegyzeseket tennel emiatt?
Persze ott van a masik resze,hogy,ahogy Meri is irta vannak vagyai,es ha nincs kedved,erod szexelni, akkor maskepp elegitsd ki.
De en azt mondom,hogy mindent meg kell es meg lehet beszelni egy jo kapcsolatban!Ezt is!SOT!
Nalunk mondjuk nem volt gond ezzel,mert nekem a kedvem az toretlen szulestol fuggetlenul :oops: ,nalam nem volt az,hogy nincs kedvem,lehettem barmilyen faradt :wink:
Hozzateszem,hogy mi pl soha nem fekudtunk meg le egymas nelkul aludni :!: :!: :!:
Akkor sem fekudtem le nelkule,amikor Attila ezerszer kelt ejjel.Mindig egyutt megyunk/mentunk agyba!!!!
Nalunk ez mondjuk termeszetes.

En nem ereztem soha,hogy o mellozve erzi magat (es mikor errol beszeltunk,o kinevetett,hogy ilyen soha eszebe sem jutott),mert en annyira figyeltem az elejetol,hogy en NEKI ne anya legyek (mert az Attilanak vagyok),hanem feleseg.
Persze millio szerep van egy kapcsolatban,aminek meg kell felelunk nekunk noknek....

Ugy erzem Meri fogalmazta meg jol,hogy egy kis befektetesert busas a jutalom.
Es en most nemcsak a szexre gondolok. Mert mikor hazaernek a munkabol egesz mas,ha idegesen fogadjuk,vagy ha kedvesen,bujosan.
Persze nem azt mondom,hogy nekunk nem lehet sz.r napunk,vagy rossz kedvunk,de azt sem ugy kell talalni,hanem bujva stb...Nem leorditva a hajat,mert feszultek vagyunk.
Nekem is voltak nehez idoszakaim,plane az elejen,nalam is bejatszott ez a depi szules utan.Mindenen paraztam,alig aludtam stb...
De nalunk a ferjem fantasztikus volt. Mindig oldotta a hangulatom,es hamar tullendultem azon is,ha rossz volt a kedvem...Eleg volt egy oleles,egy pillantas,egy jo szo.
Es ugyanigy eleg nekik is.
Nekem ez a tapasztalatom.
:wink:

Huuuuuuu errol meg jo sokat tudnek irni,sokat temazunk ilyesmikrol a baratnoimmel is,megosztjuk a tapasztalatainkat a parjainkkal kapcsolatban.
Es azt kell mondjam azok a kapcsolatok bizonyulnak tartosnak,boldognak,ahol a no stabil hatorszagot tud biztositani a pasinak.
A ferfiak altalaban dolgoznak latastol vakulasig,es otthon ok is arra vagynak,hogy egyszeruen "csak" boldogok legyenek.
Nyugalmat,szeretetet,mosolyt,kedvesseget.
Persze ez egy szeletke abbol,amiket meg kell teljesitenunk,hogy minden flottul menjen
:wink: De remelem ertitek mire gondolok.

Ja es meg valami (ez pl egy baratnomnel gond),hogy ne csak a gyerek(ek)rol tudjunk beszelni a ferjunkkel!!!!
Meg kell maradni egy parnak,mint azelott ebben is!!!!
(Csak neztem,mikor meselte a baratnom,hogy a ferje a szemere vetette,hogy csak a gyerekeikrol tud mar vele beszelni,meg,hoyg melyik milyen rosszasagot csinalt aznap es menniyre kiborult toluk...de aztan vegiggondoltam,hogy milyen rossz lehet a ferjnek is,ha hazaer,faradtan egy stresszes nap utan,es nem kerdezi a felesege,hogy milyen napja volt,hogy mi a legujabb pletyka a melohelyen,hogy mik a hirek a tvben...stb...csak egybol razuditja,hogy otthon mik vannak a gyerekekkel.....
Persze nem azt mondom,hogy ezt nem kell megbeszelni,csak ertitek....na :wink: )
Nalunk ilyen sem volt meg,mert valahogy mindig annyi megbeszelnivalonk van :lol: :lol: :lol:

Na vege az eszmefuttatasomnak,bocsi,hogy hosszu lettem :lol:

Kép

Kép
arwen07
 
 


Csak a képek miatt jöttem.

Mindenkinek boldog mindent, most nincs több időm, jövő héten pótolom az elmaradásomat!

A bizonyíték!:)
Kép

Álmos vagyok :) Kép

Kicsit szégyenlős a drága, mondtam is, tiszta apja ez a gyerek.:)

Meri, majd a táblát most már biztos javíthatod.:)

Pusz mindenkinek, Nikó

Kép
nikóska
 
 


Nikó, nagyon-nagyon édi a Babád!!

Arwen, lécci máskor is legyél hosszú!!! Engem nagyon érdekel ez a téma, a párkapcsolat életben tartása. Sajnos egyre több körülöttem a válás - a statisztika, h minden második-harmadik pár elválik, már nem csak statisztika többé. Sztem leginkább ilyeneken múlik, amikről itt írtunk. A nők szempontjából nézve azt érzem, h régebben az asszonyok önfeláldozóbbak voltak, most már mi is akarunk vmit az Élettől, a kapcsolattól stb., ahhoz viszont még nem jutottunk el, hogyan lehetne ezeket elérni. És amiket itt írtál, Arwen, ehhez kulcs.
Amire pl. nekem vigyáznom kell, az a "na, hazajöttél, akkor tessék, itt van a gyerek, én csinálnék vmi mást". Vszínűleg ez is tálalás kérdése, ha ügyesen terelem össze őket (itt leginkább az Apjára és Doróra értem, a fiúra már nem kell vigyázni otthon), akkor uezt elérem anélkül, h a férjemnek rossz érzése legyen a viselkedésemtől. Na igen, ma meg épp azt csinálta a férjem, hogy elment Doróval az utcára sétálni, én meg fanaylogtam egy kicsit, mért mennek el, mért nem vagyunk együtt. Nyilván volt vmi a fejemben, hogyan teljen ez az idő, és gyakorlatot kell szereznem abban, hogyan váltsak hamar, h ez is jó, ne ragaszkodjak ahhoz, amire én gondoltam. Hiszen ilyenkor végre csimpaszkodó karok és "Anyaanya" nyüszögés vagy épp árgus szemek meresztgetése (hogy vajon hol esik le, mit eszik meg épp...) nélkül lehet elpakolni, lezuhizni stb.

Angyalkrisz, boldog névnapot és mihamarabbi boldog költözést kívánok. Nem lehet könnyű, azt elhiszem. Ha ez kicsit megnyugtat, sztem ezek a pici babák még nemigen foglalkoznak azzal, mit csinálnak a nagyok ott éjjel. No persze az sem tesz túl jót az elengedettségenk, ha az ember azt osztja-szorozza pl. közben, mennyi az az előjáték, amit maximálisan megengedhet magának a baba felébredésének veszélye nélkül, és mennyi az a minimum, ami elég neki...

Ma strandoltunk, tök jó volt, estére Doró újra karúszózott nélkülem (ezt már hónapok óta nem!), fiúk (fiam és egyidős unokatesója) pedig rengeteget pancsoltak. Legszívesebben holnap is mennék, csak féltem őket, meg ne fázzanak. A srácok haja folyton vizes, állandóan merülnek, ugrálnak, így azért meg lehet fázni. De hajvizezés nélkül nekik nem strand a strand. Kezdem érteni, miért van némely fiúknak tüsi hajuk. A fiamé most 4 centis.

