Új privát üzeneted érkezett!

Edit! kislány lett, Nóra. 3850g és 51cm. Jól vannak, könnyü szülés volt, 4kor még 10 perces fájásokkal otthon készülödött, tusolt stb. 6kor meg már meglett a baba. Mondjuk a 3. várható volt hogy könnyebb lesz

Toncsi! Hónapokat voltam korházban, fel sem kelhettem (erös vérzés miatt, szobawc, látogatohoz nem kelhettem fel igy Orsit nem láttam hetekig), utána is otthon hónapokat szigoruan feküdtem. A vége meg hetekig görcsölés. Szóval nekem ehhez még egyszer nem lenne eröm, Orsit is megviselte nem lát, most meg már 2 gyereket kellene otthon hagynom, nem birnám ki! Lelkileg nagyon nehéz volt, mégha tudom is megérte akkor sem lenne ehhez többet eröm végigcsinálni. Na meg a sorsot is ugy hiszem nem kellene kisérteni, csoda mindkettö ne kockáztassak egy 3. megmarad-e.

Nálunk is szigoru napirend van, probálom betartani, ált. sikerül. Én minden egyéb dologban is elég következetesek vagyunk mit engedünk meg és mit nem.

Enikö! Lakást már eladtátok hogy most ennyire sürgös lett a vásárlás?

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!

Apa nekem is azt mondta ha jönne a negyedik nem lenne gáz elférne mégegy gyerkőc.Na én kiakadtam eszemben sincs szülni (pedig az elején még lett volna).Először is pont azért mert én sem láttam hónapokig a Mátét aamikor az ikreket vártam és örülök hogy mindhárom gyerek egészséges és nem lettek nagyon koraszülöttek stb...Én sem kockáztatnék.Épp a napokban gondoltam arra hogy amikor Máté volt ennyi idős ,mint most az ikrek akkor már kórházban voltam.Most is kiráz a hideg annyira kicsi volt még,gyakorlatilag azt sem tudta hova tüntem,hiába mondtuk el neki nem fogta fel.Nameg nem is jöhetett be hozzám csak max. a portáig.Szóval nem csinálnám újra végig.Nameg fizikailag nem bírnám.

Kép
Kép
zitacicu2

Üdv.

Toncsi, szerintem az alvás egy baba életében igencsak fontos szerepet játszik. Még ha nem is otthon alszik, de azért az időpont lényeges (lenne). Tehát szvsz a világgal való ismerkedés nem rossz dolog, de azért úgy próbáljatok útnak indulni, hogy Hédi igénye legyen az elsődleges.
Nálunk még most is az van, hogy akárhova is úgy indulunk el, hogy Peti reggelizzen pl. Vagy ha olyan helyen vagyunk, akkor Peti ebédel, és aztán indulunk, mert akkor bealszik a kocsiban, stb.
De a nagyszüléknél alvást gyorsan megszokta, a lényeg az volt, hogy legyen hamma, aztán horpasztott is. :D

Klzsuzsi, akkor jövő tavaszra mi is betervezzük a Vidámparkot. Örülök, hogy jól vagytok.

Ági és
KépKép
exdeus

Toncsi!

A napirend nálunk is szent még mindig. Kész káosz, ha nincs betartva. Én se szeretek nagyszülőkhöz menni, nagyon rosszul érzem magam, amikor látom, hogy a gyerekem rosszul érzi magát. 1 hét míg kihever egy ilyen látogatást :? De azért néha kell menni :roll:
Vendég

Sziasztok!!
Életjel :D
De csak mert hiányoltok!

Nagyüzemben házat keresünk, kb 40et néztem meg eddig, hát elég gyér a felhozatal..... :shock: :x
Eddig egyet találtam amire aszondom, hogy hmmm ezt el tudom képzelni jövendőbeli otthonomnak ez Dorozsmán van! Meg a héten még egyet nézek Béketelepen (kivülről megkukkoltam és teccik :D ) és ha belül is jó lesz akkor ez a kettő közül fogok választani asszem... :roll:

Amúgy jól, Bogi mamázott 2 hétig, meg Pesten is volt tesómnál. Voltak állatkertbe, fogaskerekűn kisvasúton a budai hegyekbe, a Libegőn, a csillagvizsgálóba, metróztak, kisföldalattiztak..szal tartalmas egy hete volt. Azt mondta tesóm este sose kellett altatni, lerakta a fejét és már szunyált is :D

Vius is jól van, 3 hete nincs bölcsi, eléggé nehezen viselem :D Nem tudom lekötni, csak a játszón van el... ezért lenne sürgős a kertes ház.... Már nem bírom, úgy érzem itt megfulladok... :cry: Nem nekem találták ki a panelt :?
Egyre többet van pelenka nélkül, olyan ügyes :D ,nagyon remélem hogy szeptemberre elhagyjuk legalább napközbenre... (drukkoljatok)
A szakértőitől még semmi hír, nemtom mikor akarják megnézni, a pszihiátriára agusztus elején "fekszünk be". Utána meg megyünk nyaralni....

Zalán nagyon cukker, egyre többet dumál, már nagyon stabilan megy, szinte fut is :D Olyan drága, kis bújós. Reggelente ha felébredünk, mindenkihez sorba odamegy és megöleli a csapatot, olyan igazán őszintén szívől jövő szeretettel :D Megzabálom :D

Karmen: Hát érdeklődők vannak, kérdezik mikor tudunk kiköltözni, én meg nem tudok mitmondani :lol: Úgyhogy én már mennék innen a fenébe....
Gratula a tesódnak :D Jó egészséget!

Zitacicu: Én is asszem befejeztem a gyerekszülést. Tegnap agyaltam rajta, hogy mire Zalán 20 éves lesz én már 50 :shock: No meg olyan pasi/apa kéne, aki segít a gyerekek körüli teendőkben és nem én csinálok velük kapcsolatba MINDENT, rá lehet bízni, hogy vigyázzon rá...stb enyimre semmit..... :evil: :shock: bénabéla :lol:

Én is napirend párti vagyok. Nyáron amikor később sötétedik picit tolódik...de általában ugyanaz a program és ugyanakkor, reggel is és napközben is, este is...

Lépek bocs hulla vokk.......
Mindenkinek szép estét :)

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Karmen! :lol: :lol:
Hogy nézett ki a kolleganőm??
sajnos éppen megint munkát keresek,egyszerűen nem hiszem el,hogy nincs olyan munkahely,ahol nem várják el az állandó tulórákat..............
Arról nem is beszélve,hogy a felvételi meghallgatásoknál,megkérdezik,hogy mikor akarok másik gyereket,és mi lesz ha beteg a Barni............................ :cry: :shock:

Toncsi,Ergerben,és zebegényben(Dunakanyarban)voltunk,ez a Medvefarm Veresegyházán van.
Nagyon tuti!!!!
www.medveotthon.hu

Zsuzsi,jó hogy jelentkeztetek!!!

Tegnap összevesztem a Barnival,mert dobálta a játékait,én kiabáltam,erre ő:
-anya ,ezt ne csináld,nagyon fáj!!!!!!
-Micsoda????
-Hát hogy kiabálsz velem!!!!!!
:shock: :shock:

Ma pedig néztük a Vardákat(autós mese aki nem ismerné,nálunk ez a sláger),innen vette a Barni szerintem:
-Anya,tudtam én hogy jól választok!!
-Mit?
-Hát legjobb anyukát!
Olyan édes volt,ahogy ezt mondta!!!
:lol: :lol:

Barni is itthon nap közben,kisgatyóban van,szól a pisilni kell,csücsül bilibe,de kakilni csak pelusba hajlandó.............. :evil: :evil:

Kép
bibi226

Niki! Rékának gratulálok, nagyon ügyes!

Enikö! Köszönjük! Remélem mielöbb találtok megfelelő házat!!

Zitacicu! Orsit nagyon megviselte amig korházban voltam, hiába mondták neki hogy miért tüntem el, meg telefonon hallotta a hangomat, azt hitte én is örökre eltüntem, mint a tatája, aki elötte nem sokkal halt meg. Csak amikor láthatott végre nyugodott meg. Azt is csak több mint 1 hónap után tudtam elérni, egyik du. amikor már alig volt bent orvos, és a segitökész növérkék becsempészték nekem az ágyamhoz. Soha nem csinálnám ezt többet a gyerekekkel! Sirt annyit a kis drágám mi lett velem... :(

Bibi! Olyan vöröses hajú volt, a másik egy nagyon fiatal kezdö lehetett még (világos haju). Mondta a kolleganöjére gondolok, nem az ö kisfia a Barni. De édes szövege van Barninak, azt hiszem én még lehet könnyes szemet sem usztam volna meg! :lol: Igen, sajnos sok melóhelyen igy állnak hozzá :(

Zsuzsi! Kár hogy nem szoltál, én a sztrájk miatt nem tudtam Orsival elmenni Pestre, itt van egy állatkerti belépöm, ingyen lett volna a gyereknek. Most pestieknek ajánlgatom hátha valaki kéri, ne dobjam már ki (jul, érvényes csak).

