Új privát üzeneted érkezett!

Jóreg mindenkinek!

Nagyfiam fél 6-kor riadót fújt, szerinte már felesleges aludni... :shock:
MIndjárt megyek UH-ra, addig még játszunk egyet. (ö most épp dobozol: aaa festés-pakolásból hagytunk neki egy óriási dobozt, amibe lehet ki-be mászkálni)

Humanka :)
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁáááááá, nagyon tecc a babaszobátok! Eszméletlen jól néz ki!

röné :)
Vártúra? Aranyanyám, remélem, nem fáradtál nagyon ki.

monee :)
Grat a babás rokonnak. Sajna, mi anno nem tudtuk elkerülni a rokoni rohamot. Talán én nem voltam elég talpraesett, nameg a páromnak tetszett, hogy mindenki a fiát csodálja. (csak ugye én meg pattogtam, mert azért mégiscsak vendégek...)

vizesedös lányok: nagyon ajánlom a hibiszkusz teát!!! Szombaton anyum fözött egy adaggal, de nem ám filtereset, hanem rendes "darabosat" (nemtom mi a hivatalos neve) és lehütve iszogattam, 1 bögre után is látványos volt nálam az eredmény (mondjuk nem nagyon vizesedek, csak a lábam kicsit) Viszont sajna nekem nagy savat csinált :(

Na, majd jövök délután, megirom mi volt UH-n.

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Szép Jó Regel! :)

Nostawen: Jó volt hallani rólad, jó hogy ilyen pozitívan fogod fel a kórházat. Ha már citrom legyen belőle limonádé :) Így tovább! :)

Humanka: Köszi hogy elválaltad a babás táblát. Örülök hogy jobban vagy, de vigyázz is magadra meg Benedekre. A babaszoba nagyon szép lett :) /A szopisarokért külön irigy :):)/

Monee: Jó lehetett ez a bevásárlósdi :) Nálunk a költözés miatt a fagyasztó teletömése nem működik sajnos...

Röné: Nem vagy semmi ezzel a vártúrával. :) Ebben a melegben az orrom kidugni se nagyon vagyok hajlandó.

Rólunk.
Szombaton lementünk Pécsre a Brendonba, végre beszereztük a kókuszmatracot. Mázlink volt mert egy nagyon jót sikerült venni akcióban csak egy újságot kellett pluszban venni hozzá. Azt hiszem azaz 530ft megérte a 6000-es kedvezménnyel szemben :)
Amúgy kicsit csalódtam azt hittem nagyobb lesz a választék... Egyszerüen sehol sincs normális hálózsák, kocsikabát vagy kardigán. Tudom hogy nyár van, de előre vásároló kismamikra is gondolhatnának.

Én is nagyon vizesedem, utálom ezt a meleg időt. Kipróbáltam a vizesedésre való homeós bogyót. Hat! Végre nem feszül a lábfejem látom a bokám, mégse vízhajtóként működik.

Tegnap anyósom jött elő egy extrém ötlettel, hogy majd tavasszal menjünk hozzájuk a bébibogyóval 3!!! hétre milyen jó lesz...
Jesszus én 1 hetet alig bírok ki annyira unatkozom ott, ráadásul a párom nélkül ugye mert ennyi szabi a világon nincs. Mi lesz még ebből...

Kép

Kép
starlark

Még eszembe jutott.
Másnak is van csúnya stírája? A pocim alja hogy a bébi igy megnőtt vmi katasztrófa, a párom kenegeti esténként és közben tigrincsnek meg zebibabának hív :? :roll: :) El fog ez múlani vha vagy így maradok már végleg?

Még1
Lehet vhol olyan ágyra szerelhető forgót kapni ami nem "zenél"? A Brendonban csak zenélős volt. De mi ezeket a béna nyenyeréket nem igazán szeretnénk hallgatni, ha egyszer normális zenét is hallgathatna a gyerek.

Kép

Kép
starlark

humanka: nagyon szép a babaszoba. :)Tetszik ::)

röné: örülök,hogy jobban vagy :) hát nem semmi csaj van, 32 hetes terhesen egy cseszneki vártúra :shock: én két éve voltam, nem terhesen ,fitten, de engem akkor is kikészített :? viszont gyönyörű azt meg kell hagyni :)

minyu: köszi az ötletet, kifogom próbálni, mert már a bokám katasztrófálisan néz ki :cry:

starlark: hálistennek rajtam semmilyen csík nincs, és remélem most már nem is lesz. De állítólag szülés után elhalványodik.
Az ágyra szerelhető forgóból meg vedd ki az elemet és egyből nem fog zenélni :lol: :P egy ismerősöm is ezt csinálta ,mikor éjjel már nem bírta hallgatni :wink:

szép napot mindenkinek!

Kép
csehi77

Sziasztok!

Humanka FAntasztikusan szep a babaszoba, a szopisarok irigylesre melto!

Hat rone elotted le a kalappal hogy milyen energiad van.

Minyu koszi a tanacsokat, hal istennek a gorcseim meg a kemenyedesek alabbhagytak, de a bokam az katasztrofalisan nez ki nemsoka mar papucsot sem tudok huzni. Termeszetesen mi is festunk, meg lakast rendezunk, meg eltevesek, ugyhogy nem sok idom marad a pihire. de bizom benne hogy a tea segit majd valamicsket.

szisziKép
sziszi7

Humanka! Nagyon helyesre sikerült a szoba!!!!!

Az alvás nekem sem megy éjjel, viszont az a jó, hogy akkor hűvösebb van, és van módom élvezni!

Starlark! El fog halványodni, ne aggódj! Viszont a kenegetés biztos, hogy segít! Legalábbis abban, hogy tovább ne romoljon a helyzet...

A vizesedés nálunk is beindult. Tegnap le kellett vennem a gyűrűmet. Tök pánikba estem, hogy már végleg rászorult az ujjamra.

Röné! Nekem már az is megterhelő, ha napközben el kell kúsznom valahová (pl a 100 m-re lévő boltba) Te meg vártúrázol! Ez igen!!!!

Kép
blúmi

Jó reggelt!

Köszi a dicséreteket, bár én sokszor nem érzem fittnek, valahogy én többet várnék magamtól... Ezek szerint magasra tettem a mércét??

