Sziasztok!!
Bende, gratulálok! Nagyon jó egészséget Nektek!!
Julcsi, klassz kis szobát alakítottatok ki a leánykának, biztosan jól fogja érezni magát benne.
A kórházas cuccokról majdnem minden infót megkaptál, ahogyan olvastam, de azért leírom én is.
Szóval, kórházas hálóinget kapsz a szüléskor, azt szerintem érdemes magadon hagyni első nap, mikor még nagyon vérzel, mert előfordul, hogy foltos lesz. Utána már kényelmesebb a sajátodban lenni.
Eldobható bugyit, nedves wc papírt és intim törlőkendőt én vittem magammal és nagyon nagy hasznát vettem. Az intim törlőkendővel klasszul lehet hűsíteni a gátsebet és persze fertőtleníted is vele. Én még ajánlanék eldobható wc ülőkét, vagy fertőtlenítő kendőt, amivel áttörlöd a wc ülőkét, mert nem biztos hogy lesz erőd tartani magad fölötte és hát hiába takarítanak nagyon sűrűn, elég sok igénytelen nő lesz az osztályon. Sajnos! Szóval megéri, a Te érdekedben.
Pelenkát a babásoknak adnak pár darabot, de vigyél még Magaddal, biztos ami biztos. Amúgy liberót adnak, az a legjobb, tehát az a pár darab biztos jó lesz.
Ruhácskát kapnak a babák minden nap szép tisztát, ha kifogsz egy aranyos csecsemőst, akinek nagyon szimpi a kislányod, akkor nagyon csinin fogják öltöztetni.
A mellszívót mindenképp vidd Magaddal, és már az első pár csepp előtejet is szívd ki vele a melledből (ha a baba esetleg még nem tudja majd kienni, de reméljük, hogy ki fogja!), mert annál több termelődik vissza!!
Ajánlom nagyon a Győri Édes Zabfalatok nevű kekszet, mert nagyon megkönnyíti a "nagydolog elvégzést"!! Nekem nagyon bevált és akkor nem kell hashajtót kérned. Ha mégis kellene hashajtó, akkor nagyon vigyázz vele, mert valakinek már fél szem is nagyon erős hasmenést okoz!!
Betétből én 6 cseppes libresse-t vittem, hát az mondhatni semmit nem ért, olyan erős vérzésem volt. Én első napon kértem steril papír vattát a nővérkétől és a betét fölé még pár darabot összehajtva rátettem, így elég volt a hosszabb időre is éjszakánként. A tena betét sokkal többet bír és klassz pamutos a belseje.
Rágcsálnivalót vigyél Magaddal, mert nagyon éhes leszel szülés után és szopik után, én háztartási kekszet ropogtattamm egész nap.
Pedig mindent felfaltam amit kaptam a kórháztól.
Amúgy reggeli 7:30-kor, ebéd 11:30-kor, uzsi 15:00-kor és vacsi 16:30-kor van. Este utána semmi!!! Ezért kell a nasi, vagy valami étel. Hűtő van, bár én nem használtam.
Gyógyszert adnak, ha kérsz. Minden reggel és este megkérdezi a nővérke, kérsz e valamit, meg kapod az orvos által előírt dolgokat, ha kell.
Hát azt hiszem mindent leírtam, ami így elsőre eszembe jutott.
Ha van még kérdésed, nagyon szívesen válaszolok. Remélem másnak is tudtam segíteni az általános részével.
Lehet hogy még este visszanézek, de nem ígérem.
Sziasztok!