Új privát üzeneted érkezett!

Köszi Reni!
Most tartjuk. :wink:

Kép
Kép
giga1
 
 


Ági Lilije!
Boldog névnapot! És gyógyulj meg gyorsan!

Reni!
Ki fogod bírni net nélkül. Csak a heti "termést" lesz nehezebb visszaolvasni.

Szép hétvégét!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Hali!
Tegnap adtam Bulcsúnak almát. Hááát... Nem igazán ízlett neki, de azért 3 falatka lement. :lol: Ma is megpróbáljuk majd. :wink:
Lili egyébként már teljesen jól van. Vasárnap kapta meg az uccsó adag antibiotikumot. Igazából 1 napig tartott nála ez a tüszős mandulagyuszi. Utána még volt 1 napig hőemelkedése, de aztán mintha elvágták volna. :D
Remélem most már senki nem lesz beteg, mert pénteken utaznánk mi is.
Holnap még azért el kell mennünk Bulcsúval csípőszüréses vizsgálatra. Nagyon remélem, hogy nem találnak nála semmit. :roll:

Kép
Kép
giga1
 
 

 
 

Sziasztok!

Mi hazajöttünk. :cry: :cry: Annyira moslék idő van, hogy nem láttuk értelmét a további Agárdozásnak. Esetleg ha hét vége felé ismét jó idő lesz, lemegyünk, de Agárdon tegnap 18, ma 15 fok volt :? :x . A tó szerintem 6 fokot tuti hűlt. Hát mondhatni így jártunk, de vasárnap még tudtunk pancsizni, és azért is vagyok extra szomorú, mert hihetetlen módon élvezték. Norbinak tökéletes jel lesz azt hiszem a bölcsiben a hajó, mert minden matracot, úszógumit, csónakot lehajózott :lol: :lol:

Örülök, hogy Lili teljesen meggyógyult, és gratula Bulcsú 3 falat almájához :lol: :lol:

Reni
Kép
Kép
rennye
 
 


Lányok!
Én már teljesen kivagyok!
Az agyamra megy, hogy Bulcsú egész álló nap üvölt. Hasrafordul állandóan, és nem tud visszafordulni, és üvölt. Ha visszafordítom, akkor mégjobban rákezd, és csak akkor nyugszik meg ha felveszem, vagy ha hagyom még pár percig sírni, akkor magátol is sikerül lenyugodnia, de már teljesen elegem van. Ha etetem feszeng az ölemben, állandóan hátrahajlítja az egész testét, mint aki hídba megy le. És a ráadás, hogy etetés után ha leteszem ugyebár egyből fordul hasra, és mindent kihány. Teljesen feleslegesnek érzem, azt hogy én vagyok. Minek termelem én itt a tejet, ha úgyis kibukja. Néha úgy érzem, hogy sose fog már megtanulni visszafordulni.
Most nagynehezen kibuliztam, hogy ha Apa hazajön én elmegyek vásárolni EGYEDÜL. Kíváncsi leszek, hogy valóban így lesz-e, mert az eső már elállt, és a párocskámnak ma edzése lenne...

Kép
Kép
giga1
 
 


Reni!
Sajnálom, hogy rossz időtök volt.
Azért lesz Norbi bölcsis, mert visszamész dolgozni?

Ági! :(
Remélem Bulcsú hamar megtanul visszfordulni, és akkor kicsit könnyebb lesz. A foga nem jön?

Én is most értem nehéz időszakba Andrissal. Már nehéz cipelni, de még nem ül stabilan. Ha az ujjamat odanyújtom neki, simán felül, sőt feláll. Ez nagyon tetszik neki, és állandóan függőlegesen szeretne lenni. Szóval ő is sokat üvölt emiatt.
És igaz, hogy fél 5-5-ig alszik éjjel, de utána már nem nagyon, vagy csak keveset. Nagyon fáradt vagyok már. :cry:

Vasárnap lesz a 6. házassági évfordulónk. Már várom. Tavaly sem tudtuk igazán megünnepelni, mert fekvésre voltam ítélve. Na, de majd most.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Ági!! Szegény!! :cry:

Hidd el elmúlik. A sírás és a bukás is. Jó, a sírásnak kell még vagy 10-20 év, de sebaj :lol:
Mennyi ideig bírjátok ki hason? Mármint Te mennyi ideig bírod hallgatni, és Bulcsú mennyi ideig zokog??? Nem hagyja abba egy idő után? Lehet, kéne hagyni egy kicsit. Tudom, genyaság, de csak akkor lesz hajlandó erőlködni. Lili nem ilyen volt?? Nálunk csak Levi csinálta, Norbi hál'Istennek kihagyta.
Drukkolok az egyedül vásárlásért!!!

