Új privát üzeneted érkezett!

Helga, a jó pihenést nem akartam megkérdőjelezni :lol:

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Ditke!
Köszi a dicsit, és a jókívánságokat is!:)
Kukoricát már értem.Mondjuk én hipermarketben sosem veszek zöldséget,csak piacon, ott van kibontott kuki is.Mondjuk nem nyomkodom össze, de látszik a szemeken, meg a héján is ha nem friss. :wink:
Szerintem egy lisztes habarás már nem oszt/szoroz, attól nem fog jobban hízni :roll:

Mazsi!
Igen, 4 éve volt a lagzink.De jó is volt, és hogy izgultam....!!!:DIlyenkor már ment a buli.És olyan hamar át kellett öltözni a menyecskeruhába :(
Ja, Tominak tetszenek, legalábbis ezt mondja
:lol: (merne mást :twisted: ).Nem sportoltam, és nem is tervezem.Én nagy sportgyűlölő vagyok.Egy kivétel létezik:az aktív henyélés :lol: Már ha tehetném Emili mellett.Bár amennyit mi csvargunk, az jó sok séta/km.Ez is sport? :wink:
Itt is boldog szülinapot!:)Rendes Leától, hogy ilyen szép ajándékot adott:)Remélem a grillparty is jól sikerül!!!!+++++++++++
A mi hűtőnkön gyerekzár van8)

Ágiboldi!
Pont a Gardában voltunk! :D Voltunk már máskor is ott.Jót ettünk.
Hát ez a hasmars nem hagnzik jól, mielőbbi jobbulást mindkettőtöknek!Lehet tényleg a bölcsi koszt, lehet ott zsírral főznek, vagy nagyon olajos/zsíros a kaja? :roll:

Kaptam 4 szálas vörösrózsa csokort, és voltunk étterembe is.Emili nagyon jólviselkedett.Mikor felkelt, folytatta a rosszalkodást, így nyakungba kaptuk a várost.A babakocsiban már semmi baja nem volt.Csak menjünk... :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Pankaa
2004 ezen napján mi is buliztunk...akkor volt az eljegyzésünk :wink: egy mini lagzival ért fel...zenekar,társasság,tánc hajnalig :lol:

egyébként a lagziban én is úgy éreztem h alig volt rajtam a fehér ruci és máris le kell vetnem :cry:

hűtőzár? :shock: na ott még nem tartunk :lol: nem tudja még kinyitni :wink:

Ágiboldi
én amikor beiratkoztunk kérdeztem a gondozónőt, h mi a helyzet a tejjel miután a szakami ajánlások 3 éves korig nem ajánlják, azt mondta ha figyelembe veszik az anyuka kérését...azt nem tudom h orvosoi igazolást vinnem kell-e?! :roll: de jó h említetted majd megkéredezem aug.12-én

egyébként a védőnőnket kérdeztem a tejről a 15 hós oltásnál és ő is azt mondta h 3 éves korig csak "babtejet " adjak ha kell, de amíg szopizik nem kell semmi ilyesmi...újh egyenlőre csak a tejpépet kapja néha...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 

 
 

mazsi!
Akkro ez duplán jeles nap neked!:)
Hogy hogy nem tudja kinyitni? :shock: Vagy csak nem próbálta eddig?Nekünk már nem is tudom mióta van zár, még tavasszal vettem, vagy az év elején. :roll: Ezt bezzeg korán megtanulta a kis majmom, de beszélni azt már nem :twisted: Na jó, a legfontosabbak:anya, hami az megy ezerrel.Na meg a szija is :lol: Meg az api=apa.És ennyi, más értelmeset nem mond, csak halandzsa. :D Viszont mutogatással mindig meglértjük egymást :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Pankaa

Pont ez jutott eszembe, hogy bizti piacon vetted, az lehet csak ilyen friss !!! :lol: Attól még lehet öreg a kukorica, hogy a héjja friss, hagyták a szárán leöregedni !!!! :wink:

Aranyos lehetett a férjed a rózsacsokorral !!!! :lol:
Még szép, hogy tetszenek a fényképek neki !!!Hi-Hi !!!! :wink:

Tudod az a baj, hogy hiába örökölte Tomi az apukája formáját, lehet, hogy az én hízékonyságom is örökölte és amivel csak lehet vigyázok a sok CH bevitellel nála !!!Nincs cukros szirupp, csokoládé, sós és édes sütike. :oops:

Szégyellem magam nagyon de én is a te véleményed osztom sport terén !!!!! :oops: :cry:

Mazsi

Nagyon Boldog SZÜLETÉSNAPOT kivánok !!!!!!! :lol: :P

De jó neked, hogy Lea nem tudja kinyitni a hűtőt, nálunk Tomi rendszeresen bejár a hűtőbe !!!!!! :twisted: :evil:
Erősen gondolkodom már egy ideje én is a gyerekzáron !!!! :wink:

Jó bulizást a hétvégére !!!!!!(Főleg jó időt)

Ágiboldi

Jobbulást és mielőbbi gyógyulást kivánok a hasmenés miatt nektek !!!!

Tomival is gyakran előfordul a feje tetejétől ala talpáig bezáró kakahegy !!!!!!!! :twisted:

Pláne a körte és a barack ami Tomit nagyon hajtja, úgyhogy ezzel óvatosnak kell lennnük !!!!! :twisted:

Érdekes ezt a szót olvasni, hogy "szülői értekezlet" ebben a korban még !!!!!! :lol:

Orvosi igazolás nálunk nem probléma, eddig a babaúszásra is én írtam az orvosi igazolásokat Tominak mikor nem tudtunk elmenni, főnöki engedéllyel természetesen !!! :wink:
Legfeljebb írok eggyet a bölcsibe is !!!! :wink:

Thelga

Hol van anyukádék telke ??????

Az én védőnőm is azt mondta, hogy 3 éves korig csak tápszer, semmi tej !!!Bár nálunk csak nagyon ritkán van tejbegríz és abból is csak ritkán eszik tTomi !!Nem nagyon szereti hál istennek !!!

Jó bulizást és pihit nektek is !!!!!!

Kép
kditke
 
 


sziasztok!
Mi csak itthon nyaralunk és az utóbbi napokban sokat lógok a neten.... :oops: :oops:
Ez a 2 téma foglalkoztat, de mindkettő nagyon OFF:
* mikor jelentkezzek a munkaügyi központban álláskeresőnek? :roll: (a TGYÁS-hoz kell :shock: ) Ill. ezt már eldöntöttem, hogy a jövő hétnél tovább nem húzom.
* tesókocsi vagy hordozás vagy....avagy hogyan közlekedjünk gyalogszerrel hármasban? :?
Most ez a legszimpibb megoldás: http://www.minimano.hu/termekeink/babak ... loke_.html
Mostanában sajnos pont a kiskorkül-es anyukák nem irogatnak, pedig de kíváncsi lennék az ő megoldásaikra! (Emlékszem, Róki ikerkocsit vett...)
Ami hátrányát én látom, hogy nem dönthető az ülés, esővédőt még csak lehet kapni külön, de már ez is 32 ezer.
Nektek milyen hátrányok jutnak még eszetekbe, ha elképzelitek a porontyotokat az oldalkocsiban kucorogni téli szerkóban?

(Nagy előny, hogy nem kell másik kocsi és csak plussz 2,5 kg és 39 cm-rel szélesebb. Azért a helyi CBA-t még körbeméricskélem egy zollstock-kal :lol: :lol: 90 centi széles lesz így a jármű )

ON:
sok boldogságot Mazsinak, a Panka-párnak és a névnapos lurkóknak!

Lora,
a hordozó most már/még csak fotelként funkcionál :wink:


Óóó Ágiboldi, de jó nektek (már nem a gyomorpanaszok miatt :? amúgy jobbulást!), hanem hogy ennyit eszik a gyerkőc és még szülőin is voltál! Mi már az internetes reklám óta fenjük a fogunkat a szülői értekezletekre (bár a már beavatottak szerint általában marha unalmasak 8) )
Na, lépek, Roli felébredt...
K
Vendég
 


jó reggelt!

