Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!

ZALÁNNAK, EMESÉNEK NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK!!!

TÜNDÉRIEK A BABÁK, ÖRÖM NÉZEGETNI VALAMENNYIT!

K.L.Zsuzsi!
Nagyon szurkoltam Neked, örülök, h van utánunk következő pocakos! JÓ EGÉSZSÉGET!!!!!!

Szilcsi!
Örülök és drukkolok a játékban!!!!!!

Köszi a hiányolást, olvasni szoktam, írni nincs erőm. Imádom a fiam, de egyre kevesebbet birok és nagyon nehéz. Segítségem nincs és nem igazán sikerül kielégítenem a hatalmas mozgásigényét. Kéne neki a társaság, de a magánbölcsi anyagilag nem megy.Azt mondják a hozzáértők, h veszélyezetett terhesként fel kell vegyék bölcsibe, de a férjem hallani sem akar róla. Igaz én sem vagyok még felkészülve, h idegenre bízzam a Kincsemet. Így viszont nagyon nehéz. Rengeteget bőgök, ami keményedést okoz, szóval gáz......
Nem rossz a fiam, csak unatkozik. Kértem a férjem, h vegyen ki egy nap szabit, elmennék fodrászhoz, kozmetiika, csavargás...., , de ki sem látszik a munkából, 7végén is dolgozik.......

Tegnap aztán becsapott a mennykő, megtörtént az eslő komolyabb balesetünk. Indultunk du.sétálni és Ábel nekimotorozott a lépcső sarkának...... :evil: :evil: ömlött a vér.....hívtam a férjem, rohant haza, de persze addigra elállt. A homloka szakadt fel, 0,5cm X1mm mély seb, de nagyon vérzett. Irány az ügyelet, fertőtlenítették, majd tapasszal összehúzták a sebet. Örülök, h nem lett komolyabb baj, de senkinek nem kívánom, h átélje......
Szerencsére rosszalkodik, de próbálom óvni, h meggyógyuljon.

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Zsuzsi: Szívből gratulálok! Egészséget, boldog babavárást! Éreztem én is amúgy, folyton lestem a vonalzód :)

Zita: Ok, küldöm majd :) Aztamindenit de ügyes lányod van! :) Márk hogy van?

Zsuzsu: Jobbulást a fiadnak!

Szilcsi: Jajj de jóóóóóóóóó :) Majd szólj, mikor lesztek adásban!

Zitacicu: Bea tornáztatta az ikreket is?

Anna: Boldog névnapot utólag!

Kriszta: Emesének boldog szülinapot!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Zsuzsu!
Tudom, hogy marha nehéz, de ha lehetőséged van rá, add be bölcsibe Ábelt!
Az első hetet végigbőgtem én is, Márk is sirt egy pár napig az elején. De hidd el, ha megszületik a kicsi, marha nehéz lesz 2 gyerekkel. És szerintem ha igényli a társaságot Ábel, akkor meg pláne. Jót tesz neki. Márk is sokat fejlődőtt. Mondokák, énekek, stb.
Már ha csak ebédig van ott, az is sokat jelent!!!!!

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm szépen Krizsi köszöntését! :D

Enikő :) Nagyfiadnak sok boldog szülinapot kívánunk!

Zitus :) Édesek a gyerkőcök :D Úgy néz ki, hogy nappalra már Krizsinek sem kell pelus, a héten kezdtük a pelenkanélküliséget és 99%-ban mindig szól, ha pisilnie kell :D

Klzsuzsi :) Itt is hatalmas gratula a kistesóhoz! :lol: Új volnalzó? :wink:

Toncsi :) Az esti sírás elég sok babánál jelentkezik, egyszer vmi olyasmit olvastam, hogy ilyenkorra nagyon elfáradnak és az idegrendszerük ezt még nem képes feldolgozni vagy vmi ilyesmi :roll: Szerintem ha teljesen megnyugtatni nem is tudod, azt biztosan érzi Hédi, hogy mellette vagy és nem hagyod magára és ez a legfontosabb :)

Zsuzsu :) Elhiszem, hogy fáradsz és ez a meleg még egy lapáttal rátesz a dolgokra :roll: Ábel miatt idegeskedsz?
Lehet, hogy lemaradtam vmiről, de most akkor mégsem Tirzátok lesz?

Gira :) Hoppá, Kristóf is hasonlót csinált velem, csak én nem tudom, hogy mikor lett faros. Ami tuti, hogy a 37. héten még koponyatartásban volt, a születésekor pedig már faros volt. :evil:
Mivel neked már volt két hüvelyi szülésed, simán megpróbálhatod farosan megszülni, nem fognak azonnal császározni. Viszont dokit keresnék a helyedben :idea:
Csaszi: én lelkileg értem meg szarul és ez azóta sem változott sokat :(

Szilcsi :) Gratula a játékhoz, ügyik vagytok! :lol: A sok "lötyi" tényleg elveheti Lali étvágyát...

Zita :) Ügyes kiscsajod van :wink:

Voltunk a hétvégén Pesten az Állatkertben, gyönyörű lett, látszik, hogy nagyon sok pénzt költöttek rá. Dobok két képet, az egyiken az állatkerti játszó egy része látható, a másikon Krizsi eteti a zsiráfot. :)

Puszi mindenkinek, bocs, ha vkit kihagytam!

Kép
Kép

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok!

Ma voltam 12 UH-n, es kibirtam, hogy eddig nem jovok ide vonalzoval! MINDEN OK!!! Tok happy vagyok!
KLZSUZSI, Neked is hatalmas gratula, nagyon vigyazz magadra am!!!

Most dog faradt vagyok, Luca alvasidejeben voltam a dokinal, es hat elegge erzem en a vele egyszerre torteno pihi hianyat. Majd jovok meg, olvasok, irok.

A Vasasra mar most hangolodom, pl. eleg izgi, hogy csak a 15. hetre hivtak be. Akkor akarnak vervetelre idopontot szervezni a 16. hetre? 1 honapra elore sincs maskor! De a vedononk szerint nem is szervezik meg az idopontot, jobb, ha magamnak intezem. Fasza lesz, mar latom.

Pussz mindenkinek, vegul egy lazulos Luca-kep:
Kép

Kép
Kép
-macsek-

Szilcsi! Norbi is vérszegény volt, emiatt maradt el a mandula és nagy fülmütét is, de az étvágyával nem volt soha gond. Söt, szerintem igazán jó evö!:) Drukkolok a játékhoz, nem tudom melyik jobb ha ti választotok v. benneteket, a játékot nem ismerem de nyerjetek sokat!!

Zita! Szandi nagyon ügyes! Gratulálok neki! A kupont meg szivesen!

Zitacicu! Na most már igazán rá fogok keresni erre a karikára, mert csak a hullahopp-ot ismerem, nem tudom ezt másképpen elképzelni. :o

Zsuzsu! Igen, veszélyeztetett terhesként én is ugy tudom fel kell vegyék. Én bölcsi ellenes voltam, de nagyon jo tapasztalataim lettek, nekem fél év szabim már felgyült, mégis 2 évesen már be fogom adni Norbit, ha csak fél napra is, mert annyira jo nekik a közösség. Fél évig igy fog járni. Orsi sosem sirt ott, én mégis. Valahogy nehéz volt elszakadni még ugy is hogy tudtam szeret oda menni, igaz nekem könnyü volt mert jan. csak ö volt uj gyerek, csak vele foglalkozott szinte a gondozoja. Éneket, mondokát Orsi már sokat tudott, de más gyerekekkel addig nem játszott, söt tulzottan is rajtam logott. Ott nagyon hamar megtanult másokkal játszani és töleg elszakadni, és még sok poz. tapasztalatom van. Amennyire bölcsi ellenes voltam, be kell ismernem tévedtem, Norbit igy már 5 hósan beirattam biztosan legyen helye:)

Macsek! Gratulálok! És csodállak hogy ilyen gyorsan mersz másikat vállalni! Hát nekem irto nagy segitség hogy Orsi már önállo volt 3 évesen, vele nem volt gondom, elég volt 1 is:) Igy tényleg mindenkit csodálok aki nem vár sokáig! Kérdezted (azt hiszem te) a napközit, én azért nem válaszoltam mert mi nem Szegeden járunk. Amugy nekünk nagyon jo bejött, mivel fizetös azért valljuk be másképpen álltak a dolgokhoz mint oviban, bölcsiben.

