Új privát üzeneted érkezett!

szönyen érzem magam. megpróbálom értelmessen leirni, hol fáj. a hasam, lent majdnem a derekamnál /az a rész, ami kezd kigömböjödni/.
tegnap este belenyilalt, görcsöltem, fájt. ma is menés közben belenyilal, szúr. kb. úgy megyek, mint aki be van "kaksizva!".
nem tudjátok ez mitöl lehet?????

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Timi, nekem is szokott ilyen nyilaló/szúró érzésem lenni, az állítolag attól van, h nő a méh, és a méhfüggesztő szalagok, v izmok nyúlnak. De a görcs nem tudom mi miatt lehetett, én soha nem görcsölök,nem görcsöltem még eddig.

Kép
babe.
 
 


nekem eddig semmi bajom nem volt. ez az elsö jelenség nálam. ez borzasztó!egész nap csak ülök meg fekszem. nálad ez sokáig tartott?

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 

 
 

Timi, nálam kb 1 hónapja volt ugyanilyen: nyomta a babóka a belemet ott, ahol mondod, és rettenetesen szúrt, meg feszült. Aztán feküdtem így, feküdtem úgy, simiztem a hasamat és közben arra kértem, hogy változtasson helyzetet, mert ez így nekem kényelmetlen...két napon belül megszűnt a probléma, és azóta sincs. :)

Kata, nyilván erőltetni nem kell, de azért egy baromi nagy vonalat kellene húzni a többi téma meg a szülés között...a többi erőltetős témával kapcsolatban pl. hogy valamilyen kaját nem erőltetünk a férjünknek, az rendben van, vagy valamilyen társaságba nem akar eljönni, az is rendben van...na de egy ilyen helyzetnél?? Amit együtt hozott össze a pár??? Hmmm...

Kép
szöszke
 
 


Az az igazság, hogy én annyira nem bánnám ha nem lenne bent.Ismerem a férjem, ettől még imád, és hihetetlen jó apuka, nem erről van szó.És persze mikor ábit elhelyezte, bent lenne a kórházban, ha szerencsénk van, és megszületett Emma, rögtön bejönne az tuti.De ha segíteni nem tud, mert totál leblokkol, akkor minek kínozzam?neki sem jó, nekem sem tud segíteni.Akkor inkább legyen a szülésznőm mellettem, akkor csak rá tudok figyelni, és nem idegesítem magam a férjemen.És ha megszületett a baba, akkor jöjjön be.Nekem valahogy fontosabb, hogy utána milyen apa, és hogyan bánik a gyerekekkel, mint hogy mindenáron bent legyen.Mert látom Ábinál, hogy annyira imádja, és olyan kivételesen jól bánik vele, hogy le a kalappal.A családi béke szempontjából én ezt sokkal fontosabbank érzem.
emmalena
 
 


Emmalena, ha te nem szeretnéd, hogy bent legyen, akkor az más. De valóban nem szeretnéd, vagy ezzel felmented a férjedet? Különben minden párnál más játékszabályok működnek, és válnak be. Én a szülés, és a mindkettőnket érintő dolgok terén nem vagyok hajlandó engedni, más dolgokban viszont nagy szabadságot kap a férjem, és én is tőle.
Az előző férjemmel kapcsolatban semmilyen elvárásom nem volt, nem kellett értem áldozatokat hoznia, így nem is becsült annyira. A mostani férjemmel már másképpen csináltam, és meg is van az eredménye. :)

Kép
szöszke
 
 


szöszke!

Ez nálunk is igy van, vannak dolgok amiben nem engedek, és vannak, amiben igen.Ez a szülés téma pont olyan, amiben engedek ha kell.Másokban viszont eléggé kemény vagyok.ebben szerintem hasonlóan csináljuk a dolgokat.Amikor ábival voltam terhes, akkor azt mondtam, és gondoltam is, hogy mindenképpen legyen bent.De az elsőnél az embernek fogalma sincs hogy mire készüljön, nem tudja, hogy ő hogy fog reagálni pl. a fájdalomra, és azt sem lehet tudni, hogy a férj hogy reagál a dolgokra.lehet, hogy simán mondja, hogy persze, ő bent akar lenni, aztán menetközben rájön, hogy nem erre volt felkészülve, vagy hogy egyáltalán nem volt felkészülve, és nem ugy viselkedik, vagy reagál, ahogy azt mondjuk a vajudó aszzony elképzelte.Amikor 12 órán keresztül vajudtam, és bent volt, sokszor azt éreztem, hogy inkább ne legyen bent.mert én is másképp éltem meg a helyzetet.De ez csak ott derült ki, hisz sosem csináltunk még ilyet.Most már okosabb vagyok, tudom kb.mire lehet számitani, tudom hogy reagálok a fájdalomra, tudom ő hogy reagál erre a szitura, és egyáltalán nem vagyok róla meggyőződve, hogy az a legjobb ha ott van.Viszont arról igen, hogy ha tul vagyunk a dolgon, akkor jöjjön be.ez természetes.De akinek van már gyereke, annak nem olyan egyszerű ám "lepasszlni" a gyereket valahova.előfordulhat az is, hogy akkor épp beteg a nagyobbik, és muszáj vele itthon maradni.akkor az a pár óra sem adatik meg nekünk a szülés után.Ezzel csak azt akarom mondani, hogy egy kis tapasztalattal másképp közeliti meg az ember a dolgokat.
emmalena
 
 


Szöszke!

És te milyen zenetanár vagy?mert én is az voltam ám!:-)
emmalena
 
 


Sziasztok!

Átcsúsztunk az új oldalra, úgyhogy nem írok külön-külön, csak amire emlékszem, bár így is komolyan mondom, olyan s.gghülye vagyok, hogy az kész, szóval Adri, kezet foghatunk, mert én sem tudok már odafigyelni a melóra. Amúgy is ma megint az összes bőrt lehúzták rólam az ügyfelek, nagyon elegem van!!!

Timi, ne aggódj, nekem is volt pl. olyan, hogy arra keltem reggel, hogy iszonyatosan szúr-fáj a hasam egy oldalon alul, és szerintem a baba el/megnyomott valamit, kb. 1-2 órán át fájt, utána is érzékeny volt. Próbálj meg finoman mozogni, vagy négykézlábra ereszkedni egy ideig vagy oldalra fordulni, hátha megfeküdte valamelyik részedet a kis drága :D Amúgy még az is lehet, hogy tényleg nyúlnak a szalagok, nekem sokszor volt, hogy éreztem, hogy fáj kissé, te lehet, hogy eddig szerencsés voltál, de most beindult a növekedés, nyugi!

