Új privát üzeneted érkezett!

Zsizsik!

Én szedem.

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Bettica!

Mintha Gergőnek is lett volna ilyen az elején, de nem tulajdonítottunk neki nagy jelentőséget.
Esetleg fázik?

Zazzy!

És ez így is lesz még pár hétig!
Nekem a ropi vált be. Kis adagú kaja és jó sós.
Fogmosásra meg a citromos Blendamed (már, ha aközben is lesz majd hányingered).

Benyomtam egy fél zacskó mazsolát! :shock:
Tiszta hülye vagyok! Azt hiszem ma este nem jövök le a fajanszról! :shock:
De olyan jól esett, olyan igazi, puha, nagy szemek voltak, nem az az apró száraz vacak, amit karácsony környékén árulnak.
Kistesónak is ízlett, mert most csak kedélyesen pöcögtet odabentről. :D

rambóka

Először is, kicsit megkésve de szeretnék szülinapos Zsuzsinak, Boldog Szülinapot kívánni és

Boginak és Dominak pedig Boldog Névnapot!

Zsizsik, írok mindjárt püt.

Zazzy, örülök, h minden OKés. Én kívános nem voltam, csak levest tud(ok)tam volna minden mennyiségben megenni. Meg úgy voltam ezzel, amíg szedem a metet, jobban merek enni. Úgyhogy, ha nagyon nyűgi vagy és nagyon kívánod a Boci csokit akkor hajrá!

Anyooka, nagyon szép nagyocska pocid van. Hűja, mikor tartok már ott.

Rólam, növöget a pocim, 1-2 hét és már a szűkebb nadrágok nem mennek rám. De még nem szeretnék venni semmit. Ha túl leszünk a 12. UHán esetleg akkor (jövő hét).
Viszont amit tök furi, h én soha nem voltam fejfájós. Félévente ha 3x fájt a fejem. Most viszont minden héten 1x és hányingerrel párosul. Lehet ez a hormonok miatt??? vagy mi a fene. Olyan jó volt eddig, de most...
apple

Bettica, szép formás baba Bence! És hogy mosolyog!
apple

Hajni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Láttalak, mikor beléptem!
Gyere és mesélj!
Puszi!

Kép
Kép
zazzy

Én szedem a metet és végig szedni is fogom (ponosabban a 36. hétig, utána már nem mert nem akarok bekavarni a baba saját inzulintermelésébe plusz szoptatás alatt sem akarom szedni nehogy bekavarjon a tejmennyiségbe).

A nődokim "nemhivatalosan" tud róla de megegyeztünk, hogy ez marad nem hivatalos infó. Nekem úgy tűnik, hogy Lilla óta utánajárt a témának mert akkor még amiatt is parázott, hogy a 16. hétig szedtem most meg abszolut nem zavarja a dolog pedig azt is tudja, hogy végig szedem majd (és lelkesen írja a receptet a folsavra a met mellé).

Ja... és dinnyefüggő lettem... és fagyifüggő is :) Egyik sem bántja a cukrom :)

(Mondjuk ma reggel ittam egy capuccinot extra adag tejszínhabbal és ettem hozzá fél fánkot egy kevés lekvárral mert a lekvár nagyját Lilla lelegelte róla... kemény 5.5-ös cukrot mértem utána. Azt már nem tudom mikor de max. 70-80 perc lehetett...)

(Most meg ettem egy nagy szelet tortát... anyósom sütötte a szülinapomra... tök finom lett:) Kaptam after eight-et is, az mondjuk nagy csábítás... meg egy ocsmány bögrét amin a virág mellett egy háziáldás is van és megy az anyósos dobozba - ld. a szokásos égvilágon semmire nem használható viszont bazi ronda cuccok dobozába:) Még jó, hogy a csokinál a férjem előre szólt neki mit vegyen különben az is a dobozban landolt volna:)))
Vendég

Kislányok, nagyon szépen köszönöm Domi nevében a sok köszöntést, és hogy gondoltatok ránk!

Apple két dolog van a fejfájásra, egyik hogy hipózol, és ez a fejfájás, nálam a hányingre is mindig akkor jött, ha nem ettem rendesen. másik, szimplán a hormonok miatt van, nekem pl. pont terhesen múlik el, és mensikor jön elő a fejfájás, szóval nagyn hormonfüggő.

Lábas gondokkal küzdő lányok, Monee és Zsizsik. KALCIUM!!!

egyszerűen kalciumhiányotok van. nekem Rami és Kavicska tudna mesélni, raklapszám kellett kalciumot inni a nagyon erős éjszakai lábrángásokra (utána meg a taplviszketésre). de az a vicc, hogy a házidoki havi egy dobozt írhatott fel, de nekem minden este kellett innom. egy dobozban 20 ampulla van. :shock: de nem írhatott fel többet. úgyhogy mindig mentem Kavicskához meg Ramihoz kuncsorogni receptért...
a kalciuminjekciót kérjétek, és simán meg kell inni este lefekvés előtt.

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Nem alszik.............. Már hetekkel ezelőtt panaszkodtam, hogy fel-felébred a lányka, de mostanra már nagyon eldurvult a helyzet!

Tegnapelőtt este totálisan kiborultam.
T-t átküldtem aludni az új, de még nem elkészült szobába, és nem voltam halójlandó Nórit kivenni a kiságyból.................

Ugyanis az eddig menetrendszerint 8-9 közt elalvó és reggel 4-5 közt ébredő gyerekem eljutott oda, hogy 11-kor kaját követel............... Aztán 1-kor, aztán kettőkor elkezd magyarázni, egészen 3-ig, amikor is megint enni akarna, és nagy kegyesen esetleg el is alszik........ Elfáradtam, ez megy kb. 2-3 hete.

Szóval tegnapelőtt este bekeményítettem. Cumika be (anya), cumika ki (Nóri), üvöltés fejhangon, söttörö......
11-kor, éjfélkor, és óránként, háromnyegyed óránként eljátszottunk egy 10 perces üvöltős meccset. Mondhatom, hogy nem is aludtam semmit, mert így igaz. Aztán 4-kor megettem, és 6-kor fel is keltünk végleg, merthogy ugye akkor már amúgy is felkelés van, Nóri korán kelős fajta. Nem hagytam magára, nem is szóltam egy szót sem, csupán a cumit tettem vissza a szájába. :?

