Új privát üzeneted érkezett!

Bocsi, azt hittem csak cipzáros van nekik...

MT: Ha az ívelt részt sikerülne kibontanod, tudnál bele varrni egy vékony szivacsot az ívbe. (Azt hiszem Liliputisok is így csinálják). Nagyon szépek a képek!!!! A vállpántot is bélelted? Milyen széles, ha nem és kényelmes?

kisvic

Kisvic: kb 10 cm széles mindkét pánt, és a vállpánt bélelve is van. Nem szivacsot vagy polárt, hanem rendes bélésanyagot tettünk bele, szerintem jó puha lett. Igaz, halál volt odarögzíteni a pánt anyagához, mert folyton fennakadt a varrógép talpán a sok szál. Az meg csak használat közben derült ki, hogy amikor rajtam van, a bélelés nem a vállam tetejére esik, mert nem a bodytól kezdődik, de apának jó helyen van :-) Legközelebb kicsit közelebb teszem, hogy ne csak a hónaljamat párnázza ki, bár igazából így sem vág :-D
Majd megpróbálom kibontani, bár fogalmam sincs mikor lesz rá időm, mert szombaton megint elutazunk, addig meg nincs megállás. Majd ha hazajöttünk.
Egyébként én az erszény alsó peremét is kibéleltem, kb 5 centi szélesen a fenekénél, lábánál, mert egyébként kb 2 perc alatt kezdett el lilulni a lábfeje, annyira elnyomta a vérkeringést. Most viszont sokkal jobb!
danann

Lívia!

Nekünk is hasonló színű a Mt-unk. A mienk Liliputis. Ügyi vagy, hogy ilyen szépen megvarrtad. Még én is lehet, hogy próbálkozom a varrással is. Egy fejtámlát tényleg jó lenne beletenni, mert ebben sincs. Csak a pántok vannak párnázva.
Felrakok képet, a tegnapi első hátrakötésünkről:

Kép

A kendőből végül a hosszabbikat kértem, mostmár nem variálok. Majd meglátjuk. Én is inkább 48-as :oops: :oops: :oops: , most a szülés után, ha jobban belegondolok. :oops:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Lívia!

Igen a Body alsó részének a bélelése is jó ötlet, mert kicsit vágja Zsombor lábát(térdhajlatát) az anyag széle. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka, igen, tök vicces, miutén elkészült az enyém (egyébként nagyobb részben anyukám varrta), utána láttam, hogy a liliputis pont ilyen anyagból van :-)
Egyébként én nem erre gondoltam, hanem a babaerszényre, azt béleltem ki, de úgy tudom, mei taiból is van olyan, amelyik a derékrésznél bélelt, pl.
Aranyosan kukucskál a képen a kisfiad a hátad mögött :D
danann

Ha nem egyenesen hanem alul ívelten van szabva a body, akkor nem vágja a lábát. Igyekszem majd szemléltetni is. :wink:

Én is pont azt néztem, hogy milyen hasonló a dekor :lol: .

Jó, hogy hátra kötötted Pumperka, így kendővel is bátrabban kötöd majd oda. :wink: (Én is pont így voltam.)

kisvic

Sziasztok Lányok!
Lívia, az a Madrid olyan, mint a napsütés, gyönyörű színe van!!!
Kendőhosszúsághoz: igaz, kicsit későn, de beneveztem egy kendőbe is (Girasol old rainbow). Megvitattuk előtte, mekkora is kellhet nekem (175 cm, kb. 40-es méret), és 4,2 m-est rendeltem, ez egy csapott végő kendő. A batyun kívül azonban több hasznos kötést épp hogy koppra meg tudok csomózni, úgyhogy most azt mondom, a tuti kedvéért aki vacillál, egy mérettel hosszabbat vegyen! Mondjuk nekem lehet, hogy 4,6 -os kéne.

