Új privát üzeneted érkezett!

Akkor senkinek sem volt jó éjszakája. De jó lenne ha a mai jobb lenne. Nekem ez azért is meglepő, és megrázó mert Ő sosem kelt éjjel, biztos a foga lehetett+hogy este nem evett vlmi sokat. Túlságosan elkényeztet minket ez a gyerek - mindenki ezt mondja, meg azt hogy majd a 2.-nál megtudjátok milyen egy "rossz" baba. Remélem nem!

Ma beszélek a dokinénivel majd megkérdezem mit egyen, de én is a tejpépre gondoltam. Meg arra is amit te mondasz Kora, pohárból itattam, vagyis próbáltam de nem nagyon akarta úgy sem.

Boldog hófordulót Borisz!!
Kép

Igen, játszik egy metál bandában már jó rég óta. Most jött ki albumuk (boltokban nem lehet kapni, csak koncert után, meg a honlapjukon). Te férjed milyen zenét játszik?

További szép vasárnapot!!
Kép
Vendég
 


Helló!
Igazából nem a férjem, 8éve vegyunk együtt, ebből -nem is tudom hirtrlen- asszem 5 éve élünk együtt.
Szóval ő ritmusgitározik, elég hobbiszinten megy (bár régóta) a zenekar, ami igen vegyes stílus. Olyan ska-funky szerű, elég meghatározhatatlan :wink: . Talán ezért nem nagyon akarnak "befutni" :wink: . Bár úgy veszem észre olyan nagy igényük nincs erre.

Attól függetlenül, hogy Levi nem a legjobb alvó nem tartom rossz babának. Szerintem inkább átlagos, egyszerűen baba. Szerintem a legtöbb anyuka így van ezzel.

KépKép
kora
 
 


Köszöntjük Annát és így utólag Kolost és Boriszt a hófordulóján!!

Délután elsétáltunk az étterembe kajálni. Egész jól bírta az oda-vissza 2,5 órát, csak az utcában kellett már kivenni a kocsiból, mert már nagyon unta az ücsörgést, meg már álmos is volt.

Hááát Kora én nem bírnék ilyen sokáig fent lenni, inkább korábban kelek. Igaz, ki mihez szokott, milyen az életritmusa. Igaz Orsi??? Te is így vagy ezzel?

Ma amit csináltam neki kaját, nem ízlett neki, és azt hiszem egy kicsit sok volt benne a zöldségzöldje és azért nem ette meg. Evett belőle, de túl sokat nem volt hajlandó, így megint nyitnom kellett egy konzervet és abból evett még egy fél üveggel.

Most tök jól elvan magában már egy negyed órája, sikongat a polifomon és az egészet húzza maga után, ugyanis tolat hátra. Na jól elszóltam magam, megunta....

KépKép
domidina
 
 

 
 

Jó reggelt!

Úgy látszik zárom és nyitom a napot? Kinek hogy telt az éjszakája?

A mienk a már megszokott - sajnos - 11-kor újra altattam, utána fél óra múlva újra fölsírt, mert hason volt, de szerencsére kis simi és visszaaludt. Dettó ue. vagy még 2x talán, nem is emléxem rá, de 3-ig akkor voltam bent nála mert egy rohadt szúnyog megint fölébresztett :x :evil:
És fölkelt 5.15-kor. Remélem nem tér vissza erre az időpontra, mert annak ellenére hogy többször kelek éjjel, a kb. 7 körüli ébredéseket el tudnám jobban viselni. Most még hulla vagyok.

Orsi azt hiszem valamit még kérdeztél tegnap amire nem válaszoltam, de ahhoz vissza kell néznem mert már nem emléxem. Csak valamikor késő este beugrott... Elküldöm ezt és megnézem.

KépKép
domidina
 
 


közben eszembe jutott a botmixer....
Hát tulképpen azzal csinálom, a keverőgéphez tartozik egy botmixerfej, azzal csinálom, de a rizs valahogy nem ment szét teljesen. Igaz nem is főztem sz.....rrá, már bocs.
megmaradt arakottból, azt használtam föl.

KépKép
domidina
 
 


Jó reggelt!

nekünk most nyugis volt az éjszaka, bár párszor felébredtem mert Kolos álmában mikor a hátán fekszik bobol a lábával, rugdosni szokta a matracot.
Tegnap este teljesen lejjebb engedtük az ágyát, mert fürdetésnél felhúzta magát majdnem állásba, meg felállt a térdére. Féltem, hogy ha ezt a kiságyban teszi kiesik.

Azt hittem ha elkezd mászni, nyugisabb lesz mivel tud mozogni, ellesz a szobában a sok ujdonsággal, de nem. ugyan olyan látványosan tud unatkozni és igényli, hogy csak vele foglalkozzunk. mindent nagyon hamar megun, mérgelődik... van, hogy csak ül és sír, hogy menjünk már uda hozzá. Semmi nem köti le hosszú távon.

Kora: tegnap kérdezted a homeós bogyókat: én kiskanállal - vízben feloldva adom neki.
Vendég
 


én is itt újra.....

még írni akartam, hogy tegnap teljesen lefárasztott f5 után a kiscsajszi. Mint akit felhúztak 1000-es fordulatra és úgymaradt. 2,5 órán keresztül sikongatott, be nem állt a szája, mint a sajtkukac, izgett-mozgott de ezerrel, mint egy túlpörgetett, mint egy hiperaktív kiskölök. Közben prüszkölte a nyálát, folyt végig az állán.

Lili is szokta ezt csinálni ül a szőnyeg közepén és sír és mérgesen kiabál lehajtott fejjel, hogy vegyük már fel.

Kolos akkor hirtelen kezdett egyik napról a másikra csinálni dolgokat, mert nemrég még azt írtad, hogy leteszed valahova és onnan aztán egy tapodtat sem megy.

Még mindig, illetve állandó jelleggel tiszta pötty az arca, és most hogy fölkelt vettem észre hogy a szemzuga is piros, már az orrán is vannak. De aztán napközben hol halványodik, hol erősebben látszódik. Hiába kenem a kenőccsel, nem múlik el végleg.

Orsi: az üléssel kapcsolatban valóban kevés van 25 kg-osban, és ahogy néztem a 9-18 kg-osokat közel olyan ára van mindegyiknek mint írtad is. Ha jól belegondolok a 18 kg. is elég sokáig jó, mert egy 18kg-os már elég nagy gyerek nem? 7-8 éves körül talán?

Épp reggel harangozták be a Kossuthon - azt szoktam hallgatni - hogy a gyerekülésekről lesz szó, ill. azzal kapcsolatos közúti ellenőrzésekről. Megörültem, hogy na most aztán jól megokosodom és mindent tudni fogok, milyet, ,mekkorát, stb vegyünk. Na aztán kb. 3 percig volt szó róla annyit megtudtam csak hogy egy bizonyos számot kell nézni a huzaton, meg hogy kompatibilis legyen a kocsi típusával.
hát marha sokat segítettek, lehetne ezzel kapcsolatban is egy riport, örülnékneki....