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Arwen, és érdekelne, h stabil hátország alatt elsősorban azt érted, h nyugalom, szeretet?
Anyukám mondta, h tanítsam meg a gyerekeknek, h mindig szaladjanak az apjuk elé, ha hazaérkezik. Azt is mondta, h ő mindig ragaszkodott hozzá, h közte és Apukám közt mindig legyen puszi elmenetelkor, megérkezéskor. Jók is ezek a rituálék, azt hiszem.

Adri, sokat gondolok Rád, remélem, jól vagy! +++++++++++++ Ha jólesik, gyere, szeretettel várunk!

Meri, hát, amit írtál, nem lehetett vmi jó. De hidd el, az se túl jó, mikor tök jó a tanfolyam, aztán utólag kiderül, h persze, a legelkötelezettebb munkaerő tartotta, de az ügyeletes orvos és szülésznő egész más.
De akkor ennél már csak jobb lehet, ami legközelebb lesz. Jót derültem azon, h többet tudtatok a szülésről, mint a rezidens.
Az még érdekelne, hogy volt az, h a fogamzásnál kezdte?! Elég viccesen hangzik! :D

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Krisz, ismerősöm fia még 5 évesen is fel-felébred, pedig nincs mögötte semmi betegség. (Anna kidején annyit panaszkodott, h én ajánlottam nekik az alvásambulanciát a Madarászban, de nemn találtak semmit) De az én fiam kb másfél éves kora óta kevesebbet, aztán kb 2-2,5 éves kora óta szinte sosem ébred.

Meri, beszereztél azóta ágyneműt? Mi mellett döntöttél?

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Dominak nagyon sok boldogságot kívánok nevenapja alkalmából.

Arwen, grat az évfordulóra! Klassz lehetett!!!!!

Senki nem volt a 26-i babanet találkozón? Jó lehetett.

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Krisz, meséltem már a másfél éves kori éjjeli ébredés-sztorinakt, nem? Én már Dorónál is vágom a centit mésfél éves koráig... :)

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Hátha érdekel vkit: Angolul egy nagyon jó cikk arról, hogy segítsük a gyerek rajzkészségének kibontakozását.

http://artfulparent.wordpress.com/2008/ ... s-drawing/

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Esztora: sajnálom, de valahogy nem lepett meg, hogy ki sem mentek. Jellemző és dühítő.

Nikó: rendben, legközelebb javítom a táblát. Nagyon szép gyerkőc Alex.

Fioona: nagyon boldog névnapot kívánok!

meriann
 
 


Arwen: klassz lehetett az ünneplés. és Attila meglepije sem semmi. Örülök, hogy jól sikerült.

Egyetértek amiket írtál. Nálunk úgy zajlik pl. a párom hazaérkezése, hogy kinyitom a kaput neki, tehát eleve várom és igyekszem jó pofit vágni, még ha rossz napom is volt, majd mire beér bekészítik neki egy hűtött italt, és megkérdezem hogyan telt a napja. Ezek után még ha rossz passzban is jött haza megkönnyebbül a kibeszéléstől, majd ő is megkérdezi a mi napunkat. Ez egy mindennapi rituálé. De ez nagyon tetszik, ahogy Nán-dorka írta, hogy a gyerkőcök nagyon várják apát haza. Azt hiszem ezt én is bevetem majd. Van reggeli rituálénk is, a kapu szintén, előtte cipő bekészítve csak épp bele kell ugrania, ruhája vasalva várja, netán ha késésben van, akkor még az autót is kihozom a ház elé. Ezeket meló mellett is megcsináltam, és nagyon értékeli. Sőt, ha éjjel megy munkába pl. 1-től 5-ig, akkor én is felkelek és reggelit készítek, esetleg valami szendvicset elvinni és persze kaput nyitok, majd ha jön szintén. Ezek nem nagy dolgok, de nagyon tudja értékelni. Ráadásul mindig mondja, hogy ne keljek fel, de nem tudom megtenni. A lefekvés/felkelés nálunk is együtt megy, egyenlőre. Hozzáteszem, hogy én is ezt láttam az anyukámtól. Fontos a minta, nagyon.
Azzal is egyetértek, hogy a nőnek kiegyensúlyozott, biztonságos és stabil hátteret kell nyújtania akár dolgozik, akár nem ebben a tébolyodott világban, mert egy pasinak erre szüksége van, és semmi esetre sem arra vágyik, hogy ha hazaér háborús hangulat fogadja. Mindent igyekszem megtenni, hogy jól érezze magát itthon, velem, hogy felüdülést jelentsek és ne menekülni kelljen, ha nyugira vágyik. Ez a mindent meg kell beszélni is működik. Persze, van úgy hogy nem úgy alakulnak a dolgok ahogy szeretném, de akkor ott a kiegyensúlyozott párom, aki támogat és megnyugtat.


Nán-dorka: Esztoránál kezdték a fogamzásnál, nem nálunk.

meriann
 
 


Nán-dorka: vettünk ágyneműt, gyapjút, de egy könnyebb horgolt takarója is van Áronnak az egyik nagyitól, a másiktól patchwork szerű takaró, és vettünk neki hálózsákot is. :D Szóval válogathat kedvére. Az anyukám szerint én nagyon dühbe jöttem ha úgy gondolta, hogy hálózsákba rak, így nem mertünk csak azt beszerezni. De persze abból is van vékony és vastag is.

Most látom csak, hogy a vonalzón mindjárt összeér a kezünk Kismackóval. Így a vége felé megnő az alvásigénye a kismaminak ? Napközben 4-5 órát alszom, ma kétszer is aludtam, de az éjszakát is végig vagyok képes aludni. Normális ez? Vagy pl. vashiányos lennék?

meriann
 
 


Sziasztok!
Naponta olvaslak Benneteket, de írni nem nagyon van időm. Enci nem viseli jól, ha a gép előtt ülök, amikor alszik akkor pedig a házimunkát igyekszem elvégezni. Idemászik a gép elé, és próbálja kinyomni a gombot. Már kellett tennem elé egy széket.

Név és szülinaposoknak sok boldogságot, az évfordulósoknak pedig még sok-sok hosszú boldog évet kívánok.

Nekünk is ma van, már a negyedik. Egész nap egy szerencsétlen gyümölcstortával szenvedtem, végre készen van. (Nem akart megdermedni a zselatin, aztán túldermedt, melegítés után végre jó lett, de mégis lefolyt néhol, eltolta maga elől a meggyszemeket. Most kb 10-12 fogpiszkáló van beleböködve, ami a meggyeket tartja)

Kértem időpontot Encinek a gasztro szakrendelésre. 5 hét múlva vihetem, reggel 7-re, éhgyomorra. (ez egy bébiknek fenntartott protekciós időpont, amúgy novemberben lehetne menni) Ebben az a rossz, hogy tőlünk kb 50 km-re van a kórház, és ő a kocsiban ülve mindig iszik. Remélem beéri a vízzel, és nem ordítja végig az utat az éhségtől.

A napokban már megint annyira keveset evett, inkább csak ivott, így elkezdtem neki tejet adni, és csodák csodája, megissza. Reggel este és néha napközben alváshoz kap 1-1 cumisüvegnyit, és mindig elfogy. Uzsonnára bevezettük a Danoninot, így legalább eszik valamit. Remélem nem lesz tőlük semmi baja.

Azt már mondtam, hogy feláll ha tud kapaszkodni valamiben? néhány lépést odébb is megy, de csak amíg van mit fognia.
A házunk előtt van 2 lépcsőfok, azon már önállóan mászik, mindkét irányba. Ha bökős talajon van, akkor megemelt térddel mászik. Ez nekem nagyon tetszik.
Ha elmegyek WC-re, odajön az ajtó elé, és szól, hogy anya? Ha válaszolok neki, mondja, hogy gyere. Olyan édes, nagyon imádom.
Most épp alszik, azért tudok itt ülni.

