Új privát üzeneted érkezett!

nem hinném,hogy éhenhalna:) ha ez kell neki, hát ez kell!!

zsuzsi ma benyomott egy csomó húslevest, grízgaluskával. naná,hogy a zöldborsófőzelék nem csúszott már le.... :)

Kép

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
dimet

Ja... egyébként úgy tűnik, hogy semmi "elvárt reakció" nem történt a 15 hós oltás után. Nem volt se láz se hőemelkedés.. Mi legalábbis nem vettük észre pedig mindenhová fülhőmérővel mentünk, Lilla már profin kezeli.... Kicsit fáradtabb volt 2 hétig, kicsit nyűgösebb és ennyi... Ja, és nagyon csúnya lett a bőre :( Na emiatt anyázódtam is, mert kb. 3 hete már majdnem tökéletes volt... most meg... fuh... még az arca is foltos :( Plusz találtam néhány nyirokcsomót az ágyékhajlatban ... azt mondjuk inkább megmutatom szerdán a gasztrodokinak (akkor megyünk kontrollra).
Vendég

Szióó!

Kiskincs ébresztett 7.15-kor mire átértem visszaaludt és most is durmol..

Norka jóóóó pihizést!!!

Kavics várunk!!

Dimet gratula a jól elkészített tesókához! :wink:

Zsizsik keresek egy táncolós képet, Kép Kép
Gratulálok a jó eredményekhez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Apple ez így van jó sok bogyó néha éjszaka én is gondolkodtam, mit felejtettem ki.....a végén meg furi volt hogy nem szedek semmit :shock: most a dokihoz nem járkálás is furi :lol:

Vonalzót csináljatok légyszi!!

Dimet Csakegy tüneményes lánykáitok vannak!!!

Egy sütizős palacsintázós augusztusi taliban nagyon bennelennék találjatok ki vmi jóóó helyet pestiek!!!!

Megvarrtam kiskincsnek a fejvédőt és hozatot....nagyon tetszik neki oldalra fordul és percekig nézegeti az elefánit és kacsát ( micimackósat néztem ki de az 5! :shock: *annyiba került mint a sima elefánis)

Ébredezik megyek....
Mindenkinek szép napot!
Vendég

egy friss kép....és beszélget is :lol:
Kép
Vendég

Jó reggelt, itt a tej! (Norka csak holnap megy, de nem gondolta, hogy ma is ír még egyet)

Zsizsikem, talán már végre kezded elhinni, hogy minden OK lesz, igaz? :wink: Akkor már nem is chorionoztok? (szerintem felesleges...)

Gondolkodtam rajta már korábban is, hogy leírjam, Rejoval beszéltünk erről, meg pluszban megjött tegnap a hba1c eredményem. :roll:

Szóval, nem kell mondanom sem, de nagyon nem vagyok az a PCOS minta kismama. Az egész eddigi terhességem valamiért a túlélésre volt berendezkedve... kezdődött a válltöréssel, nagy fájdalmakkal, fájdalomcsillapítókkal. A metet 6 hetesen abba kellett hagyjam, mert vizes fosásom volt és hirtelen majd 3 kg-t fogytam. Utána az építkezés dráma, majd tüdőgyuszi közeli állapot injekciókkal. Majd költözés... PCOS tali szervezés, sok idegeskedés... majd bevérzések, fekvés, riadalom. Szóval minden volt ez a babavárás, csak nem nyugodt, talán az utóbbi 1 hónapban volt relatíve az.

Lányok: nagy tanulság. Ha valaki lestrapált szervezettel és idegrendszerrel vállal újabb terhességet, szokásos normál testsúlya alatt, akkor ne feltétlen számítson jóra... :roll:

No, szóval amit ki akartam hozni ebből, hogy a bevérzésig a sok meló és hülyeség miatt nemhogy metet nem szedtem, hanem összevissza ettem, és annyit, hogy legyen erőm végigcsinálni a napjaimat. Kellett a CH, nemes egyszerűséggel. (Így is alig híztam.) Aztán amikor jöttek a bajok, és fekvésre lettem ítélve, akkor meg azért ettem itthon, mert ott volt bennem egy olyan gondolat, hogy egy korababának is nagyobb az esélye, ha nagyobb a súlya. (Mindenhol azt olvasom, hogy a 750 gramm a választóvonal a jó esélyek szempontjából - persze messze nemcsak ez számít).
Jelenleg 9,5 kilónál tartok, őszintén, mostmár nem izgat ez sem. (Szerintem jó helyre rakódik. 8) ) Mozgásra pluszban nincs lehetőségem. Rendesen reggelizem, az ebédnél igyekszem lightosabban fogyasztani (sok zöldség, saláta), de a gyors CH-jú uzsik bizony lecsúsznak, a vacsi sem probléma. Nem számoltam, de tuti, hogy egy nap 200-220 gr CH-t megeszem.

No, szóval a dolog lényege az, hogy miután ilyen renitens módon viselkedtem (ja!! itt jegyzem meg, Boginál GI diétáztam 18-30.hetek között, gondolván, a hipók így elkerülnek, és milyen vicces, hogy PONT ugyanennyit híztam mozgással, diétával!), kicsit szorongva vártam a cukoreredményeimet.

Az első félidőben rendszeresen hipós terhelt eredmények jöttek ki, de ez nem lepett meg - ez volt rám jellemző nem terhesen is, tehát tudtam, hogy az IRem köszöni, megvan.
Aztán csináltam tesztreggelis verziót kíváncsiságból (szigorúan 40 gr CH), az 1 órás eredmény hajszálra megegyezett az éhomival. Aztán most múlt héten megismételtük az OGTT-t, és soha nem volt ilyen ideális: 4.7-ről 5.2-re ment fel a 2 órás. A hba1c-m is megjött, tökéletes.
A múlt heti UH-n a baba nem nagy, korának megfelelő (pár nappal elmaradva!), a magzatvíz ÁTLAGOS. Többször rá is kérdeztem, hogy tényleg? Mindig sok volt, Bogival is.

Szóval, mintha még javultak volna az eredményeim. :roll:

Persze tudom, a 30.hét után is oda kell figyelni, pl. Zsazsának, aki megszült most, neki is akkor kezdtek romlani az értékei, addig minden flottul ment nála is.

Na, szóval csak be akartam számolni, hogy mi lett a terhességi bűnözésem eredménye. Se met, se diéta, se mozgás, és mégis... bár lehet, hogy egyszerűen szerencsém van, de a fene tudja. 2 éve is terhes voltam, és akkor ez a része problémásabb volt, pedig sokkal jobban vigyáztam.

Persze az is lehet magyarázat, hogy 9 hónapig szedtem emelt Avandametet, amit a válltöréskor hagytam abba, szilveszter előtt. Annak hatása minimum fél év... nem tudom.
Vendég

Sziasztok!

Dimet!

Gratula mindenhez! :D
Zsuzsi tortája milyen izű? Nem maradt belőle? :lol:

Zsizsik!

:D :D :D :D
Gratulálok, de jó! :D

Kata költözés:
Az a helyzet, hogy ez egy több képletes egyenlet. A volt asszony már akkor is családi házban akart iszonyatosan lakni, amikor még nem volt volt asszony, de a Férjemnek volt esze és nem engedte. Tudta ő is centire pontosan, hogyha elköltöznek, akkor az összes ház körüli meló az ő nyakába szakad. Aztán ugye jöt a válás, lettem én, megvettük itt falun a házunkat, ami egyébként egy kényszer megoldás volt, mert a váláskor a volt asszony több lét kapott jóval a gyerek miatt, mint amennyi járt volna, hogy szegénynek a rokkant nyugdíja mellé ne kelljen kölcsöt felvenni a lakás vásárláshoz. Na persze ő azért felvett kölcsönt, mert az jó, hogy legyen amerikai konyha sok-sok pénzért a panelban is. Aztán most dőlt a bili, mert elvették a rokkantnyugdíjat, a kölcsöt ugye fizetni kell, akármi is van, úgyhogy eladta a pöpec lakást és végre teljesült az igazi nagy álom, lehet családiházban lakni. Ha itt is lesz amerikai konyha, akkor tarkón harapom magam. :evil: :lol:
Nah, de tudod mit, akkor ha ezt akarta, most sz.pjon egyedül a házzal. :twisted: Majd meglátja ő is, hogy milyen nehéz és milyen sok idő egyedül csinálni mindent.

Most kb. olyan állapotban vagyok, mint Csakegy az anyóssal. Az elefánt nem felejt... ez egy abszolút genyó húzás volt a részéről a mi irányunkban is és én ezt nem vagyok hajlandó megbocsájtani. Az egyik genyóság ugye az, hogy kicseszik a gyerekkel, megnehezíti az életét, a másik, hogy nem szólt, pedig hónapokkal előtte elkezdte előkészíteni a terepet, a harmadik pedig, amit írtam is, hogy megkérte Katát is hogy ne szóljon nekünk. Én is elvállt gyerek vagyok, teljesen tisztában vagyok vele, hogy az eltávolodás a szülőtől nem a hazugsággal kezdődik, hanem a ki nem mondott dolgokkal, azokkal amikről nem beszél majd velünk a gyerek, mert anya megkérte rá. :evil: Akkor tényleg meghúzgálom kicsit a haját, ha ebbe az irányba akarja vinni a dolgokat. :twisted:
Légvonalban, körösztű a kerteken szerintem olyan 30 km-re lehet az a falu ahová ők költöznek, kocsival. De mivel ugye nekik se autójuk, se semmi, a busz meg nem jár ebben az irányban, továbbra is Pécsen kell összehozni mindenféle randit a gyerekkel, ha nem akarjuk a világ pénzét elautókázni.

Norka!

Az én eredményeim sem romlottak a 30. hét után. És ahogy mondod: Se met, se diéta, se mozgás, és mégis...
Örülök, hogy vannak jó dolgok is ebben a terhességedben! :D

Kincs!

Jó lett a kreálmány, az meg pláne, hogy Kiskincsnek is ennyire tetszik. :lol:

Csakegy!