Megyek mert már nyöszörög, kajás, utána megyünk a boltba, még elviselhető az idő.

Én szörnyen nem bírom a meleget, és a terhesség óta ez fokozódott, izzadok mint a ló.... :cry: :cry: :lol:

KépKép
domidina
 
 


Igen, a múlt héten még egyhelyben maradt aztán egyik nap délelőtt még semmi, majd délután elkezdett mászni.

Kolos jót alszik, már 2 órája. Már kész az ebédje - ma brokkolit kap (persze krumpli is van benne). Teszek bele neki mindig sajtot, és azzal mindent megeszik. Tényleg jó íze van, mint egy zöldséges-sajtos krumplipüré. :)

Ez jó kérdés, asszem úgy van írva, hogy kb 4 éves korig, de kétlem, hogy egy 4 éves már 18 kb lenne. Vagy igen??? Momoska Alíz hány kg? Ti milyen ülést használtok?

Mindig képet teszek fel, most jöjjön egy kis video! olyan jó találmány ez a videofeltöltés - a távoli rokonok is nyomon követhetik egy baba fejlődését. Nektek van fotóalbumotok, vagy videó a neten?
http://www.youtube.com/watch?v=IMojM4-8O4M
Vendég
 


Edina: tőled akartam kérdezni, a múltkor írtad, hogy adtál Lilinek tésztás bébiételt. lehet nekik tésztát adni?
Vendég
 


kisfiam már a 3. órába lépett ami az alvását illeti - jöjjön már vlki ,írjon vlmit, unatkozom!! :wink:
már kiteregettem, felmostam, föztem, beszéltem telefonon mamákkal... tudom, ha meg ébren lenne az lenne a baj.
Vendég
 


én itt vagyok... de jó neked, Lili igaz nem aludt keveset, de csak 1,20 percet azalatt én is takarítottam kicsit.

A tészta bébiételben volt, uh. gondolom igen. 6 hótól adható, vagy 5 hótól már nem emléxem. Én magam még nem csináltam neki, gondolom spéci tésztából lehetne, de hogy olyan van-e...????

Ma új ízű tejbepapit kapott - kekszes-piskótás - hát ez annyira nem ízlett neki mint a 4 hóstól adható natúr gyümölcsökkel, evett, de nem annyit mint szokott.

Lili ma sütőtököt eszik husival, de mivel kevés van belőle kicsi krumplit teszek hozzá.

Nagyon ügyesen mászik Koli. Jó dolog ez a feltöltés, de nekem fogalmam sincs hogyan működik ez a netre feltevés.

Lili most aludt el 10 perce, gyors kivasaltam a ruháit. Megyek kajálok aztán még van egy-két dolog. Pihenni is jó lenne, de nem sok reményt fűzök hozzá....

Milyen érdkekes nem??? alig várjuk hogy aludjanak végre, aztán amikor már hosszú ideje alszanak, alig várod hogy fölkeljen és játszhass vele....Hm

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok!
Az éjjelünk viszonylag nyugodt volt, 10 körül ébredt, evett kicsit, de aztán aludt kb. 5-ig. Megint kaja, aztán alvás 7-ig.
Akkor olyan éber lett, hogy ihaj-csuhaj, de 8 körül megint elálmosodott és aludt 10.10-ig. Aztán 12 körül megint altatnom kellett.

Edina: 18 kiló egy 7-8 évesnek nagyon kevés. Ahhoz, hogy elsőbe mehessen egy gyerek, az egyik feltétele, hogy legyen 17 kiló.
Geri 18 kiló volt, amikor ment kiscsoportba, tehát 3 évesen és nem volt nagy, a csoportban a középmezőnyben volt.
Azóta aztán jól kinőtte magát...
Én sem birom a meleget...

Ancsi is tegnap kekszes-tejpépet kapott, nekem nem nagyon izlett. Ő nem tiltakozott ugyan, de 10 körül azért ébredt, mert fájhatott a hasa, mert ahogy felvettem, mindent "letaccsolt", jó adag visszajött.
Szép napot nektek!

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


végül 11:20 körül ébredt, elég vidáman. ebéd után gyorsan kiszaladtam vele boltba, mert kellett babavíz, meg egy pár dolog. szerencsére itt a belvárosban a magas házak olyan jó árnyékot adnak, egyszer sem kellett a napon sétálnom.

most a szönyegen ül és szokás szeritn a szájába töm vlmit. mivel háttal ülök neki, néha dumál + kiabál, feltételezem nekem, mert mikor hátrafordulok olyan boldog lesz. :lol:

Edina, ne izgulj én sem tudom, Szabi csinálja mindig. Be kell digitalizálni a kameráról felvett filmet (nekünk a kamerához adtak programot) lekicsinyíteni (mert ugye korlát van) és kész. Ez így elég egyszerűen hangzik, de az elején még egy napot elszórakoztunk vele míg sikerült.

most már sír, megyek...
Vendég
 


sziasztok!

Kiskoli nagyon jo fej a videokon! megneztem parat, ahogy a metalra tancol a furdokadban, a legjobb. de azert a maszas se kutya... :P

tegnap voltunk megint uszodaban, az egesz uszoda Noritol zengett, ahogy betettuk a vizbe, folyamatosan kurjongatott, sikitozgatott, nagyon szereti. utana meg hatalmasat aludt delutan.

Szerintem tesztat tojasmenteset kellene adni, most olvastam hogy tojast csak 9 honaposan lehet adni, akkor is csak a sargajat. de lehet hogy ezt tudjatok, akkor bocsanat!

a multkor irtam hogy par napja jok az ejszakak, na rogton kovetkezett egy ebredeses, ugy sirt fel mint aki rosszat almodott -pedig vhol azt olvastam hogy keteves korban kezd almodni az ember- ma hajnalra pedig fel otkor ebredtunk, adtam neki inni almalet (talan ennek koszonhetoen reggelre rendesen evett, 200at) - marmint hogy nem tapit adtam hanem csak egy kis lottyot. egyszer meg amikor az olemben aludt el, olyan aranyos volt, mosolygott es osszehuzta magat mint amikor megcsikizem. szerintem tuti hogy almodnak ezek a kis lurkok.

Edina, en is csinaltam rizses kajat, es eleg trutyis lett a rizs, nem daralta meg rendesen a botmixer, eltettem kesobbi idokre - meddig lehet eltenni melyhutoben a kajat? - de Orsi te mennyiert vetted a Zepter botmixert? asszem az enyem nem a legjobb, egy eleg olcso kis gepezet..

udv,
csilla

KépKép
Kép
csillaz
 
 


tegnapra boldog hofordulot ANNANAK!!!!!!!!!!!