Egyébként miután az egész nap tele volt programokkal, egyik helyszínről mentünk a másikra. Aztán délután már amikor úgy éreztem nincs tovább, én eldőltem a füvön mint egy lszteszsák, és apát küldtem, hogy menjen egyedül a lovagi tornát nézni, vegye videóra, én meg itt hangyászok addig a fűben :lol: Plédről ugyanis nem gondoskodtunk, de nekem akkor és ott mindegy volt, lényeg, hogy vizszintesbe kerültem :lol: :lol: De nagyon élveztem összességében a napot.

Egyébként most péntektől meg megint csak plusz terhet veszek a nyakamba.. Már írtam, hogy megvan a kiskutyink és el lehet hozni.. Hát ennek pénteken lesz a napja. Mivel viszont a költözés arrébb van (kb még 3 hét), ezért a kis dundus kutyus hozzánk jön a 3. emeletre.. Jön a szobatisztaságra szoktatás (egyébként kinti eb lesz), ami persze sok-sok sétával jár.. Szóval nem fogok megint unatkozni, meglesz 3 emeletre mászás jó párszor egy nap..
De én úgy gondolom, ez nem fog ártani nekem, így legalább majd "kénytelen" leszek rendszeresen sétálni 8)

Rönééé

Kép
röné

Sziasztok!

Humanka!
Gyönyörű a babaszoba, a szopisarok biztosan kényelmes lesz.

Starlark!
Nekem is vannak striák, nem is kevés, én még nem kentem eddig, de én is elkezdem.

Röné!
Milyen kutyusotok lesz? Egy kiskutya mindig nagy öröm. Én tegnap fürdettem az enyéimet, nem mondom én is fürödtem velük, de legalább kitisztultak.

A vizesedés nálam is megvan, de csak nagyon kicsit dagad a bal bokámnál. Érdekes, hogy mikor dolgoztam akkor katasztrófális volt, másfél kg-val kevesbb lettem, mikor lement a víz.

Kép
Kép
petra1980

Monee!
A bevásárlás vicces lehetett. Egyébként én sem nagyon bírok már sokat mászkálni, pedig ma mennek kell egy csomó mindent vásárolni.

Kép
Kép
petra1980

Lányok!

Rakjatok képet a lábakról! :wink: :lol:

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Tényleg, lányok!
Ti milyen kiskádat vetettek? Én már annyit néztem, de nem tudok dönteni. Az jó szerintetek, amiben van biztonsági kialakítás, félfekvő helyzetben tartja a babát?

Kép
Kép
petra1980

Hahó!
Megjöttem az UH-ról.
BPD: 88 mm
OFD:112 mm
HC:314 mm
AC: 310 mm
TAD:98 mm
FL: 74 mm
2830 gr-ra becsülte a gép. fejvégü fekvés, placenta mellsö falon, II érettségü.
Flowmetriát nem nézett, és nem mondta, hogy az adatok hány hetes terhességnek felelnek meg :( (majd minnyá megnézem)

Voltam háziorvosnál is TP-es papirért és képzeljétek, soron kivül behivtak, hogy a kismaminak ne kelljen sokat várnia a melegben. Teljesen meglepödtem :P :)

petra :)
mi csak sima aljú kádat vettünk és kaptunk

starlark :)
csikosodás ügyben sajna (szerencsére) nem tudok tanácsot adni.

Kép
Kép
Kép
minyu

Csehi: Ha kiveszem az elemet akkor nem is forog :( És olyan se volt hogy zene nélkül forogjon. Apája meg sajnos nem jó barkács :)

Blúmi: köszi a biztatást :) Egyenlőre eléggé el vagyok kenődve...

Petra: Nekünk a barátnőm azt tanácsolta ne vegyünk olyan spec kialakítású kádat. Az volt a tapasztalata hogy az elején túl pici még a bébi tehát ugyanúgy tartanod kell, később meg ficánkol fürcsi közben és a fiúk többször beverte a gerincét a hupliba.
Nekünk most normális kádunk van és olyan nagy szivacsot szeretnék bele venni hogy apa ne parázzon már annyira hogy kádbafojtja a bébit :)

Minyu: Szép nagy már a babód :) Rendes házidokid van, az enyim egy bunkó... /még nem is tudja hogy terhes vagyok :)/

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek az érdeklődést! doktor néni azt mondta ,hogy csípés, valószínűleg szúnyog :? Kapott rá kencét és kálciumot kellett innia pár napig, mert egyre csúnyábbak lettek neki, egész felpuklisodott. Szerencsére már múlik, és ma reggel megtaláltam végte a szúnyogot is - vagy legalábbis találtam egyet amit sikeresen ki is végeztem :lol:

Humanka, nagyon tetszik a babaszoba! A szopisarok különösen azzal a fotellel! Álmom egy olyan! :wink:

Ági, babamérlegem nincs, nem is nagyon szándékozom most hozni, Dorkánál volt, csak idegesítettem magam rajta! Volt olyan hogy evés után kevesebbnek mérte mint evés előtt! És közel kilókat hízott havonta...
Amit látsz, az egy plédnek a doboza - ha arra gondolsz,amire a ruhák vannak rápakolva - amit össze lehet zippzárazni-patentolni zsákká.

Blúmi, ne aggódj, biztos megnézik még a babát uh-n! Főleg ha ilyeneket írtak Neked!
Enyém doki egyébként minden alkalommal rákukkant Ádámra és ez engem is nagyon megnyugtat.

Holka, jobban vagy már?

Petra, én alapból nem tudok izzadni :? :roll: szaunából is képes vagyok szárazon kijönni, de a meleget egyre nehezebben viselem. Rendesen légszomjam van a párás melegben :evil:

Vizesedés. Nálam is beindult rendesen, sőt előjött ugyanaz ami Dorkánál is: Kezdenek a hüvelykujjak a kezeimen érzéketlenek lenni. sSzülés után tuti el fog múlni, de most nagyon rossz érzés :?

Minyu, jó nagy baba lesz! Már most majdnem 3 kiló?! :shock: Nándi is ilyen nagy volt?

Röné, nem semmi a túra!!! Én kimozdulni sem nagyon tudok, főleg ebben a hősgben!

Petra, én sima aljút vettem. Lehet bele külön kapni biztonsági fürdetőt, de Dorkánál sem használtunk.

