Új privát üzeneted érkezett!

Kép

Kép
szly27
 
 


Roli pár hónaposan

Kép
szly27
 
 


Sziasztok!

még mindig egyben....
Tartok tőle, Zsebihal tényleg kész fürdőszobát akar, mire hazaérünk :shock:
Ma du megyünk a dokihoz, ctg, turkálás, osz meglátjuk, mennyire csücsörítek. Remélem, az lesz az infó, hogy irány a kórház :wink: aztán futhat apjuk a túracuccal. (mert ha azt nézzük, hány km van abban a sporttáskában, garantáltan madárlátta a benne rejlő csoki is :lol: )
Tegnap este 10 percenként görcsölgettem, erre amint lefeküdtem kicsit pihenni, elmúlt :oops: . Na remélem, ma már nem vacakolunk annyit.

puszi: r

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 

 
 

Évi, biztosan nem keverted össze a képeket?! :lol: Nagyon hasonlítanak.
Sajnos az enyém nagyokról soncs kicsikori kép, akkor még nem volt digitális világ.
Szly, Roli is jó kis pufóka volt :)
Réka, szorítunk! Még mindig :)

Mi ma voltunk dokinéninél, meghaladtuk az öt kilót :) Van egy kis csomó a nykán a füle mögött, de azt mondták, ne aggódjunk miatta.

KépKép
Kép
el..né
 
 


Sziasztok!
Természetesen megszívatott a lányka! :lol: 0:25-kor lefeküdtem,ő 40-kor ébresztett! :evil: Mókás kiscsaj,mi???

Évi!
Igaza van Jolinak,tuti összekeverted a képeket!!! :shock: Apukát látva,Violka AKKOR is rád hasonlít!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sly!
Talán igazad van az alvással kapcsolatban!Bár lehet,most is aludnom kéne,mert alszanak a cseppeim!!!

Off!
Van tippetek hol udnám beszerezni a Tesco titok című könyvet???? Bármelyik rész jó lenne!!! Köszi!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Pat! Még nem is hallottam erről a könyvről! Gondolj bele! Alhattál volna tegnap 3 órával többet is, ha lefekszel időben!

Joli! Jó nagyfiú már Csanád! (egyre jobban tetszik a neve) Hát igen! Roli most sem egy vékonyka gyerek. De szerintem Jázmin nem hasonlít rá.

Kindertojás! Hajrá! Szorítunk hogy kibújjon az utolsó topicbabánk!

Kép
szly27
 
 


Pat, miről szól az a könyv? Én is tudatlan vagyok benne :oops: Megesett, hogy én, szőrösszívű anya, felébresztettem éjfél után az úrfit.
Szly, én nem is tudnék elaludni este 9-kor! Évek óta éjfél körül van a takarodó nálunk. Lehet ha Pat is így van vele :) Büszke vagyok a Csanád névre :) (És a Csongorra, meg a Barnára) Remélem ő is fogja szeretni, ha megnő, mint a tesói a saját nevüket.

KépKép
Kép
el..né
 
 


Sziasztok!
Joli,már miért lennél tudatlen,mert nem ismersz egy könyvet,ne viccelj.Amúgy botránykönyv, volt Tesco-dolgozó tollából.Anyukám viszont megrögzött Tesco-függyő,napi szinten jár,és neki szánnám poénos ajándékként.De lehet,hogy sikerül megszereznem... :)

...csináltam kókuszgolyót! :oops: :oops: 30-at! A többit majd holnap gurigázom be,mert Márk megette közben a meggyet! :lol:

Sly!
Én is úgy vagyok az alvással mint Joli! Éjfél előtt szinte esélytelen.Így volt ez már terhesen is,sőt már középiskolás koromban is!

Képzeljétek holnap lesz az első nap,hogy egyedül mozdulok ki 2 gyerkőccel.Először tanácsadásra megyünk,ez kb. 20 perc sétára van,aztán bankba,ami onnan még 15!Aztán meg vissza! Sajna nem tudtam máshogy összehozni,de nem aggódok,csak kicsi Márkom ne fáradjon el a sétában! :)

Csilla!!!!!!! Merre jársz? Minden rendben? Többiek? Berni,te sem voltál már pár napja! Írjatok,csak mi 3-an tartjuk a frontot???? :wink:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Joli!
Akartam kérdezni már korábban is,hogy neked a középső fiad fekete bőrű? ...csak a vonalódból gondoltam! :lol: :lol: :lol:

(remélem nem értesz félre :wink: )

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Sziasztok!!!

Bocsi, bocsi, bocsi...

Sajna annyi minden történt vgelünk, hogy nagyon ritkán jutottam géphez és csak egy topikba írtam ami miatt lelkifurdalásom is van.

Próbálom röviden leírni, a Levi hagyja.