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok,

Karmen, tesódéknak jó egészséget és sok tejcsit! :lol:

Gira, Zsuzsu, hogy viselitek a frontokat?

Bibi, meggyógyult már Barni? Kár, hogy hamarabb haza kellett jönnötök. :( Sajnálom a melót, ez a jellemzően hülye hozzáállás ma, ha van gyereked, marha nehéz munkát találni. :twisted: (én megvártam, amíg véglegesítenek, utána jöttem el szülni) :wink:

Zsuzsi, tesóprojekttel hogy álltok?

Toncsi, a napirendet én is próbálom szigorúan betartani, sokkal nyugodtabb így Lali, és én is könnyebben tervezem meg a napomat, ha tudom, mikor mi jön. Így hozzá igazítjuk az összes programot, bár megesik, főleg hétvégén, ha apa itthon van és megyünk csavarogni, hogy pl nem teszem le ebéd után aludni, hanem elmegyünk plázázni, vadasparkba stb, és a babakocsiban alszik.

Enikő, házügyben döntöttél már? Hova mentek nyaralni, a dédihez szabolcsba? Az olyan szép hely! :wink:

Zitus, kóstolgat Noémi? Vagy még mindig inkább cicizik? :wink:

A tegnapi tanácsadáson kiakadtam, Lali 13 dekát hízott egy hónap alatt, bár a torokgyuszi meg a foga miatt nem nagyon evett. A védőnő meg rámhozta a frászt, hogy egy hónap múlva elfogynak a gyerek újszülöttkori tartalékai (mert szerinte azért néz ki ilyen jól, mert vannak tartalékai), és ha elfogynak, sovány lesz. :shock: És azonnal nézessünk neki vérképet, meg adjak neki valami vaspótló, vérképző szert, mert tuti vérszegény is. És ezt csak így, csípőből ránézésre mondta. :shock: :twisted: Doktornéni megnyugtatott, semmi baj a súlyával, megviselte a betegség meg a fogzás. El kell kezdeni adnom a husikat neki. Viszont nyúlik nagyon, már 72 centi magas. :lol: 80-as nadrágokat kell rá adnom. :D
Viszont hallottam egy fülest, hogy elküldik hamarosan nyugdíjba a nőt, és ősztől kapunk új védőnőt. Hát, a remény hal meg utoljára.

Toncsi, nem főztem végül, apa elvitt minket vacsizni az Alabárdosba, ettem finom libamellet vörösboros rókagombával. :lol: Meg ittam egy pohár bort mellé, olyan jól esett. 8) Meg kaptam egy pólót tőle, meg két dvd-t, az egyiken az esküvőnk van megvágva, a másikon meg Lali képei és videói összevágva, zenével, megkönnyeztem. :oops: Ő meg ma kap egy vakondtúrás tortát, az a kedvence, csak le kellene menni a boltba banánért, de esik az eső... :?

Körkérdés: védőnő szerint adjam Lalinak a Zimafluort minden nap a teljes fogváltásig, kb hat éves koráig. :shock: Ezt most tényleg??? Valaki adja a gyerekének? És azt is mondta, hogy el kell kezdeni mosni a fogát, csak fogkrém nélkül.
Bocs, ha sok lettem. :oops:

Kép
szilcsi

Szerintetek ez a gyerek úgy néz ki, mint aki újszülöttkori tartalékokon él és hamarosan sovány lesz? :D

Kép

Kép
szilcsi

Szilcsi! Neked is köszi, szerencsére nagyon jol van tesom és a baba is!
Fluor. Én adom Norbinak, Orsinak is. A picinek elég fél szem, összetörve. Vélemények megoszlanak hogy kell-e, többek szerint elég ami fluor van a fogkrémben, én nagyon rossz fogakkal rendelkezek, hallgatok inkább a fogorvosomra aki szerint feltétlen adjam a gyereknek. Ha mégis rossz fogakat örököltek én legalább nem magamat fogom hibáztatni. Amugy miért csak 6 éves koráig? Még utána is nöl a foga!! Fogváltás jo ha elkezdödik 6 éves koráig, nem befejezödik!!
Igen, ha már van foga, akkor mosni kell (én legalábbis az elsö kibujáskor kezdtem). Én amig kevés volt, pelust vizeztem be azzal dörzsöltem át. Fogkrémet Norbinak 1 hete nyomok csak fogkefére, és nagyon pirinyot.
Na ezért nem kell nekem egy védönö sem, nekem ne adjon tanácsot az akitöl nem kérek. Ha bajom van, majd megkérdezem itt v. barátnöket:) És mi van ha sovány egy gyerek? Nem az a baj, hogy túl sok Mo. az elhizott?? Orsi irtó vézna, de inkább legyen ilyen mint kövér gyerek. Amugy meg igy is szép a vérképe, az orvos mindig dicséri milyen egészséges. Egyen sok egészséges ételt, aztán nem kell abbol tul sok, de inkább az számit mit eszik nem hogy mennyit szerintem.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Gira!
Mondjátok a portán, hogy felviszed pisilni a gyereket, a félemeletre. Onnan esetleg liftel feltudjátok vinni megnézni a tesót, gyorsan.Én nem mertem megcsinálni, szobatársam igen! :wink:

Zituska!
Köszi mégegyszer a tápszereket!
Sajnos nekünk kell! :roll:

Enikő!
Sorházban nem gondolkoztok? Azok is vannak sok felé, és van hozzá udvar. :wink:
Újat nem akartok, szocpol miatt nagyon megérné . :wink:

Csibe!
Megkaptuk Tőled is a cumikát, köszi mégegyszer.

Szilde!
A te babád mennyiket eszik, potolsz még? Ha igen, milyen tápival?

Zsuzsu!
Hasznád egészséggel a bogyókat. Csillával beszéltél már? :lol:

Mi megvagyunk, Szandi nem akar enni, vittük hasi uh.ra nem e refluxos, de nem. Füll-orr gégén gyulladtnak látták a fülét, hordani kellett gyógyszerezésre. Azt mondták gyógyult, de még mindig nem eszik rendesen, és nagyon kapkod a fűléhez. Kivagyok!!! :roll: :cry:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!

Egy baratnomet erdekelnek a csaladi napkozik, es ugy remlik, itt is irt vki ilyesmirol. En a Kecskes telepirol hallottam mar, tudtok meg esetleg? Legyszi irjatok privit (azt tuti van idom megnezni, a forumot meg csak ritkabban). Szegeny baratosnem elegge lemaradt az idoben bolcsibe iratasrol, melozni meg muszaj lenne visszamennie (a szokasos penz nagyur miatt). Koszi elore is az infokat.

Eniko: A munkatarsnom 1-2 eve ugy vett hazat (amugy Kecskes telepen), hogy elment o is meghirdetettet nezni, es leallt egy gazolo nenivel dumcsizni, hogy nem tud-e meg itt a kornyeken elado hazat. Na, erre kinyogte, hogy amugy o is eladna, csak fel meghirdetni a rosszarcuak miatt. Probalkoztatok igy? Hatha! Van egy jo ingatlankozvetito ismerosom is, ha gondolod, irj, elokeresem a szamat. 20 eve csinalja itt Szegeden.

MI jol vagyunk, napirendet probalnam en is nem betartani! Nalunk kemeny es egyertelmu jelzesek vannak mar Luca par honapos koratol. Es ha neki jo, nekem is, igy szepen bealltunk. Meg mindig csak 6 foga van, vigasztalhatnatok, hogy masnak is volt ennyi idosen ilyen keveske.

