Új privát üzeneted érkezett!

tyűűű sziszi, ez nagyon kemény, amiket írtál!!
Nálunk a védőnő a baba születése után minden héten kijön ( ingyen ) ,egészen addig, amig nem szólok neki, hogy köszi, most már elég lesz.
De ez az 1x-i uh a legdurvább!

Szeder,
igen a genesisben kicsit más volt a hozzáállás! eredetileg ott is csak jövőhétre adtak volna időpontot, de amikor "elsírtam" nekik, hogy nagyon be vagyok parázva, mert az én eddig örökmozgó babám az utóbbi 2 hétben csak noszogatásra meg bögdösésre mocorog és aggódok, akkor rögtön adtak vasárnap, "műszakon kívülre" egy időpontot.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey itt meg az a felfogas, hogy az uh karos lehet a babara. De itt a varosban egy orvos ilyen. (kozelebb all a 70hez, mint a 60hoz). a tobbi orvos azetr 3x, 4x vegez uh vizsgalatot.

szisziKép
sziszi7

Sziszi!

Érdekes, amit írtál, tényleg nem viszik túlzásba a vizsgálatokat!

Kedves pesti kismamatársaim!
Vasárnap megyünk visegrádra, és Pesten meg akarunk állni egy jó babadiszkontban/babaáruházban megvenni, ami még hiányzik. Tudnátok nekem tippeket adni hová menjünk? Előre is köszi!

Kép
Kép
petra1980

Hello csajok!

Petra: Ez attól is függ, hogy mit szeretnél még venni és mennyi a keret. A Brendonban mindent megkapsz, de szerintem ott minden 2X annyiba kerül. Én az Elefáni bababoltba fogok menni hétvégén (VIII. kerület, Baross utca), meg a Mária nagyker-kiskert dícsérték nekem, az a Visegrádi utcában van... asszem.. :roll:

Honey: Nekem is nyugodtabb ma a babám. Kis apró jelzéseket küld, de most nem püföli a hasamat! Remélem a genesisben majd megnyugtatnak!

Szeder: Nagyon szép Adél szobája. Ilyenkor úgy összeszorul a szívem, mert olyan rossz, hogy Biankámnak csak egy kis baba-sarka lesz a hálószobánkban! :oops: :cry: Ráadásul látom, hogy az erkély ajtó zöld területre néz... mi meg itt a belvárosban.... a mi kisszobánk ablaka a szép szürke tűzfalra néz... :cry: :cry:
Na jó, nem panaszkodom... legalább van hol laknunk!

Sziszi7: És én még állandóan szidom a magyar eü rendszert!! Nem semmi ami nálatok megy!!!

Lányok!
A méhlepény érettség milyen szokott lenni így a 31-32. hét körül? Nekem G 1-2, de a dokim azt mondta, hogy ez teljesen normális. Azér t én kíváncsi lennék, hogy a többi kismaminak milyen?
Vendég

Köszi Bejci!
Inkább diszkont árú termékek érdekelnének, meg már inkább csak apróságok kellenek, kád, fürdőlepedő, cumisüveg, textilpelenka, néhány kisruha, stb. A Brendont én is ismerem, attól olcsóbb kategória kellne, nem tudom a brendon outletje az jó-e, ott voltatok-e már?

Kép
Kép
petra1980

bejci!
most "érdekesen érzem" magam a szoba miatt..
azért néz zöldre, mert mi kertesházban élünk -ami nem mindig volt ám nekünk se így..és nem pesten, hanem solymáron.. -vidékiek vagyunk :wink: :wink:
de, amit írtál a lényeg, hogy van hol laknia az embernek.. de a LEGFONTOSABB, HOGY BIANKA JÖN..ÉS BETÖLTI MAJD A LAKÁS EGYHANGÚ CSENDJÉT..!!!
a méhlepénynél I. , II,. és III. típust ismerek.. ez a G bekavar engem.. de szerintem I-II. típust jelent simán... és az tök jó!!! A III. általában a 36. hét környékén szokott lenni.. az már igencsak meszes... de én igazából nem is értek ehhez.. a lényeg, hogy a III. típusú értettségnél kell jobban figyelni már!

Petra:
Bejci írta: az Elefáni az nagyon jó.. én a Brendonban megnéztem.. mert ott jobb a klíma.. és jobban ki van pakolászva minden.. és az Elefániban mindent megvettünk :) jó kis taktika :) itt- nézed.. ott veszed..

Honey:
örülök, hogy sikerült időpontot kapnod :) -különben valamelyik nap én is paráztam.. az a képzelgésem, hogy Adél kicsi.. én meg ezért nézném sűrűbben uh-on :) A 32. héten (2 és fél hete) volt 1810 gr... de én picinek hiszem mégis.. hát mi már csak ilyenek vagyunk.

szeder74

Sziasztok!

Másfél hétig nem volt netünk, most nem győzöm a visszaolvasást. 12 oldalt kellene, össze-vissza olvasgatok. Nyuszifülke hová lett? Törölte magát??

Kép
Kép
sarkantyúka

Sziasztok!

Hát semmi újat nem tudok írni. Ti már leírtatok mindent. Az utóbbi 2 napon nagyon pocsék volt. Kislányunk alig-alig mocorog. Nem csinálja a rendszeres esti és reggeli bulikat a pocakomban. Éppen csak jelzi, hogy ő ott van, és minden rendben. Kezdtem én is beparázni. De látom nálatok is ugyanez megy.
És punyi vagyok, fáradt, és türelmetlen. Csak a fekvés megy, semmi más. Legalábbis hosszú távon nem. Éjjel állandóan pisilni járkálok, meg inni. Nap közben meg leragad a szemem, ha vízszintesbe helyezem magam.

Konan: nekem is sok a savam még mindig. Pedig már mindent az ég világon kipróbáltam. Komolyan! De biztos már unalmas, ezért nem panaszkodom. Na és próbálom kibírni, már kezdem megszokni. Úgyis már vágom a centit, szóval kitartok!
Ezek szerint az utolsó 1 hónap mindenkit megvisel, úgyhogy nem is várok ennél jobb állapotot!

Bejci: algopirint biztosan lehet szedni terhesség alatt. Nekem a terhesség elején volt pár fejfájós hetem, több orvost is megkérdeztem, és mindenki az Algot mondta! De azért egész szemeket nem mertem bevenni, csak negyedeket!

Monee: irigykedek! nekem ilyen mocorgásaim nem voltak, mint a Te videódon. Gondolom most már nem is lesznek. Neked hátul van a lepény, igaz? Ezért látszik ennyire a mocorgi. Nekem ilyen hirtelen lökéseim vannak. Mintha néha "belémrúgna" Noémi, és alig kivehető, hogy melyik testrészével molesztál.

Szeder: Adél szobája egyszerűen gyönyörűűűűűűűűű és hatalmas.

Petra: én vezetek naplót a terhességem kezdetétől minden nap, de mivel eléggé eseménytelen volt (eddig) a terhességem ezért igazából inkább egy átlagos naplónak tűnik. De a főbb eseményeket rögzítettem. Képeknek is van hely benne, majd ha lesz kedvem nyomtatok, ragasztgatok bele.

Am: szép nagy a pocid, és olyan jó, hogy ennyire vidám vagy. Néha lelket öntesz belém a tréfás történeteiddel. Velem nem nagyon történnek "mókás" dolgok.

Sziszi: sajnálattal olvasom, hogy nálatok ennyire elkeserítő a helyzet. Mi örülhetünk, hogy ennyit foglalkoznak velünk.

Honey: Vizsgálatok: látom mindenkinél más-és-más. Nekem ugye vérképet csináltak mikor 3 napra kórházba vonultam a cukor miatt, ezért nekem a 32-33 héten ez elmaradt. Ultrahangon 1 hete voltam (33. hét), és a doki azt mondta, hogy NST-re csak 4 hét múlva menjek, és csak ha ráérek. Ez vicces! Mi dolgom lenne terhesen a 37. héten ami fontosabb a vizsgálatoknál???
És annyit mondott még, hogy ha az NST-n minden oké lesz, akkor utána nem kell hetente mennem, csak valami szülészeti vizsgálatra. Ez nem tudom mit takar, de majd megtudom.
Ja és a lepényt most nézték a 33. héten, de minden rendben. És a papíromra nem írt semmi érettséget, vagy ilyesmit, csak, hogy rendben van a lepény.
A védőnéni sűrűségét nem tudom, csak, hogy hétfőn megyek legközelebb. De úgy tudom, hogy a terhesség utolsó heteibe már nem kínozzák azzal az embert, hogy minden héten el kell járkálni védőnénihez.
Vendég

sziszi7 :)
Persze, majd betszlek a tábliba.

