Új privát üzeneted érkezett!

Ági!

Nagyon gyors leszek!

Nálunk Ákossal ugyan ez a helyzet.... már egy hete nem hordott este pelust, de most két napja bepisil, és reggelre tiszta víz. Már azon gondolkodom, mit rontottam el.... ! Én asszem ráadom a pelust megint és figyelem mikor lesz újra száraz. Ákinak nő a hátsó rágója, szerintem nagyon megviseli, alig eszik, nyűgös, én erre fogom, hogy mostanában zaklatott, és nem érzi jól magát, azért pisilhet be. És érdekes, hogy csak este csinálja ezt, a déli alváskor száraz marad!
Kitartás!
Egy cipőben járunk!
Puszi

Puszi: Rozika!

KépKép
Kép
siprozi

Sziasztok,

Ági,
Szerintem azért nem szól, mert az éjszakai alvás mélyebb és akkor nem ébred fel. Szerintem....
Én adnék rá pelust újra, bár lehet összezavaró egy időre, de aztán majd úgyis teljesen szobatisztává válik előbb utóbb és fontos, hogy ne legyen semmi gond a veséjével...
Vannak tök jó csajos pelenkabugyik, drágák ugyan, de csak 1 kell naponta. Az ellen talán nem is tiltakozna nagyon.
Fejlődött a beszéde? Mármint magához képest és nem nézve a hasonló koruakat...?

Réka is tök megérteti magát, de sajnos szerintem diszfáziás, igaz ezt majd ugyis kiderül ha szakember fog vele minden nap foglalkozni. A júliusi Babapatikában volt erről egy nagy cikk, én az alapján "diagnosztizáltam". Végül is csak logopédus szükségeltetik ekkor is. 3-4 éves kor alatt persze nem kell vele foglalkzni még...
Olyan dolgok mint: lelövi helyett bum-bum-ot mond, kiejti a K-t pl. kaka, de béka helyett bétát mond. Ha pösze lenne akkor nem tudná semmikor kiejteni. Felcseréli a szótagokat adott szóban ha nem hallás után ismétli vissza. Megért mindent. Megérteti magát.
Szerintem nálatok ilyen nincs... egyszerűen csak nem beszél ugye?
3 éves korban vidd el logopédushoz oda a Kodály térre mindenképp. Szeptemberben kérjél időpontot. Ha kell tel.szám adok.

Sokat gondolok Évire és Noéra, remélem jól vannak.

Ja, már akartam írni:
Új szomszédaink lettek és a csajszi a kórházban dolgozik az újszülött részen.
Szerintem irtó kedves. Csinos szőke fiatal csajszi.
Kíváncsi vagyok taliztok- e majd vele... persze a babavárókra gondolok...
Évit kérdeztem tőle, mondta, hogy jól van, de Noét ő nem látta el, mert ugye Noé lekerült a PIC-re. Ő pedig fent van.

Mennem kell mert balhé van a kádban (együtt fürdenek a lurkók)

Sziasztok,

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Sziasztok!

Pelus ügy: Emesénél is eléggé elhúzodott a dolog. Nappalra 3 évesen lett szobatiszta, de akkor is voltak még balesetek, éjjelre majdnem négy éves volt. Én is bugyis pelust vettem neki, mert a simát már nem akarta felvenni. Az bejött. "Téli" bugyinak hívtuk, mert nem értette, miért vastagabb. Aztán utána már vettem gumilepedőt a lepedője alá. Igaz, hogy sokat kellett mosni, mert előfordult a bibi. Azt hiszem, nem vártam meg hogy teljesen száraz legyen a pelus. Volt, hogy hetekig nem pisilt be éjjel, akkor adtam neki gumilepedőt.

Én holnap megyek nst-re. Kíváncsi vagyok, mi lesz. Elvileg két hét múlva ilyenkor már bent fekszem és tervek szerint a 38. héten "kimászik" belőlem a kisfiam. Eddig egy gyerekkel sem vizesedett a lábam, de most észrevettem, hogy estére kicsit bedagadt. Szűkebb volt a papucs. De nem vészes. Biztos a meleg, meg elég sokat is mászkáltam ma.

Na sziasztok, megyek dobok egy zuhanyt. Holnap megnézem Évit is.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Cirmike!

Ákosom sokban hasonló Rékádhoz beszédügyileg, van, hogy kimond szépen egy-egy betűt, de ha az más szóban, más magánhangzó mellett van, akkor nem mondja még ki. Én nem aggódok miatta, bár tudom, a nagy nálam ilyenkor már kristály tisztán beszélt. Ő meg ilyen. Én biztos nem fogok rohanni vele senkihez, inkább mondókázni tanítom, és "mondd utánnam"-osat játszunk. Előbb utóbb kijönnek a hangok. De ne képzelj bele egy majdnem háromévesbe semmilyen disz....-et! :oops: :lol:
Ha CSabival játszanak katapultosat, Ákos TAPATULT-ot mond, de ugyan akkor nálunk is a KAKA simán megy, JÉPA_JETEK-et mond pl. ami biztos sokat fog fejlődni, ha megy oviba.

Teszek pár képet a fiúkról, bocsi a pucéros képekért! :oops: Kép

Kép

Kép

KépKép
Kép
siprozi

Rozika
Nagyon aranyosak a fiaid! :lol:

Szilvi
megy a drukk az nst-hez!+++++++++
Várom a híreket Éviről!

Cirmike
Az új szomszédod szülésznő?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Én is tegnap kértem időpontot a jövő heti első NST-mre. Alig várom már. Elterveztem, hogy a telefonommal felveszem a szívhangot.

Hugi, remélem jól viseled a műtét utáni állapotot..

petra79

Sziasztok!

Nst-m rendben, volt egy keményedésem. De többször érzem azért napközben.
Dokinő megint intézett egy uh-t, hegvizsgálatot. 4,5 mm vastag. Hát az már elég vékony, de még belefér. Hétfőn megint nst. Előtte körzeti orvos. Kedd vérvétel, szerda eredmény + aneszteziológus. Csütörtök dokinő, péntek nst. Szerintetek??? Előbb meg fogok szülni, ha ennyi programot adnak, az tuti... De inkább így, mint bent fekve.

Évi lejött hozzám, de közben jött Edi78 is. Évi már elég jól mozog. Már szoptathatja Noét és szopizik is. Még nem sokat, meg van amikor kibukja, de azért eszik. Tegnap már 110-et tudtak lefejni Évinek a tejkonyhán, ami szerintem tök jó. Még jövő hétig kapja a baba az antibiot (meg szerintem Évi is) és ha minden igaz, és jól vannak, legkésőbb jövő hét vége felé hazajöhetnek.

Na sziasztok, megyek főzni tovább. Paradicsomos húsgombi lesz, krumplival. Azt mindenki megeszi.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Petra:
Köszönöm, megvagyok, bár voltam már jobban is. A tegnapi nap nagyon vagány voltam, túl sokat voltam lábon, mászkáltam, így ma alig bírtam lábra állni.
De sebaj, muszáj kibírnom, na meg a gyógytornát, a hasbaszúrit, pár hét és megint futkosok a lányom után :D

Kicsit rossz itthon egyedül (a reklámokat már kívülről fújom :lol: ), de hozattattam haza melót, azzal elvagyok egy darabig.

Szilvia:
Nem semmi, mennyi vizsgálatra kell járnod, de tényleg jobb, mint ha bent kellene feküdnöd.
Paradicsomos húsgombóc? Az igen! Az egyik kedvenc kajám! Főleg főtt krumplival.

Rozika:
Nagyon aranyosak a fiúk! :D

Most megyek enni, nekem vadas van mára!

Sziasztok!
Hugi

hugodugo

Sziasztok,

Ancsa,
Nem szülésznő, hanem újszülött csecsemős nővér. Tudod aki elviszi lemosdatni, lemérni. Bent van azoknál a babáknál akik nem roomingosok. Meg megy elvileg segíteni a kismamáknak.

Szilvi,
Tényleg sok helyre kell menned!
Gondolom már nagyon izgulsz! Ismét!!!
Imádom az újszülött napokat, szopiztatásokat.
Szinte ezért vállalnék még 1X. De a terhességből már elég volt. Én nagyon vizesedtem, elpattantak a vénáim, visszerem lett...
Majd látjuk mit hoz a sors...

Hugi,
Pihenj többet!!! Munka még most is???!!! Legalább addig sem ugrálsz! :lol:

Mi már elég jól összepakoltunk.
Holnap du. még megyünk egy szülinapra aztán vasárnap irány a reptér! Jók legyetek!!!

