Új privát üzeneted érkezett!

Virág!
Nem logikus, amit írsz!

"A reklám pedig nem ér semmit, ha nincsenek fórumozók."

Azaz ha többen vannak, nagyobb forgalmat generálnak.
Ha szigorúan moderálsz, zárt regisztrációt vezetsz be, esetleg az olvasást is regisztrációhoz kötöd, akkor csökkenni fog a forgalom, annak ellenére is, hogy te fogsz rendszeresen írni.

Hirdess bojkottot! Érdemes kipróbálnod, hogy rájöhess, mennyire nem működik!Kép

puszi Gyuri
Bokor György

Névtelen 06.27.
Apa általában nem netkalóz, csak a legutóbbi apa volt az, ez azért is biztos, mert lám, Zsóka kérését teljesítette! Kár, hogy eszerint két hónapot minimum várni kell rá... Pedig amit én kértem, tényleg sürgős lett volna, merem kijelenteni, hogy talán sürgősebb, mint Zsókáé. De lassan már mindegy.
Kíváncsi
kíváncsi

Mostmár engem is érdekel!
Zsóka elvált? Vagy valami tragédia történt?
Miért kellett egy semmitmondó béna családi képet egy évvel ezelőttről kivetetni?
vikiviki
vikiviki

gizi
gizi

Látjátok?
Még csak nem is kell, hogy létező legyen az e-mail cím. Elég, ha @ szerepel benne.
Lehet, hogy rossz nyomon járok, de azóta van ez, mióta az örökbefogadós és a mávos topikot elözönlötték a desszantosok.
gizi

Amúgy a hirdetők szempontjából talán nem csak a mennyiség fontos. Egy hacker vagy egy szívató nem vesz papmperst vagy köt életbiztosítást a gyerekének, mert nem azért van itt. Ezt a sok bunkózást nem a reklámok célcsoport csinálja, ilyen formán nem lehet cél a forgalom bármi áron való növelése.
gizi

Gizi!
A reklámozó nem vizsgálja a hozzászólások tartalmát. Csak kattintást, újratöltést számol.
És abban sincs igazad, hogy ne lenne célközönség, szinte mindenki, aki ide ír, vagy olvas.
Gondolod, egy "hacker" azzal tölti az idejét, hogy kismamákkal vitatkozzon női nevek mögé bújva egy szülész-nőgyógyászról?

Egyébként, ha sorra nyílnának tisztán politikai, autós vagy szoftver fejlesztéses topicok, akkor esetleg igazad lenne.
vikiviki
vikiviki

Gizi!
Vicces vagy!
Mit bizonyítottál be?
http://www.gizi.hu/

KépKépKépKépKépKépKép
vikiviki

Természetesen eszemben sincs bojkottálni a babanetet. De működne. De tulképp mindegy. Kép Csak azt szeretném, ha a szerkesztők csinálnák a dolgukat. Kép

Virág
Virág

Nem működne.
Ugyanis a névtelenek legnagyobb része egyébként regisztrált felhasználó.
Én is regisztrált vagyok, két nickem is van, mégsem használom.

Amúgy olvasd el: http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/moderalas.htm
Most éppen ez ellen lázadsz. Az indexen ilyen hőbörgés után már könnyen letiltanak néhány napra.

Én emlékszem régebbről, te egy hangadó voltál napi 200 kattintáskor, most a napi 3000 kattintás mellett már nem.

Az indexhez pedig ne hasonlítsd mindenben a babanetet. Az index az egyik legnagyobb magyar fórum, vagy egy tucat moderátorral, erre fejlesztett (mellesleg már ngyon gyenge) szoftverrel.
Pl. a polfórumot folyamatosan gyomlálják, gyakorlatilag 24 órás felügyelet mellett ontják a hozzászólásaikat az userek.

apa egyébként - ha akarja - látja az IP-ket, de ebböl maximum arra a következtetésre tud jutni, hogy ki az aktív, ki az, akit szívesen kivágna, ki az, aki bebarangolja az egész fórumot, és ki az aki csak egy-két-három topicot látogat, valamint ki az, aki olvassa a siteot is, és ki az, aki csak fórumozik.
Tud csinálni IP tiltást, ami a dinamikus IP-k túlsúlya mellett csak IP tartomány tiltás lehet, ezzel viszont kényszerüen ártatlanokat is kitilt.