MT-hoz: Lívia, nagyon jól sikerült a MT-od, a pántok szerintem megfelelő szélességűek, de a body fejíve úgy gondolom, hogy alacsony, és a fejlógatást nem orvosolná, ha belevarrnál egy merevítést (legalábbis nem tökéletesen). Úgyhogy varrj újat! :D
Legalább nézhetsz mág valami szép anyagot... :)
Lábvágás: érdekes dolog: a Kozynak egyenes a body szabása, mégsem vágja a lábat. A Bamberoo-nak meg kicsit ívelt, és még lábpárnázás is van benne. Ennél meg egyértelmű, hogy nem vágja, de azt akarom mondani, hogy szerintem nem a body formája miatt vágja, hanem valahogy a súlyelosztással nem stimmelhet talán valami.
Pumperka, úgy látom, Neked is a baba lába alatt van hátravive a vállpánt, nincs kedved megpróbálni úgy, hogy először a láb fölött viszed hátra, ott csinálsz egy keresztet a popóján, és úgy hozod megint előre megcsomózni a lába alatt elvezetve? Csak azért merem javasolni, mert főleg kisebb babánál, aki még tuti bent tartja a karját, ha a láb alatt van megkötve, nincs ami rögzítse, és félő, hogy kidől oldalra a lukon.

kamcsatka

Kamcsatka!

Köszi!
A fényképet nézveén is gondoltam erre. Akkor nem éreztem, hogy e3z megtörténhet, de teljesen jogos, majd megpróbálom úgy megkötni. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

:) :) :) kényelmesebb érzés lesz, meglátod!
Ügyes vagy, hogy ilyen picit hátra tudtál tenni, én csak 7-8 korában mertem, de most már korábban kezdeném! Bár hozzátartozik az igazsághoz, hogy május eleján született, és a hidegbenöltözködésileg is egyszerűbb volt elöl hordozni.

kamcsatka

Köszi Orsi a szakértést, majd akkor ha lesz egy kis nyugi, nekiveselkedek egy másiknak :-) Mondjuk nem lenne muszáj másik anyagot soppingolni, mert ebből kb 4 métert vettem, szóval még van. Eredetileg színben passzoló válltáska lebegett még a szemem előtt, de talán még így is kijön mindkettő :-) PErsze szeretek vásárolni, úgyhogy még az is előfordulhat :lol:
Próbáltam megkeresni a te girasolodat, de annyira elbújt, hogy sehol sem találtam! Honnan rendelted?
Samunak is meg szokta kicsit nyomni a lábát az anyag, de csak annyira, amennyire a pelus is mintát hagy rajta, ha sokat ücsörög :lol: A babaerszényben viszont tényleg lilult a lábfeje, amíg ki nem párnáztam. A mei tai derekát én nem párnáznám, mert így is eléggé izzaszt az egész hordozás, úgy meg még vastagabb valami lenne a derekamon, még jobban melegítene. Legalábbis így látatlanban ezt gondolom.
danann

Orsi, akkor mért vannak ilyen ívelt body-ú MT-ok? Persze csak képen láttam, azt gondoltam ezért. Minden esetre nekem nagyon tetszenek. Manduca is ilyen. Sőt, még párnázott is a lábrésznél.

kisvic

Pumperka, te mikortól viszed MT-ben a manót? MIntha téged láttalak volna pár oldallal előbb a pinduri babóddal? Nem?
Nekem kicsit túl széles a bamberoo teste és Dani nem tudja még elég szélesre tárni a lábait. Azon kivül elvész benne, 2x-es felhajtással is .
Hátra is szivesen feltenném, de inkább marad a kendő egy ideig, asszem. :wink:
tipp?
Kép

KépKép

KépKép
kkriston

Jo reggelt Mindenkinek :) !!!

:arrow: Szoval hosszu fejtöres es latolgatas utan megrendeltem tegnap egy Didymos kendöt - nagyon varom es nagyon kivancsi vagyok, hogy tudom a hasznalati utasitas DVD-t es leirast hasznositani. VAgy kell-emeg szemelyes beavatas is a különbözö modokhoz!?
Majd elmeselem!

Es mar alig varom, hogy itt legyen!

Szep napot Nektek!!!