Meri, Arwen: szépeket írtatok a boldog házasság titkairól. ÉN is igyekszem nagyon, de sajna mindetten hamar felkapjuk a vizet, és egyikőnk sem az a békülős fajta, így elég nehéz. De minden nap elmegyünk elé, amikor jön haza, puszival fogadjuk, melegítek neki "ebédet" (6 órakor), megbeszéljük kivel mi történt aznap, Lurkó mit evett, mennyit aludt, stb. (a puszit azért emeltem ki, mert pl a szomszédjaimnál nem szokás, de mi otthon is mindig adtunk a szülőknek, reggel, este, ill munkából hazaérve)
Mi is mindig együtt megyünk aludni, mindig van jóéjt puszi.
vivi79
 
 


Fioona,
nagyon boldog nevnapot kivanok!!!!!!!!!!!!!!!!


Kép

Vivi,
sok-sok boldog evet kivanok meg Nektek!!!!!!!!!!!!!


Kép

Kép

Kép
arwen07
 
 


Niko,
nagyon szep Alex!!!!!!Jaj olyan jo nezni,gyonyoru!A kukac eleg egyertelmu,nalunk is igy latszott :lol: :lol: :lol:

Nandorka,
hat igen,sok mindent nehez megvalositani,mert neha tenyleg lenne az embernek kedve ahhoz,hogy "tessek itt a gyerek..."
De ennel is a talalas a fontos,mert nekunk is kell ter,ido magunkra stb...ezt a pasiknak is meg kell ertniuk,csak nekunk finoman kell oket ravezetni. :wink:
JO lehetett a strandolas!
Mi Sogornomeknel vagyunk rengeteget Pilisben,ma is meg meg holnap is pl,es a gyerekek allandoan a medenceben vannak,Attilaval az elen :lol: :lol: :lol:
Ritualek:ezek sztem is nagyon-nagyon fontosak!!!!!
Pl ez az Apa ele szaladas nalunk is megvolt,es azt kell,hoyg mondjam nalunk mar Attila csinalja,magatol!Amint hallja,hogy jon az Apja (tok mindegy,hogy melobol vagy csak a boltbol),rohan ele :lol:

Meri,
en is nagyon egyetertek Veled! :wink:
Nalunk is az van,hogy en este megvarom,de ez mondjuk nalunk nagyon keson van,altalaban.Ugye neki ilyen a munkaja.
De mig dolgozni jartam pl csereben o felkelt velem,es bevitt a munkahelyemre.Minden nap!
Pedig neki nem kellett volna kelnie csak orakkal kesobb,hisz o inkabb delutan-este dolgozik az etteremben.De igyekeztunk kihasznalni minden idot,amit egyutt tolthetunk.Es gondolom o is erezte,hoyg ez nekem jol esik,ahogy neki is,hogy en minden este megvarom.
Azota pedig mas dolgokban figyel ram,pl Attilat elviszi magaval ide-oda,hogy addig en nyugodtan tudjak akar csak takaritani vagy fozni vagy barmit.
Es ez is azt hiszem nagyon fontos,hoyg ne csak az egyik fel tegyen bele a kapcsolatba,hanem mindketten.De ezt nem lehet raeroltetni senkire azt hiszem,ezt osztonosen erezni kell mindkettojuknek.

Alvas:en ugy emlekszem,hogy a vegefele en is faradekonyabb voltam,ugy,mint az elejen,tobbet aludtam.Sztem ez normalis. :wink:

Vivi,
tundri lehet Enci,ahogy monjda,hoyg Anya,meg gyere!De draga!!!!!!!
Hat nem lesz egyszeru ez a kivizsgalas,de tul lezstek rajta es nem lesz semmi baj!
Orulok,hogy bejonnek neki a tejtermekek!Mindjart 1 eves,nem lesz semmi baj.Figyeld,hoyg nem jonnek-e potyik vagy nem lesz-e hasmenese.
Attila is emelt terddel maszott a fuben pl,es maig sem a kedvence a tapintasa.A talpat nem zavarja,de a terdenel nem szereti kifejezetten,en is minidg nevetek,ha maszik a fuben :lol: Ugyhogy inkabb mar ket labon kozlekedik ott.
Nalunk az van,hogy en vagyok a hirtelenebb ember, a temperamentumosabb, es a ferjem pedig a nyugodtabb.
De teny,hoyg csak en tudom igazan kihozni a sodrabol :oops: :oops: Viszont a bekulesben en olyan vagyok,hogy szinte 2 perccel a szovaltas utan kepes vagyok bujni es elfelejteni az egeszet,mig o nem!O duzzog egy darabig.De aztan persze kiengesztelem,csak neki ido kell valamennyi.
En szinte azonnal tullepek.Persze ha vmi giga nagy dolgo lenne,azon biztos nem tudnek,de nagy vitank meg nem volt.

Puszi:nalunk is szokas volt,mindig a szuloknek (most is adunk,ha talalkozunk,egymasnak az egesz csalad,szulokkkel,tesokkal,mindenki,akkor is,ha minden nap talalkozunk) es ok is egymasnak.
En sem tudnam elkepzelni,ha nem adnank a ferjemmel egymasnak,vagy Attilat nem puszilnank meg.

Errol jut eszembe,ti mennyire olelkeztek a gyerek elott?
Most arra gondolok,hoyg csok (nem nyelves 10 percesre gondolok,csak lightos),meg olelkezes.
Mert mi pl mindig szajra adunk puszit,meg sokat olelgetjuk,puszilgatjuk csak ugy egymast.Ez kesobb a gyereknek nem lesz rossz?Vagy inkabb azt erositi benne,hogy a szuleim boldogok?

Nandorka kerdezted a stabil hatorszagot:en arra gondolok,hoyg erzelmielg stabil,boldog legyen otthon a legkor.
Szeretettel fogadja,varja otthon a ferjet,kedves legyen vele.
Ezt persze nem ugy kell elkepzelni,hoyg a no csak nyel es nyel es minidg megjatssza magat vagy vmi ilyesmi.
Ha rossz napja van,o is mondja el a ferjnek,ez termeszetes,csak a talalason van a hangsuly.Azt hiszem mindenben.
En mar pl nagyon jol tudom egy pillantasbol,hogy milyen napja volt a ferjemnek,ha nagyon rossz,akkor igyekszem visszafogni magam,mert tudom,ha most ratamadok vmi baromsaggal,akor kesz a vita.Persze ilyen azert elofordul,kinel nem.
De ha jo napja van,akkor o pl ram tudja ragasztani azt is,es el tudja hessegetni a rossz hangulatomat.
Es megfigyeltem,hogy teny,hogyha en kedvesen tudom ot fogadni,akkor garantalt a jo este.
Ugyhogy nekem az a tapasztalatom,hogy rajtunk mulik nagyreszt a hangulat.

Anyummal beszelgettuk pont vmikor,hogy egy nonek mennyi szerepe van es mennyi elvarasnak kell megfelelnie.
Es hoyg regen menniyre nem volt "divat" a valas es sok no inkabb nyelt,mert neki ez jutott,es turte a "sorsat".
De ugye megvaltozott a vilag,ahogy Nandorka is irta,mi is mar vagyunk mas dolgokra is.
De en ettol fuggetlenul azt gondolom,hogy a no a csalad lelke.O mozgat minden szalat.Ezert is kell nekunk sokkal erosebbnek (es okosabbnak :wink: )lennunk,mint a pasiknak. :wink:

Ugy eltuntek sokan....Fiona pl baromi regen volt mar....
Ragota is nagyon ritkan jon....Porsival mi lehet???

Pinkine,Marietta hogy vagytok?Mi ujsag a pirinyokkal?

Kép

Kép
arwen07
 
 


Arwen nálunk gyakori az ölelés de nyelvezés nincs :lol:
ilyenkor ő is odajön és átöleli a lábunkat

Nikó Alex nagyon édes!!!

