Új privát üzeneted érkezett!

nálunkm indjárt esik, be van tök borulva, küldöm majd felétek is! (persze ha esik is belőle valami csak akkor) :)
makadu

Boniko,
nem ismerős, de szimpi :)

Ez a meghatalmazás mióta kell? 3 éve ilyen nem kellett, pedig nálunk is csak a tartózkodási hely azonos. nekem még a papírjaim sincsenek meg :oops: be kéne gyűjteni...

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

sophie asszem akkor irunk egyet....biztos ami biztos alapon :lol:

énis énis csokispalacsintát!
makadu küldöm
Vendég

Szép estét!

Arra figyeljetek (ezt az Oep-ben mondták), hogy ha kézzel írott a meghatalmazás, akkor nem kell két tanú, de ha géppel, akkor igen. Szóval írjátok inkább kézzel és legyen benne a ti és a párotok minden fontos adata: anyja neve, születési dátum, szem. ig. szám, stb.)

Voltam ma a háziorvosnál táppénzre íratni magam és senki, de senki nem engedett előre. Végig kellett ülnöm másfél órát egy olyan rendelőben, ahol mindenkinek volt valami bukéja: cigi, pia vagy mosdatlanság. Azt hittem kidobom a taccsot. De a dokinéni megdicsért, hogy milyen jó illatom van :D

szuszu

szuszu sajnálom, hogy ilyen emberek vannak..bár nekemaz az egy szerencsém van, hogy időpontra megyek mindig...

jó éjt!
Vendég

Én már átmentem pofátlanba a házidokinál. Odamegyek és simán beállok az ajtóba, és közlöm ha nem haragszanak én most be fogok menni a betegállományos papiromért! Aztán ha valakinek nem tetszik pont leszarom.

Kész lett a bakonyim is naon fincsi lett. Ma kész főzőbajnok vagyok.
Na jó megigérem ha egyszer majd lesz tali viszek palacsintát. :lol:
Én most fűzöm a párom egy kis sétához hátha bár szegény most ért haza és hulla, de nekem annyira mehetnékem van aztán egy jó nagy szunya. Holnap délután ha alszom ki fog szülni?

Szép jó éjszakát mindenkinek! Kép

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Én nem időpontra mentem, mert úgy tudtam, hogy majd soron kívül bemehetek. Tévedtem. Na mindegy.

Képzeljétek, vettem ma a drogériában muskotályzsálya olajat. Még a születés hetén mesélte egy nő az egyik előadáson, hogy ha vajúdás közben meleg borogatást teszünk a hasunkra és arra csepegtetjük ezt az olajat, akkor az felér egy fél EDÁ-val. Ti hallottatok erről valamit?

szuszu

Sziasztok!

NAGYON NAGY GRATULA PANNÁNAK, ÁGINAK, PÖTTÖMNEK és RITUSNAK!! :D
Sok sok boldogságot és egészséget nektek!!
Igen igen, kérünk képeket + beszámolókat!!

Mi még egyben, csak azért nem jöttem tegnap mert valami van a gépünkel, ugyanis ezer évbe telt mire betölött egy oldalt és nem volt türelmem várni, igy is vagy fél óráig próbálkoztam a babanetet megnyitni. Ma meg ctg + doki, ami a klinikán egy egész napos programot jelent sajnos. Amúgy semmi különöset nem mondott a doki, megnézte a ctg-t, és tulajdonképpen ennyi. Jövő héten pedig mehetek 2x is, de hátha már nem kerül rá sor! :wink:

Kép
Kép
dia123

Sms Binyektől:

"Maja 2600 volt, most lement 2440-re, Marci 2800, de most csak 2640. Nem nagyon van még tejem, de mától lent vagyunk már a gyerekágyon együtt, úgyhogy innen könyebb lesz tejet csiholni."

Kívánok nekik sok tejecskét ;-)

Na jó éjt mindenkinek!

yuyu79

Sziasztok!