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Kriszti, persze, Dani egyelőre maradjon csak a kendőben!!! Tudod, nem romlik meg a B... :D Amúgy főleg a merevebb párnázású derékrésznél van az, hogy nehezebb kitenni a lábikót, ugyanennek a párnázatlan derekú változátánál könnyebb kicsit összébb húzni az anyagot, mert nem fogja meg alul a párnázás, remélem szemléletetsen tudtam leírni.
Lívia, a Girasolt a német eredeti honlapról rendeltük, de nem én, hanem smzsgalf Zsuzsa, mert ő akkor még Németo-ban volt, többünknek rendelt kendőt, és személyesen hozta haza, amikor hazalátogattak. Így a postaköltség is kevesebb volt, meg a több rendelés miatt is volt árendgednmény. girasol.de, vagy pontosabban: http://girasol.de/index.php?lang=german ... b03a682f92
Ez egy végtelenül puha, finom kendő, gyönyörű színekkel, de én speciel nagyon nagy babának 10 kg felett hosszabb hordozási időre nem ajánlanám (bár vegyétek figyelembe, hogy nem vagyok gyakorlott kendős, tehát biztos, hogy kötni is lehetne jobban).

Kisvic, teljesen igazad van, ezért van olyan alakú MT, hogy ne vágja a lábikót, csak úgy értettem, hogy egy jó szabásmintájú, jó súlyelosztású, jó anyagú MT-nál nem létkérdés, hogy ilyen ívelt legyen a lábrésznél (lásd Kozy). DE: tényleg jobb az ívelt. Ez hasonló kérdés, mint pl. a Manducánál: más a konstrukció, ezért annak a teste 3D-s kialakítású, tehát olyan, mint egy bogár háta. Ez nagyon jó, de nem azt jelenti, hogy a nem formázott body-júak kényelmetlenebbek lennének :) Hiszen jó ayag, stb.. esetén szépen követik a baba testét. Nagyon várjuk már a sajátról a képet!!! :)

kamcsatka

Sziasztok!

Kryss,
milyen Didyt rendeltél, mekkora méretben? Biztosan remek lesz, meglátod, nekem is ez van. Ha pesti vagy szerintem egy Ági-tanfolyam jól jöhet.

Kriszti,
sikerült megkötnöd az elöl keresztet elöl csomóval?

Pumperka,
én nem értek a MT-hez, de ha kendőben vinném a hátamon a babámat (aki hasonló korú, mint a tiéd), kicsit feljebb kötném, kb. olyan magasságba, ahogy Kriszti kötötte Danit . Nem kötekedni akarok, csak kérdezem, hogy kényelmes így nektek? Vagy a fénykép csal?

Danann,
gyönyörű a Madrid! Szereted kötni?

Üdv,
Nuska
nuska1

Kryss, nem fogod megbánni, hogy megrendelted, de próbálj azért gyakorlott kendőstől segítséget kérni a kötésekhez szerintem, nehogy csalódás érjen, hogy nem tudod elsőre úgy megcsinálni, ahogy szeretnéd :) Vagy minimum, youtube-os videokat nézegess a kötésekről!

kamcsatka

Köszi Orsi !!!! :wink:

kisvic

Kisvic, Orsi!

En JAN nevüt rendeltem (különbözö kek csikokkal) 6-os meretben. En 164 cm fele jarok es 36 esetleg 38-as a meretem. ez jo kell, hogy legyen, szinte minden köteshez.
En Ausztriaban elek, lehet, hogy itt is talalok szaksegitseget - bar meg nem tudom, hol is keressek, de majd meglatom.

Fogalmam sincs :oops: mik azok a youtube - os videok, mindjart megkerdezem Google-t! :)

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

ohhh! ugy tünik megtalaltam a videokat!!! :)

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

kkriston
Zsombort 2 hónapos kora elött picivel raktam először bele a MT-ba!
De akkor még csak előre, és a lába bent volt békatartásban felhúzva. De ti is arik vagytok így kendővel.
Húú, én még egyenlőre nem vagyok elégedett a kendőkötésemmel, hátra azt meg én nem merem. El kék mennem asszem egy tanfolyamra. A zsebes elöl keresztezett (talán így hívják) tök csálé lett, a sima elöl keresztezett egész jól ment. Mikor jobb a zsebes? Gondolom jobban tartja, meg alvásnál.
Mikor milyen kötést érdemes csinálni egyáltalán? Mik a leggyakrabban használatosak, ebben a korban?
:wink:

Nuska!
Tényleg elég lent volt Zsomb, de jól éreztük magunkat. Azóta csinálok egy keresztet a feneke felett, és csak úgy viszem előre a pántot, azóta feljebb kerül, de így valahogy szo9rosabb, és ahogy mozgok, ha megfeszül az nem tetszik neki annyira, de mégis így a biztonságosabb...