Lea ismét elbűvölt az éjszaka :lol: 11 körül egy kis simit és puszilgatást igényelt majd f7kor kiabált, h "anaaa!" :lol: El tudnám viselni ezt a tendenciát hosszabb távon :wink:

Bigsis
nekem az ikerbabakocsi és a Te általad belinkelt megoldás kapcsán az merül fel mennyire könnyű irányítani, taszigálni a kocsit :roll: Ha pl végig gondolom, h felénk milyen állapotban vannak a járdák tuti nem boldogulnék egy ekkora járművel...

vagy amit Te is említesz...befér-e a boltba? (nálunk tuti nem :twisted: egy sima babakocsival is művészet a vásárlás :twisted: )a polcok között még csak -csak de pl h lehet vele bejutni?vagy a két pénztár között kiférni? stb.

Nekem szimpibb a kicsi a kenguruban, a nagy egy sportkocsiban megoldás...

Ditke
sztem a mozgás a nyitja mindennek...Tomi pedig elég mozgékony ahogy ismerem :wink: Persze az étrend fontos,de ha en mkap tésztát tésztával kenyeret kenyérrel stb akkor ne mhiszem h nagy baj lehet :wink:

Én pl mindig sportoltam (éééés voltam +20kg val több is mostani önmagamnál :oops: ) de soha nem tudtam koplalni...

Pankaa
Lea kis "computere" még nem adta ki a nyitás módját :lol:

Most elmegyünk ajándékot venni (vasárnap is szülinapi partin leszünk...barátnőm kislánya 3 éves lesz) és egy kicsit csavarogni...végre nem esik az eső

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*
 
 


Hát ma éjszaka tartottunk pelenka és lepedőcserét :twisted: és mikor megadóan dörzsöltem a vanishben a cuccot, mert azért a pizsamák száma is véges, nem dobhatom ki mindet :roll: , akkor néztem rá az órára, h hajnali 2 van, és nem 6 ahogy gondoltam :?

Mazsi, azt szerintem mindenhol megteszik, h nem itatnak tejet vele direktbe, csak azt nem, h külön teljesen tejmentesen főzzenek. Itt pl. azt mondta, h olyanokat figyelembe vesznek ha pl valaki nem ad a gyerekének disznóhúst.
Amúgy Boldinak megpróbáltak adni tejet, de pofákat vágott és nem ivott egy kortyot se :lol:

Bigsis, nekem instabilnak tűnik a kocsi, én asszem vennék igazi testvérkocsit (azt nemtom, h pénzt honnan vennék hozzá :wink: ), aztán ha Roli már tényleg funkcionálisan is közlekedik a lábán akkor eladnám.

Boldi a minap hajlandó volt az Oktogontól a Blaháig kézenfogva sétálni!! (persze ő akarta, és meglepő módon hagyta, h fogjam a kezét) De erre alapozva azért nem indulnék el kocsi nélkül, mert bárhol elöntheti a hisztéria, és akkor aztán hanyattvágja magát és netovább..

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!

Boldog házassági évfordulót Panka!!!!!!

Boldog szülinapot Mazsi!!!!!

Evés: Gréta szinte mindent eszik már. Általában a mi kajánkat eszi, nem készítünk neki külön. Tejet imádja. Bébikaját csak nagyon nagyon ritkán, ha elmegyünk, vagy ha olyan van nekünk ami túl fűszeres vagy hal stb.
Egyépként mostanában nem vagyunk egy nagy étvágyúak, de most már nem idegesítem magam vele, egy éves kora körül is volt egy-két hét ilyen utána meg megtáltosodott.

Bigsister: köszönöm a képet, nagyon csini vagy, tényleg nem látszik semmi hízás csak a pocakod.
Babakocsi: Én ugyanazon a véleményen vagyok mint Mazsi. Valszeg nálunk se férne be szinte sehova és nem férnénk el a járdán sem.

Agiboldi: Sajnálom a betegeskedést!

Mazsi: Úgy néz ki, hogy hétvégén jó idő lesz már, mehet a grillparty.

Kukorica: Gréta is imádja, csak az a baj a pici gyomra még nem tudja rendesen megemészteni és a pelus utána mindig teli van nagy kukorica darabokkal.

Rólunk: A múlt héten voltunk fent anyuékkal Pesten egy kicsit csavarogni, persze Zsolti megint nem tudott jönni, egyfolytában dolgozik.
Voltunk a Mogyoródi aquapaton, Visegrádon, Szentendrén, Csodákpalotájában, sokat sétáltunk. Három nap volt csak, de jó volt kikapcsolódni. Majd rakok fel képet.

Beszéd: Most nagyon megtáltosodtunk. Most már gyönyörű szépen kimondja: apa, mama, papa, szia, pá-pá, dió, tejcsi, törcsi, pisil, Evelin (uncsitesom itt van most nálunk és ő az Evelin), bácsi, pasi.
Tesom Gyurka, az Gyuji, pedig általában keresztnek szólitjuk.
Most ennyi jut hírtelen eszembe.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Képek:
tesóm barátnőjével:
Kép

Nagyon élvezete a csúszdát:
Kép

Csodák palotájában:
Kép

Visegrádnál, tesómékkal és a mamival:
Kép

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Bigsis

2 gyerekkel nem tudom milyen, de azt igen, hogy az én gyerekem kb. 5 hónapja nem hajlandó beleülni a babakocsiba, kivülről tologatja a kerekét szereli, de beleülni nem hajlandó, úgyhogy mégegyszer nem vennék babakocsit én személy szerint.

Nagyon jó az a kocsi amit belinkeltél csak mennyire nehéz összecsukni, autóban hogy fér el, milyen bonyolult összeszerelni ??
Én mondjuk autóban gondolkodom (lustaságom okán is) még a közeli bolt megközelíteésekor is.


Ágiboldi

Szegény Boldi !!! :oops: Szegény Ágiboldi !!!! :cry:
Hajnali kétórás mosás nem semmi !!!Egyébként én pont most kezdem megútálni a reklámokat mivel szerintem csak fél napos áztatás ill mindenféle fehérítő és fertőtlenítő összeöntése után jönnek ki gyümölcs és kaki foltok !!!Illetve szivesen küldenék nekik egy-két foltos ruhát, hogy teszteljék azon a mosóporaikat ill. fehérítőiket :twisted: :twisted: !!!!!

Bár most a Wanisch után (egyedül nálunk nem hat) beújítottam az Ariel legújabb folttisztítóját no majd EZ !!!(vagy sem ) :lol:


Boldi nagyon okos és tudja, hogy még nem kell tejet innia !!!! :wink: De azért jó, hogy ennyi mindent tolerál a bölcsi !!!

Nálunk pont az a probléma, hogy nem tud elfáradni így a világ végére sétálhatnánk Tomival az ő lábán, csak lassan, mármint az ő tempójában ill. a figyelemfelkeltő dolgok megszemlélése, megrágása, körbenyalása után.(persze ha engedném) :wink:

Eladásról annyit, hogy én megpróbáltam eladni Tomi légzésfigyelőjét, mivel már nem használjuk,(internet-védőnő, gyerekrorvosi rendelő) hát nem egyszerű dolog, most tartok ott, hogy ha nem lennék ilyen béna felraknám a TESZ-VESZ-re a babakocsival és az autósüléssel együtt. De annak még rá kell jőjjek a technikájára !!! :oops: :P

Mazsi

Igen mozgásilag nincs probléma hál istennek és azért tészta nincs sűrűn, bár a kenyeret imádja, de módjával kapja.

