jóestét!
mi is megjöttünk csopakról, tök szupi nyaralásunk volt! ismét sokat tanultam a világ dolgairól. pl most már tudom, h kisgyerekkel a strandidő az, amikor nem esik az eső
hihetetlen volt, h olyan időben is simán fürödtünk, amikor régen a pulcsimat se vettem volna le
de tényleg, leszámítva az egy totálesős napot sokkal jobb volt így, mintha végig 30 fok lett volna, mert azért a strandolás kemény pálya. végig rettegtem, h leég és/vagy megfázik. állandóan szemmel kellett tartani, h épp merre kószál, szvl nem n bántuk, h volt 2 nap, amikor csak kirándulni lehetett
szvl idén én lehet, h én leszek magyarország reklámarca, de csopakot is n tudom ajánlani mindenkinek. a strandon ki van alakítva egy rész, ahol kb térdig ér a babáknak a víz, tök jól lehet pacsálni, meg sarazni. és az állomáson pedig ki van állítva egy mozdony, amire fel lehet mászni és egy csomó interaktív dolog van, n tetszett a gyerekeknek. plusz ugye nem elhanyagolható az állomásbüfé, csak, h mosolygósan induljon a nap
kele mesecsodásan viselkedett egész végig, jött-ment, nyűgösségnek nyoma sem volt, reggel félhét-hétig aludt, jól evett és az utazást is jól bírta. jelzem a visszaút nem volt egyszerű: felsővezeték-szakadás miatt át kellett szállni+a vonat csak kelenföldig ment+mi pont a bomba utcájában lakunk, szvl haza se jöhettünk
lejárt lemezeim:
mosás
nekem dm-es folttisztítóm van (fújós), eddig a véren kívül mindent kihozott. és hát nagy büszkeségem a tescoban kapható 490 ft-os folyékony mosószer. ugyan én magam el nem tudom képzelni (és asszem tudni sem akarom), h ennyi pénzért mi lehet benne ami tisztítóhatású, de nálunk működik...
strandszerkó
kelének ugyan van hivatalos úszónadrágja még a bébiúszásról, de sztm a legtutibb az eldobható úszópelus (dm-es), mert ha kijöttünk a vízből, adok rá egy szárazat és mikor újra megyünk pancsolni nem kell vacakolni az öltözéssel. mondjuk mi max 2x mentünk egy du fürdeni... de sztm bármi megfelel, mint az úszáson megtudtuk, a pisi mindenből átszivárog, a kakit meg egy sima bugyi is megtartja egy ideig. részemről a fő szempont, h legyen rajta vlmi. nem vagyok híve a nyilvános meztelenkedésnek, kisgyerekeknél sem
b.lin
gyereket nevelni semmilyen helyzetben nem könnyű. általában mindenki úgy látja, h a másiknak könnyebb
én arra szoktam gondolni (és neked is ezt javaslom), h az élethelyzetünk (mekkora lakásban lakunk, van-e kertünk, a párunk mennyire vesz részt a gyereknevelésben, van-e segítségünk, stb) adott. nyilván mi tehetünk róla, h így v úgy élünk, de a jelen helyzetet kell elfogadni és lehetőség szerint élvezni a jó oldalát. szvl röviden: ne rágd magad azon, h elrontják grétát, neki ez a közeg a természetes, attól elvileg nem lehet baja, h sokan szeretik
bigsis
tökjól néz ki az a bkocsi toldás, de csatlakozom a többséghez, én sem adnék érte pénzt. nagy a szám, mert a közeljövőben nem aktuális nálunk a kérdés, de én alapból a jelenlegi kocsi+kendőre szavazok. sztm ez tökjó megoldás min. fél évig, addig meg még annyi minden történhet. lehet, h elég lesz már akkora rolinak egy testvérfellépő, v esetleg megveheted rókiék testvérkocsiját
(általános tanácsom: akármit is veszel, csak használtan!!!)
nem tartunk még augusztusban egy nagytalit a lurdyban? ősztől már lesznek dolgozók, bölcsisek, attól tartok, h egyre nehezebb lesz egyeztetni...
ui. úgy látom, a szerdai hozzászólást én vállaltam magamra, izgatottan várom, ki vállalja a csütörtököt