Úgy általánosságban valahogy múlthéten nem nagyon tetszett, amikor magamra kötöttem, nem sírt, csak néha nyaffi, mi lehet az oka? :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pumperka 2008.07.21 11:59-kor.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Én is youtube-os videókat nézem ezerrel. A fejembe jól be akarom vésni a látottakat, mégse a gyereken kísérletezzek annyit. :lol: Persze tudom kell az igazi gyakorlás is.... :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka! A zsebes keresztezett nem szabadna, hogy jobban tartson az egyszerű keresztnél, mert bárhogy is kötjük fel a babát, annak mindig tökéletesen kell tartania. Ha a zsebes kereszt jobban tart Neked, mint az egyszerű kereszt, akkor van egy olyan tippem, hogy az egyszerű kereszted lazára kötöd. Akkor elég szoros a kötés, ha már nem tudod szorosabbra kötni. A baba szempontjából annyi különbség van a két kötés között, hogy a zsebesnél 3 réteg anyag megy a hátán, az egyszerű keresztnél 2, ami nagy melegben szempont lehet (a kengurunál, hullahoppnál pl. 1 réteg van a babán). A többi különbség csak Téged érint, úgyhogy Magadra érdemes gondolni, amikor mérlegelsz: milyen megkötni, babát belerakni, szoptatni, kivenni, lehet-e utólag állítani, mekkora a mozgásszabadság, milyen érzés, amikor rajtad van, hol a csomó.
Nyaffi oka? Hááát, ennyi infó alapján erős vállalkozás tippelni. Azért írok valamit, ami elsőre eszembe jut. Pl. nagyon nem mind1 a babáknak, hogy mozogsz-e velük, hogyan és milyen tempóban (lassú ringatózás, nyugodt séta, rendrakás hajolgatással, lendületetes séta).

hordozo

Mar meg is erkezett JAN !!!
Mindjart ill. a mai nap folyaman neki allok kiserletezni!
Ugyan egy gyors kiserletet mar inditottam es Lea mar alszik is benne!!!Juhuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Mar meg is erkezett JAN !!!
Mindjart ill. a mai nap folyaman neki allok kiserletezni!
Ugyan egy gyors kiserletet mar inditottam es Lea mar alszik is benne!!!Juhuuuuuuu!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Ja, a DVD, amit hozza adnak nagyon jo, ugyhogy az szerintem böven eleg, a tanulashoz.....meg egyenlöre!

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Sziasztok!
2 és fél hetes a kislányom, már a születése előtt beszereztünk egy rugalmas hordozókendőt és egy mei tait. A kendővel próbálkoztam eddig, de nagyon "nyaklik" benne a kiscsaj. Lehet, hogy még túl picike hozzá?? Iazság szerint még nem nagyon tartja magától a fejét. Függőlegesen, illetve oldalt fekve próbáltam beletenni, de nem jártam sok sikerrel, a fekvősnél már majdhogynem az az érzésem volt, hogy megfullad. Mit rontok el??

Kép Kép
vumenke

Vumenke :D , üdv!
Nekem nincs tapasztalatom rugalmassal (vagy ez Livus dumája?! :lol: ), de sztem ezek a kötések nem rugalmashoz valók. Nekem úgy jött le -de javítsatok ki, ha nem-, hogy rugalmassal zsebes keresztet lehet kötni. Előre meg kell kötni és utána beletenni a babát. Mert amúgy rugalmas nem tart rendesen, mert rugalmas. :lol:

Más:
Ehhez mit szóltok? :arrow: http://mese.tv/mese/index.php

A vége felé van: Döbrentey Ildikó: Amikor még akkora voltál...2. :lol: :shock:

kisvic

A csudába, nem úgy linkelt... :oops: . Mese címszó alatt, a többi stimmel.

kisvic

Sziasztok!