Mikor voltál 20 kg-al nehezebb és hogy sikerült leadni ????
(bár el sem tudom képzelni rólad) :wink:

Jaj a legfontosabb megkaptam a kisfiamtól életem első virágcsokrát, amikor a kerimamival sétáltak akkor szedték a réten !!! Teszek fel róla képet !!!Annyira meghatódtam !!!
Másnap apukával szedtek nekem az udvaron virágot igaz a viráskertből kardvirágot !!!Kép Anya első virágcsokra Tomitól

Tényleg azt hiszem Dana kérdezte, hogy milyen virág van még itthon nálunk:kardvirág, rózsa, tűzliliom, kövirózsa, liliom, muskátlik, nem tudom a nevét a többinek sajna. :oops:

Most várom apát haza, hozza a 20 kg sárgabarckot lekvárt főzünk holnap, már elmostam az üvegeket felraktam a vizet leforrázni,és előkészítettem a cukrot lecukrozni. :wink:

Kép
kditke
 
 


Sziasztok!

Kocog a 11. fogacska is, jobb alsó 5.ös rágó:)
Éjszaka ma is átaludva, f9kor kelt! :shock:

Bigsis!
Szerintem jól néz ki ez a testvér hordozó, bár az ára egy kicsit borsos.Téli gunyában?Hááát......Ennyi pénzért lehet hogy kapni testvér babakocsit is, esetleg használtat nem akartok venni?
Kérdés, hogy Roli mennyire marad/szeret babakocsiban lenni.Ha ficánkol benne, akkor nemleng-e ki nagyon ez a pótkocsi, nem tudja-e felborítani?Momentán ennyi jut eszembe. :roll: Ja, meg amiket Mazsi is írt!
Tgyáshoz elég lesz ha csak most jelentkezel be álláskeresőre?Én úgy tudom, hogy a 2. gyerek után akkor jár, ha előtte van 180 nap munkaviszonyod, munkanélkülire nem jár. :roll: De nem tudom, hogy te milyen "előélettel" rendelkezel ilyen téren. :wink:

Ditke!
Aranyos a csokor!:)
Jó lekvárfőzést!
Folttisztítási tanácsokat várom!!!Venish nálunk sem hat, sőt semmi sem!!!!!Én már fel is adtam.Nem veszek új ruhát, csak használtat, aztán dobom ki, ami nagyon foltos lesz!Azért ez mégiscsak felháborító, hogy egy szimpla barack, vagy almafolt ne jöjjön ki a ruhából, pedig hogy reklámozzák azt a sok mosóport!!!!!!
:twisted: :twisted: :twisted: :x :x :x :x Nagyon felháborít, legszívesebben írnék nekik, hogy ne hazudjanak!!!!!!!Egyáltalán hogy mernek ilyet reklámozni????Még hogy a folt eltűnik, hahahaha, kacag a májam, röhög a vakbelem!Jönnének ide mosni....!!!! :twisted:
Eladás:olvasd el a szabályzatot, miután regisztráltál, nem bonyolult!
:wink:

Lin!
Köszi szépen!
Jók a képek!Emilinek is ott a kukoricaszem a s...-ben :lol: , dehát nem is tehetném meg hogy nem adok neki, max. ha nem látja hogy eszem.De olyan jóízűen eszi, inkább adom neki. :wink:

Ágiboldi!
Húha, ez már komolyan hangzik!Mi baja lehet Boldinak?Sajnálom az éjszakai mosást!Mielőbbi jobbulást!

Este megyünk anyósékhoz. :?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Pankaa, úgy rémilik Emili kapott Normaflort és azt a HIPP-es lötyit. Kérdés, Normaflore-ból 2x 1/2 ampulla kell nekünk, Emili is annyit evett, eláll estig a hűtőben a fele?
A HIPP-es lötyit megitta? Megdöbbenve látom, h akár fél litert is meg lehetne/kéne itatni vele belőle, ehhez képest az egy korty a max amit elértem, a többit magára öntötte..

És itt kapcsolódok be a folttisztítás témájába.. nem és nem semmi nem viszi ki akkor se ha 2 napig áztatom olyan sűrű vanishben, h lemarja a gumikesztyűt rólam. kakifoltra még legjobban a legolcsóbb Caola mosószappan vált be, de az is csak ha már súrolod mikor még meleg :lol: (se vanish, se clorox, se persil, se ariel, most épp a biopon nem viszi ki, pedig aszittem pécsiildikó már csaknem hazudik, de hazudik ő is!)

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Ja, amúgy doki szerint se beteg, jókedvű nagyon jó étvágya van, biztos a sok gyümölcs vagy a bölcsödei zabálás..
Augusztusban bölcsiszünet, visszaállunk a jó kis üvegesre, meglátom mi lesz.

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Sziasztok!

OFF üzenet lesz ez, előre is bocsánat, de mivel holnap van a

Babanet-Kölöknet találkozó,

gondoltuk, írunk egy emlékeztetőt.

Márcsak azért is, mert az egész heti rettenet időjárással ellentétben végre ragyogó napsütés árad Budapestre, így a Millenárisra is!

Részleteket itt találtok a találkozóról , a szervezkedős-topikbanpedig megnézhetitek, ki jön és mit hoz!

Reméljük, minél többen eljöttök, hogy végre személyesen is találkozhassunk!
dia
Budapest
 
 
 


Ágiboldi!
Normaflorból én 1 amp. adok neki naponta, egyszerre megitatom vele.Gond egy szál se. :wink:
Hipp:Emilinek sem lett a kedvence, ő a nap 100 ml-t itta meg.Itass vele répalevet, ha van vukor nélküli.Azt hátha jobban issza.Meg egyen rizst. :D Job nem jut eszembe.De vszleg a kaja a ludas!
Mindenki hazudik!!!!!!!!!!!!!!! :x Én is akartam most a Biopont próbálni, de akkor nem áldozok rá. :twisted: Szerintem ők úgy képzelik el a folttisztítást, hogy rácsöppen a ruhára, te lkapod a gyerekről, és már mosod is!Na hát ilyet nem csinálok!Férjem amúgy azt mondta erre, hogy állítólag megrendszabályozták a mosóporokat, mivel uniósok lettünk, és gyengébbek, hogy ne szennyezzék annyira a környezetet. :roll: Hát az ok, de ha több ruhát kell vennem, mert mind olyan kimosva mint a mocsok, akkor a ruha előállítása nem szennyező?Vagy az már senkit nem izgat?Na mind1, most kiadtam a mérgem :lol: :twisted:
Egyébként megnéztem a sokféle folttisztító összetételét,mindegyiken azvan, hogy xx % oxigén alapú fehérítő+ segédanyagok, parfüm...Magyarul sima hypo. :twisted:
Fehérítős Domsetos be is válik, de csak fehér ruhákra.És akkor még arra is vigyázzak, hogy le ne csöppenjen sehová, mert aztán jajj a többi ruhának, ha beleér! :twisted:

Ja, azt nem is írtam, hogy ma megmértük Emilit:16 hósan 10 kg, és 83 cm! :shock: 2 hónap alatt nőtt 3 cm-et!!! :shock: Már olyan magas mint sok 2 éves a játszón. :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Hát a környezetszennyezésnek az se használ ráadásul, h mivel nem működik, sokkal töményebben használom, mai kísérletként a vanisht már fel se higítottam, csak úgy töményen bele a foltos cucc.. csak aztán öblítem egy napig nehogy attól legyen pöttyös a bőre :(

(domestosos rácsöppenést ne is mondd, az előszobaszőnyeget kellett kidobni mert az áztatott ruháról rácseppent :twisted: )

Kép
Kép
agiboldi
 
 


Lorca, Lora, Pann!
Előre is nagyon sok boldog névnapot kívánok Nektek!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Végre van egy kis jobb idő is! Megyünk is mindjárt játszóra, de még sül a padlizsánom a krémhez. :wink:

Örülök, hogy végre írtatok egy kicsit többet is!

Mazsi
Boldog szülinapot!
Én eddig azt hittem, hogy teljes tejmentességen tartod Leát! Sztem ha adsz neki már joghurtot és tejfölt, néha egy kis tejes krumplipüré nem hiszem, hogy ártana. Direktbe tejet még Brigi sem kapott, bár ez azért is van, mert én sem iszom direktbe tejet és párom is csak ritkán. Így nincs is itthon max. tartós tej, azt meg ink. nem adok neki.

Panka
Boldog évfordulót!
Én pont ma megyek egy lánybúcsúba, és 2 hét múlva lagziba. Már várom, szeretek esküvőre járni, de sajnos olyan ritkán vannak lagzik.

