Új privát üzeneted érkezett!

Hahó!

Humanka :)
jaj, te szegény :( Remélem, már jobban van, és tényleg csak valami buta virus ment át rajtad. Ha folyadék sem marad meg, akkor viszont tényleg menjetek megint kh-ba, nehogy kiszáradj!
Teljesen OFFtopic: képzeld, hétfön Mónus Zoliékkal bowlingoztunk -nemtom, emlékszel-e rá :D (nekem ö volt az osztályfönököm, és az osztálytalálkozó után felhivott minket, hogy lenne-e kedvünk Martfün guritani párat. Én csak szurkoltam, de Csabi nagyon profi volt)

bagzerka :)
hü, azért nem lehet kellemes lakkbüzben festeni :oops: de a fö, hogy haladtok.
Nándi nálunk is néha elöadja a durvaságot, de elég hamar le lehet szerelni. Mostanában kipróbálta a "bolt közepén fetrengös-üvöltös" számot is, hát, mit ne mondjak, nagyon furcsa volt :oops:

am :)
azért még van 2%. Vagy már tuti a csaszi?

röné :)
depi néha rajtam is urrá lesz, de igyekszek keresni valami elfoglaltságot, hogy túl legyek rajta.

szülés: én azért kivárnám a betöltött 38. hetet, azelött nem szeretném, ha kibújna. Söt, még a 39. is aug. végére esik, úgyhogy én annak is örülnék, de persze az a lényeg, hogy egészséges legyen. Én tuti nagyon megijednék, ha 35-36. héten születne... (ha belegondolok, az már a jövö héten van :oops: )

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok! :)

A.M: Már nagyon rakod a fészket :) Nagyon aranyosak a rucik!
Jó lenne ha az a 2% bejönne és nem lenne szükség a csaszira.
Hobeosbogyó mellett lehet mandulaolajat használni? Bném nekem anno azt mondta ha homeozni szeretnék akkor fogkrémcsere homeosra és kerüljem messzire az illóolajokat.

Bagzerka: Akkor hamarosan költözés?:) Mondjuk azért sem irigyellek nagyon utálatos dolog ki-be dobozolni.

Humanka: Itthon ilyennel tuti nem engednek haza, főleg hogy még mindig nem gyarapodtál egy dekát sem. De lényeg a kis Benedek jól van. Vigyázz magadra!

Ma úgy ébredtem mint akinek a derekán átment egy úthenger úgy fájt, remélem csak lazulás és nem az a baj hogy oldalt cseréltünk a párommal az ágyban a fürdőszoba könnyebb megközelíthetősége miatt.

Főnökömmel is letisztáztunk mindent pénteken átadom a melót a kolegáknak és irány szabi majd asszem igénylem a TGyÁS-t

Depis még szerencsére nem voltam, de persze párszor elfog egy szorongás féle hogy tisztában vagyok-e azzal hogy egy bébi mekkora felelőség is és nem csak móka kacagás...

Kép

Kép
starlark

Holka: Ha nem ismerném a dokidat, biztos rámondanám, hogy egy bunkó! De biztos nem rosszindulatból mondta. AMúgy Nálad a 12 kg az nem sok, én már 10-nél tartok, de sokkal alacsonyabb vagyok és eleve túlsúlyosan kezdtem a terhességet. Ami pedig a visszereidet illeti, nem gondolom, hogy "jódolgodban növesztetted" ... De ha legközelebb szóvá teszi a doki, mondd neki azt, hogy a "Doktor Úr nem tudta, hogy a 9 hónapos kismamiknál ez a divat?" Lehet, hogy ledöbbenne... :twisted:
Egyébként az iwiwes pocis képeidet pont nemrég fedeztem fel és irígykedtem, hogy milyen csini vagy!!! ... úgyhogy inkább rám hallgass!!!
Emma pedig egyszerűen kész kis nő!!! :wink: És nemsokára Te is a kezedben tartod!! Juj de jó!!

Bagzerka: Ne kiabáld még el a névválasztást, addig még változhat!! De hogy-hogy 3 nevet szeretnél?

Szeder: Drukk - egy kis irígységgel vegyülve :wink: - az nst-hez! De szertnék már én is menni nst-re!!!! Ciciviszketés: Nekem a bimbóm kezdett el viszketni pár napja- tuti, hogy azért mert száraz a bőröm- , de nem kicsit!

A.M: Azért még ne mondj le a természetes szülésről! Tesóm úgy született, hogy kezdett megfordulni, elfolyt a magzatvíz és már jött is kifelé! :wink: Beszéld meg Mini Gyuszival, hogy kezdjen gondolkodni a beforduláson. AMúgy lesz fogadott szülésznőd? Ő nem tudna valamit tanácsolni? VAgy a dokid! Mini Gyuszi ruhái édesek, és praktikusak, mert ahogy nézem, sok közte a fehér, ami meg ugye unisex!! Jó lesz a tesónak is!! :wink:

Sziszi: Nálatok a Kórház ellen nem lehet panasszal fordulni valahová? Csak mert a lépcsőzést azok a kismamik részesítk előnyben, akik már szülni akarnak. Bár azt nem tudom, hogy a kettő hogyan kapcsolódik egymáshoz, minden esetre nem jó, ha megerölteted magad! Én sírtam volna! :roll:

Lanta: Már megfigyeltem, hogy Te sosem írsz magatokról! Irgum-burgum!

Nekem tegnap a vásárlás csak fél siker volt, de így jár az, aki az akció lejárta előtt két nappal akarja megvenni a dolgokat. :?
CSak 56-os rucikat vettem: ujjatlan rugit, egy alvózsákot, egy 3 részes együttest, meg egy bodyt. A többi terméket elnézve meg egyszerűen tök hülyének éreztem magam. Pl nem tudom, hogy mi a különbség cumi-meg cumi, cumisüveg- meg cumisüveg között, nem tudom, hogy mindenképpen kell-e sterilizálót venni és még van egy csomó olyan dolog, ami számomra rejtély!! Pedig lassan már be kellene szerezni mindent!
Vendég

Bejci: Én detto ezt vágom le a bababoltokban :) cumisüvegünk is onnan van hogy kaptuk nászajándékba.
Egyenlőre sterilizáló folyadékban gondolkodom nem készülékben, mert remélem jó lesz a bébi kis vákuumszivattyúja :)
Eléggé tartok tőle hogy sokminden útközben fog kiderülni hogy kellene, de az eladóra meg nem szivesen bízom magam mert akkor rengeteg felesleges cuccot is megvetetnek.

Upsz kérdés, tejtermelődésnél a melltartónak melyik mérete nő? A kosáré vagy az átmérőjé?
Igazság szerint nem nagyon szeretnék E-s méretű lenni ez a D is már hatalmas akkorát nőtt az első 3 hónapban.

Kép

Kép
starlark

Starlark: Bár ezt biztos egy gyakorló anyuka, aki már megtapasztalta, hogy mekkora a mellnövekedés szoptatás miatt, jobban meg tudja válaszolni a kérdésedet, de ha elfogadsz egy jó tanácsot: Szerezz be egy viszonylag olcsó szoptatós melltartót, hogy azért legyen, de szerintem a jó, kényelmes melltartót csak akkor fogod tudni megvenni, ha már tudod, hogy mekkora cickókra kell. Én világ életemben úgy voltam a melltartó vásárlással, hogy csak próba után lehetett eldönteni, mekkora az akkora. Valamelyikből a 80C-s kellett, de volt hogy 85B-s egy másik fazonból. Szóval változó...
Vendég

Sziasztok!

Bejci, sajnos nem lehet sehova panasszal fordulni, meg amugy is kinek lenne ra idege viaskodni, itt ahol akkora a korrupcio, hogy ha van penzed haladsz ha nincs meg akkor el vagy veszve. A siras egyebkent valoban kerulgetett engem is. Egyreszt a gorcsokert, masreszt meg a hozzaallasert, ahogy beszelnek az emberrel. Magyaran le se sz..nak.

AM:Amig van 2% esely addig nem szabad feladni a remenyt. Ne keszulj fel lelkileg a csaszira. Probald meg pozitivan arra gondolni, hogy befordul ha az utolso pillanatban is, de minden ok lesz es szepen megszuletik termeszetes uton. Probald meggyozni Gyuszikat arrol, hogy neki is es neked is sokkal jobb lesz.

Holka: Gyonyoru meretei vannak a kislanykanak.

BAgzerka: Mennek a drukkok az atadashoz, meg az azt koveto ki be pakolashoz is. Azert ne eroltesd tul magad.

Mi is festunk egyebkent, elmeletileg Reka szobaja kesz van, de most az ikrek laknak benne, amig kifestodik az ok szobajuk, ugyhogy csak rovid ideig gyonyorkodhattem a rendben es a tisztasagban, mert ez a ket lurko mar fol is forditotta, ha kikoltoznek kezdhetem elorol a nagytakaritast, de megeri. Majd ha vegleges allapotaba lesz teszek fel kepet.

szisziKép
sziszi7

Sziasztok!!!

Bejci pedig szoktam Magamról is írni! Írtam a múlt héten, hogy a fejfájással küzdök, vasárnap, hogy sikerült átprogramozni Magam a kislány témára és a nevet is sikerült kiválasztanunk ami a RAMÓNA lesz! Ja és tegnap is írtam, hogy Nálam is jelntkeznek a befordulós időszakok! Most Én is a pakolással, takarítással, főzéssel és persze Kornéliával kötöm le Magam! Még várom, hogy a babaszoba kiürüljön és akkor Én is állok majd neki a ruhák válogatásának és a mosásnak! Venni Én is még cumit szeretnék meg a cumisüvegre cuclit! Nekünk csak sterilizáló folyadékunk van, Nekem az teljesen megfelelt, cumiból a szilikonos és fogszabályzósat használjuk Kornéliánál és most is azt fogom (Nuk márkájút a cumisüveg cuclinál szintén) :lol: :lol: :lol: De teljesen megértelek a bizonytalanság miatt, ha annó nincs a tesóm akinek már volt két gyereke nem tudom Én is hogy szedtem volna össze a dolgokat és mi alapján választottam volna, de bele fogsz jönni Te is, a kisrucik a kezdet :)

Starlark Nálam a kosár mérete nőtt!, örülök, hogy sikerült a melót is letisztáznotok! :)

A.m. drukkolok, hogy Gyuszika kihasználja azt a 2 %-ot is!! :) Nagyon szépek a babaruhák! Ügyes vagy!