Leventének 2 hetes kora körül elkezdett váladékozni és büdös is volt a köldökcsonkja ezért elvittem dokihoz aki azt mondta, hogy minden rendben hamarosan le fog esni.Ez volt kedden és hétvégén más okból kifolyólag elvittem ügyeletre ahol beutaltak a kórházba hétfőre kontroll vizsgálatra mert túl pirosnak találták a bőrét. Hétfőn volt vérvétel és a köldökét is megmutattam ahol vettek róla leoltást. A vérvétel eredménye az volt, hogy magas a hemoglobin szintje, nem vészesen, de magas. Másnapra befektettek a kórházba infúzióra és a köldökcsonkját pedig elkötötte a sebész. Kedd este le is esett a csonk, de piros maradt a köldöke. Kiderült, hogy baktérium volt benne egy igen ritka így maradtunk mé 5 napig a kórházba, mert antibiotikumot kapott vénásan. Szerencsére nem fertőződött befelé, mert komolyabb baj is lehetett volna belőle.
Szopizni nagyon nehezen szopizott, de senki nem tudta megmondani, hogy miért. Ha belövelt a tej már eli is engedte, mert elkezdett fuldokolni a tejtől és nem akart tovább szopizni. Minden nap azért küzdöttünk, hogy a kiszáradás miatt meglegyen a minimum folyadékbevitel. Volt, hogy egész nap csak 300 ml-t evett ami iszonyú kevés és sajna aluszékony is volt. Ha ébresztettem nem igazán akart enni és ha magától ébredt akkor is keveset evett. Nagyon kész voltam.
Aztán a egész jól kezdett alakulni a szopimennyiség, de még indig nagyon nyüglődősen szopizott. (szopi közben kapálózott és iszonyú sok levegőt nyelt) Aztán 2 hete a védőnő kijött és jól megnyomorgatta a melleimet (azért, hogy megnézze mennyire jön belőle a tej) és valamit nagyon rosszul csinált mert utánna elkezdett fájni amellem és éjfélre be is gyulladt és be is lázasodtam. Attól kezdve Levi nem szopizik. Próbáltam azóta többszö is de nem kell neki és ha megpróbálom ciciztetni akkor utánna cumisüvegből sem fogadja el. Még mindig a mennyiségekért küzdünk minden nap így nem erőltetem a dolgot örülök, hogy cumisüvegből úgy ahogy eszik. A mellem ráadásúl a mellszívótól totál kisebesedett, sokkal rondább mint amikor Levi szívta ki.
Most garmastán krémmel kenem, de még mindig nagyon fáj.
Néha elaludni is nehezen alszik el Levente és akkor elég sokat sír. A hasfájást nem akarom elkiabálni, de úgy veszem észre, hogy nem igazán fáj a hasa. Kakija 2-3 naponta van. Az antibiotikumtól elég folyós lett, de most szedtük be a protexint (ez jobb mint a normaflór, több bacira hat) és egész szép kakija volt kedden. Teljesen megfelelő sűrűségű.

Olivér Nagyon szereti a kistesó, csak azt nem viseli jól, hogy kevés időm van rá. Levente nagyon sok időmet leköti, főleg az evések hosszúsága miatt.
Olivér sokat puszilgatja simogatja Levi, de néha durva is vele, főleg, ha én látom. Így akarja felhívni magára a figyelmet.

Néha amikor Levi a kezemben van odajön, hogy őt is vegyem fel. Felmászik az ölembe és azt mondja két gyereked van.(mintha akkor nem lenne, ha ö nincs az ölemben )
Bárhova megyünk mindenkinek büszkén mutogatja, hogy van kistesója és ő a báttyus.

Na röviden ennyi rólunk így is hosszúra sikerültem és próbálok többször jönni.

Bár most költözünk át az új lakásba és ott egy ideig nem lesz net. Majd átjárok ide amig ki nem adjuk.

Pár képet is teszek fel. Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Nagyon szépek a babucik!!!

Patricia kitartást a túrához!

Nekem sajnos fejnem kell ezért nem tudok "sokat" aludni. Evés után azt várom, hogy elaludjon, mert időnként be kell neki adki a cumit, aztám meg fejni és csak utánna fekhetek vissza aludni.
A hajnali evés után nehezen alszik vissza így mire elalszik kimegy az álom a szememből csak fáradság marad és kezdődik a nap.

Jővő héttől 3 hét szünet lesz a bölcsiben. Na kíváncsi leszek hogy fogjuk bírni.

Na nem untatlak tovább benneteket. Bepótoltam az egy hónap kimaradást pár pec alatt. :oops: :lol:

Kép
Kép
Kép
titanilla78
 
 


Berepült a képbe egy légy:
Kép Kép

Kép
szly27
 
 


Sziasztok!
Úgy tűnik, a topic utolsó benntlakója kedveli ezt az állapotot! Vagy egy szép fürdőszobára akar hazajönni...
(Erre egyre nő az esélye, már az alsó csempéket le is vágtam, papám meg vadul keveri a trutymót hozzá... (mire férjecském hazakúszik, talán meg is lesz a nagyja... a preludium a mienk, a fugázást meg holnapután majd megcsinálja ő :wink: )
Vedlem a tonikot, hátha hamarabb beindul a szülés. A csempészés után el fognak fogyni az időhúzó ötleteim is... A hálószoba is felfalvédőzve, felfüggönyözve (ez utóbbit én varrtam, a falvédőknek meg csak a füleit, de azt kézzel), már nem lesz mit csinálni! (vasalni meg akkor sem vagyok hajlandó :twisted: )
REmélem, a következő üzenetet már nem én írom nektek!
Puszi mindenkinek!

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 


Sziasztok!
Kindertoji!
Hogy te milyen aktív vagy így a végén!!!Jó a vonalzód,már 3 nap túlhordásban vagy? Nem semmi! Már tényleg csak azt tudom mondani,hogy nincs sok hátra,babócát már nem nagyon tudod mivel sürgetni! ...talán ha mégis kivasalnál :lol: :lol:

sly!
ez a legyes képe haláli! Olvastam a másik topicban,és nekem is az a vélemyénesm hogy a "legyes" képen tényleg hasonlít Rolira! :)

A mai 3-asbani kiruccanásból végül nem lett semmi,mert anyu besegített. Elvitt autóval tanácsadásra: Mircsike mai adatai: 4510g és 56 cm. És ha már ott voltunk,lemázsáltattam Márkot is,ő 13,5 kg és 89 cm!
Onnan elvitt még a bankba is,de amit akartam nem tudtam intézni,mert a tetű Apeh gyorsabb volt,és lenyúlta az összes pénzem! :evil: :evil: :evil:

Ami meg az anyaságit illeti,tegnap telefonon közölték,h már Salgótarjánhoz tartozik Eger,ott kell érdeklődni.Ma felhívtam,és elmondták,hogy ugyan én minden papírt bevittem, az egri MÁK-nál nem fénymásolták le,és nem csatolták az igényléshez,így ezt pótolnom kell.Jó,ez egy dolog,de kedden múlt 3 hete,h bent voltam,azóta sem szólt senki,h hiányzik valami.Ha ma nem csörgök,h mé' nem utalak már,akkor ez vajon mikor derül ki??? Holnap feladom,és számíthatok a pénzre kb. 2 hét múlva! :evil: :evil:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Titi!
Üdv újra itt! :) Ennyi bonyodalom és baj után mostmár csak jó dolgok következnek meglátod!!! Fel a fejjel!
Levi nagyon édi,olyan kis duci!!!!!És a közös képek is tüneményesek! Remélem gyorsan megszokjátok a új lakást,és a gyerekeket sem viseli meg a költözés!!

