Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Adri, nagyon sok erőt Nektek mára! Tuti minden rendben lesz, aztán gyorsan bekopog a baba! :) :wink:

Reggel Apával összekaptunk. :roll:
Miután Peti megszületett, az első 2 hétben állandó segítségként itt volt. Szoptatásnál hozott inni, ha kellett etetett közben, ringatta a gyereket, segített fürdetésnél stb.
Mióta múlt hét hétfőn visszament dolgozni, alig foglakozik Petivel. :oops: :oops: Este a fürdetésnél még segít, de már alig ringatja. Elmondása szerint azért, mert én múltkor kivettem a kezéből, amikor üvöltött a gyerek és Ő ringatta.
Igen, kivettem a kezéből mert nálam könnyebben megnyugszik és Én nem bírom hallgatni, amikor sír.
Apa meg igen. Ahogy Ő mondja, nincs anyai szíve, így ha tudja hogy a gyerek nem éhes, tiszta a pelus és nem fáj a hasa, akkor valszeg csak kedvtelésből???? sír.
A lényeg, hogy Peti az elmúlt napokban elkezdett nézelődni a dolgok iránt, így az arcokat is figyeli, akik foglalkoznak vele. Na már most, reggel nézett mindenfelé, csak Apjára nem. Következtetés: "A gyereket nem érdekli az Apja". Mondtam neki, hogy ha többet foglalkozna Petivel, megismerné a hangját és figyelne rá. Reakció: Igen, de Ő fáradt mert reggel 1/2 5-kor kel, 6-kor indul dolgozni napi 4 órát utazik, mire este 7-kor hazaér, már nincs energiája Petit tutujgatni. Ezt meg is értem, de hétvégén sem foglalkozik vele nagyon, mert hogy neki ki kell magát pihennie. Amikor mondtam, hogy én is fáradt vagy és Én még kevesebbet is alszom mint Ő, azt válaszolta hogy igen, de nekem ez most a "munkám", hogy a Petivel foglalkozzak. Gyakorlatilag kifejtette, hogy ő akkor akar foglalkozni a gyerekkel, amikor kedve van hozzá. :shock:
Ráadásul éjjel valamit átment a gyerekszobába megnézni a számítógépen és sikeresen felkeltette a gyereket. Majd amikor mondtam neki, hogy köszi, akkor közölte, hogy persze, fogja rá, hogy miatta kelt fel a gyerek. :evil: :evil:

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa
 
 


De édesek Peti és Flóra !

Marietta: mi újság? Hogy vagy ?

Adri: ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Pinkiné: hát nem egyszerű, biztosan mindketten fáradtak vagytok és ugye ez egy nagyon új felállás, mindenkinek új posztja van a családban. Pinki nem érzi magát kirekesztve, kitúrva a saját helyéről??? A dokim szerint a pasik nagyon be tudnak fordulni, ha úgy érzik a gyerek kitúrta a helyéről. Tudom, hogy Te is fáradt vagy, és azt is, hogy Peti ellátása a világon a legfelelőségteljesebb és non-stop munka, de ha megpróbálnád az uracskádat picit kényeztetni ??? Nálunk ez bejön nagyon eddig. Persze nem tudom mi lesz ha Áron megszületik, csak fecsegek most. Ráadásul Nálatok is lehet nehezíti, hogy két férfi.

Képzeljétek a férfi nődokim is azt mondta, hogy annak oka van, ha Áron faros és annak is, hogy idézzelek Benneteket a "művészbejáron" akar jönni. Annyira jól áll a dolgokhoz szerintem és azt is mondta, hogy a férfiak soha nem lesznek képesek átélni és felfogni, hogy mi mit élünk át az áldott állapot alatt és milyen kapcsolatot alakíthatunk ki a magzattal. Hogy ez a csoda csak a nőknek adatik meg. De már túl vagyok ezen, úgy jön Áron ahogy neki a legjobb elfogadom és nem görcsölök a témán.

meriann
 
 


Lányok: a 32. uh vizsgálat csak uh és semmi más??? Azt a kórházba kell intéznem, mivel a dokim szabin van. Lehet, hogy meg is vizsgálnak?

Még egy kérdés: milyen a jó babaágynemű??????

meriann
 
 

 
 

Sziasztok!

Köszi jól vagyok. Éjjel ismét aludt Flóra. 9 után kajcsi aztán reggel 5-ig aludt megint. Aztán akkor is kaja és aludt reggel 8-ig.

A mellem még mindig fáj,dehát gondolom idő kell neki még rendbe jön. Kenem garmastan kenőccsel. Meg este etetés után az utolsó cseppig lefejtem mindent. Így bírható volt az éjszaka.

Meri!

Emlékezz csak vissza. Én is ezen aggódtam meddig hogy Flóra harántfekvésbe van. Aztán a 30 akárhanyadik hétre befordult. Szóval még bármi lehet.

Most csak ennyi mert megyek etetni.

Majd még jövök bővebben.
csipcsab
 
 


Marietta, remélem elmúlt már a tejlázad. Nagyon rossz lehet. :roll:

A karamalz úgy néz ki hatásos, este a fiam 1,5 órával tovább aludt és annyira kemény volt már a mellem, hogy nem tudtam a vigantol csepphez tejet fejni a kiskanálba. A tápszerből kellett hozzáadnom. :roll:
De a mérleg szerint még mindig csak 20 grammot szopik a gyerek. Én viszont látom, hogy kevesebb pótlást fogad el. :wink:

Meri, a 32. heti uh nekünk csak egy szimpla uh volt, nem vizsgáltak. Megmérték a combcsontot, a has-és fejkörfogatot, megnézték hogy még mindig fiú és ennyi. Még súlyt sem becsültek. :evil: Egyébként örülök, hogy elfogadtad a dolgokat és ilyen jó lett a hozzáállásod :)
Lehet, hogy Pinki kitúrva érzi magát, mert vannak olyan megnyilvánulásai, mikor a gyerek sírva kiköpi a cicit, hogy Fiam, bárcsak apád csünghetne a cicin.
Nagy valószínűséggel hiány érzete van szex terén is, dehát sok mindent nem tehetek érte. Illetve van, amit tehetnék, de olyan fáradt vagyok, annyira nincs kedvem. :oops: :oops: Örülök, ha éjjel alhatok 1-2 órát egyhuzamban.
Mint házastárs most annyira nem tudok funkcionálni. :( Egész nap etetek, altatok, tisztába teszek, főzök, mosok, teregetek. Örülök, ha du. le tudok dőlni 1-1,5 órát aludni, ha Peti is alszik.
Én megértem Őt, de azért Ő is lehetne megértő, s nem mindenféle megjegyzéseket tenni a szexre. :roll: Egyébként is még le sem telt a 6 hét.