Azon nevetgélek itt magamban, hogy hosszú idő óta először nem homlokig szutykos képet raktál fel Lilláról. :lol: Már kezdtem azt hinni, hogy Lilla mindig csak úgy tud kinézni. :lol: Köszi a rendes kislányos képeket! :D

Őőő... izé, lehet hogy nem figyeltem, de Kavicsék föld körüli útra mentek? :lol:

Rólam:
Így teljesüljenek a kívánságaim máskor is. Tegnap napközben és éjjel is jó pár jósoló görcsben volt részem. :roll: És ezzel még nem is lenne baj, ha a Férjem nem holnap tépne el Pestre, ahonnan csak vasárnap éjjel jön haza... Addig ne jósolgasson nekem itt! :D
Kérdésem van:
A jósoló fájások az én elképzeléseim szerint jók, mert készítik a méh izomzatát, puhítják a méhszájat, stb. De ha beveszek rájuk magnéziumot, akkor a magnézium feloldja teljesen ezeket a görcsöket, vagy csak mittomén annyira csökkenti hogy én nem érzem?
Szívem szerint hagynám magam jósolgatni, csak kicsit tartok tőle, hogy annyira bejóslódok, hogy bepottyan a gólya is közben. :lol: Lehet, hogy ezen a héten kéne nyomatni a magnéziumot rá, jövő héttől meg hagyni had dolgozzanak a görcsök. :?: :!:

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

monee, 36. hétig szedd csak a magnet, jósolgatni meg lehet. majd ha rendszeres lesz, akkor már nem jósolgatás.

Kép

dimet

Az én szemét, hülye alkatom, tököm tele magammal, hogy nekem mindig mindent le kell írnom...pedig soha nem akarok senkit megbántani...

Monee ne haragudj rám, de annyira bántja a fülemet ahogy a "volt asszonyról" beszélsz. hogy megpofoznád. sztem nincs jogod így beszélni róla. annyira magas lóról, mintha te magasabb pozicíóban lennél mint ő...ő is egy édesanya, a férjed első felesége, gondolom egy huszassaél idősebb is nálad, de ez mindegy is...és saját élete van, saját vágyai, saját döntései...nem hiszem, hogy téged, vagy titeket akart a házzal idegesíteni, ha már régóta ez volt az álma, vágya...lehet tök jól fog elsülni a dolog, kata is imádni fogja ott. Úgy beszélsz róla, hogy egyedül álló anya, mintha ez bűn lenne. mintha nem a férjeddel váltak volna el...(szándékosan nem azt írom, mintha nem a férjed hagyta volna el...)Ő lépett ki arról a helyről, amit te elfoglalhattál...és a gyerektartás nem a ti tizenhétezretek, ahhoz neki joga van, az az övé...

ne haragudj a szentbeszédért, és remélem nem bántódsz meg, de én nem igazán értem a dühöd okát.

de biztos nagyon newhéz lehet neked, is neki is, a férjednek is, Katának is...volt feleségnek talán a legnehezebb, én úgy látom...pár nélkül, miközben nálatok még a baba is jön...mellesleg Kata már olyan nagy, ott már nem kell sztem napi segítség...eddig is Pécsen találkoztatok Katával, , ezután is, szóval tietteket egyáltalán nem érint sztem a költözés...a saját életéért meg sztem mindenki maga felelős...nem vagy az anyukája...és ha lesz amerikaikonyhája ne sajnáld tőle, férje még nincs...

zsizsik!!!! ez valami nagyszerű hír, teljesen el vagyok ájulva!!!!!

Nálunk is vannak hírek, lesz házunk! :lol: megvolt a hagyatéki tárgyalás, minden oké!!! Úgyhogy lakást kell pakolnom, fényképezni, fel kell tenni netre, el kell kezdjük árulni...megyek is!

Kép

Kép
rejo

Zsizsik, nagyon nagyon örülök, gratulálok !!!

Rejo, :lol:, ennek is hírnek is örülök !!! Végre, végre !!!

Dimet, Csakegy, jók a képek !!!!

Majd jövök, egyelőre káosz van körülöttem :?
mniki

Kincs!
Nagyon ügyi vagy!Nem is csodálom, hogy Kiskincs ilyen jól érzi magát! :wink:

Rejo!
Gratulálok, örülök a jóhírnek!Drukkolok, hogy minél hamarabb sínen legyen minden! :D

Niki!
:( Gyere, és mesélj nyugodtan. Hátha tudunk segíteni!Legalább együttérzésben!Az is sokat számít!

Rólam:
Most nagyon feldobódott és boldogságos vagyok, az imént beszéltem telefonon Arnolddal a friss eredményekről, és minden jó,marad a 3x1 utro, azt mondta 4-én már látni is fogjuk! :wink:
Progi most 91,5; HCG 1320 :D
Úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúgy örülök! :D

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Zsizsik!

Látom, te is kezdesz felengedni! Gratula az eredményeknek! NEM drukkoltam! :wink:
Lányt álmodtál? Kíváncsi leszek bejön-e? Párod nem akar fiút?
Látom, ő egyből rástartolna a harmadikra! :lol:
Eb mit szól a kutyapanzióhoz? Nem lesz teljesen depressziós?

Zazzy!

Gergővel csak egészen a vége felé kellett a Mg, most viszont szinte az elejétől. Ha keményedsz, görcsölsz, akkor mindenképpen célszerű szedni, de alapból nem kell feltétlenül.
A Mg-ot vassal, ill. tejtermékkel együtt nem célszerű bevenni ( a vas felszívódását a Mg rontja, a Mg-ét viszont a tej).
Örülök, h. minden rendben! :D

Dimet!

Hányol, mint a lakodalmas kutya? :shock:
Részvétem!
Szépek voltatok! Én észre sem vettem volna a dekoltázsba nyúlkálást, ha nem mondod! :?

Csakegy!

Látod még eszünkbe sem jutott, h. így egyben a kezébe adjuk a dinnyét a gyereknek! Mondjuk az is igaz, h. nálunk a gyerek dinnyeevése röptiben történik, anyáméknál teraszon futtában hajlandó benyelni egy-egy falatot, de hogy leülne miatta…… :twisted:

Pók????? Én tuti letéptem volna magamról a cuccost! :shock: :oops:

Monee!

Én Gergővel a végén az utolsó pillanatig szedtem a Mg-ot, aztán mégis, amikor eljött az ideje olyan pitty-putty kétujjnyira tágultam pár óra alatt, h. ihaj! Győzték riasztani a pótdokimat, h. időben beérjen a csaszihoz, még az EDA-t is az ügyeletes adta be, nehogy kiszaladjunk az időből! Azért ennyi idősen ne nagyon akarj te még szülni! Majd a 36. hét után lehet ugrálni, de addig inkább nyugi! :!:

Exnej: Szerintem mindenkinek járna egy kertes ház. A többi meg az ő dolga, h. hogyan oldja meg. Valószínűleg a pénzszűke vitte rá, h. eladja a jó kis amerikai konyhásat.
Annó sógornőmék költöztek ki Bivalybasznád-alsóra (nem, ne kezdjétek megkeresni a térképen! :twisted: ), zsákfaluba, romos parasztházba, nemsokra rá szült egy gyereket, (no akörül volt némi kálvária), de azóta rendbe hozták a házat apránként, a gyerek meg imádja a hatalmas kertet, egy csomó mindent megtermelnek maguknak Én is hülyének néztem őket, amikor belevágtak, de ők így boldogok. (Mondjuk én azért nem cserélnék velük!)

Rejókám!

Dumálunk, oszt házat nem is mondod???? Ejnyebejnye! :?:
Gratula! Kössétek fel a gatyátokat! :twisted:

Rólunk:

Mióta megjött a meleg, feleannyit sem keményedek! :D Viszont folyik a víz rajtam, a bugyimból momentán csavarni lehetne! :twisted:

Kistesó is visszaállt alapjáratra, már nem akar 12 menetes boxmeccseket játszani odabenn, bár a húgyhólyagom telődése erősen zavarja. Engem meg az, amikor ezt megunván középerős rúgásokkal próbálja visszaszerezni az életterét! :twisted:
Hajnalban már muszáj kelni, de még csak egyszer.
Alváshoz egy hete elő kellett venni a jó kis IKEÁ-s párnámat (ha vkit érint: Gosa Dasa névre hallgat), ami pont elég pufi ahhoz, h. két térd közé rakva kompenzálja a pocimat. Jobb, mint a szopispárna, mert nem zsizseg!

Gergejj fijjam ma először bilibe kakilt!!!!!!!
Séta után beültem a kádba lezuhanyozni, mert izzadásgátló ide v. oda, folyt rólam a víz. Erre bekéretőzött (neki is melege lehetett), utána meg hagytam egy szál pöcsben ebédelni, bili odakészítve.
Eddig csak pisi ment bele, de azt sem erőltettük.
Most az volt a fura, h. öt percenként lemászott, ráült, felpattant és megnézte, h. van-e benne vmi, majd megütögette a seggét. Nem tudtam mire vélni a dolgot, azt hittem szórakozik és a kajálást akarja elbliccelni.
Aztán kb. a 8. lemászásnál és bilireülésnél elkezdett lilulni a feje és már pattant volna fel, nekem hálistennek hamar leesett a tantusz, úgyhogy fél kézzel tartottam a dedet a bilin, másikkal nyúltam papírtörlőért! :twisted:
Utána megszemléltük a terméket, majd erőteljes örömködések közepette végső útjára bocsájtottuk, lehúzta és már mutatta is a kis büdös, h. jár neki az elszívó bekapcsolása (ez volt beígérve a konkrét esetre), úgyhogy megnyomhatta a kapcsolót is. :D
Na amíg elmostam a bilit, sikerült a lábát lepisilnie, de annyi baj legyen, végülis éppen nem volt mibe! :twisted:

(Apropó: Aki már itt tart, ti hol és mivel mossátok el a kakis bilit? Mert nálunk még csak most merült fel először ez a kérdés és kíváncsi vagyok, ki hogy oldja meg?)

rambóka

Rejo!