Szeder drukk az aNST-hez és a vizsgálathoz! Ez már tényleg nagyon izgalmas!!! :)

Bagzerka azért látom haladtok nagyon ügyesek vagytok, csak így tovább!! :)

Holka már szép nagy Emma baba, a doki beszólása hát nem túl kedves!! De a férjed annál inkább és az a lényeg :lol: :lol:

Kép
Kép
lanta

Sziasztok!

Sziszi7: sajánlom, hogy igy állnak nálatok a kismamákhoz :(

Szeder: az én pocim szerencsére egyelőre jól viseli az épitkezést, de természetsen vigyázok magamra! :)

Vásárlás: én kértem gyakorló anyukától listát, de szerintem igy is sikerült beszerezni egy csomó felesleges dolgot. Viszont már alig hiányzik valami :)

Kép
kistiggrincs

Gwini! A barátnőm 32. hetesen szült, Te már azon jóval túlvagy. nem akartalak megijeszteni, nem lesz semmi gond, csak nekem is nagyon tanulságos a dolog (nálunk 2200 az érték egy hónapja, és a lepény II. fokban érett volt már két hete. Úgyhogy teljesen átérzem a helyzetet)

Sziszi: EZ ELKÉPESZTŐ!

A.m. Próbáltatd már a befordító technikákat? A két százalék is esély, ne kenődj el!!! Szorítok, hogy meggondolja magát!!

Bejci! Ez a teljes tanácstalanság nálam is megvan. Úgy érzem magam néha, mint aki analfabéta egy könyvesboltban. A babakocsi nálam a csúcs: szerintem, ha nekem kéne eldöntenem, akkor nem is lenne a babának kocsija. teljesen béna vagyok hozzá!!!

Képzeljétek! (teljesen más) A kersztfiamért járok néha oviba, és teljesen kikészítete egy kislány. Hit gyülekezetes családban él a kislány, és azzal ijesztgeti a keresztfiamat, hogy ha nem megy fel hétvégén a nagy fehér házba imádkozni, akkor meg fog halni. Azóta sírva jár oviba, és könyörög az anyjának, hogy vigye el abba a házba, mert nem akar meghalni. Szerencsére már csak két nap van az oviból, és remélhetőleg hamar el fogja felejteni... Tudom, hogy gyerekszáj, és még nem is tudja igazán, hogy mit beszél, és persze mindenki olyan világnézetet választ, amilyet csak akar, csak nagyon-nagyon sajnálom a keresztfiamat...

Kép
blúmi

Blumi!
Beszelni kellene az ovonenivel vagy a kislany apukajaval. Akkora traumat okozhat a gyerek kis lelki vilagaba, hogy nehez lesz majd normalis kerekvagasba kerulni. Neki a meghalas egyenlo azzal, hogy elvesziti azokat az embereket akiket szeret. A felelem ha beepul akkor szorongasban is toltheti a napjait. En szemely szerint a kislany szuleit keresnem meg es mosnam ki az agyukat. Dolgoztam egy katolikus nevelointezetben Devan, lattam par esetet, hogy milyen lelki sebeket szerezhetnek ezek a kis angyalkak mar egesz pici korban.
Sajnos!!!
Ne hagyjatok ezt annyiban. Te meg ulj le es beszelgessel a kigyerekkel sok szep dologrol, foleg arrol hogy nem lesz semmi baja ha nem megy be a nagy feher hazba.
Megall az esz hogy mar az ovodaskoru gyerekeket is teritgetik...

szisziKép
sziszi7

Sziszi! Nagyon köszönöm! Teljesen igazad van. Csak az óvónővel sikerület beszélni - a szülök sajnos korábban elviszik a kislányt - viszont sajnos az óvónő is "beszerveződött" a gyülekezetbe a kislány szülei révén. Szerencsére ősszel már nem lesz összevont a csoport, így a kislánytól, és az óvónőtől is megszabadul... (ha lehet ilyen csúnyán fogalmazni) holnap megyek a kiskölyökért és én is próbálok beszélni vele. (azért ez a dévai tapasztalat ijesztő)

Kép
blúmi

Lanta: Na azért ám!!! :wink: Nem akartam ám én tolakodni...
De arról is írhatnál, hogy Kornélia hogy áll a tesó-témához! Bocsi, de információ-éhségem van!!! :lol: :lol:

Tigrincs: Nekem hiába van listám, ha azon csak annyi van, hogy 2 db cumisüveg, akkor nem vagyok előrébb. :? :wink:

Emlékeztek még Gombóc Artúrra? Hát a lyukas csokoládé, mogyorós csokoládé, meg a kerek csokoládé között is van különbség és tudom, hogy az újszülött babámnak kell majd venni- na nem pont csokoládét, ezt csak a hasonlat kedvéért írtam ide-, de nem tudom melyiket . :lol:

Blúmi: Én bemennék a szülők helyébe és kicsapnám a dilit! Jó, ez nem mérvadó, mert én mindenhol kicsapom a dilit :roll: :oops: ...
De tényleg bemennék. Sőt! Én szemét lennék és kicsit befosatnám a riogatós kiscsajt!! Hadd érezze magát szarul az ő anyja is!! :twisted: AMúgy az ilyen kislányokból lesznek a kettyós felnőttek, akik azt hiszik, hogy a nap energiájából elég táplálékhoz jutnak... nem tudom emlékeztek-e erre, (bár az nem "halacskás" volt) amikor a terhes felesége meghalt, meg talán a kisebbik gyereke... mert apuci kicsit hülye elmebeteg állat volt!!! Húúúú de ki tudok akadni az ilyeneken!!!!! :evil: :evil:

Lányok:
Kérdés: Tena betétből melyik méretet kell venni a szülés utánra? És kb. hány darabot? És a Tena bugyiból mennyi kell? Ha valaki azt vesz...
Vendég

Sziasztok!

Bocsi, hogy betolakodok közétek, csak annyit szeretnék, hogy

van 1 eladó Angel Care légzésfigyelőnk, mi már nem használjuk. Ha valakit érdekel, priviben meg tudjuk beszélni a részleteket.

További jó babavárást!

tiko

Blúmi: huuuhh így elég nehéz a helyzet ha az ovónő is benne van. Sajnos nekik meggyőződésük hogy igazuk van. Volt szerencsém már pár bigott hívőhöz teljesen mind1 hogy hites, református vagy akár katolikus. Meggyőződésük hogy meg kell téged menteni.
A gyerekeket meg eszméletlen módon tudják fanatizálni. Van egy nagyon jó dokumentum film erről Jesus Camp a címe. Megnéztem azt hittem rosszul leszek.
A kiscsaj az oviban nem hibás valószínű a szüleitől hallja ezt.

Esetleg a vezetőovónővel lehet elbeszélgetni márha ő nem csőlátó ebben az ügyben.
A kissrácot sajnálom, az anyukája azért csak meg tudja nyugtatni az ő szintjén hogy mindent nem kell elhinni amit hall.

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!

Köszönöm a sok jó tanácsot. Alakul a helyzet, de nem az igazi. Kevdem semmi. Ma jött volna egy barinőm a kisfiával, de rosszul lett, így lemondta :cry: Pedig jót tett volna egy kis beszélgetés, babázás.

Blúmi, ez nagyon durva!! Tényleg nem szabad ennyiben hagyni, mert a gyerekekben megmaradnak az ilyen "élmények", és egy idő után már nem beszélnek róla, de nagyon károsan hat a kis lelkivilágukra. Ne hagyjatok benne kérdést, kétséget, a témát ki kell vele beszélni az ő számára érthetőm módon. A kislány szüleit meg elővenném egy kicsit, mert azért ez már felháborító, az a kislány sem maga talál ki ilyen baromságokat! Ezért rühellem az elvakult hitgyülekezeteseket...

Viszketés: nálam is előjött, mind a hasam, mind a mellem.. Kenem ezerrel, de így is előjön. Ez legyen a legkevesebb, anniyra nem zavar.

Am, ne add még fel!! Állítólag én a szülőágyon fordultam be, igaz, ez nagyon ritka. Nem próbáltja meg az orvosod a befordítást?
Nagyon szorgalmasan készülsz! Irigyellek érte, nálunk a házon még ablak sincs, nemhogy gyerekszoba berendezve..
Látom te is a világos, fehér, pasztell színek híve vayg :lol: . Szerintem egy újszülött ezekben a legszebb. Árulnak néhány olyan durva színű kisruhát, hogy a hajam égnek áll tőlük..

Szeder, igen, most ez van. de azt érzem, ezt "meg kell élnem", lesz majd jobb is. Teljesen nem zuhanok magamba, csak tőlem szokatlan ez a hangulat, ritkán és csak nagyon rövid ideig szoktam magam alatt lenni. Ált-ban pozitív személyiség vagyok. Mindegy, ez most ilyen, lesz majd jobb is. Az azért megnyugtat, hogy ez is a terhesség velejárója.

Mell -esleg én is hasonló helyzetben vagyok.. Egyébként sem kellett kitömni a melltartókat, vagy szivacsosat venni.. De most... Már a duplájukra nőttek, ami bizony nem annyira kényelmes, és könnyű. Apának tetszenek :lol: :lol: Néha én is elképedek, hogy mi lesz velük még a tejcivel??? :shock:

Holka, nagyon szépen növekszik a pocaklakód! "Kedves" a dokid. Viszont a férjed nagyon aranyosan reagált!! Mi ezzel bizony meg vagyunk áldva, de szerintem ilyenkor nem ez a lényeg. Én is 10 kg-nál tartok, és uennyi plusz súly volt rajtam induláskor! De most nincs mit tenni, ez van. Az én dokim szerencsére soha nem kommentálja a súlyomat.

Sziszi, nagyon szomorú, hogy ilyen helyzetek vannak nálatok. Elképesztő, hogy enniy emberség sincs az ottani személyzetben. Nem szeretnék a helyedben lenni. Látva néhány más ország gyakorlatát, én ismét megállapítom, hogy jó-jó, szidjuk kis hazánkat, van rengeted hiba, hiányosság, de a kismamis, szülés utáni időszak kérdésében bizony mi itt még szerencsésnek érezhetjük magunkat!

