Új privát üzeneted érkezett!

szegény Ritus :shock:
remélem hamarosan helyreáll a rend, de ez még mindig jobb, mintha nem lenne tejcsid, nem?! Így legalább tuti megkapja Zorka az elegendő mennyiséget ;)

én sajnos már most sem tudok nagyon aludni, mi lesz akkor később?

sniky

dia örülök a mocorgásnak nagyon !!!
Az azért tényleg durva lenne, ha most akarna visszafordulni, el sem tudom képzelni az milyen érzés lenne.. :shock:

na de ilyenekre ne is gondoljunk;)

sniky

[quote="yuyu79"]
írta:
yuyu79
Nekem meg most bedagadtak a lábaim, pedig eddig nem volt ilyen problémám... Lehet, az utolsó héten most minden előjön :roll:

de jó lehet csak az utolsó héten :wink: nekem már 3 hónapja és egyre durvább kiváltképpen ha ilyen hőség van és megfejelhető kilátásban lévő esővel...
én most sírtam ki magamból minden kellemetlenséget az elöbb és a délutáni alvás sem jött össze :cry: :cry: én már nagyon mennék szülni :roll:
Vendég

Akkor két kép!

Kép a fülbevalóm láttátok már? Kép Zorivigyor és a 220-as séró

Kép
rituspoc

mecsi !!nem akarnál szundizni egyet?? :wink:
Vendég

Ritus, továbbra is szerelmesek vagyunk a lányodba!!!
egy tünemény, és az a vigyor.. :)))) nagyon édes!!!

Andikám tarts ki, már nincs sok hátra, hasonlóképp érzek én is, na de ha ennyi hónapot tudtunk várni, akkor ez a pár nap már igazán semmiség!!! Mondom én, aki szintén türelmetlen;)

sniky

Menjetek, lányok, szüljetek, drukkolok, hogy így legyen! Én azt hiszem ezt az egy hetet még kibírom, de ha túlhordom, akkor nyűgös leszek én is ;-)

yuyu79

Ritus, sajnállak... remélem hamarosan rendeződik a kereslet-kínálat aránya...

Barbiék otthon vannak :-)

http://varhalmiikrek.blogol.hu/?perm=1817519

yuyu79

ritus!ettől a mosolytól indenki elolvad!!kitartás biztosan be fog állni a megfelelő mennyiségre!!drukkolunk nagyon!!
Vendég

Sziasztok!

De jó annak, aki már a kezében tarthatja a kisbabáját. Mi meg addig csak irígykedünk a csodás babafotók láttán. De sok-sok erőt ad a várakozáshoz ez a pár kép.
Szerencsére délelőtt kimozdultunk egy kicsit, ami nagyon jól esett. Igaz csak a Brumi Maciban voltunk meg a Spar-ban, de nekem az is jót tett. Ma nincsenek nagyon fájásaim, csak keményedek. Megfőztem az indiait, nagyon fini lett, igaz nem lett túlzottan fűszeres, hanem olyan éppen jó.
Egyébként én is látom ám, hogy nincs még lent a hasam, de a dokim azt mondta legutóbb, hogy az nem törvényszerű, hogy leszálljon.
Itthon 27 fokon van a klíma, így talán a megfázásom sem romlik és legalább elviselhető a levegő.

Türelem csajok. Én kedden vagy szerdán szeretnék szülni :D Állítólag hétfőn jön a hidegfront, hátha segít rajtunk.

szuszu

én hétfőn megyek ctg-re, szurkoljatok, hogy onnan már ne engedjenek haza ;) már ha addig csend lesz odabent...

sniky

Nagyon szép Zorka baba!! Annyira édes az az önfeledt mosoly....

nem válaszoltatok, hogy kell-e mellszívót vinni a kórházba?

Csandi Istvános vagy te is?

Niki, Ritus ha láttátok a szobákat meg a hozzájuk tartozó fürdő (wc-t), menniyre volt balkáni (koszos) a helyzet?
makadu

Kitti, szerintem ha tud szopizni a baba, akkor nem kell az elején a mellszívó... Szerintem én nem viszem, ha mégis kell, behozatom a párommal.

Tapasztaltabbak??

yuyu79

Kitti és a legegyszerűbb gyógyszertári, kézi mellszívót vettem meg, végszükség esetére. Betettem a csomagba, ha már elfér benne bőven...