Amúgy lehet,hogy hülye vagyok,de milyen túrára készülök??? :oops: :oops:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


sziasztok!
vagyok ám,csak a mostani témákhoz nem igazán van mit hozzáfűznöm,hisz én nem mérem az etetéseket és mostanában ne is terveztünk mászkálást:-)
na jó,egyet igen,de sajnos az kötelező.szombaton mennünk kell szülinapozni a asógornőmékhez,akit nem igazán kedvelek(úúúúúúúúútálom).úgyh semmi kedvem elcibálnia gyereket 30km-re,ottani körülmények között szoptatni...ááá,semmihez :twisted: próbálok lazítani,nehogy kihasson a tejre vagy a gyerekre.

Kép
berni1
 
 


Patricia: A 3-as túrára gondoltam amiből nem lett semmi. :lol:

Örülök, hogy anyukád be tudott segíteni. :D

Kép
Kép
Kép
titanilla78
 
 


Titi!
Azt hittem a kismama-agyamat a gyerekkel együtt megszülöm!Nem vagyok valami penge,mi? :lol:
Én is örülök,h besegített anyu,de lassan bele kell rázódnom.Jövő hét végén megyünk vissza Bükre apához.Kiváncsi vagyok hogy fogok boldogulni!! :)

Berni!
Kitartás!
Szerencsére csak 1-szer van szülinapja a nőnek évente! :lol: Próbáljátok ki,h nem visztek ajándékot,hátha jövőre nem hívnak!!!! :lol: :wink:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Sziasztok!

Bocsi a zavarásért! Valaki közületek (asszem Kindertojás) írta, hogy issza ezerrel a tonicot, hátha beindul a szülés. Tudjátok, hogy mi van a tonikban, aminek ilyen hatása lehet?
Előre is köszi,
És nagyon szépek a babáitok!!!!!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


Hrk! Fogalmam sincs! Még nem is hallottam! Neked is Csanádod lesz? Már va egy itt a topicban! Nagyon szép név!

Lányok! Tök jó éjszakánk volt. Tíz előtt elaludt és aludt háromnegyed négyig, aztán pedig fél nyolcig. Egyre jobb ez a bébi!

Délután meg két óra fele bementem hogy foglalkozok vele egy kicsit, mert nyűgi volt. Erre mind a ketten bealudtunk és én fél ötkor keltem fel, mert Roli felébredt. Kisasszony még mindig alszik a nagyágyon, amit most csinál életében először. Ebből nem lesz rendszer, nehogy megszokja! :lol:

Hát lehet, hogy a pofija hasonlít a Roliéra, de szerintem a homlokuk más.

Kép
szly27
 
 


Sly,
lehet, hogy félreértettem mit, vagy nem is ebben a topicban olvastam :oops: Akkor ezer bocsi :D

Igen, Csanád Balázs lesz a neve a kiskrapeknak :)

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk
 
 


Sziasztok!

Hrk, igazad van, kindertojás írta, de nem tudjuk miért. Majd ő elmondja pár nap múlva, és azt is, hogy használt-e, mert remélhetőleg már a szülészeten van.

Ugye Réka? Nem terveztél már semmit a szülésen kívül ? :)

Szly, Jázmin aranyos baba és ahogy olvasom még jó is. Hagyja a ludni az anyukáját. :)

Berni, kitartás a sógornődhöz!

Titi, nagyon sajnálom, hogy ennyi gondotok volt! Remélem most már minden rendben lesz és tudsz jönni ide is! Leventén egyáltalán nem látszanak a megpróbáltatások. Roli nagyon büszke bátyus :)

Pat, természetesen jól fogsz boldogulni Bükkön is és még apa is ott lesz :) Sajnálom az anyasági körüli hercehurcát! Itt az a BARNA gyerekem, ennyire sikerült négerré válnia másfél hónap alatt falun :)

Kép

KépKép
Kép
el..né
 
 


Sziasztok!
Lányok,megszereztem a könyvet a Vaterán! Ügyi vagyok,mi? :lol:

Joli
Nagyon jó a kép!Bocsi,ha már korábban írtad,de nem emlékszem,hogy a nagyobb fiad hol van most?Nem együtt volt a 2 nagy a nagyszülőknél?
Csanád milyen ügyesen tartja a fejét!!! :shock: Már régóta? És sokáig tudja? A többiek babája is ilyen ügyes?

Hrk!
A tonicban tudomásom szerint csak kinin van,ami másban nincs,de hogy ez gyorsít a dolgokon,ezt még sosem hallottam! Jó pap holtig tanul... :lol:

Berni azóta eszi a kefét a szülinapon! Meg reméljük a tortát is! :)

Én hajnalban az 1-órási eteténél kitaláltam,h fekve fogok szoptatni.Hmmm.. jó ötlet volt.... 3-kor arra ébredtem,hogy alszok! :oops: :lol: :shock: Mircsit betettem az ágyába,és még aludt fél 6-ig. Viszont tegnap egész nap alig aludt,meg a mai nap sem viszi túlzásba! Szerintem ebben az irdatlan kánikulában neki is meleg van!