Enikö! Házat megvettétek Dorozsmán?

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!!

Köszi a szülinapos köszöntéseket :) El sem hiszem hogy már 1 éves a kisfiam :shock: Rohan az idő! Minnyá megnősül :lol:

Majd dobok képeket, csak még nem töltöttem át, és ma nem is fogom mert hulla vokk.... :D Csak a szokásos.... :D

Legújabb tudomány, felmászik az ágyra majd letolat. Felmászik a konyhába a kisszékre, majd a nagyra majd az asztalra :shock:
Kismotorra felül és tolatva közlekedik vele :) le is van videjózva majd ha sikerül áttöltenem felnyomom a videjára... Hja és fut :D Turbós a drágám :D :lol:

Zsuzsi, Macsek óriási gratula Nektek, boldog problémamentes babavárást kívánok és egy gyönyörű egészséges pincurkát!!! :D Luca tündér :)

Zituska: Boti nagyon éééédes ahogy trónol! Noémi mekkora már, nemcsak az én kölkeim nőnek mint a gomba :lol: Ez megnyugtató :). Nagyon céééép picilány :)

Karmen: Nem, nincs leszigetelve se a tető se a ház kívül, baromi sokat kéne még rákölteni.... Keresünk tovább :wink:

uhh nem emlékszem mi volt még :oops:
Ilcsiéknek gratula mennek a drukkok! Holnap elugorhatunk Bogival+Zalánnal??? Délelőtt valamikor..... gyors megfőzök és utána vagy nemtom :lol:

Zitaa: Gratula Szandinak nagyon ügyi :D (köszike az a tápi nekünk már nemjó)

Zsuzsu: Magánvélemény!!! Figyuka, a bölcsi jelentené az egyetlen megoldást Nektek! Végülis mindenki jól járna!
Te sem leszel hullafáradt már késődélelőttre, magadra is jutna időd, és ő is jól érezné magát a bölcsikében!!!
Eljön az az életkor (kinél előbb kinél később DE ELJÖN) amikor már anya egymagában nem elégíti ki az ő társasági igényét... Ha ő ilyen kis társasági lény (mint enyim Viola) akkor nem csak magadon segítesz azzal ha beadod bölcsibe, hanem rajta is! És ami a lényeg meg kell tanuldod elengedni magad mellől a gyereket! Nem esik a bölcsibe semmi bántódása, sőt :D
És ha apának nem teccik, vegye át ő egy egész napra a gyereket majd rájön, hogy mennyire pörög és ezt a tempót tartani ekkora pocakkal a 40 fokba igenis kurvára fárasztó+ ő is nyavalyog mert gyerektársaságra szocializálódásra vágyik!!
Szal ne érezz lelkifurdalást, ha nem bírod keress megoldást, mert ez így ahogy van nemoké!!!!! És nem agyalni kell, hogy hát izé...kéne meg minden... hanem LÉPNI! Most! :wink:

Timika: Kristófról egy szembőlfotó? :D Mert zsiráfot már láttunk sokat, de Kristófot viszont meg már régen :D 8)

Bea: Dejó helyeken jártatok :D

Gira: Édesek a csajok a talicskába :) És még meg sem köszöntem a töködet :lol: Holnap készítek is belőle fincsi főzeléket :) Rucikák jók lettek? Drukk hogy úgy döntsön mégiscsak buksival előre akar megszületni az a béb :D
Mit akajtam méééég?
3 napot mamáéknál voltunk alig aludtam pár órát, még az itthonihoz képest is fele annyit kb, szal nem vagyok épp toppon :D ez van, már megszoktam :lol: mosott szar érzet rulez :lol:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Zsuzsu :)
Csak hevesen bólogatni tudok arra, amit a többiek a bölcsire írnak!
Csak a szülők gondolják azt, hogy ez egy szükséges rossz!! Gyereknek gyerek a társasága!
Botit is, ha itthon tartom, mert pl. beteg, akkor alig bírok vele, látványosan unatkozik, és semmi, de semmi nem jó.
Amikor bölcsibe van, délben egy álomgyereket kapok vissza, aki egy szó nélkül megy aludni, mert úgy kifárasztotta a pajtásokkal való önfeledt játék!
Ezt próbáld megértetni Apával, hogy Ábelnek is szüksége van a gyerektársaságra, ráadásul rengeteg dolgot igazán a többi gyerek közt fog megtanulni, mert ellesi a többiektől.
És Neked sem ártana rápihenned mostmár a szülésre, és az utánna következő dolgokra. Ha fáradtan kezded, csak még rosszabb lesz utána. Gyönyörű dolog, hogy az egyik kicsi másik pici, de rohadt fárasztó az elején!!

Szilcsi :)
Értem én, hogy folyadékpótlás, de ha gyümilé helyett cicire teszed, amikor szomjas, az nem jobb?
Próbáld meg a sportkupakos üveget (van ásványvizes, pl Jana, vagy Nestlé), anno Boti se ivott semmiből, a csőrös pohárból pedig azóta se soha. Nekünk ez a sportkupak vált be, még most is azt visszük, ha megyünk valahova.
Vagy a szívószál! A kicsik eszméletlen hamar rájönnek, hogy hogy kell szívni vele a piát! :D

Timi :)
[quote="ceniko"]
írta:
cenikoTimika: Kristófról egy szembőlfotó? :D Mert zsiráfot már láttunk sokat, de Kristófot viszont meg már régen :D 8)

Egyetértek! :lol: :lol: :lol:

Macsek :)
gratula a babócához!! :D :D
Boldog pocakosodást! :D

Kép
Kép
zituska28

zitacicu: te is a milligest-et szeded? mert én igen és nekem is zsibbad a jobb lábfejem meg az utolsó színű szemeknél eddig iszonyat nyomorfájásom volt, most ebben a hónapban épp nem, most baromi ingerlékeny voltam. áááá

Kép
gyanixi

Wow, wow!! Micsoda gólyák szállták meg Szegedet!!! :D
Macsek, Klzsuzsi! Boldog babavárást, élményteli szülést kívánok nektek!! :)

Kicsit eltűntünk, a nagy szabadság alatt. :) Balaton helyett a Mártában voltunk 1 hétig, itthon is voltunk, meg az olasz tengerparton Bibionéban, ahol csúcs volt!! A gyerekek élvezték nagyon!!

Esélyem nincs nagyon visszaolvasni, bár azért kontárkodtam. :)

Zsuzsu! http://www.csutkababa.hu
Ez egy családi napközi itt Domán a szomszédunkban, menjetek be, nézzetek körül, annyit tuti megér. :)

Kicsinyítek képeket és jövök majd, hogy még megismerjetek bennünket. :)
Lotti egy hatalmas nagylány teli furábbnál furább kérdésekkel, amikre már komolyan keresi a választ.
Lindike megbízható szobatiszta már több mint 1 hónapja, isteníti a nővérét, jó tesók nagyon. :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Hello Mindenkinek!

Macsek: Nagy orom egy ujjabb pocak a lathataron!!! nagyon sok boldogsagot!

Zsuzsu: En sem tudok semi ujjat irni bolcsi ugyben, ne egyszru az elejen (mi is jarunk idonkent...), de hidd el, megeri, az en csepp fiam is nagyon elvezi...es azota is, ha meglat egy vele kb. egy magassagban leveo gyerkocot boldogan hadonaszik es sikongat....Te meg azzal a nagy pocival....nos nem lehet egyszeru, es a sracodnak is jot fog tenni. Abelnek gyogypuszak!!!!