Én csak azt a szobát láttam, amiben Ritus volt, szerintem nem vészes, csak ahhoz ugye nincs zuhanyzó...
Tényleg Ritus, a közös zuhanyzó mennyire volt elfogadható állapotban?

Csandika nem Istvános, pedig jó lett volna, ha egy helyen vagyunk ;) de láthatjátok Ritussal sem jött össze, pedig mennyire úgy tervezgettük...;)

sniky

Egyszer én is kérdeztem a dokitól, a köldökzsinór nyakra tekeredését, hogy látszik-e az uh-n. Azt mondta, hogy konkrétan csak az látszik, hogy ott van a köldökzsinór a nyak előtt, de körbe kellene menni a baba körül, hogy biztos legyen a dolog.

Ritus,
Csak ügyesen! Érdekes, nekem kellett fejni az elején, hogy kijöjjön a felesleg, a kereslet-kínálat csak később állt be, amikor már nagyobb mennyiségeket szopizott a baba. Nekem azt mondták akkor, hogy azért is kell fejni, hogy véletlen se apadjon el a tej. Nem akarok dicsekedni :oops: , de 22 hónapig szoptattam Zalánt, és most is sokáig tervezem :) A masszírozást meg nem értem. Én ha nem szedem szét a csomóimat, akkor jött volna mellgyuszi...

Makadu,
Én nem viszem a mellszívót, hanem majd behozatom, ha szükség lesz rá.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

én a Jánosban szülök
csak azért vagyunk a snikivel mindig egyszerre értve mert valahogy úgy alakult, hogy egyszerre történnek velünk azok a dolgok amik fontosak az életben...
Vendég

én úgy tudom, hogy minden kórházban van többféle fejőgép is és segítenek is, ha kell, de persze saját is vihető...
én is a legegyszerübbet vettem, mert hátha nem lesz szükség komolyabbra, ha meg igen akkor veszünk, de feleslegesen nem akartam...
Vendég

köszönöm szépen a válaszokat! Nekem kölis aventos van, de ha most sterilizálom és esetleg kell, mire odakerülünk nem lesz steril...vagy ne bonyolítsam az életem ? :)

És cumisüveg kell-é? :lol:

Andi, iegn pont ebből a megfontolásból kérdeztem,h istvános vagy-e. :)
makadu

Kitti, szerintem cumisüveg még biztos nem kell, de én a mellszívót sem fertőtlenítettem előre. Ha szükség lenne rá a kórházban, majd segítenek megoldani ;)

sniky

Sziasztok!

Hát igen, elég érdekes érzés lenne, ha most fordulna meg!
De sosem lehet tudni, mert azt mondják hogy az utolsó pillanatban is befordulhat a baba ha még nem tette, igy gondoltam, hogy esetleg visszafelé is mehetnek a dolgok?? De csak nem! :wink:

Ritus,
Nagyon édes Zorka baba!! Na és az a mosoly... :D Remélem hamar rendben jönnek a tejcsi dolgok, kitartást!! Szép a kis fülbevalója is!

Mellszivót én sem tettem be, viszont cumisüveget viszek, ha esetleg kell teához vagy ilyesmi. Tényleg, ti milyen teát fogtok adni a babóknak, ha adtok?? Mert ma néztem direkt babáknak való teát, de mindegyikre az volt irva, hogy min. 4 hónapos kórtül szabad adni. Még a Milupa bébi teákra is ez volt irva! Szóval nem tudom, esetleg fehér tea?

Kép
Kép
dia123

Ma mi is kimozdultunk egy kicsit. Elmentünk a Tesco-ba, C&A-ba, és a Praktikerbe. Vettünk amolyan hidegpárásitó gépet is, azt a jópofa pingvineset, mivel nálunk nagyon száraz a levegő, és sztem a babónak sem tenne jót. Nem mellesleg egy kicsit talán le is hűti a szobát. Viszont ne tudjátok meg, hogy milyen szörnyű volt mászkálni. Most éreztem először magam amolyan igazán 'terhesnek', igazi tehén feelingem volt! Szinte végig fogtam és nyomtam fel az alhasamat, közbe meg fogtam a derekamat, nagyon rossz volt! Aszem több ilyen bevásárló körút nem lesz amig ki nem jön a babóka!

