Új privát üzeneted érkezett!

Kriszti! Mindkét képen nagyon jóóól nézel ki!
Klassz az a pöttyös ruha, tetszik!

Kép
niki30
 
 


Laura egyébként nem ébred már fel éjszaka most megint egy hete kb. kopp-kopp, vagy már nem is tudom, összefolynak a napok.

a lefekvéssel meg úgy döntöttem, így marad, ha nem fajul durvábbá.
szerintem azért nem lehet összehasonlítani, h. napi 3-4 órát vagyok csak vele, vagy napi 24-et.
amikor napi 24-et voltam, akkor én is máshogy kezeltem azt, ha úgy akart aludni, ahogy most tesszük.
most lelkifurdalásom van, h. nincs esti fél órám a kisassonyra, úgy ahogy igényli.
úgyhogy marad így - amíg nem találok ki jobbat, testreszabottabbat.

ja, tegnap este megpróbáltam a mesét megint, és mondta, h. "hojnap Anya, hojnap "
ismét megállapítom, h. mindenki másképp működik. néha akar mesét, néha nem. most inkább nem.
Zsófi, miért írtad azt, h. nem választás kérdése a mese ?
miért kéne kötelező legyen 2 éves korban, kötelezően lefekvés előtt ? én nem érzem ezt, mert az én gyerekem nem így működik ! nekünk más a napi rutin ! miért kéne ennek sablonnak lenni, ha nekünk más a jó ?
nekem az altatódal is testidegen.
mi a mondókázást-éneklést szintén napközbenre tartogatjuk, és úgy, h. ő kezdeményezi, v. pedig pont beleillik a játékba. pl. én sosem tudnék leülni tudatosan mondókázni, h. ilyen nagy.

Laurával pl. a kocsiban szoktunk mesélni (néha persze este is, ha igényli), de ő pl. szerepjátékozni szeret nagyon, úgy, h. ő kezdeményez, irányít, én csak csendes szemlélője vagyok.

egyébként tök vicces , mert gyakran mondja, h. "hojnap" ha vmit épp nem akar megtenni. :lol:

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Kriszti, Vki, Edis (remélem senkit nem hagyok ki): szépek a babák!!

Niki: már azt hittem, h lemaradtam vmiről, és munkába álltál!
Amíg Balcsin vagyunk nem akarok variálni, de ha hazajövünk, akkor megpróbáljuk az esti tápit is fokozatosan tejre cserélni!

Köszi a tejforralós tippet Marcsi, majd utánanézek.

Viki: sima zacskós, 1,5-es tejet adok Emmának. 30 ml-vel kezdtük, aztán 60….. Én belekevertem a tápszerbe, azt meg folyamatosan uannyival csökkentve. Védőnő mondta, h így csináljam.
Gondolom nálatok is fokozatosan kéne, csak ugye tápi nélkül! :roll: Mikor tervezed elkezdeni?

Kriszti: tényleg ne izgasd magad az evés miatt, majdcsak megjön Balázs kedve. Addig is próbálj ki többféle kaját. De hát ezt magadtól is tuti tudod!
Milyen járgánytok van?

Zsófi: gratula a pelusmentességhez, azért ez nem semmi!!!!! 8) A matrica ráadásul olcsóbb, mint a pelus!!! :lol:
A bölcsiben odafigyelnek ezekre? Pl. küldik időnként pisilni, kakilni a gyerekeket?? :roll:

Nelly: azért gyere, ha van kedved! Hiányoznál!

Edis: hogy van Luca popója? Teljesen meggyógyult már?

Mi lassan indulunk Siófokra 8) :lol: , úgyhogy jó darabig nem leszek!
Addig is puszi mindenkinek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára svs 2008.08.07 08:47-kor.

Zsu
svs
 
 

 
 

Kriszti csini vagy!!

Zsu
svs
 
 


marcsi: nekünk nem kérdés a mese. nem nektek. mármint samuval mesét olvasunk, amióta megszületett. és neki nem kérdés, ő imádja. nyilván mindenkinek más jön be. csag segítségül írtam, h mi mit szoktunk, hátha bejön nektek és akkor egyszerűbb lesz a fektetés. nehogy bekapj egészbe! nem akartam és semmit ráderöltetni, csak tippet adtam. de most hihi kapod fel a vizet? ezt tegnap reggel írtam. :)


na tehát a folytatás:
zsu: aha a bölcsiben most nyáron sokkal kevesebben vannak, ráérnek odafigyelni és biz. időszakonként elviszik pisilni a gyerekeket. (már akik nincsenek pelusban) nagyon anygon kíváncsi leszek! most megyek wc szűkítőt venni.

marcsi nektek milyen van?

viki: nagyon szépséges beni! most nem készítetek róla fotósorozatot? érdemes lenne! annyira jóképű kissrác! és emlékbe fontos lenne ezt rögzíteni.

kriszti: nagyon csini vagy. nekem mindkét ruha tetszik!!!!!!!
kerekpocak
 
 


jaj: samu 13 hónaposan kezdte a bölcsit. heti 2 nap jár kb f9-től 4-f5ig van ott.
niki kérdezz bátran.

hűűűű de megy a topik!!!
kerekpocak
 
 


Zsófi-szorítok,hogy minden zökkenőmentesen menjen ma Samunál,de ha lesz egy két baleset az sem gond szerintem,főleg,hogy ez az első alkalom,hogy nem vagy mellette.