Reni
Kép
Kép
rennye
 
 


Boeske!

Igen. Azért lesz bölcsis :cry: :cry: Tudod, a muszáj nagy úr....

Reni
Kép
Kép
rennye
 
 


Boeske!
Lehet, hogy jön a foga is, mert fehéredik a két alsó fogacskájának a helye, de ha Lilire ütött, akkor a jelek még nem jelentenek semmit. A csajnál is úgy volt, hogy ha láttam, hogy meg van dagadva az ínye és már fehér is, az még nem jelentette, hogy bizonyos időn belül kibújt a kis fránya. Volt, hogy visszakúszott a kis genyó fogacska. :twisted: Szóval nem tudom, lehet, hogy ez is baj, de én nem hinném, hogy emiatt sír.
Andris egyébként forgolódik? Mert azt mondtad nemrég, hogy nem igazán... (vagy ezt Viki mondta a Mikiről? :oops: )
Gratulálok a házassági évfordulóhoz! Nekünk a 3. lesz szeptember 3-án. :D

Reni!
Alapjáraton egész sokáig elvan hason. Percekig. Én is olyan vagyok, hogy nem szaladok oda az első nyekkenésre, és fordítom vissza, hagyom hagy próbálkozzon. Csakhogy amikor már igazán rázendít a sírásra, akkor az már azért van, mert addig nem sikerültek a próbái a visszafordulásra. Tehát amikor sír, akkor ő már nem próbálkozik. Akkor már csak fekszik, és két oldalt behajlított kezekkel kitámaszt, és esély sincs rá, hogy megmutassam neki, hogyan kéne visszafordulni.
De, abbahagyja a visítást egy idő után, de addigra már úszik a bukásában, ezért muszáj vagyok visszafordítani...
Lili??? Ne is kérdezd! Ő másfél hónapig szivatott ilyen téren. Igazából már megedződhettem volna, de hát a gyereksírást nem lehet megszokni (szerintem), és Bulcsúnak különösen nagy hangja van. :x :(

Mikortól megy bölcsibe Norbi?

Kép
Kép
giga1
 
 


Ja!
Egyébként elmentem vásárolni, de nem igazán kapcsolt ki. Leültem, és ettem egy szelet pizzát. Gondoltam olvasok majd mellette egy újságot nyugisan, erre nem odajön egy dakota nőci kezében egy gyerekkel, hogy adjak neki pár forintot. :evil: Olyan ingerültem küldtem el, hogy még utána percekig az egekben volt a pumpám... :x :evil:
Igazából az lenne a jó, ha ilyenkor el tudnék menni egy masszázsra (ahol tényleg kikapcsolhatok), vagy kozmetikushoz, vagy valami hasonló helyre, ahol magammal foglalkozhatok. :?

Kép
Kép
giga1
 
 


Ági!!

Már bocsi, de szívás........mármint a forgolódás-bukás. Levi tényleg detto ilyen volt.

Ne is mondd/írd a pénzkéregetőket. Gyűlölöm őket, főleg amikor két gyerekkel pakolunk a kocsiba, és odajön a százasért. Erre én közlöm vele, hogy hogy nem szakad le a pofájáról a bőr, hogy kétgyerekes családtól kunyerál, és ha én két gyerek mellett tudok dolgozni (ami azért nem teljesen igaz, hacsak a házi MUNKÁT nem vesszük annak), ő is igazán megteheti!! Úgyhogy mélységesen egyetértek veled!

Norbi szeptembertől bölcsis, 16-án tölti a második életévét, 15-én kezdi :cry: :cry: :cry:
Levi elsején kezdi az ovit. Totál kikészít a gondolta, hogy négy éve itthon vagyok non-stop a babácskáimmal, sosem aludtak még külön tőlem (kivéve Norbi születése után 4 éjszakát Levi), és amúgy is egész álló nap együtt vagyunk, és egyszerre szakadok el tőlük. Úristen, mindjárt bőgök......... :cry: :cry:

Reni
Kép
Kép
rennye
 
 


Ági!
Andris oda-vissza forog. Kimászik a hordozóból, és kukacként közlekedik a járókában. A hasról hátra fordulást ő is jóval később csinálta, de nálunk nem okozott gondot, mert ő hason jobban szeret lenni.

