Új privát üzeneted érkezett!

Nyafi de te hány óránként adsz neki enni?a napi 4 kaja nagyon kevés...nem lehet hogy az órákat kéne kicsúsztatnod és/vagy a kajamennyiséggel játszanod?

mert Huni 7 ó 220 ml táp,
10 ó 1 db danonino, ami marha picike
13 ó főzelék 150 g kb
18 ó fél bébiételes gyümi
21 ó 250 ml tápszer, tejpép csak higítva...

Levi nagyon ügyes!
Vendég

Sziasztok!

OFF üzenet lesz ez, előre is bocsánat, de mivel holnap van a

Babanet-Kölöknet találkozó,

gondoltuk, írunk egy emlékeztetőt.

Márcsak azért is, mert az egész heti rettenet időjárással ellentétben végre ragyogó napsütés árad Budapestre, így a Millenárisra is!

Részleteket itt találtok a találkozóról , a szervezkedős-topikbanpedig megnézhetitek, ki jön és mit hoz!

Reméljük, minél többen eljöttök, hogy végre személyesen is találkozhassunk!
dia
Budapest

Nyafi !

Nem, nem 5x egyen én is így tudom, de ha jól emlékszem te du. uzsonnára is tápot adsz, gyümölcs helyett.
Én arra gyanakszom, hogy a táp eleve jobban laktat, mint az én anyatejem és uzsonnára ha csak gyümit adok, az még kevesbé laktatóbb mint a ti tápitok.
Na mindegy, de mintha úgy nézne ki, hogy akik 4 főétkezést kapnak és 1x de. gyümit, azok jól alszanak, nem ?

Azért is vagyok dilemmában 1. ez a rohadt szorulás ( 5 napja )
2. az apukája nem engedi, hogy tápot keverjek bele a gyümibe. "ne etessem műkajával a gyereket ", meglátta a " porételt " és kiborult ... " Kértem, vegyen ma babakekszet, erre: "próbáljunk meg vmi mást, egyen rendes kaját "

A vizet cumisüvegből isszátok ? Nálunk 1 korty se megy le, csak az anyatej...most már ideje lenne, mert ha jön a hőség, fogy a tejem...mi lesz ???

Nekünk még nincs fogunk, és a forgáson kívül mást nem csinálunk, azt is igen ritkán. A kisasszony nem teszi arréb a nagy fenekét, csak fut egész nap fekve , mint egy paripa

Íme e kis dagimacskám
Kép Kép Kép Kép
Vendég

Ciki :lol: :lol:

Nincs a napi 5x evéssel semmi szerintem.
Panka is így eszik.

Namost lehet, h csak fölösleges okoskodás, de nem csak azoknak a babáknak vannak alvási problémái akik szopnak?
és ha igen nem lehet, h azért mert nem laknak már jól anyatejjel.
Nemhiába mondják a dokik is, h hat hónapos kortól kell hozzátáplálni, nem?
De mondjuk én ehhez nem értek, mert lassan 3 hónapja nem szoptatok, csak egy ötlet volt.

dhbetty

Nem ciki, hanem CUKI... :evil: :evil: :evil:

dhbetty

Nekem is ez a gyanúm ! de túl lassan lehet hozzátáplálni !!!
Nyafi !

Nem, nem 5x egyen én is így tudom, de ha jól emlékszem te du. uzsonnára is tápot adsz, gyümölcs helyett.
Én arra gyanakszom, hogy a táp eleve jobban laktat, mint az én anyatejem és uzsonnára ha csak gyümit adok, az még kevesbé laktatóbb mint a ti tápitok.
Na mindegy, de mintha úgy nézne ki, hogy akik 4 főétkezést kapnak és 1x de. gyümit, azok jól alszanak, nem ?

Azért is vagyok dilemmában 1. ez a rohadt szorulás ( 5 napja )
2. az apukája nem engedi, hogy tápot keverjek bele a gyümibe. "ne etessem műkajával a gyereket ", meglátta a " porételt " és kiborult ... " Kértem, vegyen ma babakekszet, erre: "próbáljunk meg vmi mást, egyen rendes kaját "

A vizet cumisüvegből isszátok ? Nálunk 1 korty se megy le, csak az anyatej...most már ideje lenne, mert ha jön a hőség, fogy a tejem...mi lesz ???

Nekünk még nincs fogunk, és a forgáson kívül mást nem csinálunk, azt is igen ritkán. A kisasszony nem teszi arréb a nagy fenekét, csak fut egész nap fekve , mint egy paripa

Íme e kis dagimacskám
Kép Kép Kép Kép
Vendég

közben lefagyott a gépem, így 2x is fennvagyunk, bocs !
ez ciki és cuki !
cuki,nem ?
Vendég

Betty, én nem értek hozzá, de így hallva mástól, nekem is ez a gyanúm...mert Huni 3 hós korától 19 és 7 között egyfolytában alszik...de ő tápos volt/van ugye..

kobuki, Lori nagyon édes!
Vendég

Titeket is megkérdezlek, mert máshol ezzel lavinát indítottam el.
Panka ugye nem kúszik, nem mászik, DE nagyon szépen ül magától és játszadozik ha úgy rakjuk le.
Felülni magától még nem tud.
Mások szerint akkor üljön ha fel is tud ülni..
Vélemények?

dhbetty

Szia Betti!

A helyzet hasonló nálunk, DE!!! Mikor voltunk neurológusnál, ő azonnal rámparancsolt, hogy egyáltalán ne ültessem, még ölben sem!!! Korábban Csabi sem kúszott és nem is mászott...
TEGNAP MEG FELÜLT MAGÁTÓL!!! Továbbra sincs se kúszás, se mászás, csak hátrálás, de legalább ül! És magától. Szinte egész nap lent van a földön, így is kellett két hét, hogy történjen valami. Mellesleg az asztalterítő hozta meg a sikert! :lol: Szóval a gerince miatt nem szabad! Bár anyósom is folyton ültette Csabit, ha nem voltam ott, de eddig minden doki leszidott. Megmutatták, hogy bár Csabi háta egyenesnek tűnik, van egy domborulat az aljának a hátán. Emiatt nem szabad ültetni!

Most csak ennyire jöttem, de amit mindenképpen akarok írni!