Ágiboldi
Én is irigyellek Boldi jó evőkéjéért! Brigi most szinte alig eszik valamit. Nála ez 1-2 hetente változik. :?
Jobbulást a gyomorpanaszokra!

Lin
Gréta is már milyen sokat beszél!
Jó lehetett sétálni itt Pesten. Néha úgy szeretnék túristáskodni itt, sztem a túristák jobban ismerik Bp. nevezetességeit, mint én.
Jók a képek! :wink:

Bigsis
Én is egyetértek a többiekkel bkocsi ügyben. Bár sztem nem a stabilitással, hanem az irányíthatósággal lehet gond, elvégre a rácsatolható részen nincs tolókar. Én főleg ilyen ár mellett, meggondolnám inkább a rendes testvér bkocsit, esetleg olyat amiben egymás előtt ülnek a gyerkőcök. :wink:

Kditke
Édes Tomika a virágcsokorral. :wink: Nálunk anyu főzőtt be barackot, én ma du. kapom a kész lekvárokat! :lol: :wink:

Örülök, hogy szóba kerültek a foltok. Pontosabban nem örülök, mert abban reménykedtem, hogy kapok vmi tuti tippet. Most akkor Briginek a félruhátárát kiviszem a telekre, mert ott azért nem divatbemutatózunk. Aztán meg kuka. :( :( :(

Teszek fel én is egy képet, most ez az egyik kedvencem, bár hátulról látható a kisasszony:
Gödöllői kertkapuban :)
Kép

És még ráadásként két pizzafaló kép:
Kép Kép (Magától mászott fel a székre és boldogan megkaparintott egy szeletet! :lol: )

Most nézem, hogy a hsz. elejét még de. írtam. A padlizsánkrém már rég kész van, és nagyon fincsi lett! :D
lora7
 
 


Lora

Milyen sokat nőtt Brigi és milyen édes a kunkori fütrökkel !!! :P

Hol van ott probléma az evéssel, a képen nem ez látszik, csak épp a fogukhoz való dolgokat kell adni !!!!Hi-Hi !!! :lol:

Kész lekvár-így kell kérem élni !!!!! :wink:

Pankaa és Ágiboldi

Fehér ruhára tuti tippem még mindig a régi:
Domestos+Hypo+Clorox+Wanisch fél nap áztatás be majd bele a mosógépbe, tuti szép fehér lesz, a szines foltos pedig itthoninak jó !!!

Pankaa:sima hypótól besárgul a ruha, de ettől az egyvelegtől nem, az biztos, hogy a ruha élettartama csökken (mármint hordhatósági ideje), de ha meg foltos marad akkor már úgyis mindegy !!!! :wink:

De egyetértek GUSZTUSTALAN a hazudozó mosópor+fehérítő reklmám !!!! :twisted: :evil:
Szerintem össze kellene gyűjteni nekik egy nagy adag sz... ruhát és leönteni a forgalmazók irodái elé, a dinnyetermelők után szabadon !!!!! :lol: :P :wink:

Ágiboldi

Répalevet te is tudsz otthon készíteni gyümölcscentrifugával, főtt krumpli, főtt rizs, babapiskóta, ropi, háztartási keksz,almakompót gyereknél is beválik !!!

Ha a vizébe, vagy teájába rakod akkor sem issza meg a gyógyszert ????!!!

Banánt próbáltad ?? Van akinél székfogó !!!!

Én gyógyszerbeadás ügyben nem nyilatkozom ugyanis Tomi szinte könyörög a Nurofenért és a D vitaminért, a Calcimuscot meg egyenesen imádja !!! Kitől örökölte ezt a gyerek ????? :oops:

Lekvár : 14 kg barack+7 kg cukor: Megpucoltuk, kimagoztuk, lecukroztuk, holnap jöhet a főzés, ma még állnia kell a cukorban !!! :wink:

Kép
kditke
 
 


Lin

Nagyon aranyos Gréti a képeken, hatalmasat nőtt !!!! :lol:
Olyan édes ahogy a vizipelusban a csuszda tetején mosolyog! :lol:

Pankaa

Te csak azt hiszed, hogy egyszerű a TESZ-VESZ, de nem egy ilyen analfabétának, mint ÉN !!!!! :oops: :wink:

Kép
kditke
 
 


Fórum ismét kihalt ?????

Lekvár kész !!!!Nagyon fini lett !!!22 üveggel főztünk ki, kooperációban készült, apa üvegbe rakta és meg kavargattam !!!! :wink:

Elhatároztuk jövőre kétszer ennyit rakunk el minimum !!!(mazohisták) :wink:

Idő nem vészes, remélem holnap is lesz ilyen mint ma délelőtt, a hamburger sütögetésre !!!!! :wink:

Kép
kditke
 
 


Pann
Boldog névnapot!

Nagyon jó volt a tegnapi lánybúcsú. Csak kicsit hosszúra sikeredett! :wink: De Brigiapu nagyon rendes volt, mert de. elvitte Brigócát játszózni, hogy tudjak pihizni. 8) Csak sajnos ettől függetlenül még mindig hulla vagyok, így megyek is vissza pihizni. :)
lora7
 
 


Kezdem újra mivel elszállt amit bepötyögtem !!!

Lorca Lora Pann (Pankaa után szabadon)!!!! :wink:

NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KIVÁNOK NEKTEK !!!!!!!!!!! :wink: :lol: :P

Lora

Jó pihit !!!

Én is épp kipihenem a játszótér fáradalmait !!! :? Tomika alszik ő persze egyáltalán nem fáradt el, hisz ő fáradhatatlan !!!! :wink:
Szóval nem véletlen nem szerettem én ezt a játszótér dolgot még kipróbálatlanul is !!!(tudat alatt tudtam mi vár rám)!!! :evil:
A héten másodjára voltunk kinnt először velünk volt édesapa is és az tök jó volt mert ő rohangált Tomi után, de ma nem ért rá így ketten mentünk !!!! :twisted:
Szóval ami nekem a játszótér: karizom, hasizom, hátizom erősító gyakorlatok tömkelege, futógép pótló, váll erősítő.(lusta mami) :wink: Felér egy jobb fajta tornaórával minimum !!! :?

Avagy nem lekvárfőzés nagytakarítás, szőnyegtisztítás, udvar sepregetés, leszáradt virágok lemetszése után kéne játszótérre mennem ?? :shock: :roll:

Körkérdések hada ezzel kapcsoltaban:

Ki mennyi időt tölt a játszótéren ???? :lol:
A gyerkőc jétszik-e szó szerint másik gyerekkel, ha igen hogy ????
(az nem számít ha szalad utána) :wink:
Ti rohangáltok a gyerek után, vagy csak ha baj közeleg akkor rohantok oda ??? :wink:

Bocsi ígérem nem írok többet, mert velem van tele ez az oldal lassan !!!! :oops: :cry: :oops:

Kép
kditke
 
 


Köszönöm a dicséretet. Imádja a vizet, azért vigyorog mint a tejbetök.

Most meg hőemelkedésünk van. De még 37,2 volt déli alvás után 37,5 akkor kapott panadolt, remélem nem lesz semmi. Egyépként jókedvű, eszik én a fogára gondolok, mintha a bal felső szemfogánál meg lenne dagadva és fehéredik.

Apa meg Gyulán, dolgozik.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk, szuper volt! Majd holnap visszaolvasok, Lillus csütörtökre megbetegedett, ma kinn volt nála a doki, gégehurutja van! :( Szegény, úgy köhög, mint egy kutya, alig kap levegőt, az elmúlt két éjjel szinte semmit nem aludtunk. Hazafelé a repülős 2 órát végig ordította. :(

Képeket tettem fel a blogba, de majd még jövök mesélni! :)

Timi
Kép Kép
timocska
 
 


Fürcsi elött 38,05 volt. Most már nem tudom mi ez? A panadol nem viszi le, csak szökik felfelé, így kapott most kúpot, remélem az éjszaka nem lesz rosszabb. Főleg, hogy Zsolti nincs itthon, azt hiszem egész éjszaka figyelem, jó lesz az éjszakánk.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Panka
Neked is boldog névnapot!