Sikerült hazaérni, pár dolgot írnék, így visszaolvasva, mert fontos és elfelejtem! :oops:

Befogadó nyilatkozat tényleg kell, rákérdeztem, de nekem a dokim a terhes kiskönyv leghátsó oldalára kézzel írt 4 sort a mentősöknek és lepecsételte. Tehát ez elég, bár nem hiszem hogy szükségem lenne rá.

Minden esetben kell meghatalmazás, akkor is ha házastárs és egy helyre van bejelentve a pár.
Inkább írjatok, mert lehet olyan ügyintéző, aki klimaxol és emiatt szarakodik. :evil:

Illóolajok: Állítólag jó, ha visz az ember a szülőszobába olyan illatosítót, amit otthon is használ, mert megnyugtató. Én fahéjas sült almásat viszek, mert minden ismerős illat, tárgy ilyenkor aranyat ér.

Táppénz:
Szuszu, ma mondta a doki, hogy sajna az OEP, ha valaki csak az utolsó pár napra kér táppénzt, akkor automatikusan tgyásra veszik, ha észreveszik. Ami persze szemétség, főleg, ha arra hajt az ember, mint én is, hogy szülésig táppénz, utána csak a tgyás, hogy az átcsússzon 2009.re
Szóval figyelj oda, mert először a házidoki kötekedhet, aztán jöhet majd a papír az OEP-től, hogy az nem táppéz amit kapsz, hanem tgyás, mert összegben majdnem ugyanaz.
Ezt majd januárban lehet kiküszöbölni, de már most reklamálni kell, mert 6 hónapos jogvesztő a határidő.
Tehát, ha mostanáig sima szabin voltál (ugye?), mint én is, akkor elvileg 100% fizu jár, ez kizárja a tgyás megállapíthatóságát, mert az a fizut hivatott pótolni. Így legfeljebb ha húzzák a szájukat, hogy szülésig táppénzre tegyenek, akkor is csak mostantól tehetnek tgyásra, ami azt jelenti, hogy már átcsúszik 2009-re a gyed megállapíthatósága.
Hú, ez jó hosszú lett, bocsi, csak ezen ma nagyon felkaptam a vizet. Ha velem ki akar majd az OEP babrálni így, akkor abból hajtépés lesz. :evil:

Rólunk:
Minden rendben, bár Boniko linkjét nem tudom használni, mert nekem a doki nem ír AC-t.
Nagyjából 3100 gr-ak vagyunk, jó a szívhang, minden okés, már a magzatvíz sem mérsékelten kevés....nagyot nőtt a gyerek. :)
Puhulunk, már 2100 az értékünk, de még egy ideig egyben leszünk. Lepény tökéletes, fej totálisan a máj irányában, kicsit jobb oldalt lenn, benn a helyén már. Minden ideális, csak mivel még a lepény szuperál és helye is van rugizni, tojik a fejünkre és vígan lubickol.

Na, megyek aludni, párom már vígan húzza a lóbőrt mögöttem, nem zargatom.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Bocsánat a be-kiváncsiskodásért, de olyan izgi és megható, hogy ti mindannyian már itt tartotok és napról napra jönnek a hírek az újonnan született kisbabákról!

Gratulálok a gyönyörű csöppségekhez (főleg a képeket nézegettem vissza és elérzékenyültem teljesen)! Sok boldogságot és tejcit kívánok minden babás anyukának!

A még pocakosoknak pedig gyors, könnyű szülést kívánok!!

Hihetetlen, de már lassan én is a szülésre hangolhatok!

Rönééé

Kép
röné

Jó reggelt!

Aprooka örülök a jó híreknek! még ráérsz a szüléssel.. jó hogy már olyan türelmetlenül várjuk a kicsi érkezését, hogy majd jól le....a fájásokat! :lol:

ezek az értékek úgyis kb értékek... majd ha kibújik meglássuk.
ez a Táppénzes dolog tényleg elég dujva... én tegnapelött hoztam el a papírt a dokitól(kifutott, kezembenyomta.. 15.étől kértem a TGYást de nem látok semmi megkülönböztetést rajtuk
:?

ma vasalok, pakolászok... párom holnap vidékre utazik munkaügyben 2 napra .. de szerencsére testvéremék felutaznak ne legyek egyedül....de beszéltem ZSigivel, hogy még maradjon :lol:

röné hát már neked sincs sok hátra :lol:
Vendég

Jó reggelt!