Ja és ha ez az egész nem lenne elég, még nagyon durva szorulásom is (bocsánat) :oops: egy helyes kis aranyérrel párosítva. Ma voltam gyógyszertárban, vettem kenőcsöt meg enyhe hashajtót, remélem hatni fognak. :roll:

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa
 
 


Hú, akkor most minden összejött Pinkiné. Hát én a helyedben akkor is kényeztetném az uracskámat valamilyen egyéb módon, kezes apuka és férj lenne egycsapásra belőle. Szinte biztos, hogy úgy érzi, amiket leírtál, hogy jött egy új férfi az ő családjába és elvette a helyét, és tengernyi hátrány és elvonás éri. Pár perc befektetésért szerintem busás haszon érne: béke, kiegyensúlyozottság, minta apuka viselkedés, stb, stb. Bocsi, hogy ennyire belemászok, de nálunk még mindig 2 naponta van hancúr, vagy valami annak tűnő dolog. :oops: Tudom, hogy nekünk még könnyebb, mert egyenlőre hasakadály van csak és nem gyerkőc meg kialvatlanság, de hidd el megéri. Ezt is a pszichológustól tanultam meg, pontosan azt mondta, hogy ne felejtsek el nő is maradni, mert Áronnak igaz, hogy anyukája vagyok, de a páromnak felesége és viselkedjek is úgy. És témáról leakadtam, bocsánat ha túlságosan belemásztam.

meriann
 
 


Adri nagyon sokat gondolok rád!!

Képzeljétek hétfőn voltunk Nyunyinak útlevelet csináltatni mert ugye 2-3 hét erre ma hozza a postás :lol:

Bridzsi

Kép
esztora
 
 


Adri: remélem már túl vagy a beavatkozáson, és hamarosan jelentkezel. Sokat gondoltam Rád délelőtt.

Meri: Neked is igazad van, anyaság mellett feleségnek is kell(ene) maradni.
De sajna Pinkinének tudok inkább igazat adni, mert miután Enci megszületett abszolúte nem éreztem semmi energiát és kedvet az iránt, hogy apát kényeztessem. Ez nagyon sokáig így maradt, amihez hozzájárult az is, hogy nekem fájdalmasak voltak az együttlétek. Most már a fájdalom elmúlt, de a kedv valahogy nem igazán jött vissza. Azért rákényszerítem magam a dologra, apa kedvéért, de én akár hetekig meglennék nélküle.
Tényleg, többiek, Ti hogy vagytok ezzel a kérdéssel?

Pinkiné: Ők más fejjel gondolkodnak, szerintem képtelenek felfogni, hogy a gyerkőc mellett el lehet fáradni. Ne idegesítsd Magad ez miatt, a megjegyzéseket pedig engedd el a füled mellett. A kezdeti lelkesedés talán kicsit csökken, de majd változik, ha már érdeklődőbb lesz a Babuci. Tapasztalat. Addig kitartás.
vivi79
 
 


Meri, Vivi mindkettőtöknek igaza van.

Meri álláspontjával az a bajom, hogy miért legyek én mézes-mázos vele, amikor Ő nem igazán nyújt nekem segítséget???? :roll:
Mellesleg ha Neki nincs lelkiereje a gyerekhez munka után, nekem hogy lenne a szexhez munka után? Ráadásul Ő dolgozik 8 órát, utazik 4-et, de van 10 órája, amit úgy üt el, ahogy akar. Míg én 24 órás szolgálatban vagyok. Igyekszm nőnek maradni, nem elhanyagolni magam. Figyelek arra, hogy mindig mossak hajat, ne legyek slampos és elhanyagolt. De ne várja már Tőlem, hogy szülés után 4 héttel és szexi hálóingben illegessem magam előtte, csak mert neki ez a kedve. :evil:
S Vivinek is igazat adok. Nekem már a terhesség alatt sem volt nagyon kedvem a szexhez, ez tény. De ahogy Vivi, én is erőt vettem magamon Apa miatt. Igyekeztem piszkosul önzetlen lenni. Neki most ez miért nem megy? Ráadásul ha én éjjel 3-kor elaltatom a gyereket etetés után, ne menjen már be a hülye gépéhez (csak mert valamit másolt) és ne keltse fel, mert legközelebb ott is marad és Ő altatja vissza. :evil: :evil: És nem fog érdekelni, hogy reggel dolgoznia kell menni. Én igyekszem figyelembe venni, hogy fáradt, de cserébe Ő meg ne csináljon nekem dupla munkát. :evil:

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa
 
 


Sziasztok!

Adry,
+++++++++++++++++

Esztora,
köszi az infót a sütifalóról, remélem Beninek is fog tetszeni.
Milyen lett Nyunyi útlevélképe? :)
Biztos nagyon várod már az utazást.
Kiváncsi vagyok, Nyunyi hogy fogja bírni a repülőutat.

Porsikám,
boldog szülinapot Akinak így utólag.

Marietta,
Boldog névnapot ennek a gyönyörűséges, mosolygós kiscsajnak.
Ez a tejlázas dolog elég rosszul hangzik.
hiába, akinek sok a teje, annak is van vele gond, akinek meg kevés, annak is :lol:

Angyalkrisz,
Urólag boldog házassági évfordulót Nektek.

A miénk htfőn lesz, de holnap ünneplünk.
Kaptunk anyukámtól egy egész napos kimenőt! Ő vigyáz a lurkóra.
Mi meg Esztergomba megyünk fürdeni meg Wellnessezni, utána meg vacsizni a "tett színhelyére" :) Annyira várom már!

