Új privát üzeneted érkezett!

Húúúha, apróónak mennek a drukkok, hogy minden úgy alakuljon, ahogy a legjobb nekik ;)

Zsófi, nagyon várunk vissza a hírekkel, hogy mi lett velük, de szerintem is babagyanús a dolog még ma ;)

én már beszereztem a palacsinta hozzávalókat, lesz lekváros, nutellás, túrós :)) megyek sütni:)

sniky

mecsi:menj szunyózni, és potyogjanak a babák!persze csak az akinek itt az ideje!!!

Kép
winona

Szilvi, nagyon úgy tűnik, hogy eltévedt a futár, akit küldtél, lehet, hogy Csepel helyett Halásztelken kötött ki??? Na majd kiderül... ;)

na megyek sütni...

sniky

sniky:te milyen konyhatündér vagy!nemsemmi... :)

Kép
winona

PALACSINTA!!!! MÉG MA IS SÜTÖTTEM MARADT TEGNAPRŐL! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Gyerekek, mindjárt kész a rakott palacsintám. Én is meg lettem fertőzve :D

Aprónak meg nagyon szorítok. Ő is amennyit pörgött, hát nem csoda, hogy elkezdett ereszteni. Reméljük minden jól alakul.

szuszu

Sziasztok!

No, eljutottam idáig, hogy írjak Nektek végre.

Tartozom a születés történettel:

Pénteken, ahogy írtam is, tök jól voltam, semmi jel, úgyhogy elmentünk olyan 10 óra felé az A38-ra, egy barátunk koncertjére. :)
Kb. éjfélre értünk haza, éppen lefeküdtünk, és egy jó kis pukkanás. Elkezdett folyni a magzatvíz. Gyorsan rohantam zuhanyozni, borotválás, apa közben mindent összekészített. Muris volt, mert éppen léptünk ki az ajtón amikor elöntött a magzatvíz, hiába tettem be a tena betétet, simán a cipőmig folyt, úgyhogy két tanulság, a tena szart sem ér inkontinencia esetén :) és a magzatvíz nem folyik ki mind egyszerre :).
Kb. fél 1-re értünk be, ott felvettek és mire megvizsgáltak már bő 1 ujjnyi és 4 perces fájások. Ezt még mosolyogva bírtam :)
Mivel ilyen jó ütemben ment már a szülőszobára is kerültünk, sikerült kifogni az IKEA szobát, drukkolok, hogy a Szent Imréseknek sikerüljön, állati jó...
Elkezdünk a párommal szépen vajúdgatni, jöttek a fájások, elég rendesen, üldögéltem a labdán, kádaztam, a legeslegjobb a zuhanyzás volt. eléggé gyorsan kitágultam 4 ujjnyira, úgy nagyjából 5-re, de kezdtem nagyon kifáradni. Így aztán meg is állt a tágulás, csak fájtam baromira, 1 percesek jöttek egész fél 11-ig, amikor mondta a dokim, hogy ad oxitocint, mert a méhszájból 4 mm, sehogy sem akar eltűnni és már rég meglehetne, de magától nem megy. A szertől lett két akkora görcsöm, hogy azt hittem ott maradok, de az eredmény nem maradt el, már nyomhattam is, 5-6 fájással, simán ki is jött Lili. 11 óra 20 percre. Nem vágtak, szuper gátvédelem volt,ici pici repedés és varrni is csak két plasztikai, úgyhogy a képen is látszik, 10 perc múlva ülve fotózkodtam. Ami nagy szám nekem, hogy sikerült minden fájdalomcsillapítás nélkül, így szerettem volna.
Nem számítottam rá, hogy ennyire nehéz lesz, de azt hiszem, ha ezt kipihenve csináltam volna, nem lett volna ennyire fájdalmas, párom iszonyú sokat segített, 12 órát masszírozta a derekam ami még nagyon sokat javított a dolgon. A lényeg: baba mindent elfelejtet, már most mennék újra szülni, életemben nem szerettem ennyire senkit, mint ezt a kis hercegnőt.
Hát ez az én sztorim :)

És most a képek:

Kép Kép Kép

KépKép
columbine

Ági, köszi a történetet, szép és biztató :-)

A képek is nagyon jók, főleg az apukával alvós teccik nagyon ;-)

És hog telnek az első otthon töltött napok? Jó kislány Lili baba?

yuyu79

Hello!