Ó lányok köszönöm a dícséreteket,azért nem kell túlozni :lol: :lol:

Zsu-cam-pretty evolution a babakocsi,de így utólag egyáltalán nem vagyok vele megelégedve.Azt hiszem egy kicsit elhamarkodtuk a vásárlást.

Marcsi-szerintem is minden gyereknek más más az ígénye,nem minden baba ígényli ugynazt.Édes lehet,ahogyan Laura leráz az hojnap Anya dumával.

macarella
 
 


Zsófi, dehogy kaplak, már túl vagyok a reggelin. szimplán rosszul kommunikálok + inkább visszakérdeztem, mert azt írtad, h.a "mese nem választás kérdése."
ja, azért ma kérdeztem, mert ma esett le.. :lol:

de köszi a megerősítést, és tőled is Kriszti !

nekünk nincs wc - szűkítőnk, mert olyan béna a wc-deszkánk, h. nem lehet felhajtani. ill. fel lehet, csak nem marad fent, hanem lecsapódik. és ha jól láttam olyan wc szűkítők vannak, amiket a fajanszra lehet tenni és nem a deszkára.
így fogjuk Laurát, ha éppen wc-zni akar, de ő inkább bilipárti.

Zsu, a mi bölcsinkben általában akkor pisil mindenki, amikor rájön, illetve udvari bevitel után (mert utána ebéd és fektetés), de ha vkinek nem kell, akkor nem kell. akkor így járt...
jó pihenést nektek ! irigykedem a balaton miatt !

Marcsi

KépKép
alon
 
 


EZ AAAAAAZZZZZZZ! EZT SZERETTEM VOLNA CSAJOK!!! ÚGY PÖRÖGTÖK, MINT AZ ÁLAT! (már bocsika...)

Bárki bármit mond: néha kell egy kis seggberúgás, amitől felébred a jó nép. :lol: :lol: :lol: És ahogy asszem Viki írta: a sok indulaton semmi más nem látszik meg, csak az, hogy mindenkinek így vagy úgy, de fontos a topik!

HURRRRÁÁÁÁÁÁ!!!

fatima
 
 


Sziasztok!

Köszönöm az érdeklődést, szuperül van Luca sebe. Nagyon szépen gyógyul szerencsére. Olyan mintha már tök rég lett volna a műtét. Szerencsére már én sem gondolok rá minden nap.

Nem is meséltem, hogy amikor kiszedték a varratokat (második felét), alig bírták lefogni Lucust. Én nem mentem be, mert ezeket nem bírom. :oops:
Hallottam kintről, hogy visít Luca. Kornél amikor kijött tök ideg volt, mert megszúrta az orvos Lucust véletlenül. Mondjuk nem ő tehetett róla, nem bírta a nővár rendesen lefogni. Király, nem? Picit szúrta meg, de akkor is...

Niki: Lucus mindig is ilyen szőke volt, csak 4 hónapja még alig volt haja. :)

Zsófi: elhiszem, hogy izgulsz, de biztos vagyok benne, hogy Samu nagyon ügyes lesz ma.

Zsu: jó nyaralást!

Mi holnap megyünk anyósomékhoz Kecskemétre (pontosabban Kecskemét és Kiskunfélegyháza közé, egy csúcsszuper tanyán élnek). Ezzel véget is ér a nyaralás, de így sem panaszkodhatom, 2 hetet voltunk.

Marcsi, Lucus most így eszik: hajnalban cici, délelőtt gyümi, délben cici, délután husis valami, este cici. A főzeléket nem annyira komálja, de próbálkozunk. Lassan szeretném már elhagyni a déli cicit is, de nagyon kell vigyáznom, nehogy megint mellgyulladásom legyen. :?

Edis

Kép
ediske
 
 


Na és akkor legelőször is Krisztinek! Állati jól nézel ki!!! :) Nem is tudom miről beszélsz te!?! Láttál te már dagadt embert??? :) Balázs is gyönyörű! Egyáltalán nem látszik rajta, hogy nem eszik. Bárcsak Tarek is így nézne ki amellett, hogy nem eszik. :) Nem akarjátok még levágatni Balázs haját? Így olyan cuki babás, de el tudnám őt képzelni kicsit pasisabban rövid hajjal!!! :) Na???

Ediske! Luca és te is gyönyörűűűek vagytok! Nekem is a föggyönyös képe a kedvencem! Hogy van a sebe Lucusnak? Mesélj a nyaralásról is!