Apás szülés? Na már most, én szeretném, hogy bent legyen Zoli velem, amíg vajudok, tágulok, de ha konkrétan megindul a szülés, ő igazán nem szeretne bent lenni. Én sem vagyok biztos benne, hogy akkor szeretném-e, hogy ott legyen. Én is olyan vagyok, mint asszem, ahogy emmalena írta, hogy ha fáj valami, nem szeretem, ha cseszegetnek, még ha segítségképp, akkor sem. Szóval lehet, hogy egyedül szeretnék szenvedni, de ezt szerintem majd ott helyben fogom tudni, mert egyelőre nem tudom még hová tenni a fájdalmat. Amúgy ha kérném, tuti bent maradna, de eröltetni nem akarom.

Babe - nagyon cukik a képek!!!

Valaki kérdezte a paplan+párnát... hát, először azt mondtam, hogy kell a 4részes ágynemű, tehát paplan, párna, fejvédő és baldachin. Most azt mondom, hogy lehet, lemondok a baldachinról, mert marha drága így a 4részes, a fejvédő tuti kell majd, és bár egyik kolléganőm szerint nekik elég volt egy hálózsák és egy textilpelus a fej alá, én szeretném, hogy legyen az a sima kispaplan-kispárna, amit lehet kapni mindenhol, azon aludhat a baba, az nem olyan párna, amit nem lehet a feje alá tenni. Szóval szerintem lesz egy ilyen szettünk, aztán max. ha meggondolom a baldachint, azt még akármikor vehetek majd utólag, lehet eltérő színű is, mint az ágyneműszett, mert hát ott is úgyis lesz külön párna-paplanhúzat is, amit cserélgethetünk.

Mi megvagyunk amúgy, csak a mh-en nagyon-nagyon felhúztam magam, kb. 1 órán át gőzölgött a fejem, szerintetek ez nagyon árt ilyenkor a bébinek??? :shock:

Amúgy a Boglárka még mindig favorit, de most pl. a Rebeka is nagyon tetszik, vagy úgy, hogy Juhász Rebeka Emma, mit szóltok?
Persze ráérünk még, de már jó lenne tudni, hogy hogy fogjuk hívni, nem is olyan könnyű eldönteni :roll:

Megyek tovább, majd jövök még ha tudok!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Szöszke, egyetértek veled az apás szülés dologban, neked sikerült leírnod, amit gondolok, köszi :D

Kata: én is izgultam, hogy apa mindent lát majd. A lelkére kötöttem, hogy ne leskelődjön :D Aztán az élet hozta a dolgokat, nem tudom mit látott, mit nem, de azóta is elismeréssel néz rám, mert látta, mit jelent egy szülés. Mit adtam én a lányunk érkezése érdekében.

A kényes apukáknak az a szerencséjük, hogy nem minden anyuka olyan kemény, mint én, meg a hasonló gondolkozású anyukák. :) Van aki inkább nem eröloteti, én tuti lelki terrort csapnék, terhesen az amúgy is nagyon megy... ;)

Timi: nekem is volt ilyen, mikor Lilivel megeröltettem magam gyereknapon. Másnapra be is véreztem... Sokat emelgettem, meg ilyenek. Fárasztó volt, estére már éreztem, hogy baj lesz. Nekem a sokat pihenés segített. Jobbulást neked is.

Jó hírt kaptam: meg van a fizu emelésem :) Kár, hogy a TP-t ez nem érinti :( Már egy ideje TP-n vagyok ugyanis...
Majd élvezem jövőre ;)

Rámtört a fészek rakási mániák: most szerveztem le a családommal. Pénteken délután Apa és Lili játszótereznek, jön a hugom délután meló után, és neki kezdünk. Szombat még kérdőjel, nem tudom, jön-e a hugom... Vasárnap reggeltől estig itt lesz, és apa viszi Lilit mamázni, mi 3-an meg nagyot takarítunk. Minden kacatot kidobok a francba :D Aztán jöhet a kiságy beállítása (vissza a magas méretre), babaruha válogatás, méret szerint, vasalás, ilyenek....

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Hali
Szöszke, Nyugtonmalac: veletek értek egyet. Az indokot már ti jól leírtátok- egy dologra Nymalac már ki is tért ugyan, de csak egy melékmondatban, és ez szerintem szintén fontos:
a szülőszobában lesz valaki, aki önzetlenül az érdekeidet képviseli. Remélem nem kerül rá sor, de lehet, hogy egy undok nővér, vagy egy addig szimpatikus orvos egy várandós mamával nem úgy foglalkozik, ahogy nekünk jól esne, de ha van "tanú", egy olyan férfiember, aki nem gornyed a szülési fájdalmaktól, talán eszükbe sem jut úgy válaszolni, úgy hozzád szólni. Nem is beszélve az esetleges nem várt komplikációknál is jól jöhet, aki megerősíti a te verziódat a kórházzal szemben.
Természetesen nálunk is a lelki megerősítés miatt VÁROM EL a férjemtől a jelenlétet; ha a fejemnél áll, nem is lát rá a véres részekre. Vérvételen én is megszédülök, mégsem mondom azt, hogy bocsesz, most kihagyom a terheléses cukorvizsgálatot- mert tudom, hogy ezt nem magamért, hanem kis családunkért teszem.
Persze ha ezen múlik a család egyben maradása, akkor tényleg nem érdemes megkockáztatni- mindenesetre ha a férjem kerülne kiszolgáltatott helyzetbe, bizonyára neki sem esne jól, ha azt mondanám: fúj, én nem bírok segíteni neked ágytálazni/sebet kötözni/stb. (mert szülni ugye valszín nem fognak, de ilyen még velük is előfordulhat...)
De nem akarok senkit sem megbántani, valszín ez is olyan kérdés, mint a politika- ki ebben hisz , ki abban. És azért mégiscsak fő a családi béke :)
M.

macianyu
 
 


És egy kérdésem is volna: gumilepedőt (csak a popsitájék részére) érdemes a baba alá tenni? Azón tipródom, hogy az első időszakban (vagy akár később is lehet baleset) nem folyhat ki kaksi-pisi a pelusból?
Ha van tippetek, segítsetek lszi.
m

macianyu
 
 


Timi, nekem mostanába csak akkor van ilyen ha hirtelen felállok, v erőteljesebben megmozdulok, de néha akkor is belenyilal ha fekszem.De ezek pár másodpercesek, és utánna semmi.
Lehet, h ezek nem a méhfüggesztő szalagok, hanem valoban az is lehet, h nyomja ott a baba.Ezeken kivül más nem hiszem, h lehet...
A 2.hónapban borzalmasan, egész nap szúrt a hasam, erősen.Akkor azt hittem elvetélek, mert akkor még lehetetlen volt, h a baba nyomja, v méh nőne ilyen erőteljesen.Egész nap feküdtem, semmit sem csináltam, aztán másnapra elmult az a fájdalom.

