Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Ma strandoltunk a lányommal… Jó volt, bár volt rossz élményem is. Ezzel nem terhelek senkit.

LKata, és macianyu: kell gumilepedő a kókusz matrachoz is! Ne dőljetek be neki. Nekünk is az va Lilivel. Tény hogy a szivacs 1 hétig sem száradna meg, de ha reggel hányásból/ pisiből/ bármilyen tócsából szeded ki a gyereket, és zuhannyal kimosod azt, (főleg télen) nem fog megszáradni estig, főleg nem a délutáni alvásig. A mi kókusz matracinkon vatelin réteg is van, és levehető huzata, ami meg hagyományos anyag, azt sem tudod olyan gyorsan megszárítani, csak mint bármilyen frottír lepedőt.

Peva: én elég gyakorlott és tapasztalt tejadó vagyok. Segítek: Tökéletesen tudok kézzel fejni, érdemes megtanulni. De ha bármi miatt rászorulsz, hogy fejned kell, mert a baba nem ehet belőled, de a tej ne apadjon el (fájdalomcsillapító, műtét, stb) vagy csak nem vagytok együtt, vagy bármi, akkor fejés közbe sírva fogod kérni apát, hogy hozzon neked egy olyan fejőt, amit láttál valahol, kipróbáltál, stb. És akkor úgyis meg fogjátok venni. Nekem az a véleményem, hogy aki teheti az vásárlás előtt próbálja ki, hogy melyik milyen, hogy ne járjon úgy mint én Lilinél. Ha nincs rá lehetőség, a kórházakban lesz mellszívó. Ha bejön (és ott segítenek a szülésznők is), akkor azt a márkát kell megvenni (elektromost, vagy kézit). Az én márka tapasztalatom (ez személyes):
- vettem először avent kézit, vittem a kórházba is, de nem működöt. Mindent jól csináltam, szívott is, csak nem tejet. Semmi nem jött ki. Aztán kipróbáltam a kórházit (medella, nagyipari, elektromos) és az nagyon működött. Szívott mint a torkos borz. Hazajöttük a kórházból, műtétem volt 6 hetesen, és kellett fejni. Avent nem működött továbbra sem, kézzel fejtem.
- Harmadik nap feladtam. Apát elküldtem medella gépi mellszívóért a brendonba. Fél óra és megérkezett a megváltó. :D Jól működött.
- Aztán telt múlt az idő (anyatej leadó is voltam közben) és a vége felé (kb fél éves kortól) elővettem megint az avent kézi mellszívómat, és akkor az szuperált jobban. Medella a szekrénytetőre, aventet naponta többször használtam jól. Aztán elkezdett szivárogni az illesztésnél :S Gondolom a sterilizáló hőjétől meglazult a szilikon, vagy mi. Így megint nem működött tovább.
- Most vettem tomee tippee kézi mellszívót, mert az avent már nem működik. Azért ezt választottam, mert itt egy rétegű a tölcsér, ha el is változik majd az alakja, rés csak nem lesz rajta :) Tuti jó lesz. De tapasztalatot csak az első használat után tudok majd írni :)
Remélem, találsz a leírásomban használható gondolatokat a kérdésedre.

Szöszke: ne aggódj a P3 miatt, nekem is az volt Lilivel, ha akarod írok privit, hogy mi fog történni, és hogy leszel túl rajta, ok? :D
Ja, Lilit normál úton szültem P3-mal, úgyhogy n4em értem te miért ne tehetnéd! És a műtétre kb 6 hetesen kerül sor, ne húzd el! „Mert a gyerekedet fel is kell ám nevelni valakinek!” – doki nénim szájából. De rohadtul igaza van :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Nymalac, köszi...egyelőre még nem akarom kongatni a vészharangot szülés előtt 3 hónappal, még addig akár rendbe is jöhet..de ha nem (ez 2 hét múlva derül ki, aztán ahhoz 2 hét múlva lesz még egy kenetvétel valószínűleg, ami újabb 2 hét, szóval igazából 1,5 hónap múlva leszek okosabb). Tudom, hogy nem annyira vészes ez a dolog, csak eléggé keresztbe húzza a számításaimat. Ebben a szituációban egyértelműen a természetes úton való szülés helyetti macerás császár zavar, aztán az, hogy ez a rohadék HPV vírus -mellesleg megdöbbenve olvastam, hogy majdnem minden 2. nő hordozó :( - mi a frásznak épp most ütötte fel a fejét. A császárt kifejezetten a HPVírus miatt kell. A P3-ba más vírusok is tartoznak, amivel megengedik a normális szülést...

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Bocsánat a betörésért!
Van egy eladó fél évet használt Bergon babakocsink.
Akit érdekel, kérem írjon privit!

További kellemes pocakosnapokat kívánok!

Kép

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1
 
 

 
 

Jó reggelt Mindenkinek!

Babe - de szép vagy! A hasad szerintem nem túl vagy, attól is függ, hogy épp ettél-e előtte, fel vagy-e fújódva kicsit ... nekem is vannak időszakok, amikor úgy érzem, óriási, valamikor pedig csak csodálkozom, hogy milyen formás kicsi :lol: A tiéd teljesen rendben van! Te mennyit híztál? Csak mert nem látszik rajtad!

LKata - én is sokszor úgy érzem, már csak babahordozó vagyok, és mi se szexelünk, nem azért, mert nem lehet, hanem mert nekem egyáltalán nincs hozzá kedvem, nem akarok, és párom nem erölteti. Emiatt én is néha parázok, hogy ez megrontja a kapcsolatot, de hála ő nem olyan, hogy félrelépne, szóval kitart. Lesz még elég időnk szexelni! :lol: Én sem érzem magam szépnek, pedig ő mindig mondja, de valahogy már inkább egy bálnához hasonlítom magam, mint anno Marek :lol: Jó, tudom, nem vagyok az, de most már nehezebben is megyek, sokkal lassabb vagyok, nehezen fordulok egyik oldalamról a másikra...

Marek - elleszek szerintem, eltöltöm majd az időt, a mh-i idegeskedés nagyon nem jó és a végén, az ucsó héten is annyi meló volt, szóval már cseppet sem vágyom be a mh-re! Elleszek, mert az aug. hamar elmegy, párom is szabin lesz 2 hétig, szeptemberben elkezdődik a szülésfelkészítő és vásárolni is kell még csomó mindent, bár én nem tudok vezetni, de elmegyek majd gyalog ide-oda, egy kis séta nem árt, úgyis alig mozgok.

Szöszke - sajnálom, hogy ez van nálatok, de egyelőre ne kiabáld el, lehet, hogy a bogyóktól rendben lesz minden!!! Remélem a barnás folyás elmúlt már!

Peva - a 36. hét után szerintem már örülünk, ha fel tudunk állni a fotelből :wink: A dokim amúgy is azt mondta, hogy a 37. héttől akármi lehet, szóval akkor már nagyon ráhangolódunk úgyis a szülésre és a vele járó dolgokra, hamar eltelik majd és támogatjuk egymást itt is!!! :lol:

Na lányok, most elköszönök tőletek egy időre!!! Ma indulunk pihenni Visegrádra és csak 10-én jövünk haza, kell már ez a pihi, főleg páromnak, mert szegény mióta terhes vagyok, minden nap kelt korábban és vitt be a mh-re reggelente, szóval most elbújunk pihenni, sétálunk, mászkálunk, de inkább fekszünk és olvasgatunk. Mindenki nagyon-nagyon vigyázzon magára, aki nyaral, jó nyaralást, aki eltünt (mint pl. Dalma), az írjon már és majd jövök, persze kb. egy nap lesz, mire visszaolvasok, de hát ez már csak így van :wink: :lol:
Sziasztooooooooooooooooooooooooooooook!!!