Én a vásárlást úgy csináltam, hogy először terepszemle, ezer kérdés minden boltban, aztán az infókból végül kiszürtem azt ami az én elveimnek, elképzeléseimnek, józan paraszti eszemnek megfelel. Biztos lesz olyan amit legközelebb nem választanék, vagy másmilyent, de szerintem ált-ban jól összeválogattam mindent.
Sterilizálót nem vettem, és nem is veszek. A kifőzés előszörre tökéletesen megfelel, meg kaptam pár hideg sterilizáló tablettát nemrég szült barátnőmtől. Egyébként meg nem szeretnék steril körülményeket teremteni a babámnak, mert akkor mitől fog edződni az immunrendszere..

Lányok, a mi házátépítésünk elég lehangolóan áll. Sajnos az ablakaink csúszank, és amíg az nincs meg, addig sok mindent nem lehet megcsinálni. Bár a csempézést elkezdték. Vicces.. Ajtó, ablak nincs, de a falakon már van csempe. De egyre kijebb tolódik a költözés időpontja. Biztosan ettől is vagyok olyan amilyen. Már lelgalább a gyerekszobát összerakhatnám..

Tök jó, hogy már ilyen sokan megkezdtétek az NST-t. Nekem az majd aug. 25-én lesz, addig ha minden ok, nem is lát az orvosom...

Szép napot mindenkinek!!

Rönééé

Kép
röné

Avval, hogy a kislanynak mondasz barmit is nem javitasz a helyzeten. Mint minden gyereknek neki is az a szent, amit a szulei mondanak. Inkabb az annyat kell falhoz allitani. Biztos van ott egy fo ovono akinel panaszt lehet emelni. En szemely szerint hamarabb mennek be az oviba es elcsipnem a szuloket. Gondoljatok ara hogy most csak ezt a szegeny kisfiut riogatjak, jovore megszabadul de lesznek mas csoporttarsak, mas gyerekek akiknel ugyanezt a hatast kelti.

Igen Devarol lehetne meselni, nem minden ugy van az Alapitvanynal ahogy azt a filmekben, interjukban latni lehet.
Mikor lehuzol ket evet nevelokent, terapeutakent, nem josz el onnan rozsaszin szemuveggel.
Majd meselek ha erdekel valakit....

szisziKép
sziszi7

Sziasztok!

Bocsi, most keveset reagálok, mert a derekam leszakad, meg sok bajom van.

a.m.!
Sajnálom, hogy még nincs befordulva Gyuszika, és hogy csaszi lesz belőle, hátha még meggondolja magát, beszéld meg vele, hogy forduljon meg. Nekem beválik, ha beszélek hozzá.

Holka!
Szépen növöget neked is a babád. Nekem a 31. hetes UH-on mondtak 86 – od BDP, így félek is, hogy mi lesz, ha nagy a feje. Nagyon tájékozatlan vagyok és most kedvem sincs utánakeresni, mert ülni nem tudok, de vízfejűség esetén is ugyanúgy 4 lebenyes az agy, stb. ? Vagy azt UH-al ki lehet szűrni? Meg az butaságot is jelent egyben?

Rólunk:
A természet megoldotta a meló problémámat. Már hétfő óta fájdogál a torkom, amire kamillát iszok meg gargalizálok, de ma reggelre nagyon megfájdult. Így úgy döntöttem, hogy kész, nem hordom ki lábon, ez a 3 nap nem éri meg. Így elmentem a háziorvoshoz (ahol majdnem másfél órát ültem a levegőtlen váróban, majdnem rosszul is lettem), így mától péntekig betegszabin vagyok, hétfőtől meg megyek szabira és úgy táppénzre szülésig. Persze azért még van 1-2 elintézni való dolog bent a cégnél, de azokat pénteken elintézem pár óra alatt. Aztán a későbbiket meg majd megbeszélem a főnökkel, hogy itthonról besegítek időnként (persze jó pénzért).

Most mentem, mert ülni se tudok, mert attól meg szédülök tegnap este óta. Na meg végre itthon vagyok, így megyek pihenni az ágyba.

Még jövök, addig is mindenkinek minden jót.

Üdv: Ági

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Gwinni
Kitartást a fekvéshez!!!! A babó megér ennyit!!!

Röné
Mikor Én is itthon maradtam táppénzen május közepétől, féltem hogy miként fogom viselni azt, hogy nem vagyok emberek között, de aztán kialakult a heti menetrend és minden jó lett.
Amit Bejci mondott a plázázás segít, akkor is ha nem veszel semmit is hatásos!!!

Eszike
Szorítok, hogy a babó még egy ideig jól érezze magát a pocakodban!!

a.m
Nálunk is hasonló a peslus helyzet. A Tescoban vettem a cseh tetra pelenkát, mert mindenki azt mondta milyen jó! Hát elég silány minőség az anyagot igencsak kispórolták belőle!!!

Bejci
Én a Tena-ból a 1 csom. normált vettem amiben 24 db-van és kaptam hozzá a volt kolléganőmtől egy majdnem origi csomagot mégegyet. Ő azt mondta, hogy kb. 1-2 óránkánt cserélte az első 3-4 napban. A Tena bugyit Én nem vettem meg, mert olyan mint egy rövid naci és teljesen átlátszó!!! Sőt a Tena alá célszerű always szárnyast is betenni, hogy ne legyen gikszer!!!

NST
Aug.9-én megyünk először. Kezdek parázni a dolgoktól(szülés). Ti, hogy vagytok ezzel?

Kép
sugi78

Sziasztok!

Blúmi!

Köszi, hogy leírtad. Hát igen, én nagyon komolyan veszem a fekvést! Most kb 2100 gr lehet a pici. De még most is csak a Sote koraszülött osztályán szülhetnék. A 36. hetet be kell töltenem, hogy a dokimnál szülhessek. És a kicsinek el kell érnie a 2.5 kg-ot. Ehhez még kell 2 és fél hét legalább.

gwini

bejci!!!
nem 3 nevet akarok, csak a vezetékneve adott, az meg gábor :D:D mint gábor áron, tudood :)
a cumiknál meg a 0+ost, van szilikon meg latex, a latex a barnás a másik az átlátszó, ez sztem csak hoyg melyik a szimpi kérdése.... a cumisüvegnél meg a feje, tehát a cumi része legyen újszülôttnem való!! mást nem kell tudni! :) js és nekem sosem volt sterilizálóm, most sem lesz.... elég kifôzni, ugyanaz!
én tenából asszem kb 6-8at vettem, az bôvel elég, utána meg az éjszakai vagy legdurvább szívós betét is jó!!! bugyiból meg talán 3at vettem és mostam ôket esténként.... de lehet hoyg csak 2 volt, nem is tudom, de elég volt ennyi...

szeder!!
tök durva hogy máris nst-zel!!!! :O

starlark!!
sztem szopis melltartót majd akkor vegyél, ha már akkora a melled, hoyg tudd. ja vagy közben rájöttem hoyg kórházba is kéne... akkor vegyél 1-2 mérettel nagyobbat, de inkább vmi olcsóbbat, aztán majd veszel tutit, ha kijöttél! hmm?

blúmi!!!
ez szörnyû ez az ijesztegás!!! nem is tudom mit csinálnék.....:(

ja és én kiállnék a "durva színû" cuccokért :D:D:D nagyon szeretem a pirosat meg a s.kéket is, és azért mert újszülôtt, attól még nem fogom csak pasztellbe öltöztetni.... :) én ilyen vagyok, perzse mindenki más :D de én szeretem az erôs színeket!!

mellek: nekem már sztem akkorák, hoyg nem tudnak már hova nôni, persze majd jól beduzzadnak, és akkor is nagyobbak lesznek, de méretre nyúltak már most..... remek.... a hasamon tanyáznak egész nap :S ha nem az egy jófajta, de szorítós melltartómat veszem fel, ami mellesleg megôrjít, hoyg szorít és bevág...de a többi meg ugyanazt eredményezi, mintha ott se lenne: hason fekvô mellek.... a hasam meg szanaszét repedt a köldökömnél.... tök kész vagyok tôle!!! mintha most nyúlna elôször ki!! a nagy remek már kn 11 éves hasi tetkóm meg elkezdett repedezni... annyira szupeeer.... az aztán szép lesz, ha teljesen szétszakad.,..:(

röné!!! sajnálom a csúszást......tudom milyen érzés!!

ági! jobbulást!!!! örülök hoyg megoldódni kezdett a meló dolog!

sugi!!!
a szüléstôl parázás tök természetes!!!! ne izgulj, ügyes leszel!!!

ma van az utsóü nap pakolni..... meg holnap, amíg visznek le cuccot, addig még a végsô simítások.... huhh, el sem hiszem!!! :)
na szép napot!!!

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok!

Blúmi!

Köszi, hogy leírtad. Hát igen, én nagyon komolyan veszem a fekvést! Most kb 2100 gr lehet a pici. De még most is csak a Sote koraszülött osztályán szülhetnék. A 36. hetet be kell töltenem, hogy a dokimnál szülhessek. És a kicsinek el kell érnie a 2.5 kg-ot. Ehhez még kell 2 és fél hét legalább.

gwini

Gwini! Minden rendben lesz!!!!!!

Kép
blúmi

Sziasztok!

Jó régen jártam már erre... Anyuéknál voltunk, vasárnap jöttünk haza, azóta akklimatizálódunk mindannyian...

nagyjából esélytelen, hogy mindent vissza tudjak olvasni, de azért próbálok reagálni!

Humanka, elég ijesztő amit leírtál! Remélem, azóta már jobban vagy!!!

Eszike, szorítok, hogy még pár hétig bent maradjon a baba!

A.M. sajnálom, hogy még nem fordult meg MiniGyuszi, de még ott van a 2%! Ne add fel szerintem a természetes szülést sem! Hátha meggondolja magát! :wink:
Nagyon szorgalmasan készülődsz, de hát végülis Te vagy az első :)
Annyira hihetetlen, hogy pár hét már csak és babázhatunk!

Gwini, Neked is mennek a drukkok, hogy még 3 hétig bent maradjon a picur!

Szeder, Te már NST-re mész! :shock: Ez már tényleg a finis!!! :lol:

Bagzerka, nem irigyellek most a pakolás, költözés miatt így a végén! Azért egy kicsit igen, hogy Ti túl lesztek rajta, mi majd csak jövőre kezdjük...
Párod útlevele előkerült végül?! Vagy tényleg elhagyta kint...