Kindertoji? Beadtad a derekad és elmentél felpróbálni a bocis hálóinget??? :lol: :lol:

Többiek!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jelentkezzetek! Persze nekem is csak most nagy a szám,h mindkét gyerek egyszerre alszik,meg segítségem is van! :)
Végül pénteken megyünk vissza Bükre,és ott nem lesz egyzserű nekem sem netezni.De azértmajd megpróbálok gyakran jönni!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Pat, én majdnem mindig fekve szoptatok :o Kivéve amikor a gép előtt ülök :oops: Nem szoktam belealudni, igaz én délelőtt is alszok, mert az éj nem elég. Csanád is alszik délig. Te is későn fekszel, de gondolom Márk miatt nem aludhatsz Mirával mindig :) A legnagyobb fiam ott van a nagyszülőknél, ő már felelősségteljes, tudja, hogy az öregeknek segíteni kell.Gazdálkodnak és nagyon sok a munka. Na meg dolgozni is járt, hogy legyen zsebpénze...vagy nem tudom, mit tervez venni. A kicsi is csak az útlevélcsináltatás miatt jött haza, aztán itthon ragadt, mert ugye itt az unokatesója nálunk és nagyon jól megértik egymást. Bizony, már majdnem két hónapja van egy 12 éves fogadott lányom is :D
Csanád már a szülészeten megtartotta a fejét, most már percekig tartja. Viszont nem mosolyog, vagy csak nagyon ritkán épphogy elhúzza a száját. Komoly a pasi :wink:
Bükkön nem lesz otthon neted?! Talán mégsem olyan jó ötlet hazamenni :? Azért be tudsz nézni néha valahonnan?

KépKép
Kép
el..né
 
 


A "lányom" Csanáddal

Kép

KépKép
Kép
el..né
 
 


Joli!
Hogy-hogy ilyen sokáig nálad van az unokatesó? :shock: Amúgy széparcú a lányod is! :) Meg a fiaid is!
Büki netezés? Röviden: vendégházat üzemeltetünk,és a földszinten van az étkező,ahol volt 1 tv,de az állványa kiszakadt a falból,a tv leesett és rá a laptopra. (lehet,h ezt korábban írtam is).Tv-nek kampec,meg a laptop kijelzőjének,és olyan árat mondtak a cserére,h abból új gépet lehetne venni,de mivel a "büdzsébe" nem volt betervezve 1 laptop csere,így vettünk 2500Ft-ért egy klábelt.Mivel az étkezőbe mindenképp kell tv,így azt vettünk,és a laptop a kábellel ezzel a tv-vel van összekötve. Tehát amit normál esetben a laptop kijelzőjén látnál,az most a tv-n jön! :) Követhető? :oops: Reggelik és vacsik közben ugye kiesett a netezés,és mivel a mi szobáink meg az emeleten vannak,így szopi közben sem megy a dolog! Marad az az idő,amikor a 2 gyerek alszik. De hogy bonyolítsuk a dolgok,az uram abszolút nem ért a dologhoz,így a vendéekkel is én tartom a kapcsolatot neten,szóval a majd nemlétező szabadidőm a gép előtt,ezzel fog elmenni... :cry:
Ez van,azért megpróbálok jönni,el ne temessetek! :lol:
Most pedig asszem lefexem.Mircsi 19:45-kor vacsizott,ilyenkor általában alszik egy hosszabbat (5-6 órát)!!! De majd meglátjuk!
Jó éjt mindenkinek!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Még valami!Ezt már napok óta akarom kérdezni. Azt a fajta gyerekülést,amit már a nagyobbak használnak,tehát előre néz benne a gyerek, BE LEHET KÖTNI AZ ANYÓSÜLÉSRE????? Hiába van nagy autónk,én hátul 2 gyerek között nem bírok ki 350 km-t. Viszont azt is tudom,hogy az anyósülés a legveszélyesebb! :cry: De szerintem mégsem szerencsés ha én ülök oda,mert akkor mi van ha kiesik a cumi,szomjas lesz Márk,....
Segítsetek,plííííííííz! :)

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Pat, úgy néz ki, ma ketten dumálunk :) Én keresem ma a társaságot, mert a férjem a nagyobakkal elment a Balatonra. Most várom, hogy lejárjon a gép és Csanád ébredjen fel még egy szopira. Emőke azért van még itt, mert nem kívánkozott haza :) Barnival egymás jókedvéből nem mennek vissza falura. De nem is csodálkozom, ott munkát szoktak adni :) Itt pedig az a legnagyobb munka, hogy beteszik a cumit, vagy tartják a fürdőlepedőt. Aztán meg a héten is: szerdán hajókázás a Dunán Esztergomba, csütörtökön strandolás az Omszki tónál, pénteken elhúztak a Balatonra vasárnap estig :lol: Hülyék lennének elmenni :wink:
Hát a netezés tényleg nem lesz egyszerű neked Bükkön, de azért várunk. Az ülést nem tudom, lehet-e anyósülésre tenni, de azt hiszem talán 8(?) évesnél kisebb nem ülhet elől... Szerintem inkább ülj elől és fordulj hátra amikor kell. Sőt, Márk is be fogja dugni a hugica szájába néha a cumit. Vagy pont ettől félsz ? :roll: :lol:

KépKép
Kép
el..né
 
 


Sziasztok!
Én is eltüntem egy kicsit, mert péntek éjszaka Artemisz tőle teljesen szokatlanul hajnali fél 2-ig nem volt hajlandó elaludni, sőt egyáltalán ágyba sem feküdni, csak ölben volt kicsit csendben. Szerintem már a végén "túlfáradt", és azért nem tudott elaludni. Szóval ezután a fárasztó éjszaka után tegnap nem volt erőm...(azért kitakaritottam a lakást, mert az ugye nem maradhat el :wink: ) Délután meg szokásos anyóséknál való látogatás. Aztán este búcsú volt az egyik szomszéd faluban, és ugy döntöttünk megpróbáljuk Artemisszel. Persze a kendőben volt, és képzeljétek, hogy az élőzene és tömeg közepette Artemisz élete legjobb alvását produkálta :D . Annyira, hogy amikor hazaértünk ágyba tettem, és hajnali 3-ig aludt.