Tegnap este éjfélkor nyöszörgés.......... Várok. Kicsit hangosabb nyöszizés, amolyan "Te, figyi, anya, szóval, esetleg netán, ehetnék vagy mi??? Naaaaaaaaaaa" Cumit be. Egy nyekkenés, kb. "na jó, akkor mégsem.....", és alvás tovább. Ezt megint óránként eljátszottuk, de legalább nem volt ordítás, tudomásul vette, hogy nem kap enni, szóval neki is jobb, ha tovább alszik. Reggel 4-kor evett, 7-ig aludt.......................

Nem tudom ma mi lesz még!

Mondhatjátok, hogy szívtelen vagyok, de nem érzem szükségét annak, hogy éjjel is egyen............. Inkább elrontottam, hogy az első nyekkenésére kikaptam az ágyból, nem akartam, hogy T. felébredjen. Persze ezzel elhet élni és "visszaélni" is, no persze nem a szó szoros értelmében.
Szegénykém, tudom, hogy rajta toroltam meg egy hibámat, de nem tudtam másként rövidre zárni a dolgot.

Nyah.....

Erőm nulla, de olvastam pár kismamis hírt!

Zsizsik!
Teljesen megértelek, hogy parázol. Remélem jobban vagy, és azt is, hogy nem sokára elérkezik majd az az idő is, hogy nem fog ennyire ráfeszülni erre a kismamiságodra is az elmúlt történés...... A seb sajnos örök!!!! Veled vagyunk!

Zazzy!
Gratu a jó hírekhez!!!! Vigyázz magadra!

Monee!
Nem semmi vagy.... Babakocsival piacra menni, gyereket meg bent hordani. Elképzeltem azért a jelenetet! :lol: :lol:

Anyóm!
Pocid irigye vagyok! Séééééééééééééééééééééééééééép! Dorka???

Bettica!
Sonkák nyamiiiiiii! Alakul rendesen Bencusod! El is hiszem, hogy robbansz fel a panelban.................. Mi padlástérben lakunk, van elképzelésem................

Rejóka!
Hát fotók???? Hát egy kis útleírás, történet mesélés?????? No........... :?

Rami!
A mazsola miatt nagyon "haragszom"! Holnap mennem kell venni, megkívántam nagyon!

Csakegy!
Fánkot reggelizni?????? Nyah, hát nekem is sikerült minap valami hasonló! Csak én forró kakaóval nyeltem be! :) A mai ebéd rántott leves (Norka! Tényleg jó tejszaporító a leves) és grízes tészta.............. Hö..... IStenem, néha úgy szégyellem a pofázmányom a kajálás miatt!

Norka!
Felolvastam T-nek az öklét rázós hsz-t! Hülyére röhögtük magunkat................... Pihenj, pihenj, pihenj!!!!

Apple!
Nanááááá, hogy nem sokára már alig várod, hogy kismamis holmikat hordhass!!!! :) Mennyi is vagy most? 8-9 hét??? No, kb. itt mondtam azt, hogy a fencba az összes babonával, én nem szoringatom a kicsimet....... Büszkén vettem fel az első kismami nacimat...... Bezzeg, abban meg nem látszott a pocakom................. :oops: :lol: :D

Kincsem!
Fotót nem kapunk már végre rólatok?????? Millió éve nem láttam a kiskukist!

Babancs!
Domi annyira szép! Emlékszem az első fotókra róla!!!!! Csodálatos gyerek lett!!! Annyira édes, ahogy a nap kiszívta a haját! :)

Gina??????

Jajjjjjj, nem tom kit hagyok ki............. :cry: :shock:

Pocifotót követelek minden kismamiról/tól!
Nincs kibúvó!!!!! :lol: :lol:
Köszönöm Nóra dícséreteket, sok puszival karöltve holnap reggel megkapja őket tolmácsoltamban!

Csóközön lányok, jó éjt!!! (Ujjam csuriban, remélem tényleg alszunk ma..............)
Vendég

Anyóm, aug 21-24 közt nem vagytok "véletlenül" anyóséknál????Nyaralunk...És ha igen, akkor tali...
Vendég

Sziasztok!

Rejo!

Köszi a tippet!
Ma megyek a házidokihoz és megpróbálok feliratni vele. Tegnap megint fájt este a lábam, a 3. MaCi után lett csak jobb. De ugye ezt már csak a héten szedhetem, utána vége a jó világnak.

Mona!

Ha úgy érzed, hogy így lesz jó, akkor kitartást. Remélem a mai éjjel jobban telt. :wink: Mesélj!

Ma ismét város járás, pedig hétfőn szentül megfogadtam, hogy csak olyan helyre vagyok hajlandó menni, ahol az üzlet előtt ki lehet szállni az autóból és klimatizált a cél helyiség. Sajna fodrászhoz nem küldhetem el a fejem a Férjemmel, csak azért mert oda sétálni kell. :D Teljesen rosszul vagyok a melegtől. :(

Fájnak a csípőim-forgóim és lentebb hordós lett a pocakom. :? :D

Monee

Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Jóó reggelt!

De jóó hogy sokan sokat írtatok!! (megjegyezni nem tudom mit sikerült)

Rejo beszámolót képeket én is hiányolom!!!

Zsizsik nyugodtabb vagy?

Apple lassan bizony jöhetnek a kismami rucik és nekünk a pocakfotók, meglátod hamar méretes pocakod lesz és jön a szülés...nagyon gyorsan telik az idő!

Mona jól aludtatok??? Nehéz időszak és szívfájdító de az ő érdekeit is nézed és persze a tieteket, pihenni kell!! Jól csinálod (én azt olvastam,hogy nem kell a nyikkanásokra bemenni, tanulja meg hogyan kell magától visszaaludni, én már a cumit sem merem neki éjszaka odaadni nehogy ezért keltsen :oops: )
1-2éjszaka mi is kétszer keltünk kicsit lefáradtam, reggel kérdezte a férjem ,hogy evettt vagy sikerült megnyugtatnom 2kor meg 4kor...nem boldogult velem :lol: az éjszaka a pukik költötték fel kis simogatás és aludt tovább de előtte este szoptattam 2kor meg 5-kor :shock: hááát nincs szüksége rá az biztos.
kitartás

Bettica?????
Mi volt tegnap??? Szép formás husis a fiatok!!!
Kékség :lehet hogy csak jobban látszanak az erek?az ő bőrük még vékonyka.