Szeri,
szerintem is olyan baromság, hogy az emberek elítélik, ha nem anyatejen nő fel egy gyerek. De csak Magyarországon ilyen korlátolt a gondolkodásmód.

Némely babák mennyit isznak!!
Bence csak olyan 2 dl. iszik a tápin és tejen kívül.

Pinkiné,
annyira nehéz ez a dolog szerintem is.
Tény, hogy a pasik nem fogják fel, hogy Te nem nyaralsz otthon, hanem kemény munkát végzel.
Barátnőméknél volt hasonló a helyzet (a férj mindig reklamálta az ebédet, takarítást stb.) mígnem elmentek nyaralni.
Ott megtudta, milyen egy pár hónapos babát ellátni egész nap. Azóta nem reklamál, hanem segít.
Meri álláspontja is érthető, de én is inkább Viviével tudok azonosulni. Az első pár hétben én azt sem tudtam, milyen napszak van, mert olyan folyamatos volt az etetés. Nálunk szerencsére az Uram nagyon megértő és segítő, úgyhogy nem zavarta soha, ha valami nem a kedvére való volt.
Annyira kevés ideje szültél még.
Anyósod segít valamennyire? Nem tudnál napközben pihenni, amikor Peti is pihen? Szerintem elég kimerült is lehetsz már. A szabadidőt mindenképp pihenésre kéne fodítanod, nem a házimunkára. NEkem ezt a doki és a védőnő is mindig elmondta. És maximálisan egyet is értek vele. Nem lehet napi 24 órában dolgozni.

Kép
bodzi
 
 


"Meri álláspontjával az a bajom, hogy miért legyek én mézes-mázos vele, amikor Ő nem igazán nyújt nekem segítséget???? "

de ha Te ingerült vagy, ő is az lesz. Nálunk eddig sosem jött be, ha durciztam, vagy ilyesmi. A párom mindig kitartóbb volt, viszont ha odabújok és a haragomon felülemelkedek, még ha nagyon nehéz is, akkor annak mindig jó a vége, mert ha kedves vagyok, akkor már arra nem tud negatívan lépni, sőt. Általában bűntudata lesz és jó kis kényeztetés vár rám. Nyilván nem minden pasi működik így, de az enyém 8 éve igen. Pinkiné: csak segíteni próbálok, nem okoskodni akarok az életetekbe.

Ráadásul nálunk nem tudom mennyire emlékeztek rá, de sok kielégítetlen és finoman szólva laza erkölcsű kolléganővel is számolnom kell, akik felajánlkoznak bármiféle szexre. Nálam azért ez piszkosul nagy ösztönző tényező, szó mi szó. Ráadásul az elmúlt évek azt mutatják, hogy várandós vagy pici babás családfőket támadnak kiemelten ezek a hölgyek, akik válásig támadják a kapcsolatokat.
Pinkiné maximálisan megértem amiket írsz, és a reakciódat is. Azért nálam az is bejátszik, hogy csak pocakosan van tapasztalatom és az azért totál más, ha már pocakon kívül látom majd el a gyereket. Drukk Nektek, hogy rendeződjenek a dolgok és tégy szíved szerint!

Megjöttek a csempék és szerintem a konyhát elszúrták, mert akárhogy nézem kevesebb a csempe, mint a hely. Remélem tudják pótolni különben mehetek újabb csempét választani. :evil:

meriann
 
 


Meri, nincsen semmi baj, értékelem hogy segíteni akarsz. De tény, hogy ha kijön az a gyerek, az életetek fenekestül felfordul. Még én sem gondoltam volna, hogy ennyire. :roll: Pedig azt hittem, készen állok rá. :oops:

Egyébként megbeszéltünk Pinkivel, hogy megpróbálunk nem veszekedni. Kiváncsi vagyok, mi lesz belőle. Az előbb megint felkeltette a gyereket, de egyből mondta is, hogy kiveszi az ágyból és elringatja. Mondtam, hogy ne vegye ki mert akkor jobban felébred, visszaaltatom én. Hasra fordítottam és egy kis fenék paskolgatás és Micimackó éneklés után már durmolt is újra. Ja és megígértem neki, hogy ha sír a gyerek és Ő ringatja, nem veszem ki a kezéből. Majd legfeljebb párnát teszek a fejemre, hogy ne halljam a sírást. :roll:

Néha megfordul a fejemben, hogy hétvégén egy éjszakai szoptatást kihagyok, Apa megeteti tápival én meg alszom. De nincs szívem megfosztani Tőle, plusz ha 1-2 órával többet alszik, akkor már bekeményedik a mellem. Lefejni viszont nem tudom, se kézivel se elektromossal. :roll: De Pinki most megígérte, hogy a hétvégén Ő fog 1x-2x tápival etetni én meg a szoptatás után mehetek aludni :) Kíváncsi vagyok, megvalósul-e :):):)

Bodzi, a szerdai őrület után megkértem anyósomat, hogy délelőttönként jöjjön 1-2 órát Petizni. Ilyenkor fürdök, reggelizek, főzök. Kajálni muszáj, s valahogy nem visz rá a lélek, hogy én rendeljek.
Az a baj, hogy van bennem egy őrületes megfelelési kényszer (részben önmagammal szemben), hogy én milyen erős vagyok, s mennyire jól bírom ezt. S elég jól is bírom, csak néha kiborulok. :oops:
Nekem Anyukám a példa, már pedig Ő 3 gyereket nevelt, építkezett és 2 helyen dolgozott. Mégis boldog gyerekkorom volt, mindig számíthattam rá.

Általában délutánra leszek igazán álmos. De tegnap is, ma is aludtam Petivel egy időben. Igaz, csak 1/2-1 órát, de aludtam.

Na, most megyek vacsizni, kihasználom, hogy alszik a srác.

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa
 
 


Pinkiné: örülök, hogy rendeződnek a dolgok. Szerintem az nagyon jó, hogy meg tudjátok beszélni a dolgokat. Biztosan fog Pinki segíteni. Hát igen magas lécet állíthattál magadnak, de biztos menni fog. Remélem sikerül valahogy pihenned egy nagyobbat. Tényleg, szülés után is érzékeny az ember úgy, mint a várandósság alatt?