Hümm...
A magas ló amit említesz, talán tekinthető a sarkosításnak, ahogy a legtöbb kritikus helyzetben beszélni szoktam. Olyat nem írtam le, ami ne lenne igaz. Pont. A Férjem 13 évig élt vele, ugyanez a véleménye, talán én sem tévedek olyan nagyot.
Az egyedülálló anyaság nem bűn, az én anyám is így nevelt fel engem, de egyrészt senki nem kényszeríti rá, hogy egyedül éljen, másrészt magát a helyzetet kívántam szemléltetni ezzel. Egyedülálló anya = nincs semmi segítsége, csak saját magára számíthat a világ végén, egy gyerekkel aki ugyan már nem kicsi, de még nem messze nem önálló.
És igen, abban igazad van, hogy a saját életével és a saját álmaival azt csinál amit akar, de egy valamit ne felejts el! A gyerek nem csak az övé!!! A gyereknek van apja is, aki a válás után is apjaként viselkedett, nem a gyereket hagyta el, hanem az anyját, akivel nem tudott tovább együtt élni. Az, hogy jogilag hozzá tartozik most Kata, többek közt a mi jóindulatunkon is múlt, mert a váláskor is inkább a gyerek érdekeit néztük (ahogy a pénz osztásnál is) és nem feszegettük a gyámhatóságnál, hogy miből is fogja nevelni hivatalosan a lányzót. Egyébként ilyen téren most még ennél is szarabb a helyzet, de ez egy másik történet.
Tudod mit, igen, fel lehet így is nőni, kevés pénzből, nélkülözve. Nekem is sikerült anyukám mellett. De nagyon sok lemondással jár a gyerek részéről is, és urambocsá, én ettől azért szeretném megkímélni Katát, még ha nem is én pottyantottam a világra. Baj ez?!
Mondhatnám azt is, hogy én ezt már végigcsináltam a szüleimmel. Felnőtt fejjel, normális családban élve, látom hol vannak a buktatók és foggal körömmel ragaszkodni fogok ahhoz, hogy a Férjem és Kata ne kerülhessenek olyan helyzetbe, mint ahogy én most az apukámmal vagyok. Még akkor is, ha ez az anyja ellenére lesz néha, igen.

És akkor vagy priviben folytassuk ezt, vagy zárjuk itt le a témát. Nem hiszem, hogy rajtam kívül bárkit érdekelne ez a dolog ennyire részletesen.

Rami!

Jah, csak ha akkor is túl tudott volna látni a saját kis világán, akkor látta volna, hogy a rokkantnyugdíjra nem kéne még felvenni kölcsönt. Nem lett volna amerikai konyha, inox hűtő, új mosógép, új fürdőszoba, redőny és ilyenek, viszont legalább a kölcsönre nem lett volna gondja.
Nem sajnáltatni akarom magunkat, de mi abszolút az ő és a gyerek érdekeit nézve oldottuk meg az osztozkodást, úgy hogy neki semmit se kelljen szinte költeni az új élet kezdésére. Ezzel persze azt vállaltuk, hogy nekünk kölcsönre kellett megvenni a házat (fele-felébe nem kellett volna a kölcsön), hogy alaposan át kellett gondolnunk, hogy mikor születhet gyerekünk, hogy nincs meg egy csomó mindenünk még meg és ilyenek. De ezt ő persze nem látja és nyilván én vagyok a gonosz, hogy most ilyeneket írkálok róla.
Na mindegy.
Legyen hozzá szerencséje, a gyerek dolgait meg megoldjuk majd valahogy. Ha nagyon bedurvul a helyzet, Kata velünk is tud élni, meg van a lehetőség, engem csak ez nyugtat.

Mennem kell. A Férj lagasgnéért sztrájkol. :)

Monee

monee85

Monee!

Nem vagy gonosz!
Dehogy!
Nem azért írtam!
Csak félő, h. ő is kényszerpályán mozog.

rambóka

Zsizsik, :lol: :lol: :lol: , nagyon örülök! Tessék mostmár hátradőlni, és megnyugodni!

Dimet nagyon szépek voltatok. Lánykád ruhája pedig gyönyörű volt!

Csakegy, te vágtad le Lilla haját? Engedte? Ari nagyon.

Zazzy, örülök, h jók lettek az eredmények. Szépséges a progid!

Rami, hurrá! Szerintem mostmár csakis a bilibe fog pottyantani. Egyre jobban tetszik neki :lol: .
apple

Rami!

Bocs, csak kicsit elragadott a hév.
Tudom, hogy sem Rejo, sem Te nem akartál bántani, csak most egyébként is mindent a szívemre veszek. :cry:
Ha falu, akkor miért nem nem zsák falu? Miért nem közelebb Pécshez? Miért nem olyan, ahonnan jobb a tömegközlekedés, van átmenő forgalom? Stb. Átgondolatlanság hegyek. :(

Gratula Gergőnek! :D
Amennyire én meg tudom ítélni, nagyon jó úton haladtok! :D

Ma van valami, mert egyrészt fürdés után a megszokott tusfürdővel is annyira viszketett a hátam és a cicim, hogy jaj. :? A cickóim kicsit be is pöttyösödtek felül. Aztán most meg délutánra jött egy hasmars, elég durva volt. :(

Monee

monee85

rejo, gratula! végre, végre!! kíváncsi vagyok álmaitok házára!!!!!!!!!
kis tündérkéd hogy alszik? gondolom a nagy "tündérkével" sosincs gond :)

rami, nektek meg grat. a bilibe kakihoz!!!! tényleg, mindig fertőtlenítés?? barátnőmék szerintme csak kimossák vízzel. de nemtom. nem is gondolkoztam még ezen.

ja, nem, nem hányok, mint a lagzi-kutya. csak esténként émelygek. napközben nincs étvágyam, már csak szédüléskor eszek :? este meg az émelygés ellenére zabálhatnékom van, de ilyenkor meg vissza kéne fognom magam. ez van.
viszont úgy látom én ismét támogatója leszek a magneB6 gyárnak :) fájdogált ma a hasam. de lehet ez normális. már tökre nem emlékszem hogy volt zsuzsinál. de férjem azt mondta zsuzsinál is görcsölgettem az elején.

niki, mi az a nagy kavar??

zazzy, gratula!!

(én nem vetettem le vért proginak. doki azt mondta, ha akarom kiír. de megegyeztünk hogy felesleges. én-lehet hülyeség- zsuzsinál is így gondoltam. ha a sors nem akarja a babát, akkor nem akarja. de persze nem is indokolta semmi sem, hogy nézessek progit. jaaa, és zsuzsinál volt. akkor jöttem rá,hogy terhes vagyok, de az a legeleje volt. onnan emelkedett még a progim gondolom sokat)

Kép

dimet

Monee!

Lehet, hogy Rejo meg Rambóka meg én is kissé "öregecskék" vagyunk már, tompultabban, kevésbé szangvinikusan reagálunk dolgokra, illetve észreveszünk olyan szempontokat így külsős szemmel, amit mások nem annyira. Tényleg nem bántani akar senki. :wink:

Csak ugye, ez olyan dolog, hogyha részletesen megosztod velünk a család dolgait, elolvassuk, megfogalmazódik az agyunkban reakció, és ha jónak látjuk, leírjuk. Ez a topik azért emelkedik ki messze az átlagból, mert mint már sokszor leírtam én is, a tagok eléggé odafigyelnek egymásra, értelmesebbek, nincs nagy "átmenő" forgalom. Nagy érték, hogy ilyen gondolatokat meg merünk őszintén osztani egymással.

Szóval, amikor célozgattam a szelektív látással és hallással, meg hogy csak épp annyira éld mások életét, amennyire muszáj, azt fogalmaztam meg valamelyest, mint Rejo, csak sokkalta árnyaltabban és halványabban... ahogy elmeséled, számomra végzetesen és borzalmasan összemosódtak a szerepek, amelynek szegény Kata áll a középpontjában. :(

Ezt írod most is: "Felnőtt fejjel, normális családban élve, látom hol vannak a buktatók és foggal körömmel ragaszkodni fogok ahhoz, hogy a Férjem és Kata ne kerülhessenek olyan helyzetbe, mint ahogy én most az apukámmal vagyok. Még akkor is, ha ez az anyja ellenére lesz néha, igen."

Bennem felüvölt az, hogy sajnos neked ehhez nincs jogod. Lehet, hogy megítélésetek szerint Kata édesanyja mint anya messze alulteljesít, meg nem jól csinál dolgokat, de azt hiszem, hogy ezt a "meccset" teljességgel a férjedre kellene bízni.... Kata az Ő gyerekük. Nem te hoztad világra és nem te nevelted, bármennyire is szereted és jót akarsz neki.

Tudod, azért is írom ezt, mert a gyermeked szülése előtt 1-2 hónappal igenis befelé kellene hangolódni, és rá koncentrálni. Ha a férjed lenne nagyon kiakadva és ő háborogna, neked nyugtatni őt. De nem ezt látom... pedig hidd el, kezdek rájönni 30 évesen (de későn!!!), hogy egy sikeres feleség attól sikeres, hogy harmóniát teremt és simulékony próbál lenni, egy adott konfliktushelyzetben inkább simul és simítani próbál....
Egyébként biztos vagyok benne, hogy megszületik a kisfiú, és kis idő elteltével másképp fogod látni ezt a kérdéskört.
Vendég

Sziasztok!
Ki hogy viseli ezt az ujra visszatért kánikulát?

Monee!
Figyi, azt ugye tudod, hogy senki nem okítani akar? De azt én is bizton állítom, anyaként ( nem pocakosként) te is másként látod majd exasszony helyzetét. Hidd el, Kata számára az anyukája a legfontosabb és ez az érzelmi kötelég nem függ attól, hogy jó vagy rossz anyáról van szó. Meg hát kinek van joga eldönteni, milyen az ideális anya?

És ne akarj ám még szülni, nőjön csak a baba a pocakban még vagy 1 hónapot!

A falusi életnek van ám varázsa lányok! Én falusi vagyok, és mindig is itt akartam gyereket nevelni. Természet, nyugalom...imádják a lurkók!

Dimet!
Remélem mindenki örül a családban a pocaklakónak. Zsuzsi a képeken nagyon ennivaló! Szép a rucija nagyon!

Rami!
Első bilibe kaki! Ez szerintem nagy lépés...ügyi fiúka.