Monee :lol: közeledünk a végéhez? Pocifotó!

Hunci jó pihizést!! Képeket kérünk majd!

Rambóka egészségedre!

Zazzy te írtad a vérvételeket?
Házidokitól kérj beutalót igaz a teljes vérképben amit a tb fizet nincs benne minden (tsh ft3-4 :evil: ) ami jár az jár ne fizess feleslegesen! (debi nem lenne közelebb mint pest? nem tudom merre laksz)

Csakegy én ma édeset akartam reggelizni, vaniliás karika volt csak itthon így azt ettem kakaóval :oops: :oops: ,rossszabb vagyok mint pocakosan

Kaptok egy régi szopcsi utáni bealvós képet és egy friss izgőmozgó reggelit. (7.30kg és 64cm)
Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Én egyel lejjebb írogatok, de Zazzy tanácsolta, hogy forduljak hozzátok.
Nekem is PCO-m van és most kezdtem el kivizsgáltatni magam. A kérdésem az lenne, hogy milyen vizsgálatokat lenne érdemes megcsináltatnom, annak tükrében, hogy 2 éve már volt egy terhességem.
Eddig ami megvolt az a laparoszkópia+petevezeték átjárhatósági, holnap megyek belgyógyászhoz, remélem meg lesz a terheléses inzulin, jövő héten megyek még egy teljes vérképre+pajzsmirigyvizsgálatra(vv).
Előre is köszi minden választ, remélem ti tudtok picit segíteni.
ranita1979

lemaradt..

Kandika merre vagy hogy vagy :?:

Kavicska Szilasról szívesennéznék képeket!

Mniki? Ella?? :shock: :roll:

Pogi??? Alice????

Szia ranita, jó úton haladsz 3.cn vérvételed volt? esetleg testosteron ,androstenedione,SHBG-t nézethetsz.

kellemes napot
Vendég

7kincs!

Igen, volt 3. cn-en vérvétel, tesztoszteront is néztek, minden jó lett. A másik kettőt sajnos nem tudom, hogy mi. Mindjárt utánanézek.
ranita1979

Beírtam őket így a keresőbe, de csak angolul van valami, az angol tudásom meg a béka segge alatt.
Ezeket ki írhatja ki vagy ez így a 3. napiba nincs benne? Mert azokat az eredményeket nem kaptam kézhez, csak a doki mondta telefonba, hogy tökéletes. A tesztoszteront még ki is emelte, hogy az is nagyon jó.
ranita1979

Ranita
a 3.cn leletet inkább kérd el vagy másolják le! Attól hogy vmi határértéken belül van nem biztosan jó!

http://www.pco-szindroma.hu/ itt sok kérdésre választ kapsz :wink:
Vendég

Sziasztok!

Kincsem!
Aludtunk........... Hát kb! Apa nem ébred fel a nyöszizésre. De legalább ordítás az nincs, és már ez is valami! Én meg legalább lelkileg nyugodtabb vagyok, hogy nem kínzom a gyereket! :? :? :?

Te figyi!
Szóval, remélem érthetően írom le, de szerintem tök mindegy, hogy az anya-simiért vagy a cumikáért kel fel éjjel nem??? Ha a cumikát kapja meg, akkor azt keresi, ha anya-simi nyugtatja meg, akkor meg azt!

Szerintem......
Nem???
Ebben remélem nem érzel semmi rosszat, mert tényleg semmi ilyesmi nincs, inkább tapogatózok, érdeklődöm, próbálkozom.......

Monee!
Lassan szülni fogsz, ez már biztos!!!!! :) Helyezkednek a csontjaid!
Vendég

Mona érthetően írtad :wink:
Csak én a cumit nem merem éjszakára odaadni,félek hogy megnyomja vele a szemét meg igazából nem fogadja el ,néha nappal elalszik vele ,mikor elaludt kiveszem a szájából, ha sír akkor nem kell neki.a simogatás csak tegnap jött be előtte evett mert máshogy nem hallgatott el :roll: előtte este meg szó nélkül aludt 5-ig.
így nekünk a cumi erőltetés is lenne picit, nagyon bízom benne hogy ha normális idő lesz akkor nem zavarja őket semmi és nyugisan alszanak! addig meg túléljuk. minden gyerek más mi csak formálgatjuk kissebb nagyobb sikerrel...emlékszel a cumi és ujjszopinál is mennyit vaciláltam,hogy mi legyen...cumit néha elfogadja és a keze is bekerül a szájába de talán már az ujját nem bánom,pedig két hete még erősen tiltakoztam ellene :roll: :lol:
Vendég

Hát a mazsola tényleg nem volt jó ötlet!
Viszont mivel a hasmarssal rengeteg víz távozott belőlem, így csak egyszer kellett kelnem hajnalban pisilni. Minden rosszban van vmi jó! :twisted:

Kistesó nagy arányú rendezkedéseket folytat odabenn, szerintem nem csak a bútorokat tologatta át, de a parkettát is kicserélte!
A magyar úszóválogatott nem csinál annyi bukófordulót, mint ez a gyerek odabenn! :twisted:
Vagy horgol a köldökzsínórral? :shock: Remélem nem!

Jól haladunk a szobatisztasággal! Gergő tegnap is belekakilt a bilibe, igaz a pisik mellé mentek, meg egy kaki is :oops: .
Ma viszont csak egy pisi nem ért célba, a többi három már igen, és a kakinál is teljesen magától ráült a bilire! :D :D :D
Rettentően lelkes, van már bilis mondókánk is (igaz saját költemény, így inkább nem adnám közre, de neki tetszik :lol: ), és minden pisit ő húz le a wc-n, kakinál pedig megnyomhatja az elszívót is! :D
Aki most kezdi, annak két jó tanács:
- Ne erőltessétek! Az elején nyugodtan pisilje le a lába szárát párszor, amíg rájön, h. az belőle jön. Meg lehet mutatni, h. hol a bili, el lehet mondani, h. ez most akár oda bele is mehetett volna, de nem szabad leszídni, ha nem sikerül, hanem azt kell valamivel jutalmazni, ha sikerül. Az a lényeg, h. idő kell amíg rájön, h. mi fog történni, milyen az amikor pisilni kell, és milyen az amikor kakilni. Onnantól úgy tűnik (legalábbis most), h. igyekszik a bilit felkeresni, mert jutalom és dícséret jár érte.
A továbbiakat meg majd meglátjuk. (Télen nem tudom mi lesz, mert addigra szeretném a pelust elhagyni, de az anorákot nem lesz könnyű lerángatni róla időben. :? Ötleteket várok, ha van valakinek!)
- Kell két bili. Amíg a kakis ázik a fertőtlenítővel, addig kell egy másik, mert már a kakis bili elmosásához megnyitott csap is ki tudja váltani a pisilési ingert. És akkor lehet felmosni! :twisted:

Nagyobb csemetével bíró csajok!

