Sziasztok!
Mi is nyaraltunk (őszöltünk) a múlt héten. 2 napot pesti barátnőméknél, egy hetet pedig gödöllői barátnőméknél töltöttünk és onnan jártunk mindenfelé. Nagyon klassz volt, még az időre sem haragudtunk nagyon, mert pont kényelmesen lehetett mászkálni, nem kellett vigyázni az UV sugarakra
Jártunk a Ferihegyen repülőket nézni, a Margitszigeten, a Vasúttörténeti parkban, a Jövő házában, a veresegyházi maciparkban (láttam Bibi, ti is
), természetesen az Ikeában, Kikában, Camponában és ezek játszóházaiban. Tartalmas hét volt. Jól kipurcantunk. Gyerkőcök a körülményekhez képest jól bírták, bár Levi sokat volt kézben és gyakran szopizott, de éjszaka aludtak mint a tejbetök. Levente volt hogy 11 órát aludt egyhuzamban éjszaka. De az átlag az 9 óra egyhuzamban alvás nála.
Nagyjából visszaolvastam az elmúlt napok történéseit...de már nem sok mindenre emlékszem
Timcsi: Üdv. itt.
Gira: Nyugalom, csigavér. Én is úgy tudom 2 problémamentes, sima szülés után meg lehet szülni simán egy faros babát. De konzultálj dokival, szülésznővel erről. Osztom Zituska véleményét én is, mindenképp keresnék egy jó dokit a helyedben.
Azt hiszem Gréti zsületésekor kaptam antibiotikumot, mert "idő előtti, intézményen kívüli burokrepedés" volt. Magyarán elfolyt a magzatvíz és mentünk be a kórházba, és hogy nehogy fertőzést kapjon a baba azért kaptam antibiotikumot (infúzió), de csak mikor már 7-8 órája magzatvíz nélkül volt és nem tágultam még semmit, akkor kezdték adni.
De semmi nem volt ezzel, tőlem aztán akármit is csöpögtethettek volna belém...
A császárt meg ne éld meg kudarcként. Gréti születésekor totál ki voltam borulva ezen. Nagyon megviselt, lelkileg is, és szerintem épp ezért, testileg is. Aztán Levire meg úgy készültem, hogy császár lesz...na és?!?!?! És baromi jól viseltem, lelkileg egyáltalán nem viselt meg, mert tudtam, hogy az lesz, úgy készültem, és fizikailag is sokkal jobban bírtam. Arról nem beszélve, hogy nyilván nem viccből vágtak fel, bele se merek gondolni mi lett volna ha nem kapják ki Levit akkor és ott...lásd 6-8-9-es apgár, köldökzsinór 5x a nyakán
Így is rettenetesen aggódunk miatta, folyton lessük, és félünk, okozott e valami maradandót a hülye kzs és az esetleges oxigénhiány.
Úgyhogy én 4 hónapja azt mondom minden kismama ismerősömnek, hogy úgy készüljön a szülésre, hogy szép lesz, jó lesz, menni fog minden simán, DE ha nem, akkor meg császár és lesz egy csodálatos babája, és semmi más nem számít. És igenis gondoljon a császár lehetőségére, mert én Grétinél nem gondoltam, és iszonyatosan rosszul érintet, kudarcnak éltem meg, hogy nem tudom simán megszülni a gyerekem....borzasztó volt. Szóval felfogás kérdése. Tényleg minden agyban dől el. (megkockáztatom, hogy szerintem a szoptatás is...meg minden)
Toncsi: Ez a sírás.... Nekünk tegnap este volt egy ilyenünk. Rémes volt. Levi ordított, semmi se volt jó neki, ha a cicihez közelítettem, még jobban üvöltött, semmitől nem nyugodott meg....felváltva nyugtattuk és hurcoltuk a fenekét a férjemmel kb. 40 percig mi is...de nekem óráknak tűnt. És addig üvöltött. Semmi sem volt jó. Borzasztó volt. Ja a csúcs az volt, hogy Gréti is üvöltött vele együtt a 40 percből 30-at, mert hogy miért nem vele foglalkozunk, és miért sír a tesója és mindig épp azt akarta aki a Levi fenekét rázta...."fantasztikus" volt. De hogy a szomszédok mit gondolhattak?!?! Már azt vártam mikor kopognak be megnézni, hogy mit csinálunk a gyerekekkel, hogy mindkettő üvölt.
Aztán úgy 40 percnyi éktelen ordítás után végre elfogadta a cicit, szopizott és aludt reggelig.
Láttam téma volt zitáéknál, Szildééknél, Toncsiéknál az ujj/ököl szopás/nyáladzás és társai. Jelentem, ez nálunk is megy már egy ideje. Idegenek mindig közlik, hogy fogzik a baba....meg éhes meg hasonló okosságok. Szerintem egyszerűen csak ez egy ilyen korszak...sose fogjuk megtudni épp miért csinálják. Mindenesetre én az éhséget kizárom....7180 gramm volt Levi 2 napja
Megjegyzem több hasonló korú babát ismerek...MIND ezt csinálja, kivétel nélkül. Nyáladzás, ököl szájba tömése és a szülők ujjainak rágcsálása....
Szilcsi: Majd szólj mikor lesztek a Széf-ben, megnézem
Mi egyszer az Áll az alkuban voltunk a férjemmel, még nagyon az elején amikor elindult, még akkor jelentkeztünk, amikor azt se tudtuk miről fog szólni a játék. A férjem csapata lett a legjobb és ő is játszhatott a 21-ben a döntőért, és nyitott táskát is...nem nyertünk semmit. Csak tapasztalatot, és étlen-szomjan voltunk egész nap....mérgesek is voltunk, hogy még vízzel sem kínáltak meg bennünket. Nem is tudom mikor volt ez. Még nem volt gyerekünk se...pocakban sem...szal jó régen
Karmen: Nagyon bátor Orsi.
Matteo: Nekem is gondom volt a lábujjaimmal, a benőtt körömmel. Aztán tavaly a jobb nagylábujjamat megműttettem, lézerrel levágták az oldalait a körmömnek, szóval a szélességét csökkentették, azóta semmi panaszom. A másik ujjam is folyton begyullad, de mostanában nem vágom le a körmöm, és így nem gyullad be....csak akkor vágom, ha túlnőtte nagyon a széle is a bőrömet, és próbálom egyenesen vágni, nem kerekíteni. De ha begyullad, száguldok megint műttetni. Szolnokon csinálta amúgy egy lézersebész és 1 perc volt cakkumpúder, meg kb. 6 hét gyógyulás utána, de csak az első pár nap bicegtem. Simán tőlélhető volt. Egy császárhoz képest, szúnyogcsípés
Pedig nagyon be voltam tojva.
DM-es Pampers-ös kuponjaim nekem is vannak...ha kell valakinek, már viheti is. Nem használjuk a P. pelust
Egy maciparkos kép (élmény volt medvét etetni
, bár Gréti összeveszett az egyik medvével, mert miután lenyalta a mézet a fakanálról, kihúzta a lányom kezéből, és jól megrágcsálta és eltörte a fakanalat....volt ám sírás, hogy: a maci elvette a fakanalaaaaaaaaaaam....)