Blúmi, nagyon durva a sztori a kislánnyal! Én azt hiszem, hogy mindenképpen elkapnám a szülőket valahogy! Bár nem hiszem, hogy lesz foganatja bármit mondtok nekik, akik ennyire elvakultak...

Ági, jobbulást!

Holka, a Te dokidnak is eléggé érdekes stílusa van! :? Tiszta House... Enyém is ilyen, én már rájöttem, hogy vissza kell szólni neki, így tök jól elvagyunk vele! :) Párod reakciója tetszett! :lol:

Starlark, a reggeli derékfájás ismerős. :? :roll: Sőt, nme csak reggel, hanem bármikor képes előjönni... Kitartás, már csak pár hét! :wink:

Bejci, cumisüveget mi Aventet használtunk, most is azt fogok venni, újszülött cumival. Persze erről is megoszlanak a vélemények, hallottam már akinek nem jött be az Avent.
Nekem a NUK cucli nem vált be Dorkával... Igazából szerintem ki kell tapasztalni.
Amit még nagyon dícsérnek az anyatopikomban, az a Medelás Haberman etető. Ezt én nem próbáltam.

Tena betétet első napokra az éjszakait vedd, utána pedig már elég lesz a sima betét is! Nekem most mákom van,egyik szomszédasszonyom most szült és felajánlotta a megmaradt Tenáit, így nem kell egy csomaggal megvenni...
Hálós bugyit én veszek 4-5 db-ot biztosan, mert Dorkánál sem mosogattam, egyszerűen csak kidobtam őket.
Az igaz, hogy átlátszó, de ott a kórházban szerintem akkor úgysem ezzel fogsz foglalkozni! És amiért szerintem még jó, hogy ha esetleg csaszi kell - mert ez azért sajnos benne van a pakliban mindenkinél - akkor nem szorítja a sebet!

Sziszi, iszonyú, hogy milyen állapotok vannak Nálatok, párommal itt szörnyülködtünk az egészségügyi el-nem-látáson... Komolyan, innentől nem panaszkodom a magyar terhesgondozásra...

Sugi, teljesen természetes, hogy kezdesz parázni! De ügyi leszel, meglátod!

Winona, azért ha továbbra is ennyire vizesedsz, menj el legalább a védőnőhöz, mérjen vérnyomást és nézzen pisit, nehogy baj legyen!!!

Valaki kérdezett Nyuszifülkéről. Kaptam tőle egy mailt, hogy vegyem ki a titkos táblából mert nem szeretne a csapat tagja lenni tovább...

Hazavivős ruha Én csak egyfajtát veszek, inkább próbálok úgy vásárolni, hogy több réteget is rá tudjak adni időjárástól függően:
-kombidressz
-nem túl vastag rugi
-kardigán
-sapi (ebből veszek 2-t, vékonyat és vastagabbat is)
-kezeslábas, ami még nem a téli, hanem vékony termo-szerű anyag
és egy pléd.
Páromnak összekészítek a hordozóba mindent és majd meglátjuk, mit kell ráadni belőle.

Vizesedés. Nálam is kezd eldurvulni a helyzet, iszonyú tud lenni a lábam estére. Szerencsére máshol még nincs és a visszereim miatt hordott kompressziós zokni kicsit segít. És szerencsére még csak a lábam dagad, gyűrűket sem kellett levenni még.

Tegnap voltam doki bácsinál én is.
minden rendben van, még mindig fiú :lol: :lol: Tegnap 32 hetesnek mérte a gép, a súlya pedig 1890 gr.
És megfordult, fejvégű.
Méhszáj teljesen zárt, pisi is negatív, vérnyomi is rendben.
4 hét múlva megyek legközelebb.

Rákérdeztem, hogy ha nem indul magától a szülés addig akkor mikor császároz meg, azt mondta, hogy a betöltött 39. hét után. tehát 15-e körül Ádám mindenképpen megszületik. (most már én is kezdek parázni kicsit, az már olyan közel van!!!)

Márti, így készüljetek Ti is, mi akkor leszünk bent! :wink:

Kép

Kép
anyoooka

Csajok!

Az előbb tök rosszul lettem. :?
Megmértem a vérnyomásomat, 130/70 volt, de a pulzusom 139!! :shock: Majdnem kiugrott a szívem a helyéről. Pedig nem végeztem nehéz házimunkát!
Ez a pulzusszám normális?
Vendég

Bejci: nekem ez laikusként nagyon magasnak tűnik :? Én bevallom őszintén, hogy megkérdezgettem már babás ismerősöket, hogy milyen tipust ajánlanak, szóval nekem pl igy néz ki a listám, hogy 2 Aventes cumisüveg :) Cumira mindenki azt mondta, hogy ha kell egyáltalán se lehet megjósolni, hogy milyen fog bejönni a gyerkőcnek.

Sterilizálót én vettem, lehet még csak villanyrezsónk lesz mire babó érkezik, ilyen kis két lapos, nekem most egyszerűbb a mikrós sterilizáló.

Gwini: drukkok mennek, hogy minden rendben legyen.

Bagzerka: hajrá költözés, már én is bedobozoltam egy csomó mindent, de néha úgy érzem, semmivel nincs kevesebb elrakni való. Anyum szerencsére ma este feljön segiteni. :)

Anyoooka: akkor Neked már max másfél hónap. Hogy őszinte legyek néha megijedek, hogyha belegondolok, hogy 1-2 hónap és babázni fogok. :oops: Hogy nem leszek-e béna, ugye nem fogom elejteni a fáradtságtól meg hasonló hülyeségek. :oops:

A.m: nekem azt mondta a dokim, hogy a 36. hétig bármikor megfordulhat, utána is még, csak akkor már kisebb az esély rá. Drukkolok, hogy Gyuszi megforduljon :)

Ági: jobbulást!

Blúmi: nekem is az jutott eszembe, hoyg az óvoda vezetőhöz nem tudnának fordulni a szülők? Lehet nem csak az ő gyerkőcüket sokkolja a kislány.

Kép
kistiggrincs

Bejci
a nyugalmi pulzusszám felső határa 100/min.
Mit csináltál éppen mikor rosszul lettél?
holka

Bagzerka
Ügyesen haladtok!
És a pároddal is egyeztettél a végső névről? Vagy ő még változtathat rajta?
Amúgy tényleg tök jó a Mózes név.
Nálunk is elsőrandisfiling van….én is kis bezsongott vagyok,felőlem jöhet mindennap az együttlét….(lehet azért érezzük most ezt mert szülés után egy jó darabig nem lehet?)
A férjem pedig hepi nagyon!!!

a.m.
igenis van rá példa,hogy a szülés előtti utolsó uh-on mégis koponyavégű a baba.
Az,jó ha lélekben felkészülsz a császárra is…de azért még van pici esély,hogy befordul!!!!
Heninél cseh tetrát használtam…teljesen jól funkcionalt.
Most a Mini Manóban vettem valamilyen Brumis pelust….olyan mint a cseh tetra csak szebben van beszegve a széle… Sugi te emlékszel a pontos névre?? Mert a csomagolást én már kidobtam….

Sziszi
Atyaisten…..milyen lehet a nem hipiszupi kórház….
Negyedikre felgyalogoltattak? Nem normalisak….
Harmadik babód nemét nem is tudod?

Humanka
Remélem a héten nem dolgozol.. tudom kell a pénz és kinn nem osztogatják bőkezűen a babával töltött időt…de a szervezetednek kell egy kis pihi…alapjáraton is hányogatsz…most meg ennyire erősen rosszul voltál!!!

Bejci
A mikros sterilizáló isteni találmány!!! Szerintem kell olyan!!!
Gondold el éjszaka közepén ébred a baba te csak feltöltöd vizzel a sterilizálót, be a mikróba 5 percre és kinyitás nélkül steril marad egy órát…. Addig a baba szopizik,elrendezed és visszaaltatod. Majd mehet a fejés(persze csak ha szükséges…) és nem kell a kifőzéssel vacakolni!!!!
Cumi(bár soha nem használtuk),fejő és sterilizáló: csak Aventes cuccokat vettem anno Heninek. Biztos van más jó márka is de sok problémás termék is…de mivel nem tudom a többi mennyire megbízható maradok Emma esetében is az Aventnél.
Doki:tudom,hogy nem bunkó. De régen mesélte nekem,hogy ő azért mondja ezt a kismamiknak,hogy kicsit szégyeljék el magukat és figyeljenek jobban magukra.
De ha a cukorterheléseim tökéletesek…miért ne ehetnék csokit vagy sütit is ha megkívánom?? Nem akarom sanyargatni magam ha nem szükséges és ha a babámat se veszélyeztetem vele akkor miért ne?… Utána ugyis lemegy…
A visszerek meg….ez van,apumtól örököltem+rátesz egy lapáttal a babavárás.
Csak nem esett jól ezt hallgatni….

Tena helyett és Always éjszakait veszek,viszek 2 csomaggal. Én szülés után sokáig véreztem és elég erősen de simán elég volt. És vannak akik csak pár napig véreznek és utána elég a tisztasági betét is.
holka

Röné
De lesz saját kis családi házatok!!! És ez olyan jó!! Persze az ember azt szeretné ha már minden készen fogadná az új kis családtagot…de a pici fiad nem fogja érzékelni ha várni kell még egy kicsit a beköltözésre..
Talán tényleg jót tenne neked egy kis kimozdulás a barátnőkkel,ha már velük vagy biztos megjönne a kedved is…

Ági
Igen a hydrocephalus esetén vannak anatómiai eltérérések is.
Igazán így a vége felé nem is szabadna összehasonlítgatnunk a babáink paramétereit, mert nagyok lesznek ám az egyéni különbségek….
holka

Holka: Csak felmostam. Nem is hajolgattam, meg semmi ilyen! Akkor kezdtem érezni, hogy szarul vagyok, amikor leültem. De aludtam egy fél órát és már elmúlt.
Húú, most nézem a vonalzódat, a Te babád mindjárt célba ér!! :wink:

Köszi Mindenkinek a cumis, sterilizálós, Tena betétes hsz-eket! :lol:
Vendég

sziasztok!
megjöttem a kórházból.
megvolt az első nst-m. A SOTE-N olyan nst van, hogy csak a baba szívhangját figyeli..
:shock: :shock: :shock: ezt nem nagyon vettem.. mert az esetleges fájásokat így nem lehet látni..
no de Adél jól kibabrált velem.. nem mozgott megfelelő mennyiségben, ezért 2-szer kellett 20 percet ezzel töltenem..két figyelés között sütike, és cola fogyasztás, hogy meg legyen a hatása.. Adél az örökmozgó.. csak úgy lapított.. hihetetlen nem akartam elhinni!