Bridzsi

Kép
esztora
 
 


Jókat írtatok, jó volt olvasni!

Remélem, Enci jól átvészeli a kórháziba az utazást. Esetleg nem lehet segíteni vmivel, h aludjon az úton? Drukkolunk, h minden rendben legyen!
Édi lehet az Anya és Gyere! (Bezzeg az én lányom mindig bent van velem. De majdcsak túljutunk ezen is.)
Sok-sok boldog évet kívánok!

Sztem is az a legjobb, ha látja a gyerek, h szeretik egymást a szülei!!! Még a hogyanját is jó, ha látja, ebből is tanul, és ő maga is gyengéd férj/feleség lesz. :) Épeszű szülő úgysem csinál olyat, ami árthat a gyereknek (nyílt szexuális gesztusok). Amúgy meg ízlés kérdése, mint a meztelenkedés a családban. Az is széles skálán mozog a normális, egészséges kategórián belül is.
Nálunk is van szájrapuszi, meg ölelés. A fiam egy időben kérte, h adhasson a számra, de azt én nem szerettem volna és nem engedtem (magyarázattal). Kicsit bekavart neki, h van ismerős, ahol az anyuka ad a gyerek szájára puszit. (Ismertek Ti is ilyen embereket?)
Arwen, én meg pont arra gondoltam, ha a mi gyerekeink meg túl keveset látnak minket mint házaspárt. Beszélgetni még csak-csak tudunk pl. este, vacsi, fürdetés, fogmosás közben, de ilyenkor többnyire le van foglalva a kezünk, adjuk a dinnyét, a törülközőt, a fogkefét stb., és keveset öleljük, érintjük meg egymást. Persze mivel nincs belőlünk még egy, így nem tudjuk, mondjuk ha gyermektelen pár volnánk, és nem lenne a gyerek fogkeféje a kezünkben, megölelnénk-e többször egymást. Lehet, h hozzáállás kérdése is. Nem vagyok egy ügyes, zsonglőr-típus a háztartásban, de lehet, h nem csak ezen múlik.
/És ilyenkor jönnek be képbe nekem mindig a sokgyerekes családok (van jópár szimpi sokgyerekes család az ismerősök közt), hogy ők vajon akkor hogy csinálják, ha nekem a két gyerek törülközője , fogkeféje is feladja a leckét..../

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Bocs: "ha a mi gyerekeink meg túl keveset látnak" helyett "hogy a mi gyerekeink meg túl keveset látnak"

Orsi is olyan rég volt, hiányolom őt is!

Fio, boldog névnapot, ha erre jársz!

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Dominak: boldog névnapot kívánok!!!!

Nán-dorka: a szájra puszi szerintem is csak a férjnek jár, Áronnal én sem szeretném.

Tegnap volt az ellenpéldára napunk itthon. Takarítani kezdtem, de kb. úgy alakult a dolog, mint elefánt a porcelánboltban, most amúgy is túl vagyunk bútorral zsúfolva, mert pár dolgot már megvettünk a házunkba és azt a mostaniban tároljuk. Szóval amit lehetett lesodortam, leborítottam és egy-egy lehajolás meg komoly gyomorfájdalmat okozott, így a tehetetlenségemben olyan sírógörcsöt kaptam, hogy csak na. Mást nem tudtam kezdeni magammal, csak dühöngtem és sírtam. A párom hazajött és dúltam-fúltam, de szerencsére ő rendben volt és megvigasztalt. Remélem, hogy "csak" fronthatás alatt állok, mert ha ilyen sírós-rívós, dühös és agresszív kismalac maradok szülésig, akkor azt hiszem magammal is meggyűlik a bajom rendesen. Amennyire jól voltam nemrég, most annyira rosszul viselem a várandósságot. Éjszaka 3-tól 4-ig én tévéztem és Áron kalimpált, persze reggel meg majd belehaltam amiért már ébredni kell. 3 óránként simán ébren van és éjjel inkább betartja. Úgy tűnik, hogy az ő ébredésére én is felébredek. Már elkezdett nevelni és szoktatni. :lol:

meriann
 
 


Meri: kitartás, biztos csak a frontot érzed, és Veled együtt Áron is.

Szájra puszi szerintem is csak a férjnek jár.

Arwen: figyelem gyerkőcöt, de eddig szerencsére se pötty, se hasmenés. Bár a védőnő szerint, lehet, hogy csak hetek,vagy akár 2 hónap múlva telítődik fel úgy a szervezete, hogy jelezzen valamit. De addigra meg túl leszünk a vizsgálaton, és már tudni fogom, hogy ehet-e tejes dolgot, vagy sem?

Nán-dorka: abban bízom, hogy ha félálomban felveszem Encit, a kocsiban alszik még egyet. Elvileg 8 körül szokott ébredni, úgyhogy a 7-re odaérés még bele kellene hogy férjen.

Nikó: nagyon szép Alex baba.

Enci sajna mostanában nem szereti a vizet. Kb 1,5 hete nagy ficánkolása közben megcsúszott a fürdőkádban, de nem lett semmi baj, elkaptam még mielőtt vízbe ért volna a feje. Valószínűleg ettől ijedhetett meg, mert azóta ordítás van minden este. Próbáltam ruhástól ületetni a kádba, halom játékkal, de úgy is sír. Ha véletlenül száraz kádban el is játszik, ha meglátha a vizet , sírva fakad. De úgy tud sírni szegénykém, hogy remeg tőle. Sajnálom, szívem szerint vele sírnék, de muszáj fürdetni, egész nap a homokban ül, és a járdán mászik. Alig szutykos estére.
vivi79
 
 


Nikó!

Nagyon édi Alex bébi! :D

Ahogy tudok jövök.

Küzdünk a hasfájással. :(
csipcsab
 
 


Vivi: boldog házassági évfordulót Nektek! Az előbb ezt elfelejtettem.

Hú, ez nem lehetett valami kellemes (kád), szegény Enci, biztos időre van szüksége, hogy élvezni tudja újra a vizet.

Marietta: úgy látszik ez a nyügik időszaka. Remélem Flórának hamarosan elmúlik ez a hasfájása.

Ahogy melegszik az idő, annál rosszabbul vagyunk Áronnal. Egy picit hűvösebb időnek nagyon örülnék.

meriann
 
 


Csipcsap: hasfájáshoz kitartás. Próbáltál adni Neki valamit? Nálunk az elején bevált az Infacol, de utána már csak a drnő által felírt görcsoldó folyadék volt jó. Remélem hamar elmúlik, és nem lesz szükségetek gyógyszerekre.

Köszi Meri! nem tudom Nálatok milyen időjárás van, de itt enyhült a hőség, és eléggé borongós az idő, biztos jön az eső is, ami további enyhülést hoz. Remélhetőleg Felétek halad, és javulást hoz a közérzetetekbe.
vivi79
 
 


Meri, drukk, h jobban legyetek!!! Egy időben én kb. 2-5-ig ébren voltam a gyerkőcökkel (mármint ők akkor még pocakban...). Aztán elmúlt.
Vhogy ezt a takarítósdit nem lehetne másképp, pl. pici adagokban, meg kicsit hanyagolni? Nem erre van Neked most szükséged, úgy nézem. Jó, ez az én értékrendem, nem kell vele egyetérteni. (Néha én se értek... :P ) Csak féltelek. :wink:

Vivi, pár 5let:
- ha eddig kiskád, most nagykád, akár együtt Veled
- zuhanyzás
- zuhanyzás akár lavór fölött
- Te bent a kádban, ő hátha be szeretne menni
A fő, h vmi nagyon más legyen.
Esetleg medencében ,ha azt nem bánja.
De az idő majd biztos megoldja.