Újra vagyok. Hazajöttünk. KInek küldhetek képeket és milyen címre kicsinyítés céljából? Úgy értem ki van még 2 in1, hogy segítsen nekem?

Megpróbálok visszaolvasni míg a Pocok alszik, aztán jövök.
bende

köszi Zsófi!

Bende,akár nekem is: nikicike85@freemail.hu

Nem jó a cukrom,és acetonos a vizeletem,melette éhes is vagyok.Ilyen még nem volt.
És jövőhéten mire megyek dokihoz már betöltöm a 37.hetet,csak nem akar inzulinozni arra a 2 hétre?????

nicike

Bende, nekem küldheted: szuszununu@gmail.com

Ági, nagyon köszönjük a szüléstörténetet. Én nem bánnám, ha az enyém is hasonlóan flottul menne. Azért nagy vagányság volt A38-ra menni :D

szuszu

Cs.andi,köszi neked is a papper-okat 8)

nicike

Niki!

Nyugi! Most mondta a rádió, hogy hatalmas dugó van, így sajnos nem tud olyan gyorsan haladni. Na meg persze megvárja a kedves futár, hogy feltankolj palacsintából! :D Hidd el, úgy sokkal jobban fogod bírni!

rizsimami

na újra itt vagyok :)
2 nutellás, 1 túrós, 1 lekváros palacsinta beburkolva :)))) Mecsi, nagyon jó felvetés volt ;))

Ági, nagyon szép a történeted és szuperek a képek!!!
Aranyos nagyon az az alvós kép a Liliapuval :)

Bende, szia:)
nekem is küldheted bátran a képeket: sniky@freemail.hu -ra

sniky

szuszu! elküldtem...
bende

szuszu! elküldtem...
bende

Bende, üdv újra itt! Várjuk a képeket :-)

És hogy vagytok? Minden rendben?

yuyu79

oké Szilvi, most már kivárom türelmesen ;))

sniky

nutellás palcsik készen, de már nyomuk sincsen :D :D :D :D

bende!üdv!!azóta mindenki futárt akar!!

Ági!gratula megint és nagyon köszönjük a történetet!!nem kicsit irígykedünk :D

én is kicsinyíthetek , ha kell még...

sniki!akkor ha már bepalacsintáztunk akkor indulhatunk is, nemde???? :wink: :wink:
Vendég

Andi, én még ennék egy kört, ha Ferci hazaért ;)
utána indulhatunk :)))

sniky

Azért szóljatok, mielőtt indultok :-D

yuyu79

Aproonak megy a drukk! :D

Ági, nagyon édes Lilli baba! Nekem is nagyon tetszik az apukás alvós kép!! :)

Hú, palacsinta.....én is kérek!! Csak túlságosan melegem van most sütögetni! Most értem haza nem rég a fodrásztól, egy darabig nem megyek most már. Megbeszéltem a kicsikével, hogy ne pont akkor jelentkezzen hogy ki akar jönni amikor éppen fólia darabkák lógnak a fejemen. Szerencsére megértette és aludt inkább. :wink:

Kép
Kép
dia123

sziasztok!

Sophie,
Megtennéd hogy elküldöd Aprooka tel.számát priviben???? Most már tuti nem fogják haza engedni, főleg ha szivárog a magzatvíz... De jó helyen van a Kútvölgyiben....
Ezek szerint még sem együtt megyünk szülni :cry: :cry: Pedig elvileg megbeszéltük.... :(

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Sziasztok!