Bocsánat, hogy így ismeretlenül betörtem ide, próbáltam visszaolvasni, de semmi időm, így csak a képekben való gyönyörködésig jutottam. Tudnátok nekem tanácsot adni, hogy 2 hetes babát köthetek-e kendőbe függőlegesen. Van egy 2,5 éves lányom és egy 2 hetes rettentően hasfájós fiam, akit talán megnyutatna ez. Fektetve nem szereti, aludni is csak hason tud (gondolom, ez jó a pocijának). Zsebes keresztezettbe (Nandum van) próbáltam, de kicsit olyan erőltetettnek tűnt kidugni a lábát, nem hagyhatnám bent, hogy felhúzza a hasához? Megkötős kengurum van még, abba mikortól lehet tenni? A honlapon ahol vettem az van, hogy pár hetes kortól, de mi az a pár? A fiam amúgy nagy súlyú erős baba, akkora, mint a lányom egy hónaposan, szóval úgy gondolom, hogy a kor is relatív...
Előre is köszi a segítséget!
Tündi
poppany

Szia Tündi, persze, hogy köthetsz. A kötős kenguruba még ráérsz tenni- szerintem, de ha szeret benne lenni, akkor tedd bele nyugodtan. A lábát be tudod tenni a zsebes keresztezett zsebébe is, az is jól tartja.

Livi, Nóri (3), Sári (1.5), Peti (2008.10.23.)
liv731

Jant látni szeretnénk! :)
Kisvic: ez az én dumám, tényleg? :shock: Fel se tűnt :roll: :lol:
A mese menüpontot nem találom. Be kell regisztrálni hozzá?

Tündi: Akár újszülöttet is lehet függőlegesen kötni, sőt! Szóval nyugodtan rakd elöl keresztbe. A felhúzott lábhoz nem tudok hozzászólni. Majd Ági....

KépKép
livus

A rugalmas kendő szárakat jobban szét kell húzni, sokkal kényelmesebben fogod tudni használni. Így igaz, kell kötni egy zsebes keresztezettet, és a száraiba beletenni a babát, fekve vagy ülve, ahogy neki jobb.
Itt vagyok jómagam, egy unalomig ismételt képen, bocsánat mindenkitől, aki már látta:
Kép

liv731

Liv, en ezt a kepet soha nem fogom megunni, LEGYSZI tedd fel meg sokszor :wink:

Sára

Kép

Kép
saara

Agi, lehet, valamit rosszul csinaltam, de ugy ereztem anno, h a zsebes keresztezett stabilabb, mint a sima X kotes. :oops:
Foleg, ha sokat kellett mozognom, hajolnom, pl. Vince cipojet bekotni.

Gyakorlott hati tanfolyamra szeretnek majd menni csak most elutazunk hosszabb idore. De gondolom lesz kesobb is, remelem!
saara

Tündi! Lehet a lába bent is kint is elvileg, a fontos, hogy terpeszben legyen és hajlítva. Ellenőrizd, hogy ha bent is vannak a lábak, akkor is távol legyenek egymástól, terpeszben. Livi képén (amit imádok én is Livi! :)) pl. nagyon jól látszik, amiről beszélek. És igen, mehet függőleges újszülött kortól, sőt, kifejezetten ajánlom, hogy úgy menjen, ne fektetve!
Sara! Nem biztos, hogy rosszul csináltál bármit, köszi a tapasztatot. Ez csak egy jellemző eset, hogy azért érzik biztosabbnak a körülkötöttet, mert a sima X laza.
Amikor lesz máskor gyak. hord. tanfolyam szólok. Ha sürgőssé válik Neked, szólj, hogy indítsak!

hordozo

Jól van, akkor nem olyan ciki! :oops: :wink:

liv731

Sziasztok! :)
Hat ez lenne JAN minden oldalrol es mi :lol: !(Ja, a kendö nem foltos, csak a fürdöszobatükör mar tisztitasra vagyik :oops: ! )
Nagyon kellemes es kenyelmes - Lea is jokat alszik benne - en meg teszem a dolgom (meg ülök a gepnel :wink: )!