Anyatejesek vagyunk, a gyerek felkel éjjel, és amúgy is nehéz elaltatni, a harmadik pedig, hogy rosszul alszik. Már lassan úgy érzem, hogy inkább lennék tápos. :lol: Úgyhogy most azzal próbálkozom, hogy cici reggel, gyümölcs, főzelék, gyümölcs, cici este (ez az első nap, eddig a főzi után egy órával kapott cicit pluszban).Nekem tuti, hogy apad a tejem, ennyi munka és ilyen kevés evés után nem is csodálom.....

Kép

Kép
fcicus

amíg magától nem ül, nem is szabad erőltetni , én a helyedban a kezemmel segítenék neki megtanulni ülni szépen felhúzni, én így szoktam neki, de sokáig azért még nem játszatnám ha magától nem tud felülni,
de előbb sztem inkább segíts neki a kúszásban is, mutasd meg neki, hogyan kell és többször húzom jobbra-balra a kezét lábát h lássa milyen az...
Vendég

Betti: én nem ültetném amig magától nem ül mert akkor még nem elég erős a gerince hogy tartsa magát...azt hiszem a gyerekek nagy átlagban 8-9 hónaposan ülnek fel (forgás után először kúsznak majd másznak aztán ülnek, felállnak...az is lehet hogy hamarabb tudnak állni mint ülni mert felhúzzák magukat...persze minden gyerek más :)

Képzeljétek tegnap leírtam a nem alvás dolgot és ma végigaludta az éjszakát fél 6kor kelt és utána még visszaaludt fél 9ig mint régen :lol: remélem így marad kopp..kopp

Cicus a cicit miért redukáltad le ennyire??? a hízása miatt? csak kiváncsi vagyok... én szeretném ha a szopik megmaradnának vagy evés előtt vagy után hogy ne menjen el a tejem.

puszi

Kép Kép
tn_zsuzsi

Én azért, mert nálunk függőség lett miatta... :lol:
Nem, valójában a cicizéssel nem lehet pl kialakítani egy rendet. Mivel mindig változó a mellemben lévő mennyiség, és egyáltalán nem tudom hogy az mennyi is valójában, így sosem tudom, hogy éppen mi baja van a fiamnak. Mindegy, jó dolog persze a cici, egy áldás stb a szokásos dumák, de ebben az egyben rossz. Na mindegy, csak a fáradtság beszél belőlem.

Képzeljétek, ma kipróbáltam ezt a letesz felvesz suttogós dolgot. Hát szar se lett belőle, nem hogy alvás. Csabi annyit üvöltött, hogy a szülési foltja a homlokán égő vörös lett, a sok sírás miatt ugye sokat sír, ettől persze átázott a pelusa annyit pisilt. A vége pedig az lett, hogy 20 percet sem aludt egész nap. Szóval egyelőre nem hiszem, hogy ez a megoldás, de reménykedem, hogy most legalább az éjjelt végigalussza. Ma először sikerült négy óránként enni adni neki (többnyire), és hát majdnem 12 órát egyhuzamban fent volt, szóval most megfigyelem mi lesz. Mindenesetre nem adom még fel, de nálunk nem jön be ez a sírni hagyás. Egyrészt Peti nem tudja hallgatni, tehát a hétvégék eleve buknak, másrészt ha hagytam sírni sosem aludt el, vagy ha elaludt miután kivettem, mindig rosszul aludt.

Kicsit elfáradtam na! Szóval már kicsit sok lett a körülöttem lévő mindenféle tanácsokból, meg hogy most mindenhonnan az folyik felém, hogy húúúúúú, hát éjjel nem szabad már ciciztetni, meg húúúúúúúúú meg kell tanítani elaludni, meg hú így és hú úgy... igazából a f.om tele van ezekkel, nekem semmi nem válik és mindenre másképp reagál a gyerek, mint a legtöbb. most olvasom a suttogónak az összevont könyvét, és hát 2 hónap minusz miatt (amit a szaros diósdon töltöttünk, hú de mérges vagyok ahányszor rágondolok) oda a nevelésem eleje.

Szedetlen vagyok, inkább elhúzok aludni.
Jóéjt!

Kép

Kép
fcicus

Ezekkel a tanácsokkal én úgy vagyok, h okéoké meghallgatom, de ez mindenkinél máshogy működik.
Najó egy ilyen, h ültessem, vagy ne..az oké, az tény. Ha terheli a gerincet, akkor nincs ülés..ennyi.
De az evéssel, alvással kapcsolatos dolgok azok mindenhol máshogy sülnek el.
Minden baba más egyéniség.
Ha valaki kérdezi leírom azt ami nálunk működik. Vagy megszívleli, vagy nem. Dehát nem szentírás..
A suttogó pedig hááát..tetszik is, meg nem is..
Lehet, h Csabinak is kell egy kis idő amig újra "beleszokja" magát a környezetébe..csak azt tudom, h sokkal több eszük van, mint azt mi elképzeljük..
Ne csüggedj el cicc, Te erős csaj vagy. :)
Kis zsarnok mind, de imádnivalóak.
Panka aki eddig órahosszákat aludt, 1 hete kb 1 órát alszik össz..estére persze már egy kis házisárkány. :)
Ma megmaszíroztam, na az mindig jó..örülök neki, h elvégeztem ezt a bébimasszázs tanfolyamot. Az tényleg megnyugtatja. Ráadásul a pocakot is helyretette.
Egyszómintszáz..imádom.. :lol: :lol:

dhbetty

Sziasztok!!!

Húúúú de sokat írtatok....mi ma sokat csavarogtunk :oops:

Betty én is úgy tudom hogy nem szabad ültetni a babákat amíg magától nem ül és minnél később ül annál jobb!!!De sajnos nálunk is a szülők sokat ültetgették Rékát, ill. sógornőm is mondta (védőnő)hogy nem lesz semmi baja!!!Pedig igenis lett én is érzem a gerince alján azt a kidudorodást :evil: ...és...nagyon nem örülök neki....sógornőm annyit mondott hogy ilyen minden gyereknek van :roll: Na mind1 Réka már magától ül egyenes háttal remélem helyre jön neki!!!Jaaa és ő először felállt és rá 1 hétre ül magától egyenes háttal!