Ti hogyan csináltátok ezt a szobatisztaságosdit?? Minden megoldás érdekel!

Monácska!

Kis kitartás, szerintem nem vagy kegyetlen (mert én is ezt csináltam :twisted: ).
Nóri tuti nem fog éhenhalni! :lol:

Rejo!

Az is érdekes, h. Gergőnél soha nem fájt a fejem (pedig a fogigátlót is a menstruációs migrén miatt hagyatták velem abba!).
Most viszont az első trimeszterben rengeteget fájt a fejem, még gyógyszert is kellett bevennem miatta (Panadol).

Csakegy!

Sehol nem írtak olyat, h. a met bekavarna a baba saját inzulintermelésébe, inkább az a jellemző, h. a metes babáknak nem lesz hipoglikémiájuk szülés után, mint a terhességi diabos, tehát emelkedett vércukrú anyák újszülöttjeinek.
Szóval ilyen szempontból talán inkább előnyös is.
De a szopi alatti met az lehet, h. tényleg kérdéses. Nem a baba miatt, hanem a tejmennyiség miatt. Fene tudja!
De én kipusztultam volna, ha nem kezdem el szedni, annyira hipóztam nélküle.

Se a dinnye, se a fagyi nem emeli meg a cukrod? :shock:
Jó a vércukormérőd? :twisted:

Én barackon és főtt kukoricán élek. De hétvégente a dinnye is lecsúszik, csak az éjjel büntet pisiléssel.
Ma mértem 61 kilót (+4 kilónál tartok), kíváncsi vagyok hol áll majd meg!
De most kezdődnek az éjszakai hűtő körbehiénázások.
Meg valószínűleg egy nagy adag sütit is be tudnék nyomni, ha lenne itthon (De nincs!!!!! Ha lenne, már nem élne! :twisted: )

rambóka

Sziasztok!

Megérkeztünk!

Mindenekelőtt kívánok boldog születés és névnapokat, akiknek az elmúlt 3 hétben volt... nem merem felsorolni, mert felit kifelejtem s ezt azért nem szeretném...
Remélem, hogy MINDENKI jól van! Pocakosok, pocak nélküliek, babák, papák, stb...

Voltunk 2 hetet Szovátán a haverokkal, majd pár napot anyóséknál. Ha nem jött volna közbe két temetés, akkor azért SOKKAL jobb lett volna.
És megnéztük az Iron Maiden-t Bukarestben, tegnapelőtt. Hát nem semmi amit művelnek a fiúk! Hiába na, látszik, h nem ma kezdték. És persze ez is sokkal élvezhetőbb lett volna a halálesetek nélkül, de már egy fél éve megvolt a jegyünk, nem tudhattuk, h így fog alakulni.

Puszik s minden jót, ha lesz időm még benézek. Az a baj, h Tibike majdnem 3 hete folyamatosan szórakoztatva van, ma az első nap, h ismét csak ketten maradtunk és biza nem tűri, h ne őt nézzem...

Kir
Ja: tartja magát a ciklusom a 28 naphoz, ez már a negyedik. Hihetetlen. És az is, h Tibikét 2 hónap 3 x 5oo Adimetet követően sikerült összehozni, tesó pedig 7 hónap 3 x 85o után is várat még magára. Azt hiszem kéne csináljak egy hormonsort megint, októberi az utolsó... és valahogy megszervezzek egy kontrollt...

Kép
k.ir

Kérdés:
1 hete folyamatosan édességet kívánok, ma is csokiztam, sütiztem...tudom van valami öf az IR meg a javulás és csoki között, de hogy is van, és miért 1 hete kezdődött???

ui.nem vagyok terhes :lol:
Vendég

Rejo, én is tippeltem a hipózásra. Régebben is fájt a fejem, ha nem ettem időben vagy eleget, de aztán kajáltam és elmúlt. Most meg hiába eszek, 12 óra folyamatos fejfájás.

Rambóka, működik ez a bilis dolog! Nagyon tetszik. Elképzelem Gergőt mekkora örömmel nyomja meg az elszívót.

Kincsecske, sokat nőttetek.
Vaniliás karika, kakaóval??? :shock: Tetszik. De terhesen, nem ettél ilyet, vagy igen?

Monee, finish fele???
apple

Sziasztok!

Apple, Mona!

Köszi, most délutánra egészen nem jó napom keveredett. Reggel óta mentem ide-oda, anyóséknál is parkoltam kicsit, hazaérve közepes pakolászás és most olyan szinten érzem a pocakom, mint eddig még soha.
Basszus, nem keményedek, nem görcsölök, de esküszöm a gyerek összecsúszott a hasamban és ez nem jó érzés. Reggel is már lentebb éreztem, de most még annál is jobban összeszorult a kéróban. Lövésem sincs mit csinálhat, mert a testrészek a szokott helyükön vannak, tehát nem fordult meg, nem az a furcsa.
A zuhanykabinban is hamarosan egy ülőzuhanyt fogok venni, mert nem tudok tovább állni, nem bírom el a hasam. Remélem a fekvés segít majd a babának is kinyújtózni...
Pfu, most tényleg terhes vagyok. :roll: :)

Jah és pont most jött le Hozzánk Kata és az unokaöccse is, hirtelen született két nagy gyerekem. :) Remélem a saját 0,9 gyerek, nem most akar kijönni, mert az elég vicceske lenne. :D

Lépek, ülni sem jó!
Csók mindenkinek!

Monee

monee85

Sziasztok!

Mona!
Öröm nézegetni lányod csini fodros lábacskáit. Láthatóan szereti a pociját. A mosolya meg egyszerűen varázslatos, nem lehet rá haragudni, az bizti. Pici kádban az én lányom is szívesebben pancsol. Egyébként jól teszed, hogy éjjel nem adsz neki enni, hisz eszik eleget nappal..éjjel alukáljon. Szerintem lesz 1-2 nehéz éjszaka, de meggyőzhető a kislány! Dorinám éjjel is eszik, igaz neki muszály!