Képzeljétek, ma el kellett utaznunk az icipici lányunkkal Nyitrára, ami tőlünk 80 km RSV vírus elleni oltás ügyében. Ti ezidáig hallotatok erről a vírusról. Na de már tudom mi az, remélhetőleg az eg.biztosító rábólint és Dorina kapja az oltást.
Az utat meglepően jól bírta, de itthon nagyon nyűgös lett. Hiányolta az ölelést, mert autós ülésben csak puszika van.

Egyébként jól vagyunk, az étvágy gyenge, de hízás okés és jól is érzi magát. Már én sem vagyok paramami, egyen amennyit akar.

Nah, puszi mindenkinek!

Gina

Mniki??

Lányok, páran úgy eltűntek. Pl Backa..mi lehet vele??
Vendég

Sziasztok!
Ki hogy viseli ezt az ujra visszatért kánikulát?

Monee!
Figyi, azt ugye tudod, hogy senki nem okítani akar? De azt én is bizton állítom, anyaként ( nem pocakosként) te is másként látod majd exasszony helyzetét. Hidd el, Kata számára az anyukája a legfontosabb és ez az érzelmi kötelég nem függ attól, hogy jó vagy rossz anyáról van szó. Meg hát kinek van joga eldönteni, milyen az ideális anya?

És ne akarj ám még szülni, nőjön csak a baba a pocakban még vagy 1 hónapot!

A falusi életnek van ám varázsa lányok! Én falusi vagyok, és mindig is itt akartam gyereket nevelni. Természet, nyugalom...imádják a lurkók!

Dimet!
Remélem mindenki örül a családban a pocaklakónak. Zsuzsi a képeken nagyon ennivaló! Szép a rucija nagyon!

Rami!
Első bilibe kaki! Ez szerintem nagy lépés...ügyi fiúka.

Képzeljétek, ma el kellett utaznunk az icipici lányunkkal Nyitrára, ami tőlünk 80 km RSV vírus elleni oltás ügyében. Ti ezidáig hallotatok erről a vírusról. Na de már tudom mi az, remélhetőleg az eg.biztosító rábólint és Dorina kapja az oltást.
Az utat meglepően jól bírta, de itthon nagyon nyűgös lett. Hiányolta az ölelést, mert autós ülésben csak puszika van.

Egyébként jól vagyunk, az étvágy gyenge, de hízás okés és jól is érzi magát. Már én sem vagyok paramami, egyen amennyit akar.

Nah, puszi mindenkinek!

Gina

Mniki??

Lányok, páran úgy eltűntek. Pl Backa..mi lehet vele??
Vendég

upszz....2x :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Vendég

Monee én csak azért írtam itt, mert te is itt írtál, és nem priviben...

a férjednek lehet ez a véleménye, de más helyzetben van azért ő, mint te...és ez még jobban elborzasztott amit írtál, hogy Katát elvenni az anyukájától, és majd éljen nálatok??? ha igazán szereted Katát ilyet soha nem kívánsz neki...

és hidd el, biztos vagyok benne, kényszerből van egyedül az első feleség, nem önszántából...nem olyan könnyű elvált asszonyként gyerekkel egy új férjet leakasztani...de egy faluban könnyebb, remélem majd sikerül neki...

Váláskor bíróság SOHA nem veszi el az anyától a gyereket olyan indokkal, hogy nem tudja miből eltartani...szóval hidd el nem a ti jóindulatotokon múlt, hogy Kata nála van...

megéltem én is hasonló helyzetet, szóval tisztában vagyok a jogi vonatkozásával. ezt csak azért írom le, hogy tudd nem a levegőbe beszélek.

egyébként az egész válás dologról nekem nagyon más a vélemyényem. sztem olyan nincs, hogy egy emberrel nem lehet együtt élni. az együttélés évezredeken át több millió embernek sikerült egy emberöltőn át. válás csak pár évtizede van.

de tényleg lezárhatjuk, és tényleg nem akartalak bántani. nekem meg ehhez nincs jogom!

Kép

Kép
rejo

Norka!

Kicsit most úgy jön ez ki, hogy én itt ezerrel bujtogatom a Férjem a volt feleség ellen, de ez nem így van. Igaz, a mostani helyzetben inkább Ő csitítgat engem, de ugye most nem is vagyok teljesen normális. :) A hétköznapokban a legkisebb dolgunk is nagyobb annál, mint hogy a volt nej életével foglalkozzunk, ez most egy extrém eset.
Igazából csak azért nem értek egyet azzal amit írsz, mert azzal, hogy elvált, gyerekes férfival kötöttem össze az életem, a nem közös gyerek is részet lett az én életemnek. Jelen van, gondolni kell rá, sőt talán még jobban is, mint a sajátra. Sem a Férjem, se Kata nem érezheti, hogy a nem velünk élő gyerek, csak a második. Ez iszonyatosan bántaná a Férjem, nekem nem szabad ilyet csinálnom. Imádja a lányát, nehéz neki külön lenni tőle, én csak tetézném a bajt, ha a gonosz mostoha figurát venném elő.
Mindezért, én azt gondolom, hogy nem lenne fair tőlem, ha homokba dugnám a fejem, a közös gyerekünk miatt és úgy csinálnék Katával, mintha ehhez az egészhez nekem semmi közöm nem lenne. Mintha nem látnám, hogy mi van, mi lehet és mivel lehet esetleg elkerülni.
Soha nem beszéltem Kata anyukájával gyereknevelési kérdésekről, ez a Férjem dolga. Mi itthon megbeszéljük, hogy mi van és utána a Férjemen áll, hogy hogy viszi ezt tovább. Én csak abban látom a saját igazam, amit már írtam is, hogy én elvállt szülők gyereke vagyok és 6 éves koromtól végigcsináltam ezt az egészet. Hihetetlen, hogy mennyire ráillik a mostani helyzet, az akkori miénkre. Az első elszakadási pont már képbe került, "nem lehet elmondani nekünk mindent". Teljesen biztos vagyok benne, hogy a gyerek anyukája nem szándékosan, rosszindulatból sugallja ezt Kata felé, de attól mert nem szándékos, még nagyon sokat árhat vele. Egyszerűen tabuvá válnak bizonyos témák, amikről esetleg építő lehetne Kata számára velünk is, az apjával is beszélni, de nem fog, mert ő is van annyira lelkis, hogy az anyukája sugallatát szem előtt tartva, őt fogja választani. Ez elég durva lelki nyomás, pláne egy olyan gyereknek aki mindent a szívére vesz.
Én most ezt látom, ezt éltem át. Elmeséltem mindezt a Férjemnek is, aki azt mondta, hogy jéééé, tényleg. Magától is biztos rájött volna, csak lehet hogy nem most, hanem jóval később, esetleg már túl későn is. És ami ebben most Kata anyukája ellen fog szólni, hogy konkrétan meg lesz kérve rá, hogy ne kérje titkolózásra, hazugságra a gyereket, mert mi sem teszünk ilyet. Ennek ő biztos nem fog örülni, de ez van. "Még akkor is, ha ez az anyja ellenére lesz néha, igen." Konkrétan ilyen dolgokra gondoltam.

Rejo!

Nem, nem kívánom neki, hogy el kelljen hagyni az anyukáját. DE! és ezt a Férjemnek is elmondtam, szerintem van egy olyan pont, amikor nem lehet tovább engedni, hogy a gyerek nélkülözzön. Erre neki, mint apjának, szerintem, kötelessége odafigyelni és lépéseket tenni, ha nagyon bedurvul a helyzet. Ő sem dughatja a fejét a homokba, ha az egyik gyereke hiányt szenved valamiben.
Itt nem végleges hozzánk költözésről beszélek, de pl. szerintem az megengedhetetlen, hogy mittomén, ha az anyuka a kevéske pénzéből nem tud a gyereknek vacsit, reggelit venni, akkor ezt mi hosszú távon is révetegen nézegessük, hogy "oké, oké, éhes a lány, demégiscsakazanyjávaljobbneki". Ez baromság. Szerintem. Akkor inkább lakjon velünk X ideig, még az anyja vagy összeszedi magát vagy nem.
A válásról nem egyformán gondolkozunk.

Oh, bocsi, nem is gratuláztam a házhoz! :D
Részletek vannak? Milyen, mekkora, stb.?

Monee

monee85

Helyzetjelentés:
Éjjel nem görcsiztem, viszont elkezdett fájni erőteljesen a csípőm. Komolyan, a mozgás miatt kifejezetten jó, hogy két óránként pisilni járok, ennyi idő alatt annyira elgémberedik a csípőm, hogy alig bírok kimászni az ágyból. Most meg átsugárzik a lábamba is, úgyhogy mindkettő fáj.
Asszem elkezdtem terhes lenni. :lol:

Éhes vagyok, reggeli és pihi. Ilyenkor még aludni szoktam. :D

Monee

monee85

Sziasztok!

Dimet: Gratula a kis 5mm-eshez :D Remélem család azért örült is, nem csak meglepődött ;) Lányod fantasztikus :) Annyira aranyos volt abban a kis ruciban. És a hurkái :roll: Jujj, úgy bele tudnék harapni :) Bencénél is mindig vissza kell fognom magam :lol:

Rami: Nektek meg az első bilibe kakihoz gratula. Sejtem, milyen büszke lehetsz most, hogy sikerült :)

Rejó: Házikóról részleteket :) Tudod-e, hogy most nagyon irigyellek :) Nekünk még kb. 3 év az álom házikó valahol vidéken, de már számolunk visszafelé. Addig is aug. 11-től kicsi kóstólót kapunk a 3as magányból, mert fateromék házára fogunk vigyázni 2 hétig. Párom most intézi, hogy akkorra kapjon szabit és hawaii, dj, napfény 8) Papa nélkül ide most egy táncolós smile kellene :D

Monee: Nagy levegő ;) Ne idegeld magad ezen! Koncentrálj most a saját utódra ;)

Zsizsik: Éljen! Na végre, Te is kezded beleélni magad ;) Nagyon örülök, hogy ilyen jó eredmények születtek ;)

Gina: Nem csodálom, hogy hiányolta a lánykád a szeretgetést ;) Gondolom azért otthon bepótoltátok :lol: Vírust nem ismerem, nem tudok nyilatkozni róla...