Pa
-macsek-

Macsek: Pont így csináltam :D :D :D Végigautóztuk Béketelepet és aki kint állt az udvaron/utcán attól megkérdeztem nem-e tud eladó házat :D Tudtak :D Igazából nem ragaszkodok az ingatlanoshoz, pofátlanul sokat tesznek rá.... Volt egy ház (Kecskésen éppen) amit az ingatlanos 19,5ért árult a tulaj meg 18ért odaadta volna.... 8) Szal én nem igazán vágyok ingatlanosok társaságára ha egy mód van rá :D
Családi napköziről nincs infóm sajna! Hány hónapos is most Luca pontosan? Hol a vonalzód? :D

Zita: Nem szeretnék újat, mert az pont annyival drágább (ha nem többel) amennyit kapnánk szocpolt :D A régebbi de felújított házak viszont jól megvannak csinálva (jóesetben) Sorház kizárt kicsi az udvaruk......
Szandinak gyógyulást+++++++++++++++++++++++++

ILcsi: Csak nahogy a köv védőnőd is egy hülye legyen :D Bár csak nem.... Sztem Lali teljesen jó alkatú arányos baba, no para! :wink: Zimaflour mehet napi fél vagy kétnaponta fél :wink:
Holnap nézem meg a másik ház jelöltet és asszem ez a kettő közül döntök majd. No meg ha meg tudunk egyeznia tulajjal alku képes-e stb :D :D

Bibi: Szenzációs Barnusod szövege :D

Hja az előző oldalon a képek szuperek :D

ceniko
Szeged

Enikő!

Na igen lehet hogy apa nekem sokat segít nem is bírnám elviselni ha nem így lenne akkor inkább maradok egyedül ha már ígyis úgyis MINDEN az én feladatom.Ja és akkor meg pláne nem hiányzik még hogy egy pasi után pakoljak stb stb .....pluszba.Akkor inkább maradok egyedül.ez az én véleményem.Nálunk csak az a baj hogy apa soha de soha nincs itthon mindig melózik reggeltől estig.Tegnap is rossz volt a kocsim és a barátnőmet kellett megkérnem(domaszéki)hogy jöjjön be és segítsen vásárolni.Full kongott a hűtő apa meg nem ért haza csak 9 kor.

Kép
Kép
zitacicu2

sziasztok

köszi mindenkinek a válaszokat, aranyosak vagytok.

egy kicsit elszontyolódtam :roll: . tudom, hogy fontos neki a napirend és akkor tényleg nagyon nyugis meg cuki, és szinte sírás sincs.
DE nekem nagyon hiányzik, hogy haza menjek a szüleimhez. régebben minden hétvégén otthon voltunk. jókat kajcsiztam, dumáltam anyáékkal, haveroztunk, a hobbykerünkben kertészkedtem, kutyáztam, sütögettünk. szóval volt egy társasági életem. itt meg hármasban vagyunk. persze api mesél a munkájáról, de semmit nem értek a telefonközpontok szoftverfejlesztéséhez és nem is túl izgi :D . a munkahelyén nem él túl nagy társasági életet, szóval pletyka sincs. anyával beszélek minden nap telón(de az nem ugyanaz, meg nem szeretek telefonálni, mert nem látom a másik arcát). hetente egyszer beszélek telón vmelyik kolleganőmmel és ennyi. tv-t nem nézek, olvasok, fórumokat olvasok( ez nekem a "barátok közt" :lol: - már mint nem a szegedi fórum, hanem másik. de komolyan időnként van egy-két ember, hozzáállás, szitu amin borulok 8) )

na, de ezt mért is irtam? :roll: ja :idea: hogy nekem van igényem vinni haza a kiscsajt(anyáék nem tudnak jönni, de nagyon szeretik ők is látni Hédit). csak sajnálom ,amikor utána hisztis esténként :cry: és lelkiismeretfurdalásom van.
de akkor ne vigyem ovis/isis koráig, mert az kiborítja?

mindegy , csak hangosan gondolkodtam :oops: :shock:

Lali formás, nekem nem tűnik túlsoványnak. örülök, hogy jó volta az évforduló. milyen az a vakondtúrás süti? képet is, hogy nyálcsorogjak!

Szandinak gyógyulást! és mi az, hogy nem akar enni? (néha ennyim sem, csak nemtom azért, mert nincs mit vagy mert nem éhes :roll: )

Enikő
remélem találtok házat! Vius kis ügyi, hogy már-már pelus nélkül nyomja :D

karmen
köszi, hogy leirtad, hogy miért nem lesz következő. nehéz lehetett.

húúúzok gyreket pesztrálni.
toncsi

toncsi80

Toncsi!
Miért kellene várni az utazással ovis korig?Messze laknak a szüleid?Az utazással borul a napirend?Mi mikor először elkezdtünk hazajárni anyuékhoz (100 km Szegedtől) Málna végigaludta az utat.Mikor először otthonmaradtam vele 1 hétig,első 2 este szupernyűgös volt,de elmúlt.Mára imád anyuéknál lenni.Hozzá kell szoktatni,szerintem inkább most,mint később,végül is majd megy nyaralni is hozzájuk nem?Nekem is ottvan minden barátom,ismerősöm,isteniket kajálok otthon stb...Fontos a napirend,de hogy szigorúan fontosnak kell e lenni,én ebben nem értek egyet.De kezdő mami vagyok,én nem döntő,csak vélemény.Nálunk 7 hós kora után kezdett vmi napirend féle beállni,de magától,nem én alakítottam,addig 2 egyforma napunk nem volt!Ahogy neki jó,én úgy csináltam.Eddig 8kor aludt el,most 3 hete már fél 9 után.Máskor kel,vmikor délben eszik és alszik,vmikor 2 után ebédel és alszik.Lehet én csinálom rosszul.Málna imád nézelődni,így megyünk sokat.Vadasparba pl,játszóra,étterembe,és augusztusba lagziba is.Lehet Hédi még picit kicsi,de 1,max 2 hónap és szerintem mehettek mindenhová!

Szilcsi!
Én is adom a fluort,napi 1-et,a doktornő ennyit mondott,védőnő nekem is napi felet,mondtam a dokinőnek,azt mondta nem,1 egész menjen!2 fogunk van kibújva,a kető tesz ki egyet,de mossuk,meg vettem a Brendonba xilites fogtörlő kendőt,azt is használjuk.Fogorvosom szerint fogkrémmel is moshatjuk,mert van olyan,amit nem baj,ha lenyel.Viszont csak addig kell a fluor,míg nem iszik ásványvízet (1 éves koráig) mert azokban van,meg a fogkrémben -ezt is dokinéni mondta,mert fluormérgezést kaphat és az elég gáz,szóval azt mondta vigyázni kell vele!
20140113113746

Toncsi: Egyetértek Anettel a hozzászólása első felében leírtakkal...Sztem ha elmentek valahova ott is a napirendetek szerint éltek, eszik, alszik, este pancsi után elalvás..stb Sztem a lényeg, az esti fürcsi ideje illetve az elalvás (este) a többi meg amikor megéhezik akkor kajol, ha elálmosodik akkor alszik...szal nyugivan :D nem kell beszarni csak lazán :wink:
Annyi hogy a környezete más ezért lehet nyügibb, de ahogy Anett is írta meg fogja szokni! Ahogy az én gyerekeim is megszokták anyuméknál..... :D Ott is hagyhatom őket, már Zalánt is, szal pár hónap és rendeződni fog a dolog :)

Amúgy tökre megértelek társasági élet terén, nekem is rohadtul hiányzik! Éppen ezért várom már nagyon hogy kertes házba éljünk, oda jöhetnek barátok lehet bográcsoszni, grillezni. Itt a panelbe ha itthon van mindenki (5en) már akkor se férünk el, apu utál is jönni hozzánk, leülni se tud hova :shock: ! Halál!

Zita: Igazad van.... Amúgy nálunk is sokat dolgozik, alig van itthon akkor is alszik, mert hullafáradt.... szal nem is várom el tőle, hogy bármit is segítsen, kurvakeményen dolgozik annyit mint egy állat, ÉRTÜNK, úgyhogy nem szoktam ez miatt cseszegetni... :roll: Csak néha jó lenne kicsit kimozdulni kölkök nélkül vagy ilyesmi, de ilyenkor hívom a bébiszittert :D

ceniko
Szeged

Szilcsi!

