tudom, hogy ezt már egyszer beraktam ide, de ugy látom megint szükség lehet rá!
Terhességi tesztek
Dátum: Május 11, szerda, 21:03:05
Rovat: Babatervezés
Az inszeminációtól, vagy megtermékenyítéstől számított 11-14. napon érdemes legelőször tesztelni. A beágyazodást követően a női test HCG (human chorionic gonadotropin) hormont kezd el termelni. A HCG hormon áltagosan másfél naponta duplázódik a szervezetben, és folyamatosan emelkedik.
Nagyon fontos, hogy mielőtt tesztelsz a megfelelő tesztet vedd meg, fontos a teszt érzékenysége. A legérzékenyebb tesztek ma Magyarországon képesek a vizetleből már 10 u/ml egység HCG-t is kimutatni! Ha viszont olyan tesz kerül a kezedbe, amelyik csak 50-100 egységtől mutatja ki a terhességet, akkor nagy valószínűséggel tévesen negatív eredményt kaphatsz a terhesség korai szakaszában. Ebben a korai szakaszban a tesztek általában nem azonnal jelzik a második csíkot, általános tapasztalat a teherbe esett kismamáktól, hogy a tesztelés után fél órával, vagy akár 1 órával látnak csak egy halvány csíkot!
Ha negatív az eredmény, még ne add fel a küzdelmet, hanem ismételd meg a tesztelést pár nap múlva. Lehet, hogy később ágyazódott be a baba a pocakodba, és később mutatja ki a teszt az eredményt.
Amennyiben a teszt otthon (akár halványan is) de pozitív, akkor nagy valószínűséggel terhes vagy. Sajnos azonban vannak olyan esetek, amikor a terhesség mégis abbamarad, és a teszt még mindig + eredményt mutat, de ez a napok múlásával sajnos gyengül.
A legbiztosabb eredményt azonban orvosodtól tudhatod meg. A vérből vett HCG vizsgálatok a legmegbízhatóbbak, és egyből megtudhatod az eredményt.
A HCG értékek változóan alakulhatnak ebben az időszakban, van aki kevesebbel indul, van aki többel. A HCG értékből általában orvosod azt is meg tudja állapítani, hogy hány baba van a pocakodban.
Terhességi tesztek és érzékenység:
Qupido: 10
Rapi preg corax: 20
Rapi preg direct: 20
Gabriel: 20
HCG: 20
Clear blue: 50
Medi-lab: 20
Forrás:
www.lombikbaba.com
Beküldő: Nicika
A hír tulajdonosa: MamaNet
http://www.mamanet.hu/
A hír webcíme:
http://www.mamanet.hu//modules.php?name ... le&sid=237
Na szóval! Lehet hogy én értettem félre Nemlajost, de nem ugy van hogy amilyen erős a teszt(10u/ml, 20u/ml,25u/ml, 50u/ml, 100u/ml),annyi nappal a peteérés után mutatja ki a terhességet. Hanem hogy mekkora koncentrációban mutatja ki a vizeletben a HCG-t.
Cat! látod, ebben is azt írják, hogy ebben a korai szakaszban igen is nem számít(pláne ennyire érzékeny tesztnél, ), hogy eltetlt e a 10 perc.
szerintem a pozití az pozitív!!
Nemlajos bocsi ha én értettelek félre!
Nika! puszi nekedés nemsokára rajtad a sor
Most az apázás a dolgod
pici!
jaj! de izgulok!
igaza van Arwennek! jobb a biztos rossz mint abizonytalanság!
de szerintem itt nerm lesz semmi gond.
nagyon várom a tesztedet!!
cat! pici!
meg a ki még tesztel mostanában!Ibici?
reggel egy rakás pozitív tesztet akarok látni mikoir belépek