Most megint kicsit el fogok tünni tábliügyileg, mert ma vagy holnap megyünk anyumékoz, és ott nem tudom csinálni. Vagyis, ha este apája még összerakja nekem a szervert, akkor mailben elküldöm magamnak és akkor meglesz. Elöre is bocsi mindenkitöl :oops:

szeder :)
juj, de szép a szoba!

Petra :)
Nagy Lajos király utján van a Minimanó, ott elég nagy a választék sztem, normális áron (olcsóbb, mint a Brendon) A Mester u-ban pedig a Brumi maci, vagy valami hasonló a neve, ez kisebb hely és talán választék sincs annyi, de azért elég jó.

vizsgálatok: 35-36. héten UH, 36.-ban megyek nödokihoz, gondolom akkor informál a továbbiakról. Védönénihez jövö 2 hét múlva megyek, utána sztem már nem kell. Nálunk a szülés után kijön 1x, ha igénylem, akkor többször is, de van egy egészségház nevezetü hely, ahol hetente 2x van tanácsaadás + 1x gyermekorvossal együtt rendelnek, igy mérni, beszélgetni, tanácsot kérni stb majd oda megyünk (egyébként nagyon jó fej, mindig olyan megnyugtató vele beszélgetni)

mocorgás: sztem nem kell nagyon aggódni, hogy már nem olyan aktivak, kevesebb a hely.

na, pattanok, összepakolom a ruháinkat.

Pusz mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

OFF üzenet lesz ez, előre is bocsánat, de mivel holnap van a

Babanet-Kölöknet találkozó,

gondoltuk, írunk egy emlékeztetőt.

Márcsak azért is, mert az egész heti rettenet időjárással ellentétben végre ragyogó napsütés árad Budapestre, így a Millenárisra is!

Részleteket itt találtok a találkozóról , a szervezkedős-topikbanpedig megnézhetitek, ki jön és mit hoz!

Reméljük, minél többen eljöttök, hogy végre személyesen is találkozhassunk!
dia
Budapest

eszike,
"csak ha ráérsz?!" :D :D :D Ezzel az erővel azt is mondhatta volna a doki, hogy "Jöjjön be szeptember elején szülni, de csak ha van kedve és úgysincs más dolga..." :D :D
Tök furi, hogy tényleg hat az időjárás a babákra. Hihetetlen, hogy mennyiüknek belassult a kis mocorgó.

Mondjuk én agyam eldobom Flórától. Komolyan szórakozik velem, mert mióta bejelentkeztem a genesis-be, azóta megállás nélkül rugdos. egyre élénkebben. de lehet, hogy csak a javuló időjásrás van rá hatással. De nem baj,mert nekem a doki úgysem nézet se köldökzsinór áramlást, sem pedig méhlepényt. Legalább nyugiban megyek el nyaralni.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

MInyu ment privi

szisziKép
sziszi7

Ja, még osztálytaliról akartam irni:
Nekünk is idén volt esedékes (10 éves érettségi) és én ravasz módon körbekérdeztem, hogy ki akarja szervezni, mert nekem aug. után már nem lesz jó. Persze, igy jött a válasz, hogy eddig senki nem szervezi, úgyhogy szervezd mondjuk te, igy én toboroztam össze a bandát, de legalább idöben :D (múlt hét szombaton volt)

sziszi :)
oks, megjött a pü!

Kép
Kép
Kép
minyu

Szeder!

Nagyon szép és lányos Adél baba szobája. Biztosan ő is szeretni fogja majd. Nekem is tetszenek a falon a hungarocel képek. Biztosan emlékszel én is csináltam ilyeneket.
Még a vasalással sehogyan sem állok,még mosni is kéen és majd egyszerre vasalok.
A babasarokról meg csak augusztusban tudok képet felrakni,mert a kiságy és pelenkázó teteje akkor lesz kész. Szerintem az én babám nem jön előbb,de ez csak megérzés.
Abban is biztos vagyok, hogy nem én leszek az első babás. Talán Szeder vagy Holka lenne a tippem. Nme vagyok boszi ez csak tipp. Pár hét múlva már úgyis látszik majd,hogy kinek van lentebb a pocija és abból már lehet ejteni....

Sziszi!
Jó,hogy jöttél. Én is furcsállom az ottani eü. állapotokat. Sajna ezellen nincs mit tenni. Nem parázzák túl magukat a vizsgálatokon az biztos.

Honey!
Vizsgálatok: a 32. héten volt a 2. cukorterhelésem+teljes vérké+ellenanyag,volt uh és vizsgálat is.
a 36. hétn lesz kenet levétel,uh és lehet,hogy NST is,de az nem biztos.
Jövő héten (36. hét) megyek védőnőhöz és onnantól minden héten kell,hogy menjek,hogy lemérejen+vizelet vizsgálat+vérnyomás a toxémia miatt.
NST/CTG 36 vagy 37. héttől hetente a végén meg sűrűbben ha kell.

Én úgy tudom,hogy méhlepény I,II,III,IV-ed lehet. Nekem II volt a 32. hetes uh-n. Ez a kornak megfelelő. IV a végén van.

Kép
Kép
a.m.

ja, meg még azt sem meséltem, hogy a dokibácsim mégsem lesz szabin aug-ban, igy már nem muszaj szept. 1-i szülésért szoritani nekem, kiegyezek az aug. utolsó hetén bármikor :lol: (ja, mintha ez megrendelésre menne... :oops: :P )

Na, lelövöm magam...

Kép
Kép
Kép
minyu

Eszike!

Nem semmi ez a "ha majd ráér"-ős story.
Örülök ha felvidítalak téged is :D

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok kismamik!

Már napok óta olvasok, olvasok és olvasok... de most a végére értem! :)

Annyi minden történt... remélem nem hagyok ki semmit, ami megfogott...

Lanta!
Majdnem dobtam egy hátast, hogy Kornél (Kristóf) esetleg mégsem kukacos lesz... igy leszünk csak igazán egy cipő ;) :D
Végülis legkésőbb a szülésnél úgyis kiderül, és a lényeg úgysem az, mi van a lába közt, hanem az, hogy minden rendben legyen vele is, veled is. majd 3.-nak összejön a kisfiú is (ha most esetleg tényleg lány). ÉS! Van egy jó oldala is: addigra két nagylány fog majd azon versengeni, hogy ki, mit segitsen neked az öcsi körül... :D

Honey!
Nálunk a végén 36. héten van uh+vizsgálat+kenet levétel (ez a kismamik 80%-nál pozitiv, úgyhogy ne lepődjön majd meg senki), aztán hetente vizsgálat+nst szülésig. Ha esetleg a kiirt időpontban nem jöna baba, akkoor utána naponta/kétnaponta nst.
Vérvétel rám már csak egy vár, az is műtét előkészités miatt, a 37-38 hét környékén. Amúgy vérvétel felénk a 30. hét környékén van utoljára.
Úgy látom, Flóra megijedt az uh-gondolatától, vagy attól, hogy parázol, és most igyekszik engesztelni... :D :D D

Monee!
Nem semmi a kisfiad, Majámnál még nem tapasztalom ugyanezt, de tavaly Lola hasonlóakat produkált a végefelé. Mennyire fognak nekünk hiányozni ezek a néha kellemesnek nem nevezhető mozgások...

Szeder!
A szoba gyönyörűszép, igazán csajos. A franciaágy meg szuper ötlet, legalább tudsz pihizni éjjeli szopi közben is...
A türelmetlenséggel, érzékenységgel nagyon hasonlóan vagyok én is... most már szinte naponta jön rám némi érzelmi hullám, és pityergek... van, hogy csak azon, hogy a "nagy"lányom gügyög...
Már nem tudom elviselni a kéretlen tanácsokat osztogatókat sem, és bizony sokszor azon kapom magam, hogy idegesit minden apróság... utána persze lelkifurcsim van, akkor meg azért törik el a mécses... ezek a francos hormonok...

folyt.köv.