Adrival mi lehet?????

Marietta: Áron is fájdalmasakat rúg gyakran, nagyon hasonlít Flórára. Biztos van valami összefüggés a harántfekvés és ezen viselkedések között. Bár most is úgy tűnik, (elvileg jelenleg faros) hogy a talpa kiszakítja a hasfalamat. És ha simogatni kezdem egyre aktívabb.

meriann
 
 


Bodzi nagyon jó lett Nyunyi képe megpróbálom majd be skennelni!
már stabilan űl így nem kellett fogni és imádja ha fényképezik :lol:
az útra én is kiváncsi vagyok hogy bírja majd azt hiszem reggel indul a gép

Meri szerintem érzékeny az ember főleg az elején nekem ráadásul baby blues-om volt...

Bridzsi

Kép
esztora
 
 


Itt vagyok, megjöttem. Szörnyű volt :cry: :cry: Nem fizikailag, nem fájt semmi, hanem lelkileg. De most nagyon fáradt vagyok, majd holnap jövök részletesen.

Kép
Kép
adrienna
 
 


Sziasztok! Újra itthon.

Adri, nagyon-nagyon sajnálom, ami Veletek történt! Nagyon édes lehetett Gabcsi, h vigasztalt! Ugyanakkor hagyj időt magadnak/magatoknak, ha teheted, családi segítséggel, h átéld a gyászt.
Leírok valamit. Amikor Dorkát vártam, felmerült, h lehet, h Edwards-szindrómás, aminél az a helyzet, h a magzatok 90 %-a nem éli túl a megszületést. Ezért ha megállapítják, lehetséges a megszakítás. Én rögtön azt mondtam: "Nem. Ez a baba legyen addig velünk, ameddig akar. Ha a szülésig, akkor addig." A Ti icicpici babátok ennyit lehetett Veletek - de ennyit itt volt.

Várunk holnap, és írj az érzéseidről, itt vagyunk, és meghallgatunk.

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Porsika, nagyon sok boldogságot kívánunk a Nagyfiúnak szülinapja alkalmából!!!

Kép

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Flóra babának is boldog névnapot, gondoltam ám Rátok, mikor a rádióban hallottam, h Flóra-nap van!

img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1217624275.3216.jpg[/img]

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Bocs, Marietta, ezek virágok lettek volna... Akartam írni, h képzeld el helyettük a legszebb virágot, amit csak el tudsz képzelni....
Aztán rájöttem, h Flóra az! :wink:

Esztora, várjuk az útlevélképet! Izgi lehet a készülődés! Kíváncsi vagyok, hogy pancsol majd Nyunyi!
Neked baby-bluesod volt?? És mitől múlt el?

Meri, de rohannak a hetek Veletek! El sem hiszem, h már ilyen nagyok vagytok! :D
Szép volt, amit a durciról és az ellenkezőjéről írtál! Megpróbálom majd alkalmazni, csak még nehéz elképzelnem, hogy lehet. Már eleve nem durcázol be vagy egyszer csak váltasz?
Igen, érzékeny az ember, de lassan csitul az erősebb érzékenység. Bár meghatódni remekül tudok most is... :D

Pinkiné, biztosan fordul majd a dolog, ha nagyobb lesz kicsit Peti. Az én férjem helyesen babázik, mégis most látom igazán csillogni a szemét Doróval játék közben, amikor már igazán reagál, poénkodik a baba is. :wink:
Addig is feltétlenül a pihenés híve vagyok! Gyerek délutáni alvása alatt én mindig alszom. Sőt, volt olyan sokébredős időszak, amikor a délelőtti alatt is! :wink:

Angyalkrisz, Bodzi, remélem, jól sikerült/sikerül az évfordulós ünneplés!

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Viki, hogy vagy mostanában?

Szeri, Veletek mi újság mostanában? Szívesen olvasnék Baliról többet!

Mi most majd' egy hónapot nyaralgattunk, aminek sajnos most vége. Ilyenkor olyan nehéz elképzelni, h a férjem megint dolgozni fog járni. Pedig igen, és alig maradt szabija... :(
Jó volt a Ghymes-fesztivál, a szlovákiai utazgatás és a Tisza mellett töltött napok is. MAjd teszek képkeet a galériákba. Ami a képekről kimaradt: Doró egész jól elpancsikolt a bébimedencében és a nagyban is. A fiam pedig kifejezett vízimanó lett - vízicsúszda és állandó merülés -, pedig pár évig csak rámcsimpaszkodva volt hajlandó egy nagyobbacska medencébe bejönni és akkor is hamar ki akart jönni. Ezeknél a gyerekeknél csak a változás állandó... :D
Azt hsizem, én is kikapcsolódtam, bár a szüleimmel sok volt a vitám, mikor velük voltunk. Nem tudom, miért nem bírom megérteni, h Apukám a 70 felé közeledve már nem fog megváltozni... De olyan nehéz néha... A férjemmel viszont volt egy kis időnk végre egymásra, ha nem is kettesben (az alig), mégis végre beszélgettünk, együtt voltunk, és láthatóvá vált megint, mi minden összeköt bennünket és miylen hasonlóak vagyunk. Furamód a mindennapokban sokszor a különbségek látszanak inkább. Sőt, inkább hallatszanak... :oops:

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Arwen, van egy babakép, amiről mindig a Te kisfiad jut eszembe. Pedig nem hasonlít annyira, csak talán a szeme, hogy olyan szép nagy szemei vannak neki is... Gondoltam, megmutatom.

Kép

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Nán-dorka: örülök, hogy hazaértetek, már vártunk ám. Hol voltatok a Tisza mellett??? Várjuk a fotókat!

