Új privát üzeneted érkezett!

Zsófi! Még nem is dícsértem meg a szülinapos képeket! Bizti nagyon jó volt a buli. Mi még mindig szomorkodunk, hogy nem lehettünk ott.... :( Na sebaj! Hamarosan úgyis talizunk! :) :wink: :)
Samu amúgy hogy van? Láz?

Mi jobban vagyunk. Ma voltunk dokinéninél. Konkrétan ez a 4. orvos, aki látja a fiamat az elmúlt 2 hét alatt. :shock: De végre ma egy tapasztaltabb orvos látta és azt mondta, hogy már kifelé jövünk a betegségből. :) Már csak holnap kapja a gyógyszereit!!! A kiütések persze, hogy nem melegkiütések! Az ügyeletes orvos az Ilka utcában azt mondta: "szerintem melegkiütés". Én meg azt, hogy nem az. Nekem lett igazam!!! Állítólag a vírustól van. Ahogy megy ki belőle, úgy fog szűnni a kiütés. ÁMEN!!!
Én is javulgatok! Már csak lelkileg kell összeszednem magamat. Nagyon megviselt ez a 3 hete tartó mizéria. :oops: :oops: :oops:
Talán nemsokára már mehetünk gyerektársaságba és akkor kicsit töltődünk majd mindketten Zsömivel. :)

Nelly! Köszi kérdésedet. Aranyos vagy, hogy érdeklődsz. Ahogy azt feljebb írtam- kezdünk javulgatni.
Ti hogy vagytok? Szoni baba? Evés? :)

Asszem most csak ennyit akartam.... :roll:

fatima
 
 


Jujjj de durva! (igaz, nem tudom kit érdekel :roll: )

Valahogy rábukkantam Renire az iwiw-es ismerőseim között. Nem is tudtam, hogy már megszületett a 2. baba! Kislány ő is!!! Nagyon szépséges és Niki is tök nagylány már!

Na bocsi az off-ért....

fatima
 
 


Sziasztok!

Ismét itthon! Szombaton jöttünk haza. Szép volt, jó volt, elég volt... Petrus hiányzott nagyon. Amikor megjöttünk, először nem ismert meg: :cry: :cry: :cry: , de aztán kb 15 perc múlva már mindenhova kisért és azóta csak velem hajlandó lenni...

Samunak nagyon boldog 2. szülinapot!!!

Timi! Gratulálunk a kisfiatokhoz! Sok egészséget, boldogságot az immár 4 tagú családnak!!!

Teri

KépKépKép
pruci
 
 

 
 

sziasztok lányok.

köszönjük a szülinapi köszöntéseket, bár kicsit rosszul esett, h aznap nem nagyon jutott eszébe senkinek (fatimát és nikit kivéve). de fátylat rá.

samunak vasárnapra 39 fokos láza lett, a múlt heti hörghurut újult ki nála, ügyeletre mentünk, ahol kapott antibiotikumot (stb stb), amitől mára teljesen jól van, ill már tegnap sem volt láza.
lassan 1 hete itthon 1 baleset sem volt, magától a bilibe pisil, szólni sem kell neki. tök fura. egyáltalán nem mondtuk neki h hogy kell, mint kell, egyszer csak megjelent a tele bilivel a kezében a szobában.

eddig félmeztelen/meztelen volt a jó idő miatt, most ruhában ez egy új kihívás lesz, h tudja az nem pelus nem lehet csak úgy belepisilni. szóval fel vagyok készülve a balesetekre.

jónás már tud az oldalára fordulni ill háton és hason körbeforogni :lol: :lol: nagyon tréfás.

nézem az ovikat, most tudtam meg h a gimimnek az ovija (mert az is van neki...) ide költözik a közelünkbe, most fog nyitni. annyi van h református az ovi és nemtom mennyire gyakorolják a vallási dolgokat a gyerekeken + mennyire elvakult a közönség?? azt nem szeretném.

teri: örülök, h jó volt a nyaralás! mesélj majd kicsit bővebben is!!
nelly, zsu: sziasztok. elég szűkszavuak voltatok!!!
viki, marcsi: végül egy túrótorta és egy sajttorta volt sztem elég jók lettek, de persze a vendégeket kellene megkérdezi :)

fatima: ÚGY ÖRÜLÖK H ZSÖMI JOBBAN VAN!!! szörnyű a bezártság!!!
és te hogy vagy???????

niki: milyen volt a meló? emma kivel volt? hogy bírtátok külön??
kerekpocak
 
 


Hello Teri! Üdv újra itthon! Gyere és mesélj bővebben, hogy milyen volt. Petrus hogy viselte a távolléteteket? Evett, aludt rendesen???

Zsófi! Én is örülök, hogy Samu jobban van. A felöltözve bilibe pisilős dologhoz meg drukkok mennek! Ügyes nagyfiú! :)

Niki! Melóztál? Ilyenkor hányra mész? Feri már otthon szokott olyankor lenni Emmával?

fatima
 
 


Csajok!

Előre is elnézést, ha valaki úgy venné, hogy ez most egy vitaindító hozzászólás. Igazából tök sokat gondolkodtam, hogy leírjam-e a véleményemet. Végül arra jutottam, hogy leírom...

Na szóval mostanában kissé úgy veszem észre, hogy pang a topik. Ez önmagában nem baj, hisz nyár van. Mindenki nyaral, családozik, kint van a szabadban. Egy dolog viszont tökre nem tetszik! :( Amikor valamelyikőnk csak azért jelentkezik be egy mondat erejéig, hogy letudja a részvételét. Egy fórumozás nem erről szól sztem. Ha bárkinek elege van ebből a dologból az nem baj. Nem kötelező jönni.
Én őszíntén szólva meg is vagyok lepődve azon, hogy nannó-t mi fogott meg itt. Tökre nem pörög most a topik. Azon kívül, hogy én halálra aggódtam magam Zsömin (és csak erről tudtam írni) és páran próbáltatok belém lelket önteni, ezen kívül semmi összetartás féleség nem volt az elmúlt pár hétben.
Olyan jó lenne, ha megint jó hangulat lenne. Ha sztoriznánk egymásnak. Ha elmesélnénk, hogy milyen újdonságokat tudnak a gyerkőcök. Ha megosztanánk egymással örömeinket-bánatainkat.
Ha odafigyelnénk egymásra!
Na? Szerintetek működhet ez???