Kép
Kép
lolababa

A.m!
Nem is tudom, ki irta (talán konan), de nekem is, valahányszor nézem a képedet, az arcod jobban feltűnik, hiszen mindig vidám, mosolygós vagy... jó lennél terhességnépszerűsitő reklámnak! ;) :D
Amúgy nagyon nagy már a pocid, és én azért még rád fogadnék, hogy első leszel friss anyukaként...

Sziszi!
Nagyon durva, hogy nálatok mennyire más a helyzet, a rendszer és a hozzáállás... ilyenkor mindig eszembejut azért, hogy mindig, minden kizárólag viszonyitás kérdése...
Hozzátok képest mi jól el vagyunk látva, de a fejlett nyugathoz viszonyitva nálunk is gáz a helyzet...
Ti pedig hozzánk képest vagytok rosszabb helyzetben, de nagyon sok elmaradottabb országban még orvos sem látja a kismamát, és szül, amikor és ahogy tud...
Azért ilyenkor tudom értékelni azt az életformát, amiben mi élhetünk. Mindig sirunk, hogy de rossz nekünk, de sokaknak nem lakáshitel gondjaik vannak, hanem eleve nincs lakásuk... se munkájuk, nemhogy hitel...
Azért jó volt, hogy leirtad, kicsit most megint értékelem a mindennapjaimat.

Húúúúúúúú csajok!
Kicsit most kiszakadna belőlem valami...
Anyósomtól a falra mászok!!!!!!!!!!!!!!! Nem viccelek, meg tudnám folytani... Már az is boldog elégedettséggel tölt el, ha elképzelem, hogy nincs... tudom, ez nagyon gonosz dolog, de iszonyúúúúan idegesitő. Gyűlölöm a buta és tapintatlan embereket, és ő nagyon az!
Lola születése óta cirka 1-3 hetente jön el hozzánk látogatóba, olyankor is talán félórákra. De azok is mindig olyan alkalmak, amikor totál alkalmatlan... és tojik rá. Eddig akkor jött, amikor a lányom aludt (és ki volt akadva, hogy ez a gyerek mindig alszik!!!), most meg az esti fürdetés, vacsi idejében állitgat be... ráadásul iszonyúúúúú szaga van. legalábbis az én jelenleg hiperérzékeny gyomromnak nagyon kellemetlen. És ebben a hidegben meg még szellőztetni is szar utána...
Már nagyon az idegeimre megy.
Múltkor már mondtam páromnak, hogy ha már ideette az anyját hivatlanul a fene, és ilyen büdösen jött, akkor fürdesse meg ő az anyjával a gyereket, mert nem akarom a nyakában viszontlátni az ebédemet... Már szabályosan rákérdeztem, hogy hagymát evett, vagy pucolt??? Erre ő: igen... De baccus... nem lehetne valahogy azt kimosakodni??? Bezzeg amikor diót tör, akkor jön, és viszi a citromot, hogy kezet moshasson, de a saját büdös hagymaszaga nem zavarja????????
Bár az is lehet, csak én vagyok most túl érzékeny szagokra, és emberekre egyaránt...

Amúgy! Tök nagy hirem van!
Jelentkeztem a pókerarcba, és jövő pénteken megyek próbafelvételre, átmentem az első rostákon!!!! Totál rá vagyok kattanva, szoritsatok nagyon!!!!
Már csak azért is, hogy szülés előtt lemenjen a nagyja, és szülés utánra már csak az 50 milláért kelljen Pestre mennem... :D :D :D

Na most ennyi, lassan ébred a nagyobbik kicsim...

További szép napocskát nektek (szó szerint, mert most már azért előbújhatna a felhők mögül...)!

Kép
Kép
lolababa

Petra!

Én az általad említett cuccok nagyrészét az Ikeában vettem meg (kád, fürdőlepedő, lepedő, ágy feletti mosolygós virág, csörgő, stb.). A textilpelust meg Corában vettem, de ott is van minden (babakocsi, kád, lepedő, ruhák, pelusok, stb.). Szerintem remek babaholmik (ruhák, bodyk, rugdalózók is!) vannak még meglepő módon a Kikában is (mármint alapvetően azt hittem, bútorbolt).

Mi egyébként a Brendon outletjében vettük a babakocsinkat remek áron. Fent van az árukészletük (egy része?) a neten www.babyoutlet.hu ; az Ikeának meg a teljes kínálata fent van, nézz körül, Te mikre gondoltál: http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/categ ... 389/10390/

Kép
Kép
sarkantyúka

A.m!
Nem is tudom, ki irta (talán konan), de nekem is, valahányszor nézem a képedet, az arcod jobban feltűnik, hiszen mindig vidám, mosolygós vagy... jó lennél terhességnépszerűsitő reklámnak! ;) :D
Amúgy nagyon nagy már a pocid, és én azért még rád fogadnék, hogy első leszel friss anyukaként...

Sziszi!
Nagyon durva, hogy nálatok mennyire más a helyzet, a rendszer és a hozzáállás... ilyenkor mindig eszembejut azért, hogy mindig, minden kizárólag viszonyitás kérdése...
Hozzátok képest mi jól el vagyunk látva, de a fejlett nyugathoz viszonyitva nálunk is gáz a helyzet...
Ti pedig hozzánk képest vagytok rosszabb helyzetben, de nagyon sok elmaradottabb országban még orvos sem látja a kismamát, és szül, amikor és ahogy tud...
Azért ilyenkor tudom értékelni azt az életformát, amiben mi élhetünk. Mindig sirunk, hogy de rossz nekünk, de sokaknak nem lakáshitel gondjaik vannak, hanem eleve nincs lakásuk... se munkájuk, nemhogy hitel...
Azért jó volt, hogy leirtad, kicsit most megint értékelem a mindennapjaimat.

Húúúúúúúú csajok!
Kicsit most kiszakadna belőlem valami...
Anyósomtól a falra mászok!!!!!!!!!!!!!!! Nem viccelek, meg tudnám folytani... Már az is boldog elégedettséggel tölt el, ha elképzelem, hogy nincs... tudom, ez nagyon gonosz dolog, de iszonyúúúúan idegesitő. Gyűlölöm a buta és tapintatlan embereket, és ő nagyon az!
Lola születése óta cirka 1-3 hetente jön el hozzánk látogatóba, olyankor is talán félórákra. De azok is mindig olyan alkalmak, amikor totál alkalmatlan... és tojik rá. Eddig akkor jött, amikor a lányom aludt (és ki volt akadva, hogy ez a gyerek mindig alszik!!!), most meg az esti fürdetés, vacsi idejében állitgat be... ráadásul iszonyúúúúú szaga van. legalábbis az én jelenleg hiperérzékeny gyomromnak nagyon kellemetlen. És ebben a hidegben meg még szellőztetni is szar utána...
Már nagyon az idegeimre megy.
Múltkor már mondtam páromnak, hogy ha már ideette az anyját hivatlanul a fene, és ilyen büdösen jött, akkor fürdesse meg ő az anyjával a gyereket, mert nem akarom a nyakában viszontlátni az ebédemet... Már szabályosan rákérdeztem, hogy hagymát evett, vagy pucolt??? Erre ő: igen... De baccus... nem lehetne valahogy azt kimosakodni??? Bezzeg amikor diót tör, akkor jön, és viszi a citromot, hogy kezet moshasson, de a saját büdös hagymaszaga nem zavarja????????
Bár az is lehet, csak én vagyok most túl érzékeny szagokra, és emberekre egyaránt...

Amúgy! Tök nagy hirem van!
Jelentkeztem a pókerarcba, és jövő pénteken megyek próbafelvételre, átmentem az első rostákon!!!! Totál rá vagyok kattanva, szoritsatok nagyon!!!!
Már csak azért is, hogy szülés előtt lemenjen a nagyja, és szülés utánra már csak az 50 milláért kelljen Pestre mennem... :D :D :D

Na most ennyi, lassan ébred a nagyobbik kicsim...

További szép napocskát nektek (szó szerint, mert most már azért előbújhatna a felhők mögül...)!

Kép
Kép
lolababa

Szeder! Nagyon szép lett Adél szobája. Faktumos ugye? Én is kinéztem, csak nálunk sajnos nem fér el. Mi úgy leszünk, ahogy Bejciék: a hálószobánkban lesz egy kis sarka.

Honey: mozgás miatt próbálj nem aggódni, és írj majd, hogy mi volt az extra uh-n!