KépKép
Kép
csillaz
 
 


Csilla: köszönjük szépen!

Múltkor kérdezted a lábam. Köszönöm jól van, de csak módjával tudok menni. Sima terepen elég sokat, de a hegymászás, gombászás részemről most elmarad, mert egyenetlen talajon fáj. Gondolom, ha majd kiveszik a vasat, lassan visszaalakul.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Annától elnézést kell kérnem, elfelejtettem a hófordulóját. :?
így utólag:
Boldog 6. hónapot!!
Kép

Csilla: anyukáméktól kaptam, és szerintem nem volt vlmi olcsó ha abból indulok ki, hogy ált. a zepter cuccok drágák. ez amúgy nem csak botmixer hanem van hozzá mindeféle fej, meg amiben pl. mákot lehet darálni. Zepter mixSy a neve - ha utána akarsz nézni. Én mindenre ezt használom, még sajtot is ezzel reszelek, vagy húst darálok... tényleg bármit megcsinál.
Vendég
 


Lili is imádja a vizet, de a kádban, nagyokat csapkod a kezével, pancsizik. Hogy a nagy vízben mit csinálna.....

Hááátttt látszik, mennyire nem volt kisgyerek a közelembe :lol: :lol: Jól eltájoltam magam mi??? Köszi Évi.

Ma én is egyedül leszek Orsi. Tibi már el is ment itthonról és csak reggel jön haza. Ilyenkor olyan sz....r a hangulatom :cry:
Nem jó egyedül.... Lili is hiányolja szerintem, úgy tud örülni amikor hazajön a munkából, majd kiugrik a kezemből. Ha etetem akkor is el kell mennie a közelünkből és még a hangját se hallja Lili mert akkor nem eszik.

Lilinek ma a kaja nem volt valami jó szerintem, mert ő meg attól taccsol, jön vissza neki, de akkor lehet hogy a tejbepapi is közrejátszott???

Orsi megnéztem a videot és próbáltam Lilinek segíteni úgy ahogy Koli csinálta, ülésből előre és mászás, de szerintem nem tudja magát még megtartani, mert mindjárt hasra vágta magát.

Szilci, Jucus merre vagytok??? Jucust nagyon régen láttuk itt. Judit is, talán elhagytak minket???

KépKép
domidina
 
 


most írok vlmit Edina, hogy ne Te zárd és nyitsd megint a napot. :)

kolos és épp így pancsolt, csapkodja a vizet, és meg akarja fogni.

Nem tudom mi ütött ebbe a gyerekbe, délután is megvolt a 3 órája. El sem hiszem. Attól félek, hgy majd nem lesz hajlandó aludni este, itt fog nekünk virgonckodni még 10kor is. :?
meg nem is nagyon uzsizott, alig 100 ml.

Nem tudjátok holvan Momoska?

végezeltül dobok egy képet:
Kép
Vendég
 


jó reggelt!

Nekem nem a legjobb! ÁLMOS VAGYOK!!!!! :x

Valamikor éjfél körül megint megszólalt a riasztó, szerencsére nem ébredt fel, de én ugye igen, aztán óránként felébredtem, nem Lilire csak úgy, de akkor már be is néztem hozzá. Aztán 3-kor kelt Lili, evett és mindjárt vissza is aludt, de én nem azonnal, de f 6-kor meg felkelt,én csak 6-kor mentem be hozzá, képtelen voltam felkelni olyan álmos voltam még.
Azt hiszem éjfélig is fönt voltam tán 2x, nem tudom, már nem is emléxem rá.

Valamit ki kell találnom ezekre az ébredésekre, mert hiába tudnék Lilitől aludni, felébredek. Működik a tudatalattim, hogy be kell takarnom, hogy biztos fázik, stb..... Ez a mániám, pedig meleg van, de a lábszára meg mindig hűvös, a nyaka meg meleg. Mindig azt mondják majd sír ha fázik, de szerintem akkor már késő. Nem szeretném ha megfázna. Mindig magamból indulok ki, én is betakarózom, még ilyen melegben is, mert este amikor az ember alszik, más a hőérzet. Persze amikor lefekszik az ember akkor még meleg van, de Lili ugye még nem tudja magára húzni időközben a takarót.

És most meg itt mérgelődik a szőnyegen, nyügi, sehogy se jó neki, állandóan kapaszkodna a nyakamba, én meg le vagyok amortizálva. Megy a hintába, ott elvan egy darabig.

Na és Kolosnak milyen éccakája volt??? Aludt??? Oyan jó látni, hogy már így "szorgoskodik". Én is várom már, meg nem is.

Ja és tegnap valamikor este már aludt egy ideje bementem Lilihez, hát hallom ám hogy zizeg a fejem mellett egy szunyog. A francba, káromkodtam egyet, hogy most hogyan fogom meg. Villanyt nem kapcsolhatok mert Lili felébred, de ha nem találom meg szétcsipkedi és attól nem fog aludni. Kisvillanyt kapcsoltam de persze nem volt meg, na de reggel!!!! Megvolt a kis vérszívó azt kapott a szájára egy jó adag permetet!!! :lol: :lol: :lol:
Lilin sem láttam csipéseket, uh. megúszta. De hol a fenébe jönnek be, mindnehoz szunyogháló, csak ugye az ajtón nincs, biztos beslisszannak. Utálom őket!
Anyósom biztos ezeket is megsajnálná, szegényke az is egy állat. Na persze! Nagyon szeretem az állatokat, na de azért ennek is van határa, a rovarok családjába tartozókat nem veszem a szeretett lények sorába.

Apa még nincs itthon. Ma aztán még rá sem számíthatok 100%-ban, ő is le lesz amortizálva. Jó nézek ki.

Tegnap este f7körül kimentünk az udvarra Lilivel mert nyügös volt. Ez mindig segít, ott föltöltődik, aztán a szomszéd nénivel, bácsival dumálgattunk. Úgy vigyorgott most rájuk. Föl is élénkült egy kicsit.

Na Orsi most aztán van olvasni valód.

Ja és Momoska?? Valahol nyaral, de hogy hol nem tudom, pedig írta, csak én már nem emléxem rá. Biztos nincs netközelben.

megyek, mert már a hinta se jó...

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok,

De rossz lehetett neked Edina. :cry:
Én is felébredtem fél 3kor, hogy nagyon kell pisilnem, aztán meg rámtört az éhség és kimentem enni. :) Ilyen is rég volt már, hogy az éjszaka közepén eszem. Mikor Kolost vártam, ez mindennapos volt.
De mire vissza tudtam aludni volt vagy 4 és Kolos 3/4 7 kor kelt - ami viszonylag jónak mondható.