Cirmike

Kép
[KépKép
cirmike77

Cirmike
Értem,köszi az infót! :lol:

Szilvia
Köszi a híreket loláról :lol: Örülök nagyon,hogy jól vannak :lol:

Megyek is,mert feje tetején áll az egész lakás az átalakítás miatt :?
Nem tudom mikor érünk a végére :?

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok

Ági
Nálunk Timinél is előfordul éjszakára egy két baleset,de én is vettem ilyen akármit amit a lepedő alá kell tenni,meg én elég sokszor járok ki éjjel wc-re és van úgy hogy kiviszem Timit. Én nem adnék rá már pelust,de persze ezt neked kell eldöntened. Kismamasággal hogy állsz? Angikáról és Julcsiról tudsz valamit?

Cirmike
Timi is hasonló beszédben mint Réka, ahogy Rozi is írta. Lehet hogy ez nem is függ össze az oxigénhiánnyal.Nálunk is van amelyik szóban megy egy egy betű valamelyikben meg nem. De minél többet mondja annál ügyesebb. A répa retek nálunk sem répa retek,meg az s és sz ekkel van még gond. Jó nyaralást nektek, vigyázzatok magatokra. Tényleg Rékával akkor végül is semmi gond nem lett?

Az tök jó, hogy ennyit le tudnak már szívni Lolának, ez bizti segíti Noénak a mielőbbi gyógyulást.

Na mentem Üdv mindenkinek LÍvia

Kép
slivia

Sziasztok!

Csak pár percre jöttem,jövő héten nem leszek gépnél csak majd valamikor csüt-péntek felé,festjük,mázoljuk a lakást :D :D :D

Viki kicsit beteg lett,nagyon köhög,éjjelente szinte mindig befullad a sok huruttól :cry: dokink szerint valami le van neki tapadva a gégéjénél,erre kapott ACC100-at,de már 3 napja kapja,túl sok változást sajna nem tapasztalok nála :cry:
2 napja még hasmenése is van......szóval nem valami rózsás a helyzet :?

Hétfőtől már nekem is megint meló :evil: :evil: :evil:
Anyuéknál fog Viki nyaralni még az utolsó hetet.

Cirmike
jó nyaralást nektek!!!!!!!!!!!!!!

Ági
sztem ne add vissza a pelust Dorkára éjjelre.
Vikinél is előfordultak kisebb balesetek,de én úgy voltam/vagyok vele,hogy inkább mosok kicsit többet,nehogy megzavarjam a gyereket hol van pelus,hol nincs.
Nekünk a gumis lepedő alatt van egy nylon lepedő,amit a Móciban vettünk.
Mondjuk Vikinek készülünk fenyő galériaágyat venni,oda is ezt a megoldást fogom használni.
Bár kicsit félek,hogy a magasságot hogy fogja Viki megszokni....... :roll:

Szilvi
köszi az infókat Éviékről,nagyon ügyes,hogy sok teje van,reméljük hamar hazaengedik őket!!!!!!!!!!!
Szegény,jó sok vizsgálat vár rád :cry: de megéri,hogy minden rendben legyen veletek!

Rozika
jók a mostani képek is,múltkorin pedig csini végzős voltál!

Lassan befejezem,holnap anyósomékhoz megyünk szülinapra,vasárnaop meg folytatjuk a pakolást :P
Sziasztok:Erika
Jobb éjjelt mindenkinek,mint ami minket vár már megint :evil:

cseriviola

Sziasztok!

Köszönöm a képek miatt bezsebelt dícséreteket!
HA sikerül fél óra múlva összekanalazni a családot, akkor még ma megyünk Balcsira két napra. Remélem nem lesz eső, mert sátorozni fogunk!
Még sosem volt ilyen nálunk, szurkoljatok, hogy jól sikerüljön! Én ilyenkor minden miatt izgulok, és a fél házat elvinném.
Mindenkinek szép hétvégét!

KépKép
Kép
siprozi

Sziasztok!

Cirmike, Ancsa, Erika, Hugi: köszi az együttérzést. Tényleg húzos így két gyerekkel ez a sok vizsgálat, de tényleg megértem az aggódásukat. Harmadik császár, harmadik terhesség, és az, hogy tavaly volt az utolsó. És tényleg inkább így, mint bent feküdve. Majd csak túl leszünk rajta!

Cirmike: én is várom az újszülött napokat, de attól tartok, utoljára bent a roomiba leszek nyugodtan kettesben a kisfiammal. Itthon már azon parázok, hogy fogom etetni a 13 hós virgonc Dórika mellett. Járókában egy percig sincs el, ha leteszem mászni, közben hogy szopiztassak, mert őt is kell figyelnem (állandóan a kezét becsukja, zsínorokat nyaka köré tekeri, cd-ket magára húzza), de hát majd kialakul, remélem.

Noénak sajnos tüdőgyuszija van, azt még nem írtam, ezért két naponta röntgenezik. A fertőzéstől kapta el, de már tényleg sokkal jobban van. Picit visszafogyott, de nem vészes. Majd kint megerősödik, úgy értem, itthon a nyugiban!

Na sziasztok, vasalok egyet, amíg Dórikám alszik apával! Emese strandra ment mamáékkal.

Sziasztok

Jó hétvégét

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Cirmike!
Igen, kicsit dolgozgatok itthon, excel táblákat töltögetek, szerkesztgetek. Szeretem csinálni, és addig sem érzem magam haszontalannak.
Soha nem voltam ilyen sokáig betegállományban (június 26-án volt a baleset, két hétig itthon voltam, aztán visszamentem 1 hétig dolgozni, és azóta megint állomány), és ez most nagyon furcsa.
Sokszor olyan egyedül érzem magam, Virágnak ugye megkezdődött 1 hete a bölcsi, apa meg állandóan dolgozik, mint pl. most is.

Pedig annyi program lett volna, ha nem lennék ilyen béna :?

Jó utat, jó pihenést nektek! Nagyon szép helyre mentek biztos megint, természetesen kérünk fényképeket!

Ancsa!
Milyen átalakítás lesz nálatok? Mi is meg akarjuk változtatni Virág szobáját, nincs egy polc sem a szobájában, csak szekrénykét. Rengeteg ruhája van, sok mesekönyve (imád magának olvasni :D ), kellene új bútor neki, meg beígértük már régen neki az emeletes ágyat, csúszdás változatban, vagy valami hasonlót. Csak nem tudom még hol fogunk kapni olyan szekrényt, ami pont passzol, lehet hogy csináltatni kellene. Egyik barátnőmék halálosan jópofa sarokszekrényt csináltattak, igaz nem volt olcsó, de nagyon nagy, sokminden elfér benne. De egy kicsit most várnunk kell ezzel, nemvárt (elég nagy) kiadás jött közbe, majd csak utána.

Pelusügy: én sem adnám rá vissza már a pelenkát, szerintem ezzel össze lehet keverni őket. Virág is egy-két alkalommal bepisilt még éjjel, de ilyenkor soha nem szidtuk meg (mindig elsírta magát szégyenébe), mondtuk neki, hogy semmi gond, ki lesz mosva, cserélünk gyorsan ruhát, és kész, nincs semmi baj. Neki is van a lepedője alatt gumilepedő, így az ágynak nem lesz semmi baja.
Viszont ő éjjel eddig még soha nem kelt fel arra, hogy pisilnie kell, vagy kibírja reggeli (99%-ban), vagy reggelfele, hajnalban valamikor bepisil. Az a baj, hogy néha megmakacsolja magát, este nem akar pisilni lefekvés előtt, és általában ilyenkor jön a baj. Elég jól leszokott az éjszakai ivászatokról, néha-néha iszik egy kortyot, ezért sem pisil be. Neki nem volt olyan, hogy napokig száraz lett volna a pelus és na akkor próbáljuk ki nélküle.
Ő úgy szokott le róla, hogy bárányhimlős volt, apukája pedig addig nyúzta, hogy ne vegyen fel pelust, hogy belement. A nadrágja vonalában elég csúnyák lettek a sebek, állandóan kidörzslődtek, jobban fájtak neki, és természetesen a pelenka is rontott a helyzeten, így "kapóra jött" ez a betegség.
Aztán szerintem rájött, hogy milyen jó nélküle. :lol:

Beszéd: nálunk egész jól megy a beszéd, persze az "r" betű nem megy mindig tisztán, sőt a legtöbb esetben "j" betű sikeredik, de ennek javítására még sok idő van úgy gondolom. Ha kérem, hogy pörgesse meg a nyelvét, mondjon "r" betűt, akkor sikerül neki, de szavakban már nem mindig.

Erika:
Viki jobban van már? Nem lehet egy másik gyógyszer kérni neki inkább? Gondolom milyen jól jött nektek is ez a nagy meleg ehhez a pakolászáshoz...