Frontok? Tegnap begyulladtam, elkezdtem összepakolni a kórházas táskámat... :lol: Rékával is pont 35 hetesen tettem ezt ugyanígy front miatti jóslók miatt. Szóval no para ;)
Ajaj, ezt a sovány a gyerek, vérkép-husi-vas-at velem is eljátszották :roll: Csak elsőre ugrottam be... nagy baromság, ha egészséges a gyerek. Hajnával már se vérkép, se vas mégis sokkal egészségesebb, mint Réka (bár 2 kg-val könnyebb, mint ennyi idősen a nővére :shock: )
A flourra nekem egy gyerekfogorvos azt mondta, hogy nincs értelme. Pusztán jó reklámja van, de a flour a közhiedelemmel ellentétben nem épül be örökre a fogakba. Amikor szeded a flourt, akkor flourban gazdagok a fogaid, amikor nem szeded, szegényebbek. SZóval ha a gyerek 6 éves koráig szedi csak, akkor adsz egy pofont a sz*rnak. Ha egész életében szedi, az máááás :) Erre is van megoldás: flourozott sót használj. Legalábbis ez a fogorvos ezt mondta.
Fogat mi 1 éves koruk óta mosunk, akkor már fogkrémmel (Elmex - abban is van flour, állítólag az is elég ;) ), de épphogy csak rápöttyintek a fogkefére.

Toncsi!

Szvsz 9-12 hós kora körül már gördülékenyebb ez a napirend dolog. Akkor már ő is felfogja, és élvezi a társaságot, csak az alvásidőt kell betartani. Mi ezt úgy oldjuk meg, hogy az alvásidőre essen az autókázás.
Vendég

Karmen!
Mégegyszer gratula a tesódnak!Jó egészséget nekik!!

Szilcsi!
Igazán finomat ettél!:)
De az Alabárdosnak nem Zoodiákus már a neve?v. visszavették az eredetit?
Vakondtúrás tortát,hogy csinálod?Érdekelne a recept..:)

Zita!
Eddig nem használtam mérleget itthon,csak tanácsadáson mértük Kevin súlyát.
Mostanában viszont nem ártana egy mérleg..,mert újabban szopja a kis öklét evés után is
Lehet csak szokás,v. fejlődési ugrás van????
Kb. 2-3 naponta kell pótolnom sajnos..Ha fejek akkor jobban van tejcsi,csak nem mindig van rá időm,v. energiám.
Majd írok privit!

Sajnálom Szandikát!Gyógyuljon meg gyorsan,és legyen jó étvágya!!!
Kevinnek minden nap bepálik a füle mögött,pedig ápolom tényleg.Olyankor kapkod a kis füléhez.Olyankor van is vmi sárga ragacs??? :shock: :shock:

Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Toncsi!
Milyen nagylelkű,és adakozó a párod!
Jól teszed,hogy őrizgeted a cuccokat,mert 'sohase lehessen tudni..' :lol: :lol:
Napirend fontos,de nem mereven tartom,inkább a gyerek igénye a lényeg.
Ezt se igazán órához igazítom Kevinnél mint a szoptatást.Azért biztosan beáll majd a rendszer,de Hannánál is spontán,erőltetés nélkül alakult ki.
Hannánál azért megszabjuk,hogy mikor van fürcsi, és lefekvés,de pl nyáron oviszünet alatt lazábban vesszük.

Kevinnek amúgy addig mindegy hová megyünk amig a kenguruban lehet..
Tegnap is elég jól viselte a rokonokat,de azért egy idő után visszakéreckedett a kezembe...

Enikő!
Végre itt!
:D
Vius ügyében mit döntöttetek?

E.

szilde
Szeged

Sziasztok! :)

Toncsi :)
Én se úgy gondoltam, hogy óvodás korig kellene várni az utazással.
Hanem, ha lehetséges, az utazást hozzáhangolni az Ő napirendjéhez (pl. alvásidőben).
És ahogy Enikő is írja, ha már ott vagytok Anyudéknál, akkor ott már megint tudjátok a napirendet tartani! :D

Enikő :)
Elhiszem, hogy nehéz Neked egyedül a 3 gyerkőccel!
Nekem most nem volt anyukám két hétig, Apa 1 hétig nem volt itthon éjszaka sem (Efott-on volt melózni), és hát egyedül néha kipurcantam estére.
Amúgy meg a korod sztem cseppet sem akadály 4-eskéhez! :D
Én 32 vagyok, de azért nem hiszem, hogy túl öreg lennék - még Noémi 20 éves korában sem! :lol:
Anyukám pl. 62 éves, és egyáltalán nem tűnik öregnek, és tök aktív, biciklivel közlekedik, és hetente 3x unokázik nálunk, hetente 2x pedig tesóméknál! :D
A többi indokot megértem, hasonló okok miatt nekem se lesz több (apa sosincs itthon...stb).

Szilcsi :)
Hát nekem se tűnik Lali egyáltalán vékonynak!! Ráadásul hihetetlen, milyen hosszú! :shock: És ugyebár azt tudjuk, hogy a gyerekek hol centire nőnek, hol kilóra....
Ráadásul ez a betegség és fogmacera nagyon megviselte, az a jó, hogy gyarapodott, az most tök mindegy mennyit!
Szal a védőnődre sokadszor: no komment :evil:
Hát Noéminek egy kory,és egy falat gyümölcs nem megy le a torkán... :? Próbálkozunk, mostmár több, mint 1 hete, de semmi...
Vagy kiköpi azonnal, vagy úgy összeszorítja a száját, hogy abba kanalat dugni lehetetlen.
Szopizik, de nem mondanám arra sem, hogy habzsol. De nem baj, nem panaszkodom, legalább szopizik, nálunk ez is nagy szó!
Ráadásul gyarapodik is, szóval majd egyszer csak elkezd mást is enni. Állítólag az sem gond, ha 8-9 hónapos koráig nem fogad el semmit, a lényeg, hogy ne fogyjon.
Erről meg szó sincs, tegnap este mértem 7490 g! :D A centit nem tudom, de nem hiszem, hogy sokat nőtt volna, ő olyan kis tömörgyönyör! :lol:
Örülök, ohgy jól sikerült a házassági évfordulótok! :D
Nekünk júni végén volt az 5. , de semmi extra nem volt, mert Apa szokás szerint dolgozott (sörfeszt.), úgyhogy 1 héttel később kaptam egy csokor rózsát...De nálunk minden évben ez van sajna, talán a 10.-et méltó módon meg tudjuk ünnepelni. :?

Zita :)
Nagyon szívesen a tápit!!
Sajnálom, hogy kell, de örülök, hogy ezzel segíthettem!
Jobbulást Szandinak, Neked pedig kitartást!!!

Gira :)
Megkaptad a csomagot?????

Mi velünk semmi különös.
Megrendeltük Boti ágyába a matracot is, végül Rottex bio latex komfort lett. Ez egy közepesen kemény matrac, antialergén, téli nyári oldallal, és kipróbáltam, nagyon kényelmes! :D
Jövőhéten legkésőbb leszállítják (gyártótól van, Tatáról), akkor összerakjuk az ágyat is! Kíváncsi leszek, mit szól majd Boti hozzá! :D
Leesés gátlót nem vettünk, teszek az ágy mellé egy szivacsot. Előbb vagy utóbb úgyis meg kell tanulnia lelesésgátló nélkül aludni!

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!
Az előbb írtam egy hosszút és elszállt :evil: :evil:

Gira: Készítettem kiscsajsziruhákat a lányaidnak! Jössz még szülés előtt Szegedre? Odaadnám......

Szilde: Még nincs időpontunk a Szakértői bizottsághoz vizsgálatra, pedig már 3 felől (Odú, én, ovi) beadtuk a kérelmet... Úgyhogy semmi fejlemény egyelőre... Jellemző ez Magyarország, csoda lenne ha valami gördülékenyen menne... :roll:

ZItuska: És mennyi volt összesen cakkpakk az ágy+matrac? Majd dobsz képet róla ha megjön? Kiváncsi vokk :D

Van ötletetek hogyan lehetne Zalánt leszoktatni az éjszakai zabbantásról? Már naon ki vagyok purcanva :shock: Éjjel átlag 8-10x kelek a gyerekekhez! Abból Zalán minimum 1x de inkább 2x eszik! Pedig este vacsizik (kenyér, sajt, felvágott, paradicsom...stb) és utána benyom 240 mili vízből tápit Sinlaccal. Ehhez képest ilyen éjfél -1 óra körül kel először kajolni, és hajnalban megint (ez nem mindig) Próbáltam már itatni, akkor csak simán simizni, ringatni...stb de addig üvölt míg nem kap kaját....

ceniko
Szeged

Enikő,basszsus...............
Én ezt az éjszakázást,nagyon át tudom érezni!!!!
Nem lehet hogy a foga jönn????
Barni 13 hónapos koráig,éjszaka minimum 4 fenntvolt,de volt hogy 10-12 is! :shock:
Akkor lett jobb,mikor leszokott a cicről!

