Új privát üzeneted érkezett!

most jutott eszembe, hogy Felícia sem volt már régen közöttünk! remélem, hogy minden okés náluk...

sophie27

Cs-andi, nekem is átdobnád!? b.zsofia@gmail.com

Köszönöm előre is! ;)

sophie27

Rizsi, itt a link:
http://www.gyerekabc.hu/alanyi-jogon-ja ... gatas.html

Tényleg lányok, ezzel kapcsolatban: azt néztem, hogy majdnem mindent úgy kell igényelni, hogy ki kell tölteni a fő adatlapot („Igénybejelentés családtámogatási ellátásokra”) és ahhoz valamelyik mellékletet. Na most, ha több dolgot is ugyanott intézünk, akkor elég a fő adatlapot egyszer kitölteni és hozzá a mellékleteket leadni, vagy minden melléklethez kell egy külön főadatlap? Vagy hülyeséget kérdezek?

Mazska, én annyit tudok, illetve úgy tudom, hogy ha elkezdünk dolgozni a Tgyás letelte után, akkor nem mehetünk Gyed-re, mert a munka és a Gyed kizárja egymást, ezért ilyen esetben egyből Gyes-re kerül az ember, ami ugye valami bruttó 30 ezer Ft, de az is jobb, mint a semmi. Asszem így mondta a HR-es csaj, de azért ennek még utána kell nézni.

szuszu

Szuszu,

Ha majd talalsz a GYES-rol valamit, szolj - en is probalok utana jarni. De szerintem azt csak egy eves kortol lehet igenyelni. Kiegeszitesnek jo lenne.

Szerintem egy folap kell + a potlapok.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

tegnap ez a palacsinta emlegetés teljesen kikészített, mivel nem volt itthon egy darab tojás sem, na de majd ma bepótoljuk!!!!és mogyorókrémem is van :wink:
különben is ez az első olyan 2-4 hét amiben nem híztam és ezt akár fogyásnak is tekinthetem :D :D ...76-on megálltunk!!juppijjjééé!!és minimum egy harmada víz mert a lábaim egyre brutálabbak bár nekem nem tűnik föl a különbség szerintem 2-3hónapja nagyon csúnyák
:evil: :evil:
Vendég

szuszu!
egyszer a főadatlap+a mellékletek
anyasági+tgyás...mert a többit késöbb kell az én értelmezésem szerint
jól gondolom?
Vendég

nem jól írtam, bocsi
helyesbítek:

magyar államkincstártól igényelem:
anyasági
családi pótlék

oep-től igényelem , de a munkáltatóm továbbítja ,minta táppénzes papírokat is...ezért kell azonnal lejelenteni a szülést, hogy azonnal intézkedjenek :
tgyás
Vendég

köszi a linket lányok, ez jól jött..

viszont egxyvalamit most már végkép nem értek...

a Tgyást én mint már írtam elöbb igényelem (júl.15 től) és a munkahelyemen azt modták a doktornőnél kell jeleznem...és mást nem kell csinálnom...

itt meg azt írja ha elöbb igényli valaki akkor mellékelten csatolni kell a terhesállomáénybvavételrőlk az igazolást és a kiskönyvmásolatot..

áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
Vendég

na én megyek palacsintázni úgyis útálom a bürokráciát meg a bonyolítókat a pult másikoldalán :wink: :wink:
Vendég

Köszi Lányok a linket, és Andinak az emailt! Most már nincs kifogás, neki kell látni a fránya papíroknak! :x Előbb inkább elmegyek bevásárolni, majd utána. :wink:

rizsimami

lányok, ez egyre bonyeszabb... :(

én mindent kitöltök, azt az ügyintéző majd kiválasztja, hogy mi kell neki, bár sokszor az a tapasztalatom, hogy ők sem mind tudják helyesen! :( teljes a káosz!

a másik, hogy ha esetleg valamelyik nagyszülő már nyugdíjas, akkor nem éri meg jobban, ha ő igényli helyettetek a gyes-t, vagy gyed-et? úgy tudom, hogy ők is mehetnek a babával ilyesmire, viszont akkor meg lehet, hogy nektek kevés lenne a 4 óra meló!?

sophie27

ezt láttátok lányok? vannak még segítőemberek http://www.elintezzuk.hu/probaby.aspx?g ... uwod5lbacQ :lol:
Vendég