Bocsi, hogy csak így rátok török, de Ti már a vége fele jártok, ezért kérdezlek Titeket, hátha bárkinek köztetek volt hasonló problémája a terhessége során.

19 hetes kismami vagyok, kb. 4 hete görcsöl a pocim és sajnos ma az orvos azt állapította meg, hogy ugyan a méhszáj zárt, de a méhnyak kissé megrövidült. Hogy mit jelent nála a kissé megrövidült azt nem tudom, nem árulta el. :( Leletet nem kaptam normálisat. Amúgy én azt gondolom, hogy olyan 2000 lehet az érték. Ha 1000 lenne azért jobban aggódott volna. Házasélet tilalom, még több magnézium (eddig is szedtem de nem hatott) meg pihenés lett előírva. Több problémám is van:

1. Mennyire veszélyes "csupán" a méhnyak rövidülése méhszáj kinyílás nélkül? Milyen esélyem van így a koraszülésre??
2. Eljuthatok-e odaáig, mint ahol már Ti is jártok?
3. Ha egyszer pihenésre vagyok ítélve, de nekem a haskeményedések és görcsök jórészt fekve jönnek elő, így is tartsam magam a fekvéshez? Ha sétálgatok, teszek-veszek akkor nincsenek görcseim. Mégis pihenést mond az orvos. Hogy is van ez?

Kérlek bki, akinek van tapasztalata ilyen problémával írjon itt vagy priviben. Köszönöm!!

Szép napot, jó egészséget a kismamáknak, már megszült anyáknak és a babáknak is!!
Aida

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

tud valaki segíteni?
vettem egy Avair Ultra 3 WG-UHLI60LI tipusú hideg/meleg párásítót használtan, de nincsen hozzá hasz.utasítás és a neten csak csehül találtam és sajnálatos módon a cseh tudásom a jedna pivo magasságában kimerül...van valakinek ilyen, mert ki sem merem próbálni és mindig elöbb olvasni szoktam...
Vendég

Palacsinta őrület kitört! :lol:

Ági nagyon szép történet, és örülök hogy ilyen flottul ment minden. jó lehetett az ikeásba. Szülésznőd volt, ki volt? Lili hercegnő tündérke, A hercegek kicsit még ugy láccik váratnak magukra de lassan érkeznek. Ma azt mondta a párom szerinte én már jövőhéten megszülök. Nem lenne rossz.

Aida nekem ilyen problémám nem volt talán itt ha jól emlékszem senkinek, de a sok pihenés és fekvés az tuti!!!! Akkor kihúzhatod a végéig.

Jelzem megyek lefeküdni, eddig andival bandáztam. Ugyhogy esetleg valaki mehet szülni!!!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Aida!

Én is a félidőnél kaptam 2000-t a méhszájra. Ez azt jelenti, hogy kicsit megrövidült, de teljesen zárt. Okozhatja a rá nehezedő súly. Magnéziumot írt fel a doki, de még a szextől sem tiltott el. Végig cipekedtem, jöttem, mentem és a 39. hét utolsó napján szültem. Kitartás.
bende

Bende, visszaküldtem a kicsinyített képeket. Most már postolhatod őket.

szuszu

bende: Akkor jól értem, hogy neked ez görcs nélkül következett be? Nem keményedett a méhed?
Remélem én is kibírom addig.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Íme egy rövid születéstörténet, egyelőre fotók nélkül, mert Szuszu még nem küldte vissza. Ha sokáig tartogatja, megtámadok vele mást! :)