Kép
babe.
 
 


De sztem Timi, ne ijedj meg, mostmár van érthető oka, h miért szúrhat a hasad.

Kép
babe.
 
 


De sztem Timi, ne ijedj meg, mostmár van érthető oka, h miért szúrhat a hasad.

Kép
babe.
 
 


sziasztok
köszi a nyugtató szavakat. lefeküdtem a tv elé és pihentem, Törpe nekiállt mocorogni, helyezkedni és amikor feláltam már nem fájtannyira. szóval ö volt az oka mindennek :!: :!:
:roll:
és gondolom az is betett, hogy tegnap sokat gyalogoltam a városban vagy éppen átsiettem a zebrán :x /

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Sziasztok!
Én nagyon régen nem jártam itt.
Szerintem egyikőtökkel sem beszéltem még.
Tatabányai vagyok. Október elején (az első napokban) fogok befeküdni, mert sajna tervezett császáros vagyok (a harmadik...).

Ti olyat tapaszatltatok már, hogy a babuci, valahogyan " lefelé" rugdos...
olyan érzés, hogy azonnal be tudnál pisilni, illetve néha nagyon kellemetlen- mintha keresné a kijáratot, de szó szerint...
nem mondom, hogy fájdalmas, de majdnem olyan érzés

Kép
Kép
Kép
tgabi80
 
 


Macianyu: gumilepedőt a patikában kell venni, vagy ahol találsz vastagot, mint a kórházban is van. A vékony, amit árulnak, a lepedő alatt gyűrődik, és amikor baleset van, akkor pont nincs ott.
Eddig ilyen baleseteink voltak: kipisilt, kakilt, kiömlött a szörpi/ kakaó, ilyesmi, telihányta reggelre az ágyat banánnal. Borzalmas volt. Most vadászok vastag gumi lepedőt Lilinek is, Borinak is. Ha valaki tud ilyet, jelezze, hogy hol keressem. Köszi :D

Gabi: nekem volt enyhe ilyenem, de már fönt csinálja ugyan ezt. Viszont lent is matarászik a kezével. Sőt szerintem be is próbálkozik illeszkedni, vagy nem tudom, de néha olyan, mintha a fejét akarná kidugni… Vagy a kezét olykor-olykor… Az tényleg olyan, mintha ki is dugná… Hülye érzés…

Voltunk a doki nénimnél. Nagyon nem javasolja, hogy kiszökjek a folyosóra Borival apához, és főleg nem Lilihez :( Tehát Lili nem jöhet be a kórházba sajtos. :(
Lesz szülésznőm! Ajánlotta, hogy legyen, és javasolt is valakit. Apa is úgy gondolja, hogy szükség lesz rá. A kórházba Borinak csak 1-2 eldobható pelust kell vinnem, mert adnak, de lehet, hogy az kevés lesz. Ruhát kapunk. Csak hazajövős ruci kell majd. Ápoló cuccokat is kapunk. De erről majd a szülésznőmet faggassam. Úgyhogy 2 hét múlva fel is hívom a nőcit, és beszélek vele. Így viszont nem fogok járni fejtágításra, mert ha valami érdekel, majd ő elmondja személyesen :D Második gyereknél már nem sok újat tudnak mondani :D
És a korházi dolgoktól függetlenül, a doki nénim nem fogja hagyni most sem, hogy nagyon elhúzódjon a szülésem :D Éljen! Így lesz jó. És lehet 8 eFt/nap 1 ágyas szobát bérelni, ahova apa (de csak ő) bagyon titokban beosonhat olykor-olykor. És csak 3 napig kell bent maradni, ha minden ok a babával, mert 48 óra után elengedik :D Éljen! Ja, és most értünk haza…

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

NyugtonMalac, ez akkor is olyan furcsa hogy nem mehet be az apuka? :shock: :?
De az jó hogy gátvédelem van, meg homeopátiás beállítottságú....ezek tök tetszenek! :lol: Biztos jó kezekben leszel!

Apás szüléssel kapcsolatban, olyat már én is hallottam hogy a férj bement (mert a felesége nagyon akarta) a nőnek begörcsölt a lába, a férj odalépett hogy masszírozza...és mit látott :shock: ...mindent! :roll: Annyira sokkolta hogy egy évig nem szexelt a feleségével és a kicsit se fogta meg hetekig! :shock: :(
Tudom ez durva, azt mondanám hogy ez egy hülye pasi....de ismerem a pasit, és amúgy meg tök normális, családcentrikus! :roll: Van ilyen!

Szóval én ettől félek, hogy ha eröltetve van, akkor történhet ilyesmi is!
Én szeretném ha bejönne a férjem, de nem ilyen áron! :(
Ráadásul, nekem már az apukám is beszólt a Fecó elött, hogy -ezt nem kívánhatom tőle, ő se menne be! Ez a nők dolga! :shock: :twisted: Na erre totál kiakadtam!
Mi az hogy nem kívánhatom??? :shock: Én bezzeg kínlódjak egyedül??? :evil:
Na, mindegy, nem szép hogy ezt mondta apu, de abban igaza van, hogy ha nem akar akkor nem szabad eröltetni! :roll:
De ahhoz ragaszkodom, hogy amég a vajúdóban leszek, és még nem visznek szülni, addig ott legyen velem! :)

macianyu...ha kókusz matracod van, akkor nem kell PVC vagy egyéb gumi lepedő! Mert ha esetleg rámegy a pisi, azt könnyen ki lehet tusolni belőle és nagyon hamar szárad! :)
De szerintem gyógyászati segédboltban van ilyen lepedő! Sőt én láttam már a Kenguru boltjaiban is!

tgabi...nekem volt olyan már hogy a baba folyton lennt rugdosott, a doki azt mondta hogy lelógatja a lábait! :shock: :? Kissé kellemetlen volt, mintha kilógna a lába! :shock:
De, már szerintem felhúzta a lábait, vagy megfordult, mert nem érzem! :lol:

Ma küldtem be a párom, bevitte a vizeletem a kórházi laborba, remélem elmúlt már a bacim! :roll:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Már 30 hetes vagyok! :lol: Nagyon lemaradt a vonalzóm! :shock: Lehet mégis meg kellene csinálnom?