Ditke
Köszi! :D
Játszótéren mi kb. 2 órát szoktunk eltölteni délutánonként. Délelött nem, vagy max. fél-1 órát, mert nagyon napos és akkor szoktunk vásárolni, főzni stb.
Brigi szokott homokozni is a többiekkel, de konkrétan inkább csak a társaságot keresi és azért még nehéz volna ezt "együtt játszásnak" nevezni.
Én általában csak figyelem, hogy mit csinál. Nyílván csúszdánál ott vagyok mögötte, a hintánál ott vagyok, hogy ne üsse meg magát. Homokozni pl. együtt szoktunk. De ha csak motorozik vagy rohangászik én csak figyelem. Ja és ha összeveszne valakivel akkor próbálom elterelni másfelé. (Sajnos ez már egyre nehezebb.)

Lin
Jobbulást Grétinek! Gyógypuszikat küldjük!!!

Timi
Nagyon jók a képek! Örülök, hogy jól éreztétek magatokat, erről árulkodik a blogos élménybeszámolótok is. (Lillusé és a tietek is! :D )
Lillusnak is mennek a gyógypuszik!
lora7
 
 


Sziasztok!

Hazaértünk, böröndöket elpakoltuk és kicsit kipihentük magunkat.

A nyaralás kicsit felemásra sikeredett. Az idő felemás volt, volt jó idő is, volt esős 13 fokos!
Linus nemcsak szaladni tanult meg a nyaralás alatt, hanem beindult a beszélőkéje is. Az eddigi anya, apa, cici, cica kiegészült 4-5 névvel (6 felnőtt és a Linus volt együtt nyaralni) és naponta tartott létszámellenőrzést! ( még ma is felsorolt mindenkit..)
Új szavak: tejcsi, tessék (bár ezt még nem ejti tisztán), szia (ijjja), víz (vvii z) és a ni (nincs) . Ezzel együtt megalkotta az első mondatát is: egyik reggel anyukámék korábban keltek és ahogy mi felébredtünk elkezdte keresni a mamát, (mama, mama…. mama ni!)
Ő is alkotott egy jelet a repülőre (karatemozdulat a levegőbe, hozzá egy kis zzzzzz), bár ugyanezt használja a motorra és a hajóra is.
Kibújt a 9. fog, a jobb felső 4-es egyik csücske…
Az autózást most sem bírja. A dedalonetta kúp az ugyan hat, és jó, de a Linus képes egy negyed órás úton is hágyni úgy, hogy előtte csak 3 órával evett. Azért ekkora útra nem akartam neki kúpot adni… de néha kénytelen voltam, mert az első 3 nap alatt csak a reggeli esti és éjszakai szopik maradtak meg benne. (Volt hogy kb 500 méterrel a cél (pécsi állatkert) előtt taccsolt ki úgy, hogy még nekem is át kellett öltöznöm)

A szállás jó volt, nem volt tévé és térerő… jókat kártyáztunk, dumáltunk. Linus kb reggeltől estig kint volt a levegőn, aludt is 13 órákat éjszaka meg nappal is kétszer!
A sellyei strandon állig érő vízben sétált és sem a karúszót sem úszógumit nem volt hajlandó eltűrni magán. Ha egyszer kétszer elmerült, utána nyekenés és hang nélkül játszott tovább ( ha már ennyi előnye volt az úszásnak, akkor megérte)

Ahogy hazaértünk elkezdte mesélni a kalandjait az itthoni állatkáknak és elkezdett pörögni a tengeje körül „repülőt utánnozva” és jól elszédült!

Hirtelen ennyi jut eszembe, most megyek visszaolvasni!
Majd teszek fel 1-2 képet a picasara

nanica
 
 


Sziasztok!

Hazaértünk, böröndöket elpakoltuk és kicsit kipihentük magunkat.

A nyaralás kicsit felemásra sikeredett. Az idő felemás volt, volt jó idő is, volt esős 13 fokos!
Linus nemcsak szaladni tanult meg a nyaralás alatt, hanem beindult a beszélőkéje is. Az eddigi anya, apa, cici, cica kiegészült 4-5 névvel (6 felnőtt és a Linus volt együtt nyaralni) és naponta tartott létszámellenőrzést! ( még ma is felsorolt mindenkit..)
Új szavak: tejcsi, tessék (bár ezt még nem ejti tisztán), szia (ijjja), víz (vvii z) és a ni (nincs) . Ezzel együtt megalkotta az első mondatát is: egyik reggel anyukámék korábban keltek és ahogy mi felébredtünk elkezdte keresni a mamát, (mama, mama…. mama ni!)
Ő is alkotott egy jelet a repülőre (karatemozdulat a levegőbe, hozzá egy kis zzzzzz), bár ugyanezt használja a motorra és a hajóra is.
Kibújt a 9. fog, a jobb felső 4-es egyik csücske…
Az autózást most sem bírja. A dedalonetta kúp az ugyan hat, és jó, de a Linus képes egy negyed órás úton is hágyni úgy, hogy előtte csak 3 órával evett. Azért ekkora útra nem akartam neki kúpot adni… de néha kénytelen voltam, mert az első 3 nap alatt csak a reggeli esti és éjszakai szopik maradtak meg benne. (Volt hogy kb 500 méterrel a cél (pécsi állatkert) előtt taccsolt ki úgy, hogy még nekem is át kellett öltöznöm)

A szállás jó volt, nem volt tévé és térerő… jókat kártyáztunk, dumáltunk. Linus kb reggeltől estig kint volt a levegőn, aludt is 13 órákat éjszaka meg nappal is kétszer!
A sellyei strandon állig érő vízben sétált és sem a karúszót sem úszógumit nem volt hajlandó eltűrni magán. Ha egyszer kétszer elmerült, utána nyekenés és hang nélkül játszott tovább ( ha már ennyi előnye volt az úszásnak, akkor megérte)

Ahogy hazaértünk elkezdte mesélni a kalandjait az itthoni állatkáknak és elkezdett pörögni a tengeje körül „repülőt utánnozva” és jól elszédült!

Hirtelen ennyi jut eszembe, most megyek visszaolvasni!
Majd teszek fel 1-2 képet a picasara

nanica
 
 


Sziasztok!

Hazaértünk, böröndöket elpakoltuk és kicsit kipihentük magunkat.

A nyaralás kicsit felemásra sikeredett. Az idő felemás volt, volt jó idő is, volt esős 13 fokos!
Linus nemcsak szaladni tanult meg a nyaralás alatt, hanem beindult a beszélőkéje is. Az eddigi anya, apa, cici, cica kiegészült 4-5 névvel (6 felnőtt és a Linus volt együtt nyaralni) és naponta tartott létszámellenőrzést! ( még ma is felsorolt mindenkit..)
Új szavak: tejcsi, tessék (bár ezt még nem ejti tisztán), szia (ijjja), víz (vvii z) és a ni (nincs) . Ezzel együtt megalkotta az első mondatát is: egyik reggel anyukámék korábban keltek és ahogy mi felébredtünk elkezdte keresni a mamát, (mama, mama…. mama ni!)
Ő is alkotott egy jelet a repülőre (karatemozdulat a levegőbe, hozzá egy kis zzzzzz), bár ugyanezt használja a motorra és a hajóra is.
Kibújt a 9. fog, a jobb felső 4-es egyik csücske…
Az autózást most sem bírja. A dedalonetta kúp az ugyan hat, és jó, de a Linus képes egy negyed órás úton is hágyni úgy, hogy előtte csak 3 órával evett. Azért ekkora útra nem akartam neki kúpot adni… de néha kénytelen voltam, mert az első 3 nap alatt csak a reggeli esti és éjszakai szopik maradtak meg benne. (Volt hogy kb 500 méterrel a cél (pécsi állatkert) előtt taccsolt ki úgy, hogy még nekem is át kellett öltöznöm)

A szállás jó volt, nem volt tévé és térerő… jókat kártyáztunk, dumáltunk. Linus kb reggeltől estig kint volt a levegőn, aludt is 13 órákat éjszaka meg nappal is kétszer!
A sellyei strandon állig érő vízben sétált és sem a karúszót sem úszógumit nem volt hajlandó eltűrni magán. Ha egyszer kétszer elmerült, utána nyekenés és hang nélkül játszott tovább ( ha már ennyi előnye volt az úszásnak, akkor megérte)

Ahogy hazaértünk elkezdte mesélni a kalandjait az itthoni állatkáknak és elkezdett pörögni a tengeje körül „repülőt utánnozva” és jól elszédült!