Durcáról: hát persze, hogy van úgy durcázom mostanság is, csak már annyit fejlődtem, hogy nem hagyom elfajulni a dolgokat, hanem 1-2 perc után előveszem a cicamicát lelkem legmélyéről és akkor aztán a páromnak annnyi. Annak sosem tud ellenállni és elmosolyodik. És ha egyszer elmosolyodott, akkor aztán nyertem. Nálunk ő nem tudja beismerini, ha van amit nem jól csinált, még ha tudja is, és én is elég makacs vagyok/voltam. Korábban ebből mindig egy elfajult, semmiségeken alapuló vita lett, ráadásul nagyon jól bírtam azt is, hogy nem szólok hozzá sem, mert meg vagyok haragudva, vérig sértve, aztán az egyik ilyennél szépen az egyik kolléganő meg felajánlkozott neki, én meg megéreztem, hogy a páromnak is nagyon bejön a hölgyike. Először már a pakolásig fajult, hogy elmegy. És nem a csaj miatt, hanem ahogy viselkedtem vele. Na, mióta ezt átvészeltük tudom értékelni nagyon a páromat és nem adom meg a szívességet semmiféle nőnek, hogy támadhasson. Régen úgy éreztem, hogy oda a büszkeségem, meg én adom fel az elveimet, de mára (pszichológusi tanácsra) is úgy élem meg, hogy ez egy játszma és nem vonulok le a pályáról. Egy ilyen pasiért meg megéri játszani. Ennek az lett a következménye, hogy ritkán van vita, érzelmeink stabilak, egy kiegyensúlyozott és biztonságot adó kapcsolatunk van. Nagyon figyelmes velem, kényeztet. Olyan, mint amikor még csak udvarolt. Most is, nagyon értékeli, hogy nagyon sokat alszom, és állítólag hatalmas a hasam (mindenki ezt mondja, bár én nem érzem túl nagynak) mégis igyekszem maximálisan feleségként viselkedni és a korábban megszokott figyelmességeket, most is tartom. Persze csak amit tudok. A dokinőm szerint ez egy játszma és meg kell tanulnunk jól játszani. És ez valóban jó így, működik, nálunk legalábbis.

Esztora: én is kiváncsi vagyok Nyunyi fotójára.

Adri: nem is tudom mit mondjak. Tapasztalataim vannak nekem is, mégsem tudom mit is mondjak, de Nán-dorka szavaival egyetértek. Neki most ennyi dolga volt ezen a világon. Csak ilyenkor ez sem vigasz. puszi
Még annyit, hogy én gyújtottam neki egy gyertyát és elköszöntöm tőle, majd hagytam, hogy leégjen. Ez jót tett a lelkemnek.

meriann
 
 


Nándorka attól hogy elmondtam hogy ez van és figyeljenek rám és homeos golyókat szedtem egy ideig

megpróbálom feltenni a képet

Bridzsi

Kép
esztora
 
 


Sziasztok!

Köszönjük mindenkinek a köszöntéseket!

Mi is minden szüli és névnaposnak nagyon sok Boldogságot Kívánunk!! (bocsi hogy nem név szerint)

Nálunk minden oké,cicim már mára rendbe is jött.

Meri!

Én csodálkozom is Flórán hogy idekinnt ilyen jó gyerek,mikor odabennt nagyon brutál módon viselkedett és állandóan fennt volt. :lol: Tudom ám milyen fájdalomról beszélsz.

Pinkiné!

Remélem rendeződnek a dolgok otthon. Örülök hogy úgy néz ki használ a karamalz. Én is vettem 1-et magamnak hogy megkóstolom. De pont akkor durrant be a mellem így még nem mertem meginni. Nagyon szörnyű íze van egyébként?

Adri!

NAgyon sajnálom!! Mielöbbi felépülést kívánok!!!!!

Én viszont rendelem a kaját. És nagyon örülök ennek. Nem kell főzőcskéznem, mosogatnom. Hétvégén főzök csak. És nagyon jó kajákat csinálnak. Ráadásul minden nap változatosan eszek úgyhogy nekem e így nagyon megfelel. És a férjemnek is mert Ő is ebédel bennt a melóhelyen így mondta hogy neki bőven elég vacsira a hideg.

Érzékenység.

Hát bizony most is megvan nem csak várandósság alatt. " nappal ezelött én is bőgtem egy kis hülyeség miatt. Annyit mondott csak a férjem hogy szerinte kaja után tegyem tisztába Flórát. Na ezen én úgy elkezdtem bőgni hogy csak na. :lol: Mert Őszerinte hülyeségekből csinálok néha nagy gondot. 8)
De azóta már jól vagyok.

Na megyek főzni.
Képzeljétek megint jönnek anyósék. Úgy volt hogy csak holnap jönnek és alszanak itt erre hirtelen úgy döntött hogy inkább már ma. Hát nagyon örülünk neki. Nem azért mert nem vagyunk jóba. De azért jó lenne ha nem az utcsó pillanatban szólna. És így 2 alszik. hát ..................
csipcsab
 
 


Kösz a válaszokat.

Meri, ezt a cicamicát úgy nézem, érdemes eltanulni Tőled. :wink: Azt már észrevettem, h ha jó passzban vagyok és humorosan fogalmazok, kevésbé veszünk össze a férjemmel. Azt hiszem, cicamica is volt már, de mért is ne lenne tudatosan is? Itt a cél abszolút szentesíti az eszközt. No meg az eszközzel, a kedvességgel, nincs is semmi baj... :D

MArietta, én csak mostanában kezdtem rendelgetni ,de én is így érzek, mint Te. Régebben vmi furcsa dolognak tűnt, lehet,m h Pinkiné, Te is így vagy vele, h kaját rendelni, pedig ha belegondolunk, teljesen rendben van. Ha nincs az embernek alkalma főzni, ugyanolyan nonszensz, mintha azt várnák el tőlem, h a tejet ne a boltban vegyem, hanem addig menjek, míg egy tehénnel nem találkozom. :lol:

No, holnap Vasúttörténeti Park, kéne feküdni.

Senki nem volt ezen a babanetes találkán? Én szívesen elmennék egyszer, ha megbeszéljük és jön még vki. Jó lehetett.

Egy fontos még: hogy tudom megnézni a privit? Régebben volt a felső sorban olyan, h "Van privid?", most meg nem látok iylet. Ne priviben válaszoljatok erre a kérdésre, lécci! :wink:

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Marietta, remélem, jól sikerül a vendégeskedés. Nem ismerem a helyzetet, de biztos szívesen segítenek is, nem csak vendégeskednek Anyósék, remélem!
Klassz, h rendben a cicid. Lemaradtam, mi volt vele a gond?
Csak nem Nálad is Mell Gyula kopogtatott? Nekem hál'istennek nem ismétlődött meg. Asszem a melltartó volt a bűnös.