Viki! Beni csúúcs király! :) Nagyon helyes pasi! :) Lassan meggyógyulunk és sztem a jövő héten már talizhatunk is. :) Éljen!
Te is tegyél már fel fotót! Hátha olyan lökött vagy, mint Kriszti és csak te nem látsz jól a tükörben. Majd mi megmondjuk a frankót! OK?
Bölcsi????? Nem is tudtam, hogy Beni is készül bölcsibe!?! :shock: Hova íratod be? Csak mert itt Zuglóban már vége a beiratkozási szezonnak? :(

Marcsi! Hétvégék okék még mindig, de most 2 hétig be vagyunk táblázva. Most ha minden igaz anyukámék jönnek, jövő hétvégén meg megyek SZIGET-re!!! :)
Drukkok, hogy Loló nem ébrdezzen éjjel, az altatást meg viseld el valahogy. Hátha az is helyrejön majd valahogy. :roll: A fogyással kapcsolatban meg ne parázz! Ha nem hiszel benne, akkor szart sem ér! Tessék menni futni!!! (mondom én, aki hetek óta tervezem...)

Zsófi! Hatalmas gratula Samunak! Tényleg nem semmi a kissrác! Ügyesek avgytok nagyon! Tetszik ahogy motiválod. Megjegyzem!!! :D

Zsu! Jó pihit a Balcsin. Irigy vagyok ám nagyon. Mi még oyan sokára megyünk nyaralni! :( brühühüüüüü!
Emmust meg sokszor puszilom! Már bizti tök nagylány lett amióta nem láttam. Hűűű de régen is volt az! Meddig lesztek távol?
Ja! Tipp ahhoz, hogy ne égjen oda a tej: a lábas legyen tök száraz, amikor beleöntöd a tejet. Ha vizes, akkor odakap!

Niki! Jujjj! Mindjárt itt a szeptember! Olyan izgi!!! :) Bizti nagyon ügyesek leszte Emmával! Majd mesélj a szülőiről!

elküldöm...

fatima
 
 


Rólunk...

Nagyon úgy néz ki, hogy a végét járjuk ennek a fránya betegségnek! Már csak egy kicsit taknyos Zsömi! Én is javulgatok! :)

Viszont lenne egy kérdésem...
Szerintetek hogy csináljam? Tarek hozzá van ahhoz szoktatva, hogy ha nem eszik eleget (de ha eleget eszik is :oops: ) kap tápit ebéd után. Mostmár tényleg szeretnék leállni ezzel a tápi dologgal, mert igenis itt az ideje, hogy "rendes kaját" egyen! Azon túl, hogy nem egy nagyevő, nem igen eszik darabosat. Csak a mi kajánkból eszik meg kicsi darab krumplit, rizst, tésztát, husit stb. De ez nem mondható mennyiségnek!!!
Szóval az lenne a kérdésem, hogy ti mit csináltatok (Marcsi, Niki) vagy mit csinálnátok (többiek), ha csak pl ebédre 2-5 kanál főzit enne meg. Adnátok neki mást? Vagy hagynátok, hogy maradjon éhes? És legközelebb mikor kínálnátok és mivel?

Nagyon szeretném jól csinálni, de azt nem akarom, hogy úgy érezze, hogy büntiből nem adok neki mást vagy tápit!!! :? De azt már nagyon szeretném, ha megtanulná, hogy nincs más, ha nem kéri az ebédet. Tökre félek attól, hogy ha visszamegyek dolgozni, akkor semmit nem fog enni mással!

Segítsetek plíííz!!!

fatima
 
 


Kedvet kaptam én is fotókat mutogatni. :)

Kép tente baba tente

Kép zsiványkodok

Kép ez egy lapát a számban :)

Kép cumis tűzoltó

Kép anyával 1


Kép elmerengek

Kép anya örömére pakolok

Kép kidőltem

fatima
 
 


Megjöttünk a játszózásból. Szeretem, mert ilyenkor másokkal is dumálgatok, nemcsak Emmával :)

Ahha, Zsófi, akkor kicsit korábban ment Samu, mint Emma fog. Tudod az volt a parám, h. ő lesz a legkisebb, meg h. korai, de mindenki mondja, h. abszolute bölcsiérett Emma és tudom, h. lesz ott vele egykorú. Ugyanis az egyik topicból az egyik kisfiú vele egy csoportba fog járni valószínű.

Tarek drága, nagyon cukorfalat vagy! Fatima, jó a közös képetek, egyenszerkóóó! :lol:
Kajatémára reagálok még, csak most mennem kell. Ok?

Zsu, jó nyaralást! Ti egész nyáron Balcsiztok? Coool! Helyes!

Kép
niki30
 
 


Edis, Nektek is jó utat!