Ildi

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Szép jó reggelt!

Szöszke,
nekem is HPV vírus miatt volt, és a terhesség első vizsgálatánál levett citológia mutatta ki először. Kaptam kúpokat, meg ilyenek, de nem használt. :S Én az a % voltam, akit a műtétre ítéltek. De nem volt császár! Szerintem ez orvos függő, mint a cukor vizsgálat, meg ilyenek.

[color=white]Ildi: jó pihenést Visegrádon! Szerintem a bobot most hagyd ki ;) Érezzétek jól magatokat![/color]

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Jó reggelt!

Ildi - Jó nyaralást! Vigyázz magatokra!

Babe - Szép a pocakod!

Kicsit el voltam tűnve, bocsi, de belemerültem a lakásba. :wink: most sem tudok igazán visszaolvasni, csak átfutottam a felmerülő témákat.
Apás szülés - Nálunk tervben van, de nem erőltetnék semmit. Egyetértek azzal, aki azt írta, hogy közös döntés kell hogy legyen. Elvégre, ha már az első pillanatban nem tudunk közösen dönteni, akkor mi lesz később? Mindenki mást mosd majd a gyereknek? AZ tuti, hogy a pasik totál másképp vannak összerakva, mint mi. Teljesen más dolgok természetesek nekik, mint nekünk, másképp gondolkodnak stb. Nem modnom, hogy egyetértek velük, hiszen nőből vagyok, de el tudom fogadni az érveiket, ha kell. Személy szerint nagyon szeretném, ha ott lenne velem a párom, és nem azért, hogy ne kelljen egyedül szenvednem (mert szerintem a folyósón várni és nem tudni mi történik sokkal nagyobb szívás), hanem, hogy ő is részese lehessen a születés csodájának annak minden fájdalmával, nehézségével, könnyével és gyönyörűségével együtt. Itt lépünk majd a saját családunk útjára. Szerintem. Ezzel ellentétben, akármennyire is szeretem az anyukámat, sose jutna eszembe, hogy ő legyen bent velem!

A mellszívókhoz és a fejéshez sajnos nem értek. :roll: Még. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Peva - http://www.babadiszkont.hu ez van a Lehel téren, amit mondtam szerdán. Ha érdekel. :D

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


nusildi: Köszi! 16kg-t hiztam:? Az elején nagyon megnőtt az étvágyam.Nem baj, majd ledolgozom :D

Kép
babe.
 
 


Napsugár....tényleg nem sok a 40 ezer! A mi kórházunkban 50-és 100 között van a tarifa! Az én dokim még nem mondott semmit! De hallottam már olyat hogy a sima szülésért el sem fogadott pénzt! :lol:
Ja, a szex...hát nekem hiányzik, maga az hogy így más a kapcsolat a férjemmel! Inkább a gyengédség oldalára vágyom!
Bár most már egyre lomhább vagyok, és fáradt, most már elvagyok! :?
Én úgy tudom a 7.-8. hónapban vigyázni kell a szexel, a 9. hónapban meg jót is tehet....méhösszehúzó hatású az ondó! :wink:

Babe...tényleg szép nagy a pocid! Jól áll! :lol:
Nekem is volt már lábikragörcsöm! :( Borzalmas! Próbáld ki ezeket a homeopátiás Schüssler sókat, amit 2 oldallal előrébb írtam! Én most rendeltem víszérre ilyen homi gyogyit! :lol:

Szöszke....nekem volt már HPV-m! :cry: Rögtön az első (szextől) partneremtől kapotam el 19 évesen! :roll: :oops: Hiába, valóban az kapja el aki nem is él felelőtlen szexuális életet!
A műtét, azt csak olyan rövidke mint egy rákszűrés, csak elaltatnak! Nem fáj!
De az tényleg sajnálatos hogy e miatt lehet megcsászároznak! :(
Amúgy nekem már mondta egy doki, hogy valakinek a sűrű felfázástól szaporodik el a vírusa! Mert HPV van benned alapból is, csak egészséges határokon belül! :roll: Ez olyan mint a Candida, ha le vagy gyengülve, akkor kijön! :(

Én most egy picit vizesedek, mert megnyomkodtam a bokám, és ott marad az ujjam nyoma, meg a kis gödör amit benyomtam, csak lassam múlik el! Anyu szerint ez víz! Szerintetek?

Ma, ment az új munkahelyre a férjem! Nagyon izgult! Gyorsan még a kedvenc ingjét is kivasaltam, mert annyira tökéletesen akart megjelenni! Olyan ari volt.....remélem jó helye lesz ott!

Lehet jó a gyerekülés, amit használtan vettünk! :D Hívott a kárpitos aki behúzza, hogy megkérdezte és jó! Mert 2 számsor van rajta, az egyik (felső az E betü alatti) 03...-al kezdődik, a másik számsor 02..-vel :shock: :shock: :shock:
Neki úgy mondták hogy a felső számsor az Európai jelölés! A 03.... ...hát, nem tudom! Biztos ez???? :roll:
Szerintetek is? :?
Most azt mondta hogy behúzták az új huzattal, kék és vajszínű lett! Azt mondja szép! 5000ft!
Biztos szép lett, ezzel nincs is gond! De vajon tuti hogy azt a felső számsort nézik a rendőrök????Nem ám megbüntetnek! :( Bár ezt az ülést úgyis csak 8kg-os kortól használjuk majd, addig ott a hordozó! Csak ciki lenne, ha a semmiért fizettem!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


LKata: ilyen a víz jele... Ki lehet masszírozni, ha valaki ért hozzá, és akkor jobb. Illetve, multkor, mikor tornáztam (gyaloglás gépen), az is levitte nekem. :D Annyit jártam pisilni :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Ja, még annyi az apás szüléssel kapcsolatban!Hogy azt mondták nekem, az unokatesóm aki szülésznő, hogy az anyós, édesanya nem jó ha bemegy!Még akkor sem ha tök jó a kapcsolat!Általában mindíg aggodalmaskodnak, sajnálnak téged, beleszólnak....nem mindíg nyerő! :roll:

Mellszívásról meg annyit, hogy nem kell eröltetni, ezt is egy szülésznő mondta, hogy csak akkor szabad fejni, ha nagyon fáj a cici, valamiért nem szabad szoptatni, vagy nagyon csöpög,és a kicsi nem tudja kiszívni! Ha keményedés van és csomó, akkor is jobb először csak meleg vízzel borogatni és maszírozni a mellet.
Ha sokat fejed akkor nagyon megnő a tejmennyiség és akkor gyullad be a mell, folyton feszülni fog....felesleges!
Hagyni kell hogy annyi ürüljön amit a baba eszik, mert így áll be a kereslet-kínálat !
:wink: A legtöbb baba pont annyit szopik amire szüksége van és neked pont annyi fog termelődni! Néha kell 1-2 hét is mire beáll ez a dolog, de megéri.Türelem kérdése! (ezt mondták nekem)
Amúgy meg úgy jött ez szóba, hogy nekem ez a szoptatás az egyik parám :( félek hogy béna leszek, vagy nem lesz tejem....de most már kicsit megvígasztalt az unokatesóm! :)

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


LKata!