Cicc, egyedül elalvás...én sem bírom sírni hagyni!!!Pedig nagyon itt az ideje hogy egyedül tudjon elaludni.....már haladás az is hogy nem kell ringatni a kis popóját....csak leülök vele és simizem a fejecskéjét és az arcát....jajjj...és én annyira imádom hogy így alszik el...olyan édes....na de ki kell majd találni vlm.....mert nagy pocakkal mi lesz nem tudom :roll: Ráadásul...dec.-ben költözünk anyáékhoz ugye az építkezés miatt hááááttt....ez is érdekes menet lesz...hogy fogja megszokni :roll:

Nyafi, szerintem jól csinálod az etetést.....türelem....Réka is igencsak olyan mint az időjárás...van amikor 3-4 kanál után szájzár van...pl. most ara jöttem rá....hogy...eddig a főzelékek jöttek be neki...most meg az nem tecccik...csak a gyümi...amit eddig egyáltalán nem evett....na ezt adjátok össze.....szerintem hamar ráunnak!!!Réka sem eszik sokkal többet mint Abigél....én már nem aggódom ezen...amennyi jól esik neki annyit eszik és kész!!!Komolyan mondom most hogy könyedebben veszem(mondjuk ehez hozzájárul az is hogy terhes vagyok és hulla fáradt....nincs energiám ezzel szórakozni, idegeskedni) és így sokkal jobban eszik Réka....olyan kis ügyesen nyitogatja a száját hogy csak lesek...mintha nem is sz éán lányom lenne....és...ha látom hogy nagyon fészkelődik és elfordítja a fejét....2-3 megkínálom és ha nem akkor abbahagyjuk!!!

Alvás...nálunk is 1 héten 3-szor tuti felébred Réka hajnalban....és....mocorog, nyög, feláll...szerintem ez az életkorral jár....csak én nem tápit és vagy cicit adok(ugye ezt nem tudok) hanem teát kap és alszik tovább! Ami nagyon megvisel mostanában az hogy hajnal 6-kor ébred és nem alszik vissza csak 8-9 körül....ha szerencsém van akkr 1,5 órára de ez többnyire csak 30 perc és aztán fenn van....majd 10 után megkapja a gyümijét és alszik 12-12.30.-ig! :roll:

Kobuki nagyon édes Lorin :D

Akinek még nem kúszik a babója....szerintem sokat legyenek hason...még ha utálják akkor is .... és motiváció....játék az úgy se érdekli őket....de nálunk amiért vetődés van mindig az a tvkapcsoló és a mobil....pláne ha valamilyen csengőhang szól éppen :lol:

Húúú nagyon sok voltam bocsi.....lelövöm magam..... :roll:

Jó éjt!!!

Niki és Réka baba

(u.i.: elnézést az esetleges hibákért de nagyon fáradt vagyok)
Vendég

Hello! Nem, hanem ebédre kap tápot, uzsira zöldséget kapna, ha enné. Tegnap így evett:
8ó 100ml táp
12ó fél üveg csirke/alma bébiétel
17ó 2/3 banán
20ó 140ml táp

Ma eddig 100ml táp 8kor

Kobuki! Az a porétel legalább nem okoz szorulást a tücsöknek, mint a krumpli. Apukának el kell mondani, hogy ha krumplival akartok sűríteni, akkor lehet, hogy gyógyszer lesz a vége. Akkor már inkább a sinlac. És én adnék neki szilvát dögivel, de a bébiételest. Meg lehetne próbálni a házi lekvárt is…
Ha nem iszik, az is belejátszhat, hogy nincs kaki. Nálunk cumisüveg van, de tea, a hipp gyerekteája. Azt a férjed valószínű szintén nem szeretné, mert hogy instant. Próbáld meg a pickwick gyerekteát, kis cukorral. Másnak a pohár, megint másnak a jana sportkupakos vizespalackja jött be ivásra. Meg van még a csőrös pohár is…
Betti én csak amiatt nem ültetném, mert így nem tanul meg könnyen esni, magasabbról veri be a fejét. De ha már ülteted, akkor hisztizni fog, hgoy most miért nem…
Gigi is fel tud ülni két napja. Kúszik is, de ezt már régóta, meg feláll!!! De mászni még csak most kezd. Zsuzsi! Asszem nem olvasta azt a könyvet, hogy neki elöbb kéne mászni, mint ülni.
:wink: :wink:

Kép
nyafi

Nyafi! Bence sem olvasta :lol: :lol: ő kúszott de csak kicsit aztán ült, állt, utána kezdett mászni....

Jó hétvégét mindenkinek!!!!!!!!!

puszi

Kép Kép
tn_zsuzsi

Nem ültettem igazán, előbb megkérdeztelek titeket. Szóval nem hiányzik neki.

Viszont ma van az 1. névnapja.
Istenéltessen KicsiKincs. :)
Minden Annát, Pannát köszöntök. :D :wink:

dhbetty

Milyen volt a hétvége? Mi itthon voltunk, sétáltunk nagyokat, ma kaptam apától kimenőt, voltam strandon, úsztam 22 hoszt. Az 1100m. Aztán hazajöttem, kész ebéd várt, ki volt takarítva! Tegnap meg Margitsziget, körbesétáltuk, meg voltunk a párom nagyijánál.
Anna boldog névnapot!
Kaja! Átálltam a 4 étkezésre, gyönyörűen eszi a szilárdat!
Ma reggel 140ml táp
Ebéd 1 ü. csirke, gesztenyés almás bébiétel
uzsi 2/3 banán
félreértettem kobukit, s kiderült nekünk ez vált be...

Kép
nyafi

Sziasztok!

Nyafi

A reggel nálatok hány órakora van? Nem lesz kevés a négy étkezés Giginek? Csak érdeklődök, semmi hátsó szándék nélkül.. :wink:

Ülő babások
Hol hagyjátok ülni a kicsit? Körbepárnázzátok, vagy mit csináltok? Én most össze-vissza bepárnáztam azt a részt, ahol játszik a földön, bár negyed órákat már tud ücsörögni. Az egyetlen veszélyforrás a játékok, mert ha arra esik rá, óhatatlanul ordítás lesz a vége. Ki, hogy oldja meg?