Reni!
Nem könnyű elereszteni a csemetéket. Amikor Barna ovis lett (és ő csak délelőttös), minden bajom volt. Újra hánytam, pedig már jóval félidőn túl voltam Andrissal, állandóan az órát néztem, hogy mikor mehetek érte. És fura volt, hogy nem tudtam, mit csinál délelőtt. Persze az óvónők mondták, hogy evett, játszott, stb. de fél percben beszámolni 4 óráról.....
Lesz beszoktatási idő, vagy rögtön ott kell hagynod őket?

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Boeske!

Lesz beszoktatás, Levinél azt mondta az óvónéni, hogy először együtt maradunk ott egy-két órát, de következő nap jobban örülnek, ha lelép a szülő, hiszen már "nagy" a gyerek, és jobban bevállt náluk ez a módszer. Sok helyről hallom ezt, és tényleg ritka, hogy gond lenne. Tuliképpen az ottalvásig kb 1 hét a beszoktatás.

Norbinál a bölcsiben azért más a helyzet, ott fokozatosan emelik az időt, és az első héten hétfőtől szerdáig anyával, utána minél több időre ki kell menni anyának. Ottalvásnál is kint kell üldögélni először, hogyha nagyon nem tudják megnyugtatni, akkor bemehessek. Ott 2-4 hét a beszoktatás. Persze nagyon sok gyereket kell beszoktatni, és örülnek, ha hamar megy, de nem drasztikusak, mert nem akarják, hogy a gyereknek rossz legyen. Szóval így megy kb.

Andris tök ügyi mozgásban! :shock:

Reni
Kép
Kép
rennye
 
 


Reni!
Hát tényleg szívás...
Azért valamelyest a beszoktatás ideje alatt te is leválhatsz a gyerkőcökről... vagy nem? Fogalmam sincs, hogy milyen lehet ez, de biztosan nem túl kellemes. Amikor én Anyuéknál hagytam ott Lilit egy éjszakára minden bajom volt. Ahogy hazaértünk már hívtam is őket, hogy minden rendben van-e. Persze a lányom másnap haza sem akart jönni, itthon akkora hisztit rendezett, hogy csak na. De azért egy bölcsi, ovi biztosan más...

Boeske!
Bulcsú is össze-vissza forgolódik a járókában (mármint hason forgolódik). Sőt a felüléssel is próbálkozik, ha az ölemben van, és kifelé fordítom, de ez a hasról hátra fordulás nagyon nem akar működni. :?

Kép
Kép
giga1
 
 


Sziasztok!!

Csak úgy pörög ez a topik!! :roll: :wink:

Voltunk délelőtt a temetőben. Gyerekek marhára élvezték, szedték a sírok mellől a kavicsokat, és a kutakba dobálták.....
Most fő a kukorica, és dinnye várja a lurkókat alvás után :lol: Imádják!!!! De Levi csak a görögdinnyét, Norbi mindkettőt. Mint minden mást.....

Én meg szívom a fogaimat, meg a férjem vérét, hogy most meg milyen jó idő van, persze tudom, hogy a víz nem elég meleg a fiúknak, de akkor is!!!
Holnap, ha marad a jó idő, kimegyünk strandra. Utálom, de találtunk egyet, ami elfogadható áron van, nem 5000 Ft négyőnknek, és marha klassz gyerekmedene van, csúszdával, meg minden.
Kép
Remélem, legalább ez összejön......

Bulcsú-ringispil cuki lehet :lol:

Reni
Kép
Kép
rennye
 
 


Sziasztok!
Na, megjöttünk! :D Jól éreztem magamat, nem bántam meg, h Laci nélkül is ott maradtunk a gyerekekkel. Annál is inkább jó volt, h maradtunk, mert mi is ott lakunk, ahonnan a bomba miatt kitelepítettek egy rakat embert, Angyalföldön. A férjem nem tudott hazajönni meló után. Legalább nekem nem kellett 2 gyerekkel elmennem akárhová.

Ági!
Nagyon-nagyon meg tudlak érteni Bulcsú bőgése miatt! Miki is nagyon sokat sír, de nála sajnos nincs mindig konkrét oka. Az főleg nem, h nem tud visszafordulni, merthogy egyáltalán nem forgolódik! :roll: Tudom, h tud fordulni, mert már láttam párszor, de még mindig lusta. Ennek megfelelően elég kövér is, mert nagyon kajás, de nem mozog sokat.
Én csak a túlélésre játszom, és próbálom Miki pozitív tulajdonságait szem előtt tartani. Az nem lehet, ugye, hogy még 1 évesen is folyton bőg egy gyerek? :D Na, szóval még van félév, utána biztos jobb lesz! :D Neked viszont nem kell majd eddig várni, fiad biztos hamarabb fog tudni visszafordulni! Szóval én azt mondom, gondolj arra: van akinek nálad is rosszabb, nincs is messze az illető! :D

Most ennyi telik tőlem, majd hétfőn több időm lesz írni!
Üdv: Viki
Vendég
 


Viki!!