Miért nem adsz Lilire hálózsákot, még varrtál is egyet. Az nem jó? Én Kolosra már hónapok óta azt adok, és nagyon jó. Sosem kell megnéznem be van-e takarva, mert tudom, a hálózsákból aztán sosem mászik ki. Így neked is nyugodtabb lenne az éjszakád.

De jó Momoskának mindig nyaral vlhol!

és nem utolsó sorban, el ne felejtsem megint:
Boldog hófordulót Lili
Kép

ja és a lyukas agyam elfelejtettem Nóri hófordulóját (pedig tudtam ám, hogy ugyan akkor született mint Borisz), Neki is Boldog 7. hónapot!!
Kép
Vendég
 


sziasztok,

koszi Orsi, nagyon aranyos kepeket raksz fel mindig :)
Es a mixer reszletezest is koszi, utana fogok nezni.

Ma reggel volt a tv-ben hogy a gyermekulest a rendorok kozuti ellenorzes soran nezni fogjak hogy megfelel-e az eloirasoknak.


Lilinek boldog hofordulot!!!!!!!!!!!!


Mar en is varom hogy Nori Koloshoz hasonlo dolgokat csinaljon. Ugy latom, Norinak meg nincs olyan eros karja, mint Kolosnak, illetve Nori meg hajasabbnak tunik nekem... hm :roll:

Tegnap megjott eloszor - bocs hogy ilyeneket irok, de jo megosztanom ezt az oromom valakivel - es nagyon orultem neki, mar azt hittem sosem jon el az ido, ugye igy visszaall a szervezetem a normalis kerekvagasba.

Ti hasznaltok zabpelyhet babakajakhoz? az egyik receptben lattam.

Ejfelig en is egyedul voltam, ferjem ceges vacsoran, na elovettem egy uveg feherbort, ket pohartol jol be is kabultam, fekudtem volna le 11-kor, Nori meg felsirt, mentem megvigasztalni, kapott egy kis limonadet es visszaaludt. hetkor ebredt reggel.

Ez a betakargatas szindroma nalam is elofordul, en sokszor fazom este, de sztem a faradtsag miatt, mert a ferjem nem fazik, de aggodom hogy Nori nehogy fazzon. Halozsakot kellene nekem is raadnom de az meg lehet hogy meleg. meg vajon ugyanugy tud-e forgolodni halozsakban mint nelkule?

sziasztok
csilla

KépKép
Kép
csillaz
 
 


Köszönjük a köszöntéseket!

Nekem is ez a dillemmám mint neked Csilla, bár úgy néz ki mindenki más használja, akkor biztos működik a dolog.
Valóban varrtam hálózsákot, de az meleg. Sokszor csak egy pelenkával takarom be, de az ugye kicsi azt egyet fordul azt lent van. A polar takaró is meleg még amikor lerakom aludni, olyankor nem is szoktam betakarni. Lehet hogy pelenkából kellene varrnom egy valamit???? nem hálózsákot, csak valami zsák félét, ami gumizott a derekánál és kész, olyan mint egy cső. Azt tekerheti is magára. Lehet hogy meg is csinálom, mert így nem tudok nyugodtan aludni.

Ha rugit adok rá azzal is az a bajom, hogy este még rohadt meleg van, éjjel hül le egy kicsit a levegő, akkor meg már betakarnám.

Nekem nincs zabpelyzem, még nem csináltam. Bár ha jól belegondolok van, mert a terhességem előtt egy rövid ideig diétáztam és akkor vettem. Szörnyű íze van!! Azóta is ott áll a spájban.

Lili tegnap kapott rossz klaviatúrát neki is legyen mit ütni, meg hozott az apja neki lemosható előkét, ami jó, de akkora..... Olyan mint egy póló, a kezét is bele kell dugni.

Ma fölbontottam egy erdei gyümölcsös tejpépet, ez mintja jobban ízlett volna neki mint a kekszes-piskótás. A gyümi majd du. akkor már lesz barack is, mert itt a boltban csak spanyol van, az nem kell. Ezt mintha már írtam volna nem???? Na mind1.

Na szóval voltunk az előbb a boltban, már most rohadt meleg van, uh. siettünk haza a jó kis hűs házba. Itt nálunk 24 fok van.

KépKép
domidina
 
 


Szerintem mindenképp próbáljátok ki a hálózsákot. ugyan úgy tud benne forogni, sőt kolos fel is ült benne. Mi meg - anya szerint- fel is tudtunk benne állni.
Nekünk kettő van egy béleltebb és egy olyan anyag mint a rugik. Ezek alá adok még egy rövid ujjú bodyt és kész. Tényleg meleg van még mikor leteszem aludni, de hajnalban meg ha lehül kicsit a levegő így muszáj vagyok ráadni. de nem tiltakozik, mindig elalszik magától.

én nem használok zabpelyhet.

ti milyen pelust használtok? mi vált be? én most nézelődőn olcsó pelus után mivel Kolos mostanában annyit kakil, hogy naponta vagy 6 pelust használunk. nekünk nappalra a rossmanos jött be, éjszkára liberó, az elég vastag. Néztem zsákos pelust, de abban 100 db van és mi van ha nem jó, mit csinálok utána vele??
Vendég
 


Sziasztok!

Boldog hófordulót Lilinek és Nórinak!

Én rossmannos pelust használtam, éjjelre-nappalra, nagyon bevált. Azt itt nem lehet kapni, valami baby bella-t vettem, de még van a pampersből, amit nem szeretek (ajándékba kaptuk).

Szerintem is jó a vékony hálózsák, még akár menni is tudnak majd benne :D

Csilla: július elején nekem is megjött, csodálkoztam is rajta, mert igazából nem tudom, ha valaki szoptat, mikor időszerű megjönnie, de korainak tartottam. Gerinél a 9. hónapban jött meg (őt is szoptattam még akkor).
Edina: miért nem használsz elektromos szúnyogrisztót? Nekünk az van, mert én is nagyon utálom a szúnyogokat, ha egy is van, nem tudok aludni tőle.

Anna is többször ébredt az éjjel, mint szokott, de 7 körül ugyanúgy kelt. Én is álmos vagyok. 9-kor ugyan elaludt, de akkor vittem Gerit úszni, aztán vásárolgattam, délután is még kimegyünk, most már Ancsival, úgyhogy az alvás csak estére marad.
Szép napot mindenkinek!
Küldjetek ide egy kis napsütést és meleget, mert itt minden nap esik, az éjjel kb 12 fok volt.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Sziasztok!

Nálunk nagyon meleg van. A lakásban most 26-27 fok.
Edina!
Irigylem a 24 fokotokat. Én is hálózsákba rakom Dávidot éjszakára, egy vékonyabb fajtába. Én éjszaka szoktam nála jól kiszellőztetni, bár én meg azért mászkálok át, hogy nem-e hűlt le nagyon a szoba. :lol:
Lilinek boldog hófordulót!