Rólunk. Szombaton vettünk hazahozós rucikat Ádámnak de Dorka le is nyúlta felét a babájának! :lol:
Kép

És egy 33 hetes pocikép :)
Kép

Kép

Kép
anyoooka

Minyu!

Gratulálok az UH-hoz. Szép nagy a babád! Az enyém szerintem még 2 hét múlva sem lesz ekkora. :? Szerdán lesz 2 hete, hogy UH-án voltunk és akkor volt 1900 gr. Jövő hét pénteken megyünk újra. Én olyan 2500-ra tippelem, pedig már több, mint 35 hetes leszek. Mennyit híznak ilyenkor hetente?

gwini

starlark : sajnálom, pedig biztos lehet kapni valahol. Nekünk olyan van,hogy ha kiveszem az elemet akkor csak forog. De tesz-veszen vettem, úgyhogy ötletem sincs hol lehet ilyet kap

minyu: gratula a babához,szép súlya van:) hálistennek nálunk kiadják soron kívül a táppénzes papírt, úgyhogy eddig a háziorvosnál még nem kellett várni :)

Kép
csehi77

Sziasztok!

Humanka!
Nagyon szép lett a babaszoba.Gartaulálok a jó izlésedhez :D

Röné!
Én is 2 éve voltam a Cseszneki várban és nem várandósan sem volt semmi!!!Gartulálok az energiádhoz,ügyes vagy! :wink:

Starlark!
Nekem is elég sok csíkom van már a pocimon pedig én kentem speckós olajjal,de az én bőröm alapból sz@r....El fog halványodni,de nem lesz már a régi...sajnálom

Minyu!
Szép nagy már a babád!Én is nagyon vároma holnapot a vizsgálatok miatt...:D

Petra!
Mi olyan "anatómiai"kialakításosat vettünk. Leginkább,mert ennek az állványa volt a legmagasabb és hát a kispapa fogja majd fürdetni ha minden igaz.Én jókat hallottam róla aztán majd meglátjuk.

Ebben a melegben nagyon kész vagyok. Alig várom a lehülést,de úgy nézem az is csak 1 napig tart.

Konan!Roni!
Tessék jelentkezni....remélem csak a meleg miatt nem írtok!

Ismét rakok fel pocakképeket.

Kép
28+4 napos
Kép
36 hetes

Kép
36 hetes szemböl

Kép
Kép
a.m.

Anyooka!

Jaj,nagyon édesek Ádám ruhácskáji! Na és a pocakkép se semmi,szépen növöget.

Gwini!
Átlagosan 200-250g/het a súlygyarapodása a babáknak a 32. hét után.

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok,

Most nem tudok visszaolvasni, csak bekukkantottam és megosztom veletek nyűgjeimet

Csatlakozom azokhoz, akik panaszkodnak a melegre. Én most már nagyon nem bírom. Hétvégén a boltban majdnem rosszul lettem, még jó hogy épp sorra kerültem, és a kocsiban magamra nyomtam a légkondit

És a lábam is szépen vizesedik, meg hát az ujjam. Mezítláb néha olyan érzés, mintha görgőkön mennék. Az ujjaimat meg ha ökölbe szorítom, feszülnek

És ma a lányom ráadásul Alien-nek képzeli magát. :shock: Meg sem áll. Azt írta a babanaptár, hogy most már a nap 90%-át átalussza. Kérdem én, mikor van az? Mert napok óta ezt csinálja. A hasam össze-vissza hullámzik, ha kidugja valamijét, keményedik. Néha vicces érzés, de néha nagyon kellemetlen és próbálok rászólni, hogy azért ne ennyire hevesen

Nem tudom mekkora lehet, csak jövő héten megyek dokihoz, de ha 3 hete volt közel 1.4 akkor most már közelíthet a 2-höz vagy nem?

Kép
Kép
csibe21

Sziasztok!

Én már megint régen voltam, hétvégéztem szokás szerint. Nem tudok megállni.
Pedig most már jó lenne, mert engem sem kerül el a lábdagadás. Szörnyü hogy néz ki a lábam, és már a kézfejemen is érzem, hogy kezdődik.
Ma hívott a védőnő, akinek mondtam is a vizesedést, azt ajánlotta igyak kevesebbet. (köszi, ebben a melegben)

Ági: milyen volt a Balcsin hétvégén?

Monee, Anyooka: köszi a tanácsot cukor ügyben. Nekem is van mérőm, és pont úgy csinálom ahogy Ti leírtátok. Szénhidrát számlálásban nem vagyok valami profi ezért eleinte minden evés után mértem a cukrom így már tudom mit szabad és mit nem. Szerencsére dinnye minden mennyiségben jöhet, mert még mindig rá vagyok kattanva. A diétát csinálgatom, bár van, hogy ebben a melegben nem bírok 5-ször enni. Nincs étvágyam.

Humanka: szerintem is jó lesz így a tábli. Nagyon cuki a babaszoba!

Nostawen: örülök, hogy jelentkeztél, és jól vagyok, és babó még a pocakban ficánkol! Csak így tovább!

Holka: jobbulást. Elképesztő, hogy ilyen melegben is előjönnek ilyen betegségek.

Starlak: nekem is vannak csíkjaim, és napról napra hosszabbodik, és szélesedik a méretük. Ez szerintem nem fog elmúlni, csak elhalványodik, ahogy a többiek is mondták! De engem nem zavar, ez csak egy kis szépséghiba.

Anyooka, A.m: jók a pocakképek.

Köszi mindenkitől a pociképes dicséretet. Hamarosan rakok fel a bokámról is, az biztos nem fog ennyire tetszeni. Bocsi de most lusti vagyok fényképezni, és lementeni, és kicsinyíteni, és felrakni. Nem jó itt ücsörögni, nagyon dagad a lábam és a kezem.

Eldöntöttem: csütörtökön elmegyek NST-re (mert eredendően jövő héten kellene), már betöltöttem a 36 hetet, nem várok én semmire.

Noémi úgy látom jól érzi még magát a pocakomban, nagyon aktív. Én sem tudom igazából mikor alszik, mert folyton mocorog.

Ezer pusza
Vendég

Anyooka!

Nagyon szép a pocakod! És a kisruhák is.

A.m!
Hatalmas szép poci, de jó neked már nem sok van hátra!

Köszi lányok a kádas infókat!