A fejéssel kapcsolatban tök egyetértek, annyival módosítanám, hogy az elején szinte mindenkinek muszáj fejni, igy vagy ugy.Vagy azért hogy előbb beinduljon, vagy azért, mert nagyon hamar és erősen történt a belövelés, és az biza bazira tud fájni, és akkor is simán begyulladhat.Az egyik barátnőmnak még ott a kórházban begyulladt, és szerinte azokat a csomokat kimaszírozni(amit a szülésznő csinált) jobban fájt mint maga a szülés.A másik, hogy valakinek magától termelődik annyi hogy nem tud mit kezdeni vele.azt is muszáj lefejni.És a babáknak van 2-3 fejlődési ugrásuk, mikor egyik napról a másikra sokkal több tejet igényelnek, akkor sem rossz, ha fejsz, mert igy hamarabb lesz ujra tejed.na persz óránként is lehet szoptatni, de azzal meg az a gáz, hogy a baba ugy fel tudja áztatni a bimbót, hogy az kínszenvedés.De velem előfordult olyan is, hogy ábinak nem kellett annyi tej valami miatt pár hétig, de nem akartam hogy emiatt csükkenje a tej.Akkor is kifejtem ami a szopi után a ciciben maradt.és jól tettem, mert utána meg elkezdte ujra kiszivattyuzni az egészet.szóval, mindenki mjd maga látja hogy mire van szüksége a babának, meg milyen állapotban van a cicije.:-)szerencsére csak bonyolultnak hangzik, de nem az ám!!!!!!!!!!

Most megyek, turizni, hurrrrrá!!!!!!!!!!!

:-)
emmalena
 
 


Nymalac, normál esetben a dokim megcsinálná a műtétet, tehát venne szövetmintát, de így, terhesség alatt nem akar megműteni. Azt mondta, majd szülés után. Milyen bogyót kaptál a HPV-dre annak idején? Én most használtam először a Kliont, és kicsit csíp. :(

Ildi, jó pihenést!

Lkata, kezdhetsz felpolcolt lábbal pihenni. Nekem akkor szokott kicsit megdagadozni, ha sokat ülök asztal mellett.
Tegnap volt a tv-ben, hogy az első sorban lévő számot kell nézni, úgyhogy valószínűleg jó a gyerekülésed.
Szoptatás: az állatoknak eszükbe sem jut parázni azon, hogy lesz-e tej, vagy sem. Egyáltalán hogy merülhet fel ez a kérdés? Minden, ami velünk történik, hormonálisan lejátszott dolog. Erre gondolj! Egy sikeres terhesség után ok-okozati összefüggés, hogy VAN tejcsi. Akinek nincs, az elintézte magának agyilag, hogy ne legyen. :D

Babe, nem látszik a 16 kiló többlet. :)

Emmalena,
szolfézst és szolfézs módszertant tanítok...azt hiszem kérdezted valamikor...De szeptembertől már nem kezdem a tanévet. Hiányozni fog. :(

Kép
szöszke
 
 


Szöszke: műteni csak a 6 hetes kontroll után műtenek! De nem volt akadálya a HPV a rendes szülésnek. Én valami saját recept szerint összerakott gyógyszertári golyókat kaptam, kúpnak. Utáltam, mert hülye érzés volt minden éjjel bennem. Reggelre meg zsírszerű valami folyt belőlem :S
Csíphet a bibi miatt is, amit a citológia miatt szereztél. Pár nap és elmúlik.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!
Vagyok ám, csak takarítottam, meg főztem. Valahogy tele voltam energiával, muszáj volt valamit csinálnom... :shock:
Most már azért kevesebb van. Biztos a meleg miatt. :roll:
Babe
Hol a francban van rajtad a 16 kiló? :shock: Rajtam 8 van, de az látszik!!! Nem is kicsit! Persze én nem vagyok magas... sőt... :cry:

Egy kérdés:
Ti milyen sűrűn keményedtek (már aki keményedik)?

marek
 
 


Marek, nekem rendszertelen, nem tudok sűrűséget mérni. Igazából inkább feszülést szoktam érezni, kétnaponta egyszer veszem észre kb. Valakinek írtam, hogy nem terhesen napi ezer is lehet a keményedés. :shock: Csak most jobban észre lehet venni.

Kép
szöszke
 
 


gyors bekukk- bejöttem lementeni a gépemről a privi dolgaimat....elfelejtettem tegnap

megint köszi a sok fejés infót, nagyon hasznos.
én is parázok lesz-e tejem.

én is eltűnök egy időre, szombaton akartunk gépet venni, de az a hely csak hétköznap van nyitva

Info apasági nyilatkozatról: csak legyetek résen :)van, ahol a Gyámhivatal intézi a pocaklakókét (pl. Zuglóban), mert csak megszületett gyermeknél intézi az anyakönyvi hivatal.
Kell hozzá hajadonsági igazolás az anyakönyvi hivataltól
és fontos az orvosi igazolás is a szülés várható idejéről is - nem elég a kiskönyv (Zuglóban) - és a fogantatás feltehető időpontjáról.
Kivétel nincs (pl. én kérdeztem nem elég-e a lombikos papír - rajta Apa nyilatkozata, az enyém, dátum, stb....)
Szóval a neten nem elég pontos az információ, telefonáljatok mielőtt mennétek.

Jó pihit- akinek már az van. Mindenkinek szép gömbölyödést!

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Szöszke...hú de jó lenne, ha valóban a 2.számsort nézik! :lol: A srác is ezt mondta, akkor már csak így van!
Köszi! :D
Hát, igen, abban igazad van hogy nem szabad túl parázni a dolgot a szoptatással kapcsolatban! Szerintem én azért félek tőle, mert anyu engem nem tudott szoptatni, nem volt teje, pedig Isten lássa lelkét JÓ ANYA, biztos mindent elkövetett hogy szopizzak! :(
Remélem velem ez nem fordul elő!

Emmalena...persze, én is vettem kézi mellszívót, biztos ami biztos.
Jó ha van!Az én lapos mellbimbómnak amúgy is kell majd egy kis ösztönzés :roll: na meg a Norbikának is kitartás!
Nálunk a kórházban állítólag nagyon profi mellszívó van és a nővérkék sterilizálják, tejet is el lehet tenni!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a gumilepedős jótanácsokat, ma be is szerzem (valszín az IKEA-ból) azt is.
Ildi: jó pihenést!
m.

macianyu
 
 


Nymalac, igen, azt mondta, hogy szülés után 6 héttel. Nem a méhszájamnál csípett, hanem, elől. :( Különben kolposzkóppal megnézte, és azt mondta, teljesen ép a hámszövet, semmilyen pirosság, semmilyen elváltozás nincs. Ki érti ezt? :?