Bettica!
Bence nagyon édes husi baba, a pofija meg olyan huncut. Dögönyözni való legényke

Anyooka!
Aztaa milyen szép pocid van. Hihetetlen, igazán csini kismami vagy!

Babancs!
Hévízi kirándulást láthatóan élvezte a nagyfiú. Ha jól látom, helyesen barnult a bőre is. Szupi képek!

Kincs!
De édes ez a husi baba. Apám…7kg! Nem semmi :) Büszke lehetsz rá!

Rambóka!
Gergő lassan csak bilibe fog…ügyes fiú! Gratula!
Hunci!
Te nem teszel fel 1-2 képet a csini fiúról?

Zsizsik!
Amíg amagzat picike, pár hetes, gyakorlatlan doki könnyen elmérheti. Ne aggódj ezen! Élvezd a terhességet!

Monee!
Még nem fogsz szülni, nyugi! :) Gondolok sokat rád…hisz azért te vagy a terhes lista csúcsán!

Rólunk:
Dorina szépen növöget, már 4 kg. Izgi mozgi baba. Járunk tornára, masszázsra. Na azt nem szereti :( Étvágya jobb. Sokat gügyög, mosolyog, tartja a fejecskéjét és minden érdekli. Imádni való kishölgy.
Neki is akadnak hurkácskái, na persze csak kicsikék :)

Puszi

Gina
Kép Kép Kép Kép
Vendég

óóóóóóóóó irtam egy csomót erre Miron frissitett :twisted:

GInuska

Dorina nagyon szép kislány,,,,zabálni való,,,,lesznek ott m ég nagyobb hurkácskák! :wink:

Monee
Pocaklakó még várjon 2 hétig!!Mennek a drukkok!

Mona
Jól csinálod,,csajod megtanulja h éjjel alvás van nem dorbézolás,,,,én nem tudtam megcsinálni,,,,majd kistesónál :? :)

Csakegy

BOldog szülinapot+Névnapot is!!! :)

Kincsem
Olyan vagány a kiscsávód!!! :lol: :wink:

Rólunk:Izgulni már nem kell,szerdán teszteltem egyet,igen erről volt szó,,,negatív lett(egyszer elcsábultunk félig,nem direkt),,,amit nem bánok MOST,mert nagyon nem megfelőlő csomó körülmény,pl. egészségem,tegnap voltam endok.-nál és baromira rosszak az értékeim,,,(tsh0,05,,,,ft4 42,5).
Mivel tudjátok h MM-be jártam,csak félreértések elkerülése végett,,,nem ott voltam,,,és semmit nem is szeretnék irni,,,részben anyagi okok miatt,itt kméten találtam egy jó dokit,,,egyszerűbb megoldani.
Szóval szerinte a gyógyszeres kezelés után visszajön minden,,ő inkább a izotópos kezelést ajanlaná,,,ill szóba kerül t a műtét.De letárgyaltuk h mindenféleképpen végig csinálom a gyógyszert!
SZóval kistesó tuti 2-3 évig nem lesz!

Monácska
Régebben irtad h Ákos kruppos volt,leirnád nekem ,jöhet priviben is,h hogy volt.Mikor kezdte ,meddig tartott,mit csináltál vele,doki mit mondot,volt e neki vizsgálata.sokat segitenél,tudom mit kell tenni,csak még nem beszéltem senkivel akinek hasonló volt!
Most ott járunk h egy hónapja "beteg",folyamatossan kapja a stodal szirupot,egyedül az vált be ,nem köhög annyira.űMost már szélre is köhög,éjszaka olyan köhögési roham jött rá ,,kapott gyors stodált,meg ablakot nyitottunk,de megkellett inhalátorozni,,,,egyből elmúlt,,,visszont nem ugatóan köhögöt most.Szept 1-re kaptunk időpontot pulmonológiára kontr.,akkor kezdik vizsgálni,magánrendelésbe se kaptunk hamarabb :?
KÖszike! :)

Na megyek!

Pussz
Vendég

Sziasztok!

Minden oké van velünk, éjjel úgy aludtam, mint akit agyoncsaptak. Asszem túlpörögtem tegnap magam, sok volt. Szerencsére a gyerekek is csak most keltek fel, úgyhogy teljesen tudtam teljesíteni a napi alvás adagot. :)
A Babucka érzésem szerint nem jött feljebb, de mindegy, neki most biztos jó így. Mocorog, kalimpál, semmi gond.

Fú, illene visszaolvasni és reagálni. Na majd mindjárt. :)

Monee

monee85

husi baba: Kép
Vendég

Sziasztok!

Ginácska azért a ti súlyozok is szépséges ám!!! Hurkicák is vannak és tüneményesen nézeget!
Nem nehéz visszatartani magad hogy ne harapj belé? :lol: Én eszegetem :D

Ella a pm remélem gyógyival is beállítható!!
okés 2-3évig nem várjuk a zebrás teszted. Már elköltöztetek?

Backa a olvasol bennünket jelentkezzzz!! Nem járja hogy egy sort sem írsz és rendszeresen látunk!!!!

Mona??

Monee ugye nem szülsz? 10.30-kor azt írtad visszaolvasol :lol:

Köszi a kiskincs dicséreteket,élvezem ha babakocsizás közben is dicsérik :oops:
azt hiszem a kedden kirántott és megevett 1kilós karfiol volt a ludas a nehéz pukizásokban :roll:
ébredezik megyek
Vendég

Kincs!

Nem. :lol:
Csak link vagyok. :lol: :lol: :lol: És lusta.