Uzsonnára én csak gyümit vagy zöldséget adok neki, napi 1x ezt kapja, a többi szopi.

Orsi!
Kolos nagyon ügyes a mozgásban! Dávid most próbálkozik az üléssel, előfordul, hogy már csak az egyik kezére támaszkodik. Ezt a videós dolgot, majd lehet megpróbálom én is, mert mi is szoktunk videót csinálni, bár nem olyan jó minőségű, mert a fényképezővel csinálom. Párat megnéztem Kolosról, nagyon jók.

Évi!
Annánnak boldog feledik születésnapot kívánunk!

Kép
Kép
tina82
 
 


Sziasztok!

Épp most keltem fel a varrógép elől, háááát nem úgy sikerült ahogy akartam, túl bő lett a derékrész, de még ügyködök vele.

Én mostanában nem láttam vékony hálózsákot, csak mind ezt a pántos tömöttet.

Orsi: mennyi sajtot teszel a főzihez? Ma én is tettem bele egy keveset, éppen hogy, nem mertem többet. borsófőzit csináltam, persze krumpli meg répa is volt benne.

Lili 3x eszik kaját 1x tejpép, 1x főzi és 1x gyümi. valamikor a gyümi kimarad, de aztán reggel tejci cici+táp, meg még du 1x és este tápi uh. ált 6x eszik egy nap.

Ha már a témánál vagyunk, azóta hogy abbahagytam a bogyók szedését most jött meg 1 hete uh. elmúlt a veszély.

megyek mert mérgelődik a szőnyegen, anyuci kell neki!!

KépKép
domidina
 
 


Évi!
Most nézem milyen bután írtam a köszöntést. Úgy értettem, hogy fél éves szülinapot! :lol:

Ahogy Edina írta, ha már témánál vagyunk, nekem is a múlt héten jött meg először.

Kép
Kép
tina82
 
 


sajt: hát, hát, hogy is fogalmazzam meg... érzésre. reszelek egy picit, majd fogok két csipetet kb. mint két teáskanál. de mostanában már többet mert látom csak akkor eszi jóízűen a főzit ha sajtíze van.
kiváve ma, mert ma sztrájkol a drága, csak gyümit hajlandó enni.
maradt tegnapról brokkoli, ez volt az alap - ugyan úgy krumpli, répa, sajt volt benne meg a doki azt mondta tegyek bele egy kis tápot, hát nem tudom ez tett-e be neki, de nagyon nem ette (tegnap ugyan ezt kata, táp nélkül és befalta). kiköpte, sírt, alig tudtam megnyugtatni. kevertem neki gyorsan sima krumpli-répa-sajtot, na ebből evett kb 50et. majd mivel totál főzelék volt a gyerek, meg a szőnyeg meg minden körülöttünk, beraktam a kádba fürdeni. ott megnyugodott, és utána evett alma-banánt egy kis táppal.

Kolos reggel-este szopik, majd ebédre kap főzeléket, uzsira gyümölcsöt joghurttal/túróval + sinlac vagy tejpéppel. köztes étkezés gyümölcs, néha teszek bele joghurtot és ha túl folyékony lett sinlac/tejpép.

ha már így mindenki kitárta "folyóügyeit" - nekem még nem jött meg. de örülök neki, szerintem ez egy nagy kib**szás a nőkkel szemben. (már bocsánat :oops: ) nekem ált. mindig akkor jött meg ha nyaralni voltunk, így sosem tudtam fürdeni. :(
ez alkalti dolog lehet, mert anyának, sőt nagyinak is csak akkor jött meg mikor abbahagyták a szoptatást.

Évi: küldtem nektek egy kis meleget! :)
Vendég
 


Sziasztok!
Nem vesztem ám el, de most csak az unokatesómék gépéről tudok egy sort írni, mert még mindig nem vezették át a netet (30 nap az átfutási ideje, remélem nem várják ki a végét...).
Edina, közben láttam, hogy szorgosan nekem is küldözgeted a mindenféle hasznos dolgokat a mail-emre, köszi, hogy rám is gondolsz, még ha most egy időre ki is estem a körből. Igyekszem minél hamarabb visszatérni, és felvenni a ritmust.
Aztán jók legyetek ám addig is amíg vissza nem térek! :)
Boldog hófordulót minden illetékesnek!
Cs.

Kép

Kép
csürci
 
 


sziasztok,
vagyok.
csak fertodon, s ezennel nagyszulok nelkul, viszonta a baratnomekkel.
ritkabban jutok ide.
aliz 23 kg.
de mar 4 evesen is 22 kg. volt. en meg 7 evesen 18 anno, protekcioval vettek fel altalanosba.
borisz meg neha eszik, mivel 7 honapos fordulojan (koszonom a koszonteseket es viszont kolosnak, norinak, lilinek, annanak es a nevnaposoknak!!) megkostolta a repas krumlit margarinnal es petrezselyemzolddel, s jobban csuszott neki, mint a gyumi, ma pl. eleg sokat evett belole. meg a natur sinlac gyumi nelkul is jobban megy. ugy tunik, o se lesz gyumolcsos, mint aliz. hm.

meg jelentkezem am!!!

ja! miota az uj lancunk van. borisz a regi lett. ejjel 2x (sot van hogy csak 2x) eszik, s kozben csend van, semmi felsiras. nappal meg egy kis nyugalom-vigyorgep! nemtom, a lanctol-e, de nem veszem mar le rola:-))

Kép
Kép
momoska
 
 


jó reggelt!


Szia Csürci, jó hogy hallunk rólatok. Ne viccelj, nem felejtettünk el! Reméljük nemsokára gyakrabban tudsz jönni.

Tegnap gondoltam lefekszem korán f9-kor ágyba mentem, hogy most aztán kialszom magam, alszok sokat gyorsan, Lilit jól betakartam hogy ez se idegesítsen...

Aztán NEM TUDTAM ALUDNI!!!!!

Aztán azért nem mert bosszankodtam ezen, és vagy f11-kor aludhattam el. 10.kor még átfordítottam Lilit, de nem kelt fel. Viszont felkelt f2-kor, kis cici és visszaaludt kemény 1 órára, utána megint felsírás, megfordítás és mintha egyszer még felsírt volna, de akkor nem mentem be, aztán 6-kor kelt.
Én meg 5.20-kor. Még egy kicsit hagytam dumálgatni aztán egy nagy orditás beszorult a lába.

Na ennyit a jól kialszom magam-ról.

Aztán most egy hatalmas üvöltés, eldölt és rá a klaviatúrára az arcával asszem, nem néztem pont oda. Szegénykém, talán ez volt az első nagy koppanása.

Ami kimaradt tegnap, mindig később jut eszembe, mi Liberot használunk bevált, nem szivárog.