Kobuki
A vízből nekünk sem csúszik semmi sem. Eleinte én is a Hipp-es Gyermekteát adtam neki annak ellenére, hogy cukros és nem örülök neki, de egyedül ezt itta meg. Meg a málna-csipkebogyósat. Most, a sima Csipkebogyó hús nevű teát kapja, és nagyon szereti. A sima vízzel egy ideje nem is próbálkozom, a lényeg úgy is az, hogy igyon sokat.
Persze néha kapja még a Hipp-et, mert el kell használni, de főleg csak akkor adom, ha rohanásban vagyok, és nincs időm 10-15 perceket várni a tea feloldására. :) :oops:
Egyébként Lorin nagyon szép kislány, tetszik, hogy neki is szöszi a haja és így olyan, mintha nem is lenne.
Megkérdezhetem, hogy honnan jött a neve? Lorin... nagyon szép. Mikor van a névnapja?
Még annyit akartam, hogy Csabi jelenleg cumisüvegből iszik, még az újszülőtt cumiformával, mert ami 6 hónaptól való, azt nem fogadta el. Diósdon ivott már pohárból, de először szeretném, ha kialakulna egy biztos étkezési rend, és utána újra elkezdünk pohárkából inni. Egyébként nagyon tetszett neki, ti is kipróbálhatjátok. Egyszer csak annyit láttunk, hogy a játékpoharát odaemeli a szájához és úgy cisnál, mint aki iszik. Utána meg balhé, hogy nincs benne...

Zsuzsi
Te ha kiszívod a cicidet amikor tele van (mondjuk egy 8 órás cicit), akkor mennyi jön ki az egyikből? Neked is kékes színű? Amúgy amit kiszívok cicit, sokkal kisebb a zsírtartalma már, mint korábban volt. Ezért is lehet, hogy ha csak cicit kapna Csabi, sokkal éhesebb lenne.

Niki
Hogy vagy? Mi a helyzet a pocakkal? Hanyadik héten jársz? Megint egy téli babád lesz, vagy ő már tavaszi? :wink: :lol:

Rólunk
Az ücsörgés mellett elkezdtem kicsit ritkábban etetni. Ez alapján van reggel ugye cici (meg hajnalban is szinte
:D ),
10-kor tízórai gyümölcs,
13-kor ebéd főzelék formájában és ha kevésnek bizonyul, még egy kis gyümi, de csak babakajás és csak egy fél üveg max
17-kor gyümi (tegnap már annyira éhes volt, hogy előre kellett hozni egy fél órával)
21 vacsi, ami cici és fürdés. (ez tegnap megint csak fél órával előlrébb jött)

Tegnap amúgy nagyon jó volt, hazafelé anyósoméktól sétáltunk egy jó nagyot, Csabi meg végig alukált. :lol:

Igen erősen gondolkodom most a járókán, vagy nem is tudom, hogy min. Merthogy ezek a hátraesések óriási puffanással járnak, nagyon féltem a fejét, és hát nem akarom, hogy hozzászokjon ahhoz, hogy játék közben is anya éjjel-nappal ott van mellette....

Kép

Kép
fcicus

Cicus: én nem szívom a mellem. Egyrészt mert Bence mindent megeszik, hajnalra az egyik van teljesen teli azt megeszi aztán reggelire megtelik a másik és utána már nem lesz egyik sem teljesen teli, este pedig mindkét ciciből eszik. Másrészt mert valami történt a mellszívommal és a szelepe állandóan kiugrik így nem valami hatékony. Úgy gondolom egyébként hogy egy teljesen teli ciciből 60-70 ml tudnék leszívni, de ez csak sacc.

Ülés: mikor a Bence felült akkor a járókában volt és a nagyon kemény játékokat kivettem, nem párnáztam ki, egyszer kétszer puffant de aztán megtanult esni, nagyon ritkán sír ha elesik, már profi. Persze mindig figyelek rá, de igyekszem nem beleavatkozni a dölöngéléseibe, vagy pánikot mutatni mikor balestet történik, nem kapkadok utána ilyesmi. Mostmár többnyire kinnt van a földön, mászik, mindenhol felállt. A kövön nem hagyom játszani nehogy elessen, csak a szőnyegen, a parkettán.

puszi

Kép Kép
tn_zsuzsi

JA ÉS GUMI TAPPANCSOS ZOKNI VAN RAJTA

Kép Kép
tn_zsuzsi

Sziasztok!!!

Cicc, köszi kérdésed jól vagyok....talán múlandóban a rosszullét...bár amikor nem vagyunk itthon egyáltalán nem érzem...de ha itthon vagyunk akkor néha rámjön a hányinger....de türhető....fáradtnak fáradt vagyok. Amúgy 7+2 napos a kisTesó....Márc.14-re vagyok kiírva...na de Réka is korábban jött....de ez még olyan messze van :)

Ülés....nálunk Réka szinte a kezdetek-kezdetétől lennt van a földön...nincs járókánk....ha valami olyasmi dolgom van....pár percet a kiságyban is elvan....nálunk van puffanás.....ahoz képest nem olyan sok...szerintem meg kell tanulniuk esni is....mert akkor később lesz gondja belőle....Réka is már szépen esik...és....már csak megszokásból sír egy picit....pedig látom hogy alig ütötte be a buksiját....na de anya gyógypusziját nem lehet kihagyni :wink:
Én is eleinte kipárnáztam de perezse hogy nem oda esett :roll: szóval semmi értelme nem volt!mondjuk a pvc...én sem szeretem ha feláll....mert ha ott elesik akkor aztán tényleg van koop....eddig ott még csak 4kézlábazik...de ma már felállt a mosógépnél...és hát nem örültem neki....én is vadászok csúszásgátlós zoknit...de nem találtam az ő métetében eddig :roll: mind sokkal nagyobb :evil:

Hétvége jól telt....tegnap kint voltunk anyóséknál...élvezte Rékuci nagyon...adtam neki nektarint....meghámoztam és odatartottanm a szájához....látni kellett volna ..... nagyon cukin ette...rendesen harapta pedig nincs is foga...és....szívta a levét.....alig maradt belőle valami....rátapadt mint egy kis pióca :lol:

Holnap megyünk a Balcsira...szóval vagy péntek este vagy csak szombaton leszek......kicsit tartok tőle ...a hosszú út miatt...és....ugye Réka egyörökmozgó....érdekes lesz :roll:

Na megyek eszünk egy kis gyümit:)

puszi
Niki és Réka baba
Vendég

Sziasztok!

Kobuki
Lorin tényleg jó húsban van... szép kislány.
Mi csőrös pohárból iszunk - ezzel tanultunk meg inni.

Betty
Szerintem se üljön, amíg ő nem tud...
Én csak 1-2 kép készítéséig ültettem :lol:
Utólag is:
Boldog Névnapot a nagylánynak!

Niki
Jó nyaralást!!

A mi éjszakáink nagyon változatosak.
Pénteken sokat sírt éjfélig - közöttünk volt... aztán reggel 6 után kelt fel, szombaton 2x ébedt,
most pedig csak 1x :?