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Picit eltűntem..kedden nem tudtam bejönni (IX.kerületben dolgozom), tegnap meg pihi.
Ma van az utolsó munkanapom!!!! :)
Főnöknőm szegény pont nincs a héten, nagyon beteg a kutyája....

Zsu! Én is vettem Calcium Floratiumot visszér-re, meg vizesedésre valami mást. Majd meszámolok.

Adri! Gratula az esküvőhöz, nászúhoz, várjuk a képeket!

Ildi! Szerintem a Bogi nagyon jó név, nem tűnik mostanában tucatnévnek.

Timi! Nekem is néha nyilalgat (az elején is volt ilyen), a szalagok húzódnak valószínűleg.

Babe! Szuperek a képek!

Marek! Örülök hogy jó lett az eredményed (ismét :) ). Brendonnal mindig ez van: neten azt írják van az áruházban, aztán egy nagy lóf....t.
Amúgy nekem is lent is megy a buli,még az előző uh.-kor is, és fejfekvésű a baba. A kezeivel, könyökével csinálja.
Az orvosom szerint még 36. hétig bárhogy fordulhat, aztán lesz nehezebb a helyszűke miatt.

Ágynemű-hálószák: egyelőre nekem is a hálózsák tetszik. A Tescoban tegnap láttam nagyon aranyos, nekünk való (meleg) nyuszis krémszínű hálószákot! Este Apának áradoztam is róla - gondoltam puhítom a szombati vásárláshoz, hogy akkor vegyük meg - erre szinte felháborodva azt mondta: miért nem vetted meg?
A pár rucit, amit vettem látva pedig múltkjor azt mondta: lassan elég lesz, nem kell sok ruha....no comment. Nem tudok rajta kiigazodni. Jó lesz egyedül vásárolgatni - csak a számlaegyenlegen fog meglepődni az uram. :lol:

Újabb kérdés főleg gyakorlottabb anyukákhoz: fejés, sterilizálás: tegnap voltam a védőnőnél, aki azt mondta, ne vegyek semmi ilyesmit, mert kézzel is lehet fejni. Sterilizálni meg nem kell sok mindent, ha igény szerint szoptatok - elég kifőzni ha van valami.
Terveimben szerepelt egy kézi fejő + sterilizáló készlet....de nagyon elbizonytalanított. Fő érve az volt, hogy drága (nem mondtam neki, hogy én már magamban rászántam a pénzt), és nem szükséges.
Én úgy gondolom, azért egyszerűbbek a dolgok, ha van ilyen a háznál....vélemény?
Ezen az elven végülis járhatnánk szekéren is, mert felesleges az autó...csak talán elég lassan érnénk be az Uzsokiba Biatorbágyról. :lol:

Ja, ma még leszek, aztán gépet szombaton veszünk otthonra, és még kell net is - de az csak mobilnet, szóval nem kell várni a beszerelésre, csak meg kell venni a kütyüt (jól le fogok maradni :cry: )

Szépe napot! Dolgozgatok picit.

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Ja, apás szülés- nálunk nem lesz (egyikünkben sem merült fel)
A fontos, hogy a döntést együtt kell meghozni.

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Sziasztok csajok.
MIndenkinek gratulálok kisfiúhoz kislányhoz.
Apás szüléshez szeretnék én is annyit mondani, sztem nincs olyan sablon, ha bejön jó férj ha nem, nem érdemli meg hogy ápoljuk ha beteg.
Az én párom sem lesz bent.
Nekem bármi fájdalmam volt az életben elvonultam hogy senki ne lássa ha szenvedek.Az első 17 hetet végig hánytam, titkolni nem nagyon tudtam mert már ott tartottam,, hogy ágyból fölültem hánytam, vödör mellettem, ezzel nem sikerült félrevonulnom simogatta a hátamat, és láttam néha a könnyeivel küzdött annyira sajnált, itt nem arról van szó, hogy nem hajlandó kényelmetlen helyzetbe kerülni, egyszerűen fél tőle... ettől még szeret, milliószor megkérdi hogy félek-e látom rajta hogy nagyon félt engem.De nem tudna bent lenni.
Talán szerencse, hogy én nem is szeretném ...mostmár, és ahogy közeledik az idő egyre inkább nem.Kezdem magam már nem túl vonzónak látni, néha csodálkozom hogy rám bír nézni és még mindig azt mondani hogy nagyon szép vagy.
Bemegyek úgy szülőszobára, ha lehet, hogy ne lásson annyira eltorzulni szenvedni, aztán a végén boldogan kijövök, de azt nem bírnám elviselni hogy ott lent ilyen állapotban lásson. Ha benne is gátlások lennének utána már késő lenne megbánni, sajna én is sok ilyenről hallottam hogy már nem olyannak látta a nejét azután mint addig.
De ami nagyon fontos, ha az apuka is szeretne bent lenni, és az anyuka sem fél ettől, tegyenek így, biztos életre szóló kapocs lesz mindkettejüknek, de nem lehet mindenkire ráerőltetni.
Egyik ismerősöm nem szerette volna hogy a férje bent legyen, de mire észrevette az orvos behívta, a férj utána azzal dicsekedett, hogy legalább 5 nő szülését nézte végig , Pesten valahol.
Szegény anyuka... nagyon rosszul érezte magát a történtek után.

Kép

Kép
napsugár035
 
 


Sziasztok!