Megkostoltattam most csak egy kiskanállal a natur joghurtot az előbb, háááát nekem sem ízlik, Lili meg öklendezett tőle. Majd kipróbálom gyümivel is, de csak azért adtam neki, hogy meglássam lesz e valami mellékhatása.

megyek mert nyöszörög....

KépKép
domidina
 
 


most látom csak...

BOLDOG FÉLÉVES SZÜLINAPOT LINÁNAK!!!
Kép

KépKép
domidina
 
 


Boldog féléves szülinapot Linának!

Ezek szerint ő a legkisebb a csapatban :)

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Sziasztok,

Szia Csürci, aztán hamar gyere!
Boldog hófordulót Linának!
Kép

Reggel gyorsan elrohantam a boltba, még a nagy meleg előtt, de már n9-kor annyira égetett a nap. Megint tök erős UV-t mondanak.
Kolost úgy látszik lefárasztotta a séta, rögtön elaludt ahogy beraktam az ágyába. Nme is tudom mikor volt utoljára, hogy nem kellett altatnom.

Tegnap alig evett ez a gyerek vlmit. uzsira 100 ml gyümölcsöt, este pl. már a cicit is visszautasította. Bekapta, szív párat majd rámnéz és elfordul. Nem kellett neki, közben meg láttam , hogy éhes. Így csináltam neki gyümit sinlac-al. Na azt befalta, de nem volt ám egyszerű etetni, mivel nem marad meg a pihiszékében, pedig már teljesen ülőre állítottam, állandóan előre dől és ilyenkor a kaja meg csurog ki a szájából mindent összeken vele. Sörgősen be kell szereznünk vlmi etetőszéket mert minden étkezés után takaríthatom a lakást a fözeléktől. :(

Kolos meg 3/4 12-kor sírt fel, odamegyek, de látom, hogy álmában csinálja... csak sír, felveszem, megnyugtatom, majd vissza az ágy, és alszik is tovább. Nem tudom mi lehetett.

Szegény Lili, nem lehet jó dolog lefejelni a billentyűzetet.
Vendég
 


Jó reggelt mindenkinek!

Hazaérkeztünk a nagyiktól. Jó volt, de legalább olyan fárasztó is.
Persze mindenki el volt ájulva Levitől. :D

Boldog félévet Annának és Linának!
Utólag boldog hófordulót Lilinek!

Nekem még nem jött meg, bár néha fáj úgy a hasam..
Mi csak éjjel használunk Liberót, nappal Bernit. Nem tudom felétek kapni-e, de én nagyon elégedett vagyok vele. Szinte olyan jó nedvszívó, mint a Liberó. 50db van 1 csomagban. Próbáltam már olyan bálásat vagy mi a neve ( lehet db-ra is venni, nem kötelező mind a 100-at itt nálunk), de az egy vacak volt. Sok hibás volt közötte, meg a formája sem volt jó.

Levente szépen visszaszokott az egész éjjeles szopira, úgyhogy már megint nem tudok jókat aludni :? . Nappal is főleg szopi van, du-án van gyümi, este meg a tápszer helyett pép zöldséggel vagy gyümölccsel. Nagy és fő kedvenc a barack(őszi), Aztán jön a répa, majd a sült alma. A többi egyenlőre nem túl nyerő (nyersen az alma sem).

Ráérezett a pancsira is, pár napja csak úgy csapkodja fürcsinél a vizet!

Az ülés még mindíg nemigazán megy neki, pedig hogy örültem amikor feltámaszkodott :( .. a babakocsiban ül csak fel, de ott folyamatosan.

Leventénél lemondtam a hálózsákról. Egyszerűen nem viseli el magaán, addig rugdosta amíg szét nem jött, úgyhogy jelenleg csak sima pelenka-takarózás van.

KépKép
kora
 
 


Sziasztok!

Raktam a vegyes gyümibe joghurtot, nem találta furcsának evett is 140-et belőle. Így belecsempészve elmegy.

Kora: az üléssel kapcsolatban úgy érted, hogy magától nem tud felülni, egyébként meg ha ülteted úgy marad? vagy még úgy sem? Mert Lili sem tud egyedül felülni csak ha lerakom akkor már biztosan megül. A kocsiban is már csak ülve tolom. Egészen oda huzza magát a karfázoh és úgy döl előre.

Én még nem próbáltam a hálózsákot, a tegnapi termésemet kidobtam a kukába. Ma ha lesz úgy időm, akkor megpróbálkozom más fazonnal. Tibi azt mondta benéz egy bababoltba hátha van vékony.

Nappal én is pelenkával takarom, ilyenkor meg se moccan, nem forgolódik.

Orsi: Kellett nekünk is a szék, mert a pihisékben már neme lehet normálisan ültetni, az nem is arra való.

na megyek....

KépKép
domidina
 
 


Ma rendesen evett a főzelékből, mondjuk finomabb volt mint tegnap.

Ma a babakocsiban etettem, ültetve, és így egész jól ment. Mondjuk a karfát állandóan bekapta mikor még le sem nyelte a falatot, de legalább evett és nem akart elmászni.
Most itt ül mellettem és eszi a mikrofont és dumál. :)

Ma jön nagyim, hoz nekem ebédet. Meg egy kicsit foglalkozik kolossal. Mindenki a családban úgy imádja ezt a kicsit! :lol:

ááá... megharapta a lábam! tetszik neki a bokaláncom, elkezdett vele játszani, majd ráharapott a bokámra! :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2008.07.30 11:41-kor.
Vendég
 


csak gyors bekukk...

most aludt el, megint a vállamon, mostanában legtöbbször így hajlandó, az ölemben már nem mindig jó. De így is fél órába telik míg elalszik.

Nálunk is itt volt a Dédi vasalt, igaz nem volt sok, de jönni akar, segíteni valamit. Háátt ez az amit rá tudok bízni, másban nem kell. Pedig ablakokat kellene pucolnom, de megvár. Most gyors rendbeteszem a konyhát, megnézem mit fog enni Lili, tegnapról maradt, de az kevés, aztán ha marad még idő, leülők megint a varrógép elé. Már kiszabtam a zsákot. Találam egy flanel anyagot, abból csináltam. Az se nem vékony, se nem vastag. Talán jó lesz, vagy megy megint a kukába :lol: :lol:

Háát Orsi ha nem haragszol meg érte nekem nem tetszik ez az elnevezés - persze nem nekem kell tetszeni - de ha még szeretetből mondjátok akkor sem hangzi valami jól. Bocs.

pusszantás mindenkinek!!!