Szilcsi: jo hogy minden ok...(legalabbis nincs nagy vashiany) a Lalival, en gondoltam, hogy a fogacskaja miatt etvagytalan, no meg, hogy irod, hogy nem is alszik, sajnos tudom mirol beszelsz, mi most kezdtunk el jol aludni (atlag 2-szer ebred), 4 hos korunk ota (idonkent kenytelen voltam kupozni....mikor lattam, hogy mar kozeledik a fogacska a kibujashoz...es ejszaka 10 percenkent keltem. A vizet mi sem ittuk...kb 8 hos korig, de meg a gyumilevet sem...mostansag viszont orommel iszik mindent, de csak a cumisuvegbol (csoros pohar es egyebek nem jonnek be, idonkent a pohar).
Szoritok a tv-s szerepleshez....mivel en nem tudom milyen musor...gondolom sokat lehet nyerni...

Zita: Huuuu...a Szandi nagyon ugyi!!!!! A fiam pedig...nos ram hasonliiiiiiit.....egy szep MAGYAR gyerkoc...kis olasz verrel.... :lol: :lol: :wink: :wink:

Eniko: Vius...hogy van? Nagyon ugyi a Zalanod....mi a jovo penteken toltjukaz 1-et....meg nem jarunk, teljesen meg van elegedve a maszassal....es a hegymaszassal, felfele is maszik a dragam!!!

:wink: :lol: :) :lol:

Mi jol vagyunk, ma mar elkezdunk...zabalni is...be kell hozni a lemaradast...vegre minden ok...visszatert a Teo a regi fenyebe! Kerdeztem a dokit, szerinte normalis a 48 oras rosszullet, laz...szerintem furcsa, de lenyeg, hogy a torpevel minden ok!

Ezer pusza mindenkinek...

Kriszta es Teo

Kép

sziasztok
matteo0808

Macsek: Gratula! Egészséget! Láttam ám a februári topikban hamarabb, bibibiiiiiiii :lol:

Zsuzsu: Délelőtt mikor írtam, elkezdtem neked írni a bölcsiről, de nem küldtem el, viszont elmentettem magamnak....most bemásolom:
Én is kb. ilyenkor kezdtem fáradni, türelmetlenebbnek lenni, amit Gréti megérzett és kihasznált. Sokat küzdöttünk. Nagyon nem egyszerű. Nem akarlak ámítani, meg rémiszteni sem, de szerintem egyre rosszabb lesz és a tesó születésével meg pláne. Főleg, hogy nincs segítséged.
Grétin látom, mennyire kell neki a gyerektársaság. Nem is tudom ő vagy én várjuk e jobban az ovit :) Látni rajta, mennyire megérett rá ő is, és én is, hogy elengedjem. (emlékszem egyszer msn-en beszéltünk és te mondtad, hogy minimum 4 éves koráig szeretnéd, ha Ábel otthon lenne veled....mondtam is, hogy az szerintem nagyon sok.... :roll: ) Én Gréti 2 éves korában még nem voltam felkészülve egy elválásra....nem tudtam volna bölcsibe adni. Szerencsére megtehettem, hogy maradok itthon, és ugye terveztük a tesót. De olyan 2,5 éves korától már kezdtem érezni, hogy más kell neki...nem az én savanyú pofim egész nap. Úgyhogy én most arra gondoltam, hogy Levi 2010 márciusában lesz 2 éves, és én (ha kapok munkát valahol.... :? ) szeptembertől mennék dolgozni, ő meg bölcsibe. De ez még persze addig változhat, akármi is lehet, apával nem is beszéltünk még erről. Szóval szép-szép, hogy anyuka otthon a gyerekkel, de ha lehet meg kell találni azt az egészséges egyensúlyt, ami mindenkinek jó.
Szerintem Gréti marha jól viseli a tesót. Sokkal, sokkal rosszabbra számítottam, sok mindent láttam....szal nagyon light-os az élet itthon sok családhoz képest, de mégis látom, hogy valamilyen szinten megviseli, hisztisebb, nyűgösebb, és persze féltékeny is. Imádja Levit, mindig ő az első, félti, óvja, ha más gyerek csak rápillant a játszón, máris érezteti velük, hogy nana, Levi az övé, az ő testvére. Ő megpuszilhatja, más nem...stb.
(persze még az is lehet hogy nálunk most jött a dackorszak, mert eddig valahogy nem volt...de mostanában....hát nem semmi hisztiket le tud vágni a kiscsaj-úgy gondolom megkésett dackorszak+tesó miatt)
Szóval nem egy leányálom, nekem, hogy Gréti itthon van egész nap, nagyon nehéz. Apa későn ér haza...
Úgyhogy én is bölcsire szavazok nálatok. (és be kell valljam én is bölcsi ellenes voltam....most ez annyiban változott, hogy rájöttem, ha anya is és gyerek is megérett rá (vagy ha jön a tesó :lol: :lol: :lol: ), akkor bölcsi)
de nem belepofázás volt ez részemről, csak magánvélemény

Timika: Nagyon szép a zsiráf és a hajó is...(csatlakozom a csajokhoz....Kristófot!!!!!!)

Zituska, Gira: Édesek a tesók :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Macsek!

Nem elkeserítésképp, de tényleg készülj fel. Az egészen alap, hogy a vérvételre nem adnak időpontot. Aztán átmész kérni, és nincs :? Nekem ctg-re se adtak. Ha első gyerekemet várnám, azóta se lenne, nem is járnék, mert nem mondták. Örültek ők is (mint én), hogy 4. pecsét, és dobtak ki.

Enikő!

Nagyon jók a ruhák, a legkedvencebb kedvenc a sárga műanyag papucs. Réka a délutáni alvást is benne alakította :shock: hogy Hajna el ne vegye, amíg ő alszik. Azóta se nagyon veszi le :lol:

Zsuzsu!

Én bölcsiellenes vagyok, de tapasztalatom nincs. Mármint a bölcsiről. Engem is több soron kiakasztanak. Amikor kiakasztanak, akkor duplán (pl. a minap hajat mostak egy pocsolyában... a bugyijukig csurom vizek voltak :shock: ) Akkor én is adnám őket bárhová, csak végre nyugtom legyen. De én pl. Hajnánál nem érzem, hogy érett lenne a bölcsire. SZóval tégy belátásod szerint. Ha azt érzed, hogy neked ez így nagyon nem jó, és Ábi is jól érezné magát, nem hiányoznál neki (ezt egy anya szerintem tudja, mielőtt a csöppje bölcsibe kerül), akkorpróbáld meg! De ha nem, akkor küzdj, mert csak 1x lesz az életében ilyen kicsi, amikor anya a minden. És ha most nem is, de később lehetnek negatív hatásai, ha még nem volt rá készen.
Vendég

Na én pont ezt magyaráztam az oviban, mert ovonénik erösködtek hogy a gyereknek sokkal jobbat teszek ha velem van nyáron. Hogy ö mióta közösségbe jár, már annyira megszeretett gyerekekkel lenni, hogy én itthon nem tudom sokáig lefoglalni, neki sokkal jobb ha nem velem van, pedig imádom tényleg, mégis lepasszoltam, és bevallom nagyon jót tettem most is vele, hogy befizettem a napközibe. Szeretett oda járni, sokat fejlödött a rajzolása (velem nem volt türelme ennyit rajzolni, hiába probálkoztam) és a gyerekekkel is nagyon jol érezte magát.

Gira! Én régen azt sem tudtam elképzelni hogyan fogom Orsit 3 évesen oviba elengedni magam mellöl, annyira ellene voltam ezeknek a közösségeknek. Föleg mert nagyon ragaszkodott hozzám. De anyagi okok miatt már bölcsi is kellett, nekem nagyon jo tapasztalatom lett, persze tegyük hozzá sokat számit hogy ki a gondozoja, hova jár a gyerek. Biztosan van szar bölcsi is, meg nagyon jó is, nekem csak poz. tapasztalatom volt, igy NOrbit akkor is már bedugom fél napra, amig én fél évig a szabimat töltöm itthon. Pedig unalmas lesz már ennyit egyedül lennem, de hiszem neki sokkal jobb lesz ott.

Matteo! Örülök hogy Teo jol van!

Enikö! sajnálom mégsem lett jo a ház, hát én annak idején 2 évig kerestem mire lakást találtam, és sajnos le kellett mondamom az erkényröl, örültem minden más igényt végre kielégit ez. (igaz akkor még nem adtak igy hitelt és emiatt nem is nagyon indult be az új lakás épités). Kitartást, ha keresgéltek fogtok azért találni!