Szilcsi,Barni 8 hónapos koráig csak szopott,nem akart semmi mást elfogadni,aztán 10 hónapossan már mindent evett...........
De különben nem úgy nézz ki,mint aki naon sováby volna!!! :lol:
szóval elég gatya a védőnőd!! :roll: :roll:

Zituska,a kipurcantamot,kirucuccantam-nak olvastam,és már majdnem érdeklődtem merre voltál!!!! :oops: :oops: :lol: :lol:

Kép
bibi226

Bibi :)
Kiruccanni?????? Az mi??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
De jó is lenne!! 3 óránkénti szopi mellett esélyem sincs, pedig néha be van sózva a seggem... :oops:
Noémi nem fogad el semmit a cicin kívül... egy falatot sem, ill. egy kortyot sem. Semmit.
De megnyugtattál, hogy Barni sem evett semmit 8 hónapos koráig!
Boti olyan pikk-pakk elfogadott rögtön mindent, nem vagyok ehhez hozzászokva... :?

33700 volt az ágy ágyneműtartóval együtt - akciós volt az Alföld bútorházban.
A matrac 34000 ft, a gyártótól, ismerős révén - a boltban 50000 ft lett volna.
Így összesen megúsztuk 67700 ft-ból! :D
Igaz, az ágy és az ágyneműtartó is bútorlap, de nagyon szép, és masszív, és hatalmas! :D
A matrac meg sztem szuper!
Igaz, sajnos csak augusztus 10 után hozzák a matracot, mert közben nyáriszünet lett a Rottexnél, de azt a kis időt már kibírjuk!
Ha összeraktuk az ágyat, majd teszek képet róla! :D

Éjszakai evéshez nincs ötletem.. :( Szerencsére enyémek elég hamar átaludták az éjszakát.
Nem írigyellek érte, elhiszem, hogy hulla vagy 8-10 keléstől éjjelenként! :shock: :shock:

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Enikő!

Holnap megyek, uram visz, de a Vasasnál letesz (remélem a kiscsajokat elosszuk, és velem csak 1 lesz), és akkor el tudok ugrani hozzátok.
Éjszakai evés: Nos, én rettenetesen kibuktam Hajna 1 éves korára emiatt az éjjeli kelés miatt. Számomra az alvás elemi létszükséglet jobban, mint másnak. Már mély depiben voltam és csak kóvályogtam nappal, mint gólyafos a levegőben. Na akkor egyszerűen nem keltem fel hozzá többé. Első éjjel 20 percet ordított (nem sírt, inkább csak kiabált), másnap 2 percet, harmadnap épp csak megébredt. Azóta nem ébred. Már bánom, hogy nem vetettem be ezt előbb :roll: Szerintem határozd el, és vidd véghez. Akkor car lesz az a pár negyed óra, de aztán áldani fogod magad ;)

Zituska!

NAGYON-NAGYON KÖSZÖNÖM!!!
Most másztam el a postaládához (már vagy egy hete nem néztem :oops: , a férjem hiába kértem), és most kaptam meg :) Úgyhogy ráállok a szülés projektre :)
Hajna 8 hós korában fogadta el az első kanál gyümit, és 10 hós volt, amikor kiváltottunk kanalasra 1 szopit :) De ő ekkortájt már a közelében sem volt a minimum hízásnak sem... mégis makkegészséges... azóta is ;)
Vendég

sziasztok

köszi a hozzászólásokat mindenkinek!!!
már happy is vagyok :D :D már tegnap Anett hozzászólása megnyugtatott, ma meg a többi :D
csak az a baj, hogy nem tom alvásidőben utaztatni. mert hasonalszik, ez vonaton kivitelezhetetlen, mert kinőtte a mózesét, így hordozóban visszük. ahol folyton felébred. persze otthon próbáljuk tartani a napirendet. és csak este volt gond az elalvással.
de tök jó!!!! tényleg megnyugodtam. köszike :wink:

zituska
szar lehet, hogy férjed ilyen sokat dolgozik.
nekünk szerencsénk van, mert közel dolgozik, hazajön ebédidőben(sőt ő hoz kaját kifőzdéből :oops: , néha én is főzök) és 4 után újra itt van. tegnap meg is kérdeztem, hogy hogy csinálja a 8 órás munkaidőt, mert 8 után megy el, 1 órát ebédel és 4-kor jön el a cégtől :shock: . asszonta a pesti kollegáihoz képest ő sokat van bent, mert azok csak 10-re járnak, de 4 után már azokat sem keresi telón, mert nincsenek :lol:

szilde
én azt csak fülreteknek hívom :lol: . bár nálunk csak ritka és több hét alatt halmozódik(nemtom lemosni fördéskor, pedig mosom) kicsit sárgás, ragacsos nemjön le? én megkérdeztem a dokinéninket és a köldökre való alkohollal fültisztító pálcával takarítgatom kb kéthetente. az alkohol jól leoldja ezt a ragacsot. fülrángatás nálunk nincs.
Mini is egyfolytában rágja az öklét vagy szopiza az ujját/ujjait :D . de olyan szinten, hogy cicizés közben az öklével kiturja a cicit és inkább azt rágja :roll: én próbálok nem arra gondolni, hogy éhes. inkább úgy gondolom az finibb :lol: :lol:
én már több ,mint egy hónapja nem fejek. szerintem nekem nem lett attól több. de ha krízis lenne újra fejnék. azért kedden én is elcsattogok a védőnőkhöz méreckedni, mert félek, hogy kevés(mert ugye este kicsit sír, ami lehet fáradtság is, mert szopizni sem akar-szerintem ha éhes lenne veszettül szopizna)

szilcsi
vakondtúrás sütit akarok!!!! kérek! :oops: képet. tegnap elmentünk a józsefattilás znagy cukiig, de apeh miatt zárva volt :evil: pedig úgy szerettem volna.

az előbb rajtam aludt el a MIni. alig akartam letenni :oops: :D úgy imádom a szuszogását. is. :)

na, elmentem
toncsi

toncsi80

Sziasztok,

köszönöm a fluoros tapasztalatokat, sztem adni fogom neki. Mondjuk ha az én részemről örökli, jó fogai lesznek, nekem még jó az összes fogam. :)

Enikő, basszus, hogy bírod ezt a rengeteg ébredést??? Sajnálom, ötletem nincs sajna. Jó evőkéje van Zazának! :) Bogi is kel még, vagy csak a két kicsi? Ma mentek háznézőbe, ugye?

Zitus, Noémi súlyára irigy vagyok nagyon.
Kezdek beparázni, nyilván a védőnő is ludas ebben. Lali tegnap óta nem eszik, értsd úgy, hogy cicin kívül semmit. Főzelék, gyümölcs, tápszer - már kínomban megpróbáltam ezt is, de semmi. Gyümiből 30 gramm fél óra kínlódás után, főzelék semmi, tápszer 50 gramm ordítás közben. :shock: Lali most 7350 gramm. :(
Holnap viszem a doktornénihez, nem tudom, talán valamije fáj vagy nemtom. :( Amúgy napirendet tartjuk, alszik napközben 2-3-szor is, ahogy szokott. Éjszaka viszont megint sokszor kel, és néha cicit is kell neki adni, különben nem alszik vissza. Ma este szopi előtt megpróbálok neki adni tápszert. Szopi után nem tudok, mert elalszik a szopiba. :roll:

Hétfőn bogárirtás lesz nálunk - az alagsor tele van csótánnyal, szárnyas hangyákkal és valami nagy, fekete bogárral. Az ajtó alatt masíroznak be éjjelente a lakásba, hiába takarítok minden nap. :(
Ma éjjel pedig a mosdókagylóban vigyorgott egy csótány, és beszaladt a lefolyóba. Remélem, utálja a forró domestosos vizet. :roll: :twisted:

Zitus, Toncsi, hát menni én is mennék mindenfele, nagyon rossz itthon lenni egész nap, a séta meg már uncsi, mindig egyedül, ugyanazon az útvonalon... :roll: Most gondolkodtam, jó lenne a SZINre kimenni legalább egy estére, de apa vidéken lesz egy hetet akkor, mi anyuéknál, esélyem sincs rá. :( De majdcsak nagyobb lesz már a törpe, egyre többet lehet majd másra hagyni.