Márti: nagyon frankó a beosztásod. Tulajdonképpen már rutinból csinálod! :-)

Kép
blúmi

Sziasztok!

Én sem leszek most 1 hétig, holnap indulunk Gyulára nyaralni!!! Este megyünk, mert az örökmozgó legnagyobbam képtelen lenne 4 órát kibírni a kocsiban, így, remélem majd szépen elalszanak és nyugodt utunk lesz!

Na, én úgy látszik, fordítva működöm, tök jó kedvem van, tele vagyok energiával és bár türelmetlenül várom,hogy megláthassam a kicsi lányom arcocskáját, nagyon élvezem, hogy egyre intenzívebben mozog, hatalmasakat rúg, mert ez nekem még így 4. alkalommal is hihetetlen élmény! Ahogy hazaérünk majd a nyaralásból, már én is nekiállok mosni-vasalni a picur ruháit, meg kell majd vennünk Bercikém új ágyát, összecuccolni a kórházi pakkot stb. Úgy imádom már ezt a készülődős, szülésre hangolódós időszakot!
És tök jól alszom (csak keveset, egyszerűen képtelenség éjfél előtt ágyba kerülni) szerencsére a vérnyomásom is tök jó, úgyhogy a rettenetes vizesdés ellenére most nem tartok a toxémiától sem.
Szóval nagyon kiegyensúlyozott lettem így a végére, nekem is meglepő, bár én minden terhességemnél jobban viseltem a végét mint az első 3 hónapot, mert akkor a rém sok hányás miatt nagyon legyengültem mindig!

Honey!

Jó nyaralást!

Szeder!

Álomszép Adél szobája és nem giccses, Barbie-s, nagyon kellemesek, szépek a színek! Látszik, hogy szíved-lelked beleadtad a berendezésébe!

Bejci!

Te is tudod, hogy a babád boldogsága nem ezen fog múlni!Nekem még a 3. kisfiam is a 48nm-es panelba született ( akivitelező bénasága miatt), másfél szobában próbáltuk elviselni a helyzetet és kőkeményen agyalni kellett azon, hogy hogy férünk el a 3. babával! Biankának csodás helye lesz nálatok, ez a legfontosabb! Nekem most fura is (persze azért jó), hogy nem kell azon agyalni, hogy mi hol és hogy fog elférni, mert itt az új házunkban már adott a hely, eleve 4 gyerkőcre terveztük. És mégis (milyen fura az ember) olyan nosztalgiával tudok gondolni arra a napra, amikor az 1. babánkat vittük haza abba a csepp lakásba...

Márti
borossné becz márta

Márti, Szeder, Blúmi: Köszi a baba-sarokkal kapcsolatos kedves szavakat, én is úgy gondolom, hogy ez legyen a legnagyobb bajunk, hogy Biankának nincs külön szobája... még,....
Minden esetre az biztos, hogy nagy- nagy szeretettel várjuk, hiszen annyira akartuk már őt, hogy azt el sem lehet mondani!
Majd az Ő kis sarkát megpróbáljuk "babássá tenni", különböző praktikákkal!
Tegnap kicsaptam a hisztit, hogy a hétvégén ne menjünk már Balatonra, hanem inkább pakoljunk, meg csináljuk a helyet a lakásban, mert szerintem mi állunk a legsz@rabbul baba-felszerelés, bútorozás terén, úgyhogy hétvégén előveszem logisztikus énemet és megpróbáljuk a lehetetlent. Még szerencse, hogy a lakás belmagassága majdnem 4 méter, úgyhogy csinálunk egy álmennyezetet a folyosóra és oda elsuvasztunk mindent!
Hát nem lesz kis meló!

Kérdés: A baldachint bármilyen kiságyra fel lehet szerelni? Mert annyira megtetszett Adél-babáé, hogy mindenképpen akarok!
:)

Lolababa: Megy a drukk a Póker-archoz!!! Ez tök jó, hogy ilyen bevállalós vagy!! Én olyan izgulós vagyok, hogy biztos ott szülnék meg! :? De Te ügyes leszel! És ha megnyered az 50 millát, akkor ne feledkezz meg az aranyos topictársaidról sem! :wink: :lol:

Márti: Jó nyaralást nektek Gyulán!! Jó időtök lesz remélem!! Majd hozzál képeket!

Sarkantyúka: Te is jól el voltál veszve!! Jó, hogy jöttél, mi van veletek?!

Minyu: Jó pihit anyudéknál! Nándit kiíráshoz képest mikor szülted?

Honey: Megnéztem az iwiwes képeidet! Nagyon más vagy ám úgy egészben, mintha csak a pocidat nézzük!! Mikor készültek a képek? A férjedről meg sugárzik, hogy tökre büszke Rátok!! :)

Bagzerka: Tök jó lenne a tali, csak szerintem azt ilyen gyorsan negyon nehéz összerántani, mert sokan csak pl. heti egyszer kuksiznak be. Minden esetre én benne lennék! CSak ne túl későn, mert akkor már menni sem bírok!

Ma megint voltam leadni a táppénzes papíromat a melóhelyemen. Azt mondták, hogy milyen fitt kismama vagyok! :oops: :shock: Hát ezen jót röhögtem, mert éppen kb. 3-4 napja olyan nehézkessé vált a mozgásom, hogy az durva. Estére majd besz@rok, úgy fáj a derekam, alig bírok menni...pedig még 2 hónap!!!! Tudtok valamit derékfájás ellen?? Csak azt ne mondjátok, hogy pihenjek sokat, meg feküdjek, mert az nem megy! :?
Vendég

bejci!
én úgy tudom, hogy minden kiságyra fel lehet szerelni a baldachin tartót.
Az ágyneműt és a hozzá tartozó kiegészítőket a szopiparna.hu -n rendeltem meg.. és az extra szettet.. az finomabb anyag, és kicsit másabb a rácsvédője is.. nézz az oldalra.. mert nem mindegy, hogy hol veszed meg.. én láttam már 20.ooo.-ft -ért csak baldachint.. nekem a függönyhöz csináltak drapériát..(én kértem őket telefonon).. olyan anyagból, amilyen a takaró és egyéb tartozék... kedvező áron.. :)

márti!
köszike neked is :) tényleg beleadtam a szívem.. :)
te főleg tudhatod.. mit jelent a rózsaszí álomvilág... :)
/de itt közülünk mindenki beleadja, amit a szíve diktál, ebben biztos vagyok!!!/
jÓ NYARALÁST NEKTEK ÉS JÓ IDŐT!!!

szeder74

bejci
....nem tudok sajna semmit derék fájásra:( remélem rendbejön, különben meg biztos a tágulás, nyôlás, stb, szóval még örülhetsz is neki :) és igen, az a lényeg hoyg szeretô környezetbe, meleg családi fészekbe érkezzen a pici, nem az hoyg mekkor a hely maga!!!!!
halasszuk akkor másik idôpontra a talit, mert úgy lenne az igazi, ha jó sokan lennénk, nem??!?!?! akkor nem kezdünk el szavazni hoyg kinek mikor jó?!

én ma kb nagyon nagyon kicist haladtam..... annyira nehéz, itt ülök egyedül, mindig bevonz a laptop, és ez a vége... a semmittevés.... épp készül a vacsim: juhtúrós rakottkrumpli, kolbásszal meg pirított hagymával 8) imááádom!! meg még nemtom hoyg átmenjek-e este átszerelni a konyhai fiók meg szekrény gombokat :D nagy haladás lenne, nem?!?! meg hát tudjuk, ez egyáltalán nem érne rá.... szóval ilyen hülye vagyok :roll:

sziszi!
nem semmi, de ezekszerint ez bevált nálatok?! vagy??

szeder!!!
irtó szép lett a szoba!!!!!! tökjó nektek hoyg kész vagytok!!!
el sem hiszem hoyg rögtön szülünk.... :shock:

lolababa!!!
úúúú de izgii ez a mûsorosdi! bevállalós vagy! bár nem láttam még egy ilyet sem, mostanában nem tv-zünk... de szólj, ha leszel, és jóól megnézlek :)
ja és anyós téren meg fogadd együttérzésemet!!!!!!!! nagyon tudom mirôl beszélsz, bár nálunk más jellegû a probléma, de az sem jobb :D
egyszer mi is anyósok leszünk, reemélem mi jófejek bírunk maradni :)

eszike!
jó ez a majd ha gondolod, dolog..... majd gondolod, nem?!?! :lol:

honey!!!
sztem tök természetes hoyg kevesebbet mozog Flóra!!!!! minden heti babaás értesítôm azt írja már vagy 3 hete hoyg mostantúl kevesebb és finomabb lesz a mozgás!!! különben is a ti magas alkatotokat kapja, biztos, így meg nem is csoda hoyg nincs már sok helye tombolni!!! ne izgulj!!! persze majd írd mi volt uh-n. és nem semmi a csaj a fodrász beszólással..... :evil:

minyu!
nekem meg aug végén lesz szabin a dokim....én meg már akkora terveztem a szugerálást bébike felé.... na jól elhalasztom így.

na nemtom mit akartam még...... itt feszítek óriás pocakkal a doboz hegyek alatt, szép kis látvány 8)
páááá,
bgz

KépKép

KépKép
bagzerka

bejci!