Monee

monee85

Sziasztok!
Kezdem érteni miért hívják reggeli rosszullétnek. Ez már a 3.nap, hogy reggeliig semmi bajom, még a reggelivel sem, aztán nekifogok főzni, és olyan émelygés jön rám, de el is múlik.Egyelőre.Kopp-kopp.
18-ára hívott Arnold, de szerintem elmegyek majd jövő hét szerdán az itteni dokimhoz(ELŐSZÖR), de még nem merem hívni. :roll:
Egyrészt szeretnék már szívhangot hallani, másrészt, ha olyan brutális meleg lesz, mint a múltkor, esküszöm nem megyek MM-be. Ott is csak uh lenne.Van most egy rakás utróm (3 doboz)sokáig elég, tényleg, meddig kell ez?12.hétig?Már unom. :oops:

Kincs!
Te kérdezted a múltkor debrecen nincs-e közelebb, sajnos nincs, meg Szeged sem.Km-ben igen, de átszállás, csatlakozásra várás, időben hosszabb, (vagy legalábbis ugyanannyi)hiába van közelebb. Autóval igen, na de a vonat ingyen van! :wink: Pestre meg itt felszállok, ott meg le.Nem mindegy.De egyre inkább kihagynám.Sokat voltam az utóbbi időben, szenvedek az úton.

Gina!
Tündéri ez a kislány, és hogy nő!Hihetetlen! :D

Kép
Kép
zazzy

Gina, nagyon aranyos a kislányod!

Zazzy, igen a 12. hétig kell dugdosni az utrót, majd fokozatosan leállni vele. De ha mész Arnold dokihoz, ő pontosan megmondja mikor hagyd abba.

Csajok! Ti, hogy tudjátok kiszámolni, hogy abban a kajában amit megesztek mennyi CH van? Pl egy kifliben, vagy vajban amit rákentek? Na meg egy szelet sűlt húsiban? Vagy csak úgy hasra ütésre megy? Én félek, h túl sokat eszek.
köszi!
apple

Apple!
Elvileg mérni kéne, konyhai mérleggel, de én nem sokáig csináltam.Hamar kitapasztaltam, hogy amiket én eszem, azokban mennyi van. Az ebédet kivéve mindennél figyelek. Az az azért szerintem is durva, hogy mérjem, mennyi lisztet tettem a rántásba, mennyi tésztát a levesbe, és abból én kb mennyit eszek meg. Nyilván mértékkel eszem, és nem túl tilos dolgokat, de az ebédet kimondottan nem számolom.
De vannak olyan diétás anyagaim, amiben rengeteg mindennek megvan, hogy mennyi a ch-ja, pl.1db alma, 1 nagy szelet kenyér stb, stb, ha gondolod, e-mailben tudok ilyet küldeni!

Lányok!
Elocom mehet terhesség alatt?
Tartok tőle, hogy nem, pedig nem tudom, mit csináljak.Kiskoromban ekcémás voltam, tökjól elmúlt, csak a kezemen az ujjaim hajlatában szokott előjönni, és csak ez segít. Már nagyon gáz, viszket, hólyagos, de nem merem kenni.Máskor bekenem, és 1-2 nap alatt elmúlik.

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok Lányok!

Emlékeztek még rám egy csöppecskét? :twisted:

Bazi fáradtam meggyüttem egy kicsinykét. Hááát ez a hááááááááz és keeeeeeeeeert, kitikkaszt rendesen! A net is sz@raxik, a gépem még nincs is beüzemelve....

Először is nagyon sok boldogságot kívánok azoknak akiknek kell! Légyszi nézzétek el nekem, hogy nem említelek név szerint mindenkit, de rettenet régen voltam. Visszaolvastam ugyan de valahol a 10. oldalnál elvesztem..... :oops:

Zazzy drága!
Köszönöm a tolmácsolást!

Gyerkőcök éédesek!

Költözés megvolt, nagyjából minden a helyén van; nyaralás életem egyik vagyis legelső legeslegjobb nyaralása volt ráadásul külföldön, a gyönyörű Dalmát tengerparton, pontosabban: Trogir-Okrug-Gornjiban. Olyan vo,t mint a siófoki aranypart csak ez 1000szer sokkal de sokkal jobb és gyönyörűbb volt!!!!
Ha kész lesz a gépem, akkor teszek fel a kéróról és a nyaralásról is képeket, márha érdekel Benneteket.
Ciklusomról inkább semmit nem mondok :?

Képzeljétek, jósoltak nekem nyaralás előtt magyar kártyából.....hát mit ne mondjak nem dobódtam fel...... a lényeg hogy nem mondtam semmit a pasinak, és ő látott rajtam valamit és 4 hónap után elővette a kártyát és elvonult a szobába, majd kijött és kérte húzzak 7 kártyát és gondoljak valamire (én kis naiv mit sem sejtve húztam.)persze mi más lehetett volna mint a baba:azt mondta lesz 3éven belül, aztán ez megmódosult fél évre. Esküszöm nem mondtam neki semmit, és rákérdezett hogy minden okés e a petefészkeimmel mert a bal oldali nem úgy működik ahogy kellene, meg hogy nem volt jó a pajzsmirigyem de az rendeződött :shock:
Utána jutott eszembe, nem tom emlékeztek e rá, hogy panaszoltam hogy nagyjából pontosan minden 2.hónapban jön meg, és akkor megvilágosodtam és egyre inkább az a gyanúm hogy a bal oldalam nem műkszik! :cry:
Ja és a férjemnek is fél évet mondott, merthát ő is babára gondolt mikor húzott....
A feketeleves az hogy állítólag a szervezetem még tiltakozik valamiért a baba ellen, és hogy meg vagyok átkozva, valamiért büntetésem van. Azt is mondta hogy ez valószínű letelt mert már nem nagyon szeretnék óvónéni lenni. :(

Szóval érdekes volt. Én nem akartam és kértem hogy jósoljon, és eléggé elgondolkodtatott még néhány dolog amiket mondott...... :D

Nyah, egyenlőre ennyi voltam mert leesek a székről az álmosság miatt... nah jó bevallom ittam is egy kis pohárnyi horvát söröcskét :oops:

Pusszantás

Ahogy lesz időm, jövök!

hajni...
Budaörs

jah egy kérdés: miért van az hogy ha 2 metet veszek be semmi bajom nincs, értsétek rettentő fosás, rosszullét, de ha 3at akkor ajjaj. Ezt akkor vettem észre, hogy amikor nyaralásban voltunk, hát ne kövezzetek meg deb be kell valljam link voltam: nem szedtem csak reggel meg este metet, kaja után vagy közben vagy előtt.Merthát napközben csak ittam, nem voltam éhes. A kajálás is olyan volt hogy reggeli 9-10 körül, vacsi 6-8között. :oops: És az égadta világon semmi de semmi bajom nem volt. nem volt sem fosika, sem szédülés sem rosszullét. SEMMI!!!!!!!
Na ez mitől van?????

hajni...
Budaörs

Apple: én úgy számolok, hogy egy zsömle/KIFLI KB. 30 ch, egy tejeskávé kb. 15-20 (cukor nélkül persze). A többit csak saccra - de ebben benne van ugye, hogy én Lillánál durván diétáztam és ott még a levesbe kerülő lisztet is kiszámoltam, minden grammot kimértem mérlegen stb. Ott azért megtanultam kb. besaccolni mekkora egy normális ebédre való adag stb.