Kép
niki30
 
 


marcsi: a tescoban vettnk most wc szűkítőt. azt a deszkára kell tenni!!!!

jövök majd.
FATIMA AZON A KÉPEN AHOL EGYÜTT VAGYTOK ANNYIRA GYÖNYRŰSÉGESEK AVGYTOK MINDKETTEN! legyen az az avatar, jó?

folyt. köv később.
kerekpocak
 
 


edis úgy örülök, h luca sebe gyógyul! borzalmas lehetett hallani szegényt ahogy sír! megértem, h ki voltál borulva!!! grrrrrrr. annál rosszabbat, mint, h beteg a gyereked, v vmiért orvosra van szükség... (igaz fatima...nekünk most kijutott)..
JÓ NYARALÁST!!

niki: tuti nem lesz semmi gond. úgy tudom ez az időszak beszoktatásilag a legegyszerűbb. samunak legalábbis meg se kottyant. sztem emmának is sima ügy lesz!!
fatima drága annyira örülök, h tarek meg te is jól vagytok! na hála istennek! remélem a nyár maradék részében nem lesz már semmi baja semelyik babának sem.

én vettem samunak egy csomó ruhát. egy részüket túrtam, és most egy csomó mindent vettem a tescoban. NAGYON NAGON ÁLLAT RUHÁK VOLTAK!!!! olyan pulcsikat, kardigánokat meg pólókat h ihaj!
tök jó.

kellenek a pólók, mert eddig ugye bodyban nyomtuk, de az most nem nagyon megy a pisilés miatt. (marcsi ti póló v body?? v hogy??)
kapott egy csomó alsónadrágot is.
kerekpocak
 
 


ZSU JÓ PIHIT!!!!
kerekpocak
 
 


kriszti mi nem tetszik a babakocsitokban?
kerekpocak
 
 


fatima: kaja kérdésben azért nem írok, mert samu mindig nagy kajás volt. de marcsi tuti szakértő, mert tavaly ilyen problémák voltak pont loloval.

felhívom klárit, h hogy van.
kerekpocak
 
 


Aztaaaaa tényleg hogy pörög mindenki.Fatima ezután te leszel a topicfelelős,ha lankadni látszik a topic-rúgjad seggbe a bandát :D :D
Annyira Zabálnivaló Tarek,azok a hatalmas barna szemek isteniek.Tényleg szuper a közös fotó.
Én sajnos nem igazán tudom,hogy hogyan lehetne a tápit elhagyni az ebédnél,de én nem adnék tápszert egyáltalán kaja után,eszik amennyit eszik,és akkor egy pár nap után rájön,hogy nincs plussz tápszer,és érdemes többet enni az adott kajából.Na ez jó zavaros lett.De mondom én nem tudom,tőletek tanulok :D :D
Sziget-aztaaaaaaaa,irígy-irígy,én a lightosabb változarton voltam most otthon az erdélyi félszigeten,de az is tök jó volt.Egy pár koncerten voltunk csak,végig zuhogott az eső,de a fílingje megvolt annak is.
Edis-jó hogy túlvagytok már a varratkiszedésen is,egy kis idő,és emlékezni sem fogsz a műtétre.Sajnálom a szurit,szegénynek nem igazán hiányzott .

Jajj menjek főzni basszus,mert egész napot ellötyögtem,é még nincs ebédem.Este jövök..

macarella
 
 


Én is a Tescoban szoktam Balázsnak vásárolni,tényleg annyi vagesz cuccot lehet kapni.Nekem is ideje lenne felfrissítsem a ruhatárát.
A babakocsival az a bajom,hogy mindig az az érzésem,hogy esik szét.Nyikorog,recseg,a kerekei túl picik,nehéz,bolygókereke van,de ha arra állítom annyira nyikorog,hogy totál kikészülök az út végére.Akkor mikor vettük nagyon megtetszett,és nyomott sokat alatban,hogy hordozó is volt vele,amit rá lehet csatlakoztatni,de most már nagyon bánom.Van még egy Graco-háromkerekű sportkocsink,de azt majd később tudjuk kihasználni.Na az viszont jó masszív,csak az a baj,nem lehet a támláját állítani.Már stabilan kell ülljön ahhoz,hogy használhassuk.

macarella
 
 


Niki, egyetértek, ebben a korban könnyebb beszoktatni a babókat, mint 2 évesen v. utána.
bár tény, h. én még csak 16 hósan szoktattam, nagyobbnak nem, de most én is azt érzem, h. nehezebb lenne szerintem.
meg nagyon-nagyon sokat fog számítani, h. TE nem parázol, lazán kezeled, sőt tudod, h. jó helyen lesz a gyermek - és ezt mind-mind érzi is majd Emma.
ha anyuka gyomorgörccsel megy - no chance, h. a gyermek jól feloldódjon, sőt, szeresse a bölcsit !