Szóval marad az átmenati vendégek megszelidítése, az önuralom.
vikiviki
vikiviki

Erről jut eszembe, Csákány doktor cikke, A rákszűrésről nem jön be.
Solya
tamtam

Solya

Azért ilyenkor örülök, hogy tényleg látszik az ember IP címe...
Névtelen

Vikiviki,
szerintem semmi közöd nincs hozzá, miért töröltettem a képeket. De mégis megírom - nem miattad -, hanem hátha mások sem gondolnak rá (mint ahogy az ominózus eset előtt én sem).
Tavaly v. tavalyelőtt volt itt egy pedofil(gyanús) eset. Na ekkor töröltettem a fényképalbumomat. És most elnézést, ha erős leszek: az én gyerekem képeire senki ne verje ki a farkát.

És hogy miért töröltettem azt is, amin nincs gyerek (ugyan minden képen rajta voltak a gyerekeim, de mindegy) pont ezért, amit itt fentebb művelt kedves névtelenünk.
SOHA NEM TUDHATOD, hogy a nyilvánosság elé tárt képeiddel mit csinálnak. Pedofil oldalakra teszik fel, simán csak szórakoznak velük, vagy épp hamisításra használják fel...
Hát ezért. És azt hiszem, elég nyomós okaim voltak.

És asszem itt fentebb írta vki: ha magánjellegű krésed van a szerkesztőhöz, inkűább írj neki, minthogy itt írd meg. Mert járhatsz rosszul is...
Az emilcíme: szerk@babanet.hu

IP címekkel egy baj van: vannak olyan felhasználók, akik nem ugyanazt az ip-címet használják, a szolgáltató időközönként (hogy naponta vagy hogy, nem tudom, nem értek hozzá) más ip-címet ad nekik. Ezért nem hiszem, hogy bizonyos ip-címeket ki lehetne tiltani - mi van, ha egy jóhiszemű hozzászólót tiltasz ki vele??
Zs.

Zsóka
zsóka

gizi!
Az örökbefogadós és a Máv-os topikon nem ugyanaz történik. Az örökbefogadós topikra jöttek néhányan újak, vagy nem is egészen újak, mindenesetre egy másik fórum hasonló témájú másik topikjáról költöztek át.Személyes ellentétek miatt. nÉmi konfliktus itt is kialakult, volt vagy 4-5 ilyen hsz. Azóta nyugi van és béke. A Máv-os topik más tészta. Ne mosd össze a kettőt légy szíves.
Köszi.
zsuzsa
gyuzsu

vikiviki!
köszi, hogy belinkelted, még nem olvastam eddig el. Egyébként miért ne hőbörögnék? Ha eltiltanának, az a szabad véleménynyilvánítás megvonása lenne. Ráadásul nem anyáztam, hanem dühöngtem. Szabad. Az utolsó pontot olvastad? " A fentiek nem k?be vésettek és bármikor készen állok újragondolni és kiegészíteni ?ket." Ebben bízva írtam, amit írtam.

"Én emlékszem régebbről, te egy hangadó voltál napi 200 kattintáskor, most a napi 3000 kattintás mellett már nem."
Tényleg? Miket tudok meg... És ha így is volt, hogy jön ez ide???

"Az indexhez pedig ne hasonlítsd mindenben a babanetet."
MINDENBEN????????????????? Egyetlenegy dologban hasonlítottam össze, a moderálásban.

De úgylátszik, nem jön le a lényeg: nincs szerintem semmi baj a névtelenekkel általában. Én jól viselem őket, rendszerint egyszerűen figyelmen kívül hagyom, ha csak szivatni jöttek. Az zavar nagyon, hogy bárki email címét beírhatják a regisztrálatlan azonosítóhoz, és a figyelmetlenebbek nem veszik észre, hogy "lopott" a nick. Már éltek vissza a nickemmel, és felháborít. Érted? Csak ezt az icipici dolgot szeretném, és hogy kommunikáljanak ebben a topicban a szerkesztők velünk. Nagy kérés szerinted?