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Hú, lányok, bocs, de megint egy kérdés:

Mit kell figyelni, ha elkezdtük adni a tejterméket? Gyakoribb széklet is probléma vagy csak az esetlegesen jelentkező kiütésekre kell figyelni? Jó, h elkezdem adni és figyelem a reakciót, de nem tudom, mire lehet egyáltalán számítani, mi jelzi a problémát. :?:
Kösz a segítséget!

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Nán-dorka: úgy látom elvitte a cica a privi lehetőségét. :wink: Nem találtam meg én sem.

Mi szó szerinti cicával tapasztaltuk a tejproblémát, nála úgy jelentkezett, hogy tejcsi ivás után szinte rögtön kaki, ami büdös és hígabb volt a normálisnál. Neki pár hónapig adtunk laktózmentes tejet, majd ahogy felnőtt simán átálltunk a normál tejre és azóta semmi baja, kopp-kopp-kopp. Mondjuk én nagyon furcsáltam, hogy egy macskának tejproblémája van. Miféle tejek ezek????? Ja, és mi is boltban vett tejet adtunk neki.

Képzeljétek tegnap a legkisebb macsekot a párom jól megnyagatta, erre ő leszállt az öléből odament a hatalmas kutyámhoz, kieresztette a körmeit és úgy, orrbanyeste párszor, hogy csak lestünk. Jól megbosszúlta a dolgot. Alig személyiségzavaros a macsek. A nagy bamba kutya szintén úgy meglepődötött, hogy csak nézett. A párom meg jól megrémült, hogy mindjárt leharapja a macsek fejét ezért, de nem. Biztos azt hiszi a macsek, hogy pl. oroszlán és ezt annyira el is hitte, hogy a kutyim is elhitte neki. Ennyit a gondolatok erejéről. Egyébként a macsek fülestől farkastól beférne a kutyim szájába és még a bajusza sem lógna ki.

meriann
 
 


Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

meriann
 
 


sziasztok!

Marietta, teljesen megértelek kaja ügyben, mi is pont azt beszéltük, hogy majd ha nem lesz időm főzni, rendelünk kaját. Baba mellett ugye nincs fél napja az embernek főzőcskézni.
Anyósékhoz kitartás :? :lol:

Dorka, üdv újra itt! A privit nem tudom, nekem az egész oldal olyan fura lett, becsíkozódott. A privit viszont én küldtem :oops: :lol:

Adri, mi várunk, ha majd úgy érzed, jól esik kiírni magadból...

Párkapcsolat-téma: mostanában én is gondolkodom, hogy nem jár-e túlságosan az eszem csak a baba körül, a páromnak szinte mindig Róla beszélek. Nem szól érte, de asszem neki ez így sok :oops:
A szexről nem is beszélve, bennem olyan félelem van, hogy nehogy ártsunk a babának, hogy amióta tudjuk, hogy a pocimban van, szinte alig volt "action" :oops: Hogy őszinte legyek, nekem annyira most nem is hiányzik, de szerintem neki igen, csak nem mondja :oops: Viszont most, hogy írtátok ezt a "kedves kolleganők" lehetőséget, elgondolkodtam...asszem erőt kellene venni magamon, legalább néha, hogy a kedvébe járjak... :roll: :roll: :roll:

Kép
vickybabe
 
 


Vicky: nálunk a párom is parázott és még most is a hagyományos hancúrtól, mert félti a babát, de az ösztönök is erősek. A hagyományostól eltérőek viszont nagyon bejönnek és nagyon értékeli is. Szóval hajrá! A kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad. Különben meg érdemes a dokidat is megkérdezni, az enyém azt mondta, hogy ne most kezdjünk új pózokat próbálgatni, de amíg rendben van a méhszáj, addig nyugodtan lehet szexelni. A méhszáj állapotát pedig minden találka alkalmával nézi.
Mindjár félidőnél jártok! Ó, hogy múlik az idő.

Marietta: mi újság anyósékkal? Milyen volt az ottlétük? Cicid teljesen rendben van már?

Nem tudom, hogy az időjárás-e, vagy a keddi cukorvizsgálat, de irtó rossz passzban vagyok. Alig állok a lábaimon. Fáradt, érzékeny és kötekedős vagyok, pedig több órát aludtam délután. Még vasalnom kellene, de nincs erőm. Majd holnap inkább. Az idő is elég fura. Ezer fok van, közben dörög az ég, és alig kapok levegőt is. Élni is alig van erőm. Lehet a pocakméretemmel függ össze, de egyre rosszabbul viselem a kánikulát, az esőt, mindent.

meriann
 
 


Meri, most mondjam azt, h megnyugtattál? :oops: Bocs, csak azért, mert én is olyan izé voltam ma este, pedig vigyáztak a gyerekekre, én elmehettem röpizni, szóval egy szavam se lehetett volna, mégsem éreztem magam jól a bőrömben.

Nálunk nem dörgött az ég hál'Istennek. Képzeljétek, mióta a múltkor egyszer egész közel csapott le a villám, óriásit csattant, beleremegett a ház, no azóta kicsit félek a villámlástól. :oops: Villámhárítónk nincs, fogalmam sincs, családi házakra szokás-e rakatni v sem. Eddig úgy voltam vele, h minden ellen nem védekezhet az ember, de most elbizonytalanodtam... :oops: Szerintetek?

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


A házasélethez még: Kriston Andrea szerint a férfiaknak, ahhoz, h a prosztatájuk egészséges maradjon, heti 2x ki kell elégülniük. :!: Szóval élettanilag is szükségük van rá!
A hagyományostól eltérő alternatívák próbálgatása sztem azért is jól jön a várandósság alatt, mert lehet, h a szülés után is rövidebb-hosszabb ideig erre szorítkozik a házasélet.
Nem könnyű téma ez, mert én is úgy tapasztalaom, h a nők többségét nem annyira érdekli a dolog a baba születése körül, de a hűséges férjek mégis megérdemelnek vmit... :D

Én is elég hasonlóan voltam, Viki, mint Te, és jó esetben megértik ezt a férjek. Azt is, h állandóan a babáról beszéltem! Sztem az is nagyon jól esik a férjeknek, ha meghallgatjuk őket, ha a pl. munkahelyükről beszélnek, és akkor máris nem csak a babáról volt szó.