Szóval: pénteken ugye egész nap hánytam, szombaton kicsit jobban lettem, egész nap jöttünk mentünk. Bevásároltunk, kutyát úsztattunk..stb, sőt Apa meg is kívánt tehát még szex is volt. (tehát lehet, hogy nem a futár ért ide :) )Este tévézgettünk, elkezdett fájdogálni a pocim, de bealudtam. 22 órától rendeszeresebbek lettek, éjfélkor 4 percesek. Apát még nem keltettem fel, felhívtam a szülésznőt aki pont ügyeletes volt. Azt mondta, ha ez így marad, akkor 1 óra múlva menjünk. Vártam kettőt, nehogy potyára menjünk és 2- kor felkeltettem a párom. Ő egyre a magzatvizet kérdezgette, szerinte csak az a szülés kezdetének a jele. Elindultunk. A szülőszobán megállapították, hogy a fájások ellenére csak 1 ujjnyira vagyok kitágulva :( és így még burkot sem lehet repeszteni. Apát hazaküldtem, hogy 8-9 óra körül jöjjön vissza. Fájdogáltam, fájdogáltam. Mikor végre két ujjnyi lettem burkot repesztettek. Sétáltam, ültem a labdán a zuhany alatt, de 2 ujjnyi maradtam. Bekötötték az oxitocint, akkor kicsit haladtunk, viszont belázasodtam. A hasamon és fejemen folyt a víz, a karjaim meg libabőrösek voltak. A következő órák kicsit kiestek, mert valamiféle önkivületi állapotba kerültem. A kéjgáz nem használt, mert annyira büdös gumiszaga volt a maszknak, hogy elkezdtem tőle hányni. A tágulás vége felé már a szülésznő kezét harapdáltam ( később leellenőriztem megvan- e az összes ujja- de mind megvolt ) , aztán mikor végra nyomhattam összeszedtem magam. A kitolási szak már mindössze negyedóra volt és állítom nem ez volt a legnehezebb. Távolról éreztem a szurit ás a gátmetszést, de nem fájt. Mikor megszűnt a feszítés, azt hittem még csak a feje bújt elő, de odarakták a hasamra, az ,,egész,, csajszit. Párom szerint ez a pillanat olyan volt, mintha nyakon öntöttek volna egy vödör vízzel. Kitisztult minden és tényleg a fájdalmat mintha elvágták volna. Apa elment a manóval fürödni, én meg vártam a méhlepényt. Sajnos nem vált le, ezért el kellett, hogy altassanak. Még műtéti úton is nehezen tudták eltávolítani és közben rengeteg vért vesztettem. A szülés utáni két órát így nem tölthettük együtt, de mikor felébredtem, visszajött a párom ( amíg aludtam körbeszáguldotta a várost a hírekkel, meg az első fényképekkel ) és megkaptuk a manót is. Sajnos nem szoptathattam, az altatás miatt. Az éjszaka jól telt, hajnalban jött a nővér és megkérdezte, hogy szeretnék- e felkelni. Persze, hogy igen. Sajnos még segítséggel sem ment, 4 lépés után a nővér karjaiba estem. Összefolyt előttem minden. Kicsit üldögéltem az ágy szélén és akkor segítséggel, de eljutottam a mosdóba. A nővér lemosdatott és ekkor megint az erőm végére értem. Csak feküdtem az ágyban. Aztán hozták a manót, letették, hogy szoptassam meg. Nagyon ügyesen rácuppant a cicimre és szerencsére volt előtejem is. Később kaptam infúziót, szerencsére transzfúzió nem kellett, mert uygebár fel tudtam állni. Délutánra már jobban lettem, estére már kértem, hogy hagyják mellettem a picit. Ellenkeztek, hogy pihenjek, de aztán én győztem. Sajnos, hogy belázasodtam szülés közben ez mindkettőnk vérképén meglátszott ezért antibiotikumot kellett kapnunk. Ma viszont mindkettem egészségesen, a lányom pirospozsgásan én rém sápadtan, de hazajöhettünk. Mióta megszületett nem éreztem magam fáradtnak, jövök- megyek mindent csináltam. Ülni tökéletesen tudok, sőt törökülésben szoptattam. A varrat felszívódó és szerencsére csak egy picit fáj. Minden zuhany után Aloe first-tel kezelgetem ez nagyon jó neki. Tejcsi van bőven, most éppen annyira feszít az egyik, hogy alig várom, hogy a csajszi ébredjen. Egynaposan lerúgta magáról a takarót, kétnaposan hasra tettem, kinyomta magát és átfordította másik irányba a fejét. Még nem volt egynapos mikor már nagyokat vigyorgott. Hatalmas kezei és lábai vannak, ez volt az első amit már a szülőszobán megjegyeztek. Félcentis szempillái vannak és tisztára az Apukája. Imádjuk.