Asszem egy nagyobb almát is 30CH körül számoltam.

Most nem számolgatok, ha tudom, hogy necceset ettem vagy túl sokat akkor szoktam mérni egy 70 percest, ha az magas akkor a kérdéses kajával vigyázok a jövőben. Plusz ugye hetente minimum 2* mérek, hogy ha romlana a helyzet (a 24. hét környékén szokott) akkor lássam és még időben reagálhassak.

Én teljesen feleslegesnek tartom az ok nélküli diétát, szerintem elég ha az ember odafigyel (na bumm, néha bűnözik is :) ) és rendszeresen nézi a cukrát. Ha a cukor jó akkor marad a sima odafigyelés, ha meg gáz van akkor diéta (orvossal, dietetikussal egyeztetve ha az ember nincs teljesen képben).

Én pont ezért csalok keményen a hivatalos cukorméréseken. Nehogymár egy mérés alapján akarjanak engem bekategorizálni. Én tudom, hogy oda kell figyelnem, a cukrom is rendszeresen nézem, hagyjanak békén. Ha gond van akkor meg tudom mit kell tennem és kész. Mondjuk 2. terhességnél ugye már nagy az ember szája, Lillánál még én sem ugráltam ennyire (sajna).

Most egyébként nyerőszériában vagyok:) Reggel ettem egy csomó fehér kenyeret a cukrom mégis 6.1 lett. Ma este meg töménytelen mennyiségű főtt kukoricát és 6.0 :)

Ez valszeg frontfüggő is, jön egy jó kis front és máris behúzhatom fülem-farkam... (na ez a bajom a hivatalos cukorméréssel... hiába jó mindig az ember cukra ha pont telibetrafál egy frontot...) (egyébként meg ha időben beveszem a metet reggel és minimum fél liter vizet is megiszok max. a reggeli végéig akkor nem kavar be annyira a reggeli... )

Na megyek vissza listát írni... vasárnap indulunk nyaralni:)
Vendég

Ja... Elocomot szerintem inkább ne... Próbáld ki a Halicart, hátha nálad működik (Lillánál semmit sem ér - de nála az összes ekcémaszer befuccsol:)
Vendég

Csakegy!
Te alapból túlsúlyos vagy?
Mert úgy elgondolkodtatnak az eredményeid, és bevallom, irigy vagyok egy picit :oops: :lol: Én amióta tudom, hogy terhes vagyok, kenyeret csak legvégső esetben eszem(eddig összesen kb.2 szelet)Csak Wasa-t eszek, egész jól megszoktam, elvagyok, de néha mit nem adnék egy jó kis fehér kenyérért!
Mikor a doktornő mondta, hogy 1 órával kaja után a csúcs van, akkor azért megörültem, mert bármikor mértem(reggeli, ebéd vagy vacsora)max 6 körüli értékek jöttek ki. Akkor ez tökjó nem?De akkor miért lett a terhelésesem még mindig 7,8????? :shock:
Mindenesetre szeretném a 12.hét után is szedni a metet, és nem tudom mennyire lesz meggyőzhető a doktornő :? Ráadásul bíztam benne, hogy kiírnak most egy csomót, mikor legutóbb voltam, de helyettes doki volt, és 1 nyamvadt dobozzal írt! :evil: :evil: :evil: A sajátom már ilyen 4 hónapokra is ír.

Kép
Kép
zazzy

Teljesen szét vqagyok hullva....................

Ma megyünk oltásra is, tehát kéretik mindenkinek csuriba vágni az ujjait!!! :? :? :?

Rossz széria................................. :x :x :cry: :cry:

Csók csajok
Vendég

Zazzy!
Mikor eszel meg egyszerre 75 gr-nak megfelelő szénhidrátot??????? Szerintem nagyon ritkán, ezért látod a terhelésesen olyna magasnak a cukrod!!!!

Ez egy téboly egyébként, és én is azt csináltam mint Csakegy, csaltam.................. De otthon nagyon figyeltem és böktem az ujjaimat, tudtam mit kell tennem, nyugidt voltam! Mindig tudtam mit ehetek és abból mennyit, és kész! Egyszer szállt el a cukrom az elején egy vagon szőllő, stresz és hidefront volt együtt......... Utána nem ettem szőllőt és rendben voltam!

Csak okosan...................... A diétával is!!!!!!

Majd egyszer írok többet is................

A helyesírási hibákért boxcsika, nem is fogom kiavítani..............
Vendég

[quote="hunci"]K írta:hunciérdés:
1 hete folyamatosan édességet kívánok, ma is csokiztam, sütiztem...tudom van valami öf az IR meg a javulás és csoki között, de hogy is van, és miért 1 hete kezdődött???

ui.nem vagyok terhes :lol:

Hajni, ez belefér, de azért többet ne csalj! :wink:

Ella, remélem,megtaláljátok a jó megoldást!

Mona, drukk
Vendég

http://picibaba.hu/kisgyerekkel/recepte ... j-hazilag/

Csakegy!
Neked!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hunci!
Köszi!!!! :)
Vendég

Hello!

Zazzy, Apple!

Kicsit meglepődve tapasztalom, hogy nyomjátok a diétázást, pláne ilyen komoly, kiszámolgatós módon.
Miért?
Nemtom, lehet hogy én vagyok a fekete bárány, de se met, se diéta és köszönöm szépen én is és a gyerekem is jól vagyunk. Nem szállt el a cukrom, nem híztam meg és mégis azt ettem végig amit kívántam.
Nekem sokkal ésszerűbb megoldásnak tűnik az amit Mona és Csakegy is csinál, hogy maga tapasztalja ki a cukker mérővel, hogy mit ehet meg és mit nem. Lehet hogy simán megehettek a kiírt adagnál többet is valamiből, ha jól esik, mert mégsem nyomja meg annyira a cukrotokat, mint ahogy a nagy könyv írja. Nagyon nem hiszem, hogy pont terhesen kéne a nagy kiszámolgatásokra rámenni... De ez az én véleményem, bocs ha belepoff.