Zazzy: Neked is grat a jó progihoz. Kismami :lol:

Csakegy: Nagyon aranyos Lilla. Én is kíváncsi vagyok, hogy ki vágta a haját és milyen tortúra volt... :roll: Jaj, annyira imádnivaló az a kiscsajszi :)

Kincs: Nagyon szép a gyerkőc és a saját készítésű fejvédő is :D

Kavics: Gyere majd mesélj Te is ;)

Norka: Érezzétek jól magatokat! Tessék sokat-sokat pihenni :)

Nyaralásról meséljetek majd lányok! Had csurgassuk itt a nyálunk és had egyen meg minket a sárga irigység :D

Nálunk nagyon nyűgős nap volt tegnap és sajnos este is folytatta Bence. Mintha nem lett volna fáradt egyáltalán, pedig nap közben jó ha aludt összesen 2 órát :roll: Normális ez, lányok? Párom már este meggyanusított, hogy kávéztam délután, mert este 9-kor 2 órás sétálgatás és seggrázás után Bence szemei olyan kipattantak voltak, mintha éppen akkor kelt volna fel... :shock:

Na, ismét kezdődik... :( Megyek sétálgatni, lassan minta lesz a járólapon a sok oda-vissza sétától...
Még valami: Egy másfél hónapos gyerek ennyire igényli a nézelődést? Minden kajcsi után minimum egy óra séta, hogy mindent alaposan megnézhessen a lakásban és csak utána tudom letenni, ha nagy kegyesen őkelme bekómázik... Nem értem...

Kép

Kép
bettica

Hú lányok, nem akartam beleszólni ebbe az "eszmecserébe"(szándékosan nem vitát írtam!!! :wink: ), de mostmár nem bírom...Az a baj(vagy nem is baj), hogy a dolgok sohasem feketék vagy fehérek, igenis van átmenet, én így gondolom, és lehet, hogy ez csak védekezés sokszor, hogy ne kelljen jobbra vagy balra állnom(nem vagyok valami jó döntéshozó sem, úgy értem, nem szeretem).
Eleinte inkább Rejonak adtam igazat, de Moneenak is sokmindenben igaza van.
Egy anya nem lehet csak jó, vagy csak rossz, hozhat rossz döntéseket, mint bárki. Monee nyilván közelről látja a dolgokat, mi viszont kívülállóként tudunk rávilágítani egy-két dologra, és ez jó szerintem.És amit Norka írt, a törődés!
De anélkül, hogy valóban ismernénk az illetőt, az egekig sem kéne magasztalni szerintem. Mert igenis lehet valaki rossz anya(tudom, relatív, hogy mia rossz és mi a jó, de akkor is), lásd a férjem exneje. A kislány nem véletlenül van velünk, bár nem volt egyszerű a férjemnek meggyőzni ezt az imádott anyaközpontú ítélkezést, hogy anyuka igenis az utcasarkon áll éjszakánként, sőt viszi a gyereket is!A gyerek éhezik, tetves, ellenőrzője hamis igazolásokkal teli, és sorolhatnám.De ettől még jó annya!És nála a helye a gyereknek!Aha!Ez a jó anya, amióta a férjemnél van a kislány, egyetlenegyszer volt láthatáson, akkor rögtön.Azóta sem, Fizetni egy fillért sem fizet, nem telefonál, semmi!Pedig nem tiltja neki senki!Azóta van neki még kettő, gondolom, azokat is alig tudja eltartani.A kislánynak olyan szintű anyahiánya volt, hogy megismerkedésünk után 2 héttel már anyának hívott(pedig nem mondta neki senki), az anyját még csak nem is emlegeti.Nem biztos, hogy ez jó, biztosan lesz a jövőben a visszaütője ennek, de mit csináljunk?
Na mindegy!Jól elkanyarodtam, a lényeg, hogy egyrészt mi láthatjuk olyan jól a dolgokat, mint Monee, másrészt tényleg nem lehet minden anyára egy sablont húzni!Sajnos vannak kakukktojások!
És abban egyet értek Moneeval, hogy ő legalább Kata érdekeit nézi(ellentétben az anyukával, aki hazugságba üldözi a lányát), de nem úgy teszi ezt, hogy ő is gyerekkel "játssza" ezt tovább. Hiába viszonylag nagy már, érti mi történik, ebből akkor is ki kellene hagyni, és az anyukának nem szabadna ilyen játszmákba bevonni!Rengeteget árt ezzel a saját gyerekének, és igenis azt kell mondjam, hogy buta, ha ezt nem veszi észre, és értem Monee felháborodását is!És abban is igazat adok, hogy a férfiaknak néha igenis fel kell nyitni a szemüket, mert nem látnak olyan jól dolgokat, mint mi!Onnantól az ő dolga lesz, hogy mit kezd a segítségünkkel, d esegíteni lehet!!!Sőt kell is szerintem!Nem lázítást értek ezen, higgadt "szemfelnyitást", olyan dolgok észrevetetését,amit ő esetleg nem lát.
Pont.
Monee, nyugi, pihenj, lazulj, koncentrálj a kisfiatokra, a dolgok majd megoldódnak, és nyugtasson az, hogy bármi történik, ti ottvagytok Katának!
(((((((((((((((((((((((((((((((((((()))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Kép
Kép
zazzy

mi NEM láthatjuk olyan jól, mint Monee :D

Kép
Kép
zazzy

Zsizsik!
Még nem is gartuláltam a szép eredményekhez!!!Örülök, hogy így örülsz! :D

Kép
Kép
zazzy

szóval:GRATULÁLtam :oops: Azt hiszem, vissza kéne feküdnöm aludni :lol:

Kép
Kép
zazzy

Bettica!

A sógornőm mesélte ugyanezt múltkor. Náluk is az első gyerek ilyen volt, szinte folyamatosan fenn volt napközben. Ha fél órát aludt egyszerre, az már álom volt. Igazából szerintem ők sem tudtak mit csinálni vele, ilyen "fajta" volt a kissrác.
Túlélés, hátha változik?! Semmi jobb ötletem nincs. :roll: Remélem a lányoknak lesz.

Fáj a fejem. :?

Monee

monee85

szaisztok!

Húú mennyi minden történik errefelé?! :D

Dimet GRATULÁLOK AZ 5MM-ES KISTESÓHOZ!!!!!!!!!!!!!

Zsizsik szupi hírek ezek!!!Mostmár örülni,örülni és örülni!Elhinni hogy minden oké és az is lesz!!!!

Ja!Zsuzsinak boldog szülinapot!!!!
Kép

Monee kitartást,már csak 5 hét!

Kép

Kép
lecso

zazzy én sem látom feketén-fehéren a dolgokat.

nem vagyok az első feleségek védőszentje, ezt szeretném tisztázni! :lol: :lol:

amit leírsz, az teljesen jogos...egyértelműen a lánynak nálatok a helye...de a tetvességet stb., nem érzem egy fajsúlyú bűnnek azzal, hogy valaki falura költözik családi házba...szóval ezért nem értettem Monee dühét, érted?

és azzal teljes mértékben egyetértek, hogy nagyon nagy hiba a volt feleség részéről, hogy hazugságra és titkolózásra kényszerítette Katát az apjával szemben...és tudom, hogy ezzel nem az apának ártott leginkább, hanem a lányának...ez teljesen oké, hogy Monee ki van rá akadva...

baromi nehéz helyzetek ezek, fojtott sérelmekkel, indulatokkal, ilyenkor a legnormálisabb, leginteligensebb ember is átmegy sajnos elmebetegbe...meg játszmázik...ááá nehéz dolgok ezek...

na evezzünk vidámabb vizekre, mert elmegy a jókedvem... (pontokat még mindig nem adtam fel... :oops: )

ja válás dologhoz annyi, hogy legeslegutolsó esetben, tényleg ha kriminális dolgokról van szó, akkor jó hogy van...

lányok házat még nem igazán fogom fel, ezért nem is tudok róla írni...ha kézzelfoghatóbb lesz tudósítok majd...még egyenlőre el sem hiszem... mondom tisztára olyan mint a babagyártás, még el sem hiszem, tudjátok! :wink: :lol:

képek is lassan jönnek gyerkőkről nyaralás alatt...

ja Monee hogy vidámabb vizekre evezzek végre veled kapcsolatban is, a szavam elakadt mikor megláttam a komódot amit helyrehoztatok...(még jó hogy akkor nem írtam meg, most jobban esik leírni :wink: )döbbenet mennyire ügyesek vagytok...mintha a legdrágább bababoltban vettétek volna...hordozó ugyanígy, irigy vagyok hogy ilyen ügyi vagy...

Csakegy mere vagy?te nem szoktál ilyen sokat kimaradni....

Kavicska gyere visszaaaaaaa!!!!!!

Kép

Kép
rejo

kavicska nagyon aklimatizálódik:)

rejo megöl a kíváncsiság a házzal kapcsolatban!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! lyuk lesz az oldalamon és kiesik a petezsákom :D

bementem az oephez. háttttttttt....ugyanazt mondják,mint amunkaadóm. elég jól elmagyarázta azb itteni nagyfőnök...de akkor sem értem :? :shock:
viszont tény: vissza kell mennem állományba és kivenni a szabijaimat, így a tgyásom jobb lesz.

Kép

dimet

Sziasztok!

Hazajöttünk Anyuéktól. Próbáltam visszaolvasni, de nem tudom hogy mennyi mindenre fogok tudni reagálni... :oops: Teljesen hülyülök mostanában! Terhességi amnézia magas fokon... :roll:

Dimet, gratula az 5mm-eshez! :lol: Zsuzsi nagyon édes, jók a képek! A dekoltba nyúlkálást én sem vettem volna észre ha nem mondod!

Csakegy, Lilla is nagyon ari!!! És jól áll neki az új frizura! :lol: Ebben az időben meg jó is, nem melegíti a haja!

Zsizsik, örülök, hogy minden rendben van! most már nyugodj meg és hidd el végre, hogy lesz egy makkegészséges picurod! :wink: :)

Rejoka, gratula a házhoz!!!

zazzy, örülök a jó eredményednek!!! REndben lesz minden, meglátod!