én már kitöltögettem őket, de van némi bizonytalanság bennemm is mert vannak nem egyértelmű mondatok persze, de majd apával átnézzük
pl. valamelyiket apa is igényelheti, de gondolom ez akkor jó ha anyagilag több jön be?!?!hogy én ezt mennyire útálom :? :?
Vendég

cs-andi elküldenéd nekem is az e-mailt:? küldtem privit :lol:
Vendég

fúúú, ti már az újbóli dolgozáson gondolkoztok, én tuti nem akarok a munkára gondolni vagy két évig ;) már ha nem muszáj

mi igénybe vesszük azt a céget, akit egyszer írtam nektek, tényleg Pöttöm, Ti felvettétek velük a kapcsolatot?
Útálom én is a bonyolult ügyintézést, bürokráciát, apának meg bőven van mit intézzen a cégével, így megkímélem ettől a hercehurcától, így legalább még több időt lehet velünk...

sniky

kedvet kaptam a palacsintára én is, addig írtatok róla :)))

sniky

sniki!!mikor megyünk már szülni!!??!!??
én egyre türelmetlenebb vagyok már!!anyukám azt mondta, hogy szerinte picit lentebb van már a pocim...
Vendég

Most beszéltem a Hr-es csajjal, hogy mi a teendő a Tgyásig. Most ugye táppénzen vagyok, ha megszülök, akkor be kell telózni a házidokihoz, aki lezárja a táppénzt és majd a párom bemegy a papírért. Utána azt be kell küldeni a munkahelyre. És aztán a Tgyás-t is a munkahely intézi, amihez le kell adnom egy igénybejelentőt, amit majd emailen elküld nekem a HR, ők is kitöltenek egy foglalkoztatói papírt, kell hozzá a gyerek Taj száma és az eredeti születési anyakönyvi kivonata, amit be kell majd küldeniük az OEP-be, akik majd aztán vissza fogják küldeni. Ja és kell majd vinni egy igazolást a kórháztól is az ott töltött napokról. Ennyi a tennivaló. Bár lehet, hogy ti ezt eddig is tudtátok, de nekem ezek új információk voltak. Gondoltam megosztom veletek.

Ja és a legrosszabb az egészben az, hogy ha augusztus 15-ig nem szülök meg, azaz addig nem zárul le a táppénz és nem tudom elküldeni a papírt, akkor augusztusban nem kapok fizut, majd csak utána :?

szuszu

sniki!!neked már megváltozott a vonalzód!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Szuszu, de ez is olyan baromság, be kell küldeni az eredeti szül. anyakönyvi kivonatot, és addig semmi mást nem tudunk intézni, amíg vissza nem postázzák!? :( Mert úgy tudom, hogy máshova is kell az eredeti, persze csak bemutatni, de akkor is! ...

No comment!

De ezek szerint a Te céged kifizetőhely, ugye?

sophie27

Sziasztok!

2 napra nem jön az ember lánya, és mennyi új baba! :D

Nagy-nagy gratula Bendének, Sziszkának, Binyeknek, Juditnak, Ritusnak, JázminAndinak és Pannának az új jövevényekhez!
Remélem nem hagytam ki senkit!

Pöttöm!
Micsoda hajkoronája van Noel babának! Iszonyú édes!

Ági!
Én is ilyen mosolygós szeretnék lenni a baba érkezése után. Lili nagyon szép baba, és milyen helyes vékony, pont mint te!

Katica!
Olyan szépen írtál az egészről, mindannyiunknak (a még 2in1 levőknek) hasonlóakat kívánok!

Szuszu és Mazska!
Sajnos a gyed alatt nem lehet dolgozni, mert az fizetés nélküli szabadság, a gyes mellett pedig a baba 1 éves koráig nem folytathatsz kereső tevékenységet:
http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/egeszseg/gyertam20060213/gyes20080606.html/ugyleirasjogi

Szerencsésen elintéztem én is az állandó bejelentkezést, de férjem csak ideiglenesen van ugyanide bejelentkezve, úgyhogy én is írok neki meghatalmazást.
És a házassági anyakönyvi kivonat másolatot az anyakönyvi hivatalban kérje, aki még nem tette meg (ahol házasodtatok, és elérhető közelségben van), 9-re mentem (emlékeztem, hogy nyitáskor szoktak sokan lenni), nem volt senki elöttem, és itt baba anyakönyvezéshez kiállított másolat esetén nem kell kifizetni a 2 ezer forintos illetéket.
Aranyos volt a hölgy, amint beléptem, kérdezte, hogy ugye anyakönyvi kivonat másolat kell a gyerek anyakönyvezéséhez? :)

Főzés ügyileg most arany életem van hétközben. Kiszámoltuk, hogy még annyi meleg kajajegyünk van (munkahelyemen a pontatlan adminisztráció miatt 1 helyett 3 hónapra megkaptam előre), hogy idén csak úgy tudjuk elkölteni, ha rendelek kaját. Úgyhogy beadtam a derekam. :-) A csecsemőápolás előadáson egyébként mindenkinek nagyon javasolta a hölgy, hogy legalább az első hetekben rendeljen kaját, vagy más főzzön rá, mert arra lesz a legkevésbé energiája/kedve a friss kismamának.