Akkor mázlitok volt. Én először csak annyit hallotam, hogy Angyalföld. Na, mondom nagymamám remélem nem esik a körzetbe, frissen műtött csípőprotézisével hova menjen órákra, aztán hallottam, hogy odébb volt. Tatai-Tahi sarok? Asszem.
És örülök, hogy jól érezted magad!! :D :D

Képzeljétek!! Levi tegnap 10 nap után glicerines kúppal tudott csak kakilni. Még a Guttalax csepp sem hozta meg a várva vártat :( Nem értem, és nagyon aggaszt. Remélem egyszeri eset volt...

Reni
Kép
Kép
rennye
 
 


Sziasztok!

Reni!
10 nap? Az tényleg sok. Gondolom adsz neki sok gyümölcsöt. Barackot, ilyesmit.

Viki!
Remélem hamar túlestek a sírós időszakon. Drukkolok.

Ági? Nyaraltok?

Háát, nem is tudom, írjam-e.... mert ez nem verseny.... és minden gyerkőc időben meg fog tanulni forogni, felülni, felállni.....
De nekem olyan nagy öröm... Szóval Andris most lépett mozgásfejlődésileg a frissen született őzike korszakba. Négykézlábra áll, aztán keze-lába szétcsúszik, vagy oldalraborul. De lelkesen gyakorol, egyre tovább bírja.
Érdekes,x 4 hónapos korában hasrafordult, utána másfél hónapig semmi változás. Egy hete pedig annyi új dolgot csinál, hogy csak pislogok. Már nem is rakom takaróra, mert úgyis azonnal lemászik róla.

Szép napot!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Boeske!!

Gratulálok Őzike-Andrisnak!! Nagyon ügyi!! :lol: :lol:

Bizony nagyon sok, pedig Ő is teljesen normálisan eszik. Levest, főzit, imádja a gyümiket, rengeted dinnyét, barackot evett. Evett tejterméket, ivott tejet, oszt semmi...... :x Minden nap főzök, tehát főtt ételt is eszik minden nap. Szóval nem értem. Felhívtam dokinéninket, hogy ötlete van e. Mondott valami Bonolakt izét, elmentem a gyógyszertárba, hát otthagytam az államat a földön. 3790 Ft!!! :shock: Ugyanazt tudja, mint a 890 Ft-os Normaflore. Úgyhogy találjátok ki, melyiket vettem meg....

Reni
Kép
Kép
rennye
 
 


rengeted=rengeteg :oops:

Reni
Kép
Kép
rennye
 
 


Sziasztok!
Újra itthon. Mi is idő előtt hazajöttünk, mert nálunk is sz.r volt az idő. Egyszer szerencsére azért pancsoltunk egy napot a Balcsiban. Nagyon szuper volt. Lilit ki se lehetett szedni a vízből. Már remegett, de még kitartott volna, ha én nem szigorítok. :D
Összességében egyébként nem volt egy király nyaralás, sőt... :( Sebaj, majd jövőre.

Boeske!
Gratula a friss élményekhez! Remélem Bulcsú is hamarosan megtáltosodik, mert még mindig ugyanott tartunk, és már tényleg nehezen bírom, de tenni nem tudok úgysem semmit. :?

Reni!
Remélem tényleg nem lesz több ilyen eset Levivel! Nagyon sok az a 10 nap. Nekem a doki azt mondta, hogy max 7 napig menjek el. Aztán kúp. Mindenki mást mondd. :?

Viki!
Köszi a nyugtatást!
Neked is kitartást! :wink: :D

Kép
Kép
giga1
 
 


Ági!

Voltaképp megint tiszta ideg vagyok, mert hétfőn kakilt már megint utoljára. És holnap már péntek. Basszus!!!! :x :x :x
Voltunk aztán dokinál, mert állandóan fájlalja a hasát a kakilás után, és szigorú diétára fogta. Semmi nasi, csak bubimentes ásványvíz, max tea minimális vagy semennyi cukorral, gyümi csak kompótnak, nuku gyümisjoghurt, csak natúr, kefír, meg ilyenek. Igyekszünk, bár az egész napunk egy nagy hiszti az idő miatt is, meg a megvonások miatt is. Egyetlen engedményünk, napi egy túrórudi. :(
Kapott paraffinolajat, napi egy kiskanál. Ez nem hajt, hanem lágyít. Ma kapott először, hát (már bocsi) most annak is örülök, hogy büdiket pukizik, mert azt gondolom, azért van, mert mindjárt itt a kaki!!