A szopiárna.hu-n baldachin-vasat is rendelhetsz, ami bármilyen kiságyra felszerelhető! És tényleg nagyon jó áraik vannak! Eddig még nem volt baldachinos babaágyunk, de most, hogy kislányunk lesz, bevallom, én is elcsábultam, szopipárnát meg amúgy is akartam! és ne aggódj, mindennel kész lesztek, mire kell!
Csajok! Vigyétek be a kórházba a szopipárnát, mert a kórházi ágynak dőlve nehézkes és rém kényelmetlen szoptatni!

Márti
borossné becz márta

Bejci!
Én is majd megőrültem, annyira fájt a derekam. Már volt, hogy el is pityeregtem magam emiatt. De sikerült vennem hastartó pántot, ami megemeli a hasat, ezáltal kíméli a derekat a súlytól. Nekem nagyon bevált. Lehet kapni olyat is, aminek van egy kis bugyi szerű része, de szerintem az felesleges, meg azzal együtt nagyon húzós ára van (7490,-Ft). Bőven elég a pánt. Én nagyon sokáig szenvedtem, már rég megvettem volna, ha lehetett volna kapni itt, de hiánycikk még most is a méretemben és színemben. Viszont sikerült beszereznem csak a pántot nemrég. Ez 3260,- Ft-ba kerül, és jó. A PRIMA - PROTETIKA Kft. – nél vettem, Pesten mondjuk nincs boltjuk, de meg lehet rendelni. www.prima-protetika.hu
Bár ha jól emlékszem, Honey (?) írta, hogy vett, kérdezd meg, ők hol vették és mennyiért, és akkor a postaköltséget megspórolod.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Mi az egész júliust átprogramozgattuk…azért au augusztust már pihisebbre tervezem.
Én tuti nem tudok visszaolvasni…akkor reggelis itt ülhetnék de azért mostmár igyekszem újra gyakrabban jönni…láblógatós kis augusztus hónapban…

Honey
én abszolút úgy gondolom jobb a biztonság…ügyi vagy,hogy kértél időpontot uh-ra.
Egyszer már Emma is megtréfált…én 3.nap már mentem uh-ra de addigra már teljesen ideges voltam! Uh napján amúgy már Emma is mocorgott ezerrel.
A.m.
Nekünk 5 hónapja minden uh-on másfél héttel nagyobbnak tűnik a baba…én nem gondolkodom szeptemberben..csakis augusztusinak tudom elképzelni Emmám. Heni is a 38. hétre született…meglátjuk…Mindenesetre már annyira várom a Napunkat!!
Lolababa
húúú,tényleg bevállalós vagy! Hajrá-hajrá!!!!
Bejcikém
az én szívfájdalmam is az,hogy nincs gyerekszobánk…mindegy így alakult. Attól még Biust nagyon fogjátok szeretni és nagyon jó helye lesz nálatok!
A derékfájásodnak egy kis vizitorna biztos jót tenne...
G1-2 (Grade 1-2) az teljesen jó. Majd a 36.hét után jelennek meg a lepényben az élettani előregedési jelek.
holka

Szeder
Adél szobácskáját megnéztem. :D Tényleg gyönyörű a kis rózsaszín birodalom!!! :D :D
Hogy vagy? Keményedések,görcsök mostanában?
Nekem olyan sokszor van fájdalmatlan keményedésem,(joslóm).
holka

jó reggelt! .....vagy mi.....

Úgy látszik engem is utolért a "nem udok aludni" időszak. :? Ahhoz képest, hogy negyed 2-kor sikerült lefeküdnöm, nem húztam sokáig.
De legalább az vígasztalt, hogy Flóra rugdosásásra keltem. :)

bejci,
baldachin vasat a Kikában is lehet kapni. Egész normális ára van. Tipustól függően 1800 - 3600 Ft.
Amúgy az iwiw-es képek ( a pocakosok ) már nagyon rég készültek. Még a 20. meg a 24. héten. Csak nincs rólam frissebb. Olyat meg nyilván nem teszek fel, amin csak a labda hasam van. :D

lolababa,
anyósért "részvétem"!
Nagyon komolyan bevállalós vagy ezzel a játékkal! :D Majd szólj, hogy mikor kell drukkolni!

holka,
örülök, hogy ezt mondtad... mert én már túl paramaminak gondolom magam. A páromnak meg sem mertem mondani, hogy hova megyek, mert már idiótának néz.
De tudom magamról, hogy nyugodtan nyaralni 3 hétig, csak így fogok tudni!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Jó reggelt!

Nem gondoltam, hogy valaki beelőz ilyen korán! :lol: (Honey)
Írtam tegnap, hogy milyen jól alszom! Tegnap sikerült korán, azaz 23.00-kor ágyba bújnom, aludtam is mint a bunda, egészen 5.45-ig, amikor is-percre akkor, amikor Apa kelni szokott- Bercikém szólt a gyerek-hálóból a tesóinak, hogy reggel van, ébresztő! Úgyhogy ma sem sikerült túl sokáig aludnom, pedig de tudnék! Nem baj, úgyis csomagolok, este indulunk, meg próbálom-vajmi kevés eredménnyel-csendben tartani a srácokat, hogy Apuci aludjon ameddig akar-végülis éjjel vezetnie kell majd 4 órát és Ő sem túl kipihent mostanában!
Ha nem jönnékma már, mindenkinek minden szépet és jót a köv. hétre, növesszétek a babákat és nagyon vigyázzatok magatokra a melegben!
Uh.-osoknak megy a drukk, mire visszajövök, úgy látom a ctg-k is elkezdődnek! Hú, Lányok, ez már tényleg a vége! Kitartás!

Márti
borossné becz márta

Jó reggelt!

azt hittem, hogy én leszek ma az első.. de az lettem volna.. csak még -új hobbymnak hódoltam... :) -vasaltam :) ...
Most végeztem..

Holka!
De jó, hogy újra itt vagy :) már épp hiányoltalak magamban, hogy merre tűntél? :)
Örülök, hogy jól vagytok!!!
Keményedések:
vannak.. és görcsölgetek is sokszor.. sőt.. kb. egy hete meg vannak olyan fájások, amik eléggé furikák... belenyilal a hüvelyembe.. de úgy rendesen.. és hozzá egy pici görcs is társul.. mindez kb. fél-fél percecsét tesz ki, és olyankor bizony meg kell állnom..
várok, hogy múljon el.. ez még elviselhető azt hiszem.. és természetes, azért sem mentem még vele orvoshoz..
készülődik nekem is a kis szervezetem.. :) ennek már örülök...
úgy vagyok, egyébként, ahogy Te.. érzem, hogy augusztusi baba lesz Adélkám :) a fiaim is a 38 hétre születtek.. és bizony, ha most abba hagyom másfél hét múlva a töménytelen magnéziumot, akkor sűrűbbek lesznek a görcsök, és a keményedések is azt hiszem.. :wink:

honey!
Jó korán keltél Te is :) .. elképzelhető, hogy mostmár ez lesz velünk végig?? mert, ha felkelek.. lehet, hogy vissza tudnék aludni.. de hajnalban az agyam elkezd kattogni.. a szülésen, Adélon.. és az egész terhességen... Neked is vannak hajnalban ilyen gondolataid??
uh: tökre tudom, hogy mit érzel amúgy az uh. miatt.. nekem is volt olyan, hogy nem mondtam el a páromnak, hogy megyek.. csak utólag.. bár tudom, hogy azon kívül, hogy azt mondta volna, hogy : "szivem, ahogy jónak látod.. de szerintem felesleges ennyiszer ultrahangra menni...::"
De tudod?
Megkíméltem magam ettől.. és utólag mondtam el neki, és mutattam meg a DVD-t, amit készítettek.. és örült, hogy láthatja a lánykáját :)
Próbáld ki a taktikát :wink:

Márti!
Jó pihenést, és nagyon vigyázz magadra :) !!!!!

szeder74

Sziasztok kis Bagjok! :lol: :lol: :lol:

Na én kivételesen tudtam aludni negyed 8-ig :D A párom ment mai is (holnap is fog) dolgozni,mert az aug. 21-22-t dolgozzák le előre :( ,de majd akkor jól jön. Mit tudni hátha addigra már én sem leszek 2 in 1 :lol:

Lola!
Gratulálok a játékba kerüléshez. Szólj ha néznünk kell majd. Gondolom csak ősszel kerülsz adásba! Nagyon drukkolok.
Anyósodhoz szintén részvétem. Nagyon rossz lehet, én is extra finnyás orrú vagyok,teljesen meg tudlak érteni.
Ez a "terhességnépszerűsitő reklám" nagyon tetszik :lol: :lol: :lol: !Köszi,hátha valaki felfedez... :lol: :lol: :lol:

Bagzerka!
Kitartást a dobozoláshoz!!!Legalább most nincs hőség.

Honey!
Biztosan minden rendben lesz,de azért jó,hogy elmész uh-ra.
Jó a képed :D

Márti!

Nekem is nagyon tetszik a beosztásod,főleg a vége :lol:

Kép
Kép
a.m.

Ja és ma vagyok pont 8 hónapos pocakos....MMMMÁÁÁÁÁRRR!!!! :shock: :wink: :o

Honey!
Mire visszajössz a nyaralásból lehet,hogy már valaki anyuci lesz :D

Kép
Kép
a.m.

sziasztok!

BAgzerka: Nem valt be a modszer nalunk, de nincs mas valasztas. A rendszer egyszeruen ilyen szar. Nemcsak a mi varosunkban, hanem ugy atlagban. Nekem szemely szerint nem egyszer nyugtalansagot okoz a dolog, de megsem meghetek mas orszagba szulni.
Szerencsere nagyjabol minden rendben megy Reka baba nagyon ugyes a gorcsoket leszamitva semmi gond. Es mar mindjart a vegenne tartunk.
Csak arra szoritok nagyon hogy a 38-dik heten beinduljon a szules magatol es ne kelljen csaszin tulesni.
Lolababa: Sok sikert a probafelvetelhez, legy nagyon ugyes.

Honey: drukk az uh-ra, es szep idot a nyaralashoz.
Mart nektek is jo pihenest es szep idot.

szisziKép
sziszi7

szeder,
igen, én is azért nem tudok aludni, mert felébredek wc-re és ez elég ahhoz, hogy beinduljon az agyam. És ha rákattan valamire, akkor nem ereszti. :D

Márti,
jó nyaralást!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Csajok! Ti mé' nem alszatok??? :twisted: :twisted: :twisted:
Na jó, csak vicc volt! Csak hogy irígykedjetek: éjjel 1-től délelőtt fél 10-ig aludtam. :lol: Én pisi után simán visszaalszom, az a titkom, hogy nem nyitom ki a szemem a wc-szoba távon!

Köszi a baldachin ötleteket, most már tuti, hogy lesz!!

A derékfájással nem tudom, mit fogok kezdeni, már lassan mosogatni sem bírok, mert előre kell hajolnom hozzá! :?

Ja és Honey: Az én babám ma először délben rúgott egy picit, úgyhogy ne idegeskedj!! Többi baba is hely szűkében van!! :) :wink: és JÓ NYARALÁST!!!!

Na mára elköszönök, egész hétvégén pakolás, mosás, vasalás, kéró átalakítás, baba-cucc vásárlás.... szóval sűrű lesz! Ti legyetek jók!
Vendég

jajj megint ez a meleg.... én pont ezt nem bírom, olyan kóma a fejem :roll: és akkor nem is dicsekszem hoyg én meddig tudtam aludni, mert jó sokáig, najó elmondom, majdnem délig... :oops: azért van mit behoznom simike melltt, és ugye ô most nyaral :) -én is-

ma viszont nagggyon neki kéne esnem, kidolgoztam tegnap egy új taktikát a költözéshez, miszerint a zsák ruhákat mi visszük át, hoyg spóroljunk a költöztetôkön kicsit, mármint ha mi 2 órát dolgozunk ezen, akkor az annyi minusz az ú árukból... ez kissé megnyugtatott, és örvendek. én sokszor a lakás-költözés-kijövünk-e a pénzbôl témán kattogok, de nem reggel, hanem este, így csomüszor vagy 3 órát is fetrengek az ágyban mire elalszom... az sem kellemes.

na zenét beindítom, és csinálom, ma este át akarok menni, lecserélni a konyhai gombokat :lol: :lol:
és holnap már jön is marcim, hétfpn meg simike, addig valamit produkálnom is kéne.....

KépKép

KépKép
bagzerka

Sziasztok Csajok!

Találtam a császármetszésről egy jó animációs videót, akit érdekel megnézheti.
Engem azért foglalkoztat, mert a kislányom farfekvés miatt így született, így nagyobb esélye van a 2. csaszinak is.
http://www.hazipatika.com/mediatar/medi ... metszes/49

Különben szinte minden nap olvasgatlak benneteket, én nem vagyok egy bőbeszédű, de azért majd jelentkezek, ha már kettőben leszek.

Vigyázzatok magatokra.

Kép
Kép
noni78

Ha már így közelítünk a szüléshez....
Csak néhány gondolat a szopiról:
-az első napokban csak előtej, (colostrum) termelődik és ez néhány csepp!!!! Ez nem látványos de a babádnak pont elég!! Ha nagyon aggódik bárki is akkor a csecsemős nővér egy mozdulattal meg tudja mutatni hogyan kell elővarázsolni egy ilyen cseppet a bimbóból...
( Emlékszem mikor Henim szültem a szobatársamat hihetetlenül szekálta a családja...ott stresszeltek felette,hogy nyomja,paszírozza az emlőjét :roll: :evil: ..vegyék fel a kapcsolatot anyatejgyűjtő állomással...stb....mindezt a szülés utáni első napon :roll: )
A lényeg gyakran mellre tenni a babát, amikor csak a pici igényli.
Ha kell akkor az éjszaka folyamán 10x is...legalább hamarabb beindul az emésztése a babának és távozik a magzatszurok és nem sárgul be a pici.
Amúgy már a szülőágyon a megfigyelés 2 órájában a szülésznő segít mellre tenni a picit...a babák pedig általában tudják is a dolgukat.

-a 3.-4.napon indul be a tejbelövelés
ilyenkor arra ébredsz,hogy teljesen bedurran,megduzzad a melled
(szülésem előtt 2 nappal vett melltartóm pl.nem tudtam már összezárni magamon...) :shock: :wink:
Ilyenkor finoman,óvatosan az ujjbegyeiddel átmaszírozhatod a melled nagyobb sugarú körből indulva a bimbóudvar felé haladva...ha nem olyan kemény a mell mint a kő akkor a baba is könnyebben tudja szívni a tejet.

-a baba mindig a bimbóudvart is vegye a szájába és ne csak a bimbót. Ífy tudja stimulálni a tejtermelést.

- eleinte fáj a szopiztatás
bimbónak meg kell edződnie ez pár nap alatt meg is történik...de addig bizony fáj a szoptatáskor(konkrétan összeszorítod a szemed az első néhány szívásnál miden szopi elején). Nem az első mellre tételkor hanem a többedik alkalomkor mert felázik,nincs hozzászokva ilyesfajta terheléshez.... De mondom pár nap múlva jobb lesz :wink:
Amikor már beindult az anyatej termelődése,akkor szopi végén be kell kenni anyatejjel a bimbót,az regenerálja...

Persze lehet sok nehézség,befelé forduló bimbó,vérző,kisebesedő bimbó..ezekhez segítséget kell kérni...