Aprooka, köszi az infót. Remélem az OEP nem fog kötekedni velem, mert a doki sem kötekedett és amúgy is azért lettem kiírva, mert beteg vagyok, ami igaz is. Ráadásul még benne vagyok a 15 napos táppénz limitben is bőven, amit a munkáltatóval lehet intézni. Szóval én nem izgulok annyira, remélem minden rendben lesz. Azért vettem ki az összes szabimat először, mert így teljes fizut kaptam még júliusra is, ami azért nem mindegy. Így is felkészültem a legrosszabbra a következő hónaptól, mert fogalmam sincs, hogy mennyiből kell majd megélnünk. Mindenesetre én már március 1-től (mire lejár a Tgyás) újra kezdek dolgozni, itthonról, 4 órában.
Úgy látom neked is jó helyen van a kisbabád :lol: Az én fiam a keddi "zárt a méhszáj" diagnózis óta semmilyen összehúzódást nem produkál.

szuszu

Sziasztok! Lenne egy körkérdésem:

Azon kívül, hogy meg kell hogy legyen a 4 pecsét a nőgyógyásztól a kiskönyvben, igaz, hogy ezen kívül egy igazolás is kell majd az anyasági támogatáshoz, hogy min. 4x részt vettünk terhesgondozáson? Nekem azt mondták a nőgyógyászaton, hogy ők nem szoktak adni semmilyent papírt, hanem majd a kórházban kell hogy kapjak ilyet. Ez tényleg így van :?:

yuyu79

Tegnap nem született babánk?? Pedig azt hittem, most már minden napra jut 1 vagy 2 :wink: :roll:

yuyu79

Jó reggelt!

Arpoo, örülök a klassz híreknek! Azért csak jelent valamit az a sok keményedés, görcsölgetés, amiket érzel, ha már 2100 a méhszájad! ;) Haladtok szépen lassan, ahogy az a nagykönyvben meg van írva!

Kíváncsi vagyok, hogy mikor tényleg megszületnek a "kis" babócáink, akkor hány grammosak, illetve milyen hosszúak lesznek! ;) Engem egy kicsit megrettentett a tegnapni min. 4 kilós lesz a baba című történet, de majd csak megoldjuk, bent még nem maradt egy bébi sem, ezzel próbálom nyugtatni magam!

Tényleg, nyákdugó ügyben van nálatok valami fejlemény? Van szerintetek olyan, akinek nem megy el egészen a szülésig? Vagy? Én mindig figyelgetem magam, bár tök zárt a méhszájam, szóval nem tudom, hogy hogyan is tudna kipottyanni, csak azért figyelgetem, mert ahogy a kisfiam a fejecskéjével illeszkedik befelé, és tágulnak bent a dolgok, hátha egyszercsak megnyílnék annyira, hogy kipottyan. De nem tudom, hogy ez így működik-e!?

Ezt a betegszabis, táppénzes dolgot nem nagyon vágom, én már május vége óta betegállományban vagyok, szóval nem tudom, majd csak megoldódik! Inkább én attól tartok, hogy mikor utalnak először családi pótlékot, anyaságit, tgyást, stb., szóval ami jár, és amit időben megigényel az ember! Mert hallottam erről is horror sztorikat. A lényeg, hogy figyelmesen töltse ki az ember a papírokat, nehogy visszadobják hiánypótlás miatt, mert akkor minden még jobban kitolódik!