És most félre ne értsetek. Nem teszek semmilyen megjegyzést senkire sem, aki ilyen-olyan elfoglaltsága miatt nem tud napi szinten jönni, de az sztem eléggé kiábrándító (nekem legalábbis az), ha valaki nem jön napokig-hetekig, aztán meg egy egy mondatos hozzászólást megereszt.

Remélem senkit nem sértettem meg az őszinteségemmel. Akinek nem inge, ne vegye magára. :D

fatima
 
 


Teri, én lemaradtam, h hol voltatok és mennyi ideig Petra nélkül. anyuddal v.anyósodékkal volt a leányzó ?

Zsófi nagyon ügyi Samu a pisiléssel.
a kisfiúk mikortól pisilnek állva ?

szerintem ha egyházi tulajdon az óvoda, biztos nyomatnak vmit a gyerekeknek játékos-mesés formában. gondolom azért erőszakosan nem merik.
Jónás nagyon ügyi !

Fatima, én írtam is Reninek egy pár hete, amikor hasonlóan hozzád felfedeztem a fotót.
örülök, h. Tarek jobban van.
ettől a falnak tudok menni, amikor egy "egyszerű, mindennapi" melegkiütést nem tudnak megkülönböztetni egyéb kiütéstől.

Klári, hajnövekedés:
tegnap kerestem olyan képet, amin Laurának 2 copfja van, de nem találtam meg őket :cry: amúgy gumit / csatot továbbra is csak ideig-óráig viseli el magán, aztán kiszedi.
szabi alatt voltunk együtt fodrásznál, picit vágtak a frufrujából, meglepő módon azt viszont hang nélkül tűrte.

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Fatima, én magamra veszem ! egyébként örömmel !
de tőlem ennyi telik sajnos!

írtam is nemrég, h. igazából nem találom itt már a helyem sem a más életvitel (mármint, h. én 8 órában dolgozom), sem a gyerekek közti korkülönbség miatt.
nem érzem úgy, h. a hozzászólásaim bárkit reakcióra késztetnének (pl. írtam h. Laura ébredget éjszaka, aztán pár éjszakára abbahagyta meg egyebeket), bár tény, h. hol jövök , hol nem, így lehet sem én , sem a gyerekem nem érdekes senkinek.
azontúl, h. ez nyilván rosszul esik, nem is motivál arra, h. írjak (sokat), v. beszámoljak Laura dolgairól. ördögi kör.

kötelező jelleggel nem tudok jönni , pusztán azon okból, h. nem érek rá - így csak néha tudok bejelentkezni. valszeg a megszokás is bejátszik, mert két éve ide írok - írtam.
nem a jelenléti ívet akarom aláírni ("letudja a bejelentkezést"), hanem gyerekesekkel szeretnék társalogni, mert a közvetlen környezetemben kevés ilyen van, és szükségem van (lenne) ilyen társaságra is.
de mivel úgy érzem, h. alig-alig érdeklünk Laurával vkit, nem inspirál semmi arra, h. sztorizzak.

vhogy a közel 1000 hsz-met összeszedtem, volt idő, amikor napi rendszerességgel tudtam és szerettem ide jönni, és kaptam tanácsot, v. egyáltalán feedback-et, h. vagyunk, és érdeklem a virtuális ismerőseimet.

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Marcsi! Kár, hogy az megint veszi fel azt a bizonyos "inget", akinek nem kéne. Nem fogok magyarázkodni. Azt pláne nem fogom körülmagyarázni, hogy pont pl téged mennyire kedvellek. Sztem ezt bizonyítja az is, hogy "ragaszkodtam" a talihoz veled és Lolóval. Éppen erről beszélek ám.... Írtál és senkit nem különösebben érdekelt, hogy mit írsz. És nem fogom mentegetni magamat sem. :( Hozzáteszem annyira el voltam foglalva Zsömi betegségével, hogy persze mindenki más problémája nem különösebben érdekelt. De ennek oka van. Pont az, hogy mindenki más is ennyire közömbös. Nemcsak veled, hanem szinte mindenki-mindenkivel.
Tény, hogy Loló már nem kicsi baba, így a mindennapi örömök-bánatok nem egyeznek mondjuk az enyémeimmel, de hát ott van Zsófi Samuja vagy Klári Julija. Ebben a trióban még nagyon sok közös nehézség vagy épp siker beszélhető ki.

Kötelező jelleggel nem kell jönni senkinek sem! Éppen ez a lényege. Inkább jöjjön valaki kevesebbet, de ha már jön, akkor jó hangulatúan jöjjön. Én nem vettem észre, hogy te kötelező jelleggel jöttél volna. Ha tudtál jöttél és mi ennek nagyon örültünk (ennek mindig hangot is adtunk). Csak hát az a durva amikor ennyire közömbösek vagyunk már, hogy egy rég nem "látott" fórumozó is ennyire hidegen hagy bennünket. Hozzáteszem engem nem hagyatok hidegen Lolóval. :)

fatima
 
 


juj Fatima, én nem bántódtam meg, és nem is akartalak bántani. sajna írott szöveg sajátossága / hátránya, h. hangsúlyok (+gesztus,mimika) nem megy át, és nagyon félreérthető !
istenőrizz, h .mentegetőzz, és én sem magyarázkodásból írtam , amit írtam.
de a hsz-del megnyomtál rajtam egy gombot, és belőlem meg a fenti kívánkozott ki !

muszáj volt leírnom miért vagyok szűkszavú (ergo miért jövök keveset) azontúl, h. időszűkében vagyok.
és tudom h. mindenki időhiányban mozog, de én ezt még hozzá rosszul is kezelem. (pl fut a háztartás is meg ilyesmi).