Én sem bírom a meleget, ma délután mennem kellett az orvoshoz, és alig bírtam, egyszerűen nem kaptam levegőt, olyan fülledtség volt. Pedig még vásárolnom kellene.
Két hét múlva én is megyek Uh-ra, és Nst-re!!!!!

Kép
Kép
petra1980

Megjöttünk a hétvégi kiruccanásból. Köszönöm mindenkinek a jó kívánságokat. Eszike, köszönöm kérdésed. Jó volt nagyon egy kicsit lazítani. Azért egyik éjszaka csak sikerült még jobban megfázni, mert a másik kismaminak (hárman voltunk kismamik) folyton melege volt a szálláson, és kereszthuzatot kellett csinálni. Én meg szépen félig kitakarózva még jobban megfáztam. Így most még csúnyábban köhögök, bár a torkom már kevésbé fáj a Semicilintől. De mára már beszereztem köptetőt. Ezeket leszámítva viszont nagyon jól éreztük magunkat, még a megfázós éjszaka előtt bele is merészkedtem egy úszás erejére a Balcsiba. Nem semmi, végig árnyékban feküdtem, ennek ellenére lett színem. Nem gondoltam volna.

Blúmi!
Nálunk már csak NST lesz a 36. héttől.

Sziszi!
Mint írtad, mostanában húzósabb hét áll mögötted, így valószínű amiatt volt a görcsölés. Próbálj meg kevesebbet idegeskedni ha tudsz, és akkor nem lesz baj.

Monee!
Én is biztos jót mosolyogtam volna, ha a kocsiba nézve nem babát látok, hanem zöldséggel teli zacskót.
És minden rendben van babával, mamával a rokonságban?

Humanka!
Nagyon klassz a szoba a szopi sarokkal együtt. Biztos nagyon kényelmes lehet a fotel. Most ne foglalkozz a melóval, ti vagytok a legfontosabbak!

Röné!
Nem semmi. Te még koncertre meg túrákra jársz? Én is jövök – megyek mint nagy túrázós, de azért rájöttem, hogy már nehéz, így kevesebbet megyek.

Minyu!
Szépen gyarapszik a kis lurkó. És II. érettségű a lepény? Igaz, te már betöltött 35 hetes vagy, lehet, hogy augusztusi lesz a babó?

Petra!
Véleményem szerint felesleges olyan kád, amibe ki van alakítva az ülés lehetősége, mert mikor már meg tudja tartani a fejét, akkor el kezd mozgolódni, és úgyse marad meg egy helyben. Így mi „sima” kádat vettünk. Anyu mikor meglátta, mondja, hogy milyen pici kád. Mondom, a baba is pici lesz. :lol:

Starlak!
Hogyhogy nem tudja a házi doki? Gondolom még dolgozol, és ezek szerint mióta babás vagy, nem fordultál meg nála? Meddig dolgozol, mikor mész táppénzre?

Anyooka!
Nagyon aranyosak a babaruhák, nem csodálom, hogy lenyúlta Dorka. Jól néz ki a babán a hálózsák.
Neked is fiús a pocakod, viszont nem olyan hatalmas.

a.m.!
Jó sokat nőtt a pocakod az elmúlt 8 hétben!

Csajok!
Most, hogy kezd eldurvulni a vizesedés, mi lenne, ha mi is tennénk fel képeket a lábunkról, mint a júniusiak anno? Hm? :D :roll:

Ma voltunk a szülésfelkészítő 1. „felvonásán”. Basszus, annyian voltak, és olyan dög meleg volt, hogy az már elviselhetetlen. Az jó volt, mikor mondta az előadó csaj, hogy amikor a szülőszobát nézzük meg az utsó alkalommal, mindenki nagyon lenge ruhában menjen + fél liter víz legyen nálunk, mert igaz hogy most is meleg van itt, de ott még + 15 fokkal melegebb van. Na, ezen kicsit kiakadtunk. És ekkor gondoltam bele, hogy így is vagy 35 fok lehetett a teremben, ehhez hozzáadjuk a + 15 – öt, és így nem lehet szülés előtt már enni, inni. Az evést kibirom, de ivás nélkül hogy lehet? Így is a másfél óra előadás alatt benyomtam fél liter vizet a melegtől. Belegondolni is rossz, mi lehet az 50 (!) fokban. Remélem szeptemberben már „csak” 35 lesz ott. Szóval durva.
Csajok! Ott mondták, hogy ha utazunk, fél – ¾ óránként 5-10 percre meg kell állni pihenni, sétálni, mert nem jó a sok ülés. Ezt én is észrevettem már, de most a párom is oda fog figyelni, ezt mondta is, meg hogy be fogjuk tartani.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Koszonjuk a babaszoba dicsereteket, sokat dolgoztunk vele, a parom is nagyon elvezte, es ilyen tobbet ugysem lesz, mert hat ugye mar nem fogjuk a nullarol kezdeni a babaszoba berendezeset meg egyszer. De nagyon jo erzes volt berendezni.

