2008.07.29 10:15
2008.07.29 10:22
2008.07.29 10:28
2008.07.29 10:34
2008.07.29 10:43
2008.07.29 10:43
2008.07.29 10:46
2008.07.29 11:01
[quote]A írta:nya leszek! - Juhé! Két csík!
Nők Lapja Cafe
Myreille
2008. 07. 29.
Tudtam én, csak nem sejtettem, hogy annak, amit a férjemmel művelünk, előbb-utóbb egy kétcsíkos terhességi teszt és egy kölyök az eredménye.
Hirdetés
Igaz, a hetedik héten, amikor először láttam a pocakomban növekvő kis alient, leginkább egy szépséges bálnára hasonlított, de az első pillanattól imádtam.
Persze a hetedik héten már hoztam az állapotos nők fokozott érzékenységét, és amint az ultrahangmonitoron megjelent a kis bálna, azonnal a fülembe szaladtak a könnycseppek. Titkolni nem tudtam a könnyeimet, és a doktornő rögvest vigasztalni kezdett. „Nem lesz semmi baj, jó lesz, meglátja”, mondta kedvesen és megnyugtatóan. Gondolom, így nyugtatja azokat az állapotos nőket is, akiknek a gyermekáldás nem szerepelt a rövid távú terveik között. Én viszont tudtam, hogy minden jó lesz, csak még nem mertem elhinni. Minden ugyanolyan volt, mint régen, leszámítva, hogy a szaglásom bármelyik vadászkutyát megszégyenítette volna, és életem párja rögtön latolgatni kezdte, hogy talán el kellene mennünk szarvasgombát keresni, és az így szerzett pénzből fedezhetnénk a gyerek taníttatását a második diplomáig. Persze a fene se akarta az erdőt járni, amikor éppen sokkolódtam. Amúgy is dús keblekkel áldott meg a sors, de most, a terhesség miatt, kéthetente jártam melltartót venni, és az eladókkal kölcsönösen egymás idegeire mentünk. Bonyolult dolgok ezek a kosarak…
Egyébként a melleim buktatták le a bennem növekvő porontyot, igaz legalább négy hétig azzal dühítettem magam, hogy megint híztam, már a levegővételtől is hízom, és ezért nőnek a dudáim. Mert hiába csúszott a vérzésem, eszembe sem jutott, hogy terhes lehetek. November 7-én – jeles dátum, könnyű volt megjegyezni – elhatároztam, hogy jó ideig nem veszek több terhességi tesztet. A nevezetes dátumon jött meg a menstruációm, pedig mennyire reménykedtem, hogy mégsem, és végre pozitív lesz a terhességi teszt.
Bő másfél éven keresztül kisebb-nagyobb hittel azt vártam, hogy végre akadjon össze, aminek össze kell akadnia, és gyerekünk legyen. Visszanézve mindez lényegtelen, de akkor hónapról hónapra reménykedni, majd csalódni, közben pedig élni és nem görcsösen gyereket akarni nem volt leányálom. Ezért is választottam a túlélésnek azt a módját, hogy nem veszek több terhességi tesztet, sőt annyit dolgoztam az év utolsó két hónapjában, mint egy ideggyenge hangya. Végül az év utolsó napjaira annyira elfáradtam, hogy semmi másra nem vágytam, mint egy jó szilveszteri bulira és néhány erős italra. Mindent elő is készítettünk: volt málnabor és Gran Canariáról mézes rum is érkezett. A szokásosnál két kosárral nagyobb melleim azonban nem hagytak nyugodni.
December 30-án, az utolsó pillanatban, beneveztem egy terhességi tesztre, „ha netalántán terhes vagyok, akkor nem kellene innom” felkiáltással, de egész este vertem a fejem a falba, hogy mekkora hülye vagyok. Biztos újabb pénzkidobás a teszt, ráadásul ennyit szilárd elveimről és fogadalmamról, ami nem bírt ki két hónapot! December 31-én reggel – vajon akkor is megjegyeztem volna a dátumot, ha nem ennyire nevezetes nap? – álmosan és félig csukott szemmel ültem rá a vécére. De még időben kapcsoltam! Feltéptem az ajtót és feltéptem a terhességi tesztet, még szerencse, hogy rutinos tesztnyitóvá fejlesztettem magam, különben bukom a tesztelést az első vizelettel. Tudom-tudom, ezek a hiperszuper tesztek a nap bármelyik szakában képesek kimutatni a terhességet, de akkor az volt a fejlövésem, hogy így a legbiztosabb. Szintén szokásommá vált, hogy visszahajtom a vécéülőkét, és azon üldögélek, amíg a teszt teljesen átnedvesedik, és megmutatja az eredményt. Először azt hittem, hogy az álmosságtól nem látok jól. Pislogtam nagyokat, de még mindig két csík volt a teszten. A férjemet, aki békésen szunyókálással töltötte az időt, amíg nője holmi terhességi teszttel babrál, elég hangos üvöltéssel sikerült ébresztenem, ami leginkább a „nézd!”-re hasonlított. Résnyire nyitotta a szemét, majd arról érdeklődött, hogy miért ébresztettem fel ezen a hajnali órán.
– Két csík – mondtam neki lelkesen.
– És az mit jelent? – kérdezett vissza ébrenlét és álom határán.
A férjem járatlan a terhességiteszt-eredmény leolvasásában, így gyorsan elmagyarázom neki a tényállást: a két csík azt jelenti, hogy az anyaim mellé ő beleadta az apait rendesen. Erre már ő is vigyorog, mint a vadalma. Ujjain számolja a hónapokat. Augusztus végére tippelünk.
Áldom az eget, hogy 31-én zárva volt minden, különben kétóránként rohantam volna a drogériába terhességi tesztet venni, hogy biztosan tudjam, nem álmodtam, nem múlt el, és tényleg elhihetem: terhes vagyok.[quote]< írta:/div>
Ahogy a családalapítás, úgy a babavárás időszaka, majd az azt követő hónapok és évek is folyamatos tervezést igényelnek. Ahhoz, hogy gyermekünk, gyermekeink boldogan, magabiztosan váljanak felnőtté és megkezdjék önálló életüket hozzátartozik az anyagi gondoskodás és előre gondolkodás is a szülők részéről.
X EZT MÁR OLVASTAD? |
|