Kép
Kép
dia123

Kitti, ha jól tudom minden kórháznak van mellszívója, és tényleg az is igaz, hogy ha meg beviszed a sajátodat, akkor azt is sterilizálják neked. Ugyanígy szerintem cumisüveget is adnak. De szerintem nyugodtan rákérdezhetsz, ha legközelebbb mész ctg-re.

Dia, én nem tervezem, hogy adjak teát. Ha nagyon nagy hőség lesz, akkor lehet, hogy adok babavizet, de azt mondják, ha van elég tejed, akkor abban minden benne van, ami a babának kell, nincs szükség külön folyadékpótlásra.

szuszu

húúú dia, nem semmi túrát tettetek akkor....
pont azon gondolkozom, hogy el merjek-e indulni a tescoba vagy sem?! Már 15 perc állás után úgy érzem, hogy le akar szakadni a hasam, derekam....:(

sniky

Sziasztok lányok!

Hogy bírjátok ezt a nagy meleget? Szorítok ám Nektek, hogy mihamarabb szüljetek meg, persze csak aki akar. :)

Mellszívóval kapcsolatban a kórházival vigyázzatok ám, legalábbis itt Szekszárdon elég erős a gép. :) Úgy megszívta a mellemet, hogy megrepedezett a mellbimbóm, mondjuk a tejcsi szépen megindult utána, mert az utolsó cseppig kifejte. :)

Ritus
, ha csomós is a melled, akkor mindenképp masszírozd. Nem tudom ezt mondták e, de ha a csomókat kimasszírozod, akkor nem fog belázasodni a melled. Tényleg nagy butaságot mondott Neked a védőnéni. :( Remélem mihamarabb helyre áll, nekem a kórházban folyt így a tejem, de beállt szerencsére, bár pár napig úgy be volt durranva mindkettő...kellemetlen volt. Jött a csecsemős nővérke, ő kimasszírozta kicsit, de azt hittem becsinálok!! Úgyhogy masszírozd, szopi előtt és után is, meg amikor tudod! Bár ez csak jótanács. Csak vigyázz Magadra!!

k.a.t.i.c.a

jön a vihar!!jöjjenek a kisbabáink is!!aki gondolja velemtarthat!! :wink: :wink:
Vendég

sziasztok!

hazaértünk!

hát először is, ez volt életem eddigi legrosszabb napja, amit terhesen töltöttem, vagy lehet, hogy ezután már csak ilyenek lesznek!? :(

a lábam már reggel shrekkes volt, ahogy Szuszu mondja, de ez csak fokozódott!

folyt rólam a víz egész nap, tök mindegy, hogy fújt a szél vagy sem, szóval katasztrófa!

szóval figyelembe véve ezeket a dolgokat, én jövő pénteken szeretnék megszülni, ha lehetne egy kívánságom! :P

persze apa csak 11-e utánra várja, mert akkor lesz nálunk autó, de én addig már nem nagyon szeretnék egyben maradni!

Csenge, rád számítottam, hogy maradnál utolsónak, vagy inkább elsőnek a tiszteletbeli szeptemberi topicban ;)

mivel muszáj volt kimenni az auchanba, ezért 9 körül elindultunk, akkor kezdett rá a nagy szél, de itt megint nem volt semmi, sőt, azóta újra baromi jó idő van! :(

Ritus, nagyon édes Zorus baba! meg persze málna baba is, és a várhalmi ikrek is! annyira édes minden bébike!

Andi (Jázmin), raknál majd fel képet Viktóriáról? na meg, ha minden jól megy, hétfőn Aprooék is hazajöhetnek, nem?

hát kb. ezeket akartam, de biztos van, ami elfelejtettem, majd holnap délelőtt, mert most megyek pihizni... jó lenne végre aludni! illetve feltenni a lábim valamire! :( hátha lemegy egy kicsit ez a bucisodás!

sophie27

Dia miért akarsz teá adni a bébinek? Ha mással telíted a kis gyomrát, meg van az esély arra, hogy a tejci nem kell neki, mert jólakott mással. Fél éves korukig ha van elég tejed, nem kell nekik mást adni.

Andi csak nem szülünk a hétvégén? A éten azért már jó lenne...
Én is tiszta depi vagyok 2-3 napja. Bőgni tudnék mindenért, pláne ha nem úgy szólnak hozzám.