Én aug. végét várom, amikor hazamegyünk 2-3 hétre... nekünk idén
az lesz a nyaralás.. de jövőre megyünk a Balcsihoz (ezt már eldöntöttük) :P

Megtanítottam neki hogy csinál a nyuszi... most mindenkinek azt csinálja, aki beszél hozzá :lol:
Sajna ezt még nem tudtam lefényképezni ...de azt igen, ahogy áll :P

Még nem bújt ki a foga.. pedig már több napja dudorodik az ínye...
...így még nem késett el a borostyánlánc :lol:

Megkóstoltuk a borsó + hús bébiételt is :P
Evett ringló szilvát is ( a kaki ügy még most sem tökéletes :? ) ma megkóstoljuk a körtét is...

Apa ha hazajön megyünk a C and ( a gép nem írja ezt a jelet :? ) A -ba.
Van DM-es kupon, amivel olcsóbban tudunk venni ruhát Manónak.

Tegnap 9450 gramm volt..

Néhány kép:
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok !

Levi nagggyon helyes kissrác ! Jó kis csülkei vannak !

Mi még se nem ülünk, se nem kúszunk...fordulni is csak nagy ritkán. A mi orvosunk is azt mondta, hogy amíg a törzstartó izmok nem elég erősek, amíg nem tud magától felülni, addig túlterheli a gerincet az ültetés.

Cicus ! Az első hónapokban sokkal zsírdusabb a tejunk, most már vizesebb, állítólag erre van szükségük és mindig szükségletüknek megfelellően változika tej összetétele. Éjjel több termelődik, viszont kevésbé zsírdus, ez is azért,ha éjjel szoptatsz, nem kell neki annyi energia. Az elején vizesebb jön, ha csak szomjas és egy pár kortyot inna,utánna jön a laktatóbb, zsírosabb tej...
Én időszakonként mérem, napi 6x eszik ( ebből 1 éjjel ) 3 óránként 150-200-at. De ki tudja, hogy az én gyerekemnek ez elég-e. Van aki kevéssel is jó lakik, van aki 2x annyival...Állítólag napi kb.1 liter lenne az adag... de az biztos ,hogy a vitaminok miatt is kell 6 hónap után hozzátáplálni, ekkora már a tejünkből kifogynak a dolgok, belőlem is , tökre érzem, ezért is szedek kétnaponta Elevitet.

De jó, hogy tetszik Neked a Lorin. Annyira megoszlik az emberek véleménye róla, 1-2 barátom is azt mondja: milyen név ez :(
Nekem tetszik ! Az utónévkönyvben találtam és ami tetszett volna .pl Anna,az nem passzol a vezetéknévhez. Szerintem jó, ha különleges neve van valakinek, mindenki megjegyzi... ez is el fog gyorsan terjedni. egyre több filmben hallom mostanában :)

Niki !
Szerintem ne izgulj, mi minden hétvégén Balcsizunk és Lor is imádja az utazást, előtte beeszik és az egész utat végigdumálja miközben nézelődik, ha dugóban vagyunk elalszik. Úgyhogy én szeptemberben egy olasz utat is bevállaltam, remélem az se lesz neki hosszú. Hajnali 4-es szopi után kocsiba tesszük, úgyis 8-ig alszik és 10-től újra alszik délig és akkor már ott is leszünk. Jó lenne, ha akkor is így lenne :)
Vendég

sziasztok!

Nyafi bocsi hogy nem írtam de valószínű hogy gyomorfekélyem van és megyek egyik dokitól a másikhoz. Én nem értem a szülés óta annyira leamortizálódtam hogy csak na , anyu azt mondta hogy kell kistesó és az majd mindent helyreállít, de még pár hónapot ezzel szeretnék várni.

Levi négykézláb mászik, próbálja felhúzni magát de az még nem nagyon megy. Annyit beszél be sem áll a szája mindenről van véleménye. A hétvégén voltunk kerti partin, és teli volt Levi számára ismeretlen emberkékkel, és mindenkivel szuper jól elvolt, persze azért a szeme sarkából figyelt engem, ennek annyira örülök.
Ja és imádja magát nézni a tévében meg a tükör előtt, iszonyú hiú baba ám. ( mint az apja).

Niki én is ugyan azt dolgozom mint te csak az Erste bankba.

Leviknél most a teába mártogatott babakeksz a menő, és már a pohárból is tud inni.

Cicc én sem párnázom ki csak szőnyegen van, most már egész jól esik, de ő még csak max ülésből borul.

Puszi Mindenkinek!
Ann, Levi baba
Kép
boganna07

Ja és köszönöm a névnapi köszöntőket.

Nyafi képzeld Levi is már csak négyszer eszik a tízórai nálunk kimarad, de nem féltem mert van súlyunk igaz mostanában nem hízik annyit. most 8910 gramm, ez nem kicsi :roll: :? :wink:

Niki jó nyaralást biztos jó lesz mert nagyon jó idő lesz a héten.
Anna, Levi baba
Kép
boganna07

Sziasztok!

Olvasgatom hogy mit írtok a kis lurkókról, és úgy döntöttem leírom, hogy nálunk mi a helyzet, hátha tud valaki valami jó tanácsot adni!

Danika éppen ma töltötte be a 7 hónapot és 9400 gramm kb, de ha mi ennyit mérünk a doki kb 200 - 300 grammal többet :o) szokott.

Cicizünk éjjel - nappal, enni nem igazán akar, meg ha igen akkor is max a gyümit. Zöldséget nem nagyon kevertet meg egyáltalán .... bökéköl tőle legyen az bármi, meg ha kell ki is rókázza.... pedig nem tömöm belé, mindenből csak annyit adok amennyit elfogad.
Gond nincs hogy nem eszik mert a tejemtől bőven hízik, nincs gond... na de éjjel 2 óránként eszünk, meg van hogy óránként iszunk, én ettől már teljesen kivagyok ..... szívesen felkelek hozzá, de már sokszor olyan fáradt vagyok, hogy nagyon.

Reggel 6-kor kelünk, majd 8,30 vagy 9,30 kor elalszik 20-30 percre, utánna 10.30-kor 20 percre majd max 15,00kor ha vele alszom 1,5 - 2 órára ha egyedül alszik akkor 30 percre.

Hogyan szoktassam rá hogy együnk??? ha kínálom és el is foagdja 1 órám belül cici....neki a kaja olyan mintha megkóstoljuk, jó finom na de akkor együnk is valamit :o)))) tök vicces.