Bulcsúhoz kitartást!! Sajnálom a nyaralásotokat, úgy látszik ez idén nem jön össze :evil:

Reni
Kép
Kép
rennye
 
 


Reni!
Remélem hamar rendbe jön Levi!
Volt már kakkancs azóta?

Kép
Kép
giga1
 
 


Sziasztok!

Ági!
Hát tényleg kifogtátok a rossz időt. :(
Bulcsúval jobb a helyzet? Most már biztos hamar rájön, hogy kell visszafordulni.

Reni!
Minden rendben? Hogy van Levi?

Viki?
Akíra?

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Sziasztok!

Köszi az érdeklődést!!
Volt, de paraffin olajjal szerintem, mert ugye hétfőn volt, utána pénteken. De aznap KÉTSZER!! :D Azóta persze nem, de ez még nála normális.

Tényleg!! Bulcsú ügyeskedik??

Andris meddig fejlesztette őzikeségét?

Reni
Kép
Kép
rennye
 
 


Képzeljétek!
Bulcsú már meg tud fordulni. :lol: :lol: :lol: Juppíííííííííííííííjééééééééééééé! :lol: :lol: :lol:
Bár még így is sirdogál néha, de már korántsem annyit és úgy mint azelőtt.
Viszont tegnap éjjel megjártuk a kórházat. Szerencsére Lili anyuméknál aludt pont. 11 óra tájékán mentem be a kissráchoz, mert már nagyon nyűglődött. Akkor vettem észre, hogy egy nagy adag hányásban fekszik szegény. Gyors mosdatás, tiszta ruha, és erre megint hányt egy iszonyat nagyot. Majd rá 2 perce megint és utána is még egyet. Ezek mind frankón hányások voltak, egy felnőtt is megirigyelhette volna a mennyiségét. Felhívtam az ügyeletet, de ott azt mondták, hogy kijönnek, de úgyis a kórházba küldenék be, így menjünk inkább oda egyből. Bevittük, de addigra már megnyugodott, és el is aludt a kocsiba. Megvizsgálta a dokinéni, de semmi extrát nem talált nála. Kapott B6 vitamint, meg egy fél Dedalonetta kúpot. Hazajöttünk és aludt egy nagyot. Ma is volt még egy hányás, de az már majdnem bukás volt. Kevés volt, és vizes. Remélem a ma éjszakánk már jobb lesz. :?
Ja! Mindezen izgalmak előtt volt egy majdnem feljelentésem is. Egy barom autós leszorított minket az útról, és utána még neki állt feljebb. (Megjegyzem egy k.csög kis dakota volt, pontosabban 3). Felhívtam a rendőrséget, de össze vissza kapcsolgattak. 3-szor meséltem el a sztorit a telefonba, és az lett a vége, hogy menjünk be a legközelebbi örsre, és tegyük meg a feljelentést. Ekkor már este 7 felé jártunk. Bulcsú szegény üvöltött, mert a tetves koszosbőrű üvöltözött az autó mellett. Így hagytuk az egészet a fenébe. :x :evil:
Szóval jó esténk volt. :( :?

Kép
Kép
giga1
 
 


Ági!!

Szegény Bulcsú!! :cry: Gyógypuszik neki!! Nekem nem hányt még egyik sem, rémálmom, hogy megtörténik, nagyon sajnállak érte Titeket!!! Dakotákkal mostanában nincs szerencséd........ :x
Viszont nagyon-nagyon ügyes baba!!! :D :D :D Örülök, hogy kevesebbet sír már!!

Reni
Kép
Kép
rennye
 
 


Ági!
Éljen Bulcsú! Ügyes legényke!
Lili jól van már? Mi lehetett ez?

Reni!
Remélem Levi is egyenesbe kerül most már.
Barnával én is szenvedtem, de nála lelki okok miatt volt probléma. Egyszerűen napokig visszatartotta.

Andris őzikesége átment részeg kutyába (tudjátok, négykézláb hintázás előre-hátra, végén oldalraborulással), de már józanodik. :D Egész sokáig bírja négykézláb, halad is, néha hason megpihen, aztán megy tovább.

Mennem kell...

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Ügyi Andris cuki lehet!!! Részeg kutya :lol: :lol: :lol: :lol: Nagyon jó hasonlatok (őzikével együtt)!!