Virág
Virág

Én nagyon nehezményezem, hogy napok óta semmi válasz a szerkesztőség részéről, pedig nagyon kérjük, hogy álljanak szóba velünk, és okkal kérjük!
Szóval még mindig ugyanaz a kérés: válaszoljon már végre valaki!
Névtelen

Zsóka!
Szerinted a "pedofil oldalakon" születésnapos, meg mostindulunksétálni, meg cumikaelőszöreszikspenótot képek vannak?
Kicsit sokat nézel Fókuszt az RTLen...
Névtelen

vikiviki!

te igazán okos vagyKép
hogy mit bizonyítottam? hát azt, hogy hiába tiltaná a rendszer egy mail cím beírását, ahogy azt fentebb valaki kérte,attól még megjelenne kékkel, ha bármiféle címet írok be. eg ynévhez végtelen számú cím beírható és ez baj.
apa! az is baj, hogy kék lesz akkor is, ha egy (fiktív) mail címet írok be. Talán megoldható lenne, hogy fekete maradjon, vagy kapjon egy 3. színt.
Egyáltalán hobbiból csaináljátok a babanetet vagy pénzért?
csak azért kérdezem, hogy én is értsem, van-e valami érdeketek változtatni a dolgokon, egyáltalán elvárható-e, hogy számonkérjünk dolgokat, vagy örüljünk annak , ami van?
gizi

gizi:
A gizi.hu-nak azt hittem fogsz örülni. Ha nem, nem.

Van értelme ennyit barkácsolni?
Elül a mávos balhé, és a következőig megint nem lesz semmi.
Vagy már az egész babanetet elöntötte a sok névtelen névhamisító?
vikiviki
vikiviki

gizi: nem az a baj, hogy kék lesz.
Szerintem az a baj, hgoy be lehet írni így is egy nevet. És így lehetek akárki.
Ha már a Babanet oldaláról ragaszkodnak a névtelen lehetőséghez (amivel én nem értek egyet), akkor legyen csak szimplán névtelen. De ne lehessen nevet jelszó nélkül beírni!
De ez egy meddő vita, mivel ők nem használják a társalgót, így nem is érthetik, mi a bajunk!
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Zsóka, rákerestem a "pedofil" szóra, és a harmickét találat túlnyomó többségét a te, vagy a rólad szóló hozzászólások teszik ki.
Ez elég érdekes.
Névtelen

Neked működik a kereső? Hogy csinálod???Kép
Solya

Miaz,hogy!
Ráadásul a találatok linkjei is odamutatnak ahova kell! (Nem úgy, mint néhány hónapja.)
Névtelen

Az a baj, hogy az illetékesek összekeverik a demokráciát az anarchiával. Az utóbbiban bármit lehet, az előbbiben mégiscsak vannak ésszerű határok. Mire jó ez a fene nagy liberalizmus?
gizi

És a fotóalbum is ábécé sorrendben van!
Azért Lányok látszik a haladás!
Solya

Na most mar hagyjatok logva!!! Kép
Van nekem eleg bajom.Kép
Szoval:
apa=apa
anya=anya!
Stimt???
apa

??????????????
Névtelen

T. Névtelenek (és itt fogom abbahagyni, hogy akár egyetlen névtelennek is válaszoljak ezentúl)
az én albumomban nem volt mostinudlunksétálni meg születésnapos kép. Volt viszont egy olyan, ahol a kisfiam meztelenül volt. És ez után érdeklődtek nagyon behatóan. És a többiek olyan képei után, ashol a gyerkőc pucéron volt. Erről ennyit.

Másik névtelen:
szerintem nyugodtan vond le ebből azt a következtetést, hogy pedofil vagyok.

(Vagy csak azt, hogy bepánikoltam a p.gyanús ürge megjelenésétől. Hm?)

Zsóka
zsóka

Nagyon izgalmas már a légkör Kép

Talán azt mindenki el tudná dönteni feltöltés előtt, hogy közszemlére tesz e egy fotót vagy sem és NEM a szerkesztőket kéne cseszegetni egyfolytában. Elég nagyok vagyunk már ahhoz, hogy át tudjuk gondolni, hogy mit írunk le (célzok itt az utólagos törlés kérésekre) vagy milyen képet helyezünk el itt vagy akár máshol a neten.