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


off
Szeri, Fion kívül Te szeretted még a Ghymest, úgy emlékszem. Szegeden lesz mos tegy Benyovszky táncmű, ha esetleg nem mennél :) , akkor meg a Dunán leadják vasárnap 8-tól.
on

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Sziasztok!

Na hát csak elért minket is ez a hülye hasfájás. De most is mint mindig csodálkozom a gyerekemen.
Ezt is a maga csendes módján tűri, szenvedi el. :?
Nincs az a nagy üvöltés. Hanem kínlódik, húzgálja a lábát veszettül és olykor-olykor keservesen felsír mikor már nagyon fáj neki.
Az én anyai szivem pedig majd meg szakad. Komolyan mondom csajok szerintem nekem sokkal jobban fáj. Az hogy nem tudok rajta segíteni stb ........... De hát ezt nem is kell nektek mondanom,hisz Ti ezt már rég megtapasztaltátok.

Hogy segítek neki??

Tegnap óta adok neki homeós bogyót. Pontosabban a CHAMOMILLA nevűt. Úgy néz ki ez használ nekünk. Meg mellette a szélcsövet vetjük be. Amennyire ódzkodtam tőle annyira hálás vagyok ennek a kis kütyünek. (remélem nem itéltek el amiért ezt alkalmazom). De annyira gázos lesz Flórácska pici hasa és ettől szenved jobban. És ezzel a kis csővel olyan szelek jönnek ki neki hogy csak na. Utána olyan hálásan mosolyog rám.
Ma vettem meg és ma már 1x használtuk. Olyan jó kis puha lett a hasa.

Egyébként nálunk minden oké. Nagyon aranyos jó gyerek. Éjjel már nem is kel fel. Este 9 körül fekvés és hajnal 4kor kel először enni. Erre így magától állt be. Talán a cicim is be tud majd állni rá. Ma hajnalba kellett fejnem mert tuti bedurrant volna megint.

Nagyon erős egyébként. A fejét emeli,ha pedig hason van akkor simán átfordítja épp melyik felén szeretne aludni. :lol:
A védőnő is kivan akadva rajta.
A kiságyból is majd kimászik. Lerakom a hátára és csak azt veszem észre hogy oldalt fekszik és lóg ki a lába a kiságyból meg ezerrel kalimpál. Tényleg így van. Mutatok majd róla bizonyítékot is. Mert lehet nem hinnétek nekem. :lol:

Nagyon jó dolgokat írtatok a párkapcsolatról. Én most azt veszem észre hogy férjem nagyon elvan foglalva az ő kicsi lányával. Nem mondom hogy rám nem figyel egyáltalán,de én most hanyagolva vagyok.
Talán a 6 hét után megváltozik a dolog. 8) :lol:

Csajok,én egy kicsit tartok az "első" együttléttől. Mert hogy esetleg fájni fog.
Ha nem vagyok indriszkét ti hogy voltatok ezzel? Számítsak rá hogy esetleg fájni fog? :oops:

Bocsi de most megint ennyi voltam.

A képet feltöltöm és küldöm.
csipcsab
 
 


Nándorka!

Kérdésedre válaszolva.
Nekem is mellgyuszim volt 2 napig. 39 fokos láz,iszonyat mellfájdalom. Azt hittem megőrülök.
De sikerült meggyógyítani magam. Fejtem ezerrel Flóra szinte egész nap szopizott meg garmastan kenőccsel kentem.
Így a 4-ik nap már minden oké volt.
csipcsab
 
 


Most épp így szunyál itt mellettem ezért tudtam írni. :lol:

Na mennem is kell. Megébredt a kisasszony.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csipcsab 2009.01.30 12:52-kor.
csipcsab
 
 


Sziasztok!

Na, végre én is itt :)

Meri, ne aggódj, biztosan csak ez a hülye front kavart be mindkettőtöknek! :wink:

Arwen, muszály volt megmutatnom, hisz Én magamnak nem tudtam kiszedni. Mondjuk a szüléshez is Ő borotvált le :) Attinak gratula a folyamatos járáshoz! :)

Nikó, ez a gyerkőc nagyon édes! :) És a bizonyíték letagadhatatlan! :):):)

Nálunk is vannak rituálék. Ha épp nincs etetés, Petivel lesétálunk babakocsival Apa elé, amikor jön haza a munkából. Este együtt fürdetünk, majd ha már Peti alszik, Apával együtt vacsorázunk. Aludni is igyekszünk együtt menni.
Puszi: reggel puszival köszön el tőlünk. Én szájra kapom, Peti a feje búbjára :) Este ugyanígy történik a köszöntés.

Hétfőtől rendelem Én is a kaját. Apa bent a melóhelyen ebédel, itthon reggelizik, vacsizni meg hideget szokott. Egyedül magamra meg minek főzzek? :roll: Inkább alszom :)

Marietta, sajnálom a hasfájást. Ma minket is megtalált. De az Én kisfiam keservesen sírt :( Mondjuk lehet, hogy csak nagyon fáradt volt, mert a fél 6-os etetés után a 8 órás fürdetésig nem aludt csak 10 percet. De nagyon sírt és húzkodta a lábait ezerrel. :oops:
Peti nálunk is hasonlóan erős, ha a vállamon van akkor tartja a fejét és nézegeti a plüssöket a kanapén, a függönyét stb. Nagyon édes :) Ja és dumálgat is neki, elhangzik leö, meg hö is :) Ha pedig hason alszik, Ő is átfordítja a fejét :) Ja és van hogy arra ébred fel, hogy beakadt a lába az ágyrácsba, mert elmászik alvás közben :)

Lányok, én kicsit aggódom :roll: Petinek olyan nagy a pocakja a testéhez képest. :roll: Ráadásul ma a mérlegeléskor 5330 gramm volt. Hétfőn a tanácsadáson még "csak" 5060. Normális hogy ilyen tempóban hízik???? :roll: Pedig szopi után "csak" 70-80 ml tápszert eszik és az etetések között tartom a 3 órát. Sőt, most úgy aludt el cicin, hogy egy korty tápszert nem ivott. Kíváncsi vagyok, meddig fog így aludni.

Az első együttléttől Én is félek. :oops: Főleg, hogy fájni fog :(

Vivi, reméljük Enci hamarosan újra szeretni fog fürdeni. Biztosan megijedt és újra ki kell hogy alakuljon a bizalma :)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa
 
 


Marietta,
rajottem en a barna folt titkara a bodyn :lol: Nagyon edes,es milyen nagyot nott!!!!!!!
Ugyes a kis hercegno,Attila is ilyen hamar atrakta a fejet,meg akrobatikazott ezerrel,ugyhogy en elhiszem :wink: Aztan megsem csinalt semmit tul koran.Csak a hasrol hatra fordulast,azt nagyon hamar!!!!De a tobbit nem,ki erti ezt? :lol:
Tejci be fog allni ejszakara,nyugi!
Pocakfajas:dehogy itelunk el a szelcso miatt,ha az segit neki,akkor hasznald!
Nalunk csak az ido segitett.Mondjuk en a szelcsovet nem probaltam.Sajnos tudom milyen,mikor a szived megszakad...nalunk volt,hogy en is sirtam vele..... :(
Elso egyuttlet:hat szerintem jobb,ha felkeszulsz egy kis fajdalomra,aztan max nem lesz :wink: De inkabb az az altalanos,hogy kicsit faj.Nekem fajt,na nem brutalisan,de fajt,es par alkalomnak el kellett telnie,hogy elmuljon a fajdalom.

Meri,
jaj de utalom az ilyen napokat,nekem is van ilyen,mikor csak duhongok es tulajdonekeppen nem is tudom mi bajom.Ez biztosan a front :wink: El fog mulni,nyugi!