Kép
szöszke
 
 


Kata!Én éppen tegnap néztem meg a mienket és jó(kopp-kopp)de én úg yvagyok vele,hogy kapják be.Kitalálják nem jó a 01,02-es és vegyünk újat ami 30ezer(jó esetben) köszi de akkor adjanak rá pénzt is.A másik nem hiszem ha megálít a rendör és alszik a pici az ülésbe de ha nem is alszik majd elkezdi keresgetni a matricát.Én megnéztem a nagy E4(vagy már számmú)alatti számsor számít ha 04 vagy 03-al kezdödik az a jó :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Kata84, légy erős! Lesznek gyerekülés razziák, ahol a pici gyereket majd ki kell venni és megmutatni a matricát. :( :( :( Ha 01-02-vel kezdődik a szám, akkor olyan bünti lesz, mintha nem is lenne gyerekülés...

Kép
szöszke
 
 


Gyerek ülés - kedvenc témám: mi van, ha taxizunk? Nem itthonról. Pl elutazol vonattal x városba, nagy bőröndökkel egyedül a gyerekeddel, és az állomásról taxival mész a szállásra? Milyen gyerek ülést viszel magaddal? (Én semmilyet.) Nincs 100 kezem, és erőművész sem vagyok. Akkor nem ülhetek taxiba?
Vagy elmegyünk valahova bevásárolni, vagy vendégségbe. Közben leszakad az ég, leesik az összes hó, stb. Kedves ismerős felajánlja, hogy hazavissz minket kocsival. Nincs gyereke, nincs ülése sem. Mit csinálsz? Buszozol a két város között, vagy beülsz ülés nélkül? Mit csinál a rendőr?
Jó kérdések, mert nekem van gyerekem, van gyerekülésem is, de nincs autóm. Ergó, engem ezek a kérdések foglalkoztatnak. És nem hiszem, hogy csak azért fogok a retikülömben ülést cipelni, mert hátha ma valaki hazahoz minket onnan, ahova megyünk.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Ennek az autóshordozó/gyerekülés sorszám dolognak hol lehet utánanézni?
Ahogy' olvastam, megnéztem a mienket, az E4 alatt az első számsor 04-gyel kezdődik a második 001-gyel. Most akkor melyiket is kell nézni? Amúgy vadiúj, tegnapelőtt kaptam...

Komolyan, egyre röhejesebb dolgokkal szórakoztatják az emberlányát így terhesen...nem elég túlvészelni a sok vizsglatot, izgulni (olvasom, hogy még ezzel az alattomos HPV-vel is meg kell bírkózni), mindent időben de nem kapkodva beszerezni, természetesen ezeket is kellőképpen körültekintően, lélekben és fizikailag felkészülni a szülésre, aztán ha mindezen túl vagyunk jönnek a bürokrácia bosszantó kis útvesztői, no meg a retkes para a gyerekorvosi vizsgálatoktól és akkor tessék, annyira klassz, hogy egy nyomorult gyereküléssel is nekiállnak tökölni. Olyan dühítő.

Ja, és kihagytam a terhesség alatti no sex időszakot - bár (kopp-kopp-kopp) nekünk ezzel eddig nem volt gond, remélem eztán sem lesz, de hát tudjuk, sokakat még ez is érint habként a tortán, nehogy már konfliktusmentes legyen az élet..

Egyébként jól vagyok, jól vagyunk, csak pár napja pont szőrözős dolgokkal kell foglalkozzak és most elegem van egy kicsit az adminisztrációból meg abból, hogy nem tudok felhőtlenül ledőlni és örülni a kislányom mocorgásának - és ezért dulifuli vagyok kissé.

Kép
anhel
 
 


Nyugtonmalac!

Minden kérdésre persze nem tudok válaszolni, és igazad is van, de ma már a legtöbb taxitársaságnak vannak olyan autói, ahol van gyerekülés, és a rendelésnél szólni kell, akkor olyan autót küldenek.Egyébként meg a buszozást semmivel sem érzem biztonságosabbnak mint ha beülsz az ismerősöd autójába.Ha baleset van, megcsúszik, fékezik, felborul stb. a busz, ugyanaz történik mint a kocsiban.Ott meg nincs ugyebár gyerekülés...:-(
emmalena
 
 


marek: Meglátszik, ahhoz képest amilyen voltam...de a képedet elnézve, te igen csinos vagy, 8kg+ az normális.

lovaszkata: én is olvastam ezekről a sókról.Ilyet hol lehet venni?

Kép
babe.
 
 


sziasztok
babe hatalmas pocid van és nagyon csini vagy!

még nem tudtam visza olvasni, tegnaptól nem müködött a net, nem tudom mi volt vele.
én hál istennek már jól vagyok. Törpe azóta nem tévedett be a "tiltott zónába", remélem már nem is fog.
most megpróbálok vissza olvasni

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Nymalac, én még nem láttam, hogy a rendőrök taxit igazoltattak volna. Azért is mernek úgy vezetni, ahogy vezetnek. Köztudott, hogy a taxisokra nem vonatkozik a kresz. :evil:

Anhel,
pl. itt nézhetsz utána
http://www.logisztika-portal.hu/hirek_a ... norzi.html

Kép
szöszke
 
 


Szöszke!Hát szerintem meg amilyen a rendör intézkedés akkor köt bele ha nincs meg a napi büntetése.Tesómat tegnap nem tudták mivel piszkálni mert be volt kötve és papirok és rendben voltak erre belekötöttek,hogy nincs T betü az autón mert már nem 3hónapig kell hanem 1évig :evil: És mennyen a fenébe az a rendör aki kivetetti a gyerek és megnézi milyen a matrcia :twisted: :twisted: :twisted:

Nyugtomalac!Ezzek is jó kérdések.Engem nem engedtek fel a buszra babakocsival közölte a soför vegyem ki a gyereket rakjam le(de hova mikor egyedül vagyok)vigyem fel a babakocsit majd mennyek elöre és lyukasszak.Ja és felszálni csak a hátsó ajtón lehet babakocsival.Jó nem? :evil: :evil:

Babe!Nagyon csini vagy!!Hol az a 16kg?egyáltalán nem látszik rajtad!!!

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Emma: mikor a taxist kérdeztem erről a gyerekülés dologról, mondta, hogy taxiba nem kötelező, nem is nagyon tartanak, és ha tartana is valamilyet, milyet, és hányat? Hogy rendeljek taxit egy újszülött és egy 3 éves gyerekhez? :S