Reni
Kép
Kép
rennye
 
 


Boeske!
Nem Lili, hanem Bulcsú volt a hányós. Egyébként jól van már. Már tegnap sem volt semmi baja. :wink:

Édi lehet Andris. Ha belegondolok, hogy Bulcsú is nemsoká kúszni fog. De jó!!! :D

Kép
Kép
giga1
 
 


Jaj, Ági!
Bocsánat! :oops:
Nem is tudom, miért Lilit írtam. (Talán mert hasonlóan "jó" napom volt, mint Nektek, amikor leszorítottak az útról.)
A lényeg, hogy már jól van.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Boeske!
No problemo! :wink:
Miért volt rossz napod?

Kép
Kép
giga1
 
 


Sziasztok!!

Megint szép napra virradtunk :D

Nagyon punnyad a topik! Gondoltam megosztom veletek, legújabb örömömet, amit egy kicsi meg egy pici okoz nekem mostanság!
Képzeljétek úgy vettem észre, hogy egyre többet játszanak együtt!!! :D :D :D Ez nekem olyan nagy öröm!! Norbi nem tud még igazán kommunikálni (még mindig :? ), de egyre jobban megérti, mit akar tőle Levi!! Annyira örülök ennek, bár még mindig rengeteget visítanak, de legalább felcsillant a remény, hogy lesz ebből még egyszer együtt játszás. Tegnap olyan jót mókáztak fürdés után. Norbi most tanul ugrálni, hát irtó édes, egy lábbal dobbantgat, és Levi próbálja rávezetni, hogy kéne. Átkarolja a hóna alatt, és úgy próbál ugrálni, hogy érezze a kicsi, mindkét lábával el kell rugaszkodni. Persze ennek borulás lett a vége, akkorát kacagtak ezen, legalább 30-szor megcsinálták, de már csak a borulást. Levi átöleli, és hanyatt dől, Norbi meg rá. Olyan édik voltak :lol: :lol:

Bocsi, hogy kisregényt írtam erről, de tényleg cukik voltak!!

Remélem, mindenkinél minden rendben van, senki sem beteg, és a picúrkák tovább ügyesedtek!!

További szép napot Nektek!!!

Reni
Kép
Kép
rennye
 
 


Halihó!
Reni!
Örülök a jó hírnek! Édesek lehetnek a kis kópék, ahogy borulgatnak. :D

Nálunk Bulcsú pörög-forog körbe-körbe. A hasán forgolódik, és így próbálja elérni az éppen kiszemelt játékot. Nagyon édes, és nagyon ügyes is.
Lili meg napról napra többet beszél. De azért még mindig a legtöbb a babaduma. Olyanokat levág, hogy csak nézünk, és nevetünk. :shock: :lol:
Egyik nap voltunk strandon. A csajt ki sem lehetett szedni a vízből. Amikor már remegett, akkor azért ráparancsoltam. :twisted:
Állatkertbe is elmentünk. Ma meg lehet, hogy kisvasutazni fogunk. Időtől függ. Apa most szabin van, de sajna már jövőhéten megy dolgozni, így vége lesz a mókának és kacagásnak. :?

Kép
Kép
giga1
 
 


Na szép jó reggelt!
Semmi mozgás?! Hova tüntetek?

Azt akartam kérdezni csajszik, hogy mennyire igaz az, hogy a második gyerek később tanul meg beszélni, mert az első mindig tolmácsolja, hogy mit akar a kicsi? Ezt nagyobbaknál még el tudom képzelni, de ilyen kicsiknél is igaz?

Kép
Kép
giga1
 
 


Látszik, hogy még reggel van...
Úgy értem, hogy nagyobb korkülönségnél még el tudom képzelni, de ilyen kis korkülönbséges gyerekeknél is így van?

Kép
Kép
giga1
 
 


Ági!
Jó kérdés.
Szerintem a második gyerek inkább hamarabb próbálkozik a beszéddel, meg minden mással is, hiszen látja, hallja a nagyobbtól.
Persze gyerekfüggő is a dolog.
Valaki azt mondja, a lányok hamarabb beszélnek, mint a fiúk. :?
Szóval bármi lehet.

Velünk nincs semmi különös. Szerdán Andris oltást kap.
Márkról próbálom leszedni a pelust. Éjjel !!! már nem pisil be. Nappal még ált. pelusa van, mert urasága nem hajlandó akármikor wc-re ülni. :x Barna is ilyen fordított módon csinálta, reméltem, hogy Márknál másképp lesz, de nem. :(

Szép napot!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Milyen oltást kap Andris?
Érdekes ez a fordított pelusról leszokás. :roll: :wink:

Kép
Kép
giga1
 
 


Sziasztok!

Ági!