Ja, és képzeljétek, tegnap éjjel tök jót aludtam! "Csak" 3x voltam fent pisilni, de végigdurmoltam az éjszakát, szóval köszönöm a kisfiamnak, hogy végre hagyott pihizni egy csöppet, bár lehet, hogy apa kérlelésének engedett, szóval majd ma este is beszólunk neki, hogy hagyja anyáját alukálni, ameddig még lehet! :)

Annyira vártam, hogy hátha lesz újdonsült anyuciktól valami info morzsa, vagy új babó, de eddig semmi!? :( Olyan kíváncsi vagyok, hogy hogyan is boldogulnak egy pár napos csöppséggel, illetve, hogy milyenek a nappalok, éjszakák, most már a legtöbbüknek otthon. De biztosan mindannyian ügyesek nagyon! Szóval nem aggódom, egyszerűen rohadt kíváncsi vagyok, a tapasztalatokra szülés kapcsán, illetve az első napok kapcsán! :) Remélem, hogy lesz alkalmuk bejelentkezni, bár azt is megérteném, ha nem lenne, szóval...

És akkor létszámellenőrzés, akik még egyben vagyunk, és aktívan fórumozgatunk:
Csimby, Sniky, Yuyu, Szuszu, Dia, Andaka, Kitti, Beleki, Mazska, Veronika, Aproo, Mecsi, Hrk, Rizsi, Makadu, Lei, Beus, Nicike, Csenge, Feluca, Winona

Hááát, azért vagyunk még egy páran... :)

sophie27

Jo reggelt!

Szuszu, en is marcius 1-tolszeretnek visszamenni itthonrol 4 oraban. Szerinted kesobb - a babank 1 eveskora utan igenyelhetunk majd GYES-t? (Nem tul nagy osszeg, de elvileg a baba 1eves kora utan amellett lehet dolgozni, csak nem tudom, hogy ha mi mar hamarabb dolgozunk, jar-e).

A zsalya olajat nekem is ajanlotta a szulesznom, majd rakerdezek tole pontosan hogy kell hasznalni. Penteken megyek hozza.

Gratulalok az uj babakhoz - irjatok majd a szulesrol es tegyetek fel kepeket. :)

Vica, en a del-pestiben fogok szulni, mert a dokim ott vallal szulest. Remelem minden rendben lesz. :)

Az erkelyunk tegnap nem lett kesz, es csak jol felidegesitettem magam rajta :evil: - lehet, hogy kar volt bele kezdeni igy mar a vegen. Azert remelem jo lesz es a hetvegere elkeszul.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Julcsi, én is úgy tudom, hogy kell ilyen igazolás, de én is úgy tudtam, hogy a nőgyógyász, akihez jártál terhesgondozásra, ő adja ki! De lehet, hogy ez is ilyen helyi specifikus dolog!? Jó lenne, ha friss anyucik is nyilatkoznának majd, ők biztosan tutit mondanak majd! ;)

sophie27

Igen, remélem a friss anyukáktól megtudunk valami biztosat... Persze lehet hogy valakinek a nőgyógyásza adja ki, de én nem annál szülök akihez járok,hanem az ügyeletesnél, lehet hogy emiatt lesz nálam máshogy...

yuyu79

de pont ez az, miért igazolná a szülészorvosod, hogy jártál rendesen terhesgondozásra, mikor nem is tudja! azt az tudja, akihez tényleg jártál, szóval a nőgyógyász. ;) nem?

sophie27

Az igaz, de a kiskönyvedben bárki látja, hogy hány pecséted van... Csak kár, hogy néha elfelejtenek pecsételni... erre figyeljetek ám, hogy a 4 pecsét meglegyen :!:

yuyu79

Ja és az sztk-ban az asszisztensnők azt mondták, hogy ők ilyen igazolást ott még sosem állítottak ki... Csak tudják..

yuyu79

Aproo szerintem is a nőgógyász adja ki... én igy tudom....

holnap már 2 dologra kell rákérdeznem :lol:

most megyek megismerkedem a gyerekorvossal.. telefonban szimpatikus volt :lol:
Vendég

[quote="yuyu79"]A írta:yuyu79z igaz, de a kiskönyvedben bárki látja, hogy hány pecséted van... Csak kár, hogy néha elfelejtenek pecsételni... erre figyeljetek ám, hogy a 4 pecsét meglegyen :!:

kézeld éán rákérdeztem dokimtól védőnőtől mert az enyim doki nem pecsételget.. talán ha 1* az elején.. és azt mondták, hogy már enm kell a 4 pecsét.. ott az összes papírom, leletem, látszik, hoyg jártam gondozásra... +megkapom az igazolást is..

nem szeretnek nagyon adminisztrálni...