Na megyek én is takarítani, délután jön egy barátnőm, így muszáj. Ha nem jönne, hajlamos lennék én is ellógni. :wink:

Egyébként mi továbbra is egyben, és remélem még legalább két hétig így is marad. Jövő héten megyek még az utolsó laborra, talán akkor lesz az első ctg is.
Azért a hétvégén én is előkészítem a kórházi pakkot!

Beus

Kép
félhold

Szuszu!
A háziorvos most már kéthetente köteles kiadni a táppénzes papírokat. Legutóbb én is 21-én voltam érte, mert akkor elvileg júlilusra a 3 hetet (1-jétől vagyok táppénzen) kifizeti a munkáltatóm időben - ő is kifizetőhely.
Szóval érdemes elkérni a két heti papírt, mert akkor legalább a táppénz felét megkapod az utána levő hónapban, a többit pedig a következőben.

Beus

Kép
félhold

Íme Várhalmi Marcell! Majáról még nincs friss kép a blogon...

Kép

yuyu79

snicky és az olcsóbb, mint amit feltettem? vagy uennyi?
Vendég

cs.andi köszönöm megkaptam :lol:

JAj de édes MArcell baba :lol:
Vendég

boniko, kb. 20e körül van, ha mindent el akarsz velük intéztetni, de még nem hívtam fel őket...

csandikám, holnaptól már a Te vonalzód is ilyen lesz ;) most már várja meg Barnus, amíg anyukája jóllakik a nutellás, túrós, lekváros palacsintákból, utána felőlem indulhatunk szülni ;))

sniky

Nagyon édes Marcell baba, biztos a kistesója is tündéri ;)

Beus, én kéthetente mentem le a dokihoz a papírért és személyesen vittem be az oep-hez, pont azért, hogy ne kelljen annyit várni a pénzre, így kb. kéthetente utalnak, bár az első papír leadása után kb. 20 napra kaptam meg a pénzt. Én személyesen intéztem a munkáltatóm által kitöltött papír alapján, mert sajnos a munkahelyemen egy páran megszívták, mert a munkaügyes nő elb...ta, volt aki két hónap után kapta meg a pénzét. Én így nem akartam kockáztatni.

Köszi szuszu az infókat, mindig hasznos!!! olyan nehéz kiigazodni a bonyolult ügyintézésben...

sniky

na, én szundiztam egy órácskát! nagyon gondolkozom, hogy bemenjek-e a városba, mert lenne dolgom, de annyira nehéz kimoccanni, főleg a tegnapi katasztrofális időjárási körülmények miatt! engem tisztára kitikkaszt ez a forróság!

szóval még van egy kis időm eldönteni...

nagyon édes Marci baba! Maja is biztosan csodaszép lehet, talán hamarosan róla is láthatunk képet!

azon gondolkoztam, hogy a csajok nagyon belehúztak, de mindegy is, így a 2in1-ben lévő kismamik kedvükre csemegézhetnek a kisfiaiknak menyasszonkákat! :)

na, és egy nagyon friss, ropogós hír... :(

Aproo üzeni:

Szia! Benntartanak kórházban szivárgó magzatvíz, kisebb fájások! Párom ügyel, nem fog tudni bejelentkezni. Pedig még nem akarok szülni, és nem akarok itt napokat eltölteni...

sophie27

megpróbálom megnyugtatni szegényt, de gondolom, hogy mennyire nem lehet most jó így, ilyen bizonytalanságban... :( mint Sziszka is, végül benttartották, de itt Bp-en hátha nem ez a szokás! remélem, hogy megtudjuk mihamarabb, hogy mi lesz velük!

sophie27

Hát, ha tényleg szivárog a magzatvíz, akkor pedig biztos baba lesz 1-2 napon belül, nem? Remélem jól alakulnak a dolgok, és sikerül megnyugodnia Aproonak! Drukkolunk neki :!:

yuyu79

nekem fogalmam sincs, hogy hány napon belül van belőle baba, de Sziszka is így indult neki és 1 hetet simán bent volt a kórházban, mire megszületett Málna... úgyhogy nem tudom! ráadásul a szülésznője is szabin van, illetve a párja is úgy van beosztva, hogy nem tudna otthon maradni vele, így tényleg eléggé idegesítő lehet! :(

sophie27

Végülis már nem annyira korai, hiszen a 38. hét közepén jár... De persze rossz lehet, hsiz nem számított még rá, és a párja se tud ott lenni :(