Gira, amíg jókedvű volt Lali, nem is aggódtam, de most már parázok, nyűgös is, nem alszik éjjel, nem eszik, valami mégsem stimmel. :? Kórházi pakkom már a 6. hónapban kész volt. :lol:
Még mindig nem döntöttél, hogy bent maradsz-e majd vagy inkább hazamentek Enéhvel?

Edit, sztem visszavették az Alabárdos nevet, felújították, amikor Lali született, kb. akkortájt. Nagyon ritkán járunk oda, különleges alkalmakkor, ott kérte meg apa a kezem, meg Lali születését is ott ünnepeltük. Kevinnek nem lehet, hogy koszmója van? Úgy tudom, a bőrre is átterjedhet, és a füle mögött közel van a hajas fejbőrhöz. Doki mit mond rá?

Kép
szilcsi

Toncsi, ez a torta az. Kész porból kell csak kikeverni, sütőbe tenni, ha kihűlt, kikaparni a közepét, bele sok-sok banán, rá csokireszelékes tejszínhabot púpozni, azt megszórni a közepéből kikapart tésztával. Tök egyszerű és gyors, kb egy óra sütéssel együtt, csak én megszívtam, mert összeesett a tejszínhabom, és ma még nem jutottam le a boltba másikért. :oops: Úgyhogy torta a hűtőben, várja, hogy elkészüljön a töltelék.
Kép

Kép
szilcsi

Csajok pár napja jelentkeztem az rtl klub széf című kvízműsorába, most hívtak fel, nem tudom, jelent-e ez valamit. Megkérdezték, mire költenénk a nyereményt, miért lennénk jó páros - apával jelentkeztünk -, és feltettek 5 kvízkérdést, apát is felhívták, aztán visszahívtak és hétfőn menünk kell próbajátékra. :shock: :D

Kép
szilcsi

Sziasztok!

Tudom hogy nagyon off a téma, de nekem nagyon sürgős lenne....

Szóval kettős könyvvitelben jártas részmunkaidős (2 vagy 4 órás) könyvelőt, bérszámfejtőt keresek azonnali kezdéssel. Mint látjátok én is kismami vagyok, szeptember első hetében császározni fognak a 36. héten. A kolléganő ma bejelentette hogy terhes ő is, és hát nem tudja hogy meddig tud maradni mert elég rosszul van.
Ha bárkit tudtok akit érdekelne az állás kérlek szóljatok! Akár priviben, akár emailben (perenyiek@t-online.hu) nagyon várnám a jelentkezést!

Mégegyszer bocs az off témáért!

Kép

Kép
perdo

Háj!

Ilcsi: A ház botrányos volt :( No comment 23 milláért :shock: :o Én nemtom mit képzelnek ezek...na mindegy..... :evil: Ez volt kb a 10. olyan ház, ahol a onyha külön épületben van :shock: Hát hna... ha valamelyik gyerekemre éjjel rájön az evés, a - 20 fokba átdzsesszelünk az udvaron a melléképületbe kajcsiért??? :shock: Ha meg a nagyházba alakítunk konyhát, akkor eggyel kevesebb szoba lenne és étkező se, mert ezek olyan tipikus kockaházak :? Kb ugyanott lennénk mint most!!
Még belvárosi nagypolgári lakáson gondolkozom... nézek párat abból is..... Nekem amúgy azok a lakások nagyon bejönnek, a vastag falak miatt alig kell fűteni tesóm ilyenbe lakik Pesten, röhej a rezsi... :wink:

Bibi: nemtom enyim már hála leszokott a ciciről :D . Foga is jön,de nem minden éjjel tán..12 hónapja... :shock:
Munka sehol sámli??? :(

Toncsi: ilyen munkakör kellene az én páromnak is :D Ennyi munkaidőt el bírna viselni a kis testem :D és sztem az övé is, bár ő elég sztahanovista, nyomja mint állat, lehet nem bírná, ha lyen lájtos melója lenne.... :lol: :lol: :lol:

Zituska: Hű hát nem volt olcsó az ágy, de ha strapabíró akkor megérte :D Majd várom a fotókat Botival :D Hja tökkész vagyok már a kialvatlanságtól... Reggelente amikor felébredek nincs pulzusom amíg be nem kötöm intravénásan a kávét :D :lol: Basszus néha rendesen rosszul vagyok, hányingerem van az álmosságtól... :shock: Sose gondoltam hogy eljutok erre a szintre! :shock:

Gira: Ezt már próbáltam én is, de nem bírom ordítani hagyni mert akkor ébred az egész család... és Viust visszaaltatni maga a művészet, a páromnak is aludnia kell üveggel dolgozik felelős beosztásban,félek összedarabolja magát, meg nem tud odafigyelni a munkájára ha kialvatlan... szal ez nálunk asszem nem fog menni :( Zalánhoz kelek főleg mert van hogy csak simán felsír és elég ha visszasimizem... Viushoz is kelek párszor a gyógyszertől rémálmai vannak, tesóm múltkor vele aludt egy szobába és azt mondta, olyan volt Vius, mintha folyamatosan egész éjjel álmodna, nyugtalanul alszik, mocorog, feszeng és mintha kényszerképzetie lennének.... :shock:

ma fodrásznál voltunk:
Kép
Videó a mai vacsiról..
http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/z ... veVV7gXtrd

ceniko
Szeged

Lányok!
Köszönöm,köszönöm,köszönöm!!!!
Nah,úgy látom humoránál van a társaság!De jót nevettem!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Van ám stílus!
8)
Mintha csak egy Efraim Kishont könyvet olvasnék...
Csak így tovább...
Ha kínunkban röhögünk egy jót máris sokkal könnyebb elviselni az életet..
Aaaaannnyiraa keeell a humor!!! :wink:

Üdv.:Edit

szilde
Szeged

a kipurcanás-kiruccanás,a gólya....,a vigyorgó csótány,az intravénás kávé.... :lol: :lol: :lol:

Toncsi!
Én is gondoltam rá,hogy akohollal próbálkozzak,de féltem,hogy csípni fogja neki,ha véletlen berepedt,meg egyébként is.
Gondolom vmi bacik csinálják ezt a trutyit azért sárga,elvileg az alkohol kinyírná őket...

Nem semmi,hogy Hédi is szopja az öklét!:):)
Kevinnek újszülött kora óta hajtom el mindig a kis kezeit a szájától,mert mindig odadugdossa a szájához,amitől persze nem tud csatlakozni a tejcsire..
Ma voltunk tanácsadáson.Kevin 6520g és 63,5cm :shock: :shock:
Nem tudom meddig gyarapszik ilyen tempóban??Két hét alatt fél kiló..Vmikor csak tán lassít..,mert most meg már ezért kezdek el aggódni

Szilcsi!
Tényleg újra ez a neve?Nekem jobban is tetszik!!!Az árak még mindig olyan magasak,mint régen?
Nagyon romantikus lehetett a vacsi,és ötletes ajándékokat kaptál!!!:)

Doki csak annyit mondott kenjem a fülét fürdetőkenőccsel,és hagyjam rajta.. :shock: :shock:
Őszintén én kételkedek,hogy az használ..eddig is azzal kentem,igaz lemostam fürcsi közben
utánna meg hintőporoztam,mint a többi kényes kipálós helyen...
??
Nem hiszem,hogy koszmó..,mert máshol nincs ilyen sárga kütyü..
Vagy tévedek?