Rambóka, Gratula a bilibe kakihoz! a kakis bilit és a wc-ben lévő csapnál engedtem meg vízzel és a budiba öntöttem, többször átöblítettem majd wc papírral jól áttöröltem. Este pedig pici domestos bele, teleengedni vízzel, hadd ázzon.
Csajt pedig első perctől arra szoktattam, hoy bili után is ugyanúgy kézmosás, mint ha wc-be produkál.
Szerencsére már leszoktattuk a biliről, csak a wc van - nagyon utáltam a bilit takarítani! :evil: KIKA-ban vettünk fellépős ülőkét, azóta egedül bemegy, elvégzi a dolgát és csak utána kiabál hogy menjünk törölni :lol: Pisinél teljesen önálló már.

Monee, én sem akartam belefolyni ebbe a "beszélgetésbe" de nem bírom megállni...
Amikor az első hsz-edet olvastam, nem igazán értettem, hogy miért vagy felháborodva! CSak pislogtam...
Hiszen semmi rosszat nem csinál, csak alakítja az életét/életüket.

Miért oda? Nyilvánvalóan anyagi okok is közrejátszanak - egy zsákfaluban, ahol a közlekedés sem annyira jó, sokkal alacsonyabbak az ingatlanárak. És azért nem hiszem, hogy annyira messze lenne az a légvonalban 30 km!

REjokával, Norkával értek egyet! zazzy, bocs, de attól, hogy Monee belülről látja a dolgokat, még nem biztos, hogy jobban látja! Hiszen ilyenkor a indulat (is) beszél(het) az emberből!
Persze, ismerni kellene mindkét felet ahhoz, hogy jól meg tudjuk ítélni ezt a helyzetet.
De nyilván, mint édesanya, nem a gyerekének akart ő sem rosszat, csak boldogulni szeretne, ahogy tud. És talán boldog is szeretne lenni, hiszen Te magad írtad, hog sok éve kertes ház az álma...

Azt én nagyon nem tartom jó dolognak, hogy x ideig Nálatok lakjon Kata, utána menjen vissza az anyukájához. Egy gyereket nem szabad így rángatni! Valami más megoldást kell találni, ha azt látjátok, hogy "nyomorban él"...

Ami a pasik szemének a felnyitását illeti, igen, lehet. De én sajnos átéltem azt, amikor nem csak szemfelnyitásról van szó... Én szüleim is elváltak, apám újra nősült, anyu nem, mi anyuval maradtunk... Asszem ismerős a képlet... Én a gyerek voltam ,a szenvedő alany...

Kismami lista. Persze, hozzáírom Aisha-t is!

Rólunk. Tegnap voltam dokinál. Kismaszatunk még mindig fiú :lol: :lol: Monee, megszakítjuk a vegyespáros-sort úgy tűnik! :wink:
tegnap 32 hetesnek számolta a gép, tehát teljesen korának megfelelő.
Súlya 1890 gramm. És megfordult. Most már szabad volt neki :lol:

Megkérdeztem a dokit, hogy ha nem indul addig a szülés magától ,akkor mikor császároz, azt mondta, hogy a betöltött 39. hét után. Tehát szept. 15-e körül tuti megszületik a kisfiam!
Na most kezdtem kicsit parázni...

Csajom felébredt, majd jövök még a kismami listával!

Kép

Kép
anyoooka

Sziasztok,

dúlnak a hormonok, mi ....???? :lol: 8) Szerintem ezt a beszélgetést egy kávé vagy limonádé mellett, sZEMÉLYESEN, egymás szemébe nézve sokkal hm.... hogy is mondjam.... higgadtabban is meg lehetett volna beszélni..... és örülök, hogy nem vette senki a lelkére a másik hozzászólását. Nehéz műfaj ez a topic barátság, büszke vagyok rátok, hogy ilyen intelligensen meg tudtátok beszélni az eltérő véleményeket.
Uff. Anyátok beszélt. :lol: :D

Bettica, annyira de annyira Eszter első hetei, hónapjai jutnak eszembe, amikor írsz a napjaitokról...... ő is ugyanilyen volt. Cumit adsz neki ? Az ilyen fejlett babáknak szerintem van már igényük a nézelődésre, kicsit előbb vannak a fejlődésben, szerintem ez tök nomális..... remélem, apukádéknál kipihenitek magatokat....!

Köszönöm a gratukat, tényleg kezdek rá úgy gondolni, mint lehetséges gyermekemre, de kegyetlen dolog a tapasztalás. :cry:
(valahogy nem fér a fejembe, hogy lehet egészséges gyermekem, hiszen beteg volt az előző, tudom, agyrém, dolgozom rajta, hogy elmúljon, ugyanakkor rendületlenül hiszek ebben a kis babszemben, aki önállóan döntött a jöveteléről, hogy ő meg akar születni, velünk akar lenni....)

Norka, elgondolkodtatott az, amit írtál az eredményeidről. Arra jutottam, a laikus kis agyammal, hogy így is van ez rendjén, hogy jó értékek jöttek ki, hiszen te magad írtad: le voltál gyengülve, lefogytál, híznod kellett. A PCO sokszor a jól- túl jól táplált civilizált ember betegsége, cukorbetegség a nomád népeknél ismeretlen fogalom, lehet, hogy pont azzal tettél úgymond "jót" magadnak, - legalábbis inzulin és cukor tekintetében - hogy nem voltál feltunningolva a terhesség elején, a szervezetnek nem voltak olyan tartalékai,amikre támaszkodhatott volna, tehát pontosan erre volt szükség, hogy sokat egyél, hogy tápanyagdúsan étkezz, így volt rendjén, és így lettek normál értékeid. Egyébként nagyon örülök, hogy jól vagy, legalább ilyen tekintetben. Borzasztóan szorítok ennek a kislegénynek, hogy ne akarjon még kibújni, olyan jó ott bent, várjon mégegy jópár hetet......

Képzeljétek, eszembe jutott, hogy kéne valami terheskönyvet beszerezzek.... :D :oops: 8) Totál elfelejtettem, hogyi lyen is kell. Jövő hét hétfőn megyek a dokimhoz, genetikai UH-ra, akkor ad beutalót is vérvételre, meg minden egyébre. Lassan úgy kéne tennem, mintha igazi kismami lennék, nem....? :lol:

Gyerekek, Kavicska sztrájkol??? Mintha valaki írta volna, hogy már megjöttek a szabiról, na de kérem szépen, akkor már be kellene lassan jelentkezni, vagy mi a szösz....!!!! :!: :!: :!:
zsizsik

Sziasztok Lányok,

háttérből olvaslak titeket ám!!
ígértem múltkor képeket. szombaton készültek , elmúltunk félidősek. remélem a 2. 20 hét is ilyen nyugis és problémamantes lesz.
Kép
Kép

szép napot mindenkinek!!!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

jaj, zsizsik...tiszta dinka vagyok. akartam neked adni egy könyvet. vagyis kettőt is!!!!!!! no,majd adok. addig bírd ki. a www.hazipatika.com-ot nézd hétről-hétre :)

fázok. 30 fok van bent és fázok........... :shock:

czinki, nagyon csini a pocakod!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! már 20. hét? wow! és a 2. 20 is ilyen lesz. :) sőt! ez lesz a hiperaktívabb!

anyoooo, akkor szept 15 a tuti:) nem is rossz így tudni az időpontot. hacsak nem akar majd hamarabb jönni a kisfiatok :)

Kép

dimet

de furi...lassan 2 éve, hogy beregisztráltam ide, hogy "mi is az a pcos??" :) most meg a 2. babámat várom :) na, ennyi volt erre a fél évre az érzelgősségből. :)
2. babám még csak növekedjen én mutasson szívhangot 2-3 hét múlva.

Kép

dimet

Rejo!

Az alapján amit Anyoo is írt, valószínű én vagyok a ludas abban, hogy nem fogalmaztam pontosan és elöntötte a búrámat a düh.

Hogy miért haragszok a falura, családi házra, ezért:
Továbbra is tartom, hogy a tömegközlekedési lehetőségekkel állatira nagyot hibázott ezzel a településsel. Nem velünk szúrt ki, hanem magával és Katával. A buszozás miatt már most előre lehet látni, hogy Kata egy csomószor fog arra "kényszerülni" hogy az anyósoméknál aludjon, azért mert nem lesz busz haza, illetve ha buszozik, akkor meg tanulni nem lesz ideje. És ugye most még csak általános iskolás, kevés órával, egy fix külön programmal, de gondolom két éven belül nem fognak elköltözni onnan és a középiskola az egy teljesen más mutatvány időbeosztás ügyileg. Ez plusz teher a gyereknek, mert előre meg kell tervezni, hogy hogy tud haza jutni nap nap után. Ha esetleg nem tud hazamenni, nem szabad otthon felejteni semmit ami másnapra kellhet és cipelhet egy csomó fölös motyót magával. Kicsi és alacsony a gyermek, ez sem egy elhanyagolható szempont.
Aztán, az anyukája házhoz járós fodrászként dolgozik egy kis plusz léért. Abszolút a kuncsafoktól függ az időbeosztása, most is sokat van Kata egyedül, hiszen nyilván a kuncsaftok nagy része délután ér rá. Hogy ne legyen olyan sokat egyedül, eddig át tudott menni a 3 percre lakó anyósomékhoz tanulni, aludni, stb., most ugye ez a lehetőség nem lesz. Egyedül lesz sokat egy idegen környezetben, ráadásul olyanban amilyenben eddig még sosem élt, hiszen ő végig csak emeletes házban lakott.
Aztán, tény, hogy bár nem "halálos" az állapota, de Kata anyja beteg. Olyan a betegsége, hogy időnként rosszul lesz, elájul, nem tud magáról akár órákig. Eddig az anyósomék közelsége nekünk egy megnyugvás tudatot teremtett, hogyha annyira rosszul van V. és Kata megijed, nem tud segíteni az anyukájának, akkor az anyósomék szintén 3 perc alatt ott tudnak lenni és meg tudják nyugtatni a lányt, tudnak segítséget hívni az anyjának. Most ugye nem lesz ilyen és ez egy reális veszély.
Aztán, bár a fontossági sorrendben és az élet szempontjából nem döntő fontosságú, de félek, hogy ezen a településen nincs internet lehetőség. Iskola időben tulajdonképpen az internet (MSN) volt az egyetelen megoldás arra, hogyha gond van valamilyen feladattal, akkor tudjunk segíteni. Anyuka elég sok mindenhez nem tud hozzászólni és Kata is, ahogy látom, szívesebben fordul hozzánk ha gondja van.
Aztán, szerintem V. nem fogja egyáltalán, hogy a családi házzal mekkora terhet vett a nyakába. A családi ház tetejéről időnként lefújja a cserepet a szél, leesik a vakolat, felfagy a járda, elromlik a konvektor, elfagy a víz cső, ki kell szippantatni az emésztőt, 2-3 hetente le kell nyírni a füvet és még sorolhatnám. Aki családiban lakik, ezt pontosan tudja. Erre van egyedül egy olyan nő, aki a délelőttjét az imádott vallási közösség újságjának az árulásával (valószínű azért nem akar dolgozni semmi rendes helyen, mert akkor erről le kell mondani), a délutánját fodrászkodással tölti, van egy gyereke akivel foglalkozni kell. Ráadásul nem is egy kreatív, odaállok és csinálom mentalitással megáldott természettel.