Kép

Kép

Karmen
karmen

SZiasztok!

Rég voltam. Köszönjük a névnapi köszöntéseket.

Most csak képekkel jövök, estére próbálok írni is.

Kép ébredés után

Kép névnapi méretvétel -még beférek az asztal alá :)

Kép kompozás Pakson, hazafelé a mamáéktól

Kép annyira szeretek fürdeni, hogy az sem számít, ha a vasalnivaló van a kádban víz helyett :)

Kép itt picit talán látszanak a fogacskák

Kép

Kép
sznanna

bocsi, elfelejtettem átforgatni a képeket :)

:oops: :oops: :oops:

Kép

Kép
sznanna

Sziasztok!

28.-án megvolt Hanna köldökműtétje..
Mindkettőnket megviselt..majd elmesélem.
Most már nem fáj neki.Hétfőn varratszedés.

Gratula a név- és szülinaposoknak,meg a friss pocakosodóknak!

Üdv.:Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

sziasztok

bassszus ! az előbb már majdnem készen voltam , de elszállt! :evil: :evil:

szilde
nem is írtad, hogy most műtik(mármint a pontos időpontot). jobbulást!!! mi volt?

szilcsi
Remélem Lalika eszik már! a vetélkedőhöz sok sikert és irj mindig, hogy mi volt!

enikő
várjuk a képeket videjót!

zsuzsu
kirtartást! bölcsihez nemtok hozzászólni. én voltam, meg végis isiben is, meg nyárinapközis is. és itt vagyok.

sznanna
Nóri nagyon szép! nem látom a fogat!, de elhiszem :wink:

A. T. Zita
ez nem ér!!!!! :shock: ilyen csúnyán beelőzni!!! ki hallott már ilyet?! :lol: :lol: itten kérem sorrend van! :lol: a Minikém jött volna, neki kellett volna fordulni! :lol: :lol: Szandika nagyon ügyi!

Kristófból tényleg nem sok látszik!!!! zsiráf szép :lol:

macsek
boldog babavárást!

Kriszta
Teo még mindig gyönyörű. és a szép, magyar anyucijára hasonlít! gondolom ott lent meg apura :lol: :lol: jó, hogy már jobban van!

gira
jó, hogy raktál képet! nagyon cúúúkik a csajok! már nincs sok! sokszor eszembe vagy, hogy vajon , hogy lesz!

zituska
klassz Botond trónolós képe :D . Noémi meg olyan kis szép? az járóka? és az jó dolog? azért kell, hogy ne kúszon-mászon el? (ez lehet, hülye kérdéd, de nem vagyok képben ilyen témában)

bocsika, ha vki kimaradt!
lépek, mert szopi, aztán bicajjal pláza, mert nincs fantasy könyvem már egy hete, így nemtok még jobban elhülyülni :D

toncsi

toncsi80

Bea!

Hozzánk Siket Erzsi járt aztán kerültünk a klinikára és ott tornáztatták őket tovább.

Nixi!

A lyndinette-t szedtem eddig de mivel voltak vérezgetések így a 3. hónapban is váltottunk milligest-re de még nem mentem el a patikába érte,de most hogy olvasom a hsz-t lehet nem is fogok.Fóbiám van a gyógyszerektől mondtam is apának hogy ez részemről egy hatalmas áldozat ,persze kettőnkért nyílván.Mégegy terhességet és 4 gyerekekt nem bírnék ki.Szóval most hatalmas kérdőjel hogy mi legyen.HJa és visszeresek a lábaim szóval nem mindegy hogy mit szedek.
A milligest amúgy egy hatóanyagot tartalmaz vagy többet?Miért 3 színű?

Kép
Kép
zitacicu2

Műtét előtt vacakolt a fórum,utána meg nem volt időm már írni.
Nálunk 28.-án elkezdődött a panelprogram az ablakcserével
így húztunk át mamához a gyerekekkel.Hanna is ott lábadozott,így nem voltunk Internetközelben.
Most egyenlőre visszajöttünk,de nincs kizárva,hogy ha elegünk lesz megint lelépünk...
Bár így is alig győztem visszaolvasni..

E.

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Enikő!!! Nagyon boldog névnapot kívánunk Boginak!!! :D :D

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sznanna :)
Megáll az eszem! Hihetetlen, milyen nagylányos Nórika!! :shock: :D
Hihetetlen, hogy még nincs 8 hónapos ez a lány!! Gyönyörű! :D
Kuponok úton....

Toncsi :)
Igen, járóka! :)
Nálunk nagyon jó szolgálatot tesz, amikor el vagyok foglalva, és a játszószőnyegen nem tudom szemmel tartani a nagylányt. Arról ugyanis már legurul, így nem annyira biztonságos, ha nem vagyok mellette.
A járókában meg nem éri baj, mert puha a háló, ha rá is forog!
Pl. fürdés után teszem bele, míg Botit is lefürdetem stb, meg míg Boti vacsizik, és segítenem kell neki, meg ha jön a postás, és le kell szaladnom 2 percre... :)

Enikő :)
Boginak nagyon boldog névnapot kívánunk! :D :D

Szilde :)
Szegény Hanna...gyógypuszik neki!!

Melinda :)
Örülök, hogy előkerültél!! :D Képeket!!!!! :D

Gira :)
A múltkor kimaradt, pedig azt hittem íírtam :oops: ....nagyon édik a csajok, mint két tojás! :D :D Kiváncsi leszek, hogy Enéh mennyire fog hasonlítani rájuk! :wink:

Kriszta :)
Matteo nagyon helyes kispasi! :D És látszik az az olasz vér azéééé' :lol: :lol: :lol:
Vigyázz, ha nagyobb lesz, ráuszítom a csajomat!! :lol:
Örülök, hogy jobban van már!
Oltástól nem szabadna több napos láznak lennie sztem!

Kép
Kép
zituska28

Próbálok képeket feltenni:

Kép

Kép [img]
Kép

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 0.5218.jpg[/img]

Kép

Kép

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Kép

Kép

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Hogy tuti emlékezzetek ránk, ha sokáig nem jövök megint :D jövő héttől újra meló

Kép

Kép

Kép

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok Lányok!

Karmen: kívánságod parancs :lol: , csakhogy megismerd Dórit :wink:

Előre is bocsi a sok képért, de ebben nagyon rossz vagyok :oops: Nagyon ritkán teszek fel, de akkor egy 1/2 évnyi mennyiséget... :oops:

Először is én még adós vagyok Dórika 2. szülinapi képeivel is, vagy nemis??!! Mindjárt visszanézek...Szóval mégsem, ezek szerint egész jól állok képügyileg (azokat már feltöltöttem a 765-ön).

Szóval, akkor jöjjenek a Balatonos képeink...

Kép Balatonban
Kép CSAK ennyire fújt a szél...
Kép Édesanyával
Kép Hajókázunk anyával...
Kép ...és apával
Kép Imádok autózni
Kép Kis családunk Badacsonyban
Kép Pihenés a balatonboglári Gömbkilátó tövében

vesm

...és néhány mostanság készült kép...

Kép Csak komolyan:)))
Kép Én is Fürti vagyok ám;)
Kép Még mindig imádok kertészkedni
Kép Kis szakács - édesanyának nagy segítsége
Kép Konyhatündér

Zsuzsu: tényleg el is felejtettem kérdezni: Ábeled nem volt véletlenül nagyszülőkkel vagy ismerősökkel hétfőn a Kölcsey utcai Délmagyar ügyfélszolgálaton? Nagyon sokan voltak, s egy szőke, fürtös, Ábel nevű kisfiúval ült és játszott Dórika, amíg várni kellett. Nagyon hasonlított Ábeledre, bár amennyire emlékszem a képekről a kisfiadra, ez a kissrác kicsit vékonyabb volt...

Most egy időre megint lelőttem magam a képekkel...csak kitartás :oops:

Üdv Mindenkinek:

Mónika és Dórika

vesm

Sziasztok!