Rone: vartura, meg koncert is?! Igazan fitt kismama vagy, csak igy tovabb. Igy biztos konnyebb lesz majd a szules. Hat nem nagyon jarunk haza, tudod egy ut 24-26 ora repules, es erre jonnek meg az atszallasi idok: min 2x kell atszallni, egyszer Azsiaban, egyszer Europaban. Babaval meg nehezebb lesz, de azert mar elhataroztuk, hogy jobo tavasszal –mielott visszamennek melozni- majd hazamegyunk egy honapra legalabb. Akkor mar olyan 7-8 honapos lesz Benedek, szoval talan konnyebb lesz vele utazni, aztan majd meglatjuk. A lurko ugyanugy, ahogy mi is, ausztral es magyar allampolgar lesz, a papirokat majd otthon akarjuk elintezni, allitolag nem tul konnyu, de ha nem megy, itt is van egy magyar konzul, es akkor majd vele megoldjuk. Vegul is nem surgos.
Starlak: es az anyost ki tudod vedeni vhogy? Marmint azt, hogy 3 hetre menjetek le. Bar babaval biztos nem lesz olyan unalmas, mert ad majd neked eleg tennivalot. Nekem sem csikos a hasam, de en az elso pillanattol kenegetem, persze amennyire tudom, de azt mondjak, ez inkabb orokolt hajlam.
Sziszi: azert vmennyi ido szakits arra, hogy tudj minden nap napkozben is pihenni, mert ez fontos. Tudom, hogy ez nem egyszeru egy lakasfelujitasnal, de az nem lenne jo, ha a szulesre kimerulnel.
Bagzerka, Kistiggrincs: ti meg most koltoztok. Hogy haladtok??? Es hogy birjatok?
Petra: en nem kadat vettem, hanem olyan ‘tube’-ot (nem tudom, otthon hogy hivjak), amiben szinte ul a baba, es azt mondjak, hogy az azert jo, mert ugy erzi magat teljesen, mint az anyamehben. 8-9 honapos koraig belefer, utana meg megy a nagy kadba. Meg en fogom vinni kb. 3 honapos koratol, ha minden okes lesz Bennel.
Minyu: huha, jo nagy baba lesz. De szerintem te hamarabb fogsz szulni, nem varjatok ki a szeptembert.
Anyooka: mi is most vettunk szombaton hazahozos rucit. Persze nekem tavaszi kell, meg nekem nyari ruhak most az elsok, szoval en teljesen masmilyet vettem, mint ti. De most kimostam, es nem tudom fotozni, majd kicsit kesobb. Nagyon csini a pocakod!
A.m.: huh, mar neked is tekintelyes pocakod van. De hat neked mar tenyleg nemsoka itt az ido
Csibe: no, en is igy jarok. Ez a babanaptar nagy atveres, az en Manom is mozog ejjel-nappal, nemhogy 90-95 %-ot alszik, hanem annyit van ebren. Mindig mondom is a paromnak, amikor Benedek jol oldalba rug, hogy na, most is eppen “alszik”, ahogy kene.
Eszike: szerintem az hulyeseg, hogy igyal kevesebbet. A szervezetednek szuksege van a folyadekra, es epen most meg tobbre is.
Agi: sajnalom a megfazast, remelem, most mar gyorsan kikecmeregsz belole. Az a szuloszoba nem semmi elmeny lesz, ha kifogtok vmi meleg napot, remelem, nem igy lesz.

Rolunk: en ugye jobban, mar igazan csak nehany dolgot kell megvennunk, es most hetvegen ossszerakom a korhazi pakkomat is (ezt muszaj a parom miatt, mert amikor mult hetvegen mentunk a korhazba, en az agyon fekudtem, es ugy magyaraztam a paromnak, hogy mit rakjon a taskaba. Nem vagyunk ideges tipusok, nyugiban is ment az egesz, nem is maradt itthon semmi ... de a vegen a ferjem megjegyezte, hogy itt lenne az ideje osszepakolni a korhazi cuccomat) Persze most hetvegen lesz az olimpia megnyitoja es azt mar nagyon varjuk. Mult heten lemaradtunk a szules felkeszitorol, ami eppen a fajdalomcsillapitasrol szol, ez erdekelt volna a legjobban. Majd probalok vmi irott anyagot szerezni) De holanp mar megyek, es persze most nem emlekszem, hogy mi lesz ezen a heten a tema, ugyhogy valoszinuleg vmi olyan, ami annyira nem erdekel.

KépKép
Kép
humanka

Koszonjuk a babaszoba dicsereteket, sokat dolgoztunk vele, a parom is nagyon elvezte, es ilyen tobbet ugysem lesz, mert hat ugye mar nem fogjuk a nullarol kezdeni a babaszoba berendezeset meg egyszer. De nagyon jo erzes volt berendezni.

Rone: vartura, meg koncert is?! Igazan fitt kismama vagy, csak igy tovabb. Igy biztos konnyebb lesz majd a szules. Hat nem nagyon jarunk haza, tudod egy ut 24-26 ora repules, es erre jonnek meg az atszallasi idok: min 2x kell atszallni, egyszer Azsiaban, egyszer Europaban. Babaval meg nehezebb lesz, de azert mar elhataroztuk, hogy jobo tavasszal –mielott visszamennek melozni- majd hazamegyunk egy honapra legalabb. Akkor mar olyan 7-8 honapos lesz Benedek, szoval talan konnyebb lesz vele utazni, aztan majd meglatjuk. A lurko ugyanugy, ahogy mi is, ausztral es magyar allampolgar lesz, a papirokat majd otthon akarjuk elintezni, allitolag nem tul konnyu, de ha nem megy, itt is van egy magyar konzul, es akkor majd vele megoldjuk. Vegul is nem surgos.
Starlak: es az anyost ki tudod vedeni vhogy? Marmint azt, hogy 3 hetre menjetek le. Bar babaval biztos nem lesz olyan unalmas, mert ad majd neked eleg tennivalot. Nekem sem csikos a hasam, de en az elso pillanattol kenegetem, persze amennyire tudom, de azt mondjak, ez inkabb orokolt hajlam.
Sziszi: azert vmennyi ido szakits arra, hogy tudj minden nap napkozben is pihenni, mert ez fontos. Tudom, hogy ez nem egyszeru egy lakasfelujitasnal, de az nem lenne jo, ha a szulesre kimerulnel.
Bagzerka, Kistiggrincs: ti meg most koltoztok. Hogy haladtok??? Es hogy birjatok?
Petra: en nem kadat vettem, hanem olyan ‘tube’-ot (nem tudom, otthon hogy hivjak), amiben szinte ul a baba, es azt mondjak, hogy az azert jo, mert ugy erzi magat teljesen, mint az anyamehben. 8-9 honapos koraig belefer, utana meg megy a nagy kadba. Meg en fogom vinni kb. 3 honapos koratol, ha minden okes lesz Bennel.
Minyu: huha, jo nagy baba lesz. De szerintem te hamarabb fogsz szulni, nem varjatok ki a szeptembert.
Anyooka: mi is most vettunk szombaton hazahozos rucit. Persze nekem tavaszi kell, meg nekem nyari ruhak most az elsok, szoval en teljesen masmilyet vettem, mint ti. De most kimostam, es nem tudom fotozni, majd kicsit kesobb. Nagyon csini a pocakod!
A.m.: huh, mar neked is tekintelyes pocakod van. De hat neked mar tenyleg nemsoka itt az ido
Csibe: no, en is igy jarok. Ez a babanaptar nagy atveres, az en Manom is mozog ejjel-nappal, nemhogy 90-95 %-ot alszik, hanem annyit van ebren. Mindig mondom is a paromnak, amikor Benedek jol oldalba rug, hogy na, most is eppen “alszik”, ahogy kene.
Eszike: szerintem az hulyeseg, hogy igyal kevesebbet. A szervezetednek szuksege van a folyadekra, es epen most meg tobbre is.
Agi: sajnalom a megfazast, remelem, most mar gyorsan kikecmeregsz belole. Az a szuloszoba nem semmi elmeny lesz, ha kifogtok vmi meleg napot, remelem, nem igy lesz.