Bocsi, ha hosszú voltam.
bende

Szuszu jóvoltából a képek. Kép
No comment
Kép
fürdés után
Kép
Apával
Kép
itthon!
bende

Aida!
Néha keményedett, de én annyit jöttem mentem naponta mindig több kilométert gyalogoltam, hogy nem igazán tulajdonítottam neki túl nagy jelentőséget. Szerintem nem lesz semmi baj. :)
bende

Bende, hatalmas gratuláció, gyönyörű a lányotok!!!
És köszi a szüléstörténetet is, örülök, hogy a nehézségek ellenére jól vagytok mindketten!

sniky

Köszi bende a bíztatást! :) Csodálatos a kisbabád, gratulálok!!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Bende, nagyon szép történet, köszönjük.

Nálunk esik az eső! Csajok, nekem két napja fáj a fejem. Mikor fog ez elmúlni? Tiszta hisztis vagyok tőle. :cry:

szuszu

szuszu, enyhe érintőleges hidegfront van, nem lehet, hogy arra vagy érzékeny? Nekem ilyenkor az eső után elmúlik, egyébként én is érzem két napja gyengén!

Fel a fejjel, enmsoká jobb lesz ;)

sniky

Sziasztok!

Sikerült mindent végig olvasni... :D

Csorog a nyálam a fini palacsinták után.... :lol: Olvasva feljött vagy + 2 kg!!!

Aprooka,
Drukk megy ezerrel!!!!! Hamarosan kezedben tarthatod prüntyit...

Nekem Rékánál, reggel kezdet el szivárogni a magzatvíz, szülésznőnek telcsi, aki közölte, hogy induljak a kórházba... Este 6-ra pedig már kezemben tarthattam Rékucit. :lol: Amúgy ha jól emlékszem akkor Aprooka szülésznője, már holnaptól van de lehet hogy már ma is bemegy hozzá!! Ha nem, akkor sincs gond mert Erika egy nagyon kedves lánynak adta át Zsófit... :lol: Tapasztalatból mondom.... :D

Remélem, hogy nem gond, hogyha a Kútvölgyis topic-ot tájékoztatom Aprookáékról.... :?

Olyan jó olvasni a szüléstörténeteket! :D

Bende,
Csoda szépek vagytok!

Mazska,
Jó kórház a Dél pesti???? Én még nem is jártam ott.... De legalább közel van Neked! Oda jártál terhesgondozásra is???

Lenne egy kérdésem:
Ti szeditek még a terhesvitamint???? Én már vagy 2 hete nem :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

jött az eső jött egy görcs is jujjjj de fini ! hát igy nem tudok aludni.

Bende szépek vagytok!

CsAndi elvileg küldtem privit de ugy láttam gyakorlatban nem ment el . Átküdenéd nekem is emailba a papirosokat. Hátha én mégse nyomattam ki valamit, ellenőrzésképp! köszönöm!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

bende gyönyörűséges a hercegkisasszony és köszönjük a szüléstörténeted..minden jó, ha a vége jó

Aida pihenj sokat és szedd a magnéziumot...

szuszu simi a buksira...

mecsi jó pihit

képzeljétek délután exótramód beállta apocim, görcsölt 3*20 percenként de abbahagyta..most semmi..

gyakorolunk, gyakorolunk...
:lol: :lol: de azért 8.áig még maradjunk bennt :wink:
Vendég

Sziasztok lányok!

Bende, Ágicám!

Nagyon szépek a történetek, ügyesek vagytok és gyönyörüek a babák és anyák!