Szerintem/szerintünk ez nem volt egy átgondolt dolog, csak ennyit tudok mondani.
Nah, de tényleg elég a meséből. :) Megoldjuk majd valahogy. :)
Köszi a hozzászólásokat.

Anyoo!

Akkor ezt már biztosan tudjuk, hogy Neked Ádámod lesz. :D
De ki lakik nálam?! :lol: Majd meglátjuk ha kibújt (és nem az oldalamon, ahogy általában szokott). :D :D
Priviben szeretném majd elkérni a telcsiszámod. Szeretnélek Téged értesíteni a szeptemberi csajok közül, ha majd megjön a gólya. A riadós listába nem akartam feliratkozni, nem is tom miért. Asszem az itteni lányokat sokkal közelebb érzem magamhoz, mint az ottaniakat, ez az oka. :roll: :) Nem csalom meg őket. :lol:

Czinkeb.!

Tök jó vékony vagy, de azért látszik, hogy ott már lakik valaki! :D
Fú, én is milyen büszke voltam az ekkora pocakomra, aztán azóta tényleg megnőtt. :lol:

Zsizsik!

Nálad a pont. :D :lol: :lol:
Anyánk beszélt. :D
Bízzál a babácskában, annyira drukkolok Nektek, hogy minden oké legyen!

Férj Pesten, én itthon egyedül. Asszem butulok egyet valami film előtt, azzal jól telik az idő. :D Már csak 4 és fél nap és újra itthon lesz a Kedves. :shock: :roll:

Monee

monee85

Monee: én multkor tátott szájjal figyeltem , ahogy a te pocakod hullámzott! :o és belegondoltam, h nemsokára , merth nagyon gyorsan tellik az idő, nekem is ilyet fog majd csinálni! :shock:
és azért ment oda is , ahova nem kell. bár a melltartóm 80b ről 85 c -re ugrott, párom nem kis örömére. bár nem tudom, h mi lesz, ha szoptatás után újra 80 b leszek, lehet, h mennem kell felfujatni??
a lényeg, h szépen növögetünk és jól vagyunk, leszámítva egy kis keményedést és vizesedést, de nem panaszkodunk! :wink:
te meg tényleg nyugodtan készülj a baba érkezésére, mert az a legfontosabb!!! akkor lesz jó mindkettőtöknek!!

további szép napot mindenkinek!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Kismami lista!

Finiselők:
Monee 34+3
Anyoooka 32+2

Huszon hetesek:
Norka 28+2
Szakmáriné Kati 24+1
Rambóka 23
Csakegy 21+4(?)
Czinkeb 20+3

Tizen hetesek:
Tyche 19+3
Zsizsik 12+4
Apple 10+3

Friss kismamik:
Aisha 9
Zazzy 5+1
Dimet :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
anyoooka

mennyi kismami, milyen jó látni! :D

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Lányok, én rájöttem, hogy tulajdonképpem mindenki ugyanazt mondja, csak másképp!A lényeg mindenkinél ugyanaz!Olvastam Rejo a szavaidat, és csak bólogattam, hogy hát én nem ezt mondtam??? :lol: :lol: :lol: Nyah szóval, jó hogy vagyunk, de így tényleg körülményes egy kicsit ilyen komoly dolgokról beszélni.

Dimet!
Én ugyanígy vagyok!!!Csak nem akartam írni, gondoltam csak én lehetek ilyen zizi (zazzy) :lol: Amióta itt a meleg, melegítő, zokni, nyári paplanra éjszaka plusz pléd(de ma ágyneműt húztam, és visszacseréletm a melegre! :D Hogy mitől lehet? :shock: Bár én alapból fázós vagyok, de ilyen időben azért mégse kéne! :lol:

Czinkeb!
Nagyon csini vagy! :D

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Monee, most én is hozzáteszek valamit a diskurzushoz! :)

Nem zsákfaluban nőttem fel, de a közlekedés errefelé sem túl jó! Pl. este 8 után óránként indulnak a buszok.
Középiskolás korom óta "ingázom". És hidd el, meg lehet szokni! Bár fárasztó az utazás, nagyon ürölök, hogy a szüleim úgy döntöttek, hogy eladták a belvárosi lakást, és kijöttek a "semmi közepére"! Csodás gyerekkorom volt!
A közlekedés pedig megtanított beosztani az időmet.

Nem akarom egyik irányba se dönteni a mérleget, mert nincs is jogom hozzá, nem ismerem az összes tényezőt. De ha a közlekedés hiányosságai miatt aggódsz, akkor nyugodj meg! Ezernyi gyerek ingázik, falu-város között, vagy városon belül! (Hamarabb ledöcögök vonattal a Velencei tóhoz, mint Budapest egyik pontjából a másikba érek!)

És azt is vedd számításba, hogy a faluban sokkal ismerkedősebbek az emberek, sokkal segítőkézségesebbek, mint egy városban! Nagyon jól meg tudják szervezni az együtt autózást. Nem lesz egyedül Kata és az anyukája sem, ha esetleg baj történne! Ott lesznek a szomszédok!

Persze az ideális az lenne, ha közelebb költöztek volna hozzátok, akár két utcányira, de senki se tudja úgy alakítani az életét, hogy az rajta kívül mindenkinek megfeleljen.

Bettica, kitartást! Idővel biztosan könyebb lesz! Drukkolok az após mentes héthez!

Anyooo, gratulálok Ádámhoz!

Csakegy, Lilla görögdinnyés képe nagyon tetszik! Olyan mint egy pimasz kisangyal!

Dimet, nem tudom, hogy gratuláltam -e, de akkor mégegyszer: nagyon örülök, hogy ilyen hamar, parázás és harcok nélkül összejött a második!

Rambóka, nektek is gratula a bilihez! Lassan jegyzetelnem kéne a gyereknevelős módszereidet, mert nagyon szupernek tűnnek! :)

Rejo, maradtatok Bp-en, vagy valami közeli falu lett a célpont? Hidd csak el, hogy lett egy szuper házatok!

Rólam: gyűröm a 3X 2/500-as avandát. Bírom. Titkos célom, hogy élerem a T. által javasolt napi 8/2000mg-t. De az már most tiszta, hogy napi kétszeres elosztásban nem fog menni. Külső tünetek gyakorlatilag eltűntek!!! Álalában 1-1 pattanás még van, de csak 1, és hamar elmúlik. Kb. ilyen állapotban voltam, mielőtt a diane bezavart. Kikerekedtem, és jól érzem magam a bőrömben. Tudom, hogy hülyeség, mert még nem rendszeres a mensi, de úgy érzem bent is rendben mennek a dolgok. Pé van, ha sokat is kell rá várni! Remélem innen csak előrefelé vezet az út, nem esek vissza.

Kép
mamint

Sziasztok!

Köszönöm szépen, hogy felkerültem a listára!!!!

Most megyek visszabújok pihizni, mert nagyon húzos hetem van azért tűntem így el, de ígérem jelentkezem!

Üdv.:
Aisha
Vendég

Szasztok, vagyok...

Igazából az a baj azzal, ha az ember sokáig nem ír, hogy amikor rászánja magát akkor már csak max. az ucsó néhány hozzászólásra emlékszik...

Rejo: Hatalmas gratula a házhoz :))) Ha majd magadhoz tértél jöhetnek a képek és az élménybeszámoló... aztán egy jó kis topiktali a friss kertben:)))) (nem baj, ha fel van túrva:)

Dimet: Én már semmit sem értek... remélem rajtam nem verik le utólag a táppénzt... de elvileg mindenki utánanézett és nálam jogos... Szakbarbár nem ment még vissza? Engem iszonyúan izgat ez a rejtély....

Monee: Én csak annyit tennék hozzá, hogy megértem a leköltözést. Én szó szerint bedilizek itt az emeleten és csak azért nem költözünk el Bp-ről egy olcsóbb de kertes helyre mert tudjuk, hogy valamikor (reálisan nézve a dolgokat belátható időn belül) lesz egy családi házunk a kerületben akkor meg már nincs értelme vidékre költözni... (még ha az a vidék csak 30km is Bp-től).. de ha nem tudnánk ezt akkor szívás, nem szívás azonnal költöznénk. Csak mert egy lakás (főleg egy panel) lehet akármilyen praktikus egyszerűen bezárja az embert, sőt, aki igényli a teret azt szó szerint fojtogatja. Egy beteg embernek meg még ronthat is az állapotán - fizikailag és mentálisan is. Nekem gyerekkoromban sok mindenről le kellett mondanom, mert a szüleim a ház utáni hitelre az utolsó fillérjeiket is kifizették - és egy pillanatig se bántam meg. A mai napig hálás vagyok azért mert volt egy kertünk és ott nőhettem fel.

Szerintem ez egy felőtt ember döntése és Katának azzal teszitek a legjobbat ha ezt elfogadjátok és megpróbáljátok felmérni, hogy segíthetnétek neki (pl. hogyan tudnátok megszervezni az Internetet, megszervezni, hogy ha lekési az utolsó buszt akkor jó helyen aludhasson vagy legyen aki hazavigye -esetleg adtok egy kis extra pénzt taxira stb. stb. Csak mert az anyja aki ugye nagykorú meghozott egy döntést amivel mostantól együtt kell élni és az, ha emiatt morogtok és felheccelitek mind magatokat mind az exet esetleg még Katát is senkinek se lesz jobb, max. a hangulat lesz pocsék (neked meg pláne vigyáznod kell ugye magadra:). Szóval én csak azért szurkolok, hogy ez a helyzet végül jól süljön el, Kata jól érezze magát a kertesházban stb. stb.