Rolunk: en ugye jobban, mar igazan csak nehany dolgot kell megvennunk, es most hetvegen ossszerakom a korhazi pakkomat is (ezt muszaj a parom miatt, mert amikor mult hetvegen mentunk a korhazba, en az agyon fekudtem, es ugy magyaraztam a paromnak, hogy mit rakjon a taskaba. Nem vagyunk ideges tipusok, nyugiban is ment az egesz, nem is maradt itthon semmi ... de a vegen a ferjem megjegyezte, hogy itt lenne az ideje osszepakolni a korhazi cuccomat) Persze most hetvegen lesz az olimpia megnyitoja es azt mar nagyon varjuk. Mult heten lemaradtunk a szules felkeszitorol, ami eppen a fajdalomcsillapitasrol szol, ez erdekelt volna a legjobban. Majd probalok vmi irott anyagot szerezni) De holanp mar megyek, es persze most nem emlekszem, hogy mi lesz ezen a heten a tema, ugyhogy valoszinuleg vmi olyan, ami annyira nem erdekel.

KépKép
Kép
humanka

Petra: ezt jol megaszontam :oops: :lol: Szoval azt akartam irni, hogy en fogom vinni Bent 3 honapos koratol babauszasra (!) - ez kimaradt az elobb- es ott majd jol kitombolhatja magat.

KépKép
Kép
humanka

Sziasztok!

Csibe: Detto, enyim bébi is folyton mozgolódik :) de lehet ezt álmukban is tudják csinálni :) Bár csuklani is tud álmában? :)

Ági: Szept 1-től megyek Tgyás-ra most már szabin vagyok itthon. A házidokihoz csak akkor megyek ha nagyon muszáj, most már jó lenne átmennem egy másik dokihoz aki normális. Lehet a Tgyást is sikerül elintéznem nélküle, mert itt mintha a terhesgondozós doki állítaná ki a papírt.

Humanka: 3 hétig tuti nem maradok az ki van zárva, és szerintem a párom nélkül sem megyek. Bébivel biztos más, de ott beszélgetni se igen tudok kivel eléggé más az értékrendszerünk, világlátásunk az anyósékkal. Nincs velük gond aranyosak, de... érted? :)

Kép

Kép
starlark

sziasztok lányok!
végre lehet levegőt kapni!! :)
humanka:én is csak csatlakozni tudok, nagyon ari a babaszoba. :) Ti melyik városban laktok?
ági:szerintem a legnagyobbb hülyeség amit a védőnő mondott h. ne igyál annyit.semmi összefüggés a vizesedés és ivás között.én nem hallgatnék rá, az tutti.mit össze vissza tudnak beszélni.....
az aug.topik annyira izgi, folyamatosan születnek a bébik.
csajok:az utsó négy öt hétben télleg nuku szex??az orgazmus se tesz már jót??azt tudom h. beindíthatja a dolgot....de nem nyugszom a témában. :oops:

Kép
winona

Nekem sajnos ez a "lehűlés" sem segített. Sokkal párásabb a levegő és mégjobban izzadok.

Ági, jobbulást!!!

Winona! Pedig én már úgy várom az utolsó heteket! Nálunk végig házasélet tilalom volt, és abban bízunk, hogy legalább a beindítós szakaszban még lesz rá lehetőségünk.

Nektek nem szúrkál, és nyilall a derekatok! Néha olyan éles, hogy egészen megijedek. Ráadásul néha még a combomba is lehúzódik!

Kép
blúmi

Sziasztok!

Gwini, nekem is 1900 g volt Ádám a múlt héten, 32 hetesen! De Dorka is 2880 g-mal született 39 hétre, most sem várok óriás bébit :wink:

A.M. szép a pocid, nagyon sokat nőtt! Jó kis fiús-hegyes lett! :wink: Mai vizsgálatok után gyere!!!

Csibe, tegnap Ádám is egész nap pörgött ezerrel, szinte semmi pihi nem volt! És este 11-kor még belendült, éjfélkor tudtam elaludni :)

Eszike, ez a ne igyál annyit-tanács nekem is nagyon furi :shock: Nem valami "őskövület" védőnőd van véletlenül?! Mert Anyu mesélte, hog amikor mi születtünk, akkor volt megszabva, hogy mennyit ihatnak max. naponta.

Ági, én lábdagadós képet nem tudok feltenni, mert a visszerek miatt hordom a kompressziós harisnyát vagy a fáslit, így annyira nem látványos a dolog. De az érzés :shock: :roll:

Humanka, nyári ruhák :) Kórházi pakkot jó hogy írtad, lassan tényleg jó lenne összerakni nekem is! De annyira nem tudom még felfogni, hogy lassan menni kell majd és a kezemben tarthatom Ádámot!

Winona, azt tudom, hogy így a vége felé a mellbimbót jobb békén hagyni, mert oxytocin termelődhet tőle! :wink:

Blúmi, dehogynem! Illetve mióta babóka befordult, annyira nem vészesen, de amíg csücsült a pocimban, néha mozogni sem tudtam! Tágul ott bent minden, készül a szervezeted a szülésre! :wink:

Lányok, az augusztusiban kérdezte valaki a papír wc ülőkét. Ez tényleg jó ötlet, főleg csaszi után amikor még annyira sem tudja az ember tartani magát. Nem tudjátok, hol lehet kapni?!

Kép

Kép
anyoooka

Hahó!

Ma voltam védönéninél is és képzeljétek, megint nem hiztam :( :shock: Én totál kiakadtam, ö mosolyogva megjegyezte, hogy ha eszek rendesen, akkor nincs gond, biztos a sok gyümölcstöl. A pocim szépen nö, a baba is, biztos nincs gond....

anyooka :)
Én DM-ben vettem ppapir ülökét.

Na, szaladok, még rendbetesszük akertet, most hogy kicsit jobb idö van.

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Anyooka!