Én itt rágom az öklöm, el vagyok néminemüleg bizonytalanodva, mert Dönci sárga és nem tudom már, hogy még mindig, vagy már megint és hogy kicsit vagy nagyon sárga-e!? Holnap bemegyek de. a kórházba a volt szobatársamat meglátogatni (34. hétre 1300 gr és 40 cm lett a baba) és akkor fogok egy dokit és kivallatom! Amúgy gond egy szál se vele, nagyon rendes baba, alig sír, nem hasfájós, sokat és sokszor szopizik, ebböl következöen rengeteget kakil és pisil, nézelödik, stb. A haja kivilágosodott teljesen, most inkább már csak világosbarna a kezdeti majdnem feketéhez képest.
Ha összeraktam a lomtalanításból szerzett írósztalt is, tök jó lett!
Megvettem két napja a lányomnak az iskolakezdéshez a dolgokat, szerencsére nem volt egy nagy összeg, mert az iskolatáskát már 2 éve megvettük.
Döncit 2,8 kg-ra mértem a napokban, ami kb. 250 gr gyarapodást jelent a héten.
Jövö héten jön a barátnöm, ha sztrájk miatt nem esik kútba a dolog...

Új babákhoz is szívböl gratulálok, olyan jó tudni, hogy minden rendben halad...

Kép

Teszek fel képeket:
maass

Mennek a drukkok Aproo-nak, reméljük minden rendben lesz :D

Ági,
jó neked, hogy ilyen szép szülésed volt, és a dokid is nagyon szimpi :wink:

Bende,
nem semmi, jól megszenvedtél szegényke... Azért jó, hogy kórházban szül az ember lánya (szerintem :oops: ) Zalánnal nekem hasonló volt a méhlepény-sztori, de szerencsére kinyomták belőlem az utsó pillanatban...

És Lányok,
Gyönyörűek a kiscsajaitok!!!!!!

És jó hírem van: BEFORDULT A KISLEGÉNYÜNK!!!!! ÚÚúgy reménykedtem, és most határtalanul boldog vagyok :D Annak ellenére, hogy totál zárt a méhszájam...Ja, és most 9,8 mm a BPD-je, kemény lesz megszülni. Kérdeztema dokitól, hogy nőhet-e még, azt mondta igen. Erre én rákérdeztem, hogyan is fog kijönni... Ők úgy hívják konfigurálódik a feje, jaaa, nekem meg a gátam fog konfigurálódni :?
Rizsimami,
szóval nekem nem mondta, hogy van ilyen 10 mm-es határ. Igaz, nekem a második gyerkőc, kitaposott út, stb. stb.

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

A gyerekszobáról képek (ez lett az én nagy lakásátrendendezési programom ered)ménye, talán emlékeztek a történetre...)

Kép
Kép
Kép Kép
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 14.424.jpg[/img]
[img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1217526634.8757.jpg[/img
Kép ]

vélemény?
maass

Kép
maass

Barbi, nekem tetszik! Jók a fenyő bútorok!

Egy szobában van az összes gyerkőc?

Nagylányod várja az iskolát? Mikor kezdődik a tanítás? Ott már augusztusban, nem?

yuyu79

Rita, gratulálok a beforduláshoz :D

yuyu79

Barbi, nekem nagyon tetszik a bútor is és a vidám hangulat is, ami uralkodik a szobában. És hát Dönci még mindig szupercuki. Úgy megdögönyözném.

szuszu

Barbi, remélem nem lesz gond Döncivel.... majd írd meg mit modtak rá a kórházban!

yuyu79

Bende, gratulálok, nagyon szépek vagyok :-D Hát, nem volt könnyű szülésed, de megérte a szenvedést ez a szépséges kislány :-)

yuyu79

Kiváncsi vagyok, mi lehet Aprookáékkal :roll:

yuyu79

Tényleg Rita, én is gratulálok a beforduláshoz!

szuszu

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?