Hirtelen ennyi jut eszembe, most megyek visszaolvasni!
Majd teszek fel 1-2 képet a picasara

nanica
 
 


Sziasztok!

Hazaértünk, böröndöket elpakoltuk és kicsit kipihentük magunkat.

A nyaralás kicsit felemásra sikeredett. Az idő felemás volt, volt jó idő is, volt esős 13 fokos!
Linus nemcsak szaladni tanult meg a nyaralás alatt, hanem beindult a beszélőkéje is. Az eddigi anya, apa, cici, cica kiegészült 4-5 névvel (6 felnőtt és a Linus volt együtt nyaralni) és naponta tartott létszámellenőrzést! ( még ma is felsorolt mindenkit..)
Új szavak: tejcsi, tessék (bár ezt még nem ejti tisztán), szia (ijjja), víz (vvii z) és a ni (nincs) . Ezzel együtt megalkotta az első mondatát is: egyik reggel anyukámék korábban keltek és ahogy mi felébredtünk elkezdte keresni a mamát, (mama, mama…. mama ni!)
Ő is alkotott egy jelet a repülőre (karatemozdulat a levegőbe, hozzá egy kis zzzzzz), bár ugyanezt használja a motorra és a hajóra is.
Kibújt a 9. fog, a jobb felső 4-es egyik csücske…
Az autózást most sem bírja. A dedalonetta kúp az ugyan hat, és jó, de a Linus képes egy negyed órás úton is hágyni úgy, hogy előtte csak 3 órával evett. Azért ekkora útra nem akartam neki kúpot adni… de néha kénytelen voltam, mert az első 3 nap alatt csak a reggeli esti és éjszakai szopik maradtak meg benne. (Volt hogy kb 500 méterrel a cél (pécsi állatkert) előtt taccsolt ki úgy, hogy még nekem is át kellett öltöznöm)

A szállás jó volt, nem volt tévé és térerő… jókat kártyáztunk, dumáltunk. Linus kb reggeltől estig kint volt a levegőn, aludt is 13 órákat éjszaka meg nappal is kétszer!
A sellyei strandon állig érő vízben sétált és sem a karúszót sem úszógumit nem volt hajlandó eltűrni magán. Ha egyszer kétszer elmerült, utána nyekenés és hang nélkül játszott tovább ( ha már ennyi előnye volt az úszásnak, akkor megérte)

Ahogy hazaértünk elkezdte mesélni a kalandjait az itthoni állatkáknak és elkezdett pörögni a tengeje körül „repülőt utánnozva” és jól elszédült!

Hirtelen ennyi jut eszembe, most megyek visszaolvasni!
Majd teszek fel 1-2 képet a picasara

nanica
 
 




Sziasztok

Boldog Annákat!
Boldog Szülinapot Mazsi!
Pankacsaládnak boldog évfordulót!
Üdv a nyaralásból hazatérőknek!

Hát nagyjából ennyire futotta mire végig olvastam :P

Még gyorsan annyit, hogy voltunk minitalin Danáéknál! Tök jó volt látni őket/benneteket! Jellemzően az ilyen első talikra még nem állt össze teljesen a kép pl. meg akartam nézni Laura karúszóját, de eszembe sem jutott ott, stb. Laura apu is nagyon szimpi volt! Teszek majd fel képeket. Még egy első talis élmény: két héttel a 29. szülinapom után 22 évesnek néztek (mindig ez van, ha új emberekkel találkozom, brühühü, hogy fogok ennek örülni 10 év múlva).

Sebi mindent megeszik csak baromi lassan, úgyhogy visszatértem egy üveges/napra, hogy valami haladós is legyen.

Folt tisztítás: ha azonnal beáztatom, vagy hideg vízben kimosom, akkor soha többé nem jön ki, akármit teszek rá :shock: ha megszárad, és mielőtt a gépbe dobnám öntök Vanish-t a foltra, akkor simán eltűnik egy gépi mosástól :o Kakifoltra ez nálam 1000%-os, a többivel nem szoktam sz...ni. Nyílván egy egész lepedőnél ez nem opció.

Többi körkérdés legközelebb...

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


minitalis képek a picasan. (Dana meg fogsz ölni :D )


Lora,
nagyon helyes Brigó ezzel a hosszú hajjal!

Orsi
Kép Kép
sno
 
 


Egy kicsit megritkultak a hsz-eim, háát, itt a nyár. Majd az ősszel megint jövök sokat panaszkodni, addig is ad hoc jelleggel azért biztosan járok erre.
Vannak jó változások. Szabi most már relatíve stabilan átalussza az éjszakát, pár hete egyértelműen 1x alszik napközben, azaz már nem szenved az egytől, elég. Így van, hogy 2-3 órát is alszik. Ééééés, egyszerre Natival. Mennyie manna.
Nati szept 16-ra van kiírva orrmandula műtétre.
Szóban a július azt hiszem egy újat hozott: MMMM. Azt jelenti, tehén vagy bika. Hurrá. Pontosabban kettőt. Van még a va-va. Nem összetéveszteni a vau-val! Ez annyit tesz add ide kölönben vonyítok.

Mazsi,
Boldog szüinapot így utólag is :D

Kditke,
A legtöbb vas a májban van. Húsokban inkább a nyúl és a ló a nyerő. Gondolom rengeteg lókolbászt lóg a padlásban. 8) A vörös szín az jó, mert a hemoglobin vörös és abban van a vas.

Köszi a Névnapi köszöntést :)

Játszótér: Átlagos időjárást feltételezve de 3óra, du 2-4 óra. Ez anyóssal és Robival együtt értendő, enyém a legkisebb rész. Szabi nagyon társasági, főleg a 2-3 éves korosztályt szereti. Azok kicsit még félnek is tőle néha, olyan lelkes. Én kicsi borsom. Még mindig pici, de most már lassan csak azért, mert Natihoz hasonlítom.
Soha nem rohanok. :)

Dana,
Nati 1 méter, vagy legalábbis max pár mm hiányzik. Most vettünk neki a Tescoban 27-es gumicsizmát. Most is jó, de őszre belenő. Még szerencse, hogy 42esben is szép női cipőket lehet kapni. :lol:

Ágiboldi,
Rácseppen egy kis Domestos a szőnyegre és kidobod? Azt hiszem így a 3 év alatt legalább 500nm szőnyeget vehettem volna. :D

Kép KépKép
lorca
 
 


Sziasztok!

Lejelentkezem én is.
Besoroltunk a költözők sorába, úgyhogy ezentúl 16. kerületi bölcsi szakértő leszek, ha leszek. Szóval vettünk egy miniházat Mátyásföldön egy nagyon szép kerttel és most azt újítjuk fel.
Úgyhogy idén nem nyaralunk, max a kertben, de amilyen peches flótás Berci nem is annyira bánom-ő ugyanis utazásaink során rendszerint benyal valami vírust.

Emelett Lorca!- mi is megyünk orrmandula műtétre Bercivel, de én még nyáron szeretném, gyorsabban gyógyuljon-ugyanis bár semmi tünete, jól van, orra sem folyik, viszont három egymást követő timpanometria vizsgálaton rossz eredményt mértek nála, ami azt jelenti hogy a nagy orrmandula miatt nem szellőzik jól a hallójáratat, a dobhártya mögött savó gyülik fel és ez hallásvesztéshez vezet, a dobhártya sérül.
Ez nem betegség, hanem állapot-mondta az egyik doki. Tök véletlen hogy ez kiderült, mert amúgy hall a gyerek. Dillemáztam én is, mert korai ez nála, ez a műtét, viszont azt sem szeretném, ha a beszédfejlődése emiatt károsodna....Vigasztalom magam, hogy rutinműtét.