E.

szilde
Szeged

Más.Olyan érdekes,hogy a körzeti védőnöm szerint a háromhós oltást négy hétre kell kapnia Kevinnek a kéthóshoz képest..
a gyerekdoki meg azt mondja feltétlen töltse be a 3 hót naptár szerint..
Most akkor mi van ilyenkor?? :shock: :shock:

E.

szilde
Szeged

Szilde :)
A mi doktornénink szerint is be kell töltenie napra a 3 hót, és csak utána kaphatja a szurit!
Szépen kerekedik a kisfiad!! :shock:
Az én csajom most alig egy kilóval több, és kb 3 centivel hosszabb! :lol: De ne aggódj, anno Boti is Kevinhez hasonló méretekkel rendelkezett! Pasi! :wink:
A Zodiákust eladták, és az új tulaj újra Alabárdost csinált, ami sztem is jó ötlet volt, főleg, ha a kajájuk is olyan jó lesz, mint a réginek! :)

Szerintem egyáltalán nem volt drága az ágy, ennél ólcsóbban csak a praktikerbe volt nagyon gyenge fenyő ágy 20 ezerért és ágyneműtartó nélkül. Az ágynemű tartó meg mindenhol 12000 ft körül van..
A normális, masszív fenyő ágyak 30-35000-nél kezdődtek, ágyneműtartó nélkül.
Nagyon helyes Zalánod!!! Igazi dögös pasi!! :D :D
Ház: anno mi is nézelődtünk, háááát....tényleg gatya a felhozatal, és horror áron... :(

Szilcsi :)
Ez tök jó!! :D :D
Drukkolok, hogy bejussatok a műsorba!! :D
Szerintem ne aggódj! Lali sztem fogzik ezerrel. Borostyán nyakláncon nem gondolkoztál? Én rendelek egyet Noéminek..
Másrészt ha jól emlékszem egyikőtök sem nagy darab, se Te se a párod, akkor a gyerek mért lenne duci! Szép, formás, HOSSZÚ baba!
Ez genetika, nálunk Apa 190cm, és 95 kiló! Én se voltam sovány gyerek, csak alacsony, de mindíg volt rajtam husi (kivéve kamaszkoromban, amikor hülye voltam, és nem ettem, és úgy néztem ki, mint egy anorexiás, de az más.... :? )

Írigykedem a férjed időbeosztására... :)
Nekünk saját vállalkozás van, így a munkaideje napi 24 óra. :( :( Emellett kézilabdázik, ami azt jelenti, hogy hetente 3x4x Kecskemétre kell mennie... :(

Tegnap panaszkodtam, ma Noémi megevett 3 falat almát! :D :D
Végre kinyitotta a száját, és hát nem nagy lelkesedéssel, de elmajszolta, viszonylag fintorgás nélkül! :D
Nem is erőltettem, majd csak rákap az ízére!

Kép
Kép
zituska28

Timi!
Kristófnak nagyon boldog névnapot!
:D :D :D

Kép
Kép
zituska28

sziasztok

zituska
jó, hogy evett a nőci almát :D . ja, még a sport is :D lehet, hogy anyámék lakása melletti suliban kézizik a férjed, legalábbis esténként régebben ott voltak edzések(időnként hazavihetne engem , otthon megvacsiznék, edzés végén meg visszahozhatna :lol: :lol: -jól kitaláltam 8) :lol: )
tényleg drágák az ágyak. most már asszem maradunk a szivacsunknál.bár eddig sem gondolkodtam a lecserélésén.arról mentem szülni nagy pocakkal, oda is feküdtem vissza fájó sejhaj részekkel.

szilde
a humor szerintem is nagyon fontos. én konfliktusokat is elpoénkodom gyakran. de szinte mindent, ettől vkinek nagyon bunkónak tűnök, dehát én bizonyos helyzeteket( a nagyon komolyan kell venni dolgokat is :oops: ) is így kezelem.
azért Kevin jó húsban lehet! Hédi nem vinyogott az alkoholtól(lehet, hogy előtte nem kellett volna egy pár korttyal megkínálni 8) :lol: ). bár én nem vagyok tapasztalt anyuka , de miért hintőporozod? tudom, mert pálik. de az összegyülő hintőpor meg a fülretek adja pont a sárgás trutyit. szerintem(szerintem, de nem értek hozzá) csak takarítsd meg alkesszal és csókolom, hagy szellőzön! szerintem.
3 hósat mi betöltöttre kaptuk, de azért is, mert a tanácsadás dátuma így jött ki. most a 4 hósat 4 hétre kapjuk , de azt is betöltöttre, mert 11.-én kell menni és 10.-én született.

szilcsi
Lali javuljon meg!!!( vagy monjon le!) :D szorítok, hogy csak a foga miatt. nálunk is gond volt este az evéssel, de nem írom le, mert csak felb... magam. megint.
süti jó lehet.
Nálunk a SZINre api lehet, hogy megy. én meg szintén húzok anyáékhoz. tavaly még kint voltam(már tudtam, hogy lesz Mini), de úgy nem volt túl szorakoztató. az a sok ásványvíz :roll: brrrrr
jó vetélkedést! tájékoztass itt is róla, mert nincs olyan csatornánk .asszem :oops: . melyiken van?

enikő
hát nem semmi árak lakástájon :shock: . remélem találtok. Zaza haja világosodik? cuki videók!
sajnálom, hogy fáradt vagy. küldök energiát(bár lehet, hogy az uccsókat vonom meg magamtól, de érted mindent :D )

eldugultam. mert mindjárt jön api( mert tegnap nem is irtam, hogy a klassz munkaidejével pénteken csak délig van-fúj-fúj
lelőttem magam. puszipá (asszem kezdek begolyózni :roll: , azért majd szóljatok, ha nagyon gáz vagyok!
toncsi

toncsi80

Toncsi!
Na ezt kéne nekem is többször alkalmazni:elpoénkodni a konfliktusokat!
Sokszor így elveszik az éle,és sértődés nélkül lehet megbeszélni dolgokat(még ha nem is mindig..).
..úgy vettem észre..
Szerintem ez nem bunkóság!!

Kevinnek amúgy száraz a bőre,nem zsíros.Nincs neki olyan fülretek..
Főleg a kánikulában pálik ki a füle.
pl. a füle mögött azért nehéz szárazra törölni fürcsi után.Ezért van a hintőpor,felszárítja a nedvességet.A hónaljánál,nyakánál nagyon jól bevált.Csak a fülénél nem?
Mondjuk ha bukik gondolom abból is csorog hátra hiába törlöm le rögtön..
plussz az izzadtság.
Próbáltam hintőpor nélkül is,de akkor is ragacsos lett egy idő után.
És érdekes,hogy a bal füle a problémásabb...??
Hanna egyébként téli baba volt ezért mások voltak a gondok.Nem emlékszem,hogy hintőporoztam volna,a köldökén kívül.Úgyhogy ilyen szempontból minegy,hogy hány gyereke van az embernek...,meghát négy év alatt meg simán el is lehet felejteni ezt-azt.
Lehet megpróbálom az alkoholt..bár volt,hogy kirepedt a kis fületöve és vérzett.Sírt nagyon.Száraz neki hiába.Próbáltam krémezni is,de akkor még trutyisabb..
Marad az alkohol..

Valakinek még ötlete??
E.

szilde
Szeged

Toncsi!
Hogyhogy begolyózol?Valami gond van?? :shock: :oops:
Edit

szilde
Szeged

Sziasztok!

Most van egy kis időm írni. :)

Gira, és a mamáknál miért nem tartjátok a napirendet? Gondolom, ők is megértenék, hogy az unokák a legfontosabbak...nem?

Enikő, tényleg tartalmas volt Bogi utóbbi pár napja, hát a helyében engem sem kellett volna altatni. ;)
Vius pelusmentességéhez gratula, mi is elég jól alakulunk e téren.
Bizti édes Zalán, ahogy ölel benneteket. Peti mostanság mindenkinek ad jóéjt puszit.
Kajaleszoktatásra nincs ötletem. Peti ugye háromhós korától nem eszik hajnalban. És nem is volt soha gondunk abból, hogy ő éjféltájt kajálna, alszik, mint a bunda.

Bibi, hát igen, sajnos ezt mindenhol megkérdezik...pfúj! Tőlem is megkérdezték anno, még jó, hogy nekem van kire számítsak. De akinek nincs az ne is dolgozzon???
Nálunk WC-zés van, van bili is, de azért valahogy nem rajong a fiatal úr. Peti ugye nem szól, hanem csak azt hallom, hogy nyitja a WC ajtaját, és akkor menni kell. :D

Szilcsi, Lali nem néz ki úgy, mint aki el akar fogyni! De azért lehet, hogy nem ártana egy vérkép. Petinek is félévesen volt először. Végül is veszteni valód nem lenne vele.
Válaszok: Petinek is kéne Zymafluor, de most épp nincs itthon, majd veszek a GYES-ből, és megint kapja. Egyébként ártani nem árt. Fogmosás nálunk sincs, néha Petinek odaadom a fogkefét. Mondjuk neki csak tízhósan jöttek ki a fogai. Most már próbálkozunk a "rendes" fogmosással is, Rossmann-os gyerekfogrémmel (Elmexet a bölcsibe vettem).

Zitaa, és a házidokitok mondott valami okosat, hogy mi lehet Szandival?

Macsek, Petinek egyévesen két foga volt! ;)

Toncsi, szerintem viheted, de ragaszkodjatok az itthon megszokott napirendhez. És az indulást is Hédihez időzítsétek. Figyi, Peti is hasonalvós, de autózás közben gond nélkül szunyált a hordozóban.