Zsófi, lefotózod nekem a szűkítőt ??
egyébként a praktikerben láttam lépcsős megoldásút, de egyrészt számomra horror ára van (és ha nem biztos, h. használja Laura, akkor kidobott lóvé), másrészt használat után fogalmam sincs hová tenném... mivel kicsi a f.szobánk.
max mi is Apájával használnánk ? :lol:
én is a pelus elhagyással döbbentem meg, h. a body-póló arány kb. 70-30% a bodyk javára. én holnapra tervezek egy beszerzőkörutat, mert szabin leszek.
már csak aludni használjuk a bodyt, napközbenre nem, mert macera.

jaj Fatima, de gyönyörű ez a legény !!
nekem a "szőrösös"-alvós kép a kedvenc + ahol együttvagytok.
jé, tényleg, h. összeöltöztetek !

kajatéma.. fú jó kérdés:
most hogy nagyobbacska Laura, ha vmit elutasít, akkor tudom, h. nem éhes , így kb. 1 vki mással még bepróbálkozom ha van a hűtőben, ha nincs, akkor így járt. azért szeretném h. ebédre tele legyen a pocakja, h. jól aludjon du. :oops:
amikor kisebb volt, és megmakacsolta magát, és nem evett, akkor mindig volt egy jolly joker üveges kajám (épp aktuális kedvenc, amit mindig megevett, ha mást nem is kért), és azt odaadtam neki. ha az se kellett, akkor tuti nem volt éhes.

nem lehet, h. Tareknak az állaggal van baja ? mert írod, h. a tiétekből lopkod. lehet a kézzel megfogható dolgokkal meg elbírna. lehet ilyesmivel kéne próbálkozni ? főtt répa levesből, ilyen-olyan KÉZZEL megfogható darabok ?
tudom, h. nem szereted, ha maszatol... de lehet így nagyobb élvezete lenne a kajálással. pl etetőszék alá nagy nylon v. rongy ? oda dobálhatná-potyogtathatná simán.... próbálkozhatna a falatokkal... lehet, ha nem olyan kötött az étkezés, nyitottabb lenne..
egyébként szerintem a fiad is az a típus, aki nem ér rá enni (Laura is ilyen), így meg lehet , h. szórakoztatóbb lenne neki.

tápszerelhagyás: lehet buta kérdés, de nem azért issza meg Tarek a végén, mert szomjas ?
mi a reakciója, ha esetleg nem kap ?
lehet, h. anyai szemmel "nem mennyiség" csak, amit eszik, de lehet , h. neki meg bőven elég ? úgy is kajabál, ha kajás marad...

most így első flash-re ezek jutottak eszembe....

Marcsi

KépKép
alon
 
 


egyébként sokan ellenzik, h. ha vmit nem eszik meg a gyermek, akkor mást adjon...
én csak 1 (azaz egy) mással szoktam próbálkozni, ha azt sem eszi meg, akkor így járt, v. nem éhes....

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Sziasztok

most nem írom hoyg miért nem tudtam jönni, stb, ezen már túl vagytok úgy látom...

A lényeg: jobban vagyok túl egy nagy kivizsgáláson, és az eredmény: minden negatív. Sokat gondolkodtam és valószínűleg lelki okai vannak hogy ilyen brutál fizikai tünetek lettek, amik összefüggnek az anyósékkal való 7 éves együttéléssel.- Mivel most vége, oldódik a feszültség és ez jön ki rajtam. Mióta rájöttem (tegnap) egyre jobban vagyok.


Köszi Zsófi hogy hívtál éppen ebédeltünk le voltam némítva. De nagyon jól esett!!! :wink:

És akkor néhány reakció:

Zsu jó pihit nektek. Én csak akkor égetem oda a tejet (illetve fut ki) amikor frissen le van mosva a tűzhely. Akkor viszont mindig. 8)

Fatima örülök hogy Tarek már jobban van!!! Én elmagyaráznám neki hogy most nincs más kaja, a főzeléket kell megenni. Olyan okosak, pár nap és tutira megérti, éhen meg nem hal! Persze ha nagyon nem enne mást adj tápit. Vagy próbáld ki hogy meg sem említed, lehet hogy nem is kéri.

Marcsi nekünk mostanában van az elalvásnál hogy mindenfélét kitalál (pl. Mami, sírok - aztán mikor bemegyek közli hogy jó reggelt :lol: , vagy hogy bilizni kell). Néha bemegyek de néha mondom neki hogy na jó most már mérges vagyok és akkor általában abbahagyja.


Zsófi nagyon ügyes Samu a bilivel!!!! Mi is haladunk, kicsit lassabban, meg most zűrös napok voltak amikor nem kockáztattam, de jól állunk szerintem.

Viki te kérdezted a hisztit ugye??? Nekünk bevált hogy ráhagytam, egyszerűen nem foglalkoztam vele (ugyanis csak hatást akar elérni vele), vagy meg is modntam hogy nem érdekel a hiszti. Ebben a korban ez még jól bevált.

Hihi Marcsi a 2éves hisztinél már csak a 2,5 éves durvább :twisted: :twisted: :wink: :lol:

Edis úgy örülök hogy Luca már jobban van!! Hamarosan elfelejtitek ezt az egész kórházasdit.

Kriszti szerintem is jól nézel ki!!! :wink:

Niki puszi!! Bölcsitémához nem tudok hozzászólni, de biztos minden rendben lesz!!! Emma elég alkalmazkodó nem???