Jótanácsssss!!!!!
vigyetek édességet, és colát, hogy tuti fel kelljenek a babák, mert járhattok ti is hasonlóképpen..
Ja és mivel az én dokim szabin van, átkerültem átmenetileg másikhoz.. nem vizsgált meg, mondván, hogy az is bacifertőzés veszélyét jelentheti.. és különben is.. lehet, hogy most 1 újjnyi.. de mire kiérek már 2 újjnyi a méhszáj.. :shock:
Mondtam, hogy szedek magnéziumot, és, hogy hagyjam - e abba a 36. héten?
válasz:
egyáltalán miért is szedek magnéziumot.. hisz már életképes a baba.. és a koraszülést meg nem előzi meg a magnézium.. hagyjam abba.. megszülethet már a babám.. ha úgy alakulna.... :shock: :shock:
most már szerinte a 35. hetet betöltve felesleges szedni.. holnap kezdi a 36. hetet.. úgyhogy hagyja csak abba a magnéziumot..
hát erre varrjatok gombot...
hm.. hát lehet, hogy tényleg gyakorlottak ott a kórházban a koraszülött ellátásban.. mert ennyire mindegy, hogyha már most megszületne.. deeee én még nem akarok ilyet.. hisz kell még, hogy bennem fejlődjön.. úgyhogy én nem hagyom abba a magnéziumot csak jövőhéten!!
Holnap megyek uh-ra, meglátjuk mekkora már Adél.. úgyhogy holnap is programozok..
jaaaa és a legjobb.. ma reggel 9-től.. délután fél 4-ig voltam a kórházban... a t...öm kivan ezzel.. nagyon kibuktam mára.. ennyit várni... életemben nem vártam vizsgálatra.. sőt.. még meg sem vizsgált a fent említett okok miatt.. úgyhogy nem tudom, hogy nyitva vagyok-e vagy sem.. de ezek szerint mindegy.. a baba, ha jönni akar, akkor jöjjön.. ez a szlogen..
Mára el is dugulok, holnap jövök.. és visszaolvasok.. :)

szeder74

Köszönöm a jobbulás jókívánságokat (Bagzerka, Anyooka, Kistigris). Ma amennyit csak tudtam, pihentem. Azt se tudom, mikor feküdtem ennyit egy huzamban, de jól esett. Azért néha majd meg fulladok a köhögéstől, de ezt leszámítva jól bírom.

Én még csak most kezdek gondolkozni, hogy milyen betétet kéne venni, lehet, hogy én is úgy fogok eljárni, mint anyooka, hogy az elejére veszek egy csomag Tena éjszakait, utána meg jó a rendes betét.
Én eldöntöttem, hogy hálós bugyit nem veszek, olyan idétlenül néz ki, van néhány régi bugyim, amit nem sajnálok, ha ki kellene dobni, így költenem se kell rá.

Sugi, Anyooka!
Én is kezdek belegondolni, hogy mindjárt itt a szülés ideje, és én is kezdek parázni. De szerintem ez természetes.

Én is feltennék egy kérdést:
Mekkora hálóinget vesztek/vettetek? Mert nem tudom eldönteni. Ha véletlenül be kellene feküdni, akkor ugye akkora kell, hogy beleférjen a pocak is, de ha meg csak szülés utánra kell a kórházba, akkor az a méret hatalmas lesz és lógni fog rajtam. Kettőt meg fölöslegesnek tartok, de kíváncsi vagyok a véleményetekre!

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Márti!
Légyszi írd meg a tel. számodat. -priviben- köszi szépen!

szeder74

Na most az enyim is elszállt.. :evil: :evil: :evil: :evil:

Mindenkinek köszi a biztatást a megforduláshoz.
A kisruhák nagyrésze nem látszik a képeken,mert egymásra raktam őket,de van bennünk egy csomó kék is:wink: Egyébként ezek nagyrésze kölcsönkapott ruhácska,de szép állapotban vannak.

Bejci!
Nekem az anyósom a szülésznőm (bár erről már többször volt szó) és hidd el amit lehetett elkövettünk,de nem hozott erdményt... eddig.
Azért még nem adom fel... :wink:

Ági!
Örülök,hogy tudtál pihenni és jobban is vagy.
Hálóing: nekem 3 van amiből 2 vállon megkötős (inkább strandruha jellegű),hogy jó legyen a szopihoz is és van 1 pizsim ami spec. szopihoz van kitalálva. Szerintem min. 2-3 kell az esetleges "balesetek" miatt.
Ahogy elnéztem a frissen szült kismamikat a pocakjuk nem lapul le rögtön. A méhünknek kell idő mire regenerálódik és újra a régi méretű lesz. Alapból 50 g-ot nyom a terhesség végére viszont 1 kg a méh súlya!!!

Kép
Kép
a.m.

Nem tud senki semmit Nostawenről???
Nagyon eltünt a barátnője Marti is. Jó lenne tudni, hogy minden ok velük.

Kép
Kép
a.m.

a.m.!

Köszi a hálóing tanácsot.
Teszek fel néhány képet, amit most készített a párom. A szemből levő kép Honey, neked szól!

Kép pocak 1 Kép pocak 2

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Kép pocak 3 Kép pocak 4 Kép pocak 5

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

hahóó!!!

anyóóka!
üdv újra :) eddig úgy tûnik télleg elhagyta az útlevelet, de most van egy 1 hónapos ideiglenes, meg úgyis lejárt volna szeptemberben, szóval végülis mindegy :D
örülök hoyg minden rendben veletek!!!!

bejci!
nekem foggalmam sincs mennyi a sok vagy kevés.... remélem már jobb lett!

kistiggrincs!!!
persze hoyg nem leszel béna, nyugii!!! ha meg annyira fáradt leszel, majd ülve ringatod, ha az kell neki, vagy lepasszolod apjának :)

holka!!!!
ez a náv dolog iylen lett most nálunk, eddig mind, amit itt veletek megosztottam, az már tutira le volt vele fixálva!!! ô már csak ilyen.... egyik nap okéé, másik nap: naneee... szóval már ismerem hoyg ilyen, de tök szar azért :( tényleg tutira megbeszéltük az elsô variációt is, és az azóta keletkezett nemtom hényat is... ez már marad, nem hagyom magam :D

a.m.
ez m,ost ugrott be holka hozzászólása miatt: a tegnapi kórházi elôadáson volt errôl is szó, és mesélte anô hoyg volt olyan,hoyg megnézték, faros volt, ja már szülés miatt voltak bent,mert megindult! majd hívták a dokit hogy faros, és megnézte ô is, és azalatt az 5perc alatt fordult fejre a kicsi!!!! szóval bármi lehet még!!!

szeder!
huncut Adélkád már most megviccel??! sztem ezt tutira érzik hoyg mikor vizsgálják ôket!!!! lehet h csak meijedt, így elsôre?!

ági!
sztem 2-3 hálóing elég, és ha kell, majd cserélgeted. ja és szülésre az egyik, mert azt tuti összeizzadod, meg a magzatvíz is folyik, meg talán némi vér is...szóval azt csak arra szánd! legalábbis én így emlékszem h így vittem.... én most szívesen vinnék valami laza felsôt, és egy finom, pamut, buggyós térdgatyát... meglátjuk. mondjuk nekem még nagyon elméleti a kórházi csomag...de majd most lesz erre is idôm :D
húúú most látom a képeket.....nem semmi :O nagyon nincs rajtad felesleg!!!! dejóó neked :) és igen, hátulról nem is látszik.... jóó nagy már!!!!!! és szembôl meg...:O:) húúú

jajj ma kézeljétek, megvolt az átadás!!! parketta száraz, de rémbüdös, marci most is épp fest. még azért a hülye parkettásnak volt húzása ma is.... bezárta az egyik zárat, amihez marcinak nincs is kulcsa, és eddig nem zártuk..így kb egy-másfél órát szegény csak ott ült és várt.... persze én hamarabb odaértem, mint ez a nemmondommi.... ééés végül simivel csak felugrottunk, mert irtó erôôs még a vegyszer szag, marcinak meg odaadtam a végsô pénzt és elmagyaráztam hoyg mi mennyi, meg hoyg mennyit csúsztunk, mik voltaka határtdpk, mindent. és mondta hoyg a fickót nem akarja kifizetni teljesen, mert ennyi baj volt vele, és ezenfelül, mindig neki van sértôdött pofája, és neki áll feljebb, igazi bunkóóó. és elmentüónk, hív marci 10perc múlva, közben már elképzelétem, ahogy édesen nekilát kiosztani a fickót, az a bunkója meg lekever neki két pofont és otthagyja....na nem így lett :D marci rendjén és módján kiosztotta hoyg kell, nem is akárhogy, ééés a 60a helyett adott neki 20at!!!! és a fônök, aki a mi kontakunk, végig ott állt, és mosolyogva bólogatott marci beszédére :D és neki meg egy extra 10et adott a rendességéért!!!!! szóval irtó büszke vagyok rá!!!! -és mondanom sem kell, jól is jön nagggyon most ez váratlan +30!! :)

el sem hiszem, hoyg holnap költözünk!! ma persze bepánikoltam hoyg hogy leszünk kész e pakolással.... jött is du-ra zsófi (marci húga) segíteni, konyhát el is rakta, én közben simi játékait. szóval már jól állunk, de csomó mindent majd akkor tudunk, ha el vannak elôle víve a dobozhegyek. szóval holnap sem lesz hátradôlôs költöztetôk figyelése, sajna :) viszont holnap megy is simi zsófival, új játszóra és ott is alszik, meg valszeg mi is majd jó késôn megyünk, mert abûzben nem alszunk mi sem.... szóval megvan a szokásos kis menedék :)
amit nem tudok hoyg legyen: csomó kis, pl cipôs doboz van pl cd-kkel teli, meg iylen kissebb cucc, hogy azt is hagyjuk hoyg bepakolják a teherautóba, vagy azt majd a legvégén taxival mi???!?!?! ötletek???

úgyhogy holnapra meg kérem a drukkokat!!!!!!!! dejó lesz......

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok!