Egész nap pörög az ágyon, mászni még nem tud, ülni már majdnem, de nincs eröltetve, sőt nagyon sokáig bírja, bár párnát teszek a háta mögé, nehogy megüsse magát az ágy fa támlájában, de a hason fekvész és egyhelyben való mászás a tuti.....

Szerintetek én rontok el valamit? Bár én csak lazán cici"gyilkosnak" hívom, míg az egyikből eszik a másikat gyúrja és vigyorog közben vagy hangosan nevet....

Deni
denni

Sziasztok!

Cicus mi is 4* esziünk 1 nap!

Ülés:Én nem párnázom,Vivi már ül egyedül,de elötte se párnáztam.A járókába ültetem,kiságyába,a nagyágyon meg csak akkor ha ott van vki vele!
+ lenn mászik a padlón,feláll,leül, már minden hol feláll! :?

Mi ma voltunk mérésen:8900g és 73cm! :lol:

Kép
aniko...

Szia Cicus! Ha éhes maradna természetesen kap még kaját. De nem szól. Pedig tud ő hisztizni a tápért. És nem tudom körbepárnázni, mert ő már kúszik mászik…Max ha ráaggatnám a kölökre a párnákat, akkor vihetné magával. Én nem tom mi volt vele tegnap, de csak fél 11kor aludt el, akkor is ordítva. Ja és 8kor reggelizik. Járókán mi is gondolkodunk, de ha hátraesik, ugyanúgy beveri a fejét, csak a járókába. Olvasgatok, úgy tűnik nem csak mi eszünk négyszer. Lányok akinek négyszer eszik nektek is többet eszik így?
Anikó nem semmi mekkora méretei vannak a csajnak!
Szia Denni! Én suttogóval altattam az elején. Most van cumi, maci, puszi, aludjál, aztán kijövök…Kicsit hagyom sírni, hogy elfáradjon, aztán be a szobájába, megint eljátszom ugyanezt, kijövök. Ált. utána már alszik. Ha nem ezt játszom többször. Etetés még nekünk is nehezen megy, ezért rám ne hagyatkozz. Éjjel meg nem etetném. Végigordít 3-4 éjszakát, aztán abbahagyja. Max egy kis tea. Kissé spártai, meg nem tesz jót a tejtermelésnek, de ha le akarod szoktatni, legyél ebben kemény…

Kép
nyafi

Denni
Ezek szerint Csabi is cicigyilkos volt. Ő is ímádja nyomogatni a cicit, miközben eszik, de már a cumisüveggel is ezt csinálja. :lol: Figyelj, ne haragudj, de sztem egy kicsit váltani kéne..
Mármint nem hirtelen, és nem drasztikusan, de két eset van.
Vagy nem elég laktató/tápláló a cicid és ezért van rajta ennyit, vagy csak megszokásból. Hidd el, ha lefoglalod játszással (azaz100%-ban a gyereké vagy), akkor nem fog olyan hamar kelleni a cici, ha meg igen, nem kap és kész. Ilyenkor megyünk egy kört a szobában nézelődni. :lol: Egyébként te már táplálod másképpen is? Talán a napi két-három kanalas étkezés jót tenne. Sok gyümölcs babakeksszel és főzelékek!!! Én sokszor még főzelék után is adok desszertnek gyümit, leginkább mert éhes marad, de hát mi más súlycsoportban vagyunk ugye :lol:
Ami pedig be kell vallanom, hogy igaz: azért ciciztetünk ennyit, mert nekünk ez kényelmesebb. Sokkal kényelmesebb volt cicivel altatni, nem? Cicivel nyugtatni, stb. Persze, a csemetének is jó, meg megnyugvás, de valljuk be, hogy hosszú távon nem megoldás. Pl egy jóideig senki másnál nem, de nálam ha a karomban volt, azonnal fordult a cici felé.
Én most állok le erről. Jelenleg a babazene és egy kis ringatás jön be, a sírni hagyás sajnos nálunk nem egy jó megoldás. Nap közben próbálkozok vele mikro nincs apa de nem válik be (szerencsére, mert utálom, ha sír). :oops:

Nyafi

Tegnap nekünk is rossz napunk volt. Mármint nem is bírta kivárni az esti fürdetést, utána meg nem tudott elaludni.
Egyébként az igaz, hogy sok helyen ilyen korra már csak négy étkezést javasolnak, csak annyira furán hangzik. :oops: :lol:
Úgy vélem, hogy normális ha többet eszik! Nem sokszor keveset, hanem ritkábban többet. :lol:

Kép

Kép
fcicus

Deni
Még az is lehet ám, hogy nem áll készen az evésre, de sztem ne add fel. Ha azt nem eszi, amit te csinálsz, vegyél neki üvegeset! Nálunk ez is bevállt.

Kép

Kép
fcicus

Denni!
Szia!Nem tudom, megnyugtatlak-e, de mivel mi is hasonló paraméterekkel rendelkezünk (bár a Kristóf súlya csak 8,5 kg :lol: ), és nálunk is hasonló a helyzet.Még mindig a cici a kedvenc, bár a szopiztatás elég nagy kínlódás:nézelődik, nyomogat, csípked, és véletlenül kétszer már ráharapott (mind a két fogával :lol: )a mellbimbómra, amitől kicsit lehidaltam... :shock: Szóval Kristóf is elég sokszor eszik, össze-vissza, de általában keveset alszik, és egyfolytában mozgásban van.Mondjuk ő már az egész lakásban mászik.A fejbeveréseket pedig NEM FOGOD TUDNI ELKERÜLNI!Én ott vagyok vele minden pillanatban, de pl.tegnap is:mászás közben a karja kicsúszott maga alól és a szőnyegre (elég puhára)esett.Mégis lett egy kék foltja.Ott voltam mellette, de nem gondoltam, hogy a következő pillanatban egyszercsak eldől.Visszatérve:én is sok tanácsot kértem már napirend, evés, alvással kapcsolatban, de szerintem semmi értelme.A gyereket kell figyelni, és ő úgyis tudja , mire van igénye.Szerintem akkor kell figyelni, ha eltérő a megszokottól.És nem akkor, ha eltér a "többiektől".Hiába, ők már külön kis személyek, egyéniségek :D
Persze ez az én véleményem...

Kép

Kép
linus

Denni !