Mára ennyi voltam, puszi mindenkinek!!! Hamarosan tényleg visszatérek addig is elnézést ha csak beköszönök.

Ja és persze:

Timi nagyon sok boldogságot kívánok az új családtaggal!!!!

Klári
Kép
ganti
 
 


klári de jó h jöttél és h jobban vagy!!! milyen az új ház? hogy van juli? hogy bírja a házat? mi van eletek?

GYERE TÖBBET!!! ÉLJEN ÉLJEN MEGINT VAGY!!!
kerekpocak
 
 


Klári! De jó, hogy jöttél! Örülök, hogy jobban vagy! :)

Zsófi! Na mi volt a bölcsiben??? Volt baleset???

Majd este jövök...

fatima
 
 


Na halló!

Üdv Klári, jó h. jöttél:) Durva azért, h. így kikészített anyósékkal való együttélés. Persze megértem, mert nem egészséges...tudod, ha anyós papucsban át tud jönni ááááááááá:x :x :x :x

Szóval az elmaradásom:
Fatima! Tarek ugye nem eszi a nagyon darabosat. Mit adsz most neki, üvegeset v. főzit és utána a tápit?
Próbáld ki azt, h. se nem pépes, se nem darabos, hanem a kettő közötti állag.
Én is azt mondom, h. ha nem kéri, akkor max még egyet megkóstoltatni vele, ha azt sem akkor ennyi....
Ilyenkor én azt csináltam, h. megpróbáltam később, talán nem volt még annyir éhes.
Minden csak ideiglenes!!! Ez marad a szlogenem!

[quote]a írta:mikor kisebb volt, és megmakacsolta magát, és nem evett, akkor mindig volt egy jolly joker üveges kajám (épp aktuális kedvenc, amit mindig megevett, ha mást nem is kért), és azt odaadtam neki.


Klári, ez nálunk is így működött. Még 2 hónappal ezelőtt is.

Ma Emma egyedül evett kanállal. Na jó úgy, h. egy kanállal ő, eggyel én tettem a szájába, nagyon ügyi volt.
És most lekopogom tök jó evő.

Lányok! Szerintem Emmának kálciumhiánya van. A körmei....hm....
Miben van sok kálcium??? Mit adjak neki?

Mit akartam még :roll: :roll:

Zsófi, mutiii miket vettél!!! Biztos klassz pasis cuccokat, olyan jó ízlésed van!

Kép
niki30
 
 


Ma beszarás volt Emma. Lenn vagyunk a játszón, mondja: ott a papucs. Tök érthetően.
Később (néha szoktam neki almalevet adni vízzel higítva) bennt pancsizik a medencében, benne az almaforma (homokozós) és locsolja vele a vizet, megszólal: almalé :lol: Tök logikus, nem?!
A gyerekek olyan logikusak szerintem. :D

Kép
niki30
 
 


NEM VOLT!!!!!!!!!!!

délelőtt vitték kb óránként pisilni, h gyere samu pisiljünk. simán pisilt is a wcén, fánál stb.
du már ő szólt.

a játszón is v ő v én szóltam neki.

ANNYIRA BÜSZKE VAGYOK RÁ!!!!!! megtanulta lehúzni a wcét is!! marcsi jövök egy fotóval wcszűkítőileg. annyival egyszerűbb mint a bili :) :)

és megmutatom milyenőrült magas csúszdát mászott meg.

bocsi, h ömlengek de annyira nagyon fel vagyok dobva!!!!!!!!
akit idegesítek (mert simán lehet) az léci ugorja át.
csak egyszerűen NEM HISZEM EL!!!!! múlt héten még azt beszéltem csabával, h azért remélem ovira szobatiszta lesz. talán jövő nyáron. és erre hirtelen.....
kerekpocak
 
 


de ügyes emma!!
simán lekőrözi samut beszédileg!!!! hihihihi.
kerekpocak
 
 


kálcium pezsgőtabletta?
én samunak azt adok. kb heti kettőt. (mert ugye ő nem iszik se tápit se tejet)
kerekpocak
 
 


Zsófi, ez tényleg óriási dolog! Légy is rá büszke!
És tudod mi durva? Hogy ilyen hamar megtanulta!
Tényleg nagyon ügyes!
Biztos lesz még olyan majd, h. eljátssza az időt és becsurog, de ez simán benne van. Hogy már szól ha kell, ez nagyon nagy eredmény!

Pezsgőtablett?
Kaját nem tudsz amiben van?