Ritus jól megjártad a védőnő tanácsával.
Ez annyira érdekes, mert 10 anyukából 7 azt mondja, hogy fejni ezerrel, ez az egésznek a titka, de én jobban hiszek annak, aki azt mondja nem kell fejni, csak ha nagyon feszít, akkor kell, de akkor is csak annyira, hogy a feszülés elmúljon. Ezt elmondták egy szoptatásos előadáson is, akik az LLL-től voltak. De ez úgy is kialakul majd.

Zsófi ez az utóbbi két nap időjárása még a nem terheseket is megviselte. Rólam is két napja folyik a víz, 4szer tusoltam már ma. Itthon kibírni, de voltunk brendonba, alig bírtam vonszolni magam. És persze kis fehér kardigánt, amiért mentünk nem kaptunk. :?

jó éjt, Andi

Kép
andaka

sziasztok, megjöttünk mi is a tesco-s kirándulásból...
hát azt hiszem én sem mozdulok ki már ilyen bevásárlásokra, alig bírtam magam végigvonszolni a sorokon, pedig előre listát írtam, hogy mire van szükség...
persze a csecsemőosztályon egyből jobban lettem, ahogy megláttam az új kollekciókat és sok-sok leértékelés is volt ;) így sikerült jól bevásárolnom, persze okosan most már a nagyobb méretekből vettem, mert az első 3 hónapra már tele vagyunk ruhácskákkal ;)

Zsófi, nem akartalak ijesztegni előre, de gondoltam, hogy ez lesz a kirándulás eredménye... nem hiába, ez a "végefelé" állapot már tényleg nem egyszerű, ahogy mondtam is, 6szor átgondolom, hogy beüljek-e az autóba vagy se! Pihenj, amennyit cska tudsz és pakold fel a lábaidat, az nekem mindig segít, vagy csandi tanácsára a hideg vizes borogatás.

Na megyek megpróbálok aludni, bár nálunk még most is van vagy 30 fok a lakásban:( ebből ventillátoros alvás lesz ;)

Jó éjt Nektek!

sniky

Ritus szegényke... remélem rendeződik a tejcsárda dolog szépséges a ti hercegnőtök is

cs-andi megértelek, én is egyre "ingerültebb" vagyok.. remélem teljesül kívánságod :lol:

sniky drukkolok :wink:

Szuszu én a kedd szerdát kihagynám, mert apa az ország másik felében lesz..így a tiéd :lol:
makadu mivel én is kölcsönbekaptam a mellszivót én sterilizáltam, és beletettem nylonba .. cumisüveget is v8igyek? hmm ez eddig kimaradt :lol:

hú ma én is úgy éreztem magam vásárlásnál, hogy egy bálna vagyok..lábaim nagyon durváék, se a petrezselyem , sem a felpócolás, sem a vizesborogatás nem használ.. :cry:

tegnap végre én is megkaptam anyósom által készóült palacsintát. :lol:

Sophie mi is péntekre tervezzük Zsigivel a nagy találkozást! már megdumcsiztuk :wink:

mi a párásítást úgy oldjuk meg,hogy oda fogunk teregetni a szobába... bár nálunk nem is olyan száraz a levegő...

olyan jó a reggeli friss levegő! imááááááádom! :lol:

kicsi babák pihennek hétvégén, hogy senki nem ment szülni, aki akart?
Vendég

Jó reggelt!

Ritus: nagyon tündéri a Kiscsaj! :) Főleg az a mosoly.... :)

Nekem is van egy kézi mellszívóm, de nem pakoltam be a kórházi csomagba. Ha szükség lesz rá, majd apa behozza.

Ha lesz tejem, csak azt adok a picinek, mert elvileg itatni sem kell, mert a tejci azt is pótolja.

Niki: Hogy vagy? Mikor szülünk? :)

Nem tudom, hogy veszik e a magzatvizet...de szerintem nem húzom keddig. Éjjel nagyon görcsöltem + állandóan hasmenésem van.

Az lehet, hogy a nyákdugó folyamatosan jön darabokban?

Cs.

Kép

Kép
csimby

Szép jó reggelt mindenkinek!