úgy látszik ahány hely, annyi féle változat
Vendég

Na jó, a neten is mindenhol azt írják, hogy a terhesgondozást végző orvos adja ki, de nekem pont nem ezt mondták :(

yuyu79

Boniko, köszi, én kérdeztem... De jó, hogy mindenhol mást mondanak... Akihez jártam, az meg 6-án jön csak vissza szabiról... Ha előbb megszülök, majd szaladgálhatok az igazolás után :roll:

yuyu79

Sziasztok! Néha szoktalak titeket olvasni... Gratula a babókákhoz... Yuyu79 hozzászolásához irnék annyit Szekszárdon a szülészorvos adja ki az igazolást kiskönyv alapján, legalábbis én november 29.-én szültem s akkor ő adta ki... Remélem tudtam segiteni... Mindenkinek csodás találkozást kivánok a babókával...
Sziasztok! Anna

Kép
Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kelleran 2008.07.31 08:48-kor.
kelleran
Paks

Yuyu, Nekem multkor a dokim automatikusan kiallitotta a papirt, nem is kellett kerdeznem. Allitolag azert kell az igazolas, mert hivatalosan a kiskonyvedet nem kerheti el semmi hivatal, mert az sertene a szemelyisegi jogokat. Szerintem kerdezz ra meg egyszer majd.

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Jó reggelt mindenkinek!!

Hú, én azt hittem hogy éjjel mehetünk szülni. Annyira fájt a derekam meg erős fájásaim is voltak, hullámszerűen. De valahogyan elaludtam, és reggelre szinte eltűnt. Csak egy ici-picit fájok, az éjjelhez képest ez már semmi.

A terhesgondozást igazoló papirt a szülész orvosotok fogja kiállitani. A barátnőm aki most szült, azt mondta, hogy a varratszedés után és mielőtt hazaengedték őket, hozta is a doki a papirt. Szóval ott a korházba fogjuk megkapni, legalábbis a SOTE-n igy van de szerintem máshol is!

Mazska,
A dél-pestibe jártál terhesgondozásra is?? Csak mert mi hivatalosan oda tartozunk, és azon gondolkodom hogy a következő babát majd ott szülöm mivel mégis csak közelebb van na meg remélhetőleg nem lesz olyan tömegnyomor mint a klinkán. Szóval kiváncsi lennék, hogy milyen a korház, pontosabban a szülészet, és hogy milyen az ottani személyzet. Majd ird meg, ha eljön az idő! :)

Kép
Kép
dia123

De jó hogy mindnehol mást mondanak! :twisted: :lol: de nem is értenm mér vagyok ezen meglepődve :cry:
Vendég

Köszi kelleran! Akkor ezek szerint nekem se mondtak hülyeséget, csak ez is ezek szerint helyenként különböző...

yuyu79

mondjuk ez is tök durva, hogy ennyiféle variáció létezik, hogy még véletlenül se tudjál előre felkészülni a dolgokra, illetve, hogy nehogy időben tudjál időben igényelni dolgokat!

sophie27

Zsófi!

Nekem egy szülésznő mondta, hogy a 10 cm az a határ, amelyre ki tud tágulni az anya! Több ilyet láttak már, és a vége mindig császár lett. Mondták is, hogy a babák fején mindig lehetett látni, hogy meddig fért át!

Szóval nekem is sanszos, mivel a 32. heti uh-n már 34. heti méretű fejmérettel büszkélkedtünk. :o Mi is jövő hét kedden megyünk uh-ra, és hát nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy mit fognak mérni.

Tegnap voltunk nst-n, de úgy néz ki, hogy mi még tuti megvárjuk a dokit :D amíg visszajön a nyaralásából. Legalább jó kipihent lesz.

