Sziasztok!
2 napra nem jön az ember lánya, és mennyi új baba!
Nagy-nagy gratula Bendének, Sziszkának, Binyeknek, Juditnak, Ritusnak, JázminAndinak és Pannának az új jövevényekhez!
Remélem nem hagytam ki senkit!
Pöttöm!
Micsoda hajkoronája van Noel babának! Iszonyú édes!
Ági!
Én is ilyen mosolygós szeretnék lenni a baba érkezése után. Lili nagyon szép baba, és milyen helyes vékony, pont mint te!
Katica!
Olyan szépen írtál az egészről, mindannyiunknak (a még 2in1 levőknek) hasonlóakat kívánok!
Szuszu és Mazska!
Sajnos a gyed alatt nem lehet dolgozni, mert az fizetés nélküli szabadság, a gyes mellett pedig a baba 1 éves koráig nem folytathatsz kereső tevékenységet:
http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/egeszseg/gyertam20060213/gyes20080606.html/ugyleirasjogi
Szerencsésen elintéztem én is az állandó bejelentkezést, de férjem csak ideiglenesen van ugyanide bejelentkezve, úgyhogy én is írok neki meghatalmazást.
És a házassági anyakönyvi kivonat másolatot az anyakönyvi hivatalban kérje, aki még nem tette meg (ahol házasodtatok, és elérhető közelségben van), 9-re mentem (emlékeztem, hogy nyitáskor szoktak sokan lenni), nem volt senki elöttem, és itt baba anyakönyvezéshez kiállított másolat esetén nem kell kifizetni a 2 ezer forintos illetéket.
Aranyos volt a hölgy, amint beléptem, kérdezte, hogy ugye anyakönyvi kivonat másolat kell a gyerek anyakönyvezéséhez?
Főzés ügyileg most arany életem van hétközben. Kiszámoltuk, hogy még annyi meleg kajajegyünk van (munkahelyemen a pontatlan adminisztráció miatt 1 helyett 3 hónapra megkaptam előre), hogy idén csak úgy tudjuk elkölteni, ha rendelek kaját. Úgyhogy beadtam a derekam.
A csecsemőápolás előadáson egyébként mindenkinek nagyon javasolta a hölgy, hogy legalább az első hetekben rendeljen kaját, vagy más főzzön rá, mert arra lesz a legkevésbé energiája/kedve a friss kismamának.
Na megyek én is takarítani, délután jön egy barátnőm, így muszáj. Ha nem jönne, hajlamos lennék én is ellógni.
Egyébként mi továbbra is egyben, és remélem még legalább két hétig így is marad. Jövő héten megyek még az utolsó laborra, talán akkor lesz az első ctg is.
Azért a hétvégén én is előkészítem a kórházi pakkot!