Rólunk: Nap közben sajna alig tudok netezni... ha ugyanis Lilla ébren van, egyszerűen bojkottálja a netezést - kihúzza a laptopom dugóját... tarthatatlan állapot...

Lilla haja: A férjem egyik kollégája vágta le kb. 2 perc alatt - pont annyi idő alatt, hogy Lilla szó szerint észre se vette :)))) Úgyhogy nem volt semmi hiszti :) (nem volt se kendő se semmi... egyszerűen ott ültünk egy parkban, a hajat meg megkapták a madarak fészekanyagnak:))))) (a fél cég hozzá viszi a gyerekeket:))) Tök aranyos mert hobbiból csinálja viszont tudja, hogy kelll gyorsan gyereket nyírni:)

Holnap megyünk a gasztrodokihoz... Lilla bőre miatt meg sírni tudnék... és nem tudom mi okozza. Tejjel már egy hónapja terheljük, kb. 3.5 hete meg ugye megkapta az oltást... és kb. 1 hete borzalmas lett a bőre... Tegnapra az arca már majdnem teljesen letisztult... én meg hülye fejjel bekentem körömvirág krémmel, hátha ez segít. Fuh. Mára tiszta vörös lett szegény arca :(((( Most vettem propoliszos krémet, a propolisz az egyetlen ami mindig segített... ez meg egy spéci krém, egy méhész ismerős csinálja, nincs benne semmi szemét. Remélem ez javít. Szerencsére legalább nem viszket neki és nem vakarja... így legalább egész nap pólóban lehet és nem kell hosszúujjú stb.

Férjem meg most ment az anyóssal a kórházba, mert nem érezte jól magát és nem lett jó az EKG-ja :( Na már csak ez hiányzik.

Emellett meg remélem semmi nem jön közbe és jövő héten elindulhatunk végre nyaralni... kéne az a kis nyugi és hátha jót tenne Lilla bőrének is... (nem tudom mire lehet allergiás, de szerintem itt lehet valami allergén, az okozza a gondot... de nem tudom mi lehet... mindent újra kimostunk stb. és semmi...)
Vendég

(mi egyébként úgy tervezzük, hogy miután visszamentem dolgozni összegyűjtjük a pénzt egy nagyobb lakásra és költözünk... szerencsére nem lenne sokkal drágább egy egy szobával nagyobb csak most nem futná rá... aztán majd csak lesz véges időn belül családi ház is:)))))
Vendég

(ja... az anyós nem érezte jól magát... kicsit összejöttek mostanában a családi ügyek... elég katasztrofahelyzet van arrafelé... csak nekem már elegem van abból, hogy olyan dolgokért is a férjemet hibáztatja amikhez semmi köze... pl. azért, hogy miért nem állította/tuk le amikor egy majdnem új autót vett hitelre ... na de hogyan, ha mi csupa hamis információt kaptunk pl. a hitel összegéről a törlesztőrészletről és a futamidőről? Ha átverik az embert akkor hogy tudja leállítani a másikat? Stb. stb.)
Vendég

Sziasztok!

Dimet!
Zsuzsinak Boldog Szülinapot !
És gratula a kis 5 mm-eshez!

Rejo!
Gratula a házhoz!

Czinkeb!
Szép pocid van, és nagyon csini kismami vagy!

Monee!
Nagyon nem akarok ebbe a témába belefolyni, én ismerem a családi ház előnyét-hátrányát, előbb utóbb ezt exnej is megismeri. (és lehet fejvesztve menekül onnan :lol: Én ismerek olyat, akinek ez volt az álma, megkapta,aztán mikor megtudta, mennyi munkával jár, amihez persze már nem volt kedve és ideje, inkább feladta az egészet.)
Lehet, hogy az anyagiak miatt választotta, de csak egy dolog megvenni egy házat, arra folyamatosan költeni kell, nem is keveset, vajon ezt is bírni fogja egyedül??
Kata utazása is biztos néha gondot okoz majd,meg a betegsége miatt is elég rossz a helyzet, tényleg gondolhatott volna arra, hogy a lánya majd mit fog csinálni ilyenkor (ez nekem elég felelőtlen szülői viselkedésnek tűnik) de szerintem idő kell ahhoz, hogy kiderüljön, exnej döntése jó volt, vagy sem.
Na, mindegy, nem ragozom, véleményem van, de nem érdemes ezzel foglalkoznod túl sokat,és idegeskedned, nehogy úgy járj mint én....

Csakegy!
Lilla nagyon édes, aranyos, mikor rosszban sántikál
:lol:

Rambóka!
Gratu a bilibe kakihoz!

Körkérdés:

Az lehet, hogyha néha elfelejtettem bevenni a metet, sokat késik a mensi? Eddig megjött rendesen (na, nem napra pontosan, meg nem is számoltam,de legalább megjött )
Vagy emelnem kéne a met adagot? 2x850-et szedtem eddig.
ezoterike

Monee drága!

ha már elkezdtük beszéljük végig... :wink:

nézz egy kicsit magadba. ami érveket felhoztál, az egyik sem állja meg a helyét. Ahogy mamint és Csakegy írja. ezek álérvek. nem igazi problémák. mindet meg lehet oldani. ( itt Budapesten napi két-három órát utaznak az emberek, és teljesen jól vannak. én is pont mobilnetről netezek, drágáltuk a sima kábelest, a mobilnet bármelyik faluban használható. egy faluban sokkal nagyobb segítségre számíthat a nő ha rosszul lesz. a járdát, füvet, cserepet alig várják az elvált vagy özvegy falubeli pasik hogy helyretehessék...nem lesz hosszú ideig idegen a környezet Katának, sztem sokkal hamarabb és sokkal több barátja lesz egy faluban...)

valld már be, legalább magadnak őszintén, hogy mi bosszant igazából...irigység? Hogy az első feleség is családi házban fog lakni, ez nálad valami feljebblépést jelent, ha jól veszem ki a szavaidból...

nekem anyósommal és sogórnőmmel volt nagyon rossz, és nagyon terhelt a viszonyom. az utóbbi hónapokban képes voltam őszintén bevallani magamnak, hogy ÉN mit értelmezek baromi szarul ebben az egész helyzetben...ne tudd meg, én, az igazság bajnoka mennyire igazságtalan voltam velük szemben egy kérdéskörben...

egy biztos, ne akard se legyőzni, se rivalizálni az első feleséggel, nem kell. nincs köztetek egy verseny, nem kell túltenned rajta munkában, meg mindenben igazolni te mennyivel jobb vagy, veled mennyivel szebben él a férjed...

csajok nálunk ház ügyben azért nem ilyen rózsás a helyzet, hogy rögtön fotók...mivel vidékre kiköltözés nálunk szóba sem jöhetett, mivel nem vezetek, itt a XI.kerben vettünk házat, de az árak miatt csak egy nagyon lepukkant házikót tudtunk venni. úgyhogy először valszeg albérlet lesz, mert teljes felújítás kell, komplett tetőcsere tetőtérbeépítéssel, garázst kialakítani, szigetelni, belsőleg is teljes felújítás...max. kaptok képet a kertről, mert most a ház semmit nem mutat még...de nagyon sok lehetőség van benne, pont olyan lesz végén amilyet akarunk...jó helyen van, és jók az adottságai.

Mamint képzeld férjem mondta, mikor feldobtam menjünk ki egy közeli településre mert másképp soha nem lesz háznuk, "és hogy fogsz beugrani a lányokhoz este egy teára?" :lol:

ja régebben akartam írni hogy sokat eszel az hipó keményen...

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Agyam nulla!
Jellemzően apa írt sms, amíg a dedet sétáltatta, h. "csirke!", ami annyit jelent, h. ha már a gyümölcslevest sikeresen péppé főztem, legalább a csirke ne égjen szénné! :oops:

Bilizés miatti örömöm kicsit korai volt, bár az is igaz, h. ma én hibáztam. Délelőtt ugyanis megint indult a fenék ütögetéses-bilireüléses-percenként felpattogós menet. De mivel fél óra alatt sem történt semmi és el kellett végre indulni, ha nem akartam a déli melegben az utcán lenni, így mondtam neki, h. nincs mese, megyünk, ráadom a pelust, erre elindult, de a folyosón megállt és már jött is a kaka.
Szóval egy tény: a gyerek szólt, jelezte, h. kaka lesz, csak én voltam türelmetlen.
És mostmár este is szólt, h. belekakil a pelusba, és próbálja levenni. Úgy tűnik, kezdi zavarni a kakis pelus.
Újabb lépés a szobatisztaság felé! :)

De azért kistesónál lehet, h. kipróbálom anyám módszerét a "kezdettől kis edény a ded feneke alá" című pavlovi reflexen alapuló szobatisztaságosdit, mert most van időm és lehetőségem apránként kivárni, h. szobatiszta lesz, de sajnos Kistesónál már nem lesz! :(

Vki örömködött a melltartóváltáson:
Csak óvatosan! Mindig legyen rajtad melltartó, mert nem csak a méret, de a súly is nő, pláne majd szoptatás alatt!!!!!

Dimet! Csakegy!

Én is azt a tippet kaptam pénzért a TB-s csajtól, h. GYED visszaadása, (apa megigényli a GYES-t), szabik kivétele, betegszabi, majd majdnem szülésig táppénz. De a TGYÁS-omnak előbb meg kell kezdődnie, mint a szülés időpontja, mert előtte pár nappal lejár a határozott idejű szerződésem, és emiatt utána nem kapnék GYED-et, csak GYES-t a Kistesóval!
Vannak ám nüanszok, amiért érdemes jó alaposan átrágni a dolgokat egy hozzáértővel.
(Remélem nem fogok koppanni!)

Ma szar napom van, mert keményedek megint rendesen, ma már két NoSpán vagyok túl! Megint front jön? Hócipőm tele! :evil:

rambóka

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?