Panna! Nagyon-nagyon gratulálok Nektek! Biztos voltam benne, hogy igazoltan vagy távol, hiszen mindig bejelentkeztél ezidáig. :D

rizsimami

Kelleran, nagyon aranyos a kislányod, gratulálok hozzá :-)

yuyu79

szivesen yuyu79!
kelleran
Paks

és köszi neked a gratuláciot... biztos neked is aranyos babád lesz... Ha jol olvastam neked sincs igaz választott orvosod? Nekem se volt, én amugy a Komáromi dokinál szültem s maximálisan meg voltam vele elégedve.
Kép
kelleran
Paks

Lányok!

Korábban küldtetek egy linket, ahonnan az összes kitöltendő papírt (OEP, stb) ki lehet nyomtatni. Elküldenétek újra, mert én még semmit sem nyomtattam ki, és azért szeretném apának megkönnyíteni a dolgát.

Köszönöm.

rizsimami

szép reggelt mindenkinek!

Yuyu, nekem is azt mondta a dokim, amit Mazskának, hogy nem kérhetik el a kiskönyvedet, nekem nem is pecsétel bele a dokim, csak a védőnő. A dokim fog majd egy igazolást kiállítani arról, hogy legalább 4 alkalommal megjelentem nála.
Persze, amikor az sztk-ba kellett bemennem egy papírért, rögtön ijesztgettek, hogy nem fogok anyaságit kapni, mert a dokim nem pecsételt a kiskönyvbe...
tényleg ahány ház, annyi szokás és tök rendesek, hogy beparáztatják a kismamákat...

kelleran, nagyon szép a kislányod, gratulálok hozzá!

Apróó, örülök, hogy minden rendben volt az uh-n.

Dia, akkor Te is alakulgatsz szépen ;))

Mi még egyben mindig, tegnap fájásoknak nyoma sem volt, ha kihúzzuk reggelig, akkor uh. 9-kor.
Már nagyon jó lenne kettőben lenni, mert én nagyon szenvedek, sehogy nem kényelmes és ez a hőség is szörnyű!
Gyorsan gyorsan küldjön vki hozzánk is egy futárt, szeretnék bekerülni a friss babás táblába ;)

sniky

Niki!

Küldöm a futárt! Most indul Budakalászról! Azért kell neki egy kis idő, de szerintem estére oda kell hogy érjen! :D Már tényleg Te következel, szóval kitartás!!!! Ahogy néztem a babatáblát nagyon sokan 39 vagy 39 +1 naposan szültek! Szerintem tartani fogod a tendenciát! Hajrá, hajrá!

Szilvi

rizsimami

[/quote]
És akkor létszámellenőrzés, akik még egyben vagyunk, és aktívan fórumozgatunk:
Csimby, Sniky, Yuyu, Szuszu, Dia, Andaka, Kitti, Beleki, Mazska, Veronika, Aproo, Mecsi, Hrk, Rizsi, Makadu, Lei, Beus, Nicike, Csenge, Feluca, Winona[/quote]csandi
Vendég

Niki, na nehogy már! ;)

Figyi, azért az biztos, ha kettőben leszünk is, és hirtelen lepattan "pár" kiló rólunk, az iszonyat izzadás megmarad! :( Sajnos ez már több forrásból is beszerzett infó, úgyhogy ez a nyár, katasztrófa! Persze egy kisbaba sok rosszat elfeledtet velünk, úgyhogy én bizakodom! :)

sophie27

Sziasztok, jó reggelt!

Ventillátort most símogatom, annyira jót aludtam, csak 2x keltem fel és egyhuzamban 9ig. Persze hajnali 1től,de ez akkor is nagy dolog. Fél boldogság mára. Másik fele, meg hogy itthon van a párom estig. Igaz, utána éjszakából megy nappalozni, így csak holnap este látom, de most egyenlőre szuper, hogy itthon van.