Emellett 15 hósan volt 83 cm 12 kg, jellemében egy nagyon vidám kisfickó, akivel minden szép és jó, ha teljesülnek a vágyai, de ha nem, éktelen üvöltés és földrezuhanás azonnal....ez a viselkedés nekem új, a kislányom egy türelembajnok volt és ma is az, vele mindent meg lehetett üzletelni.
Úgyhogy ez van velünk dióhéjban.

Csak néhány dologra reagálok-
Dana-sajnálom a bárányhimlő riadalmat. Valahogy sokszor megérezzük előre mi okozhat galibát, Te olyan sokszor írtad, hogy be akarod adatni a védőoltást, aztán nem is lett sima menet-bár ha jól értem nem volt szövődmény, csak gyanú?
Bercit én mindig a fülével éreztem pechesnek és bejött.
Nanica- ez egy tipikus arckifejezés Linusnál? Nagyon jó! :D
Lora-a fürtöcskék nekem is teszenek! Fogsz akkor dolgozni, keresel állást?
Ágiboldi-Hippeslötyit Berci nem itta meg, csak pár kortyot, mikor hasmenése volt. Normafornál nekünk jobban bejön a Protexin, mint bélflóra helyreállító-csak legközelebbre. De mástól is ezt hallottam.
Bigsis-nagyon csini vagy azon a képen. Nem szokták mondani, hogy virulsz?
Kocsiügyben-sztem ne is próbálj meg olyat vásárolni, ami mindent tud, fél év múlva már úgyis változnak újra az igények és újra kell gondolni az egészet. Kétéves kora után már alig kocsizott Luca, motorozott inkább.
Mazsi-végigaludt éjszaka? Na, ezt is megérted!!
Orsi-mi is úgy használjuk a babakocsit-mint azon a régi képen mutattad-de én még mindig nem szeretem, most megint eladnám, ha lenne időm ezzel foglalkozni és egy olyan mini esernyőre csukhatót vennék, 5000 forintos kategóriában.

Bocs, hogy csak ennyi...
Sziasztok, további jó nyaralásokat!

Bella



Kép


Kép
bella2
 
 


Sziasztok!

Bella: ez a kép nem tipikus... kúpbeadás után készült... :roll: :roll:

Az előző Hsz után elkezdtem összeírni a szavakat, amiket használ és már 18-20 szónál tartok! (magam sem hiszem el néha, milyen dumás lett 1 hét alatt!)

Dana, megnéztem én is a minitali képeket... nagyon kis csini a lakás! Majd tetőtérbútorbeszerzőhelyet egyeztetnék veled :wink:

Körkérdés: ki hogy rendezte be a gyerekszobát, mi az ami felesleges, mi az ami bevált? Mi most kezdjük tervezni a szobát és valami nagyon praktikusat szeretnénk kihozni belőle.

nanica
 
 


Sziasztok!

Lora!
Köszi, de Andi vagyok :lol:

Timi!
Lillusnak jobbulást!Nagyon jó a kis asztal, szék, IKEA-s?

Ditke!
Én megyek utánna a játszón, csak a homokozóban van egyedül.
Többiu gyerekkel nem játszik.

Lorca!
Szaszának boldog névnapot:)

Tegnap megjöttünk anyóséktól, ma jönnek anyáék így nincs is többidőm, bocsi.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Kép
pankaa
 
 


Sziasztok!

Tegnap reggel még volt egy kis hőemelkedésünk, azóta semmi, ezért csak a fogára tudok gondolni.

Amikor még vizsgáztam mondtam, hogy az én fogam sincs rendben. Most már kész vannak, volt egy pár rossz, de szerencsére csak tömni kellett őket. De nem sok jóval kecsegtetett a doki, azt mondta nagyon porhanyós a fogam és egy kis ínysorvadás jeleit is láttja. Hurrá 40 évesen lehet protkóm :evil: :evil: .

Akkartam írni már a múltkor is, hogy Gréta nálunk most olyan hisztis lett, egyzserűen nem bírok vele. Nem tudom mit lehetne csinálni vele. Nagyon nehéz szerintem így gyereket nevelni, hogy ennyien lakunk együtt.

Nanica: Nagyon helyes Linus! Szegényke sajnálom a rosszullétek miatt. Uncsitesóm 15 éves neki talán már most nem kell gyógyszer, esetleg csak a hosszú útra. Ő is egyfolytában rosszul volt.
Biztos jó lehettet a nyaralásá.

Lora: Brigó nagyon aranyos pizza evés közben, Gréta is szereti.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


A gyerekszobás ötletek jöhetnek nekem is, mi is nemsokár költöztettjük Grétát külön szobába. Csak nálunk még lesz egy teljes tetőcsere, mert sajnos tönkre ment és sajnos pont a leendő Gréta szoba beázik az egyik sarokba.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


Panka
Bocsi!!! Pedig tudom, hogy Andi vagy! Már mikor elküldtem rájöttem. :oops: :oops:

Bella
De jó, hogy ti is költöztök! Én is úgy költöznék, de ezzel még várnom kell egy kicsit.
Igen, megyek dolgozni majd, úgy tervezem, hogy kb. jövő jan-márc. környékén kéne kezdeni. Persze ez attól is függ, hogy mit találok, meg felveszik-e a bölcsibe. Majd szeptember körül kezdek el keresni, most úgyis mindenki nyaral. Mi is... :)
Sajnálom, hogy Bercike is így betegeskedik, még szerencse, hogy észrevették.

Lorca
Boldog névnapot! :D
Akkor most van napi 2-3 gyerekmentes órád külső segítség nélkül is? Ez tök jó! Bár annak ellenére, hogy két gyereked van, mindig is irigyeltelek a segítőkész anyós miatt! :wink:

Ezt most elküldöm, mert lánykámnak sűrgősen szüksége van rám. Ha alszik du. majd még jövök. :wink:
lora7
 
 


Alszik a bébi és fő a lecsó! :D

Lorca
Szóval a szuper anyósod miatti szabadidődet irigylem! (Az előbb mintha egy kicsit összefüggéstelenek lettek volna a mondataim :oops: )

Lin
Az ínysorvadás miatt nem feltétlen lesz protkód 40 évesen. Egész jól karban lehet tartani. Van egy barátnőm, 39 éves és kb. 20 éve fogínysorvadása van (nála ez öröklött), nincs protkója és a közeljövőben tuti nem is lesz. :wink:
Tényleg nehéz lehet így gyereket nevelni. Nem beszéltétek meg, hogy mit lehet és mit nem? Azért jó volna a következetesség. Vagy nem ez a baj?
Bár meg mondom őszintén Brigi is egyre hisztisebb. Pl. tegnap kint voltunk a Ligetben kacsákat etetni és mindenáron be akart menni a vízbe. Ha megpróbáltam elterelni a figyelmét földhözvágta magát és sipákolni kezdett. Így maradt, hogy felkaptam és elmentünk onnan, csakhát ilyenkor egy darabig sír. Brigó nagyon jó és okos kislány, csak cseppet akaratos, amivel még nem jöttem rá, hogy mit lehetne kezdeni.

Szoba
Nálunk csak a pelenkázó nem jött be. Soha nem pelenkáztam a szobájában. Egyébként van ott egy sarokszekrény (felnőtt, nagy szekrény), egy 6 fiókos pelenkázó (a fiókokat használom azért, sőt ez jó hogy van), egy kiskanapé (ezen szopizunk éjjel) és a kiságya. Ezenkívül játékok és játékos dobozok vannak a szobájában.
lora7
 
 


Sziasztok!