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Na ismét visszatértem hosszú idő után, de látom, nem nagyon hiányolt senki. A reggae camp szuper volt, tökjól éreztem magam, találkoztunk a barátainkkal, akik nagyon hiányoznak, én teljesen jól voltam, jót aludtam a sátorban, első 2 nap esett, uccsó 2 nap pedig kifejezetten jó idő volt, így a medence körül pörögtünk, én csak a lábam dugtam bele, és a parton ücsörögve locsolgattam magam, nagyon szenvedtem ettől, mert csábított a víz, de ez van. Na és ki mertem menni emberek közé egy sortban és bikini felsőben. Razz (na jó csak kb fél órára, különben póló volt rajtam, és csak azért mert volt még 2 terhes csajszi, és az egyik, aki jó ismerős, még fürdött is meg minden, úh ez adott egy kis löketet, különben nem mertem volna mutatkozni Razz) Pont indulás előtt egy fél órával a vesekövemet is kiisiltem, és onnantól kezdve elvágták a 4 napos szenvedést is, amitől egyébként már kezdtem begolyózni, mert iszonyatos volt. Sad Ezután végig haláljól éreztem magam, azóta sincs semmi bajom, az utazás előtti pár hétben előjött nyűgjeimet is elfelejtettem, h már nehézkes vagyok, meg kényelmetlen, meg minden...a kőkipisilés óta tökjól vagyok, nem is érzem, h terhes vagyok. Smile
El nem tudom mondani, hogy mennyire nem akartam visszajönni Londonba, nagyon-nagyon maradtam volna otthon.Főleg, h daddynek még +1 hetet maradnia kell otthon, hétfőn a campen már le sem feküdtünk, reggel 5kor indultunk, mert jelenése volt hivatalos ügyben 9kor, és még vissza kell mennie jövő csütörtökön...egyébként már ma jönne vissza. Sad Na mind1, túléltem.
A család most repült először, nagyon élvezték, a hazafele fuvarral viszont volt egy kis gond, mert a balf*sz sofőr akkorát került, h dupla kilómétert futottunk...a hülye nem nézte meg a 3 címét, hogy hogyan jönnek sorban, csak érkezés szertint elindultunk. Így aztán elmentünk keletre (mi nyugaton lakunk, és a reptér is nyugatabbra van Razz) a legtávolabbi címre, és onnan jöttünk vissza...szép. Én észrevettem, h elcseszte, és meg is kérdeztem, h hogy kerülünk most oda, ahova...erre próbálta megmagyarázni, de kb 15perc reakcióidő után rájött, h béna volt, és bevallotta...a főnökének is mondta a telefonban, h akkorát került, mint állat. Na mind1, a lényeg, h megvagyunk.
Repülés előtt egyébként elmentünk még a Genesisbe, mert a Márta látni akarta még a vesémet, és én is mozizni akartam még egyet, mert múltkor végig aludt a kiscsaj, és reméltem, h most készíthetünk vm izgibb videot róla. Jó hír, h a bal vesém kiürült, de a jobb-ban még mindig pang a pisi, azon az oldalon is van a gyerek, úh ő nyomogatja az utat. Hát csak remélni tudom, h nem lesz benne baci, innom kell sokat sokat állandóan, h mosódjon, és ne maradjanak meg benne. A mozi végülis nem sikerült túl jól, igaz ébren volt az első fél órában, de annyira befúrta magát minden féle cucc közé, még a köldökzsinórt is rágcsálta, h nem lehetett túl jól elkapni. Majd egyszercsak bedurcázott és oldalra fordult, majd bealudt, tátott szájjal. Very Happy A Márta teljesen kész volt tőle, ezen borult vagy 5 ercig, h ilyet még nem látott, h egy gyerek tátott szájjal, hátra hajtott fejjel aludjon. Elárulom, h ezt az apjátólörökölte, neki is nagyon megy, ülve is. Very Happy Rossz hír még, h elkezdett érni a placenta, ami még korai, és most kb 0 és 1 között van. Végül azt mondta a Márta, h ez valszín a stressz és a durva 4 napos görcsölés miatt van a kövem miatt, és szerinte meg fog állni az öregedés, és akár 40 hétig is húzhatom, de ha nem így lesz, akkor 33-34 hétre is jöhet már a kiscsaj. Hát nem örültem neki, én a kettő között szavaznék inkább vmre, és remélem nem lesz baj.
Tegnap már el is indultunk városnézőbe, mivel még nem volt konkrét program, amire jegyünk van, vagy vm, bevetettünk megunkat az Oxford Street-re, és jól bevásároltunk a kiscsajnak. Smile Ezt még az elején le akartam rendezni, h utána ne kelljen foglalkozni vele. Hát mit ne mondjak, úgy jöttünk haza, mint a málhás szamarak, még a fülünkön is csomag volt. És még azért lesz egy-két kisebb körút. Végre megszültük a babakocsi témát, a Mamas&Papas Luna-ra esett a választás. Anyukám teljesen beleszeretett, és sokkal olcsóbb volt, így rábólintottam...azért még dúl bennem a bizonytalanság, de majd megbarátkozunk...azért tetszett nagyon a bugaboo is. Smile Mondjuk nem mindegy, h kijött így 255-ből a babakocsi, a belevaló mintás párna és fejszűkítő, mózes, és pelenkázótáska, az esővédő és alsó kosár eleve hozzá van a kocsihoz. A mózes előny, de az autóst nem tudjuk rátenni. A mózes és a táska nem volt a boltban, de kedden vagy szerdán házhoz jön. A bugaboo pedig 410 lett volna a kocsi esővédővel kosárral, bele a babynest (baby bundazsák vízszintes fekvéshez) és az autósülés adapter. Ehhez nincs mózes, de a maxi cosi autóst rá tudtuk volna tenni. Na mind1, képeket mellékelem élőben, és a később érkező mózes verzióról a hivatalos képet. Smile

Szal ezeket vettük: Mamas&Papas Luna babakocsi, M&P kenguru, M&P összecsukható utazó mózes (ebbe kb 2évesig belefér), M&P elektromos zenélő babyhinta, FP zenélős forgó az ágy főlé, Angelcare légzésfigyelős monitor (anyukám rábeszélt, pedig mi csak vm kis méretű simát akartunk Razz), Grobag világítós hőmérő tojás (digiltális kijelzős hőmérő, tojás alakú, és a hőmérséklet szerint váltja a szinét, pl túl hidegben kék, majd citrom sárga, az ideális hőnél narancs, majd túl melegben piros...így éjjeli fényként is funkcionál), 2x150ml-es tomee tipee cumisüveg, 2 csomag 5db-os fehér trikós body a hosszú kezeslábasok alá (kicsi baby, és újszülött méretben), pár ruha még,aminek nem tudtunk ellenállni Razz, meg egy macis kapucnis törcsi. Asszem ennyi.

A Tesco-s rucikról én is csak jókat tudok mondani. Mielőtt jöttünk, anyukám is elcsábult, nem bírta ki, pedig tudja, hogy már több tonnányi cucca van a csajszinak. Szal megvette a rózsaszín zsebibabás szettet (hosszú plüss kezeslábas, előke, és hozzá a kapucnis kardigán), a krém színű macis-nyuszis szettet (hosszú kezeslábas, rövid body, előke, sapi, kesztyű, ehhez még a vastag bélelt kabátka, a hálózsák és ehhez megvan még a bélelt puha kantárosnaci szett hosszú ujjú bodyval, amit korábban vett), polár rózsaszín ruha bodyval, kékes szürke polár kantáros naci sárga-kék csíkos bodyval, meg egy lilás kord kantáros naci bodyval. Szal a Tesco sem csődöl be miattunk. Very Happy

Hát bocsi, hogy csak magamról írtam, asszem sikerült mindent visszaolvasnom, de képtelen vagyok ennyi mindenre reagálni, és ugyanakkor nem is akarok senkit kihagyni, úh ha nem gáz, akkor én innen most visszakapcsolódnék a történetbe. Smile Örülök, hogy azért többnyire mindenki jól van, akinél vannak gondok, nagyon sajnálom, és szurkolok nektek. Most szándékosan mindez csak név nélkül, de azért kb képben vagyok ám. A képek mind nagyon aranyosak!

És a képek tőlem akkor....amin rajta vagyok, nagyon szarul sikerültek, úh ne nézzetek. Razz az utazós mózest pedig nem engedi, majd később próbálkozom...