Rozika:
Majd írj, hogy sikerült a nagy kiruccanás és merre voltatok. Mi is terveztük, hogy lemegyünk ma a Balatonra, de nem gondoltam volna, hogy műtét után ennyire fog fájni a lábam, na meg a ház urának természetesen megint dolgozni kellett menni, kora reggel óta nem láttuk megint :(

Szilvia!
Biztos, hogy eleinte nehéz lesz majd otthon, de kialakul majd egy rutin és belejössz mindenbe!

Ági!
Igen, ti ismeritek egymást (a másik) Ágival! Ő is küldött sms-t, a műtét napján, bár azóta nem beszéltem vele.
Hogy döntöttél végül is pelus-ügyben?
Tényleg! Neked Dorka megy oviba szeptemberben?

Na jól van, most már eldugulok, felkeltem csajomat is, mert aztán este 10 után sem akar elaludni, annyira felpörög. Délben nem szabad, max. 1 órát aludni hagyni, mert én nem tudom egyedül lefárasztani. Nagyon ügyes volt ma, meg fogjuk nagyon dícsérni, mert ebéd után mondta, hogy anya, menj ki, egyedül alszok! (mindig ott kellett vele maradni, amíg elalszik). És tényleg elaludt! Bár ilyet kétszer már csinált, de az régebben volt. (jó lenne, ha este is megszokána ezt a rendszert, de hát istenem nagyon apás, ő meg általában csak akkor van itthon).

Azt hiszem inkább abbafejezem, inkább teszek fel egy-két képet!

Sziasztok!
Hugi

Ui.-tocska: Noénak miharabbi teljes gyógyulást!!!!

hugodugo

Kép Kresz-parkánál Kép Kép Máltai játszón Kép esti fürdés kényelmesen Kép kis vigyorika Kép új fűnyírási technika

hugodugo

Sziasztok!

Örülök, hogy jó híreket hallunka a Noéról és Éviről! Sokat gondoltam rájuk, hogy mi van velük. Szuper , hogy nemsokára hazajöhetnek!

Szilvi,
tényleg egy "hős" vagy! Biztos nem lesz egyszerű, de jó, hogy az Emese már nagylány és biztosan sokat fog segíteni a piciknél!
Az jó, hogy a dokik így figyelnek rád, ill. nem kell befeküdnöd.
Hogy bírod ezt a meleget? :oops:

Hugi,
asszem lemaradtam valamiről, vagy csak nem olvastam :(.
Mi történt? Amikor taliztunk a játszón, még egyben voltál :)
Elestél?
Mennyire megváltozott a Virág!! Jó csajos!

Petra,
milyen csinos kismama vagy! Nagyon szép a házatok és a gyerekszoba is gyönyörű! Jó helye lesz a kislurkónak! :)

Ancsa,
jól vagy? Régen jelentkeztél.. :)

Cirmike,
jó pihenés!!!!

Rozi,
én teljesen másképp képzeltelek el! Csini vagy a dimlomaosztón!
A fiúk nagyon édesek :) :) Jó sátorozást, igazán jó időt fogtatok ki. :)

Velünk minden OK. A héten már dolgoztam, mondhatom nagyooon rossz volt! Nehezen álltam vissza, pedig csak 1 hetet voltunk itthon. A Mátéra anyósék vigyáztak, nagyon ügyes volt teljesen el vagyok tőle ájulva :)
Ja a pelus témában Ági,
csatlakozom én sem adnám rá. Lehet hogy csak fáradtabb és azért pisil be. A Máté is be szokott néha pisilni. Mondjuk nálunk egy kicsit döcögősebb ez a téma :)
A beszéde meg nagyon jó, az "r"-et tanulgatjuk, a "gy"-it (Gyuri = juji, ez a legjobb :) :)

Ma BPen voltunk vasútkiállításon, és babalátogatóba. A Zoli unokatesójának a 2,5 hós kislányát néztük meg. Háát teljesen elolvadtam... :) :)

Na befejezem...
teszek fel 1-2 képet, nehogy elfelejtsetek :)
Mai vonatkiállításon, jó volt csak fárasztó egy kicsit :)
Kép
Anyával is van kép! Igaz ritkán :) :) Kép
Előző heti standolás Kép
A kis focistám :) Kép
Kép

sziasztok
Zsani

Kép

Kép
zsanka

Szia Zsani!

Pontosan nem tudom mikor taliztunk utoljára, csak azt hogy a Jubi-parkban. Velem június 26-án történt a baleset, rohantam lefele a tatabányai vasútállomáson a lépcsőn, hogy elérjem a vonatot, de rosszul léptem az egyik lépcsőn és kibicsaklott a térdkalácsom.
Abszolút nem tudtam lábra állni, sőt majdnem elájultam, úgy féltem, hogy legalább addig bírjam ki, amíg Szabi értem jön. Hál istennek ő előző este 8-kor jött haza 1 hónapos osztrák melóból, szerencsém volt nagyon.
Amikor értem jött nagyon-nagyon fájt a térdem, inkább nem részletezem annyira, hogy mit éreztem, bevitt a tatabányai sebészetre, ahol harmadszorra végre sikerült megröntgenezni a jó nagy bumszli térdemet. Nem volt törésem, de nem tudták pontosan megmondani mi a baj, csak hogy nincs a helyém a térdkalácsom és valószínűleg oldalszalag-szakadás. Pihentetés, polcolás, jegelés, augusztus 7-én pedig Székesfehérváron MR vizsgálat.
Két hétig bírtam otthon, harmadik bementem dolgozni, de a fél cég idiótának nézett, mert felvett a lábam egy bizonyos szöget és annál jobban behajlítani és kinyújtani nem megy. Sőt, behajlítani szinte semennyit, inkább nyújtott helyzetben van a lábam. 1 hetet eldolgozgattam így, Szabinak állandóan jönnie kellett értem, mert nem nagyon tudtam ilyen sokat hazagyalogolni fel a dombra (még jó, hogy bölcsiszünet volt, legalább Virágért nem kellett bemennem), aztán addig mondták a többiek, míg elmentem egy másik orvoshoz is.
Így kerültem Tatára a Kastélypark Magánklinikára, ahol a vizsgálatok közben megkért a doki, hogy hajlítsam be. Mire én: be van! Szóval elég gáz volt a helyzet. Azt mondta ezzel nem szabad ennyit várni, sőt még 3 hét lett volna az eredeti MR-ig, de fel kellett mennünk Budapestre, ahol csináltak egy magán MR és UH vizsgálatot. Kiderült, hogy elszakadt az első kereszt-szalagom (a tatai főorvosnak is ez volt a véleménye), sérült az első szalagom és valamilyen porcsérülésem is van.
Uccu neki 1 hét múlva már a műtőben találtam magam!
Jövő héten szerdán kell mennem varratszedésre (rá másnap lenne az eredeti MR!), aztán már csak a gyógytorna van hátra, hogy visszaálljon a lábam eredeti állapotába. Még mindig nem tudom behajlítani, sőt sokkal kevésbé megy mint előtte, mert most megint nagyon bedagadt, de elvileg a gyógytorna segít majd. Azt mondtía a doki, hogy a műtőasztalon be bírták hajlítani és ki bírták egyenesíteni (még jó, hogy aludtam!!), szóval nekem is kell, hogy menjen.
A szalagszakadást most úgy hagyták, lehet hogy lesz később még egy műtét, ha instabilnak érzem még a térdem. Volt valami izületi gyulladásom is, meg valami 1cm2-es III. fokú valami, de nem nagyon értem a latin dumát, majd jövő héten rákérdezek a körzeti orvosnál.

Szóval "röviden" ( :oops: ) ennyi történt a lábammal.

Máté is nagyott nőtt, mikor látok ismerős gyerekekről fényképeket, mindig eszembe jut, hogy mennyit jártunk együtt a babatalikra, tök jó volt, sajnálom hogy már vége, de ez az élet rendje.

Húha, lassan be kellene fejeznem, elég unalmas lehettem, bocsi a sok-sok sorért.

Szép álmokat mindenkinek!
Sziasztok, Hugi

hugodugo

Sziasztok

Hugi
sajnálom ami veled történnt :oops: gyógyulj meg minél hamarabb!

Tudom milyen is ez,nekem már 4 térdműtétem volt hasonló problémák miatt és mert itt Tatabányán nem csinálták meg rendesen a műtétet,így utána már Győrben műtöttek.