Kép
niki30
 
 


hmm túró, tej, sajt minden tejtermék.
kerekpocak
 
 


akkor képek.
wc szűkítő: Kép

ez az a csúszda. samu itt apával nekiindul:
Kép

aztán egyedül:
Kép

és csináltam samu a csúcson és samu lecsúszik képeket is, de nem sikerültek, egyszerűen nem kapta le a gép. :?
kerekpocak
 
 


itt nem látszik, de őrült magas az egész és a középső rész függőhinta így minden része mozog.
kerekpocak
 
 


Zsófi! Tessék csak ömlengeni!!! Nagyon is büszke lehetsz a nagyfiadra!!! Tényleg nagyon ügyes!!! :) A csúszdázás sem semmi, de nekem nem olyan nagy dolog ilyet látni ( :oops: ), mert a házban az egyik kislány, aki 15 hónapos simábn egyedül mászik fel a játszón az iylen csúszdára, átmászik azon az izén és lecsúszik. És nem ma kezdte el!!! :) Hihetetlen a kiscsaj!!! :shock: :shock:
De persze Samutól is nagy dolog ám!!! :wink: :wink: :wink:

Niki! Emma is nagyon ügyes!!!! Tök sok mindent mond már! És úgy veszem észre, hogy ő nem csak úgy mondogatja, hanem tudatosan használja bizonyos szitukban a szavakat!
Tarek még csak ömlesztve össze-vissza mindenkor mondja, hogy "appaaa", "mammma", "tata", "baba", "kaka", "pukka" (kupak) stb.

Darabos kajával az a baj, hogy az átmenetet még annyira sem szereti! Akkor már inkább fullosan darabos falatok! :roll:

Na hisztizik az úrfi. Jövök majd még.

fatima
 
 


Aztaaaaaa Zsófi,milyen ügyes nagyfiad van.Büszke is lehetsz rá nagyon.Nem kis teljesítmény,amit tett.Csak gratulálni tudok hozzá.Milyen éertelmes kiskrapek.A csúzda sem semmi,ahogy mászik a kis popójával... :D

Fatima-a hajvágásra nagyon ráéreztél,a hétvégén jön hozzánk a fodrászbarátném,és akkor levágatom.Igaz nem az egészet,csak oldalról meg hátul,azokat a kis göndör fürtöket nincs lelkem lenyisszantani.

Klári-végre nyugalom,anyósmentes élet.Mennyire el tudják szívni az ember energiáját hihetetlen.Jó,hogy már jobban vagy.

macarella
 
 


Aztaaaaaa Zsófi,milyen ügyes nagyfiad van.Büszke is lehetsz rá nagyon.Nem kis teljesítmény,amit tett.Csak gratulálni tudok hozzá.Milyen éertelmes kiskrapek.A csúzda sem semmi,ahogy mászik a kis popójával... :D

Fatima-a hajvágásra nagyon ráéreztél,a hétvégén jön hozzánk a fodrászbarátném,és akkor levágatom.Igaz nem az egészet,csak oldalról meg hátul,azokat a kis göndör fürtöket nincs lelkem lenyisszantani.

Klári-végre nyugalom,anyósmentes élet.Mennyire el tudják szívni az ember energiáját hihetetlen.Jó,hogy már jobban vagy.

macarella
 
 


Niki-a tejtermékeken kívűl kálcium van az olajos magvakban,pl dió,mogyoró,napraforgó,a szójában,a szárazbabban.Miben nilvánul meg,milyen a körme?Szerintem is nyugodtan adhatod a pezsgőtablettát,ártani biztos nem árt,sokat segít a csontnövekedésben.
Milyen jó,hogy jó étvágya van Emmának.Ma én sem panaszkodok,mert Balázs fürcsi előtt bevágott egy egész üveg sütőtökös burit,fürcsi után kiszopizta a tejet,és most alszik mint egy kisangyal.
Szerintem a fogzás is nagyban hozzájárul az étvágytalanságához nem?

macarella
 
 


Na bakker most látom,hogy duplán küldte el az előzőt.Bocsi :oops:

macarella
 
 


Na itt vagyok egy kicsit bővebben, de nem maradok sokat, mert hulla vagyok. :(

Mindenkinek köszönjük a dícséretet! Imádom ezeket a fotókat. Kb 1 hónapja készültek, de sztem nagyon jól sikerültek. :) :oops: :)

Emmának és Samunak mégegyszer gratula!!! :)

Klári! Tessék mostmár stresszmentes életet élni anyósmentes övezetben! :lol: Ha majd lesz időd, gyere és mesélj kicsit Juliról. Milyen újdonságokat tud stb.

Marcsi! Köszi a tanácsot kaja ügyben. Nálunk tényleg az a baj, hogy míg más ekkora babákatm, mint Tarek tökre érdeklik az új kaják, addig az én fiam csak játszani szeret velük. Mindenben a mókát keresi, így ha a kezébe adok kekszet, gyümit stb, akkor rögtön szétnyomja és röhög! :) Szóval alapvetően nem vonzza az étel! :roll:
Tápit amúgy azért adtam neki ebéd után, mert nagyon-nagyon kevés vizet (vagy bármilyen folyadékot) iszik, és a tápi legalább pótolja ezt valamelyest. Próbáltam már vizet adni neki ebéd után, de kb 2 kortyot ivott. Jó esetben egész nap max 2 dl víz fogyik el!!! Ez nagyon kevés! Amúgy meg nem biztos, hogy csak szomjas, mert simán megiszik még 120-150 ml tápit főzi után függetlenül attól, hogy mennyit evett. Na jó, ha megkajált egy egész üveget, akkor csak 60 ml csúszik le. :)