Szoptatásról írnék pár sort, mostanában sokat beszéltetek erről. Az elmúlt 3 évben elég sok elméleti és gyakorlati ismeretet gyűjtöttem a témában (Rita, mi már a 36-ik hónapnál járunk :wink: ). A csecsemőket nem szükséges teáztatni vagy vízzel itatni még nagy melegben sem. A mellben először mindig úgynevezett előtej van, ez hígabb, kevésbbé kalóriadús és pont arra való, hogy a picik szomját oltsa. Ha tovább szopiznak akkor már sűrűbb, kalóriadúsabb tejhez is hozzájutnak, ami szoptatás közben, annak hatására termelődik újra. A tejbelövellés nem feltétlenül jár hatalmas, feszülő cicikkel, de van akinél igen. Ilyenkor érdemes a kicsit szoptatni gyakrabban, hogy ne feszüljön vagy legalább egy keveset (a legjobb kézzel) lefejni, ha sokat alszik, hogy ne feszüljön. Amire nagyon kell vigyázni, hogy ne maradjanak csomók a mellben, mert abból könnyen mellgyulladás lesz. Ha van csomó, akkor meg kell próbálni olyan testhelyzetben szoptatni, hogy a kicsi álla a csomó felé álljon, akkor tudja onnan kiüríteni a pangó tejet. Érdemes előtte kicsit körkörös mozdulatokkal maszírozni a csomót. Ha már piros foltok is megjelennek a cicin, akkor már nagyon vigyázzatok, mert az a mellgyulladás jele lehet. Csomós, kemény cicire a legjobb gyógymód (most lehet, hogy néhányan a fejükhöz kapnak :) de komoly) be kell kenni disznózsírral a cicit és nedves, langyos borogatást tenni rá. Persze ezt le kell mosni a következő szoptatás előtt. A leghatásosabb, próbáltam. Nekem egyszer 1 óra alatt ment fel 39.5-re a lázam, mert begyulladt a mellem. Majdnem kórház lett a vége, úgyhogy a csomós, kemény cicire tényleg figyeljetek oda! És a legjobban ilyenkor is a pici tud segíteni rajtatok, ő tudja a legjobban kiszívni a tejet.
Csöpögés: sajnos hajlam kérdése. Nekem is csöpögött a tejem, ha az egyik ciciből szoptattam vagy fejtem, akkor a másikból is folyt. Sokáig egyfolytában melltartóbetétet hordtam. Ilyenkor a záróizom gyenge, ami kiengedi a tejet a ciciből, a jó hír, hogy javulhat a helyzet, nekem ez a probléma később teljesen megszünt.
Fáradt anyukáknak ajánlom, hogy tanuljanak meg fekve szoptatni, főleg éjszaka. Ha a pici biztosan nem esik le szopi közben, akkor ez a legkevésbbé fárasztó, még nyugodtan lehet aludni is közben.
Kisebesedett bimbóra a kifejt tejet kell rákenni és sokat levegőztetni. Persze ha ez nem elég, akkor érdemes krémezni is, pl.Lansome-al, ez gyapjúzsír, amit elvileg le se kell mosni szoptatás előtt, de én inkább lemostam, legalábbis az elején.

Ha van még kérdésetek szívesen válaszolok. Mindenkinek hosszú és örömteljes szoptatást kívánok! :lol:
Vendég

Csimby, szerintem lehet. De akáraz is, hogy egyáltalán nem távozik el szülés előtt, nálam ezvolt, legalábbis nem vettem észre, hogy elment volna.

Lassan lejár a vidéki kiküldetésünk :) anyumék már úton vannak hazafelé. Azért a kert hiányozni fog minkdettőnknek, de rossz már a párom nélkül, az éjjel megint csak kettesben voltunk a kisfiammal. Már tökélyre fejlesztettem az éjszaka egy-két óránkénti ébredést :(
Tegnap este ki akartunk menni fürcsizni még egyet, de mire kiértünk a partra jött a vihar. És olyat is láttunk a =-es úton, amit nagyon nem szerettem volna (nem részletezném, a hírekben benne volt :( ) és hazafelé dugóbe kerültünk, hát ez nem jött össze, pedig jól esett volna egy búcsúfürcsi....