Ízületi gyulladásra nekem amit gyógyszert kaptam Győrbe,csak az vált be,mert enélkül meg hetente 2x is jártam a sebészetre leszivatni a térdemet
:oops: Sokszor ki is ugrik a térdkalácsom a helyéről,ha megrándul a lábam,vagy elesek,de a 10 év alatt már olyan rutinosan teszem vissza a saját térdkalácsom a helyére,hogy ilyenkor már nem is megyek ezzel a sebészetre :oops: neg ott nem is teszik vissza,hanem csontkovácsot szoktak hívni

Többieknek üzenem:
Megvagyok,köszönöm,csak apa a héten itthon volt,így nekiláttunk a lakásátalakításnak :oops: nekem meg nagyon lassan megy már a takarítás is :oops: olyan hamar elfáradok,meg megfájdul a hasam :oops: És azért igyekszem minél többet pihenni is,mert nyitva van a méhszájam is és sokat keményedik a pocakom is :oops:

Megyek a védőnőhöz,ha elérem persze,mert sosincs ott,amikor én keresem :wink:

Vigyázzatok magatokra!A pocakosoknak pedig jó pocaknövesztést kívánok! :lol:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Köszi a hozzászólást pelus ügyben.
Végülis nem adtam vissza rá a pelust,és sztem jól tettem,mert lekopogom,már megint 3. napja száraz a bugyi reggelre,figyelek rá hogy 7 után már ne nagyon igyon,és így kibírja éjjel pisi nélkül.
Beszéd terén nekem még nincs viszonyitási alapom,hogy keverné e a betüket,mert még nem beszél...
Mondja hogy "anya,apu,mama,baba,autó,alma,de ,oda,mamamm,és az állathangok utánozása"ennyi,bár az autót pár napja mondogatja,és tök tisztán mondta ki egyből.Remélem már kezd elindulni beszéd terén,dokihoz még nem viszem,majd ha nov-től megy oviba és még ott sem kezd el bezsélni,na utánna elmegyünk már.

Zsani!
Te Mátéd is jó nagy kisfiú.Hány cm?Dorkát most mértem és 99cm,és 14,5 kiló.

Livi!
Ha jól olvastam te éjjel kiviszed Timit pisilni?Felkelted,vagy felkel rád,és úgy viszed ki?Igazán én is gondolkoztam rajta hogy felkeltem,de nem akarom rászoktatni hogy éjjel felkeljen...
Szerdán lehet hogy talizunk az okémyirodában,ha dolgozol,menni kell mert eladtuk az autónkat,és a papirokat kell intézni...lehet oda időpontot kérni?Háyntól hányig van ügyfélfogatdás?
Angiék jól vannak,pénteken taliztunk a játszón,Julcsi szépen beszél,és már ő is szobatiszta.Sikerült minden vizsgája Anginak.

Cirmike!
Jó nyaralást Nektek,és kérjük a képeket :lol:

Gangi!
Veletek miujság?Hogy bírsz a két sráccal?Lackó Neked szept-től kezdi az ovit?

Rozi!
Ti hogy álltok pelus ügyileg?

Ági

Kép

Kép
ági01

Hétvégén nem voltunk itthon, most olvasgattam csak vissza a hozzászólásotokat. Gyűjtögetem ám az infókat azoktól, akik már anyukák..

Velünk minden rendben, bár éjjelente néha kicsit megfájdul a pocakom, mintha menstruáció előtti diszkomfortérzetem lenne.Ez már lehet , hogy valami jósló dolog lehet?? Hmm..

A lábam is dagadtabb, de nem vizes, csak püffedt... Szerencsére nyár van és papucsban járok, de ha tél lenne lehet gondban lennék a cipőfelvétellel, mert nem biztos, hogy beleférnék.. :)

Alig várom a szerdát, mert akkor lesz az első NST-m... :D

Én is csak jobbulást tudok Noééknak kívánni!!

Hugi,
én is hasonlóan éreztem magam, mikor kiderült, hogy terhes vagyok, én már utána nem is dolgoztam, hiszen olyan munkakörben dolgozom, ami veszélyeztetett volna bennünket..Nekem is sokáig lelkiismeretfurdalásom volt amiatt, hogy itthon "lebzselek", és nem csinálok semmit, vagyis a házimunkán kívül nem járok dolgozni, mikor nem is vagyok beteg..Ráadásul a 5-8 hétig egész nap csak feküdtem és aludtam és iszonyatos fáradt és levert voltam. Nem volt semmihez sem erőm.. Aztán visszakaptam régi énemet.
:D
Először nem is tudtam elképzelni, hogy mihez fogok itthon kezdeni, mit fogok 10 hónapig itthon csinálni?? És utána majd még 2-3 évig... Hiányoztak a munkatársak, hiányzott a munka... De teltek-múltak a napok, hetek, és minden napom valahogy eltelt úgy, hogy még is elfoglaltam magamat. Végre űzhettem a hobbymat, amire munka mellett nem nagyon volt időm, és rengetek mindent készítettem a babának..

Szerintem azért jól telt ez az időszak. Persze gyerkőc mellett sok minden másképp alakul, ezt is remélem megtapasztalom majd a második babavárás alkalmával...

petra79

Sziasztok lányok!

Megjöttünk a két napos Balatoni sátorozásból...hát...volt minden! De leginkább nap! :D :D :D Mindenkit, mindenhol lekentem naptejjel (40-sel), csak az én fenekem maradt ki, na arról most nem raknék nektek képet. Már úgy szídom magam miatta. :x
A fiúk nagyon élvezték, hál Istennek, Ákos is és Csabi is úszógumi nélkül szeretett most a vízben lenni. Bár Csabim elég bátortalan, kis beszari, így őt leginkább kergetni kellett a vízben és labdázott a többiekkel. Volt vagy 6 család együtt, volt vagy 15-16 gyerek a 4 hónapostól a 10 évesig....gondolhatjátok. Természetesen voltak veszekedések és nagy röhögések. Nekünk egy régi-régi "szocófílinges" sátrunk volt, kölcsön kaptuk, de a párom már nem fért be, így ő az előtérben aludt. Én a két fiú közt forgolódtam egész éljszaka, valamiért oltárira fájt a fejem, és még kialudni sem tudtam. Reggel azán szépen néztem ki. Kissé nyűgös lettem.
De sokat pancsiztunk, fagyiztunk....összességében jó volt. Csak a nap ne lenne ilyen erős. Már szinte félelmetesen éget.

Ági!

Pelusügyünk: most, hogy a sátrazás elött pisilt be az ágyba Áki, nem mertem megkockáztatni hogy bepisil a sátorban, így én feladtam rá a pelust. Nem fogom fel tragédiának, így biztos vagyok, nem is lesz az belőle. Itthon még figyelem pár napig, hogy reggelre száraz lesz-e vagy sem, ha alakul, akkor újra leveszem róla. Napközben semmi nincs, csak kis bugyi, és ügyesen szól.

Viszont képzeljétek el, Csabuson találtam egy piros, udvarral rendelkező csípésfoltot, elvittem dokihoz, azt mondta Lájm-kór gyanús, így most antibigyót szed. Remélem nem lesz baja!
:cry:

Zsanka!
Miért, milyennek képzeltél? NEm szoktam magam reklámozni, valahogy nem lehet ilyen fejről jó képet csinálni, de igazából így nézek ki: ( bár ez sem friss kép, még tavaly ilyenkor készült a kenutúrán a terepgyakszimon, ahol Ákival bekenuztunk a Fertő tóba.)
Kép

Noékának és mindenkinek, aki beteges, lábadozás gyanánt gyógyulást!
Kismamák kitartás! Lassan eljön az idő, amikor levegőhöz is juttok majd!

KépKép
Kép
siprozi

Sziasztok lányok!

Megjöttünk a két napos Balatoni sátorozásból...hát...volt minden! De leginkább nap! :D :D :D Mindenkit, mindenhol lekentem naptejjel (40-sel), csak az én fenekem maradt ki, na arról most nem raknék nektek képet. Már úgy szídom magam miatta. :x
A fiúk nagyon élvezték, hál Istennek, Ákos is és Csabi is úszógumi nélkül szeretett most a vízben lenni. Bár Csabim elég bátortalan, kis beszari, így őt leginkább kergetni kellett a vízben és labdázott a többiekkel. Volt vagy 6 család együtt, volt vagy 15-16 gyerek a 4 hónapostól a 10 évesig....gondolhatjátok. Természetesen voltak veszekedések és nagy röhögések. Nekünk egy régi-régi "szocófílinges" sátrunk volt, kölcsön kaptuk, de a párom már nem fért be, így ő az előtérben aludt. Én a két fiú közt forgolódtam egész éljszaka, valamiért oltárira fájt a fejem, és még kialudni sem tudtam. Reggel azán szépen néztem ki. Kissé nyűgös lettem.
De sokat pancsiztunk, fagyiztunk....összességében jó volt. Csak a nap ne lenne ilyen erős. Már szinte félelmetesen éget.

Ági!