Ma viszont jól evett. Reggelit, tízórait, megevett 3/4 üveg gesztenyés-almás-csirkés bébiételt ebédre és utána nem adtam neki tápit. Vettem szamócs szörpöt és nagyon lightosan abból kapott. Ivott kb 60 ml-t. Utána uzsira kaptt kekszes bébipudingot. Vacsizni is jól vacsizott. Szóval ma jó napot zártunk! :) Ámen!!! :)

Niki! Sztem is egyen sok tejterméket Emma. A kalcium pezsgőtablettáról nem tudok véleményt alkotni. Az én fiam tutira nem inná meg! :)

Kriszti! Mégsem éreztem rá teljesen erre a hajvágásos dologra, mert én pont a kis göndör taraját nyíratnám le. :oops: Nekem sokkal jobban bejön Tarek is rövid hajjal, de mondjuki neki röviden is göndör a haja. :)

fatima
 
 


akkor egy kép jónásról is (oldalra fordulva).:
Kép

kriszti: nem lesz akkor nagyon punkos balázs? ha mindenütt rövid lesz, a feje tetején meg hosszú? nekem így is tetszeni fog persze.

fatiima: életben durvább. sajnos a kép nem adja vissza. sima létrás stb csúszdán samu tavaly óta felmászik végigszalad (némi segítséggel hihihi). pl itt:
Kép Kép
kerekpocak
 
 


tök finom a pezsgőtabletta!! samu nagyon szereti.
de sztem ha emma még mindig szopizik, nem hiszem h kalciumhiányos lenne.
kerekpocak
 
 


Fatima, most az jutott eszembe, mi van ha a kezébe adod a gyümölcsöt, kekszet, akármit és hagyod, hogy egyszer, kétszer, párszor széttrancsírozza és közben előtte Te is veszel a tálból és bekapod és látja, h. ez kaja tulajdonképpen, hátha bejön...
Mondjuk én is rászólok Emmára, ha elkezd trutyizni, nah akkor tudom, h. nem éhes, nem kell neki.
Próbáld ki!

Az a vicces, h. Emma eszik tejterméket. Vajas zsömle/kifli, joghurt, sajt, néha tej.
Diót, mogyorót már lehet egyébként ilyenkor? :roll:
Milyen a körme? Hát az egyik nagylábújján elég recés, töredezett, nem is tudom h. írjam le.
A kezén meg tudjátok egyik másikon van fehér csík.

Kriszti, jól van, akkor ma egész jó étvágya volt Balázsnak!
Simán lehet a fogzástól is. Jaja.

Kép
niki30
 
 


Zsófi, hol volt ez a játszótér (magas csúszdás)??

Szopizik, de már alig van benne valami, szinte semmi. Szerintem.
Hajnal 5től eltelik mennyi is :roll: 15-16 óra míg kapja az estit és nem feszül a cicim, semmi extra, szóval már üres a csecs. :?

Kép
niki30
 
 


haj téma: smauval ma voltunk fodrásznál és míg 1 hónapja lazán hagyta és végigülte a vágást, most én lefogtam, csabának meg az ölébe ült. éljenek a 2 évesek...
én nem bírom ha géppel nyírják kopcsira samut mert úgy néz ki, mint egy biztonsági őr. de ha túl hosszú azt se szeretem. alapvetően nem tetszik, ha lányosan hosszú egy kisfiú haja. szóval azt szeretem ha rövid, fiús,de frizura.
én valszin ha göndör lenne samu haja akkor se növeszteném meg, hanem mindenhol egységesen rövidre nyírnám, de frizuraszerüen.
hát de mindenkinek más jön be.
pl a szüleim engem mindig kopcsira nyirattak. gyűlöltem. egy kislánynak had legyen hosszú a haja, nem?
kerekpocak
 
 


gesztenyés kert a mom mellett. jártok arra???!!!! na???!!!

sztem ez nem feltétlenül kalciumhiány, de kérdezz rá a dokitoknál mielőtt kalciumot v bármi mást adsz neki.
kerekpocak
 
 


Nyugi Zsófi, az én anyukám is mindig rövid frizurát vágott nekem (fodrász). De mindig. Nővéremnek is. Mondván, h. had erősödjön a hajunk. De tök fiúsak voltunk így.

Nekem tudjátok melyik frizu tetszik kisfiúknak?
Emlékeztek a 60-as években milyenek voltak a kisfiúk? Oldalrafésültek.
Nah nekem az nagyon bejön. (Ferinek ilyen volt kiskorában. Cuki)
Szal a biztonsági őrös :lol: is aranyos bizonyos gyerekeknek, a hosszú nekem sem jön be, hanem ez a fiús, kicsit oldalrafésült, jógyerek kinézet.

Kép
niki30
 
 


Nah akkor pár Szegeden készült kép

Kép Kép Kép Kép

Kép
niki30
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?