Hű,de nagy port kavart itt az apás szüléses téma!:D:D
Én teljesen Pevával értek egyet!A döntést együtt kell meghozni!
A vajúdásnál én is szeretném,ha ott lenne,de a szülésnél kizárt,h ott legyen a közelemben!Nem bírnám leviselni!És ezekben a dolgokban teljesen egyetértünk!És ennek nagyon örülökű!
Egyébként,ha jobban belegondolunk régen nem is engedték be a férjeket,mert hogy semmi keresnivalójuk ott!Ez nem olyan régen lett divat!De ha mindeketten szeretnék,akkor meg miért ne? :roll:

Ildi, nem tudom ugyan,h árt e ,de én szinte minden nap felidegelem magam valamin, de aztán próbálom megbeszélni a picivel,h nincs semmi baj csak anya mérgelődött egy picit!:D

Nyugtonmalac, szerintem is tök furi,h nem mehet be az apa!Nálunk szerencsére nincsenek ilyen szabályok!...

Hű,tegnap voltunk aszfeszten!Megnéztük apát!...:D
Meglepően jól bírta a pici a 3órás zötykölődést is meg a koncerteket is!Bár ma alig bírtam felkelni!Kicsit álmi vagyok,de jó volt!:D
Szerintetek,ha 13-án elmegyek a szigetre az még belefér?Mert ott is játszanak Rajmiék és szeretnék ott lenni....Vagy már inkább maradjak nyugton a fenekemen? :roll:
Vendég
 


Peva!

Én tökéletesen értem, miért javasolta a védőnőd, hogy ne vegyél előre se fejő, se sterilizáló cuccot.Tényleg iszonyat drága, én ugyan nem vettem meg az első babánál, csak kölcsön kaptam.De áldottam a türelmemet, hogy nem kapkodtam el, mert az első napokban kiderült, hogy a gépi fejő úgy szétcincálja a mellem, hogy majd beszartam, annyira fájt.a szoptatás is és a fejés is.3 nap után abba is hagytam, és áttértem a kézi fejésre.kicsit ugyan lassabb, de nem fáj, és simán ki tudtam fejni ugyanannyit mint a géppel.Én azt javaslom várd meg, hogy neked mi lesz, mert valaki egyáltalán nem tud kézzel fejni, és neki viszont kell a fejőgép.De ez max egy héten belül kiderül, és akkor is meg lehet venni, apa elrohanhat érte.Ugyanez a sterilizálóval.Csak akkor van rá szükség, ha valami miatt nem tudsz szoptatni, és a cumisüvegeket kell igy kezelni.De ha tudsz, akkor totál felesleges, az én fiam egy percig sem fogadta el az üveget, meg is őrültem volna a dühben, ha megveszem horror pénzért és nem kell használni.Viszont ha kellene, azt is bármikor meg lehet venni.sokat spórolhatsz, ha türelmes vagy.Kb a két dolog ha nem is a legszupibbat veszed együtt, tuti van 30-40 ezer ft.azért ez nem mindegy...azt másra is költhető, amire pl.szükség is van.:-)
emmalena
 
 


Nekem csak vajúdásnál lesz ott az apuka, amit azért el is várok :roll: :D ...Annyira nem ragaszkodik hozzá, h bent legyen már a szülésnél is, én meg egyáltalán nem szeretném, biztos, h zavarna a jelenléte.

Én hálózsákot vettem, 2őt, egy vékonyabbat+egy vastagabbat. Nekem szimpibb mint a takaró.

Kép
babe.
 
 


Sziasztok!

Remélem mindenki jól van!

Magunkról:
Még mindíg nem kaptam meg a gyógyszertárból a magzatvíz szivárgást kimutató betétet sajnos
:( de szerencsére azóta se tapasztaltam olyan vízszerű váladék folyását! Ennek örülök.
Jövő héten találkozom valamelyik nap az új dokimmal, akkor kapok majd beutalót vérvételre is a cukorterhelés miatt,mert mióta diétázom és naponta 6X mérem a cukrom itthon, egyszer sem volt magas a cukrom :roll: ki érti ezt? :shock:
Na mindegy,majd kiváncsi leszek az eredményre :wink:
A pocim se fáj mióta napi 3x1 magnezii citrit szedek :lol: ennek is nagyon örülök, este néha érzek egy kis keményedést,de tényleg csak 1X vagy 2X,így lehet hogy áttérek a napi 4X1-re,de ezt megbeszélem a dokimmal is majd.
Tegnap vásároltunk a kisasszonynak édes kislányos rucikat :lol: ha lessz időm és befejeződik a konyha átalakítása meg az új baba szoba készen lessz,akkor majd teszek fel képet is,de most sajnos nincs időm rá ! :(

Bocsi hogy csak magunkról írtam,olvaslak benneteket minden nap,de nincs időm most válaszolni mindenkinek,kihagyni pedig senkit sem akarok!

Vigyázzatok magatokra!Jó pocaknövesztést mindenkinek! :lol:

Apás szüléshez annyit:
Nálunk mindkettő baba születésénél bennt volt, közös döntés alapján persze, és utólag semmilyen negatívumot nem váltott ki belőle se szexuálisan se semmilyen formában!
Sőt!Nagyon is büszke volt rá,hogy ő is ott volt,hogy látta a gyerekeket megszületni és azóta is nagyon boldogan meséli,micsoda öröm volt ez számára látni a gyerekei megszületését.Megnézte ahogy megfürdetik őket,ahogyan megvizsgálták őket és a ő hozta nekem őket vissza nagyon-nagyon boldogan!
Hozzáteszem,nem szemből nézte végig a szülést! Hanem végig mellettem volt az ágy mellett és fogta a kezem!
És már most azon aggódik,hogy a kisasszony megszületésénél is ott szeretne lenni, és nehogy gyorsan zajlódjanak majd le az események, mert semmi pénzért nem szeretné kihagyni azt a pillanatot,amikor a baba megszületik. :lol:
/már most lebeszélte a fönőkével is, hogyha megindul a szülés majd, ő csapot-papot otthagy bárhol is dolgoznak az országban és rohan be a kórházba mert nem szeretne lemaradni arról a csodálatos pillanatról,amikor majd megszületik a lánya./

Nálunk így alakult az apás szülés,persze előszőr én is nagyon féltem tőle,hogy mi lessz ha bennt lessz,de aztán utólag kiderüllt,hogy mindketten jól döntöttünk és hiba lett volna őt kihagyni ebből a csodálatos eseményből,hiszen amikor megszületik a pici, mi anyává válunk,ők pedig apává!!

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727
 
 


Sziasztooook!