én is kedvellek titeket Zsömivel ! :)

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Fatima, én is magamra veszem, és azt hiszem jogosan.
Marcsi tökéletesen megfogalmazta azt ami az én problémám is. Azért írok 1 mondatos hsz-eket, mert ha ritkán jövök is, úgy érzem ezt nem illik kihagynom. Más nem nagyon vonz mostanában ide. Én nem olyan típusú ember vagyok, aki jön, ír magukról, és ennyi. Így inkább nem írok.

Nelly

Kép
breeki
 
 


Örülök hogy Zsömi jobban van, a te lelked is hamarossan helyrejön!

Szoni eszik rendesen mostanában. Kibújt a 7. fogacskája, lehet hogy tényleg ezért nem akart kanállal enni.

Nelly

Kép
breeki
 
 


Sziasztok!

Marcsi! Svájcban voltunk 2 hetet és addig anyu vigyázott Petrára.

Petrus jobban viselte a távollétet m én. Azért minden nap "beszéltem" vele telefonon, néha bőgtem is miatta. Aztán amikor megjöttünk és elsőre nem ismert meg, majdnem a szívem szakadt meg, de szerencsére hamar feloldódott, és már újra a régi. De kijelenthetem, h már jár, tud szívószállal inni, és pisilt meg kakilt bilibe. (Ez ellen tiltakoztam, de állítólag kikövetelte magának).
Vasárnap délután Petra is belázasodott, de tegnapra meg semmi nem volt. Vajon ez mitől lehet???

Fatima! Remélem Zsömi már jól van!!! Anyukád hogy van?
Petra aludni jól aludt, de enni nem nagyon akart és most sem viszi túlzásba. Én is magamra vettem, de úgy érzem h nálam tényleg jogos is (de nem haragszom érte!!!). Sokszor van úgy h eltűnök, aztán meg előkerülök. Bár próbálkozom többet jönni, de amikor lent vagyunk, sokszor még az élettől is elmegy a kedvem. De most már igérem h többször fogok jönni. Bár olvasni mindig szoktam...

A nyaralásról: sokat kirándultunk, voltunk a havasokban is (hú de hideg volt ott) meg a pálmafák között is (na ott meg nagyon meleg). Annyira érdekes ez a kettősség egy országon belül. Valami fantasztikus. Persze sokat vásárolgattam is :oops: :oops: :oops: De ha egyszer babaholmikat kifogtam jó áron... :oops: El tudnám képzelni ott az életemet, de azt hiszem erről már lekéstem.

Teri

KépKépKép
pruci
 
 


na akkor én is gyorsan

én abszolút érzem azt amiről fatima írt. és ez nem egy kézzelfogható valami, de jelen van, h kb mindenki csak magával foglalkozott mostanában.
amikor hazajöttünk a nyaralásból, úgy éreztem hiába írok bármit, mintha észre se vennétek a hszeimet. így aztán kicsit visszavettem, mert totál feleslegesnek éreztem magamat. az is rosszul esett, h jónás hófordulóját kb (talán kriszti nem) mindenki elfelejtette, samut niki és fatimán kívül senki nem gratulálta meg, pedig mindenki meg volt hívva a szülinpjára, tehát lehett tudni, h mikor van. és nem azért, mert azt akarom, h körülrajongják a fiamat, hanem csak azok után h most voltak az 1 éves szülinapok, amelyikre mindegyikre mindenki emlékezett, vhogy szarul esett, h mi meg rohadtul nem voltunk fontosak. és ez azért jelez vmit. pl h a topik kezd sekélyesedni és értékét veszíteni. (vagy én.)

én nagyon örülök, pl marcsinak és nagyon érdekel az alvás gondtok is. múlt héten volt a 3. hete h csaba nélkül nyomtam a 2 gyerekkel együtt, valszin azért nem reagáltam rá. de amúgy sajnos samunál is beindult a 2. éves para, néha pl az elalvásnál-virrasztásnál egyértelműen az játszik be. az egyetlen vigasz, h korral elmúlik.
:?

nyilván bejátszik a nyár is, meg a jó idő. v ki tudja.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kerekpocak 2008.08.05 14:35-kor.
kerekpocak
 
 


:?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kerekpocak 2008.08.05 19:14-kor.
kerekpocak
 
 


Na itt vagyok én is, sziasztok! :)

Jelenleg az egyik kezemben körülbelül a felmosórongy, másikkal írok, közben főzöm és fürdőt takarítok. Ja és mindeközben virágot is locsolók. Nah? :lol: :lol:

Be kell hoznom a lemaradást házimunkából, mert 3 napig csak csavarogtunk(tam). :oops:

Ugye volt Samu szülinapi zsúrja. Ja, Zsófi, a torta isteni lett! (a sajtosból ettünk) A receptet légyszíves majd a receptesbe beírod vagy elküldöd mailben, ha lesz időd?

Vasárnap Szegeden voltunk anyósomnál, talán már írtam is. Nagyon jó volt, csaviztunk, jó kis képek készültek.
TündérEmma azt mondta a mamának, h. néni :) Hát olyan ritkán látja őt. :oops:

Tegnap meg kimenős napom volt. Dolgoztam délelőtt.
Ilyenkor Ferivel van Emma. Általában úgy szoktuk, h. előbb hazajön és én akkor megyek be, de tegnap kivett egy nap szabit, h. a délutánt meg a barátnőmmel töltsem.
Szal vele meg Árkádoztunk. Időhöz voltunk kötve, mert neki meg a 8 hetes babáját kell ugye szoptatni. De nagyon jó volt.
Shoppingoltunk, fagyiztunk, meg csak úgy nézelődtünk, jólesett.
Őszintén szólva már hiányzott ez a kimenősdi, csak úgy Emma nélkül és annak is nagyon örültem, h. apájával ilyen jól elvolt. Még a cicit sem hiányolta a délutáni lefekvésnél, úgyhogy már ma sem kapott, ezt is elhagyjuk. (marad az esti, reggeli)

Fatima, hogy-hogy 4 doki nézte meg Zsömit? A saját orvosotok, meg az ügyeleten, és a többi?
Azért ez megnyugtató, h. már gyógyultok, jól van.