Koszi a jokivansagokat! AMi azt illeti, elmeletben en sem igy terveztem kezdetben, a 3-4 ev szimpatikusabb korkulonbsegnek tunt. De anyam, annyi mindent kell merlegelni!!! Pl. ha ugye mar az elso sem jon hipp-hopp-pikk-pakk, es azt mondjak, minel kevesebb ido telik el 2 kozott, annal egyszerubben jon a kisteso, szoval ez az erv eleg sokat tud nyomni a latban.

Azt gondoltam, ha Picur megszuletik, Lucat beadnam legalabb fel napra bolcsibe vagy csaladi napkozibe (22 honapos lesz akkor). 1-2 honappal elotte elkezdenem beszoktatni, hogy ne erezze, hogy o azert megy, mert kisteso jon + akkorra mar eleg nagy lesz a pocakom ahhoz, hogy nehezkes legyen az egesz napos gyerkoc utan rohangalas. Persze az sem lenne rossz, ha mellettunk lenne, de hat ki tudja, mennyi zur lesz a babaval. Szoval nem tudom meg. Latom, mas is dilemmazik hasonlo helyzetben, es jo, hogy pont most irogattok ilyen tapasztalatokrol.

Gira! Kivalo, amit a Vasasrol irtal! :shock: Majd a vegen meg en irom a beutalokat is. Amugy hivogatom oket 1-2 napja, a telefont meg cseszik felvenni. Szoval szemelyesen probalkozok majd en is. Engem az sem erdekelne, ha csak a helyihez kellene jarni, emezek meg postan kuldenek a beutalokat. Meg a belyeget is allom, ha kell :wink:

Kép
Kép
-macsek-

Sziasztok!

Bocs, de most sem tudok reagálni mindenkinek. Kipurcantam.
Nóri ma egész nap aludt, aluszékony volt, és nem nem akart inni, csak néha cicizni is csak keveset, nempisilt egy cseppet sem. Délután elmentünk a háziorvoshoz, hogy ez azért már sok idő pisi nélkül.
Kaptunk beutalót a gyerekklinikára. A kutacson nem lehet már érezni semmi dehidratáltságra utaló jelet, szinte alig van már meg neki... Valami vesegondra gyanakodott a dokink.
Azt mondta, hogy most kivételesen jó cukros (szőlőcukor) gyümilével itassam, amennyit csak bele tudunk adagolni. És várjunk fél 7ig, ha nem lesz pisi, akkor irány a klinika.
Szerencsére lett kevés pisi, így kissé megnyugodva várjuk a hétvégét, remélem a beutalóra nem lesz szükségünk.

Enni szerencsére evett jóízűen. A mellékelt képen látszik mi volt a menü. (spenót, ha valaki nem ismerné fel :wink: )

Kép Itt már látszik a két fogacska

Ja, és megérkezett a harmadik fogacskánk is sutyiban. Bal felső 2. Csak úgy véletlen vettem észre... akkor most már tudom miért volt annyit fennt mostanában éjjelente...

Egy kérdés: Nóri éjjelente sokat forgolódik... mindig nekimegy a kiságy oldalának (a mienk csak 2 oldalt rácsos, a másik 2 oldal tömör) és ütögei a fejét bele, mert mászna tövább, fészkelődne.A lábával túrja magát arrébb, de ugye véges az ágy szélte-hossza... A fejvédőt leszedtük mikor leraktuk az ágyat a legalsó fokra, mert nagyon tetszett neki és mindig leszerelte...
Valakinek esetleg van vaéami hasznos tanácsa, javaslata????

ENIKŐ : BOGINAK nagyon boldog névnapot!!!!!

Jó hétvégét mindenkinek.

Anna és Nóri

Kép

Kép
sznanna

Anna: Teokam ejszaka ugyanezt csinalja....van mikor meg maszik is...csukott szemmel, es o is probalkozott a fejvedo leszerelesevel, de mivel igy nagy lenne az esely, hogy fajdalmat okoz maganak, nos en dupla csomora kotottem....fejvedo nelkul szerintem veszelyes!
Nagyon tunci a csajszi....

Vesm; Nagyon szep a Dorika, es milyen ugyin segit neked a konyhaban....

Melinda: Cukik a csajszik...es az az egyuttalvos kep....meg kell oket zabbantani!

Zituska: En benne vagyok...marmint, ha a sracok osszejonnek....nem leszek feltekeny....no meg hazsartos anyos....

Szilde: Gyogypuszak a Hannanak...remelem nem szenvedett sokat!!!!

Karmen: Orsival minden ok...???

Szilcsi: Lalinko....eszik....ki az uj fogacska, aki ennyi gondot okoz nektek....???

Toncsi: Mini....megjavult????? Nos...itt is azt mondjak..(meg az o csaladja is), hogy tiszta anyja ez a gyerek....

Mi ovabbra is jol vagyunk, delben keveset, este sokat eszunk, de ez gondolom a nagy hosegtol lehet....no es sokat alszik....mindenkit megvisel ez a kanikula, de holnaptol ismet mehetunk a tengerre...anya laba gyogyul, igy mhetunk vizbe!!!!

pusza mindenkinek Kriszta es Teo

Kép

:lol:

sziasztok
matteo0808

Sziasztok!!

ÁLOMSZÉPEK A BABÁK!!!!!! :D :D :D

BOGINAK BOLDOG NÉVNAPOT!!

kÖSZÖNÖM MINDENKINEK A BÖLCSIS TANÁCSOKAT!
Az igazság az, h most a "baleset" után még jobban félek elengedni Ábelt. Teljesen jól van, de iszonyat megijedtem. Valamilyen középút kéne első lépésben. Olyan hely, ahol együtt lehetnénk, szakképzett pedagogusok foglalkozást tartanának, ebéd a kicsiknek, majd haza. Óbudán van ilyen hely, de Szegeden szerintem nincs. :cry: Ha látnám egy ilyen "bölcsiben", h jól érzi magát, akkor nyugodtabban elengedném....
Bence megért, de kicsit konzervatív. Szeretné, ha nem maradnék le Ábel egyetlen szép pillanatáról sem. Ő is maradna Vele, de nem teheti meg sajna. Amikor megzuhanok, vígasztal, igyekszik segíteni és lépek tovább.

Szülés utáni segítségem a férjem lesz. Most igyekszik előre dolgozni, h akkor maradhasson velünk....Elképzelni sem tudom milyen lesz két gyermekkel, csak abban bízom, h Ábel napról-napra oksodik. Az is baj, h nem beszél, így hiába mondogatjuk a tesót nem érzem, h értené...majd ha megszületik....A kicsiket amúgy szereti, tologatja őket a babkocsiban (akit engednek a szülei) :D

Ti tapasztaltok olyat, h a 2 év körüli gyermekek bántják a náluk kisebbeket (1-2 éveseket)??? Ábel szeretgetni akarja a 13 hós szomszéd kisfiút, de előfordul, h durvábban nyúl hozzá. A szomszéd csaj meg ORDÍT a fiammal.... Kértem, h ne tegye... 1 év múlva az Ő fia is lehet durvább akár az én kisebbik babámmal, de nem érti meg. Tegnap már beszóltam neki: "Ábel gyere menjünk, itt nem látnak minket szívesen" és eljöttünk. A gáz csak az, h a fiúk szeretik egymást .....(mármint egymás társaságát) :lol:

Melinda!
Ismerem a Csutkababát, a játszótéren az anyukák nagyon dícsérik. Tőlünk sajna gyalog messze van (főleg a nyári melegben) és anyagilag sem futná rá....

Macsek!
Olvastalak már a várandós topicban, örülök, h minden rendben!!!!!!
Még nekem is kell mennem a vasasba, 4. pecsét....
Igaz régen volt, de úgy emlékszem, amikor előszőr mentem a védőnőhöz, akkor kérte, h éhgyomorral menjek és a papirok kitöltése után felmentem vérvételre. 9 óra volt már akkor, időpont nem volt, de simán levették a vért.... Nem akarok hülyeséget irni, de nem hinném, h a védőnő kért időpontot. Azóta persze más szelek fújnak, de nem hinném, h gond lenne, ha nincs időpont. (régen nézték egy listából, h valóban van-e időpont, de mostanában nem tapasztaltam ilyet).