Tegnap előszedtem a régi cd-imet! Hát jót tett a "terápia". Tőlem szokatlan módon, a szokásosnál kissé hangosabban töltötte be a lakást az arab-török zene.. Imádom. A családom már kevésbé, de ugyis egyedül voltam. Közben nosztalgiáztam :lol: Még hastánc is volt, meg éneklés, persze ilyent szigorúan csak a Kisbabám tudhat :lol: :lol:

Agi :shock: Ez aztán a pocak! Nem semmi, főleg, hogy hátulról meg semmi nem látszik. Jó, hogy nem híztál máshova, a pocak meg ugyis lemegy majd. Gratula, nagyon szép albérlete van a kismanódnak!!

Nekem 2 db hálóingem van, ami cserélve lesz, bár anyunak is van bevethető, megfelelő méretű hálórucija. Itt nálunk a szülőszobára adnak kórházit, aminek én örülök, mert nem a sajátot kell összekenni.. Ott ugysem a kinézet lesz a lényeg..

Bagzerka, tök jó, hogy már itt tartatok! Akkor lehet nekiugrani a babaszobának is! Látom nálatok lassan már minden megoldódik.

Holka, igen, nagyon örülök a háznak. Ha megjönnek az ablakok, akkor már fel fog minden gyorsulni egy kicsit, még ebben bízom, de az időben költözésről már letettem.

Közben most szóltak, hogy 5 hetes a kiskutyánk, és ha akarjuk el lehetne hozni :shock: . Nagyon szívesen, de nem akarom hogy egy egész hónapig egy eleven németjuhász kkiskutyi a 1,5 szobás lakásban tespedjen. Így még megporóbáljuk 1-2 héttel eltolni, de már úúgy megdögönyözném.. Hát őt már a családiházba terveztük be :lol:

Ja, és a kutyának már tutira megvan a neve: Kajla. A gyereké még mindig kérdéses, szerintem a szülőszobán fog eldőlni. :lol:

Jó sokan megkezdtétek az NST-t. Jól belehúztatok. Pikk-pakk jönni fognak a babás képek :D Tök jó. Nemrég még a 12 hetes UH-ot vártuk nagyon..

Rönééé

Kép
röné

Koszi mindenkinek a jokivansagokat … nagyon ugy tunik, hogy hasznaltak, mert javulok, ha csak nagyon lassan is, mar van kaja, amit tudok enni, es mar nem is latok viszont mindent. Szedelegni meg szedelgek, de mar ez is olyan, mintha csokkenne. Benedek tovabbra is nagyon vigan van, ugyhogy legalabb o nem ad okot az aggodalomra.

Rone: a cukrom is mar kezd visszaallni egy normalis szintre, a korhaz meg nagyon kozel van am hozzank, mindossze 15 perc autoval, ha barmi komoly lenne, nagyon gyorsan oda lehet erni, de azt hiszem, ez a veszely mar nem fenyeget. Tudod, azert itthon sokkal nyugodtabban tudok pihenni. A kemenyedesek szerintem is jol vannak mar, lassan tenyleg edzenie kell a mehnek a szulesre (nalam meg nincs semmi)
Bejci: a korhazban itt ugy mukodik, hogy a dokimmal megbeszeltuk, hogy mi a helyzet. O meg javasolta volna a plusz 1 napot, de azt mondta, azt is megerti, ha menni akarok, en meg akartam. Sajnalom a konfliktusokat a paroddal, de ugyis elsimul minden elobb-utobb, bar tudom, hogy most nem lehet konnyu.
Blumi: a melot abba tudnam hagyni, csak sajnos minden nap, amit a szules elott kiveszek, az a babaval egyutt toltendo kozos idotol veszi el az idot. Igy mindenkeppen ki akarom huzni augusztus vegeig, mar csak 4 het. Durva ez a hitgyulekezetes kislany, leginkabb az, hogy ilyen kicsiket igy meg lehet bolonditani, hihetetlen.
Agi: akkor most abba is hagyod a melot? Es “csak” a heti 1 nap marad? De jo neked is, mar csak a baboval kell foglalkoznod. Aztaaa, te is jol belehuztal pocakfronton. Csini nagyon a pocakod, es nagyon karcsu maradtal, hatulrol olyan, mintha nem is lennel babas.
Sziszi: erdekes, hogy neked azt mondjak a Magne B6-ot ne szedd, pedig mindenhol azt ajanljak.
Winona: kimostad a ruhakat? Es milyen volt a teregetes? En is kimostam mar az elso adagot, tenyleg olyan jo erzes volt latni a szariton a picinyke ruhakat. Meg a parom is meghatodott.
Kistiggrincs: ti hogy haladtok az epitkezessel? Mikor fogjatok befejezni, tudjatok mar?
Eszike: hat igen, most nem nagyon kell foglalkoznom a dietaval, mert ugysem tudok enni. Leginkabb a piritos, meg a sima csirkeleves megy. Meg a gyumolcsok sem, egyedul az almat tudom megenni. De legalabb most mar az ehgyomri cukrom 4 folott van reggel, ennek mar orulok. Pihizzel te is sokat, remelem, minden oke lesz veletek. Hetvegen meg csak hagyd, hogy kenyeztessen a csalad.

En szivesen csinalok babas tablat, szeptemberben mar nem melozok, es akkor lesz idom arra, hogy minden nap jojjek. Szoval, ha gondoljatok, akkor csinalok egy mintat, mondjuk legyen benne a szules idopontja, a baba neve, hogy mikor szuletett: a datum, es a terhessegi het+nap is, hogy milyen sullyal szuletett a baba, es hogy normal szules vagy csaszar volt. Esetleg vmi mas???

Ugyis en vagyok a tablaban a sereghajto, es vhogy van egy olyan erzesem, hogy ez a Benedek baba mar annyit szivatott :lol: , hogy veletlenul sem fog korabban jonni.

Monee: a doki is ezt mondta, hogy ez most velhetoen vmi virus, amit megcsiptem. Hat, nekem mar sok a jobol.
A.m: koszi neked is a jokivansagokat. Sajnalom, hogy a KisGyuszi nem fordult meg, de azert ne bankodj, attol meg ugyanolyan boldog leszel, amikor a kezedben fogod tartani, mint barki mas.
Ormolya: gratula a cukoreredmenyekhez, ugyes vagy.
Holka: hat nagyon kedves dokid van, mit mondjak, raadasul meg gondolom, ismeros is, nem semmi. Es szerintem egyaltalan nem hiztal sokat, bar a hogy en latom, a dokiknak barmit mondassz, az sok lesz. (Szerintem meg az en semmim is)
Bagzerka: nem baj, ha sokat filozol a neven, szerintem akkor is raertek eldonteni, ha meglatjatok, es majd akkor mind a ketten azt mondjatok, hogy nahat, hiszen ez a kislegeny kikopott …. De jo, hogy koltozok, akor mire jon a kisteso, mar a nagy dolgokat el is tudjatok majd rendezni, gratula. Sikerult leszednia koromlakkos remekmuveket az ajtokrol, vagy azzal majd akkor foglalkoztok, ha mar ott lesztek?
Szeder: az en cicim a kezdetektol viszket, kenem is ugyanugy a pocakos kremmel, es talan kicsit segit, de azert neha nagyon el tud durvulni. Sokszor csinlaljak ezt a babak az NST-n, hogy lapitanak, de Benedek nem az a szegyenlos tipus. Nekem 2x volt most, mig a korhazban voltam, mind a 2x csodajara jartak a noverek, hogy reg talalkoztak mar ilyen intenziven mocorgo babaval
Minyu: hogyne emlekeznek Monus Zolira, o volt az egyik legnormalisabb tanar az egesz gimiben, tok jo, hogy meg tartjatok a kapcsolatot. Nem is tudtam, hogy lejhet Martfun bowlingozni, hiaba, mar fejlodik, en meg persze mar jol le vagyok maradva. Szules teren egyetertek veled, en is legalabb kivarnam a 38. hetet, utana meg jojjon, aminek jonnie kell
Starlak: akkor nalad is vege a melonak, hurra, mar en is nagyon varom. Melltartoban – a szakirodalom szerint- a kosarmeret no 1-2 merettel.
Gwini: minden rendben lesz, probalj meg nem nagyon aggodni.
Anyooka: nektek is jo eremdenyeitek vannak, minden rendben veletek, es ezeket olyan jo hallani. Es Nyuszifulkevel mi tortent, miert dontott igy? (De csak ha nem vagyok indiszkret)

Benedek egyebkent nalunk abszolut jo pozicioban van. Most legutobb a doki megfogta a fejet, es megmutatta igy a hasamon keresztul, hogy tessek, itt van a buksija. Jol meg is lepodtem.

Akiket kinoz a sav. En kezdettol fogva szenvedek ettol, es csak most jottem ra a –szmaomra- legidealisabb megoldasra. A tej kozombositi a savat, ezert nagyon jo. A Rennie is hasznal, de nekem csak ideig-oraig. Nekem annyi savam van, hogy neha ejszaka arra ebredek, hogy azzal van teli a szam. Szoval ami nekem nagyon jol mukodik, az hogy odakeszitek 1 bogre tejet az ejjeliszekrenyemre, es amikor felebredek, hogy sok a savam, akkor iszok 1-2 korty tejet. Azonnal hat, sajna reggelig el is fogy a bogre tej, de hat, es szerintem jobb, mint a Rennie.

KépKép
Kép
humanka

Sziasztok!

Régen nem írtam, de folyamatosan olvaslak Titeket. Sajnos probléma merült fel a kislányunknál, szeretném megosztani veletek a kálváriánkat, hátha van valakinek ezirányú tapasztalata.

Hétfőn voltam a szokásos háromhetenkénti uh-on, akkor voltam betöltött 33 hetes.

33 hetes eredmények:
BPD: 78 mm
THQ: 71 mm
FL: 62 mm

30 hetes eredmények:
BPD: 74 mm
THQ: 69 mm
FL: 57 mm

A combcsont kivételével, egyik érték sem felel meg a 33 hetesenek. Drnő nézte, h. három hete sem 30 hetes volt, csak 29 az érték alapján, de most már sok a differencia hétben.
Ezen a gépen nem tudott áramlást is nézni, ezért másnap elmentünk a kórházba, ahol előlről kezdte a mérést.