KépKép
domidina
 
 


inkább kitöröltem a dolgot, nehogy mást is megbotránkoztassak. Semmi baj Edina, mindenkinek más a véleménye, úgy hívja a gyerekét ahogy jónak látja. Persze ha nagyobb lesz nem így fogok utána kiabálni az utcán. :)
mind1, felejtsük el!

meglátogatott a védőnéni. meséltem, hogy nem akar szopni, azt mondja ne aggódjak, ez elő szokott fordulni, de potólni kell vlmivel a fehérjét, tehát egyen sok tejterméket, meg ha megeszi akkor a tápot. nestlé beba 2est kéne ennie, de azt nem eszi még ha belekeverem vlmibe akkor sem, viszont azt mondta nyugodtan adjam neki az 1est ha azt megeszi. Az volt nekem itthon, még a kórházban váltottuk ki, Kolos születésénél, mert nehezen indult meg a tejem. Persze csak biztonságból volt a polcom, mert végül nem is kellett használni.
Vendég
 


Hűha! El sem tudom képzelni milyen név lehetett..gondolom Kolosnak valami becenév.
Mi Cucinak hívjuk legtöbbször, de van vagy 100 neve. Háromra hallgat is.
Hogy-hogy ilyen rég volt hozzászólás? Ez a topik pedig olyan pörgős.
Voltunk a tónál fürödni. Illetve csak apa fürdött, Levi pucérkodott a parton. Azért remélem holnap nem éget ennyire a nap..
Kép
Két kép:
Amikor megszületett.. Buttha volt
Kép

Mostanság..
Kép
Jó éjszakát!

KépKép
kora
 
 


jó reggelt!

azt hittem lesz egy jó éjszakám még éjjel. Valamikor f10 körül elaludhattam, aztán 1.15-kor ébredtem fel, nagyon mélyen aludhattam nem hallottam semmit sem Lili szobájából. Na akkor benéztem hozzá, jó mert apa elfelejtette kikapcsolni a ventillátort ami fújja be hozzá a friss levegőt, meg ki volt takarva félig és az egyik lába nagyon hideg volt.

Gondoltam most jön a második forduló alvás, aztán persze.....
egy fél múlva felkelt, kis cici, altatás. Aztán kb. 1 óra múlva megint, gyümilé, altatás, persze közben nem tudtam még visszaaludni meg még utána sem. Fogalmam nincs mikor aludhattam el, és azt sem hogy mikor ébredt Lili, de kb. 6 körül lehetett. Még dumálgatott egy kicsit aztán f7-kor fölkeltem, kómásan.

Szar hogy már reggel fáradtan kelek, érzem hogy merülök le, ingerlékenyebb is vagyok, amit nem szeretek. bosszantott,hogy még reggelizni sem tudok nyugodtan mert lili bömböl a járókába. nyafog én meg legszivesebben aludnék. na mind1, lesz ez még jobb is, remélem.

Tegnap megkostóltattam vele a spenótot, nem ízlett neki, aztán belekevertem az előző napról maradt vegyes zöldségfőzibe, úgy azért lecsúszott.

Ma meg reggel már tejpéppel kezdtünk, nem ette a tápot csak 50-et. Már arra is gondoltam, hogy nem frissen készített, hanem tegnap esti.

Orsi, azt azért gondoltam hogy nem....

Kora: hogy mennyit változott Levente, valóban kis ducika volt újszülöttnek, helyes kis kölök!

megyek mert már megint semmi sem jó neki csak az ölembe. innen meg néz le a játékokra uh mennem kell játszani aztán ha elalszik én is lefekszem még. tojok a munkára megvár......

KépKép
domidina
 
 


mizujs???? sehol senki???? merre vagytok????

Pihentem és talán aludtam is egy kicsit míg Lili aludt abban a 1ó 20percben, aztán rohanás, tízórai csinálás, közben Lili a járókában. Nem szereti, nyöszörgés van. Azért nem szeretek akkor dolgozni amikor fönt van, mert a nappaliban nem tudom csak a járókába tenni.

Na mind1, csináltam gyümölcsös-joghurtos-túrós-babapiskotásat. Ízlett neki, lecsúszott 120 ml.

Most meg megint nyöszörög a szőnyegen. Hogy miért nem tudja lekötni magát a sok játékkal???? Persze a hasán hintázik, keze lába a levegőbe és mégelődik.

Pedig még varrnom is kellene, befejezni a művemet. Már majdnem kész, csak a karkivágást kell beszegnem és kész.

Meg még molyolni akarok a neten, a múltkor láttam egy kocsit, amint - azt hiszem írta már itt valaki, talán Csilla - játszóházat hírdetett Dunaújvárosba. Gekko??? valami ilyesmi.

uh. szép napot... majd még úgyis jövök 1x biztos... tessék írni...

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok,

kijöttünk anyáékhoz, már nem bírtam elviselni a 27 fokos lakást. És kolos is annyira imád fürdeni. meg talán jut idő egy kis napozásra is, klne vlmi szín az arcomnak, úgy nézel ki mint vlmi halott.

Kolos teljesen visszautasítja a cicit. Tegnap is nagyon szenvedtem vele, egyszerűen nem akar enni. Nem akarja bevenni a szájába, megfeszíti magát, sír... este kapott tápos barackot, ma reggel meg banánt táppal. magában nem eszi meg csak ha belekeverek neki vlmi gyümölcsöt. a banánnak elég intenzív az íze, az jó. de alig evett 20at belőle. :(
Én ettől - hogy nem eszik - elég magam alatt vagyok. Főleg a miatt, hogy nem kell neki a cicim még akkor sem ha cumisüvegből adom. mi lehet??? mindenki mondja, hogy ne aggódjak, majd eszik mást, nem egy alultáplált gyerek. De akkor is. mindig azt hittem mjad kemény anyai szigorral kell leválasztanom magamról, sosem gondoltam, hogy ő lök el magától. olyan rossz érzés. :cry: :cry:

Nagyon édes Levi. :)

Délelőtt lerohantunk bababoltba, néztünk etetőszéket, meg autósülést, de semmi normálisat nem láttunk.

megyek kaját csinálni, majd még jövök...
Vendég
 


Orsi én sem tudok mást mondani - mondani könnyű - hogy ne aggódj emiatt, nem fog éhezni, mert ha annyira éhes lenne enne belőle többet, pláne ha egyébként meg szereti. Vannak ilyen időszakakok amikor nem esznek pár nap, szinte alig valamit, aztán helyreáll minden.

Azért mondom ezt, mert Lili már átesett ilyen perióduson - és tudom hogy milyen szar érzés, mert én is tök kivoltam hogy nem akar enni.

Meg te mondtad mindig, hogy Kolosnak a cici nem játék, nem "alvóeszköz" hanem kajaforrás, és nem egy olyan dolog ami megnyugtatja ha nyűgös stb., uh. ne gondold azt hogy TÉGED lők el magától, egyszerűen már ez a fajta étel nem kell neki, ő már mást igényel! Persze tudom, hogy az érzéseket nem lehet irányítani, de fogd fel úgy, hogy milyen nagy fiad van már, hogy ő már a rendes kajákat eszi...