Nem lehet, hogy túl gyakran adsz neki cicit és tulajdonképpen sose lakik jól ? Lehet, hogy rászokott a nassolásra ? Ha így van én kivárnám a 3-4 órát és csak akkor adnék neki, így nagyobb mennyiséget venne magához, jóllakna és így talán éjjel is kb. 1x kérne csak.
Ha 4 óra múltán adsz neki pl. őszibarackot akkor mennyit eszik ?

Mi is anyatejen vagyunk. A tízórait már kiváltottuk gyümölccsel, az ebédet még csak félig ( főzelékkel ). Én a vitaminok ennyi idős babánál már fontosnak tartom a hozzátáplálást. Eddig a tejtermelésem se apadt,már 3 hete kihagyjuk a tízórai szopit.
Vendég

Sziasztok!

Ma például 10,00-kor ettünk gyümit és 2 órájára rá ciciztünk. Arra már rájöttem, hogy ez megszokás, mert sokszor csak cicizget és nem eszik belőle. Miután délben evett, ezek után rendesen csak 17,00kor cicizett. Nappal sokszor nincs is baj, de ami napközben kimarad azt éjjel bepótolja. Bár olvastam hogy ilyen melegben ezt így oldják meg a babák, nappal meleg van nem kell nekik éjjel pótolnak. De ilyenkor más étel sem kell neki. Azt nem gondolom hogy nem lenne számára tápláló mert akkor nem gyarapodna így a súlya, ezt a gyermekorvos is megerősítette

Főzeléket hogy készítitek?

Ha nem is kap cicit, mert már ezt is róbáltuk, hogy inkább mást csinálunk akkor torka szakadtából visít, majd mohón gyorsan ezsik és ekkor vissza is jön a tejecske. Ezt nem tartottam okos ötletnek.

Üveges gyümit, zöldséget is adtam de nem jött be csak a gyümölcs, de az sem mindig. Vannak napok amikor sikerül enni de vannak napok amikor csak a cici. Sem a víz, sem a tea, sem a gyümölcslé....Talán tényleg nem kész még az evésre.

Mivel nem alvós gyermek, egész nap velem - mellettem van, együtt főzünk mosunk eszünk, mindent.... 100% san vele foglalkozom, szerintem nagyon is sokat, mert sokszor ha wc vagyok akkor is a kocsiban ül és én kukuccsolok a mellékhelyiségből és ő csak vigyorog.... :P
denni

Szia !

Az ivás nekünk se megy :(
Főzelék gyanánt én krumplit főzök és a főzőlével higítva összeturmixolom, ugyanezt répával, sütőtökkel, céklával és ezeket együtt variálva. Vki almát krumplival is készít én ezt még nem próbáltam, de sütőtökhöz már tettem almát, répához is.. Sót nem teszek bele, mert így is megeszi. Jövő héttől már rendes főzeléket is adok neki, 7 hónaposan.

Én cumit adok neki, ha szükséges és 3 óránként kínálom cicivel kivétel a tízórai. Így ő kellően feltankol és este 8-tól hajnali 4-ig bírja, akkor 10 perc szopi és újra alszik. Nálunk ez van a legnagyobb kánikulában is, még akkor is ha fél napot a strandon töltünk. Most már a cumiról is kezd leszokni, alábbhagyott a szopóreflexe. Én azért is adtam neki cumit, hogy ne dagasszam őt túl, mert ha a cicin csak cumizni akart, akkor is dőlt a szájába a tej, feleslegesen...így is 9 kilós a kisbabám :)
Nálunk így működik.
Vendég

Sziasztok!

Sajnos csak most tudok írni..

Kingii
Flórának
Kép

Nyafi
Képzeld..
Vasárnap rendeltem a b.láncot (elsőbbségivel) - még most sem jött :?
Tegnap hívott L. Ildikó, hogy ma jön, de semmi :(

Te is rendelted? Rögtön megkaptad?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok Anyucik!

Kia:köszi szépen,Te mindíg olyan figyelmes vagy... :D

Meglettek az eredmények és most az van,h a bal oldalon a vesemedence vezetéknél van egy szűkület,DE hála istennek működik a vesjé!!!Nagyon komolyan kell venni a dolgokat és állandóan ellenőrizni kell....

Holnap megyünk nyaralni 10 napra Erdélybe!Alig várom hogy kiüljünk a hűs fenyőfa árnyékába a gyerek játszik a földön mi meg csacsogunk a rokonsággal.Ez hiányzik nekem:a színtiszta friss csíki levegő(meg a gyereknek is) :D

Legyetek jók,vigyázzatok Magatokra+babókra is!

Pusza Mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Niki és Kingii:Jó nyaralást nektek!

Kingii:Örülök h jó hirt hoztál Flóráról!:)És mi is Boldog Névnapot kivánunk Flórának!:):)

Kép
aniko...

Igen kingii jó nyarat sok egészséget összegyüjteni :D
Kia én másnap megkaptam...

Kép
nyafi

Sziasztok!

Rég voltam :?
Most nagyon össze-vissza melózik Apa, így nekem is alig van időm...
Ha itthon van mindig csinálunk valamit , vagy ő van a gép előtt :lol:

Majd visszaolvasok... :roll:

Levi állandóan állni akar...
Mindenhol feláll (már a fürdőkádba is fel akar).
Szerdán megjött a borostyánlánc.. Szerencsére nem zavarja, hogy a nyakában van..
Észre sem veszi. Azóta többet alszik és sokkal mosolygósabb. :lol:
Még nem jött ki a foga..
Ma volt a védőnő... Csak dícséreteket kaptunk :lol:

Ez most a kedvenc képem : :P
Kép

Áll és áll...
Kép
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia Levi nagyon édes!Örülök, hogy nektek is bejött a borostyánlánc. Sok helyen, ahol "hirdetem" mennyire jó hatása van, lehurrognak, hogy mekkora hülye vagyok, megfojtom a gyerekem, meg megfullad meg ilyesmi, hát már 6 hónapja használja és még észre sem vette hogy ott van.
Vendég

Kia! Nagyon helyes a kis buddha! Kicsit lábujjhegyen áll?
Örülök, hogy megjött a lánc.
Hunci! tényleg igaz ez a lánc nagyon jó! Örülök, hogy annó hallgattam rád!
Zsuzsi hogy vagytok?
Anna! Mi van a pocakoddal? és mitől lehetne gyomorfekélyed?

Kép
nyafi

Nyafi, Cicc, valaki nem akartok a dAgályba kijönni????Nyafi nektek elég ha hozánk jöttök, onnan elviszünk.