Nekem kedden lesz az utsó (32 hetes) vérvétel....ellenanyag egyebek....

Timika!
meglepitesót várunk....... Szégyenlem, de minden UH-n más a neme.........annyi a szerencse, h az egészségi adatait tekintve nyugodta vagyok , van ugye genetikai tesztünk, na meg minden eredményt hasonlítok Ábihoz+megnézem egy táblázatban is....
HA KIBÚJIK KIDERÜL ..... :)

EDIT!
Gyors felépülést Hannának!!!!!!!!

Jó 7 végét Mindenkinek!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Kép "balesetesem"

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Karmen!

Én úgy gondolom, hogy nálam nem azzal van a baj, hogy én nem engedem el, hanem azt érzem, hogy ő nem érett rá. Rékánál pl. 2,5 évesen, már nem éreztem, hogy nem érett rá, ő abszolút társasági ember, és azzal, hogy elkezdett beszélni, már nem csak velem értette meg magát. Neki nem okozott volna gondot a bölcsi, ellenben Hajna egészen más. Őt TUDOM, hogy megviselné annak ellenére, hogy már folyékonyan beszél.

Zsuzsu!

Ne aggódj, Réka is ilyen volt, ölelgette, puszilgatta a babákat. Mikor hazavittem Hajnát a kórházból, egyből fel is akarta venni :shock: Ilyen szinten vigyázni kellett, de SOHA nem bántotta. (Vagyis most már igen, de azt is Hajna kezdi :lol: ) Szóval szerintem, ha a szándék nem a bántás, akkor ne aggódj, megtanul majd finoman közelíteni.
Hajna ellenben számomra félelemre ad okot. Őt nem érdeklik a babák és a laptopomat is képes kinyírni, ha azt veszem az ölembe őhelyette :roll:
Vendég

Gira! Nem vitázok, csak én pont ezt meséltem hogy mennyire nem akartam a bölcsit, föleg Orsinak aki sosem játszott más gyerekekkel, nem is érdekelték öt. Elképzelni sem tudtam hogy mi lesz ott vele. Bölcsis koráig még nagyinál sem volt kölcsönben, soha nem adtam oda, másutt nem aludt, de még nálunk sem altatta más rajtam kivül. Én erre gondoltam hogy neki nagyon nem lenne jo. Szerencsére neki pont hogy nagyon jót tett! De biztosan van olyan gyerek, miért ne lenne, akit megvisel mégis hogy elszakad hirtelen otthonrol, anyátol

Zsuzsu! Nekem azt mondta egyszer a dokim, ha lányt látnak az még lehet fiu, de ha fiu az UH-n akkor az biztos hogy tényleg fiu lesz:) Orsi sosem volt durva, nem engedtem-másokkal. Ahogy irigykedni sem engedtem soha, megbeszéltük hogy az miért nem helyes, ha meg durva volt és nem volt elegendö a beszélgetés akkor köv. legközelebb a fenékre, kézre verés. Nekünk csak nagyon kevésszer kellett emiatt (többször sajnos más okokbol). Én is azt gondolom anyukának kell megtanitani a gyereket ne legyen durva, én legalábbis nagyon haragszok és Orsit ha tehettem nem is engedtem durva gyerekkel játszani, elvittem inkább onnan. A szomszédnak nem kellene orditania Ábellel, de én biztosan szolnék az anyukának, neked, hogy tégy valamit Ábellel, v. mi sem látnánk szivesen, ezt megértem teljesen.

Melinda! Az a napközi irtó drága hallod, amit irtál! Nálunk 1e ft/nap+kaja. De még ezt is sok szülö nehezen fizeti ki, ahogy én is csak 1 hónapra tudtam nyáron beadni. Ment volna még szivesen Orsi. A nyaralás képek szuperek, unokaöcséd ment veletek? (A nevét sosem tudom megjegyezni, bocs)

Bölcsi. Azt tudjátok hogy aki kisteso miatt adja be v. mert veszélyeztett terhes a nagyobbik gyereket annak a kisteso születése után csak 20 hétig járhat bölcsibe a nagyobbik gyerek? Erre törvény (szabály?? egyszer olvastam már nem tudom, de az biztos hogy alkalmazzák is) van, igy tudják garantálni hogy aki dolgozni menne és elvileg elsöbséget élvezzen azoknak több esélye legyen

Matteo! Köszi a kérdést, Orsi jol van, a fogát kezelgetik de most nyaralás utánra halasztották a gyökértömést és a fogtömést, mert ahonnan hozná (Depo-bol) a doki az anyagot szabin vannak, zárva van.

Vesm! Köszi, most már megismerném:) Téged is:):)

Anna! Remélem Nórinál semmi komoly!

Edit! sajnálom hogy rémes volt a mütét!:(

Kép

Kép

Karmen
karmen

Hát...én nem szeretnélek elkeseríteni, de ha meg lesz a kistesó tuti lemaradsz Ábel 1-2 "szép pillantásáról". Sőt, később a kistesóéról is, mert nem fogsz tudni osztódni.
Ezt azért írom, mert jobb, haerre felkészülsz, különben lelkileg belebetegszel.
Én valamennyire próbáltam készülni erre, de így is sokat bőgtem, amikor Boti sírt, hogy vele játszak, de a kicsivel kellett legyek, vagy a kicsit hagytam pár percig sírni, mert Botival voltam.
Ebben szerintem segítene kicsit a bölcsi, megszokná Ábel is - és Te is - hogy nem vagytok állandóan együtt.
De ezt persze Ti döntitek el, én nem tudhatom, hogy Nektek mi a jó.
Balesetek pedig lesznek, kisebbek, nagyobbak. És nem feltétlen a bölcsiben, hanem látod, Veletek is! Nem fogod tudni minden sérüléstől megvédeni (és nem is kell sztem - na jó, a nagyoktól igen - de a saját kárán fog sokmindent megtanulni)
Egyébként a bölcsiben a beszoktatási idő pont arra is jó, hogy Anyuka lássa, hogy a gyerek jól érzi magát ott!De szerény véleményem és tapasztalatom az, hogy a gyerekek tök másképp viselkednek az anyjuk jelenlétében, mint anélkül...
Nna, nem erőltetni akarom, csak a véleményem mondtam el! :wink:

Melinda :) Mónika :)
Nagyon jók a képek!! :D

Sznanna :)
Remélem, nem lesz semmi gond Nórival, ez olyan ijesztően hangzott, én is beparáztam volna, tuti! :shock:
Nagyon helyes a kis spenótevő! :D

Kép
Kép
zituska28

Nagyon édesek a gyerekek!!!

Macsek,és Klzsuzsi,nagyon gratulálok nektek!!!!!!!!!!!
Zsuzsi örülök hogy jelentkeztél!!!
Dini jól van????

Bölcsi kérdés,tudjátok hogy lelki beteg voltam ,mert annyira féltem a bölcsitől!!
Barni 29 hónapos volt mikor elkezdtük,de neki nagyon jót tett!!!! :wink:
Ha valahova elmentem mikor otthon volt,mindig szöknöm kellett,most ott tartunk,hogy puszi,és ügyes legyél anya,én is ügyes leszek!!
A játékait nem hagyja hogy elvegyék tőle a gyerekek,megvédi magát!!!
Engem szerintem jobban megviselt az elválás!
Örülök hogy még egy évet marad a bölcsiben,itt sokkal többt tudnak vele foglalkozni.
(1 gondozónőre 8 gyerek jut,az oviban pedig 14gyerek)

Igen,akinek kis tesója születik,6 hónapig járhat bölcsibe utána,a nagyobb gyerkőc,és szerintem van ebbe némi igazság,aki dologzni akar menni,annak legyen helye!

Zsuzsu,a sérülésektől pedig nem tudod sajnos megvédeni.
A lejtőn gurult a Barni a motorral,esett egy k.... nagyot,a szája felrepedt ömlött belőle a vér,és hiába mondta el neki előtte 8,aztán kiabálva,hogy Barnabás lassabban.............