Szilcsi, azta, szurkolok, hogy bekerüljetek. Én is jelentkeztem anno az egyik játékba, fel is hívtak, de aztán nem lett semmi belőle.

Szilde, Peti a kéthósat kapta betöltött két hó után, de azt hiszem, utána a többit négyhetente. De a többit már mind betöltött x. hó után kapta.

Na ennyi telt, megyek ebédelni.

Ági és
KépKép
exdeus

Toncsi! Megértelek hogy hiányoznak a szüleid! Anyosomékhoz már én sem engedem el a gyerekeket, esetleg ritkán Orsit, jöjjön ö. AZ ut kb. 1 óra, nekünk is borul akkor a napunk, Norbi délben alszik, a kocsiban meg elaludna odáig, utána meg nem aludna vissza, igy meg ha délben teszem le min. 3 órát alszik. Orsit sem szeretem engedni mert délben nem alszik, öt meg visszafele rázza el a kocsi, mire hazaér nagyon elálmosodik. Igy anyosomnak megmondtam ha látni akarja öket jöjjön ö, ne a mi idönk menjen el utazásra. Havonta 1x eljöhet v. ritkábban van hivva.

Edit! Norbinak is szokott lenni a füle mögött hasonlo, neki alkohollal mosta le az orvos

Szilcsi! Remélem bejuttok és sokat nyertek!!

Enikö! Ötletem nincs, Orsinak a viz elég volt evés helyett, igaz ezt 1 évig csinálta velem. AZota nem eszik, iszik éjjel, de most is kel 3x min. hogy takarjam be v. pisilni kell (ha álmos éjjel nem takarodzik vissza soha, csak alvás elött tudja megcsinálni). De régen aludtam végig én is egy éjszakát! A vicc hogy Norbi meg nem ébreszt reggelig. :o

Orsi foga idegelve, a másik doki aki most csinálta azt mondta már nem volt benne ideg, de azért jol feltekerte azt a csavaros valamit, Orsi most nyöszögve de türte az egészet. Hétfön gondolom jön a gyökértömés és a fogtömés. AMilyen bátor volt az elején most már ugy fél egyre jobban. De megbeszéltük hogy muszáj. Kapott megint gyogyszert, nagyon gyulladt a foga hogy le volt zárva.

Norbit fél év mulva ujra kell vinnem ortopédiára, kicsit befele döl a lába, lehet neki is gyógycipö kell majd.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!!

Olvasgatlak Benneteket, de hozzászólni nincs erőm. ábel dacol, így amikor alszik, örülök, ha pihenhetek. BOCSÁNAT MINDENKITŐL!!!!!

Tegnap voltam UH-n, tökéletesen megfelel a 29. hétnek a baba. Fejvégű, így nincs akadálya ezuttal sem a hüvelyi szülésnek.

sZERENCSÉM VAN, NEM VISELNEK MEG A FRONTOK, EGYSZERŰEN NEM ÉREK RÁ SZENVEDNI :-) (kisbetű)
Bencének melóhegyek, 7végén is dolgozik, nincs idő semmire.

Ábel belépett az igazi dackorszakba. Főleg akkor bőg, ha valamit nem képes megcsinálni.

MINDENKINEK A LEGJOBBAKAT KÍVÁNOM!

Zituska!
Írtam püt a múlt héten, de szerintem nem kaptad meg. ÍRok ismét.

Eszteréknek
sok örömet kívánunk! (olvastam őket a délmagyarban:-)

A.T:Zita!
Beszéltem Csillával, valamikor megyünk hozzá........

pussz

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Ja amiért jöttem elmaradt.

Kell valakinek több DM-es Pampers pelus és popsitörlő kupon? Ha nem akkor kidobom.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kármen :)
Hát most Norbi után Orsi is egy hős!!
Remélem minnél hamarabb túl lesztek ezen a fogmizérián!!
Botit is vinnem kell ortopédiára, neki is iszonyú lúdtalpa van, és befelé dől a sarka, főleg a jobb... Sztem tuti kelleni fog a betét. :roll:
Te tudod, hogy működik ez? Egy betétet csinálnak, és azt lehet több cipőbe is tenni, vagy egy betét egí cipő?

Zsuzsu :)
Örülök, hogy jól vagytok, és minden rendben a babával!! :D
Ábel dacolásáért nem írigyellek, amikor egyedül vagy vele, biztos nehéz lehet...

Ja, biztos abban a suliban edzettek, mert esténként volt edzés, és vmi suliban.
De most nem este edzenek, hanem kora délután... De lehet, hogy csak az alapozás alatt, később megint este fognak, nem t'om....

Kép
Kép
zituska28

Toncsi!Karmen!

Beolajoztam a füle mögét először aztán alkoholoztam.Nem sírt,és azóta nincs ragacs,eddig...:):)

E.

szilde
Szeged

csősztök

csak két szót, mert hétvége van és végre a haverunk is haza utazott Pestre, így majd később írok.
de
most tökre megnyugodtam, mert péntektől nem tudtam elérni a fórumot. mindig azt írta ki, hogy nincs hozzászólás és nem adta ki a régieket sem. szóval nem adott semmit ki az " én kicsi szegedi fórumomra :) ).
kicsit beparáztam, hogy elvesztem csekély szórakozásom egyikét, és hogy mi lesz veletek nélkülem :lol: 8) .
de most megnyugodtam. húúúú télleg izgultam.
mikor legközelebb jövök itt legyen a fórum , meg ti is !!! :wink: irgumburgum. nem eltünni!
toncsi

toncsi80

Karmen!
Ha másnak nem kell a kupon, én elkérném.Feladnád boritékba, küldök cimet!
Köszi! :lol:

Bibi!Tegnap irtam neked sms-t. nem kaptad meg? Nem tudom, hogy van e munkahelyed, de a tegnapi délmagyarba hirdettek állást újonnan nyiló DM-be eladónak meg üzletvezető helyettesnek!

Toncsi!
Nekem is ezt irta ki többször is! :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Üdv.

Szilde, az oltásos sztorihoz azért hozzá kell tegyem, hogy Peti már az első oltását is majd három hósan kapta, mivel épp a szuri előtt lett beteg. Így az elsőt 2006. aug. 17-én kapta, a többit meg négyhetente ez után.

Kármen, érdekes, Peti egy éve, ha elaludt a kocsiban és kivettük, aludt tovább. Mostanság van az, hogy amint hazaérünk, felébred. (Ezt már kétszer játszotta el, mikor jöttünk haza a majsai fürdőből, hogy amint megálltunk a ház előtt, kinyílt a szeme.)
Huh, nagyon bátor Orsi, hogy így tűri a fogászatot.

Zituska, szerintem, ha betét kell majd Botinak, akkor ahhoz legyen egy külön cipője, ami a legtöbbet van a lábán. Én legalábbis felnőtt fejjel így csináltam, mert ugye két egyforma cipője csak akkor van a gyereknek, ha az két tényleg tökegyforma lábbeli. Tehát végül is elég egy betét, de csak akkor, ha van két teljesen egyforma cipő, és át tudod tenni egyikből a másikba. Szerintem...

Zsuzsu, örülök, hogy minden OK a babucival és veled!

Toncsi, én azért nem paráztam, mert a másik fórumom működött. Úgy látszik, mi megbabonáztuk ezt a szegedi fórumot, hogy ne működjön. :D

További szép napot!

Ági és
KépKép
exdeus

Zituska! nem cipöbe való betétet adnak. Vagy te veszel cipöt és annak a talpára ragasztanak betétet (nekem nem vált igazán be) v. méretre készitenek neki cipöt, amin belül korrigálva van az emelés.

Zita! Küldeni fogom! Sajnáltam kidobni, jo sok van amugy.:)

Ági! Már nem olyan bátor Orsi a fogászaton mint elsö alkalommal volt, bár szerintem a többség pont a furástól félne, ö meg attol nem. Most idegeltek, hétfön gyökértömés lesz, ezektöl már fél, nekem kell elötte sokat rábeszélnem hogy bent hagyja mert muszáj megcsináltatni. De azért tényleg csodálom hogy megérti és elviseli.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok. Én még tök új vagyok itt, de tetszik a fórum.
Kérdésem, hogy ki szült már esetleg Vincze Emőkénél? Mi a véleményetek? Nekem nagyon szimpi emberkének tűnik.
Timi
timcsi26

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?