Zsófi, csak ügyesen a nagyfiúnak, remélhetőleg nyár végére szobatiszta lesz.
Jól vagytok?
Jónás tényleg így forog? Azt már láttom, h. oldalra elfordul, beszarás! Én már nem is emlékszem Emma mikor csinálta ezt. :roll: Azt tudom, h. hátról hasra elég későn.

Na megyek ebédelni, majd még jövök.

Kép
niki30
 
 


nem forog csak az oldalára! hasán körbe körbe meg hátán körbe körbe tud :)
fura, samu sose fordult az oldalára.

marcsi! kérdés!!! pisi bilibe már megy, simán! kaki hogy lesz?? mi a next step?? most azt gyakoroljuk, h alsónacit kap (tehát alul nem pcér) és ne pisiljen bele, hanem bili (mert ugye megszokta h ha valami van rajta, akkor abba mehet a cucc) már kezd működni a dolog.

és hogyan tovább? nálatok hogy volt?

klári!!!??!!! hogy vagy???????

teri szupernek hangzik a nyaralás!!! petra iszonyú ügyi biliügyben, meg h jár! szívószál stb!!! gratula!!!!

niki: megy a recept! du. bemásolom!
kerekpocak
 
 


Köszi Zsófi!

Kép
niki30
 
 


Micsoda, Petra már bilizik? Ezt nem mondod Teri! :shock: :shock: Ez igen, nagyon ügyes tényleg! Csak így tovább!!!

Kép
niki30
 
 


Azért annyira nem, h tud is bilizni. Anyu ráültette egyik nap, utána másnap kikövetelte h ráülhessen és akkor pisilt bele, aztán ment apu vagy anyu után wc-re, persze rá kellett ülni a bilire és akkor sikerült a kaki. Azóta semmi. Ne mis akar ráülni, én meg nem erőltetem.

Zsófi! Nagyon ügyes Jónás!

Teri

KépKépKép
pruci
 
 


azért az nagyon nagy szó h belekakilt!! mi pont ezzel küzdünk. marcsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii helpppppppppppp!!!!
kerekpocak
 
 


Sziasztok!

Benéztem gyorsan, erre látom megint téma van! :shock:
Szóval, gondolom ez rám is vonatkozott, úgyhogy reagálok is! Az elmúlt napokban rengeteg dolgunk és programunk volt, nem nagyon tudtam jönni, de fontosnak tartottam gratulálni pl. Samunak, ezért röviden meg is írtam! (Zsófi, ha jól emlékszem Emmának is viszonylag kevesebben gratuláltak aznap- ami valszeg a 7végének is betudható volt.)
Én kicsit úgy érzem, h kilógok néha a csapatból. Lehet, h nem „írok jól”, de lehet, h más miatt. :roll: Amikor mesélek meg képet teszek Emmáról, általában kevesen reagálnak, sőt néha kérdezek valakiről, és ő maga sem válaszol. :( Én egy (talán túl) érzékeny valaki vagyok, és ezek a dolgok zavarnak (Őszíntén szólva pl. az sem esik jól, h néhány gyerkőcöt gyönyörűnek mondtok, Emmát max. aranyosnak. Mondom, érzékeny vagyok.) Ezért is nem nézek be naponta.
Nem akarok eltűnni, de nem mindig van mit mondanom. Magunkról nem szívesen írok, mert úgy látom nem vagyunk túl érdekesek.
Hangsúlyozom, h nem vagyok megsértődve, csak kicsit lankadt a lelkesedésem, de ennek ellenére maradni szándékozok.

Amúgy ha rosszabbra fordul majd az idő, tuti, h többet ülünk majd gép elé!

Ja, még 2 mondat: én értékelném, ha vkinek nincs ideje, de egy mondat erejéig azért leülne a gép elé és gratulálna az aktuális alkalmunkhoz, nem is értem, h ez miért negatív tett :shock: !
Másik, h pl. Fatimával skype-on beszéltünk pár szót, így itt nem érdeklődtem Tarek hogyléte felől. Nellyvel is szoktunk beszélni. Ha jól tudom mások is „folytatnak ilyen viszonyokat” :wink: , nyilván nem beszélik meg ×-szer ugyanazt, így ezzel is „kevesebb” a topik.

Pertának gratula a járáshoz, bilizéshez, nem semmi!!!!!

Most ismét csak ennyire futotta, mennem kell!

Zsu
svs
 
 


nah akkor ez vicces.

MINDENKI AZT ÉLTE ÁT, H NEM FOGLALKOZNAK VELE ÉS NEM FONTOS!!!!!!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

zsu, marcsi és én is! fatimának is szúrta ez a csőrét!

lehet h mind csak túlérzékenyek vagyunk???

zsu: én imádom emmát! sztem gyönyörű!! és tökre figyelek ám rád! (a kulacsos kérdésre lehet, h nem válaszoltam: a baby planet áruházban vettük. bocsi bocsi.)
kerekpocak
 
 


figyeltétek h a régi hszeket lehet szerkeszteni? tök jó.
kerekpocak
 
 


Tényleg érdekes, hogy mindenki ugyanarról ír.
Én nem írtam még más topicba soha, de azt hiszem ez nem nekem való. Remélem nem bántottam meg senkit, de azt hiszem nem írok többet a topicba.
Puszi mindenkinek :)

Nelly

Kép
breeki
 
 


Sziasztok Lányok!

Kérlek írjatok valami megnyugtatót nekem.
Az a problémám, hogy amikor leteszem a babót, akkor min. 10 perc sírás mire elalszik, pedig fáradt és nyűgös.

Nem akarom felvenni meg babusgatni, mert akkor azt szokja meg és az életben nem tudom letenni.
Valakinek volt ilyen? Help me! :D Úgy sajnálom őt, hogy mindig sír.

Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


sztem ez így nem gáz. egyre jobb lesz! 10 perc nem olyan sok idő. és rövidül majd tuti!

nelly: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
ne menj már el!!! nekem nagyon hiányoznál!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kerekpocak 2008.08.05 22:30-kor.
kerekpocak
 
 


Zsófi köszi, akkor jól teszem, hogy nem kapkodom fel ugye?

Mert néha belém hasít, hogy bömböl a babám én meg csak várok és nem veszem fel. Ésszel tudom, hogy nem szabad, de szívvel.... :-(


Szilvi

Kép

Kép
silverlion
 
 


hát ha álmos és 10 perc utá rendesen el is alszik akkor sztem jó úton haladtok!
kerekpocak
 
 


Sziasztok!!!!!!!!!!

Végre mi is hazaérkeztünk,a lakás egy nagy ruhahalmaz,meg társai,de úgy döntöttem holnapig várhat a pakolás,és inkább bekukkantok hozzátok.
Bassszus hiányoztatok ám nagyon.Megpróbáltam visszaolvasni,
először is Timinek szeretnék
Nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánni az új családtaghoz!!!!Isten hozta a kis Dánielt!
Másrészt viszont szomorúan látom,hogy történtek nem túl kellemes dolgok is.

Fatima-kitartást kívánok,meg sok erőt,és gyógyuljatok meg mihamarabb a kis Zsömivel.Remélem már kilábalófélben vagytok a betegségből.Anyukádnak szintén gyógyulást,tudom milyen rossz,mikor ilyen távol vagytok egymástól,és nem lehetsz mellette mindig amikor szüksége van rád.

Zsófi-mégegyszer Boldog Kettediket Samunak,örülök,hogy jól sikerül a zsúr,viszont sajnálom,hogy csak Nikiék udtak elmenni a topicból.
Jónás méretei nem semmik,gyönyörű formás gyerek,akárcsak Samu volt kiskorában .Balázs is már mindjárt üti a kilenc kilót :shock: :shock:

Niki-sellőlány Emma nagyon édes,apával vízben puszilózós annyira szuper.Jajj és anyu magassarkújában járkálós sem semmi.

Teri-örülök,hogy jól telt a kiruccanás,gondolom mennyire hiányzott Petra,és hogy miket csinál már :shock: ügyes lány nagyon.

Zsu-egyem az érzékeny lelkedet,szerintem is gyönyörű Emma,ha jól emlékszem le is foglaltam Balázsnak :D Nagyon tetszik a lakásotok,szuper lett nagyon.

Klári-éljen a vídéki élet,én sem cserélném el semmivel a friss levegőt,meg a virágos kertet,na és persze a csendet.
Ha nem haragszotok mára ennyi voltam,esem össze a fárdságtól,3 napja nem aludtam igazán,majd holnap jövök a mi sztorinkkal,és sok képpel.
Jaj csak annyit rólunk,hogy képzeljétek kibújt az első fogacskánk :D :D Annyira édes.

macarella
 
 


Jajj még annyit,hogy Edis örülök,hogy Luca szépen gyógyul,gondoltam rátok sokat.

macarella
 
 


Zsófi: Sajnálom hogy rosszul esett hogy augusztus harmadikán nem volt sok köszöntés Samunak! Hidd el fontos az ő második szülinapja ugyanannyira sőt szerintem jobban (ezen most ne sértődjön meg senki) mint a többi babóé. Samuról olyan sokat és jókat írsz, te vagy a lelke a fórumnak és tényleg megérdemelte volna, de pl. én is későn értem haza Velencéről és csak másnap jöttem köszönteni. A bulira is el szerettem volna menni és írtam hogy játszóterezhetnénk egyet valamikor de nem válaszoltál. Készítettem már előre meglepit is, de utána szólt Peti hogy más programot csinált.
Gratula a bilizéshez, nagyon jó hogy Samu magától érzett rá a módjára. Kiváncsi vagyok mikor lesz egy kaki is benne! :lol:

Fatima: Valahol érzem hogy neked nem szimpatikus ha valaki pár sorokkal jelentkezik be, de én másként élem meg! Nagyon sokat gondolkodtam én is hogy mivel olyan kevés időm van és sokszor napokig egy percre sem tudok fórumozni mit tegyek. Búcsúzzak el inkább vagy maradjak szűkszavú és ritkán látott tag??? Arra jutottam hogy inkább az utóbbi és szerintem ez nem olyan nagy baj. Vagy igen? Vagy félreértettelek? Úgy érzed hogy aki ritkán ír annak biztos nem is olyan fontos a többiek társasága és akkor meg minek?
Örülök hogy jobban vagytok!!!

Tessék, lenne időm írni picit, erre felébredt Beni és üvölt, ma jött ki rajta az oltás utáni nyűg, hőemelkedés, hiszti. Na erről beszéltem, mert a többiknek nem is tudok reagálni, talán este ha nem leszek hulla..........

Kép
viky30
 
 


Hello Mindenkinek!

Annyira gondoltam, hogy ez lesz. Mindenki magára veszi és így vagy úgy (még ha azt is mondja, hogy nem sértődött meg), de rosszul esik neki az a kimondatlan igazság, ami mindannyiónkra jellemző.

Most nem tudom kifejteni a gondolataimat, de ígérem este jövök és teleírok annyi oldalt, amennyit csak tudok, hogy elmagyarázzam, hogy mindenkit nagyon szeretek és nem bántásból hoztam fel ezt a "témát", hanem pont azért, hogy változtassunk rajta. Tertmészetesen csak azok akik akarják. Aki úgy dönt, hogy ilyen-olyan okoból már nem szívesen jön, azt is megértem.

Na majd jövök. És én maradok is!

fatima
 
 


játszóterezésben simán bennevagyok. ha samu meggyógyult :)
kerekpocak
 
 


gratula a fogakhoz kriszti!!!!!
kerekpocak
 
 


Zsófi: Jobbulást Samunak! Mitől jön elő nyáron a hörghurut, azt hittem az főleg télen jön elő a megfázástól. :cry: :cry:

Niki: Most már értem hogy te hogy tudsz írni egy-két kedves szót minden nap és többször is!! Te neked hány kezed van?? :lol: Ennyi mindent csinálsz egyszerre és gondolom közben Emma is ott sündörög. Végülis ha neked sikerül........ És még dolgozol, barátnőzöl is és mindezt nyugiban, vidáman, irigyellek tényleg!!