Zsófi a tegnapi nap engem is megviselt, reggel ugyan pörögtem ezerrel, takarítottam, pakoltam, rendet csináltam, de az ebédet már alig tudtam megfőzni és utána kidőltem. Folyt rólam a víz és folyamatosan keményedett a hasam.
Vendég

Bocsi a sok elírásért, de nem boldogulok ezzel a billentyűzettel. Az = meg 7-es akart lenni.
Vendég

Asztaaa, Csenge!!!
ti még mindig szopiztok? nem semmi... Minden elismerésem :D Én már a végén el is akartam választani Zalánt, de muszáj is volt, mert nem menstruáltam egyáltalán, és szerettük volna a kistesót. Aztán a sürgetésnek meg is lett sajnos az eredménye, és az a baba angyalka lett :( De Csanád szerencsére minket választott!!!! Nem tudom, hogy menyire hiszel ilyesmikben, de egy ismerősöm mondta, hogy a tesók már ilyenkor is ismerik egymást, és ők is egymást választják. Hát nem tudom, remélem :wink:

Dia,
Én sem adnék neki csak anyatejet, ha van. Tápszer mellé nem tudom, hogy kell-e tea, lehet. Amúgy asszem édeskömény teát már lehet nekik adni, de van, akinek ettől fáj a pocija. Zalánnal próbálkoztam, hogy adok neki vizet, de kiköpte a cumisüveget :lol:

Andaka,
Én fejtem, de csak addíg, amíg feszült a cici. Érezni fogjátok, hogy kinek mennyire kemény. Nekem a tejbelövelléskor úgy meredtek a hatalmas melleim előre, hogy csuda.- Elég gáz volt :?

Jó lett volna megszülni ma vagy holnap, de semmi jele. Holnap megy az uram vissza. Most azért kicsit elszontyolodtam :(

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

hrk ki tudja még az is lehet, hogy egymás mellett vajudunk majd :lol:

és mikor jön vissza urad?
Vendég

Jó reggelt!

Aproo, Péter - gratulálok a kisfiatokhoz és jó, hogy a végén minden jól alakult! Zsófinak mihamarabbi felépülést!

Rita - tündéri a lányotok és nagyon bájos a mosolya. :) Kitartást a tejcsárdával, reméljük hamarosan rendbe jönnek a dolgok.

Ági - nem semmi, hogy visszament a pocid, azért irigykedem ám! :) Én mosts olyan 10 kg körül tartok, az utőbbi egy hónapban nem jött semmi, de nem is nagyon vagyok éhes ebben a melegben. Meglátjuk, hogy szülés után mi lesz. Niki, majd mesélj a DVD-ről, hogy érdemes-e megvenni.

Nálunk is pihenés van. Tegnap lementünk az OBI-ba, de a pénztárnál már nem tudtam állni, igy ki kellett mennem a kocsiba. Régen mindig mentünk valahova, most meg a legjobb tényleg itthon. Mindegz, jót társasjátékoztunk itthon. :) Ma meg kimegyünk anyuékhoz a kertbe.

Kellemes napot mindenkinek és mihamarabbi szülést, holnap jön a hidegfront megint.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Sziasztok lányok:)

Ismét jól aludtam a ventillátor mellett :)
Csimby, nem hiszem, hogy ma szülünk, egyelőre semmi jelét nem látom, nyákdugóval sem találkoztam még, keményedek, görcsölök, de össze-vissza és nem olyan durván.
Éjjel felébredtem rá, de vissza is aludtam, így az sem volt komoly görcsölés.

Nagyon várom a hidegfrontot, mert őrület, hogy mi van itt a lakásban, tegnap felvátta ettem fagylaltot és görögdinnyét, semmi értelmes kaja nem megy le mostanában, ma viszont gulyáslevest főzök, ha meg nem gyulladok a konyhában :shock:

Barbi anyukája azt mondta mikor nála voltunk, hogy szerinte a következő hidegfronttal megszületik Barnus, remélem igaza lesz ;)
hiszen holnap 12-re megyünk ctg-re, onnan már nem akarok hazajönni ;)

Csimby, neked már csak 2 nap a kiírásig :)

sniky

akkor hogyis van a jövő heti menetrend? :)

enyém a hétfő :)))
kedd vagy szerda szuszué:)
péntek boniko ;)

Csandikám, szívesen osztozom veled a hétfői napon ;)
csimby esetleg ma????

sniky

Sziasztok!

Csenge! Köszi a sok hasznos tanácsot. Sajna nekem elsőre sem ment jól a szoptatás, most annyira szeretném. Letettem éjszaka a bimbóvédőt, mert azt vettem észre, hogy picuri inkább csak elcumizgatja, elaltatja magát vele, így akárhogy fáj is inkább kibírom. Amiatt, hogy elaludt a cicin állandóan alig szívott ezért este kétszer is fejtem.