ahogy látom jobb a névtelenség homályába burkolózni Kép
Névtelen

Nem biztos, hogy mindenki mindenre gondol...
Az ilyen rosszindulatú dolgokra pedig végképp nem...
miért jopbb névtelenül? Hm??
Névtelen

feltételezem, hogy nem egy 15 éves gyerek pucér képe volt. Sokan rakunk fel csecsemőkről, pici gyerekekről pucér, pancsolós képet. És ki gondolná, hogy ez valakit ÚGY érdekel?
Vagy te mindenben olyan előrelátó vagy, hogy a legabszurdabb dologra is gondolsz, mielőtt valamit cselekszel?
okos névtelennek

22h 31-nek
Bizony sajnos, ilyen világban élünk Kép

Hogy miért jobb névtelenül? "Hm??" Te miért?
Névtelen

Sziasztok!
Haladjunk sorjában, remélem senkit se hagyok ki a válasszal...
Zsóka, amit írsz az valós fenyegetettség, de nem csak az interneten... Téged, a gyerekedet lefotózhatja bárki az utcán és aztán olyanokat művelhet a fotókkal, hogy csak na!! Ezért engem például hidegen hagy, hogy ki nézegeti az albumomban a fotóinkat. Én igyekszem pozitívabban hozzáállni az élet dolgaihoz, mivel a te óvatosságoddal az utcára se mernék kimenni. Mindegy, a fotó lekerült, bízom, hogy minden rendben lesz nálatok...
cory, drága! lesznek változtatások a babanet társalgójában, majd valamikor januárban... egyébként használjuk a társalgót, csak nem úgy mint aktív levelezők... azééé a jelzéseket vesszük!Kép
gizi, örüljetek annak ami van, de természetesen, mi meg örülünk a jó ötleteknek... amit tudunk korrigálunk. de pont te is érzed, hogy mennyire korlátozottak a lehetőségek... eddig mindig az volt, hogy amint elültek a nagy balhés témák, a debilek is eltüntek az életünkből...
Virág, imádom a stílusodat! Próbálom, próbáljuk végezni a dolgunkat, csak tudod, annyi van, hogy nem mindig jut a Társalgóra!Kép Az hízelgő, hogy ennyire hiányolsz minket, remélem a megjelenésem csillapítólag hat majd rád!Kép
Nyanya, igazad van, hamarosan próbálunk csiszolni a rendszeren... tálán sikerül, de a dilisekkel szemben az erőt nem a programok adják, sokkal inkább a közösség...Kép
Solya, sok olyan dolog van ami nem etikus, de szerintem ezek a dolgok többnyire korrigálódnak a topikok látogatói által...
kiváncsi, ég a pofámon a bőr, de nem emlékszem, hogy mi volt a kérésed.. segítenél felidézni?Kép
apa
apa

Kedves Apa,

Én is írtam Neked (dec. 17. 21:33), még mindig várom válaszod, véleményed...

Beja
beja

Juszt sem fogok regisztralni! Kép
apa

Mostantól ismét aktívabb szerepet vállalok a társalgóban. Ez a tartalmi és moderálási kérdésekre vonatkozik, a technikai kérdésekben Attila az illetékes.
A következőt tervezem: regisztrálatlan felhasználó ne adhasson meg e-mail címet. Ezzel megszűnik annak lehetősége, hogy regisztrálatlanul regisztrált felhasználó e-mail címével éljen vissza illetve ha még jobb lenne, ha a regisztrált felhasználó mellett csak névtelen hozzászólásra lenne lehetőség.
A felhasználó e-mail címe ne jelenjen meg automatikusan. Aki azt akarja, hogy e-mail címe elérhető legyen, a profiljában megadhatja.
Regisztrálatlan felhasználó ne tölthessen fel képet.

Tapasztalataim szerint a fórumok minősége nem attól függ, hogy engedélyezik-e a névtelen hozzászólást (tudom, egyre kevésbé), mint ahogy a hozzászólásé sem attól, hogy regisztrált vagy regisztrálatlan/névtelen hozzászóló tette-e. A névtelen hozzászólásnak az lehet a szerepe, mint a nyomtatott sajtóban megjelenő név és cím a szerkesztőségben jelzésű olvasói leveleknek.
Az analógia természetesen nem pontos.
Ugyanakkor sokkal bátrabban fogom törölni azokat a hozzászólásokat, amelyekről azt gondolom, hogy zavarják a társalgó ill. topik működését: öncélúan bántóak, durvák, semmitmondóak vagy kifejezetten romboló szándékkal íródtak.