BPD: 80 mm (okés)
THQ: 81 mm (valljuk meg jobban hangzik, mint az előző napi 71 mm, de csak azután lett ennyi, h. rosszul lettem hanyatt fekvés közben, oldalra fordultam, így a babát más szögből mérte)
FL: 62 mm, mint tegnap, de ez jó!
AC: 249 mm (haskörfogat, és ez az ami picike, mert a 33 hetesnek 280 mm kellene lennie)

Áramlás tökéletes, ahogy a nagykönyvben megvan írva. De akkor mi a gond? Miért kisebb 3 cm-rel a haskörfogatunk, holott minden szerv kifejlődött és működik. Nem tudják, de elnézve Apukát (aki 190 cm és 70 kg), valószínűleg a pici lány rá ütött, hosszú lesz és vékony.
Hétfőn menjek újra, ha nem nő sokat be kell feküdnöm.

Szombaton megyünk egy másik orvoshoz egy másik kórházba, de ne tudjátok meg mit állok ki... :(
Borzasztó érzés, h. az én kicsi lányomra -ha csak kérdőjellel is, de azt írják, h. retard...
Laikusként úgy gondolom, h. ez a sok vizsgálgatás meg uh sem jó, hiszen ha ez nincs, akkor most tökéletes babát várunk, mert az lesz. A protokollhoz hasonlítgatni szerintem teljesen felesleges, hiszen minden baba a saját méreteihez képest fejlődik.

Bocsánat, h. ilyen hosszúra eresztettem, de jó volt kiírni magamból!
sz.sziszi

Sziszi! Sajnos sejtem, hogy most mit érzel, és nagyon nehéz lehet. Abból, amit leírtál az jön ki, hogy alkatilag apára ütött, de igenis szépen fejlődik. Tudom, hogy nagyon nehéz, de próbálj csak pozitívan gondolkodni!!!! Amikor nálunk gondok voltak ez a hozzáállás rengeteget segített. Csak arra koncentráltam, hogy minden rendben lesz, rengeteget beszéltem a babához... Világnézettől függően csináld azt, ami támaszt jelent! Imádkozz, mantrázz (ahogy Bejci írta), relaxálj... Nagyon-nagyon szorítok!!!!!!!!!! jelentkezz, ha többet tudsz!

Bagz! Gratula az előrelépéshez!!!

Ági! Szupercsini a pocakod! Szemből megdöbbentően nagy! És ahogy látom a pocin kívül semmi sem jött fel! Nagyon jól nézel ki!!!

(tényleg, Nyuszifülke miért bántódott meg?)

Roni! Régen voltál, minden OK?

Szeder! Ez már nagyon éles! teljesen elöntött az izgalom, amikor olvastalak. Tényleg csak pár hét, és itt vannak!

Lányok, kicsit hülye kérdés: homeos bogyókért orvoshoz mentek tanácsért, és receptért, vagy simán megveszitek azokat, amiket ajánl a szakirodalom? Mikor kezditek el szedni? És a málnalevél teát?

Kép
blúmi

sz.sziszi :)
Juj, most biztos nagyon kivagy, de szerintem minden rendben van a babáddal. Mikor Nándival 33. hetesen begörcsöltem, és bekerültem a kh-ba, ott is minden vizitnél elmondták, hogy retardgyanus baba, pedig az "adatai" csak 1 héttel voltak eltéröek az átlagtól. És csak 2 nappal hamarabb született, tehát kivárta az idejét, teljesen jó méretekkel. Nem mondom, most se husis, kifejezetten gebe, de én is ilyen vagyok, mindig is ilyen voltam. Ha nálatok apája vékonyabb tipus, akkor valószinüleg rá ütött alkatilag, nameg ilyenkor 1-2 nap is számit (söt, sztem 1-2 óra is, mert ki tudja, mikor iszik épp, és nagyobb lesz a pocija, nem?)
Szóval pozitiv gondolkodás +++++++++++++++++++

humanka :)
jaja, van már Martfün is bowlingpálya, nagyon klassz. Örülök, hogy jobban vagy kicsit.

bagzerka :)
hüüü, minnyá költözés :) Mi az ilyen apró dolgokat magunk vittük át, bár igaz, mi lassan költözködtünk, minden nap 1-2 virággal kisunnyogtunk a félig kész házba :)

ági :)
juj, ez nagyon vicces, hogy hátulról semmi nem látszik. Majd én is megnézem már, ilyen szemszögböl még nem készült fotó :D hálóing: én asszem 2-t pakoltam el (anno is) + utána Csabi hordta be nekem a pólókat, mert én jobban szeretek abban aludni.

bejci :)
nekem anno azt mondták, hogy ha veszel cumit is és cumisüveget is, akkor csak arra figyelj, hogy mindkettö azonos anyagbol legyen, tehát vagy mindkettö szilikon, vagy mindkettö latex. Na, hogy ez tényleg fontos-e, azt nemtom. Nekünk Avent üvegeink vannak, voltak, nagyon jól birják a strapát, játszós cumiból meg a Mam jött be leginkább.
Sterilizálónk nem volt, most se vszek, csak folyadékot, tablettát, meg a jó öreg kifözöset alkalmazom majd.

na, lépek...

Kép
Kép
Kép
minyu

Szép napot lányok!! :D

Már nem dolgozom!!!!Baromi jó érzés!!!!Viszont annál több volt itthon meg balcsin a meló. Mivel mi sajnos nem tudtunk itthonról elköltözni, a jelenlegi szobánk, konyha és étkező került felújításra (festés, nagytakarítás) A festéssel készen vagyunk, a szobánk nagytakarításával is. A többi még hátra van, de gondoltam, ma már lazább napom van, ezért bekukkantok hozzátok, mert már régen voltam. A termelés miatt sajnos nem annyira tudtam visszaolvasni, de az utolsó oldal hozzászólásaiból következtetve, mindenki jól van, a babák is.
Ami még jobb, hogy tényleg csak pár hét választ el minket tőlük!!!Előre is bocs, ha nem tudok annyit, és mindenkinek írni, mert nagyon fájnak kezeim. Eléggé vizesedem, főleg a kezeim,és a csuklóm, és annyira nyomják az ízületeket, és a csontjaimat, hogy alig tudok bármit is csinálni velük. Állandóan lezsibbadnak, sokszor úgy érzem, hogy is akarnak szakadni. :cry: Mintha az orrom is nagyobb lenne....meg mindenem. A kilóimról nem is beszélek,totál el voltam keseredve, mikor megtudtam mennyinél járok. :shock:Só mentes étkezés, és egy kis visszafogott étrend.

Szeder, de jó, hogy te már elkezdtél NST-re járni!!!!Nekem azt mondták a kórházban, és a dokim is, hogy a 35-36. héttől totál kifejlett és egészséges baba jöhet a világra. :wink:
Ciciviszketés nekem korábban volt, és elmúlt. De néha érzem, hogy egy kicsit mintha ki lenne száradva.

a.m. ne keseredj el, bízzál benne, hogy még befordulhat a kis Gyuszika!!Rengeteg olyan szüléstörténetet hallottam már, hogy utsó napokban esetleg pillanatban fordul be, úgyhogy én bízom benne, hogy nem lesz csaszi. De ahogy Szeder is írta, mindennek megvan a pozitív oldala. :wink:

röné, nem mondtad, hogy ilyen depis hangulatban vagy!Akkor felviditottalak volna!!! :wink: :D Na jó jó, tudom milyen az, ilyenkor senki, és semmi nem használ. Ahogy az előttem szólok is írták, meg kell élni ezt is. Sajnos én is voltam/szoktam lenni, ilyen hangulatban, és nem értem, miért vagyok ilyen?Mikor örülnöm kellene, erre rossz hangulatban vagyok. Ezért azok a fránya hormonok a felelősek. Jó korán keltél ma!!!De az a lényeg, hogy a saját módszereddel egy kicsit felviditottad magad. Legközelebb dumcsizhatnák is egy kicsit, nem?Megtaláltam a telószámát az intimtornás csajnak. Felhívjuk?

Ági, :shock: :shock: :shock: Azt a mindenit mekkora pocakod van!!!!!Az elölről készült kép, tényleg hasonlít honeymoon pocakjához!Irigylésre méltóan vékony vagy, gratulálok hozzá, tényleg pocakra ment! :D

Sziszi, szegénykém! De ne keseredj el, az egyik ismerősömnél is detto ugyanez volt, nem voltak megfelelőek a korához képest az eredményei, egy picit el volt maradva méretügyileg, de aztán behozta az "elmaradást" ! Nálad is így lesz, és nem lesz semmi baj!És most sincs az, mert egészséges babód van!Biztosan az apuka méretei miatt lehetséges.

blúmi, köszi az érdeklődést, aranyos vagy! Nálatok minden rendeződött, ugye?Homeós bogyós kérdésekben nem vagyok otthon, mert nem használok. De engem is érdekelne.

Bagzerka, de jó hogy már ott tartotok!Gratulálok az előrelépéshez!

Egyenlőre ennyi, megpróbálok azért egy kicsit visszaolvasni, mert most leszakadnak a kezeim. :roll:

Alíz

KépKép
roni0422

Sziasztok!

Ági!
Óriási pocakod van! És milyen vékony vagy!

Humanka!
Ez a tej dolog már nekem is bejött a savra.

Sziszi!
Ne aggódj! Biztos nem lesz semmi baj! Lehet, hogy csak rosszul mérték.

gwini

Sziasztok!

Bagzerka: hajrá mára a költözéshez!

Röné: gratula a kuttyhoz, nekünk szerintem csak jövőre lesz mostmár :)

Humanka: örülök, hogy jobban vagy :) Kérdésed köszi, épitkezés halad, befejezni szerintem szeptemberben fogjuk, viszont kész van 2 szoba, a fürdő kész lesz a hétvégére, meg a gardróbban kialalkitunk egy kis konyhasarkot. Úgyhogy vasárnap-hétfőn költözünk. Könnyebb lesz úgy csinálni a többit, hogy ott vagyunk

Sziszi: ismerek 3 olyan kismamát, akiket azzal "fenyegettek" hogy retardált a gyerek... Mind a 3 teljesen egészséges, minden rendben velük! AZ UH gép szvsz nem centiméter, a dokim többször elmondta, hogy nagyon sok múlik azon, hogy fekszik a baba. És amint irtad, simán lehet, hogy apukájára ütött :)

Kép
kistiggrincs

Jah, és ez az utolsó munkanapom! :D:D:D

Kép
kistiggrincs

Bagz!
Na, csakhogy eljutottatok idáig! Mármint az átadás és költözés. A Marcit meg külön dícséret éri, mert tök ügyes, hogy 30 ezret megspórolt! Mi a cipősdobozokat úgy oldottuk meg, hogy vettünk egy bazi nagy zacskót (szó szerint, ilyen szemetes zsákot), és abba tettük őket. Így egyszerűbb a szállítása is, és még fel is adható a bútorosoknak.
Holnapra megy a drukk, minden oké lesz, bár fárasztó, de megéri!!