És fő a jókedv, mosolyogj és mosolyogj attól még szebb leszel!!!!
Kép

Ma elaludt délben és 30 perc után felébredt, mentem és gyors visszaltattam, egyrészt ez kevés alvás, másrészt a kajája sem volt még kész, a salátám is félbe, a ruhák még teregetésre várva a gépben.... sorolhatnám még de ennyi mára elég....

KépKép
domidina
 
 


Biztosan szopi-sztrájkol Kolos. Azt olvastam egy füzetben (ami kifejezetten erről szólt), Hogy ha a baba még nem iszik pohárból illetve még nem sok hozzátáplálást kap/kapott (szilárd étel), akkor valószínűleg nem elválasztódásról van szó. Lehet az oka fogzás, valamilyen fájdalom a szájüregben, kényelmetlen testhelyzet, fülgyulldás, bedugult orr, vagy ha az anya korlátozta a szopik gyakoriságát, esetleg az anya által elfogyasztot étel. Ez csak pár ok , még lehet egy jópár.
A sztrájk általában 2-4 napig tart, csak néha húzódik tovább. Lehet ki sem derül miért nem szopizott.
Ha még szeretnéd folytatni a szoptatást, akkor fejni kell a melled olyan gyakorisággal, ahogy Kolos szopizott. Sűrűn kínálgatni, akkor is lehet ha nagyon álmos vagy már félálomban van. Előfordulhat, hogy akkor jobban elfogadja. Persze csak ha akarsz szoptatni még, végülis Kolos elmúlt 7 hónapos, lehet, hogy már nem akarod. Ezt csak olvastam, tapasztalatom nincs.

KépKép
kora
 
 


Köszi szépen mindkettőtöknek. olyan aranyosak vagytok.
Lehet a fog miatt, mert ma próbáltam neki főzeléket adni, és midnig ha bekapott egy falatot elkezdett sírni. Bekentem neki dentinox-al és mikor hatott, egyből hajlandó volt enni. Meg megkínáltam cicivel is (úgy sírt azt sem tudtam mit csináljak9 azt is ette volna, de gondolom fájt az ínye és kiköpte. Este+reggel fejtem kicsit azt odaadtam neki itatópohárból, és megette.
A védőnő azt mondta az lehet az oka, hogy a szopinál oda van "kötve" hozzám, nem tud játszani és ő mostanában enni is röptében akar, tömi a játékot a szájába, elmászik közben...
Végülis igazad van Kora már 7 hónapos talán már nem is kell szoptatnom, és már elég kevés is. Egyre kevesebb és még az lehet, hogy nem hajlandó szenvedni érte -mert ugye ezért neki dolgozni kell- kanállal gyorsabban jön az étel.

a fogra visszatérve, belenéztünk a szájába és nem a felső középső jön, hanem a melletük lévő, nagyon fehérlik az íhye és szinte már látni a két fogat. remélem hamar kijön, mert szegényt nagyon rossz így látni.
És ti hogy álltok fog ügyben? Kora végül használtad a homeós bogyókat?

Kolos 12kor ébredt (10kor altattam el) most még játszik kinnt. Itt elég felhős az ég, de meleg van így kivittük a polifomot a medence mellé. Állandóan be akar mászni a vízbe. :)
Vendég
 


Kipróbáltuk 1x, de egy az egyben kiköpte úgy ahogy volt. Elég édesek ezek a homeós bogyók, lehet az volt a baj, ő mé nem kapott ennyire édeset, biztos meglepődött.

Nálunk is úgy van, az első két fognál (felül) csak piros (majdnem bordó), mellette 2-2 fog pedig ki van fehéredve.

Most nálunk is sírós szopi volt, de ő felsír aztán rendületlenül újrapróbálja. Levente a cicit használja olykor alvásra, vigaszra, nem csak evésre.

Azt azért nem mondtam, hogy hagyd abba a szoptatást, ezt te érzed igazából, hogy mennyi van, és Kolosnak még milyen igénye van rá. (Bár most ezt nemigen lehet normálisan megállapítani gondolom.)
Van egy ismerősöm, ő szoptatási tanácsadónak készül. Ő tartotta a leket bennem az elején, mert nekem valahogy nem akart megindulni a tej (volt is tápszerkiegészítés, bár lehet, hogy attól taccsolt annyit, mert amióta nem adok neki szinte nem is bukik). Szóval neki már 2 éves elmúlt a gyerkőc, de még van egy kis szopi most is.

KépKép
kora
 
 


legalább megvan az ok, hogy miért is nem evett rendesen Koli. Ez is nagy dolog, legalább megnyugodhatsz egy kissé hogy tudod az okot. Az a rossz amikor az ember nem tudja mi a baj, és így segíteni sem tud.

Nálunk semmi jele a felső középső fognak. Én alul oldalt látom az inyét duzzadtabbnak, de ezen kívül nem fáj neki, nem is lesz jobb vagy rosszabb uh. nem tudom. Az alsóknál sem volt semmi jele.

lassan viszem aludni f2-kor kelt, aztán spenót volt persze krumplival répával, tettem bele egy kis sajtot. Evett 120-at belőle.

Orsi írtad hogy napoznál, háááát azt én is szeretnék, de eddig nemigen sikerült még, uh. én is elmehetnék hyporeklámnak. Napközben nem lehet olyan nagyon meleg van, amikor lehetne akkor meg Lili fönt van. Igaz sok nem kellene mert én leégek és lassan barnulok valamennyire.

KépKép
domidina
 
 


hazajöttünk, de csak aludni, mert holnap ismét megyünk ki.
Kolos egész jól aludt ma, délután is lenyomott kb 1,5 órát. elég későn aludt el, fél 4 volt mire sikerült álomba ringatnom.

Pedig az anyatej is elég édes, különös, hgy ez nem kellett neki. Kolos egyből lenyelte - mármint a feloldott golyókat. mondjuk ő már attól is extázisba jön ha meglát egy kanalat. :) Néha csak úgy adok neki egyet játszani.
Húgom evett joghurtot, meglátta elkezdett fel menni, és kérte, hogy neki is adjunk. nyitotta a száját ls nézett húgomra.

most meg tudjátok mit csinált? bekéretszkedett a járókába. :) meglátott egy játékot, de mérges volt, hogy nem tudja elérni. így beraktuk oda. önként rácsok mögé vonul.

Kora: igen, tudom, nem mondtad, rosszul fogalmaztam.

este megint egyedül leszek, Szabi próbán. meghallgatnak egy basszusgitárost, mert az előző kilépett. múltkor pedig egy 3 ujjút probáltak ki. Fura, egy ember akinek 3 ujja van az egyik kezén és mégis zenelésre adja a fejét. :?
Vendég
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?