Ritus! Küldhetnél ide egy kis tejcsit. Édes a babád!

Andi

KépKép
jazmin2005

Andi, mikor kapunk képeket Viki babáról???? Nagyon kíváncsi vagyok már rá!!! ;)

sniky

Dolgozom az ügyön! Remélem még ma! Egyébként tisztára olyan mint Cintus volt, csak sötétebb hajjal. A nővérkéje meg agyon szeretgetné, úgyhogy résen kell lenni.

KépKép
jazmin2005

jó reggelt!

hát tegnap megvolt az első önálló kiborulásom! éjjel, olyan éjfél magasságában felkeltem, miután hosszú perceken keresztül forgolódtam, persze nem aludtam egy percet sem, a nagy álmosság ellenére sem! szóval felkeltem, kimentem pisilni, erre elkezdtem bőgni! iszonyat, hogy milyen tud lenni az ember, ha már nagyon a végét járja... persze, nekem még több van, mint itt egy-kettőtöknek, de annyira rossz, hogy nem tudok segíteni magamon semmivel!

az allergiám is tombol, azzal sem tudok mit kezdeni, max. annyi, hogy iszom egy kálcium pezsgőtabit :(

én pénteken szeretnék szülni... azt lehet!? :)

szerintem, ha tényleg jön hétfőn a front, akkor megint születnek babócák, mert eddig, Aproo óta eléggé nyugisak a nappalok és éjszakák! bár Szuszu még nem jelentkezett be... :) hátha!?

boniko, valaki írta korábban, hogy a terhesség vége felé már nem szabad petrezselymet enni vízhajtás céljából, mert az a magzatvízre is kihat... szerintem csak polcold fel a lábaid! én is így teszek, bár ebben a párás, fülledt időben semmi haszna, de legalább megpróbáltam!

niki, én ma max. egy rizst főzök. tegnap a családi partyról maradt fasírt, így nem fogok nagy főzést rendezni, mert így is meggyulladok! :(

Csenge, jó, hogy leírtad ezeket a szoptatással kapcsolatos dolgokat, biztosan mindenkinek a hasznára fog válni a sok-sok jótanács! köszi!

hát kb. ennyi...

jajj, még egy, Szuszu, vagy, aki érintett aranyér témában... a szódabikarbónás fürdőt hogy szoktátok csinálni? mennyi szódabikarbóna kell a kádba? illetve mennyi vízbe kell az a mennyiség? köszi előre is... lehet, hogy utolért a végzet! :S

sophie27

Jó reggelt Lányok!

Én is végigaludtam az éjszakát, persze a szokásos pisikkel megszakítva, de fél 10-kor keltem (mondjuk kettőkor feküdtem). Kicsit izgultam mi lesz, mert este folyamatosan voltak összehúzódásaim, de ma reggelre megint elmúltak. Szóval egyelőre még egyben vagyok és úgy tűnik maradok is. Várom a hétfői frontot.

Csenge, köszi a hasznos tanácsokt!

Dia, az augusztusi Kismamában pont erről is van egy cikk, hogy mikortól érdemes babavizet vagy teát adni a kicsiknek. Ott is azt írják, hogy 6 hónapos kor előtt ne, esetleg, ha tápszeres a baba, de még akkor sem szükségszerű.

Andi várjuk a képeket!

szuszu

Zsófikám, fel a fejjel! Már nincs sok hátra.

Én nem szoktam nagy kád vizet engedni, csak épp a derekamig (tehát a pocim nincs benne) és abba szórok érzésre, de olyan két evőkanálnyit és ülök benne 20 percet. Utána be is szoktam kenni aranyérkrémmel. Reggelre jobb is lesz. Mondjuk nem húzódik tőle vissza, legalábbis az enyém nem, mert az kint van már vagy 3 hónapja, de nem fáj, nem vérzik. Én már úgy megszoktam, hogy az lenne fura, ha nem lenne ott. :?

Lányok, olvastátok már a Felicitas kisfüzetben a szülés szakaszait? Állítólag ott van a legeslegjobban leírva. Én megint átolvastam és a férjemmel is elolvastatom. Tök jól benne vannak a lelki dologok is, amik végbemennek a nőben szülés közben.