A szexszel kapcs. még az a vicces, h sokszor gondolok arra, h vajon keletkeznek a sokgyerekes családok. Mert nekünk akkora szervezés egy "légyott" mostanában, h csuda. Persze lehet, h lehetne okosabban, de egyelőre még nem megy... És a legnagyobb röhej, h sokszor úgy érzem, h úgy lopunk rá időt, helyet, alkalmat, mint a tinédzserek, holott elvileg a házasságban ez "járna". Baba mellett még csak-csak bátrabbak voltunk, legföljebb felsír a másik szobában, de a Nagy már be is tud jönni. Ha bezárjuk, magyarázkodjunk? Nem könnyű ügy. Pedig ezt is meg kell tanulni. A szülő is ember...

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


"vajon hogyan keletkeznek" - ezt akartam írni

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Sziasztok!

Zombi lettem az éjjel. :roll: Ott kezdődik, hogy Kicsi Fiam tegnap hajnali 5től de 10ig nem akart aludni. Majd etetés után beájult és a kövi etetésig aludt. Felkelt, evett, majd újra aludt. Viszont a du. 5ös etetés után megint nem akart, fürdésig ébren volt. Ami nem baj, de üvölt! :oops: Ilyenkor képtelen vagyok rájönni, mi baja lehet. :cry: Mert hát nincs nekem azzal bajom, ha ébren van, persze, nem kell állandóan aludnia. De miért sír ennyit, amikor ébren van? :roll: Anyósom szerint ingerszegény környezet vagyunk számára és unatkozik. :shock:
Pedig én folyton beszélek hozzá, mosolygok rá, énekelek neki. Próbálom Őt nézelődésre bírni, de az sem jó. :?
Na, szóval este fürdetés után kajcsi volt, majd megint elaludt. Majd 11helyett éjfélkor kelt enni, s utána bizony hajnali 3-ig szórakoztattuk egymást. Illetve csak Ő magát, mert látszott rajta, hogy baromira nincs kedve aludni. :?
3kor kellett volna legközelebb ennie, de bealudt és reggel 1/4 6-kor kelt. Magyarán nem kajált több mint 5 órán át! :shock: Most megetettem és alszik. Úgyhogy suhanok vissza én is az ágyba.

Majd később még jövök.

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa
 
 


Nán-dorka: édes lehet, sőt izgalmas ahogy lopni kell az időt együttlétre. Próbáljatok így nézni, hogy ezt játsszátok.

Villámhárító: a papám villanyszerelő, és úgy tudom, hogy a villámhárító hiába van feltéve a házra, ha a villám odacsap akkor semmi nem jelent akadályt neki. A villámhárító csak akkor hatásos ha a közelben támad a villám, az ellen véd.

Pinkiné: jó kis időszakotok volt. Ha vigasztal Áron még éjfélkor totál komolyan gondolta, hogy kiszakítja a hasfalamat. Ilyen intenzív mozgást még nem produkált. A pocakom úgy nézett ki, mintha belül hullámverés lenne, majd háromszög, aztán vissza gömböccé, majd egy láb kilógott, és ezt egymás után és nem unta meg. Elkezdte este 10 körül és még éjfélkor ment a műsor, aztán én bealudtam. Még rémlik, hogy reklamált amiért oldalra fordultam, de elaludtam a fáradtságtól. Persze ő most alszik. Ja, és tegnap napközben meg úgy éreztem, hogy a bordáim között játszik pl. ujjacskájával. Na, az fájdalmas volt. Már fel is ébredt és úgy tűnik még kánikula előtt műsorozik egyet.
:wink: Megyek engedek teret a murinak.

meriann
 
 


Nán-dorka: még annyit, biztos a sokgyerekeseknél nagyon jó alvók a gyerkőcök, vagy nem dolgoznak a szülők és napközben sokat van lehetőség, vagy a hálójukat zárják belülről.

Van újra privire lehetőség.

meriann
 
 


Pinkiné én nem vagyok szakértő de a délutáni üvöltés lehet hasfájás sajnos főleg ha megfeszíti magát és húzogatja a lábát.
Nyunyinál mindig 1/2 4kor kezdődött szerencsére csak kb 1 órás volt
Anyósodnak nincs igaza milyen inger kéne egy 1 hónapos babának????

Bridzsi

Kép
esztora
 
 


Kösz a reagálásokat, Meri!!!
Igazad van, így kell felfogni.
A hálót viszont be kell zárni. A szülőnek is kell legyen magánélete!
A villámot meg: legyen, ahogy lennie kell.
Kérdezted régebben, miylen a jó babaágynemű. Én gumis lepedőt használok és hálózsákot, télen vastagot, nyáron vékonyat. Semmi más ágynemű nem kellett nekünk. A fiamnál is ez van még.

Az én fiam is bordásfalazott. Így hívta az apja, amikor a bordáimnál fájt a mozgása.

Nem semmi lehetett egyikőtöknek sem! Áron benti és Peti kinti viselkedésére célzok.

Sztem is Te vagy Peti számára a legfőbb szükséges inger, csak az esti sírás Titekete sem kerül el. Van, akinél rosszabb, van, akinél jobb. Én annyiban voltam szerencsés, h ölben és cicin viszonylag kevesebbet ordítottak a délutáni nyügi alatt. Fárasztü volt, de legalább csendesebb. Asszem van, akinek ölben és cicivel is bömbölés van.

Kép

Kép
nán-dorka
 
 


Sziasztok!