Kriszti: Bazsinak gratula az első fogacskához!! Ő aztán idejében kezdte növeszteni! Jó hogy szép helyen voltatok és feltöltődtél! Mesélj a nyaralásról te is!

Teri: Fú de szép lehetett az utatok! Ugye mutatsz majd képeket? Hányszor jutott egy nap eszedbe Petra? A hazaérkezés után szerintem te sem tudtál betelni vele, amúgy meg nem biztos hogy nem ismert meg, ilyenkor ez egy kis bosszú tőlük, hogy lásd megbántódtak. :shock:

Kép
viky30
 
 


Volt időm gondolkodni megint. És rájöttem, hogy nem akarok oldalakat teleírni arról, hogy kit és miért szeretek/kedvelek.

Kedves Zsu, Nelly! Félreértettétek! Nem azzal van baj, ha valakinek nincsen ideje, de fontosnak tartja, hogy megemlékezzen mondjuk valakinek a szülinapjáról stb és ezért ír egy mondatot, hanem nekem speciel pont az nem tetszik, amit leírtatok. Az hogy nem érzitek magatok idevalónak. Hogy valami bánt titeket. Mostmár pl kiderült, hogy téged mi bánt Zsu. Ezért nem jöttök, de csak azért hogy mégis itt legyetek néha, írtok 1-1 mondatot és kész! :(

Én tényleg nem azért hoztam fel ezt a témát, hogy elüldözzek bárkit is, hanem azért mert konkrétan én vagy talán az egyedüli olyan fórumozó, aki meri a gondolatait vállani. Azért említettem meg a dolgot, mert szerettem volna, ha mindenki (én is) magába néz és elgondolkodik, hogy neki mit jelent ez a fórum. Úgy látom ez meg is történt, de nagy sajnálatomra nem pozitív gondolatokat váltott ki a többségből. Én arra szerettem volna felhívni a figyelmeteket, hogy nagyobb empátiával kéne működtetnünk a topikot. Ennek semmiképpen sem szabad erőltetettnek lennie. Ha valakinek nem megy, az nem baj.

És akkor egy vallomás....
Én egy jó pár fórumozót már nem csak virtuális ismerősnek tartom, hanem a barátomnak. Így is emlegetek néhányótokat. Nekem nem egy "kötelező" dolog ide jönni vagy talira elmenni, hanem jó érzés. Ha valaki ezt nem így látja az sem baj. Nyílván köztudott, hogy ki-kivel van jóban privátban is. Ezzel semmi gond. De sztem az nem feltétlenül szimpatikus, ha a nyílt beszélgetésben is csak egymással kommunikálnak. Ahhoz nem kell fórum.
Különben egyetértek Zsuval. Nekem is szemet szúrt már régen is, hogy bizonyos babáknak nagyon nagy sejhajj jár hónapforulón vagy szülinapon, másoknak meg csak kicsi. Így van a fotókkal is. Biztosan nem jó érzés ez senkinek sem. Erre szerettelek volna rávilágítani benneteket, hogy ezen változtassunk.
Meg arra, hogy merjük nyíltan kimondani az esetleges sérelmeinket. Mint pl Zsófi most, amikor rosszul esett neki Samu nem-felköszöntése időben.

Nem ragozom tovább. Aki meg akar érteni, az úgyis megért. Aki meg haragudni akar és engem okolni bármiért is, az úgyis megteszi majd.

Nelly! Nem tudom, hogy olvasol-e még bennünket. Én mindenesetre elküldöm ezt neked priviben. Ha azért nem szeretnél jönni, mert megbántottalak, akkor hidd el, hogy nem állt szándékomban. Ha pedig azért, mert már amúgyis tervezted, csak kellett egy utolsó lökés, akkor sajnálom, hogy pont tőlem kaptad meg. :( Én örülnék, ha maradnál....

fatima
 
 


Teri! Gartula Petrának a járáshoz, a szívószálazáshoz és az egyszeri pisi-kaki témához! :) Ügyes nagylány! Gondolom milyen jó érzés újra itthon lenni Petra közelében. :) Igazi bevállalósak vagytok, hogy itt mertétek hagyni 2 hétre. De persze megérdemeltétek a kikapcsolódást! Majd hozzál fotókat! Petráról is!

Niki! Te mióta vagy baszki ilyen multifunkcionális nő??? :lol: Jól tetted, hogy voltál plázázni! :) Kell is az néha!
Zsömit látta 2 ügyeletes doki, a sajátja, meg tegnap egy helyettesítő dokinéni. Utóbbi még Salim gyerekorvosa volt régen. :)

Szilvi! Én sajna nem tudok neked tanácsot adni. :( Az én fiam nem alszik el egyedül a kiságyában. Átmenet vagyunk. Nem ringatom a seggét stb, de ott vagyok vele mígy elalszik. Újabban vagy a nappaliban alszik el a földön ( :oops: ), míg én megnézem a sorozatomat :oops: :oops: :oops: , vagy a szobájában lévő kanapén és onnan teszem be az ágyikójába.
Megértem, hogy a szíved megszakad amikor sír, de én is inkább arra szavazok, hogy tarts még ki és meg fogja szokni. Nekem szerencsém van, mert jó alvó a gyerekem.

Kriszti!!! Üdv újra itthon!!! Jó újra hallani felőletek! :) Gratula Balász első kicsi fogacskájához! Végre, mi??? Várjuk majd a fotókat és az élménybeszámolót!