Láttátok, hogy Sziszkáék videókat is raktak fel Málnáról? ;-)

http://picasaweb.google.com/farmer72/MLna

Nagyon édes, és jó babának tűnik :-D

yuyu79

Sziszka szerintem több mint 2 hetet volt bent a szülés előtt, de neki nem szivárgott, csak azt hitte.... Ha tényleg szivárog, akkor viszont fertőzésveszély van... Na mindegy, lényeg, hogy úgy történjen minden, ahogy a babának és Aproonak a legjobb, és minden rendben legyen velük...

yuyu79

Sophie Aproonak kitartás remeélm hogy vagy baba lesz hamar,vagy hazaengedik.. de jobb ha odafigyelnek rájuk...!

én biztos nem indulnék neki a városnak, ha nem égetően fontos!
Vendég

Zsófi, mindenesetre írd be nekünk, amint megtudsz valami újat! És add át a drukkjainkat lécci!

yuyu79

hát ha már szivárog a magzatvíz akkor az max.24óra
sőt ha már 12óra alatt nem indul be a burokrepedés után akkor császároznak...ha szivárog akkor fönt lyukasztotta ki a baba vagy annyira be van ékelődve a buksija, hogy nemerszti ki csak apránként a vizet...

szerintem meglesz az a bab még ma...
Vendég

Aproonak en is kitartast kivanok - remelem minden rendben lesz naluk!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Aproonak en is kitartast kivanok - remelem minden rendben lesz naluk!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

:(
Aproonak kitartás.
Én egyébként a szivárgástól félek a legjobban,h észre veszem-e?????

nicike

Még egy buta kérdés: Az olyankor folyamatosan szivárog? Vagy néha-néha jön egy pici?

nicike

sziasztok csajok!
cs.andi átküldenéd nekem is a fontos papírcuccokat?
írok privit, h. hová.
előre is köszi...
nahát ezek a palacsinták!!!folyik a nyálam.
aproo hajrá drukkk ezerrel!!
nekem a melóhelyem nem tb kifizetőhely.....lehet h. én is jobban járok ha magam intézem a dolgokat?????ráaduásul még kismamájuk sem volt............nemtommmmmmmmmm
szerintetek?sniky??

Kép
winona

Cs.andi, nekem is átküldenéd vagy valaki akinek már átlet küldve?

nikicike85@freemail.hu

köszönöm

nicike

és mégegy: :oops: az orgazmus is beindíthatja a szülést??vagy csak az ondóban lévő anyag? :oops:
köszi de ez most így naggyon érdekel........ :)

Kép
winona

igen, ez nekem is rejtély! főleg ilyen melegben, mert sokszor érzem, hogy folyik rólam a víz, onnan is, persze az csak az izzadsgát... hu, de guszti voltam! bocsi!

mert nem volt szó arról, hogy megy ma dokihoz, vagy bármi ilyesmi, így csodálkozom, hogy csak lehetett valami jele, hogy valami van, vagy kezdődik!

hát, amint van valami írok, bár, ha bemegyek a városba, csak este érek haza olyan 1/2 9 körül, de mindenképpen tájékoztatlak titeket!

sophie27

winona, én úgy tudom, hogy a spermiumban van olyan hormon, ami... az orgazmus max. méhösszehúzódást eredményez, de végülis lehet, hogy az is ugyanúgy megteszi! :D

sophie27

Nicike, átküldtem! szóval Cs-andi, Nikinek átment a levél! ;)

sophie27

winonának is küldeném , denem jött privi és a profilodban sincs emilcím
viszont én most kiszaladok palacsintáhozvalókért...
Vendég

Úgy érzem délután kéne szunyálnom hogy mire felkelek hirek legyenek aprooról! 3napja ez a tendencia. alszom du, felkelek hírek vannak :lol: :lol: !!

Andakával ma bandáztunk kicsit, vele minden oké jövőhétig jó lenne ha szülne mert 8dikától nincs a dokija. Ugyhogy neki is belekell húzni!!! Mondtam is Zsófikának hogy hajrá kifelé! :D

Bocsánat hogy igy felkorbácsoltam az ízlelőbimbóitokat a palacsintámmal!! Látom sikeres voltam. de ne legyetek olyan lükék mint én hogy déli 12után állok neki a legnagyobb melegbe.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

na, én készülődöm, és este jövök, vagy hírekkel, vagy csak úgy, magam! :)

jók legyetek!!!

sophie27

cs-andi!
nemtom privim szarakszik.
címem:toth.orsolya@butorkeszites.com
előre is köszi.....

Kép
winona

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?