és bocsi ha sokat regéltem csak annyira emlékszem arra a szerencsétlen,elkeseredett kismamitársra akinek szép élmény is lehetett volna a baba szopiztatása ha a család nem sokkolja le már első naptól.... :(
holka

Szeder
hüvelybe nyílaló szúró fájdalom 3 napja nekem is van...
Kedden v szerdán megyek orvoshoz,egy hónapja voltam utoljára...így már aktuális :D

Szisz
persze orrba-szájba nem kell ultrahangozni na de az egy alkalom az hihetetlen kevés!!!!
Bocsi lemaradtam miért kell császározni a 38.hét után?
holka

holka!!!
tökjó hoyg ezeket leírtad! emlékszem, jó kis döbbenet volt nekem is! erre senki nem készített fel hoyg fájni fog.... 2. éjszaka emlékszem hoyg sírva hívtam marcimat hoyg én ezt nem fogom tudni csinálni, annyira fáj.... és láss csodát következô napra lett tej dögivel. (jó azt hozzáteszem, az az éjjel kellett nekem, is meg a mellemnek is hoyg nyugton legyen haGYva, és akkor éjszaka párszor vizet adtam siminek), és semmi kára nem lett belôle, be se sárgult, és nem lett cumizavaros sem, vagymi. szóval ez nekünk profi volt így, most is így akarom majd! :)

na túl vagyok egy hideggyantás szôrtépésen :D remek volt, mit ne mondjak..... most rájöttem hoyg filmnézés közben jobb elfoglaltság, mint hoyg ezzel menjen el egy óra simán, így legalább filmeztem közben :)

na letusolok :shock: épp itt az ideje :lol:

KépKép

KépKép
bagzerka

Holka!
szerinted mi történik olyankor, amikor úgy belenyilal? -talán tágulunk? vagy a babánk megy egyre lejjebb???? én a tágulásra tippeltem.. hm. .. én is megyek szerdán.. úgyhogy rákérdezek majd..
de addig is várom válaszod.. :wink:
-amúgy ma délelőtt igen rosszúl voltam... görcsök többször.. és erősödtek.. --

szeder74

Sziasztok!

Megvolt a tegnapi doki vizit, egyben vagyok és a babussal is minden okés. Beszéltünk a szülésről, feltettem neki pár kérdést, amivel eddig nem voltam tisztában, szóval ez ügyben is rendben vagyok már. Legalább fél órát voltam bent az orvosnál, egy csomó új várakozó lett a rendelő előtt mire kijöttem. :oops: :lol:

Honey!

Rákérdeztem a mocorgásra, és határozottan az időjárásra fogta az orvosom a lustiságot. Plusz még azt is említette, amit a napokban én is észre vettem, hogy tényleg finomodtak a baba mozdulatai és csak akkor érzem igazán, ha izomból nekiáll ficeregni. A doki szerint már csak azt lehet érezni tisztán, ha erősen a méh falának ütődik a baba, a többi motoszkálást nem annyira. De ettől függetlenül, ha a pocimon felejtem a kezem, sokszor lehet érezni egy kis lábacska, térdecske elmozdulást amit a kezem nélkül meg sem érzek. Szóval nyugi van ismét, ez így a normális.

Szeder!

Én mostanában a WCn nem szeretek huzamosabb ideig ülni vagy gugolva csinálni bármit, mert valahogy nem érzem annyira stabilnak az altáji cuccokat mint eddig. Tuti a hüvely nyilalás is ez miatt van, lazulnak a szövetek.

Holka!

Köszi a szopis leírást. Lehet, hogy fel kéne tenni a másik topikba is, mire kelleni fog, én tuti nem fogom megtalálni. 8) :lol:

Hogy csatlakozzak hozzátok, én is augusztusi szülésre készülök. Magnéziumot ugye én nem szedek, 36 héttől málnalevél tea (hümm, ennek még utána kell nézni) és kedv szerint szereti-szereti Apával, vigyázni már nem kell. :lol: Remélem ez elég is lesz. :)
Hihetetlen, hogy már csak két hét van a 36.ig. :lol:

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

monee!!
örülök hoyg minden rendben. ezt a lent nem annyira stabil dolgot meg honnan veszed??? :) azért kipottyanni nem fognak ezek a bébik, ne hidd...sajna...(mármint az egszerûség kedvéért könnyebb lenne, az tuti)

a.m.
minidg csodállak hoyg tudod hogy hanyadik héttôl hanyadik hónap...mert én naííívan eddig abban a hitben éltem hoyg 32 után az már 8. hónap, nem?!?! vagy hát sôt, betöltött 8. miért pont a 34 a 8???! engem mindig megzavar, ha valaki megérdi hanyadikban vagyok, inkább mondok hetet, az a tuti :D

ja, képzeljétek: ugye a festôknek hétfôn kell átadniuk a lakást, ablak, ajtók mázolva(kész), menyezet festve, falak glettelve, ahol kell (nagyjából kész) és parketta csiszolva, lakkozva.... na ez az...ma mentem, megnézni hogy álnnak este. és mára volt beszélve a csiszolás, vas.-ra meg a lakkozás, hisz vas nem szabad csiszolni a zaj miatt. megyek, és a gép ott van, de sehol sincs csiszolva.... :shock: minket pedig üldöz az idô, mert csütörtökön meg költöznünk kell, addig meg marcinak 3 napja lett volna, ha vas tényleg lakkoznak, hoyg kifesse a falakat fehérre, és pár falat színesre. na de nem ennyire vészes a helyzet, csak meglepô: a csiszolás nincs, viszont nem csak a plafont festették le, hanem a legtöbb szobában a falakat is megcsinálták, amit nem is kértünk!!!!!! tehét oké, csúszunk 2 napot a parketta miatt, de be ius hozzák a csúszást, mivel épp a falak fehéére festése lenne akkor.... nemtom érthetô-e?! :) szóval tökjóóó!!! így majd marad egy nap a fal festésre, de az elég is, hisz az csak egy kicsi része az egésznek!! -ja és mondanom sem kell hoyg ez ajándék tôlük, mert mi a megbeszéltnél nem tudunk, ls nem is akarnánk többet adni. szóbval ezt remélem ôk is így gondolják......

na jóócak, elalszom....
pááá

KépKép

KépKép
bagzerka

Jó reggelt!

Szép mennyiségű hsz-t termeltetek megint. 1,5 órája olvasok.. :lol:

Sajnos ma éjjel megint nem aludtam. Talán összesen ha megvolt egy óra, de az is kis részletekben. :cry:

Honey, köszi a szopis tanácsokat, ilyenek mindig jól jönnek, főleg nekünk, 1. szülő kismamiknak!

Lanta, fejfájás nálam is megint gyakori lett. Én amíg nem muszáj, addig nem veszek be bogyót, de amikor már hasogat, akkor Algopyrinezek.

Gyomorégés változatlanul és nagggyon bánt. Sokszor már a rennie sem elég. Hát ez már ilyen két hónap lesz.

Konan, én már nem bírnék dolgozni! Le a kalappal hogy te még bírod! Ne csodálkozz, hogy már eleged van, ez nagy teljesítmény!

Monee, nagyon jó a videó! Az én pocaklakóm is ilyen aktív, de ha megszólalok, vagy mozdulok, akkor abbahagyja. :lol: Imádom, amikor ezt csinálja, bár már van hogy kellemetlen.

Valaki kérdezte a streptoval kapcs-ban: most is kaptam antibiotikumot (augmentin). Illetve 4 hét múlva kontroll és ha kiújul (nagy rá az esély) akkor megint lesz egy kúra. Aztáén meg lehet, hogy a szülésnél is kapok valamit. Plusz erről tájékoztatnom kell a gyerekorvost, mert állítólag a babára veszélyes a strepto.
Az első adag gyógyszer elfogyott, most attól tartok, hogy jön a gombásodás, mert ugye az antibiotikumos kezelésnek meg az a utóhatása ált-ban..

Mindig van valami. Én már emiatt is úúgy szeretnék 1,5 hónappal előbbre lenni.

Nekem aug. 25-én már NST-re kell menni. Olyan furcsa.

Szeder, nagyon szép a babaszoba! A babaigazi kis hercegnőnek fogja magát érezni bent!

Alsó belenyilallás nálam is egyre sűrűbben van. Olyankor majd bepisilek, annyira hirtelen és erőteljesen jön. Eddig ez nem volt, csak az utóbbi 1,5 hétben..