Asszem én a papírülőkét DM-ben, vagy Rossmannban láttam.
Vendég

Anyoooka: én a Rossmanban vettem Domos kendőt azzal meg fertőtleníteni lehet az ülőkét.

Kép

Kép
starlark

Én már gyógyulófélben vagyok. De szegény Henim is megfertőztem…így hétvégén körkörös lázcsillapítás volt nála.. mostmár „csak” csúnyán köhög….de már javulunk!!!
Mai programom reggeltől-estig vasalás lesz!!! Hangyányit kezd idegesíteni,hogy még rengeteg dolgom van Emmus érkezése előtt!!!!
holka

Kölcsöngépnél vagyok, úgyhogy csak egy gyors kérdés:

Holka: A kötőhártyagyulladás nem árthat a babának ugye? Még nem kaptam el, de keresztfiamnak lehet, hogy az van és együtt vagyunk itthon.
Vendég

Szeder
Én az elmúlt 5 nap alig aludtam…párom szokta is kérdezni,hogy lehet ezt bírni,hogy alig pár órákkal vagyok. Én meg elhatároztam a mai álmatlan éjszakámon majd nagyot vasalok!!! Erre olyan csodásan jót aludtam….vagy 8 órát egyhuzamban ébredés nélkül!!!

Starlak
A stria elmúlni nem fog de a lila szín majd idővel gyöngyházfényűvé halványodik…

Minyu
Szép adatok!! Ez alap,hogy soron kívűl behívnak!!!

Humanka
Babaszoba tényleg klassz, a tengerfilinges szőnyeg annyira tetszik!!
Nagyon szimpi,hogy ilyen erős csajszi vagy!! Tudom ,szegény nincs más választásod mint tűrni a rosszullétet és várni,hogy Beni baba érkezése után elmúljon..de akkor is szerintem már mindenki kiakadt volna ha a babavárás során végig taliznia kell a rókával…..

Petra
Mi is egyszerű,normal kádat kaptunk. + kölcsön egy műanyag babatartót…amit kipróbáltunk de aztán inkább tartottuk fürdés során a babát,csak jobb anya vagy apa kezében lenni mint egy merev műanyag valamiben….
Szóval ha nincs gerincproblémád ami miatt a babát nehéz lenne tartanod akkor a sima kád tökéletes!!! :wink:

Anyooka
Ari vagy, még nem tökéletes de jobban vagyok!
Nagyon szép a hazahozós cucc!!
Heni is egyfolytában bébiruhákat pakol….ami már teljesen kész van kimosva,vasalva azt már nem engedem de a többit pakolgathatja nyugodtan! Múlt héten kimosta a régo fekvős nagybabakocsit…napokig csak abban tologatta a babáit,meg persze őt is kellett tologatni benne,egyik délután aludt a kocsiban egy órát….
:shock: :lol: Pocak nagyon csini!!!
holka

Bejci
nem érezné meg Bius. DE mosd folyton a kezed!!! És ne buksiz a kisfiúval...Ő kap amúgy antibiós szemcseppet pár napja? Mert akkor már nem is fertőz.
holka

Röné!

Hm, ránk is nagyon néztek a strandon, mikor látták, hogy pocakosan a 3 fiút kergetem! És nem is tudom, hányan jöttek oda hozzánk megkérdezni, hogy "És a 4. is fiú lesz?"

Ági!

Nem lehet semmi a szülőszoba, 50 fokkal! Nálunk szerencsére légkondis mindegyik+ enni-inni is lehet! A dokim szerint egy vajúdó-szülő nő méhe 3 kapás embernyit dolgozik, mi lenne azokkl folyadék nélkül? Az ÁEK-ben még bíztatják is a kismsmákat, hohu igyanak , a vajúdóban van víz erre a célra, de szűrt gyümölcslevet is lehet. Egy kis nasi meg energiát ad, a folyadék nélkül lassúlhat a vajúdás, mert kimerül a szervezet, aztán meg jönnek az infúzióval! Elképesztő!

Anyooka!

Nagyjából így készülök én is, meg az alapján, hogy eddig 2x 8, 1x pedig 12 nappal előbb szültem, talán ez is várható!

Lányok!

Én ma megyek dokihoz, uh-ot is csinál, drukkojatok, mert a kisasszony sem követi a papírformát és forog-pörög-bukfencezik ezerrel! Mondjuk nálunk csak a harántfekvés lenne gáz, farfekvéssel megszülhetem! Kiváncsi vagyok mekkora a manó, így a 33. hét végén?
borossné becz márta

Gwini
200-250/hét.
Hogy bírod a fekvést? Kicsi lányod,hogy tolarálja?

Csibe
Emmám se áll meg szinte egy pillanatra se pedig holnap már a 36-ot is betöltöm….

Eszike
De a 2liter legyen meg minden nap!!

Ági
Ivás nélkül…de megy az infúzió majd!! Vizes gézzel pedig megnedvesíted az ajkad.

Starlak
Anyósom,akivel amúgy nagyon nagy szerencsém van mert jóindulatú nő nagyon és kölcsönösen szeretjük egymást….a harmadik szomszédunk. Én a jó kapcsolat ellenére rettegtem,hogy folyton nálunk lesz a baba születése után de nem valahogy mindig érzi mikor lenne sok belőle és még előtte hazamegy…
Vizesedés: szerencsére nálam semmi….csak reggelre lesz szilikonos szám..
holka

Holka: Nem kap semmit. Elkapott egy hülye agresszív vírust múlt csütörtök óta kínlódik. Lázas, hasmenés minden éjszaka, tegnap óta éjjel bedugul az orra, ma reggelre meg már a szeme is tiszta vérágas. Éjjelente egymást "szórakoztatjuk", mert ő sem tud aludni.
Annyira sajnálom. :cry:
Vendég

Márti
Sok helyen azért nem ihat az ember mert sose tudni lesz-e császár a dologból...persze attól is függ,hol tart a vajúdás...
Bár egy császáros műtéten mindig alapból telt gyomrúnak kell tekinteni egy kismamit.