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Sensi, jól bevásároltatok. :wink: Beszéld meg a méhlepényeddel, hogy még nem szabad elöregednie. Hidd el, engedelmeskedni fog. :D

Nymalac, mi az, hogy taxiba nem kötelező???? Megáll az eszem. Mondom, a taxisokra tényleg nem vonatkozik a kresz. Különben nem szakadnának bele, ha a csomagtartójukban tartanának egy gyerekülést a biztonság kedvéért. És ha baleset van, akkor mi a teendő? Nem azért kell a gyerekülés, mert kötelező, hanem mert életet menthet!

Kép
szöszke
 
 


Babe...a patikában rendeltem meg a Schüssler sókat! :D
Már el is kezdtem szedni!
De ahogy állnak a dolgok, lehet a vízre is kéne szednem valamit! :?
Annyira vizesedek lányok! :cry: :cry: :cry: Még az arcomon is látszik! :roll: Híztam 1,5kg egy hét alatt, pedig csak fél adag kaját eszek és reggel fél szelet barna kenyeret., néha gyümi...semmi édesség :? ...és mégis! Lassan 12 kg lesz rajtam! :cry: De ha a doki ezért beszól, és berágok rá tuti, mert ez most csak a víztől lehet! Nem?
A vérnyomásom is magasabb, most normális igazából, 120/65-70, eddig 100/60körül volt! Ez is víz miatt van ugye????

Próbálom csökkenteni a sós ételeket(bár én amúgy sem sózok) és felrakom a lábam! Mit tegyek még??? :(

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Nekünk ilyen az autósülés, amit áthuzattunk.Még nincs befűzve az öv, tegnap hozta a kárpitos fiú.
8kg-18kg-ig használható!
03....-mas, nincs rajta semmi fejtámasz vagy állítható fejrész, rugalmas öv....semmi :? De 03-as, úgyhogy remélem jó lesz!
Kép

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Ezt a cikket találtam a vizesedésről, ha még valakit érdekelne!

A terhesség idején megváltozott hormonszint sok kismamát hajlamosíthat a vizesedésre: főleg az utolsó harmadban gyakori, hogy megduzzad a boka, a kézfej és a lábfej. Ezt az állapotot a nyári meleg tovább súlyosbíthatja, de egy kis odafigyeléssel elkerülhető, vagy legalább csökkenthető az ödémásodás mértéke.

Még a nem várandósok is sokszor tapasztalják, hogy nagy melegben, vagy sok álldogálás után megdagadnak végtagjaik. A terhesség során azonban a szokottnál több folyadék halmozódik fel a testben, a vér mennyisége azért növekszik meg 1-2 literrel, hogy a magzat és a méhlepény is elegendő tápanyaghoz jusson. Az egyre súlyosabb méh azonban egyre nagyobb nyomást gyakorol a medence vénáira, emiatt lelassul a szív felé tartó vér áramlása, a többletvíz pedig a vérből a láb szöveteibe szivárog – így alakul ki a vizenyő. A terhesség alatti vizesedés szerencsére a szülés után szinte azonnal megszűnik.
Mikor az ember vizesedni kezd, ösztönösen szabadulni kíván a szűk, szoros ruháktól, így azt talán mondani sem kell, hogy kényelmes ruházat és cipő ajánlott. Sokat segít, ha a kismama minél gyakrabban pihenteti, felpolcolja a lábait, illetve ha rendszeresen megtornáztatja bokáját, lábfejét. A lábak hideg vizes zuhanyozása is enyhítheti a tüneteket. Keresztbe tett lábakkal ülni egyébként sem egészséges, de vizesedési hajlamnál ezt mindenképp kerülni kell! Mivel a só megköti a vizet a szervezetben, általában azt ajánlják, hogy sószegény diétára álljon át ilyenkor a kismama, ásványvízből is alacsony nátriumtartalmú, lehetőleg szénsavmentes változatot igyon. Tapasztalatból sokan a gyümölcsnapot tartják a leghatékonyabb megoldásnak vizesedés ellen: ha egy napig csak almát, banánt, narancsot fogyaszt, várhatóan lelohad a duzzanat. Segíthetnek a természetes vízhajtó hatású növények is, mint például a petrezselyem, a borsó, a póréhagyma. A terhességi ödéma nem kóros állapot, ha azonban hirtelen a kéz és az arc is felpuffad, vagy csak az egyik oldal végtagja dagad meg, közben pedig felmegy a vérnyomás, mindenképp konzultájon orvosával.

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!!

Van egy kis nyugi, így irok gyorsan....

L.Kata!
Még sosem mostam 90 fokon (5 éves a mosóketyerénk), de most muszály lesz. Azoknak a bodyknak nem árt, max. tiszták lesznek...ha nem , nem kár értük....
nekünk van hálózsák és babapaplan is. Sosem bújt el alá....

vIZESEDÉS:
mutatsz esetleg képet a lábadról?? (jöhet priviben is, ha ciki!) Én is vizesedek, de ez van. Ne emsézd magad. Mindenkinél más....amit tudsz tegyél meg, de ne idegeskedj.
A vérnyomi normális, ne feledd, babát vársz és ketten vagytok!!! Dupla "munka" a szívnek....
KÖSZI A CIKKET!!!!! irhattad volna nagyobban is... :D

Bölcsi:
Olyan helyet szeretnék, ahol én is ott lehetek. Ha látom, h jól van, könnyebben elengedném... nem tudom a beszoktatás alkalmas-e ilyesmire.....
Állítólag veszélyaztetettként FEL KELL!! venniük a bölcsibe, de nem tudom megtennék-e... Főleg én nem vagyok kész elengedni. Itt is van magánbölcsi, 32 ezer/hó egész napra, kajcsival, programokkal, de gyalog messze van, na meg anyagilag sem leányálom...

marek!
Foroghat még, de én Uh-n láttam, milyen aktív a kezeivel, így simán lehet, h a kezeivel "csapkod" odalennt....(ha megnézel egy képet, látszik a magzati tartás, ott elég zártak a lábak, azzal nem hinném, h annyira tudna kalimpálni már)

[b]apásszülés[/b]:
megbeszélés, közös döntés, amint irtátok. Nálunk nem volt kérdés, Bence jönni akart. Én meg már a várandósságot is végigidegeskedtem, így csak jót tett a jelenléte. (szűz jegyű, a nyugalom mintaképe :lol: :lol: ) Én attól is féltem, h valami baj lesz, akkor együtt könnyebb elviselni a kínt.... Élete legszebb élményként emlegeti és ezt öröm hallani. Amit megtanultunk a szülésfelkészítőn: " APUKA HELYE AZ ANYUKA FEJÉNÉL VAN, HÁTTAL AZ ESEMÉNYEKNEK.... " sztem. ez nagyon igaz, bár a férjem nézte, amint megjelenik a feje .....
Nálunk nem okozott törtést a szerelmünkben, h ott volt, sőt.......

Házasélet: ha a doki nem tiltja szabad, de aki bizonytalan kérdezze meg az orvosát. Szülés utáni első 6 hétben tilos,,,,,,

szégyenérzet:
ott és akkor nem hinném, h bárkinek eszébe jut.....mindenki azon van, h EGÉSZSÉGES EMBER SZÜLESSEN ERRE A VILÁGRA és ez ÖRÖM, nem szégyen..... Tudnék mesélni, de nem akarok megijeszteni senkit. Nehéz, de ne szégyenkezzetek! Ha a szülőszoba mesélni tudna..... :)

T.Gabi!
Örülök, h jöttél, emlékszem Rád! Felkészültél?? Tesók várják a kicsit????? JÓ EGÉSZSÉGET!!

mellszívó:
mindenki látja majd, kell-e neki, nálunk lehet venni a klinikán is.... Én használtam, sőt bimbóvédővel szoptattam, mert kicsi a mellbimbóm....