Lola, gratula a pókerarchoz! Majd kérjük az időpontot, amikor megnézhetünk!!

Fehérvári kórházba egyébként nem kell babruhát vinni. A babának csak a popsitörlőt visszük mi, többi kórházi tartózkodás alatt szükséges cuccot kapjuk! Ezt múlt heti szülésfelkészítőn a szülésznő mondta el!

A.M. gratula a 8. hónaphoz! Tényleg nagyon pozitív kisugárzásod van! Jó látni!

Juuuj, baby kirúgja az oldalamat. Egész éjjel duhajkodott odabent. Remélem nem fordult vissza...

Rönééé

Kép
röné

Jó reggelt!

Bagzerka!
Szóval én úgy számolom,hogy pont 8 hónappal ezelőtt jött meg utoljára :D ,így ezt nyomon tudom követni minden hónapban. A 32 hét azért nem jön ki 8 hónapra,mert 1 hónap nem 28 napos hanem 29,30 vagy 31. Egyébként a 40 hét 10 hónap lenne,de igazából 9 hónap és 1 hét.
Hát ennyit a számokról. Kicsit számmániás vagyok :oops:
A parkettacsiszolást sajnálom és remélem tényleg nem akarják majd kifizettetni a falfestést is. Remélem ezzel nem idegesítenek téged fel! :o

Röné!
Sajnálom a nemalvásodat. Azt mondja mindenki,hogy most pihenjük ki magunkat de azért ez nem mindenkinek siekrül így a vége felé...

Tegnap beszéltem anyósommal és augusztus 5-én lesz egy csomó vizsgálatom :D A nagyrészének örlök: uh, manuális vizsgálat, NST HURRÁ!!!végre elkezdem.
ami kevésbé jó. de szükségesí:vérvétel, kenet levétel a streptohoz.
Szóva mindez egy napon,ott fogok ülni szerintem fél délelőtt,de nem bánom :D

Na jó pihenést mindenkinek mára!

Kép
Kép
a.m.

Hello Csajok!

Na kellett nekem tegnap vagánykodni az alvás-témában! :? Mondjuk így is megvolt a 8 óra alvásom egyhuzamban, ami ugyebár kb. 2 hónap múlva már nem lesz elmondható- valószínűleg! :wink:

Röné: Sajnálom, hogy éjszakás műszakban nyomod! :? Gyomorégésre próbáld meg a magason alvást- 2 vagy több párnával-. Nekem anno itt tanácsolták a csajok és bevált! Ja és jelöltelek az iwiwen! :)

Holka: Köszi a szopis tanácsokat! Nekem a tesóm lesz a csecsemős-nővér :D , megígérte, hogy segít a gyakorlatba átültetni az elméleti tanácsokat! Muszáj is lesz, mert nem egyszerű méretekkel vagyunk megáldva így sem, hátha még a tejci is benne lesz!! :shock: Bár tudom, hogy nem a mérettől függ, de már-már kezelhetetlennek érzem testem ezen részét!- húúú, de szépen mondtam! 8)

Bagzerka: Húú, már nagyon közel van a költözés!! Gondolom várjátok már! Simit mikor hozzátok haza? Nem sz@r így egyedül otthon lenni?

Szeder: Görcsök miatt már szerintem ne aggódj! Ahogy néztem, neked már nem kell sokat kibírni így egyben!

Monee, Minyu, Holka és többi augusztusi szülést tervező kismami: Ez nem éééééééééér!!!!! Ne rohanjatok annyira! Nem akarok úgy járni mint a tesóm... már mindenki megszült a topicban csak ő nem... de amilyen példák előttem vannak.. (tesóm, anyukám), sanszos, hogy én leszek itt az utolsó... úgy október elején a 42. héten...! Pedig én is a 38. héten akarok szülni!!!! Punktum!!! :wink:

Tegnap nem nagyon haladtunk! :? Illetve én haladtam: kimostam, kivasaltam a babaruhák felét - ami megjegyzem nem kevés-, főztem nagggyon finom lasagnet, takarítottam, miközben a párom délután fél 5-kor állt neki feltenni az álmennyezetnek szánt bútorlapot! De közben még szép komótosan meg is vacsizott, úgyhogy este 8-kor 2 db vas tartó bizbasz volt a helyén és ennyi!!! Hát rohadtul kiakadtam!! Jól össze is vesztem vele, hogy míg én egész nap dolgozok- derekam majd leszakad-, ő "ebéd előtt már nem áll neki semminek, ebéd után lefekszik egy kicsit mert fáradt..." csak azt tudnám, hogy lehet elfáradni a nagy semmittevésben??? szóval kurvára rám marad minden!! Na mindegy, remélem ma összekapja magát, mert különben irgum-burgum lesz ma is!!! Amúgy imádom szeretem, és mivel a melóhelyén most elég húzós időszakot él, ráadásul idén még nem volt egynél több napot szabin egyhuzamban, megértem, hogy ki van purcanva!! De ilyen esetben én fognám magam és elhúznék szabadságra, mert tudom, hogy most az otthoni dolgokat kell megcsinálni elsősorban, mert szeptemberben gyerekem születik...és akkor már nem fúrhat-faraghat, nem akkor kell betenni a babágyat..stb..... vagy én vagyok a hülye???
Na bocs a kirohanásért, de tegnap már a sírás kerülgetett!! :cry:
Vendég

Jó reggelt!!

Én is ideértem jelentem teljesen átprogramozva, lánynevet kitalálva :lol: :lol: :lol: Amióta azt kitaláltam azóta nagyon jól érzem Magam! Így a mi kislányunk RAMÓNA lesz! :lol:

Márti, Honey jó nyaralást Nektek!! :)

Lola hát igen így Mi is bevállaljuk majd a harmadik babát szerintem, majd meglátjuk mi sikerül :) Ja képzeld tegnap elmentünk a babkocsival sétálni, Kornéliát meg a Noémit vittük, úgy megnéztek minket az utcán, tesómmal annyit nevettünk :lol: :lol: Pókerarcban nézni foglak :)

Szeder valami álomszép Adél szobája, még Én is elfogadnám :lol: :lol:

Monee örülök, hogy minden rendben volt a dokinál :)

Bagzerka sajnálom a csiszolást, de a festés jó reméljük tényleg ajándék :lol: :lol:

Röné sajnálom a nem alvást! Én ma kivételesen aludtam, Kornélia 5-ig aludt és mégis fejfájással ébredtem :( Én is csak az utcsó pillanatban nyúlok gyógyszerhez! Remélem a gomba meg elkerül Téged!! Ja és a gyomorégésért sem irigyellek, nagyon-nagyon rossz dolog, Nálam Kornéliánál volt most szerencsére nincs.

Sziszi nem semmi rendszer van Nálatok. Nem aggódják túl a dolgokat!

Holka jó, hogy jöttél és örülök, hogy jól vagy! Ez a szopis hsz nagyon jó, Én is örültem volna ilyennek mikor Kornéliát vártam!! :)

Petra tök jó, hogy naplót vezettél a terhességről, biztosan jó lesz olvasgatnai :)

Bejci remélem jól haladtok a pakolással és vásárlással! Várom a beszámolód!! :)

A.m. gratu a 8. hónaphoz!! Aug. 5 nem lesz semmi!!! Én is azt néztem augusztusban már Nekem is minden héten lesz valami progi! Egyre izgibb!!! :D

Elköszönöm Én is, ma sütiparty lesz Nálunk!!! Remélem jó lesz!! Mindenkinek szép napot!!!

Kép
Kép
lanta

röné,
nem én írtam a szopi tanácsokat, főleg, mivel nálam is első baba, ...DE NAGYON SZIVESEN! :D :D Holkát éri a dícséret.

monee,
Örülök, hogy minden rendben volt nálad a dokinál!
nagyon köszi hogy megkérdezted a dokidat. Amúgy azóta megnyugodtam, mivel visszajött a jóidő, és ezzel párhuzamosan Flóra hozza a régi formáját. + ma fél 1-re megyek a genesisbe, megnézetem az áramlát. De jó lenne ha látnám a pofiját is! :D
Hihetetlenek ezek a kis krampuszok, hogy így megérzik az időjárásváltozást. Aigner Szilárd elmehet a sunyiba...... :D :D

Na megyek is, pakolok Balcsira. Pénteken leszek megint, mert hétvégére hazajövők mindig apához.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?