Éppen ma a játszón majdnem összevesztem egy anyukával!
Abba a korba vagyunk(nem tudom,van-e még így valaki),hogy nem akarja odaadni a Barni a játékait,de még meg sem nézheti senki,és hiába kértem,veszekedtem vele,sajnos nem tudok vele mit kezdeni!
Mondjuk,pont ez miatt,mi sem kérjük el mástól a játékokat!
Kezembe a moci,jön a kisfia,és már vette volna ki a kezemből,Barni a mászókáról kiabált:
-Anya,jaj ne add oda a mocimat,az enyém!!!!!!!!!!
Montam a csajszinak,hogy bocsi de,nem adom oda.
Erre a csaj,a szemeivel majd meg ölt,és valamit morgott az orra alatt.......................

Kép
bibi226

Most olvastam vissza, mit írtam...nem "szép pillantás" hanem "szép pillanat" akart lenni! :oops:
A két év körüli gyerekekre tök jellemző, hogy néha bántják, vagy durvábbak a kisebbekkel - akár szándékosan is.
Gondolom, ilyenkor tudatosul bennük, hogy erősebbek a náluk kisebbeknél, és próbálgatják az erejüket. Ezt kinövik idővel.
De sztem hagyni semmiképp nem szabad, meg kell tanulniuk, hogy az a kicsinek fáj, és hogy nem szabad! Ha szeretgetni akarja, és durvábbra sikerül, akkor is meg kell neki mutatni, hogy hogyan kell cirógatni stb...
Én Botinál legalábbis ezt csinálom. Ha durva egy nála kisebb gyerekkel, akkor rászólok, és ha nem hagyja abba, akkor "büntetésképp" kizökkentem az adott játékhelyzetből néhány percre, és elmondom neki, hogy miért... Ez nálunk működik..
Mondjuk a szomszéd nőnek nem kéne ordítania Ábellel. Én se tűrném, ha idegen kiabálna a gyerekemre. Szóljon Neked normálisan, és a Te dolgod megfegyelmezni a gyerekedet.

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!!

Csajok eladó a szopispárnánk. Már nem használjuk, ha valakit érdekel lőjjön privit! :wink:

Meg van Avent anyatejgyűjtő kagylóm, pelenkázótáska (uniszex) Gira nektek nem kell? (amúgy még egy zacsinyi rucit összeszedtem azóta :D mikor jössz megint be Szegedre? Vagy kiszaladunk hozzátok valamikor..... :)

A szopispárna (Zaza 2 hós volt a képen :D ):
Kép

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Képek a szülinapi tortáról, meg a palicsi parkról :D Meg uncsitesóim lányai is nálunk voltak...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

ceniko
Szeged

Hali!

Eniko, olyan szepek a gyerkocok!!! Zalan nokedlit nyomat, vagy csoroge fank? Mindegy, halali! Hogy all a haznezes? Tuti befuto?

Sznanna: Fejlekoccolas nalunk is volt, mi egyik oldalra szopiparnat tettunk - annyira osszementek vagy eltuntek a golyok, hogy szinte megfelezodott, igy pont odafer - , a masik oldalon meg a teli takaroja van feltekerve hengerbe okosan, hogy a buksijat ne tudja belefurni. Bar nem is akarja.

Ennyi idotok van masik topikokat is nezegetni - gondolok itt azokra, akik irtak, mar a varandosban lattak. Irigykedem! En neha ide meg a februari babasba menek. Tobbre nincs idom, a kecoval is kell neha foglalkozni. Eszem nincs ra, 3-4 gyerekesek, hogy osztjatok be az idotoket!

Na, menek, szep hetveget mindenkinek!!!

Kép
Kép
-macsek-

ZALÁNNAK NAGYON SOK BOLDOG SZÜLINAPOT UTÓLAG!
BOGINAK SOK BOLDOG NÉVNAPOT!

ZSUZSI,MACSEK HATALMAS GRATULA,BOLDOG POCAKOS NAPOKAT!!!

BABÁK GYÖNYÖRŰEK MIND!!!! :D

Mi Balcsin voltunk,visszaolvasni csak felületesen tudtam,de a képeket megnéztem!Majd teszek én is a nyaralásról!
20140113113746

Sziasztok!

Látom a bölcsiről írogattok és ehhez lenne egy kérdésem. Úgy hallottam, hogy akkor nem lehet beadni a bölcsibe a gyerkőcöt, ha anyuka itthon van, mivel munkáltatói igazolást kérnek. Igaz ez? Tehát, ha terhes vagyok és táppénzen vagyok a második gyerekkel, akkor én nem adhatom bölcsibe a gyereket? Vagy ha a másodikkal vagyok itthon gyeden, akkor sem?

Köszike a választ előre is.
Erika
szerika

Szerika: Jelen tudomasom szerint vagy munkaltatoi igazolas kell a bolcsibe adashoz (ami ugye egyet jelent azzal, hogy lemondasz a gyedrol is), vagy a tgyas idejere adhatod meg be. Amikor az lejar, es gyedet kapsz a kistesora, mar nem jarhat bolcsibe tovabb. Az az allaspont, hogy egyszerre 2 szocialis juttatast ne igenyelhessen egy anyuka, vagyis a bolcsit es a masik gyerekre jaro gyedet. Ertem en, de ez nekem is megneheziti majd az eletem. De sebaj, majd maganuton jopenzert... :?

Kép
Kép
-macsek-

Macsek: Én egyszer a fórum főoldalán láttam hogy a Várandósság címszó alatt neked volt az utolsó hsz-od, akkor kukkantottam oda, hogy mi lehet az, nem szoktam olvasni mindent, csak kíváncsi voltam :P (Megjegyzem azóta sem jártam arrafelé, az áprilisi-májusiakat szoktam olvasni, de csak bosszankodom rajtuk :wink: :lol: úgyhogy nagyon őket sem olvasom....)
Amúgy tudod, mindenkinek arra van ideje amire akarja..... :wink:

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

sZIASZTOK!

Anett!
Örülök, h itthon vagytok, várjuk a képeket!

Enikő!
Csúcs a fiad és a lányod!! Bogi???????
Az anyatejgyűjtőkagyló arra is jó, h ne áztassam el tejcsivel az ágyat?? :oops: :oops: Mennyire kényelmes viselni??

macsek!
Nekem a babanet-net az egyetlen szórakozásom. Kb. napi 1 órát rászánok az időmből és nem szégyenlem. (ha épp nem dolgozik a férjem, akkor több mint egy órát naponta) . irok a várandós októberi topicba is, normális a társaság és szeretem őket. ....

Bölcsi:
nem jutottunk előbbre a férjemmel (dolgozott a 7 végén), az a kifogás, h hazahoz minden bacit és nem lenne jó a kicsinek, na meg egy ujszülöttel nem tudnám bölcsibehordani Ábit.... Valahogy majd megoldjuk....

[b]Kármen-Zituska![/b]
Ábelnek is mindig elmagyarázom, ha durvul, h mi a pálya, de a szomszéd csaj kissé dinka. Szerinte ordibálással, káromkodva jobban megérti , én pedig rossz anya vagyok, mert nem beszélünk csúnyán....ááááááááááááááááááááááááááááá

Tegnap voltam a Klinikán este. Megbeszéltünk egy randit a szülésznőmmel és tegnap este nyugi volt a szülőszobán így elmentünk hozzá. A fiamtól lehidalt :lol: :lol: :lol: Ő tudja -milyen kínjaink voltak amikor megszületett- és olvadozott mennyire szép :oops: :oops: Ábel az első percben bújt az apjához, aztán felbátorodott és adta önmagát. :oops: :lol: Pár perc után elköszöntünk, mentünk fel Csillával a szülőszobába, Ábiék pedig sétálni a Tiszapartra. Adtam puszit nekik, mire Ábel hajolt Csillához és adott neki két cuppanós puszit! :D :D :D Ez nagyon meglepett, mert kizárólag a szüleinek adott eddig, idegeneknek csak a levegőbe cuppantott. Arra gondoltunk, megérezte, h "valamiféle kapcsolat" van közte és Csilla között :)

Említettem Csillának, h , h keményedgetek, így csináltunk egy CTG-t. Szerencsére minden rendben!!!!! Jöttek az ismerős hangok, élmények, de összességében jó volt. Bejött az ügyeletes doki, megkérdezte, h vagyok... Aranyos volt. Kiderült Ő Tarnai DR :D :D Barbi is ott volt ( ENIKŐ :wink: :wink: ) és összevigyorogtunk, gratulált... A szülőszoba kicsit megváltozott, de a 103-as megvan még,. ahol Ábel született :) (Teljes volt a nyugi, egy velem egyisdős kismami volt még bent, mert belázasodott és neki is csináltak CTG-t. Szerencsére nála sincs baj. )Nagyon jót beszélgettem a szülésznőmmel, így kicsit feldobódtam.... Kellenek az élmények, mert itthon nagyon befordulok....