Kép Kép Kép

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Vumenke,
nekem a kép alapján nagyon úgy tűnik, hogy a kendőt nem jól raktad, amikor függőlegesen van a baba (nyugodtan javíts ki, ha tévedek, próbáltam nézni-nézni, de mindig úgy tűnt). Én úgy látom a képen, hogy a keresztezett szárak csak a háta tetején és a fején mennek át, pedig a feneke alatt kéne lenniük, mindkét szárnak egyik térdhajlattól a másikig széthúzva; miután ez biztosan megvan, utána kell ráhúzni a vízszintes szárrészt, ami lehet a fenekétől a nyakáig/háta közepéig (amíg megy), vagy úgy, hogy az alja takarja a lábát de akkor is fel kell húzni a nyakáig/háta közepéig. Liv fotóján látszik, hogy milyen szorosan van benne a baba, ha előrehajol, akkor sem nyeklik sehová. Itt egy link, ahol jól le van írva, hogyan kell (szerintem ott is lehetne nagyobb terpeszben a baba lába, és valóban szorosabbra kell megkötni a kendőt, ahogy ő is írja):
http://www.babakozelben.hu/praktikusinf ... _kendo.htm

Még egy link angolul:
http://www.mobywrap.com/t-instructions-Hug.aspx

A vízszintes hordozáshoz nem értek, az én gyerekeim nem igazán csípték, de ott is mintha csak az egyik szárban lenne, pedig a másikat is rá kéne szerintem húzni, így:
http://www.mobywrap.com/t-instructions-Cradle.aspx

Aztán lehet, hogy csak rosszul értelmeztem a képeket, akkor tekintsd semmisnek a tanácsokat! :wink: :D

Liv,
én is imádom ezt a képet! :D

Zsizsa
zsizsa

Livus :D : 126. oldal lap teteje.

Elkészült a MT (mint a Luca széke... :roll: ), íme: Kép sk MT Kép

kisvic

Kryss: nem is gondoltam volna, hogy ez a kendő ennyire kék! :o

Kisvic: :lol:
Részletes beszámolót kérünk a finoman nőies MT-ról! :)
Mi az ott balra? :roll:
És jobbra? Színben passzoló szatyor? CSúcs! :)
Kapucni patentos? Nem rövid a madzagja? Eléred a hátadon? CSak akért kérdem, mert az Ergoé ennél sokkal hosszabb.

KépKép
livus

Sziasztok!

Azoktól kérnék tanácsot, akik már megtapasztalták, hogy a cseperedő gyermek egyre inkább elutasítja a hordozást, mert az már uncsi, és maga szeretne a dolgok után járni. :) :(

Nem tom, meddig tudjuk még húzni. Most még nem egészen 15 hónaposak vagyunk, szerettem volna legalább másfél éves koráig kihúzni. Egy ekkora gyerekkel kart karba ölteni a várost azért nem leányálom. Mit csináljak? Vegyek esernyőre csukható babakocsit? Térjek át ki-be ugrálós csípőnhordozásra? (10 kilós gyerekkel, gerincferdüléssel már lehet, hogy inkább a babakocsira szavaznék, mint a csípőnhordozásra.) Az nem működik, hogy csak akkor kötöm fel a hátamra, mikor már elfárad, mert éppen akkor áll ellent a legjobban, amikor nyűgös. A villamoson már le se merek ülni, mert addig tekereg, míg kiszabadítja a fenekét, hozzá még látványosan, sőt jól hallhatóan szenved is.

Amikor elindulnuk itthonról, még viszonylag nyugi van, de ez fél óránál nemigen tart tovább. Ha kiveszem útközben, utána csak nagyjelenet árán tudom visszavarázsolni. (Kivenni muszáj, mert pisiltetünk plázában, parkban, polgármesteri hivatalban, mikor mi esik útba. :D )

Tanácsok, tapasztalatok?

Györgyi

Kép
szerencsefia

Livus :D , balra az egy szűkítő, jobbra pedig egy vászonszütyő van hozzá. Kapucni gombos és gomblyukas gumival működik. :shock: Ilyet nem láttam még, de jól működik a gyakorlatban. Mivel gumis, így nem rövid, ám praktikus. Levehető a kapucni tépőzárral. :wink:

kisvic

Kryss: Jan igazán szép, naggyon kék! Majd kérünk kinti képeket is, hogy jól látsszon az árnyalat!

Kisvic: le a kalappal az ötletes megoldásokért! És persze a mei tai is nagyon tetszik! Ügyes vagy, csak így tovább.

Györgyi, csak azért nem reagálok, mert én ha leterítem a kendőt a szivacsra, akkor bárhol vannak, rohannak mindketten, mert mindegyik a hátamra akar kerülni. Nos, a nagy 3 éves, akicsi 16 hónapos. Szóval lövésem sincs, de talán majd Ági mond valamit... :wink:

liv731

Láttátok a Liliputi új hordozóit??? 8) Van kapucnis is, Ergo veszélyben, hihi!!!!!!!!!!!! :lol:

kisvic

Györgyi: 119. oldalon, június 2-án tettem fel egy hasonló kérdést, amire nagyon jó ötleteket írtak a többiek.