Meg volt ma az 1 hónapos tanácsadás :)

Kicsi fiam 5080 gramm és 59 cm :) Mindenki el volt tőle ájulva, hogy milyen szép :):):):)

Azt hiszem megfejtettük, miért üvölt Peti időről időre. Mindig miután ezek vannak, lehűl az idő és jön az eső. Ma estére is jégesőt, záport jósolnak. A múltkori után is jött a dörgős, villámlós eső. Nagy valószínűséggel frontérzékeny szegénykém. Most, hogy itt nálunk hűvösebb lett, du. 1 óta csak enni kell fel. Még az 1 hónapos tanácsadást is végig aludta, pedig várni kellett, mert csúszásban volt a helyettes doki. :evil: Most is megetettem és már aludt is. Még átpelenkázni sem tudtam. :roll:

Dorka, "mókásak" lehetnek a lopott percek. Tuti nem egyszerű, mert hát egy 5 évesnek hogy magyarázd meg a dolgokat. :roll: :)

Meri, sajnálom hogy rossz a közérzeted. Emlékszem, a cukorterhelés után én annyira paff voltam, egész nap aludtam és nagyon pocsékul voltam. De lehet, hogy téged is a front viselt meg. Nem lehet semmi Áron akrobatikája :) Időnként Peti nekem is csinált ilyeneket :)

Na megyek, lerakom magam kicsit, kihasználom, hogy alszik a srác :)

KépKép
KépKép
Kép
pinkiné
Kistarcsa
 
 


Pinkiné: hú mekkorát nőtt Peti ! Nálunk is rendeződtek a dolgok, ahogy megérkezett az eső.
Valami babás ismeretterjesztő filmben láttam, hogy az első három hónapban a babaszobán és a mamán, papán kívül nem kell egy babának több inger, mert éppen elég az is neki.

Angyalkrisz: nagyon boldog névnapot !

Most megyek, mert ma vár ránk egy cukorvizsgálat, és az első szülésfelkészítő tanfolyam. Nem tudom, hogy lesz, mert a kettő üti egymást időpontban. Na, meg reggel egy értekezés a kivitelezővel. Puszi Nektek és szép napot!!!!

meriann
 
 


Sziasztok!

Angyalkrisz,
NAGYON BOLDOG NEVNAPOT KIVANOK!!


Kép

DOMINAK PEDIG TEGNAPRA KIVANOK NAGYON BOLDOG NEVNAPOT!!!

Kép

Sajnos semmi idom nincs,Attilam mostansag nagyon igenyel...
Ma van a 2.hazassagi evfordulonk,ugyhogy este elmegyunk kettesben unnepelni :wink: :lol:
Majd irok,meg olvasok is valamelyik este,remelem jol van Mindenki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
arwen07
 
 


Pinkine,
Petinek boldog hofordulot!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Kép

Kép
arwen07
 
 


Adri,sokat gondolok Rad!!!!!!+++++++++

Kép

Kép
arwen07
 
 


Akrisz és Domi Nagyon Boldog Névnapot!!

Bridzsi

Kép
esztora
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy ilyen ritkán jelentkezem. Olvasni olvasok, de az írásra valahogy sosem marad idő...

Köszi a köszöntéseket! :D

Olyan tündériek legújabb gyerkőcök. Flóra és Peti baba zabálnivalóak! Az ember kedvet kap újra egy kisbabához. :oops:

Nándorka! Nekünk még nehezebb... Mi nem tudjuk bezárni az ajtót, mivel egy szobánk van még csak.. :oops: :roll: Már alig várom, hogy elköltözzünk innen, mert engem nagyon zavar. Egyáltalán nem tudom elengedni magam. Ráadásul Csenge elég sokszor kel még mindig éjjel. :evil:
Meddig normális a sok éjszakai kelés????

KépKép
KépKép
KépKép
angyalkrisz
 
 


Sziasztok!

Megvagyok, még a lakás kicsit szét van, jó fáradt vagyok, nemrég raktuk össze gépet.

Visszaolvasni még nem tudtam, de próbálom behozni a lemaradásom, de lehet, csak a jövő héten sikerül.

Doki ügyben majd mesélek, holnap 4d, majd teszek képet.

Pusz mindenkinek!

Nikó

Kép
nikóska
 
 


Angyalkrisz: Nagyon boldog névnapot kívánok!!!!

Dominak is boldog névnapot!

Arwen, nektek pedig boldog házassági évfordulót!

Nekem sincs időm jönni :( Néha-néha olvasok, de reagálni... ahhoz már fáradt vagyok.

Adri, jól vagy?

Fio, nagyon eltűntél, remélem minden oké.
szerika
 
 


Arwen ne haragudj kimaradt:
Nagyon Boldog Házassági Évfordulót

Bridzsi

Kép
esztora
 
 


Nikó: várjuk a fotókat!

Adri: remélem jól vagy!

Arwen: nagyon boldog házassági évfordulót!

Angyalkrisz: nem lehet könnyű egy szobában a gyerkőccel megoldani a magánéletet is! Elhiszem, hogy vágysz már külön szobába.

A vércukrom tegnap 4,7 lett, ami jó, tehát „csak” 3 hét múlva kontroll. Megkérdeztem, nálunk úgy van, hogy szülésig kell járni. Ja, és első alkalommal sikerült úgy megszúrniuk, hogy nem kellett a vér miatt átöltöznöm. Voltunk szülésfelkészítő tanfolyamon is. Hát, ketten voltunk a párommal és valahogy nem is készült rá a kórház. Kicsit dühbe jöttem, mert ahol korábban kaptuk a csekket, most ott semmiféle felvilágosítást nem tudtak adni a tanfolyamról. Már felmerült bennem, hogy álmodtam az egészet, de akkor honnan szereztem a csekket?! Fél óra mászkálás után kerítettek nekünk egy rezidenst, aki lehet nálunk kevesebbet tudott a szülésről és kérdezhettünk. Elég muris volt, végül is annyi újat tudtam meg, hogy császárnál nem lehet a párom csak a folyóson várakozni, (korábban nézhették az apukák egy üvegajtón keresztül a műveletet) illetve, hogy mitől függ, hogy altatnak-e vagy csak érzéstelenítenek ha „művészbejárón” akar jönni Áron. Meg, hogy bármi kérdésem van forduljak bizalommal pl. a szülésznőhöz.

meriann
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?