Zazzy!

Csakegy alapból (ha jól emlékszem) talán 45 kiló. :lol: Asszem nem túlsúlyos. :D
De én túlsúlyosan kezdtem a terhességet és mégis... amit az előbb írtam. 36. hét közelben +8 kg vizesen és köszönöm jól vagyok. Reggelire megeszek két szelet fehér kenyeret is ha megkívánom és vödör számra iszom a tejet, mert most az kell nekem.
Ha úgy érzed, hogy nem bírod a meleget, el ne menj körbeutazni a fél világot! És hívd már fel a saját választott dokidat, nehogy ne tudjon időpontot adni Neked szerdára! :D Védőnőci? Voltál, mész?

Hajni!

Jó, hogy itt vagy megint! :D

Monee

monee85

Monee!
Én egyszerűen csak félek. Nem akarok diabos lenni. De nem éhezem!!!Az ebédet pl. mondom egyáltalán nem számolom, akkor ami jól esik! :D
De azt is hozzátenném, hogy még mindig kb. +10kiló van rajtam, legalább még ötöt le akartam adni terhességig.És az inzulinom sem a megengedhető kategóriában van, felére csökkent, de még mindig több, mint kéne.
És ez a 7,8-as terhelés sem a legjobb. És a doktornő csak 12.hétig akarja engedni a metet.
Szóval csak aggódom egy kicsit, és próbálok vigyázni. De ígérem kipróbálom, hogy reagálok a kenyérre például! :lol:

Nekem te a terhességed elejétől kezdve nagyon bátornak tűntél!Sosem írtam, mert nem tartottam fontosnak, úgyis mindenki valamilyen szinten a saját feje után megy!És szívből örülök, hogy minden oké volt végig, és most is!Én nem vagyok ilyen bátor!:(

Én nem ismerem Csakegyet, ezért kérdeztem, de valahonnan rémlett, hogy ő ez a hatalmas súlyú :lol:

Mona!
Drukk az oltáshoz!

Kép
Kép
zazzy

Halihó!

Hunci?
Miszösz van? tuti gyagya vagyok, de nem értem írásod.... mi fér bele, milyen csalás? valahogy nem tudom összehozni az idézeteddel. :lol:
Nálam csak egy kérdés volt: Miért van az hogy ha bármit eszek és csak 2 metet veszek be (napi 2000mg) akkor semmi bajom nincs az égegyadta világon fosás és rosszullét ügyileg. Ha viszont beveszem a napi 3 metet (3000mg) akkor meg tökmindegy mit eszek, fosok mint állat. Még akkor is ha figyelek a kajára.

Na megyek összekaparom magam, megpróbálok 4. napon is hozzáfogni a gazírtásnak. Állni már alig bírok, olyan izomlázam van. :)
A férjem amúgy is kinnt van már, mert képzeljétek egy ló kidöntötte a kapunk egx részét míg mi nyaraltunk! :shock: És most aki csinálta, megjavítja. Még szerencse, mert új kerítésre már nem futja.

Mona!
Kezem lábam keresztbe!

hajni...
Budaörs

Hajni!
nekem is feltűnt, szerintem Hunci nem neked célozta, vagy én sem értem! :D

Szerintem akkor sok neked 3000, nem lehet???

Kép
Kép
zazzy

Zazzy!
Nemtom, lehet. De eddig bírtam, asszem. Lehet vissza kéne állnom a 2850re?Csak az a baj, hogy nincs 850es metem. :( Azért még próbálkozom, lehet felezek.

hajni...
Budaörs

az idézet az az hogy korábban kérdeztem, de nem kaptam választ, és gondoltam, hátha észreveszi valaki...

Hajni, az meg, hogy így csalsz, simán belefér, csomószor csináltam én is!Valahogy érdekes, olyankor nekem is jobban tolerált, mint külön külön de összesen a 3000 mg. válaszom nincs, miért csináljam de nálam is így van.

Monnee, én egyetértek Zazzyval, neki alapból nem jó a cukra, mégha egyben 75 grammot nem is eszik meg, de azért figyelemreméltó, hogy van ott valami gubanc és én inkább szépen diétázgatok és szedem a metet a terhesség alatt minthogy legyen bármi gond, vagy legyek gdmes vagy ha az vagyok, legalább ne legyek inzulinos.
A saját terhességem alatt is ezt csináltam végig, ennek tudatában diétáztam , amiért ann kaptam tőletek állandóan, de nem bántam meg, a gyerek szép nagy lett (mihez képest ugye) és én meg fogytam :lol:

Zazzy, jól csinálod, így tovább, 12. hét utánra erőszakold ki a metet, mert nálad ez tűnik a legcélszerűbbnek (bár ugye én alapból is szedném végig... :lol: )
Vendég

nyah, elhúztam, este ha tudok gyüvök

hajni...
Budaörs

ahha, így már értem! :D

hajni...
Budaörs

Hunci!

Asszem a kettőnk tök ellentétes példája egyáltalán nem elég ahhoz, hogy "ítéletet" mondjunk akárki felett, akinek lehet hogy egész más fog bejönni a terhessége alatt.
Lehet hogy nem jól emlékszem, de mintha Nálatok is az lett volna, hogy nem feltétlenül csak a diétás kajákat etted, hanem azt ami a tapasztalatok szerint Neked jó volt. Ha már diéta kell, akkor nekem ez a megoldás sokkal normálisabbnak tűnik, mint az "ész nélküli" dekázgatás. Az előbb is ezt akartam írni, lehet hogy nem ez jött le belőle.

Nem buzdítok senkit ilyen renitens viselkedésre mint az enyém, de asszem ez is példa, hogy egy PCOS is végigcsinálhatja így a terhességet, mint én.

Hajni!

Én itt hagytam abba a met szedését, amikor akármire néztem a 3*850-től folyamatosan hasmenésem volt. Engem ez totál kikészített... A 2*850 kössz jól el volt magával, de a 3*850-nél vége volt a világnak. A csökkentés vagy váltás másik gyogyira tűnik talán megoldásnak, de én ebben nem vagyok okos, kérdezz rá a dokidnál.

Monee

monee85

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?