Elsősorban nekem, a fejemben kellett letennem Bogit. De le kellett tennem, mert erre volt igénye. És, hát végülis ez a világ rendje... De megértelek, én is később szerettem volna :(

Azóta egyébként teljesen megbarátkoztam ezzel a helyzettel, Bogi gyalogol, kendő a táskámban (sőt, néha már csak otthon :( ). Szülinapomra kaptam egy gurulós bevásárlótáskát :) , mindjárt indulunk is vele a DM-be :) Hogy fog örülni Bogi, hogy húzhatja ;)

KépKép
livus

Györgyi: a keresztezett csípőhordozást próbáltad már? Persze az is félvállas, de a súly elég jól megoszlik a csípő és a váll között.

Saját sztorink: Gergő rengeteget volt háton hordozva múlt ősszel-télen, Lucáért jövet-menet. Időnként komoly harc volt belőle, hogy kabát vagy kendő, de ha sietni kellett, max. szirénáztunk.
Aztán jött a jó idő, és én engedékenyebb lettem, jó darabig gyalog mentünk mindenfelé. Aztán pár hónapja megint "a kendőbe" a sláger, szigorúan csípőn hordozva, hátra venni csak hébe-hóba hagyja magát. De jócskán kell cipelni a popóját :)
Annyira nem lepett meg, Luca kendőben aludt, amikor beiratkoztunk az oviba :lol: Előtte a Margitszigeten játszóztunk, kicsit kiütötte magát.

Borcsa
KépKépKép
borsts

Livi köszi az összehasonlítást.

Legszívesebben mindkettőből vennék egyet. Csak hát az áruk nem engedi.

Kisvic olyan ügyi vagy. Nagyon tetszik az új csodád. A kapucni nagyon tuti.

Én a kendőben valahogy hasonlóan oldottam meg. Csak én egy kis fejkendőt raktam a fejéhez, és persze nekem nem patentok voltak rajta, csak a vállamnál betürködtem a két végét. A lényeg, hogy így aludt a hátamon anélkül, hogy hátracsuklott volna anyaka. Majd csinálok ilyen képet.

Hát szóval tényleg nagyon ügyi vagy.

Ancsurka :)

KépKép
ancsurka77

Livi köszi az összehasonlítást.

Legszívesebben mindkettőből vennék egyet. Csak hát az áruk nem engedi.

Kisvic olyan ügyi vagy. Nagyon tetszik az új csodád. A kapucni nagyon tuti.

Én a kendőben valahogy hasonlóan oldottam meg. Csak én egy kis fejkendőt raktam a fejéhez, és persze nekem nem patentok voltak rajta, csak a vállamnál betürködtem a két végét. A lényeg, hogy így aludt a hátamon anélkül, hogy hátracsuklott volna anyaka. Majd csinálok ilyen képet.

Hát szóval tényleg nagyon ügyi vagy.

Ancsurka :)

KépKép
ancsurka77

Lányok!

Megnéznétek, hogy jól kötöttem-e fel a hátamra a babát?
A hajamat a kép kedvéért bontottam ki, mert mostanában minden képem csak összekötött hajjal van. Csak a képek után vettem észre, hogy a hajam meg a gyerek arcocskájáén landolt. :oops:
Ennyit a hiúságról. :lol:

Köszi a segítséget!

Ancsurka

Kép Kép Kép Kép

KépKép
ancsurka77

Lányok!

Megnéznétek, hogy jól kötöttem-e fel a hátamra a babát?
A hajamat a kép kedvéért bontottam ki, mert mostanában minden képem csak összekötött hajjal van. Csak a képek után vettem észre, hogy a hajam meg a gyerek arcocskájáén landolt. :oops:
Ennyit a hiúságról. :lol:

Köszi a segítséget!

Ancsurka

Kép Kép Kép Kép

KépKép
ancsurka77

Ez pedig egy ráadás. A Párom az Ő Hercegnőjével.
Imádom őket.
:)

Kép

KépKép
ancsurka77

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?