Viki! Fent leírtam, hogy mi nem szimpi abban, ha valaki 1 mondatot ír. Te pont nem az vagy, hogy jössz, de nem írsz. Sztem te vagy az egyetlen, aki alig jön, de mindenkire odafigyelsz. Magatokról meg alig írsz. Pedig engem nagyon érdekelne, hogy mi van veletek. Beniről pl képet asszem utoljára a szülinapja tájékán láttunk. :roll: Szóval ne érzed magad szarul, ha nem tudsz jönni. Neked Beni és a jól menő meló az első. Ez érthető. Nem csodállom, ha ezek mellett nem jut időd napi szinten ide írogatni. DE AZÉRT GYERE, HA TUDSZ!!! :lol: :lol: :lol:

fatima
 
 


Zsófi! Gratula Jónás forgolódásához! Nem semmi kis vasgyúró! Ezekszerint nem lesz olyan mint Samu, hogy későn kezdi a mocorgást! :)
Ovi témához nem tudok hozzászólni... :( Nem lehet őket megkérdezni a nevelési elveikről? Bár inkább járjon vallásos közegbe sztem ebben a szar világban. Az ártani nem fog neki. :roll: A "kinti" életben úgyis annyi mocsok ragad majd rá. :(

Marcsi! Elfelejtettem mondani, hogy nálunk maradt a rózsaszínű hajgumid. :) Mikor jöttök majd el érte??? :) :wink: :)
Ja! És mesélj már erről az elektromos fogyis cuccról plíz! :wink:

fatima
 
 


MAI NAP MOTTÓJA:

DOKTOR ÚR ! ÉRTSE MEG, NEKEM NEM ÜLDÖZÉSI MÁNIÁM VAN !
ENGEM ÜLDÖZNEK !!


:)

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Hehe Marcsi! IMÁDLAK!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

fatima
 
 


marcsi!!! help pls! (lásd fent)

fatima: nagyon nagyon egyetértek! és próbálok én is pozitívabb és odafigyelőbb lenni!

nem írtad, h hogy vagy??
kerekpocak
 
 


Jobban vagyunk már mindketten! :) Zsöminek elmúltak a kiütései. Ma kapta az utolsó gyógyszereit is! :) Hallelujjjjjjaaa! :) Még mindketten taknyosak vagyunk ugyan, de már lényegesebben jobban!
És Samu???

fatima
 
 


na ideértem én is.

Fatima, szerintem az első hsz-det azért vette mindenki magára {incl. én is}, mert egyrészt általánosítottál, másrészt ezek szerint többet érezték-éreztük, h. vmi nem kóser.
egyébként tök jó Fatima, h. ezt így leírtad, és így is lenne helyénvaló, h. kimondjuk, azt is ami baxa a csőrünket, nem csak azt, ami tetszik.
bár én már a múltkori törés-szakadás után inkább visszafogott vagyok, főleg, h nem is jövök sokat.
{off: amúgy lefogadom, h.ők is u.úgy olvassák még a fórumot}

rózsaszín hajgumi ürügyén bármikor elmegyünk szívesen.. meg amúgy is.. naná!
aszondtad hétvégén sem zavarunk esetleg. ez még mindig így van?
ja, és dinnyét nem viszek ! :wink:

Zsófi, bilibe kaki:
SEMMI EXTRÁT NEM TETTÜNK ÉRTE.
úgy volt, h. pénteken még 2x bekakilt, aztán szombaton meg szaladt a bilihez, h. "mindjárt bekakilok anya". és azóta így megy.
amikor bekakilt, akkor mindig mondtuk neki, h. szólj, ha kell, és futás a bilire.
bár tény, h. a bölcsiben még nem kakilt, inkább hazahozza.. :lol:

az is érdekes, h. ma 3x is bepisilt a bölcsiben{a nyári szünet óta talán csak egyszer volt ilyen}, aztán már pelust adtak rá, mert nem volt több száraz ruha, és nem merték berizikózni.
na ez vajon miért van? viszont ahogy kitettünk a lábunk a kapun, szólt, h. pisilni kell, úgy, h. rajta volt a pelus, tehát meg tudta volna oldani. ki érti ezt ? remélem nem bent csináltak vmit, amitől elment az egésztől a kedve.. :evil:

folyt...

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Teri, fú, biztos nem lehetett kellemes, h. Petra nem ismert meg az első pillanatban.. {dehát vhogy "bosszút" kellett álljon..., hehe}
de tök jó, h. anyud ilyen ügyesen ellavírozott vele.. én ilyen hosszú időre még most sem merném itthagyni, így le a kalappal, ügyik vagytok ! mindenki !
képeket légyszi !
anyud amúgy nyugdíjas, v. szabit vett ki ?

egyébként érdekes, mert néha alig várom, h. egy kicsit egyedül legyek, meg reggel nyugisan megkávézzak, sminkeljek, egyebek és ne maceráljon senki, viszont amikor a múltkor anyumnál aludt hétvégén, rettentően furcsa volt, h. nincs itt Laura.

Zsófi, írj erről a kétéves paráról !
amúgy meg a próféta szóljon belőled, h. az alváskörüli mizéria elmúlik !
nálunk az van, h. az hagyján, h. nehezen alszik el, meg néha megébred, de az alvásig is eljutni is kész vicc. húzza az időt. kitalál ezt -azt, ne kelljen ágyba menni, v. akár a játszóról feljönni {mert az = a közeleg a lefekvéssel}. ez életkori sajátosság ?
ja egyébként elhagytuk {vééééééééégre} az esti Sinlacot, azt is kb. hétfőről keddre nem kért.
reggel még kér, de szerintem átszokunk a kakaóra, ahogy elfogy a csomag. tejet natúr sajna nem issza meg.

Samu mikor fekszik este?

Klári, hozzád is u.ezek a kérdések szólnak, írj légyszi a tapasztalokról !

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Niki, Emma mikor is kezdi a bölcsit ? szeptember ?
hú akkor már visszaszámolsz .. mikor van szülői ? majd írd meg mi lett a jele !
szopielhagyással nagyon ügyik vagytok !

bocsánat, ha indiszkrétet kérdezek, de ti miután Emma lefeküdt, h. oldjátok meg az estét ? mármint az 1 légtér miatt kérdezem.. v. Emma immunis a zajokra-fényekre ?
mi Laura nyolc hós koráig laktunk így, és nem volt túl egyszerüü, bár akkor az volt a természetes, mert nem volt más varia.