Tényleg jó kérdés!! :D Nálunk tökre nem így működik :oops:
Csak nagyléptekben: Levi 7 hónaposan állt föl, 10 hónaposan már szaladt, 13 hónaposan motorozott, 18 hónaposan pótkerekes biciklin ezerrel tekert. Norbi 10 hónaposan állt föl, 14,5 hósan indult el, 16-17 hósan motorozott, biciklizni nem tud még most sem, triciklizni sem. 16-án lesz 23 hónapos. Levi 18 hónaposan több szót tudott, mint most Norbi, ennyi idősen, már 2-3 szavas mondatokban beszélt, Norbinak kb 40 szavas a szókincse. Most másodszor mondott 2 szót egymás után: Szép autó (tééép atóóó). De nem mondogatja, úgy kell kérni.... Pedig Levinek be sem áll a szája, az anyjának meg pláne :lol: Egyébként ő is locsi-fecsi, csak számomra nincs értelme. Ő biztos érti. Ez is fura. Levi sosem halandzsázott, nem beszélt babanyelven.

Boeske!!

Márk nagyon ügyi :shock: , Levinek még nem megy az éjszakai pelus mentesség. :? Milyen oltást kap Andris? El vagytok csúszva, vagy ez valami extra??

És még valami!! Tegnap elmentem délután az Ikeába Norbival (Levi apájával bicajozott). Annyira jó kisfiú volt, hogy nem igaz. :lol: Újpest Városkaputól mentünk metróval, átszállással meg minden (persze babakocsival), és semmi hiszti nem volt, a szokásos feláll a babakocsiban, ki akar jönni, minden elmaradt. Teljesen másképp viselkedett, mint amikor Levi is ott van!! Annyira jó volt, pedig majdnem 8-ra értünk haza. Olyankor már igencsak nyűgös szokott lenni, de semmi!! :shock:

És Levi mostanában kétnaponta kakil :D :D Pedig nem adok már neki semmit. Hál'Istennek úgy néz ki visszatért a régi kerékvágásba!! :D

Szép napot Nektek!!

Reni
Kép
Kép
rennye
 
 


Sziasztok!

Nem kötelező oltást kap Andris. Menningococcus C (agyhártyagyulladás) ellen. Minden évben előfordul 1-1 tragikus eset a megyében. Ritka betegség, de gyors lefolyású, és mire kórházba kerülnek a gyerekek, már nem biztos, hogy segíteni tudnak rajtuk. Úgyhogy inkább oltás.

Hát igen. Márk már pelus nélkül alszik, de reggel is alig bírtam rávenni, hogy pisiljen a wc-be. Elmentünk boltba, visszaadtam rá a pelenkát. Úgy tervezem, szeptemberben, ha Barna oviba megy, akkor nappalra is leveszem róla. Akkor talán jobban tudok rá figyelni.

Reni!
Jó, hogy Levi rendbejött, és az is, hogy tegnap jó napod volt. :)

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Reni!
Huh! Ez a Levi srác nem semmi... :shock: Ilyen fejlődést. Norbi meg mennyire más, pedig ő sem csinált későn semmit, csak inkább nem annyira korán mint Levi. Szóval érted... :wink: Ezt jól megasszontam. :oops: :)
Szerintem Norbi azért volt annyira jófiú mert lefoglalták a látnivalók. Bár nem tudom mennyire sűrűn szokott metrózni. :roll: Amikor Lilivel mentünk vonaton, meg metrón, meg buszon, ő is végig csöndben volt, és csak bámult mindenre... :D
Örülök, hogy Levinél alakul a helyzet kaki terén!

Köszi a válaszokat. Majd meglátjuk, hogy Lilinél és Bulcsúnál hogyan fognak alakulni a mozgás, és beszédfejlődés szakaszai.

Kép
Kép
giga1
 
 


Sziasztok!

Boeske! Nálunk is mindkét fiú be van oltva agyhártyagyulladás ellen.

Ági! Igazából mi rengeteget bkv-zunk, már megszokták. Villamos, troli, busz, metro + vonatozni is el szoktam vinni őket (ha épp nincs lezárva az Északi-vasúti összekötő). Van minden, csak Hév-en nem mentünk még. Hajózni is szoktunk a Margitszigetre. :D Mivel nekem nincs kocsim, amit el akarok intézni, azt velük teszem. Úgyhogy nemtom miért volt ilyen rendes, valszleg nem piszkálta a csőrét, hogy Levi szabadon garázdálkodik, ő meg bent ül. Pedig lekötve sincsen, szokott térdelve is utazni, sajna. :? De ő egy Houdini. A legszorosabban lekötött ötpontosból is kimászik seperc alatt :oops:
Meg valljuk be, biztos jól esett, hogy csak vele foglalkoztam. Nem ehhez van szokva.