Pat! Kép Kép Én szerencsére már a második héten rájöttem a fekve szoptatásra éjszaka, és megoldódott mindkettőnk éjszakája :D Mi is sokszor elalszunk mindketten a végére, és felébredek 1 óra múlva, hogy ott fekszik mellettem, és visszateszem az ágyába, de olyan jó arra ébredni, hogy mellettem van :)
Biztos jó lesz azért Bükfürdőn, legalább apa is veletek lesz. (bár apa nálunk csak az ölelgetésből és a játékból szereti kivenni a részét :D , nem annyira a "feladatokból") De szerencsére még 3 hétig nekem is van segitségem, amig itt van anyukám. Aztán meg egyedül kell megállnom a helyem, amig apa dolgozik, de csak menni fog. Elvégre legtöbbetek 2 gyerkőccel csinálja azt amit én "csak" eggyel. :D

Ma reggel pedig nagy esemény volt, a templomban megáldottak minket, ez a görögkeleti szokás, hogy ha betölti a 40 napot a baba, akkor megáldják a mamával együtt, szóval ma ez volt a "fő program". :)

Pat, sajnos nem tudok a gyereküléshez mit mondani, de nekem igy első hallásra elég veszélyesnek tűnik az anyosülés. Szerintem te simán hátra tudsz nyúlni a picihez elölről is ha nem te vezetsz, és szoptatni meg csak kb. 3 óránként kell, akkor meg is tudtok állni addig, nem? De ez csak vélemény, "hivatalosat" nem tudok..

Joli! Szép nagyon az "összes" valódi és "fogadott" gyereked, fiuk, lányok egyaránt :D
Artemisz is már a szülészeten tartotta a fejét, és mostmár tényleg legalább 1 percig tudja tartani. Ja! és már 4x megfordult hasról hátra!!!! Én nagyon büszke vagyok rá, a könyvek szerint ezt csak 3 hónaposan kéne neki?!

Remélem mindenkinek jól telik a vasárnap, teszek fel képet a 40 napos családi buliról ami hétfőn volt.

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk tesómtól, nagyon jól éreztük magunkat. Majd teszek fel képeket is. Végülis szerdán délután indultunk, kb. 6-ra értünk oda, csütörtökön állatkert+vidámpark volt a program, ez utóbbit Vincével kihagytuk, majd pénteken a Maciparkba néztünk el Veresegyházára, este meg cirkuszba ment anyuékkal, nagyon élvezte Violka! Szombaton Lellére mentünk, mert anyósomék ott vannak, Violka ott is maradt, ma este hozzák. Végre a férjem is megérkezik Kőszegről, így teljes lesz a család! :) Hát, azért kicsit fárasztó volt, meg Vince nem szereti a hordozót, de azért kibírta, nem volt semmi gond. Én is megszoptattam útközben.

Tegnap délután nem volt túl sok tejem, és a reggelt leszámítva ma délutánra is kevesebb, vajon mitől? 100 körül szopizik, de tovább is tart, meg érzem is, hogy olyan "löttyedtek". Pedig pihentem is egy nagyot, eszek-iszok ugyanúgy! :shock: Na nem mintha soványka lenne, pont reggel mértem tiszta súlyt, 5910 volt, végülis ameddig nem nyugtalan, nem idegeskedem. Most amúgy gyakrabban kel, de nagyon meleg is van! Amúgy nem tudom, mennyit kéne ennie, volt már róla szó, hogy testtömeg kg-nként 150 ml, de ennyit ő sosem evett, most 650-700 ml kb. a napi adagja. Volt valakinek ilyen, hogy délutánra-estére kevesebb volt a teje?

Bocsi, h. csak magunkról, de nincs sok időm, megyek pihizek még, amíg megjön a lánykám, mellette úgysem nagyon lehet! :? :)

Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Neirda!

Nagyon helyesek vagytok! Tetszik nagyon a ruhácska is, jól mutat benne Artemisz!

Néhány kép rólunk:

Kép kecske etetés az állatkertben

Kép a lakás előtti játszótéren

Kép itt laktunk, a 2.-on, lehúzott redőnyös lakás

Kép így aludt Vince

Kép macikkal

Kép vigyori :)

Bocsi, ha sok voltam... :oops:

Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


Évi, dehogy voltál sok! Úgy örülök a képeknek :) Vincének olyan cuki a mosolya :) Violka édesen pózol :) Nekem mindig kevesebb a tejem este, volt olyan, hogy az utolsó szopikor alig volt. És mindig hullámzó: egyik nap több, másik nap kevesebb.
Adri, szép pár vagytok :) És olyan édi Artemisz abban a ruhácskában... Ez a templomi bemutatás a keresztelőt helyettesíti, vagy van ez is, az is? Látod, meg kell hordozni a kiscsajt, akkor nincs fent éjszaka! :lol:

KépKép
Kép
el..né
 
 


Évi! Örülök, hogy jól teltek a látogatások a hosszú hétvégén, nagyon édesek a gyerekek! Én is már alig várom, hogy jövőre, amikor már Artemisz is élvezni tudja és megyünk haza Pestre elvigyem az állatkertbe meg a vidámparkba, én szinte "ott nőttem fel" a Városligetben, mert oda közel laktunk kiskoromban, és szeretném majd Neki is megmutatni ezeket.

Honnan gondolod, hogy kevesebb a tejed? Csak abból, hogy "löttyedt" a melled? Mert ha Vince elégedett, akkor kizárt dolog. Egyébként én azt olvastam, hogy estére mindig mindenkinek kevesebb, ez természetes, és nekem egyébként sokszor "löttyedtebb", de attól még tud belőle szopizni eleget.

