Sziasztok,
Csomag felvétele: bementem a Duna Plaza-ba, mert ott jártam, ott van egy Photo Hall nevű bolt, ami rajta van a kiskönyvünk listáján, kitöltve átadtam a papíromat, semmi mást nem kért. Nem ellenőrizte le, hogy a 3. trimeszterben vagyok
És átadta a csomagot. Ennyi
Tanfolyam tegnap: a doki nem jött, csak a szülésznő, így azokat a kérdéseket tehettük fel, amik engem valójában érdekelnek. Sajnos jött hideg zuhany is. Ime a részletek:
- 5 szülőszoba van, ebből 1 alternatív. A többiben is van zuhanyzó, labda, meg ilyenek. Mind egy családos. Ha többen szülnénk egyszerre (nekem ez volt Lilivel), akkor van egy 5 ágyas vajúdó is, ahol ki lehet várni, míg sorra kerülsz, vagy ott szülsz. :S
- Útálom, de a látogatók nem találkozhatnak közvetlenül a babámmal. Ez nem zavarna annyira, de ide van sorolva a férj, és a lányom is.
Ha bejönnek látogatni, magára kell hagyjam Borit, ezt nem akarom. Tehát nem jöhetnek be. És pedig Lilinek már be is szereztem Bori cumiját, amit minden nap hozott volna a tesójának, hogy a szájába dugdoshassa.
Ez elmarad. Nem láthatom a lányomat pár napig, majdnem belehalok a gondolatba
Jöhet a vigasz!
- Alapból csinálják a gátvédelmet, tehát mikor majd eljön a nagy pillanat, hogy már nagyon tolnál egy utolsót, akkor valahogy el kell érd magadnál, hogy mégse tedd. Ezzel az a baj, hogy én nem fogom bírni. Van egy ilyen érzésem.
- szülésznőt ajánlott választani, de ezt még megbeszélem a dokimmal, mert kevés szülésznő van, és nem tud végig melletted maradni :S Én Lili óta tudom, hogy apa mellé kell még valaki, akire hallgatnak az orvosok, mert akkor a kitolási szakaszt egyedül apával kellett elkezdeni, és az a pokol volt maga. Ha valaki ott lett volna velem, akkor minden sokkal könnyebb lett volna.
- Ajánlotta a szülésznő, aki tartotta a tanfolyamot, hogy szerezzünk be a mom parkban gátmasszázs olajat, és megmutatta, hogy apukák hogyan masszírozzanak. 3 percig mutató+középső ujjal U alakban, nem simogat, hanem masszíroz, utána a két ujját szétfeszíti, hogy feszülő érzést érezzél. Ezt minden nap a 36-38. héttől esténként fürdés után :S
- Ajánlott 2 féle homeós bogyót a 38. héttől (CAULOPHYLLUM, CIMICIFUGA), és a málna levél teát a 36. héttől (2 bögre/nap).
- beszélt a fájdalom csillapításról is, de az zavaros, hogy mit mikor kap az ember. És az EDA-ról is, amit már az elején kell kérni, és ő már beszélt rá kismamát, hogy kérje ezt, állítólag a kismama 2. babával is kérte.
Timi: gratula a cukor eredményhez. Mennyivel jobb ez a vizsgálat, mint a cukros lötyi, nem?
Kata: remélem nekem lesz erőm ezzel a mosható verzióval pöcsmötölni
Lovaszkata: nekem télen is 28 fokos a lakás.
Lilim takaró nélkül alszik a mai napig. Ha betakarom, hamar ledobja magáról. Függ a lakás hőmérsékletétől. Amúgy meg betakarod a zsákkal együtt, és az első napokban ellenőrzöd a mellkasán/ hátán érintéssel, hogy melege van-e, vagy fázik. Lehet érezni.
Én ezt tettem mindig.
Babe: édes a babád, jók a képek nagyon!
Emma: hasonló gondolatok gyötörnek minket. Én ragaszkodom az apás szüléshez, de mi a túrót csináljak a lányommal. Mi van, ha éjjel szeretne Bori megszületni, Mi van, ha viszem magammal Lilit is apát is, valaki jön még utánunk, és vigyáz a lányomra, amíg apával szülünk. Vagy lesz-e időm megvárni, míg valaki ide ér (haza), hogy itt vigyázzon rá, vagy költözzön valaki ide? Vagy egyáltalán mikor és hogyan oldom én ezt meg?! És apa csak abban a két órában Borizhat, amit a szülés után együtt tölthet a család. Utána már csak itthon
Én e miatt nem tudok rendesen aludni, ideges, és szomorú vagyok.
És Lilimről még nem is beszéltem. Hogy én ne lássam őt napokig?! Hogy fog hiányozni a családom! Este még sírtam is e miatt. Pedig az én párom minta apa. Jól gondozza a lányomat.
Szöszke: igazad van. Apának akkor is van szerepe a szülőszobában, ha látszólag semmit nem csinál. Pl. ha végre nehezen kinyögöd a bajodat 2 fájás között, akkor ő ismételgetheti a dokinak helyetted, vagy lelkileg námogathat, vagy csak ott van neked, hogy letépd a kezét (én ezt tettem
) Vagy bármi, amikor neked nincs erőd élni sem, ő képviseli az érdekeidet.
Inez: szerintem az újság+kiskönyv az amit mi már az első alkalommal megkaptunk, ebben a kiskönyvben az utolsó lapon találod a kupont
Kérjed, ha legközelebb mész. Nem a végén kéne odaadják, mert sok okos dolog van benne a terhesség elejétől fogva, és nyeremény sorsoláson is részt vehetnél, már pár hetesen, ha be szeretnéd küldeni az első kupont. Ezt hagy döntsd már el te, nem?
Marek: nektek nagyon mély sebetek van, nem csodálom, hogy megvisel titeket ez a dolog. Bár ennek ellenére le a kalappal előtted, hogy apa nélkül egyedül is végig csinálod. Pedig könnyebb a nehéz dolgokon együtt túlesni. Biztosan neked is kellene egy kis támasz, nem? - Remélem azt érted ebből, amit írni akartam, nem mást. Nehéz megfogalmazni. A lényeg, hogy erős csajszinak tartalak, és tisztellek e miatt!