Képzeljétek, tegnap este 20 percre lett egy cicánk. :D :cry:
A szomszéd palánkon nyivákolt, és amikor beálltunk a kocsival, azonnal párom karjaiba vetette magát.
Csak sajna kutyi nem igazán toleráns. Amíg párom ölében volt, 40 cm-ről meredten nézte, de nem mert hozzáérni. Kétszer próbálkozott. Igazándiból nem akarta ő bántani, csak játszani vele, viszont nem érzi át a súlyát. Kettőt rátenyerelne, azt annyi.
Szegény párom meg írtó cicás, imádja, szóval kivitte az utcára, oda, ahol sok a macsek, valószínű, ott a mamája is, de szegény annyira visszajött volna. Ezt meg már a kutyi nem engedte.
Kicsit izgultunk is, hogy mégis bemászik a macsek, mert egyáltalán nem félt a kutyától.... :shock:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Jó reggelt!

Ki szeretne ma délután szülni mert akkor lefekszem délután egy kis szunyára??!!. :lol:

A terhesgondozást igazoló papirt a kórházban szokták kiállítani szülés után. Akkor írunk pár meghatalmazást, hogy a drágám eljárhasson mindféle ügy intézésében. De mi legyen a szöveg?

Mazska ne idegeskedj, biztos jó lesz az az erkély! Te csak dirigálj mást ne csinálj:D

És melyik méret alapján kell nézni a fejkörfogatot? mert nekem ezek voltak most , de e szerint sanszos lenne egy császár . :? de én szülni akarok.
BPD: fej átmérője keresztben 9.36cm
OFD: fej átmérője hosszában 11,32cm
HC: fej kerülete

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Rizsi
itt megtalálsz mindent!http://www.gyerekabc.hu/alanyi-jogon-jaro/44-alanyi-jogon-jaro/62-Csaladi-potlek.html

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Niki, ha ennyire szeretnéd már :) akkor én szurkolok neked, hogy minél hamarabb kibújjon Barnus baba!

Gyes: lehet igényelni akkor is, ha dolgoztok. Kb 25.000 Ft, azért havonta ez jól jön kiegészítésként.

Viszem fiamat csajozni :lol: két másodunokatesóhoz, délután majd benézek még, hogy történt-e valami.

Tegnap párom meglátogatott minket, olyan jó volt, de annál rosszabb mikor megint elment :( most szombatig megint nem látjuk. Olyan aranyos volt, mert amikor mutattam neki, hogy mennyi baba megszületett el kezdett aggódni, hogy mi lesz ha jövő pénteken elutazik egy hétre és lemaradt a szülésről. Próbáltam nyugtatni, hogy megvárjuk vele (nagyon remélem) 15-én jön majd csak haza.

További szép napot nektek!
Vendég

Mecsi, a BPD és még simán menne vagy az átlagban, ne aggódj!
Nézd meg az OEP és a MÁK honlapját, hogy van-e sablonszöveg a meghatalmazásra, mert ha van, akkor az kell. Ha nincs, akkor majd bepöttyintek egyet.

Egy dologra viszont figyeljetek nagyon, nekem most esett le a tantusz. Ha a Ti bankszámlátokra kéritek a pénzt, akkor azzal kapcsolatban is kell meghatalmazás, mert a párotok nem nyilatkozhat helyetettek arról, hogy oda küldjék a pénzt!!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Mecsi, nekem ez a 10 centis határ tök új, szóval fogalmam sincs, de lehet, hogy minden fejjel kapcsolatos értéknek 10 fölött kell lennie! Na majd jövő szerdán rákérdezek, akkor már az uh lelet birtokában tudok érdeklődni a doktorbácsinál! ;)

Bár az a furi, hogy a Szent Imre amúgy sem császár párti, szóval... Tavaly barátnőm olyan nagyon megszenvedett a kisfiával, volt vagy 4,5 kg, és nem császározták, ellenben jól túhordatták, hogy még hízzon az a babuci, szóval gázos volt egy kicsit, de megvannak!

sophie27

még szerencse, hogy közös a bankszámlánk és mindeketten tulajdonosok vagyunk ;) akkor azt hiszem, hogy ezt kipipálhatjuk!

sophie27

Köszi csajok a biztatást, szurkolást:)
Szilvi előre is köszi a futárt, Budakalászról tényleg kell neki egy kis idő, amíg Csepelre ér, na de nem baj, kivárom türelmesen :)

sniky

rizsimami!megy emilkében a sok papiros...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?