Joli! Nem helyettesiti a mai a keresztelőt, ez csak olyan "első áldás", keresztelő majd jövő nyáron lesz. Én is élvezem egyébként, hogy egy-egy különleges alkalomra valami "csinosabb" ruhácskába öltöztethetem :D

Most mennem kell, mert felébredt, és éhes!

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


Sziasztok!

Mikor leülnék a géphez, mindig történik valami... :lol: :lol: :lol:

Kindertojás már babázik vajon?

Patrícia,
én már többször voltam a két lánnyal "kint", az utazás, séta, játszó, közért sima ügy, de mikor a védőnőhöz mentünk mázsálásra, hát ne tudd meg! Livi rohangált össze-vissza, bement minden szobába, ahol nyitva volt az ajtó, én meg nem tudtam utána menni, mert Nórit vetkőztettem a pelenkázón. Amíg bevittem mérni mindent megfogott és vitt, ami a rendelőben mozdítható volt (van kitéve egy csomó játék), vitte ki a folyosóra, minden másodpercben máshol volt, egy apuka hozta vissza a kijárattól stb... szóval rémálom. Szép szóra nem hallgatott, ha meg rászólok úgy istenigazából, vagy kap egy nagyot a fenekére, akkor meg az a baj, hogy mit üvöltözök a rendelőben. :roll: Azóts mi is nagymamástól megyünk oda.

Fekve szoptatás - barátnőm csak úgy tud (nem tudom miért), így szegénynek nyilvános helyen elég nehézkes a szoptatás, mindig úgy intézi, hogy ne kajaidőben kelljen elmennie, dehát ez nem mindig sikerül.
Én is szoktam éjjel, csak mivel nagyon bukós, nem túl ideális neki vízszintesben kajálni.

Évi,
én is sokszor érzem úgy, hogy üres a mellem. Aztán mikor a gyerek szája szélén folyik a tej kaja végén, akkor megnyugszom.
Amúgy sztem a meleg könnyen befolyásolhatja. Még ha sokat is iszunk, ilyenkor lehet, hogy még többet kéne.
Vagy egyél sok görögdinnyét. :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


sziasztok!
letudtuk a családlátogatást,arról majd később részletesen :wink: lassan megyek aludni
néhány szó:
-gyerekülés:hivatalosan lehet első ülésen vinni,legalábbis nekünk rendőr mondta.nem mondott kort,a barátnőm 4-5 évesen is ott vitte a fiát,neki is mondták.
-tejci:este mindíg kevesebb.amúgy nem úgy néz ki Vince,mint aki éhezik.a hivatalos adat:1.hónapban heti 150-200gr,2 hó 170-210gr gyarapodás.napi: kgx150gr.még mindíg méritek az evéseket?nem elég a gyerkőc látványa?

nerida!
nagyon jól nézel ki,rólam még nem is készült kép a szülés óta :) te olyan vagy,mint régen.amúgy azt mondta a dokim,h ha szép hasat,sebet szeretnék,akkor hasazás csak 2-3hét múlva és úgy,h 1.nap 3db,2. nap 4 stb.a császár miatt.

most hirtelen ennyi,rohanok aludni,mert Dodó mindíg kel 1-2 óra felé,meg 4 körül és 6-7 között.hulla vagyok :(

Kép
berni1
 
 


Berni!
Várjuk a beszámolót a családi eseményről! És Dorián hogy viselkedett?
Arra azért vigyázok, hogy a hasam ne nagyon látsszon a fotókon :)
Az még valahogy nem olyan mint régen...
Miért nem lehet előbb hasazni? Én most szoktam hordani a hasszoritót, de már lehet, hogy eső után köpönyeg, mert az első hetekben kellett volna, de akkor olyan hőség volt, hogy nem birtam...
Ma este is kiruccantunk, kezdünk belejönni :) - persze mi még csak 1 gyerekkel :) Meglátogattuk az egyik barátnőmet, és Artemisz megint kisangyal volt. Úgy látszik szereti a "programokat", most is alszik, remélem nyugodt éjszakánk lesz ma is :)

Nahát, aki fekve szoptat az tud ülve is, meg forditva, nem? Jót is tesz egyébként, ha váltogatjuk a helyzetet, mert igy minden tejcsatorna ki tud ürülni (legalábbis ezt olvastam). Én még a "hónaljtartást" is be szoktam vetni néha, ha nem nagyon szopizik jól a hagyományos "bölcsőtartásban", akkor néha az is segit. (amikor megfájdul a hasa pl. szopás közben)

megyek én is pihenni, ki tudja meddig alhatok? Jó éjt!

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


Sziasztok!
Én mindenhogy tudok szoptatni, de szükség is van rá, amikor kevesebb a tejem. Elkezdem fekve, aztán amikor már nem nagyon nyel, csa szív, akkor felkönyökölök, aztán felülök...a szabad kezemmel nyomogatom a mellemet, ahol még van csomó, tehát tej. Ha bőség van, akkor simán megy, nem kell mutatványozzak :) Én még mindig mérem Csanádot, nekem így a kényelmes, megszoktam és tudom mindig mennyit eszik . Van, hogy 15, van, hogy 40 percig tart, míg jóllakik, így tudom követni, hogy tényleg elég volt a 15 pernyi szopizás is, vagy ha nyűgös két órával a 40 perces szopi után, akkor is tudom, hogy ha kevesebb kaját kapott előző evéskor.
A görüghdinnyétől tényleg sok a tejem:) meg a 100%-os ananászlétől...és legalább szeretem őket, nem olyan utálatos ízűek, mint a tejszaporító teák.

KépKép
Kép
el..né
 
 


Bocs, nem tudok írni :oops:

KépKép
Kép
el..né
 
 


Sziasztok!