Na most pedig felhasználom a tegnap zsákmányolt dobozokat, hogy rendbe tegyem a játékokat!!

További szép napot!!

Reni
Kép
Kép
rennye
 
 


Reni!
Akkor tényleg azért lehetett ilyen nyugis, mert csak vele voltál. Szerintem néha-néha iktassatok be ilyen alkalmakat mind a két gyerekkel.
Ha nagyobb lesz Bulcsú nálunk is lesznek ilyen apró külön programok, velem is és Apával is. :wink:

Kép
Kép
giga1
 
 


Igen, az nagyon jó lenne, csak sajna a férjem nem nagyon vevő rá. :? Nekem az is furi, hogy halál büszke magára, ha 1 órát együtt tud tölteni a fiával. :shock: :shock: De én voltam a hüle, mert hagytam idáig fajulni a dolgot. Na de mindegy.
A következő progi, amit szeretnék Levivel magvalósítani, hogy elmenjünk egy kicsit bicajozni. Megkaptam sógornőm cangáját, akarok venni rá Norcinak gyerekülést, Levi ugyebár már szépen tud haladni, és akkor miénk a világ (legalábbis azon része, ahol van kerékpár-út) :D :D
Csak nekem sosem volt biciklim, úgyhogy elég bizonytalan vagyok. Először szeretném hozzászoktatni magunkat a biciklizéshez, az EGYÜTT biciklizéshez. Utána jöhet Norszkoletti. Alig várom!!! 8)

Megint szófosim van. Annyira fel vagyok pörögve a héten, hogy két nap alatt majdnem nagytakarítás szinten szépítgettem-tisztítgattam hajlékunkat. Mostmár a gyerekszoba sem úgy néz ki, mint egy 18nm nagyságú játéktároló :lol:

Na, megyek teregetni :D

Jó éjt!

Reni
Kép
Kép
rennye
 
 


Sziasztok!

Na, túl vagyunk az oltáson...

A nap sztorija: reggeli után Márk megszólal: Anya, kaki! Hol -kérdem én, erre a szoba sarkába mutat. És igaza is volt. :D vagy inkább :( ?
Éjjelre napok óta nincs pelusa, és nincs semmi probléma. Nappal bezzeg..... :?

Reni!
A bicajozás jó ötlet. Remélem sikerül megvalósítanod.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Na tessék, pont ilyen téma kerül laptetőre.....
boeske
 
 


Boeske!
Szerintem aranyos a sztori. :lol:
Gondolom örültél is meg nem is... :P :lol:

Kép
Kép
giga1
 
 


Tényleg jó laptető téma :lol: :lol: :lol: Szerintem, fogd föl pozitívan: legalább nem kente szét :lol: :lol:

Mi van veletek? Semmi jó sztori, csak punnyadás-hegyek??

Nálunk bezzeg zajlik az élet. Levi dackorszakol (már ki tudja hány éve?!), Norci meg utánozza :lol:
Nővérem kisfia egyszerűen imádnivaló. 10 hetes, és 5300 g körül van (2950-nel született) :shock: Nem semmi a kisfiú. És most már olyan babás, mosolyog ezerrel, meg repked, szóval zabálnivaló :P

Ééééés, végre van ismét melegvíz-szolgáltatás. Nem volt ugyebár hétfő-kedd-szerda. Mit mondjak, nem nekem való a fazékban vízmelegítés. Úgyhogy, ma leraktam őket ebég után, és belemerültem egy kád melegvízbe, hajat mostam, dzsungeltelenítettem :D Az élet aprócska örömei....

Reni
Kép
Kép
rennye
 
 


Reni!
Nővéred kisfia aranyos lehet. LÁtom nagyon lelkesedsz. Csak nem tervben van a harmadik? (Na jó, erre nem kell válaszolni.)

Éljen a melegvíz!

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske
 
 


Kép

Bocsi, de muszáj megmutatnom nektek. :P :P Ő Bálint :P :P

Boeske!!

Nincs tervben a harmadik, egyelőre. Én bármikor szülnék még akárhányat, de már csak olyan embernek, akiről tudom, hogy segítene. Most inkább egyedül vagyok a két fiúval, nem hiszem, hogy beleférne a harmadik. Persze amikor arról volt szó, hogy jön a harmadik, eszembe se jutott elvetetni.
De itt vannak nekem a kis imádnivaló rosszcsontjaim :D :D
Én minden babáért lelkesedem, szerintem az egy csoda, amikor bébi születik. Főleg, ha a nővérkémnek születik :D :lol:

Reni
Kép
Kép
rennye
 
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?