Pelusügyünk: most, hogy a sátrazás elött pisilt be az ágyba Áki, nem mertem megkockáztatni hogy bepisil a sátorban, így én feladtam rá a pelust. Nem fogom fel tragédiának, így biztos vagyok, nem is lesz az belőle. Itthon még figyelem pár napig, hogy reggelre száraz lesz-e vagy sem, ha alakul, akkor újra leveszem róla. Napközben semmi nincs, csak kis bugyi, és ügyesen szól.

Viszont képzeljétek el, Csabuson találtam egy piros, udvarral rendelkező csípésfoltot, elvittem dokihoz, azt mondta Lájm-kór gyanús, így most antibigyót szed. Remélem nem lesz baja!
:cry:

Zsanka!
Miért, milyennek képzeltél? NEm szoktam magam reklámozni, valahogy nem lehet ilyen fejről jó képet csinálni, de igazából így nézek ki: ( bár ez sem friss kép, még tavaly ilyenkor készült a kenutúrán a terepgyakszimon, ahol Ákival bekenuztunk a Fertő tóba.)
Kép

Noékának és mindenkinek, aki beteges, lábadozás gyanánt gyógyulást!
Kismamák kitartás! Lassan eljön az idő, amikor levegőhöz is juttok majd!

KépKép
Kép
siprozi

Sziasztok!

Nálunk felgyorsultak az események. Sejtettem, hogy jövő héten valamikor befekszem és műtét, de hogy ilyen hamar? Hétfőn (11-e) befekszem, kedden császár. Doktornő így döntött. Nst-m jó volt, az uh is, de Ferencz-cel együtt megbeszélték, hogy jobb nem kockáztatni a heg miatt. Most 4-5 miliméter vastag, az azért elég vékony. Akkor töltöm a 37,5-38. hetet, pesti genetika szerint meg a 38,5. hetet. Úgyhogy csak nem lesz kicsi a kisbabám...

Dokinő szerint jó nagy a hasam...

Na megyek, mert itt van hugom. Éviék jól vannak, beszéltünk ma, Noé szopizik, eredményei jók, de meg kell várni az antibio leteltét, ami kb. hét közepén telik le.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Rég nem voltam, de követtem az eseményeket. Aki még nem nyaralt kellemes nyaralást kívánok, látom többetek túl van rajta. Képeket megnéztem :)

Én ma voltam a 2. nst-n jó lett. Nekem is minden nap mennem kell a kórházba, nagyon fárasztó. Még jó, hogy apa itthon van múlt héten meg a héten, így tudok egyedül menni, vagy együtt hárman. Katával ilyen melegben, babakocsival nem bírnék. Nehéz vele itthon, nem fogad szót stb.

Holnap megyek laborba, szerdán eredmény utána körzeti EKG, aztán nekem is kell mennem, mint Szilvinek anesztes vizsgálatra a császár miatt. Péntekre meg bejelentkeztem a dokihoz. Kicsit megnyugodtam, mert a héten is elérhető ha lenne vmi...Ja védőnőhöz is el kell mennem még a héten.

Múlt csütörtökön voltam UH-on, a kedves Ferencz volt, de utálom a bunkó pofáját. 20sec volt az Uh, kérdezni sem tudtam, felállt és elment. Méhlepény érettséget, combcsont hosszt sem tudok. Annyit gyorsan megkérdeztem, most mekkora a bébi, azt mondta még az ajtóból visszaszólva, hogy 3kg körül, de ez elég tág intervallum.
Ma is ő volt nst után, szinte rá sem nézettt a papírra, aláírta és kiment...lehet a magánbetegeivel kedves, de azért megerőltethetné magát alap esetben...aki nála szült dícsérték...én 3x taliztam vele elég volt. Amikor megtudtam ő lesz UH-on, na tudtam semmi jóra nem számíthatok. Másnap pénteken nst-n voltam, de 2-3x leesett a baba szívhangja (nem vészesen) Málik doki mára kontrollt javasolt és jó lett. Mondjuk a készülék sem jó mindig állítólag...Na mindegy hát ez van.

Én is taliztam Évivel, amikor Szilvi ment múlt pénteken nst-re meg hegvizsgálatra. Jól néz ki. Szilvinek meg szép nagy pocija van.

Kata köztünk alszik. Ágyába beszoktatva jó ég tudja mikor lesz, most ezen nem is izgulok. Csak sajnos így ha együtt fekszünk le, semmi esti magánéletünk nincs. Mondjuk hétfőn a kés alatt-ot és szerdán a hősöket megnézem, közben Kata fekszik és elalszik. Van amiről nem mondok le :?

Kókuszmatrac még mindig nincs kimosva, meg a hordozó, egyébként kész vagyok. Hetek óta ki van mosva a babacucc, meg a kórházi csomag is készen áll. Még pár napot szeretnék kihúzni. Péntektől már nem izgulok, ha menni kell.

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!
Egy gyors esti bejelentkezés.

Ancsa!
Nem semmi ami neked is a térdeddel van! Elég sok ember küzd vele, sokan voltak bent a kórházban is.
Még ezen a gyógytornamizériát kell végigjárnom, aztán mehetek dolgozni.
Nyitott méhszájjal tényleg ne dolgozz sokat, bár tudom nehéz megállni, mert tennivaló mindig van, de csak annyit amennyit kényelmesen meg tudsz csinálni.

Ági:
Dorka melyik oviba fog járni? Biztos, hogy akkor majd megindul a beszéde, Virágnak nagyon jót tett a bölcsi, amennyire féltem az elején otthagyni, most annyira szeret járni, sok dalt, mondókat, fegyelmet tanul. Bár néha a rosszaságot is hazahozza, de hát ez kivédhetetlen. Azért az ovitól kicsit tartok, ő vegyes csoportba fog járni, a nagyok azért nem mindig figyelnek a kicsikre, fellökik őket a folyóson, hangoskodnak, ettől Virág még fél. Nem mondom, egy-két hónap múlva ő is ezt fogja csinálni, de most még olyan kis megszeppenke.
Ezen kívül is van egy-két dolog, ami nem tetszik, de hát ez van, ez az ovi van a legközelebb.

Petra:
A terhességem egy kicsit más eset volt, mert akkor vettük a házat, egy csomó elintéznivaló volt papírmunka terén is, meg amúgy is, nem nagyon unatkozta. Meg ahogy mindegyikőtök, én is sokat jártam vizsgálatokra, valahogy hamar elment az idő. Aztán mikor megszületett Virág nagyon sok helyre jártunk, először csak rokonlátogatókba, aztán rengeteget baba-mama klubokba, volt olyan hét, hogy az 5 napból 4-en tutira mentünk valahova, fel kellett írnom, hogy melyik nap hova :D
Ez most azért más, mert ugye a lábam beteg, de a kezemmel dolgozom, csak hát bemenni nem tudok, de ha ilyen sűrűn kell mennem gyógytornára, akkor biztos hamar meg fog gyógyulni.
Nektek a nagy meleggel kezd megküzdenetek, én a téli hideggel, állandóan beteg voltam, már úgy untam, hogy egy sima náthából is olyan sokára lehetett meggyógyulni..
Remélem nst-n minden rendbe lesz!

Rozika:
Úristen! Jó sokan voltatok, de annál jobb egy nyaralás, minél többen vannak, nem? Ez talán nem is annyira pihenés, mert mindig figyelni kell a gyerekeket. Szerencsére jó időtök volt, barnulhattatok. Sajnos mi idén nem megyünk nyaralni, a lábam miatt is, meg anyagi dolgok miatt sem, de megyünk két hét múlva rettentő messzire (Magyarországon belül) egy esküvőre, Virág koszorúslány lesz, addigra kell vennem új akksikat a fényképezőmbe :lol:
Csabidnak jobbulást, gyors gyógyulást!

Szilvi:
Tényleg nagyon felgyorsultak ez események, de legalább most már lassan kezedben tarthatod a bébidet! Majd gondolunk rátok!
Addig is pihenj, amennyit csak tudsz.

Edit:
Nem semmki neked is ez a kórházbajárás, de hát muszáj ez a sok vizsgálat. Annak idéjén, mikor terhes voltam elmentem Virággal 4D-s UH-ra a kórházba. Hát mit ne mondjak, nagyon el voltam keseredve utána, még bőgtem is. Annyira semmibe veszik az ember, ha nem maszekon jársz hozzá, hogy csak csudi! Én már előre félek, ha lesz még egy babánk, hogy akkor melyik dokit válasszam, stb.
Ne izgulj, nem lesz semmi baj!

Most mennem kell, megint jó hosszúra sikeredtem, bocsi!

Sziasztok!
Hugi

hugodugo

Sziasztok

Csak gyors Áginak reagálnék.