Kindertojás párja vagyok, és szeretném veletek megosztani a hírt, hogy megszületett a Manónk!

Augusztus 1-én, 10,37-kor, 3700 grammal és 55 cm-el. Normál szülés volt, némely kis gátmetszéssel tarkítva. Párom és a baba is nagyon jól vannak. Megpróbálok egy-két képet feltölteni a csöppről, remélem sikerül!

Üdvözlettel:

Gyuri

Kép Az első percek
Kép itthon vagyunk!

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 


De jó!

Kindertojás! Hatalmas gratula! (ugye ksifiú? :oops: )

Kép
szly27
 
 


Kicsit eltűntem a hétvégén, de nagyon szoros hétvégénk volt.

szombaton reggel gyorsan elmentünk piacra, ami nekünk soha sem megy gyorsan mert mindig találkozunk valakikkel. Aztán mentünk volna a Bio napra a strandra, de útközben találkoztunk a gyöngyösi rokonokkal, akik itt nyaralnak és mondták hogy hozzánk indultak. Jó akkor mentünk velük haza. Voltak vagy egy órát, közben megetettem Jázmint és rohantunk a Bio napra, mert ökröt akartunk ebédelni. Persze mire odaértünk nemhogy ökör, de abszolút semmi nem volt. Minden elfogyott. Így hamburgert ettünk! Crying or Very sad Pedig egy évben csak egyszer tudnánk ökröt enni, hát majd jövőre.

Aztán kiszaladtam a kórházba meglátogatni barátnőmet, aki most szült. Nagyon édes kisfia van.

Este esküvőt mentünk megnézni. Nemmentünk be, csak kint meglestük a menyasszonyt.

Vasárnap meg kimentünk a Rokonokhoz a Berekbe a nyaralóba, majd egész nap strandoltunk. Jázmin nagyon jól viselte. Itthon kapott enni úgy 10 körül, inkább előtte és kint a medence mellett aludt 3-ig. Már én aggódtam, hogy keljen, mert elég meleg volt és nem ivott semmit. A strandon volt szoptatóhelyiség, úgyhogy nyugodtan megetettem, tisztába tettem. Este 6 -ig voltunk kint, még a nyaralóban kapott egyszer enni, de nagyon jól viselte az egészet, semmi gond nem volt vele.
Roli is kezd hozzászokni a vízhez. Gondoltam én, hogy nekem is bele kell menni ahoz, hogy ő is belemerjen.

Szóval jó volt, kikapcsolódtunk egy kicsit.

Joli! Ha neked úgy megnyugtató, akkor mérd! Szerintem az a legfontosabb, hogy mindenki nyugodt legyen. Én néha mérem, néha nem. Van akit felidegesít, ha egyszer egszer kevesebbet eszik a baba, na az inkább ne mérje. Mert utána nagyon rágörcsöl az etetésre és azért nem lesz tejcsi!

Neirda! Én is tudok mindenhogy szoptatni, vagyis inkább mondjam azt, hogy Jázmin bárhogy tud szopni, mert Roli nem tudott mindenhogy. A hajnali szopi nálunk mindig fekve van, mert akkor valahogy álmos vagyok! De egyébként fotelban ülve szoktam etetni.

Berni! Rólam most készült fürdőruhás kép, amit hozzáteszek most kellett venni, mert a régi fürdőruhám még a melludvart sem takarta el
:oops: Na szóval én sem fogom azt a képet mutogatni!

Évi! Nagyon szépek a gyerekek. Gondolom Violka élvezte a hétvégét!

Neirda! Tényleg nagyon szépek vagytok, (apa is helyes). Én is imádom szép rucikba öltöztetni a kiscsajt!

Joli! Nagyon aranyosak a gyerekek! Két fiú helyett, kaptál nyárra egy lányt!

Patrícia! Azért ne tűnj el!

Képek a hétvégéről:

Roli már intézi egyedül a dolgát:
Kép Kép Kép

Kép
szly27
 
 


Sziasztok!
Kindertoji már szerintem is babázik! :)
Adri!
Szupik a képek! Olyan szép család vagytok!!!!! És milyen csini a kiscsaj! :wink: Már én is csináltam róla kisruciban képet,majd feltöltöm és hozom!

Évi !
Örülök,hogy jól éreztétek magatokat,ez látszik a fotókon is!Nagyon édik azok a mosolyok! :) _Ami meg a tejet illeti, a "nagykönyv" szerint 6 hetes korra áll be a kereslet-kínálat,és akkor már nem termelődik annyi,hogy úgy érezd szétfeszül a cici! Én sem érzem már olyan keménynek mint az elején,de tegnap is mikor a puha cickóból 150-et evett este,nem foglalkoztam már az "állagával"! :) :lol: Szerintem ne aggódj feleslegesen,míg Vince szépen gyarapodik. Nálunk ugye vasárnap van mérlegelés,ezen a héten "csak " 20 dkg-ot hízott,de nem zavar a dolog,mert eddig mindig 30-on felül volt,szóval NO PARA!!! :lol:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


...ez így hülyén jött ki,de mikor beléptem,még Joli hsz-e volt az utolsó,és mire időm lett írni ott folytattam,ahol abbahagytam!szóval:
Gyuri,köszönjük szépen a jó hírt!

Nagy-nagy gratula a babához! Jó egészséget,sok boldogságo hozzá,és sok-sok tejcsit!!!

Sly!
Nem semmi program!!! :shock: Nagyon cuki a fiad! annyira mókás kislegény! ...és az a pisikős kép! :lol: Tünemény!