Szajra puszi:nalunk is csak a ferjemnek jar,de pl Sogornomeknel van szajrapuszi a gyerekeknek is....Nekem ez nagyon fura.De hat ezt is mindenki ugy csinalja,ahogy neki jo.En meg eletemben nem adtam Atti szajara puszit,pedig meg tudnam zabalni :wink:

Vivi,
oszinten en meg ilyet nem is hallottam,hoyg hetek vagy honapok mulva lenne tunet,ha allergias a tejre pl... :roll:
Furdes:nalunk pont most volt egy olyan,hogy Attim merult a medenceben egyet (Sogornomeknel voltunk a heten Pilisben, es a 3 unokatesoval pancsoltak,Attim meg megbillent es elmerult hanyatt-amugy neki terdig ero volt a viz mindossze),de en ott alltam mellette es egybol kirantottam.Nem is nyelt meg semmi,de megijedt,sirt aztan meg par percig.De en azt a taktikat valasztottam,hoyg amint megnyugodott,odamentem vele a medencehez es szepen fokozatosan pancsi-pancsival visszatettem ot a vizbe.Gondoltam kutyaharapast szorevel.Es semmi gond nem volt,egybol belefolyt a jatekba.
Ugyhogy en azt mondom ne add fel!Jo,amit Nandorka irt,maskepp,jatekkal,valahogy probald elterelni a figyelmet.Biztosan visszatalal a vizhez!!!!!!+++

Esztora,
laboleles nalunk is van! :lol: :lol:

Nandorka,
azert biztosan latnak Titeket,mint hazaspart a gyerekek,sok ilyen szituacio van,csak bennunk mar nem is tudatosul,hisz termeszetesse valt. :wink:
Gondolom pl,amikor tobb idot vagytok egyutt,egesz napokat,hetvegen vagy nyaralaskor,akkor jobban kijonnek ezek. De ezek amugy is gesztusok nagyreszt,erintesek,nem nagy dolgok,amik idoigenyesek :wink:
Sokgyerekesek:ne feledd,a gyerekek is egyre nagyobbak lesznek es onallobbak,plane ahol tobb a gyerek,ott hamarabb onallosodnak.Legalabbis nekem ez a tapasztalatom. :wink:
Persze azt nem allitom,hogy tobb gyerekkel konnyebb.Sokkal-sokkal nehezebb,minden.Tisztelem is oket :!:
Nekem azt mondjak,hogy minden szervezes kerdese.Mert ha szervezettek a dolgok,akkor nagyon flottul megy minden.A gyerekek tudjak mi kovetkezik,mi a dolguk stb.
Csak addig nehez,mig erre raszoktatod oket :wink: :lol:

Pinkine eltunt.... :roll: Remelem jol vannak...

Hetvegen unneplunk,nevnapok,szulinap,tortat is sutok,remelem jo lesz,mert nagyon igeretesnek tunik :lol: :lol:

Jo lenne,ha beneznenek az elveszett baranykak..... :roll:

Kép

Kép
arwen07
 
 


Pinkine elokerult,szupi!!! :wink:
Hasfajat sajnalom,sajnos anno nalunk is volt nagy siras....
Szules elotti borotvalas:az azert mas :lol: De mondjuk en azt is magamnak csinaltam,mert mar csukott szemmel is le tudom magamnak,igy en vegig a terhesseg alatt is ugyanugy borotvaltam,mint azelott,siman ment nagy hassal is. :wink:
Nem hiszem,hogy tul gyorsan hizna.Eleg soknak tunik,amit irtal,de mikor mered?Tobbszor egy nap?Naponta?hetente?
Szerintem ingadozik a suly,en javaslom,hogy hetente merd csak.Legalabbis nalunk volt olyan,hogy egyik nap tobb volt,masik nap kevesebb,es azt hittem fogyott,pedig nem,csak epp akkor annyi volt.Igy hetente mertem,este furdes elott,puceran.Es igy lattam,hoyg egy het alatt mennyit hizik es nem idegesitettem magam.
Ha megnezed nalunk is mas a suly reggel,este,kaja utan,wc utan,stb.En nem tudom,hogy hogy mukodik ez a dolog a tapszerrel,de anyatejjel tuti nem lehet tuletetni a gyereket....tapszerrel igen???En nem hallottam errol.Meg sztem nem is eszik olyan sokat,nem??
Mondjuk hizott rendesen,de mit mond a dokitok?Meg egyebkent is mit csinalj?Adj kevesebbet?Vagy ne adj neki enni vagy mi?

Kép

Kép
arwen07
 
 


Sziasztok!

Arwen, Én nem láttam magam :( Most már igen, úgyhogy vissza is vettem az irányítást :)
Hetente csak 1x mérem, fürdés előtt, pucéran :)
Most éppen Apjával van, Ő eteti. Nálam evett fél órája 40 ml-t, bealudt, aztán most felébredt, hogy éhes. :roll:

Én nem érzem hogy sokat enne. Ha két etetés között éhes, akkor megkínálom Őt azzal a cicivel, amiből az utolsó kajáláskor evett, énekelek, ringatom, esetleg kap cumit. Nagyon figyelek rá, hogy 2 tápszeres etetés között meglegyen a 2,5 óra. Nem akarom túletetni.

Marietta, nagyon édes ez a kis csaj! :) Ő is jó húsban van :) Boldog Hófordulót Nektek! :)
Mondjuk Peti nem szokott ilyen mértékig kilógni az ágyból :)

Az 1 hónapos tanácsadáson nem a mi dokink volt, hanem egy helyettes. Én nagyon féltem, hogy mit fog mondani a hízásra, de Ő csak azt mondta, hogy szereti a húsos babákat. Ennyivel elintézte.

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa
 
 


Pinkine,
akkor ne aggodj a hizas miatt :wink:

Marietta,
boldog hofordulot Floranak!
Konnyu eszben tartanom a szuletesi datumat :wink:

Ferjem elvitte Attilat magaval az etterembe,ugyhogy nekem most roham tempoban kell kitakaritanom,elkeszulnom,mert aztan megyunk Anyuekhoz.
Ma es holnap is (Anyosomeknal) grill party lesz,idealis az ido hozza :lol: :roll:

Kép

Kép
arwen07
 
 


Szeri????

Adrira sokat gondolok...

Kép

Kép
arwen07
 
 


sziasztok.

kicsit lemaradtam, de visszaolvastam mindent. :)

Adrikám: hogy vagy?

babák gyönyörűek és milyen ügyesek.

Pinkiné:
Lilla 2780 g-al született, 3 hónaposan 6 kg felett volt.
Sztem ne aggódj. :wink:

Vivi:
nem akarok okoskodni, de gasztros kivizsgálás előtt tejet adni? :?
Meg amugy is tejet adni egy 11 hónaposnak? :oops:
ok, a tejtermék, mindjárt 1 éves, de a tej??? vannak kimondottan babatejek 10 hónapos kortól.
és igen, van, h nem hetekkel, hanem évekkel később jön ki az allergia. mint Marcinak a szója, nekem a tej 11 :!: évesen jött ki.
a tej egyébként sem ajánlják most 3 év alatt, de min. 2.
erre vannak a babatejek és a 3-as tápszerek.
Ezekben benne van minden vitamin, míg az, h a mai tejekben mi van, hát..... :roll:
gondold át, jó? :oops:
tényleg nem bántás, de azt Te is tudod, h mi is ezért voltunk kivizsgáláson, mert Marci kissebb. És sajna ez lehet a liszt, szója vagy a tej és még pár allergiának a tünete.
És inkább kapjon kicsit később, mint egy életen át szívjon, mint pl. én. :?

házassági évfordulókhoz gratulálok.


hófordulósoknak boldogot!