Kata!
Hálapénz ügyben maximálisan egyetértek veled!!!!!!! Én max. a 6 hetes konrollon adok......
Talán érdekel, lesz Szegeden KIKA és ALDI....

BOLDOG SZÜLINNAPOT NEKED!!!!!!! APOT :wink: :wink:

Szöszke!
Sajnálom a HPV-t, mielőbbi gyógyulást!!!!!

Ildi!
JÓ pihit!!!!!!! Visegrádról majd mesélj, a kedvenc helyem, minden hosszú7végét ott töltöttünk, amikor még csak "udvarolt" a férjem :oops: :oops: :oops:
A név tetszik!!!!!!

sENSI!
Nekem hiányoztál, de tudtam, h pihensz, így nem is hiányoltalak! Szupik a cuccok!!!!!!

keményedés
:
nekem is feszít lent, állítólag ez a keményedés. Nem tudtam, Ábival nem volt -vagy nem emlékszem-... Egyre gyakrabban, remélem nincs gáz!!!!!

mi:
vizesedek, keményedek, bőgök, fáradt vagyok, nehezen alszom, meleg van.........
Szerdán Ábival megtörtént az első komolyabb baleset. nekimotorozott a lépcsőnek és a lépcsősarka találkozott a homlokával.......nem kívánom senkinek, iszonyat megijedtem. Apa haza, irány az ügyelet (du 4-kor történt) Kapott összehúzótapaszt, de nincs nagyobb baj. Azóta jobban féltem......

[b]MINDEN POCAKFOTÓ, BABAHOLMI CSODASZÉP, MÉÉÉÉÉÉÉÉÉG!!!!! :D [/b]
Pussz mindenkinek!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Sziasztok!

Sensi:
de hiányoltunk, csak tudtuk, hogy jó helyen vagy :D
Örülök, hogy túl vagy a vesekövön! És, hogy jól szórakoztatok a táborban is.
Na, a méhlepény öregedés :( Drukkolunk, hogy ne legyen semmi komoly baj belőle.
Tök jó cuccokat vettetek! tetszik a kocsi is, meg azaz éjjeli fény! :D

Ábinak jobbulást a balesete után! Tudom, milyen érzés az ügyeleten ülni, a sírós gyermekeddel. Mi egy szekrényt kaptunk. Konkrétan Lilimre borult este 10kor, mert felmászott rá, vagy mi. Csak egy percre fordultunk el, és előtte sosem akart szekrényre mászni. Azért gondolom nem magától dőlt el… Mindenesetre „szerencsésen” megúsztuk, mert csak két kis ujjacska tört el. Az is a körmöknél, és egy köröm le is esett :( Durva volt. Főleg, ahogy az egészségügyisek beszéltek velünk. „Mért nem aludt még 10kor?, Hogy történhetett ez meg?” Stb.
Amúgy nálunk éppen szülinapi torta készült, Lili volt a fő kóstoló, még meg akartuk várni az utolsó nyalogatnivaló tálat is. Végül nem nyalogatta ki senki, mert a család az ügyeleten kötött ki. Mentővel mentünk. Hajnalban értünk haza…

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Szerintem nagyon kellenek ezek a házi balesetek, mert ezekből hihetetlenül sokat tanul a gyerek. Szembesül azzal, hogy nem mindenható. :shock: Magamból indulok ki: 3-4 évesen jól meghúztam a seb-benzines üveget, mert a torokfertőtlenítő kanalas gyógyszer mellett ugyanolyan (!) üvegben volt, és még lábujjhegyre állva el is értem. Naná, hogy az ügyeleten kötöttünk ki, és ott is tartottak a kórházban napokig, megfigyelésen. Meg egy-két szurit is kaptam. Délutánonként pedig kiültem a kisszékkel a kórházi folyosóra a műanyag játékrókámmal, és a szüleimnek üzentem minden látogatóval, hogy jöjjenek értem.
Na, gyerekkorom végéig nem is mentem a gyógyszeres szekrényünk közelébe. Nagyon megtanultam a leckét.

Kép
szöszke
 
 


Igen, a hugom is járt hasonlóan. Ő szimulált egy komoly betegséget, és elzárt osztályra került a madarászban. Azt hitték valami fetőző betegsége van. Úgy csinált mintha fulladna, és görcs rázná. Mindezt 2-3 évesen. Nem semmi. Na egy hét fogság után, ahova anyut sem engedték be látogatni, megtanulta, hogy ne szimuláljon... Azóta is ő a nagy hős a családban. Brutál dolgokat visel el zok szó nélkül.... :D

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Úgy viszketek, főleg a mellem, meg a hasam.Mitől lehet? :(

Kép
babe.
 
 


Bane!

Nekem is ez a bajom, a mellkasom és a karjaim viszletnek.Neked látszik is valami, vagy csak viszket?nekem egy valami jött be, bár azt a hasra nem használnám.egy ideig jéghideg vizzel tusoltam a kezemet, attól megnyugodott.most áttértem a mélyhűtőből kivett borsóval való hűtésre.a hideg megnyugtatja.legalábbis nekem.
Van ilyen terhességi tünet, hogy viszketés.lehet tök ártalmatlam, a bőr nyúlásától vagy a szárazságtól, de lehet a cukor emelkedésétől is és a máj rendellenes működésétől is.az én dokim azt mondta, hogy komolyabban nem kell vele foglalkozni, csak ha már elviselhetetlen lenne.Hát mit mondjak...nem kellemes, de azért elviselhetetlennek nem nevezném.
emmalena
 
 


emmalena:A cukrom rendben volt, alig 2 hete nézték, bár attól még emelkedhet.Nekem látszik is vmi, olyan mint mikor a hideg kiszárítja, v kicsipi a bőrt. Ahhoz tudnám legjobban hasonlítani. Nekem sem elviselhetetlen, ki lehet bírni.A hideg vizet már én is próbáltam, ideig-óráig nem viszkettem.Talán majd enyhül.

sensimilla: Nagyon jó holmikat vettél. Az a hintázó a legjobb, tök jó szine van.

Kép
babe.
 
 


babe!

Pontosan nekem is ilyen, mármint a kiütések.remélem ez el fog mulni, mert ezzel szülésig kicsit idegbeteg leszek az tuti:-(
emmalena
 
 


emmalena: Most olvastam, h a viszketés lehet ártalmas is, terhességi toxémia egyik jele. Nagyon remélem, h nincs ilyen egyikünknél se. :(

Kép
babe.
 