Mindenesetre szőlőcukrot vigyetek magatokkal!
És még egy szülés utáni napokban rendeződnie kell a székletnek csak utána lehet hazamenni de plííííz senki se vegyen be szájon át hashajtót csakis kúpot használjon ha szükséges a rendezéshez mert különben a babó is szenvedni fog a hashajtó hatástól!!!!
holka

Bejci
akkor te igyál most a következő 3 napban 1000mg-os c-vitamin pezsgőtablettát (ha nincs veseproblémád),hogy elég erős legyél!!
Engem is ez rántott helyre!
Jobbulást a kicsi fiúnak. Kamillás törölgetés a szemére?
holka

Sziasztok!

Anyooka!
Nekem a Nóri is kb ekkora volt 32 hetesen és aztán 39. hétre született 3350 gr-al. Közben rájöttem, hogy rosszul számoltam, mert így kb 2700 gr lesz 35+5 hetesen jövő pénteken. Hát kíváncsi leszek.

Holka!
Köszi, elég jól bírom a fekvést. Norka is jól bírja szerencsére. Jól elvan a Mamával. Itt fekszem lent a nappaliban és itt van ő is körülöttem.

gwini

na csak gyors bejelentkezés, költözés megvolt, új lakás szupeer. 30. szülinaposok, akik nem így képzelték sorába beállok....

különben minden jóóó! bár jelentkezettt nálam, ami simivel is volt hoyg sehova nincs kedvem menni... nálatok nincs ilyen??
netünk nincs, a tcom is szarozik a vonalas telóval, így nem is tudom mikor lezs....:(

na ennyi, páá, mindenki legyen jóól :)

KépKép

KépKép
bagzerka

Starlak: írtam privit!

Bagz: gratula a költözéshez, az új lakáshoz.
Mi történt amit nem így képzeltél?
Én az utóbbi pár napban azt vettem észre, hogy nincs kedvem főzni és enni sem. Pedig 5-ször kéne egy nap, de egyszerűen nincs energiám semmihez.

Ma szerencsére eddig nem dagadt a lábam, ezért lementem kicsit mászkálni és shoppingolni.

Holka: megiszom a 2 litert naponta attól függetlenül mit mondott a védőnő. Amúgy is állandóan veseproblémáim voltak (kő, hólyaghurut), úgyhogy az urológus még ennél többet írt elő.

Nekem úgy tűnik a tőzegáfonya kapszula használ a vizesedésre. Tegnap és ma is 1-et bevettem és ma még nem dagadt a lábam (lekopogom).
Vendég

Valaki van köztetek, aki munkaügyben jártas?
Az lenne a kérdés, hogy mi van akkor ha én most táppénzen vagyok, és a cég ahol dolgoztam csődbe megy? 10 éve vagyok alkalmazott.
Konkrétan arra vagyok kíváncsi, hogy a végkielégítésre mikor számíthatok? Esetleg ha lejár a táppénz, vagy amikor visszamennék dolgozni?
Nem tudja valaki?
Vendég

Az új cumisüvegeket, cumikat szerintetek érdemes előre kisterilizálni, vagy majd ha eljön az ideje?
Vendég

Holka!

Persze, tudom! De erre mondta azt a vezető szülésznő anno, hogy akit éjjel, baleset miatt kell operálni valamiért, annak sem mondta előre senki, hogy legyen szíves előtte való nap estétől nem enni! És persze egy abszolút simának induló szülésből is bármikor lehet császár, ha úgy adódik! Ebben a kórházban a szülész-nőgyógyászok azon a véleményen vannak, hogy csak azért, hogy az anesztesnek kényelmesebb legyen esetleg, miért kéne a kismamának kínlódnia étlen-szomjan, ha nem muszáj! És a dokim aneszteziológus is, sőt az az 1. szakvizsgája, mégis így gondolja!

Na megyek, készülnöm kell dokihoz! Szorítsatok, hogy minden ok. legyen!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Márti!

Szívemből szóltál.
Pakoljon téglát egész nap az orvos étlen szomjan és meglátjuk, hogy mennyi energiája lesz és meddig bírja. :evil:
Az "én kórházamban" is lehet inni (kortyolgatni) sima vizet és bár enni nem megengedett, az én csomagomban ott lapul egy tábla csoki is.
Egyébként nagyon szurkolok magamnak, hogy úgy induljon be a szülés, hogy itthon is tudjak egy kicsit vajúdni. És akkor biztos enni is fogok mielőtt bemegyünk a kórházba.

Wionona!

Na ne mááááá!
Nem vagy beteg, miért is hagynátok ki a szekszuálásos alkalmakat?! :) 36 hétig kicsit óvatosabban essetek neki a dolognak, de utána szabad a gazda. :D A mellbimbó macerálást viszont lehet hogy jó kihagyni pár hétig még, mert az tényleg termeli az oxitocint.
A spermiumok méhszáj fellazító hatása csak akkor érvényesül, amikor már kellően érett a méhszáj (ezért is ajánlják a szekszelést a megszületni nem akaró babák szüleinek), addig viszont semmi bajt nem tudnak okozni. Ugyanígy szerintem az orgazmus sem.
És akkor most nagylányosan bevallom, hogy néhány hete vérmes perszóna lettem ismét. Amennyire nem voltam ráhangolódva a témára a terhesség közepén, annyira felszabadultam most, úgyhogy nálunk rendszeres a szereti-szereti és nincs semmi gond. 8) :D

Eszike!

Nekem is tök logikátlan amit a védőnő mond. Ha keveset adsz a szervezetednek inni, akkor azt a kevéskét is inkább el fogja tárolni, mint kiadja magából és még vizesebb leszel. Igyál csak amennyi jól esik! Ez most ilyen, jön a víz. :D

Anyának már nagy pocakja van, de jó látni nálatok!!!! :lol: :lol:

Minyu!

Szintén zenész. A védőnő ma beírt +1,5 kg-t, de egyrészt pont a súlymérés előtt kajáltam, másrészt meg rajtam is van kis vizecske, úgyhogy megint semmi.
Ez van, elhízni nem fogunk a terhesség végére. :D

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Sziasztok!

Márti!
Köszi a tippet, ma megjött a szopipárnám, amit 10 %kedvezménnyel vettem, nagyon szép, és kényelmes.

Ma megvettük a kiskádat is, csak egyszerűt, de elég nagy.Lassan minden megvan, csak az én kórházi cuccom várat magára.

Kép
Kép
petra1980

Bagzerka!

Nagyon Boldog 30. Szülinapot így utólagosan is!!!!!!!

Kép
Kép
petra1980

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?