Annyira jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó most értünk haza, csúcs, a gyerek élvezi!!!!!!!!!!
Vendég

Nyafi kiderült hogy valószínű nem gyomorfekély ( anyukámnak is volt, és állítólag így nekem is megvan a hajlamom rá sajna), hanem Voltunk a betegség előtt a Brendonba, és ott van a Brendonnak egy étterme, és én ételmérgezést kaptam egy tonhal salátától. (még jó hogy nem egy állapotos kismami ette meg). Na mindegy sajna itt Mo-on még mindig az a módi hogy minden lejárt szart felhasználnak a vendéglátásban. Mindegy szerencsére ma már jobban vagyok csak a hasam fájdogál illetve annyira fel vagyok fújodva már egy hete mint egy három hónapos terhes....... :oops: :oops:

Nagy a csend kismamik!!!!!! Mindenki strandol?????

Kia Levi nagyon cuki, most hogy már ennyi mindenkinek bejött ez a nyaklánc lehet hogy én is rendelek bár apa nem nagyon szeretné. Niki te hogy győzted meg férjed uradat???? Hogy van a mi kis újdonsült kismamink?????
Betty Panka babának hogy megy a forgás?? Levi is szokta azt háton csinálni amit a múltkor írtál, annyira cukik olyan mintha fel akarnának szállni.
Zuzi rég hallottunk felőled is merre jártok? Patriknak jönnek a kis fogacskák?? Jó lenne ha már újra lenne babaúszás nem?
Hunci mis újság Hunorral? Képzeld Levi már nem nagyon szereti az egy zöldségből álló kajcsikat csak azt ha egyre több minden van benne biztos az ízek miatt. Na ezt jól leírtam.
Kingii, Flóra babával is minden ok?
Cicc megoldódott az alvás nálatok is?

Tényleg valamikor csinálhatnánk egy talit ismételten a szigetre ha van kedve valakinek mi szívesen megyünk.

Levi is sokat kúszik mászik de azt vettem észre hogy egyet előre kettőt hátra taktikát választja. :D :D Na jó lelövöm magam.
Puszi!
Anna, Levi baba
Kép
boganna07

Boganna, megvagyunk, a gyerek élvezi a strandot, imád enni, most már szinte mindent,megértem Levit, hogy már egy íz nem elég neki egyszerre :lol:
Taliban benne vagyok, holnap én még strandolni akarok, de utána a szerda kivételével mindegy mikor, a sziget jó ötlet, viszem a sátrat is.

Az egy dolog, hogy sajnos ez a módi, de még a Brendonban is????szegény...
Vendég

Jaj még tartozom egy keresztelős képpel! Íme nálunk így zajlott. Kép Kép Kép Kép Kép Kép
És még néhány cuki kép!!!
Kép Kép Kép

Anna, Levi baba
Kép
boganna07

Nagyon jó képek!Látom, ti is a tescos naciban kereszteltétek :lol: mi is :lol:
Vendég

Tündéri levike! Ahol olyan nagyra nyitja a szemééééét...
Figyu Hunci! Nekem holnap inkább jó a strandhoz! Ma mennem kell sógornőm viszem koriba. Jó akkor átmegyünk! Nekünk kell lavór is, mert tücsökpannám én még nem viszem a vízbe, védőnő javaslatára! Mivel kiscsaj...

Kép
nyafi

Sziasztok!!!

Na mi is megjöttünk a nyaralásból.....a 2 éjszakára még ráhúztunk 1-et :) Jó volt nagyon.....Rékuci is jól érezte magát....csak az első és utsó éjszakával volt 1 kis gubanc....első éjszaka hajnalban csak felsírt Réka nem tudott az utazóágyban visszaaludni így magunk közé vettük és ott szépen aludt tovább......na de az utsó éjszaka az katasztrófa volt :? Elaludt ahogy szokott a tápin....aztán beraktuk az utazóágyba....és....rögtön kinyílt a kis csipája mint aki kialudta magát.....a férjem kivette és magunk közé rakta....na de nem tudott visszaaludni.....elkezdett mászni...és....felpörgött....a végén már csak ordíítás volt, ha el akartuk altatni akkor rögtön visított.....nagyon megijedtem hogy valami baja van....de egyszerűen csak túlpörgött....már a fején kúszott az ágyunkban és ...csak....sírt...és....sírt...na én ezt nem bírtam nézni...és adtam neki egy viburcol kúpot....de...az sem hatott.....akkor apa megmosta a kis arcát....és....elkezdett vele sétálgatni.......már komolyan azon gondolkoztunk hogy éjnek-évadján lemegyünk vele sétálni....mert katasztrófa volt...aztán apa karjában egyszercsak......vízszintesbe vágta magát és bealudt.....de persze a mi ágyunkba tettük. Ennek ellenére nagyon jól éreztük magunkat......és.....Rékuci is....annyit dumált....nagyon cuki volt....sokat sétáltunk....strandoltunk is....csak nagyon hideg volt a Balaton így én nem fürödtem.....ill......Rékának is csak a lábát vizesztük be....mert elkezdett sírni a hideg víztől ami teljesen érthető volt!

Anna, sajnálom ezt az ételmérgezés dolgot....annyira utálom hogy minden sz...rt megetetnek velünk :twisted:
Levi nagyon édi...nekem is az utsó kép teccik a legjobban....haláli.....simán valami magazinba való.....mondjuk bébiétel reklám :lol:
Köszönöm szépen továbbra is jól vagyok én is és a pocaklakóm is(remélem)!
Igazából annyira más már ez a terhesség...szinte eszembe sem jut hogy terhes vagyok :roll:

Kia, Levi tényleg olyan mint egy kis buddha :)

Tegnap nagy nap volt, történelmi pillanat Réka megevett egy teljes üveg bébiételt.....nyitogatta szépen a száját......és......mióta hazajöttünk......azóta szinte csak kis kenyérdarabkákkal eszi a főzit....ott..... az étteremben...mindig kenyeret adtam neki.....és sokat majszolgatott....na annyira belejött, hogy kis falat kenyérdarabokkal cuppogtatja a főzit :D Nagyon édes :) Csak egyszerűen nem lakik jól vele....pedig tegnap krumlis-birsalmás-körtés-husis(2 kocka) főzit csináltam neki 2,5 óra múlva már üvöltött a tápiért...amiből behúzott 210 ml-t :shock:

Rakok fel én is képeket...előre is bocsi ha kicsit sok.....de ezek a kedvencek: :oops:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?