Mi jól vagyunk, Lilla már régóta feláll, most elkezdett menni a bútorok mellett. Marci nem sokára kezdi az ovit.
Nekem egyre több a melóm, így egyre kevesebbet jutok ide. :(
És Lilla újra megissza a tápszert este. :lol: így visszaálltunk az 5 kajára.

Kép
Kép
h@jni
 
 


Pinkiné!

Örülök hogy végre rászántad magad a kajarendelésre. Meglátod mennyivel könnyebb lesz neked. :wink: Jó nagy már Peti is. Szerintem ne aggódj a hízás miatt.

Arwen!

Hát igen könnyű megjegyeznünk a szülinapjukat. :wink: :lol:

Én nem tudom mi van ma Flórával. :shock: Amúgy is jó gyerek,mert ha fenn van nézelődik. De most reggel 8:210-kor evett és azóta szunyál. Próbáltuk felkelteni de esélyünk sincs rá. :lol:
Így én is visszaaludtam mellette és most keltem fel. Olyan jól esett.
Eddig is volt/van napközbe is tejem,de most hogy szunyáltam még egy nagyot majd szétcsattanok. A kisasszony meg nem hajlandó kelni. Azt hiszem fejnem kell.

Na puszik.
MAjd jövök.
csipcsab
 
 


Halihóka Lányok!

Bocsi az eltűnésért, az okait már boncolgattam...ugyi a 24 órás "ügyelet" miatt.
Most a Nagyszülőknél vagyunk. Ha itt a Papa, akkor még én is le vagyok trottyantva (jó, oké, a cici azé' jöhet). Szóval most pihizek egy picit.

Nagyon szépek a lurkók.

Adri, mesélj!

Férj-téma: mi megbeszéltük Apával, hogy most a Kicsi az első. ezt a témát Ő kezdeményezte. Az Ő életét teljesen kitölti a Kicsi, és ez látható, nem csak mondja. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem foglalkozunk egymással, de megérti, hogy fáradt vagyok, és tudja, hogy a házimunkára egyszerűen nincs idő. Ezért rendelék én ebédet, engem sosem érdekelt ilyetén megfelelési kényszer. Számomra a lányeg az, gogy kipihent legyek, így 100%-ig tudjak a Picivel foglalkozni. Mint tudjuk, és már sokszor elhangzott, a gyerek arra nem fog emlékezni, hogy milyen nagy tisztaság volt a lakásban, arra viszont igen, hogy Anya nyűgös volt, és nem tudott figyelni rám.
Szóval nekem ez van az első helyen. Odafigyelek emellett, hogy ne legyek slampos, olyan ruhát veszek fel, amit Apa szeret, beszélgetünk, nemcsak gyerektémáról. Sajnos én úgy érzem, hogy Apa sokkal többet tesz, mint én, és sokkal több mindent adhatnék Neki, de egyszerűen sokszor elfáradok délutánra, fpőleg most, hogy Csongival kell lennem VÉGIG!
Szex: hát már a pocakos korszak alatt sem volt kedvem hozzá, most sincs hozzá túl sok, de ha látom Apán az elvonási tüneteket...akkor akcióba lépek. Miközben együtt vagyunk, mindig megkérdezem, hogy bakker ha ez ennyire jó, mért nem csináljuk többször...de utána mindig megy minden a régiben. Mindketten fáradtak vagyunk. Talán Arwennek igaza van, mindig együtt kéne lefeküdni. Amióta csak megszületett a Pici, együtt felmentem vele, több, mint 1 órát szopizott mire eleludt, ill. elalszik a a mai napig...így annyira elfáradok, hogy már be is alszom utána.

Mivel Csongi mellettünk, bocsesz, közöttünk alszik, szóval elég nehézkes...
No majd alakul. Mostanság át próbáljuk tenni a szobájába. Apa nem alszik jól, mert mindig ráfordul Csongor és üti-vágja álmában...

Szerintem az, hogy ölelget és puszilgatjuk egymást, az kifejezetten jó a gyereknek, mert 1. mintát ad, 2. látja, hogy kiegyensúlyozott a szülei kapcsolata. Ez fontos (tényleg nem az erotikus megoldásokra gondolok).

Vivi, ez a tej-téma szerintem is nagyon érzékeny dolgo. TEJET NE! van rizstej is, meg zabtej is, meg HA tápszerek, meg annyi alternatíva, miért épp tej? Tudsz Neki tejbegrízt csinálni, gabonapépeket, akár még cukrosan is, mert az ártani nem árt. Jó sokat iszik, és ezek a teák is tele vannak cukorral. Én mondjuk Csonginak csak vizet adok a tejen kívül, kb 2 dl-t per nap. Annyit, amennyit kíván.

Mi is most megyünk gasztrora, mert Csongi ugyi tejérzékeny (kiüt tőle)-mindentől amiben nyomokban is akár tej található. Még nem sikerült bejelentkeznem.

No megyek, lassan megérkeznek a csemetémmel.
pusza

KépKép
KépKép
ragota
 
 


Nyunyi ma kiesett a kiságyból :?
semmi baja kb 1 perc múlva már vidáman játszott,fogalmam sincs hogy csinálta egy egy éves gyerek a leengedett kiságyból hogy a fenébe kerül ki???????????
most leszedjük a rácsot és odatoljuk a miénkhez aztán veszünk leesésgátlót

Marietta,Pinkiné én vettem cseresznyemag párnát a DM-ben 20 másodpercre kellett betenni a mikróba rá a pocira nem tuti recept de nálunk bevállt

Vettem ma fürdőruhát,leárazva egy triumphot örülök nagyon :lol:

Kajarendelés mi kb 10 éve lassan így étkezünk most mondjuk szünet van mert Nyunyinak ugy is főzők soha nem volt ez gond nekem ,a muszály az nagy úr

Hétfőnmegyünk utat foglalni :lol:

Bridzsi

Kép
esztora
 
 


Flórának boldog hófordulót!!!
Hatalmasat nőtt, és hogy miket csinál?! Félelmetes. Szélcsőről: szerintem örülj, hogy van ami használ.

Lányok, elmondanátok hogyan zajlik az nst????? Annyir rosszat hallottam róla, hogy több órán át gyötörnek, stb.

Ágota és Hajni: jó, hogy jöttetek. Hiányoztok ám!

Szerintem sincs semmi baj a kajarendeléssel.

Esztora: én is szeretem a Triumph cuccokat, de jó, hogy mindjárt indultok.

Nálunk elmúlt a kánikula és sokkal, de sokkal jobban vagyunk. Azt hiszem tegnap valami kaja is rásegített a "jó" közérzetemre. Azért már nehezebben mozgok és a gyomrom is fájogat a jobban vagyok ellenére. De ez már szerintem egyértelműen a nagy pocak oka. Szegény Áron neki sem lehet könnyű, olyan pici helyen szorongani. Tegnap este úgy hólyagon rúgott, hogy majdnem bepisiltem az ágyba. A farfekvés előnye. :lol: A bordáimat csak ujjal piszkálja, viszont a hólyagommal labdázni tud. De igyekszem kiélvezni ezt az ötven pár napot, amit együtt tölthetünk még, mert ilyen többet Áronnal nem lesz.

meriann
 
 


Sziasztok!


Bocsi az eltűnésért, de mostanában még olvasni se volt időm. :(
Balázs teljesen lefoglal. Amióta visszament a férjem dolgozni, merthogy itthon volt két hetet, azóta minden időm Balázsé. Reggeltől estig.
Voltunk játszóházban, nagyon klassz volt! Bali annyira élvezte! Úgyhogy fogunk még menni. Hát a játékok hosszabb időre ott se kötötték le, ment az egyik játéktól a másikig, ezt itthon is csinálja, úgyhogy megállapítottam fölösleges bármit is venni neki, mert úgyis két percig érdekli.
Sokat játszóterezünk, megyünk erre-arra, így a számítógépet ritkán látom. Illetve van, hogy mesét, dalokat játszok neki a gépről, na ez nagyon lefoglalja.
Azért fárasztó ez az anyaság, azt kell mondjam!