Utolsó napom a munkahelyen!!! Fura és nagyon jó érzés is egyben, nem bánom, hogy már nem dolgozok tovább, ugye tegnap írtam, hogy lehúzták rólam az utolsó bőrt is az ügyfelek, nem hiányzik ez már nekem.
Ma du. egy kis búcsúztatás lesz részemre és kapok ajcsikat, már tudom, hogy mit, mert a kolléganőm, aki megvette, nem bírta megállni, hogy ne mutassa meg, kapok, azaz inkább a baba kap egy zenélő forgót az ágyra, egy szuperpuha plüss takarót, egy bársony rugit és egy kis mamuszkát :lol:

Macianyu - szerintem a matracon a lepedő és a lepedőn még egy vastag valami lesz, ami védi attól, hogy ha baleset történne, ne kelljen mosni a matracot.

Gabi - nekem még mindenütt rúgdos, esküszöm, hol nagyon magasan köldök felett jobbra-balra, hol alul bugyitájékon, hol köldök mellett, szóval mindenfelé!

Timi - örülök, hogy már nem fáj, biztos a baba nyomott meg valamit! Azért kicsit parás, hogy miket tud okozni, de állítólag ez később, amikor már még nagyobb lesz, még durvább lesz :?

LKata - én is úgy gondolom, hogy majd a párom eldönti, hogy bent szeretne-e lenni vagy sem, de amíg a tágulási szakasz van és nem konkrétan a szülés, addig szeretném, ha ott lenne, azt viszont én sem szeretném, hogy a lábam között üljön-álljon és ott nézze végig a dolgokat, annál szégyenlősebb vagyok, én pl. azt sem tudom elképzelni, hogy ő csinálja a gátmasszázst! :shock: De mindenki más, én mindig is szégyenlősebb voltam, nappal sem mászkálok meztelenül meg ilyenek :D

Peva - GRATULA NEKED IS AZ UCSÓ MUNKANAPODHOOOOZ! :lol:
Szerintem a kézi fejés, mármint teljesen kétkezi nem túl jó, én nem vagyok tapasztalt, de valahogy nem tudom elképzelni, hogy gyűrködöm a cicimet és fejem a tejet, a kézi mellszívót fogom megvenni, avent és 8 e ft ha jól emlékszem. De biztos mindenkinél másképp van, mások az igények, szerintem jó ha van és még használhatod akár a 2. gyereknél vagy odaadhatod másnak, ha már nem kell, rokonnak esetleg. Én inkább megveszem.

Adri - szerintem simán elmehetsz a szigetre, miért ne mehetnél? Ha nagyon meleg van, majd iszol sokat és próbálsz nem napon lenni, bár attól is függ, mikor van a koncert, de ha bírod, menj nyugodtan. Max. a vécékkel légy óvatos, nehogy összeszedj valamit.

Na most megyek, mert még jön hozzám egy-két ügyfél, de alig várom, hogy du. legyen és leköszönjek!!!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ancsa...kissé irigykedve olvastam el amit írtál! Tök jó hogy így bemert menni a férjed! :D
De én is azt tartom amit Peva, nem szabad eröltetni!

Napsugár...nagyon rég voltál! Remélem jól vagytok! :D
Igazad van neked is, abban hogy lehet hogy feszélyezne ha a párom erölködni és kínlódni látna...nem tudom.

Én sem érzem már nőiesnek magam, főleg hogy nekünk szexelni sem szabad! :( a párom meg nem engedi, hogy más módon örömet okozzak neki! :roll:
Néha olyan kissebbség érzésem van, ha elmegy mellettem egy szép, karcsú nő az utcán.
Persze tudom ez hülyeség, mert igazából most vagyunk a legnőiesebbek mások szemében! :)

Tegnap nagyon befordultam este, de nem tudom miért, csak úgy bőgtem egyet! :oops: :( Ki érti ezt? Ezek a hülye hormonok!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Lovászkata.
Köszi a kérdésed, jól vagyunk, sajnos nekem nem fordult még be bébi, de azért reménykedem.
Most megyek 32 hetes uh-ra, kiváncsi vagyok mit mondanak, remélem nem azt hogy kislány mert akkor elbőgöm magam, mindegy lett volna hogy mi lesz, de mostmár beleéltük magunkat, meg hát kisfiamnak szólítjuk, amit ki tudja őkelme milyen vigyorral hallgat odabentről, lehet azt mondja, na majd jól megleplek benneteket.Itt akórházban múlt kedden született egy kislány és hát amikr kibújt akkor vették észre hogy fiú :twisted:
Látom mindenki vásárolgat, nekünk már csak a kiságy hiányzik, nálunk várható volt a koraszülés és előre készültünk kicsit.
A legutóbbi vizsgálaton viszont semmi nem utalt még szülésre, úgy néz ki kibírjuk úgy mint más.
Megkérdeztétek már a dokitól mennyi a szülés?
Én igen 30 hetesen, nem fogjátok elhinni, 40 az ösze többi doki 80 90 -et kér, pedig ez a legjobb orvos idős nagyon bízom benne megnyugtató a jelenléte.
A papás szülés kérdést nem szítani akartam csak elmondtam a saját érzéseimet, azt is tudom hogy mi vagyunk már kevesebben .
Akit el bírnék viselni az egyedül az anyám, csak ahhoz legalább a hét hónap alatt illett volna fölhívjon egyszer.
Így én egyedül megyek, a vajúdásnál ott lesz a párom em akarom hogy szenvedni lásson.
Úhh, nem szabad a házasélet??!! Ajjaj, nem könnyű így.
alaki tudja e hogy akinek soha nem volt tiltva meddig szabad a sex?