 


Babe....én is viszketek néha, a bőr feszülésétől van, ha csak a pocidon és a ciciden érzed. Én Nivea babaolajat vettem, attól jobb! :D Azért a hideg vízzel vigyázz, nagyon ne borogasd a hasad hideggel, mert méhösszehúzódást csinálhat! :?
Igen , én is tudom hogy toxémia is lehet a vizesedésből! :(
De felvilágosítottak, hogy csak akkor kell ettől tartani ha a vérnyomás 140/80 fölé megy és fehérje van a vizeledben, plussz még szédülsz vagy kettőslátásod van....na akkor irány a kórház! :(

De ilyen nincs! A víz meg minden második kismamának dagasztja a lábait! :roll: Én ilyen fajta vagyok. Anyu mondta hogy ő is vizes volt velem (én amúgy is nyári vagyok). Ja, meg viszeres! :roll:
Tegnap hidegvizet engettem a lábaimra és sokat feküdtem a bal oldalamon....és be se dagadtam csak egy kicsit! :D

Remélem mindenki jól van, kellemes vasárnapot! :)

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!
Tegnap estére nekem is szépen bedagadt a lábam... :roll: Mondjuk hozzá kell tenni, hogy egész délután a számítógép előtt ültem.
Hajnalra meg begörcsölt a vádlim.... :roll: már örültem, hogy most ez az öröm kimarad az életemből, de úgy néz ki, hogy én se úszom meg. Jaj de gyűlölöm! Viszont érdekes, hogy máskor úgy kell daruval kiemelni az ágyból, ilyenkor meg milyen gyorsan ki tudok pattanni.... :lol: :lol: :lol: Van még itt energia, csak eddig nem volt motiváció... :lol: :lol: :lol:

Viszketés...passzolom. Barátnőm szintén terhes, neki valami bőrfertőzéstől volt. Le van gyengülve az immunrendszer, ilyenkor minden sz@rt elkapunk... Persze nem mondom, hogy nektek is az van, de érdemes erre is gondolni.... főleg annak, aki hajlamost összeszedni mindenféle gombát.

Sensie
Tök jó, hogy újra vagy!!! Jól bevásároltatok! Egyébként te magadnak is ennyit vásárolsz, vagy csak most nem tudsz dolgoknak ellenállni??? :lol: :lol: Csak mert nekem a vásárlás sokszor terápia... :oops: Lehet, hogy ezek után én is a babán fogom kiélni a hajlamaimat? :lol:

marek
 
 


Nálat is behülyült a Babanet? Én valahogy nem találom a privát üzeneteimet. Ilyenkor mi van? Hova tűntek? :shock:

marek
 
 


lovaszkata: Köszi, kicsit megnyugodtam. Nekem a vérnyomásom még mindig 110/70 alatt van. Terhesség előtt mindig 110/70 volt, azóta mindig alacsonyabb. Vizeletvizsgált is mindig negatív. Én egyáltalán nem vizesedek, persze még 11 hét hátra van, még bármi lehet. A lábgörcsöket és a viszketést se usztam meg :? :D
A melleim eddig szinte nem változtak semmit, most meg olyan érzékenyek.Meg mintha nőne is, ami nem is baj, ugyis oylan aprók :lol:
Nálam a baba mozgása mintha pár napja finomabb lenne. Már nem mindig érzek olyan erős rúgásokat, inkább olyan mintha belülről simogatna :) Említsem meg a dokinak, v ez csak az egyre szűkösebb helytől van?

Kezdek egyre jobban kiakadni ettől az apasági nyilatkozattol. Nem hiszem el, hogy itt ez is ennyire bonyolult. Ráadásul mivel nem is szabad túl réginek lennie, az utolsó hónapokba futkossak millió helyre, ahol órákat kell ülni...

Kép
babe.
 
 


Sziasztok!

Köszi szépen a cucc dicséreteket! Azóta van mégegy rakat, majd azokról is teszek fel képet...de egyelőre semmi erőm. Ugye most itt a családom, és minden nap órákat pörgünk a városban, mert meg akarnak nézni, amit csak lehet. Én már marhára nem élvezem, inkább hevernék itthon, de már csak pár nap. :) Meg legalább eljöttek velem vásárolni (és fizettek szinte mindent :P), tényleg nagyon durva, h mennyi minden kell egy gyereknek. :shock: Örülök, h nem daddyvel kellett végigcsinálnom ezt az egészet, mert asszem többszöri összeveszés lett volna az ára....utál vásárolni, gyerekcuccokat meg főleg...úh örülök, h meglesz minden mire ő visszaér, és nem kell ezzel már foglalkozni. :) Fő a béke. :D

A hiányolásomra vonatkozó kis gondolatot amúgy csak viccnek szántam, csak kimaradtak valahogy a smile-k az írásomból...de azért örülök, h hiányoztam. :D:D

Nyugtonmalac!
Huhh, durva lehetett az ügyeletre történő túrátok, sajnálom.

Lovaszkata!
Tuti az autósülés!

Marek!
De, sajnos magamnak is ennyit vásárolok. :oops: Igaz most nem, most a babyre költünk... Épp ma reggel segített anyukám rendezni a ruháimat, mert hogy is mondjam, becsukni sem lehetett a fiókokat a szekrényben, mert olyan durva állapotok uralkodtak benne. Most összehajtogattunk mindent rendesen, visszarakosgattuk, és hát...k.va sok cuccom van, sokkal több, mint amire szükségem van. :oops:

viszketés: passz...nekem ritán a hasam alja viszket icit, ez gondolom a növekedéstől van. De én egyébként használok bio oil-t minden reggel és este, aminek a fő profilja a csíkok megakadályozása, de ezzel együtt a viszketést is megakadályozza. Sztem próbálkozzatok minimum babaolajjal, ha nem is speckóval, de ha a karotok, mellkasotok is viszket, az kicsit komolyabb lehet...én is olvastam erről, sztem kérdezzétek meg a dokit.

lábgörcs: sajna engem is utolért, olyan hirtelen durván be tud görcsölni, h megőrülök, nagyon sz.r. Elkezdtem szedni 2x2 magne b6-ot, és azóta jobb, és a keményedéseimre sem árt...nem durva, de azért vannak már. Bár asszem ezeknek a nagyrésze csak annyi, h kifeszíti magát a kiscsaj, és ilyenkor majd be pisilek, és persze keményedik a hasam, de úgy tűnik, h csak a baba terjedelmében. Szerintetek ez az igazi keményedés, vagy tényleg csak feszül a baby? Persze van olyan is, amikor csak simán bekeményedik az egész hasam.

Na megyek is, nemsokára indulunk a Tower-be, jajj de nincs kedvem....vk esetleg helyettem? :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Ja, és még a vizesedés...éreztem, h vm kimaradt. :) Szal nekem nem volt gondom vele, mielőtt hazamentem (és mióta visszajöttem azóta sem), de otthon szenvedtem tőle kicsit...volt, h egész keményre bedagadt a lábfejem és a vádlim, nem volt kellemes. De azt elárulom, h ti otthon nagyon sósan esztek, ezt mindketten megállapítottuk daddyvel. A boltban, étteremben vásárolt vagy otthon főzött kaja esetén is, úh ez tuti erős tényező lehet. Próbáljátok csökkenteni a sót! Na meg persze otthon melegebb is van...

Marek!
A számítógép előtt ülés semmiképp sem használ, nekem is mindig akkor dagadt be a lábam otthon a legdurvábban.

Otthon vettem egy óriás babzsákot egy kicsivel, hogy a lábamat is fel tudjam tenni, daddyvel együtt érkeznek majd. Így védekezem majd a vizesedés ellen, ha esetleg a vége felé itt is utolérne...beleheveredek, ölembe a laptop és hawai. :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?