Nelly, ne már !! :cry:

Marcsi

KépKép
alon
 
 


marcsi: olvasd el a spockot ezzel kapcsolatban!
ait írsz, az mind mind életkori sajátosság! a lefekvés húzása, a vizet kérek, ez kell az kell, anya gyere be stb...
nem nagyon van erre megoldás, sztem ez majd elmúlik. nekünk, amikor samu parázott az árnyéktól (.....) a DMben kapható éjszakai fényt dugtuk be. segített is.
samu f9 körül kerül az ágyba és 9re már át. alszik. 8:10 körül kezdem a mesélést. először felolvasok vmit, aztán fejből, samu napjáról mesélek. ilyenkor van idő "megbeszélni" dolgokat, elmondani ezt azt. aztán mindig ugayanaz az altatódal jön kb 3x 4x elénekelve.
ez az esti rituálé. aztán alvás.

szobatisztaság: de először hogy vetted rá, h bilibe kakiljon? mikor lehet először pelus nékül utcára vinni? vettem huggies pelenkátlanságra szoktató pelust, amiben érzi ha pisis, de nem folyik ki.
itthon ma pl csak a du alváshoz kapott pelust de az is száraz maradt, így ma egy darab pelust sem használt. pisi ment is a bilibe, de a kaki...khm... az a földre érkezett...
kerekpocak
 
 


Zsófi, néha Laura is kér mesét, de van, h. nem.. kérdem meséljek? mondja, h. "nem kej". viszont igényli, h. amíg el nem alszik ott legyek mellette.. ez kb. fél óra. én maradok. ferkszünk csendben egymás mellett. ha szerencsém van ő alszik be előbb.. :lol:
szerinted ? ez megszokás már ??
nálunk éjszakai fény sem segített, próbáltam azt is, nem a sötét a baja.. :?
írtam pár napja, h. nincs erőm "leszoktatni", vhogy másnak érzem ezt, mint 1 évvel ezelőtt. viszont bóóóórzalom ez a holt idő, inkább 3 óra játszótér v. bányából szenet hordani, mint ott kucorogni mellette a sötétben.
titkon reménykedem, h. hétfőről keddre már nem ez lesz.
persze a bölcsiben simán magától elalszik.

[quote="kerekpocak"]
írta:
kerekpocakszobatisztaság: de először hogy vetted rá, h bilibe kakiljon? mikor lehet először pelus nékül utcára vinni? ...


nem vettem rá ! írtam fentebb, h. amikor bekakilt {földre sosem ment, mindig bugyiba}, elmagyaráztam neki, h. semmi baj, de legközelebb szóljon, ha érzi, h. kell és futás a bilire. aztán egyik nap így tett.
nem tudom számít-e, de ő 2 éve mindennap követ a wc-re is, lehet elleste a technikát :wink: szóval nagy titkot nem tudok elárulni...

Laurának fix időpontjai vannak jórégóta a kakira {reggeli után és uzsi után, v. ha uzsi után nem, akkor vacsora után}, és ezekben az időpontokban mi itthon vagyunk. így nem félek pelenka nélkül kivinni.
a pisit meg utcán megoldjuk, ha akkor jön rá, illetve én nem, hanem ő. kerítésen kívül persze, fatövében. ha érzem, h. már régóta nem pisilt, és magától nem szól, szoktam kérdezgetni.
télen nem tudom ez a része hogy lesz, nyilván rutinosabb lesz, tudja tartani, amíg találunk mosdót... :?:

Marcsi

KépKép
alon
 
 


Sziasztok!

Hú de felpörgött a topic, az előző napokhoz képest! :lol:
Ha ez kell, h. írjon mindenki, akkor hajrááá! :lol:

Nem szeretném, ha bárki is elmenne, azért, mert Fatima leírta a véleményét. Ne sértődjünk már meg, úgyis mindenki érzi, tudja, kinek mit jelent ez a fórum. Ha csak annyit, amit Fatima is leírt, akkor jogos és nincs miért megsértődni, ha pedig többet, akkor úgyis jön az illető és minőségileg is jelen van.

Én megértem azokat, akik csak ritkán tudnak benézni, mint pl. Marcsi, Viki, hiszen ti dolgoztok (Viki, Te is :) ), sőt, emelem kalapom, h. meló, család, háztartás mellett, még erre is jut ideje. Én nem tudom mi lesz, ha dolgozni fogok. :roll: Remélem tudom majd jönni.
(néha annyira nem tudom beosztani az időmet).

Szóval én továbbra is azt vallom, h. aki szívesen jön, annak nagyon örülök és tök jó, aki pedig nem érzi idevalónak magát....kár.
Nelly! Én tökre bírlak és nem szeretném, ha nem jönnél többet, de ha így döntessz, elfogadom persze.

Fatima, örülök, h. jól vagytok. Akkor jövő hét??

Zsófi! Ez a mesélős korszak (esti mese), mikor vezethető be? Ti mikor kezdtétek Samuval?
Ez az esti rituálétok nagyon tetszik. Hogy beszélgettek az aznapi eseményekről, aztán dalolászás, mesélés.
Földre kaki :wink: Sebaj. Idő, idő....
Nem is tudtam, h. van ilyen pelustelhagyó pelus. :wink:

Még jövök reagálni.

Kép
niki30
 
 


Marcsi, szeptembertől indul a beszoktatás. Már nagyon várom és izgatott vagyok, h. milyen lesz.
Jövő hét szerdán lesz a szülői, megyünk.
Persze, mindenről be fogok számolni, a jeléről is. Remélem választhatunk majd.

Hogy az együttlétet hogy oldjuk meg? :lol: Hát ha elaludt. Csendben. Bár az ágy kurvára nyikorog (bassza meg :evil: ), úgyhogy múltkor a földön végeztük, hihi. Hát evvan, majd két év múlva külön háló és akkor szétszexeljük az egész házat, háhh. :D

Kép
niki30
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?