Ha csak eladtátok az autótokat és az adás vételit akarjátok leadni akkor nehogy várjatok sorszámra vagy ilyesmi.Mert azt a 6 os szobában,leghátul le lehet adni soron kívül. Egyéb esetben meg aneten is lehet időpontot foglalni. ÉS ha Dorka megy oviba, akkor mész is vissza dolgozni? Vagy még maradhatsz itthon. Amúgy meg ha már ezeket a szavakat mondja akkor szerintem nem kell sokat várnod és majd be nem fog állni a szája.

Na mentem is ,tök fáj a fejem már péntrk óta,majd csak elmúlik ez a frontos idő,csoda hogy a kismamik így bírják. Kitartást mindenkinek üdv Lívia

Kép
slivia

Sziasztok!

Csak gyorsan és röviden életjelet adok magamról. Már lehet azt sem tudjátok ki vagyok olyan rég jártam erre!
Jól vagyunk! Picurbabó egyre intenzívebben mocorog és forog a pocimban. Sokszor van keményedésen, így nem jósolok nagy jövőt annak, hogy kihúzom a kiírt időpontig, de ez még odébb van.
Nyaralás félig jó félig rossz. Amíg a szállodában voltunk végig esett, nagyon ritkán tudtunk sétálni kimozdulni. A szoba a mi örökmozgó kisfiunknak kicsi volt. Étkezéseknél nem maradt meg se ölbe, babakocsiba, etetőszékbe. Így már számoltuk vissza a napokat.
Nagyszülőknél már jobb volt. Az idő is jó volt.
És itthon meglett a nagy nyűgi oka is. Szegény Daninak egyszerre 4 foga van kitörőben.
Gratulálok Loláéknak Noéhoz és mihamarabbi otthonlétet!
Igyekszem mihamarabb visszaolvasni!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Lányok!

Annyian jártok már kórházba, hogy azt sem tudom, kinek mit kívánjak, így nagy általánosságban:GYÓGYULJATOK!, kismamik meg: HAJRÁ!

Szilvi! NAgyon szorítok majd, biztos vagyok benne, hogy a baba elég nagy már, inkább a tüdejére kérdeznék rá, bár ennyi idősen már abszolute életképes, megszületheteő babócák szoktak lenni. NE izgulj, nemsokára babusgathatod! :D

Edit! Teljesen megértelek, ez a Ferencz így egy bunkó! Nem értem, miért kell ahoz pénz a zsebbe, hogy valaki ellássa az ORVOSI hivatását, feladatát! És ki vagyunk szolgáltatva nekik! :twisted:
Az együttalvás tudom, néha zavaró a gyerekekkel, de ha ez megnyugtat, mi négyen alszunk együtt! Az előny az, hogy mivel nagy kertesházunk van, van még szobánk ezen kívül, ahol a tv és egy ülőgarnitúra van, így elvonulhatunk, ha akarunk, bármilyen célból. :wink: :oops: Nincs most képem róla, pedig tudom,egyszer csináltam, de a hálószova fala mellett zsinórban áll a franciaágyunk, és a két gyerek fekhelye!
Szorítok neked is! :D

Hugi!
Egy esküvő is van olyan fárasztó, mint két ilyen nap a Balatonon! Nem hiszed el, mi is kiszámolva mentünk el pénzügyileg! Nem volt ám nagy költekezés, és mindent megveszek! Készíts képeket! :wink: :D Lábadnak jobbulást!

Mennem kell!
Szép napot mindenkinek!

KépKép
Kép
siprozi

sziasztok

A tanácsotokat szeretném kérni.
Elég sürűn keményedik a pocakom és aggódom,nehogy baj legyen belőle :roll:

Állítólag itt Tatabányán csak a betöltött 37. hét után néznek Nst-ét :? :? :?

Ez ugye azért is érdekes nálam,mert a 15. héttől van nyitva a méhszájam és meg is van rövidülve a méhnyakam :shock: .
A 24. hétig görcsölgetett a hasam, a 25. héttől pedig kemyényedéseim vannak már :?
Ennek ellenére sem néznek Nst-ét :? Kapom a gyógyszereket a keményedések ellen és feküdjek sokat, ez a doki tanácsa :wink:
Azért szerintem is nézhetnének Nst-ét ilyen helyzetben ,nem?
Szeptemberben jön vissza a dokim a szabiról, akkor majd megbeszélem vele,hogy azért csináljon valamit és nézzük meg legalább 2 hetente Nst-én,hogy is van ez a méhtevékenység,addigra már 31 hetes leszek.

Szerintetek? Mennyire normális a 27 héten a keményedés?
Nekem ebbe nincs tapasztalatom,mert az első kettönél csak 37-38 héten kezdtem el érezni a keményedéseket!
:roll:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Ancsa, engem pont ezért fektetett be az orvosom a kórházba pont ennyi idősen, mert sokszor keményedtem, arra kaptam a halom gyógyszert és fekvés.....Igazából ahogy el kezdett mozogni a baba(17. héttől), onnantól kezdve szaporodtak ezek a bekeményedések..Közben 2100-as lett a méhszáj-méhnyak állapota..
Szedem azóta is gyógyszereket, bár kettőt már orvos tudta nélkül elhagytam, mert úgy gondoltam, hogy elég volt, 37 hetet betöltöttem, lesz, ahogy lesz...Most már nem akadályozhatom a gyógyszerekkel , hogy megszülessen a baba..
Még az elején (27-28. héten, mikor erősebben jelentkeztek ezek a problémák) mondta, hogy miért vártam a következő orvosi vizsgálatig, miért nem telefonáltam rá, hogy olyan sokat keményedek... Persze nem tudtam én , hogy az bajt is jelenthet...
Amíg nincs orvosod, addig betelefonálhatsz a terhesgondozóba, és kérhetsz onnan orvosi tanácsot, mi ilyenkor a teendő. Az a dolguk...

petra79

Szilvi!

Te is nem sokára karodban tarthatod a babádat! Annyira jó lehet! Biztos minden rendben lesz..Bár engem érne váratlanul már ilyen meglepetés. De gondolom teli vagy azért izgalmakkal, mert hát mégsem természetes módon bújik ki Babucid..Ilyenkor már szép érettek, és fejlettek, csak egy kicsit kisebbek, de az nem baj...
De addig is még írj!

petra79

Sziasztok!

Ancsa: Ilyen keményedésekkel, és kinyílt méhszájjal engem egy hónapra bezsuppoltak a terhespat.-ra anno 9 éve. Naponta 2 NST-t csináltak! És feküdnöm kellett, nagyon szigorúan. Plusz, amikor már nagyon durván keményedett, akkor egy éjszakára rádobtak magnéziumos infúzióra, mert már csak az állította le a koraszülést. Dokidat nem tudod elérni? Nem adott meg valakit, aki helyettesíti? Ki is a dokid?

Nyaralóknak nagyon jó pihit kívánok! Mi már megjártuk Zalakarost, majd dobok fel képeket végre.
Megvolt az első szülinap is :D Palacsinta tortát csináltam tojás és tej nélkül, nagyon csípte Tamarám! Elkezdett a héten egyedül kavarni a kis virsli lábain :lol: Nagyon édes. Ma megyünk egyéves vizsgálatra.

Szilvi: Minden tiszteletem a tiéd, hogy egy egy éves mellet így bírod az utolsó terhességi heteket, mert tényleg nagy zsiványok ezek!!! Mindíg valami kiborul, szétgurrul, ledől,kifolyik,leszakad, tönkremegy, és letörik (most éppen a könyvespolcot pakolja át, miután kirámolta a papírkosarat....) :shock: Szóval, nem unalom az élet!!! :P :P :P Drukkolok, hogy minden rendben menjen, tuttira érett már a pocaklakód, és nemsokára dajkálhatod!!!

Petra: Asszem Te tetted fel a képeket a szobáról.... Nekünk is ugyanilyen bordűrünk van! :P

Cirmike: Szóval itt lakik Szőlősön az az aranyos csecsemős nővérke?? Én nagyon nagy hálával gondolok rá, irtó aranyos volt !!!!