Fionak nagyon boldog névnapot így utólag is!

És a házassági évfordulósoknak is sok boldogságot!

Bocsi, hogy csak ennyit írtam most, igyekszem visszaolvasni, ha Balázs hagyja és jövök.
szerika
 
 


Ja, Arwen neked is tartozom egy privivel, igyekszem... :oops:
szerika
 
 


Meri az Nst-m így zajlott nekem nem volt szülésznőm mivel Nyunyi 30. héttől faros volt minden uh-n: eleinte hetente 1szer be kellett menni a kórházba sorszám aztán várakozás bizony elég sok, bementem vittem a pisit (jobb vinni mert náluk spec. műanyag poharat adnak amit aztán vízzel kiöblítenek és adják a következőnek) megnézték,vérnyomás mérés.rámrakták a tapancsot (itt csak egyet ,fájást nem néznek)amit végig fogni kellett ami nem egyszerű 20 percen átt ott tartani, kezembe adtak egy nyomógombot amivel fogalmam sem volt először hogy mit kell csinálni.kiderült ha mozgott megkellett nyomni :wink:
sz.nő néha megnézte hogy minden ok-e.ha nem volt hajlandó mozogni akkor gyengéden megmozgatta a pocakom
aztán az éppen ügyeletes doki megnézte a papírt és mehettem.
a túlhordásnál annyit változott hogy naponta jártam,minden nap jött a saját dokim is és magzatvízet nézett egyik nap a másik nap pedig áramlást a köldökzsinórban
itt nálunk akinek van sz.nője az felviszi az osztályra és ott megcsinálja neki nem kell annyit várnia
megnyugtatlak soha nem gyötörtek több órán át sőt egy percig sem!!!ne gondolj semmi rosszra!

Bridzsi

Kép
esztora
 
 


Meri:
nálunk az nst úgy van, h elvileg a 38. betöltött héten 1x, a 39. héten 2x, a 40. héttől 2 naponta, a 41. héttől naponta.
Nekem mivel voltak gondok,így a 35. héttől 2 naponta, majd a 37. héttől naponta volt.
Nálunk időpont van, így nem kell várni. nekem volt szülésznőm, így ő mindig lejött és ottvolt velem beszélgetni, volt pár alkalom mikor nem tudott, de akkor sem kellett várnom, kedvesek voltak a szülésznők ott. eleinte hagyják a babát, ha nagyon nem mozog, akkor kicsit megrázzák a pocid, ha úgy sem, akkor valamivel belesípolnak a hasadba és arra felkel...
kb 20 perc és 10 mozgásnak kell lenni.
ha végeztél akkor vagy megkeresed a dokid, h értékelje vagy az ügyeletes doki értékeli. (nekem mindig a sajátom jött le).
és jól írta Esztora, tappancs a hasadra, nekünk mondjuk rárakják egy gumiszalaggal, így nem kell fogni. és nyomni kell egy gombot, ha mozog a baba
egyáltalán nem szörnyű, de még nem is kellemetlen. :wink:

Kép
Kép
h@jni
 
 


Ragota,Szeri,
orulok,hogy elokerultetek!!!!!

NST:nalunk ugy volt,hogy eleve idopontra kellett bejelentkezni (csak az elsonel kellett telozni,mert a tobbinel mindig ott helyben megbeszeltuk a kovetkezo idopontot),es nem nagyon volt csuszas.
Nalam semmi extra nemv olt,egybol leultem a szekbe,es ramkotottek a ket tappancsot- a hasamra-es indult a buli:)Volt olyan gep,ahol nyomkodni kellett kozben egy gombot,amikor mozgott a mano,volt olyan gep,amelyiknel nem kellett.A vizsgalat maga 20 perc volt nalunk is.Semmi gyotres!!!Nem tudom mit hallottal...???

Szeri,
majd ha raersz,csak nyugodtan :wink:

Kajarendeles: en ugyan nem rendelek,de nalunk is elofordul ad hoc jelleggel.Sztem ebben semmi kivetnivalo sincs.Siman lehetnek olyan idoszakok az eletben,amikor nincs ido fozni.

Esztora,
Uristen,akkor Nyunyi egy artista :wink: Hala Istennek,hogy semmi baj!
Attila maszni akar folyamatosan kivulrol befele (meg forditva nem talata ki) szoval biztos Nyunyi is maszott,mas nem lehet....

Marietta,
bizony a pihenes jo hatassal van a tejcire :wink:

Hajni,
Lillarol meg Marcirol mar reg lattunk kepet!!!
Orulok,hogy neha azert tudsz jonni!!!

Allergia:azt en ertem,hogy van olyan,hogy kesobb jon csak ki az allergia,de akkor tulajdonkeppen semmit sem szabadna enni,mert kesobb kijohet az allergia? Hanem huzni minel tovabb?...
En probalom az arany kozeputat megtalalni a taplalasban.
En is baromira vacilalok a tej-tapszer temaban.
Egyreszrol ott van ez a dolog az allergiaval-mondjuk nalunk senkinek nincs semmi a csaladban,meg hogy ki tudja mi van a mai tejekben.
Na de mi a helyzet a valodi tehentejjel/kecsketejjel?Nem a bolti dobozossal.
Es ott van az az oldal is,hogy oke,hogy a tapszerben tuti benne van minden vitamin,de engem meg az taszit a tapszertol,hogy szamomra MU,de nagyon.
Attila tapszert iszik miota abbahagyta a cicizest 9hosan,de mostanaban sokat gondolkodom ezen en is.

A torta kesz,hat vmi isteni lett!Holnap majd lefotozom!

Kép

Kép
arwen07
 
 


Meri! Nálunk sem volt semmi kínzás nst-n. Ha nem mozgott a picur, akkor a szülésznő megmozgatta a pocit. De volt, hogy mondta, hogy egyek csokit, igyak, hogy felébredjen. Elvileg 20 perc volt nálunk is , de ha nem mozgott akkor volt hogy fél óra lett belőle. 2 tappancs volt, és nem kellett nyomogatni gombot. Az egyik a pici szívhangját figyelte, a másik a fájásokat.

Marietta! Boldog hófordulót Flórának!
Első együttlét: nekem eléggé fájt :oops: , sőt utána még jópár alkalom. Mondjuk túl gyakran nem próbálkoztunk vele. :roll:

Tej: én adom Csengének 1 éves kora óta. Magában nem nagyon szereti, de kakaóval igen. Igazából én azért gondolkozok, hogy kipróbálom a milupa gyerekitalt, mert abban egy csomó vitamin benne van.
Egyébként Hajni, Enci nem 11 hónapos, hiszen 1 hét múlva 1 éves lesz.

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz
 
 


Ragota,
sztem az tok jo,hogy egyetertetek es a Parod megerti,hogy faradt vagy!!!!Es neki nem egyeb dolgok,hanem TI vagytok a legfontosabbak!Ez a lenyeg,hogy mindenkinek jo legyen.
Csongirol mar regen lattunk kepet nagyon.... :roll:
Amikor tudsz gyere!!!!!!!!!!!!!! :wink:

Kép

Kép
arwen07
 
 


Attila is issza ezeket a gyerekitalokat,meg babatejeket,de magaban nem issza meg,csak kakaoval. :?
O tapszert sem ivott soha simat,nem itta meg!!!Pedig probaltam jo par felet.O miota tapizik a 3as Humanat issza,almasat es a vanilas-bananosat.

Kép

Kép
arwen07
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?