Kép

Kép
napsugár035
 
 


Sziasztok!
Én is vagyok ám, csak időm nincs írni. Mondjuk ezt nem nagyon értem, mert nem nagyon csinálok semmit, mégis csak úgy eltelnek a napok.
Na jó, azért néha tanítok, meg fordítok, meg takarítok, meg barátnőzök, meg.... Szóval lehet, hogy ezért telnek el a napok... :roll:

Napsugár
40000 a szülés? Jól hangzik. Lehet, hogy én is megkérdezem, hátha kevesebbet mond a doki, mint amit gondoltam. Csak az a ciki, ha többet mond... :roll: Mondjuk eddig kb. 70 ezret kifizettünk neki, úgyhogy ha semmit nem adnék a szülésért, akkor se érezném magam rosszul. Még jó, hogy most elmegy öt hét szabira, így addig nem kell adnom a heti 7ezret... Így is mire elérkezik a szülés ideje, már 100 felett fogunk járni...és ez csak a doki...
Szex: ha eddig nem tiltották, akkor már gondolom most már végig mehet... A végén kifejezetten jó szülésindításnak....mondjuk én próbáltam, de nem jött be.... :roll: :lol: :lol: :lol:

Ildi, Peva
Tök jó, hogy ez már az utolsó munkanapotok! Mit fogtok kezdeni a rengeteg időtökkel? :lol:

marek
 
 


Napsugár!Pont úgy gondolom ahogy te már,hogy nincs sablon.De ha miden döntésnek közösnek kell lennie :D Na én a napokban álmodtam,hogy nekünk is azt mondták,hogy még is lány és tök rossz volt de megnéztem Nyugtomalac uh képeit és megnyugodtam mert a mienken 1000%-an kuki van :lol: 40ezer nem sok :!: :!: :!: Nagyfiad várja a tesót?

Dokinak pénz:Én úgy vagyok vele,hogy egy normális határt húztunk Zsófinál 30ezret gondoltunk szerintem nem sok és nem is kevés.Én soha nem kaptam több 10ezret azért amiért azt csináltam ami a dolgom.Megjegyzem azok a dokik aki egy csomo pénzt elkérnek max a kitolásra hajlandoak beérni(legalább is itt)ami már külön felháborító :evil: És ahogy Marek írta azért a 9hóanp alatt nem kevés pénz hagyunk ott és van akinek még külön kell mennie Uh ra is Kép

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Rossz hírekkel jövök. :(
Tegnap voltam a nőgyógyászomnál, és az 5 héttel ezelőtti alkalomkor levett kenetem eredménye P3 lett. :( Azt mondta a dokim, HPV van benne, úgyhogy csinált még egy kenetvételt tegnap, meg írt fel bogyót (Klion-D 100), és 4 hét múlva kell majd visszamennem kontrollra.
Az egészben az a legrosszabb, hogy én is, a férjem is, amióta ismerjük egymást, 2 év 1 hónap, hűségesek vagyunk egymáshoz, a HPV pedig egy tipikusan olyan vírus, amely a szexpartnerüket gyakran váltogató embereknél van jelen. Sajnos évekig is lappanghat, pl. a tavalyi rákszűrésem eredménye nem mutatta ki, hogy jelen lenne. Most sem volt semmilyen árulkodó tünet...sem folyás, sem viszketés...de még a méhszájamon is szép ép a hámszövet.
Csak arra tudtunk gondolni, hogy -mivel mindkettőnk előző partnere poligám beállítódású volt-, rajtunk, a hűségeseken csattant az ostor. Úgyhogy most a férjemre is urológiai kivizsgálás vár.
Persze nem érdemes a múltban bűnbakokat keresni, de azért a volt férjemet csókoltatom az óvszer nélkül végrehajtott félred.gásai miatt. :evil:

A következmény annyi lehet, hogy ha nem múlik el a vírus, akkor nem szülhetek normál úton, csak császárral. Nem akarok császárral szülni....:( :( :( És utána műtét vár rám. Ezt sem akarom. :( :( :(
Ja, és a tegnapi kenetvétel óta barnás folyásom van. Este fel is hívtam a dokit, mondta, hogy azt ő okozta, és 2-3 napon belül el fog múlni. Szerencsére a kisbabánknak kutya baja, megnyugtatóan mocorog. :)

Kép
szöszke
 
 


napsugár: nekem anyukám nagyon be akar jönni a szülésnél, asszem így is lesz.

Mivel itt nem lehet fogadottnál szülni, sztem Én nem fogok pénzt adni. Ha a sajátomnál szülök, mert szerencsém lesz, neki azért nem mert ő alapból nem kér a szülésért, sem a terhesgondozásért pénzt...vmit jelképesen biztos adnék neki, ha nem is pénzt.De nem hiszem, h egy olyan orvosnak akit nem is ismerek, és lehet h szinte semmit nem kell majd csinálnia, miért adjak neki?! Felőlem meg is sértődhet, nem fog túlságosan érdekelni.

Kép
babe.
 
 


Timi, jobban vagy már?

Kép
babe.
 
 


Minden reggel begörcsöl a vádlim, de hál'istennek nem olyan erősen, gondolom a Mg miatt. Növeljem meg a napi Mg adagot, v emaitt felesleges? Napi 1 Magnesii citricit szedek, meg 1 Mg pezsgőtablettát iszok meg.

Kép
babe.
 
 


Minden reggel begörcsöl a vádlim, de hál'istennek nem olyan erősen, gondolom a Mg miatt. Növeljem meg a napi Mg adagot, v emaitt felesleges? Napi 1 Magnesii citricit szedek, meg 1 Mg pezsgőtablettát iszok meg.

Kép
babe.
 
 


Emmalena!

Köszönöm a fejés-infót. Kezdek bízni magamban- hogy kézzel is tudok majd fejni.
És ha mégis kellene, Apa is el tud menni venni. :)


Marek! Én is filózok néha mit fogok csinálni....de hétvégén készítek egy tervet bevásárlás- nézegetés.
A bútor lesz az aug. 4-i heti project, 11-i hét fürdetés (kád), aztán ruhák, és nekem a kórházi cucc.
Csak még az a kérdés, ha a 36. hétre minden megvan, akkor mit kezdünk magunkkal...

Bár addigra hátha beindul a szülésfelkészítő.

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Babe!

Görcs a lábban lehet visszerektől is, azt olvastam valahol.
Próbáld kenni visszér krémmel, vagy szedni homeopátiás bogyókat (én ma kezdtem, vannak visszereim sajnos, görcs csak egyszer volt eddig - majd beszámolok)

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Na haza is értünk Baba rendben nincs semmi probléma, nekem muszály volt fogadott orvos, és ez is már a nemtomhanyadik, eddig e volt a legrendibb, 5000 havonta a vizsgálat, a többiek hetente 2 hetente hívtak, és ugyis minden alkalom 5000.
Bementem a kórházba votak vagy 30-an, odaadtaam a kiskönyvem a nővérnek, a saját dokim volt most , azonnal behívtak, a többiek majd lenyeltek.
Nekem ezért megéri de nagyon sokat kiadunk ez biztos, kcsit kiszolgáltatottak vagyunk sajna.
Baba adatai BDP:79mm AC 270mm FL: 58mm.

