Sziasztok!
Cirmike!
Igen, kicsit dolgozgatok itthon, excel táblákat töltögetek, szerkesztgetek. Szeretem csinálni, és addig sem érzem magam haszontalannak.
Soha nem voltam ilyen sokáig betegállományban (június 26-án volt a baleset, két hétig itthon voltam, aztán visszamentem 1 hétig dolgozni, és azóta megint állomány), és ez most nagyon furcsa.
Sokszor olyan egyedül érzem magam, Virágnak ugye megkezdődött 1 hete a bölcsi, apa meg állandóan dolgozik, mint pl. most is.
Pedig annyi program lett volna, ha nem lennék ilyen béna
Jó utat, jó pihenést nektek! Nagyon szép helyre mentek biztos megint, természetesen kérünk fényképeket!
Ancsa!
Milyen átalakítás lesz nálatok? Mi is meg akarjuk változtatni Virág szobáját, nincs egy polc sem a szobájában, csak szekrénykét. Rengeteg ruhája van, sok mesekönyve (imád magának olvasni
), kellene új bútor neki, meg beígértük már régen neki az emeletes ágyat, csúszdás változatban, vagy valami hasonlót. Csak nem tudom még hol fogunk kapni olyan szekrényt, ami pont passzol, lehet hogy csináltatni kellene. Egyik barátnőmék halálosan jópofa sarokszekrényt csináltattak, igaz nem volt olcsó, de nagyon nagy, sokminden elfér benne. De egy kicsit most várnunk kell ezzel, nemvárt (elég nagy) kiadás jött közbe, majd csak utána.
Pelusügy: én sem adnám rá vissza már a pelenkát, szerintem ezzel össze lehet keverni őket. Virág is egy-két alkalommal bepisilt még éjjel, de ilyenkor soha nem szidtuk meg (mindig elsírta magát szégyenébe), mondtuk neki, hogy semmi gond, ki lesz mosva, cserélünk gyorsan ruhát, és kész, nincs semmi baj. Neki is van a lepedője alatt gumilepedő, így az ágynak nem lesz semmi baja.
Viszont ő éjjel eddig még soha nem kelt fel arra, hogy pisilnie kell, vagy kibírja reggeli (99%-ban), vagy reggelfele, hajnalban valamikor bepisil. Az a baj, hogy néha megmakacsolja magát, este nem akar pisilni lefekvés előtt, és általában ilyenkor jön a baj. Elég jól leszokott az éjszakai ivászatokról, néha-néha iszik egy kortyot, ezért sem pisil be. Neki nem volt olyan, hogy napokig száraz lett volna a pelus és na akkor próbáljuk ki nélküle.
Ő úgy szokott le róla, hogy bárányhimlős volt, apukája pedig addig nyúzta, hogy ne vegyen fel pelust, hogy belement. A nadrágja vonalában elég csúnyák lettek a sebek, állandóan kidörzslődtek, jobban fájtak neki, és természetesen a pelenka is rontott a helyzeten, így "kapóra jött" ez a betegség.
Aztán szerintem rájött, hogy milyen jó nélküle.
Beszéd: nálunk egész jól megy a beszéd, persze az "r" betű nem megy mindig tisztán, sőt a legtöbb esetben "j" betű sikeredik, de ennek javítására még sok idő van úgy gondolom. Ha kérem, hogy pörgesse meg a nyelvét, mondjon "r" betűt, akkor sikerül neki, de szavakban már nem mindig.
Erika:
Viki jobban van már? Nem lehet egy másik gyógyszer kérni neki inkább? Gondolom milyen jól jött nektek is ez a nagy meleg ehhez a pakolászáshoz...
Rozika:
Majd írj, hogy sikerült a nagy kiruccanás és merre voltatok. Mi is terveztük, hogy lemegyünk ma a Balatonra, de nem gondoltam volna, hogy műtét után ennyire fog fájni a lábam, na meg a ház urának természetesen megint dolgozni kellett menni, kora reggel óta nem láttuk megint
Szilvia!
Biztos, hogy eleinte nehéz lesz majd otthon, de kialakul majd egy rutin és belejössz mindenbe!
Ági!
Igen, ti ismeritek egymást (a másik) Ágival! Ő is küldött sms-t, a műtét napján, bár azóta nem beszéltem vele.
Hogy döntöttél végül is pelus-ügyben?
Tényleg! Neked Dorka megy oviba szeptemberben?
Na jól van, most már eldugulok, felkeltem csajomat is, mert aztán este 10 után sem akar elaludni, annyira felpörög. Délben nem szabad, max. 1 órát aludni hagyni, mert én nem tudom egyedül lefárasztani. Nagyon ügyes volt ma, meg fogjuk nagyon dícsérni, mert ebéd után mondta, hogy anya, menj ki, egyedül alszok! (mindig ott kellett vele maradni, amíg elalszik). És tényleg elaludt! Bár ilyet kétszer már csinált, de az régebben volt. (jó lenne, ha este is megszokána ezt a rendszert, de hát istenem nagyon apás, ő meg általában csak akkor van itthon).
Azt hiszem inkább abbafejezem, inkább teszek fel egy-két képet!
Sziasztok!
Hugi
Ui.-tocska: Noénak miharabbi teljes gyógyulást!!!!