A társalgó továbbra is nyitott, és aki ide ír, legyen tudatában annak, hogy ezt elvileg bárki bárhol olvashatja.

Incze Gabriella
szerkesztő (nem a szerkesztők egyike)
Gabi

Gabi,
köszi!Kép
Az ötleteket (is) díjazom! Kép

Solya
solya

Apa,
szia, amit kértem, a babanet@szerk.hu-ban olvasható, dec. 17. kora reggeli órákban küldtem, sürgős jelzéssel. Köszi! Kép
Kíváncsi
kíváncsi

Látom engem is megtalált egy kedves levelező! Kép
apa néven ír, bár a szóhasználata alapján azééé rögtön látszik,hogy nem én vagyok. mert bizony apa én vagyok!
Olyan bizonytalan vagyok az utóbbi időben,... vagy mégse?!! Kép
kiváncsi, megpróbálom kikeresni a leveledet...
apa
apa

Hogy tisztázzuk a névazonosságot ezek után regisztráltan jövök...Kép
Egyébként részben csípem, ahogy sokan a névtelenség lehetőségén felbátorodva kivetkőznek magukból... Tévesen azt hiszik, hogy a neten nem lehet őket beazonosítani. A babanet szerverén tárolt adatokhoz senki illetéktelen nem férhet hozzá. Eddig csak azokban az esetekben "kerestünk meg" valakit, ha törvénytelenségre ragadtatta magát. Így már adtunk át a rendőrségnek pedofilia gyanújába keveredett beteget, beszéltünk közvetlen hangnemben másokat molesztáló garázdákkal. De ezek csak végső eszközök, mi a szabad véleménynyilvánítás és a közösség erejében hiszünk és abban hogy a normális emberek jóval többen vannak, mint a szánalmas torzultak.Kép
apa
apa

Beja!
A kért topiktörlést megoldjuk...Kép
apa
apa

Apa!
Ismerd el, hogy remekül helyettesítettelek!
nr
Nickrabló

Nickrabló, megpróbáltad, nem volt egy gyenge kisérlet, de a többiek még így is rögtön felismerték a "másságot".
Gondolom az adást vetted!
apa
apa

Mivel látod a munkásságomat, azt is látod, tudom hol a határ.
Bár döbbenten vettem észre, hogy milyen hamar divat lett a "régimotorosok" között is a nick hamisítás. Néha mikor visszaolvastam csak kapkodtam a fejemet! Kép
nr

Kíváncsi!
fordítva! szerk@babanet.hu Kép
Lehet, hogy Apa ezért nem emlékszik? Kép Kulcsszó itt is: impresszum. Kép
pussz

Mindenkinek (még a névtelenségbe burkolózóknak is) nagyon boldog Karácsonyt kívánok!

Solya
solya

Solya,
a levelem jó címre ment, csak most improvizáltam - de ti úúúúúgyis lelepleztek engem mindig, itt semmi nem maradhat titokban, ugye, nickrabló? Kép
kíváncsi

Szia Apa,

KöszönömKép

Beja
beja

Gabi!!!!

Ennek nagyon örülök!!!

Ha tudok segiteni, (amiről beszéltünk másfél hónapja) csak szólj!!!

Ildi

Ildi
pildi

Apa,
nos, tudom, hogy nem csak az interneten élhetnek vissza a fotómmal, épp tavaly egy babanetes topiktalin üldöztek el az apukák egy fotóst a gyerekeink közeléből. De kérlek, bocsásd meg két évvel ezelőtti naivságomat és ha már akkor nem gondoltam bizonyos dolgokra, engedd meg, hogy most úgy döntsak, ahogy ÉN akarok.
Az, hogy te a saját fotóidat mikor és hol teszed közszemlére, engem nem nagyon érdekel.
Azt pedig hadd döntsem el én, mit és hogyan csinálok, a szavaidat pedig kikérem magamnak.
Az utcán pedig hidd el, nap mint nap sétálok, bár tudom, még egy virágcserép is a fejemre eshet... Kép De azért ennek ellenére mégis kimegyek.

Gabi,
nagyon örülök neki, hogy itt vagy újra!!
Zs.

Zsóka
zsóka

Vissza: Szerkesztõ

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?