Vasalni kéne.

szuszu

Niki: Ma még nem szülhetek, mert a doki csak este jön meg a nyaralásából. :) De úgy látom, hogy Csöppségünk ezt szem előtt tartja és nem akar kibújni holnap előtt. :)

Éjjel sajnos már 1-1.5 óránként pisilni járok...Lesz ez még gyakoribb? Mert akkor lassan a be kellene kötöznöm a mellékhelyiségbe. :D

Amúgy nekem is, reggel mintha elvágták volna a fájásokat és tök jól érzem magam. Mosok, vasalok.

Valaki megadnánekem is a telcsiszámát? és akkor tudnék üzenni, ha esemény van. Köszi

Cs.

Kép

Kép
csimby

Sziasztok!

Tea:
én csak azért gondoltam, hogy veszek teát mert a védőnő mondta, hogy legyen itthon valamilyen, pl garzon tea. Na meg a bnőm is ad a 3 hetes babájának teát. Mondjuk ugyanaz a védőnőnk van, szóval sztem neki is azt mondta, hogy lehet (vagy kell??) teát adni még pluszba ilyen melegbe. De ha nem kell én annak csak örülök, mert nem nagyon akarom cumiztatni meg cukros löttyel itatni, ha nem muszáj!

Sophie:
Teljesen áttudom érezni a kiborulásod!! Én sem tudok elaludni most már, csak nagyon nehezen, persze közbe kattog a fejem, és nem tudom kikapcsolni! Na de ha végre valami csoda multán sikerül is és félig el is alszom, akkor meg arra kell felkelnem, hogy majd be pisilek, a wc-n meg csak néhány csepp jön, na de ez a felkelés pedig elég ahoz, hogy ismét elkezdjen járni a fejem mindenféléken! És ez igy megy mit tudom én meddig. Kedvesem pedig melletem úgy alszik mint egy kisbaba! :? Ja, és már két napja, főleg esténként, 5-6 perces fájásaim is vannak, derekam is fáj meg minden, de reggelre elmúlik, nem lesz belőle semmi pedig már úgy várom!! Szóval nehéz ez az egész, de kitartást!!

Kép
Kép
dia123

Sniky,
Hú, nem semmi ilyenkor gulyáslevest főzni, ilyen melegbe! De biztos fincsi lesz! :) Mondjuk én meg ma sütök majd barackos sütit, de kényszerből fogom izzasztani magam a konyhába, ugyanis kaptunk kb 10 kg őszibarit, és már van néhány ami kezd romlani, szóval valamit kell velük kezdeni gyorsan!!

Kép
Kép
dia123

Aprooka üzizett, hogy lassan, de biztosan épülgetnek fel, szóval kedden, vagy szerdán haza is engedik őket! Képet majd csak ő fog tudni feltölteni, mert a párja keddig folyamatosan melózik... :(

Szuszu, köszi a szódabikarbónás fürdő recetet! ;)

Hát igen, tényleg igaz, hogy ez a legdurvább hónap...

Csimbi, a számom 30/441-7668, ahogy én "állok", Csenge előtt fogok szülni, szóval Te/Ti 5x megszültök, mire sorra kerülök! :D

Amúgy nekem van úgy, hogy pisilek, felkelek a wc-ről, ami már ugye nem olyan egyszerű, aztán már ülök is vissza, mert megint kell, és rendszerint tudok is! ;)

Na most gyorsan főzök egy rizst!

sophie27

Sziasztok!

Hát nincs babánk, pedig reménykedtem benne,h valamelyikőtöknél történik valami....

Zsófi én is elmentettem a számodat, utólagos engedelmeddel, zargatlak majd,ha helyzet van.

Gulyásleves Niki, atyaég, én csak baracklevest csináltam,de még ettől is minden bajom lett, be kellett kapcsolni a klímát, mert meggyulladok.... estére meg pörit ígértem a férjemnek nokedlival,de mi lesz belőle azt nem tudom....

Mecsivel mizujs? Nagyon csendben van...
makadu

Zsófi: Köszi szépen a számod. Én is leírom, hogy tudd ki "zaklat" :)
30/30-50-912

Olyan nagyon melegem van. Fürödtem, hajat mostam, most meg megyünk ebédre anyuékhoz. Tényleg szenvedős már a vége, de kitartás lányok!

Cs.

Kép

Kép
csimby

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?