Kép

Kép
napsugár035
 
 


Szöszek
Basszus mennyi ilyet hallok mostanában!!! És tényleg von olyan, hogy a vírus évekig lappang? Ezt én nem is tudtam.
Egyébként miért kell császár, ha nem múlik el a vírus? És a műtétet mikor csinálnák meg?
Drukkolok, hogy a kontroll eredménye már jobb legyen!!!

marek
 
 


Marek,
a császározás egyrészt azért kellene, hogy a méhszájat kíméljék (ez nálam nem indokolt, mivel ép a hámszövetem), másrészt a babuka normális szülésnél a száj-nyálkahártyáján keresztül megfertőződhet a szülőcsatornában. :(
Azt, hogy évekig lappang, interneten olvastam, elég megbízható oldalakon. A műtétet császározás után 6 héttel csinálná meg. Én is reménykedem, hogy a bogyó megteszi hatását. Csak az a rossz, hogy hiába írják, hogy a szervezet az esetek 80 %-ában le tudja győzni magától a vírust mindenféle csodabogyó nélkül is, ha én épp a maradék 20 %-ba esem, akkor az én esetemre vetítve az eredménytelenség 100 %-os. Ezért nem hiszek a statisztikának. :(

Kép
szöszke
 
 


Hát Én is inkább fizetnék, de akkor szülhessek a saját orvosomnál.
ÉS itt az a szemétség, h itt is mint máshol a legtöbb doki elkéri a terhesgondozásért az 5-10e és nem is biztos, h ő lesz az ügyeletes doki, ha megindul a szülés, a tiedet meg ugye nem hívják be, ez lett beszüntetve.

Kép
babe.
 
 


Sziasztok!

Látom itt zajlik az élet rendesen.

Szöszke

Sajnálom az eredményt! Remélem nem lesz gond.
Nekem is holnap fog elvileg kiderülni egy -két eredményem még.
Toxo, hpv, valami megallocitovírus vagy mi, nem is tudom mik ezek, mert én csak a macskák miatt kértem a toxo-t és ezeket is beikszelte mellé.
Én úgy tudom a császár azért kell ilyenkor, mert a szülésnél a szülőcsatornán keresztül fertőződhet a babus, és akár vakságot is okozhat sajna. Akkor már inkább bírd ki a császárt, nem nagyon gáz nekem már volt kettő. Max azért rossz, mert nem lehet veled a csöppség, mivel egy napig kénytelen vagy feküdni.
7 évvel ezelőtt, én a 3. napon átmehettem babás szobába, de manapság azt hallottam kivágják az ember lányát 3-4 nap alatt.

Peva

Nekem sem volt szükségem a mellszívóra, mert 100-120 -at szopizott már a kórházban, otthon meg egy hónap alatt elment a tejem a sok idegtől, mellszívó ide vagy oda.
Viszont láttam olyat is , hogy a kórházban a kismama ezzel indította be a tejtermelést, mert a babákat teleitatták teával meg ki tudja mivel, az etetéseknél meg nem volt az az intenzitás ami kellett volna a csöppségek részéről, hogy minél előbb legyen anyának tejci.
Szóval szerintem hasznos dolog. Ja és nem egyszerű a kézi fejés sem, főleg ha nem tudod, hogy kell hatásosan fejni még az elején.

A fogadott dokiról és a fizetésről

Nekem sajna minden összejött mostanában, ezért a kezdeti fellángolásból, hogy most majd lesz fogadott orvosom ( a két csajszinál nem volt), eddig nem lett semmi.
Talán az utcsó 2 hónapban el tudnék járni, de nem tudom van e olyan doki aki ezt szívlelné?
Nekem 60-at mondott a dokinéni akihez járni szerettem volna, ja és az sem mindegy hogy sima szülés, vagy császár , ezt is hallottam sajna.

Mindenkinek szép napot!

Kép
Kép
Kép
tgabi80
 
 


Marek, régen kérdeztél ilyesmit, azt hiszem...
Kaptam olyan beírást, hogy "a méh fundusa 4/K" és azt jelenti, hogy köldök felett 4 ujjal... (Régebbi bejegyzésnél K/1-esem is van)...

Kép
szöszke
 
 


Tgabi, ezt nézd meg:
http://www.vitalitas.hu/konyvek/genetika/gen11-3.htm

onnantól érdekes, hogy Cytomegalo-vírus okozta fertőzés

A hpv az a humán papilloma vírus, a toxo, azt meg tudod, hogy mi.

Kép
szöszke
 
 


gabi: toxo szűrést hogy/hol kértél? Nekem sem ártana. Itt van két kutya a házba, és bár én sose nyulok hozzájuk, de mégis tartok a toxoplazmától. Mindenhol ott a szőrük meg stb. Nemsokára költözünk, így háL'istennek nem lesznek állatok a közelemben, remélem ha eddig nem kaptam el akkor már nem is fogom. Nem bírom az állatokat, aranyosak, már amelyik, amig nem jönnek a közelembe...

Kép
babe.
 
 


Volt itt egy kismama, aki nem akart dokit fogadni, 6 hónapos terhes volt, amikor elment a kórházba kötelező vizsgálatra, a doki aki megvizsgálta, mondta neki, ideje lenne orvost választani, teljesen kiaakadt, mért ne szülhatne ügyeletben bárkinál?
Itt bejön a doki amikor itt az idő, a köv vizsgálatnál, 35 hét, be fogja írni a kiskönyvemben , hogy ha a kismama szülési fájdalommal.... blabla akkor őt azonnal hívják.Itt így műkszik., így sztem a 40 megéri, Ma találkoztam azzal a dokival akit otthagytam, nézett ám rendesen, úgy hallottam 90 nála a tarifa. Ő oszt.vez. főorvos.

Kép

Kép
napsugár035
 
 


Csináltam egy képet a pocakomról :D Sztem elég nagy a "korához" képest, ilyenkor tűnik fel igazán... :)
Nem lett vmi jó minőségű..
Kép

Kép
babe.
 
 


napsugar: Régen itt is így volt, csak az itteni orvosok többsége úgy gondolták, h a magánpraxisuk után őket már ne hívják be a kórházba, se ha szül a kismamájuk, se ha vmi történik vele a terhessége alatt rendelésen kívül. És ugye a többség dönt :evil:

Kép
babe.
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?