Rozi, Zsanka, Hugi, Ági: képek nagyon jók!!!! Ennyi szép kisgyerkőt!!!!! :D

Csáó, V.erika
v.erika

Petra
Nekem az elejétől nyitva van a méhszájam, ami állítólag már a 3. terhességnél normálisnak számít a 2100 a doki legalábbis ezt mondta:roll: Tehát nem a haskeményedéstől nyílt ki,mert elötte is nyitva volt :roll:
Állítólag normális a 24. héttől a haskeményedés,csak azt nem tudom mennyi számít normálisnak :roll:
Kórház?
Ajjajj,itthon van a 2 gyerkőc, és nincs kire bízni őket :shock:
Ha apa itthon maradna velük 1 vagy 2 hónapot és nem menne dolgozni,az az állásába is kerülne :oops: és így is olyan sok kiadásunk van anyagilag,nem engedhetjük meg magunknak,hogy ő se dolgozzon :oops:
Nincsenek fájásaim,csak többet keményedik a pocakom :roll:
Vagy esetleg szedjek több magnéziumot? Állítólag abból bármennyit szabad a dokim szerint :roll:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Ancsa Nekem is gyakran keményedik a hasam. Danival is már a 16. héttől volt. Akkor azt hittem a sok stressz miatt (előző évben meghalt édesapám is, ügyek intézése+ dolgoztam is). Dokimnak akkor és most is mondtam, mert most is 16. hét körül már éreztem keményedést és napjában többször van.
Szóval mondtam neki, magnéziumot javasolt. Ha görcsölgetek, akkor meg Panangin-t.
Jóslófájások is már 34-ik héttől kezdve voltak. Ezért nem hiszem, hogy most is a kiírt ideig kibírom.
Kíváncsi vagyok a dokid mit mond erre! Amúgy kihez jársz??

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Ancsa!
Nekem a Dórinál a 27 héten lett 2100-ról 2110 s a méhszájam és a dr Rókai azonnal beutalt a korházba Komáromba!
Pénteken mentem be, aznap kaptam egy mg infuziot. 4x1 mg tabl. és 3x 1/2 spiropentet! A spiropent imaizomgörcs oldó! ezeket a 35.hétig kellett ennem! Én 4 hétig feküdtem bent, mert meg kellett tanulnom sokat feküdni! Én nem tudok sokat egy helyben lenni, de ott rá voltam kényszeritve!Szerencsérre jo szobatársaim voltak és igy visszagondolva gyorsan ment az idő!
Nekem a doki azt mondta, hogy mindegy hogy mg. vagy Panangint eszek. A Paanangin mg meg kálium! Abbol ha jol tudom ( most is ettem a Zsócinál) 3x2 lehet enni!!!
És hát tényleg muszály pihenni!!!!

Mindenkinek jó pihenést és nyaralást!!!

Sziasztok!

Kép
Kép
moncsi76

Sziasztok!

Elfelejtettem!!!!

Ági!
Lellén csak a strandon voltatok?
Én nézegettem a neten ezt a homokos partotot. lellepark.hu-n a képek jok?
Ha ott aludtatok akkor ird meg milyen az apartman!! Bár igaz jővőre szeretnénk oda menni!
Vagy ha csak a strand akkor az szabadstrand vagy fizetős? És ha igen akkor mennyi a belépő?
Bocsi a kérdésekért!!!
Sziasztok!!

Kép
Kép
moncsi76

Magneb6 és a Panangin nekem semmit sem használt :shock: kevés bennük a magnézium :roll:
Magnezii citritet szedek, ebben 1 tabl:500 mg magnézium van :shock:
Ebből szedek napi 3x1-et,de lehet áttérek a napi 4X1-re.

Még pl a MagneB6 ban csak 48 mg azt hiszem :shock:

Felhívtam a dokim és még nem utazott el szabira :lol: ma délután megyek is hozzá 18-ra :lol: beszélek vele ezekről a keményedésekről,majd írok mit mondott.
És kérek tőle Uh-át is, nézze meg minden rendben van-e a babóval.....
:roll: írok majd hogy mi a helyzet!

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

emesedora

Nekem is a 3. császárom lesz majd, elvileg okt. elején.
Tudsz nekem adni tanácsot, mire kell odafigyelni?
Mikortól nézik a hegvastagságot?

Nekem is már nagyon régóta mindenki el van hülve mekkora pocim van, mindenki ugrat (persze nem az orvosok),hogy tuti ikrek lesznek...
Szóval kicsit izgulok, hogy mi lesz...

Neked ésa babusnak minden jót, sok tejcit!

Ha tudsz írj még addig

Kismamik

Nekem 7 éve volt utoljára babás korszakom, szóval ha valaki megírná miket visz be majd a kórházba megköszönném. Annyi féle variációt lehet olvasni a neten, sajna.

Fogadott orvosról

Szerintetek nagyon hülyén venné az ki magát, hogy ha az utcsó 2 hónapban járnék magándokihoz? Elfogadja ezt vmelyik doki?
Elvileg a Roykó Dr-nőhöz mentem volna, de már nincs merszem, pedig szeretnék...

Mindenkinek minden jót!

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Sziasztok!

Ancsa: keményedések és nst: nem csak a 37. héttől néznek, ha indokolt, már előbb. Nekem tavaly is már a 34 héttől és most is. Most már két hete ráadásul heti két alkalommal. Nekem a panangin bevált a keményedésekre, de most már abbak kell hagynom. Ha kevesebb mindent csinálok, nem mászkálok, akkor nem keményedek annyit. Szerintem Neked tényleg hathatósabb megoldás kéne, mert azért még fiatal a terhességed ehhez.

Gabi: én is Roykó dokinőhőz járok és kb. a 28. héttől. Előtte Lollok, de ő nem szül már, ezért kellett váltanom. Doktornőben nagyon kellemesen csalódtam. Nem csak a pénzre hajt, egyáltalán. Mindig úgy hív be nst-re, uh-ra, hogy aznap pont ott legyen és megnézi az eredményt. Tényleg lehet vele nőként beszélni és sokkal jobban megérti a problémákat, mint egy pasi nőgyógy (Eddig nekem csak pasik voltak). Elmondtam, mi volt tavaly a problémám, amikor nem volt dokim és mondta, megígéri, hogy azon lesz, ez ne fordulhasson elő megint. És tudom, hogy nem csak mondja. Nyugodtan keresd fel, sosem késő!!! Kedd-csütörtök délután van ott kb. 4-től 7-ig, nem kell bejelentkezni. Sárberekben van a rendelője a spar melletti négyesben. Nekem a szülészeten dolgozó ismerőseim is őt ajánlották!

Harmadik császár: heget kb. 33-34. héttől nézték uh-n. Arra számíts, hogy Neked sem fogják a kiírt időpontot megvárni, biztos, hogy min. 1 héttel előtte megcsászároznak. Főleg a hegszétválás lehetősége miatt. Hegnézésre mindig teli hólyaggal kell menni, akkor jól látható. Vigyázz magadra, mert ha sokat feszülne alul a hasad, nem jó a hegnek.
Jó, én is csinálok mindent, főleg a két gyerek mellett, de ha érzem, hogy fáj alul, lepihenek, leülök. Nagyon másra nem tudsz figyelni. Amint valami gond van, vérzés, ilyesmi, rögtön menni kell, mert akkor fent áll a hegszétválás lehetősége és az már nem jó!!

Kórház: hát én tavaly is voltam, úgyhogy van tapasztalat. Magadnak ami nagyon fontos: elbobható bugyi (bababoltban, dm-ben is lehet kapni). Nekem nagyon hasznos volt a műtét utáni első 1-2 napban (és ki is lehet mosni). Háztartási keksz, mert műtét napján csak azt lehet enni és elég keveset kapsz! Sok-sok innivaló, mert sokat kell inni a spinális miatt (szívószálat vigyél, kényelmesebb!!). Én bent a kórházban térdnadrágban, melegítőben, pólóban voltam. Csak a műtét napján nem (meztelen), meg azután (hálóing). De rajtam kívűl többen.
Kell vinni kiskönyv, iratokat, apa iratainak másolatát. Házassági kivonat nem kell, ha Tbányán esküdtetek.
Ja, betét: műtét napjára, meg utána TENA extra betét. Patikában vettem én is, 1000 forint alatt volt. Azt már viszem be magammal, hogy kéznél legyen. Nem adnak bent, mint régen! A többi napra már elég a vastagabb szárnyas betét.
Meg homeopátiával készültem most is: sebgyógyulásra - fájdalomcsillapításra, tejserkentő, meg a spinális okozta fejfájásra (mindkétszer fájt nekem).
Ezenkívűl a szokásos!!

Babának: ha átmész roominginbe, akkor aznap kell neki ruhát vinned, takarót, kissapit, hazajövős ruhát. Hazajövetelkor behozatni hordozót. Ezenkívűl popsitörlő, popsikenőcs (nem adnak). Amit adnak: tusfürdő, napi 6 pelenka. Én még tettem be plusz pelust. Meg cumisüveget, sajátot, cumit.

Hát ennyi jutott most eszembe, de kérdezz nyugodtan.

Vigyázz Te is magadra, meg a többi kismami és nem kismami is!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, pociméret:

Nekem is mindenki mondja, mekkora a pocim, de hát ez azért relatív. Jó lenne tudnom (Lollok mindig nézte, mekkora), hogy kb. mekkora lehet. Kórházban ilyennel nem fogalkoznak. Az első gyerkőc, aki 7 éves, időre jött 4180 grammal, a második, aki 10 nappal előbb (kivették) 3630 gramm. Bízom benne, hogy legalább 3000-3500 gramm lesz kisfiam is.