..ilyet az enyém is tud!Ma jön le a lépcsőn,lép egyet,kettőt,legugol 1 másodpercre,nyom egy rakást,lép tovább... :oops:

Majd folytatom,de most mennem kell.Majd leírom,micsoda felelőtlen anya vagyok,és hogy majdnem elütötte az autó a babkocsis kislánykámat!!! :cry: :cry: Borzasztó volt!!!!!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Jaj, lemaradt: fiú, a neve Máté

Köszönjük a gratulációkat, átadtam őket! :)

Gyuri

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 


...újra itt! Márknak megy a hasa 3 napja!Meg az enyém is,mit ehettünk? Nappalra Márknál jobb lett a helyzet,de délután óta volt vagy 5 peluscsere!!! :evil: Holnap jön a doki!

Én meg holnap készültem 6 hetes kontrollra,erre a dokim szabin van! Dejó!!!!!!! Mivel pénteken megyünk Bükre,így kénytelen vagyok máshoz elmenni... :evil:

Szóval tegna sétáltam a lánykával,és mikor hazajöttünk,megállítottam a babakocsit a házunk előtt. tudni kell hozni,hogy a 4sávos főút mellett van a házunk.Én állat nem fékeztem le a kocsit,de a járdán keresztben állítottam meg.Mígy kinyitottam a kaput, a babakocsi elkezdett gurulni,és kb 20 cm-re az úttól kaptam el!!!! Az autók jöttek-mentek!!!Isznyat érzés volt,nem kívánom senkinek! Hozzáteszem,mivel volt alatta egy kis takaró,még be sem volt kötve... még egy óra múlva is remegett a kezem meg a gyomrom!!!!!!!!!!
Figyu! Soh-soha-soha ne hagyjátok a kocsit seholsem lefékezés nélkül!!!! Űbereljem a dolgot?? Azt terveztem,h mivel elég nehézkes egyedül fogni a kaput,meg betolni a kocsit,így kinyitom a szeményi bejárót,bemegyek,és gombbal felnyitom az egész kaput. De nem volt szívem még arra a pár másodpercre sem egyedül hagyni a babát az úton!!! És még így is galiba lett.Mi lett volna ha bemegyek??? :cry: :cry: :cry:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


...bocsi a sok gépelési hibáért! :oops: :oops:
Mircsi itt szuszog mellettem az ágyában,nem akar aludni! Pedig 1 ujjatlan body van rajta csak,ebben a durva hőségben!...bár a vihar szele már ideért!

Ja,asszem mégis én fogok elől ülni!De elmerült még egy kérdés.Én Márkot,mígy a hodozóban ült az autóban,mindig úgy kötöttem be,hogy hátrafelé nézet.A sógornő szerint (akit amúgy nagyon szeretek,és nem kötekedésből mondta) fordítva kell bekötni,tehát hátsó ülésre is úgy,hogy előre nézzen!!!! :shock: Na most kinek van igaza?????

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Néhány kép!
Sly!
Találós kérdés: Mi a közös az egyik múltkor feltöltött képedben és ebben a képben? :?: :?:
Kép

Csini ruci ás óriás cumi! :)

Kép

Ne sírj hugi,itt a cumi! :lol:

Kép

Képzeljétek a fiam ma adott apunak 15 Ft-ot :!: :!: a pénztárcámból,hogy vegyen neki dinnyét! :lol: :lol: Hát nem édi? :oops:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Pat: A hordozót menetiránnyal szemben kell bekötni, szóval a baba hátra nézzen. Amikor már tud ülni, akkor már másmilyen ülés kell neki, amit már be lehet kötni menetir.-nak megfelelően - a baba előre nézzen. Az anyósülésre csak akkor lehet hordozót/gyerekülést tenni, ha nincs légzsák/ki van kapcsolva.
Sajnos a mi kocsinkban nem lehet kikapcsolni a légzsákot, ezért a gyerekek hátul ülnek. Köztük sajna nem férek el, ezért elöl ülök az anyósülésen. CSenge a férjem mögött ül, szóval neki tudom adni az innivalót, kölesgolyót, cumit, tudok vele kommunikálni, de a pici mögöttem van, ráadásul háttal. De még, ha sír is, akkor is kevesebbet kell vele foglalkozni, mint a naggyal, szóval nem tudom, hogy helyet cseréljenek-e, vagy sem. Nem egyszerű.

Kindertojgli: Isten hozta kicsi Mátét!

Kép
Kép
deako
 
 


Patr.! Megfejtés: A légy! :lol:

Az eddigi autóinkba a babahordozót hátra nem tudtuk bekötni, mert a felső öv nem érte be! Pedig volt egy pár autónk! Szóval nekünk a kicsi van elöl az anyósülésen, Roli és én meg hátul. Így mindkettőhöz tudok nyúlni. Mondjuk a Picassoban még nem próbáltuk ki, hogy beéri-e az öv, de mindegy, jó ez így. Ja és a mi hordozónkat csak menetiránynak háttal lehet bekötni. Mert az öv fent a tetejénél fogja, meg lent a baba lábánál keresztbe.

Én ma megyek 6 hetes kontrollra. Olyan jó, hogy már nem kell betétet használnom! 10 hónap után. Pláne, hogy utálom é smindig tampont használtam.

Nagyon csini Mircsi és mekkora sűrű haja van!

Én is hajlamos vagyok arra, hogy nem fékezem le a babakocsit! Mert még nem járódott be a féke, és olyan nehéz felhúzni. De ezek után mindig le fogom, majd bejáródik! Elhiszem hogy megijedtél!

Kép
szly27
 
 


pat!
az első ülésre menetiránynak háttal bekötve :arrow: légzsák kikapcs
ha menetiránynak előre :arrow: légzsák BEKAPCS :!: és én is úgy tudom,h lehet előrefele is a hordozót,de ez szerintem a hordozótól függ.a mienk elvileg tehető előrefele is.

Kép
berni1
 
 


Réka, gratulálok! Sok boldogságot!

Gyuri, nagyon szépen köszönjük a hírt és a képeket!

KépKép
Kép
el..né
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?