Ma kaptuk meg a 15 hós oltást. 11 kg és 79,5 cm. Igen meg volt ilyedve a doktornénitől, és a védőnőtől. A mérést az oltást és a vizsgálatokat is úgy végezték el, hogy a kezemben volt a Linus :oops: A dokinéni megkérdezte, nem nyűgös e mostannában a lány, mert több rágófoga is jön egyeszerrre... :roll:

Lora: ha megnyugtat, Linus is elég nyűgös és hisztis mostanában... pont azthiszem Vekerdynél olvastam, hogy az akrat kinyílvánítása is olyan mint a járás tanulás, nem az a lényeg, hogy merre megy, hanem hogy jár... nem az a fontos, hogy mit akar, hanem hogy ő akar valamit. Elég nehéz lesz azt hiszem az akaratukat terelgetni!


Köszi a bútortippet! A felnőtt sarokszekrény tényleg jó ötlet.

nanica
 
 


Lora:
Sajnos én is örököltem az ínysorvadást.
Nagyon nehéz így. Imádom anyukámat és nagyon nagyon sokat segít nekem, mint mindenki itthon és imádja az unokáját és nagyon nehéz neki is. Tudja sokszor, hogy nem jó ha elkényesztetik, de nincs sokszor szíve rászolni. De persze megbeszéltük és igyekszik mindenki. Egyépként sokszor én se tudok szigorú anya lenni, annyira lelkiismeretfurdalásom van sokszor, ha rászolok. Egyépként sajnos még ráadásul nagyon-nagyon akaratos természete van Grétának, nem lesz könyű vele.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin
 
 


jóestét!

mi is megjöttünk csopakról, tök szupi nyaralásunk volt! ismét sokat tanultam a világ dolgairól. pl most már tudom, h kisgyerekkel a strandidő az, amikor nem esik az eső :lol: hihetetlen volt, h olyan időben is simán fürödtünk, amikor régen a pulcsimat se vettem volna le :D de tényleg, leszámítva az egy totálesős napot sokkal jobb volt így, mintha végig 30 fok lett volna, mert azért a strandolás kemény pálya. végig rettegtem, h leég és/vagy megfázik. állandóan szemmel kellett tartani, h épp merre kószál, szvl nem n bántuk, h volt 2 nap, amikor csak kirándulni lehetett :wink:
szvl idén én lehet, h én leszek magyarország reklámarca, de csopakot is n tudom ajánlani mindenkinek. a strandon ki van alakítva egy rész, ahol kb térdig ér a babáknak a víz, tök jól lehet pacsálni, meg sarazni. és az állomáson pedig ki van állítva egy mozdony, amire fel lehet mászni és egy csomó interaktív dolog van, n tetszett a gyerekeknek. plusz ugye nem elhanyagolható az állomásbüfé, csak, h mosolygósan induljon a nap :lol:

kele mesecsodásan viselkedett egész végig, jött-ment, nyűgösségnek nyoma sem volt, reggel félhét-hétig aludt, jól evett és az utazást is jól bírta. jelzem a visszaút nem volt egyszerű: felsővezeték-szakadás miatt át kellett szállni+a vonat csak kelenföldig ment+mi pont a bomba utcájában lakunk, szvl haza se jöhettünk :roll:


lejárt lemezeim:

mosás
nekem dm-es folttisztítóm van (fújós), eddig a véren kívül mindent kihozott. és hát nagy büszkeségem a tescoban kapható 490 ft-os folyékony mosószer. ugyan én magam el nem tudom képzelni (és asszem tudni sem akarom), h ennyi pénzért mi lehet benne ami tisztítóhatású, de nálunk működik...

strandszerkó
kelének ugyan van hivatalos úszónadrágja még a bébiúszásról, de sztm a legtutibb az eldobható úszópelus (dm-es), mert ha kijöttünk a vízből, adok rá egy szárazat és mikor újra megyünk pancsolni nem kell vacakolni az öltözéssel. mondjuk mi max 2x mentünk egy du fürdeni... de sztm bármi megfelel, mint az úszáson megtudtuk, a pisi mindenből átszivárog, a kakit meg egy sima bugyi is megtartja egy ideig. részemről a fő szempont, h legyen rajta vlmi. nem vagyok híve a nyilvános meztelenkedésnek, kisgyerekeknél sem :oops:

b.lin
gyereket nevelni semmilyen helyzetben nem könnyű. általában mindenki úgy látja, h a másiknak könnyebb :lol: én arra szoktam gondolni (és neked is ezt javaslom), h az élethelyzetünk (mekkora lakásban lakunk, van-e kertünk, a párunk mennyire vesz részt a gyereknevelésben, van-e segítségünk, stb) adott. nyilván mi tehetünk róla, h így v úgy élünk, de a jelen helyzetet kell elfogadni és lehetőség szerint élvezni a jó oldalát. szvl röviden: ne rágd magad azon, h elrontják grétát, neki ez a közeg a természetes, attól elvileg nem lehet baja, h sokan szeretik

bigsis
tökjól néz ki az a bkocsi toldás, de csatlakozom a többséghez, én sem adnék érte pénzt. nagy a szám, mert a közeljövőben nem aktuális nálunk a kérdés, de én alapból a jelenlegi kocsi+kendőre szavazok. sztm ez tökjó megoldás min. fél évig, addig meg még annyi minden történhet. lehet, h elég lesz már akkora rolinak egy testvérfellépő, v esetleg megveheted rókiék testvérkocsiját :lol:
(általános tanácsom: akármit is veszel, csak használtan!!!)

:?:
nem tartunk még augusztusban egy nagytalit a lurdyban? ősztől már lesznek dolgozók, bölcsisek, attól tartok, h egyre nehezebb lesz egyeztetni...

ui. úgy látom, a szerdai hozzászólást én vállaltam magamra, izgatottan várom, ki vállalja a csütörtököt :lol:

majus3
 
 


Sziasztok!

Sehol senki???

Linus ma egész nap húst evett volna, de sajna nem volt itthon olyan, amit neki is szívesen adtam volna...
Ebédnél először csak a rizst ette, a fasírtot nem... miután elpakoltam és megedtem a maradékot, elkaparintott egy falatot és még kért... én meg próbáltam egy kis gyümivel elterelni a kis ragadozó húséhségét, de addig addig mondta, hogy usi, usi , miközben mindent tolt el maga elől, hogy végül adtam neki felvágottat (tej, szója, gluténmentes) - (bár nem vagyok nyugodt a beadagolt ízfokozó, aroma és tartósítószer miatt!)

délutáni séta közben pedig rákapott a sajtocskámra, amit ettem. ezzel nem hivatalosan elkezdtem adni neki a tejtermékeket. Bár meg kell várnom a 15 hós mellékhatásait és utánna kezdhetem.


Milyen nem gyereknek való dolgot ettek eddig a gyerkőceitek?

Remélem azért kapok válasazt a kérdésere! :( :roll:

nanica
 
 



nanica :lol: :lol:

ez is tök jó, h linus így enné a húst. kele kizárólag bébiétel, bolognai spagetti, mikroszkópikus méretűvé cincált csirkepörkölt és esetleg levesbetét-cafat formájában fogyasztja. az kizárt, h őurasága megrágjon egy falat húst :roll:

érdekes kérdés így egy éves kor után a "nem gyereknek való" kaja. pl. te tartasz a tej-, szója-, gluténmentes felvágottól is (te jó ég, mégis mi marad abban, még ízfokozó se legyen benne? :lol: ), én meg simán hagynám a párizsit is, ha enné...

én igyekszem direkt cukros dolgokat nem adni neki (nem kap csokit, csak vizet iszik, próbálok kölesgolyót, bulátát adni és csak ritkán más kekszet). ugyanakkor beleehet bármilyen kajánkba, v pl ha a nagyszülők büszkélkednek, h megkaparintott egy szelet mogyorós csokit és megette, akkor nem csinálok ügyet belőle. sztm a totális tiltás később n megbosszulja magát. ink vlmi arányérzék-félét kéne tudatosítani, ami nyilván majd évek múlva látszik, h sikerült-e.

röviden a tilos az, amitől megfulladhat (momentán csak a mogyoró jut eszembe). ja meg a koffein (kólára, tejeskávéra rá se nézhet, így is keveset alszik :lol: )

majus3
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?