MINDENKINEK KÍVÁNOM A LEGJOBBAKAT!!!!!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Enikő: Boginak utólag is boldog névnapot!

Zsuzsu: Örülök, hogy szimpi volt a dokim :) 31. betöltött hét... hú de rohan az idő.

Gira: Hogy s mint?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Erika,Macsek! Ha van orvosi igazolásod hogy szigoruan fekvö vagy, akkor a bölcsibe járhat a nagyobbik. Vagy munk. ig. kell, szerintem jol ez igy kitalálva valoban, igy is soknak nem jut hely és a szülö emiatt nem tud dolgozni menni. Én is hirtelen kaptam munkalehetőséget és nem is terveztem dolgozni, féltem a bölcsitöl, de anyagi okokbol is kellett, akkor kapkodhattam hogy hol találok helyet 2 hónappal elötte, hát ha nem lett volna segitségem nem vették volna fel Orsit még a munk.ig.-al sem. Ebböl tanultam, Norbit 5 hósan inkább beirattam és majd látom kapok-e munkát és elkezdjük-e. Nekem Norbival hogy irtam a bölcs. ig. vezetöjének segitett volna hogy fekvés miatt legyen helye hirtelen is Orsinak, de mondtam neki hogy én barátnöm helyében érdeklödtem, nekünk már van bölcsink, de barátnömnél sem tették ki végül a nagyot, elfogadták a tp papirját. Szoval sürgös esetben szerintem nem közvetlen a bölcsiben probálkozzatok hanem a bölcs.ig. keressétek meg, toleránsak ugy éreztem a veszélyeztetett terhesekkel.

Zsuzsu! Na ettöl totál kiakadok ha valaki káromkodik a gyerekeim elött! Mi nagyon ügyelünk rá hogy tölünk sose halljon ilyet (na nem volt könnyü leszokni bár nem volt nálunk sem sürün szokás) de miattuk nagyon odafigyeltünk, ezek elmaradtak. Erre elég ha jön valaki akitöl föleg már Orsi meghallja, azonnal megjegyzi (sajna oviban már van olyan gyerek akitöl tanul csunyán beszélni).
Orditozással meg nem fog egy gyerek jol viselkedni, többet és ha meg van vele beszélve, én volt megbüntettem ált. az is elég volt (ki lehet olyat találni amit szeretne és megtiltom egy idöre), nagyon durva esetben a fenekére ütöttem. De Orsinak a mai napig elég ha csak rálegyintek (verni nem kell) viszont amig nem puszilom ott meg, kezét, fejét, fenekét, száját stb. addig üvölt, mintha tényleg irtora fájna neki. De tényleg igy agressziv nem szokott lenni, igyirkedés is ritkán volt. Ábel is ahogy nöl azért egyre okosabb lesz, jobban megérti ezeket, csak ráhagyni addig már most sem szabad.
Bölcsi. Ez valoban annyiban igaz, hogy ált. a közösségbe kerüléskor eleinte betegesebb egy gyerek. Nekünk 4 hónap után nem volt gond többet, de mi jan. kezdtük. Norbit ezért is szeretném már nyáron beszoktatni, hátha télre már megerösödne majd. Baleset meg tényleg bárhol lehet, nálunk Norbika esett le tegnap az ágyrol a köre, (na a feje hogy néz ki!! :( ) apa egy kicsit magára hagyta, valszeg felállt, néha szokott, mert lemászni amugy tud. De ha lesz eröd, probálj meg otthon 2 gyerekkel, sokan meg tudták ezt már oldani, nekem nagyon fáraszto volt már ebben a korban (közel 40hez ugye) a kisgyerek, hálát adtam hogy Orsi csak du. jött haza:).

Enikö! Zalán már olyan szép kisfius! Egyáltalán nem babás már, most csodálkoztam csak rá!! :)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Nagyon jól sikerült a nyaralás,Málna tündér volt,nagyon jól bírta,minden érdekelte.A Balcsiba nem engedtem csak a kis csónakjába vittük be minden nap 2 x,a nyaralóba a kismedencébe pancsolt minden nap!

Visszaolvastam felületesen.Hát én sem vállalkoznék 2 év korkülönbséggel még egy babára,nekem is minimum 3,de inkább 4 év,becsülök mindenkit ,aki bevállalja. És főleg azokat,akiknek a férjük sokáig dolgozik,keveset van otthon.Nálunk Laci fél 5, 5 körül itthon van,és akkor viszi is Málnát sétálni,van másfél,2 óra szabadságom,este együtt fürdetünk és hétvégén is sokat mennek sétálni.Én nem vállaltam volna egy babát sem,ha ez nem így lenne.Önző vagyok :oops: és lusta :oops:
Tényleg le a kalappal előttetek csajok,akik így csináljátok ezt nap mint nap!

És a képek: Kép
Balatonedelicsen az Afrika múzeumba a papával
Kép
Apával Szántódpusztán
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
20140113113746

Köszi a hozzászólásokat, mostmár képben vagyok :lol:

Anett, sokszor az embert a "kényszer" viszi rá, hogy bevállalja a következő gyereket kis korkülönbséggel. Az egyik, hogy véletlen jön össze és nem akarja elvetetni, a másik pedig, hogy a munkahelyen esetleg olyan helyzet áll fönt, ha visszamenne, akkor felmondanának neki (és ki szeretne rögtön munkanélkülivé válni egy gyerekkel a háta mögött?)...
szerika

Ebben biztos voltam, hogy Te megbeszéled Ábival a dolgokat, ennyire már megismertelek! :wink:
A szomszédnő meg tényleg dinka (finoman szólva :evil: ), ha üvöltéssel, meg káromkodással neveli a gyerekét!!
Na nem mondom, hogy én nem kiabálok néha Botival, mert néha nem hat rá a szép szó, és olyankor felemelem a hangom, de utánna mindig "kibékülünk", és Boti is tudja, hogy olyankor rosszat csinált, és bújik, meg mondja: "Fót szogadok, Anya :lol: néha keveri a betűket..
Örülök, hogy minden ok! :)
A szülőszoba látogatás ilyenkor már tényleg élmény! :wink:

Anett :)
Hátén nem mondtam volna le semmiképpen a gyerekvállalásról, azért, mert Apa keveset van itthon! Megőrülnék gyerek nélkül, ráadásul mi Botira majdnem 2 évet vártunk. Ezért nem is volt kérdés, hogy amikor Boti abbahagyta a szopit, nwem védekeztünk, mert nem tudtuk, hogy a tesóra mennyit kell majd várnunk. Szerencsére kárpótolt az élet a sok várakozásért, mert Noémi nagyon hamar beköltözött!
És valóban fárasztó, és néha kivagyok, mint a liba, de este, amikor nézem Őket az ágyukban, hálát adok az égnek, hogy kaptam őket! :D :D
Na, ez nem szemrehányás Neked, csak azért írom, hogy lásd, az ember panaszkodik, hogy sok, meg fárasztó, de nem csinálnám másképp, ha most újra választhatnék! :D :D

Nagyon jók a képek! Annyira édes kiscsajszi Málna!! :D Már alig várom, hogy Noncsi is ilyen loknis vagány kiscsaj legyen! :D

Enikő :)
Nagyon klasszak a képek!!!! :D :D

Kép
Kép
zituska28

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?