Na sziasztok!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Dobok végre pár képet az enyéimről :D

Kép

Kép
v.erika

Folyt. köv:

Kép A vízimádó

Kép Evés címszó alatti malackodás

Kép Kétfogú

Jó éjt mindenkinek!
v.erika

Sziasztok
neharagudjatok,visszaolvasok és majd reagálok is mindenkinek,de most nem vagyok jó passzban! :oops:

Sajnos rossz híreim vannak nagyon, most mégjobban félek,mint eddig bármikor :oops: :oops: :oops:

Tegnap sikerült elérnem a dokimat telefonon / tudjátok Augusztusban szabin van, majd csak Szeptemberben lessz / még nem utazott el, így tegnap délután fogadott soron kívűl a problémáim miatt.
Megvizsgált és nagyon rosszabbodott a méhszájam állapota, már teljesen nyitva van mindegyik, jelenleg C:2111 :oops: :cry: és mivel folyamatosan keményedik a hasam, megemelte a gyógyszeradagomat is, napi 6X1-re és most 4 hétig a Magnezii citritből a por granulátumot írta ki ,mert por formályában állítólag jobban hasznosul a magnézium, több szívódik fel a szervezetbe, így állítólag hatásosabb. Ha a por elfogyott, akkor tabeltta formályában kell tovább szednem a magnezii citritet, ugyanugy napi 6X1-et.
Szeptember 5-én lessz legközelebb,akkor kell mennem hozzá, a lelkemre kötötte hogy addig tartsak ki , nehogy megszüljek közbe.
Azt mondta az a 4,5 hét még nagyon kellene a babának odabennt, hogy jobbak legyenek az életesélyei :oops: :cry:
Már nem farfekvéses, megfordult a kisasszony és most fejvégű.
Súlyra kb 900 és 1 kg közötti. + - 10 %. A szívműködése jó.
Gyorsan levette a kenetet, rákszűrést,hogyha esetleg beindulna a szülés, legyenek friss eredmények,mert ha esetleg valami baci van, akkor nem is engedi hogy megszüljem simán, nehogy a baba is kapjon esetleg a baciból.

Sőt azt is megkérdezte a doki, és éppen ezért is van most veszély, mert lányommal C:2110-es méhszájjal mentem szülni, fiamnál pedig C:2111-el.És ezt az értéket 2 hétig tartottam akkor. Aztán beindultak a fájások.
És most ilyen korán már C:2111 a méhszájam.

NO Házimunka, de még csak söpörnöm se szabad, egyszerűen semmit nem csinálhatok. Pihenjek fekve vagy ülve felpócolt lábakkal, ha az jobban esik,mert érdekes ülve nem keményedik annyit a pocakom,mint fekve :shock: Ehetek-ihatok-fürödni is csak szigorúan tusolás és ha jól esik egy kicsit mehetek a lakásban 1-2 kört de azt is csak csiga tempóban, hogy megmozgassam a csontjaimat,de ezenkívűl semmit nem csinálhatok.

Nagyon elvagyok keseredve, félek, mert nagyon korai lenne a babának most megszületnie. :oops:

Csajok,aki már szült és esetleg szülés előtt kinyílt a méhszája, szerintetek mennyi ideig húzhatom még ki ezel a C:2111-es méhszáj álapottal egyben? Várom a véleményeteket!

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Ancsa: hát... nagyon elszomorít, hogy milyen hírekkel jöttél! Sajnos tanácsot, véleményt azért nem tudok adni, mert nem jártam ebben a cipőben soha. Azt tudom, mondta is a dokinőm, hogy harmadik gyereknél előbb elkezdődnek ezek a folyamatok. Nálam is elég korán már 2100 lett, kb. 28-30. héten. Az, hogy a belső is nyitva van, elég durva Nálad. Hát... tudom, hogy nehéz megoldani a gyerekeket, meg apa munkahely, de én lehet, hogy nem kockáztatnék, pár hétre bevonulnék a kórházba, amíg elmúlik a veszély, hogy túl korán jön a baba. Nagyszülők, senki??? Ilyenkor nem szokták már bevarrni a méhszájat???
Nem tudom..

Tavaly különben amikor bent voltam, nem tudom miért, nagyon sok baba született nagyon korán.. Ez valami új kór??? Akivel egy szobában voltam, egy kis fiatal cigánylány, neki a 34. héten vették ki, mert nem fejlődött a baba, neki 1900 gramm lett a baba. De voltak nála korábban született babák is.

Sziasztok, Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Szilvi
Nem akart a doki beutalni a kórházba,mert ott is csak ezt a legnagyobb adagu dózist kapnám magnéziumból :roll: + fektetnének, de azt itthon is tudok a doki szerint :roll:
Bízik benne, hogy az előző szülésemnél szerzett durva méhszáj tágítás miatt van most elégtelen méhszájzárásom, és nem a baba akar kijönni a világra idő előtt :roll:
Varrni nem tudnak már, mert teljesen nyitva vagyok C:2111
Ha a belső még zárva lenne, akkor lehetett volna,de már nem lehet, mert én ezt is kérdeztem tőle.
Nekem is mondta a doki, hogy 3. gyereknél hamarabb elkezdődnek ezek a folyamatok, de azért bíztatott is, hogy még húzhatjuk egy darabig egyben :roll: de azt senki sem tudja megmondani, meddig.
viszont azt mondta, hogy nagyon boldog lenne és boldog lehetek én is, ha elhúzom a 36. hétig valami csoda folytán :cry:
A korházra pedig azt mondta, hogyha beindulnának a fájások, azonnal menyjek be, azon a 10 percen nem múlik semmi,amíg beérek mentővel és még akkor is letudják állítani a fájásokat, de állítólag csak ideig-óráig, max pár napig tudják vissza tartani :(
Ráadásul szerinte a stressz miatt is kinyílhat a méhszáj, és a kórházban lehet többet idegeskednék mi van a gyerekeimmel is itthon, stb.
Reméli hogyha itthoni környezetben fekszem akkor nem fogok annyit idegeskedni sem, így elkerülhetjük,hogy a stressz miatt is tovább nyíljon. :roll:
Bőven elég szerinte az a kockázati tényező, hogy elégtelen a méhszájzárásom, nem akarja ezt még a stresszel is növelni plusszba. :shock:
Hát ennyit mondott nagyvonalakban, :cry:

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

emesedora

Köszi a hasznos infókat, remélem minden oké lesz.
Ha valami még eszedbe jut szeretettel várom...
Te nem izgulsz? Én nagyon be vagyok sózva...

ancsa2727

Sajnálom, hogy ennyit kell izgulnod!
Nekem nincsenek ebben tapasztalataim sajna, de én is úgy hallottam, hogy ilyenkor összevarrják a méhszájat, és befektetik a kismamit.

Kitartás a babónak, és neked is!!!

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Csajok hogyan? és mivel kell a képeket lekicsinyíteni, hogy be tudjam ide rakni? már teljesen elfelejtettem hogy csináltam annak idején.. :)

Kép
Kép
Kép
tgabi80

Ancsa Most tudtam csak jönni és olvasom, hogy mi történt tegnap. Én azt nem értem, hogy amíg lehetett, miért nem varrták össze?? Vagy ez is azon múlt, hogy nem volt fogadott orosod? Ha van akkor összevarrják, ha nincs akkor nem vagy hogy megy ez??
Ez egyszerűen felháborít, hogy pénz nélkül már nem történik semmi.
Mindenesetre próbáld meg a gondolataidat valahogy elterelni a baba korai érkezéséről, mert tényleg hatással van rá.
Sajna én sem tudok erről neked semmi tapasztalatot írni. Mármint az idő előtt kinyílt méhszájról!
De az biztos, hogy ez a 9 hét még nagyon sok idő!
Nyugi, pihi!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Ancsa!

Nagyon szorítok neked! :cry:
Én az utolsó négy hónapot feküdtem itthon végig Ákossal, nekem is keményedett a hasam, de még a belső méhszáj nem volt kinyílva. Nem sokat bírtam mozogni, szúrt mindíg!
Feküdj le, és ne érdekeljen most semmi, pihenj, olvass, és tényleg ne akarj semmit sem megcsinálni, néhány hét múlva úgyis csinálhatod az idők végezetéig. :lol: :wink: :oops:
Légy ügyes és akkor kibírod! Bár kissé előrehaladottabb vagy, mint én voltam, de feküdj akkor is, minden nap egy kicsit nagyobb esély a babának is, neked is. :lol:

KépKép
Kép
siprozi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?