Bagz, Röné, Humanka, Minyu, Blúmi, Roni, Gwini!
Köszi a dicséreteket, a páromnak is kifejezetten tetszik, hogy hátulról abszolúte semmi nem látszódik. Azt hiszem, már korábban írtam, hogy volt/van, hogy megbámulnak a pasik, és mikor oldalra érnek, akkor marad tátva a szájuk, hogy hoppá, itt pocak is van.
Azt azért mindenképp figyelembe kell venni, hogy azért is van ekkora pocakom, mert ha azt nézzük, a 31 hetes UH-on mondta a doki, hogy 2 kg. (Aminek persze nem örülök átvitt értelemben, mert ugye valahogy ki is kéne bújni.) És hát ugye egy ekkora babának el kell férni valahol. A legdurvább az, hogy még csak most fog mégjobban megnőni állítólag. De már hova?

Humanka!
Örülök, hogy jobban vagy.
Én úgy döntöttem, igen, itt a meló vége, elvégre tudta, mire számíthat. Azért még pénteken bemegyek leadni a bérszámfejtést, meg meg akarom beszélni a főnökkel a heti 1 napot.
Neked kitartás, tudom, nagyon sok még a 4 hét, én már nem bírnám ki. Most érzem, hogy
elég, abba kell hagyni.
Köszönjük, hogy elkészíted a táblát. Szerintem még az is belemehet, hogy hány centivel születtek a babák.

Sziszi!
Nem értek hozzá, de szerintem ilyenkor kár ennyit méricskélni, hisz annyira másképp fejlődnek a babák. Meg ahogy írtad, valszi az van, hogy az apukája is magas és vékony. Szóval, szerintem aggodalomra semmi ok. Sajnálom, hogy ennyi vizsgálaton kell részt venned, de fel is lehet fogni úgy, hogy alaposan kivizsgálnak, ami meg ugye jó. Mennek a drukkok, hogy minden ok-s legyen. Ha van vmi eredmény, írj!

Blúmi!
Nem tudom a homeos bogyók hogy működnek, de vannak kifejezetten ilyen patikák, lehet hogy nem is kell hozzá recept.

Kistigris!
Tényleg, ma van az utsó napod. Gratulálok, és mostmár te is pihenj! Megérdemled már.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

sziasztok,
csak bekukkantottam, még mindig nagyon sok a munka és mire este hazaérek már nincs erőm bekapcsolni a gépet

humanka, örülök, hogy jobban vagy

ági, nem semmi a hasad. és irígykedek, hogy semmi felesleged nincs, csak a nagy pocak

bagzerka, látom nektek is meggyűlt a bajotok a lusta mesterekkel. nekünk is ott tötyögtek egy csomó időt

sz.sziszi, szerintem ne aggódj. Mercivel én is így voltam, kb a 25. hét környékétől kezdte mondani a doki, hogy kisebb a koránál a baba. nekem ugyan a magzatvíz is a 30. hét után elkezdett kevesebb lenni, és a végén a 37. héten totál elment, de a lányzóval semmi baj nem volt. kicsi volt persze ahhoz képest hogy 37. hétre jött (nem egész 2 kg), de mindene rendben volt és inkubátorba se rakták, csak megfigyelésen volt az intenzíven 2 napot

blúmi, amit az oviról írtál, az brutál. én tuti kivertem volna a palávert, nemcsak az ovónéninél, akinek nem vallási nevelés a feladata, hanem a vezető ovónőnél is. ha az ember lánya akarja, akkor olyan oviba iratja a gyerekét, és akkor ott minden gyerek hasonló elveken nevelkedik, nem akasztják ki egymást. ettől függetlenül nem értek egyet azzal, hogy ilyen kis korban, ilyen komoly témákkal zaklatják fel a gyereket, mint a halál

rólunk most semmi hír, mocorog, megvagyunk, viszonylag jól vagyunk. vizesedik nagyon a lábam már, de még a pihitől távol vagyok. szerencsére a hasam még nem éri el a kormányt, úgyhogy legalább kocsival tudok bejárni (Csepelről Óbudára a gyalog kicsit megterhelő lenne már)

és közben a barátnőm megszült :D 2008.08.08 - 8 óra 8 percre volt kiírva időzített császárra (ők kérték így, mert ez olyan speckó, ez már amúgy neki a 40. hét lett volna). De hát nem jött össze, mert a kisfickó a 38. héten úgy gondolta, kibújik. Illetve bújt volna, ha anyukája nem stresszelt volna be annyira, hogy így is császár lett. Pedig hajnal 4-kor érezte először a fájásokat (amit akkor még nem tudott, hogy az - ugyanis mindenki azt mondta neki, hogy majd olyan lesz mint a menzi görcs, de neki az sose fájt). Még hajat mosott, berakott mosni valót, mert nem tudott visszaaludni. Amikor 10 percesek voltak rendszeresen, akkor kezdett gyanús lenni. 5 perceseknél mentek be kórházba reggel 7 órakor 3 ujjnyi tágulással. Állítólag onnan nem tágult egészen 9-ig, amikor is meglett a császár. Szerintem, ha még vár egy picit, egész gyorsan meg lett volna utána rendesen is a baba, de nem mindenkinek a saját döntése, ebbe nem szabad beleszólni

No most ennyi, belevetem magam a munkába

Kép
Kép
csibe21

SZiasztok!

sz.sziszi Ne aggodj minden a legnagyobb rendben lesz. A babcskanak meg van ideje noni, azert mert a standardnak nem felel meg meg nem biztos, hogy baj van. Pelda ra Honey, harom hettel lett nagyobb a korahoz kepest. Egyel sok sok vitamindus dolgot es pihenj sokat, meglatod nem lesz gond. Egy fontos dolog viszont van csak pozitivan gondolkodj.

Holka kislanyunk lesz. Zaporka Reka a neve. Es eddig hala Istennek minden ok, szepen no. Az en dokim mar ketszer csinalt uh-t. 21 hetesen es 28 hetesen. Tobb nem is lesz sajnos.
A lepcsozes kovetkezmenye az lett, hogy rettenetes gorcseim lettek, de tuleltuk...

Erdekessegkent mondom hogy legyen osszehasonlitasi alapotok, hogy itt nekem nem kell azon agyalnom hogy a korhazba milyen haloinget, bugyit, vagy betetet kell vinnem, ugyanis semmit nem szabad. Haloinget adnak a korhazba (120 eves pokhalokra gondoljatok, amit egy kulfoldi korhaz kidobott oszt adomanykent ideadtak, az egyken nincs gomb, a masik meg a labakozepeig van szakadva, a vicc a dologban az hogy napi egy haloinget adnak.hozza egy agyonmosott kontost. Lehet elotte egy (nem vagyok rasszista)de ketes szarmazasu asszonysag viselt, utana meg hurcolod magadon egesz heten), meltartot szinten nem viselhetsz (a csomagot fel sem engedik, ott kell hagynod a ruhatarba) Igy a szivargo elotej, meg tej hol kot ki hat a pokhalo imitacion amit haloingnek hivnak. estere csodasan neznek ki a boldog kismamik. Bugyival szinten ugyanez a helyzet, nem szabad viselni... Tudom hihetetenul hangzik de igy van, betet helyett meg csak es kimondottan vattat, ami hat ragad ide meg oda. Latogatokat csak a folyoson fogathatsz, el tudjatok kepzelni hogy neznek ki a kismamik egyensulyozva a labuk kozott tartott vattaval.??? Kanikameraba valo eskuszom. Es egy cseppet sem kellemes, veletlenul a folyoso kozepen elhagyod egy gyors mozdulatal felkapod oszt ropsz vissza es kozben lesed hogy valaki latott-e. :lol:
Ne ugy vegyetek, hogy ezt panaszkent irtam, le csakhogy ossze tudjatok hasonlitani az itteni helyzetet az ti helyzetetekkel, valamint, hogy egy picit felviduljatok ...

szisziKép
sziszi7

Blúmi!

Én simán bementem a homeo patikába és kértem.
3 félét vettem:

- Arnica montana C30: vérzékenység csökkentésére, a szövetek jobb regenerálódásához, könnyebb gyógyuláshoz, fájdalomcsillapító hatású
- Caulophyllum C12: "homeopátiás oxitocin", segíti a méhszáj tágulását, a szülés előtti hetekben is lehet már szedni
- Cimicfuga C12: rendszerezi a fájásokat, csökkenti a fájdalmakat

Ezen kívül van még három, ami szerepel a "pakliban", de azt lehet hogy csak a szülés után a Férjemmel vetetem meg:

- Delphynium staphysagria C9: segíti a gátseb gyógyulását
- China rubra C9: a folyadék és a vérveszteség helyreállítására, fáradtság leküzdésére
- Ricinus communis C5: a szülés utána a tejelválasztás serkentésére

A málnalevél teát persze elfelejtettem megvenni, de azt lehet, hogy lehet herbáriákban is kapni. Amit ezen kívül szeretnék még beszerezni, az a muskotályzsálya illó olaj, pocak borogatásnak és az orbáncfű illóolaj a gátmasszázshoz. A muskotályzsályát egyszerűbb beszerezni, de az orbácnfű még lesz egy menet... :?

Jah, plusz info, hogy a herbáriák nagy többsége nyáron nem tart készleten sok fata illóolajat!!! Igazából nem értem az okát, de ha valaki akar aromalámpázni is, akkor készüljön erre!!!

A.m.!

Mivel nekem nem lesz választott szülésznőm, most tőled informálódnék. :D
Az anyósod elegendőnek találta a mandulaolajat a gátmasszázshoz? Az orbáncfű igazából a mandula bázis olaj mellé kellene/kellhetne a gátmasszázsnál, de ahogy írtam, nagyon nehéz beszerezni. Lehet, hogy lemondanék róla, ha a tapasztalatok szerint a mandula olaj is elég...

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?